B1 blogcsalád



4 bizonyíték, hogy kisütötte a Nap a Fidesz politikusok agyát

2018. augusztus 18. - nickgrabowszki

Agymenések a túlsúlyos ógörög kommunista mérnökökről. fp.gifIsmét itt van 'gusztus 20., Magyarország első német megszállásának hivatalos ünnepe (lásd még: Pannonhalmi alapító oklevél), aminek alkalmából a Fidesz politikusai elárasztották a kormánypropaganda fórumait, hogy segítsenek fenntartani az Orbán-kormány rajongóinak harci szellemét.

Íme 4 gondolat, ami arra utal, hogy egynémely Fidesz-politikus túl sokat volt napon a több mint egy hónapja tartó kánikulában:

Gulyás Gergely szerint Heller Ágnes fontos a Fidesz-tábor egyben tartása miatt

gg.pngA kancelláriaminiszter ezt az egyik kormánylapnak azt mondta, hogy a kormányszóvivő által lekomcsizott

Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan megnyilvánulásának.

Gulyásnak mindenképpen javára írandó, hogy legalább nem volt kommunistaként kommunistázta le a tekintélyes filozófust (mint annak a lapnak a főszerkesztője, amiben megszólal), továbbá, hogy nem írta azt, miszerint Heller akkor volt igazán kommunista, amikor elmenekült a kommunisták elől (mint ugyanannak a lapnak a lovagkeresztes publistája).

Gulyás mondata - ha nem napszúrásra utal, akkor - annak indirekt beismerése, hogy a Fidesznek szüksége van ellenségre tábora összetartásához, amire tökéletes választásnak tűnnek a kommunisták. Az mondjuk igaz, hogy a valódi kommunisták, Thürmer Gyula & kevés maradék társa pillanatnyilag a NER mellett állnak, érdekeit szolgálják, vele konstruktívan és teljesen nyíltan együttműködnek, ideológiáját támogatják. (Olyannyira, hogy Thürmer et. fia például a kormánypropaganda egyik másodrangú tollnoka.) Őket tehát csak a szőrszálhasogatók tekintenék kommunistának.

Viszont kommunistákra mégiscsak szükség van, ezért valakiket ki kell nevezni annak. Még akkor is, ha nem is kommunisták. Még akkor is, ha éppenhogy üldözték őket a kommunisták. Azt majd a NER megmondja, ki a kommunista, másnak ebbe nincs beleszólása.

Kásler Miklós: több ógörög, latin, szláv és román nyelven tudót kell képezni, és nem genderszakosokat

kas.jpegAzoknak a területeknek az minisztere, amelyekkel Orbán nem kíván foglalkozni ezt a magyarság múltjának megismerésével indokolta. A dolog valójában 2 célt is el akar érni:

  • a miniszterelnök a románokat és a horvátokat is be akarja csaklizni a visegrádi koalícióba (ha már az osztrákokat nem sikerült),
  • valamint azt is jelzi, hogy a kormány hivatalos ideológiája erősen nacionalista irányba tervez fordulni (lásd még: az ovisok hazafias idomítása).

Az mindenesetre érdekes, hogy míg a genderszak ellen az a hivatalos érv, hogy senki nem jelentkezik rá és piaci igény se indokolja a fenntartását, az ógörög, latin és kelet-európai nyelvek esetén ugyanezek a tények nem a szakok megszüntetése, hanem éppenséggel a megerősítése mellett szólnak.

Palkovics: minden cég vegyen fel egy mérnököt!

plk.pngAz innováció és technológiaügyi miniszter ezt a Figyelőnek fejtegette:

Elvem az, hogy minden cég vegyen fel egy mérnököt", mert ezzel csökkenne a kis- és középvállalkozások kiszolgáltatottsága, nőne a versenyképességük, hiszen így önálló termékeket is tudnának fejleszteni.

Miközben persze a legmesszebbmenőkig támogatandó, hogy ha valaki mérnöknek akar tanulni, mint az is ha ógörög filológusnak vagy szlavistának, Palkovics kétségtelenül előbbre jár Káslernél: ő már állást is teremt a kedvezményezettjeinek (persze a más pénzén).

Ugyanolyan nehéz feltételezni, hogy eddig nem alkalmazott mérnököt egy cég, amelyiknek szüksége volt rá, mint azt, hogy egy olyan vett fel mérnököt, amelyiknek nem volt. Maguktól biztos nem tudják eldönteni, hogy kell-e nekik egy mérnök (vagy több). De a miniszter szerint egy jó mérnök mindenhová kell, innen már csak egy lépés, hogy a kormány ezt ne csak szorgalmazza, hanem kötelezővé is tegye.

Érdekes lesz majd megfigyelni, hogy miként ütik el a munkaidejüket a pékségekhez, közértekhez, újságszerkesztőségekhez vagy röplabdacsapatokhoz felvett mérnökök.

szj.jpgEzek után az agymenések után még itt van egy, Szájer Józsefé, aki azt bírta nyilatkozni, hogy

baloldali médiatúlsúly van Magyarországon.

 A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.

  • Ebből vagy az következik, hogy a Fidesz EP-képviselője ritkán látogat Magyarországra.
  • Vagy az, hogy az iPadjéről le vannak tiltva a kormánypropaganda orgánumai.
  • Továbbá az is lehet, hogy Szájer utóbbiakat egyáltalán nem is tekinti médiának, így természetesen bármilyen kevés is maradt mára a valódi, kormányfüggetlen, esetleg -kritikus sajtóból, egyértelmű túlsúlyban van a semmihez képest.

Meg természetesen az is, hogy Szájernek is kisütötte az agyát a nyári nagymeleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4514188419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2018.08.20. 10:12:27

@nu pagagyí: "hogy minél előbb építse ki a feudális, hűbéri államot (jól halad)"

A feudális társadalom alapja a földbirtok volt. Maga a "feudum" szó is azt jelenti, hogy földbirtok. Mára a termőföld jelentősége nagyon alacsony lett, ráadásul kevés ember is képes nagy földterületeket megművelni, ezért a feudalizmust teljesen lehetetlen megvalósítani.

A feudalizmus mára csak arra használható, hogy megállapítsuk ki az, aki nem figyelt történelemórán mégis ezerrel osztja az észt az indexen.

HaD 2018.08.20. 10:14:33

@nu pagagyí: Alapvetően az utolsó néhány gondolattal egyet is lehet érteni. Sajna viszont egy feudalista vagy akármilyen rezsim is képes fennmaradni évszázadokon át(lásd még töri órák:))annak függvényében hogy a propaganda(papság..ilyesmi)mennyire képes "lenyugtatni" az embereket...azokat akiket egyébként szépen leszednek azon rétegek akik bizony valamilyen tehetségük révén vannak voltak ott ahol voltak...lehet ez egy sima kis hazaárulás(már amennyiben ez tehetség) amit hívhatunk reálpolitikának is. Pl. egy pragmatica sanktio támogatása vagy a törökökkel való erdélyi vitézlő nagyurak együttélése az oroszoknak való befekvés stb....vagy akár most az eju...konkrétabban a németek kiszolgálása. Amíg az embereknek jön a táp a csapból addig nem is várható el tőlük hogy komolyabban dobálják magukat...minek is tennék. Az pedig hogy az ejunak meddig és milyen mértékben érdeke a magyar(szlovák lengyel román stb)rezsimek fenntartása az megjósolhatatlan. orbáncék azt az illúziót keltik(sok ás illúzióval amit a kifejezetten a magyarok bekajáltatására találtak ki még az oxfordi tanulmányaik alatt meg a bibó-ban)hogy ők több felé is játszanak amivel a magyarság identitására megy ki a játék. Valójában az ő szerepük kizárólag arra korlátozódik hogy a lehető leghatékonyabban kussoltossák le a magyarokat miközben a lehető leghatékonyabban használják ki a magyar emberekben és országban lévő potenciált ....mások javára..ez így van vagy 500 éve és nem is igen lesz szerintem másképp...ahhoz igen komoly lemondásokra lenne szükség az emberek részéről és akkor sem biztos hogy nem mentenének meg bennünket alakik valakinek a hívására rendet csinálni(ismerős a krimi szitu vagy '56?)...szép reményeket és szép napot:))

6.Lenin 2018.08.20. 10:19:40

@nu pagagyí:

Aki Ábrahám ajkain csüng, az a valagát is nyalja egyben?

Az én jogaimat ma senki nem korlátozza, legalább is nem tudok róla. Soha senki nem kérdezte kire, és miért szavaztam, kivel, kikkel értek 1et, vagy kit tartok alkalmatlannak.
Minden lehetőségem megvan, hogy magamról, az igényimnek megfelelően (és tudásom szerint) gondoskodni is tudjak. az is adott, ha nem itt, akkor máshol.

Mondjuk én is hiányolom a választás lehetőségét, azonos képességűek közt, de miért lenne azt korlátozásként kezelni, hogy a másik oldal alkalmatlan?

