B1 blogcsalád



...és a végén a jó elnyerte méltó jutalmát - vagy mégsem?

2015. március 08. - Egyenlítő blog

A mesékben rendszerint azok a hősök, akik fáradtságos munkával támogatnak egy ügyet, elnyerik méltó jutalmukat. Így van ez a való életben is, csakhogy a mesékkel ellentétben, nem feltétlenül a “jó” nyeri el méltó jutalmát. Általában az jár jól, aki gátlástalan, visszaél hatalmával, felfelé nyal, lefelé tapos. A következő történet pedig sajnos nem mese.

mb18_0.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ember, aki mindenáron Budapest főpolgármestere akart lenni. Ahhoz hogy célját elérje, nem a hétfejű sárkányt kellett legyőznie. Csak be kellett sároznia legnagyobb ellenfelét. Ehhez sok ember segítségére szüksége volt. Emberei pedig a “méltó jutalom” reményében minden tőlük telhetőt meg is tettek: összehozták az elmúlt idők legnagyobb kirakatperét, a BKV-pert.

Igaz, a BKV-per történetének a mai napig sincs vége. Nincs még jogerős ítélet, és a vád is kezd összeomlani. De az ügyben tevékenykedő rendőrök, ügyvédek, ügyészek és bírák már megkapták a jutalmukat.

Miután Tarlós a főpolgármesteri székbe ültették, emberei is jól jártak: A Tarlós jobbkeze, a nyomozást lefolytató Pető György az FKF és az FBI élére került egyszerre. Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kihallgatását végző Halász Ottó az FKF biztonsági igazgatóságának igazgatóhelyettese lett. Tóth Gábor a BKV-ügy nyomozását elindító rendőrfőkapitány jelenleg a Fővárosi Önkormányzat közbiztonsági munkacsoportjának vezetőjévé, ahol több régi kollégájával, rendőri vezetőkkel dolgozhat együtt. A nokiás dobozt kitaláló Balogh Zsolt ügyvédje, Szabó Iván a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjét, míg Keresztes Imre a per főügyésze az érdemrend Középkeresztjét kapta meg. Győri György ügyész a XI. és a XXII. kerületi ügyészség vezető-helyettes ügyésze lett. A Hagyóék előzetesét folyamatosan kritika nélkül meghosszabbító Szívós Mária pedig már alkotmánybíróként tevékenykedhet.

A végén tehát, mint a mesében, elnyerték méltó jutalmukat. Csak az az egy dolog hibádzik, hogy nem a “jók”, hanem azok, akik hatalmukkal visszaélve, politikai érdekből keverték bírósági ügybe Tarlós politikai ellenfeleit.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr527240875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.03.08. 19:12:07

Ahogy a BKV-t elnézem, lehetett abban a vádban valami, ugyanis aligha hiszem, hogy ennyi busz, villamos, pálya, miegyéb röpke 4 év alatt csak plusz pénzből keletkezik. Ja és úgy, hogy ezressel olcsóbb a bérlet. Az én tippem az, hogy egyszerűen nem vesznek ki belőle olyan méretű pénzeket mint 2010 előtt.

2015.03.08. 19:33:49

@♔bаtyu♔: Hát igen! Nem mindegy, hogy a projektpénzből új járműveket vesznek, villamosvonalakat újítanak fel/hosszabbítanak meg, automatákat és kijelzőket telepítenek. Vagy olyan tanulmány készül, hogy miként lehetne "luxusmetrót" (jelentsen is ez bármit) csinálni. Esetleg olyan kijelzők épülnek, amiben közönséges TV-k vannak beleberhelve...

Tudományos libsizmus 2015.03.08. 19:43:58

Tehát ha minden vád összedől és mindenkit felmentenek, akkor hogy kézivezérli Orbán az igazságszolgáltatást? Lenne olyan kedves és elmagyarázná valaki?

