B1 blogcsalád



2018-ban Magyarországon nem lesz szabad választás

2017. december 10. - ashwood

mapof_hu.jpgAki a jövő évi országgyűlési választást szabadnak és demokratikusnak gondolja, az vélhetően a Kádár-rendszer látszatvoksolásait is annak érezte. Hiszen több jelöltből választhatta ki a polgár azt az egyet, akinek győznie kellett. Az nem demokrácia, amikor a hatalom dönti el, kire lehet szavazni.

Érdemes már a legelején tisztázni: nem a Jobbikért fáj a szívünk, hanem a magyar jogállamért. Sőt: szinte biztos, hogy ha az radikálisok plakátügyét nézzük, elszigetelve minden mástól, akkor joggal kaptak orbitális büntetést. Sajnos azonban nincs lehetőség arra, hogy önmagában, zárványként nézzük az ügyet. Innentől kezdve pedig viszonylag egyszerű a képlet: akit nem lehet némi háttér- és aknamunkával kinyírni – mint a szocikat –, azokkal szemben adminisztratív eszközöket vet be az állampárt.

Innentől kezdve pedig mindennek lehet majd nevezni a jövő évi választásokat, csak szabadnak, demokratikusnak és a jogállami normáknak megfelelőnek nem. Ahogy nem lehetett ilyennek tartani a pártállami pszeudoválasztásokat, pedig ott is voksolhatott a polgár, és még csak nem is egy jelöltre, hisz a Hazafias Népfront mindenütt állított "ellenjelöltet". Akinek az megfelelt, most is komfortosan érezheti magát.

Csak a pontosság kedvéért elevenítjük fel röviden, mi is a gond a Jobbik ellehetetlenítésével:

– egy fekete öves fidesznyik vezette adóhatóság vegzál egy vállalkozást, majd az ott szerzett adatok alapján nem feljelentést tesz, vagy bírósághoz fordul, hanem átjátsza az iratokat egy másik állami szervnek,

– a cseppet sem független Állami Számvevőszéknek, amelyet egy másik fekete öves fidesznyik vezet Orbán legnagyobb megelégedésére, hirtelen ráébred, hogy ő bizony büntetni is tud ám - amire soha nem volt eddig ilyen példa,

– a Fidesz korábbi törvénymódosításai miatt az ÁSZ döntése ellen felülvizsgálatnak, jogorvoslatnak helye nincs,

– az ÁSZ még az előtt körbehaknizza a sajtót, hogy véglegesítené a vizsgálat megállapításait. Az ítéletet már azelőtt közlik, hogy végső vizsgálati anyaguk elkészült volna,

– miközben a vizsgálati jelentés tervezetében egyetlen olyan, tényekkel vagy adatokkal alátámasztott állítás sincs, amelyet érdemben cáfolhatna az érintett,

– és igazán komoly pléhpofa kell ahhoz, hogy bárki bemondja és bárki elszopja, hogy ez az első olyan eset a magyar választások történetében, amikor egy plakátcég tulaja hatalmas kedvezményt ad egy pártnak,

– de egy harmadik fekete öves fidesznyik vezette ügyészség a teljesen egyértelmű bizonyítékok – megrendelések, szerződések, számlák, bankszámla kivonatok – alapján sem indít vizsgálatot az állampárttal szemben.

Na ez az, ami elképzelhetetlen egy jogállamban. Magyarország a mindennapi élet szerves része - olyannyira, hogy komolyabban nem is borzolja a kedélyeket.

Ahogy azon sem fog senki különösebben meglepődni, hogy négy-hat-nyolc éve húzódó ügyekben jut hirtelen eszébe az ügyészségek vagy a rendőrségnek lépni a választások előtti hetekben-hónapokban. Mert a magyar jogállam úgy működik, hogy a választási kampány szerves része és eszköze minden közhatalmat birtokló, elvben független szervezet. Persze csupán az elvektől függetlenek ezek, nem Orbántól és a narancsos brancstól.

Ha pedig valakinek nem tetszik valami a kampányban vagy a választások során, nyugodt szívvel fordulhat a Fidesz által feltöltött hivatalokhoz és bizottságokhoz reklamálni. Sok sikert.

Egy ilyen választáson részt venni egyet jelent az orbáni autokrácia legitimálásával. Egy ilyen választást bojkottálni egyet jelent az ország kétharmadának – azoknak, akik nem akarnak Orbánra és brancsára szavazni – cserben hagyásával.

Bárkitől várjuk a fenti képlet megoldását.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6013469023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wrex 2017.12.11. 11:09:15

Aki a jövő évi országgyűlési választást a Kádár-rendszerihez hasonlítja, az vagy egy undorító demagóg geciláda és soha nem élt a Kádár-rendszerben (vagy épp annak a haszonélvezője volt) vagy pedig csak sötétebb egy fekete lyuknál. Ami persze nem jelenti azt hogy ne lennének nehézségek, de annak jó részét az ellenzék saját dilettáns működése idézte elő, Orbánék meg nem voltak restek lecsapni a magas és kevésbé magas labdákat is. Tetszettek volna a nagyképű arrogáns hőbörgés, az ország jelentős részének eltartott kisujjú lenézése helyett MEGSZÓLÍTANI a választókat és/vagy ÖSSZEFOGNI. Mert forradalom nem lesz, azt mindenki látja akinek egy minimális realitásérzéke van, vagyis csak a feljebb nagybetűvel kiemeltek használatával lehet leváltani Orbánékat. Mert le lehet. A hiszti ellenére NINCS Kádár-korszak, és épp elegen vannak akiknek tele van a hócipője az eddigi produktummal (myself included). De amíg nincs életképes alternatíva (és most nincs), addig itt nem lesz kormányváltás...

citrix 2017.12.11. 11:11:29

A kedves vezető pár hónappal a választások előtt megvilágosult: a Jobbik megkárosította a nemzetet miszerint túl olcsón plakátolt 4 éve. Az nem zavarja a kényes lelkét hogy a fidesz csak Sorosra elköltött 10ezer millió pénzt pár hónap alatt. Ennyit lehúztak a wc-n igaz cserébe a legutolsó tanyára is jutott pártpropagandából bőven. A fidesz kampányköltségei bevallottan köszönőviszonyban sincsenek a valós kiadásokkal de ez nyilván rendben van. Milyen választás lesz az ahol a kedves vezető előre kimazsolázza ki indulhat és ki nem? A törpepártok, az mszp és a dk ha a fene fenét eszik is indulhatnak, arról gondoskodik Orbán mert itt demokrácia van a vak is láthatja. Leginkább csak az.

monddazigazatmar 2017.12.11. 11:11:44

@Womb Raider: 414 párt van a választásokra bejelentkezve"
mondjuk ebből 410 kb csak a pénzre hajt...

