B1 blogcsalád



"Ez az ítélet a magyar igazságszolgáltatás szégyene, az eljárás a jogállam sárba tiprása"

2017. június 08. - nickgrabowszki

Császy Zsolt reagált az őt a Sukoró-ügyben letöltendő börtönre ítélő kúriai döntésre.tmcszs.jpg

Az ügyészség a rendszerváltás óta ebben az ügyben lépett fel először a büntetőjog eszközeivel egy politikai döntés, és az ország politikai vezetői ellen. Ez az első olyan eset, amikor a bíróság magát tartotta alkalmasnak arra, hogy az állam (gazdaságpolitikai) érdekét megállapítsa, a Kormány álláspontját évekkel később felülbírálja, és ez alapján bűnösséget állapítson meg.

Ez rendkívül veszélyes, a jogállam kereteit szétfeszítő precedens.

Ez a per pontosan ugyanígy folyt volna le a Rákosi-rendszerben vagy a Kádár-éra hajnalán is. Mondvacsinált okokból, jogszabályoktól és iratoktól függetlenül, az ügyész által kijelölt bíró előtt, kizárólag a vádirat alapján

A Kúria csütörtökön hozta meg a döntését, amely szerint Tátrai Miklós és Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egykori vezetői három, illetve két és fél év letöltendő börtönbüntetést kaptak. Az ügyben még Schiffer András tett feljelentést 2009-ben.

A másodrendű vádlott ugyanakkor azt állítja: az egész eljárás során lábbal tiporták a védekezéshez fűződő jogukat,

mind az ügyészség, mind a bíróság pártosan járt el.

Emlékeztet arra, hogy az elsőfok éppen ellenkezőleg döntött, mint másodfok, a Kúria pedig lesöpörte a másodfok érvelését, amely bűncselekmény - és nem bizonyítottság - hiányában felmentette a vádlottakat, és kimondta: senki nem követett el bűncselekményt, nem volt hamis értékbecslés, nem okoztak kárt és nem is állt szándékukban okozni.

Császy szerint a kúriai döntés a Szolnoki Törvényszék álláspontját tette magáévá. Annak ellenére, hogy annak első fokú eljárása színlelt volt; a bíróság célja nem az igazság kiderítése, hanem a vádnak megfelelő ítélet meghozatala volt.

Fölsorolja, hogy ennek érdekében a bíróság

  • a védelem indítványait vagy el sem bírálta, vagy indoklás nélkül utasította el,
  • a bíróság a védelem által felkért igazságügyi szakértőt meg sem hallgatta,
  • a bíróság tucatnyi olyan tanú vallomását vette figyelembe, akiket csak az ügyészség kérdezhetett, a védelem nem,
  • az első fokú ítéletben a bíróság a tanúk vallomásait több esetben meghamisította, a tárgyaláson történteket megmásította,
  • olyan „tanúk” „vallomására” hivatkozik, akiket ki sem hallgatott,
  • úgy hallgatott ki tanút, hogy sem a vádlottak, sem védőik nem voltak jelen,
  • mivel pedig ez sem volt elég a bűnösségünk kimondásához, egyszerűen kitalált történeteket, és ezek alapján döntött.

Császy azt írja a lehetőségeik korlátozottak, de 

minden hazai és nemzetközi jogi lehetőséget meg fogunk ragadni arra, hogy ezt a szégyenteljes eljárást semmissé tegyük.

A Sukoró-per abszurditásairól, elfogultságairól és justizmordjairól - még másfél éve, az elsőfokú ítélet után - blogunk itt írt.

Akit érdekel, Tátrai Miklós főleg az ügyről szóló blogját és Császy Zsolt bíróság előtt tett vallomásának teljes szövegét is elolvashatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6112577139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK4 2017.06.08. 16:55:32

jó ítélet, kár, hogy Fletó ellen nem volt bizonyíték. Mondjuk így velünk maradhatott, és garantálja a Fidesz választási győzelmét. Minden rosszban van valami jó;)

Gonoszgólya 2017.06.08. 16:59:01

"Ez az első olyan eset, amikor a bíróság magát tartotta alkalmasnak arra, hogy az állam (gazdaságpolitikai) érdekét megállapítsa, a Kormány álláspontját évekkel később felülbírálja, és ez alapján bűnösséget állapítson meg.

Ez rendkívül veszélyes, a jogállam kereteit szétfeszítő precedens."
Viszont EZEK alapján az összes rühes fideszgeci trógergané mehet majd a börtönbe.

Szegedi Attila2 2017.06.08. 17:28:14

Ez lemaradt a cikkbôl! A Kúrián elmarasztaló döntést hozó bírói tanácsot elnöklő Molnár Gábor a Gyurcsány-kormány alatt vezető pozíciót töltött be az Igazságügyi Minisztériumban.

Egészen pontosan a tárca Büntetőjogi és kegyelmi ügyekért felelős főcsoportfőnöke volt 2006-tól, addig ügyészként dolgozott. A főcsoportfőnöki beosztás lényegében a helyettes államtitkári besorolásnak felelt meg akkoriban.

ulpius66 2017.06.08. 17:30:08

... és ez még mind semmi!!!!

ÍME A NAP HÍRE!

"Szívszorító búcsú: így gyászolja imádott családtagját a híres színész

Blikk-információ
Tom Hardy elvesztette szeretett kutyáját, Woody-t.

Hatalmas veszteség érte a sikeres brit színészt: Facebook-oldalán egy közös képpel emlékezett meg kedvencéről, aki a napokban távozott el az élők sorából. Tom Hardy a fotóhoz csupán annyit fűzött hozzá, hogy "nagy szerelem".

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.08. 21:05:38

@FCUK4: "jó ítélet"

Szerintem nem. Bár nem ismerem a részleteket, de ez az érzésem.

Viszont ha a fideszesek sokezer hűtlen kezelési ügyében hasonló drákói szigorral osztanák a letöltendőket, ebbe is belenyugodnék.

FCUK4 2017.06.08. 21:23:40

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a törvény a kísérletet is rendeli büntetni. Viszont az ítéletek nem adok-veszek alapon működnek, mi az, hogy ha azok is, akkor ezek is? Ez majdnem annyira durva, mint amikor a dk szekta közli, hogy a bírók ülni fognak.

morph on deer 2017.06.08. 22:21:48

Valakiben is felmerült a kérdés, hogy ez itt egy uszkve 1,3 milliárdos "lehetséges" károkozás "kisérlete" alapján kiszabott büntetés, miközben Farkas Flórián ennél némileg magasabb összeg konkrét eltünéséért felelős, míg szabadlábon van, és a miniszterelnök "stratégiai" partnere?

Tehát a letöltendőt úgy kapta két ember, hogy egy fillér sem hiányzik sehonnan - mert hiányozhatna, irgum-butgum - a stratégisi psrtnerség meg annak ellenére megvalósult, hogy az összeg valóban hiányzik, és eljárás(???) van folyamatban ezügyben...

Erre "varrt már gombot" valaki?
Csak kiváncsiságból...

rovid 2017.06.09. 11:02:07

@morph on deer: a "lehetséges károkozás kisérlete", az MNB által az alapítványainak adott közpénz majd elveszti közpénz jellegét című adakozásnál is fennáll ez a megállapítás! az is igaz, hogy kovács"de sikerűlt?"Zoltán szerint ez smafu!

rfbzs 2017.06.09. 12:03:16

@FCUK4:
Olvasgassa kicsit a Btk.- t!
Nem minden kisérlet bcs.
Hogy maga (maguk)mit szeretne, az nem jogi kérdés.

Kelly és a szexi dög 2017.06.09. 12:09:12

Most kiderült, hogy legfelül sem lehet mindent megúszni!

mást 2017.06.09. 12:12:04

Elképesztő döntés, hiszen jogilag megalapozott, hogy nem történt arra utaló törekvés, hogy az állam bármilyen hátrányt szenvedjen, és az egész ügylet - sajnos, mert éppen a magyar államnak lett volna kedvező ta megvalósít ás a többrétegűen - meg sem valósult, létre sem jött.

