B1 blogcsalád



10 pont, amiben Orbán rendszere hasonlít Hitleréhez

2018. május 30. - Mr Flynn Rider

Mennyiben hasonlít Orbán Viktor Magyarországa Adolf Hitler Németországához? Sokban. Ott vannak például ők, akiiktl félni kell, akiket gyűlölni kell: a zsidók / migráncsok. És vagyunk mi, fehér, keresztény európaiak, azaz: árják.orban-hitler-bajusz-kerites.jpg

Meglepően sokban hasonlít Orbán Viktor rendszere Adolf Hitleréhez. A gimnáziumi érettségi tétel segítségével végigmentünk, milyen hasonlóságok vannak a náci Németország és az illiberális Magyarország között. 

Orbán Viktor kísérletezget. A kérdés mindig az: meddig bírja a hazai és a nemzetközi közvélemény a „különutasságát” (így hívják azt a tevékenységet finomkodva jobber körökben, hogy lebontja a demokráciát és aljas módon építi a diktatúrát). Hol a fal? Meddig mehetek el? – teszi fel a kérdést Orbán minden húzása előtt, mikor újabb és újabb antidemokratikus intézkedésre készül. Így halad oldalazva Magyarország a fasiszta diktatúra felé. Most például Orbán a német jobboldaltól, a CDU-tól kapott figyelmeztetést. Ezen múlt, hogy a Stop Soros nem lett „olyan kemény”. Ugyanis Orbánék éppen betiltották a szolidaritást és törvényre emelték a xenofóbiát. A német kereszténydemokraták azt üzenték: ha Orbán a civileket vegzálja és a CEU-t elkergeti, kizárják a Fideszt az Európai Néppártból. Több német és európai politikus figyelmeztette Orbánt: bizonyos vörös vonalat nem léphet át, egyre inkább fogy a türelem a Fidesszel szemben, amelyről mind inkább úgy gondolják, hogy már „messze került a politikai főáramlattól”. (Ez megint csak egy finomkodó kifejezés arra, hogy a Fidesz tulajdonképpen színtiszta szélsőjobboldali párttá vált). Ennek köszönhető, hogy a Stop Sorosból kimaradt a civilek különadója és belügyminiszteri különengedélye, de

a változások így is egyfajta fasiszta rezsim kiépítése felé mutatnak.

A szélsőjobboldal felé oldalazás sokaknak azért nem annyira szembetűnő, mert Orbán és bandája lépésről-lépésre számolja fel a jogállamot és a szabadságjogokat, nem pedig egyszerre. Sokszor finomítja a történéseket az is, hogy Orbán csak a kommunikációban harcias, de ha teheti, inkább oldja meg pénzzel a konfliktusokat, mintsem erővel. Azaz: kivet extra adókat, vagy valamelyik strómanja vásárolja fel a rendszeridegen médiát például. Közben pedig vannak pozitív változások és visszalépések is. Orbán Viktor a „béka alatt kezdjük el forralni a vizet”-típusú kísérletbe kezdett az elmúltnyolcévben: mire felforr a víz a békával, az belehal. Mivel lassan melegszik a környezet, mire a béka észreveszi, hogy ki kellett volna ugrania belőle, addigra a víz már felforrt. A forrásponthoz egyébként most kezdünk elérkezni az újabb alaptörvény-módosítással és a Stop Sorossal. Most válik reálpolitikává az, ami eddig propaganda volt csupán. Eddig a kormány csak magyarul üzengetett óriásplakátokon, meg konzultációnak mondott gyűlöletpropagandával bombázta a magyarokat, de most mindezt a gyűlölet-kotyvalékot törvényi szintre emelik.

Ha a technikai részletekre kíváncsi, a Stop Soros-törvénycsomagról és az Alaptörvény módosításáról itt olvashat bővebben a HVG-n.

Orbán Viktor iránya csak azoknak nem egyértelmű, akik a kormánypropagandához szoktak hozzá. Számukra tényleg két választási lehetőséget hagyott az agymosás:

  1. Magyarországot elözönlik a migráncsok, mint a sáskák és igazi biblikus pusztulás következik be, apokalipszis, vagy
  2. Orbánra szavaznak, akik kivont lángpallossal űzi ki a migráncsokat az országból. És Magyarország fényre derül. (Irónia.)

Mindezekből jól látható, hogy Orbán ugyanazokhoz az eszközökhöz nyúl, mint annak idején Hitler. Azaz:

1. Állami, vegyes ideológia

Az „illiberalizmus”, vagy „kereszténydemokrácia”, mint államideológia: Orbán és Hitler is új ideológiát hozott létre a nemzeti (nacionalizmus) és baloldali (szocializmus) összedolgozásával. A teljes foglalkoztatás baloldali ígérete a szegényebbeknek (közben sakkban tartani őket a közmunkával), a család és kereszténység fő értéknek való kikiáltása, ami pedig tipikusan jobboldali. Az így létrejövő vegyes ideológiában az a jó, hogy bármikor megváltoztatható, bárminek átcímkézhető. 

2. Idegenellenesség 

Ehhez jön hozzá az idegenellenesség: míg Hitlernél a zsidóság elleni fajgyűlölet volt az ütőkártya a német/germán/árja felsőbbrendűségből (Übermensch, Untermensch) kiindulva, addig Orbánnál ugyanez a migráncsok elleni gyűlölet az európai/fehér/keresztény felsőbbrendűségből kiindulva.

3. Rasszizmus

A rasszizmus (az emberi rasszok közötti különbségek hangsúlyozása) ugyanúgy jellemző mindkét rendszerre: Orbánék az „európai, keresztény, fehér embert” tartják kiemelkedettnek, míg a kormánypropaganda a menekülteket rendszeresen állítja be terroristának, züllöttnek, erőszakoskodónak, kultúranélkülinek, vagy akár egyszerűen majomnak.

4. A nagyság ígérete

Míg Hitler Németország helyreállításával, a létbiztonság megteremtésével kampányolt, addig Orbán „merjünk nagyok lenni”- alapon akarja Magyarország helyzetét megerősíteni Európában. Vagy gondoljunk csak arra a téves elképzelésre, hogy "Magyarország a kreítéssel védi a keresztény Európát", ami bődületes hazugság, mégis sok százezren kajálják be. 

5. Szociális demagógia

A szociális demagógia szintén megvan, ahogy Hitlernél is megvolt: bár az Orbán-kormány állítása szerint családközpontú, de semmit nem tesz azért, hogy a nők helyzete javuljon a munkaerőpiacon, vagy ne csak a felső középosztály érezze magát anyagi biztonságban.

