B1 blogcsalád



Ha egészséges, ne hordjon maszkot! Orbán maszkban

Itt élünk - pár képben elmesélve

2020. április 08. - b1 blog

Úgy tűnik, a kormányzati kommunikáció is gyorsan változik. Néhány napja még kiplakátolták, hogy ne hordj maszkot. Azóta meghalt pár tucat ember. Más a kommunikáció is. Mondjuk a csempe lehullott, a lift nem jár, a tűzoltókészülék a földön, az orvos még felvenni sem tudja a sebészmaszkot. Orbán olyan biztonsági maszkban, amit őrizzünk meg az orvosoknak -  valamint a hirdetmény, hogy ha csúnyát látsz, ne fotózz. 

Így élünk (reméljük azért túl).

orban_3.jpg

 

ke_pernyo_foto_2020-04-08_10_16_29.png

ke_pernyo_foto_2020-04-08_10_16_56.png

tilos_fe_nyke_pezni_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3315598526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2020.04.10. 14:45:21

@eszti.....: na látod ez a szétverés. ha rögtön megjelenik anyázni szétkiabálni az egészet, ha látja h vkik két oldalról kicsit normálisabban beszélgetnek.
nem az amikor ketten kicsit hevesebben osztják egymást vagy beszúr az ember egy kis személyeskedést is

2020.04.10. 14:49:02

@morph on deer: 'A higiéniai szabályok betartásával egyetértek, de ez még mindig nem magyarázat a tömeges fertőzésre."
Tapasztalat szerint a vírus a negyedik-ötödik napon okoz látható tüneteket a fertőzötteken.
Karácsony múlt hét szerdán reggel kényszerítette először zsúfolt tömegközlekedési eszközökkel az ápolókat és a többi fronton küzdőt, .. vasárnapra már sokan megfertőződhettek, akik utána tovább fertőzhették a gondozottakat, .., illetve oda-visszaúton a más intézményben , cégnél dolgozó védekezésben résztvevőt is.
Ha Karácsony ügyes volt, .., akkor Budapest gócponttá vált az elmúlt 9 napban, .., ez az elkövetkező egy hétben el fog dőlni.
..., és ezt nem csak most írom, már az első zsúfolt napon írtam, hogy ez lesz, ... és azt is írtam, hogy ez nem lehet véletlen döntése Karácsonynak, .., netán szakmaiatlan, mert azóta eltelt sok nap és semmit sem változtatott azon az állapoton,. amit már a kiscsoportos óvodások is tudnak, hogy elképesztően veszélyes,,..., lehet ezért kapott Sorostól pénzt, .., kitudja, de hogy valami hátsószándék van ebben a tömeges veszélyeztetésben, az biztos, mert ennyire hülye senki sem lehet, még ő sem.

István Tamasi 2020.04.10. 14:52:56

@Vitéz Nagyuram: "jelen esetben a koronavírus kapcsán a kommunikációs kampány közvetlenül a krízis megakadályozására, ... irányul."
Tehát Nemzetthy Szotyialista Mutyisztán hazaáruló min. elnöke, az elmebeteg suttyó kommunikációs kampánnyal küzd a krízis ellen. Szegény "magyaremberek".

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.10. 14:56:56

@Vitéz Nagyuram: "A tesztelés kiterjedtsége nem a betegség "halálozási arányát" befolyásolja, "

Pedig de. Segg vagy te is, mint a geci gazdád.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.10. 14:58:49

@Tényelek: "Karácsony megint hazudott, .., a mellet, hogy szart arra, hogy fenntartói kötelezettségét ellássa."

Ondó Viktor gazdád tiltotta tesztelést, Karácsony kérte, de hiába.

morph on deer 2020.04.10. 14:59:46

@alöksz róz:
“ papám, nagyon helyes dolog ez a katonásdi”
:)
“Erőt, egészséget, alezredes elvtárs!” - vagy mi!
Netán te is az örömkatonák közé tartoztál?
Akkor próbáld elképzelni, hogy az én katonakönyvemben olyan kép van rólam, amelyiken szakállam és vagy harminc centis hajam van!
Mindez ‘71-‘72 körül lehetett,- valahol még mindig megvan a kis khaki színű dolog.
Én ugyanis sikeresen kihagytam ezt a bohócságot, és egy percig nem sajnálom! De könyvet kaptam, és mivel a személyimben is hosszú hajú képem volt, nem tudtak mit kezdeni velem. Páran mondjuk vértolulást éltek túl a zsírfejű elvtársak közül, amikor vittem a szakvéleményeket, hogy “kíméletes életformát” javasolt a professzor, - akihez ők küldtek kivizsgálásra, - amibe nem fér bele a néphadsereg.

Mindenesetre ez a béna katonásdi, amit ez a mi kis ellentengernagyunk itt előad, valami eszméletlenül röhejes! Remélem, már van valamilyen díszegyenruhája is otthon, amit titokban felpróbálhat a tükör előtt, hogy mikor majd eljön az ideje, ne kelljen szabó után szaladgálni... A Hofi helyében én rá hagytam volna azt a két kiló kitüntetést, amit az egyik előadásán viselt, mert legalább biztosan örömet okoz vele, és értő kezekbe került volna az a sok szar...
“Leléphet!...”