Az ítélet egy délibábos valószerűség nélküli ügyet kezelt - nyilvánvalóan politikai dacból - valóságosként... SCI-FI !!!

Jakab.gipsz 2017.06.09. 12:22:17

Schiffer András szert feltűnősködni és persze jogászkodni, ez esetben Pandóra szelencéjét nyitotta fel.

Igen sokan szeretnének a semmiből milliárdos vagyonokat gründolni, van akinek sikerül és van akiknek nem, akkoriban itthon ez így ment.

Andris azt a szelencét vajon ki fogja bezárni.

==T== 2017.06.09. 12:29:52

Ez egy jó ítélet. Remélem a fideszes tolvajok is legalább ennyit kapnak.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.09. 13:11:06

Nincs itt semmi látnivaló.

A mocskos komcsi bűnözőket, akik bagóért kiárusították a hazát a haveroknak, végre egy darab ügy miatt, elítélték.
Természetesen ezeket is mentegetik a komcsik utódai.

metax 2017.06.09. 13:20:11

@Gonoszgólya: "Viszont EZEK alapján az összes rühes fideszgeci trógergané mehet majd a börtönbe."

Nem! Senkit nem szabad koholt vádak alapján börtönbe csukni. Éppen ezért a bűnöző fideszeseket is az általuk ténylegesen(!) elkövetett bűncselekmények elkövetése miatt, egy körültekintő és megalapozott vád alapján kell elítélni. Megjegyzem, a tengernyi számú, ordító stiklik és köztörvényes gaztettek miatt a bíróságnak nem lesz majd nehéz dolga...

metax 2017.06.09. 13:30:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Viszont ha a fideszesek sokezer hűtlen kezelési ügyében hasonló drákói szigorral osztanák a letöltendőket, ebbe is belenyugodnék."

Először is ez egy marhaság, mert a rezsim nem küldi börtönbe a gyermekeit. Tehát ez nonszensz dolog, rögzítsük mindjárt az elején. Addig, amíg Orbán hatalmon van, és Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, fideszes politikus börtönbe nem kerül.

Az viszont riasztó, hogy fideszesek letartóztatásáért "cserébe" eltűrnéd, hogy valakit, valakiket koholt vádak alapján hurcoljanak meg. Ez nem járható út. Senki nem ülhet börtönben olyasmi miatt, amit el sem követett.

Brumm Brumi 2017.06.09. 13:31:53

"Ez az ítélet a magyar igazságszolgáltatás szégyene, az eljárás a jogállam sárba tiprása"

Persze...
Ha a Kúria felmenti a Kopaszi-gát-Leisztinger ügylet miatt a Molnár Gyula-Lakos mszp-szdsz páros amelyik bizonyíthatóan csak 3,5 milliárd kárt okozott az önkorrmányzatnaak...akkor éljen a jogállam és a Kúria,
győzött az igazság:
mno.hu/belfold/molnar-itelet-ugyesen-lepapiroztak-a-korrupciot-1227490

Ha ugyan a Kúria pedig elítéli a Tátrai-Csaszy párost(akik mellesleg ugyanolyan hülyék mint Cúslág, csak elvitték mások helyett a balhét), akkor tombol a diktatúra, megszűnt a jogállam etc.

Ha csak úgy nem.

Muhaha

Beáta Rigóné Szilágyi 2017.06.09. 13:34:07

@Legeslegalja: A "mocskos komcsi bűnözők, akik bagóért kiárusították a hazát a haveroknak" még NEM ülnek! Nagyon is szabadlábon vannak, és továbbfolytatják az állami szintre emelet rablást. A két "elítélt" magas rangú hivatalnok volt és SZAKEMBER! Ismerkedjen meg közelebbről ezzel a szégyenletes, politikai koncepciós üggyel, aztán hadováljon. A zsigeri előítéletei és az abból fakadó negatív érzelmi tobzódása nem érdekel senkit. A tényeknek nézzen utána, hülyegyerek!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.06.09. 13:37:41

@metax: "a rezsim nem küldi börtönbe a gyermekeit."

