B1 blogcsalád



Orbán mégsem értett meg semmit

2015. február 28. - nickgrabowszki

Nincs csodafegyver, nincs nagy stratégia, nincs politikai fordulat. Hosszútávfutás van, visszatámadás, csapategység. És tanácstalanság, majd csak történik valami alapon.

A veszprémi sima zakót követően a fideszes és kormányzati azt hangoztatta, Viktor érti a problémát, és majd az évértékelésében válaszol is a szimpatizánsai és szavazói számának megfeleződésére. Ha valaki erre számított, illetve bárki ezt remélte, annak csalódnia kellett.

Talán nem harcolunk eléggé, de legalább is nem harcolunk elég jól

- hát ez épp nem arra utal, hogy itt politikai fordulat következik, vagy hogy fölmérték volna a kudarc okait.

Kommunikációs hiba, ezt így hívták a Gyurcsány-kormányok idején. Növelni kell a harci szellemet, ezt mondták a nácik és a kommunisták, mert úgy gondolták, a harcot az nyeri meg, aki jobban akarja a győzelmet.

Orbán láthatóan velük tart: többet kell egyeztetni, jobban kell harcolni. A Kubatov hibája, meg a Kósáé. A Lázár-gyerek 70 milliós, Szijjártó 140 milliós, Rogán folyton növekvő, Habony láthatatlan lakásainak nincs köze a népszerűségvesztéshez. Nincs köze a Gucci-táskáknak, a korrupciónak, a stadionoknak, az euroatlanti külpolitikától való eltávolodásnak, az oroszbarátságnak, a véreskezű diktátor ágyába való belefekvésnek se.

Ezekről szót se ejtett, és ez jelzésértékű. Vagy nem érti a problémát, vagy ha érti, nem tud vele mit kezdeni.

Megvédte eddigi politikáját, kiállt tanácsadói mellett, és megvédte a külpolitikáját is. Sőt, az egységbontóknak üzent:

  • a reformátusok is megpróbálhatnának szentek lenni,
  • harcolni csak együtt lehet,
  • ha valami nem tetszik, lehet szólni,
  • de csak belül, mert kifelé egy a tábor, egy a zászló.

A beszéd többi része kötelező kör, musz, obligát sikerpropaganda, polgározás, liberálisozás, kommunistázás. Beszédet szokott ilyenkor tartani, mondani kell valamit, ezek be szoktak jönni ennek a közönségnek.

orbanvarkert.jpg

 (Kép: Orbán Viktor/Facebook)

Arra nem volt válasza, hogy ha az ország ennyire sikeres, miért nem látja ezt így mindenki, már nemcsak az ellenzék, Brüsszel és általában a külföld, de már a saját eddigi szavazóinak fele se. És bár nagy politikai átrendeződés nem történt (mivel az ellenzéktől, különösen a Fidesztől balra se ködlik koherens és a konzisztens politika a saját szavazók mozgósításán túl), az se látszik, mitől tántorognának vissza az eddigi orbánisták a Vezér pártja mellé.

A teljes tanácstalanságot a populizmus meghirdetése oldja valamelyest. (Ironikus módon úgy, hogy közben a polgári Magyarországra hivatkozott.)

A melósokat célcsoportnak tekintő politikai stratégia eddig a baloldal, és kisebb részben már Magyarországon is a szélsőjobb eszköztárába tartozott, de Orbán 2008-ban sikerrel csatolta magához ennek a rétegnek zömét, és a rezsicsökkentés nevű csodafegyverrel jó részüket 2014-re is vissza tudta szerezni.

Csodafegyver ezúttal viszont (egyelőre legalább) nincs, ezt maga ismerte be indirekt módon, amikor a feladatot a kanizsai hosszútávfutónő teljesítményéhez mérte, és nem valami innovátor piacra berobbanó találmányához.

Ha egyáltalán bármiből lehet következtetni a jövőre, illetve Orbán politikai szándékaira nézve, akkor talán ebből:

Próbálunk tető alá hozni egy hosszabb távú béremelési programot a munkaadók és a munkavállalók között. Remélem, a kamarák és a szakszervezetek képesek lesznek erre.

És ha mégsem, akkor majd a törvényhozás esetleg besegít, és testet ölt a magyar korporatizmus. Ami, kell-e mondani, Mussolini fasisztáinak politikai berendezkedése a 20-as, 30-as években.

De ez még abba a jövőbe veszik, amit Orbán se lát se tisztán, se homályosan. Ezt így nem mondta ki, de hogy mégcsak nem is állította az ellenkezőjét, éppen ezt jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr937228609

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán bukása: Az Évértékelő 2015.03.01. 09:25:06

A fülkeforradalom egy vacsoraasztalnál falja fel saját gyermekeit. A mozgóképet nagy méretben és hangerővel méltóztassék megtekinteni.       

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 09:50:25

Mi ezekkel a gond? Orbán látja a problémát:
"Talán nem harcolunk eléggé, de legalább is nem harcolunk elég jól"

És van rá egy megoldása:
"Próbálunk tető alá hozni egy hosszabb távú béremelési programot a munkaadók és a munkavállalók között. Remélem, a kamarák és a szakszervezetek képesek lesznek erre.