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.10. 15:00:46

@alöksz róz: "vkik két oldalról kicsit normálisabban beszélgetnek."

Fidessfasszopók nem tudnak kicsit se normálisan beszélni, csak a propaganda hazugságaitokat toljátok. Nincs pénz tesztelni, de van 150 milliárd a propaganda hazugságaitokra.

2020.04.10. 15:02:38

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
"Hát ha még szerinted is elégtelen a tesztelés, ne hazudozz tovább, hanem szólj a geci gazdádnak. "
Csak a tények kedvéért;
Franciaország: 117,749 fertőzött 333,807 elvégzett teszt 2,8 teszt/fertőzött
Németország: 118,235 fertőzött 1,317,887 elvégzett teszt 11 teszt/fertőzött
Magyarország: 1190 fertőzött 29,948 elvégzett teszt 25 teszt/fertőzött

Így is sokkal többet tesztelünk egy fertőzöttre vetítve, mint más országok, akkor miért kellene még többet, .., és már sokadszorra kérdezem, pontosan kiket kellene tesztelni, mert a számokból egyértelműen látszik, hogy még a kontaktoknál is fölösleges volt, .., mármint matematikailag, egyébként nem!

2020.04.10. 15:09:39

@morph on deer: "Páran mondjuk vértolulást éltek túl a zsírfejű elvtársak közül, amikor vittem a szakvéleményeket, hogy “kíméletes életformát” javasolt a professzor, - akihez ők küldtek kivizsgálásra, - amibe nem fér bele a néphadsereg."
A mindenre kiterjedő kutatások szerint azoknak írtam be ilyet szakvéleményként, aki valójában selejt volt, .., az tény, hogy azóta már sok olyannal beszéltem, aki azt mondta, hogy ő elintéztette magának, .. , miközben a haverja rávágta, hogy baszd meg annyira selejt voltál, hogy belehaltál volna egy menetgyakorlatba, azért nem hívtak be.
Persze valóban voltak olyanok, akik megoldották a hamis szakvéleményeket, azok viszont csak és kizárólag erős pártháttérrel rendelkezők gyereki voltak, egyébként esélye sem volt senkinek megúszni.
Szóval szerintem gondolkodni kellett volna, mielőtt ilyennel dicsekszik mert vagy biológiai selejt vagy őskomcsi, .., szerintem egyikkel sem illik dicsekedni, elég baj az önmagában is!

morph on deer 2020.04.10. 15:09:47

@Tényelek:
“ ..., és ezt nem csak most írom, már az első zsúfolt napon írtam, hogy ez lesz, ... és azt is írtam, hogy ez nem lehet véletlen döntése Karácsonynak”

Így igaz, emlékszem!

Szerintem meg az éj leple alatt settenkedett arra, és stikában fújta be a mit sem sejtő ápolókat és ápoltakat az ügynökei által Kínából beszerzett vírussal, amit ürgebőrben csempésztek be, a direkt emiatt leállított városligeti építkezésnél ásott alagúton keresztül!
Csak így történhetett, ja, semmi kétség...

eszti..... 2020.04.10. 15:12:14

@alöksz róz:

már mondtam, ne vonj be másokkal folytatott vitádba! mikor északkóreáztam????
nálatok is ugyanez a helyzet, csak senki le sem szarja...Borsod, Nyírség.
ha berobban, lehet nyűszíteni, hogy a mocskos cigányok elfoglalják a kórházi ágyakat, nem jut Juliska néninek, Laci bácsinak.
Csehországban is zártak már teljes településeket karanténba. aztán feloldották, mikor újratesztelték a lakosokat.
igaz, ehhez tömegesen kellene tesztelni.....

2020.04.10. 15:19:01

@morph on deer: "Szerintem meg az éj leple alatt settenkedett arra, és stikában fújta be a mit sem sejtő ápolókat és ápoltakat az ügynökei által Kínából beszerzett vírussal"
Nincs ilyenre szükség, mert a járvány már eljutott abba a szakaszba, hogy ha zsúfoltan utaztatja az embereket, akkor szinte kizárt, hogy ne legyen a több százezer között fertőzött.
Ha csak egy van köztük,akkor is minimum 4600 embernek adja át kilenc nap alatt, .., mert ennyi idő telt el a heringes utaztatás bevezetése óta, ..., ha szerencséje volt Karácsonynak és két fertőzött volt eredetileg, akkor meg 9200 fertőzöttet sikerült neki produkálnia, .., és holnapra már meglehet a 20.000 is, .., szóval nem annyira bonyolult ez és szerintem ezt Karácsony és Gy. Német is pontosan tudja.