6. Antikommunizmus

Antiliberalizmus, marxizmus-, kommunizmus-, bolsevizmusellenesség – ez azóta megvan, amikor a Fidesz még liberális párt volt a rendszerváltás idejében. Kövér László jóízűt komcsizik minden interjújában, miközben ő maga alkalmazza a legsötétebb bolsevik húzásokat az ellenzék elhallgattatása érdekében. Hitler is utálta a kommunistákat, be is tiltotta a pártjaikat, ajtójukat és el is küldte őket a gázkamrába. Akkor ugyanis még voltak kommunisták. 

7. Führerprinzip

A vezetőben való feltétlen hit (Führerprinzip) – Orbán, akárcsak Hitler, ugyanúgy egyfajta vallási vezetője is Magyarországnak, a hardcore Fidesz-szavazók igazi sámánként/istenként tekintenek rá. Vagy gondoljunk csak GFG-re, annak a propagandaterméknek a főszerkesztőjére, amelyik lemajmozta a kislányt megmentő "pókembert": GFG Orbánt egy ágaskodó faszhoz hasonította - hogy hízelegjen neki. 

8. A demokrácia korlátozása:

A demokrácia korlátozása, ennek következményeként a nem együttműködő politikai pártok, szakszervezetek és sajtótermékek megszüntetése – bár Hitler és Orbán eszközei különbözőek, de ugyanez megtörtént Németországban és megtörténik Magyarországon is (a média szintjén lásd Népszabadság, vidéki lapok, Magyar Nemzet, közmédia, stb.) Orbánnak elég volt a saját embereit beültetni mindenhová - Polt Péter, vagy Alkotmánybíróság -, Hitler azért messzebb ment: egyszerűen betiltott mindent, még a parlamentet is. Orbán "csak" kiüresítette. A demokrácia korlátozására szép példa a mostani "Stop Soros", vagy az Alaptörvény-módosítás: a demonstrációhoz való jog szűkítése és a civilek elleni törvénykezés, vagy a saját, fideszes bírósági rendszer felállítása.

9. Homofóbia:

A homoszexuális beállítottságú emberek iránti erőteljes ellenszenv; a homoszexualitás korlátozása, tiltása és büntetése (homofóbia) – a „családbarát kormány” többször adta jelét annak, hogy nem tekinti a melegeket teljes jogú állampolgárnak, bár a hivatalos diskurzusból ez a fajta megkülönböztetés hiányzik. Sőt: nemrég járt Magyarországon az alt-right-mozgalom egyik botrányhőse, aki szintén meleg Milo és Orbán sleppje odavolt érte. Hitler egyszerűbben intézte el: a zsidókkal és a kommunistákkal együtt a melegeket is bevagonozták.  

10. Vallásszabadság korlátozása:

Hitlerhez hasonlóan Orbán is korlátozta az egyházak működését. nemrég cikkezett arról a Népszava, hogyan vérezteti ki az állam például Iványi Gábor egyházát, míg más egyházak állami milliárdokat kapnak. Megint csak az eszközök mások, de a cél ugyanaz: oszd meg és uralkodj. 

(Kép: Magyar Narancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2414012810

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán ezüstérmes korrupcióban 2018.05.31. 14:08:27

 A kormányon erősen érződik a KDNP "Te ne lopj, mert azt csak nekünk szabad!" erkölcsi útmutatása. Gratulálunk Orbán Viktornak a korrupciós ranglista második helyezéséért. Kiérdemelte.

Trackback: Lehetetlen ajándék kívánság 2018.05.31. 14:08:09

Télapó a kisgyereknek; Mit szeretnél karácsonyra? -Unikornist. -Légy reális? -Egy olyan kormányt, ami nem sérti a jogaimat és nem rabolja el a vagyonomat. -..... - Milyen színű unikornist akarsz?

Trackback: Fidesz sírvers 2018.05.31. 14:07:29

"Amit itt látsz: dolomit Agyonverte a Vikit Nem képezte vita tárgyát Mellé temettük a pártját Kifaragtuk rá a képét: Ő, ki meglopta a népét." Ez több mint  16 éves versike, amely más pártoknak is írott - SZDSZ, MIÉP, MDF, FKGP - hasonlóakkal ellenté...

Trackback: Bírósági rendszer jelenleg önkényuralmi ág 2018.05.31. 14:07:02

Tegyük tisztába! A hazai bíróságok nem a harmadik hatalmi ág, hanem az egyik önkényuralmi ág Magyarországban. Minek kellene lennie? Államigazgatási, demokratikus működési .... vagy hasonló ágnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.31. 20:05:11

@paráznabillegető: Orbánc tényleg kutya fasza Hitlerhez képest. Az ennyire fosós, rinyáló köcsögökkel Hitler felmosta a padlót. Viszont az a rendszer amit orbánc építget a leginkább a fasiszta ideológiához hasonlít, ez egyértelmű. Próbálgatja a kis köcsögje a fasiszta ideológiát, de ez a húgyagy még azt se tudja rendesen csinálni. Amikor már kezd bedurvulni a fasiszta rendszere, jön az EU az ilyen néppárti kizárással, a csuti fosós visszahőköl, módosítgat, törvényszart kutyul, hogy megfeleljen EU-s urainak. Természetesen itthon azt szajkózza, hogy kokit osztogat, valójában visszatáncol, szétfossa az agyát az EU-s pénzekért. Ennél az orbánc nevezetű senkinél idiótább, sunyibb patkány miniszterelnöke még nem volt az országnak. Még Kádár is százszor különb volt, mert ő elmondhatta, hogy az orosz medve erőszakkal, hadsereggel tartotta sakkban. De ezt az orbáncot ki tartja sakkban? Fosik ez mindentől ami él és mozog. Putyintól, Trumptól, az EU-tól , a terroristáktól, Sorostól, mindenkitől.

_Neville 2018.05.31. 20:06:34

Ennyire nincs ötlet, hogy már csak az oldschool nácizás marad? Nem csak túlzottan ez a lemez?

rasztaszív 2018.05.31. 20:12:37

@_Neville: amikor a lovat oldschool módon mindig lónak nevezik,az nem azért van,mert túlzottan az a lemez.

2018.05.31. 20:39:29

Nagy hülyeség ez a cikk. Izzadt gyűlölet propaganda szagú. És ennél több elemzést nem is érdemel.