Nem. 414 hajt a pénzre. Csak van, aki nagyobbra.

monddazigazatmar 2017.12.11. 11:20:26

@Duplaxiii: Többségével egyetértek. Ezzel nagyon nem.
"Hogy a falusi ember NŐT AKAR górénak?"
A falusi ember is, meg a városi is simán elfogad nőt górénak. Csak annak karizmatikusnak kellene lennie. Nem valami hülye picsának, aki performanszokat ad elő, szexizmust kiabál úton útfélen, ha valaki meg beszól neki, akkor rögtön ő lesz az áldozat.

Az van, hogy a magyar ballib nem ismeri az embereket.
Az emberek 99%a egy drogos hőzöngő faszfejnek tartja Juhász Pétert pl.

Egéridomár 2017.12.11. 11:27:12

Azt a qurva hétszentségit! Mennyi fideszgeci gyűlt már itt össze!
De szerencsére csak a szokásos takonygerincűek :D

Helga Beauty Salon. 2017.12.11. 11:31:56

A Jobbikot véditek? Ekkora trógereket még nem látott a világ!

Helga Beauty Salon. 2017.12.11. 11:34:06

@Egéridomár: Bambafejű hülye balliba begágogott!

monddazigazatmar 2017.12.11. 11:35:47

@Egéridomár: Furcsa egy világképetek van.
Hallottál már olyan árusról, aki kirámolja a portékáját, aztán az érdeklődőket szépen egyesével elküldi a kurva anyjába? Sikeres lenne egy ilyen ugye?

Egéridomár 2017.12.11. 11:37:59

@Helga Beauty Salon:

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ezt imádom a fideszgecikben. Simán hallgatnak a nevükre és a genetikai jellemzőikre :D

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Egéridomár 2017.12.11. 11:40:04

@monddazigazatmar:

Itt van a másik önfelismerő, ni :D

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.11. 11:43:40

Hár igen..

Most hogy kijött a legfrissebb statisztika, miszerint a Fidesz egyre népszerűbb, és egyre többen szavaznának rá, a ballibekre már csak az agyhalottak, és Gyurcsnyista gyűlölködők voksolnak, akiket egy októberi eső is szétkerget, szóval ilyen helyzetbe egyértelmű, hogy nincs is demokrácia.

Hisz nem az elhanyagolható leszarható elkúrók vezetnek.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.11. 11:45:15

@monddazigazatmar:

Nem maradt szerencsétlen Gyurcsány csicskáknak más, csak a személyeskedés...

Tulajdonképpen én szánom őket.

Hülyét csinálnak magukból még itt a saját blogjukban is rendszeresen, és egyre kevesebb a szavazójuk.

Egéridomár 2017.12.11. 11:45:42

@Helga Beauty Salon:

Kedves retardált fideszgeci barátom, értő olvasás kihívást jelent, ugye?
Támpont a poszt értelmezéséhez: második bekezdés újbóli elolvasása. És még egyszer és még egyszer…

Helga Beauty Salon. 2017.12.11. 11:48:58

@Egéridomár: Látom megsétáltatod a rég használt nickedet!
Kár váltogatni ha a hülyeséged meg a f.ságod ugyanaz marad!

monddazigazatmar 2017.12.11. 11:51:24

@Egéridomár: Te az a fajta árus vagy, aki a saját ürülékével is megdobálja azokat akik közel mennek hozzá. Hajrá. Így aztán lehet árusítani.

Helga Beauty Salon. 2017.12.11. 11:56:18

@Egéridomár: Nyugodj meg hogy elolvastam gyökér! Alapból nem hiszek az ilyen dumákban , pláne ha nagyon bizonygatják!
Pusztán a demokrácia nevében mi?
Figyu gyökerem! A Fidesz fog győzni 2018-ban egyértelműen! Ezt miért nem tudjátok méltósággal elfogadni szintén a demokrácia nevében?
Egy nagy tetű társaság vagytok ti és szartok magasról a demokráciára, csak akkor veszitek elő ha hasznot akartok húzni belőle!
Ezek vagytok! Nullák!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 12:01:07

@Helga Beauty Salon: "Alapból nem hiszek az ilyen dumákban , pláne ha nagyon bizonygatják!"

Szomorú lesz a csúti geci, hogy miután oly sok milliárd közpénzt elpazarolt, még az ilyen feltétlen hívei, mint te, se hiszik el, hogy Soros György, a magyar tudomány és demokrácia legelkötelezettebb támogatója bármi rosszat akarhatna hazánknak.

Helga Beauty Salon. 2017.12.11. 12:09:54

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:" még az ilyen feltétlen hívei, mint te, se hiszik el, hogy Soros György, a magyar tudomány és demokrácia legelkötelezettebb támogatója bármi rosszat akarhatna hazánknak."

Soros simán be akarta dönteni az OTP-t. Ezek után nálam már leszerepelt. A többi húzásáról, meg a karrierjéről ne is beszéljünk. Egészen nagy baromnak kell lenni hogy ezt ne lássuk!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.12.11. 12:14:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

:DDDDDD
"Soros György, a magyar tudomány és demokrácia legelkötelezettebb támogatója"
:DDDDD
Ezen nagyon sokat röhögtem.
Kösz.

