B1 blogcsalád



"Minőségi" köztévé - hamarosan, már a farkától is bűzleni fog a hal?

2015. január 18. - Ficsúrfi

A közmédia óhatatlanul is valamennyire a mindenkori kormány szócsöve volt, azonban a Fidesz-kormány szokásához hűen ebben is totalitárius diktatúra - sikeres - megvalósítására törekedett, saját szájszagának megfelelően teljesen elfedve vagy elferdítve a tényeket. Eredményképpen kaptunk egy olyan köztévét, amely arra pontosan megfelelő, hogy tudatmódosító szerek használata nélkül is képesek legyünk elhinni azt, hogy nem csak hogy minden rendben van az országban, hanem egyenesen a méltán megérdemelt vezérei vagyunk a környező, amúgy sok mindent rosszul csináló, butuska országoknak. A gazdaság robog, az emberek elégedettek és legfeljebb párezer "renitens, élhetetlen lázadó" áskálódik az országban, de velük nem érdemes komolyabban foglalkozni. Rózsaszín köd, ostobaság.

brain.jpg

 Fotó: etsy.com

De most valami ennél is ocsmányabb, nyúlósabb, sűrűbb, szúrósabb szagú rózsaszín izé ereszkedik ránk. Feltehetően.

Orbán Viktor a napokban megszakította a kapcsolatot a jobboldali sajtóorgánumokkal - Magyar Nemzet, Hír Tv, Heti Válasz, Lánchíd Rádió - annak kapcsán, mivel a "minőségi köztévé" kialakításának terve pattant ki a pihenést már régóta kiérdemelt, fáradt elméjéből.

Természetesen ehhez szüksége volt egy Simicska Lajosra, akire megorrolva úgy dönthetett, hogy annak médiabirodalmára többé nem elsődleges szócsőként fog tekinteni, állami támogatást nem kapnak, tessék megállni saját lábon: ergo tessék bekapni a narancsot.

Ne legyen kétségünk affelől, hogy a "minőségi köztévének" nem lesz igénye a pártok felett álló, objektív tájékoztatás pontosan úgy, ahogyan eddig sem volt.

Sőt.

Ha lehet, ennél is centralizáltabb, a demagógiát még az eddigieknél is magasabb szintre fejlesztett majomkodást - elnézést a majmoktól, okos, aranyos állatok ők -, láthatunk és hallhatunk a szennydoboz legszennyebb csatornáján.

evil_tv.jpg

Fotó: fengshuiserenity.com

Ehhez már megkezdődtek a tisztogatások, 177 médiamunkást fognak lehúzni a vécécsészén, helyüket feltöltve kezdő (!!) újságírókkal - amely tökéletesen bizonyítja, hogy uraink zokszó nélkül válnak meg egyetlen pillanat alatt a hűséges szolgáiktól is. hát még az ellenlábasaiktól új szemlélethez bizony, új személyek kellenek. (Tapasztalatlan, adott esetben képzetlen és fogalmatlan, éppen ezért könnyen irányítható "újságírók" formájában.)

Természetesen a hal továbbra is a fejétől bűzlik, így érdemes rontani a helyzetet a másik oldalról is: a "minőségi köztévének" régi-új uszonyai farkai vannak. Hiszen Rákay Kálmán Phillipnek, a 70.000 forintért vodkát urizáló, mellé 30.000 forintos borravalót adó Habony Árpádnak, az MTVA-t évek óta "sikeres" kommunikációs stratégiákkal ellátó Várhelyi Attilának a rózsaszín, kellemetlen szagú elegyét löttyintik a képernyőkre.

Tessék kikapcsolódni.

Teljesen. 

Ha még eddig nem így lett volna. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr837084913

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így lehet bárkiből gyilkost csinálni, ha te irányítod a médiát és a rendőrséget 2015.01.18. 20:33:18

Észrevetted, hogy az arab testvérpárt NEM gyanúsítottként, hanem végig gyilkosként, sőt mészárosként emlegette a bulvármédia, holott a gyilkosok arcát nem látta senki, a kocsiban "felejtett" útlevél meg vagy létezett, vagy nem? Hol van itt az ártatlan...