Gyurikutya 2018.05.31. 20:58:00

valaki nagyon más: Nem tetszik az igazság? Ha képed ferde, ne a tükröt okold.

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.05.31. 21:02:30

@Gyurikutya: Így van igazad van.
Mi Homo Sorosensusok tudjuk ki a náci, és nem restelljük felsorolni se őket.
Egyébként egyszerű.
MIndenki náci, aki mást mond mint mi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 21:26:35

@czerka: Senki nem erőszakol Németországban büntetlenül, a felderítési ráta ott se rosszabb. A Fidesznél nőgyűlölőbb banda meg nincs a világon. De azért égő, hogy a Fidesz az Iszlám Állammal versenyez.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 21:29:18

@nookedli: csak azt mutattad meg, hogy Orbán amellett, hogy náci, egy zavaros fasz is. Még rosszabb.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 21:31:47

@Magánvéleményem: 2018-ban CSAK A FIDESZNEK NEM VOLT VÁLASZTÁSI PROGRAMJA, TE HAZUG KÖCSÖG!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 21:33:44

@aptikjampó: a Náci Németországhoz az is hasonlít, hogy az értelmesebb réteg menekül az országból, a hülyék meg még üldözik is őket.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 21:34:39

@Magánvéleményem: te beteg vagy. és ez nem csak megfordult a fejemben.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.31. 21:36:18

@Homo sorosensus: A fasisztáknak vannak jellemzői. Ha nem tudod nézz utána. Orbánc nem náci hanem fasiszta. A náci már elgázosítva gyilkol, orbánc ott még nem tart. A náci a fasisztának egy elfajzott változata, általában az elkorcsosult fasisztából válik náci.

lobaszopiatej 2018.05.31. 21:38:33

Toporzékol a sok Gyurcsányfelszopó :)
Gazdám köszöni hogy rája szavaztatok, és becs szó ígéri kevesebbet fog lopni a Mészáros egy év alatt, mint összesen eddig!

rasztaszív 2018.05.31. 21:43:22

@GIeccsertetű: szerintem a nácizmus inkább ideológia,a fasizmus inkább hatalomgyakorlási mód.orbán masszívan fasiszta,és sodródik a nácizmus felé.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:21:55

@marosy: ennyit tudnak a náci agyhalottak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:23:40

@zokogjatok: nem szovjetek. de egy agyhalott ezt nem veszi észre. az aktuális nemzetközi környezet változik 70 év alatt, nem ez definiálj azt, hogy ki a náci. Putyin simán náci szalonképes, minimum fasiszta.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:27:49

@citrix: ja, ez meg a másik, de hát egy Fideszes agyhalott ezt honnan tudná?!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.05.31. 22:35:37

@math0: Az a baj, hogy az agyhalott GYuircsnyista seggnyalók nácizós dumája, már 16 éve is nagyon unalmas volt.
Most egy kicsit viccesebb, de a szórakoztatástól azért ez még mindig messze van.

- ásít -

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:43:03

@Gleccsertetű: és utána évszázadokig a magyarok voltak elpicsázva. egészen máig.

Gleccsertetű 2018.05.31. 22:44:54

@GIeccsertetű: ovi hülye? nade akkor te milyen hülye vagy, h téged ez az ember már sorozatban harmadjára aláz ripityára.

@Netuddki.: szia kovi, hh megváltoztattad a neved??

@math0: jaj matyi, te aki búza vagy, aztán marhára szakértő vagy nőgyűlölet témában.

Gleccsertetű 2018.05.31. 22:45:50

@math0: és? ezzel cáfolni akartál valamit?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:46:10

@pina noir: amikor a hülye náci SS mentalitással bizonygatja, hogy nincs nácizmus.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:51:16

@horvathviteztamas: nem fenomén, hanem egy zagyva húgyagyú barom

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:53:49

@zokogjatok: aki itt fasz volt, és habzott, az te vagy. az orosz barátságot te keverted ide, faszfej, miután bebuktad, most meg úgy teszel, mintha mi hoztuk volna fel. aljas, geci náci patkány vagy, ennyit tudsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:54:38

@bda: téged kell géppisztollyal megállítani!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:56:47

@DIODORO: ezek nem érvek, a cikk érveire nem tudsz mit mondani. szánalom vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:57:56

@zokogjatok: btw Orbán barátkozott is, és hadban is volt a szovjetekkel. tökéletesen hasonlít ebben is Hitlerre.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 22:59:00

@zokogjatok: a ruszki témát te hoztad fel, te faszfej, most meg hisztizel, mert bebuktad.

bda 2018.05.31. 22:59:53

@math0: Ezzel csak arra céloztam, hogy humánus módszerekkel nem lehet megállítani több tíz millió embert, eszem ágában sincs senkit sem agyonlőni. A bevándorlás szerintem elkerülhetetlen dolog lesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 23:00:21

@czerka: de lehetne az is, hogy a magyarok értelmesek, és meglátják a párhuzamban a veszélyt. ezt mondjuk te nem fogod fel, ahhoz hülye vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 23:02:23

@valaki nagyon más: a sokadik náci, akinek nulla érve, mert sötétek vagytok, mint a bányató.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 23:03:23

@GIeccsertetű: "A náci már elgázosítva gyilkol, orbánc ott még nem tart."

1) Hitler akkor is náci volt, maikor még nem gyilkolt elgázosítva
2) Orbán is eljuthat még oda

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 23:05:23

@Gleccsertetű: te aki buzi vagy, aztán marhára szakértő vagy nőgyűlölet témában.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 23:06:58

@bda: @Gleccsertetű: te cáfoltál valamit? de meglehet. egyáltalán, ki mondta, hogy elindulnak? honnan a faszból veszel ilyen baromságokat, te fosós hülye?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.31. 23:07:40

@bda: de meglehet. továbbá honnan a faszból vetted, hogy elindulnak, te fosós barom?!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.31. 23:27:01

@math0: Vigyázz, megjelent az ál-gleccser. Az ál-gleccser orbánc seggnyaló, az igazi pedig orbánc rühellő. Nagy különbség. Megtévesztő, hogy mindkettő egy pondrórajz alatt csücsül.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.31. 23:32:13

@Gleccsertetű: Kit aláz ez a hazudós tolvaj? Én nem versenyeztem vele. Ez a csuti ganajtúró max. az ellenzéki pártokkal versenyezhet, velük van egy szinten. Azokat legyőzte, nagy dolog. Nem volt nehéz, gyikfingokkal szemben nyerni egy elcsalt, elhazudott választáson.

