B1 blogcsalád



"A lakosság döntő többsége, legalábbis Milánóban, bezárkózott a saját lakásába"

2020. március 10. - b1 blog

Egy Olaszországban élő magyar nő beszámolója a karanténról. cvi.jpg

Egy Milánóban élő magyar nő, Pécsvári  Tünde a Facebookon számolt be arról, milyen az élet most Olaszországban, hogyan érinti az embereket a koronavírus-járvány és az amiatt elrendelt karatén. 

Itt az eredeti poszt: 

És itt a betűhív (ékezetek nélküli) utánközlése:

LOCKDOWN

Tegnap ota a vesztegzart, vagy karatent, vagy angolul lockdown-t, kiterjesztettek egesz Olaszorszagra. Februar 21-e ota elunk abban a tudatban hogy a koronavirus velunk van, azota az eletunk nap mint nap valtozik, az intezkedesek egyre szigorubbak, a szabadsagunk egyre kevesebb. De ez a bejelentes, amit az olasz Minszterelnok szemelyesen a televizioban tett meg, 21.40 korul, es amit gyakorlatilag az egesz orszag latott elo kozvetitesben, ez meg ugy is

nagyon megrenditett mindenkit

, hogy mar 18 napja fokozatosan probalunk hozzaszokni a valsaghelyzethez. Ebben az idoszakban eloszor letrehoztak ugy nevezett “voros zonakat”, melyek kisebb telepulesek voltak es azonnal korulzartak oket. Majd letrehoztak “sarga zonakat”, melyek veszelyeztetett teruletek voltak, ahol korlatoztak szamos tevekenyseget, es mi itt Milanoban, Lombardiaban mar ebben elunk februar 24 ota. Amikor szombat este kiszivargott a rendelet, hogy fel Eszak-Olaszorszag, tobb mint 16 millio ember voros zona lesz, tehat karanten ala kerul, akkor mar mindenkinek brutalisan vilagos volt, hogy itt tenyleg nagy a baj. Ez tovabbi alig 48 oran belul odaig jutott hogy az egesz orszagot korlatoztak, bezartak, karanten ala vontak. Ez egy olyan intezkedes, amire nincs tortenelmi precedens, es nincs senki semmilyen modon felkeszulve ra.
A Miniszterelnok rovid beszedet mondott, es annyi volt a lenyege: maradjatok otthon. Mindenki maradjon otthon. Ennel most semmi nem fontosabb.

Olaszorszag bezar, leall, elvonul.

Arra koncentral hogy megallitsa a fertozest, most csak ez az egy celunk, egy prioritasunk van: minden masra majd akkor gondolunk, amikor ennek vege lesz. Mert ha a fertozest nem allitjuk meg, akkor mar nem lesz a “minden mas”.

Mit jelent ez konkretan, a mi eletunkre vonatkozoan? Persze minden emberre, minden helyzetre maskepp hat, de az ami mindenkire kiterjed, azonnali hatallyal, az az hogy megallunk. Konkretan fizikai ertelemben: bezarkozunk a lakasba, es onnan probaljuk tovabb vegezni a tevekenysegeinket, mar amit lehet. Milanoban ezen a szinten joval elorebb vagyunk mint Olaszorszag tobbi resze, mert korabban indultunk, minket elobb erintett ez. De barmilyen drasztikusak, vilagosak es erthetoek ezek az intezkedesek, ugy vettem eszre, az embereknek szukseguk van nehany orara, nehany napra hogy megertsek, felfogjak, feldolgozzak mi tortenik, es atalljanak egy uj, atmeneti eletstilusra. Kell ahhoz kis ido, hogy egyaltalan komolyan vegyek, hogy elhiggyek hogy ez a valosag, ez most tenyleg tortenik, ezt most tenyleg csinalni kell. Minden kisebb nagyobb valtozas, szigoritas alkalmaval volt, aki elbagatellizalta, minimalizalta, alabecsulte sot akar kinevette az intezkedeseket, es meg hencegett is vele, hogy ugyan mar, en aztan nem. En nem fogok otthon maradni, engem nem fogtok megallitani, en nem fogok lemondani semmirol, engem nem fogtok korlatozni. En marpedig folytatok mindent, pont ugy, ahogy eddig volt. Utolag vilagosan latjuk, ez volt az irdatlan hiba. Ha nem allsz meg ma kicsit, holnap leallitanak teljesen (jobb esetben, ha kozben nem kerultel korhazba). Az europai, a nyugati vilagban elsokent Olaszorszag kerult ilyen helyzetbe. Persze volt mar Kina, volt (van meg!) Wuhan, az ottani karanten, de az messze van. Az nekunk

nem tunt ugy, mintha velunk is megtortenhetne.

Az az o eletuk, o bajuk, o vilaguk. Mi itt biztonsagban vagyunk, ez egy mas vilag, itt fel vagyunk keszulve, itt tudjuk kezelni, sot ide a baj el se er! Ez a nyugati civilizacio, a nyugati gazdasag, ugyan ki fenyegethet minket, mi mindent legyozunk. Hittuk ezt. Na ha valamire lehet hasznos az olasz tapasztalat, az a megelozes: mar tudjuk, a villamgyors reakcio szukseges. Tanuljon belole az osszes tobbi orszag, hogy kell viselkedni, ha esetleg (remeljuk nem!) oda is eler a koronavirus fertozes. Jobb ma megallni onkentesen, mint holnap teljes vesztegzart vonni.

Ertem, de most konkretan mit csinaltok, hogy telik az elet? Mindenkinek maskepp, erre nagyon hosszu valaszt tudnek irni, rengeteg elettortenetet lehetne meselni. A konkret helyzet a kovetkezo:

a lakossag donto tobbsege, legalabbis Milanoban, bezarkozott a sajat lakasaba.

