B1 blogcsaládHatározatlan időre eltörli a Fidesz az önkormányzatiságot Magyarországon

2020. április 01. - nickgrabowszki

A tiltakozás hatására egyelőre mégis meghátrál a kormánytöbbség.csafi_1.jpg

Lépésről lépésre haladt a Fidesz-KDNP kormány és parlamenti többsége az önkormányzatiság felfüggesztésében.

Előbb a veszélyhelyzetet hirdették ki, amely esetén a katasztrófavédelmi törvény az önkormányzati képviselőtestület hatáskörét a polgármesterre ruházza.

Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének, a fővárosi, megyei közgyűlésnek feladat- és hatáskörét a polgármester, illetve a főpolgármester, a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti. (46. paragrafus 4. bekezdés)

Amivel kiskirályokat és lokális diktátorokat csináltak helyi polgármesterekből, akik - a kormányhoz hasonlóan - rendeletileg bármilyen kontroll nélkül hozhatnak tetszőleges döntéseket, amelyeket eddig a képviselőtestület vagy a közgyűlés leszavazott.

Vissza is élt ezzel a helyzettel Ócsa, Szekszárd és Nagykanizsa fideszes - ám a testületeben vagy közgyűlésben kisebbségben lévő - polgármestere.

Azonban aligha őket akarja megrendszabályozni a kormány, inkább a tavaly ősszel győztes ellenzéki politikusokat célozták meg azzal a március utolsó napján benyújtott törvényjavaslattal (benyújtó: Semjén, előadó: Gulyás), amelynek fő célja, hogy az ügyfelek életét nehezítse, mert az államigazgatásnak ezután nem kell pénzbüntetést fizetnie, ha nem tartja be a közigazgatási határidőket.

Továbbá - és egyáltalán nem mellesleg - a törvényjavaslat

  • megjutalmazza Schmidt Máriát két állami tulajdonban lévő ingatlannal (az alapítványa eddig bérelni volt kénytelen az államtól);
  • eltörli a zuglói fővárosi önkormányzat építési tilalmát a Városliget lebetonozására azzal az indoklással, hogy

a kormány jobban tudja, mi az önkormányzat, a zuglóiak és a fővárosiak érdeke, mint saját maguk.

A törvénytervezet leglényegesebb pontja azonban kétségtelenül az a teljesen oda nem illő, elbujtatott szakasz, amelyik a veszélyhelyzet időtartamára a kormányhivatalok alá rendeli a polgármestereket (és ezáltal a teljes önkormányzatot):

A polgármester, a főpolgármester, illetve a megyei közgyűlés elnöke (4) bekezdés szerinti döntéséhez szükséges a megyei, fővárosi védelmi bizottság előzetes jóváhagyása. A megyei, fővárosi védelmi bizottság az előzetes jóváhagyás tekintetében a döntési javaslat beérkezését követő 5 napon belül köteles dönteni, amely határidő jogvesztőnek minősül.

Figyelemre méltó, hogy a polgármestert nem az helyi védelmi bizottság alá rendeli a javaslat: annak ugyanis ő az elnöke. Hanem a megyei/fővárosi védelmi bizottság alá, amelyeket a kormányhivatalok vezetői, köznyelveben: a főispánok vezetnek.

A Fidesz rájött, hogy a veszélyhelyzet kihirdetésével az ellenzéki polgármestereknek adott hatalmat. Most ezt elveszi tőlük és

átruházza a senki által meg nem választott főispánokra.

Ráadásul nem azt vezeti be a javaslat, hogy a polgármester döntése megvétózható utólag, hanem már előzetesen be kell nyújtani a főispán elé.

Tehát az demokratikusan választott képviselőtestület vagy közgyűlés hatáskörét előbb a polgármesterekre, azután gyakorlatilag a kormányhivatalok vezetőire ruházták: érdemben felfüggesztették az önkormányzatiságot Magyarországon. Senkinél semmilyen hatalom nem maradhat: mindent át kell adni Orbánnak és embereinek.

A törvénymódosítás arra mutat, hogy a Fidesz nem hónapokig, hanem

évekig tervezi fenntartani a veszélyhelyzetet és vele a rendeleti kormányzást.

Erre utalt már az is, hogy hamis indoklással elutasították, hogy a határidőhöz kössék a felhatalmazást.

Ez meg is magyarázza, hogy miért a Fidesz-kormány a miért pusztán a koronavírus terjedésének lassítására törekszik a teljes felszámolás, megfékezés, megállítás helyett.

Minden jel arra mutat, hogy a cél járvány ürügyén a hatalom teljes központosítása, aminek eszköze a veszélyhelyzet elnyújtása: az Orbán-rezsim tartósan a rendkívüli állapotra rendezkedik be.

Frissítés:

Meghátrál a Fidesz, és a felháborodás hatására visszavonja a törvényjavaslatot (vagy csak ennek az inkriminált részét).

"Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint az erre vonatkozó módosítási szándékától" - közölte Gulyás az MTI-vel. A miniszter arra hivatkozott, hogy "a kormány a veszélyhelyzetben a lehető legszélesebb körű, pártpolitikai határokra tekintet nélküli összefogásra törekszik".

De nyilvánvalóan a széleskörű tiltakozás a valódi ok: Orbánnak nem hiányzik egy újabb támadási felület maga ellen az uniós tagországok részéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr515580120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK29 2020.04.01. 12:40:59

nem az ellenzéki polgármesterek kaptak hatalmat, hanem a polgármesterek.

de mivel pl színházigazgatói kinevezésre használták ezt, a járványt meg leszarják, lásd karigeri, amit tesz, az csak rontja a helyzetet, mint pl szombati menetrend, szóval mivel ez a helyzet, kordában kell őket tartani.

jut eszembe, nick, kerestek már személyesen? vagy még gyűjtik a bizonyítékokat, hogy tuti inkább 4 év legyen, mint 2?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 12:59:56

@FCUK29:

A piac már állítja a kordát:

www.portfolio.hu/deviza/20200401/mar-megint-pikkelnek-a-forintra-miert-minket-buntet-a-piac-423490?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Egyébként meg karigeri csinálja a dolgát, és nem fügesztette fel az önkormányzat működését, mint egyes fideszes polgármesterek. Amikor egyedül döntött, akkor megkérdezte a fidszes képviselőket is.

Nem ártana néha a tényeket is figyelembe venni neked sem!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 13:05:18

@FCUK29:

Ja, kedvenc kormányod is most akart dönteni, vagytalán hétfőn döntött is színházak államosításáról. Azt szabad?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 13:08:44

@Nekoashi2005:

A néppártból már sorok kívül ki akarják rúgni a fideszt. Nem Orbánt, a fideszt.

FCUK29 2020.04.01. 13:29:29

@látjátok feleim szümtükkel: a megkérdezni (inkább közölni velük) nem politikai kategória. az önkormányzat működését valóban nem ő függesztette fel.

idéznéd a jogszabály megfelelő részét, ahol az államosítás szerinted szerepel?:D

jut eszembe, a dánok akarják épp kirúgni a fideszt, ahol 5,6 millió emberre már 90 halott jut. talán inkább a járvánnyal kellene foglalkozniuk, nem baromságokkal.

Emmett Brown 2020.04.01. 13:35:30

@FCUK29: így végre be tudják fejezni a Városligeti Kórházat, aminek építését az ellenzéki főpolgármester megfúrta.

Nekoashi2005 2020.04.01. 13:51:37

@Emmett Brown:

Milyen kórház? Városligeti?

Emmett Brown 2020.04.01. 13:59:23

@Nekoashi2005: miért, nem azt építenek? különben mi szükség lett volna azonnal feloldani az építkezésstopot?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 14:00:57

lippsik őrjöngek, ezek szerint az ország jó irányba halad
hajrá Viktor, meglesz a 4/5

illaim 2020.04.01. 14:08:15

Csak szólok a fidess SA csürhéjének! A történelmi tapasztalatok azt mutatják, nem lesz ennek jó vége a számotokra! LOL

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 14:18:22

@illaim: most bújj elő a májkrém tigris neveden is

FCUK29 2020.04.01. 14:18:40

@Emmett Brown: építkezésstop nincs, változtatási tilalom van, ami megkezdett építkezésekre nem vonatkozik. nem oldották fel azonnal, sőt, még egyáltalán nem, egyelőre ez csak törvénytervezet. ha elfogadásra kerül, akkor is csak annyit jelent, hogy a város nem tud akadályozni. ami, lássuk be, kivesz egy adut geri kezéből, helyesen.

sZulamith 2020.04.01. 14:19:49

Jó lenne ha a poszt rémhir lenne, gondolom egészében csaknem:) Nem az, és szomorú, hogy soha semmiben, semmi biztonság. Persze, mondják az okosok, a fejlődés következménye. Aha, meg a vírus hozta betegség. Észheztéritéshez ez is kevés.

Emmett Brown 2020.04.01. 14:30:35

@FCUK29: hoztak már bármi járványellenes intézkedést, vagy csak a politikai szkander meg a vagyonátruházás volt ilyen fontos?

AngeI 2020.04.01. 14:36:38

@látjátok feleim szümtükkel: Arról hallottál esetleg, hogy válság idején a befektetők nagy valutákba menekülnek?

FCUK29 2020.04.01. 14:37:12

@Emmett Brown: a fővárosban? a szombati menetrendet, de az is megbukott ma.

Nekoashi2005 2020.04.01. 14:39:50

@Emmett Brown:
"miért, nem azt építenek? különben mi szükség lett volna azonnal feloldani az építkezésstopot?"

Nem azt! Miért kellett azonnal feloldani az építkezés stoppot?

Talán meg kellene nézni, mely cégek köthetők az ügyhöz... Nagyon meglepne, ha nem lenne benne pénztáros "stóman" lölő!

ligetbudapest.hu/a-projektrol

"A Liget Budapest Projekt mára Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal elismert kulturális tartalmú városfejlesztési projektje, mely az ország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkáját ötvözi egy, a millenniumi idők óta nem látott intézményfejlesztési programmal."

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 14:41:57

@Emmett Brown:

Még nem, de a tervezet szerint az önkormányzatokat rendőr-postás-vasutas ( helyesebben katona ) összetételű bizottságok irányítanák kurva nagy szakértelmükkel. Ja, mi is a szakértelmük?

