B1 blogcsalád



A koronavírus megpörgette a fideszes agitátort, és beleállította a földbe fejjel

2020. március 12. - nickgrabowszki

Bencsik András szerint nem járvány van, hanem összeesküvés, és fő bűnös az idegen, mert az csúnya és veszélyes. bencsik_1.jpg

Amikor Semjén Zsolt azt javasolja, hogy a koronavírusra tekintettel a templomok tartsanak több misét és istentiszteletet, akkor már igazán nem kellene meglepődni semmin, de azért Bencsik Andrásnak még így is sikerült kimagaslót alakítani a járvány kezelésében.

Március 6-ai cikkében (címe: Ami nincs, azt ne keresd), amikor már Kínában ezrek haltak bele, és tudható volt, hogy Iránban és Olaszországban sokezres a fertőzöttek száma, a Demokrata főszerkesztője, a közismert kormányoldali agitátor még azt is tagadta, hogy volna bármilyen járvány:

Rohadt nagy járvány. Legalábbis ami a médiában végigszaladt. Mintha egy világméretű kísérletet futtattak volna le, amely révén azt akarták kideríteni, hogy megfelelően kiépített propagandával el lehet-e hitetni az emberekkel egy rettenetes világjárvány fenyegetését úgy, hogy

a valóságban nincs semmiféle járvány,

annak halvány nyoma sem? A válasz: igen. Ma a világmédia bárkivel bármit el tud hitetni, semmit sem számít a valóság, semmit sem ér a józan ész. A koronavírus-kampány valójában egy háború volt a józan ész ellen, és ebben a háborúban a józan ész vereséget szenvedett. 

Bencsik lapja, a Demokrata külön cikket is szentelt annak a konteónak, miszerint a vírust valójában Bill Gates szabadította a világra (Gyanús tények a koronavírus körül).

Különös szerencse, hogy a Fidesz-kormány nem hallgatott saját propagandistájára, és veszélyhelyzetet rendelt el, valamint korlátozásokat vezetett be. Március 12-én csütörtökön Olaszországban csaknem 300-an haltak bele a járványba, ami Bencsik szerint továbbra sem létezik:

nem járvány van, hanem egy teszt.

A nagytekintélyű főszerkesztő március 12-ei cikkében (címe: Az idegen nem szép) bagatellizálja a veszélyt:

A globalizmus megteremtette a világjárványok lehetőségét, amibe akár emberek százmilliói halhatnak bele – de ez még nem az. A koronavírus-kampány a jelek szerint inkább csak egy olyan nemzetközi modell, amely alkalmas arra, hogy

a fenyegetésekre fogékony emberek sajnálatos meghülyítésével

– lásd 16 millió olasz karanténban, illetve az olasz kormány azon döntése, hogy olaszok mostantól nem utazhatnak Olaszországban olaszországi rokonaikhoz – modellezze egy későbbi, valóban veszedelmes járvány hatásait és annak kezelését. (...)

koronavírus-kampány alapját egy a szokottnál agresszívabb, bár már talán lecsillapodó influenzaszerűség képezi, ami kiválóan alkalmas arra, hogy az egyes országok egészségügyi szervezetei élesben teszteljék egy valóban veszélyes világjárvány megakadályozásának vagy legalább korlátok közé szorításának esélyeit.

A konklúziója nehezen érthető, talán a határok tartós és légmentes lezárását, Magyarország teljes elszigetelését javasolja a nemlétező, de majd egyszer kitörő járványra tekintettel:

Mert nem a koronavírus jelenti az igazi fenyegetést, hanem az, hogy egyelőre a világ képtelen megakadályozni egy fertőzés rohamos elterjedését. A virológusok szerint előbb vagy utóbb egy brutális mutáció olyan vírust eredményezhet, ami a koronavírushoz hasonlóan árad szét, és igazán gyilkos lesz… Ezért tisztázzunk egy fontos félreértést:

nem a vírus jelenti a veszélyt, hanem az átjárhatóság. Nem véletlenül alkalmazzák az akadályt, a karantént.

A globalizmus bajba került. Most mit tegyünk?

Ami kb. azt jelenti, hogy sikerült feltalálna az észak-koreai modellt, a Kim-dinasztania után szoros másodikként. Ebben csak azért nem lehetünk teljesen biztosak, mert ugyanabban a cikkben néhány sorral feljebb azt írta, hogy "A hírekből láthatod, hogy a legkeményebb karantén sem képes a vírust megállítani." Szóval egyszerre állítja, hogy

  • 1. nincs járvány, 2. a "globalizmus" a járvány miatt veszélyes;
  • 1. karantén nem hatásos, 2. el kell szigetelődni.

A lényeget azonban már a - némileg összefüggéstelen - cikke címében és legelején leszögezi:

Az idegen nem szép, sőt csúnya. A másság halálos fertőzéseket hoz.

Később még azt is hozzáteszi, hogy "az idegen veszélyes", hogy biztosan megértse minden olvasója, aki eleve retteg minden idegentől.

Szóval bármiből ki lehet hozni, hogy migráció. El lehet jutni onnan, hogy nincs járvány, oda, hogy az idegent gyűlölni kell. 

Az ember azért elgondolkozik azon, hogy annak a lapnak milyen lehetnek az olvasói, amelyiknek Bencsik a főszerkesztője.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5315516986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2020.03.16. 16:18:44

@Nekoashi2005:

Sorold nyugodtan, hátha kipusztulnak tőle a patkányok is a környékeden. Kutyák előtt én nem sorolnám, mert erre szokott gerjedni a szomszéd kutyája is, és elég fárasztó hallgatni, amikor napokig vonyít. De ez téged ne zavarjon, hátha magasabb a környékeden a kutyák inger küszöbe.

6.Lenin 2020.03.16. 16:27:14

Kedves Ballipsi Honfitársaim!

Van még valaki köztetek aki nem zúdította ránk a baromságait ebben a témában? Nem baj, ha több nick-en is írtok, nem venném a lelkemre, ha valamelyikőtökbe beszorulva maradna valamilyen ordenáré baromság csak egy pici darabkája is.

Vagy egy új posztban leptek meg vele bennünket?

morph on deer 2020.03.16. 16:30:18

@Grimbusz Makszimusz:
“ Megfenyegette, vagy a libsi média magyarázta így?”

Szerinted?

“ ha bezárják az iskolákat, akkor az hosszabb lesz, mint két hét, a tanárokat fizetés nélküli szabadságra kellene küldeni, és véget érne a tanév.”

Ez a pénteki rádiós igehirdetés alkalmával hangzott el, ha a forrás is érdekel.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.16. 16:38:17

@morph on deer: A feltételes mód fenyegetés? Szerintem nem meríti ki a teljes tényálladék fennforgását!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.16. 16:41:00

@morph on deer: Ja és amúgy mi a helyzet? Fizetik őket? :D

Grimbusz Makszimusz 2020.03.16. 16:43:31

@Sir Bates dö Hól: : és egy ilyen szar kommentek még a 700. is vagy!;-DD

A rutin és az évek! :D

6.Lenin 2020.03.16. 16:43:48

@Grimbusz Makszimusz:

Minden, amit Orbán mond/mondott, hatalmas fenyegetés az emberiség balliberális részére. A kipusztulásukhoz vezető úthoz vezető iránymutatásnak vélik, néha jogosan.
Csak szívósabbak, igaz ezt megszokták, mert elég soxor tényleg szívnak, igaz néha csak füvet.

