B1 blogcsalád



Na, hol a nő helye? - Írásunk a b1.hvgblog.hu oldalon

2021. február 04. - b1 blog

Már az új helyen vagyunk. És egy remek cikkel indítunk.

Butaság lenne kihagyni.  Klikk ide:

Az új NAT szerint a családi élet fontos elemei az alá- fölérendeltség és a termékenységtudatos szemlélet

 

family_life.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5716415486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicmen 2021.02.04. 10:28:09

Remek cikkel indítunk! Fő a szerénység!

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.02.04. 10:33:17

No, végül ti is bedobtátok a törölközőt, fiúk? Nem is tudtam róla. És a szerkesztők mégis beraktak benneteket a Blog.hu közéleti válogatásába, a hátsó oldalra? Búcsúajándék? Algoritmus?

Alex Sоrоs 2021.02.04. 12:07:57

A legfontosabbat ki is hagytatok a címből !!!

"erősödik benne a genetikai nemnek megfelelő nemi identitás; kialakul benne a termékenységtudatos szemlélet"

Es hol marad a genderfluiditas ??? Hogy a gyerek az ovodaban maga valassza ki, melyik nemhez akar tartozni ?!

Hol marad a meleghazassaggal kapcsolatos pozitiv, elfogado attitud ?

Ez mar a sotet kozepkor maga !

a Miniszterelnök Úr jobb mint a másik 2021.02.04. 15:11:09

Az új NAT szerint a családi élet fontos elemei az alá- fölérendeltség és a termékenységtudatos szemlélet

2021.02.04. kkerenyi

A családi életre nevelés (röviden: CSÉN), mint pedagógiai feladat, már a korábbi Nemzeti Alaptantervben is szerepelt, így nem számít újdonságnak. Nem önálló tantárgy, mégis saját kerettanterv tartozik hozzá: az ebben foglaltak beépíthetőek más tantárgyak óráiba, de akár önálló foglalkozásokhoz is használhatóak. A lényeg, hogy mire egy gyerek eljut az érettségiig, találkozzon a tantervben leírtakkal, és a személyiségében felfedezhetőek legyenek azok az elemek, amelyek a tanterv végén a “fejlesztés várt eredményei” pontban sorakoznak.

Sokan már az előző, 2013-as CSÉN tantervet is túl konzervatívnak és kirekesztőnek gondolták, mivel nagyon egysíkúan mutatta be az idálisnak gondolt család modelljét, és közepesen finom utalásokat tartalmazott arra vonatkozóan, hogy melyek a társadalom által elvárt nemi szerepek egy közösségen belül. De 2013 már nagyon régen volt. Azóta történt egy s más, és most, az új kerettantervet olvasgatva az előző verzió kifejezetten nyitottnak és elfogadónak tűnik. Pedig csak néhány apróság változott: egy-egy szó bekerült ide-oda, és máris megszületett egy olyan tanterv, amely józan ésszel elképzelhetetlen, hogy a XXI. század Európájában bármilyen szinten is elfogadható legyen. Szerencsére nálunk ez nem volt szempont, így most a közoktatás ideológiai alapjait erősítheti.

A családi életre nevelés tanterve átível az iskola megkezdésétől az érettségi megszerzéséig. Külön egység vonatkozik az alsó tagozatra (1-4. osztály), a felső tagozatra (5-8. osztály), és a középiskolás korosztályra (9-12. osztály). A három, együttesen nagyjából hetven oldal terjedelmű tanterv olyan témaköröket tárgyal részletesebben, mint a család és a társadalom kapcsolata, a nemi szerepek, konfliktuskezelés, devianciák. Csupa olyan téma, amelyek valóban fontosak és fogalakoztatják a gyerekeket, de ezek említése, feldolgozása egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan történik.
De milyen az a tökéletesen pallérozott, Nemzeti Alaptanterven nevelkedett magyar gyermek, aki mindazt elsajátítja, amit ez a kerettanterv tartalmaz?

Az alsós, a felsős és a középiskolás tanterv végén szerepel egy-egy rövid felsorolás “a fejlesztés várt eredményei” címmel, amely ezt röviden, nagyjából egy oldal terjedelemben összefoglalja.

