B1 blogcsalád



10 dolog, ami megkérdőjelezi Handó Tünde OBH-úrnő pártatlanságát

+ 7 tulajdonság, ami vezető képességeit is kétségbe vonja

2015. július 13. - Egyenlítő blog

Joggal várhatnánk el, hogy Magyarországon a bírák és legfőképpen az Országos Bírósági Hivatal elnöke független és pártatlan legyen. Sajnos, ez azonban nincs így. Íme 10 dolog, ami megkérdőjelezi Handó Tünde pártatlanságát ...és még 7 tulajdonság, ami vezető képességeit is kétségbe vonja.

tt.jpg

  • Házastársa a Fidesz egyik alapító tagja. Szájer József a második Orbán-kormány által levezényelt közjogi átalakulás egyik kulcsfigurája volt. Jelenleg is az Európai Parlament fideszes képviselője.
  • Handó saját maga ismerte el, hogy az Orbán család jó barátja, - sőt, a kormányfővel való elfogult kapcsolatát nem is szégyelli.
  • Nem számított, hogy alkotmányos alapjogokba ütközik - példátlan gyorsasággal élt a peráthelyezés lehetőségével. Így helyezte egy szintén elfogult bíróságra a politikailag kényes BKV-ügyet.
  • A bíróság kijelölésének joga miatt az OBH szabályozását és Handó Tündét sok bírálat érte. Ám mikor ez ügyben zárt ajtók mögött hallgatta ki az Alkotmánybíróság, a tiltakozás ellenére a meghallgatásról készült felvételt végül 10 évre titkosították. Nyilván nem azért, hogy mi is tisztán lássunk.
  • Az AB végül (másodszorra is) megállapította, a peráthelyezések alkotmányellenességét. Ezzel szemben Handó úgy értelmezte a döntést, hogy az a folyamatban lévő ügyekre nem vonatkozik.
  • Handó a látszatra sem adva jelenik meg a kiválasztott jobboldaliak nyilvános rendezvényén. Ezt egyik elődje sem engedett meg magának.
  • Saját képére és hasonlatosságára formálja a bírósági rendszert. Nem szakmai lojalitást vár el, hanem személyi függőségi rendszert épít ki. Ezt mi sem példázza jobban, mint a Gyulai Törvényszék új elnökének, Bagdi Árpádnak a megválasztása.

Mindezek ellenére Handó mégis előszeretettel hangoztatja a bíróság függetlenségét, sőt, fel is háborodik, ha bárki kétségbe vonja:

  • Képmutató módon arra szólította fel a bírókat, hogy ha - az Index információi szerint - valóban konzultált velük a konkrét ügyekről, akkor jelentsék fel őt.
  • Pofátlan dolog az is, hogy egy olyan bírói etikai kódex kiadására büszke, amelyet ő maga nem tart be. Különösen az elfogulatlanságra vonatkozó “parancsolatot”.

Ráadásként itt van 7 ok, ami Handó pártatlanságán túl a vezetői képességeit is megkérdőjelezi. Kétség sem fér az OBH-elnök alkalmatlanságához, miután elolvastuk a Magyar Rádió volt elnökének indokait. Kondor Katalin szerint Handó 

  • Egyénisége miatt alkalmatlan a kontroll nélküli teljhatalomra.
  • Alatta a Hivatal fluktuációja eddig nem látott méreteket öltött, s ez a működését nehezíti
  • Éjjel küld munkatársainak emailben utasítást reggeli teljesítésre.
  • Konfliktushelyzetben vagy csupán nemtetszésétől indíttatva hisztérikusan viselkedik, a munkahelyi környezetet elviselhetetlenné teszi.
  • Vele szemben a társszervek vezetői a fentiek miatt fenntartással vannak, és ennek következtében az egész rendszerre hátrányosan hat a működése.
  • Az idősebb generációt negligálja, eltávolításukon munkálkodik, és ezzel kárt okoz a szakmának.
  • Korábban azért nem neveztek ki pályázati kérelme ellenére OIT-vezetőnek, mert alkalmatlannak tartották.

Handó Tündének tehát nem csak a pártatlansága, de a vezetői szerepe kérdőjeles, arról nem beszélve, hogy arroganciája is vérlázító. Ha tehetnénk, azonnal a leváltását követelnénk. Arra azonban még várnunk kell 2021-ig. Orbánék kétharmadának köszönhetően Handó megbízatása ugyanis 2012. január 1-től kilenc évre szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr377613248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.07.13. 17:56:11

Ha összeférhetetlen akkor mi az akadálya, hogy a 9 év letelte előtt elzavarják ezzel a tolvaj bandával együtt?

