B1 blogcsalád



1 kérdés, amire nem adott választ a rendőrség a szombati éjjeli robbantás kapcsán

2016. szeptember 25. - nickgrabowszki

terez.jpg

Papp főkapitány vasárnap este fél 7-kor mondta azt, hogy egyértelműen a rendőrei voltak a célpontok, őket akarta levadászni az elkövető szombat éjjel fél 11-kor a Teréz körút - Király utca sarkán.

  • Ezt már vasárnap reggelre tudták.
  • Akkora, vasárnap hajnalra az elemzők 7 lehetséges verziót állítottak föl a merénylet okait illetően.
  • De ezek már nem tartalmaztak olyan lehetőséget, amelyik szerint nem a rendőrök lettek volna a célpontok.
  • Erre lehet következtetni abból, hogy már vasárnap reggel átadták a nyomozás irányítását az ügyészeknek,
  • Ezt Keresztes főügyész is megerősítette.

Ekkor azért eszünkbe juthat, ami a sajtótájékoztatón lévő újságíróknak nem, hogy

mi került a hatóságoknak 20 órába, amíg elmondták mindezt.

Miért nem tájékoztatták a sajtót, és rajta keresztül a nyilvánosságot jóval korábban, akár már vasárnap éjjel, de legkésőbb reggel?

Ha nem is mindenről, amit tudtak, de hát vasárnap este se mondtak el mindent, amit tudtak. Ha kizárták volna a már nem lehetséges verziókat, mint terrortámadás például, azért jelentősen csökkenteni tudták volna az országlakosok bizonytalanságát.

  • Ez a kríziskommunikáció 3 alapelve: nyugalom, kompetencia, információk.
  • Mert a rendőrségnek nem csak a közrend és a közbiztonság, hanem a köznyugalom fenntartása is a feladata.

Ehhez képest nem kommunikáltak egy teljes éjszakán és egy teljes nappalon keresztül. Miközben a párizsi és a brüsszeli merényletek után a rendőrség pár órán belül sajtótájékoztatót tartott, fontos politikai szereplők, mint a miniszterelnök és a belügyminiszter pedig amint tudtak, megszólaltak, hogy megnyugtassák a lakosságot.

Nálunk viszont mintha se Orbánt, se Pintért nem érdekelte volna a dolog.

(Nem az a kérdés, hogy hol volt Orbán. Neki nincs ezzel dolga. De nem tudtuk, hogy nincs ezzel dolga, mert nem volt senki, aki ezt közölje velünk.)

Nem mondták ki, hogy nem terroristák voltak.

A rendőrök közben dolgoztak, amit lehet tudni a munkájukról, alaposan és kimerítően nyomoznak. A sajtóosztály (vagy kommunikációs igazgatóság) se vett ki szabadnapot, ezt onnan lehet tudni, hogy már vasárnap délelőtt felhívást tettek közzé további szemtanúkat keresve.

De közleményt nem adtak ki arról, hogy mi történt, pedig akkor már órák óta tudták.

A nyomozást nyilván nem befolyásolta volna, ha valamelyik rendőri vagy politikai vezető kiáll, akár már éjjel egykor, és megnyugtató szavakat mond arról, hogy nincs szó terrorveszélyről. Ez jelentősen csökkentette volna a bizonytalanságot. Hacsak éppen nem 

a bizonytalanság és a félelem fenntartása volt a céljuk.

Nem a rendőröknek. Nincs okunk, hogy őket gyanúsítsuk ezzel.

Nyilvánvalóan a politika vonta magához a az ügy kommunikálását. Illetve inkább a nem kommunikálását. Erre utal például, hogy az első hivatalos megszólaló

  • nem a rendőrfőkapitány
  • vagy valamelyik rendőrség szóvivő volt,

hanem a Miniszterelnökség kommunikációs államtitkára. Tuzson Bence viszont nemhogy csökkentette volna a bizonytalanságot hanem inkább növelte azzal, hogy az elkövetők elfogására szólított fel, 

szintén fontos, hogy amennyiben voltak tettesek, kézre kerüljenek.

(Amennyiben voltak. Mert persze a kormány szerint volt olyan opció, hogy robbanás volt, de robbantó, elkövető nem.)

szog.jpgKözben keringtek a félig, illetve teljesen megalapozatlan verziók. Hivatalos tájékoztatás hiányában mindig ez történik. Mindig. Kivétel nélkül.

  • Pedig, aki józan, az már abból kizárhatta a terrorista merényletet, hogy nem éppen a legforgalmasabb helyen történt a robbanás. De nem mindenki józan, a világsajtó meg ráadásul messze van a helyszíntől, nem csoda, hogy először iszlamista merényletként tálalták a történteket.
  • A gázrobbanás lehetőségét az zárta ki, hogy a körúti ház fala kívülről sérül meg, az ablakok befelé robbantak, meg szögek szóródtak szét az úton, némelyik az autókba is beleállt.

Na, nem mintha gázrobbanásra bárki nagy tétetekben fogadott volna, amikor lehetőségként adódott például a bizony köröknek a kampányhajrában kapóra jövő önmerénylet esélye is. Erről mi is írtunk már. Két hete valószínűtlennek, egy hete nem elképzelhetetlennek nevezve.

  • Ebben az esetben azonban se a civil rendőr esetleges korai jelenléte nem volt bizonyíték erre. (Ez amúgy is valószínűleg faktoid, hamis korai információ volt vagy lehetett, mert nem ő szólt be rádión segítséget kérve, hanem az egyik sebesült, de eszméletén lévő egyenruhás járőr.)
  • Továbbá szintén nem volt bizonyíték a karhatalom gyors megjelenése. Eleve biztos ad állandó ügyelet egy század a Kerepesi úton. Most pedig meg is lehettek erősítve, tekintve a szombat esti Fradi-Dózsa meccset.
  • Ráadásul, ha kormányzati önmerénylet történt volna, abba valószínűleg nem avatják be a rendőröket nagy mennyiségben. Minél kevesebben tudnak róla, annál biztosabb a sikerül.

A legvalószínűbb persze, hogy valami félnótás hülye volt, erre utal a merénylet amatőr volta, hogy még megölni se sikerült senkit.