A vén spekuláns amint érdek nélkül támogat bárkit, miután Ukrajnát lánga borította, és haverjaival lenyúlta a gáz üzletágat... :DDDD

Egéridomár 2017.12.11. 12:15:54

@Helga Beauty Salon:

Ne húzd fel magad fideszgeci :)
Bár a hangulatomat egész mosolygósra hoztad :D

Egéridomár 2017.12.11. 12:16:42

@monddazigazatmar:

MICSODA HASONLAAAT!!!!!
Nem vagy semmi! :D

Lesz még Magyar Köztársaság 2017.12.11. 12:21:30

A választások már 2014-ben sem voltak szabadok.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 12:27:05

@Ballib cenzúrázók réme 25: "vén spekuláns "

Te még ágyba vizeltél, mikor a vén spekuláns még messze nem volt vén, és fénymásolókat küldött, hogy a szamizdatot könnyebben terjeszthesse az ellenzék, és a gazdádat egy év tanulásra Angliába küldte. Nem ő tehet róla, hogy ennek ellenére egy kőbunkó lett a csúti geci.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 12:37:13

@Republic Forever!:

Már 1994-ben se voltak azok, mert Antall diktatúrát vezetett be.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 12:39:17

@Wrex:

Így igaz.

Kádár alatt sose volt szabad választás. Már az elindulás is tiltott volt, csak a hatalom jelöltjei indulhattak, tilos volt más szervezet vagy függetlenek indulása.

eßemfaßom még áll 2017.12.11. 12:43:46

Szóval ez lesz a narratíva az ujabb csúfos vereséghez.

freemanowe 2017.12.11. 12:45:29

Nem sok esély van itt a kormányváltásra. Nincs EGY olyan alternatíva, amire váltani lehetne. A sok kicsi össze-vissza találgat, ígérget, de nincs megalapozva amit mondanak, de legkevésbé összefogás nincs köztük. Amíg mindegyik annyira akarja a hatalmat, hogy ezzel megossza az ellenzéki szavazóbázist, addig nincs miről beszélni.
Ehhez még hozzáadódik, hogy a legnagyobb tömeget központilag hülyítik, félretájékoztatják. Sajnos van Magyarországon egy olyan réteg, ami képes választást eldönteni, de rettenetesen befolyásolható. Önmagától képtelen tájékozódni és/vagy felfogni mi történik az országban és a felvásárolt média, propaganda gépezet megzabálta a maradék agysejtjüket is - arra bégetnek amerre terelik őket. Független média nélkül pedig csak 1 valaki terelgethet...

eßemfaßom még áll 2017.12.11. 12:48:49

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Bojkottálni 2014-ben kellett volna, tiltakozásul az aránytalan szisztéma ellen. "

Mikor is volt Magyarországon arányos választási rendszer amit a fidesz megváltoztatott 14-re aránytalanra?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 13:04:09

@6.Lenin:

Ez Ballibisztánban pont így van, de az magasan fejlett liberális demokrácai: bircahang.org/alom/

6.Lenin 2017.12.11. 13:04:32

@freemanowe:

Mitől, kitől független a média?
Létezik olyan?
Miért is kellene függetlennek lennie?
A választók is lehetnek baloldaliak, jobboldaliak, liberálisok stb, a média is lehet bármelyik oldalhoz tartozó.
Biztos, hogy azok a hülyék, akik nem úgy gondolkodnak, mint te? ?iért is kéne mindenkinek úgy gondolkodnia?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 13:09:43

@freemanowe:

Független média nem létezik, ez egy mítosz. Minden média függ valakitől, ha mástól nem, akkor saját irányvonalától.

freemanowe 2017.12.11. 13:20:34

@6.Lenin: @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
leginkább a közszolgálati médiákra gondolok, amik a legnagyobb tömeget elérik. Egy ideális világban az ilyennek pártsemlegesen kéne tudósítani, ehelyett gondosan megvágott tartalmat közölhetnek csak.
Ami magánkézben van az nyilvánvaló, hogy a tulaj és a főszerkesztők nézeteit fogja közvetíteni - de ezek nem is érnek el minden tömeget.
Meg az állami pénzen szétplakátolt legkisebb falu is mekkora befolyásolás már. Ha meg akármelyik másik párt tenné ki az üzenetét, akkor rendőrségi kísérettel tépkedik le.

6.Lenin 2017.12.11. 13:21:44

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Szerintem azért ragaszkodna a függetlenség mítoszához, mert már mindent lejárattak.
Már semmit sem tudnak felvállalni, amit eddig a magukénak vallottak.
Már kiüresítették/vállalhatatlanná a baloldaliságot, liberalizmust, mindent. Ezek ma már szinte szitokszónak számítanak. Most éppen a demokrácia fogalmát silányítják le az ő szintjükre. Nekik akkor van demokrácia, ha ők vannak hatalmon. Mindenki egybites hülye, ha ezt képtelen felfogni. Ideje lenne, ha eltűnnének már végre a homályba.
Mondjuk küzdenek is 1000-el, hogy ez megtörténjen, csak kicsit lassúnak találom, de ebben remélem győzni fognak. szorítok nekik, hogy sikerüljön.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.12.11. 13:23:15

tuuuuudjuk
sőt nem is lesz
sőt amúgy orbán megbukott...ja nem.

6.Lenin 2017.12.11. 13:26:26

@freemanowe:

A legnézettebb csatornák az RTL Klub, ATV. A plakátot meg nem kötelező néznie senkinek.
Senki nem tiltja, hogy a pártok aktivistái kimenjenek az emberek közé. Annál jobb meggyőzési lehetőség pedig -szerintem-nem létezik.
Ez önfelmentési kísérlet, hogy ilyesmikre hivatkozol.

Helga Beauty Salon. 2017.12.11. 13:43:34

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Te még ágyba vizeltél, mikor a vén spekuláns még messze nem volt vén, és fénymásolókat küldött, hogy a szamizdatot könnyebben terjeszthesse az ellenzék,"

Most az ellenzék alatt azokra a szamizdatosokra gondolsz akikből az SZDSZ lett és akikről kiderült hogy rosszabbak a komcsiknál (ávós szülők gyermekei milyenek is lehetnének) és mára a picsába sincsenek?
A fénymásoló meg jó lesz stencilnek is, mert a fénymásoló korszakban már nem volt szamizdat szezon!