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 16:44:02

@morph on deer: volt egy sejtésem, hogy ez a barom az ikeában hotdogozva került legközelebb a svédekhez;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.16. 16:46:56

@6.Troll: "Mindenért Orbán a hibás."

Dehogy. Soros György patrióta, meg az időjárás, meg mindenki más, csak a geci gazdád ártatlan, mint a ma született bárány. :))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.16. 16:50:06

tud valaki valami újat is írni
nagyon uncsi sokadszor ugyan azokat olvasni
gerykéről pl mi hír

6.Lenin 2020.03.16. 16:56:48

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Nem is tudtam, hogy Gyuri bá Gazemberországban él, Csak ott lehet patrióta. Vagy ez a bandában a fedőneve, hogy patrióta, hátha a hülyék elhiszik?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.16. 17:02:50

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "tud valaki valami újat is írni"

Persze. A forint árfolyamát. Mindig új mélységekbe esik. A gazdád azt mondta, ez a kormány alkalmatlanságát mutatja. Kivételesen igaza volt. :))

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 17:03:08

@eszti.....: froban már nem szűrnek, szembenéznek a valósággal, az első etapot elbaszták, most már csak a kármentés a cél... ezért kellene moon azonnal osztrák üzemmódra váltani...

eszti..... 2020.03.16. 17:12:11

@Sir Bates dö Hól:

itt még szűrnek. 4 napja teljes a határzár. 5 napja minden oktatási intézmény bezárt. mától csak a létfontosságú boltok/hivatalok vannak nyitva. oda is egyesével, szájmaszkban engednek be. a volkswagen sem dolgozik.
a kórházakban teljes a készültség.
nem tudom, hányan vannak az utcán. harmadik napja karanténba vagyunk.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.16. 17:23:33

@eszti.....: Tudom hogy a halál szent dolog, de az elhunyt koronavírusos 75 éves volt és a "megszokott" tüdőgyulladás vitte el, ami az idős ágyban fekvő betegeknél szinte szabály, pl. combnyaktörés esetén is tüdőgyulladás végez a pácienssel.

morph on deer 2020.03.16. 17:25:47

@Grimbusz Makszimusz:
“Szerintem nem meríti ki a teljes tényálladék fennforgását!”
:)
Nyert!
Azért nem is forog! Fenn sem.

Mindamellett - a műfajától függetlenül én nem tudok róla, hogy akár csak említésre is került volna a gyepen szaladgáló léhűtők fizetés nélküli szabadságra küldése, most, hogy már formálisan is azt tehetik, amit lényegében eddig is tettek!
Azaz semmit.

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 17:27:58

@eszti.....: froban gyakorlatilag leszerepelt a kormányzat, most az "állam" vizsgája következik...

pont most üvölt egy orvos a tévében, hogy miért nincs tesztelés, a kijárási tilalom után ugyanaz lesz a helyzet... bár moon még lenne értelme a szűrések, persze, ha a kormányzat tudja a valós adatokat, akkor más a helyzet...

Nekoashi2005 2020.03.16. 17:31:35

@6.Lenin:

"Kutyák előtt én nem sorolnám, mert erre szokott gerjedni a szomszéd kutyája"
Jézusom, eddig mindenről a homoszexualitás jutott az eszetekbe, mostmár jön az állatszex? Most mondhatnám, hogy beteg állatok vagytok, de ezzel megsérteném az állatvilágot, pl. a papucsállatkát, a galandférget, a tetüt stb....

És igen, mindenről, ami most a járvány kitörése után történik, azért a csuti lesz a felelős, mert az ő kezében van a hatalom - ami még nem is lenne baj - de 10 éve a kassza kulcs is!

És ha majd lesz kettő szabad lélegeztető gép, aztán az elsőre kerül a beteg 8 órakkor, a másodikra 8.15-kor, a harmadik meg 8.30-kor érkezik, mit fognak mondani a harmadik hozzátartozóinak?
"Kedves hozzátartozók! A következő lehetőségek közül választhatnak. Egy extra adag morfium - a fidess támogatásával - hogy békében és fájdalom nélkül távozhasson az evilági létből, vagy a természetre bízzák, és kedves hozzátartozójuk néhány óra alatt megfullad! Melyik lehetőséget választják?"

Ezeknek a családtagoknak csak annyit kell hozzátartozójuk halála után mondani, hogy "stadion"! És nem lesz olyan Tek-es alakulat, ami a csutit megvédené!

És igen a csuti lesz mindenért a felelős! Ezt úgy hívják, hogy politikai felelősség! Minthogy soha nem törekedett az semmilyen konszenzusra az ellenzékkel, így minden felelősség az övé!

klimahisztiverseny győztes 2020.03.16. 17:37:06

A legfontosabb kérdés jelenleg az hogy : Mikor jelenti már be végre, Kunhalmi Ágnes, hogy a koronavirus egy ÁLPROBLÉMA ?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.16. 17:38:22

@Nekoashi2005: Jézusom, eddig mindenről a homoszexualitás jutott az eszetekbe, mostmár jön az állatszex?

Nem bazmeg, mi Leninnel a guminőkre hajtunk, azoknak nőnapra jó a művirág is!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.16. 17:44:43

@Nekoashi2005: Minthogy soha nem törekedett az semmilyen konszenzusra az ellenzékkel, így minden felelősség az övé!...........

Miért, konszenzusos elkúrás után EZ az ellenzék szerinted vállalná a felelősség rá eső részét? :D Meg konszenzust emlegetsz, amikor most sem jó nekik semmi és természetesen pofátlanul kritizálnak is mindent, mert náluk nincs következmény, legfeljebb később letagadják, hogy rosszat mondtak? De különben ne is kössenek konszenzust ezekkel, nem azért kaptak kétharmadot, hogy az elkúrókkal alkudozzanak!

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 17:54:38

@Grimbusz Makszimusz: Mirmur, ki a faszt érdekel, hogy ki vállalja a felelősséget?!? Évtizedek óta vegetálnak alrendszerek, a szarban mindenkinek része van, orbán csak a kegyelemdöfést adta meg nekik a ner-rel és a pszichiátriai problémáival, sz'al mondhatjuk, hogy csak rosszkor volt rossz helyen, mint gyurcsány és bajnai a lémanbrádörz csődjénél...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.16. 18:07:15

@Grimbusz Makszimusz: "pofátlanul kritizálnak is mindent"

Asztakurva. Pofátlanul kritizálják, hogy Ondó Viktor gazdád az EU legszegényebb államai közé vitte le Magyarországot? Ezeknek semmi se elég jó. :))

alöksz róz 2020.03.16. 18:15:12

@Sir Bates dö Hól: ugyan milyen feltétel nincs meg itt, ami ott megvan??
mondj konkrétumokat, aztán majd kijavítom, mit gondolsz rosszul :-)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.16. 18:20:24

@Sir Bates dö Hól: Küldök egy fertőtlenítő brigádot, éppen irtják a vírust! :D
www.youtube.com/watch?v=gAT5xghVo9Q

alöksz róz 2020.03.16. 18:27:59

@Sir Bates dö Hól: "bár moon még lenne értelme a szűrések, persze, ha a kormányzat tudja a valós adatokat, akkor más a helyzet..." - már nincs értelme. ha egy hónappal ezelőtt kezdik az egészet, akkor esetleg. ismerve az embereket, nem is ismerheti senki a valós adatokat.
most már inkább az egészségügyi dolgozókra kéne koncentrálni.

meg az öregeket izolálni amennyire csak lehet. még a fórumozástól is eltiltani őket.

