B1 blogcsalád



5+1 idézet Orbán Viktortól a magyarok eredetéről és rokonságáról - Szavazás!

2015. április 02. - nickgrabowszki

A magyar miniszterelnök nem először mond érdekeseket. Beszélt már ezoterikus hülyeségeket általában, és a magyarság leszármazásáról is osztotta meg gondolatmorzsáit. Ezek mind egy irányba mutatnak: a magyarok a hunoktól és személyesen Attila nagykirálytól eredeztethető kiválasztottságára.

Az ázsiai vonatra Orbán először 2010 őszén, az első kínai utazásán száll fel. A sanghaji világkiállítás zárónapján mondott beszédében a magyarok ázsiai gyökereiről értekezett. Ez még nem orbitális baromság, az viszont kérdéses, hogy

Az viszont már inkább meghökkentette a csak kicsit is tájékozottabbakat, hogy a miniszterelnök szerint

Hungary országnév a hunok földjére utal.

A szakértők hiába próbálták fölvilágosítani Magyarország idegen nevének eredetéről, Orbán rajta maradt a hun-vonalon: tavaly ősszel már Dél-Koreában is arról sztorizgatott, hogy 

a hunok mi volnánk, vagy legalábbis mi is.

 

kurultaj.jpg

Félázsiaiak (Kép: kurultaj.hu)

Eközben a szaktudományok művelői egyértelműen elutasítják a hun-magyar rokonságot. Például a Történelemtanárok Egyesületének honlapján

Azonban Fodor Moszkvában végzett, Sándor meg SZDSZ-es volt, ezért sok vizet nem zavart az értelmiségi okoskodásuk.

Orbán és a török miniszterelnök az idén februári budapesti találkozójuk után többször is kijelentették:

Attila unokái vagyunk

Az most mellékszál, hogy ez a törökökre sem igaz, valamint, hogy Orbánnak már el sem kell utaznia Ázsiába ahhoz, hogy ragaszkodjon a folklorisztikus ökörségeihez, de a Jobbik joggal vetette a szemére, hogy csak az ő gondolataikat ismételte meg.

A Fidesz álláspontja amúgy meglehetősen homályos nyelvrokonság ügyében is.

Ha elfogadjuk Orbán állítását a nyelvrokonságról vallott nézeteiről, akkor a minapi kazahsztáni mondatai kulturális vagy genetikai rokonságot valószínűsítenek.

Amikor Brüsszelbe megyünk, nincsenek ott rokonaink. De amikor Kazahsztánba megyünk, akkor rokonokat, közeli embereket találunk. (...) Ez egy meglehetősen furcsa érzés, hogy az embernek keletre kell mennie ahhoz, hogy otthon érezze magát.

Ennek azért már volt némi előzménye: tavaly Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter értekezett

az 1500 éves múltra visszatekintő kazah-magyar barátságról és rokonságról,

amitől azért égnek állhatott a történészek haja, tekintve, hogy a kazahok mint nép, csak a középkor vége óta, kevesebb mint 600 éve léteznek. És mivel 1500 éve még valószínűleg a magyar sem volt önálló etnikum, Fazekas talán szintén a hun rokonságra gondolhatott.

Az eddigiekből akár az is következhetne, hogy a dolognak diplomáciai magyarázata van:

  • ha Orbán vagy minisztere Helsinkiben jár, akkor finnugor,
  • ha bárhol Ázsiában, vagy ázsiait fogad, akkor hun eredetű, kazah-rokon.

De ebben az esetben vajon mivel indokolható, hogy három éve, Budapesten, ázsiai diplomaták nélkül is 

félázsiai származékoknak

nevezte a magyarokat, akik annyira primitívek, hogy csak erővel lehet őket egy irányba terelni, mert megegyezni képtelenek?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr827333678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meiname (törölt) 2015.04.02. 21:24:17

Meglovagolja ezt a bizonyítékok nélküli, lassan ezoterikus szíriuszi eredetet. Pataki is végső elkeseredésében is ezt tette/teszi. Azért teszi, mert keleten súlyos százmilliárdokkal tud mutyizni, ehhez meg kell az ideológiai fedősztori. Ilyen egyszerű. Nyugatra járni lopni nem lehet.

fehérfarkas 2015.04.02. 23:24:59

Nagyon sok diktátornak szüksége van a legitimitásához valami múltbeli személy és mítosz, amitől származtatja a hatalmát:
ilyen volt az 1. Orbán-kormány alatt, hogy István király Felcsút határában ajánlotta fel a szent Koronát Szűz Máriának. Ez persze nettó hazugság, de az akkori fideszes propaganda ezt sulykolta. Most ez már nem elég, most már egyenesen Attilától származtatja a saját hatalmát. Mert ne feledjük itt nem a nép és az átlagemberek érdekéről és hatalmáról (demokrácia = a nép hatalma) van szó, hanem egyedül az ő hatalmáról.
Kevesen tudják, de Irakban Szaddam Husszein II. Nabukodonozor fiának tekintette magát, az Újbabiloni birodalom legnagyobb királyának jogutódjának tartotta magát.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.04.02. 23:45:49