Félnek a fijúk a járány végének következményeitől?
Mondjuk van rá okuk, hiszen most nem a családok és az emberek védelme, hanem a cégek feltőkésítése-bukszájának tömése az elsődleges gazdasági intézkedési terv . Gondolom gázszerelő barát már építi a lélegeztetőgép gyárát, meg a maszk gyártó sort.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 14:45:58

@/\ngel:

Értsem úgy, hogy a magyar forint szar a piacon?;D

Nagy befektetetők már tíz éve svájci bankba frankba rakták a gyerök pézit, hogy majd 18 évesen jó partik legyenek. Nem tudtad? Gondolj csak bele, mennyit is ér a tíz évvel ezelőtti frankba tett betét forintban?

FCUK29 2020.04.01. 14:47:07

@látjátok feleim szümtükkel: nem az önkormányzatokat irányítanák, hanem veszélyhelyzetben a védekezést. hogy geri szerint ebbe beletartozik szánházi diri kinevezése, az csak érdekesebbé teszi a dolgot.

a hozzáértő geri bevezettette a szombati menetrendet, ezzel tömeget okozva a járatokon. ez emberéleteket követelhetett, ugye ma még nem tudjuk, de lemondani ezért mikor fog?

jut eszembe, ez egy törvényjavaslat, most épp azért háborog Európa, hogy nem működik nálunk a parlament. ha ezt elfogadják, akkor ugye majd bocsánatot kérnek, hogy tévedtek, és működik?

előre szóltunk, hogy geri alkalmatlan, nem hittétek, bebizonyította, kénytelen az országgyűlés lépni, és már ellene is védekezni :)

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 14:59:36

@FCUK29:

Hát nem sok eszed van az tény.

Geri főpogármester, és a vészhelyzetben a világ nem áll meg, az összes többi dolgot is csinálni kell, pl. meg kell venni Lőrinc barát csődbe ment erőművét, ki kell nevezni a színház igazgatókat is, meg be kell ültetni a közös fenntartásúakba 3 állami nertársat
is.
Geri már be is jelentette, hogy a rossz döntést ki fogják javítani. Orbán hányszor tett már ilyet? Legfeljebb Gurcsányoztok, Sorosoztok, meg libsibolsikomcsiztok, ahelyett, hogy egyszer is beismernétek, hogy rossz egy döntéseket is hoz az egyistenetek. Pl. korlátlan időre kapott rendeleti felhatalmazást, így könynen előfordulhat, hogy életed végéig veszélyhelyzetben fogsz élni.

FCUK29 2020.04.01. 15:07:45

@látjátok feleim szümtükkel: a diris példát azért hoztam, hogy rávilágítsak: nincs erkölcsi alapja a baloldalnak számon kérni azokat a döntéseket, amelyek nem kapcsolódnak a járványhoz, mert ők sem csak azzal foglalkoznak.
Geri bejelentette, de aki mondjuk ma beteg lett, és majd pár nap múlva meghal, azt ki fogja kárpótolni geri hülyesége miatt?
ami rossz, az meg lett változtatva, volt, hogy többször is. pl az alaptörvény. változtatva lett most pl a btk is, kiharcoltátok.
én bírom a veszélyhelyzetet, sokkal jobban mint benneteket. szóval hajrá :)

Nekoashi2005 2020.04.01. 15:09:15

@FCUK29:

"A Magyar Nemzet megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, ahol elmondták: az adományt a fertőzés elleni védekezéshez szükséges eszközökre, továbbá a kerületi járóbeteg- és alapellátásban dolgozó orvosok és ápolók, valamint a szociális intézményeink munkatársainak vírustesztelésére szeretnék fordítani. Karácsony Gergely korábban bejelentette: a főváros egy magán-egészségügyi szolgáltatóval állapodott meg tesztelésre, a vizsgálatok már a héten megkezdődhetnek."

Vagyis a Soros pénzén megcsinálják azt, amit az államnak kellene....
Ez a Karácsony tényleg ALKALMATLAN, mert akár el is lophatta volna, ahogy fidesses körökben megszokott....

a nagy hohohorgász 2020.04.01. 15:14:07

rohadt kormány miért nem adja meg a betegek/halottak adatait!!!! Rohadt kormány miért adta meg a betegek/halottak adatait!!!!! Rohadt kormány miért nincs maszk!!!!!! WHO: a maszk nem véd semmitől!!!! Libsik egyszerűen senkik vagytok Hej-Hej!

FCUK29 2020.04.01. 15:15:41

@Nekoashi2005: amiket felsoroltál, ott önkormányzati intézményekről van szó, max bepótolják azt, amit eddig nem tettek meg a kerületek. javarészt ellenzéki vezetéssel.

jut eszembe, egyelőre nem fizetett gyuribá.

Nekoashi2005 2020.04.01. 15:17:50

@FCUK29:
A Vígszínház vezetőjének kiválasztása eljárása jóval a járvány előtt elkezdődött, és az új igazgató kinevezésére minden frakció rábólintott. Ez a döntés a telefonokkal együtt meg volt fél óra alatt, különösen, hogy Eszenyi visszalépett.... Azért is kellett dönteni, mert ez a főváros intézménye ahol dolgozik vagy kettőszáz ember és nem volt vezető kinevezve.

És te ezen rugózol.. Szánalmas....

FCUK29 2020.04.01. 15:22:36

@Nekoashi2005: a Vígszínház igazgatói pályázatán csak Eszenyit javasolták a közgyűlés elé döntésre. csak szólok. Rudolf a normális eljárás alapján nem lehetett volna igazgató.

van SZMSZ, ami rendelkezik arról, ki vezeti a színházat, ha nincs igazgató. pl a gazdasági vezető. szóval ha ezen rugózol, akkor simán hülye és tájékozatlan vagy.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 15:29:58

@FCUK29:

Ne mutogass a Gerire, semmi alapod nincs rá.
A központi rányító kommandó már régen felhívta az emberek figyelmét, hogy ne szálljanak fel sokan egy járműre, tartsák be ott is egymástól a másfél méter távolságot. Ez szombatra is érvényes felhívás.

Egyébként meg elsőként az terjedt a neten, hogy a belügyminiszter csak egy hétig volt karanténban, pedig fertőzöttel fogott kezet. Valahol, ahol állítólag ugyan ez a személy mások kezét fogdosta, két hétre tettek házi karanténba több embert.
Másodszor Trócsányi önkéntes kéthetes karanténba vonult, amikor megtudta, hogy a szegedi egyetem rektora fertőzött, és ő vele volt egy közösségi rendezvényen. A szegedi fideszes ogy képviselő is egy hét karantén után bement a paramentbe, és még dicsekedett is vele, hogy újra bemegy, ha kell.

A kormány felhívása-utasítása szerint aki olyan személlyel volt közelségben, aki gyanús, hogy fertőzött, két hetes házi karanténra köteles. Ezért te ne mutogass az ellenzékre, meg a gerie!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 15:30:45

@FCUK29:

Rudolfot ideiglenesen bízták meg a színház vezetésével.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 15:36:19

@Sir Bates dö Hól:

Aki arról írt ifjú korában értekezést, hogy a Mick Jagger a sátán, attól mindenkor, és minden kitelik. Még az is, hogy meggyőzi Orbánt, ez a vészhelyezetben sürősen elintézendő feladat, mert a vírus addig nem megy vissza a pokolba.

FCUK29 2020.04.01. 15:40:01

@látjátok feleim szümtükkel: önkéntes karanténból ment be a szegedi, ami nem kötelező. a többire nem térek ki, mert ha eddig nem értetted meg, ezután sem fogod.

a nagy hohohorgász 2020.04.01. 15:42:07

Ki nem retteg büdös náci hej-hej!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 15:46:41

Megint keresztbe tett a kórmány nektek kicsi libsibippsi honfitársaim? :D Ti kezdtetek el getzizni, mert megint elfelejtettétek,hogy melyik felén vagytok a fasznak!
Sírjatok!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 15:49:10

24.hu/belfold/2020/04/01/egeszsegugyi-dolgozok-szurese-kerdes-operativ-torzs-remhirterjesztes/

Ehhez nem lehet hozzászólni, meg véleméynt sem lehet róla modnai. Egyébként meg gondolni bármire szabad, azt még nem bünteti a Btk. Mondjuk kérdezni is szabad, főleg olyannak, aki érintett.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 15:50:04

24.hu/belfold/2020/04/01/egeszsegugyi-dolgozok-szurese-kerdes-operativ-torzs-remhirterjesztes/

Ehhez nem lehet hozzászólni, meg véleményt sem lehet róla mondani. Egyébként meg gondolni bármire szabad, azt még nem bünteti a Btk. Mondjuk kérdezni is szabad, főleg olyannak, aki érintett.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 15:54:10

@látjátok feleim szümtükkel: semjén még slozira sem megy orbán engedélye nélkül;-)...

a nagy hohohorgász 2020.04.01. 15:54:25

Ez az Orbán akkora Isten hogy a korona vírusnál fontosabb a külföldi sajtóban Amerikától Júdeáig. Ha én lennék Orbán saját magamat szopnám le akkora király vagyok.

rallus 2020.04.01. 15:54:46

@Nekoashi2005: 15.09
Index 2020. 02.18
"A kormány és a Fővárosi Önkormányzat között korábban létrejött megállapodás értelmében Budapest az elkövetkezendő 5 évben az egészségügy fejlesztése érdekében összesen 50 milliárd forint központi költségvetési támogatásban részesül, jelentette be az első tízmilliárdos részlet átutalását közös közleményben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester."

Az lehetetlen, hogy a rátermett, okos, a választóiért élő, de akár biciklizni is képes Karácsony Gergely és zseniális stábja csak Gyuri bátyánk nagylelkű adománya után kezd el intézkedni!
Hol a lé? Ahogy az átlag ballib érdeklődik tudományosan...

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 15:59:16

@rallus: Képzeld milyen cécó lenne, ha Orbánék elvennék Geritől a Soros egymillióját! :DDDDDD

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 16:00:38

@látjátok feleim szümtükkel: Ez valami libsi humor volt? Mert akkor magyarázd már el, hagy röhögjek!

Európai téridő 2020.04.01. 16:01:47

Látom, Grabovszki, törzsolvasóid egy része kezd már berágni rád.