Gleccsertetű 2018.05.31. 23:33:02

jajistenem gendermatyi, nem csodálom, h irl egy nulla vagy, se stílusod, se életed, semmid nincs a gyűlöleten meg a kappanhangon kívül.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.31. 23:42:52

@math0: Anyád a hazug köcsög, aki homokér' toszik a sivatagban.

Az orbántakaroggy nem program! A mindentadunkanyuggereknekmegadóztattyukagazdagokat szintén nemprogram, ezek csak ígérgetések.

És hát meg is lett az eredménye. Amúgy meg mutass rá sz@rjankó, hol írtam olyat, hogy a Csuti Geci sleppjének (alias fidesz) volt programja! A jelenlegi ellenzék vergődése szánalmas, parlamenti jelenlétükkel legalizálják a választási eredményt ezek a tetű megélhetési pribékek!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.05.31. 23:44:42

@math0: Hát, úgy látszik ez ült, és te is az egyik fideszbérenc vagy, aki a mérsékelteket el akarja utálni a baloldal mellől...

kiskutyauto 2018.06.01. 01:28:00

Valóban, nagyon hasonlít Hitlerhez a diktatúra amit orbán épít azaz épített... azonban legalább annyira hasonít Joszip joszipovics rendszeréhez is... tehát egy bolsevik-náci hibrid diktatúra, amit hazaáruló szarbángeci összehányt itt nekünk, ezért már kb 10 éve is kommunácinak neveztük néhányan kommentekben, tökéletesen alaposan, amit sok birka nem értett és ugattak habzó szájjal.. hogy mi ez meg mi az... a saját idiótaságukat demonstrálva... Nyilván hazaáruló rablógyilkos szarbángeci torz beteg korcs hibrid mutáns rendszere minden idők legtorzabb és legbetegebb keveréke, van benne mindenből ami a történelemben borzalmas és embertelen volt, legyen az éppen keresztényterrorista inkvizició, apartheid, szálasista, rákosista szarság... ötvözött ez a hazaáruló patkány tucatnyi tömeggyilkos emberellenes terrordiktatúrát, még Napóleontól, Cromwell-től és De Gaulle-től is lopott ezt-azt... így akarván tökélyre vinni az abszolút agymosó elnyomást... Látszólag sikerült is ennek a patkányféregnek, de csak látszólag... mert hamarosan lámpavasakra lesznek húzva ő is és az egész maffiája, az utolsó emberig, az elrabolt pénzek visszavéve az utolsó fillérig!!!!!!!!!!

Fazakas László 2018.06.01. 05:51:34

@Éva Lonkay:
Ha Orbán rendszere valóban annyira "hitleresen" náci lenne, akkor itt a karlengetés szinte kötelező köszönési forma, s az utcákon nap nap után mindenféle maskarás náci hordák vonulgatnának, és vernék be rendszeresen a zsidó boltosok kirakatait!
Akkor nem lenne oly csendes idill a VI. kerület a zsidó-negyedben, és mindenki a pályaudvaron lakna - egy az egyben riadó-bőrönddel!
Ámde amíg itt a zsidóságnak külön nyári fesztiválja lehet (nem is értem, azt miért nem Izraelben rendezik), és a Nyugati téren decemberben ott virít a hanuka, bizony a zsidók teljesen nyugodtan elvannak! Érdekes tény, hogy az itt élő kínaiaknak viszont nincsen mindenféle vallásosba hajló sárkányos-lampionos, vagy egyéb másos nép-nemzeti idea.

Fazakas László 2018.06.01. 05:54:15

@kiskutyauto:
Orvosnak azért mutasd meg magad!
Ha nyitva lenne az OPNI, már régóta ott laknál - gumiszobában és muszájkabátban!

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2018.06.01. 06:41:17

@agarik: nem tudom feltűnt e neked, kis faszfej, hogy Izrael hivatalosan ünnepelte a 70 éves államiságát.

bda 2018.06.01. 07:59:12

@math0:
Úgy, hogy gondolkodó, olvasó lény vagyok. Tudod ez a földrész kicsit melegebb éghajlati övben található mint amilyenben mi vagyunk. Az időjósok 2050-re 1,5-2 fok átlaghőmérséklet emelkedést jósolnak a bolygón, ez a kontinens a jelenleg sem tudja élelemmel ellátni a lakosságát. 2050-re ezen a kontinensen 2,5 milliárdan fognak élni, a jelenlegi 1,2 helyett, közben mi Európaiak népességileg csökkenésnek indulunk. Ha csak a 2,5 milliárdból csak 5% indul útnak az is kapásból 125 millió ember, de ha ennek csak a fele az is 62,5 millió. Na összeáll a mozaik?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 08:05:06

@bda: az, hogy 2050-re Afrika fog rendelkezni a legértékesebb nyersanyaggal, amivel élelem, ivóvíz, és minden megoldható, az nem esett le?! te nem fogod fel, hogy nem tudsz 2050-re jósolni, mert senki nem tud, de te még ráadásul ostoba is vagy?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 08:06:17

@Magánvéleményem: te is csak egy fideszbérenc vagy, aki össze akarja zavarni a baloldaliakat.

haXXXor 2018.06.01. 08:08:36

@kiskutyauto: azt tudod h ha ezert a kommentert valaki feljelent akkor jo eselyed van nemi felfuggesztettre :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 08:09:38

@Magánvéleményem: olvasd el az ellenzéki pártok programjait, jóval többől áll, mint amit itt emlegetsz. és azt elhiszem, hogy neked mindegyik programban egy csomó minden nem tetszik, ami egy bizonyos fokon természetes, a te fokodon viszont betegség.

azt viszont nem tagadhatod, hogy Orbán "programja" minden ellenzéki programot teljesen objektíva alulmúl azzal, hogy nincs.

hasonlat: te olyan vagy, mint a hülye apóka, aki kimegy a piacra, és nem tetszik neki se az ilyen paprika, se az olyan paprika, aztán nagy mérgesen bemegy az ABC-be, ahol semmiféle paprika nincs, aztán hazamegy, és azt hazudja, hogy a piacon nem volt paprika, csak az ABC-ben.

a ó édes kurva anyádat baszogasd ilyen hülyeségekkel, te elmebeteg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 08:10:43