6.Lenin 2020.03.16. 18:30:21

@Nekoashi2005:

Látom kedveled az elképzelt történeteket...Én is elképzeltem 1et...

-Elment szegény Nekoashi, részvétem.
-El. Nehéz élete volt, ez inkább már megváltás volt neki.
-Vírus?
-Nem. Soxor próbált gondolkodni, most kicsit túlment, és a szervezete nem bírta ezt a hatalmas megterhelést.
-Pedig a képen olyan normálisnak néz ki.
-Igen, 10 éves korában készült, akkor még mi is reménykedtünk.
-Miért, most hány éves volt?
-Negyven múlt. Annyiszor mondtuk neki, hogy most már hagyja a fenébe, ha nem megy, hát nem. De néha megpróbálta a lehetetlent is. Most is csak 3 perc volt, nem sikerült.
-Szegény.

Szerencse, hogy csak én is elképzeltem.

alöksz róz 2020.03.16. 18:30:47

csapjon má valaki a borkai segge fejére oldalról egy nagyot, beakadt neki a lemez

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 19:18:03

@alöksz róz: például az állam anyagi ereje, a mozgósítható tartalékok/erőforrások; itt működő alrendszerek vannak, kritika itt is éri őket, s jogosan, de össze sem hasonlíthatóak a moi helyzettel...

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 19:20:19

@alöksz róz: lenint mindenképp... s vihetné magával a modoros barmot is...

6.Lenin 2020.03.16. 19:59:42

-Úristen, itt vannak a vírusok!
-Nincsenek, ne pánikolj 6.
-Akkor mi a faszért keltettél fel?
-Bezzeg Jóska szeretné ha elvinnének, és neked is kéne valakit magaddal cipelni.
-Ki a fasz az a Bezzeg Jóska? Kellene tudnom?
-B+, te adtak neki ezt a nevet.
-Még így sem ugrik be, minden faszra nem elékezhetek.
-Tudod, az a szarzsák fro-ból.
-És? Mi a fasz baja van velem?
-Sajnos fingom sincs.
-A fenébe, ezért keltettél fel? Nem leszarom azt a szarzsák Jóskát.
-Hát?? Igazad van, baszni rá, hogy létezik, vagy nem, és hol a picsában is.
-OK! Maradjunk ennyiben.

nincs1itt 2020.03.16. 20:10:58

@Sir Bates dö Hól: o.v. nem ok! hanem következmény. mondhatnám, hogy a kis-antant bosszúja... megalomán niemand. akinek éppen kedvez a geopolitikai hátszél. de amint változik a szélirány, olyan szépen lépnek át o.v.-on, hogy csak pislognak majd a fidesz-tálibok...

Nekoashi2005 2020.03.16. 20:13:04

@Grimbusz Makszimusz:
Na, akkor vegyük végig!

„Miért, konszenzusos elkúrás után EZ az ellenzék szerinted vállalná a felelősség rá eső részét?”

Úristen, te ilyet le mersz írni, hogy „konszenzusos elkúrás”! A konszenzus létrehozása során a résztvevők közös álláspontot alakítanak ki, mely mindenki számára elfogadható! Egy olyan dolgot „elkúrni” amelyben VIKTOR VIKTOROVICS ORBANOV, népünk NAGY VEZÉRÉNEK akarata is benne van? Már bontja az ajtódat a Tek!
De persze ez pusztán költői kérdés volt, mert csak az elmúlt tíz évre visszatekintve nem emlékszem egyetlen olyan esetre sem, hogy nemhogy egy ellenzéki törvényjavaslatot, de még egy picike módosító indítványt elfogadtak volna a fidessesek, sőt még a bizottsági meghallgatásokon sem mennek keresztül! Ha pedig a döntésben semmi része nincs az ellenzéknek, akkor felelőssége sincs!

„Meg konszenzust emlegetsz, amikor most sem jó nekik semmi és természetesen pofátlanul kritizálnak is mindent, mert náluk nincs következmény, legfeljebb később letagadják, hogy rosszat mondtak?”

Miért lenne nekik jó bármi? Például tolmácsolták egy szakember kérdéseit, és kaptak egy semmitmondó választ!

„legfeljebb később letagadják, hogy rosszat mondtak?”

Az internet világában? Minden megmarad! Az internet nem felejt!
Pl. Egy idézet a fidess 1988-as kongresszusáról:
"Én szocialistának tartom magamat. Ennek alapján azonban nem érzem feljogosítva magamat arra, hogy ezt mástól is megkövetelhessem. Számomra ugyanis a szocializmus alapértéke a tolerancia, amely magában foglalja másik politikai meggyőződésének tiszteletben tartását."

"Állítólag szocialista-, sőt kommunistaellenesek vagyunk. Ez nem igaz."

Néz utána, ki mondta. Garantáltan meg fogsz lepődni!

„pofátlanul kritizálnak is mindent „ Ez az ellenzék dolga a demokráciában! A fidess is nyolc évig csinálta! Persze egy okos, demokratikus felfogású politikus most bevonná az ellenzéket is a kormányzati munkába, példának okáért ellenzéki politikusokat, vagy az általuk javasolt szakértőket is bevonnák az OT-be. Ez azért is lenne „hasznos” mert így az esetlegesen – rossz döntések miatt – okozott károkért is megoszlana a felelősség! De minthogy a csuti lehet hogy okos – szerintem csak gátlástalan - de egyáltalán nem demokratikus politikus, így egyetlen egy ellenzéki politikus sincs kormányzati döntési pozícióban, így a kormány által hozott döntésekért az ellenzéknek a felelőssége nulla!

„De különben ne is kössenek konszenzust ezekkel, nem azért kaptak kétharmadot, hogy az elkúrókkal alkudozzanak!”

Nem kaptak kétharmadot – a gyengébbek kedvéért 66 %-ot – csak 49 %-ot! Aztán a választási törvény módosításai miatt ebből kimatekozták a kétharmadot! Sőt, ha elég sok ellenzéki párt önállóan indul akkor akár 40 vagy 35 %-kal is lehet kétharmadot szerezni!

De nézzünk a konszenzus hiányára, az ellenzéki vélemények teljes figyelmen kívül hagyására egy egyszerű esetet, a börtönbizniszt. Az ezt lehetővé tevő jogszabályt 2016-ban szavazták meg csak fidesses szavazatokkal. Mit mondtak a vitában az ellenzéki képviselők?

„Horváth Imre szocialista képviselő például így fogalmazott: "Ha (...) a fogvatartottak nagy részének inkább kiutalják a kártalanítás összegét az elégséges szintet meg nem ütő, de a magyar börtönviszonyok között átlagosnak számító körülmények miatt, az néhány év fogva tartás után meglepő összegeket fialhat az elítélteknek. Mindez érthető módon kiválthatja a társadalom megütközését, miközben semmit nem javít a fogvatartottak elhelyezési körülményein."

