B1 blogcsalád



4 jel, hogy a Fidesz-kormány engedi meglépni KGBélát

2018. augusztus 08. - nickgrabowszki

Jövendő mongóliai emberünk már a Jobbikból is kilépett, és ígéretet tett arra, hogy a közélettől is visszavonul. kgbela.jpg

1. Az első jel, ami arra utal, hogy a NER nem akarja börtönben tudni Kovács Bélát, mindjárt az egész ügy előtörténete. Az akkor még egyaránt orbánista és simicskista harci lap, a Magyar Nemzet több mint 5 éve, az EP-választás előtt pattintotta ki az ügyet, miszerint a Jobbik EP-képviselője az oroszoknak kémkedett - vagy finomabban fogalmazva: külföldi titkosszolgálatokkal működött együtt. Ez remekül jött a Fidesznek a kampányban, ám a magyar hatóságok érdemben nem reagáltak rá.

Az eljárás ugyan egy idő elteltével megindult Kovács ellen, de diplomáciai edésben lévő orosz hírszerzőket a szövetségesek nyomására sem utasított ki Orbán állama. Ráadásul KGBéla azóta, 5 éve szabadlábon van, miközben - ha igaz az ellene felhozott - gyanú, akkor konkrétan hazaárulást követett el.

2. De nem is biztos, hogy igaz. Kovács egy interjúban maga mondja el, hogy

szerinte a nyomozati iratokban egyetlen bizonyíték sincs a kémkedésre, de még csak az Index említette „befolyásoló ügynöki” tevékenységre sem. Szerinte maximum a lobbizást lehet kiolvasni az iratokból, azt pedig semmi sem tiltja sem itthon, sem az unióban.

Ez a második jel: a független magyar ügyészség nem vádolta meg vagy érdemben nem bizonyította a kémkedés gyanúját. Azaz lehet, hogy a gyanú igaz, csak

alátámasztva nincs,

így aztán - mivel a bíróság a vádirathoz kötött - nem lehet elítélni Kovácsot. 

3. A harmadik jel az, hogy KGBéla a kormánypropaganda egyik oszlopában árulja el ezeket. A Magyar Idők terjedelmes lehetőséget adott neki a mosakodásra, ahol elmesélheti az ún. regényes életét, és szinte henceghet az oroszokhoz fűződő, meg a titkosszolgálati nexusaival. Ha pedig valakit már a propagandaminisztériumban sem kezelnek bűnözőként, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az ügyészségen is enyhe elbírálásra számíthat. A cikket az Origo is átvette, ami még félreérthetetlenebbül utal a központi utasításra.

Ugyanez történt Gyárfás Tamás esetében is: előbb egy szereplés a propagandasajtóban, majd máris szabadlábon védekezhet. 

4. A negyedik jel, hogy Kovávs teljes nyugalommal beszélhet arról, már a jövőbeli életét készíti elő: Mongóliában fog üzletelni. És amiért ez pillanatnyilag halasztást szenved, az nem a kémkedési ügye - amivel amúgy is csak ellene más ügyek miatt folyó eljárás végén vádolták meg -, hanem az, hogy pillanatnyilag még mindig Brüsszelhez köti a kenyérkereső állása.

Ennek azonban vége: a Fidesz lapban KGBéla bejelentette, hogy

  • jövőre nem indul újra,
  • visszavonul a közélettől
  • és már a Jobbikból is kilépett.

Ezek után pedig semmi oka nincs az Orbán-rezsimnek arra, hogy börtönbe zárja.

Hogy esetleg bűnös lenne, az nem számít. Nem így működnek a dolgok itt, ez már rég nem jogállam. Az igazságszolgáltatás csak a pártállam transzmissziós szíja a politikai ellenfelek ellen. Ha már politikailag nem ellenfél valaki, akkor ne egye az állam kenyerét a börtönben.