alöksz róz 2020.04.10. 15:35:35

@eszti.....: nem vontalak bele semmibe, husom, a te hozzászólásodra reagáltam
én mondtam, hogy északkorea ami nálatok van

nem értem miért haknizol megint ezzel, ahhoz megbetegedésnek is lenni kéne
de ezt már a jááános leírta
persze nincs kizárva h vidéken is beindul, pl most hétvégén biztos sokan széthordják

alöksz róz 2020.04.10. 15:38:23

@morph on deer: te sose tudod a jó oldalát nézni
katonai ellenőrzés alatt nem lesz főorvosúr kissógorának fertőtlenítő és maszkbiznisze

morph on deer 2020.04.10. 15:56:34

@Tényelek:
“ mert vagy biológiai selejt vagy őskomcsi”

A harmadik! Illetve inkább 2.5 :)
Az történt, hogy a kivizsgáláson mandulaműtétet javasoltak, mert rendszeresen nyűglődtem vele, így a Szigony utcai klinikán hozzám fogtak. Csakhogy félúton nekiálltam döglődni, mint később kiderült, az adrenalintól, amit az érzéstelenítővel kaptam.
Aztán összekapartak valahogy, és a másik mandulámat már érzéstelenítés nélkül vették ki, egy félórával később.
Na erre való tekintettel nem ajánlották azt a bohócságot, amit sorkatonaságnak hívtak, mert nem tudtak mit kezdeni a történettel, ráhoztam a frászt a gégeklinikára.
Jóval később vált egyértelművé, hogy az adrenalinra egy úgynevezett adverse reaction indul be nálam, mert túlérzékeny vagyok rá. Ez azzal is jár, hogy hamarabb reagálok, mint az átlag, meg azzal is, hogy egy idő után kvázi allergiásan, ha túl sok van. Igen, a saját adrenalin is így hat. A bőröm éppen nem lesz zöld, de a többi majdnem stimmel. :)
Még szerencse, hogy alapból erőszak-ellenes vagyok, meg hogy többet ésszel, mint erővel.
És ahogy az elmúlt fél évszázad bizonyítja, nekem van igazam.

morph on deer 2020.04.10. 16:07:11

@alöksz róz:
Te nyertél, Alex!
Én viszont nem állom az egyenruhát, egyiket sem!
(A stewardessen is csak egy darabig..:))

eszti..... 2020.04.10. 16:09:52

@alöksz róz:

ez egy valós probléma, te is tudod. ahogy azt is, milyen veszélyekkel jár. csak azt szűrték, aki külföldről jött- adatokat a hatósági karantén kirendelésénél vették fel.
aztán a szűrésnél kiderült, valós az addigi feltételezés.
egy fertőzött alapjáratban 1-2 embert fertőz meg. ez a szám cigánytelepeken 20.

eszti..... 2020.04.10. 16:24:20

@alöksz róz:

jujj, de nehezen viselitek, hogy egy noname nick beleszólt a titánok csatájába!
ott, akkor, te sem küldtél el egyenes vonalú egyenletes mozgással a p.-ba/ megtetted már százszor/, viszont leálltál magyarázkodni.... ő kezdte.
mondtam már, részemről először és utoljára ... legközelebb popcorn-kóla.
de ha akarsz róla beszélni, megtehetjük az alatt a poszt alatt.

figyelj! engem is zavart a belépő, de csak azért mert egy normális eszmecsere közepén történt. szóltam érte. különben meg mindenki úgy amortizálja le nickjét, ahogy tudja.
ő sara.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.04.10. 16:24:30

@morph on deer: DRÁMAI KÉPEK A BUDAPESTI IDŐSOTTHONBÓL !!!!!!

NAGYON VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, MERT KARÁCSONY ÉS BANDÁJA NEM FOG !!!!!!!!!

"A Civitas Et Fidelitate új anyaggal jelentkezett. A videó készítői annyira felháborodtak a Pesti úti idősotthon esetén, hogy egy összeállítást készítettek az eseményről."
www.youtube.com/watch?v=TSUovlvNtXY

GYILKOSOK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eszti..... 2020.04.10. 16:26:08

@morph on deer:

stewardessen is csak egy darabig..... ezekért érdemes idejárni ))))))

eszti..... 2020.04.10. 16:29:23

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

youtube.... apám! ti nagyon hülyék vagytok. ezt a videót külföldön úgy fogják kommentálni, hogy ilyen állapotok uralkodnak Magyarországon..

jó hírünk a világban.....

alöksz róz 2020.04.10. 16:34:12

@eszti.....: fennáll a lehetőség, valós veszély
te meg azt adod elő, hogy szabolcsban borsodban tombol a koronavírus
disztingválni nem tetszik tudni, az a baj

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.10. 16:41:50

@Tényelek: "1190 fertőzött 29,948 elvégzett teszt 25 teszt/fertőzött"

:))

Beleszámoltad a magánúton elvégzett teszteket is, román dezinformátor troll. :))

A fertőzöttek száma még Ondó Viktor gazdád szerint is nagyságrendekkel nagyobb, mivel rendkívül kevés tesztet végeznek. A geci maga mondta, hogy nem tesztel, mert félreértette tesztet.

A Magyarországéval nagyjából megegyező lakosságú Svédországban mindeddig 54 ezer tesztet végeztek el, ez a lakosság fél százaléka.