„A jobbikos Staudt Gábor ugyanebben a vitában arról beszélt, ami miatt Orbán Viktor pénteken panaszkodott a rádióban, hogy egyes ügyvédek üzletet szimatolnak a lehetőségben, és már a strasbourgi bíróságra is így kerülhetett ennyi ügy: "Azt is láthatjuk, hogy ügyvédi irodák az elítélteknek szinte már a noszogatásával arra buzdítják őket, hogy tömegesen adják be ezeket az ügyeket, hiszen akármi történik, ezeket meg fogják ítélni, és nyilvánvalóan ebben az esetben nemcsak az elkövetők, illetve a büntetésüket töltő fogvatartottak járnak jól, hanem természetesen a jogi képviselők, ügyvédek, egyéb közreműködők is, tehát erre ráépült egy iparág - ezzel nyilvánvalóan kezdeni kell valamit." Staudt figyelmeztetett, hogy a perek Magyarországra terelése még nem oldja majd meg ezt a problémát. Pontosan így is történt.”

„A Fidesz nevében felszólaló Salacz László viszont így fejezte be hozzászólását: "Kérem önöket, hogy az imént hallottakra figyelemmel a benyújtott törvényjavaslatot támogatni szíveskedjenek." Ezt kérte a kormány nevében felszólaló Völner Pál államtitkár is, aki ezen a héten már felháborodottan nyilatkozott a törvény nyomán kialakult helyzetről. A kormánypárti képviselők megszavazták a törvényt, az MSZP és az LMP képviselői tartózkodtak, a jobbikosok pedig nemmel szavaztak.”

nincs1itt 2020.03.16. 20:16:22

@alöksz róz: sanyi, rémlik még, amikor 1-2-3 hete szerjózsef+mirrmurr+lenin+te vadul durvaanyázott a olaszbó' hazatért pólósok miatt??? ja és mindenki ugatott, hogy de minek bezárni az uszodát, buta nem fideszes stb, stb, stb...
rendben ők nem(?) voltak fertőzöttek...
lesz 50-60 ezer fertőzött mo.-on 1100 intenzív ágyra? és akkor tömjénzsófi aszongyahogy, menjetek misére gyermekei a zÚrnak???

Nekoashi2005 2020.03.16. 20:16:55

@6.Lenin:

Te buta önkéntes rendőr III/III-as.
Amely történetet felvázoltam a lélegeztető gépekről, az pl Olaszországban már lassan a valóság.
Ezt úgy hívják, hogy frontsebészet! Az orvos az élet-halál ura, és eldönti, hogy ki kerüljön a lélegeztető gépre, egy 40-es vagy egy 65 éves! Senkinek sem kívánom, hogy a szerette élete azon múljon, hogy van vagy nincs szabad lélegeztetőgép!

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 20:29:29

@alöksz róz: most jelentette be macron, hogy mindenki maradjon otthon, maximum a bevásárlásra menjenek ki, ha csellengsz az utcán, akkor szankciók érnek, ellenben senki sem maradhat forrás nélkül (nem hagyunk senkit az út szélén;-)), sz'al azonnal felfüggesztik a víz, gáz, lakásbérleti díjak fizetését, állami garanciavállalás mellett (300Mrd), az adók és járulékok befizetését, stb...
Ja, és az egész shengeni övezetbe belépési tilalom lett elrendelve...

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 20:34:32

@6.Lenin: "B+, te adtak neki ezt a nevet.
-Még így sem ugrik be, minden faszra nem elékezhetek."

már megint egy kámingáut?;-)...

Nekoashi2005 2020.03.16. 20:53:40

Magyarok, készüljenek a legrosszabb forgatókönyvre
MOLNÁR ANIKÓ
2020.03.16. 18:50
Marco Vergano intenzív terápiás és aneszteziológus szakorvos Torinóban a San Giovanni Bosco Hospitalban, Az Indexnek azt mondta, egy hete még 40 beteg volt lélegeztetőgépen, most 200, és ennél sokkal többen vannak, akiknek nem kell lélegeztetőgépen lenniük, de oxigént kapnak.

Ebben a pillanatban még mindenkit el tudunk látni, de már felállítottuk azokat a kritériumokat, amelyek alapján eldöntjük, hogy kinek jut lélegeztetőgép és kinek nem. Most még csak a nagyon idős és beteg embereket vesszük ki a kezelés lehetőségéből és nagyon reméljük, hogy nem kell ezen tovább szigorítani az elkövetkezendő napokban. De félő, hogy igen

– mondja Marco Vergano.

Beszélt arról is, hogy ebben a pillanatban is megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy az orvosok és az ápolók Torinóban, Piemontéban el tudják látni a betegeket, és - noha mindenki nagyon leterhelt - , most még elegendő a személyzet. A kórház valamennyi osztályáról átcsoportosították az ápolókat az intenzív terápiára.

“A legnagyobb veszély az, hogy megfertőződünk mi is és hamarosan elérjük azt a pontot, amikor nem bírjuk mi sem, most is már dupla műszakban dolgozunk” – mondja Marco, aki 12 órában dolgozik a betegellátásban, és a munkaóráin kívül tájékoztatja a sajtót, adminisztrál és a protokollon dolgozik.

Az elmúlt két hétben napi 16 órában dolgoztam. Nagyon fáradt vagyok. Maximum napi négy órát pihenek

– mondja.

A torinói orvosok azt jósolják, hogy két héten belül a duplájára emelkedik az intenzív terápiára szoruló betegek száma, de Marco Vergano doktor hozzáteszi, hogy nagyon nehéz jósolni ebben a helyzetben. “A legrosszabbra készülünk, ami az, hogy háromszor ennyi beteget kell ellátnunk”– mondja.

A magyaroknak azt tanácsolja, amilyen hamar csak lehet, készüljünk fel a legrosszabb forgatókönyvre.

Nem pánikkeltés az, ami történik. Népszerűtlenek az intézkedések, ez nyilvánvaló, és nem ez a cél, de ha ezek az intézkedések pánikot keltenek az se baj! Ez akkor egy szükséges pánik

– figyelmeztet az orvos.

nincs1itt 2020.03.16. 21:06:49

@Sir Bates dö Hól: itt bayern-ben ugyanezt kérte söder. minden bezár, kivéve az élelmiszer üzleteket és benzinkutakat. a templomok, mecsetek, zsinagógák is. csak munkába lehet menni, akinek kell és lehet. a tűzoltókat készültségbe helyezték, mivel itt 97%-ban önkéntesek, ezért előírták, ki mikor hol tartózkodhat. én is önkéntes aktív tűzoltó vagyok. állandó rádió kapcsolat és telefon...
de azért tömjénzsófi okosabb mint az egész ájrópa. marcipánrambó meg pláné!

nincs1itt 2020.03.16. 21:10:31

@alöksz róz: elárulom, 1100 intenzív ágy becslések szerint 50-60 ezer betegre, csak a 10%-nak legyen szüksége intenzív ágyra... na ez nincs meg mo.-on.

Nekoashi2005 2020.03.16. 21:12:06

Hogy ne csak a vírus legyen a téma!