A kormány és a kormánypropaganda irányítói azonban ezt nem mondták ki, nem engedték kimondani. Inkább hagyták a rendőrséget is gyanúba keveredni,

egyáltalán nem siettek eloszlatni a homályt.

Ha már nem volt olyan történetük, ami segítette volna a kampányt, ha már nem volt narratíva, amelyik ne zárta volna ki a terrorizmust, akkor a bizonytalanságból próbáltak profitálni.

A rendőrség csak akkor kaphatott szót, amikor már nem lehetett, vagy nem volt érdemes fenntartani az információhiányt, mert az a kormány kompetenciáját vonta volna kétségbe.

De amíg tudták, fenntartották.

Az erre fogékonyak hadd maradjanak meg abban a hitükben, hogy terrorista merénylet történt.

Ez azért rámutat arra, hogy az Orbán-rezsim mindent, de mindent alárendel kampány-, politikai, kommunikációs és propaganda céljainak. Ha ehhez egy napig bizonytalanságban kell tartani egy országot, a gyanú árnyéka alá vetni az éppen megtámadott rendőröket, hát akkor legyen.

Semmi sem elég drága.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6211742791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2016.09.25. 23:19:01

A hírek szerint "rendőröket akartak kivégezni"..!

Most tekintsünk el a szemantikától, és vegyük készpénznek ezt az állítást, OK?

Honnan tudták a rendőrök, hogy egy "gyanús" csomag, avagy táska található, éppen ott, amit "ellenőrizni akartak"?

Valaki bejelentett valamit, vagy volt egy névtelen telefonhívás?
Mikor? Hol? Honnan? Miért?

Mi módon biztosította az elkövető, hogy pont a rendőrök jelenlétében robban a csomag (bomba), és nem akkor, amikor Bözsi néni a Blökit viszi sétálni?
Időzítés? Távirányítás?

Van reális gondolkodással elfogadható nagyarázat arra, hogy miért pont az a két rendőr az áldozat, (reális, mint féltékeny az egyik párja, vagy pont ők kapták el korábban) vagy ez teljesen 'random', csak a rendőrség, mint testület (erőszakszervezet) ellen irányult, tekintet nélkül az áldozatok kilétére?

Szóval kérdések bőven lennének még.
Valaki tudja a választ?

FrNo90 2016.09.25. 23:24:09

@morph on deer: Volt egy olyan értesülés, hogy a támadó a két rendőr irányába dobta a bombát és elfutott. De ez nem megerősített információ.

Francois77 2016.09.25. 23:26:50

@morph on deer: elmondták, hogy az EGYIK rendőr volt a célpont, mi kell még? Már tegnap volt arról hír, hogy valaki megbújt az egyik beugróban, valószínűleg az robbantott, és akkor, amikor látta, hogy ott a két rendőr. Miert nem tájékozódsz inkább?

morph on deer 2016.09.25. 23:31:14

@Mr. Neutron:
"Mivel nem egy akciófilmben vagyunk, hanem a való világban, ezért vsz. a 20 órás kommunikációs reakcióidő nem rossz."

De igen, a húsz órás reakcióidő nagyon rossz. Kommunikációs stratégiai idmereteket figyelembe véve minimum háromszor annyi, mint ami "még elmegy" mint korrekt tájékoztatás. A közmédiával való kapcsolattartás még rosszabbra vizsgázott; legalább "szinten tartási" kapcsolatra néhány, de naximum 3-4 óránként szükség van, ha legalább a látszatot igyekszik megőrizni valaki.

A "bóvli" kategória teljesen helyénvaló lenne, ha minősíteni akarnánk a teljesítményt.

FrNo90 2016.09.25. 23:32:05

@Francois77: ezt viszont ponthogy a főkapitány cáfolta. Nem konkrétan egyetlen rendőr volt a célpont, hanem maga a rendőrség.

2016.09.25. 23:34:24

@Mr. Neutron:
"Mivel nem egy akciófilmben vagyunk, hanem a való világban, ezért vsz. a 20 órás kommunikációs reakcióidő nem rossz. "

Ez nagyon-nagyon buta vélemény. Nem téged tartalak annak, de ez és az indoklás is nagyon félrement.

Minden más országban kiállnak azonnal kiállnak, és bár 20 állitásból 18 üres frázis és terelés, de ezzel megnyugtatják a közvéleményt és mutatják, hogy rajta vannak az ügyön. Más szóval mutatják, hogy ki a "gazdája" az ügy kezelésének és felelősséget is sugároznak. Emellett a maradék 2 állitás tényleg fontos - lezárják a területet, előre láthatólag meddig, nincs halálos áldozat, a sérülteket kezelik, stb.

Az, hogy Magyarországon ennyire máshogy kezelik, sőt azt, hogy hozzádhasonló nem totál hülye és ha hibás érvet is, de értelmesen igazolni akaró emberek is racionalizálják a dilettantizmust és bénázást, az szerintem nagyon nagy baj.
Emellett szerintem a háttérben ment a tények csűrése-csavarása a politika részéről, és ez és a bizalomromboló hatása is nagy gond.

A 20 óra után teátrálisan előadott "kivégzés"-t és "én rendőreim"-et nyilatkozatokat már fel sem hozom.

Rwindx 2016.09.25. 23:39:06

Ez a poszt erősen izzadságszagúra sikeredett.

morph on deer 2016.09.25. 23:40:45

@Francois77:
"Miert nem tájékozódsz inkább?"

Hol is?
Ha pedig világos, hogy ki a célpont, akkor az is elég világos kell, hogy legyen, hogy miért, nem? Onnan meg csak pár lépésnyire van a 'ki tette' kérdés, vagy ezt is rosszul tudom?
Egyébként az online felületeket nézem, ott nem jött szembe az info.

A rendreutasítás egyébként teljesen helyénvaló, mivel nem kerestem rá, csak a feltálalt infókat néztem át!
Igen, mea culpa!

szdan 2016.09.25. 23:41:15

Komolyan, egyre abszurdabb mélységeket ér el a degenerált agyhalott libsik valóságról alkotott képe...
Kezdjük ott hogy a libfaszok onnan indultak, hogy á, semmi látnivaló, ez csak gázrobbanás volt, és miért kell emiatt lezárni "mindent", bla-bla - ja hogy mégsem gázrobbanás volt, hűha csak ki ne derüljön hogy valamely elvtársunk, musztafasz vagy ahmegbasz tette, mert akkor megint kussolhatunk mint szar a fűben - na, lássuk mibe köthetünk bele, Orbánra még egy az egyben nem tudjuk ráfogni, sajnos, hát akkor 20 óra, na ez jó lesz, ezt a sok agymosott hülye liberós kapásból benyalja.
És már kész is az eszement új cikk: az embereket akarták ezzel is a "menekültek" ellen hergelni, direkt és szándékos elhallgatás, stb - és még mondja valaki hogy a balosok nem konteóznak...
Beteg és perverz egy világban éltek ti libbantak.

FrNo90 2016.09.25. 23:43:47

@szdan: Szerencsére kevesen vannak, csak a médiafelületük nagy.

Francois77 2016.09.25. 23:48:57

@FrNo90: konkrétan előbb kijelentette, hogy az egyik volt a célpont. Majd - új gondolat - kijelentette azt is, hogy a testületet érte támadás, hiszen a szolgálatban levő rendőr nem mint magánszemély van jelen, hanem a testületet, azon keresztül a jogot, rendet és biztonságot képviseli. Ha ezt nem érted, inkább maradj csendben.

Francois77 2016.09.25. 23:49:50

@morph on deer: nem mondanak el mindent, és jól van ez így, ha ez a nyomozás érdeke.

FrNo90 2016.09.25. 23:52:19

@Francois77: Nem azt mondta. Inkább te kussolj, mert ahogy látom, nem tudsz értelmezni egy szöveget. ;)

Francois77 2016.09.26. 00:05:42

@FrNo90: már az éjszaka elterjedtek hírek, amelyek szerint akár egyikük lehetett a célpont, és külön érdeklődtek az újságírók a rendőrnő személyéről. Szerinted véletlen, szerintem meg nem. Ennyi.

fehérfarkas 2016.09.26. 00:09:12

@vilagpolgar: "Maradjunk annyiban, hogy valószínűleg magához az eseményhez semmi köze a kormánynak, viszont az, hogy 20 óráig semmi infó nem volt, az vastagon a kampány része. Ha ne adj isten ott lett volna pár bevándorló a környéken, akkor 3 perc alatt persze telekürtölték volna a világsajtót. Alávaló, gusztustalan magatartás. "

Lehet, hogy eredetileg akartak pár migránst szerezni, hogy rájuk kenjék, csak azok már Németországban vagy Skandináviában vannak. Ezért egy kicsit csúszott a kommunikáció. Na jó, ez csak rossz irónia volt, A valóságban nem akarok ötleteket adni a Fidesznek.
Bár azért a kormány kommunikációja megelőzte a rendőrökét. De ez érthető, hiszen hátha a rendőrök más irányba terelnék a kommunikációt mint a kormány akarná, és akkor a kampányban nem tudnák felhasználni a robbantást.
Érdekes, hogy 1998-ban a választások előtti hónapokban is milyen sok robbantás történt. Aztán a választások után a robbantások egyik pillanatról a másikra megszűntek. A mai napig nem tudjuk nemcsak az elkövetőket, de még azt sem, kik, milyen szervezetek álltak a háttérben. Itt sem várom el, hogy ki fog derülni az igazság.

Mr. Neutron 2016.09.26. 00:15:08

@Egri János, kvíznagymester: Csak az első mondatomat olvastad, vagy a többit is? Leírtam néhány konkrétumot arról, hogy mit nézett el és mit hagyott figyelmen kívül a tényállásból a poszt szerzője. Ismétlésként csak címszavakban:
1. nem igaz, hogy 20 órát vártak a kommunikációval,
2. a párizsi terrorcselekmény kommunikációja nem jó párhuzam, mert ebben az esetben nem volt evidens a tényállás megítélése,
3. nem lehet addig kiállni a nyilvánosság elé, amíg csak verziók és találgatások vannak a kezükben, de még tart a helyszínelés,
4. valszeg. a nyomozás ügyészségnek átadása is időveszteséggel járt,
(+5. vasárnap reggel nyilván tovább tart beindítani egy olyan gépezetet, amelyet egy ilyen rendkívüli eset kezeléséhez szükséges.)

Szóval az elég kevés, ha csak a hozzászólásom tételmondatára reflektálsz és az indokolást figyelmen kívül hagyod. Különösképp a fenti 1., valamint az 1. és az 1., továbbá a 2. és a 3. pontokat ajánlom figyelmedbe. Plusz azt javasolom, hogy vegyél vissza a hangerőből és gondold át még egyszer a dolgot.

(Bár, ha politikai prekoncepcióra építed a véleményed, akkor felesleges az ésszerűségre apellálni nálad.)

prolee 2016.09.26. 00:19:55

@Francois77: Ha valakinek EGY rendőr a célpontja, akkor teljesen logikus, hogy szögekkel kibélelt bombával támad rá.....

2016.09.26. 00:22:15

@Mr. Neutron: a poszttal nem értek egyet. egyáltalán nem. úgy érzem, hogy van saját indoka és nem fókuszál az alapbajra. De itt van párbeszéd a hozzászólókkal lehet vitázni.

De ami lényeg, hogy bármi indokod is van - és nem seggedből kihúzott ostobaságok - az hogy másnap este álltak (ültek) ki a sajtó elé az hihetetlen nagy gond. Nézd meg Franciaországot, Londont, bármelyik USA lövöldözést/robbantást.

Nem konkrét tényeket kell mondani, amiért joggal érvelsz, hanem felelősségteljes irányitást, erőt, megbizhatóságot. Ez még az elkésett nyilatkozat során sem volt, csak teátrális frázisok, elsietett vérdij, és annak mutatása, hogy ha rendőrök érintve vannak, akkor jobban odafigyelnek (ergo az állampolgár másodlagos szinten kap segitséget, de ez nem erre akarom kihegyezni).

Francois77 2016.09.26. 00:25:53

@prolee: nekem a konyhakés sem logikus, sem a 230V, sem a fagyálló, sem a szándékos elütés, sem az agyonverés.

de ha EGY rendőr a célpont, és meg akarja úszni, miért ne álcázná rendőrök elleni merényletnek?

mindezekhez persze hozzáteszem, hogy nem tudjuk, mi történt pontosan és miért, de ki fog derülni.

@Egri János, kvíznagymester: adtak ki közleményt menet közben. és én is azt mondom, inkább ne mondjon semmit, amíg nem tud mondani valamit.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 00:26:25

Teljesen korrekt volt a sündőrök kommunikációja. A Rendőrség 2 perc alatt a helyszínen volt.

Azaz süket duma amit a poszter összeszenved.

Amúgy napi 3 posztban, úgy hogy 1 hónappal ezelőtt még a nevét se lehetett hallani a B1 blognak. Előtte az Egyenlítő, Átlátszó, Ténytár voltak a mindennap címlapos ballib hazudozóblogok, de mióta lebuktak a Soros pénzzel cseréltek másikra.

Mr. Neutron 2016.09.26. 00:27:17

@morph on deer: ha azt mondod, hogy az eset kommunikációja nem felelt meg a stratégiai kommunikációs követelményeknek, azzal nem tudok vitatkozni, mert nem ismerem az idevágó stratégiai kommunikációs követelményeket. De ebben a blogbejegyzésben ennél sokkal több volt, hiszen a kommunikációs késés politikai konspirációként volt interpretálva. Na nekem ezzel van vitatkoznivalóm. Fentebb rámutattam néhány olyan körülményre, amelyek politikai konspiráció nélkül is megfelelő magyarázatot adnak a kommunikáció körülményeire. Márpedig én úgy vagyok vele, hogy ha van egyszerűbb magyarázat, akkor azt választom (Occam elv).

Francois77 2016.09.26. 00:33:01

azt mondjuk én hozzáteszem, hogy nem lepődnék, meg ha holnap reggel bevinnék kihallgatásra a fél baloldalt, mert ha jól emlékszem, ők már napok óta nyomják, hogy lesz valami... feltenném nekik a kérdést, hogy honnan tudták. és adjanak rá jó választ.

Márk_Márk 2016.09.26. 00:48:12

Az elkövető lehetett terrorista.
A helyszín azért elég forgalmas szombat éjszaka, ha valaki ismeri Budapestet.

Ami viszont sokkal valószínűbb:
Az elkövető lehetett az Orbán-kormány embere, mert Orbánéknak nagyon-nagyon jól jött egy ilyen merénylet 1 héttel a népszavazás előtt, és talán sajnálják is, hogy egyik rendőr sem halt meg, így nem lehet halálos merényletről beszélni, az előre elkészített sajtóanyag erről tanúskodik, mert abban ugye gyilkosságról és nem gyilkossági kísérletről beszélnek, a hülye sajtósuk nem tudta kijavítani az anyagot, csak kiadta.
És ugye Orbánék esetében nem ez az első eset, amikor valami szavazás előtt önmerényletet kísérelnek meg, 2002-ben is voltak robbantások az akkori kormány tagjainak háza táján, még Torgyán "doktornál" is. Nagyon ügyelve arra, hogy senki ne sérüljön meg, és semmi komoly anyagi kár ne keletkezzen.
Most a rendőrök esetében erre ugyan nem ügyeltek, ők lettek volna a két halálos áldozat, csak hálistennek nem jött be, életben maradtak.

Ezek ugyanis (Orbánék) bizony ennyire aljasok.

Mondom ezt akkor is, ha a menekültek ELLEN fogok szavazni.
De véletlenül sem a Fideszre és az Orbán-féle rablóbandára, mert rájuk eddig sem, eztán sem SOHA, ugyanis aljas szemét - és immár gyilkos, még ha MOST nem is sikerült szerencsére a kísérletük - népség.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 00:55:43

utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/6586-ezek-a-legveszelyesebb-varosok-europaban

1. Kristiansand - Norvégia - 70.74
2. Nápoly - Olaszország - 65.25
3. Marseille- Franciaország - 63.81
4. Malmö - Svédország - 59.4
5. Catania - Olaszország - 58.7
6. Brüsszel - Belgium - 55.4
7. Turin - Olaszország - 54.06
8. Harkov - Ukrajna - 53.23
9. Kaunas - Litvánia - 53.21
10. Róma - Olaszország - 53.2
11. Birmingham - Nagy-Britannia - 52.77
12. Nottingham - Nagy-Britannia - 52.64
13. Dublin - Írország - 51.54
14. Párizs - Franciaország - 51.26
15. Yekaterinburg - Oroszország - 50.95

No comment

prolee 2016.09.26. 00:58:12

@Egri János, kvíznagymester: Még nincs annyi tapasztalatuk, mint nyugati kollégáiknak. Bár a kuka-kukta ügyben ők sem tudtak mit mondani, olyan fura volt az eset.

prolee 2016.09.26. 01:04:26

@Francois77: Kriminológiai szempontból nem logikus az eszköz megválasztása, ha egy személy ellen indul a támadás.

morph on deer 2016.09.26. 01:06:33

@Mr. Neutron:
"Occam elv"
Ismerem, bár már majdnem ötven éve eldobtam az utolsó borotvámat :) (Negyvennyolc múlt, most, hogy utánaszámoltam)

Evvel nincs vitám, a dolgok gyakran valóban sokkal egyszerűbbek, mint amilyennek látszanak.
Ez a mostani esemény azért mindenképpen gáz, nem is beszélve az áldozatokról!
Nagyon nem jó jel, ha erre az útta téved valaki!
Remélem, elkapják és tényleg azt, akit kell!

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:07:22

@prolee: Az is lehet hogy mocskos zsaruk. Sárosak, védelmi pézt szedtek. De minthogy semmit se tudunk, ennyire ne szaladjunk előre.

prolee 2016.09.26. 01:14:16

@Márk_Márk: Kormánymegbízásból végzett munkának viszont túlzottan primitív a kivitelezés. Ezért nem hiszek ebben a konteóban.

morph on deer 2016.09.26. 01:16:21

@Márk_Márk:
"MOST nem is sikerült szerencsére a kísérletük"

De ugye nem mondod, hogy már elfogytak a vállalkozó szellemű osztrák nyugdíjasok, és nem volt más megoldás?