Izlandon például bárkit letesztelnek, aki kéri, akkor is, ha tünetmentes – számol be róla a Business Insider. Céljuk, hogy minél rövidebb időn belül megtaláljanak mindenkit, aki kapcsolatba léphetett fertőzöttel, és így elejét vegyék annak, hogy a vírus ellenőrizetlenül terjedjen. Külön honlapon közzéteszik a naponta frissített adatokat. A mintavételek, kórházi és otthoni karanténban lévők, intenzív ápolásra szorulók, gyógyultak és elhunytak száma mellett statisztikákat közölnek egyebek mellett arról is, hogy naponta hány tesztet végeztek el. Cikkünk írásáig a hivatalos adatok szerint közel 29 ezer tesztet végeztek – ez azt jelenti, hogy a 364 ezer lakosú ország majdnem 8 százalékát már megvizsgálták.

eszti..... 2020.04.10. 16:54:55

@alöksz róz:

na, idézd azt a mondatomat, ahol tombolásról írtam!

ha berobban - ezt a kifejezést használtam...

nincs olyan sok különbség a szepességi vagy a szabolcsi, borsodi, nyírségi romák életvitele,életkörülménye között. kb. ugyanannyian jártak Németországba, Olaszországba, Hollandiába koldulni, strichelni... a járvány miatt elfogytak a kuncsaftok, hazajöttek...
egyik szlovák romatelepen egy Angliából hazaérkező strici fertőzött meg több, mint 30 embert. csapott egy nagy bulit... ennyi elég volt hozzá.

északkóreázol.... mi van, jogvédő lettél? ebben az esetben én nagyon örülök a katonaság által ellenőrzött karanténnak. itt fegyelmezetten betartjuk a szigorú előírásokat. de mindez hiába, ha a romatelepről 3-4 ember elmegy a helyi tescoba és elég, ha megfog ugyanannyi bevásárlókosarat.
a másik veszély, ha 2 hét múlva ugyanazon telepről 50-70 személy kórházba kerül....

eszti..... 2020.04.10. 17:07:36

@Tényelek:

az azonnali cikke március 28-i, egy újságírói vélemény..
amiről írtam, egy pneumológussal készült interjú - április 10- ami a FAZ -ban jelent meg.
számomra nem kérdés, melyik a hitelesebb....

www.lidovky.cz/monitor-jana-machacka/machacek-proc-ma-nemecko-malo-mrtvych-a-ventilatory-nejsou-vselek.A200408_131625_monitor-jana-machacka_rkj

www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/coronavirus/beatmung-beim-coronavirus-lungenfacharzt-im-gespraech-16714565.html

eszti..... 2020.04.10. 17:20:45

"14:18 Védőeszközökkel támogatja a határon túli magyar közösségeket a magyar kormány

A határon túl élő magyar közösségeknek eszközbeli segítséget nyújt a kormány, 600 ezer maszkot, valamint néhány tízezer védőruhát, védőfelszerelést és tesztet biztosítanak számukra a Felvidéken, Erdélyben, Székelyföldön, Kárpátalján, Szlavóniában, a Mura-vidéken és a Vajdaságban - jelentette ki Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek.

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország azért tudja megtenni ezt, mert működik a Kína és Magyarország közötti légihíd és a kormány több mint 30 millió maszkot vásárolt már Kínából."

Konkrétan hányok... a családomét.. 4 fő, nyugodtak adják oda valamelyik magyarországi kórháznak... nem szeretném, ha miattam bárkinek is veszélybe kerülne az élete...

boborján20 2020.04.10. 17:33:49

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

a dagattot és a sok hajbokolos rohadékot nem kéne tesztelni demokráciából?

István Tamasi 2020.04.10. 17:36:30

HELYESBÍTÉS
Egy ma délelőtti hozzászólásomban helytelenül írtam a hazai, hivatalosan közölt fertőzöttek számát. A hibáért elnézést kérek.
A ma reggeli hivatalos adat: 1190 koronavírussal fertőzött beteg.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.10. 17:36:48

A Nemzeti Népegészségügyi Központ oldala szerint – annak ellenére, hogy időközben hivatalosan elismert tény lett, hogy Magyarországon is bárki lehet beteg és fertőzhet – az minősül gyanúsnak, és így azt kell tesztelni, akire a következő három kritérium közül legalább kettő érvényes:

38 fokosnál magasabb láz, köhögés, légszomj.
A tünetek jelentkezését megelőző 14 napban külföldön járt.
A tünetek jelentkezését megelőző 14 napban szoros kapcsolatban állt megerősítetten vagy valószínűsíthetően koronavírusos beteggel

István Tamasi 2020.04.10. 17:40:55

@Hova fogják elásni KariGerit?!:
NAGYON VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, MERT AZ ELMEBETEG, SUTTYÓ HAZAÁRULÓ NEM FOG. Az általa vezetett operett törzs protokollja nem engedte, hogy teszteljék a kórházból az idősotthonba visszaszállított embereket és az otthon dolgozóit sem látta el védőfelszereléssel.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.10. 18:37:59