Only God judge on Me 2015.07.13. 18:47:48

Ohát csupán az, hogy 2/3os többség kell hozzá. Még ha lesz is kormányváltás, parlamenti ilyen többsége hogy ezt végigvigye nem hinném hogy lesz a majdani kormánynak. Én dolgoztam vele a Hivatalban, és nem mondanám azt róla hogy teljesen alkalmatlan vezetőnek, sőt, Megvannak benne olyan kompetenciák amik egy vezetőt azzá tesznek. Baromi gyorsan vág az agya, a közszférában páratlan módon redszerben tud gondolkozni és kiváló stratégiai érzéke van. De tény, sokszor infantilisan, hisztérikusan tud viselkedni, munkamegalomán (ami köszönhetö ritkán látott férjének), hangulatfüggő, diktatórikus ezért nem is bízik meg a Hivatal szakmai stábjában, és rengetegszer meg tudja alázni az embert. Ha ezekből legalább kettőt sikerülne leadni kedves Tünde, máris jobban elfogadnák az emberek. És még egy jó tanács, attol hogy még valaki bíró, nem jelenti azt hogy egy polihisztor és mindenhez ért, az éjszakai/hétvégi/szabadságos mailezést meg felejtsük már el de tényleg... értem én hogy közszolga (bocsánat igazságügyi alkalmazott) a szerencsétlen melós de nah... Nincs annyira jol megfizetve az ember ott hogy még azt a békát is lenyelje...

Rudi Kató 2015.07.13. 18:50:58

Való igaz, hogy alkalmatlan a posztjára:
1. Nem tiltatta be a buzi parádét!
2. A gyúrcsótány, libajnai orsós likud vitya és társaik még nincsenek felakasztva!
3. A bolsevik zsidó komisszárok és a cigányok terrorizálják a Magyar népet!
4. Magyarország még nem lépett ki az unióból és a natoból!
5. A rabló bankok, biztosítók és a multi cégek nincsenek ellenőrizve, elszámoltatva!
6. Az elrabolt területeinken élő nemzettársaink érdekében semmilyen lépést sem indított!
7. Nem indítványozta a terrorista hende komisszár felelősségre vonását a népirtó usa akciók támogatására kiküldött zsoldosok esetében!
8. A hazug Magyar gyalázó és gyűlölő média is szabadon folytathatja agymosó tevékenységét!
9. Magyarországot gyarmati sorba taszító söpredék zavartalanul élvezheti az ország kirablásáért kapott júdás pénzét!
10. A Magyar nép harmadrangú állampolgár lett saját országába, zsidók, cigányok, niggerek, arabok és minden szedett-vedett nációnak csak jogai míg a Magyar népnek csak kötelessége van az országban!
Napestig lehet sorolni azokat a bűnöket ami miatt alkalmatlan a posztjára!

grafoguru 2015.07.13. 19:16:32

@Rudi Kató: Úristen, te szerencsétlen... :-(

Killary Fucking Clingon 2015.07.13. 19:34:49

Nekem nem Handó Tündével van bajom vagy a baráti körével.

NEkem a fasz bírókkal van bajom akik döntésképtelenek mondjuk 8 szakértői jelentés után is.
Azzal van bajom hogy bizonyos ügyek 5 évig tartanak amikor egy ülésben el lehet dönteni a törvények alapján.

Nekem azzal van bajom hogy bírók nyilvánvalóan törvénysértő ítéleteket hoznak és leszarják, megy a perelhúzás.

Határozottan zavar hogy egy bíró elhalasztja a holnapi tárgyalást és egy titkár telefonál du 4 kor hogy elmarad, és megsértődik amikor írásos értesítést kérek pecséttel aláírással.

És még sorolhatnám sokáig.

Na ez zavarja az embert, nem Handó Tünde.

The man without a nickname · http://www.imdb.com/title/tt0107501/ 2015.07.13. 19:38:59

@Rudi Kató: Kimaradt a chemtrail meg a haarp meg a gonosz gyógyszerlobbi vakcinástól :D

Senki A. 2015.07.13. 19:44:00

Elöljáróban: Nem vagyok fideszes, sőt (máshol is ezen a néven szólok hozzá, ellenőrizhető). De Hagyó Tündén kívül a trollkodás is felháborít. A következő megjegyzéseim lennének:

1. Azért ha egy blog 5 éves, a helyes mondatszerkesztést már megtanulhatta volna.
2. Semmitmondó linkekkel nem kell a az objektivitás látszatát kelteni. A "Pofátlan dolog az is, hogy egy olyan bírói etikai kódex kiadására büszke, amelyet ő maga nem tart be. Különösen az elfogulatlanságra vonatkozó “parancsolatot”." mondat egy olyan linkre mutat ami ebben a témában csak ugyanezt a mondatot tartalmazza, semmi egyebet. Akkor ez a link mire bizonyíték??