Egyébként, ha úgy van, ahogy mondod, nem értem, hogy miért akarsz így szavazni. Ez az égegyadta világon semmi másra nem lesz jó, mint arra, hogy Orbán nagyobb mellénnyel tudjon óbégatni, de ettől még a magyar parlamentnek nem lesz nagyobb hatásköre beleszólni az eseményekbe, mint ami ma van!
Szóval nem értem, de magánügynek tartom.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:20:07

@morph on deer: 'Ez az égegyadta világon semmi másra nem lesz jó, mint arra, hogy Orbán nagyobb mellénnyel tudjon óbégatni'

Erre pedig az a garancia hogy a baloldal szóról szóra ezt mondja. Az a baloldal, aki azt is mondta hogy ne legyen bankadó mert elmennek a bankok, és nem rúgjuk ki az IMFet mert államCSŐD lesz.

prolee 2016.09.26. 01:21:24

@dunántúli gyerek: Nem szaladok én semerre, csak látom, hogy az eszköz, a helyszín és az áldozat(ok) közötti összefüggésben logikai zavar van.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:23:47

@prolee: A székely felszabadítási front is lehetett.

fidesz maszop dk egykutya 2016.09.26. 01:24:04

@prolee: a kormány primitív semmihez sem értő KISZ kádárkatonákból áll. Akkor miért vársz többet? Tőlük ennyi várható.

prolee 2016.09.26. 01:26:46

@morph on deer: Nyilván azért akar így szavazni, mert tudja, hogy ez nem pártpolitikai kérdés és nem Orbánról szól.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:28:21

@fidesz maszop dk egykutya: Jó elmélet.

A valóságban eddig kampánycélból csak a baloldal robbantott Magyarországon, aztán annak rendje és módja szerint igen gyorsan lebuktak:

www.youtube.com/watch?v=HXKTnH96q0c

Draskovics a hazug zsidó és a magyarok nyilai terrorszervezet leleplezése..:)

prolee 2016.09.26. 01:29:27

@fidesz maszop dk egykutya: Mert az ilyesmit nem a kormány személyesen szervezi, hanem a titkosszolgálatok szakemberei. Ők viszont mindig az éppen regnáló kormány utasítása alapján végzik a dolgukat, mert ez a feladatuk.

fidesz maszop dk egykutya 2016.09.26. 01:33:30

@dunántúli gyerek: akkor hihető, hiszen a kormány full baloldali, mindig is az volt, hiszen az mszmp és a kisz az ős.
@prolee: a titkosszolgálatokba is a haverok kerülnek be, akik ugyanúgy hülyék.

Francois77 2016.09.26. 01:36:43

@prolee: kriminológiai szempontból logikát majd akkor jelöljünk meg, ha már tudjuk,ki és miért csinálta. lehet, hogy a saját szempontjából tök logikus volt a dolog.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:39:53

@Francois77: Nekem az a fura hogy fél Pest hallotta a robbanást, de az áldozatok nem süketültek bele.

prolee 2016.09.26. 01:40:53

@fidesz maszop dk egykutya: Ez viszont igaz. Mind az MSZMP petéjéből kelt ki, kivétel nélkül. Az államosítás jól halad, hamarosan jön a padlásseprés is a nagy példakép, a moszkovita büdös kommunista Nagy Imre emlékére.

morph on deer 2016.09.26. 01:48:07

@prolee:
"Nyilván azért akar így szavazni, mert tudja, hogy ez nem pártpolitikai kérdés és nem Orbánról szól."

Hanem miről szól?
Csak azért, mert a parlamentnek már ma is törvényt kell hoznia egy EU-s határozatról ahhoz, hogy az hatályos legyen Magyarországon, azaz "jóvá kell hagynia," ha úgy tetszik, egyébként pedig az eredmény kizárólag a Magyar parlamentre nézve jelent kötelezettséget, senki másra nem vonatkozik, met nem vonatkozhat!

Innentől lehet polírozni, ameddig jólesik, de ennek semmilyen relevanciája nincs a migráns/menekült kérdéssel kapcsolatban, mint az hogy szabadjára engedi és felszítja az indulatokat.

Ez ennél tényleg nem nehezebb.

Persze, mindenki azt tesz, amit akar, csak nem értem az okát, ennyi az egész

prolee 2016.09.26. 01:49:34

@fidesz maszop dk egykutya: A haverok csak vezető posztokba kerülnek, az alapállományt nem cserélik le. Mert valakinek érteni is kell hozzá. :))))
Magam is dolgoztam 25 évig állambácsinak, a rendszerváltás utáni összes kormány alatt szakmai feladatot végeztem. Volt olyan, hogy az lett a megbízó, aki ellen a megelőző érában az eljárás folyt. :)

dunántúli gyerek 2016.09.26. 01:50:46

@morph on deer: 'Innentől lehet polírozni, ameddig jólesik, de ennek semmilyen relevanciája nincs a migráns/menekült kérdéssel kapcsolatban, mint az hogy szabadjára engedi és felszítja az indulatokat. '

Erre Gyurcsány feri a garancia. Ő is ezt mondja, szóról szóra.

Meg azt is mondta hogy nincs migránsválság, elmennekabankok, államcsőd lesz, a kerítés nem állítja meg a migráncsot, a kerítés embertelen mert megállítja a migráncsot...

Most azonban Gyurcsány Feri és te az igazat mndjátok.

prolee 2016.09.26. 01:53:42

@morph on deer: Tévedés. Vannak közvetlenül alkalmazandó szabályok is.
Ja! És természetesen NEM a feltett kérdésről szavazunk, ahogyan a vizitdíj szaros 300 forintja sem érdekelt senkit.

morph on deer 2016.09.26. 01:59:09

@dunántúli gyerek:
"Erre pedig az a garancia hogy a baloldal szóról szóra ezt mondja"

Meg a magyar törvények.
Tudod, a magyarországi népszavazás (eredményessége esetén) csak a magyar parlamentet kötelezi bármire is, és senki mást. Innentől kezdve elég egyértelmű, hogy magunknak bohóckodunk, és azeredménynek kb annyi hatása lesz "Brüsszelre," mint Orbán Ráhel bahreini magánlátogatásának mondjuk a Duna vízállásához, pedig az sem volt akármi...

dunántúli gyerek 2016.09.26. 02:01:07

@Francois77: Onnan hogy egyrészt a híradások szerint jól vannak, másrészt süketen nehéz telefonálni, a segélyhívás viszont kikerült az Origora.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 02:03:57

@morph on deer: Nem is állította senki hogy bárki mást bármire kötelezne a népszavazás.

csakhogy a baloldal nem ezt hazudja, hanem azt hogy a népszavazással nem fogunk elérni Brüsszelben semmit.