@Sir Bates dö Hól:"Mikropöcs.." Merev állapotban igencsak megváltozott anyád véleménye erről. Mindenesetre ezekben vészterhes járványos időkben különösen értékelte a vitaminokban és fehérjében dús gecit.:)

AngeI 2020.04.10. 19:53:37

@eszti.....: Milyen politikai szövetség az, amelynek tagjai három éven keresztül egyszer sem találkoznak legfelsőbb szinten??

vilagterkep.atlatszo.hu/2017/06/28/visegrad-halott-orban-ellenes-szovetseg-alakul-kozep-europaban-is/

"Átalakulóban a közép-, és kelet-európai térség is, hiába a visegrádi országok migrációs kvóták kapcsán létrejött taktikai egysége, Orbán Viktor közvetlen szövetségesei szép csendben kihátrálnak Budapest mellől. Magyarország nem “büszke és erős”, hanem magára hagyott és elszigetelt ország."

Korai volt az öröm...;)

morph on deer 2020.04.10. 19:56:46

@Hova fogják elásni KariGerit?!:

Civitas Et Fidelitate
CEF?
Ez most komoly?
Olyan mint a CÖF, csak nem szögediesen ejtve!
;)
De most már legalább tudjuk, hogy az állam mért is támogatja a latin nyelvtanfolyamokat!
Mert különben melyik fideszes is tudná, hogy mi a franc is van odaírva, az meg már hogy nézne ki..! Még a végén alelnökké választanák, ha kiderülne, hogy annyira hülye...

És legalább egyúttal arra is fény derült, hogy orbán miért is díszeleg piggy-jelmezben! :D)))

Mindenesetre remélem, hogy arról is csinálnak egy ilyen színvonalas PP tájékoztatót, ha- és amikor kiderül, hogyan is jutott be a fertőzés az öregotthonba! Mert az valóban érdekes kérdés.

Sir Bates dö Hól 2020.04.10. 20:08:27

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: a te címed is meglesz;-)... majd akkor megbeszéljük;-)... te meg én meg egy vipera;-)...

eszti..... 2020.04.10. 20:11:42

@/\ngel:

fussunk neki utoljára!
lányos wc- fiús wc- mindkettőbe ugyanazt csinálják, de nem ugyanazok járnak oda.
na, ilyen az s3-v4

ettől egyszerűbben nem tudom elmagyarázni...

Sir Bates dö Hól 2020.04.10. 20:12:42

Baribaszó ner-cselédek, ahhoz mit szóltak, hogy éhen fogtok halni?
De a család az továbbra is kapja a lét;-)...
Meg a migráncsokra is vigyázni kell, sz'al +29Mrd az eddigi kereten felül pluszban...
És a belgrád-budapest ára is megduplázódott 1700Mrd-ra... és azonnal titkosítják is 10 évre;-)))...
De nektek nem lesz lé... igaz másnak sem;-)...

2020.04.10. 20:23:57

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
"Beleszámoltad a magánúton elvégzett teszteket is"
Nem, az nincs benne a hivatalos adatokban, ennél fogva a WHO-nak elküldöttben sem, amiket én néztem, mindhárom ország szempontjából.

2020.04.10. 20:34:22

@eszti.....: "számomra nem kérdés, melyik a hitelesebb...."
Szerintem ez nem vagy-vagy felállás, mert a németek statisztikai sumákolása, mindkét esetben benne marad, ami azt jelenti, hogy náluk akinek valamilyen halálos betegsége volt a víruson kívüli, amibe bele lehet halni annál nem a vírust tüntették fel halálokként.
Az általam betett cikk főként ezt taglalja, .., ha az olaszok is így tennének, akkor náluk is simán lemenne 1 % alá a halálozási arány, nálunk meg nem lenne egy sem.
Ettől függetlenül a németek jól fel vannak szerelve, ami eleve nagyobb túlélést biztosít, ezzel nem is érdemes vitatkozni.
Nem tudom fel tűnt-e de ma Orbán 8.000 db intenzívágyat mondott, hogy annyi lesz mire a csúcsra érünk, ami pontosan annyi, mint a 13 milliós Bajországnak lesz, szintén a csúcson, mert még ők sem tartanak ott.?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.10. 20:38:57

@Tényelek: "az nincs benne a hivatalos adatokban"

Nyugi, NER cseléd, benne van. Ondó Viktor Mihály gazdád szokásos hazugsága. Ahogy a magyar egészségügyi költésekbe is beleveszik a magánpénzeket.

mgdé 2020.04.10. 20:42:22

@Tényelek:

De azt mondta, most még csak 2.000 van.

Te meg ennél jóval többet haluztál ide, többször is., 4e-t, 4.800-at, 5e-t, meg ilyesmiket.
Nem vagy-e te hírhedett rémhírterjesztő, ama bizonyos Kacsás Matyi?

eszti..... 2020.04.10. 20:43:51

@Tényelek:

gondolom, a szövegértésed nem javult tegnap óta.
így a további konverzáció teljesen felesleges.