Igen, azt a FÜGGETLEN ügyészség teszi. Lásd Románia. Ahol század ennyi korrupció sincs.

nu pagagyí 2017.06.09. 14:20:22

A precedens megszületett. Ez alapján a mostani rezsim összes tagját és az őket kiszolgáló állami tisztviselők hadát gond nélkül le lehet majd csukni. Indoknak elég lesz a politikai ellenszenv, bár a fideszes maffiaállam tagjainak már most is börtönben lenne a helye tényleges, saját törvényeiket is sértő ténykedésük miatt.

2017.06.09. 16:19:09

A fidesz csak ellenzékben érzékeny ezekre az ügyekre.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.06.09. 16:25:05

Orbán elvtárs pénztárosa Lőrinc mikor kerül rácsok mögé a gazdájával együtt?

de let e ... 2017.06.09. 16:36:17

Azért Schiffer András véleményére is kíváncsi lennék , hogy mit mond az "elvek" embere a botrányos jogi eljárás végén született ítéletről ill. magáról az ügyészi és bírói munkáról ? A magát oly gerinces embernek valló politikus úr hogyan vélekedik az egészről ?

incognito ergo sum 2017.06.09. 18:04:25

nem ismerem személyesen az urakat, ezért viszonylag könnyű szívvel mondhatom, hogy (bár személy szerint előre is mély együttérzésem a rájuk váró nehéz időszakért) a politikusoknak és kiszolgálóiknak szerintem meg kell tapasztalniuk, hogy NEM VAGYUNK KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG.

incognito ergo sum 2017.06.09. 18:05:26

@Orbán Hazaáruló Viktor:

hogy MIKOR, azt nem tudom -- de önmagában az, hogy vannak, akik rács mögé kerülnek, visszatartó erőt jelent mindazoknak, akiknek most ragadós a keze.

bgp 2017.06.09. 18:09:22

@Gonoszgólya: Reméljük, a korrupciós bűncselekmények elévülését addig egy népszavazás megnyújtja.

morph on deer 2017.06.09. 23:10:58

@incognito ergo sum:
"NEM VAGYUNK KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜLI ORSZÁG."

Aha!
Egészen pontosan minek is a "következménye" ez az ítélet?

1234567890987654321 (törölt) 2017.06.09. 23:51:52

@nu pagagyí: Te érted is, amit beszélsz? Az angolszász jogrendben létezik olyan fogalom, hogy precedens. Az európai jogrendben viszont nincs ilyen.

Látom, előjöttek az orbán-gyűlölők havi értekezletükre. Felőlem lőjétek fejbe nyugodtan. Attól gondolom, jól kivernétek magatoknak.
Én viszont az összes politikai pártra, veletek együtt akarok atomot dobni.

2017.06.10. 04:31:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
"Szerintem nem. Bár nem ismerem a részleteket, de ez az érzésem." - tehát gyakorlatilag azt írtad, hogy van az ügyről véleményed, de az teljesen megalapozatlan...

Lajos Csánó 2017.06.10. 06:38:08

@Legeslegalja: A neved mindent elmond rólad!

szevabá 2017.06.10. 07:45:12

be kell vezetni az értékarányos büntetést !
kezdjük a díszcigánnyal ,majd jöhet a gázszerelő és a nagypapa is.... ha egy cuslag kb6 év akkor 2-300 év elég lesz....

incognito ergo sum 2017.06.10. 08:42:56

@morph on deer:

káposztásmegyeri 79 m2-es önkormányzati bérlakásomat I. kerületi 79 m2-es önkormányzati bérlakásra cserélném.

partner vagy ebben?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.10. 09:35:37

@morph on deer:

Atya Isten, Zorbánt nem ítélte el a bíróság??? Akkor mást se ítélhet el!

morph on deer 2017.06.10. 10:15:34

@incognito ergo sum:
Én is olvastam Örkényt, na és?

morph on deer 2017.06.10. 10:18:33

@MaxVal BircaMan HJCD:
Rosszul láttad Birca, nem az orbánon keresik az eltünt lóvét, hanem nemzetünk nagyján, orbán harcostársán, Farkas Flóriánon.
Mit gondolsz, megtalálják?