2015.03.08. 19:50:51

@Szálló monitorok:
Ha esetleg már nem emlékeznénk:

9 milliós tanács: földalattiból Luxus Line
index.hu/belfold/budapest/2009/08/26/9_millios_tanacs_foldalattibol_luxus_line/

HÉV-kijelzők: pocsék árut, drága pénzen
index.hu/belfold/budapest/2010/02/11/hev-kijelzok_pocsek_arut_draga_penzen/

BKV: 19,2 millió a fénymásolók felmérésére
index.hu/belfold/budapest/2009/09/07/optimismo/

BKV-botrány: saját maga döntött 100 milliós végkielégítéséről az igazgató
m.portfolio.hu/gazdasag/bkv-botrany_sajat_maga_dontott_100_millios_vegkielegiteserol_az_igazgato.119607.html

Csúszik a 2-es és a 4-es metró új járműveinek szállítása
hvg.hu/itthon/20080708_metro_csuszas

kewcheg 2015.03.08. 20:15:01

..Azon sem csodálkoznék, ha a budacash ügyben eljáró rendőr és egyéb hatóság néhány hét múlva már nem a "testüllet" kötelékében állna, hanem adott esetben soha többé nem dolgozna .... ügye ne feledjük, hogy a terheltek hetek óta szabadlábon, kvázi azt csinálnak amit akarnak. valszeg minden épeszű tudja hogy mire használják ezt az időt...

Tudományos Iibsizmus 2015.03.08. 20:43:49

Orbán, aki jelentett Simicskáról, szeretné ha mindenki kezén bilincs kattanna. A rendőrséget és az ügyészeket kézivezérelheti, de a bírókat már nehezebb lesz.

anyadmajma 2015.03.08. 20:54:45

Hát ezek a hazaáruló bolsevik gecik még ahhoz is hülyék, hogy elítéltessék a bűnösöket. Nyilvánvaló, hogy lopott az mszp-szdsz banda, de csak szánalmas koncepciós perekre futja a bebukott 2/3-adnak:)
Beszarás, hogy ezek milyen hülyék.
Csak sajnos ez a geci orbán nem hazudott: szarabbul élek, mint 4 éve.

sanyix 2015.03.08. 21:21:47

@anyadmajma: nem hülyék ezek. Az ilyen elszámoltatós perek mind2 oldalról csak színházi előadások.
A zemberek beveszik hogy ezek egymással harcolnak, a háttérben pedig mindenki megkapja a pénzét a mutyikból. Lásd amikor az ellenzéki képviselők valahogy nagyon sokáig nem vesznek észre semmit a mutyi közepén.
Mindenki megkapja a részét.

Ugyan olyan büdös komcsi mszmp és kisz szökevényekből áll a maszop-szadesz és a fütyisz is. Össze is tartanak, lásd az ügynökaktákról is egyezik a valós véleményük...

tükörfúró 2015.03.08. 21:29:02

Érdekes, akkoriban nem füstölt naponta a metró, jahogy biztos most jön ki az akkori lopások hatása, ühümm. Emútnyócév..az,

Elmondom mi van, loptak akkor is, lopnak most is.
Csak ma már ez intézményesítve van, akkoriban ahogy süllyedt a bal hajó, kikenték egymásra a xart páran ,hátha a jobboldal némi sározásért őket kebelére emeli.

Valójában ezek a kiderült vagy állítólagos dolgok 2222.niemandok pici sikkasztgatásai, egy bkv méretű szervezetből ezek fillérek, de ebben a mélysötét országban ez megy 25éve, ki lopot többet, miközben egy oligarchisztikus maffikratikus zárt kör mozgatja a szálakat, hol narancs hol pirosra festve, sokszor százezermiliiárdok hiányozhatnak 25év alatt ebből az oszágból, ők meg röhögnek a markukba.

Mesés magánvagyonok lehetnek, ennek kb 10 vagy 100 szorosa a társadalmi kár, ami elmaradt befektetés által nem megtermelt haszon vagy helyben nem megforgatott tőke által elmaradt bevétel vagy szükségszerű kiadás, hitel, kamat, stb lett ezek miatt.

Itt egy nyugatos, virágzó, feljett kultúrájú, oktatásu, zseniktől hemzsegő, az egész béketáborban irigyelt vezető visegrádi országnak kellene lenni, osztrákokkal hasonló jóléttel és lehetőségekkel 25évvel a keleti blokk bomlása után.

Ehhez képest egy románia szintű mélyvidékkel bíró, eu alamizsna pénzeken tengődő félázsiai romhalmaz maradt belőle, de ti csak találgassátok melyik 8889. csócsó maki vitt több 20milliós szerződést haza, szánalmai a világnak.