Az ügy egész kezelése - a harci lapna kiszivárogtatott gyanútól az eljárás elhúzásán és a kényszeredett meggyanúsításon át propagandalapban megjelent cikkig - okkal adhat alapot annak feltételezésnek, hogy az amerikaiak nyomására leleplezett ügynök elítélésével Orbánék nem akarták felbosszantani Putyint, de az ügy kifejezetten jól jött nekik a Jobbik ellenes kampányaikban.

Most viszont már az amerikaiak sem ragaszkodnak az elítéléséhez (közben megváltozott a külpolitikai vonal), a Jobbik se ellenfél, Kovács is kilépett belőle. Mi több ígéretet tett arra, hogy visszavonul és elhúz messzire, többet nem ártakozik a NER dolgaiba.

Ezzel mindenki jól jár: Kovács is, a Fidesz is , amelyik 2 kampányban is felhasználhatta a jobbikos képviselő ügyét, meg az oroszok is. Legfeljebb az a Jobbik, az Unió és a NATO, amelyekről Kovács információkat adhatott az oroszoknak bukhatott a dolgon. De ők nem számítanak.

Még néhány év, és amikor már senki nem emlékszik rá, a megalapozatlan vádirat miatt egy bíró fel is fogja menteni, de akkor már semmi jelentősége nem lesz.

Milyen kémkedés? Nincs itt semmi látnivaló, lehet továbblépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1814169891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrana 2018.08.08. 22:46:11

Ha már senki sem hajlandó ehhez a zöldségesstandhoz hozzászólni.
Természetesen, csak a megszokott fideszes cirkusz része volt választások előtt, nem az első és nem az utolsó. Nyújtjuk a rétes tésztát, köpüljük a tej óceánt. Béla mint KGB? Röhej. Információt adott, persze, milyen volt a kaja a menzán.
Az egész repertoárt végigpróbálták, de egyik se sikeredett, majd a B1 megmondja a tutit. Súg a gazda. A Fidesznek is csak az a problémája már, hogyan tudja nagyobb arcvesztés nélkül kihúzni a bakancsát a dagonyából.
A Béla
- már a legeslegelején, évekkel ezelőtt kilépett a Jobbikból, hogy "ezzel az ügyelne terhelje",
- "visszavonul a közélettől" - normális ember bele se vonul,
- "jövőre nem indul újra" - eddig se kellett volna (lásd fent).
Sok a segg grabowski, nem tudod eldönteni melyiket nyaljad?

RockAnevem 2018.08.08. 22:54:28

Ezen kár volt ennyit rágódnod! Azért nem zárja börtönbe, mert nincs miért. Koholt vádak voltak, közben a választást is megnyerték, mitöbb örökre bebetonozták magukat a hatalomba...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.09. 07:06:34

Az ártatlan embert szokás engedni meglépni, minden liberális tombolás ellenére.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.08.09. 11:12:24

HA, lett volna érdemi bizonyíték, akkor a Fidesz már rég lecsukatta volna hazaárulásért... KGBéla nem volt másra jó, mint kampányolni a Jobbik ellen. Azt a szerepét betöltötte, kénytelenek elengedni, mert a gyanú nem elég arra, hogy lecsukják. Mondjuk ezt főleg a B1-nek kellene tudnia, ahol az akolból Zuschlag magisztert még le is csücsentették, de a Hagyó "nokiás doboz" Miklóst végül felmentették :-)

chrisred 2018.08.09. 11:24:51

Aki Putyin érdekeiért dolgozik a magyar politikusok közül, az a Fidesz szemében nem kém, hanem konkurrencia. :)

retkeslaci 2018.08.09. 11:35:26

Orbán nem akarja húzogatni az orosz medve bajszát. KGBéla ügyének pedzegetése az orosz befolyás további bizonyítékait hozná felszínre. Az oroszokkal való jó kapcsolat pedig fontos Viktornak. Az is fontos, hogy az ellenzék maradványai ne tudjanak tovább csámcsogni egy orosz szálon.

@RockAnevem: @maxval balcán bircaman:
KGBéla dekonspirálódott. Ezért mint ügynök értékét vesztette.
Bélát kiszorítják a nemzetbiztonsági szervek az országból, ennyi a vége.