2020.04.10. 20:45:47

@eszti.....: "Konkrétan hányok... a családomét.. 4 fő, nyugodtak adják oda valamelyik magyarországi kórháznak... "
Szerintem félreértette a szöveget, .., a magyar kormány a határontúli magyaroknak akar segíteni /pl. Szerbiában, Ukrajnában, Romániában az életük fog rajta múlni!/, nem büszke szlovákon, mint ön, .., szerintem már régen kihúzták a listáról, nehogy megsértsék vagy hánynia kelljen azért mert magyarnak nézik.

2020.04.10. 20:51:49

@mgdé: Szerintem igencsak eltévedt a szövegértés erdejében, pedig csak fasor volt.
A vírus terjedésének mechanizmusát vezettem le 1/2 fertőzéses verzióval, ., egy , illetve két emberrel és a kilenc napja érvényben lévő Karácsony féle, heringes tömegközlekedéssel. Annyiban hibás a levezetésem, hogy ilyen tömegben nem 1/2, hanem 1/14 a fertőzések átadásnak az esélye, .., és akkor már, akár a fél város hordozó lehet, .., de én reménykedem, hogy mindenki szemérmes volt és nem vett levegőt a buszokon, metrón és a villamosokon.

eszti..... 2020.04.10. 20:54:34

@Tényelek:

először segítsen a határon BELÜLI magyar állampolgároknak. ők is megérdemelnék. nem?

2020.04.10. 20:55:29

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Ahogy a magyar egészségügyi költésekbe is beleveszik a magánpénzeket. "
Az nem zavarja, hogy a magán tesztelésekről semmilyen jelentést nem kell leadni és nem is adnak, .., ha valaki pozitív mintát produkál azt, viszont az állami rendszernek újra kell tesztelni, mert a magánlaborok nem WHO akreditáltak?!

2020.04.10. 20:59:24

@eszti.....: Miben :-) ?
A postáson, kórházi biztonságiőrön, hivatalnokokon , ápolókon, orvosokon, stb. van megfelelő védőfelszerelés, ..,a technikai felszereltséget folyamatosan fejlesztik, a hozzá való kezelőszemélyzetet már egy hónapja képzik, mire élesben megyünk az EU egyik legjobban felszerelt országa leszünk.

eszti..... 2020.04.10. 21:02:12

@Tényelek:

véletlenül nem tiltották meg az egészségügyi eszközök kivitelét???

Sir Bates dö Hól 2020.04.10. 21:13:02

@Tényelek: a kurva anyádat basszad szájba, te importált köcsög!

azt írtad melléd verve, hogy volt eleve 2600 lélegeztetőgép, s már vagy öt nappal ezelőtt ezt felemelted 4500-5000 darabra, mert már annyi beérkezett Kínából szerinted (bár ez jobb, mint a retkes kurva 8000 db-ja , amit akkor már tényként közölt), s belengetted a tisztán magyar fejlesztésű, de a világnak ingyen odaadandó MassVentill technológiát (persze kiemelve azt,.hogy tisztán magyar pénzből fejleszteTTék ki, s ingyen bocsátoTTák az emberiség javára, s ilyet a liberálisok SOHA nem tettek volna, mert dollármilliárdokat kereshettek volna rajta) is, tényként bejelentve, hogy az már működik, a sorozatgyártás e héten már indulhat is!

erre itt ágytálazol, du-te dracului bulangiu...

2020.04.10. 21:25:54

@eszti.....: véletlenül nem tiltották meg az egészségügyi eszközök kivitelét??? "
Ezt már lejátszottuk egyszer, ..., kereskedelmi jellegű kivitelt tiltották meg Magyarországról, .., az idióta libsi újságírók is azt hitték, hogy ez mindenre vonatkozik, ezért amikor bejött az első cseh tranzitszállítmány, egyből bedobták, hogy lefoglaltuk, ...
lehet szállítani tranzitban és minden olyan esetben, amikor az nem kereskedelmi jelleggel, pl. egy nemzetközi szerződés, vállalás /Ilyen volt pl. a szerb, horvát, szlovén, makedon szállítás./ vagy az Alapokmány alapján küldik ki, ..., a külhoni magyarok segítése, ez utóbbi körbe tartozik.
De, hogy ráhozzam a szívbajt, rövidesen a szlovákok, csehek és a lengyelek is fognak küldeni Magyarországra védőeszközöket, mert itt lesz az EU elosztóraktára, regionális központja, különleges segítségnyújtáshoz, ha szükség lesz rá.

2020.04.10. 21:36:06

@Sir Bates dö Hól: Írtam, hogy csak a hírekből összeadva, .., a múlt héten lehetett 5-6.000 darab összesen, a héten volt olyan nap, amikor 11 repülőgép jött, .., nem figyeltem mindegyiket, de volt közte olyan, ahol a 500 db, .., és olyan, amelyiken 280 darab volt a hírekben, .., szóval simán összejöhetett a 8.000 db.
Egyébként Orbán valójában ennél többet mondott, mert ő intenzívágyszámról beszélt és ha csak abból lesz annyi, akkor lélegeztetésre alkalmas eszköz nagyjából 10.000 van, .., eleve volt 2.000 lélegezteőgépünk, ami mást nem tudott csak légzést segíteni.
Egy normál menetű egészségügyben nálunk nagyjából a két féle eszközből összesen 1600 eszköz eleve le van foglalva a más betegségben szenvedők használják, .. szóval azt ki kell vonni a 10.000-ből.
De, ha nem így számolnak, akkor is elegendőnek tűnik a 8.000, mert a bajorok ugyanennyit szeretnének 12 milió emberre beszerezni a csúcsra.