Egy ideális negyedikes eszerint “tisztában van a család értékével, pozitív hozzáállása erősödik a család intézménye iránt”, és “képes arra, hogy kapcsolataiban, a problémái kezelésében, az élete autonóm irányításában egyre kompetensebben viselkedjen”. És miközben a foglalkozásokon részt vesz,

– erősödik benne a genetikai nemnek megfelelő nemi identitás; kialakul benne a termékenységtudatos szemlélet;

– ismeri a családtervezési módszerek hatásmechanizmusát, mellékhatásait, tisztában van a természetes családtervezés modern módszerének működésével;

– felelősséget érez az életvédelem iránt.

Emellett az is fontos, hogy már most egy életre megtanulja, hol a helye:

– van fogalma alá- és fölérendeltségről, betartja az illemszabályokat;

– igyekszik a családban az egészséges sztereotípiák szerint viselkedni

Miután már annyira képzett lesz, hogy boldogan rendeli alá magát, és szemrebbenés nélkül fogadja az olyan fogalmakat, mint “genetikai nemnek megfelelő” , és “termékenységtudatos”, ötödiktől nyolcadikig ezekre építve újabb fejlődési célokat tűzhet ki maga elé. A tökéletes nyolcadikossal szemben már nem kisebb az elvárás, mint hogy

érti a jellem és az értékek szerepét és fontosságát;

kezd kialakulni benne egy stabil, az egyetemes emberi értékeken alapuló értékrend.

Bár ezek is szép részeredmények, a munka a 12. év végére hozza meg igazán a gyümölcsét. A középiskolát befejező fiatal a kitűzött fejlesztési célok szerint már:

– ismeri és képes kritikusan szemlélni a társadalom világképének, ideáknak, eszméknek, trendeknek, a hitnek és az ateizmusnak a családi közösség életére gyakorolt hatását;

– megismerkedik a különböző nevelési stílusokkal

– képessé válik az önkontrollra;

– kialakul benne a termékenységtudatos szemlélet, ahol a gyermek mint ajándék jelenik meg;

– képessé válik a reális pályaválasztásra, az életcélok, jövőkép kialakítására;

– tudatosan felkészül a szülői hivatásra.

Tulajdonképpen egy szavunk sem lehet: hiszen a fiúk és a lányok járhatnak egy osztályba, és lehet pedagógus olyan ember is, aki egyedülálló vagy elvált.

Egyelőre.

gmihaly621 2021.02.04. 15:57:48

Na, mibe kötnek bele a drágalátos internáci hülyeelvtárs csicska firkászok, na mibe?

kunzoo 2021.02.04. 16:51:37

Ügyes! Elköltözni a hvg re, de blog.hu ra is kitolni.

2021.02.04. 17:20:56

@kunzoo: HVG-n kirakták őket a címlapra is. Jó, nem a teteje felé, hanem az alján, de azér ott figyel. Mondjuk kommentelni csak előmoderálás után, Facebook fiókkal lehet...

AngeI 2021.02.04. 19:41:36

Ez csak a muszlimoknál elfogadható, akkor is ha Frankfurt közepén élnek.

midnight coder 2021.02.05. 07:51:01

"Az új NAT szerint a családi élet fontos elemei az alá- fölérendeltség és a termékenységtudatos szemlélet"

Na most, az iskolában még csak-csak elvagy az alá-fölérendeltség nélkül - ma már az általános iskolában az elsõs gyerek simán lehülyekurvázza a tanítónénit, és negyedikre ha valami nem tetszik neki, azt mondja hogy kurva anyád. De a melóhelyrõl az elsõ ilyen után úgy rúgják ki, hogy taknyán-nyálán távozik.

Ami pedig a termékenységtudatos szemléletet illeti - nos, õszintén szólva kétlem, hogy az oktatási rendszer ezt meg tudja oldani, ugyanakkor tény, hogy amikor Európában az keresztény, zsidó, ateista családban jó ha egy gyerek van, addig az iszlamistáknál 5-6.

AngeI 2021.02.05. 13:52:00

@midnight coder: Arafat annak idején kijelentette, hogy a palesztin nők méhével fogják legyőzni Izraelt.

cicmen 2021.02.06. 08:08:34

@⠀: Mondjuk kommentelni csak előmoderálás után, Facebook fiókkal lehet...