Nekoashi2005 2020.04.01. 16:17:13

@rallus:
"Hol a lé?"
Hol, hol, a kormánynál! Átutalták? Tudtommal nem!

rallus 2020.04.01. 16:20:03

@Grimbusz Makszimusz: Tekintve, hogy Geriék a kormánytól 27x annyit kaptak most is, mint Gyuri bátyánktól, ennek nincs jelentősége. Arról nem is beszélve, hogy akkor nekünk kellene finanszírozni az öreg napidíjas hűbéreseit, mert hogy nem mennek a munkaerő piacra, az biztos...

nu pagagyí 2020.04.01. 16:20:12

Szerintem az operatív törzs (de jó név!) néhány valós számból egy nem valós képet fest a járvány terjedéséről. A kevés teszt miatt nincsenek olyan információk birtokában, hogy mennyi ember volt, akiken komolyabb tünet nélkül már átrohant a vírus, nem tudni, hol fog robbanni a betegek száma és mennyien szorulnak majd lélegeztetőgépre.

Az is megfigyelhető, hogy összevissza-nyilatkozik a kormány és az operatív törzs, kell-e maszk, vagy nem kell (tisztifőorvos: nem kell<->vezér elvtárs: kéne, de nincs elég, ezért nem kötelező). Nem mondják ki mi a cél, de az intézkedésekből sem olvasható ki: fertőződjön meg minél előbb mindenki, a "férgese" meg hulljon el, vagy "megvédünk mindenkit", a prioritás az emberek egészsége. Szerintem nem véletlen ez az inkoherens, semerre sem mutató cselekvéshalmaz, a járvány a rezsim számára csak egy másodlagos tényező, amit a felhatalmazási törvény leple alatt végrehajtott, a járvánnyal semmiféle kapcsolatban nem álló intézkedésekből is látszik. Nem véletlen, hogy az önmagát teljhatalommal felruházó rezsim, semmilyen önkorlátozó rendelkezést nem épített be a törvénybe, sem határidő, sem az alkotmány nem kötelezi őket. A vészhelyzet nagysága is tőlük függ, olyat csinálnak, amilyet csak akarnak.

AngeI 2020.04.01. 16:20:50

@látjátok feleim szümtükkel: Ha sokan akarnak dollárt, eurót, meg chf-et venni, akkor ezen valuták árfolyama nőni fog a növekvő kereslet miatt.

Nekoashi2005 2020.04.01. 16:21:04

@rallus:
Bocs, nem olvastam végig....
Akkor átutaltak valamennyit, de én jártam fővárosi egészségügyi intézetekben, és mit mondjak, vidéken jobban néznek ki.... Szóval annak a pénznek van ezer és egy helye.... De járvány idején a kormányzatnak kell biztosítani az eszközöket...

rallus 2020.04.01. 16:22:05

@Nekoashi2005: Nem tudom ki tanított téged olvasni, de nyugodtan visszakérheted a tandíjat.... Már első fokon nyersz....ezzel az adottsággal...

AngeI 2020.04.01. 16:23:14

@nu pagagyí: Nem lehet csalni, mert a súlyos tüdőgyulladásos esetek számának komoly emelkedése mindent elárulna. Iránnak sem sikerült..

AngeI 2020.04.01. 16:27:13

@nu pagagyí: "Az is megfigyelhető, hogy összevissza-nyilatkozik a kormány és az operatív törzs, kell-e maszk, vagy nem kell."

A WHO szerint pl. nem kell:

index.hu/techtud/2020/03/30/who_ha_nem_beteg_ne_viseljen_maszkot_mike_ryan_koronavirus/

168ora.hu/itthon/who-magyarorszag-szures-teljes-lakossag-183189

Viszont legalább jó véleménnyel van a WHO képviselője a magyar járványügyi intézkedésekről:

"Lazeri szerint az új számok azt mutatják – Magyarországon 3007 mintavételnél 85 az igazolt fertőzések száma, világszerte pedig már 244 ezer az utóbbiaké –, hogy a hatóságok teszik a dolgukat, képesek észlelni az új eseteket, és tesztet végeznek, ha szükséges. "

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 16:28:16

A libbantaknak most a tesztelés lett az ami eddig a stadionozás volt? Remélem az összes lippsit elviszi a járvány és majd vész után a Puskásban elénekeljük az emlékükre a "Nélküled" c. dalt!

2020.04.01. 16:32:24

Szerencsére Karácsony Gergely is beszállt a vészhelyzet alakításába a vírus oldalán, .., heringekként utaztatja a legújabb rendeletével az utasokat a BKV járatain, . lehet, hogy mégiscsak kötelezni kellene a polgármestereket, hogy egyeztessenek a szakemberekkel, ne minden barom hasra ütve sodorjon veszélybe másfélmillió embert, mint most Karácsony!
hvg.hu/itthon/20200401_BKK_menetrend_Vitezy_Furjes

6.Lenin 2020.04.01. 16:35:39

index.hu/kulfold/2020/04/01/gulyas_polgarmesterek_jogkore_visszavon/#

Felkérem a kommentelőket, hogy a továbbiakban csak egymás anyázásának van némi értelme. Ebben a témakörben szabad az út, a ferdülések kiélésére.

nu pagagyí 2020.04.01. 16:36:14

@rallus: A kormány nem ad, hanem elvesz Budapesttől (az iparűzési adó nagyobbik részét), hogy a lóvét aztán saját hűbéreseinek ossza vissza, megkerülve, hogy a pénzt a város lakói által megválasztott főpolgármester és önkormányzati testületek arra költhessék, amit az őket megválasztó lakók szeretnék. A lopást alapvető jogosítványok és intézmények elvételével alapozta meg a rezsim. Elvették az iskolákat, a kulturális intézményeket, egészségügyi intézményeket, minden olyat, ami a lakók életminőségét közvetlenül befolyásolja. De ha ez nem elég, akkor a választott polgármestereket megkerülve, belepofázik a rezsim a városfejlesztésbe, melynek keretében korrupt módon, senkinek sem kellő betonmonstrumokkal szarják tele a várost és parkjait.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 16:37:21

@janos551: De ha netán bontják majd a csúti stadiont, szójjál mert ocón akarok fát venni ! Tűzrevalónak jó lesz,............

Vigyél inkább haza urán, ha majd bontják Paks kettőt!

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 16:41:20

@a nagy hohohorgász: "Ha én lennék Orbán saját magamat szopnám le akkora király vagyok."

így nem saját magad, hanem a sunyi félművelt parasztot szopod le... havi két misiért;-)...

eszti..... 2020.04.01. 16:44:20

@Grimbusz Makszimusz:

egyenlőre építik. vagyis még nem, de a kölcsönt már fizeti az állam. azt nem függesztik fel?

eszti..... 2020.04.01. 16:46:49

a nemváltoztató műtéteket miért kellett betiltani, mikor vészhelyzet idején csak a legszükségesebb műtéteket végzik el? nem volt evidens?

AngeI 2020.04.01. 16:51:23

A szörnyű zorbányi diktatúra visszavonta. Törölheted a posztot.:DD

AngeI 2020.04.01. 16:52:53

@Tényelek: Ő is visszavonulót fújt. Sűrítik a járatokat.

chrisred 2020.04.01. 17:07:02

@rallus: Mert te azt hiszed, hogy ezt a pénzt már meg is kapták?

chrisred 2020.04.01. 17:09:04

@Grimbusz Makszimusz: Szép ábrándozás lehet hullahegyeket ünnepelni...

klimahisztiverseny győztes 2020.04.01. 17:23:34

"Határozatlan időre eltörli a Fidesz az önkormányzatiságot Magyarországon"

Itt a csattanos valasz arra, hogy kamugeri diktaturat vezetett be Budapesten.

2020.04.01. 17:35:34

@/\ngel: Mondjuk szerintem egy ilyen esetben illő lenne az ügyészségnek vizsgálódni, mert ha sikerült elindítani a tömeges fertőzőseket, akkor Budapestnek annyi, mert pont azok esnek ki, akik tartanák a frontot, ápolók, kereskedők, rendőrök, katasztrófavédelem, stb.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 17:38:02

@Nekoashi2005: azért érdekes, hogy össztársadalmi szinten azok a legsikeresebb -s tagjaik által a legelfogadottabb- államalakulatok, ahol a legmagasabb a transzparencia mértéke...

2020.04.01. 17:42:59

@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem így, hogy ma reggel az idióta Karácsonyék heringként utaztatták az összes ápolót és többi fronton dolgozót, valószínűleg érdemes lesz tesztelni őket és nagy rá az esély, hogy lesz is pozitiv jócskán köztük, ... és annyira birkák élnek Budapesten, hogy még nem verték agyon ezt a barmot, aki ilyen veszélynek teszi ki a várost, amit vezet.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 17:57:17

@klimahisztiverseny győztes:

B..szd meg Orbán helyettese, Semjén akarta randeletbe tetetni, és még mást is, de úgy látszik megijedtek a saját polgármestereiktől. Ki hisztizik szerited? Netán Semjén?

AngeI 2020.04.01. 17:58:27

@/\ngel: Elkalkulálták magukat. Azt hitték, hogy a szombati menetrend szerinti járatsűrűség elég biztonságos lesz. Hát nem. A kettő közé kell belőni az ideális menetrendet.(Sztem nem volt kedvük új menetrendet nyomtatni és minden megállóba kiragasztani, ezért találták ki, hogy akkor a szombati menetrend legyen érvényes.:)

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 18:02:14

@Grimbusz Makszimusz:

Na ne humorizálj a stadijonyokkal, mert még kerülhetsz te is ágy hiján egyik fűtött gyepére, kipihenni a vírust.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 18:10:53

@/\ngel:

Nem csak az a gond, hogy a maszkról beszélnek összevissza. Az is baj, hogy a gazdasági intézkédéseket könnyen félre lehet érteni. Mert a fizetési kötelezettségek felfüggesztése nem az jelenti, hogy június után nem kell megfizetni az addig meg nem fizetett járulékokat, adókat. Nincs ugyan is mindnekinek a fizetési kötelezettség elengedve.
Namármost egy kis cég nem fizeti a munkásai után a járulékot júniusig, de júniustól meg kell fizetnie az elmaradottat is, meg az esedékeset is. Közben meg vagy volt bevétel, vagy nem. Ha utóbbi a tényállás, akkor már nem is fogja megfizetni sem a lejártat, sem az esedékest. Erről nem beszél a magos vezetés. Ugyan ez a helyzet a kölcsönöknél is, nem elengedték, csak a fizetési kötelzettséget függesztették fel. Sőt a kamatokat sem engedték el, csak erre az időre járó kamatra további kamat már nem számítható fel.