Amig találgattok, jelen pillanatban is röhögnek a markukba azok akik mint pár napja kipattant, 100milliárdokat(!) sikaksztottak el, és semmibajukse lesz, ide a bökőt.

Megint lesz valami roma kifutófiú kulcsár, taxis gyuszi, vagy ilyen más népiesch figura aki kap majd 2 ejnyebejnyét de nagyon, miközben százmilliárd, százezerszer millió ft, és ez egy minimum kár, legalább ennyi hiányzik, ha nem több.

És ez egyetlen bankbotrány, egyetlen brókercégen át kilopott vagyon, ami még csak nem is megfoghatatlan állami lé, hanem kisbetétesek, önkormányzatok, mindannyiunk pénze, és persze megint az adónkból, a költségvetésből lesz visszapótolva, már amennyire, mert szerintem sokan, nagyon sokan futhatnak a pénzük után a semmibe, a sehova, mármint a kisemberek, mert az önkurmányzatok megkapják a lé egy részét, az nem lehet, hogy a bogármesterúr ugye ne kapja meg a tiszteletdíjat, naná,

Erről szól ez az ország, melyik gombot kell megnyomni a paksi ezermilliárdok letitkositáshoz??....de független népképviselet, demokrácia meg mijóég,hátpersze.

Hülye népnek nincs hazája, nekünk se sokáig lesz már, ha igy folytatjuk.

dr kíváncsivagyok 2015.03.08. 22:20:22

@Tudományos libsizmus:
"Tehát ha minden vád összedől és mindenkit felmentenek, akkor hogy kézivezérli Orbán az igazságszolgáltatást? Lenne olyan kedves és elmagyarázná valaki? "

Ez is egy szempont...
Meg az is , hogy ha mindenkit felmentenek,..AKKOR HOL VAN A BUNCSELEKMÉNY?...és mi miatt tuntették ki ezeket a geciket ???
Ki kárpótolja a hamis váddal tonkretett embereket ???

jogalany 2015.03.08. 22:22:49

@sanyix:
Igazad van, színház az egész. Az országházban csak a kupola alatt szidják egymást, a folyósokon már a közös üzeleteiket beszélik meg, ez a tapasztalatom.
Az Mszp alatt többet loptak, mert sokan loptak, ma ez egy szűkebb rétegre szorítódott a felső vezetés lop sokat de ez még mindig kevesebb, mint elötte volt. Az igazán nagy összeg az önkormányzatoknál tűnik el, 3200 van és ennyi polgármester gondolja, hogy a hűbér birtokából annyit vesz ki amennyit csak lehet, 4 éve van rá. Ez a nagyon nagy pénz. Bár annyit vezető még nem szedett össze amennyit Orbán: 37 milliárd Svájcban, sziget tulajdon az Adrián és hozzá 600 milliós yacht, ezekről 56 db fotó (amik egy részén Orbán is fekszik, támaszkodik, húst akaszt stb ) is van amit feltörtek Rachelnél.
Mindettől a BKV lopás megtörtént. De a színház miatt kimossák egymást.

vasgyuszi 2015.03.08. 23:34:03

Itt valami nagyon el vagy cseszve, ha azok a sittes pofák, élükön a hagyómikivel nem büntethetoek. Összeomlott a vád, röhög a vakbelem. Itten megint az van kéremszépen, hogy mindkét oldal éppen eléggé sáros ahhoz, hogy bárkit is bevarrjanak.

Netuddki. 2015.03.09. 08:01:28

Egy olyan országban ahol már régen rács mögött kellene lenni a tolvaj orbánnak és rablóbandájának, de még sincsenek, vajon le lehet csukni a tolvaj maszoposokat? A példa azt mutatja nem...

Netuddki. 2015.03.09. 08:03:30

@jogalany: Már megint ez a kukiméregetés. A tolvaj az tolvaj, kár ezen vergődni.

MACISAJT 2015.03.09. 08:05:43

@jogalany: ("Bár annyit vezető még nem szedett össze amennyit Orbán: 37 milliárd Svájcban, sziget tulajdon az Adrián és hozzá 600 milliós yacht, ezekről 56 db fotó (amik egy részén Orbán is fekszik, támaszkodik, húst akaszt stb ) is van amit feltörtek Rachelnél.")