240-szer annyi támogatás jut egy felcsútira, mint egy átlag magyarra

24.hu/kozelet/2020/03/16/tao-felcsut-futball-tamogatas/

eszti..... 2020.03.16. 22:19:38

@nincs1itt:

itt néhány napja már bezártak a templomok, a kormány megállapodott a felekezetekkel. egyedül a görögkatolikusok álltak ellen. aztán a kormányfő bekeményített. belengette az emberek veszélyeztetése miatt adható legnagyobb büntetést. így minden templom zárva maradt.
imaközösségek alakulnak a közösségi oldalakon, online közvetítéseket szerveznek. szóval mindenki gyakorolhatja hitét.

mai hír:
- a kormány most elemzi a mobilszolgáltatók adatait. amennyiben azt látják, hogy a szigorú felszólítás ellenére mégis csoportosulnak az emberek, korlátozzák a szabad mozgást.
- a vészforgatókönyv szerint 60 nap múlva tetőzik a vírus terjedése Szlovákiában. a sajtótájékoztatón megkérdezték Pellegrinit, ez mennyi fertőzöttet jelent? az újságírónak annyit válaszolt, elküldi a főszerkesztőnek az adatot aztán a belátására bízza, közzéteszi-e?

eszti..... 2020.03.16. 22:28:19

@Sir Bates dö Hól:

Szlovákiában alig 5 millióan vagyunk. Kb Párizs belvárosának a kétszerese.
Az egészségügyisek és a rendfenntartó erők tesztelése élvez prioritást.

eszti..... 2020.03.16. 23:14:58

@Nekoashi2005:

Valóban.
Maszkot, védőfelszerelést, lélegeztető készülékeket Szlovákia Kínából szerzett be. Szintén mai infó - miniszterelnöki sajtótájékozató- Törökország egyedül Szlovákiának ad el speciális felszerelést.

Megütköztem azon, amit Pusztai Erzsébet mondott. Nálunk a csapból is az folyik- Maradj otthon! Mossál kezet! ... most már társult hozzá a Varrjál maszkot! is.
Igen, varrjál. Ugyanis a kormányfő világossá tette, hogy a speciális maszkokhoz kizárólag az eü és a belügyi dolgozók jutnak hozzá.
Viszont mától kötelező nyilvános helyen a maszk viselése. Boltba, közintézményekbe, kórházba, orvosi rendelőkbe, tömegközlekedésre be/fel sem engednek nélküle.
A kormányzat arra buzdítja a lakosságot, otthon készítsen textilmaszkokat, kézfertőtlenítő szereket dél-kóreai, kínai videók alapján. Ugyanis minden megoldás jobb a semminél.
A legnagyobb szlovák textilipari cég 0-24 ben gyártja a textilmaszkot, az eü számára. De állami megbízást kap minden vállalkozás, amely képes ellátni ezt a feladatot.

Az összes tv csatorna folyamatosan nyomatja a legfontosabb infókat a védekezésről pl. milyen felületen mennyi ideig fertőz a vírus.

Komolyan olyan, mintha háborúra készülnénk. Próbálnak minket felkészíteni a legrosszabb helyzetre.

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 23:29:25

@alöksz róz: ez elég konkrét különbség... természetesen remélem, hogy moon jobb lesz a helyzet, mint itt...

Sir Bates dö Hól 2020.03.16. 23:34:39

@nincs1itt: ja, csak itt már nem kérik, hanem utasításba adták; macron konkrétan azt mondta "Nous sommes en guerre" háborúban állunk; szankcionálják is a rendelkezések megsértőit...

mgdé 2020.03.17. 00:27:44

Nincs járvány, vagy ha van is, rám és szeretteimre nem hat. Ezt biztosan tudom, most voltam közös misén Semjén me. h. úrral, s ő ezt személyesen ígérte meg nekem.

S azt is megsúgta, hogy készülünk az egyedüli, végre-végre koalíciós kényszer nélküli kormányzásra.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.17. 03:47:34

@mgdé: hogy mit súgnak a hangocskák a fejedben az csak rád és a kezelő orvosodra tartozik

Nekoashi2005 2020.03.17. 06:27:52

"Döbbenet: hagyják "meghalni" a 80 év felettieket Olaszországban az egészségügy túlterheltsége miatt
A koronavírus által leginkább sújtott olasz régiók új javaslatot dolgozott ki, amiben megmondják, ki fog élni és meghalni - írja Telegraph helyi információkra hivatkozva.​

Döbbenet: hagyják "meghalni" a 80 év felettieket Olaszországban az egészségügy túlterheltsége miatt
Torino tartományának válságkezelő egysége sokkoló javaslattal állt elő: az olasz egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt a 80 év feletti vagy krónikus betegséggel küzdő koronavírus áldozatoktól meg kell tagadni az intenzívellátást.

Az orvosok attól tartanak, hogy akiktől megtagadják az intenzív ellátást, az valójában egyet jelent a halállal.

A Telegraph által látott protokoll szerint az egység által készített jelentés meghatározza, hogy a járvány fokozódása esetén (ha nincs elegendő hely), mely betegek részesülhetnek intenzív ellátásban, és melyek nem.
Azzal indokolják ennek szükségességét, hogy véges az intenzív ápolási kapacitás a kórházakban.

Piemont, az egyik legsúlyosabban érintett régió polgári válságkezelő osztály szintén nagyon kemény javaslattal állt elő: "az intenzív ellátáshoz való hozzáférésnek feltétele a 80 év alatti életkor."

Egy nyilatkozó orvos azt mondta, hogy "az életkor és egészségi állapot határozza meg, hogy ki él, és ki hal meg. Így van ez egy háborúban is."

Nem csak az életkor, hanem az intenzív ágyak száma is meghatározó!

Nem számít, csak stadion legyen!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 08:00:12

@eszti.....: "Szlovákiában alig 5 millióan vagyunk. Kb Párizs belvárosának a kétszerese.
Az egészségügyisek és a rendfenntartó erők tesztelése élvez prioritást."

Ez a tesztmánia is mutatja, hogy mekkora ökrök egyesek! A kormányinfón is elmondták, hogy tesztre csak akkor van szükség, ha nagyon alapos a gyanú a fertőzésre!
A teszt kiértékelése 24 óra, majd kiderül, hogy a teszt idején még nem volt fertőzött az illető, de közben azóta bőven megfertőződhetett! Tehát nem érdemes mindenkit tesztelni, viszont a teszteltet az eredmény megérkezéséig szigorú karanténban kellene tartani! A másik probléma, hogy a tesztek mennyisége nem végtelen, ha kell, akkor kell, de hisztire nem szabad elhasználni! Ha ti döntenétek, akkor kb. egy nap alatt fogyna ki, mint a liszt és a wc papír!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.17. 08:13:39

@Grimbusz Makszimusz: " A kormányinfón is elmondták, hogy tesztre csak akkor van szükség, ha nagyon alapos a gyanú a fertőzésre!"

Ez is mutatja, hogy mekkora ökrök vannak a kormányban. Ha felmerül a gyanú, azonnal tesztelni kell a beteget, addig elkülöníteni, és csak védőfelszerelésben ellátni. Ondó Viktor gazdád abszolút nem ért hozzá. nem ért semmihez a tolvajláson kívül.

Nekoashi2005 2020.03.17. 08:14:20

@Grimbusz Makszimusz:
"Ez a tesztmánia is mutatja, hogy mekkora ökrök egyesek!"

