B1 blogcsalád



"Nem tűröm, hogy ellopják a pénzt" – mondta Orbán, miközben Mészáros Lőrinc 2,5 milliárdot kapott

2016. december 25. - Mr Flynn Rider

Orbán Viktor annak a Mediaworks-nek nyilatkozva ítélte el a korrupciót és ígért szigorú fellépést, amit Mészáros Lőrinc vásárolt fel. Tegnap, december 23-án ugyancsak Mészáros Lőrinc egyik cége kapott 2,5 milliárdos megbízást az államtól.

meszarosorban.jpg

Az utóbbi napokban sorra jöttek a hírek Mészáros Lőrinc szerencsés évéről, a legutóbbi az volt, hogy a 2016-ból hátralévő néhány napban még gyorsan ad a kormány 1-1 milliárd forintot a felcsúti polgármesterhez köthető eszéki és csíkszeredai utánpótlásközpontnak is.

Arra, hogy ellenfelei folyamatosan korrupcióval vádolják, Orbán Viktor az interjúban úgy reagált: a korrupciós vád politikai lejárató eszközként teljesen megszokottá vált.

Ha az ember azt bizonygatja, hogy nem korrupt, "már önmagában ettől hihetőbbnek tűnik, hogy mégis az".

Az Átlátszó fedezte fel, hogy Mészáros Lőrinc egyik cége karácsonyi ajándékot kapott. A december 23-i EU-s közbeszerzési értesítőben az áll, hogy a MÁV megbízásából az R-Kord Kft. nettó 2,5 milliárd forintért fog a Pécs-Dombóvár szakaszon forgalomirányító KÖFI berendezést épít ki a Prolan Zrt.-vel közösen.

Az állami vasúttársaság nyáron kiírt felhívással induló tárgyalásos tenderére tíz jelentkezőt vártak, ám csupán ez az egy ajánlat érkezett, így nem volt nehéz nyertest hirdetnie a MÁV-nak. (Az R-Kord egyébként az a cége Mészárosnak, ami néhány napja 10 millió forintot adakozott a közmédia jótékonysági akciójában, és ennek apropóján a vállalkozás jogi képviselője Mészáros feleségével egy 5 és egy 9 perces videóban beszélt a szeretet és az adományozás fontosságáról a köztévében.)

Világossá kell tenni – hangsúlyozta Orbán Viktor a mai interjújában, amit annak a lapnak adott, amit Mészáros Lőrinc vásárolt fel -, hogy "mi nem tűrjük a visszaéléseket".

Kormánypártiaknak és ellenzékieknek is azt tanácsolta, "tartsák be a törvényeket, és akkor nem lesz baj". Amikor fejlődik az ország, a korrupció visszaszorul. Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, a gyerekek ingyenes tankönyvére, mert "nem tűröm, hogy ellopják a pénzt" - emelte ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr812071129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Árpád 2 2016.12.25. 07:41:10

Az emberek altal fizetett ado az ove. Mivel o a miniszterelnok. Marpedig ha az ove, es abbol barkinek is ad, az nem lopas. Ennyi. (kérek mindenkit, hogy érezze a szarkazmust)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.25. 08:48:11

@Kiss Árpád 2: ha egyszer valakinek sikerülne eltalálni, legalább a saját mondadójáról, hogy szarkasztikzs, ironikus vagy cinikus vótt... :)
Nekem már rég nem megy.

Csaba Szikora 2016.12.25. 08:51:07

de legalább van mit osztogatni.Bolondferi mit adott?