Ezt nem tudják sokan, és elájulnak a kormány intézkedéseitől. Az ébredés meg majd később jön, sok könnyel.

morpho 2020.04.01. 18:34:53

@FCUK29: "de mivel pl színházigazgatói kinevezésre használták ezt, a járványt meg leszarják, lásd karigeri, amit tesz, az csak rontja a helyzetet, mint pl szombati menetrend, szóval mivel ez a helyzet, kordában kell őket tartani"

Na mi van, mégsem kell?

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "lippsik őrjöngek, ezek szerint az ország jó irányba halad hajrá Viktor, meglesz a 4/5"

Mégsem halad jó irányba? Mégsem lesz meg?

@Grimbusz Makszimusz: "Megint keresztbe tett a kórmány nektek kicsi libsibippsi honfitársaim? :D Ti kezdtetek el getzizni, mert megint elfelejtettétek,hogy melyik felén vagytok a fasznak! Sírjatok!"

Na most akkor ki melyik végén van a fasznak pubi?

Drága narancskullancsok, jól beszopatott titeket a saját gazdátok, meg a propagandastábotok. Most tessék megindokolni mindennek az ellenkezőjét is! Kurva jól szórakozom. :)))

morpho 2020.04.01. 18:36:22

@nincs1itt: Soros zsebében van a Zeit!

nincs1itt 2020.04.01. 18:38:13

@morpho: majd jönnek a mudzshed ibn fidesz-ek... én meg már csak egy kávét kérek...

2020.04.01. 18:48:55

Az egészben az a poén, hogy az ellenzék kérte másfél hete, amikor még nem mosták át az agyukat a Soros szervezetek, hogy alkossanak egy ilyen törvényt, .. , most meg már a diktatúra része lenne :-) ?
Erre mondta Orbán, hogy nekik mindegy, akkor törlik, nem a saját ötletük volt eredetileg sem.

morph on deer 2020.04.01. 18:50:12

@Grimbusz Makszimusz:
“ Vigyél inkább haza urán, ha majd bontják Paks kettőt!”

Előbb még fel fogod építeni!
Nem hallottad, mit mondott orbán?
“Mindenkinek lesz munkája!”

Miért, működött ez már Sztálinváros építésénél is, mikor épp a “vas és acél országa” voltunk, miért pont most ne működne!
És azért mégse kell piramis építésébe fogni, hogy legyen mivel bíbelődnie annak a pármillió közmunkásnak, Felcsúton.

6.Lenin 2020.04.01. 18:54:08

@nincs1itt:

Szepi, kérhetsz sört is, tök mind1, senkit nem zavarsz Mo-on. Tölts mophonak is, ő se zavar senkit. A lényeg, hogy ti éljétek ki magatokat, egymásközt.

morph on deer 2020.04.01. 18:54:34

@Nekoashi2005:
“ Miért kell egy közpénzes beruházást titkosítani?”

Hát hogy nehogy a vírus megtudja, hogy merre megy az a vonat, amelynek Lőrincünk építi a pályát Mert képzeld, ha ez az adat kiszivárogna valahogy!
Szűzmáriám..!

rallus 2020.04.01. 18:58:18

@chrisred: Neked is olvasási nehézségeid vannak!
Nem túl magasra értékelem Karácsony agyi képességeit, de ":jelentette be az első tízmilliárdos részlet átutalását!!!!!! közös !!!!!!közleményben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely!!!!! főpolgármester."

FCUK29 2020.04.01. 19:06:58

@morpho: ha nem így, mert túl hangosan visítanak a disznók, akkor máshogy. A vége úgyis az, hogy ti szoptok.

2020.04.01. 19:28:07

@chrisred: "Éppen ezért egy felelős budapesti főpolgármesternek elsősorban azért kellene dolgozni, hogy ezen botrányos anomáliák minél előbb megszűnjenek. Ehhez azonban az kell, hogy olyan szuperkórházak jöjjenek létre, amelyek legalább egy nagyobb megyei kórház színvonalát és ellátási spektrumát le tudják fedni. Ebből kellene négy-öt darab a jelenlegi rendszer helyett, Budapesten."
Szerintem nem kellene egy ilyen mocsok orbánista cikket ide citálnia, amiben azt írják, hogy szuperkórházak kellenek, miközben pontosan tudjuk, hogy a balliberális oldal szerint ilyet nem szabad építeni Budapesten, nem véletlen állították le az építését Újbudán!

rallus 2020.04.01. 19:29:07

@chrisred: Oké... Nincs kedved kideríteni, hogy ebből a pénzből mennyi lélegeztetőgépet, vagy valami más hasznos dolgot szereztek be a rájuk jellemző előrelátó bölcsességgel?
Ugye a kormánytól nem várhatunk semmi jót, de Karácsony mögött maga Gy. Németh Erzsébet áll és szorosan mögötte az őt delegáló DK a zseniális Gyurcsány Ferenccel az élén, aki egykor a határon állította meg a válságot! (legalábbis azt ígérte...)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.04.01. 19:31:43

@Nekoashi2005: A "csillagként" egyre csak dagadó kis gömböc? Nem vagyok csillagász, de rémlik valami szupernóva robbanás. :-) Hacsak így nem?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 19:32:50

@chrisred: Szép ábrándozás lehet hullahegyeket ünnepelni...++++++

Jaj el ne sírd magad, csak vicc volt! Bár közületek az utolsónak szívesen kifizetném a temetését, bármennyibe is kerülne!

6.Lenin 2020.04.01. 19:40:13

@rdos:

Ti valamilyen szektához tartoztok? Hisztek abban, hogy a csuti tudása belétek száll?
Ezt az egészet valahogy nem értem, ha ő szétpukkad, ti ugyan olyan seggfejek maradtok. Miért kell a másik haláláról álmodozni, nektek abból semmi előnyötök nem lesz. Akkor meg mire jó?
Vagy ez valamilyen betegség nálatok?

nincs1itt 2020.04.01. 19:41:00

@6.Lenin: de jó lenne érteni a cikket... igaz, vologya?

rallus 2020.04.01. 19:45:38

@rdos: Rengeteg embernek kellene elpusztulni, mire közületek lenne végre valaki a legokosabb... Akkor aztán a saját eszetekre támaszkodva megkezdhetnétek a tarhonya palántázását....

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 19:47:35

@nincs1itt: köszi, elég informatív cikk volt, ha a leszámítom, hogy ad1/nem beszélek németül; ad2/ nem vagyok a zeit előfizetője;-)...
mit írnak benne?...

2020.04.01. 19:49:21

@nincs1itt: Szerintem már az első alkalommal is látta mindenki hogy ide tette, de ki nem szarja le, hogy mit visítoznak az idióták Németországban, ..., ha rájuk hallgattunk volna 2015-ben, akkor most tanulhatnánk arabul, mert teljes határnyitást követeltek, .., sőt Orbán diktátor volt, amikor a rendőreinket fizikailag támadták, de védték az EU külső határát. Ki a túrót érdekel, hogy egy önfeladó nemzet képviselőjének mi a véleménye az itteni helyzetről, főként, hogy a cikkből egyértelműen látszik, hogy fogalma sincs róla miről írt.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 19:51:38

@morpho: Drága narancskullancsok, jól beszopatott titeket a saját gazdátok, meg a propagandastábotok. Most tessék megindokolni mindennek az ellenkezőjét is! Kurva jól szórakozom. :)))

Én csupán röhögtem te szerencsétlen jobbágy, hogy benyújtották a javaslatot és már megy is a bokalefosás, meg a diktatúrázás itt a B1 en+ meg szerintem vagy ötven ellenzéki tárcsázta a brüsszeli kapcsolatát! :D
Most meg visszavonták, a javaslatot, amit én sem értek, lehet hogy a fidernyákok áprilisi tréfának szánták és páholyból nézték a fejvesztett rohangálásotokat!

chrisred 2020.04.01. 19:52:33

@rallus: Hát, ha vennéd a fáradságot, magad is megtalálhatnád ezeket a cikkben.

chrisred 2020.04.01. 19:53:46

@Tényelek: Hát, ha neked csak ballib cikkekre van szükséged, keressél magadnak.

rallus 2020.04.01. 19:54:03

@nincs1itt: Nem sorolnám fel az ennél a firkásznál magasabb pozíciót betöltő egykori Orbánt kritizálókat, akik már a fasorban sincsenek...
Természetesen annak semmi akadálya, hogy ti ilyen sz.rokból erőt merítsetek! Rátok fér....

chrisred 2020.04.01. 19:57:21

@Tényelek: Ki követelt teljes határnyitást? Legfeljebb Erdogan, és nem öt éve, hanem idén.

nincs1itt 2020.04.01. 19:58:16

@Sir Bates dö Hól: smerteti a cikk az utóbbi hetek rendelkezéseit, melyeket orbán hozott. leírja, hogy hétfő délután az országgyűlési képviselők azonnali hatállyal feloldották saját magukat (ez hülye szó de nem jut eszembe jobb). még kérdéses, hogy a következő napokban, hetekben hogyan fog a média állást foglalni az ügyben. azt írják, orbán egyszerűen kihasználja a világjárványt, teljes hatalmat akar, időkorlát nélkül. azt is elmeséli, hogy a korona szó mit is jelent magyarul...az új koronavírus törvény kriminalizálja a rémhír terjesztést, és az eltorzított állításokat, valamint ha valaki kritizálja a kormányt. a kormány az új törvény szerint átveheti mindennemű vállalkozás irányítását, akár a kiadók és szerkesztőségek felettit is. elméletben lehet bírósághoz fordulni ez ellen, de az nagyon homályosan van meghatározva, hogy tul. képpen mit mondhat és irhat a média. mo-n nem több, mint kb. 12 független média létezik (még). az új rendelkezések még ezeket is kicsinálhatják. kormányközeli kommentátorok pár hete próbálják elérni, hogy a kritikus újságírókat letartóztassák. azzal érvelnek, hogy ezek az újságírók nem a nemzet, hanem a vírus oldalán vannak. magyari péter a 444 független hírportáltól azt mondja, hogy a hatóságok radikális beavatkozása a szerkesztőségek tevékenységébe az alapvető megélhetést lehetetlenítheti el még akkor is, hogyha egy bírósági procedúra végén az adott szerkesztőség pert nyer. alig lehet kételkedni benne, hogy a vészhelyzet az egészségügyi krízis után is megmarad. az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a jobboldali populista kormány minden alkalmat megragad hatalmának bebetonozására. 2015-ben, a migránskrízis miatt életre hívott veszélyhelyzeti állapot a mai napig érvényben van, habár már 2015 év végén alig volt olyan migráns, aki mo. - ra próbált volna jönni. ennek ellenére a migráns probléma mint kulturidegenek a mai napig akut veszélyt jelentenek a hivatalos állítások szerint. még valami: a hivatalos állítások szerint szerint az iráni diákok felelősek abban, hogy a keresztényi mo-n a vírus el tudott terjedni. az orbán - hű parlamenti többség 2010-ben egy olyan médiatörvényt hagyott jóvá, amely a nemzetközi közösség által erősen vitatott és kritizált. habár a végső formájában néhány finomítás történt, a rendelkezés lényege mind a mai napig él. amúgy pedig mo-n minden média felett ellenőrzést gyakorol a média-tanács. de, ez nem ugyanaz, mint németo,-ban a sajtótanács, amely egy demokratikus keretek között létrehívott bizottság, amely önmagát kontrollálja. a magyar médiatanács kizárólag fidesz-közeli tagokból áll, akik pénzbüntetéseket szabhatnak ki. mindazonáltal a kormány használja a reklámokat is, mint nyomás gyakorló eszközt, a baráti médiákat megjutalmazza, a nem kedvelteket bünteti. azokat a vállalkozásokat, melyek a kritikus kiadványokban hirdetnek, nem hivatalosan ugyan, de kizárják a nyílt pályázatokból. ily módon sikerült a hatalomban lévőknek gyakorlatilag majdnem a teljes média-birodalmat megkaparintaniuk. akik még tartani tudják magukat, egy pár on-line portál, pár heti lap, és magazin. a népszabadság, mely az utolsó ellenzéki kézben lévő napilap volt, kénytelen volt 2016-ban bezárni.