Trackback: Öt kereszténygyalázó címlap a Charlie Hebdo-tól, amivel nem dicsekszik a média 2015.01.18. 20:31:40

Mielőtt elkezdenénk összekeverni a szólás szabadságát a nettó, alpári, öncélú mocskolódással, érdemes megnézni a lentebbi gúnyrajzokat. Csak hogy értse az ember, mi bajuk a radikális iszlamistáknak a prófétájukon gúnyolódó firkászokkal. (Szenthároms...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.18. 13:54:39

Ki az a nemfideszes agyalágyult, aki fidesz kormány alatt királyit néz?
Maszop alatt sem volt elfogulatlan, de ilyen pofátlan, mint a fidesz alatt, sohasem volt korábban. (leszámítva az előző fidesz kormányt, mert akkor közel hasonló szinten voltak)

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.01.18. 20:06:47

@pythonozok: "Ki az a nemfideszes agyalágyult, aki fidesz kormány alatt királyit néz?"

A vidéken élők. Idősek. Vannak elegen.

"Maszop alatt sem volt elfogulatlan"

Ja. "Pártkelte" reggelente.

"de ilyen pofátlan, mint a fidesz alatt, sohasem volt korábban."

Ja.

"leszámítva az előző fidesz kormányt, mert akkor közel hasonló szinten voltak"

Nem értek egyet. A környékén nem voltak, mint amit most csinálnak már egy ideje.

zsoltix 2015.01.18. 20:28:00

Ezért darálták be a korábban külön intézményként működő Duna Televíziót, Magyar Rádiót is az MTVA-ba. Minél több csatornán nyomatják ugyanazt, annál "jobb".
Amúgy tényleg minőségi, mert HD-ben lesz mind. :) Amire nagy szükség van, hiszen mennyivel jobb HD-ben nézni pl. Tállai tokáját a parlamenti közvetítéskor, mint SD-ben. :)

Jolka40 2015.01.18. 20:32:32

Fiatalok! Tanitsátok meg a szüleiteket az internet használatára!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.18. 21:33:13

@atpijkamo: idősek? Max. akinek nincs más, de ez nem korhoz kötött.
Milyen Pártkelte? Híradóról beszélünk elsősorban. Egyébként a Napkelte sem volt soha olyan mértékben elfogult és hazug, mint a fidesz média.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.18. 21:34:04

@atpijkamo: ja, most olvasom vissza, mit írtam reggel... szóval én a fidesz-híradóra gondoltam elsődlegesen.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.01.18. 22:45:28

OV és bandája a legnagyobb szellemi kábszer diler!
Na mi jár a dílereknek?

jog-ász 2015.01.19. 08:16:37

ok de ettől még nem fogják többen nézni..nézettséget meg ilyen műsorokkal nem tudnak csinálni..olyan unalmas már a károgás..persze ha megszűnik minden más csatorna, és hétfőnként nem lesz műsor, az internet kábelt meg elvágják, na akkor majd károgunk.

de let e ... 2015.01.19. 09:39:51

Most komolyan a vidéki nyugdíjasok és a határon túli magyarok lennének a fidesz új szavazóbázisa ? (no meg a zsarolt közalkalmazottak)
Az internet korában ki az a hülye , aki azt hiszi , hogy nulla nézettségű közmédiával ellensúlyozni lehet a szabad információ áramlást ?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.19. 10:30:51

obersovszky vajh mi lesz? elnök? hírfőszerkesztő.

impertinenza (törölt) 2015.01.19. 10:35:45

Mi a baj azzal, hogy "minőségi köztévét" szeretne valaki?
Pl. én.
Kb. 3 éve nem nézek tévét, csak a Híradót, hogy mégis lássam, mi történt. De jó egy éve egyáltalán nem nézek semmit. A Híradót végképp nem, nézhetetlen, gennyes Fidesz-reklám lett belőle.

Nemsokára lejár a hűségidőm, visszamondom az egész TV-előfizetésemet.

randomuser1 2015.01.19. 12:16:26

zsír, remélem, lesz hétfői adásszünet is , nagyon vágyom már a régi jó dolgokra én is!

2015.01.19. 13:27:22

@jog-ász: Törvény van (vagy még nem hivatalos?) arról, hogy a közmédia csatornáit kell a csatornakiosztás elejére tenni. Ez kb. annyit jelent, hogy a földi digitális ingyenes multiplexében gyakorlatilag csak köztévé lesz, minden más megy a fizetős multiplexekbe. És várhatóan a műholdas és kábeles szolgáltatók legolcsóbb csomagjaiban is közmédiatúltengés lesz, minden más a drágább csomagokba kerül.