öreg_répatorta 2016.12.25. 08:56:59

@Csaba Szikora: Te hülye! Még mindig itt tartasz? Te akkor is vígan nyalnád a seggét ellopnák az utolsó forintodat is.

poor 2016.12.25. 09:26:57

@Csaba Szikora:
Látom idegbeteg vezéred jól fizet a lopott pénzből!!!

norbinorbi 2016.12.25. 10:07:14

@Csaba Szikora: hát ez elég szánalmas.....nem gondolnám hogy ilyen érvekkel bármilyen korrupciót legalizálni lehet. Jó lenne ezen túllépni és a mostani helyzettel foglalkozni. A Ferit elzavarta az ország népe, lezárt ügy (6 éve), de a mostani problémákkal őrá mutogatva nem foglalkozni....lelked rajta

Jozsef Janos Hoffmann 2016.12.25. 10:07:16

Igaza van Orban Viktor" szeretett" fényességes,nagytudásu, nagyhatalmu,kersztény-feudalis, ösmagyar nagyvezérnek!!!!! a neki alanyi jogon járo hatalmat ,s-javakat, meg kell védenie! Az ó "harcához" "kivanok erőt egészséget, Boldog karácsonyt??????!!!!!!

Jozsef Janos Hoffmann 2016.12.25. 10:11:38

UI: Ha nekem ennyi pénzem lenne, én is félteném!!!!!

mikimackó 2016.12.25. 10:27:12

@Csaba Szikora: adott egy öszödi beszédet, amit g.orbán jelentősen kibővítve végre elmondhatna !

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.25. 10:53:38

@mikimackó: érdekes ez az őszödi beszéd téma. Van egy kiforgatott jelentése, amire a jobbikoSS és fideSSes söpredék előszeretettel hivatkozik és van egy valós, ami röviden összefoglalva annyi, hogy az összes kúrmányok a pofánkba hazudtak és loptak, kezdve az antall-féle hordával, egészen Gyurcsányékig, illetve már a második orbánista éráig.

BTO11 2016.12.25. 12:10:41

Hóhér az utolsó barátod
nagyon igazad van ,csak sokan nem igy értelmezik az öszödi beszédet,pedig qrva jó lenne ha az értelmét néznék az emberek és nem a kiforditott baromságot.

István Tamasi 2016.12.25. 12:41:02

@Csaba Szikora:
Ami igaz, az igaz. Bolondferi nem adott saját magának közpénzből a saját háza mellé stadiont a, kisvasutat, makovecz stílusú kazánházat, dísztavat, fedett sportcsarnokot. Bezzeg sunyiviki ad magának közpénzből sokmilliárdos irodát a Várba 300 milliós aranyfonalas drapériával.

werecke 2016.12.25. 16:13:49

@Csaba Szikora: Nekünk semmit. De Dobrevék fű alatt nem is keveset.

black diamond 2016.12.25. 19:35:36

Szerintem úgy értette, hogy nem tűri, ha más lopja el :)