A Dél-Koreaik is mekkora ökrök! Biztos csak véletlennek köszönhető, hogy nagyjából 100 haltak meg! Naponta tízezer tesztet csináltak és csinálnak!

Te mekkora marha vagy!

Mit is mondott a WHO?

Tesztelni, tesztelni, tesztelni!

Nekoashi2005 2020.03.17. 08:34:02

@Grimbusz Makszimusz:

"A kormányinfón is elmondták, hogy tesztre csak akkor van szükség"

De idióta fidesses vadbarom! Neked a kormányinfó hiteles, és ott szakemberek vannak?

"Màsik ezen a szerencsétlen Kormànyinfon ott a sok "szakember" Tiszti föorvos és a szemük elött 1 azaz egy mikrofont adogatnak körbe 20-25 újsàgirónak ami kb 10cm-e van mindegyik szàja előtt!!! Akkor ki ott a jàrvànyügyi szakember?? Vagy gőzük sincs,vagy lesz@rjàk az egészet!"

Sir Bates dö Hól 2020.03.17. 08:36:52

@Grimbusz Makszimusz: nem marhaság a tesztelés (itt 400 vasúti rendőr került karanténba 7 fertőzött miatt), de orbánnak tegnap be kellett volna jelentenie a kijárási tilalmat is, de megint rosszul döntött...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 09:12:38

@Sir Bates dö Hól: orbánnak tegnap be kellett volna jelentenie a kijárási tilalmat is, de megint rosszul döntött...

Bazmeg, ha az valakinek a mániája, akkor ne menjen ki! Ez így megint csak liibsi gecizés, azt sem mondta hogy menj ki, sőt azt, hogy maradjon mindenki otthon!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 09:20:01

@Nekoashi2005: "Tiszti föorvos és a szemük elött 1 azaz egy mikrofont adogatnak körbe 20-25 újsàgirónak ami kb 10cm-e van mindegyik szàja előtt!!! "

Mi a kurva anyádat ugatsz, az újságírók sem tartották veszélyesnek, ha a pofájuk elé vették a mikrofont! Az összes hülye libsibuzinak fogja a kezét egy tisztifőorvos? Felnőtt emberek, nem hívta oda őket senki, lófaszt tartják ők olyan veszélyesnek a helyzetet, akkor ott sem lettek volna, de minimum gumikesztyűvel és maszkkal beszélnek a mikrofonba! Apropó, az egyik barom megkérdezte, hogy miért nem kötelező a maszk, közben rajta sem volt! Na ilyenek az álságos provokátor firkászok!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 09:27:46

@Nekoashi2005: Elmehetsz a faszba Dél-Koreával, a svédek is teszteltek agyra főre és most már be sem jelentik a fertőzötteket, annyi van! (valószínűleg ezért nem őket írtad)
Amúgy a faszságod mellett is adsz lehetőséget az eltöprengésre, bár akaratodon kívül, mert Korea kapcsán eszembe jutott észak, ami ugyebár teljesen zárt és a hírek szerint oda is bejutott! Na az, hogy????

Sir Bates dö Hól 2020.03.17. 09:29:14

@Grimbusz Makszimusz: ez nem kívánságműsor, most hatalmi szóval kell szabályozni a helyzetet; itt már csak egy kitöltött nyomtatványok mehetsz ki majd déltől, s a rendőrök/katonák ellenőrizni fogják (38-135€ bírság)...

s igazad van, nem minden megszólalás korrekt most, de a helyzetet politikai haszonszerzés végett mindkét oldal ezerrel kiaknázza, sz'al business as usual moon...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 09:32:47

@Sir Bates dö Hól: "nem marhaság a tesztelés "

Az ész nélküli tesztelés marhaság, bazmeg, hagyjuk már a libsi trükköket és beszélgessünk rendesen! Ha valamit az ember nem fogad el teljes egészében, szélsőségesen túlspilázott formájában, akkor rögtön azzal vádoljátok, hogy egyáltalán nem akarja!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 09:39:56

@Sir Bates dö Hól: " ez nem kívánságműsor, most hatalmi szóval kell szabályozni "

Érdekes, de amikor fel kell vásárolni a lisztet, meg a klotyópapírt, akkor nem követeltek kormányrendeletet, pedig a maga módján ugyanolyan szélsőséges jelenség, mint a kijárási tilalom! Egyszer önállóan megállapítjátok, hogy nagy a baj és nem vártok iránymutatásra, intézkedésre, máskor pedig bár ugyanúgy megtehetitek magatoktól, de nem maradtok otthon, hanem azt követelitek, hogy tiltsa meg nektek Orbán??????
Margiiiit!!!!!!!!!!

6.Lenin 2020.03.17. 09:44:09

@Nekoashi2005:

Téged már régen kóterba zárnék, addig, amíg elül ez a járvány.
Rendkívül buta, és kártékony vagy. Majdnem embert írtam veled kapcsolatban.
Sajnos ebben itt nem vagy egyedül.

Nekoashi2005 2020.03.17. 10:19:49

@6.Lenin:
Mi van lll/lll-as besúgó, beletapostam a lelkivilágodba. Ja, te nem lehettél lll/lll-as ügynök, mert tudomásom szerint párttagokat vagy munkásőröket tilos volt beszervezni!

És mi ütötte ki a nemlétező agyadban a biztosítékot. Hogy mennyi pénz megy a semmire a csuti falujába? Vagy hogy a WHO azt javasolja, hogy tesztelni, tesztelni, tesztelni? Vagy hogy Észak -Olaszországban már olyan lassan a helyzet, hogy az időa betegeket elengedik?

Az a baj veletek fidessnyik-bolsevikek, hogy olyan kevés agyatok van, hogy nem tudtok egyszerre mocskolódni, és gondolkodni! Minthogy a mocskolódás kissebb agyi tevékenységet kíván, mint a gondolkodás, ezért ti mocskolódtok!

Nekoashi2005 2020.03.17. 10:24:19

Ma reggel hivatalosan 50 fertőzött volt. Várom a tippeket, hogy holnap reggel mennyi lesz.

Én 100 körülire tippelek!

Feltéve, hogy itt fognak egyáltalán tesztelni..... Mármint a csuti családján, rokonain, barátain, üzletfelein és bűntársain kívűl!

6.Lenin 2020.03.17. 10:32:59

@Nekoashi2005:

Még az a szerencséd, hogy én nem a te söpredékedhez tartozom. Simán fel lehetne jelentenem rágalmazásért, de...
Semmiféle igényem nincs arra, hogy abban gyönyörködjem, amikor összeszarva, hugyozva magyarázkodnál, hogy :tisztelt bíróság, én nem is úgy, meg nem is azt.....

Te egy rendkívül buta, és kártékony söpredék vagy, ez mát többx is bizonyítottad.

Be is szarnék a csodálkozástól, ha egy ilyen féreg bármilyen hatással is lenne az én lelki-, vagy bármilyen más világomra is.
Én veled ellentétben nem valótlanságot írok rólad, hanem annak alapján írom a véleményem, amit te itt magadról bemutatsz, és az eléggé elszomorító, finoman mondva.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.17. 10:48:05

Ondó Viktor sötét, mint az éjszaka. És ő vezeti a védekezést. :))

"Mérjünk többet, teszteljünk többet. Ezt tesszük. Nem akarok itt virológiai kiselőadást tartani, csak jelezni szeretném, hogy olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni, tehát nem lehetséges kiszűrni
– válaszolta Orbán Viktor egy napirend előtti kérdésre hétfőn a parlamentben.