Iskolak, nagyobb munkahelyek, az osszes intezmeny ahol barmi modon csoportosulas johet letre (stadionok, muzeumok, uszodak, minden) zarva van. Nem onkentesen, rendelet zarja be oket. Kavehazak es ettermek elvileg 06 es 18 ora korul nyitva lehetnenek, de a mai felmeres szerint Milanoban 95%-uk zarva maradt. Uzletek szinten zarva, erre nincs rendelet, de onkentesen bezartak, miert is nyitnanak ki, ha nincsenek vevok. Most a megnyugtato hir: elelmiszeruzletek es gyogyszertarak nyitva vannak es semmi problema nincs az aruellatassal. Mindenhonnan lehet online rendelni (gyogyszertarbol is, nem recept koteles termekeket), es Milano kozpontjaban percek alatt hazhoz hoznak barmit. Tehat a futarok, bar vedoszekozokkel, de dolgoznak. Tomegkozlekedes van, nem nagyon ertem miert, olyan kevesen hasznaljak hogy drasztikusan ritkithattak volna a jaratokat, gondolom mihamarabb ezt megteszik. Mindenkinek uj a helyzet, az egesz rendszert at kell alakitani, ujragondolni, legalabbis atmenetileg. Az utcara ki lehet menni, egy meteres tavolsagot tartva minden mas embertol. Gyakorlatilag senki nincs a kozteruleteken, par ember lezeng, futnak (Milano lakossaga nagyon sportos es ezt most nehez megoldani) vagy kutyat setaltatnak. Epp most jott be hozzam egy ismerosom akivel egyutt dolgozom 15 eve, hetente haromszor jon a lakasomra, sot kulcsa van a lakasomhoz, tehat nagyon szoros kapcsolatom van vele. Itt felejtett valamit nalam a mult heten es eljott erte, arcmaszkot viselt. Nem olyan sima sebeszi maszkot, hanem kilegzoszelepes vedomaszk volt rajta es egyszer hasznalatos kesztyut is viselt. Bekeidoben megoleltuk, megpusziltuk volna egymast; most nem egy, hanem ket meter tavolsagot tartottunk.

A te munkadra milyen hatassal van a lockdown?

Az en munkamra drasztikus es azonnali hatassal van mindez.

Mondhatjuk, elso sorbol nezem a tortenteket. Egy olyan ceget vezetek, mely 8 vendeglatoegyseget uzemeltet. A kilencedik kesz van, konkretan kulcsra kesz, csak nem tudjuk kinyitni ebben a helyzetben. Valamivel tobb, mint 100 embernek adunk munkat. Vagyis adtunk, eddig.

Az elso naptol jelentos forgalomcsokkenes volt az uzleteinkben; az elso hetvegen (februar 22-23), volt egy kisebb panikreakcio, az emberek kifosztottak az elemiszeruzleteket es otthon maradtak. Ez kesobb feloldodott es a lakossag ujra kezdett kozlekedni (mar tudjuk, ez hiba volt). Az elso heten 50%-al csokkent a bevetelunk, a masodik heten 75%-al. Ez nem csak a mi tapasztalunk, mar a valsaghelyzet elso napjan alapitottunk egy egyesuletet, melynek tobb mint 200 vendeglatoipari vallalkozo a tagja, es mindenki hasonlo bevetelcsokkenesrol szamolt be. Nehany esetben, foleg a Milano turisztikai kozpontjaban levo uzleteknel, 90%-os bevetelcsokkenesrol szamoltak be. Aki gazdasagi kerdesekben kevesbe jartas, az esetleg nem tudja, hogy egy ilyen szintu bevetelcsokkenes onmagaban eleg arra hogy az egesz evi uzleti nyereseget lenullazza, es sulyos cash-flow problemat okozzon, tehat (legalabbis atmenetileg) fizetokepesseget elveszitse egy ceg. De ez meg a leheto legjobb forgatokonyv lett volna, most mar ennel sokkal sulyosabb a baj. Mi ugy probaltunk vedekezni, hogy februar 24-tol eloszor csokkentettuk az uzleteink nyitvatartasi idejet (napi 14 orarol akar 3 orara is visszaesett a nyitvatartasi ido), majd, februar 27-tol elkezdtuk bezarni az uzleteinket. A tegnapi napon meg 5 uzlet kinyitott, csak napi 3 orara; a tegnap esti miniszterlenoki bejelentes utan ugy dontottunk hogy azonnali hatallyal bezarunk mindent. Ami az irodat illeti, mar kete hete a megbeszeleseken egy meter tavolsagra ulunk le egymastol (ezt valltol vallig szamitjak), de ez ugye csak tegnapig volt. Matol az irodank is, mint minden mas, hatarozatlan idore be van zarva. Tehat mind a 100 alkalmazottunk otthon van, kenyszerszabadsagon. Mar akinek van szabadsaga - akinek nincs, meg nem tudjuk milyen alappol lesz fizetve, igertek ehhez allami segelyeket, de sajnos konkret informacio meg nincs. Azt szinten nem tudjuk hogy mikor es milyen formaban tudunk ujraindulni, ujranyitni. Egyszeruen semmi alapra nem tudunk tamaszkodni, nincs erre pelda, nem tudjuk mire tudunk szamitani. Elorejelzest, prognozist nem tudunk tenni, nem tudjuk mire alapozni. Senki nem tudja mikor lesz vege az egeszsegugyi valsaghelyzetnek, hat meg a gazdasagi krizisnek. Szemely szerint az a velemenyem, hogy az ami volt, olyan formaban ahogy volt, mar nem fog visszaterni.

Romokban allunk, es itt romokbol kell majd ujjaepiteni.

Ez egy hatalmas kihivas, es az ujjaepitesnek, az ujraertelmezesnek persze lesznek pozitiv oldalai is, de most nem tudunk nem arra gondolni, hogy 25 ev munkajabol nagyon sok minden orokre fog veszni. De az elso gondolatunk, mint mar emlitettem, most megis az, hogy a jarvanyt sikeruljon megfekezni es az egeszsegugyi helyzet helyrealljon. Amint ezen a reszen tulleszunk, minden energiankat abba fogjuk fektetni, hogy innen a leheto leghamarabb es legjobban tudjunk felallni. Mi, a szaz ember akivel egyutt dolgozunk es persze az egesz orszag.

(A felső képen a velencei Szent Márk tér a karantén elrendelése után.)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1215514018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morpho 2020.03.11. 22:38:42

Gulyás Gergely: "a mostani válsághelyzetben még az ellenfelekkel is szükség van partneri viszony kialakítására"

Egyébként nincs? Egyébként mindig mindent és mindenkit lenyomunk erőből, mindig mindent jobban tudunk, de most, hogy valós probléma van, most "szükség van partneri viszony kialakítására" Kásler doktor előveszi a tízparancsolatot oszt jónapot! Minek bárkivel is szóba állni? Most már legyenek konzekvensek! Plakátkampány, Stop vírus! törvény, konzultáció a vírusról, vírusellenes békemenet. Ezek a megoldás kulcsai, nem a köcsög ellenzék! Tényleg, Németh Sziszi, a Soros terv-szakértő hol van most?A határkerítés nem segít???

2020.03.11. 22:52:31

@eszti.....: "talán nem hiszed el, de örülök a 600 fölöttinek. itt vagytok szomszédban. "
Persze, hogy nem hiszem el, egyébként nem állította volna tényként a 170-et, ha azzal nem lett volna konkrét szándéka, .., az meg csak aljas patkány jelzős lehetett, mert semmi más nem jön ki belőle.
Arról nem beszélve, hogy keveslli a fertőzöttek számát, .., basszus normális ön, .., értem, hogy vannak politikai céljai, de hogy ehhez sokkal több beteg kelljen, .... hányinger, ..., halottakból mennyit szeretne?!
Ezért gondolom, hogy csak biológiailag hasonlít egy emberekre, ..egyébként inkább a rágcsálók csatornatöltelékes részéhez tartozhat.

2020.03.11. 22:57:58

@Nekoashi2005: Az eredeti bolsevikokhoz képest a mostani liberális rosszabb, ..
Minden eszközzel megpróbálják a devianizmusukat ráerőszakolni az emberekre, a buziságtól kezdve, a muszlimok betelepítéséig, ... no meg ugye semmilyen közösség ne létezzen, .., kivéve a muszlim, mert azt nem lehet felszámolni, .. ezt vagy nem tudják vagy marad a tervezett népirtás, mindkettő rossz nekünk /Nekik is!/, de attól még erőltetik, .., na jó nem fegyverrel, hanem joggal és pénzügyi eszközökkel.

morph on deer 2020.03.11. 23:10:30

@Tényelek:
“ ..., halottakból mennyit szeretne?!”

Hát ahogy olvaslak, egyet mindenképpen. Bár lehet, hogy az epeömlés előbb elvisz, mint a vírus, ha így folytatod...

eszti..... 2020.03.11. 23:43:47

@Tényelek:

kissé terhelt vagy, de mindegy! :D
jóval több fertőzött van minden egyes országban mint amennyit diagnosztizálnak. erről már nyíltan beszélnek a szakemberek, politikusok.
ismétlem, te kezdtél el villogni a négy magyar fertőzöttel, amit valóban kevésnek tartok. ugyanis nincs nagy különbség a V4 országok között. nagyságrendileg hasonló számú ember utazik külföldre dolgozni vagy pihenni. pl. még most is tart a síszezon.
nálunk a 10 fertőzött közül mindegyiknek volt utazási anamnézise.
a külföldről hazaérkezők potencionális vírushordozók.
nem hisztizni kellene - felesleges, lepereg- hanem gondolkodni.

eszti..... 2020.03.11. 23:58:01

@Tényelek:

Csehországban a mai nap 31-gyel nőtt a fertőzöttek száma. Az egészségügyi miniszter szerint hétvégén átlépik a 100-at.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.12. 00:58:11

@morph on deer: aki ennyire hülye, hogy a klónommal vitatkozik az megérdemli

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.12. 01:03:58

Az egykori tévés szerint a járvány kifejezetten jól jött a kormánynak, hiszen így kevesebb lesz a nyugdíjas. Magyarán a magát kvízprofesszornak neveztető Vágó a nyugdíjasok halálán viccelődik.

www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVagoIstvan%2Fposts%2F10219520678906478&width=500

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.12. 01:14:22

imgur.com/a/c7yyZgI

a szerencsétlennek, aki napok óta csvájcon vergődik

morpho 2020.03.12. 01:33:16

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Te aki mindenféle kezeket csókolgatsz, mielőtt elkapsz még valamit, megszámoltad már, hogy az origón, vagy bármelyik kesma produkción hányszor szelepel a címoldalon a coronavírus kifejezés? A minap még az indexet számolgattad, biztos tudod a pontos számokat a többinél is. Kurvára érdekelne!

Nekoashi2005 2020.03.12. 05:27:33

@Tényelek:
Hát igen, te vagy a kormánypropaganda káros hatásait bemutató "állatorvosi ló"!
Liberalizmus mint devianizmus? Jézus!!!!

Nekoashi2005 2020.03.12. 05:48:34

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
1. Vágó is nyugdíjas, vagyis veszélyeztetett...
2. Az irónia nem viccelődés.....

Nekoashi2005 2020.03.12. 07:02:35

Tom Hanks és a felesége is fertőzött!

Sajnos erről az a vicc jut az eszembe, hogy mi volt a xx. század legnagyobb tragédiája? Hogy az Auróra helyett a Titanic süllyedt el....

Valaki nem tudja véletlenül, hogy Moldovában mi a vírus helyzet?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 07:22:53

@Nekoashi2005: Hoppá!
Helyesen: kifejezés!
Még mielőtt egy nyelvtannáci lecsapna rám.....

Lecsapástól nem kell tartanod, mert el sem olvassák a hülyeségeidet! :P

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 07:34:18

@Nekoashi2005: 1. Vágó is nyugdíjas, vagyis veszélyeztetett...
2. Az irónia nem viccelődés.....

Vágó tényleg nyugdíjas, viszont amit mondott az rohadt libsizsidó tahóság és nem irónia!
Mi az, hogy a kormánynak kapóra jött a koronavírus? Szerintem azért kihagyták volna! Viszont a jelek szerint a ballibnek annál inkább kapóra jött, merthogy Vágó is egyből a kormány rágalmazásába kezdett a téma kapcsán, Lendvai még ennél is parasztabb volt a migráns és cigány fertőzöttekkel kapcsolatos kijelentésével, de úgy általában az összes ellenzéki politikus elkezdte játszani az eszét és nyilatkozgatnak mindenféle baromságot, karöltve a ballib sajtóval ami meg próbál n nem is titkolva pánikot kelteni!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 07:34:29

@Nekoashi2005:

Azt nem tudjuk mi van Moldovában, csak azt, hogy kurvára félünk, no nem a vírustól, hanem a migráncstól. Pedig sokan csak a köztv-ben, és a kormányközeli médiában láttak olyat, élőben nem. Szomszédot meg gyakrabban.

www.atv.hu/belfold/20200311-heten-vertek-agyon-egy-idos-ferfit-vascsovel/hirkereso

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 07:37:18

@eszti.....:

Nálunk biztosan többet imádkoznak, oszt szerencsére értő fülekre is találnak.
Csak azt nem értem, a közoktatássban miért nem lehet bevezetni iskolai szükségszünetet?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 07:39:48

@Tényelek:

Netán még a vírust is a muszlimok csinálták, és terjesztik? Az agyadra a függönyt biztosan.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 07:46:47

@Nekoashi2005:

Az érdekes, hogy a politikusoknak is az operatív tözs veztője engedélyezi a külfölre utazást. Orbán a törzs veetője?

Nekoashi2005 2020.03.12. 07:47:13

@Grimbusz Makszimusz:
Micsoda intelligencia! Egy mondatban a saját állítását azonnal cáfolni! Zseniális!

Nekoashi2005 2020.03.12. 07:57:26

@Grimbusz Makszimusz:
"de úgy általában az összes ellenzéki politikus elkezdte játszani az eszét és nyilatkozgatnak mindenféle baromságot, karöltve a ballib sajtóval ami meg próbál n nem is titkolva pánikot kelteni!"

Sötét vagy, mint az egyiptomi éjszaka! Ha az USA-ban születtél volna, talán még elnöknek is megválasztanak!

"Az ellenzék napok óta pánikot kelt és védelmi intézkedéseket követel! A háttérhatalom és a nyugati kormányok keltik a pánikot, mert Kínát, a keresztenyéket, kipcsakokat stb akarják támadni!"

De ha nagy nehezen - remélhetőleg nem késve - meghozzák a megfelelő döntéseket, akkor "micsoda előrelátó vezető"!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.12. 08:04:37

@Grimbusz Makszimusz: "a kormánynak kapóra jött a koronavírus? Szerintem azért kihagyták volna!"

Ja, mert 90 éves patrióták, meg visszavágni képtelen civil szervezetek ellen könnyebb "harcolni", mint valódi veszély ellen tenni valamit. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.12. 08:08:53

@Nekoashi2005: "Mivel a nyomtatott újságokat többen összefogdossák, muszáj lesz a Népszabadság című ellenzéki lapot is megszüntetni"

:))

A lippsik fantáziája sehol sincs a fideSSmaffia valóságához képest:

“a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében…Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!”

:))

rontgen.444.hu/2020/03/10/nemzetbiztonsagi-erdek

Belzebubo 2020.03.12. 08:22:26

@Grimbusz Makszimusz: mert? Vezérünket nem lehet bírálni? Ő a vátesz, istentől rendelt fennség, akit nem illethet a pórnép szava? Hát nem megmondta főlovász/vadászmesterünk is, hogy imádkoznunk kell érette? Ezekben a vészterhes, baljós időkben, 2x annyit, mint koràbban? Mert statàriumot lehet hirdetni, nem kerül semmibe, de pènzt adni az eü-be, fizetést az orvosoknak, nővéreknek, azt már nem. Mert akkor mi jut szegény lánykának az idegenforgalomban, meg hős gázmesterünknek, akinek szintén ott (is) vannak befektetèsei?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 08:25:45

@látjátok feleim szümtükkel: "Csak azt nem értem, a közoktatássban miért nem lehet bevezetni iskolai szükségszünetet?"

A kormányinfón ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy egyenlőre azért nem, mert a vírus a gyerekeket nem támadja, valamint egy iskolabezárás esetén is nagy valószínűséggel érintkeznének egymással, mert otthon nem lennének bezárva! Mindazonáltal nyitva hagyták a kérdést és nem zárták ki a későbbi bezárást!

Nekoashi2005 2020.03.12. 08:28:52

“a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében…Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!”

2017-es hír:
infostart.hu/belfold/2017/06/21/kiderult-mennyivel-keresnek-tobbet-az-ikeaban-a-korhazbol-menekulo-apolok

2A Pénzcentrum utánajárt, mennyivel kereshetnek többet az egykori ápolók a karrierváltással. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint az ápolók, szakápolók alapbére 139 ezer forint. Erre természetesen rájönnek még a pótlékok, kiegészítések, illetve sokan másodállást is vállalnak a megélhetésért, így az itt dolgozók teljes keresete bruttó 197 ezer forint.

Az Ikeánál az átlagos bruttó alapbér 202 ezer forint a nem vezető beosztású áruházi dolgozók körében. A ténylegesen szerződött óraszámokat figyelembe véve az áruházi, nem vezető beosztású munkavállaló átlagos szerződött óraszáma napi 7 óra, alapbére pedig bruttó 178 ezer forint - áll az áruház tájékoztatójában.

Erre számos kiegészítő juttatás jön:

Szombati és vasárnapi bérpótlék

Rendszeres éves bónusz

Étkezési hozzájárulás

Bérlettámogatás

Nyugdíjprogram

Azt nem árulták el, hogy a kiegészítő juttatásokkal mekkora a dolgozók átlagkeresete, de érezhetően magasabb, mint az ápolói átlagkereset. Lényeges kiegészítés, hogy míg ápolóként éjszakai ügyeletet is vállalnia kell a dolgozóknak, addig a bútoráruháznál ilyenre nincs szükség."

Rasszista antiszemita idegengyűlölő fidessnyik-bolsevikek trollok! Erre írjatok valami frappánsat!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 08:31:07

@Belzebubo: " mert? Vezérünket nem lehet bírálni? Ő a vátesz, istentől rendelt fennség, akit nem illethet a pórnép szava? Hát nem megmondta főlovász/vadászmesterünk is, hogy imádkoznunk kell érette?"

Tőlem azt csinálsz amit akarsz egyrészt leszarom, másrészt ráhatásom sincs és egyébként sem bírálatot gyakoroltok, ne áltasd már magad, amit most írtál az is csak egy elvakult debil balos lumpenproli gúnyolódás, a tárgyilagos kritikához semmi köze sincs! Olvasd vissza magad, szerintem siralmas.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 08:36:47

@Nekoashi2005: Mire gondolsz, azt nézed anomáliának, hogy reagáltam, tehát elolvastam? :D Nyelvtannácikat emlegettél, ami én nem vagyok, én meg OLVASSÁK-ot írtam! :DDDDD
Azt hitted aranyat találtál, de szokás szerint csak egy marék szarnak örvendezel! :P

Nekoashi2005 2020.03.12. 08:39:26

@Grimbusz Makszimusz:
Bírálatot akarsz? Megkaphatod!
Kérdés: Miért nem fordítják a kormánypropagandára félretett 150 milliárdot a vírus elleni harcra?
Válasz: Mert pénztáros lölö még sem gyógyszergyárat, sem védőeszközgyárat nem vásárolt a gazdájának!

Szívesen!

Nekoashi2005 2020.03.12. 08:43:24

@Grimbusz Makszimusz:
"csak egy marék szarnak örvendezel"

'A stílus maga az ember."
Georges-Louis Leclerc, Buffon grófja

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 09:03:12

@Nekoashi2005: 'A stílus maga az ember."

Iggen, ez egy nagy igazság, viszont "a lét határozza meg a tudatot" ergo egy ilyen lumpenproliktól nyüzsgő közegben az ember egy idő után érthető okokból elragadtathatja magát! :P

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.12. 09:30:52

Próbálok diszkréten fingni, olyan szépen süt a nap.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 09:31:39

@Grimbusz Makszimusz: "Azt hitted aranyat találtál, de szokás szerint csak egy marék szarnak örvendezel! "

Baszod olvasd már el néha, amiket írogatsz! Mert ebbből a válaszodból erősen az jön ki, hogy szar belőled jött.;D

Nekoashi2005 2020.03.12. 09:34:20

@Grimbusz Makszimusz:
"lumpenproli"
Csak nem dagi laci házmestert köszönthetjük körünkben?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 09:41:24

@látjátok feleim szümtükkel: Miért is olvasnám vissza magamat, amikor veletek ellentétben ép elmém tudatában írom amit írok? Ha ezt nektek nem tetszik, akkor a hiba a ti készüléketekben van, ellenben nekem iránytű ahhoz, hogy jó úton járok!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 09:46:50

@Grimbusz Makszimusz:

Azért olvasd vissza néha saját magad, mert akkor nem minősítenéd a korábbi szavaidat szarnak. Te írtad, csak keresd elő!

Muhammad Balfas 2020.03.12. 09:55:04

@eszti.....: "nem hisztizni kellene - felesleges, lepereg- hanem gondolkodni."

Vagyis vizet prédikálsz és bort iszol..:))

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 09:55:24

@látjátok feleim szümtükkel: Szarnak a szavaim szándékos félreértelmezése után előadott debil következtetését minősítettem a kollégának! Most egyébként te ugyanezt eljátszottad, azt hitted hogy aranyra bukkantál, közben meg csak egy marék szart lengetsz!

Muhammad Balfas 2020.03.12. 10:05:09

@morph on deer: Az hogyan dolgozta fel kis lelked, hogy Hobo Vidnyánszky színházában lép fel, és a társulati tagok között is szerepel?
Egyébként a tizenéves Pető Iván is otthagyta a szülői (ÁV)házat, vagy a kis Bauer "körmös" Bauer papát?
Vajon Dobrev Klárika hány évig élt egy fedél alatt Apró nagyapóval egy holokauszttúlélőtől elzabrált villában?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 11:00:53

@Muhammad Balfas: Az ám! Játsszunk el a gondolattal, hogy mi lenne a műsor egy fideszes esetében, ha az elkobzott zsidóvillában élne bolsevik anyóssal, külföldi titkosszolgálatos eredetű feleséggel egyetemben!

Belzebubo 2020.03.12. 11:16:39

@Grimbusz Makszimusz: hát mert rajtad/rajtatok csak röhögni lehet. Birálni nem, mert az felségsértés, véleményt mondani nem, mert az pánikkeltés, az egész eljárásnak olyan Kádár.2 feelingje van. Hülyitett kiadásban

Belzebubo 2020.03.12. 11:20:56

@Grimbusz Makszimusz: ami pedig a stílust illeti: Rostanddal szólva “mondhatta volna szebben is kis lovag”
Már ha hallottál volna valaha is róla...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.12. 11:27:35

vajjon a kecske vágó hány kerék kerekségét ellenőrizte máig?
lyól biztos nem csinálta, mióta övé a zsíros állás (szegény nyugdíjas) azóta ugrál a 3as metró

eszti..... 2020.03.12. 11:35:56

@látjátok feleim szümtükkel:
@Grimbusz Makszimusz:

"A kormányinfón ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy egyenlőre azért nem, mert a vírus a gyerekeket nem támadja"
Ez nem igaz.
Csehországban egy 12 éves koronavírusos gyermek fekszik a kórházban, Szlovákiában otthoni karanténban 3 gyerek, plusz az Ausztriában lévő szlovák család mindkét gyermeke is megfertőződött.
Azért zárták be az iskolákat Csehországban, Lengyelországban és várhatóan ma Szlovákiában is , mert a koronavírussal diagnosztizált szülők gyermekei tünetmentesen is megfertőzhetik társaikat.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 11:53:03

@Belzebubo: ROTFL!!!!!!!!!!!!!!! és LOL paraszt! Nem bazmeg, nem ismerem a középiskolai tananyagot, te viszont mostanában érettségizhettél levelezőn és azért házalsz a tudományoddal! :P
De ha ennyire szereted az irodalmat, akkor én is küldenék neked egy idézetet, Paul Verlaine mondta egyszer Arthur Rimbaudnak hogy "sz.pjál le" de még valószínűbb, hogy többször is elhangzott !

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 11:56:13

@eszti.....: A kormányinfón mondták, másrészt itt egyenlőre nincs fertőzött gyerek.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 12:06:31

@eszti.....:" Csehországban egy 12 éves koronavírusos gyermek fekszik a kórházban, Szlovákiában otthoni karanténban 3 gyerek, plusz az Ausztriában lévő szlovák család mindkét gyermeke is megfertőződött."

Az három fertőzött, mert a karantén ugyebár elkülönítést jelent. Erről a libsi tempóról meg leszokhatnál, hogy idegen országok intézkedéseit hozod példának, ki nem szarja le, van nekünk saját kormányunk, itt nincs fertőzött gyerek, fertőzött felnőtt sem sok, ha meg bebaszna a kormány valami kemény karantént, akkor azért vernétek a nyálatokat, ugyanis a napnál világosabb a hülye képmutatásotok ebben a kérdésben, nem a probléma érdekel benneteket, hanem a lehetőség az aljaskodásra!

Nekoashi2005 2020.03.12. 12:11:37

"Grimbusz Makszimusz
De ha ennyire szereted az irodalmat, akkor én is küldenék neked egy idézetet, Paul Verlaine mondta egyszer Arthur Rimbaudnak hogy "sz.pjál le" de még valószínűbb, hogy többször is elhangzott !"

Miért van az, hogy a fidessnyik-bolsevikoknak mindenről a homoszexualitás jut az eszébe? Freudi elszólás?

eszti..... 2020.03.12. 12:14:00

@Grimbusz Makszimusz:

bla-bla-bla

te írtad: "A kormányinfón ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy egyenlőre azért nem, mert a vírus a gyerekeket nem támadja"
a jelen helyzetben ilyen kijelentést még a kocsmában sem tesznek, nemhogy kormányinfón, mert hülyének nézik az illetőt.
szerinted háborog valaki azokban az országokban, ahol valóban kemény intézkedéseket hoztak?

Nekoashi2005 2020.03.12. 12:15:38

Mai nap a kozigallas.gov.hu oldalon 393 orvosi álláshely van meghirdetve. Ápolói-aszisztensi állásokat már meg sem merem nézni! Ha a nyugdíjas orvosok nem vállalják a munkát, összeomlik az egész!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 12:21:55

@eszti.....:" a jelen helyzetben ilyen kijelentést még a kocsmában sem tesznek, nemhogy kormányinfón, mert hülyének nézik az illetőt."

Újságírók kérdezték meg, hogy az alsóbb iskolákat miért nem zárják be. Mi a problémád az indoklással, mi nem fedi a valóságot? Mi ebben az, amit egy kocsmában sem mondanának? Szerintem megint csak a szokásos libsi vágyvezérelt méltatlankodást láthatjuk nálad, mert a kormányszóvivő nem azt mondja, amit te hallani szeretnél!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 12:24:23

@Nekoashi2005: Milyen elszólás? Nem véletlenül buziztam le, szó sincs elszólásról.

eszti..... 2020.03.12. 12:33:36

@Grimbusz Makszimusz:

te írtad: "A kormányinfón ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy egyenlőre azért nem, mert a vírus a gyerekeket nem támadja"

mert a vírus a gyerekeket nem támadja
mert a vírus a gyerekeket nem támadja
mert a vírus a gyerekeket nem támadja
mert a vírus a gyerekeket nem támadja

felfogtad, vagy tovább játszod az értetlent?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 12:44:22

@eszti.....: És ezzel most mi a kurva anyádat akarsz mondani tótkurva? Ez nem azt jelenti, hogy gyerek nem betegedhet meg koronavírustól,csak aztr, hogy egyenlőre nem betegedtek meg! A szóvivő hozzá is tette, hogy az intézkedés nem végleges, bármikor dönthetnek másképp, ha a helyzet úgy kívánja és én le is írtam!
Megint kiragadtál egy mondatot, és kerülöd a következő mondatot, ami megvilágosítaná a hülye agyadat és feleslegessé tenné az értelmetlen nyavalygásodat!

eszti..... 2020.03.12. 12:56:33

@Grimbusz Makszimusz:

hisztikirály! mit kell megmagyarázni a "mert a vírus a gyerekeket nem támadja" kijelentésen????
a vírus minden ember szervezetét megtámadja, csak van aki könnyebben megbirkózik a kórral. a gyerekek számára kevésbé veszélyes.

Muhammad Balfas 2020.03.12. 12:58:36

@eszti.....: Németországban talán bezárták a közoktatási intézményeket?

eszti..... 2020.03.12. 13:03:59

@Muhammad Balfas:

Minden ország saját hatáskörében dönti el, bezárja-e oktatási intézményeit.
Lásd Azerbajdzsánt, ahol nincs fertőzött, de bezárták az iskolákat.
Szlovákiában sem született még döntés az országos iskolazárlatról. Egyenlőre a fenntartók döntik el.
Most a "mert a vírus a gyerekeket nem támadja" kijelentésről beszélünk.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 13:14:09

@eszti.....: "Most a "mert a vírus a gyerekeket nem támadja" kijelentésről beszélünk."

Nem beszélünk semmiről, te játszod a hülyét, én meg asszisztálok hozzá. Eddig!

Nekoashi2005 2020.03.12. 13:39:08

@Grimbusz Makszimusz:

Én vagyok a hülye, hogy műveletlen embereknek próbálok tudást préselni a fejébe.....

Na mindegy, nekifutok....

m.nyest.hu/hirek/freudi-elszolas-avagy-ami-rejtett-egyszer-ugyis-a-felszinre-kerul

"A freudi elszólás kifejezést arra mondjuk, amikor rejtett gondolataink utat törnek maguknak a nyilvánosság felé, s leleplezik titkainkat. A következményük pedig ritkán kellemes: kínos helyzeteket idéznek elő. A legemlékezetesebbek, sokszor évek múlva is felemlegetettek, a pajzán gondolatokat felfedő elszólások."

Szóval a "buzizásod" az elrejtett és titkolt szexuális irányúltságod kivetülése!

Muhammad Balfas 2020.03.12. 13:41:37

@eszti.....: Vagyis egyáltalán nem biztos, hogy helyes döntés bezárni a közoktatási intézményeket. Lehet, hogy egy ostoba túlreagálás. A felsőoktatás esetében sztem helyes döntés volt a bezárás, a sok külföldi hallgató miatt..

Grimbusz Makszimusz 2020.03.12. 14:11:48

@Nekoashi2005: "A freudi elszólás kifejezést arra mondjuk, amikor rejtett gondolataink utat törnek maguknak a nyilvánosság felé, s leleplezik titkainkat. A következményük pedig ritkán kellemes: kínos helyzeteket idéznek elő."

Iggen a zsidó áltudomány a belemagyarázási technikájával! Ha te hitelesnek tartod, akkor vigyázz, mert gondolom ettél kolbászt, virslit, vagy hasonló alakú ételt ugye? Namármost akkor ezek alapján, te nem az éhségedet csillapítottad, hiszen bármilyen más alakú ételt is ehettél volna, hanem a hímtag alakú kajával az orális szex iránti vonzalmadat manifesztáltad!

morph on deer 2020.03.12. 14:22:55

@Muhammad Balfas:
“ Az hogyan dolgozta fel kis lelked, hogy Hobo Vidnyánszky színházában lép fel, és a társulati tagok között is szerepel?”

Sehogy szivi, mert nem érdekel.
Én még akkor ismertem a Hobót, amikor még nem járt érte kockacukor, de pár évtizede már nem követem. Ennek ellenére nem értékelem kevésbé a pályáját.
Nálam nem változik retroaktiv a vélemény a széljárás mentén, ez van:)

Nekoashi2005 2020.03.12. 14:45:22

@Grimbusz Makszimusz:
Valaki ennyire buta legyen! Dobálózol a fallikus szimbolumokkal, és ezzel bizonyítod a nemi beállítottságodat.

De nem itéllek el érte!

eszti..... 2020.03.12. 14:55:33

@Muhammad Balfas:

Aha!

Most jött a hír, súlyos intézkedéseket fogadott el a szlovák válságstáb.

Pellegrini megerősítette, hogy 16 koronavírus-fertőzött van Szlovákiában.

A válságstáb súlyos intézkedéseket fogadott el a koronavírus terjedésének megakadályozásáért:

bevezetik az ellenőrzést a határátkelőkön
lezárják mindhárom nemzetközi repülőteret
elrendelik a kötelező 14 napos karantént minden külföldről érkezőnek
bezárják az összes iskolát és óvodát minimum 14 napra
bezárják az összes aquaparkot és síközpontot
bezárják a szociális és kulturális intérményeket
bezárják a szórakozóhelyeket
korlátozzák a nemzetközi vonat- és buszközlekedést
A nemzetközi teherforgalmat továbbra is engedélyezik.

Pellegrini: raktáron vannak a saját részecske- és porszűrővel ellátott maszkok, több millió darabbal rendelkezünk. A szájmaszkokat ingyen fogják osztogatni az embereknek.

Saková: Csökkentjük a hivatalok nyitvatartásának idejét is. Holnaptól az éjszakai bárok, szórakozóhelyek is bezárnak. Kérjük a lakosokat, az üzletekbe csak akkor menjenek, ha valóban szükségük van valamire, a shoppingolást hanyagolják.

Az élelmiszerüzletek nem, de minden más be fog zárni. Ide tartoznak a gyerekmegőrzők, konditermek is például.

A 14 napos zárvatartás hétfőtől lép érvénybe, függetlenül attól, hogy az adott intézmény, vagy üzlet be volt-e zárva az elmúlt hetekben, vagy sem.

Az iskolák bezárása miatt elmaradnak az érettségi vizsgák

Legalább két héttel elhalasztják az érettségi vizsgákat az iskolák bezárása miatt – közölte Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnök a központi válságstáb ülése után.

ujszo.com/kozelet/sulyos-intezkedeseket-fogadott-el-a-valsagstab

morph on deer 2020.03.12. 15:53:32

@Grimbusz Makszimusz:
“ Ez nem azt jelenti, hogy gyerek nem betegedhet meg koronavírustól,csak aztr, hogy egyenlőre nem betegedtek meg!”

Meg ezt SE jelenti!

Ez a mondat csak azt jelenti, hogy pillanatnyilag fogalmuk sincs arról, hogy van-e beteg gyerek.

Hogy miért?
Mert a gyerekek jó része tünetmentesen, vagy egészen enyhe tünetekkel vészeli át a járványt, tehát fel sem merül, hogy vizsgálni kéne őket a covi-19 fertőzésre!
De közben a fertőzött gyerek vidáman adja tovább, elsősorban papának, mamának, meg a tesóknak, mert velük van elég közeli kontaktusban.
Mivel esetleg nem köhög meg tüsszent, a nagyközönség nincs annyira kitéve a közvetlen fertőzésnek a kis Covi-tól, de az esetlen megfertőzött szülők ezt a “problémát” is áthidalják, ha úgy hozza a sors.

Mindössze ez a gond ezzel.:(

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.12. 16:15:24

van ez az eszeni mek a rudi
valaki mongyaL melyiknek kell drukkolni mer a zsindex ezen is pörög
bisztos fontos ügy bisztos

Belzebubo 2020.03.12. 17:20:38

@Grimbusz Makszimusz: jéé egy bigott fidesz-ôrült ismer francia irókat!!! Azt hittem, a köreitekben az irodalom=Wass Alberttel meg Tormai Cècilèvel! Rostand egyébként nem szerepel az irodalom anyagban én a daját kedvemre olvastam a Cyranot és sajnos az is nagyon régen volt, amikor érettségiztem. Emiatt viszont Van már elég tapasztalatom, hogy feismerjem a hatalommániás elborult akarnokot, meg az ô talpnyaló vakhitû alattvalóit. Láttam épp elég pártbuzit...

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 17:48:38

@Grimbusz Makszimusz:

Házt ha már a saját szarod is büdösnek tartod, akkor mért szarsz annyit? Dugd be, oszt vége.

6.Lenin 2020.03.12. 18:28:07

@eszti.....:

Még új kormány se lesz?

eszti..... 2020.03.12. 18:49:45

@6.Lenin:

Négypárti koalíciós kormány lesz, ennyi már tudható. A kormányváltás időpontjáról viszont nincs infó, nem is sürgeti senki. A központi válságstáb minden ülésén részt vesz a leendő kormányfő.

6.Lenin 2020.03.12. 18:59:01

@eszti.....:

A jelek szerint nagy lehet a verseny köztük, utólag. Bezzeg...
(az új kényelmesen megvárja, míg a régi esetleg... vagy nem...elég veszélyes játék)

eszti..... 2020.03.12. 19:06:51

@6.Lenin:

Szlovákiában szükségállapot van. Kormányváltás akkor lesz, ha stabilizálódik a helyzet.

eszti..... 2020.03.12. 19:28:49

@6.Lenin:

A hír hat napos. :D

Tegnap felsoroltam, miért is van szükségállapot. Többek között azért, mert így a szlovák egészségügyi cégek külföldre szánt eszközeit elsődlegesen vásárolhatja meg a szlovák állam.
Nemcsak Magyarországtól kértünk segítséget, hanem Németországtól, Csehországtól, Ausztriától. Lengyelországtól is. Továbbá minden olyan uniós országtól, ahol felesleges készlet van.
Jelenleg minden megyei kórházban zajlik a fertőző osztályok bővítése. A háziorvosokat ellátják védőfelszereléssel. Közben folyamatosan töltik fel a központi ellátó alap készleteit.
Bezárnak az osztrák síparadicsomok, a külföldön dolgozók elindultak hazafelé. Nagy járványra számítanak.
Csak ma 11 esettel nőtt a fertőzöttek száma. Eddig 832 mintát teszteltek le.

morpho 2020.03.12. 19:44:21

@Nekoashi2005: Grimbusz kőbuzi! Már napokkal ezelőtt coming out-olt.

Tényeg Grimbusz cica, ha már szóba jöttél. Írtál egy ilyet, hogyasszongya: "Erről a libsi tempóról meg leszokhatnál, hogy idegen országok intézkedéseit hozod példának, ki nem szarja le, van nekünk saját kormányunk"

Amikor Nyugat-Európában terrortámadások voltak, akkor éjjel-nappal azt fostad magadból, hogy milyen kurva nagy veszélyben vagyunk. Most meg, hogy valós veszély van, " ki nem szarja le"? Ezt a következetességet imádom a narancskullancsokban!

6.Lenin 2020.03.12. 19:44:49

@eszti.....:

Nem lenne észszerűbb normálisan kezelni ezt az esetet? Én bízom a szlovák, és a magyar szakemberekben is, hogy a helyzetnek megfelelően kezelik az ügyet. Szerintem tök felesleges laikusoknak ebbe belepofázni. Sokkal jobb lenne, ha mindenki a saját körülményeihez igazodva betartana minden olyan dolgot, ami ilyenkor elvárható lenne értelmes emberektől.

Muhammad Balfas 2020.03.12. 19:48:12

@eszti.....: De a németek miért nem zárják be az iskolákat?
A szlovák kiskölykök meg valszeg a nagyikat fogják megfertőzni, akiknek vigyázni kell rájuk,ha valóban hordozzák a vírust. Többet ésszel, mint ész nélkül..

Muhammad Balfas 2020.03.12. 19:54:46

@morph on deer: Láthatóan nem vagy tisztában azzal, hogy szánalmas politikai oldalad részéről a legocsmányabb támadásokat kapja Hobo azért, mert közösséget vállal Vidnyánszky színházával..
Dobrev Klárika és Apró nagyapó családi életközösségéről, illetve „körmös” Bauerékről elfelejtettél nyilatkozni..

eszti..... 2020.03.12. 19:54:58

@6.Lenin:

Normálisan? Hogyan?

Kormány kikérte a mobilszolgáltatóktól az anonim adatokat. Ennek alapján az elmúlt két hétben nyolcezer pozsonyi lakos volt Olaszországban. Viszont csak töredékük jelezte ezt a hatóságoknál.
A pozsonyi főpolgármester szerint csak Pozsonyban több száz felderítetlen fertőzött lehet.

Mit értesz belepofázás alatt? Talán azt, hogy ismertetem a szlovákiai és a csehországi helyzetet? Ezek az információk mindenki számára elérhetőek.
Vagy úgy gondolod, jobb, ha nem is foglalkozunk vele?

6.Lenin 2020.03.12. 20:02:28

@eszti.....:

Láthatólag nálatok, és nálunk is teszik a dolgukat azok, akiknek ez a feladatuk. Mivel az adatok többsége hozzáférhető. akit érdekel, utánanézhet.
Felesleges bezzegezni, meg faszságokon rágódni, feleslegesen.

Nyilván, akik belső kényszer miatt tolják a saját hülyeségeikett , felesleges értelemre hivatkozni.
Na, mind1 is, mindjárt kezdődik a Háttérkép, nézek inkább valami értelmeset inkább.

Muhammad Balfas 2020.03.12. 20:11:38

@6.Lenin: Teljesen mindegy, hogy mit csinál a magyar vezetés. A nyuszi meg a sapka esete ez is..

morph on deer 2020.03.12. 22:42:59

@Muhammad Balfas:
“ Dobrev Klárika és Apró nagyapó családi életközösségéről, illetve „körmös” Bauerékről elfelejtettél nyilatkozni..”

Veled ellentétben én nem hátrafelé nézve próbálom az előre haladás látszatát kelteni, engem tényleg nem érdekel, hogy kinek a kije ki- vagy mi volt.
Én a személyt nézem, és legkevésbé sem az befolyásol, hogy ki mit mond kiről.

Szóval sajna nem érdekel sem a te véleményed, sem másé, úgy általában senkiről, ugyanis teljes mértékben képes vagyok saját vélemény kialakítására.
A legtöbbször egyébként is érdekesebb a véleményalkotó személye, mivel rengeteget elárul magáról, miközben mást áztat.

Amúgy már mondtam, hogy kb tíz éve nem foglalkoztat a Hobó, (sem) szóval rossz helyen próbálkozol.
Egyébként is, már jó ideje szelektálok az információk között, és ami nem érdekel azt át tudom lépni gond nélkül.
(Ezért nem ismerem a legtöbb úgynevezett celebet sem, mert nem vagyok hajlandó velük foglalkozni. Kérdezd a nejem, ő tudja, ki kicsoda, stb.:))

alöksz róz 2020.03.12. 23:31:47

@Grimbusz Makszimusz: "nem a probléma érdekel benneteket, hanem a lehetőség az aljaskodásra" - ilyenek mind. rendesen örülnek neki.

alöksz róz 2020.03.12. 23:33:55

index alig bírja kivárni a gazdasági visszaesést, már előre örvendeznek

Muhammad Balfas 2020.03.13. 08:23:53

@morph on deer: Várjál, tehát Orbánnál negatívumként hozod fel, hogy nem hagyta ott 17 évesen a szülői házat, mint Hobo (Eleve Orbán apjának párttitkársága egy ordas nagy hazugság, de mindegy), viszont Pető Ivánnál, Bauernál vagy Dobrev Klárikánál nem problémás a számodra, hogy nem hagyták ott a szülői (ÁV)házat. Hát, következetes a gondolkodásod, mint egy öt évesé..:)

Muhammad Balfas 2020.03.13. 08:27:22

@alöksz róz: Kissé talán árnyalja talán a jó kedvüket, hogy 2008-tól eltérően most 480 milliárd van bespájzolva a költségvetésben a válság esetére..:)

morph on deer 2020.03.13. 11:52:29

@Muhammad Balfas:
“ negatívumként hozod fel, hogy nem hagyta ott 17 évesen a szülői házat, mint Hobo ”

Abbahagyhatnád a csúsztatást, baromi unalmas.
Ez eleve így kezdődött:
———
Nekoashi2005
“ Hogy a csuti g-nek az apja pártitkár volt? Na és! Hobónak meg belügyminiszter helyettes! Hogy is irja a Biblia? Apák bűneiért a fiúk ne szenvedjenek?”

Én:
“ Akitől a Hobó az első adandó alkalommal elköltözött, épp ugyanabból az okból.
Hát ez is a különbség köztük, nem csak az a fél méter...”
———-
Erre aztán te elkezdtél provokálni, hogy akkor bezzeg erről-arról mit gondolok, és az istennek nem fogod fel, hogy azon túl, hogy nem is erről volt szó, ez engem sosem érdekelt igazából!
Ez azóta sem változott, te meg itt sikítozol, hogy bezzeg mert ők meg, hűha, stb...!
Szóval sorry, de qrvára leszarom, hogy te milyen választ akarsz kiprovokálni, ez nálam nem működik. További szép napot.

morph on deer 2020.03.13. 12:11:02

@Muhammad Balfas:
“ 2008-tól eltérően most 480 milliárd van”

Ami 2008-hoz képest most bő 30%-kal kevesebbet ér. Hát igen, a fejlődés megállíthatatlan. De jó!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.13. 15:21:09

@morph on deer: “ 2008-tól eltérően most 480 milliárd van”
Ami 2008-hoz képest most bő 30%-kal kevesebbet ér. Hát igen, a fejlődés megállíthatatlan. De jó!"

Természetesen az infláció és kis társai miatt egy 2008-as 480 milliárd többet ért, mint egy 2020-as, csak az a baj, hogy akkor nem volt lóvé ami többet ért volna, pannon pumáék eladtak, elkúrtak mindent, meg az IMF-nél kuncsorogtak!

Muhammad Balfas 2020.03.13. 18:36:01

@morph on deer: Összehasonlítottad Hobo és Orbán fiatalkorát az alapján, hogy előbbi otthagyta a komcsi szülői házat, míg Orbán nem. Miért nem teszed meg ugyanezt az összehasonlítást Hobo és Pető Ivánka, kis "körmös" Bauer, vagy Dobrev Klárika között is? Csak a jó öreg kettős mérce, ugye? :)
süti beállítások módosítása