@Gleccsertetű: jaj istenem tetű, nem csodálom, hogy egy nulla vagy, se stílusod, se életed, semmid nincs a gyűlöleten, a kappanhangon, meg a találó neveden kívül.

bda 2018.06.01. 09:01:40

@math0:
Légy szíves a jelzőidtől kímélj meg, én sem illetlek vele, na ennyit a szellemi színvonalról. 2050-re Te honnan veszed, hogy ő fog a legértékesebb nyersanyag készlettel rendelkezni? Most is van aranykitermelésük, nyilván vannak élhetőbb helyeik is jobb gazdasági ellátottsággal, mégis komoly éhínség van jelen a földrészen. Az elmúlt 40 évben 800 millióval emelkedett a kontinensen a népesség szám, ezek tény dolgok. Északi és déli sarkainkon olvadnak a jegek ezek is tények és ezek a folyamatok nem 2 nap alatt indultak el és nem is ennyi idő alatt lehet változtatni rajta, már ha lehet egyáltalán. A bolygó népessége folyamatosan növekszik és növekedni is fog, a több emberi tevékenység biztosan hozzájárul a hőmérséklet emelkedéshez is, ez kb. olyan mintha kezedből elejtesz 1 kg-os súlyt, akkor biztosan le is esik. Szóval puszta következtetés vélhetően múltbeli adatok és jelenbeli tendenciák alapján, de ezek nem az én agyszüleményeim, médiában megjelent kutatók, szakemberek következtetése. Mikor a második világháború után elindult a népesség vándorlás Amerikába, minden 3-4. Európai ember elmondhatta, hogy van egy ott élő rokona. A szakértők ilyen jövőt jósoltak 2050-re, hogy minden 3-4. európainak lesz egy afrikai nagynénije, nagybácsija, unokahúga, unokaöccse stb. Szép napot!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.06.01. 09:02:42

@math0: A te idealizált baloldalad nem más, mint kretének hordája. Kemény magját adja a maszop és a dk akik prominensei 2006-ban elintézték, hogy a fidesz jó hosszú időre többségi kormányt tudjon alakítani.
Lehet jönni azzal, hogy a szélsőjobber támadások így, fasiszták úgy, DE mirtnem b@szták szét a székházostromlók mocskos pofáját? Ja, hogy kellett a casus belli, hogy a fidesz naggyűlést október 23-án lehullott azonosítójú rendőrnek látszó ártányok szétverhessék, és ezek után a főköcsögöket még ki is tüntették?

Ezt köszönhetjük a te kretén, retardált baloldaladnak. Amíg ezek benn lesznek a parlamentben, addig nem lesz kúrmányváltás.

Amúgy meg, keresd meg édesanyádat a ravatalon, aztán tedd magadévá!

bda 2018.06.01. 09:05:45

@math0:
Ja és ezt ma most találtam.

magyaridok.hu/lugas/europa-lerohanasa-2864082/

Jó szórakozást hozzá.

citrix 2018.06.01. 10:05:25

@zokogjatok: Nem tudom követni, értelmezni zavaros gondolatmenetedet. Hitler sose csípte a szovjeteket de masszívan együttműködött a két rezsim gazdaság és katonapolitikai/nagyhatalmi téren amíg a führer érdeke ezt kívánta. Szeretni és együttműködni valakivel az két dolog. A náci és a kommunista rezsim ugyanazon mocskos bűnöket követte el, csak az egyik a győztesek oldalán fejezte be a háborút. Azt hiszem nem kell ecsetelni a sztálini szovjetunió emberiség ellenes tetteit. Sztálin a maga idejében volt az év embere mint ahogy Hitler is. Lássuk be, a harmincas években Hitlert a fél világ istenítette aki úgy a gazdaságban mint a német nép felemelésében csodákat tesz. Csodálták és istenítették, amit tett az mind jó és igazságos volt. Kellett pár év mire rájöttek: hoppá, game over.

aptikjampó 2018.06.01. 10:15:06

@math0:" @Magánvéleményem: te is csak egy fideszbérenc vagy, aki össze akarja zavarni a baloldaliakat. "

Összezavarni? Hát nem ti vagytok a megtestesült intelligencia? Hogy zavarhat össze egy nem baloldali ilyen irtózatos szellemi magaslatokon leledző géniuszokat? :D
Tuddod haver, te annyira hülye vagy, hogy szerintem téged már nem is összezavartak, hanem neked a fejedre esett egy zongora. És mindemellett még paraszt is vagy!

eßemfaßom meg áll 2018.06.01. 12:16:12

Egy poszt kommentelését akkor érdemes abbafejezni ha rászabadul a brendelmatyi

aptikjampó 2018.06.01. 12:18:34

@eßemfaßom meg áll: Faszt! Akkor indul a rodeóóóóóóóó! :D

Revolutionist 2018.06.01. 16:12:37

@Fazakas László: Te már csak tudod, hiszen ott is születtél és élted nyomorúságos életed, amíg ki nem dobtak az erdőbe.... igaz kis idióta fogyatékoskám...? XD

kiskutyauto 2018.06.01. 16:14:20

@Fazakas László: Ezt honnan vetted? Ja tudom! Édesanyád nyögte, miközben előtted térdelt pucéron négykézláb, a hátán a Mein Kampf-al amit kéjesen olvasgattál.

kiskutyauto 2018.06.01. 16:36:55

@haXXXor: Aha az elég vicces lesz, ha pont engem szúrnak ki egy olyan poszt alatt kommentelés miatt, ahol Hitlerként van ábrázolva szarbángeci! A hitlerbajusszal ékesített portré alatt egy hosszú elemzés hozza analógiába a diktatúráját Hitlerével... tehát lényegében azonosítják vele... de persze engem fognak letartóztatni, hát hógyne! sőt maga Hitler fog a Holdról vagy az Antarktiszról (ahol éppen tölti épp az idejét ugyebár) eljönni értem TEK és Gestapo biztosítással ugye? hahaha