kicsit hevenyészett, esetleg kimaradt ez-az, de lényeget hozza...

2020.04.01. 20:00:26

@morpho: "Drága narancskullancsok, jól beszopatott titeket a saját gazdátok, meg a propagandastábotok. Most tessék megindokolni mindennek az ellenkezőjét is! Kurva jól szórakozom. :))) "
Gondolom már látta ön is a közleményt a tv-ben, ahol elmondják, hogy a törvényt az ellenzéki pártok kérték másfél hete, amikor még nem tárgyaltak a Soros szervezetekkel, ..., ami után pl, nem szavazták meg, hogy Magyarországon vészhelyzet van, ..., most meg erre a törvényre mondták, hogy diktatúra lesz belőle, .., hát akkor nem lesz, nem a Fidesz akarta.
Mondjuk szerintem ezzel a Fidesz jobban jár, mert így pl, az ilyen "hajrá vírusos" intézkedésekért nem ők fognak felelni, mint amit ma csináltak Karácsonyék Budapesten, hogy heringekként utaztatták az ápolónőket, rendőröket, stb., a reggeli munkakezdésre, .., némi ima, még annak is aki nem vallásos, hogy ez ne okozza a járvány robbanását Budapesten, úgy, hogy pont a legfontosabb frontszakmák képviselői esnek ki, egy idióta barom rossz döntése miatt!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 20:01:51

@chrisred: Most akkor a libsik kértek pénzt hogy majd ők csodát tesznek az egészségügyben és amikor megkapták, szokás szerint nem volt terv, hogy merre tovább? Ezt ugatjuk, könnyű mindent leszarozni kívülről, de ha tenni kell, akkor elfogy a kraft!
Meg írja a cikk, hogy sajnos az összefogás miatt ahány kerület, annyi párt polgármestere és nem tudják egyeztetni a véleményüket? Tényleg kurva jó lesz ha az ellenzék majd kormányt alakít, fél év múlva szállnak ismét a gumilövedékek!

rallus 2020.04.01. 20:04:34

@chrisred: Szóval semmit....ezt nem gondoltam....
Pedig megható, ahogy szeretik a választóikat, akik megérdemlik, hogy ilyen vezetőik legyenek! A többieket sem sajnálom, mentek volna el szavazni.

2020.04.01. 20:05:30

@chrisred: "Ki követelt teljes határnyitást?"
Nézze meg a 2015-ös hírekben, a röszkei eseményekkel kapcsolatban szinte az összes nyugati ország követelte, hogy adjuk fel a határvédelmet!
Ennyire azért nem lehet valaki feledékeny!

chrisred 2020.04.01. 20:05:42

@Grimbusz Makszimusz: Mert nem jut eszükbe az a frappáns megoldás, ha semmi ötletük sincs, mire költsék a pénzt, akkor felhúznak belőle valahol egy stadiont.

morpho 2020.04.01. 20:06:45

@Tényelek: "Az egészben az a poén, hogy az ellenzék kérte másfél hete, amikor még nem mosták át az agyukat a Soros szervezetek..." De kurva unalmas... Persze, az ellenzék direkt kérte, hogy ugyan vegyék már el a választott polgármesterek jogköreit. Hogyneja! :))

@FCUK29: "A vége úgyis az, hogy ti szoptok" A többes számot nem értem. Én egyedül vagyok. Viszont szopni a demokrácia fog(még jobban), nem én. Te ennek miért örülsz ennyire?

@Grimbusz Makszimusz: "Megint keresztbe tett a kórmány nektek kicsi libsibippsi honfitársaim? :D Ti kezdtetek el getzizni, mert megint elfelejtettétek,hogy melyik felén vagytok a fasznak! Sírjatok!"

"Én csupán röhögtem" Ez nem röhögés pubi. Ez kioktatás.
"lehet hogy a fidernyákok áprilisi tréfának szánták és páholyból nézték a fejvesztett rohangálásotokat!" Ez meg gagyi magyarázkodás. Pont olyan, mint Gulyás elvtársad gagyi magyarázkodása. De az legalább kiderült, hogy ki melyik végén van a fasznak. Te mondjuk örülsz neki, folyamatosan a meleg ösztöneidet hirdeted. Pedig ez magánügy kéne, hogy legyen. Kit érdekel, hogy passzív meleg vagy? Senkit.

chrisred 2020.04.01. 20:07:02

@Tényelek: Nekem elég, ha egy ilyen követelést tartalmazó linket betesz ide.

chrisred 2020.04.01. 20:10:28

@morpho: Magyarország lakossága leszámítva a spanokat, az eléggé többes számnak tűnik. Egyelőre, mert a gengszterváltók elég sokat tettek ez ellen.

morpho 2020.04.01. 20:13:42

@chrisred: Gondolod, hogy a magyar népre gondolt, hogy: "ti szoptok"? Mert akkor igaza van. Egyébként kurva unalmas propaganda szövegeket nyomnak.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.04.01. 20:20:42

De nem is türülte el. Majd én kitürlöm.

Nekoashi2005 2020.04.01. 20:26:39

"Kétmilliárd forintos állami támogatást kap kikötőfejlesztésre Mészáros és Tiborcz közös vagyonkezelője"

Ha ettől nem melegszik át a hazafiak keble, akkor semmitől! Ennek most van itt az ideje! A turizmus csúcsokat döntöget!

Ja, nem! A turizmusnak kampó.....

444.hu/2020/04/01/ketmilliard-forintos-allami-tamogatast-kap-kikotofejlesztesre-meszaros-es-tiborcz-kozos-vagyonkezeloje

eszti..... 2020.04.01. 20:34:18

Végre!!!
Tömegével érkeznek haza a romák külföldről , ezért április 3-tól a hadsereg koordinálásával elkezdődik a romatelepeken élők tömeges tesztelését. Az akció április 9-ig tart.
ma7.sk/aktualis/penteken-megkezdik-a-romatelepeken-elok-tomeges-teszteleset

2020.04.01. 20:35:10

@morpho: "Persze, az ellenzék direkt kérte, hogy ugyan vegyék már el a választott polgármesterek jogköreit. Hogyneja! :))"
Bizony, hogy kérték és állítólag jegyzőkönyv is van róla, de nem is cáfolta eddig senki az ellenzéki oldalon, mondjuk ha így van, akkor nehéz is lenne.
Egyébként csak és kizárólag azokban a döntésekben kellett volna egyeztetni, ami a járvánnyal kapcsolatos beavatkozásuk lett volna.
Ha ez pl. most érvényben lett volna, akkor Karácsonyt elhajtották volna picsába, azzal az ötletével, hogy ritkított járatokkal vigyék dolgozni a kereskedelmi, egészségügyi és egyéb fronton dolgozó melósokat, mert a szakemberek tudják, hogy nem érdemes járvány idején fél méterre egymástól, tömött tömegközlekedési eszközökön utazni.
Így, hogy nem lesz ez a törvény, majd a polgármesterek felelnek az ilyen helyzetek előállításáért és majd a bíróság eldönti, hogy ezért jár börtön vagy sem, ..,
Ezt még másfél hete az ellenzékiek is tudták, ..., szerintem egy-két értelmesebb ellenzéki polgármester szétrúgja a tökeit az országgyűlési képviselőjének, hogy visszavonatták ezt a törvényt.
Szerintem ideje lenne már felelősségteljesen gondolkodni, mert pl. ha reggel a Karácsony féle akció sikeres volt és sikerült Budapestre szabadítaniuk a vírust /De remélhetőleg megúszták!/ , akkor a lakosság fog rendet tenni a főpolgármesteri hivatalban, .., ami igencsak nem lenne jó senkinek.

2020.04.01. 20:37:09

@eszti.....: Akkor legalább Szlovákia megmenekült!
Nálunk szerencsére csak norvégok élnek nagyszámban, de azok még nem kezdtek el haza szálingózni!

Nekoashi2005 2020.04.01. 20:39:37

@Tényelek:
Biztos úgy van, ahogy te mondod... Mint az akadémiai tag akadémiai doktor pályakezdő diplomás ápoló...

444.hu/2020/04/01/cser-palkovics-andras-orulunk-a-delutani-fejlemenyeknek

"Székesfehérvár fideszes polgármesterét még napközben próbáltuk utolérni, hogy mondjon véleményt a kormány javaslatáról, ami minden egyes önkormányzati döntést a védelmi bizottságok jóváhagyásához kötött volna a veszélyhelyzet idejére. A városi kommunikációs irodától végül az után kaptunk választ, hogy visszavonták a javaslatot. Annyit írtak:

„Köszönjük a megkeresést, a témában annyit mondanánk: örülünk a délutáni fejleményeknek.”