Helga Beauty Salon. 2017.12.11. 13:46:00

@Egéridomár: Bár a hangulatomat egész mosolygósra hoztad :D

Jaj, legyen boldog az a bamba fejed, szarok rá!

Sascha Braun 2017.12.11. 13:55:32

Diktatúra: nem az a párt nyer, akit mi akarunk
Demokrácia: bármelyik minimális támogatottságú ellenzéki mikropárt megkaparintja a hatalmat és véres bosszút áll a többségen
Isten óvja ezt az országot a véresszájú, hazaáruló bolsevik kisebbségtől

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2017.12.11. 14:04:52

Es mindekozben a fidesz nepszerusege a 60-% hoz kozelit.
Es 1-3 %-os partocskak akarjak levaltani. Szerintuk csak akkor lesz demokracia, ha egy 3 % tamogatassal rendelkezo part fogja iranyitani az orszagot.

Republikon: A Fidesz megdöntötte saját rekordját, 57 százalékon áll
index.hu/belfold/2017/12/11/republikon_kozvelemeny-kutatas/

2017.12.11. 14:05:06

@ROZ: Végigszenvedtem... jajj... Csúsztatások tömkelege, elvakult szubjektivitással, bérrettegéssel, néhol olyasvalamivel vádolod a fideszen keresztül a fidesz magyar(nak tartott/gondolt) szavazóit, ami kb . két másik etnikumra messze jellemzőbb. Szándékosan felnagyítasz és akként veszel figyelembe amúgy marginális és önmagában is jelentéktelen csoportokat.
Zünnyögsz a rég betiltott gárdán, de a a Tett és Védelem Alapítvány nem böki a szemed, ahogyan az sem, hogy fegyveres védelmi szolgálatok zöme egy országhoz köthető..
"Katasztrofális, hogy ennyire nem haladtok.
Ez a parttalan fasisztázás, se most, se 10 éve nem riasztott senkit.

Simán marhaság!

Az pedig, hogy a bérrettegőknek lett igaz udvariasan fogalmazva is egy ostoba hazugság!
Azt mondtátok,ha a Fidesz nyer:
- Elszabadul az infláció Matolcsy miatt.
Rekord alacsony.
- Ha jegybank elnök lesz Matolcsy, az maga a halál!
Rekord alacsony az alapkamat, és nyereséges a bank! Igazi újdonság..
-Nőni fog a munkanélküliség.
Sokkal alacsonyabb, mint 5 éve.
-Csökkenő pályára áll a gazdaság.
Európai elsők vagyunk a növekedésben.
-23 millió román özönli el az országot a kettős állampolgárság miatt, elszedik a munkahelyet stb.
Az egészből semmi nem lett.

stbstbstbstb

Bukott, hiteltelen, hazug banda!

Politikai árvák lettetek és ez így van jól!
Talán pár év múlva felnő egy korrekt baloldal, de ott nektek nincs helyetek. Ti maradtok a történelem szemétdombján!"
Ezt a bejegyzés alól idéztem, van ott még pár, amiben a tendenciózus hazugságaid is tévedéseidet szedik darabokra... szóval ezért kár volt az erőlködés. Kontraproduktív, mint azt már megszokhattuk. Az elmúlt napok történéseit figyelembe véve óóóórisási tévedés a magyar kormányt (rajta keresztül a szavazóit) fasiszta szemlélettel vádolni.
A legegyszerűbb cáfolata az állítások megalapozatlanságának, hogy semmi következménye nincs a rágalmazásodnak, élsz, virulsz, hazudozhatsz, uszíthatsz kedvedre... :) Jó szórakozást.

Egéridomár 2017.12.11. 14:07:32

@Helga Beauty Salon:

Igen, biztos szarsz rá... :D Ühüm... :D:D:D:D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 14:18:16

@freemanowe:

Mo-on ezt pont mindegy, az állami médiák nézettsége a legkisebb.

2017.12.11. 14:46:41

@taga20: má megin hülye vagy, lauly... mert mit gondolsz, miért kéne egy normális ellenzék, nem tán azért, hogy legyen kire szavazni, ha nem tolvaj v. inkompetens v. hazaáruló kormányt szeretne a paraszt? :-D

Scott Tenorman Must Die 2017.12.11. 14:46:43

am milyen választások, mikor 2017-ben előrehozott lesz????

freemanowe 2017.12.11. 14:46:49

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: @6.Lenin: vagyis szerintetek a mucsaröcsögei 75 éves Mari néni a választás előtt objektíven van tájékoztatva a jelenlegi helyzetről, a lehetőségekről és minden induló hazugs....őőő...programjáról?

monddazigazatmar 2017.12.11. 14:47:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Te még ágyba vizeltél, mikor a vén spekuláns még messze nem volt vén, és fénymásolókat küldött, hogy a szamizdatot könnyebben terjeszthesse az ellenzék"
Tehát komolyan önkényesen beavatkozott másik ország életébe? Támogatta azt, ami neki tetszett? Megkérdezte erről a népet, hogy mit szeretne?
Az milyen segítség, hogy áttollak az úttest túloldalára, mert nekem az a véleményem, hogy neked ott kell menned? És beleszarok, hogy te nem akarsz odamenni?

monddazigazatmar 2017.12.11. 14:50:08

@freemanowe:
"a mucsaröcsögei 75 éves Mari néni a választás előtt objektíven van tájékoztatva a jelenlegi helyzetről"
Remek kérdés Pisti. Anno 11 éve, amikor a kormány azt ordította mindenhonnan, hogy x a hiány, aztán végül bevallották, hogy 5x, akkor kiállt a jelenlegi demokratikus ellenzék lelke, és közölte, hogy annyira nem hazudtak, mert az ellenzék ezeket a számokat mondta, lehetett ott tájékozódni.

6.Lenin 2017.12.11. 14:59:56

@freemanowe:

Persze B+, majd a független média tájékoztatja a 75 éves Mari nénit...

-Kedves Mari néni, Ön tud róla, hogy szarul tetszik élni?
-Azta, tényleg? És most mi lesz velem?
-Ne tessék aggódni, majd mi mindent rendbe teszünk.
-Az jó lenne. A Józsinak is megint kemény lesz ?
-Ha mi fogunk kormányozni, akkor tuti.
-És mikor jöttök ide hozzánk, hogy megköszönjem?
-Majd 1x Kedves Mari néni, de hol a picsában is tetszik lakni?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 15:07:13

@freemanowe:

A modern általános választójognak nem része a tájékozottsági cenzus.

Eleve mi az a tájékozott, főképpen meg az objektív tájékozottság?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 15:11:07

@monddazigazatmar: "beavatkozott másik ország életébe?"

Soros György nem egyik ország, hanem magánszemély. És még hazafi is, Széchenyi óta a legnagyobb.

Bizony, beavatkozott a hazája életébe, sőt, beavatkozott Reagan, Thatcher, Vojtila, és még sokan mások is, nagy hálával tartozunk nekik. Sajnálod piszok bolsevik, hogy vége a kádár rendszernek? Ne sápadj, a geci gazdád úgyis visszaépíti.

2017.12.11. 15:19:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Soros György nem egyik ország, hanem magánszemély. És még hazafi is, Széchenyi óta a legnagyobb."

A hazája életébe kurvára jó lenne, ha az egy db szavazatával avatkozna be, nem a CIA pénzével, nem a kapcsolati hálóján keresztüli nyomásgyakorlással, nem az uniós bérencei izmozásával. Főleg úgy, hogy a beavatkozásának maximum a pozitív hozadékát söpri be, de ha valamilyen kifürkészhetetlen ok miatt téved és az számunkra károkat okoz, akkor maximum megvonja a vállát, vigyorog és az élet megy tovább.
A nagy hazafi hasznosságára egyértelmű példa a Fidesz országlása.. nos, köszönjük, ha nem muszáj, ne ismétlődjön meg az, hogy Gyuri bá választ kormányt és nem a szavazópolgárok.

Te meg nem kell, hogy minden egyes alkalommal fényesre nyald a gazdád ülepét, csak azért, mert egyszer lökött egy kis pénzt, hogy a haszontalan hobbidnak hódolhass. Szervilis nyalonc vagy, az ember gyomra kifordul tőled.

freemanowe 2017.12.11. 15:19:41

@6.Lenin: @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: @monddazigazatmar: vagyis eljutottunk oda, hogy van egy olyan tömeg, mint pl. a nyugdíjasok, akik nem tudnak/akarnak tájékozódni, de számosságuk alapján jelentős befolyásolási tényezők a választáson. A jóságos vezír pedig küld nekik karácsony előtt egy kis erzsébet utalványt... Mindezt nem saját zsebből teszi, de a választásokra tekintettel a saját malmára hajtván a vizet. A szenilis Mari néni meg örül, ha az unokáját még megismeri, arra meg már bőven nem emlékszik 4-8-16 éve mi volt. Ergo kicsinyes húzásokkal megveszik a szavazatokat közpénzen...
Persze nektek ebből az fog lejönni, hogy én sajnálom szegény kisnyugdíjastól azt a kis böszi utalványt.... Nem sajnálom, megérdemli. De aki végigdolgozta az életét többet érdemelne, nem csak azt, hogy választások előtt kiszúrják a szemét egy kis alamizsnával.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 15:28:59

@Womb Raider: "téved"

Nem téved. Nem kell tudnia semmit, nincs döntési helyzetben. A független civileket támogatja, és azok az ország érdekében tevékenykednek. Sajnos nem a geci gazdád érdekében, de ezt a békát le kell nyelned. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 15:31:28

A kolontári áldozatoknak közadakozásól összegyűjtött pénzt a csúti geci ellopta. Soros György hazafi, pedig a saját pénzéből adott egymilliárdot. Na, ez a különbség közöttük.

6.Lenin 2017.12.11. 15:32:56

@freemanowe:

Neked nem kell sajnálnod senkit, sőt, neked nem kellene gondolkodnod senki helyett sem.
Te, ha mások érdekében szeretnél valamit tenni, tudasd velük, akár személyesen is, a döntést pedig bízd rájuk.
Ha mégsem téged választanak, nem biztos, hogy ők döntöttek rosszul. Lehetséges, hogy ők mást szeretnének, mint amit te kínálsz nekik.
Ez a választások lényege.

Ha sokan szeretnének egyet, akkor azt kell megvalósítani. Vesztesek, mást akarók mindig voltak, vannak, lesznek. Kínáljanak jobbat.

6.Lenin 2017.12.11. 15:44:23

@6.Lenin:

Kínáljanak jobbat.
Inkább úgy gondolom, hogy kínáljanak olyasmit, amit többen fogadnak el, mint a mások által kínált. A "jobbat" félreviheti az értelmét.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 15:45:12

@freemanowe:

Valamit nagyon elfelejtesz!

Azt, hogy ÁLTALÁNOS választójog van. Azaz minden nagykorú állampolgár szavazhat, aki kifejezetten nem lett eltiltva ettől bírósági határozattal.

Tehát nincs se vagyoni, se művetségi cenzus. Az előbbi Mo-on 1920-ban szűnt meg, az utóbbi 1938-ban.

Továbbá SOSE volt tájékozottsági cenzus, a középkorban se. Eleve ezt sehogy nem is lehetne meghatározni. Pl. hozzám képest az ország 99 %-a tájékozatlan ember - és akkor mi van?

Mindenki maga dönti el, hogy milyen infókra van szüksége a választáshoz, s mi alapján hoz döntést,

Olyan pedig szintén sose létezett, hogy bizonyos kor felett ugrik a választójog.

Továbbá: minden kormány az egész csinál választási juttatásokat, s természetesen mindig az állami pénzekből.

freemanowe 2017.12.11. 15:48:06

@6.Lenin: de jelen pillanatban a jobbat kínálók is annyit érnek mint fing a tornádóban, mert nem tudnak egy komplett állami aparátussal szemben érvényre jutni. Nincs olyan független szerv, ami biztosítaná a demokrácia érvényre jutását. Nincs aki büntesse a rengeteg hűtlen kezelést, a korrupciót, visszaéléseket.
...és magam helyett gondolkodom: a voksomat arra fogom adni, aki szerintem leginkább affelé viszi az országot, amiben még élni lehet. Ez jelen pillanatban a fidess, de azért kíváncsi vagyok, hogy egy momentum esetleg tud-e változást hozni a politikai életbe. A többi baloldali csürhepárt már leszerepelt. Amíg azokban bárki tevékenykedik azokból a körökből, akik csődszélére vitték az országot, addig érdektelenek. A jelenlegi kormánnyal meg nem az a baj, hogy merre kormányoznak, hanem ahogyan azt csinálják. Építik az országot, DE 8x túlárazással. Védik az országot, DE maguktól is meg kéne...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 15:51:49

@freemanowe:

S kapaszkodj meg, ez a megállapodott demokráciákban sincs másképp.

Amerikai ismerősömmel beszélgettem az amerikai elnökválasztás előtt.

- Te kit támogatsz?
- 90 %-ban Trumppal értek egyet.
- Akkor rá szavazol, ugye?
- Nem, Clintonra szavazok.
- Miért?
- Mert a mi családunk 3 nemzedék óta hagyományosan demokratapárti.

Ennél még a saját egyik nagymamám szavazása is értelmesebb volt, aki megkérdezte a vele együtt élő szüleimet, hogy kire fognak szavazni, majd ő ugyanarra szavazott azzal az érveléssel "ebben a házban a többség így szavaz".

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.11. 15:52:49

@freemanowe:

"a jobbat kínálók is annyit érnek mint fing a tornádóban, mert nem tudnak egy komplett állami aparátussal szemben érvényre jutni"

S ez miért sikerült a Fidesznek 2010-ben, ballib kormánnyal és ballib médiafölénnyel szemben?

kantorman 2017.12.11. 15:53:15

ahahah idiotla leibatrdok. elvezet ezt a vergődést nézni. egy kalap szart se értek.

freemanowe 2017.12.11. 15:57:30

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: a fidesznek 2010-ben az mszp akaratlanul is lezsírozta a győzelmet...mégcsak kampányolni se nagyon kellett hozzá. Nem is bánom, hogy nyertek...csak az a baj, hogy azóta beesett közéjük a gyeplő és fék nélkül lopnak

Willkommenskultur 2017.12.11. 15:58:55

@freemanowe: qrvara senkit nem erdekel a demokracia

6.Lenin 2017.12.11. 16:00:31

@freemanowe:

"A jelenlegi kormánnyal meg nem az a baj, hogy merre kormányoznak, hanem ahogyan azt csinálják. Építik az országot, DE 8x túlárazással. Védik az országot, DE maguktól is meg kéne..."
Ezt nagyjából én is így gondolom, de akkor miért nem ezekről vitázunk?

freemanowe 2017.12.11. 16:00:57

@Willkommenskultur: akkor minek játszuk 4 évente ezt a szavazósdit? hirdessék már ki a diktatúrát és legalább mindenki tisztában lesz vele mire számíthat...

Willkommenskultur 2017.12.11. 16:03:36

@freemanowe: nemtom, minek jattszatok az jo kerdes

kell meg 2 millio szavazo azt demokracia lesz

akkor meg mijaproblema?

freemanowe 2017.12.11. 16:05:20

@6.Lenin: hát...mert magyarok vagyunk és azt se tudjuk ki melyik oldalon áll, ezért egyszerűbb támadni :D

6.Lenin 2017.12.11. 16:17:22

@freemanowe:

A magyarságunkhoz ennek nem sok köze van, ezek máshol is így működnek.

index.hu/tudomany/2013/02/20/politikai_nezetekkel_szuletunk/

"Az emberi agy ugyanis egy pragmatikus gépezet, mely nem a tények megismerésének, hanem az egyéni és az evolúciós értelemben vett siker elérésének eszköze. A valóság, az igazság és az igazságosság csak akkor érdekes, ha azok egyeznek a valós vagy vélt érdekeinkkel. "

Frick László Intézet 2017.12.11. 16:18:50

Magyarországon a FIDESZ ellenes pártok és tákolmányok meg ügyes marketingkombattók közül az MSZP rendelkezik a legnagyobb társadalmi bázissal. Legalább másfélmillió szavazóval.
Ide jegyzem meg a politikai-agitációs bérblogok azon tanítását, miszerint -ők már tudják!- az emberek 70%-a le akarja váltani a FIDESZ-t.
2014 egyik tanulsága az lehetett volna, ha ezt a tanulságot bárki levonja, hogy az MSZP bázisa vagy az MSZP-re szavaz vagy pedig el sem megy szavazni. variáció: a gyűlöletbetegebbje átszavaz esetleg a DK-ra, mármint azok, akik még nem ébredtek rá, hogy Gyúrcsány kúrta szét az MSZP-t.

Van valaki, aki már ne emlékezne arra, hogy mennyire büdösnek találták az orbánváltó jógyerekek az MSZP-t és Botkát?

Akkoriban a sorrendre mutogáltam: Először el kell ejteni a vadat... majd AZUTÁn vitát nyitni a megnyúzásán.
Tavasszal s nyáron a vitával kezdte az ellenzék.
majd, miután semmi esélye nem mutatkozott e megegyezésnek, két dolog derült ki:
1. Gyurcsány Orbán ügynöke, ő akadályozta meg az orbánváltó koalíció összeállását
2. A Jobbik jó, ha Churchill Sztalinnal, akkor az orbánváltók is Vonával, hátha Vona annyira hülye lesz, hogy nem veszi komolyan a hasonlatot odáig, mi lett Sztalin megítélésével rögtön a győzelem után?

Azaz a Jobbikkal megegyezni nembüdös és Vona nembüdös és annak kell kiderülnie, hogy a Jobbikkal majd győzelem UTÁN is lehet(ne) egyezkedni.
Mindehhez pedig e cikk konklúziója: Az aljas FIDESZ akadályozza meg, hogy a Jobbikkal koalázhassanak az orbánváltók.