A miniszterelnök azzal magyarázta állítását, hogy a becslések szerint csak 50-70 százalékos hatásfokúak a koronavírus-tesztek, ameddig nem jelennek meg az antitestek a szervezetben. Azaz Orbán szerint lehetséges, hogy negatív teszteredményt produkál már fertőzött ember is."

Tudvalevő, hogy a vírus RNS-ét mutatják ki a tesztek, NEM az antitesteket!!!!!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.17. 10:50:14

"Egy nálunk boldogabb országban Orbánnak azonnal le kellene mondania

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő felháborítónak tartja, hogy Orbán a legalapvetőbb összefüggésekkel nincs tisztában a koronavírus-tesztek kapcsán. Hadházy szakmailag cáfolta a miniszterelnök megszólalását.

Facebook-oldalán reagált Hadházy Ákos Orbán Viktor miniszterelnök hétfői napirend előtti parlamenti felszólalására. A képviselő szerint egy ország miniszterelnökétől elvárható lenne, hogy legalább a legalapvetőbb összefüggésekkel tisztában legyen azon a területen, amiről meg mer szólalni. Amit Orbán a koronavírus-tesztek alacsony számának „szakmai indoklása" címén mondott, az mélyen felháborító és egyben elkeserítő.

Egy nálunk boldogabb országban ennek az embernek azonnal le kellene mondania.
Hadházy szerint Orbán most sem magyarázta meg semmivel, miért végzünk olyan elkeserítően kevés tesztet. Elképesztő ismerethiányra utaló blablával, elképesztő tárgyi tévedésekkel etette híveit.

Az egyik ilyen például, amikor Orbán antitestek kimutatásáról beszélt. A koronavírus esetében ilyen tesztet valójában senki nem végez. Mivel csak mostanában készültek el a gyorstesztek. Most valójában koronavírus tesztelésekor a vírus örökítőanyagát mutatják ki.

Azt is mondta, hogy azért nem tesztelünk, mert lehetnek fals negatív eredmények. Ez igaz, de:

A tesztek érzékenysége nagyon magas.

A fals negatív tesztektől nem kell félni, hanem a helyén kell őket kezelni. Ha pedig valaki pozitív eredményt ad, ő mindenképp hordozó. Az esetleges negatív eseteknél pedig tovább kell figyelni – és újabb tesztet elvégezni, ha a gyanú erős.

El vagyok keseredve, hogy ilyen ember kezében vagyunk, különösen, ha tudom: ez az ember szeret mindent maga eldönteni."

ezalenyeg.hu/kozugy/hadhazy-egy-nalunk-boldogabb-orszagban-orbannak-azonnal-le-kellene-mondania-2565

6.Lenin 2020.03.17. 10:58:17

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Kifelejtesz egy lényeges részt. Ugyanis azt is mondta: mérünk tesztelünk, ma, negatív, holnap is, akkor is negatív, 3. nap meg már fertőzött. akkor pedig már inkább azt kell nézni, kivel került kapcsolatba, esetleg. Sokkal hatásosabb, mint minden nap, mindenkit mérni, tesztelni

Mé szerencse, hogy az ilyen férgek, mint te is, nem vesznek részt ebben. Pofázhatsz hülyeségeket, még szabadon, de szerintem az ilyen férgeket kéne elsőnek kivonni egy kis időre, mint te is vagy.
Lehet, hogy néhány országban már a fal előtt bűzlenél, átlőtt koponyával, ezzel megmentve sok értelmes ember életét.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 11:11:23

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Még él bennem a régi szép tékozló homáros idők emléke, ahol egy tanult és értelmes embernek ismertelek meg, de most az időközbeni teljes elhülyülés jeleit látom rajtad, amikor Hadházyra hivatkozol! Azt az embert a parlament környékéről is ki kellett volna tiltani, a viselkedése egyszerűen a szellemi fogyatékosokéval vetekszik, ne csinálj már végképp hülyét magadból vele!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.17. 11:30:46

@Grimbusz Makszimusz: "Azt az embert a parlament környékéről is ki kellett volna tiltani, a viselkedése egyszerűen a szellemi fogyatékosokéval vetekszik"

Én biza kitiltanám Ondó Viktor gazdádat, még az országból is, hogy minél kevesebb kárt tudjon okozni. Az a fasz azt hiszi, hogy a tesztek antitestekre vannak. És ez a sötét alak vezeti a védekezést!!! Ha tényleg olyan babonás vagy, akkor az istened kezében van az életed. :))

morph on deer 2020.03.17. 11:39:50

@Grimbusz Makszimusz:
“de minimum gumikesztyűvel és maszkkal beszélnek a mikrofonba”

Te már próbáltál ilyesmit?
Érdekes lehet, nem kétséges.
Csak mert gumikesztyűben és maszkban sem lehet túl könnyű, na de kesztyűvel beszélni, az már szinte művészet!
Jó, tudom, hogy hasbeszélők is vannak, de akkor is..!

Egyébként pedig valóban az lenne a minimum, hogy legalább az országos járványügyi tájékoztatáson demonstrálják az elvárható/ajánlott magatartást.
És ennek eldöntése NEM az újságírók dolga lenne, hanem mondjuk a szabály: “megjelenés védőmaszkban“, stb.

Na de ki csodálkozik?
A hal is a fejétől ...hmm, okos, nem?

Nekoashi2005 2020.03.17. 12:00:33

@6.Lenin: Jelentsél nyugodtan, de akkor előkellene bújnod a rendes emberek közé, és arccal-névvel tudná mindenki rólad, hogy fidess-bolsevik vagy! Ha itt beindul istenigazából a járvány, senki sem lesz nyílvánosan fidesses szavazó! Vagy azért, mert a hozzátartozója miatt lesz érintett, és csalódott lesz a csutiban, vagy attól fél mint 56-ban az ávosok, higy lecsap rájuk a népharag!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 12:17:22

@morph on deer: Ja, lefossátok a bokátokat a vírustól, de nem lehet kesztyűben és maszkkal mikrofonba beszélni, meg úgy általában semmit sem csinálni!
Haver, nekem apám azt mondta, hogy "ha esik az eső, akkor állj az eresz alá". Én akkor mindent megértettem, ti meg basszátok szájba a kurva anyátokat! :DDDDDDDDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.17. 12:23:44

A geci szerint a kormány alkalmatlan. :))

"Megállíthatatlanul zuhan a forint, 348 forintnál is drágább egy euró"

hvg.hu/gazdasag/20200317_forint_euro_arfolyam_koronavirus

Nekoashi2005 2020.03.17. 12:23:58

Azért kiváncsi lennék hogy a KEDVES VEZETŐT a CSALÁDJÁT és környzetét milyen időközönként tsztelik le! Lehet, hogy akkora számban használnak, hogy az hétköznapi embereknek már nem jut?

alöksz róz 2020.03.17. 12:54:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: most jövök rá, hogy csetbot vagy
ferenc testvér csetbotja elszabadult

Sir Bates dö Hól 2020.03.17. 13:00:11

@Grimbusz Makszimusz: Mirmur, velem szemben ne használj többes számot! Gréti, én elmondom a saját meglátásom ha meg te írsz valamit, akkor meg neked válaszolok;-)... legalább egymással kapcsolatban tartsuk be ezt;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 13:06:32

A NŐK RUGALMATLAN GONDOLKODÁSÚ EMOCIONÁLIS LÉNYEK, AKIK ALKALMATLANOK A VEZETÉSRE!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.17. 13:20:58

@Sir Bates dö Hól: A mondandód egybevágott bizonyos csoportok által hangoztatott nézetekkel, ennek tudható be a többes szám, valamint a megcímzett gondolataimat is szélesebb közegnek szánom, ad absurdum néha olyan kapja a válaszomat, akinek egyébként személyében nem is tartanám érdemesnek, hogy reagáljak, mert nincs azon a szinten, hogy megértse!
Persze ez a te esetedben nincs így és persze egyébként igazad van, majd odafigyelek! :D

6.Lenin 2020.03.17. 14:14:03

@Nekoashi2005:

Én bármikor, bárhol elő mernék jönni névvel címmel, bármivel.