Az nyilvánvaló, hogy Hagyó Tünde nem véletlenül és nem ok nélkül került oda ahova került, de a diktatúra működése nem olyan primitív ahogy itt, ebben a cikkben elmondható.

3. Kondor Katalin véleménye is csak egy vélemény, nem bizonyíték semmire. Ha HGY egy HP, akkor ezt jó lenne valami konkrét forrásból is tudni, mert itt csak annyi szerepel, hogy Kondornak ez a véleménye. Na és?

SA

Senki A. 2015.07.13. 19:46:45

Bocs, persze, hogy Handó.

ami szabad 2015.07.13. 20:33:14

@Rudi Kató: Én nem tudom hogy őn tényleg nő-e, avagy férfi, de hogy szánni való a látásmódja, az egészen biztos. Sajnos, ez a látásmód ezer betegség melegágyam így arra a kis időre, amíg valamelyikben megboldogul, már nem térítek! Igaz, a gonoszság ,meg tartósít, így kétesélyes!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.07.13. 20:39:45

Jogi alaptan, 1. lecke: a törvényes és az erkölcsös (tisztességes) nem ugyanaz.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.07.13. 20:44:35

@Shabby Bear: És ki a franc ezeknek a főnöke? Handó Tünde.
Ki tudna rendet tenni, Handó Tünde.
Tehát ez az izé zavar.

Punxsutawney Mormota 2015.07.13. 21:52:57

@Only God judge on Me: Köszi! Érdekes infók egy ambivalens személyiségről.

Punxsutawney Mormota 2015.07.13. 21:55:40

@Rudi Kató: No, ha mindezt valaki eltakarítaná, akkor mehetnénk gulyásnak a Hortobágyra, gémes kútból merhetnénk a vizet és járhatnánk a földesúr elé, hogy igazságot tegyen. Jah, hogy Te szeretnél földesúr lenni! Köszi, akkor inkább ezt a trágyadombot választom. De nem tudom, hogy akkor téged mi a lófasz akadályoz meg abban, hogy felüsd a jurtádat valahol a vadonban? Az hogy onnan nem tudnál okoskodni internet nélkül?

Punxsutawney Mormota 2015.07.13. 21:58:14

@Senki A.: Pedig érdekes áthallás volt :)

Punxsutawney Mormota 2015.07.13. 22:02:53

@Rudi Kató: Szólhatnál, hogy egy helyesírás-tanfolyamra küldjenek már el, bár ha még helyesen is írnál, akkor a hozzászólásod csak szánlmas lenne, így viszont szánalmas, de szórakoztató.
Egyébként Beszari Seregben, akarom mondani, Beszart Seggekben vagy miffene a nevetek csak a karikást kell tudni megfelelőlen forgatni vagy az is előírás, hogy nigger-üldözés közben ne tévedj el az aszfaltúton az országhatáron belül?

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.07.13. 22:27:17

A jog a gyenge ember fegyvere. Aki nem rest óvatosan adagolva alkalmazni az erőszakot, annak kevesebbet kell bíróságra járnia, és nem kell szenvednie a rendszer idegesítő lassúsága és egyéb hibái miatt. Belátom, az erőszak nem vezet célra minden esetben, de tyúkpereket nem érdemes indítani.

röf 2015.07.14. 06:38:06

Csacsiság. Miért kéne pártatlannak lennie?
Majd ha az összes elmeszesedett agyú vén kommunyista korrupt bíró hajlandó lesz eltűnni a szakmából, akkor beszélhetünk a pártatlenság igényéről.

nu pagagyí 2015.07.14. 07:26:49

@röf: Látom, egy kommunistának minden vicc új. Te már soha nem fogod megérteni, hogyan kéne működnie egy jogállamnak, ne is erőlködj vele. Majd, ha téged is lecsuknak valami hülyeségért, a dutyiban továbbképezheted magad, ahogy Pelikán elvtárs tette. Talán, ott megérted, miért nem jó, ha a diktatúra egyik vezető politikusának neje a vezeti a bíróságot.

röf 2015.07.14. 07:46:59

@nu pagagyí:
Össze vagy keveredve saját magaddal.
Nektek az a normális, ha Surányi az emenbé elnök, Alföldi a nemzeti vezetője és mondjuk Friderikusz (belegondolni is rossz, pályázott) a TV elnöke.

sanyix 2015.07.14. 11:08:33

@röf: ha már a kommunista bírók eltűnnek, tűnjön el minden kommunista, köztük a pártod kommunistái is, és te is... Tudod én nem értek a pártod elveivel együtt hogy "a mi kommunistánk jó kommunista"...