Tudod hol cseszték el ezek a hazaáruló patkányok? Ott hogy mindent megengedtek maguknak és megengednek, ezért kénytelenek eltűrni hogy néhány nem beszari csicska, mint pl én szintén megengedünk magunknak mindent velük szemben; legalábbis verbálisan (legalábbis egyelőre) ugyanis orbanisztán, ha nem vetted volna észre netán, legalább 10 éve, olyan szuper jogállam, hogy nagyon nagy véleménynyilvánítási szabadság van. Tehát bárkit anyázhatok nácizhatok vagy amit akarok; ha feljelent, elég annyit mondanom védekezésképp, amit ők szoktak és amire ők tanítottak meg: ez kéremszépen semmi más, csak az én magányvéleményem volt, a vélemény pedig szabad. De ha mondjuk azt írnám: fel leszel lógatva náci patkány! (ahogy szoktam is), akkor sincs baj, mert csak a vágyamat írtam le és nem a szándékomat, tehát nem fenyegetés csak magánóhaj. Amihez szintén jogom van. Akkor volnék csak vád alá helyezhető esetleg, ehelyett azt írnám: fel FOGLAK lógatni téged rohadék! Na ez már konkrét halálos fenyegetés volna, (főleg ha a rohadék helyett konkrétan meg is nevezném) és én meg éppen ezért nem vagyok olyan hülye, hogy ilyeneket irkáljak barátom. Bár a börtöntől egyáltalán nem tartok, büszkén, emelt fővel vigyorogva mennék be, ha be kéne, mert nem tudnék ellene tenni semmit, mivel AZ IGAZSÁGOT MONDTAM KI, ÍRTAM LE. Azonban ad egy, majd hülyék lesznek ők meg így mártírokat gyártani; mert az biztos hogy minden létező sajtó értesítve lenne az ügyről, még a BBC is élőben adná, hogy egy fickó orbánt anyázta nácizta, ezért kiszállt érte a terrorelhárítási kommandó, ajtót rátörték és földre teperték, és baromira nem tenne jót a gyönyörű kommunikáció-"kormányzásnak" ugyebár; továbbá az sem lenne túl jó nekik. Az egész világ, de legalábbis a többség, engem imádna és orbánt nácizná nyilván. Ad kettő, az ország viszonylagos patyomkin-biztonságát sem tennék ilyen bagatell ügyért kockára, hiszen pontosan tudják hogy az a fajta vagyok aki ugyan fröcsög kommentekben, de mást nem tesz (egyelőre legalábbis) vagy nem tett, tehát veszélytelen, ártalmatlan nagypofájú marha. Nyilván szemmel tartanak, de nem mozdulnak rám, amíg valami kemény konkrétumot nem írok, és továbbá. Politikusnak, közszereplőnek TÖBBET KELL BÍRNI, kiállt a plénumra céltáblának (vállalta hogy nem csak virágok záporozhatnak rá hanem jó kis záptojás és rohadt paradicsom is zuboghat ha épp úgy alakul), már csak azért is, mert inge-gatyája rámenne egy kormánynak (hacsak nem nyit meg nyílt zsarnoki fegyveres terrort mint Dolfi bátyánk is ugyebár (így minden nyilván egyszerűbb, mert mindenki otthon reszket kussolva, aki nem tudott időben lelépni illetve aki nem nyalja a nemzetellenes terrorista önkényúr seggét); minden egyes esetben, minden fröcsögő fazonra kivezényelni egy osztagot, igencsak megszippantaná az amúgy is lerabolt költségvetést nem gondolod? Kapacitás sincs rá és jelentősen súlyozzák az ügyeket, pontosan legalábbis arra konvergálva tudják, hová van értelme kimenni és hová nincs. Szóval csipetet mellényúltál tesó, de sebaj! 8-D

taga20 2018.06.01. 18:18:40

@eßemfaßom meg áll: akkor érdemes abba hagyni, mikor a fityesznyuggerzombihorda letarolja a posztot! nem zombi?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:58:03

@bda: napenergia és szilícium, kisköcsög. ez az, amire a 80-as IQ-ddal nem gondoltál. és ha ilyen hülye vagy, és még reklámozod is, akkor ne csodálkozz, hogy milyen jelzőket kapsz, megérdemled!

különösen azért érdemled meg, mert gyűlöletet szítasz azon az alapon, hogy ostoba vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 18:59:32

@Magánvéleményem: nem érdekelnek a beteges összeesküvés-elméleteid.

egy dolog volt kérdés, kerténkém, hogy a Fidesznek annyi ra semmi programja nincs, amennyi szüzessége van a jó édes kurva anyádnak.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.01. 19:01:24

@aptikjampó: engem nem tudsz összezavarni, de attól még vagy olyan hülye, hogy megpróbáld. nincs itt semmi ellentmondás, csak hülye vagy.

miért 2018.06.01. 21:40:10

@Fazakas László: Gumiszoba? Talán nagyon egyedül érzi magát, a gumiszobájában!?

bda 2018.06.01. 22:18:23

Az elmúlt 40 év is fake news? Szerintem a napenergia kevésbé meleg országokban is előállítható, nálunk is működik, még a mi kaotikus viszonyaink között is, ha még melegebb lesz és a technológiai is fejlődik, nem sok ország lesz rászorulva az afrikai áramra. Ahogy az aranyból sem teng a kontinens a jólétben, úgy a szílicíumtól sem fog szerintem.
Ha esetleg majd ezzel a témával kapcsolatosan valami tudományos értekezést közzé fogsz tenni megalapozott számítással, kutatással egyébbel, akkor szóljál. Addig meg szép álmokat és majd egyszer felébredsz, feltéve ha élni fogsz még 2050-ben, én még éppen megérhetem.

bda 2018.06.01. 22:55:00

Az elmúlt 40 év is fake news? Szerintem a napenergia kevésbé meleg országokban is előállítható, nálunk is működik, még a mi kaotikus viszonyaink között is, ha még melegebb lesz és a technológiai is fejlődik, nem sok ország lesz rászorulva az afrikai áramra. Ahogy az aranyból sem teng a kontinens a jólétben, úgy a szílicíumtól sem fog szerintem.
Ha esetleg majd ezzel a témával kapcsolatosan valami tudományos értekezést közzé fogsz tenni megalapozott számítással, kutatással egyébbel, akkor szóljál. Addig meg szép álmokat és majd egyszer felébredsz, feltéve ha élni fogsz még 2050-ben, én még éppen megérhetem.

kiskutyauto 2018.06.01. 23:27:51

Féknyúz? Szerintem ez az elmebeteg náci idióta barom, arról próbált beszélni, hogy a páncélozott mikrobuszban, amikor nagyot fékez a sofőr, akkor mindig lefejel valamit (és a nagy vízfejében a foslé lottyan egy nagyot), ezért a fék nyúzza...hahahahaha... XD

aptikjampó 2018.06.02. 11:04:18

@math0: engem nem tudsz összezavarni, de attól még vagy olyan hülye, hogy megpróbáld.

