B1 blogcsaládHarminc éve kiáltották ki a Magyar Köztársaságot

2019. október 23. - jdesi

Az akkori reményekből kinek több (Mészáros Lőrinc és vidéke) kinek kevesebb (összes többiek) maradt. de attól még szép és fontos nap volt 1989. október 23.

Aki akkor még nem élt annak azért érdekes ez az akkori Magyar Nemzet, aki már tudatosan figyelt a világ dolgaira, annak meg biztosan azért.

magyarnemzet_1989_10_pages261-262_page-0001.jpg

magyarnemzet_1989_10_pages261-262_page-0002.jpg

Táblával illusztrálta Hadházy Ákos a miniszterelnök beszédét

Orbán Viktor éppen azt fejtegette, hogy a Fidesz megnyerte az önkormányzati választásokat, amikor a független ellenzéki országgyűlési képviselő odalépett, és egy táblát tartott elé. Orbán megpróbálta elvenni a táblát, de nem tudta. Végül Kövér embereinek (update: fideszes képviselőknek!) sikerült. (kép: Tordai Bence/Facebook)

Rejtély, ki nyerte meg a budapesti választásokat

Rejtély, ki nyerhette meg a budapesti választásokat. Az állami hirdetésekből (vagyis közpénzből, értsd a tiedből meg az enyémből) kitömött Lokál néven megjelenő pofátlan propaganda kiadvány szerint a Fidesz nyert. Hogy a Fidesz elvesztette a legtöbb fővárosi kerületet és Karácsony Gergely lett a főpolgármester? Nos, ebben a harmadosztályú hazug világban még ez sem biztos. A lapból ugyanis nem nagyon derül ki. 

Közpénzből. Sajtótörténelem.

Nyilván a többség ettől még tudja, mi történt és ő hova szavazott. De azt hiszem, sürgető lenne az új önkormányzatoknak elgondolkozni, miként juthatnának el a valódi hírek a népekhez. Addig is, b1.blog.hu.

lokal_1_1.jpg

Tovább

A cége már bebukott - mégis polgármester lenne Moldován László

A fideszes jelöltet segíti indulásával, mégis köti az ebet a karóhoz

Az az egykori LMP-s budapesti elnök Moldován László egyelőre nem hajlandó visszalépni a budapesti hetedik kerületben a polgármester jelöltségtől. Pedig korábban ő is úgy nyilatkozott, hogy a fideszes polgármester káros a kerületnek. Ám indulásával komoly szívességet tesz neki. Még akkor is, ha Moldován is tudja, hiszen egy interjúban elmondta, Vattamány Zsolt fog nyerni. 

Ha Moldován (aki 4 százalékon áll a biztos szavazók között) visszalépne, akkor jelentősen nőnének az ellenzéki közös jelölt, Niedermüller Péter esélyei.

Most egy pillanatig játszunk el a gondolattal, hogy Moldován nem Vattamány fideszes jelöltet hozza be, hanem ő kerülne egy kerület élére. De el tudna-e vezetni egy városrészt valaki, aki a saját kicsiny cégét sem tudta?
moldovan_katalizator.jpg

Tovább

Ki tartja hatalomban a pesti hetedik kerületben a Fideszt?

Moldován László egyszer már besegített a Fidesz győzelmébe

Míg Budapest több kerületében sikerült megegyezni az ellenzéknek a közös indulásban a pesti Erzsébetvárosban a közös ellenzéki jelölt Niedermüller Péter mellett ringbe száll a volt MSZP-s, bűncselekmények egész sorával vádolt Hunvald György és az egykori LMP-s budapesti elnök Moldován László is.

moldovan.jpg

Tovább

Pintér már megint meghazudtolta Orbánt

A belügyminiszter 2 hete már szembeszállt a kormánypropagandával, amikor megállapította, "nincs rendkívüli helyzet, nincs semmilyen probléma", most meg saját fönökét oktatta ki arról, migránsvárossá válhat-e Szeged.psov.jpg

Tovább