2020.04.10. 21:39:55

@Sir Bates dö Hól: " volt eleve 2600 lélegeztetőgép,"
Nem azt írtam, hanem azt, hogy akkor éppen annyi volt.
2000 intenzívággyal és a 2000 lélegeztetőgéppel indultunk.
Azt akkor írtam, amikor bejött az első 600 db-os szállítmány, .., de volt olyan nap, amikor 2.000 db gép jött be, ...ezért változik naponta számuk, mert szinte minden nap jön valamennyi.

eszti..... 2020.04.10. 21:43:35

elvégzett tesztek száma/ 1 mill. lakos

Luxemburg 45166
Málta 31100
Szlovénia 15896
Németo. 15730
Olaszo. 14999
Ausztria 14961
Lettország 14132
Portugália 14122
Ciprus 13507
Litvánia 13243
Dánia 11176
Írország 10734
Cseho. 10725
Spanyolo. 7593
Finno. 7436
Belgium 7269
Hollandia 5926
Svédo. 5416
Franciao. 5114
Szlovákia 4205
Horváto. 3559
Görögo. 3409
Lengyelo. 3126
Magyaro. 3100
Románia 2881
Bulgária 2663

nakit.cz/en/coronadata

eszti..... 2020.04.10. 21:50:53

@Tényelek:

a neten csak ezt a hírt találtam a témában:

Közvetlen európai támogatást kaphat a magyar egészségügyi rendszer. Erről Zupkó Gábor az Európai Bizottság budapesti képviseletvezetője beszélt az InfoRádiónak. Fóris György, a Bruxinfo elemzője pedig arra emlékeztetett, hogy a tagállamok ezidáig nem bízták meg az Európai Uniót azzal, hogy közegészségügyi feladatokat is ellásson.
Az Európai Bizottság jóváhagyta azt az 50 milliárd forint összegű magyar támogatási programot, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben hivatott a magyar gazdaság működését segíteni.

infostart.hu/belfold/2020/04/09/unios-igen-a-magyar-valsagkezelesi-tamogatasi-igenyre

központi elosztó raktárról nincs szó.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.10. 22:14:54

@Sir Bates dö Hól: Egyszerűbb, ha meglátogatod anyádat. Gyakran járok oda meghányatni a viperát.:)))

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.10. 22:16:59

@eszti.....: Ha te száz lövésből kevesebb célt találsz el, mint én 20-ból, akkor jobb lövész vagy?

eszti..... 2020.04.10. 22:24:28

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

picinyem! kinek a kamuja vagy? én nem cicózom 100 lövéssel. veszem a vaslapátot és bumm! 1x.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.10. 22:42:06

@Sir Bates dö Hól: A meggyőződésesek majd utolsó erejükkel is tekerik a biciklit hogy legyen áram a kommenteléshez!

mgdé 2020.04.10. 22:57:29

@Tényelek:

A lélegeztetőgépekről beszélünk.
Amikről a minszterelnök úr az alábbit mondta:
"Lélegeztetőgépből 2000 darab van az országban,"

Te ERRŐL, azaz a lélegeztetőgépek számáról, haluztál több ízben is jóval többet.

Azaz, a feleslegesen iderángatott modelljeid most nem védenek meg, valljál:
te vagy ama Kacsás Matyi?

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.10. 23:03:04

@eszti.....: Úgy akartad írni, hogy rálépsz a gereblyére, és bumm.:)))

mgdé 2020.04.10. 23:03:06

@Tényelek:

Tudtommal EZT mondta:
"Lélegeztetőgépből 2000 darab van az országban, altatógépből szintén 2000"

Azaz, MINDKETTŐBŐL 2.000-2.000 VAN.

Felesleges tovább haluzni, a mai kommentpénzt elbuktad.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.10. 23:09:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Látom ma sok volt a kender és kezdenek összekeveredni a kis fejedben a betűk.
Mindenesetre, ha legközelebb anyádat hívod,és tele lesz a szája, valszeg én vagyok az oka.:))

eszti..... 2020.04.10. 23:20:29

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:

én nem akarok írni, én írok. viszont te nagyon akarsz valamit, de nem vagy rá képes... akárhogy erőlködsz....
na, de fel a fejjel! a te szinteden már az is eredmény, hogy megtalálod a betűket a billentyűzeten......)))))