Egy bolondot összezavarni eleve képtelenség. Most így eljátszottam a gondolattal hogy ha összezavarnálak akkor annak pozitív hatása lenne, de persze ez csak filozofálgatás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 15:08:14

@bda: Afrikában mintegy kétszer annyi a napenergia sűrűsége.

britishbusinessenergy.co.uk/wp-content/uploads/SolarGIS-Solar-map-World-map-en.png

fingod nincs semmiről, hülye vagy, de ugrálsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.06.02. 15:09:07

@aptikjampó: látom, téged már nem kell összezavarni.

bda 2018.06.02. 17:06:41

Figyu, főnököm az utóbbi 4 évben nagyon ráállt napelem szereltetésre, Iphone-ján tudja nézni mikor, mennyi termel és mennyi pénzt hoz a rendszer. Azt kell tudni róla, hogy ingatlanokat ad ki bérbe, 14 lakásos tömbházai vannak több darab is, ez mellett konditerem amelyet szintén bérbe ad. Az a modell nála, hogy a napelem segítségével kiváltja az MVM felé fizetendő áramot, a bérleti díjba pedig beépíti. Konkrétan a kondi terme havi szinten 30-35 ezer Ft áramszámlát fizetett az MVM-nek, csinált egy 4 millió beruházást, ennyibe került a napelem és hozzávaló, innentől kezdve havi 35 ezerrel került többe a bérleti díj. A 14 lakásos tömbházának pedig az éves fűtését napelemmel oldja meg, igaz ehhez egy 13 milliós beruházásra volt szükség. Úgy néz ki a dolog, hogy fel van szerelve egy ad-vesz óra, amin lehet látni folyamatosan, hogy mennyi betáplálás és mennyi az energia vételezés. Éves szinten termel annyit a rendszer, hogy meghaladja az éves fogyasztást. Ha ezeket nem hiszed el, jövő héten bescannelem az ingatlanok éves áramszámláit, a rendszer adatait mindent és elküldöm neked. A következő projektje a főnökömnek pedig egy napelem park építése lenne, ezek is gombamód szaporodnak nálunk. Nem rég nyilatkozta valamelyik miniszterünk, hogy az ország energia szükségletének a felét megújulóból szeretnék biztosítani 2030-ra. Azt is tudni kell, télen is termel a rendszer, tény messze nem annyit mint nyáron, de nincsen olyan nap, hogy valamennyi áramot ne állítana elő. Ez a technika is folyamatosan fejlődik, egyre jobb hatékonysággal tudják már most is hasznosítani a napot mint 10 éve, 30 év alatt pedig a franc tudja, hova fognak tudni eljutni vele. Na már most, ha nálunk egy mérsékelt éghajlati övben működő országban képes működni egy ilyen rendszer, akkor mégis kinek a francnak fognak az Afrikában előállított áramot eladni, úgy hogy ebből ott egy gazdasági boom létrejöjjön?

apro_marosan_petergabor 2018.06.03. 08:14:13

@LebensraumamOsten: Érdekes önéletrajzod van kicsi libero. Tényleg szomorú gyerekkorod lehetett, látom a frusztrációidból, amelyeket ide kivetítettél. Ne csüggedj, lehet ezt gyógyítani - dolgozni kell hozzá, valós, társadalmilag hasznos munkát is végezni. A maszturbáció ugyan orvosilag elfogadott dolog, de túlzásba vinni semmit sem célszerű (lásd alkoholizmus, füvezés stb.) - eltorzítja a személyiséget, már ha esetedben beszélhetünk erről. Nem vaj, hosszú út van előtted, találd meg magadat...

eßemfaßom meg áll 2018.06.04. 09:08:17

@aptikjampó: Végülis a sajtreszelővel rejszolásban is meg lehet találni a szépséget.

eßemfaßom meg áll 2018.06.04. 09:12:48

@bda: "Úgy néz ki a dolog, hogy fel van szerelve egy ad-vesz óra" a jóvilág addig tart neki amig a szolgáltatónak KÖTELEZŐ az ad-veszórát felrakni. Remélem ezt hamarosan eltörlik a picsába mert nem vagyok boldog amiatt, hogy nekem kell finanszírozni a villanyszámlámmal a napelemesek szórakozását.

eßemfaßom meg áll 2018.06.04. 09:23:26

@bda: "Konkrétan a kondi terme havi szinten 30-35 ezer Ft áramszámlát fizetett az MVM-nek, csinált egy 4 millió beruházást, ennyibe került a napelem és hozzávaló, innentől kezdve havi 35 ezerrel került többe a bérleti díj. "

Vagyis a napelemtelepítéssel kifizette ELŐRE 12 év villanyszámláját és ezt baromi jó üzletnek látod :)

bda 2018.06.04. 11:07:25

Nézőpont kérdése, a jelenlegi kamat környezetben a 8-9% hozam nem rossz, ennyit max. tőzsdén tudna elérni nagyfokú kockázat vállalással, ez meg attól biztosabb befektetés. Ha esetleg van jobb befektetési ötleted, akkor szívesen meghallgatom én is, de ő is.

bda 2018.06.04. 11:11:26

Fejtsd ki légy szíves, hogy mit is finanszírozol tulajdonképpen?
Szerintem ebből semmi kára nem származik senkinek sem, de lehet én látom rosszul.

eßemfaßom meg áll 2018.06.05. 08:44:30

@bda: Ja, hogy te bedőlsz annak a kamudumának, hogy ez egy befektetés.

bda 2018.06.05. 09:20:24

Aki betelepít 2 ha területet napelemekkel és beletol 180 millió Ft-ot az szerinted mi? Hobbi, szórakozás, vagy sok felesleges pénze van? Ott is ezek a számok vannak, kb. 12-13 év megtérülés. Márpedig egyre több ilyen helyet lehet látni kis országunkban. Akkor ezek az emberek mind hülyék és nem értenek hozzá.
Mellesleg a főnököm cirka 2 milliárdos vagyonon csücsül, biztosan nem ért hozzá és sík hülye.

eßemfaßom meg áll 2018.06.05. 13:13:43

@bda: erőművet építeni és az áramot kötelező átvétellel, emelt áron eladni az befektetés. Saját ingatlan tetejére feltenni a villanyszámla lenullázására pont annyira befektetés mint venni egy autót a havi taxiszámla lenullázására. A valóságban persze ilyenkor nem befektetsz hanem előre kifizeted sok év költségét egy összegben ami egy autónál megmagyarázható, hiszen kapcs szerébe szabad mozgást, de a napelemnél mit kapsz? Az áram ugyanugy jön ugyanazokból a konnektorokból, csak nem havi részletekben fizeted hanem egyben az elején.