a nagy hohoohooo 2016.12.26. 07:14:48

@Csaba Szikora: Én úgy gondolom a csótány te vagy, aki a mocsokból kelt ki, aki nem tudja, mi a normális emberi érintkezés.
Hatalommániás Gyurcsány? Azért mondott le 2009-ben.(2006-ben is kért bizalmi szavazást, ha jól emlékszem...)
Tudja minek köszönhető a kétharmad? A gondolkodni nem akaró a 98-2002 közötti időszakot elfeledő választónak, aki bedőlt az ígérgetésnek és a karaktergyilkosságnak és aki most a saját ostobaságát takargatja azzal, hogy Gyurcsány miatt van kétharmad.
A rendszerváltás tragédiája pedig az, hogy a kisszerű gondolkodók nem értették meg, hogy egyetlen politikus akarja komolyan a polgári Magyarországot.(Erről minap Vértes A. hosszan értekezett.)
Szeretnék emlékeztetni Kérire: "Nem szívesen mondok jót Gyurcsányra, de a keze tiszta."
Lehet bármilyen oldalról anyázni, de Gyurcsány jelenleg az egyetlen nem megélhetési politikus, aki az ország érdekében igyekszik dolgozni, akit az értelmiségiek jelentős része elfogad, és külföldön is - minden irányban - jó hírneve van. Fizetést sem vett fel. Kérdem én, hol látta valaki Orbánt, vagy Mészárost ott segíteni, ahol baj van? Mondjuk abban a helységben, ahol 70 háznak lyukas a teteje a jégverés miatt.
Az emberek élvezik ha nyakukra ülhet valaki és szívja a vérüket , közben meg nyomja a populista, nacionalista , én megvédelek titeket dumát. Mit lehet azon élvezni, hogy ahányszor Orbán megszólal, a fél világ sajtója keresni kezdi a (még szalonképes) szavakat, mert hát a hanyatló Nyugaton még mindig nem divat más népek vezetőinek köpködése..
Igen, és pont ezért akart az ember rendet tenni a pártjában.
Csak a félhülye paraszt annyit fogott fel, hogy "hazudtak nekem" és ment macskakövet dobálni.
Ezzel gyakorlatilag csírájában fojtva el annak a lehetőségét is hogy itt valaki igazat mondjon. Ezért van az hogy a fideszparaszt amikor benyögi részegen a tahóságát, akkor nem bocsánatot kér hanem behazudja hogy feltörték a Facebookját.
Attól hogy többen vagytok, azt hiszed igazad lesz?
Pincérből is több van mint agysebészből.
Ezért van hogy ez egy fostalicska ország és ezért érzitek azt hogy "magyarellenes" a baloldal.
Az öszödi beszéd utáni reakcióból egyértelmű lett, hogy ez bizony egy kibaszott balkáni foshalmaz.
Makarenko pedagógiai hőskölteményében megemlékezik az új telepen talált kis
csoportról. A fiatalok elhiszik, képzett agronómus válik belőlük. Órákra
járnak, festik a képzelt jövőt. Ebből természetesen semmi nem igaz, a
csoport vezetője rútul becsapja őket.
Akinek nem inge, hát magára ne vegye,de a
mihígmélymagyarok öltözzenek fel...a'la Hofi. Nem azonos ez a
Ménesi úton szerveződő szakkollégiummal, csal a látszat. A
lényeg viszont nem.
A Horn kormány eredményesen konszolidálta az ország gazdasági helyzetét. Bele is bukott. Jött Orbán, a Korona hurcolásán kívül talán a mindig a máséból adok maradt meg bennem.
A világválság és az öszödi beszéd Bajnait tette meg min.eln.-nek. Még Orbán is elismerte, hogy jól dolgozott. Orbán 2/3-ra karaktergyilkolászott. De ez nem volt meglepő. Az újraválasztása annál inkább. A regnálásának 4+3 éve alatt többet romlott az ország lakosságából, mintegy 40% életszínvonala és további 20%-é nem nőtt. Kb ezt kellene végig gondolni 2018-ig!
Orbán a 2002-es választási vereségből rájött, hogy populizmussal több szavazatot lehet nyerni, hisz megvezethető hülyéből mindig több lesz.
És 2010-ben Orbánék nekiláttak bosszút állni. Még ócskább mélyütéseket visznek be, még többet lopnak és hazudnak, mint bármely más kormány a magyar történelemben.A bűnösöket nem számoltatták el, ahhoz is hülyék, és tehetségtelenek, az országot nem felemelték, hanem gazdaságilag és erkölcsileg tönkreteszik. A törvényeket magukra írják, hogy a legnagyobb szemétséget és aljasságot is a törvényesség látszatának megtartásával hajthassák végre. Primitív, aljas bosszúszomjuk nem ismer határokat, nincsenek erkölcseik, becsületük, emberségük. Már az sem izgatja őket, hogy egy ország látja kárát aljasságaiknak az ország szervezett, maffiamódszerekkel történő kifosztása terén. Kormány a rendszerváltás óta annyi kárt még Magyarországnak még annyi kárt nem okozott, mint a Fidesz.
Ha Orbán kitölti a 2018ig tartó ciklust, annyira elszegényedik az ország, hogy soha többet nem tud talpra állni. Felzárkózást kár még szóba hozni is, hiszen a folyamatok a KSH adatai szerint is rossz irányt vett úton halad tovább. Ha már a legálisan dolgozó magyar emberek nagy többségének a havi jövedelme nem éri el a hivatalos létminimumot,a támogatások pedig nem nekik, hanem a legalább nettó 200 ezer forintot keresőkhöz jutnak, ott nincs miről beszélni.Az egykulcsos adó , a gazdagabbaknak juttatott 500 milliárd, nem hozta meg a várt eredményt, e réteg vásárlásai nem pörgették fel a gazdaságot.Ugyanakkor a minimálbér megadóztatásával jelentősen csökkentek az alacsony keresetek.Az örökös torzsalkodás a szövetségeseikkel azt fogja eredményezni, hogy Európa páriáivá fogunk válni,ilyen mocskos kormányunk még nem volt a rendszerváltás óta!