2015.03.01. 10:15:46

@♔bаtyu♔: Talán nem harcolni kellene? Talán építeni, konstruálni, fejlődni kellene? Láttál már háborúban mást, mint rombolást?

2015.03.01. 10:16:22

@♔bаtyu♔: Tényleg, ez a harc lesz a végső?

2015.03.01. 10:21:41

@♔bаtyu♔: Béremelési program? Nem pont a fidesz szopatta meg a melósokat azzal, hogy szinte minden pótlékot eltörölt és jól megadóztatta a cafeteriát és megvonta a csóróbbaktól az adójóváírást, hogy a jobban keresők még jobban kereshessenek?

1ghost 2015.03.01. 10:30:21

Kedves Batyu!

Ha lennél olyan kedves, és megtennéd azt a szívességet a világháló közönségének, hogy azt a sok baromságot, - amelyet betűhalmaz formájában éjt nappallá téve odahánysz valamennyi fórum oldalára - némileg csökkentenéd, úgy mondjuk 99%-kal, nos, azzal hatalmas szolgálatot tennél a társadalmi jólét számára..

Bár igaz - mint a cikk is írja - a Narancsos Főpap a konc védelme és további gyarapítsa érdekében Szent Harcra hív a narancsos paraziták érdekében és Magyarország ellenében, s te mint gazdád hithű vazallusa hűbéredért megdolgozandó, öntöd a hálóra egyik hülyeségedet a másik után, miközben környezetszennyezése díjat sem fizetsz sőt, immár az ebül szerzett trafikodat is hanyagolod, ami azért mégiscsak pofátlanság.

A cikk mondanivalója egyébként abszolút ül: Orbán és a slepp, semmit nem ért abból, hogy mi és miért történik a honban. Középkori barbárok módjára nézik értetlenül Kopernikuszt, hogy a föld forog a nap körül, miközben szerintük az éppen fordítva van, centrális erőtér, meg a többi ótvarság.

Reméljük, hogy az Isteni gondviselés és a magyarok bölcsessége, minél előbb megszabadítja az országot ezektől a velejéig korrupt, enyveskezű, és dilettáns bandától.

Jó reggelt Magyarország! - mondja Orbán!
Jó reggelt Magyarország - mondták a derék veszprémiek!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.01. 10:40:39

@♔bаtyu♔: Mit akar tető alá hozni? A legjobban kereső 10 százalékon kívül eddig csak kiszúrt a munkavállalókkal. Most éppen az eddig legalább vasárnap jól kereső kereskedelmi dolgozók fognak szívni. De kiszolgáltatottabbá tette a munkavállalókat, direkt kiszúrt a kismamákkal és így tovább. Miről beszél ez az ember? Te meg hiszel neki?

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 11:16:24

@♔bаtyu♔:

Nektek fideszkomcsiknak mindig is büdös volt a munka, ugyanúgy mint a szellemi vezéreteknek, Marxnak. Ti is inkább proletárforradalmat csináltok meg kisajátítjátok a mások tulajdonát, ebböl a tolvaj létformából éltek.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.03.01. 11:16:50

@Vállalhatatlan fordulat:

Nem hisz neki, de kell a pénz partidrogra, a kommentelést meg megoldja otthonról a gyerekszobából.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 11:18:30

@1ghost: "Jó reggelt Magyarország! - mondja Orbán!"

Vádlott leülhet - mondta a bíró Orbánnak.

kisQtya 2015.03.01. 11:22:23

Nagy baj lesz ebből..

kisQtya 2015.03.01. 11:24:35

@Ylim: Az emelt bér után emelt adó dukál.

Ma Baker 2015.03.01. 11:32:33

Nem értem minek kell Putyint véres kezű diktátorozni, amikor Obama meg drónokkal irtja a saját álampolgárait. rt.com/usa/us-government-drone-killing-660/

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.03.01. 11:54:56

@Ma Baker:

Talán azért okostóni, mert egyrészt Putyinnal ellentétben Obama nem irtja az honfitársait, másrészt akármilyen baleset meg incidens történik, akkor azt az újsáírókon keresztül a kongresszuson át az illetékes hatóságokig mindenki vizsgálhatja és még csak le se lövi őket a diktátor privát maffiaszervezete a nyílt utcán.

röf 2015.03.01. 11:56:29

Rengeteg lehetőségetek van.
Egy. El lehet innen menni, hiszen a csapból is az folyik, milyen qrva jó Londonban lakni.
Kettő. Azt mondjátok, el van nyomva a magyar ebben az antidemokratikus sajtószabadságtalanságban, sőt még Merkel is fintorított egyet, márpedig az mindent visz. Lehet választást nyerni, mi sem egyszerűbb.
Három. Hajrá szabadon tüntetni, bátran hajigálni, a rendőrség garantálja, hogy hajatok szála sem fog görbülni.
Négy. Tessék ostoba blogokat, és hozzá ostoba kommenteket irkálni, keverve a tényeket a kívánságokkal.
Öt. Mintha lassult volna a nyugati haveri újságokban megjelenő, itthon íródott, fikázó cikkek áradata...mi történt? Mi lesz veletek, ha Heller, Kertész, Esterházy, Konrád visszaadja fölöslegesen testet öltött lelkét a teremtőnek?
Nagy szarban lehettek...

Béláim! Rátoltuk! 2015.03.01. 11:59:03

Orbán megmondta: Béláim, rátoltuk!!!

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.03.01. 13:55:33

@röf:
Azt hiszem, az ostoba kommentek irkálásban élen jársz.

röf 2015.03.01. 14:07:52

@Mr. Közbiztonság Szilárd:
...no magadra vetted ?
Te tudod...

zila5 2015.03.01. 15:00:40

@♔bаtyu♔:
Egyáltalán nem gond, inkább csak kurvára nevetséges ez az állandó harcolósdi. Nyilván a kreatív építkezés sokkal több tálentumot igényelne, ennek a szegény embernek ennyire futja a saját készletből.

rasztaszív 2015.03.01. 15:10:57

a korporatizmus újabb lépés lehet a nagy történelmi példák felé.a fasiszták tapsolnak.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.01. 15:59:36

@Ma Baker: Miért? Putyin nem lehet véreskezű diktátor, ha Obama meg drónokkal irtja saját állampolgárait (mi???)? Ez meg miféle logika? Nem lehet a paprika csípős, mert a citrom savanyú? Kb ezt mondtad.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.01. 16:01:23

@röf: Ez nagyon gyenge, bocs. Én ezért egy fillért sem fizetnék neked.

röf 2015.03.01. 16:08:25

Ja, és ha már Putyin szóba került, nem lennék meglepve, ha a CIA tette volna el láb alól Nyemcovot.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.03.01. 16:15:46

@röf:
Tanulj meg olvasni, idióta.
bnem magmra vettem, hanem rámutattam, hogy pont te vagy az a fasz, aki ostobábbnál ostobább kommenteket irkál szakmányban.

röf 2015.03.01. 16:18:36

@Mr. Közbiztonság Szilárd:
Hmm... rámutattál...?
Akkor biztos úgy van.
Ha..ha...

rasztaszív 2015.03.01. 16:49:34

@röf: pontokba szedve csúsztatsz,és fikázgatsz.mit vártál?

dr kíváncsivagyok 2015.03.01. 16:53:10

@röf:
A Hellerek , és a tobbi általad emlitett gondolkodó szuletik , újjaszuletik,...a te ideológiai vezéreid meg kimásznak a pocegodorbol,...aztán kivégzik oket , mint haborús bunosoket...

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.03.01. 16:59:57

@röf: persze, a Kreml árnyékában, nagy nyilvánosság előtt... csak a CIA lehetett, nekik aztán nagy érdekük a gyűlölt putyin ellenfelét megölni. Gratulálok, ez már megért néhány kopejkát.

röf 2015.03.01. 17:14:33

@maxval bircaman szerkeztő:
Egyszerűen gondolkodva tényleg ez jön ki....,

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 17:16:28

@♔bаtyu♔: Tényleg? Ez lenne a lényeg geciputtony? Hogy emellyék a béreket? Ez gazdasági program?
Különben hány nicked van? Mert 1* azt írod egy, 1* + azt h több.
Melyik volt hazugság?

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 17:18:49

@röf:

Én sem, de ahogy elnézem, más sem:

"Paul Craig Roberts amerikai exállamtitkár: A CIA gyilkolhatta meg Borisz Nyemcovot"

nemzeti.net/l.php?u=2888163

maxval bircaman szerkeztő (törölt) 2015.03.01. 17:22:22

@röf: nos ehhez tényleg elég egyszerűen kell gondolkodni :D

Egyszerűség, egyszerűség, simplicity.

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 18:00:16

@♔bаtyu♔:
Jó fej a csávó. A lopott nickjével kérdezi, hány nicked van. Csúcs.

Afrika steht an der Elbe 2015.03.01. 18:30:29

@Ma Baker:
Ja. Putyinnak legalább nm adtak béke Nobel-díjat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.01. 18:48:08

@♔bаtyu♔: Mi a tököm ez a "nemzeti.net"? Ez is valami objektív hírforrás? Eléggé beleillik a mély-jobb legendáriumba, hogy nyilván az usa gyilkolta meg a faszit. A gyilkosságot soros pénzelte és gondolom gyurcsány kottájából követték le, ugye?

Tudományos Libsizmuss (törölt) 2015.03.01. 19:09:42

@Tudományos libsizmus: jé, itt a nikktolvaj, aki háromszor is nicken lopott...

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 19:11:56

@batyut seggbebasszák a gumibottal:
Azt magadnak dugd fel kicsköcsög, ha már sikerült ilyen találó freudi elszólással elnevezned magad.

Afrika steht an der Elbe 2015.03.01. 19:17:48

A veszprémi sima zakóról jut eszembe: Késznek a nép 14,5%-a által történt megválasztása nem diktatúra elvtársak?

batyut seggbebasszák a gumibottal (törölt) 2015.03.01. 19:27:29

@Tudományos libsizmus: lűtom ragadt rád némi pszichológia a zártosztályon, de inkább hallgass rózsaszín pitbullt, tanulságos.

sutyerák 2015.03.01. 19:44:06

ez a rakás batyu mindig meghatározza miről írjatok.
a batyu,a fizetett orbáni béríró

sutyerák 2015.03.01. 19:45:21

-én spec nem olvasom írásait egyetlen fórum kommentekben sem

1ghost 2015.03.01. 19:46:17

@Libsi nicktolvaj vagyok, Sorostól kapom a lóvét:

Látod Nertárs, így jár az, aki már zsenge ifjúkorában is a narancsos főpap seggecskéje körül legyeskedik, ahelyett hogy elvégezné a 8 elemit.

Az ilyenek aztán felnőttkorukra képtelenek lesznek kiszámolni, hogy 45 százaléknak mennyi a 42 százaléka. Bár az ilyen kaliberű észlények megbecsült emberek nem, ám trafikosok és államtitkárok simán lehetnek a Nagy Nemzeti Narancs Kommunista Rendszerben.

Afrika steht an der Elbe 2015.03.01. 19:53:51

@1ghost:
Kedves Einstein.

Ha figyelmesen elolvasod kiváló hozzászólásomat, akkor erőteljes homlokra csapás közepette magad is láthatod, nem a választópolgárokról, hanem a népről van szó. A választópolgár úgy kábé a nép 80%-a.

Tehát 80% 43%-ának a 42%-a az annyi mint ca. 14,5%. Örülök, hogy segítségedre lehettem úgy az olvasásban, mint a számolásban:DDD

zobod 2015.03.01. 19:56:31

Pedig úgy tűnik, nagyon is érti a problémát. Fel kell rázni, mozgósítani a szavazókat. Nem ti lettetek sokan Veszprémben, hanem a fidesz támogatók b@sztak elmenni szavazni, más kérdés hogy miért büntették a pártot, ez most lényegtelen ellenzéki szempontból, mert rátok biztos nem fognak szavazni.

Jó lenne megértenetek, nem titeket akar Orbán meggyőzni, mobilizálni, a maga oldalára állítani. Ahogy eddig, ezután is tesz rá mit gondoltok róla, céljairól, vagy kormányáról. Csak az érdekli, hogy a szavazói és a potenciális szavazói elegen legyenek, ti meg egyik csoportba sem tartoztok. Nem nektek szólt a beszéde, és ennyi. Ahogy Gyurcsány, meg Vona évértékelője sem objektív elemzés volt, hanem a támogatóknak szóló propaganda. Nem értem, miért kell erre mindig így rácsodálkozni.

1ghost 2015.03.01. 20:22:04

@Libsi nicktolvaj vagyok, Sorostól kapom a lóvét:

Bravó Nertárs! Grat! Agymenésedet követve, ha tehát X pártra a választársra jogosultak 100%-a szavaz, akkor őket csupán a "nép" 80%-a választotta meg.

Bravo! Te mondd, ekkora ökörré hogyan sikerült válnod? Bár igaz, hogy síkhülyének lenned narancshazafias kötelességed, de azért, nem lehetnél egy kicsit legalább e blogon kevésbé narancshazafi?

Lécci, lécci....

Afrika steht an der Elbe 2015.03.01. 20:25:52

@1ghost:
Ez a ti matekotok volt kisfiam 2010. április 11. és 2015. február 22. között. A múlt hét óra persze már nincs érvényben.

De ne izgulj, 2018-tól megint érvényben lesz:)))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.01. 20:27:44

@Libsi nicktolvaj vagyok, Sorostól kapom a lóvét: És hány százalék szavazott a fideszes jelöltre? Mert nagyjából annyi a fidesz támogatottsága, ami miatt felhatalmazva érzi magát, hogy mindent bármiféle egyeztetés nélkül felforgasson a hazánkban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.01. 20:30:39

@zobod: Nem cimbora, fogynak a fidesz szavazók, mert szűnik a narancshályog. RTL, Simicska és lekopik a máz. És hopp a fidesz szavazó már nem is fidesz szavazó, mert rájön, hogy Orbán = Gyurcsány. Már csak a legalja egymillió birka maradt. A fidesz nem felrázta, hanem lerázta a korábbi szavazói normálisabb felét. Ők most alternatívát keresnek, és remélem, hogy 2018-ra lesz is nekik... és nekem.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 20:34:53

Ez normális?????

Tőlem kérdezi mi az a nemzeti.net, ahelyett, hogy megnézné. Vagy nem nézné.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 20:38:54

@Tudományos libsizmus: Ja, tipikus ballibsi, a 20 lopott nickjével tőlem kérdi, nekem hány van:))))

Tegnap pedig beesik este egy ostoba ballibsi és nekem ugrik, hogy neki 380 Ft-os az órabére mert a magyar vállalkozó.... stb.

Mintha bármi közöm lenne ahhoz, hogy neki ennyi az órabére. Komoly gondok vannak itt.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 20:44:43

@sutyerák: Ki a faszom határozza meg azt, hogy te miről írj b+? Nem vagy te magadnál.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 20:46:00

@♔bаtyu♔: Geciputtony! Ugyanabban a posztban egy óra eltéréssel mondtad, hogy neked egy van, aztán utána polemizáltál arról hogy időnként használsz többet is. Össze-vissza hazudozol, geciputtony.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 20:47:05

@♔bаtyu♔: Most ide menekültél hogy a varánuszban agyon szopattunk, geciputtony?

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 20:49:21

@sutyerák: Ha megjelenik, akkor geciputtonyozunk, ennyiben 6ározza +.

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 20:49:22

@Tudományos Iibsizmus:
Anyádat mikor baszod szájba libsi gané? Ja, bocs a kettes számú apádat, ne haragudj. Szétlopod mindenki nickjét, aztán itten még a végén a kis mocsok tetves libsi lesz mindjárt megsértve, mi?

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 20:51:10

@batyut seggbebasszák a gumibottal: Ah én azt szeretem, az ánuszomban. A főnököm is csinálhatta, ezért kedvemre tett és én lehettem a KISZ titkár.

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 20:51:43

@♔bаtyu♔:
Azon szétröhögném magam, ha véletlenül a lopott nickjét tiltanák ki valahonnan,

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 20:53:08

@Tudományos libsizmus: Már hülye vagyok, magamnak válaszolok.
Ez olyan mint amikor magamról is írtam hangulat jelentést KISZ titkárként. :-((

ZSírfeka 2015.03.01. 20:56:07

Szépet.
Aki szokta nézni a South Parkot, annak beugrik ez a helyzet, amit idéznék. Ráillik a helyzetre, a félrekezelt művel az országgal.
A génsebész négyfenekű majmokat alkot meg, amivel nem éppen sikeres. Ennek ellenére tovább folytatja a kísérleteket, s bejelenti, hogy nemsokára megszületik az, öt, hat, sőt hétseggű majom. No igen. Zseniális. Csek felesleges, értelmetlen, a génsebészen kívül a kutyát nem érdeklő tudományos siker, mindenki más röhög rajta.
Kb. ilyen a harc növelése, még növelése, totálissá tétele is. Épeszű ember kiröhögi.
Köszönöm.

zobod 2015.03.01. 20:56:37

@Vállalhatatlan fordulat: az alternatívát keresik? Nehogy megtalálják....

Jézus fenn van a keresztfán. A sebein legyek meg bogarak mászkálnak. Az őrt álló katona megsajnálja, és a dárdájával elhessegeti a legyeket meg a bogarakat. Azt mondja neki Jézus: Hagyjad, fiam... Csak éhesebbek jönnek.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 20:56:58

@Tudományos libsizmus: Szerencsétlen ballibsi szarzsák aki a lopott nickeden van, már két napja kínlódik. Ráadásul ez valami homokos gyerek lehet, mert minden nickjében van homokos utalás.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 20:59:27

@Tudományos Iibsizmus: Legfeljebb anyádat szopattad faszfej, de nem engem.

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 21:01:49

@♔bаtyu♔:
Az. Totál buzi szerintem is, amiket írogat. Erősen frusztrált lehet, talán nyomorék vagy fogyatékos is, vagy valami ilyesmi.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:02:15

@♔bаtyu♔: Dehogyisnem! Szanaszét szopattunk geciputtonyka! Csak vergődtél, egy értelmes röfid sem volt. Ja! Az sosincs. Abból is látszott h össze vagy zavarodva, hogy elfelejtettél ballibezni, mint most is.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:03:21

@Tudományos libsizmus: Igen, erősen fogyatékos. Mint minden KISZ titkár.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:04:23

@Tudományos libsizmus: Eleve aki nicket lop az szerintem pszichológiai eset. Az ilyeneknél pedig simán benne van a zsákban az is, hogy akár homokos.

Amúgy legalább értelmes lenne, de amilyen gyökér, simán megkülönböztethető a 2 nick.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:05:42

@Tudományos Iibsizmus: Te ostoba, engem azzal nem szívatsz meg, ha hat nicken nyomod, hogy geciputtony vagyok.

Pásztor Miklós 2015.03.01. 21:06:05

@♔bаtyu♔: Én nem látok különbséget, geciputtony.

ballibsi szarzsák 2015.03.01. 21:06:38

@♔bаtyu♔: Pedig nagyon nagyon megszívattunk.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:07:28

@Pásztor Miklós: Ja, én sem látok, ugyanolyan büdi vagy mint tegnap.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:08:12

@♔bаtyu♔: Ja! Ha tudod, hogy geciputtony vagy, akkor jó. De azért nem árt emlékeztetni téged rá!
És neked hány nicked van? és mi van a ballibezéssel?

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 21:08:26

@♔bаtyu♔:
Hát, aki azon élvezkedik hónapok óta, hogy lopott nickeken veri a faszát, az fix, hogy elmebeteg.

Mondtam már neki én is, ne legyen már ekkora gyökér, folyton buzizik, cigányozik, zsidózik. Volt régebben egy arc, nyilván nem ez a pöcs, aki a @bircát parodizálta igen szellemesen. Na, ha valami ilyesmi lenne ez is, nem szólnék egy szót se. De ez valami akkora suttyó barom, hogy az ész megáll.

Pásztor Miklós 2015.03.01. 21:09:23

@♔bаtyu♔: Ki kéne húznod a puttonyodból az orrod! Szopatva, vagy de nagyon!

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:10:39

@Tudományos libsizmus: Erről jut eszembe, birca h eltűnt. Biztos nem kap fizetést, mert elment a KGB pénze a bérgyilkosra.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:10:50

@Tudományos libsizmus: Azért a ballibsiknek szerintem jó reklám az ilyen csákó.

Pásztor Miklós 2015.03.01. 21:12:19

@Tudományos libsizmus: Az az elmebeteg, akiben a KISZ titkár korából ennyire megmaradt a tudományos szocializmus.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:13:47

@Tudományos libsizmus: Azért, hadd éljen:))) Bár az ilyet én nem enegedném, hogy létező nicken ír. Annak idején a fórumokban az ilyet egy életre kitiltották. Persze az értelmesebbjének ez nyilván eszébe sem jutott, csak ilyen degeneráltaknak.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:14:13

@♔bаtyu♔: Látom nekiálltál gyorsan ballibezni, h bizonyítsd nem vagy annyira frusztrált. Olyan könnyű téged manipulálni, geciputtony! :-))

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:14:58

@Pásztor Miklós: Nyilván nem árulok el nagy titkot, de te az összes nickeden elég ostoba vagy. Persze van előnye, könnyű felismerni.

Pásztor Miklós 2015.03.01. 21:16:50

@♔bаtyu♔: Hűűű! Hogy te mekkora sasszem vagy! Elismerésem geciputtony!

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:17:56

@Pásztor Miklós: Nem én vagyok sasszem, hanem te vagy ehhez elég ostoba. Már írtam.

gázóra ellenőr 2015.03.01. 21:21:13

@Pásztor Miklós: Nem unjátok állandóan szívatni?

6.Lenin önálló gondolata 2015.03.01. 21:22:20

@♔bаtyu♔: A fiideszeseknek is komoly reklám vagy te.

gázóra ellenőr 2015.03.01. 21:23:54

@ballibsi szarzsák: A batyu nevű véglény - pardon geciputtony - szívatása könnyed szórakozás. :-)

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:24:54

@♔bаtyu♔: Kifogyott a ballibezés? Mi lesz már?

ballibsi szarzsák 2015.03.01. 21:27:05

@Tudományos Iibsizmus: Ja, úgy hallanék egy kis ballibsizést.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:27:40

@gázóra ellenőr: Ja, jól elvagyunk vele. Ha lenne még olyan, beírnám a brigádnaplóba.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:28:59

@ballibsi szarzsák: A csávó most bajban van. Ha ballibezik, kiröhögjük h kompenzál, ha meg nem abból látszik h össze van zavarodva.

Pásztor Miklós 2015.03.01. 21:30:14

@ballibsi szarzsák: Nekem az eredeti geciputtony kell, akinek csak egy nickje van.

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 21:30:59

@♔bаtyu♔:
Már magával beszélget. 4 különböző nicken. Szóval őszinte elismerésem annak, aki bezáratta az OPNI-t.

ballibsi szarzsák 2015.03.01. 21:31:27

@Pásztor Miklós: Hol van az már, csak mi vagyunk itt ballibsi szarzsákok.

ballibsi szarzsák 2015.03.01. 21:32:39

Igen, én vagyok a Tudományos libsizmus is.

gázóra ellenőr 2015.03.01. 21:32:40

Látom batyut sikeresen elüldöztétek. Hogy hencegett azzal hogy ő mindenkit kicsinál, oszt elég volt egy két fajsúlyosabb nick és simán kicsinálták. :-)

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:34:06

@ballibsi szarzsák: Kicsit macerás állandóan nicket váltani, de a geciputtony szívatása ennyit megér.

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:34:10

Na jól van haver, léptem, mert most már kibaszott nagy gáz vagy.

6.Lenin önálló gondolata 2015.03.01. 21:36:56

@♔bаtyu♔: Fél óra alatt kikészítettek téged. :-))

ballibsi szarzsák 2015.03.01. 21:38:24

@Nanáhogydе: Sikeresen elüldöztük mi ballibsi szarzsákok:-))

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:38:27

@Nanáhogydе: Nem olyan nagy ász ám a csávó! geciputtonykát könnyű kikészíteni.

Libsi seggbe cigány lófaszt 2015.03.01. 21:39:25

Na mi van? Milyen őszinték ma a balliberálisok. :-)))))))

Aszteroida-bányász metal énеkes · http://csakjotakarok.blog.hu 2015.03.01. 21:40:10

Hatalmas siker volt egy ilyen huszadragú pöcst elzavarni. :-(

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 21:41:43

@Libsi seggbe cigány lófaszt: Másik nicken balliberálisozol, erőltetett szmájlikal, te egy nickű geciputtony? :-))

♔bаtyu♔ 2015.03.01. 21:44:15

@Tudományos Iibsizmus: Már mondtam, nekem veled ellentétben egy nickem van. Viszont a te szmájlid nem tűnik őszintének - szarzsák, ha már így megszeretted.:)))

Mаgyarország jobban teljesít 2015.03.01. 21:46:09

@♔bаtyu♔: Dicsekszik is vele, úgy látszik, már a családban is szarzsáknak hívták.

Tudományos libsizmus 2015.03.01. 21:56:45

Kb. fél órája magával beszélget 5 nicken. Ez nem normális.

Tudományos Iibsizmus 2015.03.01. 22:02:25

@Tudományos libsizmus: Össze vagyok zavarodva. Mintha magamról írnék hangulat jelentést.

kvadrillio 2015.03.01. 23:04:21

Rogán Antal százmillás luxuslakásból nem szereti az egyenlőséget

JámborAndrás

...MER Ő A VUITTON TÁSKÁT SZERETI ! :o)

nu..., 8,5 millió magyar is vuitton táskát akar !

ÉRTHETETLEN MI ??????????

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.01. 23:14:17

@zobod: Ejj de szép példabeszéd volt. Semjén vagy két keresztényi afrikai oroszlánvadászat között?

És nem, ennél többet már nem nagyon lehetne lopni. A fidesz kimaxolta a dolgot. Korábban egy kormány sem hozott létre direkt erre a célra szervezeteket és törvényeket sem alakított a közpénzmagánosításhoz. A fidesz minden törvényhez hozzányúlt ennek érdekében, de a Budacash botrány miatt "emútnyócévezik", mert egy mszp-s törvény miatt nem ellenőriztek öt éve. Röhej ez a banda és mégnagyobb röhej, hogy még mindig van egymillió, aki beveszi ezt a szart.

kvadrillio 2015.03.01. 23:18:09

MEGSZŰNIK MINDEN ÖNKORMÁNYZATI SEGÉLYEZÉSI ÉS TÁMOGATÁSI FORMA......

VISZONT...:
Uniós források » Gazdaságfejlesztés
Ömlik a pénz az uniós nagyprojektekre
2015. március 1. 11:30

A januári 106 milliárd után februárban 144 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetett ki a magyar intézményrendszer a pályázóknak, és utóbbinak mintegy kétharmada a nagy közútfejlesztési és környezetvédelmi projekteknél csapódott le - derül ki a Portfolio szokásos havi elemzéséből. Az idei év első két hónapjában egyébként csaknem ugyanannyi uniós támogatás érkezett a pályázókhoz, mint tavaly és a 2014-es évről már tudjuk, hogy rekordot hozott a kifizetésekben. Ezt az 1870 milliárd forintnyi kifizetést szeretné a kormány idén bő 200 milliárddal túlszárnyalni, amely cél jórészt abból ered, hogy a 2007-2013-as uniós ciklusból már csak idén lehet forrást lehívni Brüsszeltől.............

ÉLJENEK A PROJEKTEK !!!
A MAGYAR NÉP MEG DÖGÖLJÖN MEG !!!!!!!

HURRRRRÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!!!!!

zobod 2015.03.01. 23:52:48

@Vállalhatatlan fordulat: ez egy ballib dogma, hogy senki nem lop annyit mint a fidesz. Hiedelmeiddel nem kívánok vitázni.

Azt az állításod, hogy hogy ma Magyarországon van olyan balek, aki a politikai megváltóra várna, azt vitatom (ezt írtad: Ők most alternatívát keresnek, és remélem, hogy 2018-ra lesz is nekik). Annyira már van érett mindenki, hogy felméri, politikai viszonyrendszerünk eléggé tartósnak ígérkezik. A hangsúlyok változhatnak, de a fidesz - jobbik - mszp és függelékei pólusok alighanem tartósak lesznek. A legtöbb amit remélni lehet, hogy valamelyik pólusnak a három közül mindig lesz elég támogatottsága önálló kormányzásra (és mondjuk talán még a mai jobbik ismeretében hozzátenném, hogy nem ők lesznek azok, vagy ha igen, akkor egy visszafogottabb, érettebb jobbik). Ha tisztában vagy az érdekeiddel, akkor le kell tudnod képezni a politikai kínálatra, a jelenlegire is. Ha meg a csodát várod, akkor várjad, de akkor ne sírjál ha a szavazás után kiderül, hogy bár nem mentél el szavazni de azért csak lett volna, akire ha fintorogva is, de szavaztál volna.

Szelid sunmalac 2015.03.02. 00:54:20

@zobod: Te figyu, a szocik utan miert nem mondtad ezt? Ez az utolso erv? Hogy szar dogevo eloskodok, de szerinted nincs naluk jobb?

Khonsu 2015.03.02. 01:30:25

Addig jó míg nem érti, Gyurcsány se értette...
Kívánom, hogy még legalább 1-2 évig ne is értse meg, mert akkorra már semmi se marad a Fideszből.

apro_marosan_petergabor 2015.03.02. 07:43:49

Nagy fordulat nem is kell.
Kár lenne visszacsinálni:
- Bankok elszámoltatása
- Deviza hitelek megoldása
- Multik adóztatása
- Rezsicsökkentés
- Családi adózás
- Demográfia javítás
- Cigányok dolgoztatása / közmunka
- Állampolgárság a külhoni magyaroknak
- Új alkotmány
- Közművek államosítása
- Erőteljes iparosítás
- Magyar érdekü külpolitika
- Alacsony banki kamat
stb., stb.
Kisebb változtatások kellenek:
Halkabb külpolitika.
Átgondoltabb személyi politika, okosabb media politika, az alkalmatlanok kiszórása a F-Kdnp-ből.
"Urizálás" visszafogása.
Kisebb for

♔bаtyu♔ 2015.03.02. 08:49:22

@kvadrillio: Ez jó. Egy mondat elejét idézed, majd úgy válaszolsz rá, mintha a teljeset idéznéd.

A különböző támogatási formák szűnnek meg és helyette egy lesz. Az egész teljesen lekerül az önkormányzatokhoz, amit egyébként 90-től így kellett volna csinálni. Nem csak azért, mert az önkormányzat pontosabban tudja kik a valós rászorulók mint az állam, hanem azért is, mert innentől vége annak, hogy valaki szépen körbejárta Mo. településeit segélyekért.

Amúgy pedig a szlovákok ezt kb. 15 éve csinálták, mit gondolsz, a "szlovák csoda" miért van. Ja, ő egyben az összeget meg is felezték ráadásul úgy, hogy közmunka programot sem vezettek be.

♔bаtyu♔ 2015.03.02. 08:50:58

@apro_marosan_petergabor: Szerintem még a külpolitikai is OK, hiszen jó a kereskedelmi mérleg.

A többi OK

frob 2015.03.02. 10:04:21

@kvadrillio: 'Megszűnik, átalakul több segély is

Március 1-jével átalakul a szociális támogatási rendszer; a változtatásokkal több segélyezési forma megszűnik, átalakul, új elnevezést kap vagy máshonnan lesz igényelhető, mint eddig. A változtatások után szociális támogatásokat két helyről kérhetnek majd az érintettek: egyrészt a járásoktól, másrészt a helyi önkormányzatoktól; előbbiektől a jövedelemkompenzáló, míg utóbbiaktól a kiadáskompenzáló támogatások igényelhetők."

déjá vu39 2015.03.02. 10:40:55

@zobod: Te melyik csoportba tartozol?

déjá vu39 2015.03.02. 10:49:28

@♔bаtyu♔: "... engem azzal nem szívatsz meg, ha hat nicken nyomod, hogy geciputtony vagyok."

Figyelj, néha küldés előtt olvasd el hogy mit írtál. Most például azt nyugtáztad, hogy az vagy. Ezt nem gondoltam volna - bár az tény hogy a hozzászólásaidban 20-nál több szót nem használsz.

déjá vu39 2015.03.02. 11:12:21

@Vállalhatatlan fordulat: "...mert egy mszp-s törvény miatt nem ellenőriztek öt éve. " (Mármint a Budacash-t).

Ezek a mondatok mindig mosolyra fakasztanak. Mintha valaki megtiltotta volna a soron kivüli ellenőrzést. Vagy hogy a törvényt átírják akár évenkénti ellenőrzésre...

déjá vu39 2015.03.02. 11:14:57

@apro_marosan_petergabor: Nem tudom, hány éves vagy - gyanítom hogy fiatal. Én viszont használtam állami közművet.

déjá vu39 2015.03.02. 11:16:55

@♔bаtyu♔: "Szerintem még a külpolitikai is OK, hiszen jó a kereskedelmi mérleg."
Olvasnod kellene, fogalmakkal ismerkedni. Egy idő után segít.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.02. 16:34:46

@déjá vu39: Én is mosolyognék, ha nem volna siralmas.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.03.02. 16:35:55

@zobod: Ne is vitázz. Én pedig nem vagyok ilyen kevésbé büdös szarral is megelégedő megalkuvó pondró. Ez van.

zobod 2015.03.02. 17:23:03

@Vállalhatatlan fordulat: meg se forduljon a fejedben, hogy csak egy hiú balek vagy, akinek kiszúrják a szemét valami nyálas bullshittel, közben meg 40%-os szja-val nyúlják le...

batyut seggbebasszák a gumibottal (törölt) 2015.03.02. 18:03:40

@Tudományos Iibsizmus: hékás engem ki ne hagyj, én, khm, foglaltam le egy jó időre :D

Tudományos Iibsizmus 2015.03.02. 19:35:18

@déjá vu39: Ez a @♔bаtyu♔: - izé geciputtony, nem az eszéről híres.

lorantka_а_gall 2015.03.02. 21:46:58

@Tudományos Iibsizmus: @batyut seggbebasszák a gumibottal: De figyelitek? Most azt játssza hogy észre sem vesz @♔bаtyu♔: titeket.
Ebből látszik hogy nagyon lemostátok. :-))

batyut seggbebasszák a gumibottal (törölt) 2015.03.03. 18:44:48

@lorantka_а_gall: azért a gumibotot azt észrevette. Meg én is észrevettem, hogy ez a másik nickjeid egyike, gecipottony...
süti beállítások módosítása