És ugye a baloldal azt is mondta hogy az IMF kirúgással és a bankadóval és a kerítéssel sem fogunk semmit elérni, de nem így lett.

Francois77 2016.09.26. 02:18:54

@dunántúli gyerek: a híradások szerint stabil az állapotuk, azt, hogy jól vannak, nehéz egy súlyosan és egy életveszélyesen sérült emberre mondani, nem is mondják, csak fasz újságírók, te meg beveszed. Amit kitett az Origo, az nem telefonhívás. A minden rendőrnél levő CB-rádión kértek segítséget, párbeszéd meg nem volt, ahogy hallottad.

midnight coder 2016.09.26. 07:17:51

@Márk_Márk: Bár Orbánék nagyon sokat költöttek a kampányra, de igazából ez annyira nem életbevágó nekik, hogy ilyen kalandba kerüljenek miatta. Ahogy most a dolgok állnak, Orbánék kb. bármit megtehetnek, Orbán Viktor a miniszterelnöki székből fog nyugdíjba menni, és nem azért mert annyira jól csinálja, vagy mert nem lehetne leváltani, hanem mert annyira seggfej az ellenzéke. Az amit ma magyar baloldalnak hívunk, sok évtized kontraszelekciójának eredménye. Ez szépen látszik amúgy a migránskérdésben tanúsított viselkedésükön is, de azon kívül sem volt egy épkézláb megmozdulásuk 20 éve. Ami miatt egy darabig labdába rúgtak, az az volt hogy volt egy korosztály, akik a Kádár-rendszer iránti nosztalgiából rájuk szavaztak, mert ők voltak a Párt jogutódja. Ez a korosztály azonban ma már egyre kevésbé szavaz. Ezért aztán Orbánnak max. a Jobbiktól kell tartania, de jelenleg ők sem jelentenek komoly veszélyt rá nézve.

Ettől függetlenül simán lehetett a dolog terrorcselekmény: a terroristák célpontjai elég gyakran katonák vagy rendőrök, és nem csak a Közel-Keleten, de Pl. a franciáknál is. Pont ezért idióta a postoló.

Netuddki. 2016.09.26. 08:09:12

@excopp: "- te kinek szurkolsz?"

Személy szerint én annak szurkolok, hogy elkapják ezt az ostoba beteg állat robbantót, te ostoba balfasz!

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2016.09.26. 08:14:12

Orbán rendelésére, mint 98-ban a választások előtt.

Netuddki. 2016.09.26. 08:17:22

@DFK: "Ha azonnal lett volna sajtótájékoztató, most azon nyöszögne a posztoló."

Mindenre van válaszotok ostoba tolvaj balfaszok?
A probléma csak az, hogy NEM VOLT sajtótájékoztató. Tehát ha lett volna akkor most azon nyökögnél, hogy az lenne a bajotok ha nem lett volna? Qrva anyád te kis orbánfarturkász tetü!

Mellesleg, sajnos nem először derül ki, hogy a magyar rendőrség nincs a helyzet magaslatán.

dunántúli gyerek 2016.09.26. 08:18:50

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Nem kell olyan messzire menni, mert arra nincs bizonyíték.

Draskovicsék viszont lebuktak a kamurobbabtással, mint minden buta ballib: vastagbor.blog.hu/2009/07/25/draskovcis_bemutatja

Netuddki. 2016.09.26. 08:21:23

@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára: Vagy, kijafszom volt akit most terroristacselekményért elítéltek 13 évre? Lehet annak a haveri köre szervezte.

zírónájn 2016.09.26. 08:31:55

Ezért kár volt cikket írni.

Robbantás történt, ráadásul szöges bomba. Ilyen azért nem minden nap történik Magyarországon és hát ugyan bármennyire szerencsétlen lenne az időzítése, az utóbbi időben sajnos a terrortámadást sem lehetett kizárni. Természetes hogy mindenkit erre az ügyre állítottak rá. Hogy miért nem tájékoztattak 20 órán át? Ezt úgy hívják hogy hírzárlat, az első órák/napok kritikusak. Az elkövető a hírekből első kézből tud értesülni, hogy forró nyomon jár-e a rendőrség.

Egy szemtanú beszámolója vagy egy térfigyelő kamera alapján valószínűleg volt egy szál, aminek a végére 20 óra után jutottak, ennyi.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.26. 08:32:30

A legvalószínűbb, hogy Gyurcsány valamelyik barma volt, aki a rendőrökre haraguudott.

Elég ha a facebookos ballib poszterek véleményét olvassuk, akik szerint megérdemelték a rendőrök, mert a hatalmat szolgálják.

Petra033 2016.09.26. 08:57:18

nekem ellentétes a véleményem, én örültem, hogy nem kezdett a rendőrség nyiltszinen ötletelni, akkor és azt hozták nyilvánosságra amiben biztosak voltak.
És abban, hogy nem terrorista támadás még nem lehetnek biztosak. bár nagyon valószínű, hogy csak egy őrült volt, de biztos akkor lesz, ha megfogják

Mercyful Fate 2016.09.26. 09:07:41

de aljas egy cikk ez. nem mondták ki, h nem terroristák csinálták. Ja nem mondták ki de minek amikor abból amit mondtak egyértelmű a válasz? bármilyen bűntett történik akkor mostantól ki kell mondani, h terror cselekmény vagy sem különben ha nem hangzik el akkor az már kampány? Ezzel a logikával gondolkodva ha történik egy akárcsak lopás is kötelező kimondani, h nem terroristák tették? nem vagyok fideszes, nem is szavaztam az utóbbi 2 szavazáson de az ilyen és ehhez hasonló aljas kis blogírók miatt (is) nyomok egy szép X-et vasárnap a NEM-re.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.26. 09:32:55

@Ballib cenzúrázók réme 18: "Gyurcsány valamelyik barma volt, aki a rendőrökre haraguudott."