öregedőbandi 2017.08.02. 16:38:55

@öreg_répatorta: Te idióta,te egy fogalom zavarban szenvedő.Ha apád adott zseb pénzt akkor te azt nem loptad,hanem kaptad,költőpénznek.Csak azért egyszerűsítettem a lényeget,hogy te is meg értsd aki kis IQ.-val rendelkező személy.

öregedőbandi 2017.08.11. 15:51:03

@öreg_répatorta: Te idióta! Nem érted,hogy adta a pénzt.Márpedig ha adják az nem lopás.Kapni,vagy lopni nálad egyre megy,mert te egy istállóban nevelkedett,akire nem ragadhatott,más csak a tehén trágya,azért irsz ilyeneket.

FVB 2017.09.04. 12:56:24

Ha az én lopót pénzemet valaki le akarná nyúlni, t*kön rúgnám! " Annál rosszabb nincs is!"

Le Orme 2 2017.10.15. 22:56:00

A blogger bizonyára osztrák vagy francia cégnek adná a megbízást.
Ha bármely országban egy állami megbízást hazai cégnek adnak, az nem korrupció, hanem normális eljárás.

2017.12.09. 18:47:07

Hír: Viktor nem tűri a lopást. Harcot hirdet a korrupció ellen.
Oroszlánok: www.youtube.com/watch?v=CCZzwpQSCao

pistapapa2 2018.05.29. 10:39:43

Azt nem tűri,ha valaki többet akar lopni,mint ő. Csúnyán fogja végezni Don Vittórió.

2018.11.10. 09:30:27

@a nagy hohoohooo: Sajnos olyanok mennek el szavazni akik a polgári körökben szocializálódtak!igaz a polgárhoz annyi közük van,mint aki Polgárdiban lakik!A populizmus Magyarországon megvetette lábát és az irigységgel együtt terjed!A Balkán közelsége igen erős mágnes a maffia támogatóira,hiszen a keresztény kurzus mindig is kiállt a hatalom gyakorlói mellett,a hittel szemben!

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.15. 17:42:55

"Hiszen a határvédelem, a bevándorlás és a menekültpolitika kérdéseiben a legtöbb jogkör továbbra is a tagállamok kezében van, nincs közös menedékpolitika. "

Egyelőre..Bújtatott ,sunyi módon de azért láthatóan arra törekszik Brüsszel, hogy legalizálja az Európába való Harmadik világból érkező bevándorlást. Március 25-én az EU parlament elfogadott egy az afrikai emberek jogairól sóló állásfoglalást, melyben felszólítják a tagállamokat és az EU-s szerveket az afroeurópaiak számára biztosítandó legális migrációs útvonalak biztosítására,és a velük szemben tanúsítandó megértő hozzáállásra. No comment..

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2019.04.15. 17:45:35

"Hiszen a határvédelem, a bevándorlás és a menekültpolitika kérdéseiben a legtöbb jogkör továbbra is a tagállamok kezében van, nincs közös menedékpolitika. "

Egyelőre..Bújtatott ,sunyi módon de azért láthatóan arra törekszik Brüsszel, hogy legalizálja az Európába való Harmadik világból érkező bevándorlást. Március 25-én az EU parlament elfogadott egy az afrikai emberek jogairól sóló állásfoglalást, melyben felszólítják a tagállamokat és az EU-s szerveket az afroeurópaiak számára biztosítandó legális migrációs útvonalak biztosítására,és a velük szemben tanúsítandó megértő hozzáállásra. No comment..
süti beállítások módosítása