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.04.01. 20:40:02

@6.Lenin: Ki beszélt itt csutiról? És miért lenne egy picopata csillag? Egy szupernóva robbanáshoz szupernóva kell. Nem pedig egy kerekítési különbözetnél is kisebb senki!

AngeI 2020.04.01. 20:49:17

@látjátok feleim szümtükkel: Ahogy már írtam, a maszk viselése kapcsán világszerte megoszlanak a vélemények.
A munkáltatói járulékokra, illetve a kisvállalkozói katára vonatkozó-egyelőre négy hónapos-rendelkezés egy mentesség, vagyis a későbbiekben sem kell megfizetni.

Nekoashi2005 2020.04.01. 21:09:26

Leszünk mi még az Eurázsiai Szovjet Szövetség tagja... Hogy fog neki örülni 6. Lenin!

"13 nyugat-európai kormány közös nyilatkozatban figyelmeztet, hogy vészhelyzetre hivatkozva sem lehet fellépni a jogállamiság és a szabad sajtó ellen"

444.hu/2020/04/01/13-nyugat-europai-kormany-kozos-nyilatkozatban-figyelmeztet-hogy-veszhelyzetre-hivatkozva-sem-lehet-fellepni-a-jogallamisag-es-a-szabad-sajto-ellen

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.04.01. 21:16:40

@rallus: :-) Erre most mit mondjak? Én is szeretlek barátom. :-)

morpho 2020.04.01. 21:25:17

@Nekoashi2005: Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország kormánya. Mind soros zsebében. Ez közismert!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 21:28:22

@morpho: Maradj már hülyegyerek, magyarázkodik neked a tököm! Annyira debil vagy, hogy még a szívatást sem veszed észre! Hajlítsd tovább a valóságot barom, játsszátok az eszeteket nagy erőkkel de mi is a helyzet, ki tud itt törvényjavaslatokat tenni, vagy ha úgy akarja, akkor visszavonni? :D Ja! Balfasz!:P

AngeI 2020.04.01. 21:31:08

@morpho: Az a Németország kéri számon a sajtószabadságot, ahol napokig nem cikkezett az országos sajtó a kölni tömeges zaklatásról és nemi erőszakról? Bagoly mondja verébnek...

2020.04.01. 21:31:56

@chrisred: Nem akarok jobbos oldalt betenni, mert nem szoktam, ..
Nekem , amikor beírtam a keresőbe több, mint ötmillió találatot adott, .., ezért csak a legelsőt teszem be, keressen rá, ha többet szeretne;
"Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) megdöbbenését fejezte ki szerdán amiatt, hogy Magyarország visszafordítja a menekülteket, és vízágyúval, könnygázzal akadályozza bejutásukat az Európai Unióba. António Guterres főbiztos kérte a magyar hatóságokat, hogy biztosítsanak akadálytalan bejutást.. "
nol.hu/belfold/sokan-visszapattannak-a-keritesrol-de-mar-megvan-az-uj-uticel-1563457

2020.04.01. 21:33:10

@morpho: "Süket duma. "
Mi?

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 21:34:04

@nincs1itt: köszi... sz'al leírták a valót moról;-)...

2020.04.01. 21:38:23

@Nekoashi2005: A szabad sajtó ellen nem is szabad fellépni, az ellen akarnak, akik rémhíreket terjesztenek vagy akadályozzák a védekezést.
Ez utóbbira most adott egy követendő példát a közmédia, amikor nem főhirben hozta le Karácsony orbitális nagy baron döntését, hogy ritkította a BKV járatait és ezzel veszélyeztette az emberek egészségét, életét, Budapest teljes biztonságát.
Egyszer láttam csak a hírekben még reggel, de nem ütötték a vasat , .. és már délután mellékhírként sem jelent meg, mert tudják, hogy ezzel ártanának a védekezésnek, .., pedig földbe döngölhetnék ez az idióta Karácsonyt vele.

eszti..... 2020.04.01. 21:39:08

@Tényelek:

Szerencsétek van, hogy nálatok nincsenek kiterjedt cigánykolóniák. Itt az önkormányzatok jelezték, a telepeken szabadon kóricálnak az Angliából, Olaszországból, Németországból, Csehországból hazajött romák. Nem tartják be a 14 napos karantént. Most a 33 legnagyobb cigánytelepet szűrik. Először a visszatérők között keresnek fertőzöttet, aztán a kontaktok között. Amennyiben tömeges fertőzést állapítanak meg, karanténba zárják az egész kolóniát. De ha csak néhány esetet találnak, őket kiemelik és karanténkórházba viszik.
Ezért irányítja a hadsereg az egész műveletet, katonaorvosok, szanitécek szűrnek.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 21:41:18

@Tényelek: bulangiu, mé'nem toszod anyádat szájba'?!
a refugee az nem immigrant, du-te dracului...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.04.01. 21:44:05

@rallus: Akinek hónalja van az nem lehet hontalan. :-)

www.youtube.com/watch?v=HpMnsYOyHG4

Ez van, a múltunk csak egy görbe tükör,
de legalább szarvas vezetett, nem pedig pár ökör!

Nekoashi2005 2020.04.01. 21:45:57

@Tényelek:
Biztos igazad van....

Mint abban is, hogy pályakezdő diplomás szakápoló 400 ezer forint felett keres.... és közben megírja az akadémiai székfoglalóját

"Karácsony orbitális nagy baron döntését, hogy ritkította a BKV járatait és ezzel veszélyeztette az emberek egészségét, életét, Budapest teljes biztonságát. "

Mivel veszélyeztette a főpolgármester Budapest biztonságát? Fejtsd már ki! Megyei jogú városban élek, itt is ritkábban járnak a buszok, így is van bennük 1-2 utas...

Vagy azzal veszélyezteti, hogy nem szüntette meg teljesen?

eszti..... 2020.04.01. 21:50:22

@Nekoashi2005:

Szerintem mindenütt ritkábban járnak, mert a tanítási szünet alatt érvényben lévő menetrend szerint működnek.

Nekoashi2005 2020.04.01. 21:51:14

@morpho:
Személy neve - ha valaki! - nagy kezdőbetűvel írandó: "Soros"

Mindenki más kisbetűvel: "pénztáros lölő", "dagi laci", "kósa lali" stb....

morpho 2020.04.01. 21:53:40

@Grimbusz Makszimusz: :)) Csórikám.

@/\ngel: Hát most mondd meg! Az a Németország! (az állításod, egyébként hülyeség, de nem akarom megvitatni, mert nyilvánvaló terelés) Ha Németországot kihúzod a listáról, akkor jobb a helyzet? Akkor húzd ki!

morpho 2020.04.01. 21:56:51

@Nekoashi2005: "Mivel veszélyeztette a főpolgármester Budapest biztonságát?" Semmivel. Ez van nekik kiadva jobb híján terelővakernak a fiaskó után. Máshol is láttam már ugyanezt.

Mindenki más kisbetűvel: "pénztáros lölő", "dagi laci", "kósa lali" stb...

nemecsek ernővel nem említeném egy lapon ezeket az prokariótákat.

morpho 2020.04.01. 21:58:04

Még a Daily Showban is Orbán Viktor lett az elrettentő példa a koronavírus-járvány idején

444.hu/2020/04/01/meg-a-daily-showban-is-orban-viktor-lett-az-elrettento-pelda-a-koronavirus-jarvany-idejen

Az amerikai média is Soros zsebében!

morph on deer 2020.04.01. 22:30:58

@Nekoashi2005:
“ 13 nyugat-európai kormány közös nyilatkozatban figyelmeztet”

Mert még nem találkoztak a mindenható meghosszabbított hímtagjával, - a név Szijjártó, - azért!
Bizony mondom néktek, hogy tüstént és izibe’ meg fogják azok a nyomorultak tudni, hogy bizony az ÚRISTEN Felcsúton lakik, - már ha éppen nem a Karmelita Kolostorban prógálja a tógát* meg ízlelgeti az “ave viktator cézár” csengését..!

* És mennyivel előnyösebben mutat benne, mint a harmonikázó nadrágjában! Még a Vesta-szüzek is beindulnak, ha meglátják, nem csak a jogásznők, figyeld majd meg!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.04.01. 22:31:58

Mindmáig apáim fingját érzem a számban.

a nagy hohohorgász 2020.04.01. 23:06:48

a világ összes orvosát beperelem mert kimondták és ráírják a betegek kartonjaira hogy mi a betegsége! szerintetek a Magyar(hahaha) ügyvéd elvállalja???? Ja és beperelem a világot mert férfiként nem mehetek nőgyógyászhoz! hát milyen náci orvos az ha nem látja hogy az pina ami a lábam között van és nem egy fasz?

2020.04.01. 23:22:59

@Nekoashi2005: "Mivel veszélyeztette a főpolgármester Budapest biztonságát? Fejtsd már ki! "
Elég baj, ha ki kell fejteni, hogy egy ilyen járvány idején miért nem lehet zsúfolt tömegközlekedési járművekbe kényszeríteni a védekezésbe legfontosabb embereket, .., mondjuk mert megfertőzik egymást, ha csak egy is közülük fertőzött.
Szerencsére Karácsony nem akkora barom, mint ön, mert délre már rájött, hogy milyen veszélyt idézett elő és változtatott a menetrenden, .. .., szerintem az elkövetkező két hétben meg bejár a zsinagógába imádkozni, hogy ne legyen belőle nagy baj.

2020.04.01. 23:27:42

@eszti.....: Karácsony úgy akart spórolni, hogy szombati menetrendet vezettetett be /Nem munkanap!/, ami azt jelenti, hogy a munkakezdés idejében alig van járat, ezért egymás hegyén hátán mentek be dolgozni ma reggel az ápolók, kereskedelmi dolgozók, rendőrök, katasztrófavédelmisek, .. szóval mindenki, aki a legfontosabb, hogy a védekezés tökéletesen működjön.

2020.04.01. 23:30:54

@Nekoashi2005: "Biztos igazad van....Mint abban is, hogy pályakezdő diplomás szakápoló 400 ezer forint felett keres...."
Így van, ahogy a hivatalos adatokat tartalmazó linken is rajta volt, ., de ne akassza fel magát bánatában csak azért, mert annyit keresnek, szerintem megérdemlik!

2020.04.01. 23:33:10

@eszti.....: "Ezért irányítja a hadsereg az egész műveletet, katonaorvosok, szanitécek szűrnek. "
Szlovákiában nagyobb diktatúra van, mint nálunk, .., na ezt tudja meg valamelyik Soros szervezet :-) ?!