Döntsd már el, hogy a rendőrök a gyurcsányi szervilis szemkilövető szolgái, vagy ellene vannak.

histar007 2016.09.26. 09:51:03

Szerintem a nyomozás érdekeire való tekintettel mondtak akkor és annyit amennyit és amikor kellett. Ez a sajtónak mindig kellemetlen,
Talán azért nem zárták ki a terrort, mert még nem lehet kizárni.

martineden 2016.09.26. 10:21:47

@Francois77: ,,feltenném nekik a kérdést, hogy honnan tudták. és adjanak rá jó választ.".........Talan emlekeztek 98-ra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.09.26. 10:41:20

Ha előbb mondanak valamit és tévednek, akkor azért nyávognál. Most meg azért pityox, mert megfelelő információkat megvárva nyilatkoztak.

jeriko 2016.09.26. 11:28:53

Aki ismeri a környéket, tudja, hogy több köztéri kamera is van arrafelé. Google streetview-n is láthatóak. Teljesen nyilvánvaló, hogy a rendőrségnek felvételei vannak az eseményről, valószínű arról is, honnan jött és merre távozott a tettes.

Francois77 2016.09.26. 11:30:31

@martineden: ha a Fidesz robbantgatott volna, 2002 után kiderül. Te is tudod.

martineden 2016.09.26. 11:46:36

@Francois77: Erdekes modon 98 utan egy sem volt,Nem furcsa egy kicsit?Biztos megijedtek pintertol,vagy inkabb nem kaptak parancsot,

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.26. 11:48:01

Száz szónak is egy a vége. Ha a magyar rendőr ellen emberőlést vagy annak kísérletét követik el, akkor abban csak az ügyészek nyomozhatnak. Ezért kellett a 20 óra. Ennyi időbe tellett kideríteni, hogy egy életveszélyesen megsérült nő az rendőr. Mert az nincs leírva, hogy az emberölése irányuló robbantónak is tudnia kell, hogy rendőr az akit meg akar ölni. Sluszpassz.

A magyar főrendőrök nem tudják a törvényt, a kis biciklisnek ott a borsodi végeken bezzeg tudnia kell, mert különben kapja a bírságokat, a legnagyobbakat.

Röhögtem, amikor vasárnap olvastam, hogy az ügyészségnek hétfőn adják át az anyagot. Miért? Vasárnap az ügész nem tud nyomozni? Hétfőig megtanul? Nanemá.

mojszipupi 2016.09.26. 12:10:36

A hozzászólásokat elolvasva egy hajszál választja el az országot a polgárháborútól. Egészen elképesztő milyen magabiztossággal alázzák egymást az emberek, nulla információ birtokában

konrada 2016.09.26. 12:25:03

@mojszipupi:
A lófüttyöt!
Csupa fotelhuszár vagdalkozik úgy, hogy tudja: anonim.
...egyébként meg mindnek meg van a saját mindennapi baja, így nem ér rá a körúton lámpavasazni, bár az ígénye meg volna rá...

gigabursch 2016.09.26. 12:40:32

Ahhoz nem kell nagy IQ szerintem, hogy amiről nem tud biztosan a rendőrség, arról nem nyilatkozik, főleg egy kényes helyzetben,

Én se nyilatkoztam volna.

szellemkor 2016.09.26. 12:45:01

Nem paranoid kicsit a poszt szerzője? DE IGEN!
Mellesleg egy ilyen kiélezett időszakban a rendőrségnek százszor is meg kell fontolnia hogy mit ad ki közleményként, pont az ilyen beteges hisztériamajmok miatt mint a blogger.
Tipikusan ha van sapka az a baj, ha nincs akkor meg az.
Komolyan nevetséges, szánalmas, és unalmas ez a csapágyasra hajtott hisztiroller.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.09.26. 12:53:56

nagyon szánalmas hogy egy noname bloggocska ekézi a rendőrséget ilyen bicskanyitogató módon ahogy itt olvasható.

toppantasok a lábacskátokkal is hogy hatásosabbnak tűnjön a követelés:)))

kibebaszottul nem az a dolga a rendőrségnek, hogy az ilyen istenbarma társaságot információval "kielégítse" hanem a nyomozás.
úgyhogy húzzatok vissza a fészketekbe de kurvagyorsan.

2016.09.26. 13:23:13

@Mr. Neutron:
Ma a nemzetbiztonsági bizottság is kimondta:
"Elfogadhatatlannak nevezte a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, hogy húsz óra telt el, amíg a rendőrség érdemben tájékoztatta a magyar lakosságot a szombat késő esti budapesti pokolgépes merényletről."

Fideszes is ebbe az irányba mozgott, hiszen felbolydult a net a sok sajátgyártású infó ömlesztésével, és nekem ez volt a bajom pártpolitikától, összeesküvéselmélettől, bevándórlósditól és lakosságparáztatástól mentesen.

Egri János, kvíznagymester (törölt) 2016.09.26. 13:26:11

@morph on deer:
Érdekes egy beszámoló:
444.hu/2016/09/26/hallottak-e-allah-akbar-kialtast-kerdeztek-a-rendorok-a-tanukat

Amiket nem tudok hova tenni:
"Feltűnt nekik, hogy az állandó jelleggel az egyik kapualjban élő hajléktalan, nincs a helyén."
"A fotós ezután a lassan oszló porfelhőben előbb egy, majd két fekvő alakot pillantott meg, aki fölé két civil ruhás hajolt. Akkor még nem tudta, hogy civil ruhás nyomozókról van szó, egyikük a megsérült rendőrnő nyaki vénáját szorította el."

Hogy ebből mi a véletlen és mi a (hibás) feltételezés nem tudom. Most aggódni kell vagy az alusisakért nyúlni?

Willkommenskultur 2016.09.26. 13:35:03

@Egri János, kvíznagymester: Az a nyilatkozó 'tanú' egy wannabee pornós..:)

Tehát biztos igaz minden szava, pláne a népszaga által közvetítve.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.26. 13:36:22

@FILTOL: "kibebaszottul nem az a dolga a rendőrségnek, hogy az ilyen istenbarma társaságot információval "kielégítse" hanem a nyomozás."