sanyix 2015.07.14. 11:11:24

@röf: hogy sikerült összehozni egy bíróságot egy szaros színház vezetésével lenin fiú? A terelés nem csak a juhászok tevékenysége, de ősi kommer praktika is ;)

röf 2015.07.14. 13:01:30

@sanyix:
A fidesz kommunistáit nyugodtan el lehet tüntetni. Legközelebb 2018-ban lesz rá lehetőségetek. (Ezzel a menekültes hisztériával elég távolra kerültetek a húsosfazéktól, meg kell hagyni.)
A Nemzeti vezetésére meg a tökéletesen nemzetietlen Robikát követeltétek vissza, aki megtestesíti az összes antimagyar jellemvonást.
A bírósági ítéletek pedig mit mutatnak? A töketlen vén faszok alkalmatlanságát.
Dacára Handó Tündének.
Sírjatok csak, a libsi csónak elsüllyedt.....

sanyix 2015.07.14. 14:35:28

@röf: én nem voltam a húsosfazék közelében, mert van gerincem.

Leszarom a nemzeti színházat, és robikát is, én aztán nem követeltem, ha újra lebontanák a színházat, az sem érdekelne ;) De nagyon szar a terelésed még mindig amikor 2 egymáshoz köze nincs dolgot próbálsz összehasonlítani.

Így van, a bírósági ítéletek a fideszes töketlen vén faszok alkalmatlanságát mutatják, vagy azt hogy holló hollónak nem vájja ki a szemét (lásd "elszámoltatás").

"Sírjatok csak, a libsi csónak elsüllyedt....."

Miért sírnék? Örülök neki, és akkor fogok a legjobban örülni, ha a nektek álnemzeti mutyiskommer szarállatoknak a csónakja is elsüllyed, a "libsik" mellé. Mert az lesz az a nap, amikor Magyarország végre teljesen megszabadul az mszmp, kisz, munkásőr questorkoalíció komcsi örökségétől...

röf 2015.07.14. 18:52:44

@sanyix:
Megkönnyeztem esszédet, tényleg javaslom, nyerjetek 2018-ban.
(De ki a fasz is vagytok...?)

sanyix 2015.07.14. 19:25:35

@röf: a normális hazaszerető magyar emberek ;)

röf 2015.07.14. 19:41:10

@sanyix:
Ajjaj...ilyen nagy a baj...?
A színházat azért én csak nem szeretném, ha lebontanák...
A húsosfazéknál azért nem jártál, mert tejfogú malachuszár vagy, akit nem is hívtak.
A szád azért ilyen nagy, mert még nem vertek orrba.
Meg okosnak is azért vagy ilyen okos, mert még nem kellett kétjegyű számok összeadásánál bonyolultabb feladatokat elvégezned.
De nem baj, önbizalom nélkül nem megy, csak bátran...

sanyix 2015.07.14. 22:04:20

@röf: Igen ilyen nagy a baj neked, mert vannak még ilyenek, pedig az elvtársaid nagyon rég óta próbálják ezt kiirtani.
A húsosfazéknál azért nem jártam, mert van gerincem, így nekem a nyalás nem megy. Hidd el, nem mindenki olyan féreg hazaáruló tetű mint ti kommerek.
Bizony nem vertek még orrba, pedig már próbálkoztak :)

"Meg okosnak is azért vagy ilyen okos, mert még nem kellett kétjegyű számok összeadásánál bonyolultabb feladatokat elvégezned."

Mondom hogy nem mindenki olyan mint ti, hazaáruló kommerek, ne magadból és a társaidból indulj ki, akik mszmp-sek, kiszesek, és munkásőrök pöcsén keresztül szívtátok magatokba az elvtársi tudást, és semmi mást.
Ha nem lennék képes bonyolultabb feladatokra, akkor én is veletek csápolnék a fütyisznek, és nyomnám a mantrát, mint ti "észlények" szoktátok :)

Dinkainka 2017.05.24. 14:12:02

@Rudi Kató: A miniszterelnök úr etnikumáról nincs valami sejtése?

Cirmos Cica 2017.08.11. 11:13:05

@röf: Azért kellene pártatlannak lennie, mert minden bírónak annak kell lennie. Ezt írja az Alaptörvény is. Nyilván a bírók vezetőjének is pártatlannak kellene lennie. A z a csacsiság az amit Ön leír.
Az Ön által kommunistának aposztrofált idősebb bíró generáció sokkal kiszámíthatóbb döntéseket hoz a mai napig, ellentétben a fiatalabb generációval. Nagyon is szükség van rájuk.Még valami: azért mert idősebb, nem kommunista. Az okfejtése téves.

jandera 2018.05.21. 22:49:00

@Only God judge on Me: "munkamegalomán (ami köszönhetö ritkán látott férjének)"

apenia dolorosa ?
süti beállítások módosítása