2020.04.01. 23:36:57

@Sir Bates dö Hól:Miért nem változtatja át a nevét oláh cigányra, ha már kiderült, hogy az?
A hozzászólásából látható, hogy intelligensebb itt mindenkinél, .., és hát ez biztos így van mert ön mondta :-) .
Csak úgy tör elő önből a kultúra :-) .

alöksz róz 2020.04.01. 23:40:17

@nincs1itt: "valamint ha valaki kritizálja a kormányt" - csak eddig olvastam el, de itt meg is kell állni megkérdezni, hogy ez hol van benne a törvényben

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 00:00:30

@Tényelek: "Miért nem változtatja át a nevét oláh cigányra, ha már kiderült, hogy az?"

mert azt már lefoglaltad bulangiu, toszd szájba anyádat... اللعنة أموك, mert arab még nem voltam;-)... itt a banlieue-ben a racailles úgy mondják (keverve a franciát az arabbal) "nique ta umuk", fonetikusan nikk ta muk... na, bulangiu, ebből most mit hozol ki?;-)... madtrka...

eszti..... 2020.04.02. 00:02:06

@Tényelek:

nem vetted észre, hogy szükségállapot van? nem szükséges felesleges, mondvacsinált okokkal félreállítani a parlamentet, ahhoz hogy meghozzák a legszigorúbb intézkedéseket.
sőt! az új szlovák kormányfő heteken belül blackoutot szeretne hirdetni.
eddig sikerült az emberek mobilitását 70%-kal csökkenteni. a teljes leállás 90%- os csökkenést hoz.
vagyis leáll minden üzem, teljes kijárási tilalom, amit a hadsereg ellenőriz 3-4 hétre.
sok ellenzője van a tervnek, akik attól félnek, ebbe beleroppan a gazdaság.
a támogatók azt mondják, egy hónapi leállás után, szigorú eü szabályok mellett beindulhatna az élet, a gazdaság. szerintük ha ez nem valósul meg, még egy év múlva is maszkot fogunk hordani.
ujszo.com/kozelet/blackout-igy-kepzeli-el-matovic-a-teljes-leallast

AngeI 2020.04.02. 00:05:12

@morpho: Napokig nem jelent meg semmi az esetről a nagy német lapokban,televíziós hírekben.A rendőrség asszisztálásával tartották a kollektív omertát.(Nem nagyon van kétségem,hogy a listád többi országában is hasonló csend övezett volna egy ilyen esetet.)
Az, hogy végül mégse sikerült elkenni az ügyet a kis helyi lapokon és a net népén múlt.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 00:19:46

libsik miért nem tüntettek? üres a tér. Hajrá. Amíg nem mentek ki a térre, addig csak egy kis buzi deviáns kisebbség vagytok ferde hajlamokkal :)... Menjetek tüntetni és fertőzzétek egymást, talán le tudjátok állítani a patást... Hahaha..

eszti..... 2020.04.02. 00:20:36

@Tényelek:

és a legjobbat kihagytam!!
a Soros alapítvány - OSF-által támogatott civil szervezetek is részt vesznek az akcióban. a mariginális roma közösségekben ők is végeznek terepmunkát, a kormány szociális munkásait segítve.
ugye milyen furcsa mindez Magyarországról nézve?! :D

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 00:21:59

olyan jó látni hogy rettegtek .... Hahaha. remélem legalább ez igaz abból amit írtok :) hahaha

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 00:25:24

terpeszti már szlovákabb a szlováknál. Hajrá bécc de hun. Te is leheccc csigább a csigábbnál :) az a jó hogy ti sokkal jobban tudjátok mekkora szarzsákok vagytok mint én azt gondolom rólatok :)

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 00:42:54

@Sir Bates dö Hól: ha a vágyott románjaid annyival jobbak miért nem maradtál ott te szar?

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 00:45:06

@eszti.....: terpeszti linket kérünk és videót arról amiről hazudsz . köszönjük... Ne haragudj de az édes kevés hogy ezt ide beböfögöd szlovákul :)

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 00:47:30

magyarországon is mentik a soros alapítványok a cigányokat. Még a gyilkosoknak is fizetünk 100 milliót mert nem full extrás a börtön...

alöksz róz 2020.04.02. 00:47:33

na lássuk röviden összefoglalva a sztorit:
szóval van ez a törvény, a polgármesterek kapnak egy csomó felhatalmazást. erre beindult az ajvék, nehogy már a fideszes polgik plusz hatalmat kapjanak. jött egy törvényjavaslat, hogy vegyék el a plusz hatalmat. lipsikék rájöttek, hogy ez az ő polgármestereikre is vonatkozik, ezért megint beindult az ajvék, nehogy már tőlük is elvegyék. visszavonták a javaslatot, marad minden a régiben. erre lipsikék nekiállnak ünnepelni magukat, milyen fasza dolgot vittek véghez, milyen hatalmas erőt is képviselnek ők, el bírták érni, hogy továbbra is úgy legyen, ahogy a fidesz azt eredetileg kitalálta. fantasztikus bravúr.

alöksz róz 2020.04.02. 00:51:57

egy hét hiszti után, hogy hol vannak a koronavírusos adatok, arra is rájöttek a közzététel után, hogy mégiscsak sérti a személyiségi jogokat

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 00:58:37

@alöksz róz: ha nem teszik közzé akkor az a baj, ha közzé teszik az a baj. Mindegy az Orbán egy féreg O1G

morpho 2020.04.02. 00:58:58

@/\ngel: Nyugodtan terelj, amerre csak akarsz, de én ehhez nem köllök.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 01:50:23

@a nagy hohohorgász: pubi, miért nem mész a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba?;-)...

(kisgyerek, 2misi tanácsadásért, minimum 4, de inkább több ügyféllel, 2020-ban, több, mint 10 éves üzletmenet tél: elég karcsú;-)... én ennek minimum a két és félszeresét csináltam meg '97-től per hó, nominál értékben, úgy, hogy havi négy napot foglalkoztam ezzel;-)... persze orbán bohócának polírozásáért nem rossz pénz, de cca. 20 évvel ezelőtt már az xxx színésznők is közel ennyit kerestek... olcsó kurva vagy, de ki mit tud;-)... mert eddig még szakmai hozzászólást nem tettél még egyet sem;-)... még Bulangiu is többet mutatott ennél;-)... tudod mikor leszel tanácsadó? majd, ha min.500-at kérsz óránként... per kopf... USD-ben;-)... anyád majma;-)... )

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 01:54:29

@alöksz róz: na ez a baribaszó ner-cselédek tempója;-)... egyrészt múltkor kérdezted, másrészt meg nincs szükséged erre Árpád vére;-)... de nagykorú vagy, te tudod;-)...

alöksz róz 2020.04.02. 02:04:08

@a nagy hohohorgász: egytől egyig mind agyhalott, aki ezekre szavaz

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 02:09:35

@alöksz róz: aki a ner-re, az is;-)... tragicomedy à la hongrois, c'est la vie...

alöksz róz 2020.04.02. 02:18:57

@Sir Bates dö Hól: szó szerint ez történt baszki.
persze nyilván szar ezzel szembesülnöd, én megértem :-)
most mit csináljon az ember kínjában

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 02:40:03

@alöksz róz: figyelj, sz'tem az fontos, hogy "Légy hű magadhoz: így, mint napra éj,/Következik, hogy ál máshoz se léssz."... a második része persze nem igaz, de jól hangzik!-)... de az első, az lényeges... azzal, hogy aki nem tud nevetni önmagán, az sokat veszít... sz'tem;-)... de nekem persze könnyű, román oláh cigány zsidóként;-)... bro', ez van, ám megérjük még, hogy a ner, s ellenzéke is csupán vanitatum vanitas lesz;-)...

ja, és trollkodj! a többség úgysem érdemel mást;-)...
youtu.be/uwIGZLjugKA

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 02:57:49

@alöksz róz: '14 előtt megkérdezte egy korrekt, becsületes ember "szerinted mi a követendő stratégia?", mondom "meg is feszülhetsz, de nem érdemlik meg, sz'al mosolyogj, fogadd el a helyzetet, és kaszálj, ezeknek úgyis szükségük van valakire mindig, maguktól még köpni is hülyék, a saját nyáluktól is megfulladnának, maximum esténként kibontász egy bőrt, azt abba folytod a bánatod... de szerintem jobb egy jointot tekerni"... sz'al ez van fréro;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 03:46:35

ők valóban harcoltak a szabadságért;-)...
youtu.be/P8wgrZ6t5BA

Nekoashi2005 2020.04.02. 06:04:19

index.hu/belfold/2020/04/01/egy_magyar_koronavirusos_lany_es_a_nepegeszsegugy/

Így könnyű alacsonyan tartani a fertőzések számát! Igazolt fertőzöttel egy háztartásban élőket sem tesztelik... Ügyes!

Nekoashi2005 2020.04.02. 06:14:05

444.hu/2020/04/01/orban-ujabb-cegeket-probalhat-megkaparintani-erre-figyelmezetetik-tanacsadok-a-nyugati-vallalatvezetoket

Orbán újabb cégeket próbálhat megkaparintani - erre figyelmeztetik tanácsadók a nyugati vállalatvezet

A Magyar Nemzeti Bank szerda délutáni beavatkozása előtt 369,5 forintba került egy euró. Tavaly áprilisban átlagosan 320 forint volt, decemberben már közel 331, idén márciusban 345, de a kedd óta tartó zuhanás drámai mértékű volt, a régóta tartó trend ellenére is.

Egyes elemzők - például az Indexnek ebben cikkében megszólaló ING-s kereskedő - szerint a forint ennyire gyors gyengülése a felhatalmazási törvény miatt lehet, mert a piaci szereplők politikai kockázatot látnak a demokráciákban szokatlan lépésben. A felhatalmazási törvény alapján a kormány átvette a parlament bizonyos jogköreit, felfüggeszthet törvényeket, és ennek a különleges felhatalmazásnak nincs világos időbeli korlátja. Főleg ez utóbbi körülmény okozott gyanakvást számos nyugati politikusban (Európában és az USA-ban is), és sok jel szerint a gazdasági döntéshozóknak is elvette a kedvét Magyarországtól.

Ezt a vélekedést erősíti két nagy presztízsű nemzetközi tanácsadó cég jelentése is, amelyeket előfizetőiknek küldtek ki a törvényről. Ezeket a hírleveleket befektetők, vállalatvezetők olvassák, akik szívesen tájékozódnak a kifejezetten piaci kockázatokat elemző írásokból.