Ki bebaszottul a rendőrség egy részének, a bűnügyi részlegnek a dolga a nyomozás, a többi kettőnek-háromnak meg az a dolga, hogy a közrendet és a közbiztonságot védje, megóvja, és erről a lakosságot kellő módon tájékozttassa.
Tessen néha elolvasni a rendőrségről szóló törvényt, nem is kell végig, csak az elején, mert ezt már ott leírják.

nu pagagyí 2016.09.26. 14:08:25

A rendőrök nem véletlenül nézhették meg az elhagyatott kapualjban levő csomagot. Nem hinném, hogy önszorgalomból pásztázták az utcai szemetet. Valaki utasíthatta őket. Addig, amíg a rendőrség nem ad normális tájékoztatást az esetről, csak arra tudok gondolni, hogy a két közrendőrt undorító politikai célokból, a feletteseik tudtával vagy megtévesztésével, fel akarták áldozni. Az államot totálisan megszállta a kormánypárt, cinikusak és gátlástalanok, naponta tapasztaljuk, hogy semmitől nem riadnak vissza. Szintet léptek, már az emberi élet sem számít a hatalom megtartása érdekében. A véletlenül életben maradt áldozatokat kellene meginterjúvolni, amíg élnek, vagy nem fenyegetik meg őket, mi lesz ha beszélnek.

nu pagagyí 2016.09.26. 14:12:46

@Willkommenskultur: Jobban hiszek egy érdektelen tanúnak, mint a robbantást kitervelő, állami funkciót betöltő Fidesz kádernek.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.26. 14:28:55

@nu pagagyí:

Megnézhették véletlenül is, bár mostanában már sok felilágosító tájékoztatást nyomnak, hogy gazdátlan csomagokat ne maceráljunk. Szegény rendőrök biztosan nem lettek felvilágosatva. a többi ugyé képzelgés?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.09.26. 14:42:38

@látjátok feleim szümtükkel: az lehet, de sehol nincs leírva benne, hogy mennyi időn belül kell a tájékoztatást megadni.amit szerintem meg is adtak, ld. feljebb a hozzászólásokban kivesézve.
de semmi baj, nyomjátok csak a hisztit tovább igazi kontraproduktí tevékenység...ld. a hozzászólásokat fent.

Mr. Neutron 2016.09.26. 14:56:54

@Egri János, kvíznagymester: Valóban, a kommunikációs reakcióidő megítélésében nem nekem volt igazam. Mentségemre szóljon, hogy nem vagyok kommunikációs szakember. De a véleményem másik részét, azaz a fenti blogbejegyzésben kifejtett politikai konspirációs teória kritikáját fenntartom.

Egri János, kvíznagymester (törölt) 2016.09.26. 15:11:50

@Mr. Neutron: a konspirációban egyetértünk. talán annyi távolságot tartanék, hogy - az érdekvezérelt hergelést (vagy inkább ellenhergelést, hiszen a fidesz poziciója a hergelés) leszámitva - nem meglepő hogy az emberek kivetitik a félelmüket és a dühüket és mindenféle frusztrációt, főleg ha egy adag butasággal is megtuningolják.

Hiszen TÉNYEKet és biztonságot sugárzó szavakat nem kapnak a kormánytól-rendőrségtől. Teljesen erodálták az átlag ember bizalmát, illetve ilyen alapdolgokat nem tesznek meg, hogy álljanak ki és nyugtasság meg a közvéleményt, hogy ne kapjanak lángra később elolthatatlan konspirációs teóriák. Szerintem a 20 óra késéssel előadott kardcsörtető szinház csak rontott a helyzeten.

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.26. 15:12:10

@FILTOL:

Ja, ha nem az európai terrortámadások közt zajlana az élet akkor, miért mondta a kormány, hogy itt is lehet, tessék vigyázni/figyelni/lesni ? Ha meg már akár alapppal , akár anélkül farkast kiáltott, illik egy ilyen esemény után tájékoztatni azonnal és tisztességesen a népet. Mert vasárnap reggel a közmédiában az hangzott el, hogy BP-en ismeretlen eredetű robbanás/robbantás történt. Szluszpassz. Majd valamikor - állítólag 20 óra múlva - kezték elmondani, hogy maszek bomba robbant, és két rendőr megsérült. De erről is minden féle mendemonda kezdett keringeni. Ezt tisztességes tájékoztatással meg lehetett volna előzni.

Nincs köze ehhez, de én furcsálom, hogy miért pont ez a két rendőr találta meg azt a bombát, hiszen mások is jártak arra.

Egri János, kvíznagymester (törölt) 2016.09.26. 15:12:53

*átlagember
*nyugtassák

fidesz maszop dk egykutya 2016.09.26. 15:18:16

@dunántúli gyerek: nem szenvedek komcsikám. Miért szenvednék? Olyan világos kik vagytok, mint a nap.

fidesz maszop dk egykutya 2016.09.26. 15:21:16

@Francois77: miért derült volna ki? Elvtárs elvtársnak nem vájja ki a szemét.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.26. 16:32:55

Rendőr, katona élete nem drága az államnak.

A hortobágyi tűzszerészek a gyutacstól megfosztott, de instabil, 50 éves 50 kilós bomba mellett várták az ebédet. Azt mondták, ez a rendes eljárás. Hát a kurva életbe, miért nem az a rendes eljárás, hogy arrébb mennek 50 métert?

látjátok feleim szümtükkel 2016.09.26. 17:42:16

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelenül szavazok:

Most láttam a közzé tett videót, nos wzwn nem nézegettek semmi féle szatyrot tarsolyt, csomagot vagy táskát a rendőrök, csak símán elsétáltak egy illető előtt, aki a fal mellett állt. majd néhány lépés után volt egy villanás ( feltehetőleg a robbanás ), és a fal mellett ácsorgó ( vélelmezett robbantó? ) oda ment a földön fekvőkhöz.

Willkommenskultur 2016.09.26. 18:23:58

@látjátok feleim szümtükkel: Kiadták a vidiót az illiberálisok?

Majd lehet hogy a Pentagonba csapódó repülő vidióját is kiadják eccer. Ha Orbán lesz kormányon amerikában.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.09.26. 18:42:30

@Willkommenskultur: "a Pentagonba csapódó repülő vidióját is kiadják eccer. "

Kiadták még akkor.
süti beállítások módosítása