Miért azon rágódtok, hogy ki volt ügynök, ki nem.? Mi a faszt hablatyol egy lejárt lemez (H Ágnes)? Vagy miért szűnik meg az olyan média, amelyik a kutyát sem érdekli?

Miért nem azzal foglalkozol, hogy te mit kínálsz fel cserébe, aztán majd én választhatok a jó, jobb, vagy a rossz,és nagyon jó közt.

Miért választanálak téged, ha még azt sem vagy képes rólam feltételezni, hogy el tudom magam dönteni, nekem mi a jó? Hülyének nézel, de szavazzak rád?

Miből gondolod, hogy te, vagy az a balfasz ipartelep jobban tudja, hogy én mit is szeretnék? Miért nem erről beszélgetünk?

Jogod formálsz mások helyett dönteni? Akkor mit is kritizálsz?
Nem tudod kiélni a diktátori hajlamaidat? Korlátozásként éled ezt meg?
Ne bassz.

$pi$ 2018.08.20. 10:21:00

@nu pagagyí: "milliárdokat leakasztó hűbéri kör tagja"

Ó, látom, ez a feudális/hűbéres agymenés nálad krónikus. A negatív érzelmi töltésükön kívül van esetleg más oka is, hogy ezeket a szavakat használod? :D

nu pagagyí 2018.08.20. 10:26:43

@6.Lenin: Ti is röhögni jártok ide, meg én is. Én például itt szembesülök a népnemzeti baromságok legújabb hajtásaival, és persze azon is lehet röhögni, ahogy véditek az összes ostobaságot. Ennyivel jobb egy liberális portál, mert feltételezem, a hatalom bulvármocskain nincs ilyen pezsgő élet. Attól sem riadtok vissza, hogy a társadalmi nemeket tagadva, gyakorlatilag transzvesztitává programozzátok át magatokat, vagy olyanokat kommunistázzatok, akik akkor is utálták a diktatúrát, amikor az ellenkezője lett volna kifizetődő, így veletek ellentétben hiteles embernek mondhatók. De hát nektek nincsenek elveitek, így lehettek bármik, mondjuk holnap liberálisok, vagy kommunisták, mikor mit hoz a jövő. Addig is sok szerencsét a mostani pedofil keresztények világában, ahol az a feladatod, pozíciótól függően, hogy nyaljál, vagy tartsd oda a te fajtádnak!

nu pagagyí 2018.08.20. 10:28:17

@$pi$: Csak a tények és a Kurultáj büdös bekecsei.

6.Lenin 2018.08.20. 10:28:29

@nu pagagyí:

Értem, nincsenek elfogadható válaszaid.

$pi$ 2018.08.20. 10:28:30

@HaD: "egy feudalista vagy akármilyen rezsim is képes fennmaradni évszázadokon át(lásd még töri órák:))annak függvényében hogy a propaganda(papság..ilyesmi)mennyire képes "lenyugtatni" az embereket..."

A feudális rendszert az tartotta fenn, hogy a lakosság kiszolgátatott volt a termőföldnek. A termőföld immobilis, ezért a társadalom is immobilis volt. Utána megjelent a kaputalizmus, ahol a föld helyett a sokkal mobilisabb tőke vette át a szerepet, a földművelés helyett, a sokkal mobilisabb gyári munka. Ezért aztán a hűbéresek felkerekedhettek és átmehettek ahhoz a tőkéshez, aki többet ígért.

Nem a papság, nem a ghűbéresek, nem az ideológiák szöntették meg a feudális rendszert, hanem a tudomány és a technika fejlődése.

Naív, gyerekes az elképzelés, hogy a feudális társadalom azért szűnt meg, mert igazságtalan volt és az emberek pár ezer év után összevonták a szemöldöküket. Amolyan "egyszer volt, hol nem volt" világszemlélet.

Emmett Brown 2018.08.20. 10:28:30

@nu pagagyí: jól hangzik, de bullshit.

Sohasem fogjuk megtudni, hogy alakulhatott volna-e másként a privatizáció, vagy hogy az olajozás csak egy jószándékú de elbaszott döntés, vagy egy tudatosan létrehozott pénzgyár volt.

Ezek számítanak, az hogy Feri bácsit léptették elő a tszben brigádvezetőnek és nem Karcsibát, mert Feribá jelentett, az meg bár szomorú, de teljességgel érdektelen.

vergyula 2018.08.20. 10:31:36

@$pi$: Csak azok számára van negatív töltése ezen szavaknak, akik nem élvezik az általuk nyújtott előnyöket. Tény, hogy a feudalizmust a feudumról nevezték el, de csak azért, mert a földbirtok mérete határozta meg az egyén társadalomban betöltött szerepét, vagy mondjuk úgy hatalmát. Próbálhatunk egy új szót kreálni a mai kor szellemében, mondjuk "stadionizmus" vagy "médiumizmus", esetleg "tenderizmus", de a feudalizmus is tökéletesen le tudja írni a hűbéri rendszert manapság is. Elég a földtől, mint a vagyon mértékétől elvonatkoztatni. Bár mintha rémlene valami földmutyi a közelmúltból, szóval annyira nem is kell.

nu pagagyí 2018.08.20. 10:34:24

@6.Lenin: Rám nem kell szavaznod, mert nem indulok választáson. Helyette inkább magadra szavazz: akarsz-e szabadságot? Mert nem biztos, hogy holnap is a jelenlegi egyetlen igazságot fogod vallani, de a rendszer, ha így marad nem lesz választásod, mert egzisztenciális okokból kénytelen leszel úgy csinálni, mintha. De rád bízom, gondold át, mit vallottál 30, 20, 10 évvel ezelőtt?

$pi$ 2018.08.20. 10:39:11

@nu pagagyí: "Csak a tények és a Kurultáj büdös bekecsei."

Az megvan, hogy kiket útálsz, nincs is vele semmi baj. De attólmég nem feltétlenül kellene baromságokat beszélni. Nem tudom, hogy a művészvilágnak mennyire világos, de amikor baromságokkal vádolják a fideszt meg az orbánt, akkor tulajdonképpen az ő malmukra hajtják a vizet. :)

Lehet nácizni, diktátorozni meg hűbérurazni, de az emberek elsöprő többsége erre azt fogja mondani, hogy "hát az világos, hogy nem náci, nem diktátor és nem is hűbérúr, ha meg mást nem mondanak, akkor nyilván minden okés". Valljuk be elég nehéz meghallani bármilyen épeszü kritikát a fidesszel kapcsolatban, miközben egy kis csoport folyamatosan fasizmusról meg diktatúráról üvöltözik.

6.Lenin 2018.08.20. 10:49:20

@nu pagagyí:

Nekem nincsenek gondjaim magammal. Nekem mindig volt választásom, választottam is.
Ma vagyok a legszabadabb.
Mit vallottam 30-20-10 éve?

30 éve az szdsz-re szavaztam, mivel liberális voltam. Átbasztak. Elég csúnyán.
20 éve a Fideszre, mert ők kínáltak olyasmit, amit elfogadhatóbbnak tartottam, mint amit kínáltak helyette.
10 éve meg végképpen a Fidesz mellett, mert nincs más, jelenleg, sajnos.

Az egzisztenciám még a kádár alatt se függött a politikától, most se.

Én azt tartom, hogy mindenki maga döntse el, neki mi a jó. Elég jól ismerem az emberek gondolkodását, voltam önkormányzati képviselő is. Soha nem gondoltam előtte, mennyi mocsok is van az emberek fejében, de ez legyen az ő gondjuk.
Azt is tudom, hogy ugyanazt hányféleképpen élik meg az emberek, a fejükben lévő mocsok alapján. Nem biztos, hogy az a hiba, amit te annak ítélsz.

Ne te akarj mások helyett gondolkodni, dönteni. Bízd rájuk, te csak kínálj egy jobbnak vélt életet. Majd ők döntenek.

nu pagagyí 2018.08.20. 10:50:57

@Emmett Brown: Az egész elszámolósdi, csak az egyik hatalmi csoport kiszorítása lett volna egy másik által, jól el lehetett volna szórakozni vele. A rendszerváltás azonban, nem itt csúszott félre, hanem ott, hogy a nép megkapta a jogokat, de nem élt vele. Az aktuális kormányt kellett volna ellenőrizni és legfőképp a választott képviselőket, polgármestereket és azokon keresztül az államot, hiszen meg volt hozzá a jog. Mára ismét elszámoltathatatlan lett a hatalom, úgy döntenek felőlünk, hogy nem ismerjük a tényleges indokokat, terveket és beleszólásunk nincs semmibe.

$pi$ 2018.08.20. 10:51:18

@vergyula: "feudalizmus is tökéletesen le tudja írni a hűbéri rendszert manapság is."

Ez az, amiért szóltam. Nem. A feudalizmusban az *egész* társadalom lokális alá és fölérendeltségi rendben élt. Pár tucat, pár száz fős csoportok, azok fölött egy úr, pár úr fölött egy következp réteg és így tovább. Mozgás nem volt, a társadalom nem volt mobilis, az *egész* társadalom stabil hierarchiába volt rendeződve.