Úgy tudom, nem sokára utazik Ufóniába is.
Viszi magával a Semlyén Zsótiékat, a Lázárt, a Rogánt, meg a debreceni 6 polgáris motorost és a kopasz szemüveges szógéppuskát is, hogy igazolja velük is a rokonságot.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.02. 23:47:33

Miért csak a hun-magyar rokonságot tagadó történészeket említed? A másik oldalról(Pl. Obrusánszky Borbála) miért hallgatsz? Nyelvészeti szempontból egyébként nem dönthető el, hogy a finnugor eredet miatt vannak e finnugor szavak a magyar nyelvben, vagy azért mert az ősi magyarok kapcsolatba kerültek finnugor népekkel.
Nem vagyok szakértő de nekem mindíg furcsa volt a törikönyvben az ugrás az erdőben halászó-vadászó állítólag finnugor eredetű magyarok, és a sztyeppei nomád magyarok között.

vajdasagi 2015.04.02. 23:56:01

@A megvalósult amerikai ólom..: Te nemcsak hogy nem vagy történész. Te nettó hülye vagy. Ajánlom figyelmedbe a Magyar Tudományos Akadémia véleményét. Olvasgass!

Egészen más: én nagyon is otthon érzem magam egész Európában, Kazahsztánban meg Kínában pedig nem. Nagyon nem. Nem lehet, hogy akkor Orbán Viktor és én nem azonos néphez tartozunk?

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.03. 00:06:46

@vajdasagi: Helyben vagyunk te gyökér, aki nem ért veled egyet te barom, az nettó hülye. Javaslom inkább neked az olvasgatást te szarházi, nem pedig gondolkodás nélkül elfogadni a témára nyomott pecsétet, csak mert a politikai érzelemvilágodba belepasszol
Ha olvasgatnál néha, elolvashattad volna az Obrusánszkyval készített interjút a Múlt-kor című történelmi folyóiratban. Persze ehhez minimális érdeklődés és tájékozottság kellene..
Mit írtam az előbb te szemellenzős barom? Azt, hogy a posztoló nem tesz említést a hun-magyar rokonságot nem elvető történészi véleményekről, csak a másik oldalról..

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.03. 07:33:03

A kazah-magyar rokonság tény, bármennyire is nem tetszik ez a ballibi gágogóknak, aki éjt nappallá téve igyeznek rámuttani a magyar-washingtoni rokonságra.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.03. 07:35:18

@A megvalósult amerikai ólom..:

Eleve ott kezdődik, hogy a finnugrisztika NEM állítja, hogy a magyarok és a finnek rokonok lennének (nem is azok), hanem azt állítja, a két nyelv rokonnyelv, hozzátszem TÁVOLI rokonok.

A magyar és a finn közti rokonság foka kb. az, mint ami az angol és az orosz közti.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.04.03. 12:08:32

@maxval bircaman szerkesztő: Én azt hittem hogy a finnugrisztika -kizárólag nyelvi bizonyítékokra alapozva erősen valószínűsíti a finnugor rokonságot( nem csak nyelvit), holott erre sem írásos forrás, sem régészeti bizonyíték nem áll rendelkezésre.
Nem az a baj ,ha valaki így gondolkoja, hanem az, hogy a "@vajdasági"-hoz hasonló figurák első kétkedő mondat hallatán veszik elő a zsákból a dorongot, holott közük sincs sem a hun-magyar, sem a finnugor rokoság elméletéhez, épp csak ez utóbbi belepasszol politikai gondolatvilágukba.
" Dubito ergo cogito.."

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.03. 13:35:40

@A megvalósult amerikai ólom..:

Elavult, XIX. nézet, hogy a nyelvrokonság néprokonság is.

Könnyű belátni, hogy ez nem igaz. Tele a történelem pl. nyelvváltásokkal: lásd a GERMÁN eredetű franciák ma egy LATIN nyelven beszélnek, vagy a TÜRK eredetű bolgárok SZLÁV nyelven.

Utász Ezredes 2015.04.03. 17:22:11

Tudjátok mire oktatják az ifjú focistákat!? Ha az ellenfél a földre kerül, egyik kezénél fogva segítsd föl, közben a földön lévő másik kezére lépj rá a stoplissal! Átemelték e nagyszerű tant a politiķába!

lombozódó 2015.04.06. 21:27:21

vajdasagi Ő indiai eredetű :-)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.09.10. 10:17:55

Hunok. Attila halálakor kereken 3 ezer hun harcos maradt a 3 gyereke mellett. A többiek mind hódolt harcos népek voltak.

Hont foglaló harcos magyarok. 20 ezren voltak. Ha családot is veszem lehettek 5 -ször ennyien.

Nem harcos (mindig is) itt lakó magyarok. Legalább 2 millióan kellettek hogy legyenek, ha egyszer százezres (h)arcoskodót el kellett tartaniuk.

A finnek úgy tartják hogy tízezer éve ott élnek ahol ma, és úgy tudják hogy délről jöttek. Az urali nyelvrokonaink 6 ezer éve érkeztek az Uralhoz, ők úgy tudják hogy nyugatról érkeztek.

Nem jöttünk mi sehonnan sem. Itt élünk a neolitikum óta. :-)
süti beállítások módosítása