B1 blogcsalád



5 felháborító részlet a fővárosi cégek körül nyomozásokról

2015. szeptember 16. - Spectra

A BKV ügy kényszervallatásai és letartóztatásai csak hab volt a tortán. 2010-ben a többi nagy fővárosi közműcégek ügyében is megtörténik a vádemelés (Ez legtöbb esetben annak a Szabadváriné ügyésznőnek köszönhető, aki most jutalmul Tarlós szárnyai alatt zsebeli be a milliós fizetéseket és prémiumokat.)

A jelek szerint azonban

a fővárosi cégek ügyében is szakmaiatlanul folyt a nyomozás.

Íme 5 felháborító és igen csak megkérdőjelezhető részlet:

interrogation.png

 

  • Megfélemlítették, hogy hamist vallomást tegyen

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ügyében a volt vezérigazgatót, Bielek Pétert először titokban kereste meg a BRFK. Tisztázták, hogy nem gyanúsítják semmivel, együttműködést ajánlottak neki. A rendőrségen viszont egy öt órás meghallgatáson, nyomasztó légkörben Hagyóról, Demszkyről, Mesterházy Ernőről kérdezték. Bielek saját bevallása szerint félt, hogy őt sem engedik majd haza családjához, ezért a nyomás hatására a rendőrök elvárásainak megfelelő, ám egyáltalán nem valós tartalmú vallomást tett.

  • Hazudtak neki, majd vádat emeltek ellene

Bielek vallomása később a BRFK ígérete ellenére mégis megjelent a Magyar Nemzetben. Második kihallgatásán így már tagadta korábbi hamis terhelő állításait. Valószínűleg ez volt az oka annak, hogy egy héttel később Szabadváriné osztálya vádat emelt ellene a pusztazámori ügylettel kapcsolatban 70 millió forintos károkozással. A pere még folyamatban van.

  • Egy top 100-as bűnözőtől kértek vallomást

A Főtáv Zrt. ügyében egy vallomás szerint ettől a cégtől is kért úgynevezett „tagdíjat” Hagyó. A történethez hozzátartozik azonban, hogy ezt egy top 100-as bűnöző állította. Azt pedig jól tudjuk Sz. György vallomása óta, hogyan próbálták kihasználni a nyomozók más ügyekben meggyanúsított emberek szorult helyzetét arra, hogy a számukra szükséges hamis tartalmú terhelő vallomásokat kicsikarják.

  • A főpolgármestert ki sem hallgatták hivatalosan

Hagyó felettesét, az akkori főpolgármester Demszkyt Gábort az összes említett fővárosi cég peres ügye közül csak a Főkert ügyében hallgatták meg (udvariasan, a Városházán saját irodájában), és soha semelyik másik ügyben nem kérdezték.

  • A “szakszerű” kihallgatások jutalma

Az is érdekes, hogy a Demszky kihallgatásán az a Halász Ottó vett részt, aki Hagyó, Bielek majd a Főtáv vezér kihallgatásán is ott volt. Valószínűleg e szorgalmának köszönhetően nevezték ki azóta az FKF egyik vezetőjévé.

Ahogy láthatják a BKV-ügy nem az egyetlen példa arra, hogy milyen remekül képes összejátszani az ügyészség a rendőrséggel, ha a politikai érdek úgy kívánja, és el kell “takarítani” a politikailag nem kívánatos egyéneket.

(A kép természetesen illusztráció)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr297753564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása