B1 blogcsalád



A világ összeomolhat, de a Fidesz akkor is vaskövetkezetességgel ragaszkodik legfőbb politikájához

2020. március 04. - nickgrabowszki

Lopnak rendületlenül. hatabl.jpg

Lehet itt világjárvány, klímakatasztrófa, világgazdasági lassulás vagy migrációs krízis, a magyarországi kormányt és köreit semmit nem tudja visszatartani attól, hogy továbbra is kövessék azt, amit Lánczi András, Fidesz-közeli ideológus és egyetemi rektor legfőbb politikájuknak nevezett, és amit a jogszabályok viszont közönségesen 

korrupcióként határoznak meg.

Lélegeztetőgép, távcső, parkolóautomata, mindegy nekik:

  • Az egyszer már megadott titkosszolgálati engedély visszavonásával alakítják egyszereplőssé a parkolóautomaták piacát, ami többszázmillió forintos veszteséget okoz az önkormányzatoknak és rajtuk keresztül az adófizetőknek.
  • A rendőrség nagytételben is háromszor annyiért veszi a távcsöveket, mint amennyibe azok kiskeráron kerülnek. Az állam akkor is sokkal jobban járna, ha egyszerűen bemennének a boltba, és vásárolnának.
  • Ugyanez történik a lelégeztetőgépekkel: a gyártó feleannyiért adta volna, mint amennyiért az állami egészségügyi ellátó megvásárolja a közvetítő - Hadházy Ákos kifejezésével: csomagoló - cégektől. A közpénzveszteség tetemes, de még jól is jártunk, mert eredetileg még többet akartak átjátszani a csomagolóknak.

És még csak szerda van, valamint arról sincs hír, hogy Mészáros és Tiborcz urak cégei hozzájutottak volna valami zsíros állami megrendeléshez.

Azért valahol imponáló ez a következetesség, megbízhatóság és kiszámíthatóság. Történhet bármi, van egy sztenderd, stabil és biztos pont az egyre gyorsabban változó világban.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9515503622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eltiltott Vélemény 2020.03.05. 17:23:38

@rasztaszív: " ... autópálya-hálózat épült,ami hasznát csak igen erős részrehajlással (vagy a fideszes propagandának behódolva...) lehet eltagadni ... "

A hasznáról nem beszéltem sehol, és nem is tagadtam, bár pont az M6 aminek a forgalma méltatlan egy autópályához, talán majd ha a horvátok megépítik a csatlakozást a határig...

Ami részemről szóba került az a lopás, ami akkor is tetemes volt, és ami különösen szembetűnő az M6-os Pécs környéki szakaszán ... buckák alá alagutat, eszemfaszom megáll!

morpho 2020.03.05. 17:28:36

@alöksz róz: @/\ngel: Dolgozók lesznek, meg cégek is. Csak kurva sok lesz a nyugdíjaskorú és az aktív munkavállalók nem fogják tudni és vagy nem akarják majd finanszírozni őket. Állam lesz, csak pénze nem lesz nyugdíjra. A manyup miatt meg hagy aggódjak én. Aranyosak vagytok, hogy így vigyáztok a pénzemre, de ha elúszik az az én gondom lesz. Ti úgy is megkapjátok a kurva sok nyugdíjat az államtól. Vagy nem. Ez olyan, mintha meg akarnátok mondani, hogy mit csináljak a saját pénzemmel. Miért is? Én se mondom meg nektek, hogy mit csináljatok a tiétekkel. Azt meg végképp nem értem, miért bizonygatjátok, hogy a biztosító átver, meg behal. Orbán is ezt hazudta 8 éve, aztán mégse lett így. Pedig sok mindent kitaláltak közben, hogy hazavágják a biztosítókat, de a tagság nem hagyta. Nektek miért jó, ha tönkremennek? Akkor elégedetten csettintetek, hogy naugye? Mi ez a hülyeség?

AngeI 2020.03.05. 17:35:37

@morpho: Felborult demográfiával a gazdaságot éppúgy nem lehet működtetni,ahogy a felosztó-kirovó rendszert.
A kapitalizmus működéséhez megfelelő számú terméket,szolgáltatást előállító munkavállaló, valamint megfelelő számú fogyasztó kell. Egy elaggott társadalomban egyik sem adott.

rasztaszív 2020.03.05. 17:41:08

@Kitiltott Vélemény: én meg éppen arról beszélek,hogy hogyan próbálják eltagadni a hasznát.mégpedig éppen azért,mert a gazdaság mai teljesítményének megalapozásában jókora része van.

morpho 2020.03.05. 17:43:52

@/\ngel: Nem feltétlenül Az ipar átalakult. Egyre kevesebb ember kell a gyárakba.

alöksz róz 2020.03.05. 17:44:50

@morpho: "az aktív munkavállalók nem fogják tudni és vagy nem akarják majd finanszírozni őket" - most se ők finanszírozzák, csak egy részét.
és mit lenineskedsz itt?

rallus 2020.03.05. 17:47:50

@rasztaszív: Igazad van, tíz forint ráfordítás után 2 forint haszon....Nekünk...
Aki aláírta a szerződést és főleg aki erre utasította, azok valamivel jobban jönnek ki az üzletből....
Ilyen alapon örömmel csinálok neked jó befektetést, csak küldjed a pénzt...

AngeI 2020.03.05. 17:50:18

@morpho: Egyrészt az automatizálódás mértékét mindig is túlbecsülték.Másrészt még ha úgy is lenne, ahogy írod mi a helyzet a fogyasztói oldallal?

nincs1itt 2020.03.05. 18:06:40

@havrilla: na ezért nevezem a hozzád hasonlót fidesz-tálibnak. a pontos megjelölés ellenére sem fogod fel, hogy ez NEM KATONAI éjjellátó készülék, hanem egy megnövelt "fényerejű"(értsd a lencse átmérője 56 mm, megszokott 50 mm, illetve kisebb helyett), a nagyítása 8x-os.
ennek ellenére EZT a Steiner Nighthunter 8x56-os távcsövet vásárolták, majdnem 3x-os áron, a piaci listaár szerint.
a steiner nem másol, elég régi távcső és egyéb optikai cikkeket gyártó cég. a "Hunter", ha nem értenéd, az vadászt jelent. oda sem árt a jó minőség, de azért ez a hobbi kategória felső széle. a zeiss gyárt ennél jobbat, "polgári" változatban akár lézer távmérővel is, de az már 3000 eurtól indul és az is 8x56-os... sőt a zeiss és a steiner is gyárt a bundeswehr-nek is.
röviden, nem bonyolult ez, sikerült valakinek megetetni a döntéshozót, hogy ez annyiba kerül. a döntéshozó meg nem nézett utána, gondolom volt az a pénz amiért bemondásra elhitte és slussz...

rasztaszív 2020.03.05. 18:10:52

@rallus: nem kártyázunk,nem bemondást kértem,hanem hiteles hatástanulmányt.

AngeI 2020.03.05. 18:15:14

@morpho: Hogyan automatizálsz egy fodrászt, egy kozmetikust,egy szakácsot, egy vívezeték szerelőt, egy karbantartót, egy ápolónőt, egy orvost, egy rendőrt?

morpho 2020.03.05. 18:16:09

@alöksz róz: Mi az, hogy mit lenineskedsz? Te hülye vagy? Te baszogatsz engem. Az érveid a "mi lenne ha tönkremenne vagy átverne a biztosító" és az "éljen az állam" szintjén mozognak. Ezzel nekem nincs dolgom. Azt kérdeztem az imént, hogy amúgy mi közöd hozzá, hogy mit csinálok a pénzemmel? Örülj neki, hogy a tiéd biztonságban van és szakadj le rólam! Köszi!

morpho 2020.03.05. 18:21:47

@/\ngel: Én gyárak automatizációjáról írtam. Ne forgasd ki! Az munkáltatói/munkavállalói járulékot jellemzően a multik fizetik a kkv-k alig. A szolgáltató szektorban alig. Egyébként pénztárosból postai, banki alkalmazottból, bolti eladóból is egyre kevesebb kell. Nézd meg a szektorokban dolgozók számának változását. Ha kevesebb a gyerek, mert kevesebb, akkor kevesebb a tanár is. Egyre kevesebben fizetnek járulékot. Ez ténykérdés. Ne velem vitasd meg!

nincs1itt 2020.03.05. 18:34:54

@/\ngel: szerinted miből van több? fodrászból vagy "gyári munkásból"? a legtöbb munkafolyamatot igyekeznek automatizálni, pl a targoncásoknak is lassan leáldozik, a raktári dolgozóknak is. de biztosan hallottál már hegesztő-robotról... sőt mutatok olyat: www.orbitec-group.com/de/ , na ezzel lőttek a csőszerelőnek, de ha ezt is megnézed, akkor mészáros nemstrómannak lőttek: www.nussbaum.ch/de/optifitt-press-_content---1--3437.html
ezekkel a kütyükkel 1 ember, sok ember feladatát képes elvégezni egységnyi idő alatt. és ez még nem is igazi automatizálás...

nincs1itt 2020.03.05. 18:41:11

@/\ngel: ne legyél már ennyire szöszi, angyalka! az államnak honnan van pénze? ja, hogy az államnak alapvetően egy durva vasa sincs... ááá, neked a munkavállalónak és a vállalkozónak van pénze... szóval állam mindig lesz. de adóbevétel és egyéb járulék bevétel nélkül, bizony nem sok nyugdíjat fog fizetni.

morpho 2020.03.05. 18:43:15

@nincs1itt: "állam mindig lesz. de adóbevétel és egyéb járulék bevétel nélkül, bizony nem sok nyugdíjat fog fizetni"

Én is idáig jutottam. Itt feladtam, mert ezt nem hallja meg....

alöksz róz 2020.03.05. 18:47:48

@morpho: szerinted ki nem szarja mi lesz veled? magadtól elkezdted írni ami senkit se érdekelt, hogy neked milyen manyupod van, milyen okos vagy h nem léptél át, milyen fasza lesz neked ha nem megy csődbe, micsinált a nagyapád meg mit fog a gyereked. most meg hisztizel érte :D a kutya nem kérdezte. le akarta írni mindenki a véleményét a manyupról (ami mellesleg kurvára nem arról szólt, amiket itt idézőjelbe hazudtál). arról senki se tehet h pont ugyanolyan buta vagy mint a lenin, és nem tudsz általánosságban beszélni, hanem rögtön a saját személyedre akarsz vonatkoztatni mindent. szakadj le magadról

6.Lenin 2020.03.05. 18:48:57

@/\ngel:

Kínában már dolgoznak a robot fogyasztón, már működne, de nem találták még ki, hogy mit is fogyasszon, és tulajdonképpen miért is?
Az elmélet pedig tökéletesnek mutatkozott. A felesleges emberek 95 % -át vírusokkal már ki is irtották, de itt most elakadt a néhány élve maradt fejlesztő.

AngeI 2020.03.05. 18:50:26

@nincs1itt: Na ne mondd bazz.Hatalmas zseni vagy:D

AngeI 2020.03.05. 18:55:28

@morpho: És kik veszik majd meg a gyárak termékeit?Miből lesz profit? Hogy fog működni a fogyasztói társadalom,amely a manyup jövedelmednek is az alapja lenne?

6.Lenin 2020.03.05. 18:56:11

@alöksz róz:

Ja, hogy téged nem a konkrét dolgok érdekelnek? Csak az általánosságok?
Nos, ha megnézzük, úgy általánosan véve, egy kurva nagy köcsög lehetsz, de, ha megnézzük miket is írsz, akkor akár konkrétan is rögzíthetjük a fenti feltélezést, mint kőkemény tényt.
Végre tisztázódtak a dolgok, mindenki nyugodjon le. Izgalom mentes nyugdíjas kort minden érdeklődőnek, úgy általánosságban. Mások meg le vannak tojva.

morpho 2020.03.05. 18:57:07

@alöksz róz: "ki nem szarja mi lesz veled?" Akkor mit levelezgetsz velem? Szarj le és kész!

AngeI 2020.03.05. 18:59:49

@nincs1itt: Amíg lesz profit,fogyasztás,addig az államnak is lesz adóbevétele.Ha előző kettő visszaszorul egy demográfiai negatív spirál következtében,azt a manyuposok is meg fogják érezni,így vagy úgy.

morpho 2020.03.05. 19:07:04

@/\ngel: Már az előbb is akartam kérdezni, hogy a fogyasztónak mi köze a nyugdíjjárulékhoz? Egyébként a fogyasztás mértéke nem feltétlen a fogyasztók számával arányos. Ha kevesen fizetnek járulékot, akkor nem nőhet a fogyasztás? A nyuggerek is fogyasztanak, nem?

morpho 2020.03.05. 19:10:34

@/\ngel: A társadalom kisebb része jóval többet költ fogyasztásra, mint a többség. Ezt hívják társadalmi különbségnek. Ez tovább fog nőni. Sok lesz a csóró és kevés a gazdag. De még mindig nem tudom, hogy ha nem fizetnek járulékot, miből lesz nyugdíj. Erre valahogy nem válaszolsz.

nincs1itt 2020.03.05. 19:13:06

@/\ngel: kösz! de hozzád képest nem kunszt! szóval mindig lesz állam? a profit az miből származik? áááá, a termelésből! ha egyre kevesebb a dolgozó, akik szintén jelentős befizetők, akkor mi is fog történni? a fodrász? hm? a nyugdíjas is fogyaszt, de jóval kisebb mértékben, mint a dolgozó... viszont nem fizet be a kasszába, csak kap... illetve a fogyasztása miatt befizet valamicskét, de messze nem annyit, hogy fedezze a saját ellátását és az állam működését. a beruházó is kevesebbet fizet be, ha kevesebb alkalmazottja van.
de tényleg, te vagy a helikopter! állam ewigkeit!(forever!)

nem az a kérdés, hogy meg fogja-e érezni a manyupos. mert ha nincs fogyasztás, mivel a magánnyugdíj is "fogyasztás"(sejtem, hogy nem érted, de azért fogadd el), akkor persze, hogy nem tud fizetni a biztosító. de akkor az állam se!

alöksz róz 2020.03.05. 19:14:00

@6.Lenin: ne erőlködj, papó, mert megint beletojsz a nadrágba. tényleg nem érdekel a konkrét szarod. nem érdekel h szentképekkel házaltál, meg az se érdekel h németbe jártál lomizni. és nem értem, mi a fasznak beszéltél egyáltalán erről.

6.Lenin 2020.03.05. 19:26:44

@alöksz róz:

Pedig én soxor csak általánosságokat írtam, de azt sem értetted. Tulajdonképpen te mi a faszért írogatsz? Vagy a másik köcsög morpho? Mindig kiderül, hogy lófaszt se értettetek abból, amiről írni szerettetek volna. Aztán , ha véletlenül rájöttök erre, elkülditek egymást a p-be.

Ennyire magányosak vagytok? Mit szeretnétek kompenzálni?

alöksz róz 2020.03.05. 19:33:17

@6.Lenin: te nem általánosságokat írtál, hanem ostobaságokat :-)
azért hogy egymást erősítve téged megalázzunk. direkt lessük mikor jössz és rögtön bandában rád szállunk.
irigyek vagyunk rád, hogy ladával jársz.

6.Lenin 2020.03.05. 19:46:14

@alöksz róz:

Egy ostobának hiába írok, neki minden ostobaság lesz, amit nem ő ír. Erre már régen rájöttem veled kapcsolatban.
Általában te kötsz belém. (másokba is)
Tényleg volt Ladám is, kettő is, vagy 25 évvel ezelőtt. Azóta 1 se.
Most 1 francia kocsim van, de ez miért érdekes? Eszköz, hogy könnyítse a közlekedést. Mi más a jelentősége?

6.Lenin 2020.03.05. 19:50:39

@alöksz róz:

De, hogy konkrét is legyek, 2020. 03. 05. 19:48:25-kor meguntam a veled való társalgásnak éppen nem nevezhető valamit.
Meg aztán nemsokára kezdődik a Hírháttér is.
Mopho a barátot.

alöksz róz 2020.03.05. 20:09:41

@6.Lenin: na lássuk
erre kíváncsi leszek
de másik nickeden írni se ér

AngeI 2020.03.05. 20:50:59

@nincs1itt: Vagyis egy torz, felborult demográfiával, egy elaggott társadalommal nem működik megfelelően a kapitalista társadalom.

AngeI 2020.03.05. 20:52:31

@morpho: Halálra készülő, 60 fölötti emberekkel akarsz működtetni egy fogyasztói társadalmat?

nincs1itt 2020.03.05. 21:03:35

@/\ngel: értelek! hát hogyne! a szolgáltató szektor csak úgy magától szárnyal... nem is kell hozzá SEMMI, csak szolgáltatni...
semmilyen társadalom nem működik torz demográfiával.

AngeI 2020.03.05. 21:25:21

@nincs1itt: A GDP-hez való hozzájárulási arányát nézd meg a cikkben az ábrán!

nincs1itt 2020.03.05. 21:28:23

@/\ngel: te egyet árulj már el, szerinted az áram, amivel világít a szolgáltató, az hogyan "képződik"??? ne játszd már a hülyét...

sakkosfx 2020.03.05. 21:39:40

Az átverős nép már lenyulta egyszer a nyugdíj megtakaritásokat! Ne engedjük még egyszer! Mindenki tartsa biztonságos helyen és nem nyugdíj alapítványoknál! Ahol a vezér nem fér hozzá!

AngeI 2020.03.05. 21:43:36

@nincs1itt: Világosan ott van a cikkben, hogy mekkora a szolgáltató szektor hozzájárulása a GDP-hez. A gyári termeléshez nem kell áram talán?

nincs1itt 2020.03.05. 21:58:00

@/\ngel: értelek, akkor a fodrász "szolgáltatja" az áramot. sőt az erőművet is egy szolgáltató gyártja le, majd szolgáltatja. nem csodálom, hogy fidesz-tálib vagy! tényleg a biztosítás az mi, csak nem szolgáltatás? a bank? ájvé, szolgáltatás... neked megtiltották, hogy gondolkozz?

AngeI 2020.03.05. 22:13:43

@nincs1itt: Világosan ott van a szolgáltató szektor GDP-hez való hozzájárulásának aránya országonként a cikkben. Egy autógyár sem magának állítja elő az áramot.

" tényleg a biztosítás az mi, csak nem szolgáltatás? a bank?"

Te tényleg egy hatalmas zseni vagy. Ki mondta, hogy nem az?

nincs1itt 2020.03.05. 22:20:47

@/\ngel: ne erőlködj, mert nem érted.

AngeI 2020.03.05. 22:58:35

@nincs1itt: Előrébb hoztad a péntek estét egy nappal,vagy mi? Mit fogyasztottál?:D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.06. 02:17:29

@/\ngel: "Hogyan automatizálsz ... egy szakácsot"

www.google.com/search?q=pizza+automat&tbm=isch

"egy ápolónőt"

A japánok már dolgoznak ápoló robotokon. Könnyedén emelnek meg egy beteget.

"egy orvost"

Mesterséges intelligencia programok jobban diagnosztizálnak, mint akármelyik orvos. Ja, neked hiába beszélek a mesterséges intelligenciáról, ha neked még természetes sincs. :))

Robotsebészek pontosabban varrnak.

"egy rendőrt?"

Kamerákkal, arcfelismerő programokkal....

6.Lenin 2020.03.06. 08:58:30

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

-Halló, központ, itt a 1234. robotrendőr, felismertem 1 körözött személyt. A kezében egy hatalmas kallllaaappp........
-Halló, halló, 1234. mi történt? Na, ezt is vihetjük a bontóba, bassza meg a fene ezt az új világot. Józsi menj oda nézd meg mi történt.

-Doktor 23. mit lát, mi van a beteggel.
-Beteg, A má.....
-A kurva életbe, ki baszaxik a konektorral? Ne most főzzetek kávét, amikor a doktor robot diagnosztizál, basszátok meg!

-Józsi bá, itt a gyógyszere, tessék bevenni.
-Te is bevehetnéd, de még alányúlni sincs hova, nyavalyás pléhkaszni. Mikor fogok így meggyógyulni?

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.06. 10:46:46

Valahogy szürkülünk és kopunk. Más az állaga még a fingnak is.

2020.03.06. 11:12:37

Szaporodik az Orbán imádó médiák száma, már a Hírklikk is :-)
hirklikk.hu/kozelet/orban-viktornak-igaza-volt-kerjenek-tole-bocsanatot/360899/

2020.03.06. 11:17:01

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "A japánok már dolgoznak ápoló robotokon. Könnyedén emelnek meg egy beteget."
Szerintem a beteghordóra, esetleg szűk munkakörben a segédápoló munkát kiváltó robotra gondol, robot ápoló szerintem sohasem lesz, túl komplex feladat.

István Tamasi 2020.03.06. 13:43:28

Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánban nincs se korrupció se lopás, ami van az a fideszmaffia lényege és lételeme.

AngeI 2020.03.06. 18:56:18

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Téged nem lehetne valahogy automatizálni?:D

AngeI 2020.03.06. 18:57:44

@morpho: És ennek mi köze ahhoz, amiről eddig vitatkoztunk?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.06. 19:04:29

@/\ngel: Az első szakmám programozó. Sok rutin tevékenységemet automatizálom.

6.Lenin 2020.03.06. 19:11:19

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Szép lassan kiderül, hogy automatikusan váltod itt a nick-et, vagy inkább rutinosan.
Jól sejtettem, hogy...

2020.03.06. 19:42:35

@nincs1itt: Látom összekeverte a a nickneveit, de sebaj, ... :-) !
Ha jól értem, akkor azt próbálta promotálni, hogy a hatékony "robotot" három ember kezeli, ...
Na mondjuk nem igazán értem ezt a papírmániáját, ... önnek semmilyen diplomája sincs vagy van OKJ-s és azzal próbál itt versenyezni a vitapartnereivel?
Már többször írtam, hogy ennek semmi értelme, mert egy ilyen fórumon mindenki azt ír magáról, amit akar, ebből következően diplomája is olyan van, amilyet ír, .. ha valaki ideírja, hogy van négy doktorija, akkor a másiknak legalább egyel többet kell írni, .. már mint az ön logikája szerint :-) .

nincs1itt 2020.03.06. 20:20:10

@Tényelek: jááános, te kevered nickneveidet, én csak figyelmeztetlek rá, hogy te korábban már mindenből is okleveles voltál... képzeld, jááános robotot is felügyelni kell, de ha beszélnél németül, akkor értenéd...
tudod én egyetlen alkalommal sem említettem sem a képzettségemet, sem munkahelyemet csak a lakhelyem durva behatárolását adtam meg.

ez neked a becsípődésed, mivel igen szerény iskolázottságoddal, marad a parvenü magázódás és mindenhez is jobban értés.
szóval, a "pfeffer" becenevű ápoló robot, már próbaüzemel idősotthonban, majd később kórházban is. ha sikeres lesz, sok munkát levéve az emberi személyzet válláról.
neked ez érthetetlen. de a fejlődés nem áll meg azért, mert te úgy gondolod, hogy eddig és ne tovább, mivel a képességeid eddig terjednek.

nincs1itt 2020.03.06. 20:23:11

@/\ngel: ha nem érted akkor én vagyok részeg... aha, amolyan fidesz-tálib érvelés.
na akkor fuss neki még egyszer. ma este már "fogyasztottam" 2 remek sört. kicsit engedékenyebb vagyok.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.06. 20:41:01

@Tényelek:
"EU-s diplomácia: Európa kapui zárva vannak
A külügyminiszterek tanácsa után azt mondták ki a zárónyilatkozatban, hogy az illegális határátlépéseket nem fogják eltűrni."

egész ejrópa orbán-hitű lett

morpho 2020.03.06. 21:48:46

@/\ngel: Semmi, ha csak az nem, hogy halálra készülő, 60 fölötti emberekkel akarsz működtetni egy fogyasztói társadalmat? De amúgy szóra sem, igazad van...

AngeI 2020.03.06. 21:52:35

@nincs1itt: Abból, hogy nem a szolgáltató szektor állítja elő a villamosenergiát, mi következik?

AngeI 2020.03.06. 21:54:35

@morpho: Úgy értve, hogy akkor van gáz, ha a lakosság nagyobbik fele ilyen magas életkorúakból áll majd, akkor van gáz. És nemcsak a felosztó-kirovó rendszer javadalmazottjai számára, hanem a manyuposok számára is.

AngeI 2020.03.06. 21:55:55

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: És mi volt a második? A betegeket is lehetne automatizálni?

morpho 2020.03.06. 22:10:25

@/\ngel: Úgy értve. Aha. Úgy. Pont úgy. Vagy máshogy. Mikor hogy.

nincs1itt 2020.03.06. 22:17:36

@/\ngel: most már egészen biztos, hogy nem érted.

2020.03.06. 22:36:59

@nincs1itt:
Kedves hazudozó liberálbolsevik barátom!
"én csak figyelmeztetlek rá, hogy te korábban már mindenből is okleveles voltál..."
Pontosan hol és mikor írtam erről?!
"parvenü – ‘felkapaszkodott ember, újnemes, újgazdag ‹akit a született előkelők lenéznek›’. "
Szerintem valahol olvasta vagy egy értelmes embertől hallotta a parvenü szót, de a mai napig fogalma sincs róla mit jelent, ezért helytelenül használja, .. ami előfordulhat bárkivel, de ön már sokadik alkalommal írja le olyan szövegkörnyezetben, ami arra utal, hogy önnek az iskolázottság területén még biztosan nem sikerült felkapaszkodnia.
De, ha netán mégis, akkor azt kérem öntől már sokadszor, amikor ezt írta velem kapcsolatban, hogy pontosan írja le, hogy honnan, hová kapaszkodtam fel /?/ , ......, csak, hogy kiderüljön nem akkora barom, mint amennyire kinéz!?

Az, hogy egyre fejlettebb eszközök állnak az orvosok, ápolók rendelkezésére a gyógyításhoz természetes, de egy olyan gép, amit hárman kezelnek, az nem robot, hanem egy komplex felépítésű szerszán, még akkor is, ha nagyképűen robotnak hívják, ... és, hát a robotokról folyt a vita, ..., szóval szerintem illő lenne visszalépnie pár lépést!

2020.03.06. 22:39:51

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Na, ne, a csuti geci alattvalója lett mindenki Európában :-) ?
Pár év és Gyurcsányért fognak azok is könyörögni, mint a Pestiek meg a Jobbik :-) .

nincs1itt 2020.03.06. 22:48:32

@Tényelek: jááános, olyan kellemetlen, hogy nekem kell felhívnom a figyelmedet, hogy a nyelvhasználat olyan, mint egy ujjlenyomat. eddig ezen és egy másik nicknéven voltál ilyen parvenü, senki. magázódva és tegeződve is ugyanúgy használod a nyelvet.
te sehonnan, sehová nem kapaszkodtál fel. legfeljebb azt képzeled magadról = parvenü.
a robot meghatározását sem vagy képes felfogni. természetes, hogy ellenőrzik, felügyelik a robotokat. még az iparban is, nem hogy akkor, amikor emberen végeznek beavatkozást. de ez már sok neked egy estére.

2020.03.06. 22:51:54

@morpho: "60 fölötti emberekkel akarsz működtetni egy fogyasztói társadalmat? "
A fogyasztói társadalomnak köszönhetjük a klimaváltozást, természetkatasztrófa közeli állapotot, .. pontosan miért kell ön szerint fenntartani ezt a modellt?
Nem lenne jobb átallni egy közösségcentrikus /Ebből következően környezetbarát!/ modellre, ahol már a fiatalok egy részének sem az lenne a dolga, hogy az öregek nyugdíját termeljék, ki mert a technikai fejlődést nem a szemét minél nagyobb arányú termelésére, majd eltakarítására fordítják, hanem a közösségek jólétére?

2020.03.06. 22:57:04

@nincs1itt: El kell keserítsem, mivel nem vagyok liberálbolsevik, ezért nem váltogatom a nicknevemet, mint ön és az elvtársai.
,.... és hát még sohasem tegeztem le senkit itt, mert számomra az internet nem különlegesség, ezért pont úgy kommunikálok rajta, mint bármilyen más csatornán, tehát, akit nem ismerek, azt nem tegezem le, .. mint, ahogy a wc-s nénit sem az autópálya mellett.

nincs1itt 2020.03.06. 23:28:50

@Tényelek: jááános, te nem tudsz elkeseríteni. azt látom, hogy liberálbolsevik nem vagy, bármit is jelentsen.
tudod, az internet már sok milliárd embernek nem különlegesség.
jó, akkor képzeld azt, hogy ettől máris úriember sőt, felsőbbrendű lettél. pedig, hidd el, hogy nem. legfeljebb kicsit(nagyon) kínos és erőltetett, de azért csak folytasd, ha neked jólesik. figyelj azért oda, mert az ismeretek hiányát nem leplezi a magázódás!(jut eszembe, a robot fogalmád meghatároznád!?)
a wc-s néni, bizony nem gyakori az autópályák mentén. de azért te csak magázd őket. már ha összefutsz egyel.

2020.03.07. 00:51:23

@nincs1itt: "jó, akkor képzeld azt, hogy ettől máris úriember sőt, felsőbbrendű lettél. pedig, hidd el, hogy nem. legfeljebb kicsit(nagyon) kínos és erőltetett, de azért csak folytasd, ha neked jólesik."
Nem igazán értem, hogy mitől lennék az, amiket itt felsorol csak azért, mert úgy viszonyulok másokhoz, ahogyan azt az illendőség megkívánja, ..., ez számomra a minimum, nem leszek tőle se több, se kevesebb, ... és mivel ez a természetes, ezért nem lehet erőltetett sem.

A robot fogalmát keresse ki valamelyik enciklopédiából, /Azok olyan vastag könyvek és sok egyforma van belőlük, csak a krikszkarkszok /Ezt mi betűknek hívjuk!/ mások rajtuk.

A robot egy program alapján egyedül tevékenykedik a szerszámnak, beavatkozó eszköznek meg fogni kell a nyelét, ..., vagy, mint az ön által betett példában is, közvetlen-folyamatos irányítást igényel.

Tudom, hogy Németországban kolbászból van a kerítés és robotok vannak az autópálya wc-iben , ez utóbbiak takarítják, feltöltik mindennel, amivel kell.
Amikor még én ott jártam, akkor még ott is élő erő takarított, mint Ausztriában, Magyarországon vagy bárhol másutt a világon, ... fejlődik a világ, ha az ön szemüvegén keresztül nézi / Na jó, akkor sem látja!/ az ember :-) .

Értem én, hogy a névtelenség ad némi határ tologató lehetőséget, de ennyire idióta nem lehet valaki, mint amilyen kanyarokat ön itt megenged magának ..., de tény, hogy az ön szintje már annyira kisír a tömegből, hogy sokszor szórakoztató is .....

morpho 2020.03.07. 00:54:35

@Tényelek: Kedves nagytudású blogtértársam. Bizonyára önnek(neked) is feltűnt, hogy a szöveg idézőjelben van. Nos ez azért van így, mert ezt a hülyeséget nem én tálaltam ki, hanem idéztem valakitől. Fennen, a kommentsávban megtalálható, hogy kitől és miért. Ezért kéretik az építő jellegű kritikát neki megfogalmazni! Köszönettel.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.07. 01:04:50

@nincs1itt: b+ te tegezed a vécés néniket ...
súlyos

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.07. 07:56:45

mandiner.hu/cikk/20200306_die_presse_orban_viktornak_igaza_volt_es_megerdemli_hogy_bocsanatot_kerjenek_tole

"Die Presse: Orbán Viktornak igaza volt, és megérdemli, hogy bocsánatot kérjenek tőle
Orbán Viktor volt az egyedüli, aki azt tette, ami a kötelessége: minden erővel megvédte a határokat – írta a cikk szerzője."

A b1 MIKOR FOG BOCSANATOT KERNI ORBANTOL, AZERT A RENGETEG ALJAS HAZUGSAGERT ??

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.07. 09:00:15

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: "Orbán Viktornak igaza volt, és megérdemli, hogy bocsánatot kérjenek tőle"

Kérjünk bocsánatot a gecitől, hogy hagytuk, hogy szétlopja az országot.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.07. 09:08:42

@Tényelek: "sohasem tegeztem le senkit itt"

Hát elég nagy baromnak kell lenni, hogy olyan társaságban magázódjál, ahol mindenki tegeződik. Nyilván autista vagy, aki normális emberi kapcsolatokra képtelen, de nincs ezzel baj, nem emiatt tartunk faszfejnek. :))

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.07. 09:17:08

A világ összeomolhat, de én akkor is ragaszkodom a fingáshoz.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.07. 09:22:59

@MAXVALL bircaman közíró: dugulj már el, a világ nem omlik össze csak orbán császárnak adják

Tényelek 2020.03.07. 10:10:19

Úri buzi magázódik.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.07. 10:47:47

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "dugulj már el"

Ne csináld, ha eldugítod, felrobban! Igaza van, fingani kell.

AngeI 2020.03.07. 10:51:45

@nincs1itt: Látom, te is automatizáltad magadat.:DD

AngeI 2020.03.07. 10:54:02

@morpho: Mit nem értesz azon, hogy nem működik majd a kapitalizmus, hogyha a népesség nagy hányada 60 fölöttiekből áll? Ezt pedig bizony a manyuposok is megérzik majd.

2020.03.07. 10:59:49

@Tényelek :
Kedves Klón!
Ezen kívül magázódnak még a németek, osztrákok és a magyarok.
A tegeződés általánosnak beállított szokását a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő nyugati távközlési és kommunikációs cégek vezették be nálunk, azt állítva, hogy az interneten ez a norma, ..., miközben ezt Ausztriában ki sem mernék ejteni a szájukon,....., kifejezetten a magyaroknak szánták, hogy ezzel megalázva őket, könnyebben lehúzhassák az ország lakosságát.
Ez a terv bejött, többszörös percdíjért beszélgetünk itthon telefonon, mint az osztrákok, .., mert azért valahol minden ember tudja, hogy egy egy holland 30 éves menedzser patkány, nem tegezhet le egy nyolcvan éves volt egyetemi tanárt, de takarítónőt sem, .., de ettől még megteszik minden nap és nagy valószínűséggel nem is fejezik be, amíg az emberi méltóság védelmére hivatkozva, törvényben nem kötelezik a monopolhelyzetben lévő szolgáltató cégeket. Remélhetőleg rövidesen ez is bekövetkezik, ..., ha valaki azt szeretné, hogy tegezzék, az meg ad majd nekik egy felhatalmazást erre, a többi esetben meg büntetik őket, ..., és akkor vége szakadhat a tömeges alázásoknak, amit úgy egyébként minden emberi joggal kapcsolatos nemzetközi szerződés és az Alaptörvény is tilt, .. , de multiék ezzel nem foglalkoznak, mert szerintük itt keleten nem emberek élnek, csak úgy nézünk ki, mintha azok lennénk.

2020.03.07. 11:04:34

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "de nincs ezzel baj, nem emiatt tartunk faszfejnek. :)) "
Eddig azt hittem, hogy ön csak egy nicknéven ír, de ezek szerint többön, mert egyébként nincs értelme a többesszámnak, ... normális kommentelőnek csak egy neve van.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.07. 11:13:38

@Tényelek: Látod, megint milyen butaságot mondtál, ezért tartunk faszfejnek, mert ahogy látom, itt mindenki egyazon véleményen van rólad. :))

Ugyanis a zseniális okfejtéseddel pont a tézisedet cáfolod. Tegyük fel, hogy a te nickjeiden kívül mindegyiket én írom, pont akkor mondhatnám egyes szám első személyben, hogy faszfejnek tartalak. :))

Egyébként leszarom, hogy hány nicket képzelsz hozzám kapcsolni, csak magadból indulsz ki. :))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.07. 11:33:07

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: najó de a maszopitákat már nem akarod börtönbe
fél éve még azzal reklámoztad magad

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.07. 11:38:50

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Sajnos arra nem kaptam választ, Ondó Viktor védi a maszopos tolvajokat is. Én mindig minden tolvajt a börtönbe küldenék, elsőnek a legnagyobb tolvajt. Bár jobban meggondolva, nincs sorrend, a gazdáddal együtt mehet a többi is. :))

Ez viccesebb nick.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.07. 11:54:18

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Lsőnek az Lkúrót? lyó 5let
a dékás dákó még humorosabb lenne, bár akkor nem kapnád + a lyúdás pénzt

miért 2020.03.07. 12:48:15

@Grimbusz Makszimusz: a gond csak ott van, hogy a BM nem hajlandó az eszköz típusát megadni, ezért joggal feltételezhető, titkolnak valamit, és a lopás pedig már sokszor bebizonyosodott!

2020.03.07. 13:48:29

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: " itt mindenki egyazon véleményen van rólad."
Lehetne egy bővebb felvilágosítást kérni, hogy miként lett itt ön a többségi szószóló, mert gondolom, nem önmagát nevezte ki?
Vagy a libsi főállásúak szavazták meg a legutóbbi eligazításon?

R. V. J. 2020.03.07. 15:16:38

@Tényelek: én is utállak, mint a szart.

Így már jobb? Szavazzunk, ki utálja ezt a tetűt?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.07. 15:34:49

R. V. J.

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2019.09.25. óta tag.

alöksz róz 2020.03.07. 16:37:21

a borkai segge megint a spermában tocsog
:D

alöksz róz 2020.03.07. 18:42:18

ez borzasztó, itt a világvége, és orbán még mindig nem bukott meg
süti beállítások módosítása