Az én kérdésem az, hogy ha az orbánváltók a Jók és Igazak és ennek az Országnak a Gáncstalan Megfellebezhetetlen Főokosai..
akkor senki nem látja közülük, mennyire szánalmasak és nyomorultak ezek az elő-igazolások?
Ez a "bejegyzés" annyira szánalmas, mint a karikatúra.

Oda van láncolva a toll? Le van ragasztva a papír? Senkinél nincs egy jó toll ikszelni..

Szerintem az ennyire szánalmasak nem is érdemelnek mást.

Mondjuk ezt már 2001-ben lehetett sejteni, amikor a fekvelázadók arra vártak, hogy az Onijó jöjjön és rúgja nekik picsán Orbánt. Aztán Goodfriend-del meg az USÁ-ba vetették naív hitüket :D

Csak szólok, hogy az USA szakszolgálatainál bárkikről elégséges leaks-eket tárolnak. Akár egy fél délután meg tudnák buktatni Orbánt.
Innen már sejthető, mire megy ki a játék, ha nem is buktatják meg nektek Orbánt, de azért finanszírozzák a hergeléseteket :D

Frick László Intézet 2017.12.11. 16:21:16

@freemanowe: El kell menni szavazni. Nem megy el 60% szavazni, de két szavazás között meg jajgatörpicsek nyomjákkrachácsotolás? Kicsiben, a településeken pont így megy ez, így faszompaógármester, úgyfaszompaógárrmesterr, voltálszavazni, nemvtam, mert nincsen kire, doktorúr, ha maga ekkora értelmisegg, mért nem indul paógármesterrnek, indújjon a faszom, ilyen bunkaóknak mineka

Frick László Intézet 2017.12.11. 16:23:49

@Willkommenskultur: Az milyen demokrácia, amiben párszáz értelmiségi eldönti, hogy az MSZP-re szavazó pógártársaink büdösek, de a Jobbikkal, azzal meg lehet egyezni, ha Churchill Sztalinnal.

Főleg, ha a Müncheni Konferenciát figyelmen kívül hagyjuk :D Mert azon meg még Hitlerrel is meg lehetett egyezni :D [ennyit Ági néni tudománytalan történelmihasonlítgatásai margójára]

[és az idevezető út csupa efféle szánalmas történelmihasonlítgatásokon markecolódott ...]

eßemfaßom még áll 2017.12.11. 16:36:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:" A kolontári áldozatoknak közadakozásól összegyűjtött pénzt a csúti geci ellopta."

Ezzel szemben a valóságban:

"az MKA forrásai pedig a kormány rendelete szerint közösségi célokra, így a katasztrófában megrongálódott közterületek, közutak helyreállítására, az iszapömlésben érintett térség revitalizációjára fordíthatóak, illetve a települések kérelmei alapján fizethetnek ki belőle összegeket közvetlenül a károsultaknak.'

eßemfaßom még áll 2017.12.11. 16:42:49

@freemanowe: "Nincs olyan független szerv, ami biztosítaná a demokrácia érvényre jutását. "

De van, választóknak hívják őket és 4évente minősítik a ciklus működését és a kínálkozó alternatívát..

eßemfaßom még áll 2017.12.11. 16:46:36

@freemanowe: "a mucsaröcsögei 75 éves Mari néni a választás előtt objektíven van tájékoztatva a jelenlegi helyzetről, a lehetőségekről és minden induló hazugs....őőő...programjáról? "

Van/volt/lesz valahol a világban az összes választó objektíven tájékoztatva a " lehetőségekről és minden induló hazugs....őőő...programjáról? "

ha esetleg erre nemleges a válasz akkor miért pont a mucsaröcsögei nyugdijas nem tökéletes tájékozottsaga zavar?

Te személy szerint tökéletesen és objektíven tájékozott vagy mindenben?

monddazigazatmar 2017.12.11. 18:13:02

@freemanowe: Ja. És tudod mikor jutottunk el oda? Amikor a jó Meggyesi 19ezer forintot szétdobott köztük.

monddazigazatmar 2017.12.11. 18:18:05

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Soros György nem egyik ország, hanem magánszemély." Ezzel hatalmas nagy tényt mondtál el.
" És még hazafi is, Széchenyi óta a legnagyobb." - Ja. A saját országának biztosan. Itt nem.

"Bizony, beavatkozott a hazája életébe" - Azzal nincs is semmi baj. Avatkozzon csak a hazája életébe, de a mienkbe
" sőt, beavatkozott Reagan, Thatcher, Vojtila, és még sokan mások is, nagy hálával tartozunk nekik. " Nem értünk tették.
"Sajnálod piszok bolsevik, hogy vége a kádár rendszernek? "
Nem, nem sajnálom. Próbáld meg kicsit használni azt a nagy pattanást a nyakadon.
Soros beavatkozik valamibe mert neki úgy tetszik. Az egy dolog, hogy adott esetben ez nekünk jó. Pont ugyanakkora eséllyel lehet nekünk ez rossz is.
Ha én az utcán fejbebaszok valakit, csak azért, mert nekem úgy tetszik, akkor azért nem fog felmenteni senki, mert mondjuk épp egy körözött bűnöző volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 18:43:25

@eßemfaßom még áll: Köszi, hogy kigugliztad nekem! De neked nem védeni kellene a gazdádat?

eßemfaßom még áll 2017.12.11. 18:44:33

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: elég hülye vagy ha a hazugságod cáfolatának örülsz, de igazából ez nem újdonság

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 18:54:12

@monddazigazatmar: "Soros beavatkozik valamibe mert neki úgy tetszik. Az egy dolog, hogy adott esetben ez nekünk jó."

Így van. A tudomány és a demokrácia fejlődése az nekünk adott esetben jó.

A csúti geci meg tönkreteszi az országot, egészségügyet, oktatást... Ez adott esetben nekünk rossz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.12.11. 18:56:46

@eßemfaßom még áll: Igazoltál. Az emberek a bajbajutottak számára adakoztak önként, nem közfeladatok ellátására. Arra ott az adójuk.