Most azt állítod, hogy mivel van pár tucat hatalmasság meg van nekik pár ezer csatlósuk ez ugyanaz a rendszer. Lószart, a társadalom 99%-a nem része ennek a hierarchiának. A "tökéletesen leírja" dolognál elfelejtetted, hogy "talán egy kicsit hasonló a társadalom 1%-án belül".

"Elég a földtől, mint a vagyon mértékétől elvonatkoztatni."
Nem, nem elég. A feudalizmus a földbirtokra épült. Olyan mintha azt mondanád, hogy a lakodalom olyan mint a foci, elég egy kicsit elvonatkoztatni a labdától meg a focipályától.

A mai rendszer nem hierarchikus, nem immobilis, nem személyes kapcsolatokra épül, nem feudalizmus.

nu pagagyí 2018.08.20. 10:52:08

@6.Lenin: Gondolom az SZDSZ azzal vert át, hogy nem engedett lopni.

vergyula 2018.08.20. 10:54:41

@$pi$: "Olyan mintha azt mondanád, hogy a lakodalom olyan mint a foci, elég egy kicsit elvonatkoztatni a labdától meg a focipályától." - miért, nem olyan? Isznak, és ordibálnak. :D

6.Lenin 2018.08.20. 10:59:29

@nu pagagyí:

Te szerencsétlen, miért kellett volna nekem lopnom?

Átvertek, mert rosszabbak voltak, mint akiket szidtak. 94-re azért emléxel?
Voltam néhány választási gyűlésükön 94-ben, kérdeztem is, és hazudtak, mint a vízfolyás. Soha nem volt közük a liberalizmushoz.
Pető, Kunce, de az egész banda. De szerencsére végük már.

nu pagagyí 2018.08.20. 11:01:41

@$pi$: A feudalizmus azt jelenti, hogy Simicska hűbéres urat a király elvtárs secperc alatt megfoszthatja fél országot kitevő vagyonától és áttestálhatja egy másik hűbéresre, akinél az sem akadály, hogy nincs annyi pénze (ahogy egy polgári világban kellene), hogy megvegye a dáriuszi vagyont, hiszen úgyis minden a király elvtársé. Elég a felséges úrnak tett kiemelkedő szolgálat és beemelődik az udvarba, de mondhatjuk úgy is, ha maffiaként értelmezzük a fennálót, hogy a lopott vagyon gazdát cserél.

nu pagagyí 2018.08.20. 11:07:57

@6.Lenin: "Te szerencsétlen, miért kellett volna nekem lopnom?"
Én azt nem tudhatom, miért akartál valójában önkormányzati képviselő lenni? De ha csalódtál az SZDSZ-ben, elnézve az SZDSZ-es vezetők jelenlegi vagyoni helyzetét, a politika révén való meggazdagodás hiányát, valószínűleg te valami mást akartál. Mit is? Embereket szolgálni, vagy a saját zsebed tömni? Tisztázd magadban ezt a fontos kérdést! Érdeklődve várom, mire is jutottál.

$pi$ 2018.08.20. 11:09:36

@nu pagagyí: "A feudalizmus azt jelenti, hogy Simicska hűbéres urat a király elvtárs secperc alatt megfoszthatja fél országot kitevő vagyonától"

Akkor ez egy két fős kapitalizmus? :D

$pi$ 2018.08.20. 11:12:30

@nu pagagyí: "Simicska hűbéres urat a király elvtárs secperc alatt megfoszthatja fél országot kitevő vagyonától"

A feudlizmus nem azért volt stabil, mert a felsőbb réted "secperc alatt megfoszthatott" bárkit bármitől. Azért volt stabil, mert ha nagyon erőlködött volna a király, akkor a vazallusai összeállnak és kardélre hányják.

Mondom, hogy nem érted mi az a feudalizmus. Az önkényuralmi rendszerek nem stabilak, a feudalizmus meg az volt.

6.Lenin 2018.08.20. 11:17:27

@nu pagagyí:

Nem akartam képviselő lenni, de megválasztottak, mert sok emberrel találkoztam, beszélgettem előtte is. a polgármesterséget már valóban nem vállalta, sőt a további képviselőséget is miután jobban beleláttam a polgárok fejébe.
Az SZDSZ volt a leghazugabb párt Mo-on. Szerencsére erre elég korán rájöttem. )4-ben meg is mutatták, kik is, meg 2002-ben is.
Igaz, 90 -ben azt hittem eljön egy szabadabb világ, tévedtem. Most talán, bár az ellenzék hiánya nagy veszélyeket rejt magában.
Én meg tudtam tömni a saját zseben a saját munkámból is.

A te esetleges szerencsétlenségeddel meg nem tudok, és nem is akarok kezdeni semmit. Old meg magad.

taga20 2018.08.20. 11:31:10

@6.Lenin: köszönjük emese, rendes tőled:)))

$pi$ 2018.08.20. 11:31:44

" A feudalizmusban a hűbéresek az elit (nemesség) részei. "

Na, a másik eszetlen a másik blogon. :D A "béres" mint az elit része, a földművelő paraszt mint "nemesség". :D

magyarugyved.blog.hu/2018/08/18/a_dolgozot_kirugjak_ha_nem_veszi_fel_a_munkat_a_kepviselo_meg_ugy_log_ahogy_akar

6.Lenin 2018.08.20. 11:34:55

@taga20:

Mi van? Elfelejtettél káromkodni, még nem ittál semmit? Vagy még nagyon lüktet az a két füled közé szorult gömbölyded valamid? Kutyaharapást szőrével gyógyítják.

taga20 2018.08.20. 11:52:36

@6.Lenin: haver, az éjszaka megvilágosodtam, és rájöttem, hogy mindenben igazad van.
szeretnék én is fityeszes lenni.

nincs köcsön egy szentkép a gazdádról?
gondolom az kell egy rendes fityesz csicskának.

uploads.disquscdn.com/images/cdfca7ce65a8d8efcdfbe2b2bdbe86aca8c5bf4dadd916d1797db8379abb6811.gif?w=800&h=250

nu pagagyí 2018.08.20. 12:02:55

@6.Lenin: Nézd, én azért merem elmondani a birkavonulással ellentétes véleményemet, mert a rendszerváltás óta, sosem függtem egzisztenciálisan a hatalomtól és most sem függök. Saját cégem, alkalmazottaim vannak, amely a versenypiac (maradványain) szerzi a a bevételeit. És amíg hagynak dolgozni, addig nem is lesz semmi gondom. Böföghetsz bármilyen zengzetes propagandalózungot, hadd ragaszkodjak a munkával megteremtett státuszomhoz és hadd ne tetsszen, hogy az állampárt immár nem csak az államot, de stróman vállalkozók által, a gazdasági szféra befolyásoló piaci szegmenseit is megszállja és versenyképtelen módon égeti el az ország tőkéjét, az ország jövőjét. Én tényleges adófizető vagyok, te nem tudom, mi vagy.

Az államnak nem a közpénzen kitartottak számának növelése a feladata, hanem azoknak a feltételeknek a megteremtése, hogy mindenki boldogulhasson a saját munkájával, saját tehetsége alapján, anélkül hogy be kéne csatlakoznia valamely korrupt hálózatba, elég legyen a tehetség és a szorgalom. És előbbinek vannak feltételei: diszkrimináció mentes (hiszen nem tudni kinél van a marhallbot) magasszintű oktatás, amely reagál a külvilág változásaira (ezért fontos a tanszabadság), olyan sajtó, amiből megismeri az ember a tényeket, az ország helyzetét, a világ tendenciáit, a tudomány, kultúra és gazdasági élet folyamatait, a versengő megoldási lehetőségeket. Fontos, hogy az ember magáénak érezze az országot, mert beleszólhat az őt érintő dolgokba és így tovább.

Ti nem ezt kínáljátok.

HaD 2018.08.20. 12:30:41

@$pi$: "..megjelent a kapitalizmus..." monnyuk bekopogott,hogy jó estét,leolvasná a villanyórát...szerintem nemcsak szövegértésből meg töriből de esetleg gazdaság történetből sem ártana némi túlóra öregem:). Arról nem beszélve, hogy magam részéről pont nem a feudalizmus megszűnéséről elmélkedtem hanem arról, hogy elég sokáig le lehet nyeletni a népekkel azt hogy amúgy hülyére vannak véve gazdaságilag-és ehhez nem csak a nyilvánvaló erőszak szervezetekre van szüksége az adott rezsimnek hanem vaskosan néphülyítésre is...manapság egyenlőre a finomabb módszert alkalmazzák az un. demokráciákban,de monnyuk ha belepiszkítanál valamilyen "nagyúr" bulijába akkor lehet hogy egy hirtelen jött rendőrségi/NAV vizsgálatba botlanál ha az sem elég akkor meg véletlenül öngyili lennél avagy egy yardra való beszállításnál kiderülne hogy súlyos szív elégtelenséged volt mindig is ami az izgalom hatására ép most tetőzött és kampec:)

HaD 2018.08.20. 12:43:59

@$pi$:" A mai rendszer nem hierarchikus, nem immobilis, nem személyes kapcsolatokra épül, nem feudalizmus."

huu bmeg akkor Te nem Mo.-ól írogatsz:)...természetesen nem feudalista ,de ahogy elnézem önmagában az egyes társadalmak hatalmi kérdéseinek megítélése komoly gondokat okoz...;)

"Az önkényuralmi rendszerek nem stabilak, a feudalizmus meg az volt. "...mi a lófsz az az önkényuralmi rendszer??? Ne mááá a szoci töri könyvek általános 3. osztályos tankönyvét kellene lapozgatni Öregem...te jó ég.

nu pagagyí 2018.08.20. 12:52:37

@$pi$: A feudalizmus azért volt stabil egy ideig, mert a nép totálisan kiszolgáltatott volt: röghöz kötött, jogok nélküli, a világban való tájékozódástól elzárva. Munkájának minden eredményét ura zsebelte be, amelyből pont annyit csurgatott vissza, hogy másnap is használható legyen a beszélő szerszám. A rendszer a nép tudatlanságban tartásán és erőszakon alapult, maga a földesúr volt a bíró engedetlenség esetén. Egyébként viszonylag hamar vége szakadt a nagy stabilitásnak, a hűbérurak is rászorultak a nép kegyére, ha szorult a kapca, aztán egy idő után már nem tekintette senki természetesnek a totális kiszolgáltatottságot. A modernkori feudalizmus hasonló hatalmi felépítést és a nép hasonló státusát igyekszik összehozni. A néphülyítés gőzerővel folyik, király elvtárs személye és vezető szerepe sérthetetlen, a nép jogai (emberi jogok) nagy ütemben nyirbáltatnak, a hűbérbirtokok pedig lassan lefedik az országot, és itt nemcsak a földre gondolok, hanem a társadalom minden produktív szegmensére: kultúra, gazdaság.

6.Lenin 2018.08.20. 13:00:28

@nu pagagyí:

"Saját cégem, alkalmazottaim vannak, "

Az eddig általad írt, és ebben a hozzászólásodban is írtak alapján kamuzol, vagy nem véletlen, hogy nehezen mehet a megélhetésed. Vagy az államtól várod a megoldást.
annyira blődséget írsz, hogy értelmetlen rá válaszolni is. Kamuzol. Löx egy hülye propagandát.

" magasszintű oktatás, amely reagál a külvilág változásaira (ezért fontos a tanszabadság), olyan sajtó, amiből megismeri az ember a tényeket, az ország helyzetét, a világ tendenciáit, a tudomány, kultúra és gazdasági élet folyamatait, a versengő megoldási lehetőségeket. "

Ezeket nem találod? Nincs rá lehetőséged?
Mondom, hogy kamuzol.

6.Lenin 2018.08.20. 13:05:29

@taga20:

Nekem soha nem volt képem politikusról. A minyonokat meg már az unokáim is unják.
Én nem vagyok fideszes, a Fideszre szavaztam, mert hülyékre minek is szavaztam volna. Ha jön jobb, simán rájuk fogok szavazni.
Nagyon magas ez neked?
Már te is beteg vagy? Igaz, nem vagy egyedül, vagytok itt egy páran.

nu pagagyí 2018.08.20. 13:10:42

@6.Lenin: Gyenge próbálkozás. Nyilván el sem bírod képzelni, hogy van még olyan, aki leszarja Orbán elvtársat és mégis boldogul. Nem zár a rendszer megfelelően? Szóval te miből is élsz?

6.Lenin 2018.08.20. 13:23:02

@nu pagagyí:

"Szóval te miből is élsz? "

Közelebb vagyok a 74-hez, mint a 73-hoz. mivel nagy részében az elmúlt életemben vállalkozó voltam, nyilván az összelopott vagyonomat élem fel. A nyugdíj az lófasz, ki is szoktam dobni.
Felőlem azt szarsz le, akit csak akarsz, közöm?
Engem csak simán nem érdekelnek néhányan.

Miért kéne nekem szeretnem, vagy gyűlölnöm Orbánt, vagy bárkit. Megnézem kire lehet szavazni, és akit én elfogadhatóbbnak tartok, arra szavazok . Ennyi. Ennél többet mi a faszért kéne vele foglalkoznom, főleg a személyével?
Természetesen követem az országban zajló dogokat, hogy képben legyek, de ennyi.

Itt pedig próbálom megérteni mások véleményét, ha abban van is valami. és nem beteges lelki ferdülések kiélése csupán.

Mi a picsa ebben olyan bonyolult?

nu pagagyí 2018.08.20. 13:38:10

@6.Lenin: Ha a nyugdíjad lófasz, akkor nyilván a számlát nem adó, csaló vállalkozói körhöz tartoztál. Azok nem vesznek ki biztosított jövedelmet, mert papíron nincs miből. Ezt hívják kényszer vállalkozónak és látszik is rajtad, hogy nem érintett meg a polgári kultúra. Sajnállak, hogy csak erre futotta, de legalább értem miért haragszol a szabad világra. Abban, objektíven te annyit érsz, de ha másoknak sem hagytok esélyt a boldogulásra, mindjárt más lesz a kép. Nyomhatod sódert, úgy mintha többet érnél, mint ami vagy, együtt düböröghetsz a hatalmasokkal. Igaz, a dübörgésen kívül más nem igen jut neked és ami járna, arról is lemondtál.

6.Lenin 2018.08.20. 13:45:39

@nu pagagyí:

Na, jó, szerintem te már betegebb vagy a taga20-nál is. Tőled biztos nem fogom ellesni az élet rejtelmeit.
Én még 60 évesen mentem nyugdíjba (kihasználva egy törvényes lehetőséget, baj?)
Egyedül úgysem tudtam volna megmenteni a gyurcsány kormányt, igaz szándékom se volt rá.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.08.20. 13:55:48

Hogy a fidesz micsoda (egy, magát pártnak álcázó maffiaszerű bűnszervezet), az a nagy nyilvánosság számára először 1998-ban derült ki. De ezt (a Kaya Ibrahim, Josip Tot-os cikket) akkor csak kevesek olvasták, és akik igen, azok nagy része sem tulajdonított neki különösebb jelentőséget, mondván, hogy "lop ez mind" (mármint a pártok), és más szempontok alapján kell választani közülük. Ez persze már akkor sem volt igaz (a lop ez mind), hiszen, bár különböző okok miatt, de nem mind lopott (nem mondom, az MDF és csatolt részei azért igyekeztek), és főleg, nem egyforma mértékben.
Ha a fidesz-bűnszervezet már akkor is lopott, akkor a mostani tevékenységére valamilyen más szót kellene használni, amely érzékletesen fejezi ki azt az országrombolást- és lerablást, amit művelnek. De a tevékenységüknek a lopás csak egy része, oldala, eleme. Ugyanis, ideológiamentes bűnszervezet lévén (a nagy keresztyén, nacionalizmus csak álca a 3 millió agyhalott kómában tartására) csak az a a fontos nekik, hogy a kleptokráciájukat fenn tudják tartani. Ehhez persze szükségszerűen kell olyan eszközöket alkalmazni, amelyek ideologikusnak tűnhetnek. És valóban, a fidesz-bűnszervezet egy kívülálló számára egy az egyben egy fasiszta pártnak tűnhet. Szinte minden elem jellemző rájuk, ami a fasizmust is jellemzi (itt nyilvánvalóan nem csak a Mussolini-féle akkor és ott fasizmusról van szó, hanem tágabb értelemben.) Azonban a fidesz fasizmusa nem ideologikus, nem elméleti, hanem csakis pragmatikus, gyakorlati. nem, azért csinálják azt amit, mert meg vannak győződve annak jóságáról (mintha ideológiai alapon tennék), hanem csak azért, mert az segíti elő a hatalmon maradásukat, a még több lopás, az ország teljes lerablása, és uralása érdekében. Ez persze nem nagy vigasz nekünk.
A lényeg az, ideológia ide-vagy oda, hogy ez egy bűnszervezet. A vezetőit, tagjait, a pártolóit, kiszolgálóit, és a kollaboránsait (a szavazóit is) különböző mértékben, és módon, de büntetni kell. Az erre való törekvés minden értelmes, jóakaratú ember kutya kötelessége ebben az országban. Addig itt nem lesz béke, és normális élet, amíg meg nem szabadulunk ezektől az aljas bűnözőktől.

nu pagagyí 2018.08.20. 13:58:03

@6.Lenin: Te aztán építetted az országot! Remélem, a gyerekeid azért eltartanak.

6.Lenin 2018.08.20. 14:05:38

@nu pagagyí:

Igen, én átvállaltam egy olyan terhet, amit nem ország végzett. Az állam nem is sokat törődött velem, van-é munkám, megélhetésem, miből tanítom a gyerekeimet, szerencsére beteg se voltam, nem kellett rám költeni, sok kiadást megspóroltam az államnak, és adót is fizettem mindig, meg mindenféle járulékot. Nem a bérből vettek vissza valamennyit.
A gyerekeimnek miért kéne eltartaniuk engem? Igaz nekem se kell őket nagyon támogatnom, mert megállnak a saját lábukon.
Te tényleg egy nagy seggfej lehetsz.

Andy73 2018.08.20. 14:15:56

Három kétharmad zsinórban, és érik a negyedik. Blogger elvtárs, köszönjük, csak így tovább! Ezek a posztok is kellenek a Fidesz-tábor egybentartásához, még akkor is, ha kevesen olvassák őket, akárcsak Heller néni írásait.
Egyébként az idézetek közül csak Palkovics állítása vitatható, mert minden vállakozás nyilvánvalóan nem tud felvenni mérnököt, még ha akarna sem, nincs is annyi mérnök az országban.

nu pagagyí 2018.08.20. 14:16:44

@6.Lenin: Mint a nagy idők tanújától (44-ben születtél, ha jól számolom), hadd kérdezzem meg: a kádári diktatúra, vagy az orbáni élhetőbb, esetleg (ne adj Isten) a kettő közti, egy nagy "gondolkodó" által utólag "zavarosnak" minősített korszak? Miért lesz végül mindig ellensége a hatalom a népnek, miért gondolja a hatalmon levő, hogy nem az emberek a legfontosabbak, hanem valami elvont ideológiai baromság?

nu pagagyí 2018.08.20. 14:19:42

@Andy73: Köszönjük Andy elvtárs, hogy csatlakoztál a kisütött agyú elvtársaidhoz. Palkovics úrnak majd szólunk, hogy ideológiailag elhajlottál.

Gato666 2018.08.20. 14:24:29

kommunistázta le a tekintélyes filozófust LOOOOOOL

HaD 2018.08.20. 14:27:07

@ipartelep: a fides nem fasiszta szerintem,vagy csak annyira amennyire egy cionista arrogancia és mindent eltiporni és lerabolni akaró szélsőségesen protekcionista csoportosulás, amit a 80-as években hívtak létre azzal a feltett szándékkal, hogy a hatalom átmentésben és a nemzeti vagyon megszerzésében közreműködjön,mindeközben az ország akkori gazdasági struktúráját szétverje és hosszú évtizedekre/évszázadokra egy totálisan függő viszonyú gyarmati szintű rendszert segítsen kiépíteni és megtartani amilyen hatékonyan csak lehet. Tekintve hogy a jelenlegi gazdasági integrációban komoly szerepe van a jelenlegi magyar elitnek ezért minden segítséget meg is kapnak. Ők pedig szépen meghálálják(lásd a jelenlegi Ft árfolyamot...hirtelen gyengült miközben a gazdasági siker propagandából ki sem látszunk. Amúgy is alulértékelt volt mintegy 10%-kal de most hogy a német haverokat szorongatja az amcsi zsidó klikk így pont jól jön egy gyenge forint az autóiparuknak...és lám csodát a béjenvé is itt köt ki:)).
Nota bene. Nem igazán látszik hogy ki is "büntetné" már meg ezt a bandát... a megbízóik szerint tökéletes munkát végeznek, nép meg egész jól elvan ebben a szituban. Végül is amíg csurran cseppen a csapból lefelé is(a költekezések a fogyasztási piramisban simán eljutnak elég sok helyre)addig ki miért is kockáztatná a közös trágya melegét:)???

BiG74 Bodri 2018.08.20. 14:27:14

@Andy73:
De van, maximum a pékség majd kap egy erdőmérnököt, az építőanyag kereskedés pedig egy metallurgust, a bádogos pedig felvesz egy gépész-matematikust !
Bár hasonló már dívik kis országunkban, mikor a mérnök helyére bekerül egy kipofozott okjés, vagy szódával elmegy módon egy teljesen más végzettségű.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.08.20. 14:31:06

@HaD: Itt egy elég jó cikk a fidesz-bűnszervezet gyakorlati (nem ideológiai - erről beszéltem) fasizmusáról:
24.hu/poszt-itt/2018/08/14/balavany-gyorgy-mar-miert-ne-volna-fasiszta-az-orban-rezsim/

6.Lenin 2018.08.20. 14:36:04

@nu pagagyí:

Ha valóban komolyan kérded, a mai ezerszer élhetőbb.

Bár emléxem, hogy-mivel akkor voltam fiatal-nyugati zenét hallgattunk (Szabad Európa rádió) Voltak nyugati divatos cuccaim (Bécsből, néhány hét késéssel) Nem csak nekem.
Viszont arra is emléxem, hogy a komcsik előtt általában csend lett, ha emberek beszélgettek egymással, vagy a munkahelyen (akkor nyaranta dolgoztunk iskolásként is)
Hallottam, láttam miként lopott mindenki a gyárakban (gimnazistaként is kellett gyárban dolgoznunk (5+1 oktatás keretében)

Emberek tűntek el nyomtalanul, miközben sokan választották keresztapának Rákosi pajtást, akinek a képét mások titokban leköpték.
Emléxem 56-ra is, Bp-en is voltam akkor, igaz 57 tavaszán. láttam a gyerek sírokat (15-16 évesekét)

Ma azt pofázol, és ott, ahol csak akarsz, azt hazudozol rágalmazol amit csak akarsz.

Akkor eltűntél volna te is nyomtalanul.

Én fiatal voltam, és a csöcsörészés jobban érdekelt, az nem volt tiltva.

Aki a két rendszer közé egyenlőségjelet húz, az hülye, vagy nagyon aljas, vagy egy ordasat szeretne hazudni. választhatsz. Sokat tudnék mesélni.

nu pagagyí 2018.08.20. 14:47:21

@6.Lenin: Nem a rákosi elvtárs-pajtás által teremtett paradicsomról kérdeztelek, hanem a kádári puha diktatúráról, amelyikben 62-től már nemigen voltak jelentős atrocitások és egyébként ugyanúgy pofázhattál, mint most, ugyanúgy választhattál egyből-egyet, ahogy a következő választáson fogsz majd. Látsz-e hasonlatosságot, esetleg különbséget a kettő közt, vagy mindkettő frankó?

6.Lenin 2018.08.20. 14:59:08

@nu pagagyí:

Annyira azért nem pofázhattál. Nyilván kicsit lazább volt, tudni kellett, hogy mit, ki előtt, és miről.. 62-ben a gimiben osztálytitkár (KISZ) voltam fél évig. simán kirúgtak félévkot, de más komolyabb következményekre nem emléxem. Utána kutyaszaron kívül nem léptem be le semmibe se. Nem volt gond, de a mit, mikor, ki előtt az még működött
70- től gazdaságilag is volt változás, szabadon lehetett vállalkozásba kezdeni. 74-80-ig külföldön éltem, nem nagyon követtem a magyar eseményeket. 80 után már lehetett érezni a rendszer bukását, a helyezkedéseket. Sok vitám volt komcsikkal is, különösebb következmény nélkül.
De még mindig fényév a különbség.

6.Lenin 2018.08.20. 15:10:29

@6.Lenin:

Talán még annyit, természetesen mindenki mindent, másként is láthat, ítélhet meg.
Nagyon részletesen kéne ismerni az adott helyzetet.
Önkormányzati képviselőként volt alkalmam megismerni az emberi aljasságot is. (90 után)
Mekkora szakadék volt az előadott sérelmek, és a valóság közt. Nyilván ez ma is működik, mert mindig is működött. Ezekről általánosságokban határozott vélemény nyilvánítani szinte értelmetlen.

Ezek az olyan betegagyú fazonok asztala, mint ipartelep is.

nu pagagyí 2018.08.20. 15:47:17

@6.Lenin: Köszönöm őszintének ható válaszod. És most, Vlagyimir Iljics, ha hallhatnánk valami bennfenteset az önkormányzati disznóságokról is. Annyit azért megjegyzek, hogy az említett "zavaros" korszakban még elvileg mindenki saját felelősségre lopott, maga dönthette el, hogy gazember lesz-e és ergó le is bukhatott, valamint nem feltétlenül védte meg a haveri igazságszolgáltatás. Ha jól figyeltem, most jön az olajszőkítés. Hogyan járultál hozzá te a közéleti tisztasághoz? És mi a véleményed a mostani politikusok tevékenységéről: Rogán royalti díjáról a parlamenti szünetben végzett feltaláló munkásságáért, a Lázár-féle trafikmutyiról, Valdemort elvtárs szociális szövetkezeteiről, Lőrinc gázszerelő tündökléséről, az adót nem fizető kaszinóbizniszről, az EU-s pénzből épített saját "vadászházakról", a helikopteres szívességi vadászatokról?
Van valami elképzelésed, egy ennél jobbról? Mert ha nem, akkor neked minden jó lesz.

6.Lenin 2018.08.20. 16:03:21

@nu pagagyí:

Az önkormányzati "mutyik"-ról könyvtárnyi anyagot lehetne írni, de szintén egyénileg vizsgálva minden esetet.
Mit gondolsz az uniós támogatások, vagy az állami kölcsönök, segélyek (akár nyugati államok részéről) miről szólnak?
Amikor nyugati multik támogatnak politikusokat, kampányokat, azok miről szólnak?

Ezek a felületek ehhez kevesek. Sok esetben bizonyíthatatlanok. ki az, aki meg tudná mondani 100% biztonsággal, hogy az adott önkormányzatban nem értettek hozzá, vagy szándékosan csaltak?
Bajnai tényleg nem értett hozzá, vagy? Vagy bárhol a világon?

Mi lenne a megoldás? Ehhez több óra kellene. Hirtelenjében csak felteszek egy kérdést:
ki lehet ezekből zárni az embert? Mert, amíg emberek csinálják a politikát, gyakorolják a hatalmat (pénzt) addig nem lesz megoldás. Korlátok közé lehetne szorítani-megfelelő szándék esetén- de megszüntetni csak az ember kizárásával lehetne.

Mind1.

Most megyek, elvegyülök az ünneplő nép között egy kicsit. Majd valamikor visszatérhetünk erre.

Örültem nektek (kamu) Pá!

nu pagagyí 2018.08.20. 16:10:36

@6.Lenin: Hát, úgy látom, a "mindenki lopik" című toposzt olvashattam válaszként. Na csá!

Andy73 2018.08.20. 16:23:05

@nu pagagyí: A kommentelő elvtárs vajon hová sorolja az indexet és a blogger elvtársat jobbra vagy balra? A médiatúlsúlyhoz vagy a kisebbséghez?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.21. 08:25:03

@nick papagiorgo: "A "Jobbik pénzét" azért kellett elvenni, mert kb ingyenes plakáthelyeket kaptak Simicskától, ami törvényelles, tökmindegy, hogy a Jobbik, az MSZP vagy bárki más csinálja"

Kivéve, ha a fideSS, aki harmad annyiért kapta, mint a Jobbik. :))

Mellesleg a büntetés mértéke nem volt összhangban a kapott előnyökkel, sőt, meg se indokolták, és jogorvoslati lehetőség se volt. Pont annyit vettek el, hogy két évig ne legyen a Jobbiknak pénze.

"mindenki mindenkit tömhet pénzzel, meg amivel akar."

A fideSS magát milliárdokkal a mi pénzünkből.

"Nem nagyon nézek közmédiát, de amikor igen, ott nem épp az éppen halódó MSZP sztárolása folyik"

Pedig minden orgánumban megjelent, hogy beengedték az MSZP-t az M1-re Botka távozása után, hogy kicsit segítsenek rajta.

2018.08.21. 14:43:02

@6.Lenin: mivel az embert nem lehet kizárni, így legjobb, ha tapsikolunk hozzá?
Igen, abban igazad van, hogy a fekete autó és a fakabát nincs most.
Tehát nem kora kádári kor. Inkább maffia...hallottam, el akarod adni a vállalkozásodat...

6.Lenin 2018.08.21. 14:53:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"ki lehet ezekből zárni az embert? Mert, amíg emberek csinálják a politikát, gyakorolják a hatalmat (pénzt) addig nem lesz megoldás. Korlátok közé lehetne szorítani-megfelelő szándék esetén- de megszüntetni csak az ember kizárásával lehetne."

Így teljes a gondolat. A megfelelő szándékot, nekünk választóknak kéne bemutatni. pl, hogy nem adunk többet esélyt olyanoknak, akik a vizsgán már többször is elbuktak.
Akkor talán a kezdők, újak is elgondolkodhatnának.
Miért lennének mások az újak, ha látják, semmi következménye nincs?

Ez a maffiázás is éppen akkora hülyeség, mint az egyenlőség a kádár, rákosi rendszerrel.
A hülyék eledele.

Miért egymást anyázzuk? Miért nem elsőként őket küldjük a P-ba, akik bizonyítottan loptak, hiszen az ország a csőd szélén tántorog mindig, ha ők vannak hatalmon?

2018.08.21. 15:01:24

@6.Lenin: mert a módszer maga az ember.
Josip Tot és olajszőkítés, pénzmosás és vállalkozások "bevédése".
Avagy a szír esete a magyar okmányokkal...
Mint a hamis útlevél....

6.Lenin 2018.08.21. 15:18:41

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Az nem megoldás, hogy az én gazemberem jó gazember, a tiéd rossz.
A másik, nem egy lopni készülő esetleges rágalmai legyenek a " bizonyítékok".
Akkor mégis igazam van, vagyis míg nem tudjuk kizárni az embert, megoldás sincs.

A kibaszott művelt nyugaton sincs, csak másként nevezik a gyereket. Ott lobbiznak, És amiről nem beszélünk az nincs kommunista módszert is kiválóan alkalmazzák.

2018.08.21. 22:13:25

@6.Lenin: számomra egyik oldal szennye sem elfogadható. Te felmentést adsz a fidesznek, mert az emberek már csak ilyenek?

anonymand 2018.08.22. 05:34:59

@6.Lenin:

Cizellált szavaid a lelkem mélyéig meghatottak.
"Tanuld már meg te seggfej, hogy a "válasz erre" gombra kell kattintani, ha valamire válaszolni szeretnél." - valószínű, hogy szívhez szóló üzenetedet másnak szántad (A végén idemásolom a hozzád szólásomat).
Sebaj!
Azt azért nagyon tisztelem benned, hogy legalább nem röstellted aláírni:
"Köcsög."
A hozzád szólásom ismételten, mivel ismétlés a tudás k. édesanyja:

"@6.Lenin:

Igen nagyon hülye vagy.
Kit mocskol?
Igazad van, lépjünk tovább!"
Megjegyzem érvényes.
Ki, kit mocskol?
Indokolatlan.

6.Lenin 2018.08.22. 09:23:42

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Sehol nem adtam felmentést. Te soroltad CSAK a Fideszhez köthető, de nem bizonyított visszaélés gyanús eseteket. A másik oldalról semmit.

Mit lehet olyankor tenni, ha a DK-t beszavazták a Parlamentbe? Fideszesek szavazták be őket? Vagy az MSZP-t? Meg kéne ölni a szavazóikat? Ki kellene zárni őket a választás lehetőségéből?

6.Lenin 2018.08.22. 09:30:16

@anonymand:

A megismételt válaszodat mire írtad válaszként te seggfej? Az volt a problémám, hogy még most sem tudom.
ilyen ócska trükkökkel operálsz?
Te tényleg egy seggfej vagy. És ez most már tény, mert most már tudtad, hogy mire kell a "válasz erre" gomb, de az eredeti kérdésem még nem tisztázódott., mire is írtad a most is megismételt válaszodat.

2018.08.22. 10:03:15

@6.Lenin: hogyne adnál felmentést: nyugaton is, nem lehet kizárni az embert, az mszp is....

csupa olyan érv, ami hamis.

6.Lenin 2018.08.22. 10:10:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Miért lenne hamis.
Nyugaton is, igaz mindig csak utólag derül ki, hogy a bukott király, császár, ME, akárki, korrupt volt.
Azt kérdeztem, hogy ki lehet zárni az embert? Nyilván nem, tehát amíg emberek lesznek hatalmi pozícióban a korrupciót nem lehet megszüntetni, kell(ene) ellen harcolni, korlátok közé szorítani, de teljesen megszüntetni csak az ember kizárásával lehetne, talán.

Te is CSAK a neked ellenszenves oldal hibáit soroltad. Mit szeretnél még ezek után megmagyarázni? Hogy a te gazembered jó gazember? Tudom.

2018.08.22. 10:29:27

@6.Lenin: az adott esetben a fidesz van hatalmon. A fenti cikk nem az mszp-ről szól.
Nem végeztünk összehasonlító történelmi elemzést a pártok között.
Soha de soha nem dícsértem Gyurcsányt, Megyót vagy Kádárt, stb.
Egyébként is az nem érv, hogy azért relativizálod a fidesz törvénytelenségeit, mert én nem, tehát maszopos vagyok...

2018.08.22. 10:38:54

@6.Lenin:
Te is CSAK a neked ellenszenves oldal hibáit soroltad. Mit szeretnél még ezek után megmagyarázni? Hogy a te gazembered jó gazember? Tudom."

Ezt komolyan írtad? Ja, csak terelsz...
Most egyáltalán nem volt szó Gyurcsány elkúrásáról, Megyó felelőtlen ígérgetéseiről, a libás Bajnairól.
Arról volt szó, hogy a jelenleg érvényes magyar jogrend szerint bűncselekmények sora valósult és valósul meg, amit te simán elfogadsz. Mert nyugaton is...
Ha kivégzőosztagok járnák az országot, azt is elfogadnád, mert Kolumbiában is?
Ha behajtók vinnék el mindened, azt is elfogadnád, mert ennek nálunk történelmi hagyományai vannak?

Hmm, doktor Kotász?
Nyilván nem . Tudod, az, hogy nyugaton is van korrupció, nem azt jelenti, hogy az nem törvénytelen. Ráadásul hamis érv. Mengele embereket kínzott, gondolom, elfogadható számodra, ha megnyúzlak...
Azért egy Lenin bőrből készült lámpaernyő, lásd be, különleges.

6.Lenin 2018.08.22. 10:43:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Látom, még mindig nem érted a lényegét ennek a kérdésnek.

igen, most a Fidesz van hatalmon, és az ellenzéknek nincs lehetősége hozzáférni olyan összegekhez, amit kormányon simán ők is ellopnának. Most természetesen vonyítanak.

Aztán , ha a Fidesz lesz ellenzékben, ők fognak vonyítani.

Ezzel semmit nem oldasz meg. A szavazóknak kéne tenni ellene, de azt sem lehet, hiszen visszaszavazzák őket a hatalomba.

A választóknak kellene főleg vonyítani a korrupt politikusok ellen. Lehet? Nem. Hiszen pont a volt korrupt vezetőket választják vissza sok esetben.

Ezzel még nagyon sokáig fog az emberiség baszakodni, minden különösebb eredmény nélkül, szerintem. Amíg két ellentétes nézetű ember lesz a Földön, tuti, hogy ez lesz a legnagyobb gondjuk, hogy melyikük a legnagyobb gazember. Természetesen mindig a másik lesz az.

2018.08.22. 10:43:18

@6.Lenin:
Te is CSAK a neked ellenszenves oldal hibáit soroltad. Mit szeretnél még ezek után megmagyarázni? Hogy a te gazembered jó gazember"

Látod, megfordítod az érvelést. Nem én, te magyarázod a te általad favorizált oldal szennyét.

Miért van az, hogy az összes érvelési hibát elköveted?
Erre kaptok képzést a Kubatov művektől, vagy eleve fideszes gondolkodás kell hozzá?

6.Lenin 2018.08.22. 10:50:58

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ne bassz már tényleg. Mit fogadok én el?
Én arról írok, hogy nekem nincs se rossz, se jó gazemberem. Mert tudom, hogy miként is működnek az emberek, hatalmon, és kiszorítva a hatalomból.
Már észre sem veszed, hogy mennyire véded a neked kedves oldalt.

Be is tojnék, ha a B1 próbálná védeni a Fideszt. Természetes (?), hogy minden szarba belekötnek. Az, hogy ezzel mégis hozzájárulnak a Fidesz hatalmának a bebetonozásához, az egy más kérdés. Szellemi képességek hiánya, vagy rosszul beállított futómű, nagyon húznak 1 oldalra. De ez legyen az ő gondjuk.

2018.08.22. 10:55:17

@6.Lenin: mivel mindenki lop, ezért tudomásul kell venni. Értem. Ne tegyünk ellene, hisz jobb nem jön. Mert? Honnan tudod?
Fogadjuk el, hogy ez a norma, az Orbán közeliek minden érdem nélkül gazdagodhatnak, aki kiesik a kegyeiből, azt megrángatják, miközben egyre tehetségtelenebbek kerülnek vezetői pozícióba?
Szerinted az erdogani út elfogadható?
Látod, egy szóval sem említettem az ellenzéket, beérném azzal, ha a fidesz jól vezetné az országot. Mondjuk úgy, mint Horn után, Megyó előtt...ezzel szemben" fortélyos félelem igazgat".
Kettősbeszél Orbán. Hintapolitikát játszik. A paranoia jelei figyelhetők meg az országvezetésében.

6.Lenin 2018.08.22. 11:07:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Még mindig nem érted. Miben tudunk mi választók tenni ellene?

Mikor önkormányzati képviselő voltam, MSZP polgármester volt. Lopott. Le lett váltva. mert a település nem fejlődött , túl sokat lopott. Jött utána egy fidesz által támogatott. Csinál több 10 millió forint tartozást, mert a kurvájának kellett egy új lakás. El lett zavarva. Most is fidesz által támogatott van, nem sokat tesz a településért, valószínűleg jövőre el lesz küldve.

A környező településeken van MSZP-s, Új Kezdetes, Fideszes, már több ciklus óta, mindig újra választják őket, pedig mindegyik lopikál, de a települések is szépen fejlődnek. Újraválasztják őket.
Természetesen alacsonyabb szinten lehet (ne) tenni ellene. Országosan miért nem lehetne?
A választók döntenek, hogy mit néznek el, és mit bocsájtanak meg.
Te, mibe, mit látsz bele, az a te ügyed. A többség meg dönt valamilyen érdek mentén.
A vesztes meg sipákol. Régi ügy, pár évezrede is ez volt, és lesz is.

2018.08.22. 11:08:21

@6.Lenin: nem. Te arról írsz, hogy a fideszre szavazol, mert nincs jobb. A fidesz korrupcióját relativizálod, mert a nyugat is.

Szerintem pedig nem baj, ha a fidesz marad hatalmon. De jó lenne, ha végre kiegyensúlyozottan politizálnának, ha az ország gyarapodna, nem az arisztokrácia, ha a magyar foci nem pénzkimentő hely lenne, amúgy maffiásan, ha magyar termékek innovációját támogatnák, nem gumigyár földvásárlását, ha a magyar letelepedési kötvény nem pénzszerzési módszer lenne, ami lehetőséget ad bűnözőknek bejutni legálisan, ha igen, ha elszámoltatnák végre Gyurcsányt, ha kivizsgálnák Bajnai szerepét, ha lecsuknák, aki okiratot hamisított és áfát csalt Tot nevében.

És igen, a nyugat sem jobb. Azért némi különbséget mutat, hogy épp Trump ügyvédjét szorongatják, vagy hogy Angliában két éve egy politikus öngyilkos lett, mert kiderûltek a disznóságai...

2018.08.22. 11:10:57

@6.Lenin: nosza, tegyünk ellene. Amit te javasolsz, az az, hogy minden így jó, hisz máshol is, nomeg a történelem bizonyítja....ez a te akcióterved?

6.Lenin 2018.08.22. 11:36:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nézd, itt élek, az országnak valamilyen szinten működnie kell.
90-ben az SZDSZ-re szavaztam, de átbasztak.
A szocikra soha, hiszen ismerem őket, az életem nagy részét alattuk éltem át, és sok mindent láttam elég közelről.
Jelenleg a Fideszre szavazok, mert az ország fejlődik valamilyen szinten. Nyilván lehetne jobban is, de rosszabbul is. Emberek csinálják a Fideszben is a politikát. Nyilván vannak köztük is, akik a maguk hasznát tartják fontosabbnak.
Én sokat jártam régebben Szlovákiában, Romániában az ott élő magyarok közt. Van képem az ő problémáikról is. Ilyen támogatást még soha nem kaptak. Nyilván ezt ők érzik a legjobban.

Kínál valaki jobbat? Kik, és mit kínálnak? El tudják az emberek dönteni, hogy kinek mi a még elfogadható? Igen. Ma adottak a lehetőségek erre.

Ha lesz olyan erő, akik jobbat kínálnak, és el is tudom hinni nekik, akkor azokra fogok szavazni, még ha néha maguk felé hajlik a kezük, mert tudom, hogy ők is gyarló emberek. Az ország érdeke a fontosabb. Természetesen az enyém is.
A Füttyös Peti nem volt hihető fazon, Gyurcsány se az, az MSZP végképpen nem az, a többiek meg jelentéktelenek, egyféle réteget szolgálnának ki.
Mivel sokat, és sokféle emberrel is beszélgetek ezekről, van némi rálátásom is, hogy kb mi szerint is döntenek az emberek.
Bulvár témák meg soha nem érdekeltek. Esetleg a mögötte meghúzódó szándék. az a lényegesebb. a propaganda meg végképpen nem, még a Fidesz részéről sem. A tettek a lényegesebb. Ma elfogadhatónak tartom az irányt. a néhány gazember meg úgyis kihull menet közben. Vagy a tehetségtelenek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.22. 11:44:46

@6.Lenin: "mert az ország fejlődik valamilyen szinten"

...valamilyen szinten. Rosszabbul, mint a környező országok. Az baszna be, ha a világgazdasági konjunktúra ÉS 4% GDP EU-segíly mellett meg tudná a geci akasztani a fejlődést.

6.Lenin 2018.08.22. 11:49:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te egy seggfej vagy. Ennyi, és már régen tisztában vagyok vele, nem kell mindig bizonyítanod.

2018.08.22. 11:58:53

@6.Lenin: te tényleg úgy gondolod, hogy jó politika, ha homokba dugod a fejed?
Ne hidd. Ugyanúgy megbasznak.
Fejlődik az ország????
Hova? A számmágia nem fejlődés.
Te valamit nagyon benézel....mára kiderült, hogy az egyetlen pozitív húzás, a devizaadósság leépítése mit jelent. A bankok jól járnak, az adósok kilakoltatva, csak eltoltuk a probléma megoldását, miközben eladtuk a birkáknak, mekkora nemzetmentők vagyunk, a mocsokbankokkal szemben.
IMF függetlenség?
Kurvasokba került...
Ja, a külső adósság átváltása forintra nagyon szépen hangzik, még én is bedőltem neki, mígnem kiderült, ugyanúgy néhány befektető kezében az ország...
Miközben felmutatunk olyan világhódító termékeket, mint a 2rule....
Szégyen...nem megy itt semmi előre.
Az, hogy te egy megalkuvó megélhetési politikus vagy, elfogadom. De ne hazudd, hogy nem a fideszt véded, hogy elfogulatlan vagy, hogy a fidesz lopás az elkerülhetetlen, az élet velejárója.