Duplaxiii 2017.06.10. 11:54:04

@FCUK4:
Nem igazán értelek... Te most a jogra utalsz, de a kommented érzelemalapú!
Itt semmiféle olyan nem volt, ami jogszerűtlen lett volna, mivel két ingatlan cseréje során már az értékbecslés sem egy konkrét értéket jelezhet!
A sukorói résznél az egész terület, a sok fideszes önkormányzat tapsolt, hiszen sok ezer embernek lett volna munkahelye és a beruházás hatalmas adóbevételt eredményezett volna. Tehát a terület értéke nem egyszerűen a mocsár értéke, hanem az is, hogy ott milyen lehetőség van.
Akár a telkeknél, más az értéke egy külterületi 1000 négyszögölnek és más egy fejlesztési részen lévő 100 négyszögölesnek. Az ingatlanárak sem négyzetméter alapúak, hanem például kik laknak a szomszédban, az utcában. 50%-al alacsonyabb egy családi ház értéka egy cigánylakta utcában, mint a település másik részén!
A csereingatlan pedig szintén nem volt értéktelen, mert az meg más fejlesztésekhez jött volna jól, például a négyes út miatt az állam egy szomó kisajátítási pézntől mentesült volna.
A bíroság azonban semmit nem vett figyelembe, csak a saját ingatlanbecslő értékelését használta, másét nem és így a cél, hogy nagy volt az aránytalanság, tudta megbízásra hozni!
Ráadásul ez egy üzleti dolog, abban pedig nem bűncselekmény a tévedés! Itt nem voltak eltünt pénzek, nem volt kifizetés más területekre. Ráadásul a vagyonkezelő is "hozott" anyagból dolgozott, hiszen neki is a megbízott értékbecslő adta az adatot a tárgyaláshoz.
Ez koncepciós per, olvasd el a Standard-per dokumentumait!

Duplaxiii 2017.06.10. 11:59:02

Én erről a siifferről évek óta írom, hogy a közélet egyik legkárosabb lénye! Érdemes megnézni, hogyan nyulták le a humanistákat, hogyan képviselte folyamatosan a fidesz még akkor is, amikor állítólag ellenzéki volt.
Ez egy ócska kollaboráns, csak a saját zsebe érdekli és a családi múltjával ne büszkélkedjen! Ő a klasszikus balos zsidó, akik a bolsevikek, a rákosisták többségét képviselték. Az LMP sem ellenzéki, hanem egy fideszt kiszolgáló ökoterrorista szervezet.
Siffer jogászként alpvetően elősegítette a legsötétebb kor jogi gyakorlatának színrelépését!
Sajnos az itt böfögő ballibezők, gyujcsánygyűlölők nem veszik észre, hogy holnap ök ülnek majd a padon és ők szenvedik el a jogsértéseket!

FCUK5 2017.06.10. 12:04:29

@Duplaxiii: nem lesz attól koncepciós egy per, hogy egy: nem érted, kettő: nem értesz egyet az ítélettel.

A hibát a két elvtárs ott követte el, hogy elvitték a balhét más helyett.

Measurer 2017.06.10. 12:44:00

@FCUK5: a per attól lehet koncepciós, ha volt egy vėdhetö "A" ėrtėkbecslės ės egy elkėpzelhető "B" ėrtėkbecslės ės a Kúria pusztán bírói mėrlegelėssel, szakėrtő bevonása nélkül, azaz (ellen-) bizonyítás nėlkül állította helyre az I.fokú itéletet, tehát egy szakkėrdėst politikai alapon itėlt meg.
A koncepciós pereknek a politikai ėl valóban az egyik jellemzője (lásd Mindszenty devizabűntette vagy a karácsonyi HĖV-szerencsėtlensėg!)