1ghost 2017.12.11. 18:57:51

@eßemfaßom még áll: @monddazigazatmar: @6.Lenin: @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: @Willkommenskultur: @atomic power 1986DucaDuca:

Már megint itt rohadtál egész nap te szarházi, bérhazudozó fidesztroll!

A korrupt, tolvaj, köpönyegforgató gazdádnak reszeltek, rohadhatsz itt akár tízszer ennyi nicken is.

libsi nóta bárki unja 2017.12.11. 19:21:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Soros "a független civileket támogatja, és azok az ország érdekében tevékenykednek."

Mennyire független, aki teljes mértékben egy bizonyos szponzortól függ anyagilag? Különösen ha a szponzornak határozottan kinyilatkoztatott tervei vannak?

Tényleg az ország érdeke álmenekültek ide zúdítása a világ minden tájáról? Győzzél már meg lécci

monddazigazatmar 2017.12.11. 19:52:39

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Még jó, hogy ez a szent ember tudja, hogy mi a jó nekünk. Meg sem kell kérdezni minket, hogy mondjuk kell-e ide párezer arab. Nekünk az jó, ezt ő tudja, aztán intézi is.
És még jó, hogy úgy fejlődik a demokrácia, hogy egy senki által meg nem választott, nem itt élő akárki megmondja, hogy mi a jó nekünk, és ezt keresztül is viszi.
Te meg tapsolsz ehhez, mert annyi eszed sincs, mint a cipő talpának

2017.12.12. 06:06:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nem téved. Nem kell tudnia semmit, nincs döntési helyzetben. A független civileket támogatja, és azok az ország érdekében tevékenykednek. Sajnos nem a geci gazdád érdekében, de ezt a békát le kell nyelned. :))"

Nem, kisbogár, te (is) tévedsz. Soros nem a 'civileket' támogatja, hanem azokat a propagandistákat, akik az ő "nem terv, csak ajánlás"-ával szinkronban , azt kommunikálva, sulykolva , erőltetve tevékenykednek. A liberális agitprop önkéntesen bezupált elvtelen zsoldosait. Miért is van, hogy többezer, (>5000) teljesen heterogén tevékenységet folytató civil szerveződés közül összességében két-három tucatnyit támogat folyamatosan, elég jelentős összegekkel? Nem mennék bele nagyon, de valahogy pont az átlag magyar érdekeivel szembemenő alakulatok azok, amelyek rendre forrásokhoz jutnak..
Gazdám amúgy nekem sosem volt, ez csak a saját szocializációd kivetítése ... hiszen te vagy az, aki (általad bevallottan is) kaptál Sorostól támogatást, így most térdig lógó nyelvvel uigyekszel megmutatni, nem volt kidobott pénz... esetleg újabb júdáspénzre van szükséged?

2017.12.12. 06:12:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ja... még arról mesélj, hogy milyen civil szerveződések azok, amelyek társadalmi beágyazottságát (a társadalom igényét a létezésükre, tevékenykedésükre) mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a forrásaik messze nagyobb hányad a határon túlról, kibogozhatatlan alapítványi hálókon át, nem egy esetben konkrétan USA liberális alapítványoktól jön. Mutass az orosz részről hasonlót, ha tudsz. Mégis, folyamatosan orosz befolyást emlegettek, közben meg egy CIA stróman veri taktust, meg a kollaboráns szarcsimbókjai kontráznak. (Szemléltetésül: pl. te is...) ímár kezd fárasztó lenni, hogy ki tudja kinek a seggéből idepottyant emberkék játszanak messiást, hogy ennek a kibaszott nyomortelep országnak a sorsáról mindig távoli , szivarfüstös irodák mélyén döntenek, jobbára olyanok, akik a lábukat sem tették erre a földre. Ha neked ezeket szolgálni támadt kedved, az a te dolgod. Remélem, egyszer eljön az idő, hogy a hozzád hasonlóak a megfelelő, megérdemelt helyre kerülnek...

DFK 2017.12.12. 07:09:39

@Womb Raider: mindig lesznek Hegedűs hadnagyok. Csak legyen elegendő Dobó István is...

eßemfaßom még áll 2017.12.16. 09:24:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tehát a károsultaknak gyüjtött adományból rendbetszik a kárusultak lakhelyét akkor az az adomány netto ellopása.

te nagyonhülye :)

Nagy Puli Attila 2018.02.24. 18:19:32

@Egéridomár: Tipikusan az antiszemita gyurcsányi alpári kifejezésit használod. Sajnos ti lumpenelemek mind ilyen iskolázatlan primitivek vagytok!

Egéridomár 2018.02.26. 09:43:52

@Nagy Puli Attila: Hát szijjja fideszgeci :) Te most csak nem sértegetni próbáltál? :D Nahát, te kis nyünyüke, de csúnya vagy :)
De azért az első mondatodnak mégy egyszer nekifuthatnál. A "lumpen elemekre" is kitérve, te kis iskolázott :D Nehezen megy a magyar, ugye? :) Hát akkor minden jót, fideszgeci :)

Nagy Puli Attila 2018.02.26. 14:53:16

@Egéridomár: - Te mint ügyeletes náci megbújsz alpári kifejezéseid mögött. A világ soha nem fog úgy müködni ahogy ti rasszista férgek szeretnétek :D Iskolázatlan, közöséges, alpári prolihisztor vagy! (prolihisztor= aki semmihez sem ért!)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.26. 15:36:48

@Nagy Puki Attila: A fideszgecik ennyit érdmelnek. ... Ennyit se.

Egéridomár 2018.02.26. 16:21:31

@Nagy Puli Attila: Mintha hájjal kenegetnének... :D:D
Zsepi kéznél? Mert a nagy erőlködésben hamarosan elered az orrod vére. Nyomjad fideszgeci!! :D :)

driopios 2018.06.26. 13:07:40

És tényleg nem volt szabad.

Magán?Véleményem? 2018.06.28. 14:44:53

@driopios: Ja, ott állt a fülkében a fegyveres őr, és megmonta hova tedd az x-et :-)
süti beállítások módosítása