Nehogy megsértsék a lumpenprolik lelkét valamilyen hazafias véleménnyel, esetleg szembesítsék ket valamelyik hazugságukkal a sok közül!

Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2021.02.06. 09:48:14

Mindig megdöbbenek azon, amikor engem alá-fölérendeltség alapján akarnak elhelyezni valamilyen pozícióba. Én az együttműködés híve voltam és vagyok, mindenhol. Mindegy milyen pozícióban voltam, az elején a sornak, vagy a végén. Otthon , a munkahelyemen, a társadalomban. Ha még mindig igaz a jelenleg hatályos Alaptörvény, akkor:
"XV. cikk
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak."
...na, akkor hogyan lehet alá- fölérendeltségről beszélni, akár családon belül, akár bárhol Magyarországon? Vagy miért lehet(ne) a családon belül alá- fölérendeltségről beszélni? Ez azt jelenti, hogy a gyerekem csak azt teheti,gondolhatja, amit én jónak látok? És ha tévedek? Vagy ki mondja meg, hogy a családon belül ki, mit képviselhet? Netán a férjem? Miért? Vagy a fiam? Miért? Vagy én? miért?
Szerintem, ha elfogadnánk az un. nemzeti alaptantervben foglaltakat, akkor akár már most keresztet vethetnénk a magyarok jővőjére. Mert akkor azt is el kellene fogadni, hogy tőlünk vannak okosabbak, szebbek, demokratikusabbak stb. már több tíz éve, és mi, mint az utóbb csatlakozottak a "műveltebb" Európához, alá vagyunk rendelve a tőlünk hamarabb ébredteknek.
Ezt szerintem, ott se gondolják, és mi meg pláne nem. Akkor miért akarjuk a gyermekeinket, unokáinkat (rab)szolgának nevelni?

taga20 2021.02.06. 10:40:19

@cicmen: nyílasházmester, az az igazság, hogy neked semmi közöd a hazafiassághoz!

csak a moslék homofób hülyeségeiteket böfögitek ide is.

evan;)

Blogfelügyelet 2021.02.06. 13:03:10

Kérem a kedves kommentelőtársakat és kommentelőtársnőket, hogy OSZOLJANAK! Nincs itt semmi látnivaló! A blogg mostantól lezárva, hozzászólni szigorúan tilos!

a Miniszterelnök Úr jobb mint a másik 2021.02.06. 15:31:15

Blogfelügyelet

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2021.02.02. óta tag.

AngeI 2021.02.06. 16:31:34

@taga20: Nyilas..te helyesírás bajnoka.:)

taga20 2021.02.06. 18:19:03

@/\ngel: szerinted nem direkt csinálom, te utolsó nyelvtannáci?!:))

Ma született bálvány 2021.02.11. 14:37:55

Nézegetem a HVG-s felületen , facebook alól írt kommenteket. Faszagányos kis buborékot fújt magának a progresszív balos brigád :))
Egy hozzászóló próbált tényszerűen érvelve, adatokkal alátámasztott véleményt megfogalmazni, de mivel ugye a lokális mainstream-mel szembement, hát úgy is járt. Rögtön lehurrogta egy picsa, hogy kussoljon, mert ehhez nem ért. Igaz, hogy az állításait meg sem próbálta cáfolni, csak kijelentette, hogy ezt ők itt jobban tudják :)
Ha ettől nyugodtabban alszanak, szarni bele. A Föld a hülyékkel együtt is forog tovább, a Nap csak felkel holnap is.

taga20☺ 2021.02.12. 13:31:11

mátó ojtanak a cputinnal eszt nektek beléjetek fityess jobágyak
mi hazafik maradunk asz arab ojtásná me asz nem csinyál teherbe esést má

MAXVAL bircaman közfingó 2021.04.02. 23:09:29

Buzik voltatok jippijó.

Viszlát.

.snɯıɹd snɔlns 2021.07.08. 16:51:36

telex.hu/belfold/2021/07/08/kover-laszlo-fidesz-interju-mandiner-europai-unio-fudan

:)))
ez a transz geci ugat aki néhány éve még nem tudta eldönteni, fiú, vagy lány akar lenni?!

kapos.hu/static/keptar/10/b/49
süti beállítások módosítása