FCUK5 2017.06.10. 12:47:35

@Measurer: a bírói tanács elnöke Fletó volt igazságügyi minisztériumi csoportvezetője volt. Koncepciós per? Ne vicceljünk:)

n3spr3ss0 2017.06.10. 12:52:53

Geci Schiffer, Gyurcsányt akarta a semmiért börtönbe záratni, de ez még neki is sok volt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.10. 13:31:28

@morph on deer:

Az egyébként kifejezetten káros Farkas sose fog bukni, szabad kezet kapott. Miért? Mert ő érte el, hogy a magyarországi cigányság 90 %-a fideszes legyen, s egyetlen más pártnak se legyen esélye a cigányok között. Ez olyan adu, ami nagyon sokat ér.

Evel Knievel 2017.06.10. 13:49:59

Van ebben az országban a libsibolsikon kívül olyan személy aki tényleg elhiszi hogy két db rossz minőségű / értékű földterületet csak úgy el lehet cserélni a Velencei-tó több hektáros partszakaszára???? Azt a faszt is bíróság elé kell citálni aki elfogadta hogy Magyarország területét érintő kérdésben idegen választott bíróság ítélkezzen.

rasztaszív 2017.06.10. 14:23:09

@FCUK5: és? orbán meg liberális volt.ráadásul ez semmiben nem érinti azt,hogy mi is az a koncepciós per.natúr félrebeszélés,amikor sarokba szorultál.

FCUK5 2017.06.10. 14:38:56

@rasztaszív: ugye te sem gondolod, hogy Fletó saját embere csinál végig egy koncepciós pert Fletó másik embere ellen? Vicces vagy.

rasztaszív 2017.06.10. 15:05:52

@FCUK5: mert ő aztán megvehetetlen/zsarolhatatlan,ugye?vicces vagy.
és félrebeszélsz.

FCUK5 2017.06.10. 15:58:23

@FCUK5: meg a 3 tagú tanács másik két tagja, persze. Álomvilágban élsz;)

Measurer 2017.06.10. 16:13:27

@FCUK5: viccesen azt is mondhatnám: hacsak nem az történt, hogy a volt főnöke érdekében hozott emberáldozatot, de ez nem vicc, itt szerintem arról lehet szó, hogy szakkėrdėshez nem ėrtő kuriai bírói tanács itélkezett.

rasztaszív 2017.06.10. 16:17:01

@FCUK5: csak a félrebeszélés...:)

invalid username 2017.06.10. 18:39:07

@morph on deer:

Szerintem ez nem Örkény volt. A sukoró sztoriban az értékaránytalanságon csúsztak el -- a káposztásmegyeri 79 m2 és a várnegyedbeli 79 m2 nem egyforma értéket képvisel.

Csórikáim (akik most évekre sittre kerülnek) csupán végrehajtották, mert a főnökök leszóltak. A mai hasonló végrehajtóknak, amikor megcsörren a telefon, és szívességet kérnek tőlük, a szervilis "igen persze hogyne államtitkár úr" helyett először végigfut a hátukon a hideg, majd izzadságcsöppek jelennek meg a homlokukon.
- Államtitkár úr, kérlek, mi sem természetesebb minthogy ön ilyen kéréssel fordulsz felém csak az utóbbi időben különösen sajnos bonyolulttá és sokszereplőssé vált ezeknek a tranzakcióknak a megszervezése, ami ugyan nem akadály, csak arra kérleg hogy a többi érintett hivatallal is te rendezd le a dolgot, mert érted ugye, mégis gördülékenyebb, ha te telefonálsz, mintha én az egyszerű köztisztviselő, szóval ha koordinálod kérlek alássan akkor semmi akadálya. ... hogyne, igen, jól van ... igen, a parittya utcai óvodába ... (adrenalinfröccs, penetráns szagú váladék jelenik meg a hónaljban, kéz remegni kezd) ... nagyon köszönöm, hogy hívtál, viszhall (katt) fenyegetsz, te geci?