2020.04.10. 23:24:03

@mgdé: "Tudtommal EZT mondta:
"Lélegeztetőgépből 2000 darab van az országban, altatógépből szintén 2000"
Azaz, MINDKETTŐBŐL 2.000-2.000 VAN."
Erre fel én "majdnem" ugyanazt írtam; "2000 intenzívággyal és a 2000 lélegeztetőgéppel indultunk."
Ez volt március elején, azóta meg jönnek a repcsik sorban, ezért változott.
De ettől ön még reménykedhet benne, hogy annyira kevés van, hogy önnek nem fog majd jutni, ha ettől jobban érzi magát!

2020.04.10. 23:27:01

@eszti.....: Ez nem az, de most nincs kedvem keresgélni, egyszer már betettem itt valamelyik cikkhez, ..., egy EU eü segítségnyújtási hálózatot alakítanak ki, ehhez csatlakozott szinte minden ország, mi is.

eszti..... 2020.04.10. 23:41:23

@Tényelek:

tudod mit tettél te be? a protkódat!

ott van a cikkben: a tagállamok ezidáig nem bízták meg az Európai Uniót azzal, hogy közegészségügyi feladatokat is ellásson.

mgdé 2020.04.10. 23:41:37

@Tényelek:

Nincs rá szükségem. Az istenek és gyermekeik állva halnak meg. Antaiosz természetesen kivétel.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.10. 23:50:49

@eszti.....: Ráléptél a gereblyére és BUMM ! Hihihiháháháháááá Há-há-há!

alöksz róz 2020.04.10. 23:57:42

@Sir Bates dö Hól: "Baribaszó ner-cselédek, ahhoz mit szóltak, hogy éhen fogtok halni?" - északkorea lesz itt, úgy ám

alöksz róz 2020.04.10. 23:59:37

@eszti.....: ja, vigyázni kell mit tesz szóvá az ember
még a végén kiderül h mégiscsak több eu-t akarnak

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 00:08:16

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK:Sajna a gép néha hülyén javít de nem hiszem hogy veled tele lenne bárkinek is a szája!

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 00:15:59

@Tényelek: miva', olyan zavarba jöttél, hogy fekáliázni és bozgorozni is elfelejtettél bulangi?;-)... du-te dracului...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 00:17:40

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ja,.csak vizibicklit a tiborcz kikötőjében, s nem lesz földelés;-...

Sir Bates dö Hól 2020.04.11. 00:20:23

@alöksz róz: de annak te is megiszod majd a levét;-)...

eszti..... 2020.04.11. 00:21:35

@mgdé:

lehetne ilyen több is... már alig van mit kutatni a neten....

eszti..... 2020.04.11. 00:24:35

@Sir Bates dö Hól:

this is beginning of a beautiful friendship...

eszti..... 2020.04.11. 00:31:22

@alöksz róz:

"ja, vigyázni kell mit tesz szóvá az ember"
aha!
"te meg azt adod elő, hogy szabolcsban borsodban tombol a koronavírus"

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.11. 08:45:52

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Anyád kétségbeesett tekintete nem erről tanúskodott.:))

eszti..... 2020.04.11. 11:29:25

@alöksz róz:

áldott ünnepet! :D

/ ebből baj nem lehet. vagy kezdjem kifejteni a bort iszik.. vizet prédikál mentén - legalább 23 sorban, amit nem akarsz megérteni? /

alöksz róz 2020.04.11. 11:40:10

@eszti.....: nem értem mit teszel szóvá
az elekre vonatkozott, h egyszerre követel több és kevesebb eu-t

eszti..... 2020.04.11. 11:46:59

@alöksz róz:

te jó ég! nem gondoltam volna, hogy eljön a perc, amikor fél karomat odaadnám a ...mellébeszélsz.. ért

ezt benéztem... bocs... a régi reflexek... azt hittem csőbe húztál és jön a gyors halál..

AngeI 2020.04.11. 12:55:40

@eszti.....: Ha maradunk a profán példádnál, akkor az S3 egy magára hagyott, ajtó nélküli budi.:D
De koncentráljunk a tényekre: a V4 egy aktív politikai tömörülés ,amelynek legmagasabb szintű vezetői rendszeresen találkoznak deklaráltan V4-ként. A S3 vezetői három év leforgása alatt egyszer sem találkoztak egy hármas csúcs keretében. Nagyjából azóta, hogy Ausztriában és Csehországban a választók leváltották a baloldali kormányokat. A tények makacs dolgok.

eszti..... 2020.04.11. 13:22:34

@/\ngel:

húsom! szent eszter még nincs a naptárban. viszont te boldoggá tehetnél, ha békén hagynál. ígérem, cserébe a funkcionális analfebéták védelmezője leszek . ok?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.11. 16:41:27

@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: ja hogy állítsd már fel mert megint visszakéred a pénzt amikor te vagy a balfasz!

magándemokrata 2020.04.12. 17:31:38

@Sir Bates dö Hól:

kicsit meredezek a múltba, olvasgatok, ezt találtam, neked!
gondolom, ha láttad volna reagálsz...

offforever.blog.hu/2019/03/22/kerti_otletek

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.04.13. 13:56:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Én anyád kétségbeesett tekintetéről beszéltem, amikor nyitott szájjal feltekint a munkadarabra..:)))
süti beállítások módosítása