Andy73 2018.08.09. 11:42:40

Érdekes, hogy a balos blogger mennyit rágódik ezen az ügyön. Talán jobban tenné, ha azokat a jeleket gyűjtené, amelyek azt mutatják, hogyan fognak legközelebb is bejutni a baloldali pártok a parlamentbe. Mindegyiknek nagyon rezgett a léc tavasszal, és a tendenciák szerint azóta is lejtmenetben vannak, ma már nem biztos, hogy bejutnának.

chrisred 2018.08.09. 11:42:56

@maxval balcán bircaman: Az ártatlan embert felmenteni szokás, a gyanúsak szoktak lelépni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.09. 11:43:39

"Kár érte, kiváló ügynök volt!"
Mindkét értelemben kiváló... ;-)

Te mondd, hogy nincs itt semmi látnivaló, a te hangod mélyebb! :)

2018.08.09. 12:03:41

Vannak még emberek, akik leállnak vitázni bircával.

N. Barbie 2018.08.09. 12:03:53

Mint ahogy a cikk is emliti, 5 ev utan sincs meg csak megvadolva sem Kovacs Bela (igy hivjak ugyanis, nem KGBela), igy talan be lehetne fejezni a fidesz maffiaallam es sajtoprostijai altal kitalalt KGBelazast meg arra celozgatast, hogy bunos, csak a fidesz nem akarja leultetni. Nem oreg, nem tudja leultetni, mert ezekszerint nincs miert, nagyon nem mindegy.
Az alaptalan vadaskodas meg celozgatas nagyon nem szep dolog.
Mint ahogy sokszor irtam mar ezzel kapcsolatban, ha lenne miert, mar regen megvadoltak/leultettek volna, nem hagyna ki egy ilyen lehetoseget viktor, hogy utana honapokig ezzel haknizhatna a lakajmedia.

Es akkor igy 5 ev utan, amikor vegulis kijelenthetjuk amit a kezdetektol mondtam, hogy kampanyfogas es alaptalan ragalomhadjarat volt az egesz cirkusz, akkor varnam a bocsanatkereset minden habzo szajjal bunosozotol, mint peldaul birkuci.

paveway 2018.08.09. 12:09:01

Nem akarják leültetni, emrt hátha elkezd dalolni. Ilyen egyszerű. Ahogy a 4-es metró körüli "nyomozás" sem halad, mert ott is sáros mindenki.

chrisred 2018.08.09. 12:12:41

@N. Barbie: Ugyan már, ha habzó szájjal akarnák kivégezni, de nem találnak rajta fogást, akkor nem csinálnak interjút vele a propagandalapjukban, hogy hogy a hűséges alattvalók szemében kimenthesse magát.

Az a szitu, hogy moszkovita a moszkovitának nem vájja ki a szemét. Régen nem így volt, az ötvenes években szépen akasztgatták egymást, ma már nem ez a módi.

N. Barbie 2018.08.09. 12:26:45

@chrisred: Bocs, de az artatlansag velelme mindenkit megillet. A tenyek pedig azt mutatjak, hogy artatlan, felesleges osszeeskuveselmeleteket gyartani a dologhoz.

Mint mondtam, soha nem hagyta volna ki a fidesz, hogy lesitteltesse, ha lenne miert, majd ezzel ostorozza a Jobbik-ot a valasztasi kampanyban. Soha. Csak a problema annyi, hogy hiaba ez a fidesz altal kezivezerelt rendorseg/ugyeszseg, meg igy sem tudtak eljarast inditani. Csak huzogattak/huzogatjak az ugyet a vegtelensegig hosszabitva a nyomozati szakaszt, igy a lakajmedia KGBelazhat es nem kell beismerni, hogy oriasi kamu volt az egesz.
Ennyi a tortenet.
Es ne szepitsuk a multat, en nagyon jol emlekszem, amikor a B1-en is sorra jelentek meg anno a cikkek, hogy tuti orosz kem stb. stb., aztan most, hogy bebizonyosodik, hogy hat megsem az, akkor a B1 se ismeri el, inkabb atalakitja a sztorit ugy, hogy hat bunos, de mostmar a fidesz nem akarja leultetni. Aha, persze.
Gyerekek, be kene ismerni es bocsanatot kerni, egyszeru.

chrisred 2018.08.09. 12:31:04

@N. Barbie: Milyen tények? Azok voltak a legkevésbé ebben az ügyben. Nehogy már az döntsön az ártatlanság ügyében, hogy Polték ki ellen akarnak vádat emelni. Mert akkor minden magyar politikus olyan, mint a ma született bárány.

