B1 blogcsaládDemeter nem mond le, nem kér bocsánatot, sőt neki áll feljebb

2020. november 29. - nickgrabowszki

Zavaros okfejtése szerint a zsidók az új nácik, és csak ne pampogjanak. De aztán mégis visszakozott.deszovi.jpg

Tovább

Bódvalenke - közfoglalkoztatás márciusig van, a polgármester lemondott

Néhány napja közöltük Pásztor eszter elvelét arról, milyen áldatlanok az állapotok Bódvalenkén, az ország egyik legszegényebb, főként romák lakta falujában. Pásztor eszter új lvelet küldött, ami árnalja a képet, ami eprsze messze nem szép, még így sem. Aki segített, büszke lehet rá, jó helyre ment az adománya

bodvalenke_1.JPG

Tovább

Bódvalenke éhezik a kormányzati megszorítások után. Ki tud segíteni?

Kedves Barátaim,

Már egy ideje nem írtam nektek – már nem vezetem a bódvalenkei projektet; ottani munkám nagy részét mások folytatják. A Juszt-is-teszünk Alapítvány kiváló munkát végez a gyerekekkel, és a falu első roma polgármestere földet szerzett a falunak, és nagyon szép termést takarítottak be.

Most azonban egy kétségbeesett telefonhívást kaptam tőle. Az önkormányzatokat sújtó megszorítások miatt elfogyott a falu pénze, és nem tudják tovább foglalkoztatni a közmunkásokat.

bodvalenke1.JPG

Tovább

Járvány ellen maszk és MASZK – Ön is segítheti a vírus elleni védekezést!

Karsai Márton, a Central European University Hálózat- és Adattudományi Tanszékének egyetemi docense arról beszélt a Magyar Tudomány Ünnepén, hogy a vírusterjedés nyomonkövetéséhez és előrejelzéséhez milyen nagy segítséget tudunk mi, polgárok is nyújtani egy egyszerű kérdőív kitöltésével. Mindig vegyük fel a maszkot, töltsük ki rendszeresen a MASZK-ot – és nézzük meg a kutató előadásának videofelvételét!

 

freeszfe_maszk.jpg

Tovább

Érvek és ellenérvek Teleki Pál szobráról - Lehet-e nemzeti hős egy antiszemita?

Szegeden, katolikus egyházi áldással szobrot kapott Teleki Pál volt miniszterelnök. 

„Telekinek az antiszemitizmusa, amit mi mindig tudtunk, és mindig egyik nagy hibájának tartottunk, az nem vitás, csakhogy amellett tízszer annyi az érdeme, amiről egyáltalában kevés szó esik.” (Csicsery-Rónai István, a szoborállítást szorgalmazó Teleki Emlékbizottság elnöke[1])


„Mi is választ el engem a magyar keresztény középosztálytól? Az, hogy nekik fontos a különbség: gróf Teleki Pál zsidózik-e vagy Szálasi Ferenc, nekem viszont nagyjából mindegy, az én számomra mindenképpen Auschwitz a végeredmény.”
(Kertész Imre, Nobel-díjas író)[2]

teleki_pal.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása