B1 blogcsalád



"Nem tisztelik Önt eléggé" - a rektorhelyettes 7 pontban cáfolja Áder hazugságait a CEU-ról

2017. április 26. - nickgrabowszki

Enyedi Zsolt azon akadt ki, hogy a nemzet egységét megjelenítő bajszos szar köztársasági elnök félretájékoztatta Trefort gimnázium diákjait.terf.jpg

Ezért nyílt levelet írt, hogy pontról-pontra helyretegye a hazugságokat.

1. Áder állításával szemben nincs három CEU, csak egy: az egyetem amerikai akkreditáltságú CEU-ból és a magyar akkreditáltságú KEE-ből áll.

2. Áder nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy nem oktat minden egység. Mindkét egység oktat. 

3. Nem felel meg a valóságnak, hogy a KEE akkor is minden gond nélkül folytathatja jelenlegi tevékenységét, ha a CEU-nak távoznia kell. "A CEU elűzése a KEE programjait is aláássa."

4. Nem felel meg a valóságnak, hogy a törvény egyetlen mondata sem vonatkozik a KEE-re. "A 9. § (2a) alkalmazása megköveteli a hasonló nevű egyetemek esetében, hogy a később létrejött egység változtassa meg a nevét. A mi esetünkben ez éppen a KEE-t érinti."

5. "Az az állítás, hogy egyes nyugati országok szabályozása szigorúbb mint a magyar, félrevezető. Nem tudok olyan másik nyugati országról, amely létező, törvénytisztelő és tekintélyes egyetemeknek az országból való kiszorításához vezető törvényeket hozott volna."

6. Áder hazudott, amikor Ignatieff rektort idézte, aki nem azt állította, hogy  az egyetem magyarországi működését semmilyen veszély nem fenyegeti, hanem azt, hogy az egyetem nem fog megszűnni, valamint azt, hogy ragaszkodnak Budapesthez. 

7. Áder azt is mondta, hogy amennyiben megvan a jóindulat mindkét félben, a tárgyalások megoldáshoz fognak vezetni. Enyedi szerint azonban azonban "egyeztetést kérő leveleinkre a kormánytól eddig vagy elutasító választ kaptunk vagy semmilyet".

Hol van itt a jóindulat, elnök úr?
Kérem gondoljon bele, miért nem hallgatott Önre a kormány, és miért nem kezdett tárgyalásokat az érintettekkel? Attól tartok azért, mert nem tisztelik Önt eléggé.
Hogy ez miért van, nem tudom. De azt gondolom, hogy amennyiben Ön kissé kritikusabban viszonyulna a kormányzati érvekhez, talán az Ön tekintélye is növekedne.
Végül engedje meg, hogy hangsúlyozzam, jól esett, hogy Ön értékesnek találja az egyetemünkön folyó munkát, és nagyra értékeltem az Ön beszédmódjának civilizált hangnemét.De nem látom, hogy a helyzetet jottányit is javította volna.

A teljese levelet itt olvashatja el: 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1812455243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK 2017.04.27. 13:37:45

ez az a rektorhelyettes, akit a saját rektora épp ma cáfolt? akkor ugye megállapíthatjuk, hogy az sem igaz, amit kérdez :d

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.27. 14:17:31

@FCUK: "akkor ugye megállapíthatjuk, hogy az sem igaz, amit kérdez"

Nem, az a csúti geci, akire gondolsz.

FCUK 2017.04.27. 14:26:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: másfél sor, és nem ment át? menthetetlen vagy :)

bordat 2018.03.01. 10:05:58

Az Elnök úr is a Fideszhez köthető báb akinek csípőből kötelessége a {HAZUGSÁG} akarom mondani a félre vezetés ;és a tájékoztatás !Velősen csak ennyi

tótágas 2018.05.19. 11:13:12

Az Elnök Úrnak is joga van félni. Sőt. Neki van csak igazán joga. mert neki kettőtől kell rettegnie. A néptől és a nem néptől.

gais 2019.08.06. 10:29:39

Azt hiszem az, hogy legyen CEU, vagy ne legyen csak alapszintű. A CEU egy posztgraduális egyetem. Majd, ha minden magyar ember gyereke eljutha gond nélkül az egyetemre, és ki tudják fizetni a tandíjat a CEU-n akkor én is teljes mellszélességgel a CEU mellett vagyok, addig azonban nekem csak egy "elitképző", és nem érdekel a sorsa.
süti beállítások módosítása