Naszóval változnak az idők.

emmersson 2017.07.03. 17:23:04

@morph on deer:

Normális országban - nem egy illiberális rémálomvilágban! - egy ilyen hatalmas beruházáshoz AJÁNDÉKBA adják a területet, majd a gazdasági miniszter lepippantja a befektetőt párszor hálából, hogy itt üzletel!
Nem mellesleg károkozás nem történt, csupán egy - állítólag drágább - leendő építési telek helyett egy alacsonyabb értékűt kapott volna az állam.

Ezzel szemben a kecskeméti Mercedes gyár és a győri AUDI rendesen meg lett támogatva pénzzel!
Egyik bűn, a másik siker?!

Csigafattyú 2017.08.18. 00:06:21

@FCUK4: Az a baj, tudod, hogy bár ezek megérdemlik a valagba rúgást, de a jogállamiság lebontása téged is negatívan érinthet. Nem gondolod, hogy kizárólag a politikai ellenfelek ellen fogják használni a jogtalan eszközöket? Dehogyis! Nincs annál kényelmesebb, mint az előre lezsírozott ítéletek futószalagon. Nem kell bajlódni nyomozással, bizonyítással, és a végén tuti ki lehet adni a győzelmi jelentést. Elvégre "megállapította a bíróság, hogy".

négyláb 2017.08.21. 13:44:16

Lehet, hogy a két gyászhuszár, Tátrai és Császy a volt főnökeik helyett viszik el a balhét, de nem árt, ha tudatosodik bennük: nem csak a sokmilliós fizetéseket lehet felvenni, néha bizony a Prűgelknabe szerepét is el kell viselni....

Remixedsoul2016 2017.09.11. 20:11:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ,,Hasonló drákói szigor"-ba én nem nyugodnék bele, mert itt ártatlan embereket ítéltek el. Alaptalanul senkit nem kellene elítélni, sem MSZP-st, sem fideszest! Nem vágyom vissza a Rákosi-korszakot, bocs! :-) A szélsőjobb érthetetlen okokból kedveli az ilyesmit egészen addig, ameddig ő, vagy valamelyik családtagja nem lesz koncepciós per vádlottja.

Remixedsoul2016 2017.09.11. 20:13:53

@emmersson: Teljesen egyetértek!! Jó, hogy néha értelmes emberek is kommentelnek itt, nem csak azok, akiknek ez a munkájuk (bár annak színvonalára nem túl igényesek). :-)

SA45528 2019.04.25. 16:52:05

Vajon mi az oka, hogy az eljárást dicsérő kommentelők stílusa, írásmódja, egyáltalán a gondolatisága és fogalmazó képessége végtelenül primitív és szegényes?

csaszy zsolt 2021.02.07. 21:43:53

@Szegedi Attila2: Az viszont a maga írásából maradt ki, hogy nem teljesen jószántából távozott a minisztéiumból, amely viszont nem volt hátrányos körülmény, hogy a Gyurcsány szimpátiával nem vádolható OIT és Sólyom köztársasági elnök nulla bírói gyakorlattal egyből a Kúriára nevezze ki bíróvá.

csaszy zsolt 2021.02.07. 21:52:04

@négyláb: No name négyláb veled ellentétben nekünk ez a szakmánk, amelyben nem gyászhuszárként, hanem veled ellentétben névvel és arccal dolgoztunk.

csaszy zsolt 2021.02.07. 21:56:23

@invalid username: Miért kommemtel arról amit nem ismer? Miféle értékaránytalanságról beszél? Amit a Napi Mao (Magyar Nemzet) háromnaponta szajkózott vagy a tényleges adatokra, 1:4 mióta egyenlő 79:79-el ?
süti beállítások módosítása