eßemfaßom meg áll 2018.06.05. 13:16:14

@eßemfaßom meg áll: "csak nem havi részletekben fizeted hanem egyben az elején. "... és bízol benne, hogy a következő évtizedben a kormány ne törölje el a szolgáltatók költségmentes átvételi kötelezettségét mert abban a pillanatban válik totális bukássá a dolog ahogy a szolgáltató leszereli az ad-vesz órát vagy elkezdi kiszámlázni a rendszerhaszálati díjat oda-vissza.

bda 2018.06.05. 13:52:21

Szerintem nem értetted meg amit írtam. Bérbe adott ingatlanon végzett beruházásokról van szó, tehát az áramot a bérlő használja, a napelemes rendszer miatt a bérbeadó a szolgálató felé nem fizet semmit sem, ill. minimális alapdíjat, de a bérbeadó a bérlőtől ugyanúgy elkéri a pénzt magasabb bérleti díj formájában. Számok nyelvén tételezzük fel, hogy a bérlő fizetett 50.000 Ft bérleti díjat és 15000 Ft-ot az EON, MVM, Elmű stb. felé. A beruházás után a bérbeadó kapja az 50.000 Ft-ot és a 15.000 Ft-ot is, tehát van neki + havi 15.000 Ft-ja, ami 10 év után visszahozza a beruházás költségét és utána már tiszta teljes profitot hozhat. Persze előre nem lát senki sem, jöhetnek jogszabály változások egyéb tényezők, de ilyen alapon ki se mozduljon senki se és guggoljon otthon a sarokban, mert az a biztos. Mivel energiával nem lehet engedély nélkül kereskedni, de azt nem tiltja semmi sem, hogy te az ingatlanodat úgy ad bérbe, a bérleti díjban a rezsi költségek egy része is benne legyen. Pont ez ennek a rendszernek a lényege, hogy a bérlőtől bérleti díj formájában be tudod szedni az elfogyasztatott áramát, ami kb. 38 Ft/kw. Azért kb. mert az áramdíjnak van egy havi alapdíj tétele, de nagy átlagban kb. ennyire jön ki egy lakossági díj szabás, az általad említett rendszer használati és egyéb sallangokkal együtt. Amennyiben kifejezetten az áramot akarod értékesíteni, akkor hozzávetőleg 20 Ft körüli árat fizetnek 1 kw után, tehát jobban jársz ha van saját kiadható ingatlanod, amire lehet napelemet elhelyezni és az áramot neked fizetik ki bérlet formájában, míg a szolgáltató felé te mint bérbeadó nem, vagy egy minimális alapdíjat fizetsz.

eßemfaßom meg áll 2018.06.05. 18:57:35

@bda: semmit nem változtat az amit írtál

bda 2018.06.05. 19:50:30

Én a könyvelőjeként látom a számait, te meg értsd a dolgokat úgy, ahogy jónak látod. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy van egy üres lakásod amit ha üresen adnál ki akkor havi 50 ezret fizetnének érte, de ha bútorozott, akkor adnak 70 ezret is, de ehhez 200 ezerért bútort kell venned bele. Mindenki maga dönti el, hogy megér-e ennyit a dolog vagy sem. Nyilván ha 5 év után újat kell venni mert tönkre teszik akkor nem, de ha 20 évig bútor marad akkor lehet jó döntés, szerintem, de ha 200 ezer Ft-ért esetleg füvet vesz amit amiért másnap már 300 ezret lehet kaszálni akkor nem érdemes bútort venni, de aki ilyen körben mozog akkor az a lakásából kuplerájt fog csinálni. Minden nézőpont kérdése, de eddig valami korszakalkotó gondolat nem hangzott el tőled, biztosan magadnak tartogatod a tutit, de akadékoskodásból és kb. hülyének való elkönyvelésből jutott bőven. A napelem dolog nem az én ötletem volt, hanem egy olyan emberé aki kb. 2 milliárdos vagyonon csücsül és nem azért mert valamelyik politikai oldal megtámogatta, hanem mert tudott jó döntéseket hozni az életben és dolgozni érte.

Gedeon Vinklmann 2018.08.10. 13:07:51

Brit tudósok 10-es listája.......tessék komolyan venni!

Ferenc Tarr 2018.11.16. 16:03:33

Kedves Cikkíró! Engedelmével, javaslom, vásárolja meg az elemi iskola felső tagozatának szánt történelem könyvet és sziveskedjék tanulmányozni a nácizmus legalapvetőbb sajátosságait! (Tegyék ezt az elvakult Orbán gyűlölők is). Mert kétségbeejtő, mennyire NINCS FOGALMUK annak a rendszernek az ördögi mivoltáról!!
Bárki Önök közül el tudja képzelni, hogy véleményük hangoztatása után akár EGY NAPIG IS SZABADLÁBON lehetnének egy efféle, vizionált rendszerben?!!
Uraim, Hölgyeim! Vissza az iskolapadba! Sürgősen!

apro_marosan_petergabor 2018.11.25. 19:29:27

1. Mindkét rendszerben emberek éltek
2. Mindkét rendszernek van vezetője
3. A vezető vezeti a rendszert hatalmi struktúrákra támaszkodva
4. Mindkét rendszer európai
5. A rendszereknek vannak külkapcsolatai
6. A rendszereknek vannak pártszervezetei
7. A rendszereknek van rendőrsége
8. Sőt, katonasága is
9. Kormánya, miniszterekkel
10. Vannak külső és belső konfliktusai

Na, ha jól megnézzük, sok ilyen hasonló rendszer van, USA, GBR, Ausztria, Franciaország, Belgium, Szloivákia, Izrael stb.
Tehát ha jól megnézzük, könnyen találunk 10 pontot melyben Hitler rendszere hasonlít pl. Izraelére, vagy Hollandiára...

Hohó60 2018.12.10. 17:07:07

@math0:

Nézem ezt a képet itt a tetején...
Ki az az elvetemült, aki ennyire utálja Orbánt?
Ki az elvetemült, aki képes ilyen szemét módon ábrázolni?
Göncz-bajusz Orbánnak???
Ez rettenetes... Ilyet még az ellenségemnek sem kívánnék
süti beállítások módosítása