Amikor az ismerőseimnek elmesélem, hogy munkásőrnek, öreg komcsinak, besúgónak tartanak nyilvánvalóan szar embereknek látszók, talán téged is megnyugtatna a harsány nevetésük.
Ezért is engem nem zavar, amikor néhány hülye ilyesmiket varrna a nyakamba. Én bármikor vissza megyek oda, ahol eddig előfordultam, akár a munkám miatt is. Akár külföldön is. Nincs semmi olyan, amit mások előtt takargatnom kéne.
De ez lényegtelen is, egy névtelen felületen. A te valós dolgaid meg nem érdekelnek, de amit itt mutatsz magadból, az elszomorító, hogy ma Mo-on még élnek ilyen emberek is.

eszti..... 2020.03.17. 15:07:38

@Grimbusz Makszimusz:

Kb ugyanaz a véleményem, mint Sírbatesz-nek a "ti döntenétekkel" kapcsolatban.
Sajnálom, hogy nem tudsz különbséget tenni a vélemények között.

A kormányinfón is megmondták..... bakker! Csehország 369 regisztrált fertőzött mellett még mindig tesztel.
Vagyis a tesztelés nem hülyeség. Viszont nem mindenkit szűrnek, ahogy itt Szlovákiában sem. Elsősorban az eü dolgozókat, hogy ne kelljen kitölteniük a 14 napos karantént és mehessenek vissza dolgozni.
Mert heteken, napokon belül robbanhat a helyzet.
A lakosságot fel kellene készíteni a vészhelyzetre!

mgdé 2020.03.17. 15:11:10

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Te, te kis fidlibsi, nem tiszteled eléggé a miniszterelnök helyettes urat, s nem figyelmeztél, s nem emlékszel, tiszta szavaira. Majd megbánod tudatlan gőgösséged, ha szólít a Hang. De akkor már késő lesz. :P

mgdé 2020.03.17. 15:24:55

@Grimbusz Makszimusz:

Ez butaság. Csak, ha tényleg szereted a barátnőd, szép piros Suzuki Swift helyett egy T-72 -est vegyél neki. :P

morph on deer 2020.03.17. 16:12:31

@6.Lenin:
“talán téged is megnyugtatna a harsány nevetésük.”
:)
Mert nem vették észre a köntösöd alatt az egyenruhát, és talán nem látták még a sufnidban a Lenin szobrot, meg a csillagot sem, à la Szamóca elvtárs!
Csak ez lehet!

alöksz róz 2020.03.17. 16:13:49

@eszti.....: na és mikor fogalmaztál meg utoljára a lippsi mainstreamtől eltérő véleményt?

6.Lenin 2020.03.17. 16:36:27

@morph on deer:

Bunkókáim, már az gyanús lehetne, hogy 6. , de gondolkodást várni egy segg ballibsitől?
De, hogy megnyugtassalak, pont az ilyen seggfejjek miatt választottam valamikor ezt a nicket, egy másik blogon. A B1 még akkor nem is létezett, de hasonló barmok máshol is előfordultak, már akkor is. Legyen ennyi elég. Engem nem zavar.
El tudod képzelni, hogy mennyi barommal találkoztam már, főleg a munkám során/- ból kifolyólag? Sok 10 000 embert takar, vagy többet, és nem csak Mo-on. Szerintem most így belegondolva, jóval többet.

Máskülönben miért is kéne szégyellnem, hogy kommunista lennék? Ma Európában legitim kommunistának lenni. Megnyugtatlak, nem voltam soha, nem is leszek, de az elv elgondoltató. A véleményem szerint a ember soha nem lesz olyan magas intelligencia szinten, hogy megvalósítható legyen. Olvastad Einstein véleményét róla? Ő megoldhatónak tartotta, sőt célnak.

mgdé 2020.03.17. 18:07:24

@6.Lenin:

Szép is az, amikor 1 darab baromfi szembe megy sok 10 000 szarvasmarhával. :D

De legalább védve vagy a koronától.

eszti..... 2020.03.17. 21:29:24

@alöksz róz:

bakker alex! mikor voltál rá kíváncsi? nincs idő kifejteni a véleményt, mert senkit sem érdekel. az első komment után te is rácsapod a billogot- lippsi/lippsibolsi.
belekérdeztél valaha a részletekbe???
Magyarország egyik fele diktatúrázik, másik fele lippsibolsizik. még most is!!!!!
én látom, mi zajlik jelenleg Csehországban és Szlovákiában. a belpolitikai csatározások fel vannak függesztve.
ott is keményen kritizálják az orvosok a kormányt némely intézkedése miatt. de senki sem süt rájuk jelzőt, nem libsibolsizzák sem őket, sem az újságírókat.
ez egy speciális magyarországi találmány, amivel a katasztrófa szélén szórakoztatjátok magatokat.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.18. 08:42:51

@alöksz róz: " na és mikor fogalmaztál meg utoljára a lippsi mainstreamtől eltérő véleményt?"

Ettől szoktam elsírni magam én is sokszor, mondják amit mondanak, amit mondanak az az, aminek látszik,de ha lelibsized, akkor eljátssza a hattyú halálát, azt magyarázza, hogy "te engem nem ismersz, a környezetem röhögne, ha megtudná, hogy lelibsiztek"
meg függetlenek, konzervatívnak, pártok felett állónak nevezik magukat! Bazmeg, lehet, hogy őszinte a felháborodásuk és nem is tartják magukat libsinek, mert azt sem tudják, hogy mit beszélnek??????

alöksz róz 2020.03.18. 15:47:08

@eszti.....: már megint mellébeszélsz.
lippsi szokás :-)

alöksz róz 2020.03.18. 15:59:29

@Grimbusz Makszimusz: lehet olyan sokáig gyakorolták az ártatlan arcot, hogy már ők is elhiszik

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.18. 17:35:44

@6.Lenin: Látom nem bírsz magaddal vén munkásőrgeci!
A párttal a néppel egy az utunk?:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.18. 17:37:37

@Grimbusz Makszimusz: Anyád se kurva csak matematikus meg kertész,nem igaz?
Azt a korlátolt sötét hülye fajtádat!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.18. 17:52:40

@Grimbusz Makszimusz: Nem én nyalom a gazdi seggét egyszerre nyolc blogon tartva a frontot öcsi!:))
süti beállítások módosítása