Jót röhögtem ezen az amúgy is derűs reggelen:P
Úgy adod elő ezeket az "adatokat"( tényleg, miért pont csak 37 milliárd? Miért nem 40? Vagy 50? minek aprózni?:P) mint valami bármivel is bizonyított tényeket...:P

Muhaha.

♔bаtyu♔ 2015.03.09. 08:46:28

@MACISAJT: Nem is tudtam, vett Orbán egy villát az Adrián Demszkyék mellett?

Mercel 2015.03.09. 10:50:41

Ugye még véletlenül sem hagyó felelősségének vagy a tetteinek mosdatását végzi az egyenlítő blog?

Mercel 2015.03.09. 10:56:03

Mondjuk nem értem a csodálkozást.
Bárki aki követte már akkor is a napi történéseket az láthatta és tudhatta, hogy hagyómiki nem azért került hirtelen a rosszfiúk kispadjára mert a sok "jó" ember rájött, hogy nini ez a szarházi a fél belvárost ellopta itten a szemünk elől, hanem azért mert változtak a viszonyok a játszótéren, megborultak az érdekszövetségek és valakinek el kellett vinnie egy balhét.

Meg ugye ott volt a HVG addigra már két éves cikksorozata is amelyekben gyönyörűen leírták, hogy ki honnan hogyan lopott.
Csak az nem volt érdekes addig amíg nem volt valakinek az érdeke, hogy újjal mutogasson.

Ez nem volt éppen profi szösszenet kedves egyenlítő, csak a lényeget hagytátok ki.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.03.09. 11:48:38

@♔bаtyu♔:

Nagyobb pénzeket vesznek most ki.

2010-ig valaki X Ft-ért volt a BKV alvállalkozója.

Ezután a tudjukkik cége lett a befutó, és 1,2 - 1,5 X Ft-ért elvitte ugyanazt a munkát, majd az eredeti alvállalkozót visszafoglalkoztatták 0,7 0,8 X Ft-ért.

♔bаtyu♔ 2015.03.09. 12:51:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Akkor nem értem, miért a ballibsi kormányzat alatt gatyásodott le Bp közlekedése úgy, hogy már a karbantartásokra sem volt pénz, nem hogy új járművekre.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.03.09. 13:56:43

A jelenlegi új járművek

Metró - EU

Villamosok - EU

Buszok - VT Arriva

BKV Saját erejű új buszai, ha 10 db megvan, ez is vegyes gyártásban. (BKV fejezi be a busz építését.

.

A szemlélettel van/volt gond.

Adott egy autóbusz, melynek a motorja elfogyaszt napi 10-15, esetleg 20 kg motorolajat. Ha folyamatosan ügyelsz rá, hogy legyen benne olaj, elmegy még több százezer km-t. A motor felújítása kb 600.000 Ft, de inkább kevesebb. 1 kg motorolaj nagytételű ára 800 Ft/kg.

A busz motorját nem lehetett felújítani, mivel a 15 éves Ikarus már nullára volt írva, és tilos volt rajta értéknövelő beruházást végezni. Sok esetben eleve tiltva voltak az értéknövelő beruházások, hogy segítsenek átjutni a hét szűk esztendőn.

A motorolaj költsége, mint fenntartási költség jelent meg, az nem zavart senkit.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2015.03.09. 14:00:51

@♔bаtyu♔:

Az előző esetet, mint példát hallottam, amit most írok, az konkrétan megtörtént.

Volt egy busz, amely donor sorsra jutott. Erről kellett volna két dolgot leflexelni és két másikra átheggeszteni, de nagyon.

Nem volt flexkorong a garázsban. - Az eszement spórolás miatt annyira leszorították a készletet, hogy a végén már a napi rezsianyagból is csak 2-3 munkaórára való volt.

jogalany 2015.03.09. 16:59:24

@MACISAJT:
Hogy miért 37 milliárdja van Orbánnak svájcban? kérdezed.
Mert annyija van, több még nincs, kevesebb meg a múlt ténye. Forrás CIA kiszivárogtatott anyaga a sajtóhoz.
És nem lakása van, vagy holmi romház, mint Demszkynek, hanem egy sziget a tulajdona Pintérrel közösen és rajta egy háza, melynek a felújítása ép a vége felé,folyamatban. A kikötője már készen van.
süti beállítások módosítása