2018.08.09. 12:40:46

Tehát a b1 blog bírósági itélet nélkül is bűnösnek tekinti Bélát! Gratulálok. Ez az igazi demokrácia, olyan libsis demokrácia.

sírjatok 2018.08.09. 12:46:05

Látom meg vannak zavarodva a libsik, hogy most azt kell mondani hogy eddig egy ártatlan embert vegzált a fideszterror, vagy hogy a növekvő orosz befolyás csalhatatlan jele ez.

N. Barbie 2018.08.09. 12:46:56

@chrisred: Hagyjuk mar a mellebeszelest. Egyszeruen minden alapot nelkulozo azt allitani, hogy a fidesz nem akarja leultetni KB-t. A legnagyobb politikai ellenfeluk kepviseloje, szamtalanszor eloszedte mar az ugyet a fideszes ragalomgyar, ugy kell nekik, mint egy falat kenyer. Ha meg megvadolni is sikerult volna, na az lett volna az igazi, ejjel nappal errol szolt volna a TV, radio, kulonosen a valasztasok elott, amikor meg joval erosebbnek tunt a Jobbik.
Nincs olyan, hogy egy ilyen lehetoseget kihagoytt volna a fidesz. Csak nem sikerult megvadolni, mert alapbol kamu az egesz, ahogy a kezdetektol tudta is minden elfogulatlan ember.
Ennyi.
Szoval nyugodtan fogadd el tenynek, hogy polt a legnagyobb orommel vadolta volna meg, csak nem volt miert. Olyan azert (meg) a viktor fele maffiallamban sincs, hogy egy ilyen sulyos vadat, mint a kemkedes, minden bizonyitek nelkul vegigvisznek es targyalas lesz belole.

N. Barbie 2018.08.09. 12:52:29

@valaki nagyon más: @sírjatok: Nem libsizni kell fidesznyikek, hanem bocsanatot kerni, hogy a gazdatok meghurcoltatott egy artatlant, kizarolag a politikai hovatartozasa miatt.

chrisred 2018.08.09. 13:00:49

@N. Barbie: Csak tényeket fogadok el ténynek, ez meg nem az, csak találgatás, akár a b1-é. Csak sokkal életszerűbb, hogy a putyinista Fidesz egyáltalán nem akarta kivizsgálni az orosz kémügyet, ezért húzták-vonták, mint a rétestésztát. Aztán Trump megválasztásával az amerikai érdekeltség is eltűnt, hogy tisztázzák az ügyet, ezért szép lassan kúszik a felejtés homályába.

LebensraumamOsten 2018.08.09. 13:01:13

@maxval balcán bircaman: Majd meggyőződhetsz ennek ellenkezőjéről. Hehe.

LebensraumamOsten 2018.08.09. 13:02:34

@sírjatok: Fogsz te még sírni. Rád külön gondot viselnek majd.

N. Barbie 2018.08.09. 13:04:21

@chrisred: 5 ev utan nincs megvadolva sem a legnagyobb politikai ellenfel egyik kepviseloje. Ez a teny, probald meg feldolgozni. Minden mas csak mosakodas, hogy ne kelljen beismerni a kezdetektol nyilvanvalot: kamu ragalomhadjarat volt az egesz.

chrisred 2018.08.09. 13:14:28

@N. Barbie: Az első mondat tény, de ugyanúgy tény a b1-nél is. A többi része feltételezés, akkor is, ha tízszer írod le.

morph on deer 2018.08.09. 13:35:02

@RockAnevem:
“mitöbb örökre bebetonozták magukat a hatalomba...”