2018.08.22. 12:11:09

@6.Lenin: azért valami igaza van. Vond le a manyup pénzt, vedd figyelembe, hogy az EU segély 80%-a a fidesz alatt jött be, hogy ötször annyi pénzt utalnak haza a külföldön dolgozók, mint a fidesz előtt, és kiderül, a gdp csökken....szar ügy.
Hogy az ország a nyugati karvalytőke beruházásaiból él. Tudod, ami ellen harcolunk...
Hogy a tőzsdèről finanszírozzuk magunkat. Tudod, a Soros félék adnak hitelt...fasz kivan.

Hogy nem tudunk felmutatni érdemleges magyar terméket....drága Ikarus, szállj le hozzánk!
Hogy soha meg nem térülő beruházásokba kezdünk, politikai és nem gazdasági megfontolásból.
Paks sose lesz nyereséges, a Selyemút sose fog működni, a déli áramlat értelmetlen...
Az EU-val rossz a viszony, Trump kiszámíthatatlan, két év, és eltűnik, aki a barátja, azt cserben hagyja, mást tesz, mint amit mond. Putyin elengedte a magyar projectet, ha nem vagy benn az EU- ban, nem kellesz. Kínának nagyobb gondjai vannak, mint egy városnyi ország...
Erdogan példáján látszik, mennyire hatékony az egyszemélyi irányítás. Mondjuk Putyinén is...
Miközben Görögország....majd meglátjuk.

6.Lenin 2018.08.22. 12:57:44

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nézd, én elég sokat jártam/járok az országban , és máshol is. Láttam/látom mi volt 10-20-30-40-50-60-70 évvel ezelőtt.
Amit te löx, az a te eltorzított véleményed. Közöm?
(vagy tényleg nem fogtad föl, hogy miről írtam eddig ?)

2018.08.22. 16:07:51

@6.Lenin: sokat jársz az országban. Nem érv. Én mégtöbbet, sőt, külföldön is, az apukámé mégnagyobb. Homokozói érvelésed van.
Inkább sorold, melyik az a magyar cég, amelyik csakis a fideszhez köthető, nezmetközi sikersztori?

2018.08.22. 16:08:46

@6.Lenin: ha láttad, mi volt 70 évvel ezelőtt, akkor olyan 85 lehetsz....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.08.22. 16:13:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: 1870-ben született, szóval 148. :))

Ahhoz képest elég szorgalmasan trollkodik.

2018.08.22. 17:15:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hát igen. A szovjet elvtársak mindenben előbbre járnak. A balzsamozás is csodafegyver.

2018.08.22. 17:18:36

@6.Lenin: mindenki a saját véleményét löki. Ami szubjektív, tehát torz. Ja, te nem? A te véleményed megmondják?

2018.08.22. 17:22:05

@6.Lenin: ha oly sokat láttál, akkor biztos emlékszel az Ikarusra. Sikersztori volt. Az első busz a világon, amit biztonsági elvek alapján terveztek. A mai időkben ott tartunk, hogy az ország saját termékét az ország városai visszaküldik, mert használhatatlan...

2018.08.22. 18:08:57

@6.Lenin: Érdekes, az USA-ban Trump közvetlen köréhez tartozó emberek ellen folynak eljárások, van már ítélet is.
Szerinted ez abnormális....
A románok kicsit komolyabban veszik a korrupció etikai megítélését, épp készülnek elzavarni a kormányt. Úgy tűnik, erkölcsi érzéke fejlettebb egy románnak, mint egy magyarnak, különösen az olyan megalkuvóknak, mint te.
A bulgárok egyre közelebb az euro bevezetéséhez, ami azt jelenti, hogy gazdaságuk a miénknél stabilabb. Minket nem minősítettek fel....úgy látszik, nem olvassák a tényeken alapuló magyar kormányzati propagandát....

2018.08.22. 18:15:21

@6.Lenin: lépése óta több ezer kormányhivatalnok, törvényhozó és üzletember ellen emelt vádat az általa vezetett ügyészségi szerv, köztük 14 kormánytag ellen. Az ügyésznőt az a Szociáldemokrata Párt mozdította el, amelynek az elnökét, Liviu Dragnea-t 2016 júliusában állította bíróság elé a Nemzeti Korrupcióellenes Ügyészség hivatali visszaélés és hamis okirat kiállítás miatt, amivel alkalmazta pártja 2 tagját a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál."

Mekkora szégyen, hogy ebből korrupciós ügy lett!
Hisz minden fejlett gondolkodású világpolgár tudja, hogy a korrupció az ember sajátja!
Szerinted ez ügy lenne Magyarországon?
Á, a Kósa ügye is felejthető...
Na, itt is látszik , a románok mennyire elmaradottak hozzánk képest. Tiszta ókor...holmi görögös pátosz...bezzeg mi, mi már a középkornál tartunk, feudalizmus, pallosjog, jobbágyság....

6.Lenin 2018.08.22. 18:31:07

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Bocs, de közben el kellett utaznom.

Elég sok mindent írtál közben, de csak egy kérdésem lenne, mi köze ennek ahhoz, amiről írtam? Igaz, ha szorosan vesszük, még igazoltad is azt, amiről írtam. Főleg a korrupció ellenes ügyészségről. Az egy mocskos politikai tisztogató szervezet.
Nyilván az én véleményem is egy a sok közül.
De még semmit nem sikerült cáfolnod abban a témában, amiről én írtam.

A korrupció egyidős az emberrel. és míg ember lesz, marad is. Küzdünk ellene, kell is, de a halállal se tudunk mit kezdeni, és még sok más, csak az emberre jellemző tulajdonsággal. Szerintem maradjunk ennyiben.

2018.08.22. 19:03:52

@6.Lenin: Szerintem a halál léte nem igazolja a gyilkosságot.
Szerintem a korrupció ellenes szervezet politikai beállítottsága nem igazolja a magyarországi korrupciót.
Szerintem te mentegeted a fideszt, érdekes mód Gyurcsány esetében nem adsz felmentést....

2018.08.22. 19:09:06

@6.Lenin: az külön érdekes, hogy mocskos politukai szervezetnek tartasz egy ügyészséget, ami Trump elnöksége alatt dolgozik, kiderít ügyeket, amit a delikvensek elismernek....Trump ügyvédje alkut köt velük, a tanácsadóját elítéli a bíróság 12 évre, és még nincs vége...
Ja, mindenki mocskos, aki Trump ügyeit piszkálja...
Mit vall a volt ügyvéd vajon? Hogyan lehet ez terhelő Trumpra, ha ez egy mocskos politikai koholmány? Trump égisze alatt???

Magadnak is hazudsz.

6.Lenin 2018.08.22. 19:18:50

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ne haragudj, de annyira gyerekes amiket írsz, hogy szerintem inkább hagyjuk.
Különben a romániai korrupció ellenes ügyészség főügyészét vádolják korrupcióval.
Erről ennyit.

2018.08.22. 19:22:40

@6.Lenin: nem, az gyerekes, ahogyan te érvelsz. A Trump elleni ügyészség mocskos politikai, mert Trump embereinek viselt dolgait vizsgálja, de a román az oké, mert a jelenlegi vezetés ügyeit vizsgáló ügyészt gyanusít meg ugyanazzal.

Tipikus kettősmérce.

2018.08.22. 19:23:45

@6.Lenin: tényeket írtam. Ja, az olyan gyerekes dolog.

6.Lenin 2018.08.22. 19:47:37

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mi sem természetesebb, hogy a demokraták szeretnék eltüntetni Trumpot, mert nem ők nyúlják le a nagy pénzeket. erről szól a politika. Soros egy zsák pénzért megvette a fél EU politikusait.
Neked ezek mér érdekesek?
Hány politikust lőttek már le a kibaszott művelt nyugaton?
Hány millió embert gyilkoltak le a világon a demokrácia export címszó alatt?

Tényleg elhiszed, hogy Soros azért rágja éjszakánként a körmét, hogy neked jó legyen?
Tényleg hagyjuk.

2018.08.22. 20:09:51

@6.Lenin: nem erről beszéltem. Te tényleg elhiszed amit mondasz?
Miért terelsz?
Hogy tudnak a demokraták olyan ügyészséget felállítani, ami elmarasztalja az elnök embereit?
Ha nincsenek hatalomban, hogyan marasztalják el őket koholt vádak alapján? Ha a vádak igazak, akkor megtehetik. Csakhogy akkor az egész érvrendszered bukott, a republikánus többség ellenére el lehet ítélni az elnök emberét korrupcióért....
Ha a te verziód igaz lenne, nem kapott volna 12 évet, hanem felmentik Trump tanácsadóját.
süti beállítások módosítása