@de let e ...: "Az internet korában ki az a hülye , aki azt hiszi , hogy nulla nézettségű közmédiával ellensúlyozni lehet a szabad információ áramlást ?"
Az, aki már tudja, hogy mekkora adót vet ki az internetre, amint dajcstomi végez a konzultációval.
Gyanítom észak-koreai szakértők érkeznek majd az új médiaszabályozás kidolgozására.

Szúrófény 2017.06.13. 03:49:49

@pythonozok: A Remete levele, Mesék a népnek

Jó komám Gábor!

A népnek szoló mesék reneszánszát tapasztalod-é? Felnőtteknek esti mese, ennek Híradó a nevi. Se nem hír, se nem adó. Hirdetés a pogári qurmány áldásos voltáról, az ő nagy igyekezetéről, hogyan legyen még hatékonyabb a te kirablásod! Adóhoz anyí köze, hogy inkább bevétel! Néked köll, ezt a sok hazugságot bevenni lefekvés előtt! Szépeket álmodjál a pógárok Mennyországáról! Ahol utcaseprő közmunkás lehetsz, ha eléred, mint mezítlábas tanyasi a budi láncot a városi kultúrába!
Aztán jövőkép mese! A kommunizmus mese 2. verziója, mint a Windovs.ba! Ennek kormányzati beszámoló a neve! Annyi köze nincs a kormányzáshoz, mint ökröket hajtó nagyapám vezette az ökröket, Hű, vagy Hó kiáltással! Csak a hűhó maradt mög belőle! Látni annyit láthatsz belőle, már megint kőccsönre szorulnak, a Drakula nyársa helyett! Mert arra kéne, vagy a szakértelemre! Az meg nem égeti magát köztük!
Minden nagyon jó, nagyon szép, mese! Legalább őnékik! Akinek meg nem, az vándorbotot ragad, és kitántorog Ánglus oruszágba, ha nem is Amerikába! Az is „tengerentúl” vagyon! Néked itt nem jut vagyon! Ahhó nem vagy elég ügyes, se szégyentelen! Se főkommunista se besúgó! Esélytelen, vagy mint csiga a lóversenyen! Randa vén nő a szexpiacon! Közmunkába se dug meg, a Tanácselnökbűl lett pógármester, mert mán nem tud vénsége okán!
Papi mise! Akarom mondani mese! Néked ezt adta, az ő jó Istenük! Aki már hozzájuk se igazán jó! Hivatalt, még ad nékik, vagy a pártszervezet, de észt rég nem ad már hozzá! Így aztán vergődnek, mint beszívott muslinca a pók hálójába! Mentűl jobban vergődik, annál jobban bele gabalyodik, mint a hazugságába szokott! Lóbálják az ígéreteik, mint ministráns a füstölőt! Te meg a méregtűl füstölögsz, mekkorát mer képedbe hazudni!
Mindezt azér mondom el néked, ha magadtúl nem jötté vóna rá. Be ne dülj nékik, mint országút melletti integető hőgy szokott, amikor nem akar beléfeküdni a sárba! Ha gusztusod támadt vóna rá, mint hazugságaik meghallgatására!
No Isten megáldjon! Vagy a pártszervezet! Annak áldása, most bőségesebb!

Öreg barátod, Józsi Bá! Maga ingyen Campingjébűl!
Közreadja a címzett! 2017-01-

. Azokat a fontos hivatalos állásokat, melyeknek a sajtó, az irodalom és művészet életére irányító hatalma van, nagyrészt tehetségtelen tülekedők töltik be, kiknek kölcsönös szolidaritása lehetetlenné tesz minden üdvös változást.

Pontosan értelmező szótár! Kossuth Rádió=Kurva ostoba semmitmondó silány utálatos túlzó hazugságok

Margó Kőrösy 2017.06.25. 16:56:39

@doggfather: obersovszky elhunyt 20150531. de ettől még csinálhatnak belőle valakit. pl. nemzeti konzultáció szavazatszámláló és értékelő biztost. az olyan tűpontos lesz legalább, mint a mostani

Jules Berstein 2018.07.12. 12:15:25

@de let e ...: Miból gondolod Te szarházi, hogy a Fidesz médiának 0 - a nézettsége? Más a féleszűek reménykedése, és más a valóság. Nem tudod miből jön össze minden szavazáskor a 2/3 - többség? Megmondom. Azokból, akik kizátrólag a baloldali média hú de érdekes csatornáit nézik A hányingernek van hatása.
süti beállítások módosítása