Hát ami a bebetonozást illeti, azért azon a területen vannak még kiaknázatlan lehetőségek...
Mert ott van például gátépítés a Rómain, a lóistálló a várban, de bármelyik stadiont is említhetném, vagy a kisvasút meghosszabbítását!
Az utóbbinál például minden kilóméterkőnél be lehetne betonozni egyet-egyet, a “műtárgyaknál” a nagykutyákat!
Így mondjuk lehetne “orbán viktor végállomás”, meg “Rogán bakterház”, esetleg “Szijjártó kitérő”, “Matolcsy váltó”, “Semjén állatvédelmi kerítés”...

Ha csak a betonon múlik, szerintem percek alatt összejön a szükséges összeg, csak szólni kell!

felső határ nincs 2018.08.09. 13:49:31

senkit nem erdeklo ugy

meanwhile - 3 felcsuti stadionnyi penzbol vesz az allam elektronyos autokat gondolom orultok lippsik

N. Barbie 2018.08.09. 14:16:16

@chrisred: "Az első mondat tény, de ugyanúgy tény a b1-nél is. A többi része feltételezés, akkor is, ha tízszer írod le. "

Ugy latom fogalmi zavarban szenvedsz. Teny, hogy nem vadoltak meg 5 eve alatt, igy a torveny szerint artatlan. Miert lenne ez feltetelezes? A vadaskodas meg celozgatas nem teny, na az a feltetelezes, ha szazszor irod le a konteodat, akkor is csak feltetelezes marad.

chrisred 2018.08.09. 14:23:21

@N. Barbie: Nem, a fogalomzavar nálad jelentkezik, nem tudod elválasztani a tényeket a feltételezéseidtől. Én soha nem állítottam a sajátomról, hogy nem az, csak azt írtam, hogy számomra életszerűbb forgatókönyvnek tűnik, mint tiéd. Bizonyítani meg egyikünk sem tudja.

nu pagagyí 2018.08.09. 14:26:29

@maxval balcán bircaman:
"Az ártatlan embert szokás engedni meglépni, minden liberális tombolás ellenére."
Megvolt a liberálisozás, mehetsz a kasszához! De...

"Ártatlan embert" csúnya dolog választás előtt besározni. Nem is tudom, ki sározta be? Csak annyi biztos, hogy nem a "liberálisok", de te majd megmondod.

Én mindenesetre nem hiszem, hogy KGBéla ártatlan lenne, ismerve a Jobbik genezisét, nagyszerű arab kapcsolataikat, amihez kellettek ugyebár közvetítők. Azt viszont el tudom képzelni, hogy Béla ismer néhány azóta prominenssé vált embert még a KGB tanfolyamról. Akadozik is a nyomozás rendesen.

N. Barbie 2018.08.09. 14:44:17

@chrisred: Szamodra eletszerubb, mert olyan nincs, hogy a Jobbik-os nem bunos. Ertem en.
En meg abbol indulok ki, hogy akit 5 ev alatt nem tud megvadolni az a hatalom, ami mindenaron bortonbe akarja latni, az artatlan.
Tudod ugy van ez, hogy az artatlansagot nem kell bizonyitani, csak a bunosseget.
Innentol te gondolhatod, hogy ezert meg azert nincs megvadolva, de amugy bunos, de csak kinevetteted magad.
Ennyi erovel mondhatom hogy pedofil es gyilkos vagy, te mondhatsz akarmit, nekem ez akkor is eletszeru forgatokonyvnek tunik.
Igy jo?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.08.09. 14:57:45

Fura.. Voltak páran akik megúszták a vádemelést nem és eljárást legalábbis eddig.

Gyurcsány, Juhász, Hagyó, Simor, ...

