B1 blogcsalád



"Pedig a 3-as metró tökéletesen alkalmas lenne olimpiai lángnak"

2017. január 19. - Mr Flynn Rider

Így kommentálta a Kétfarkú Kutya Párt az olimpia megrendezését Budapesten. Ha minden jól megy, szavazhatunk arról, akarunk-e egyáltalán olimpiát. 

Első pultjaink már megtalálhatóak szerte a városban! #momentum #nolimpia

Ein von NOlimpia (@nolimpiabp) gepostetes Foto am

 A kérdés, melyről népszavazást írnának ki, a következő:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?

 

Ma reggel kezdte meg az aláírásgyűjtést a Momentum Mozgalom annak érdekében, hogy népszavazást tarthassunk arról, legyen-e olimpia Budapesten. Összesen 30 napjuk van rá, hogy 138 ezer budapesti lakos aláírását összegyűjtsék. A Nolimpia-kampány már 5-600 aktivistánál és 3,5 millió forint adománynál tart. Besegít az aláírásgyűjtésben a Lehet Más a Politika, az Együtt és a Párbeszéd is.

A Momentum szerint a 2024-ig az olimpiánál fontosabb ügyekre kellene költeni a pénzt: kórházakra, iskolákra, az emberek megélhetésére, utakra és lakhatásra. A főként fiatalokból álló mozgalomnak bevallásuk szerint távlati célja, hogy párttá alakuljanak, és leváltsák az Orbán-kormányt. A Blaha Lujza téren a szervezet vezetői elmondták, hogy több millió forintos, közösségi finanszírozásból összejött költségvetésből 25 ponton kezdik meg most az aláírásgyűjtést. Továbbra is várják mind az adományokat, mind pedig az aláírásgyűjtést segítő aktivistákat. 

Az aláírásgyűjtő ívet az internetről is le lehet tölteni,  és az aláírás után postán elküldhető vagy személyesen leadható a pultoknál.

 

 

Állítólag a Fidesz nem tart attól, hogy a Momentumnak meglesz a 138 ezer aláírás, szerintük az akció érdektelenségbe fullad. Pedig Orbánék számára nyilvánvaló presztízskérdés, hogy Budapesten rendezzék a nyári játékokat; ugyanakkor nem csak a presztízs, de a pénz is számít,

hiszen már most a Fideszhez közel állók szervezik az olimpia melletti kampányt és nyilvánvaló, hogy a hatalmas beruházásokon is a kormány kegyeltjei gazdagodhatnának.

 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a kvótakampányban is kivette a részét, várhatóan a mostani népszavazási kezdeményezéshez is csatlakoznak; Facebook-oldalukon már kilátásba helyezték, hogy plakátkampánnyal támogatják azt. Kovács Gergely, az MKKP elnöke azt mondta a 24.hu-nak, hogy

amennyire ismerjük a kormányt, kinézem belőlük, hogy akkor is megrendezik az olimpiát, ha nem mi nyerjük meg a pályázatot.

Hozzátette: a 3-as metró tökéletesen alkalmas olimpiai lángnak. Ugyanakkor a népszavazást jó ötletnek tartja, a Momentum Mozgalommal is felvették a kapcsolatot. Azt azért megjegyezte: nem egészen biztos abban, hogy amellett érdemes kampányolni, hogy ne legyen Budapesten olimpia, az jobb üzenet, hogy döntsenek a kérdésről az emberek, ezzel többen egyet tudnak érteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4812138003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abdul hackeem 2017.01.19. 14:11:33

Jó ötlet a budapesti emberek megkérdezése arról, hogy legyen-e olimpia Budapesten. Ha az igenek nyernek, akkor minden budapesti polgárnak a kasszához lehet fáradni fejenként félmillióval. A játékok után pedig elosztani a nyereséget.
A mások pénzéből rendezett Budapesti Olimpia még ennél is viccesebb.
süti beállítások módosítása