Őket is a Fidesz engedte szabadon, pedig rohadék bűnözők, vagy csak akiket a B1 blog kispéciz magának ?

chrisred 2018.08.09. 14:59:34

@N. Barbie: Leírtam, hogy miért életszerűbb számomra az a verzió, ha nem értetted, arról nem tehetek. Az érvelésed hibás, mivel az ártatlanság vélelme nem bizonyíték, hanem jogelv. Senki sem mondta, hogy a magyar állam alkalmazza a bűnösség jogkövetkezményeit KGBélával szemben, hanem folytasson le szabályszerű bizonyítási eljárást, amiben a bűnössége vagy az ártatlansága kiderül. Amíg ez nem történik meg, nincs semmi sem bebizonyítva, se pro, se kontra.

(Bármit állíthatsz, amiért majd esetleg bíróság előtt vállalod a felelősséget, életszerűség ide vagy oda.) :)

morph on deer 2018.08.09. 15:01:12

@felső határ nincs:
“meanwhile - 3 felcsuti stadionnyi penzbol vesz az allam elektronyos autokat gondolom orultok lippsik”

Azokkal járnak a felcsúti stadionba, mi?

Egyébként olyan székekre már én is gondoltam a számukra, ami szintén “elektronyos”, remélem arra sem kell már sokáig várni...

Jakab.gipsz 2018.08.09. 15:17:31

Bezzeg Vona simán lecsukatná, KGB Bélát. Ja bocs, Ők a demokratikus koalíció oszlopos tagjelöltjei, küldték ki, Brüsszelbe.

N. Barbie 2018.08.09. 15:23:02

@chrisred: "hanem folytasson le szabályszerű bizonyítási eljárást, amiben a bűnössége vagy az ártatlansága kiderül."

Segitek: ha a hatosag nem tud bizonyitekot osszeszedni a vademeleshez, akkor nem lehet belole birosagi ugy (bizonyitasi eljaras), igy nem mondhatja ki a birosag, hogy artatlan. Megteszi ezt mar a hatosag, mikor nincs bizonyitek arra, amit allitanak.

Maradva a peldamnal, ha en feljelentelek pedofiliaert es gyilkossagert, majd a rendorseg kirohog, mert nincs semmi bizonyitekom, igy nyilvan nem indul eljaras sem, tehat nem mondja ki birosag, hogy artatlan vagy, az azt jelenti akkor, hogy bunos vagy?

Masszoval nonszensz amit varsz, lehetetlen logikai bukfencekkel probalod vedeni az allaspontod.

kolomparlole1114 2018.08.09. 15:51:14

És Matolcsy hazaárulása? Amikor külföldi befektetőknek adott belsős információt, hogy azok a forint ellen spekulálhassanak? Persze hülye kérdés, nyilván a kancsal nem lesz elítélve, hiszen fidesznyik.

Larry Silverstein 2018.08.09. 16:00:20

@kolomparlole1114: te jao eg!

most meg belfoldi kifektetoknek adott kulsos informaciot Eltolcsy, hogy a forint mellett spekulalhassanak!

skandaLUM

BiG74 Bodri 2018.08.09. 17:40:11

Hát most akkor rókabéka, vagy békaróka?
Elküldené valaki nekem az eddigi vizsgálati anyagokat a béláról, mert nem a fityisz, vagy a bebukott balosok alapján alkotnék véleményt.

N. Barbie 2018.08.09. 18:18:21

@BiG74 Bodri: Eddigi vizsgalati anyag hat az nincs. Ha lett volna barmi konkret, mar regen kiszivargott volna "valahogy" a fideszes lakajmediakhoz.
Pedig emlekszunk, mikor indult a lejaratokampany (az EU valasztasok elott, de erdekes), kesz tenykent adta magat elo az ugyeszseg meg rendorseg, hogy megcafolhatatlan bizonyitekok vannak, sima ugy, fuggessze fel a parlament a mentelmi jogat stb. stb.
Aztan 5 ev mulva meg mindig ott tartunk, hogy csak hosszabbitgatjak a nyomozast (nyilvanvaloan politikai nyomasra), de nemhogy targyalas nem volt, meg megvadolva sincs.
Teljesen egyertelmu, hogy fideszes megrendelesre keszult lejaratokampany a Jobbik ellen, amit a fidesz elo tudott venni es felmelegiteni mikor volt valami valasztas vagy akarmi fontos es kellett ez a hazugsag is nekik.

meszena 2018.08.09. 19:25:36

Alaptalan feltételezés a posztertől, hogy ha bűnös, az sem számít. És logikátlan is. Kovács Béla, akár kilépett a jobbikból, akár nem. már összeforrt a neve a jobbikkal. Tehát az elítélése politikailag még most is jól jönne.
Az egész ügy azért kapott ekkora sajtóvisszhangot, mert politikailag érdek volt benne. Súlyos tévedés a sajtó visszhangot a jogi eljárással összekeverni. Ezt a sajtómunkásnak illene tudni (szerintem tudja, is, csak más a megrendelés).
Kovács Béla ügyének választási kampány híján a hírértéke egyre alacsonyabb.

miért 2018.08.09. 22:39:17

@sírjatok: Úgy látszik, szólt a Gazda, a Baltásvezérnek!

chrisred 2018.08.10. 06:00:04

@N. Barbie: Nem segítettél, mert fogalmunk sincs, hogy a hatóságok összeszedtek-e valamit, akartak-e egyáltalán összeszedni bizonyítékokat, vagy az volt a céljuk, hogy minden homályban maradjon. Nincs semmi logikai bukfenc, csupán te állítod valamiről magabiztosan, hogy megtörtént, amiről egyikünknek sem lehet biztos információja. Ezért aztán te ezt képzeled, én meg azt.

"Ha lett volna barmi konkret, mar regen kiszivargott volna "valahogy" a fideszes lakajmediakhoz."

Ez ugyanúgy alaptalan feltételezés. Ha a Kreml utasítása az volt, hogy minden maradjon titokban, akkor éppen a lakájmédia hallgat róla a legmélyebben. Aztán lehet, hogy a bíróság előtt lesz valami kavarás a félreszámlázott brüsszeli túlórákról, de hogy a volt KGB tiszt nyugati kavarásairól semmi, az hétszentség.

N. Barbie 2018.08.10. 10:59:08

@chrisred: Pont errol beszelek, ha egy atlagembert megvadolnak, 5 ev alatt nem jut semmire a hatosag, akkor te is elkonyveled artatlannak.
Na de ha Jobbikos, na akkor nincs olyan, hogy artatlan, rogton celozgatsz (a cikkiroval egyutt), hogy orosz megrendelesre nem is akarnak nyomozni, Kreml igy meg ugy, hagyjuk mar a meseket. Ez semmi mas, csak az ellenszenved miatti rosszindulat.

Olyan aprosagokat meg hagyjunk, hogy ha tenyleg a Kreml mondja meg ilyen ugyekbe a menetet, akkor hogy kerult nyilvanossagra az ugy alapbol? De ha akkor le is kestek az oroszok szolni, azota is sokszor elo lett mar veve az ugy a fideszes sajtoban, hogyhogy, ha a Kreml diktal? Hogy folyik meg mindig a nyomozas es nincs gyorsan lezarva az ugy, ha Putyin a fonok?
Teljesen eletszerutlen.

chrisred 2018.08.10. 13:29:19

@N. Barbie: Nem akkor, ha jobbikos, hanem ha bármilyen politikus. Gyurcsány esetében sem tekintem az ártatlanság bizonyítékának, hogy Polték nem vették elő, egy dékás számára viszont biztosan meggyőző bizonyíték lehet.

A második felére már adtam lehetséges magyarázatot, csak nem figyeltél. 2014-ben az Obama adminisztráció gyakorolhatott nyomást a magyar hatóságokra, hogy ne hagyjanak elsikkadni egy orosz kémügyet, talán még a média számára is ők szivárogtattak infókat. Trump hatalomra kerülése óta az USA számára nem probléma az orosz hírszerzés európai működése.

vrana 2020.03.24. 11:48:24

Most újraolvasva még jobban látszik, hogy lejárattátok ezzel is magatokat. Hiába, amilyen a hatalom, olyan az ellenzéke.
süti beállítások módosítása