A leginkább a posztkommunista térséggel foglalkozó Eurasia Group arra figyelmeztette kedden az ügyfeleit, hogy Orbán Viktor miniszterelnök körei komoly pénzektől esnek el a válság miatt, mert például sokat fektettek turizmusba, és innen idén nem lesz bevételük. Ezért a gazdasági mentőcsomagokból Magyarországon várhatóan nagy szelet jut majd a politika-közeli nagyvállalkozóknak, illetve új források után nézhetnek Orbánék.

Emlékeztetnek, hogy számos külföldi tulajdonost űztek el Magyarországról az elmúlt években az adórendszer és a törvényi környezet átalakításával. A tanácsadócég arra figyelmeztet, hogy a kiskereskedelmi áruházak és a bankok lehetnek a legnagyobb veszélyben most, mert Orbán ezeket már korábban kinézte magának, de szemben a közművekkel, az energetikával és a sajtóval, ezeken a területen eddig csak mérsékelt sikereket ért el.

Az Eurasia Group szerint a gyártulajdonosoknak nincs félnivalójuk, különösen a német tulajdonban lévők vannak biztonságban, de egyéb szektorok, például az élelmiszer-feldolgozók, jobban teszik, ha felkészülnek a támadásokra.

A tanácsadók szerint a rendkívüli veszélyhelyzet akár a 2022-es választásig eltarthat Magyarországon.

A világ összes kontinensén jelen lévő, szintén amerikai központú Teneo tanácsadó cég is részletesen elemezte kedden a magyar törvényt, és szerintük is hosszú ideig tarthat majd a rendkívüli veszélyhelyzet Magyarországon.

Szerintük intő példa, hogy a "tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet" már 2015 óta hatályban van, holott tömeges bevándorlás már régesrég nem érinti az országot. A Teneo szakértői szerint a mostani felhatalmazási törvényre egyelőre nincs különösebben rászorulva a Fidesz, mert erős parlamenti többsége van, és az intézmények és a sajtó feletti kontrollja miatt nem volt akadálya eddig sem, hogy úgy irányítsa az országot, ahogy akarja. Ezért arra következtettek, hogy a Fidesznek a törvény egy óvintézkedés, hogy ha válság következne, és a párt népszerűsége drámaian zuhanna, akkor a felhatalmazási törvényt kihasználva tudja a kormány rendkívüli intézkedésekkel stabilizálni a hatalmát.

Az aggódó piaci hangulatot erősíti a magyar törvény rendkívül rossz nemzetközi sajtóvisszhangja is. Hiába a járvánnyal vannak teli a hírek, a felhatalmazási törvényről meglepően sok szó esik a világsajtóban, és szinte kivétel nélkül negatív kommentárok születtek róla.

chrisred 2020.04.02. 06:15:34

@Tényelek: Ebben csak a két hivatkozott szót nem találom

1. teljes
2. határnyitás

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 06:25:07

@a nagy hohohorgász: "ha nem teszik közzé akkor az a baj, ha közzé teszik az a baj."

Az a baj, hogy a geci nem teszi közzé. A megbetegedések kellenének területi bontásban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 06:30:47

@a nagy hohohorgász: "magyarországon is mentik a soros alapítványok a cigányokat. Még a gyilkosoknak is fizetünk 100 milliót mert nem full extrás a börtön... "

A fideSS hozta a törvényt, hogy a gyilkosoknak fizessünk.

A fideSS csinált olyan állapotokat a börtönökben, hogy per esetén fizetni kelljen a gyilkosoknak.

A fideSS fizeti ki a pénzünket a gyilkosoknak.

A fideSS ügyvédei a bejövő pénz legnagyobb haszonélvezői.

Te mindig aláállsz a saját köpésednek? :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 06:32:09

@a nagy hohohorgász: "miért nem maradtál"

Mert veled ellentétben fideSSfasszopó, ő magyar.

maxvall baribaszó 2020.04.02. 06:59:56

Nem jó ez a karantén. Valaki vagy valami átjöhetne baszni.

rallus 2020.04.02. 07:12:43

@Nekoashi2005:
Amikor Suchman Tamás napok alatt szarért-hugyért eladta a még eladható cégeket a "befektetőknek" hogy egy ideig még ne legyen államcsőd a Veres-Gyurcsány-Bajnai-stb csapat szakértő kormányzása miatt, akkor miért nem sírtatok?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.02. 07:27:26

@maxvall baribaszó:

Majd megy a vírus, állatokat is megfertőzött már. Jó lesz ha vigyázol!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.02. 07:42:12

Ez a pénz

hvg.hu/kkv/20200401_appeninn_vagyonkezelo_kikoto_club_aliga_meszaros_lorinc?s=hk

ide kéne, és minden dolgozót tesztelni kéne:

444.hu/2020/04/01/koronavirusos-a-paksi-atomeromu-egy-alkalmazottja?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=koronavirusos-a-paksi-atomeromu-egy-alkalmazottja

Ahhoz még különlegees felhatalmazás sem kell a kormánynak, hogy költségvetési pénzeket parlamenti jóváhagyás nélkül átcsoportosítsa. Ezt a jogot már régen megszerezte Orbán.

István Tamasi 2020.04.02. 07:49:23

Gondolkodni képes és gondolkodni hajlandó embernek nem volt kétsége, hogy az elmebeteg, hazudozós suttyónak nem a járvány elleni küzdelemre hanem autokrata hatalmának totális kiterjesztésére kell a korlátlan felhatalmazás.

havrilla 2020.04.02. 07:54:51

Ostoba ellenzéki hőbörgők jól belesétáltak egy csapdába. megint látszik, hogy mennyire gyűlölik a hazájukat és mindenki mást, aki nem ők. És majd csodálkoztok, hogy minden normális ember leköp majd titeket 2022-ben.

havrilla 2020.04.02. 07:55:27

@István Tamasi:
Te sem leszel már hülyébb, te szarrágó.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 08:03:53

@látjátok feleim szümtükkel: "Nem szégyeled magad?"

Kurva jó ez a mimóza köcsög műsor, ha az ember ír valami ütősebbet! Szerintem először írogasd ezt a jó kurva anyádnak, meg az itteni lumpenproli kommentelő haverjaidnak, akik ennél meredekebb akasztgatós, anyázós mindenféle alpári trógerséggel telebaszott szövegeket nyomnak, majd ez után esetleg szóba állok veled ezügyben!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 08:10:36

@rallus: "akkor miért nem sírtatok?"

De sírtunk. Elsősorban az elkúró katasztrofális "kormányzása" miatt. Majdnem annyi kárt okozott, mint a geci.

rallus 2020.04.02. 08:15:19

@István Tamasi: A ti fogalmaitok szerint itt akkor volt utoljára demokrácia, amikor azonosító nélküli rendőrruhások agyba-főbe verték még az öregasszonyokat is és zálogba adtuk az országot az IMF kölcsön fedezetéül!
Nem akarlak elkeseríteni, de a Pannon puma korszak nem jön vissza....

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 08:16:18

@morpho: Gondolod, hogy a magyar népre gondolt, hogy: "ti szoptok"? Mert akkor igaza van. Egyébként kurva unalmas propaganda szövegeket nyomnak.................................

Nyilvánvaló, hogy rátok, idióta lippsiprolikra gondoltam, szokás szerint ti hisztiztek mindenért, egyik nap ezért, másnap már azért, folyamatos a világvége pánikolás nálatok, diktatúráról vonyítotok hetek óta! Bazdmeg, ha végigveszi az ember, hogy a járvány alatt mennyi minden bajotok volt már...vagy inkább azt a párat kéne végigvenni, ami eddig még nem volt, mert az rövidebb lenne, akkor abból összeállna, hogy csak a szokásos frusztrált rohamotokat élitek át! Olyanok vagytok, mint egy öregedő klimaxos vén kurva!
Szóval dehogy gondoltam én a magyar népre, az elvan nyugton, ne vonjátok össze magatokat vele!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 08:22:04

"Csehországban az állam kifizeti az olyan dolgozók bérének nyolcvan százalékát, akiknek a munkahelye ideiglenesen bezár a koronavírus miatt hozott rendeletek következtében, írja az Expats.cz. Romániában a kényszerszabadságoltak fizetésének hetvenöt százalékát fizetik, illetve azok a szülők, akiknek 12 évesnél fiatalabb, vagy 18 évnél fiatalabb fogyatékkal élő gyermekük van, a kihirdetett szükségállapot végéig fizetett szabadságra jogosultak."

merce.hu/2020/03/20/romaniaban-es-csehorszagban-is-fizetest-biztosit-az-allam-azoknak-akiknek-a-munkahelye-bezart-a-koronavirus-miatt/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 08:23:20

A magyargyűlölő Ondó Viktor még a munkanélküli segélyt is elveszi 3 hónap után.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 08:31:18

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "De sírtunk. Elsősorban az elkúró katasztrofális "kormányzása" miatt. Majdnem annyi kárt okozott, mint a geci."

Vicces ez a majdnem, ha azt nézzük, hogy amikor az elkúró lemondott, akkor senki sem akart miniszterelnök lenni abból a jeles társaságból, emlékszem még hogy röpködtek a nevek, aztán a palimadár Gordonra rásózták, hogy vigye el a balhét!
Most meg nem az a gazdasági állapot van, vezetnének is a libbantak szívesen, gondolom megint lenne száz nap sikerkormányzás, amíg ki nem fogyna az Orbánék által összehozoott pénz, mint Megyó idején, aztán jönne a nem kell félni, nem fog fájni!
Apropó, ha ugyanúgy, vagy rosszabbul csinálja a csuti, akkor miért nem hallasz ilyet, hol van az IMF, ez már Orbán tizedik éve, a buzi libsik meg már a második ciklus elején kénytelenek voltak bevallani, hogy egy nagy szarok!

István Tamasi 2020.04.02. 08:42:01

@havrilla: Nyugi. Gondolkodni képes és gondolkodni hajlandó emberről beszéltem, nem rólad.

István Tamasi 2020.04.02. 08:43:39

@rallus: Nyugi. Gondolkodni képes és gondolkodni hajlandó emberről beszéltem és nem rólad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 08:48:44

@Grimbusz Makszimusz: "senki sem akart miniszterelnök lenni abból a jeles társaságból"

Ez szerintem mellékszál. A díszes társaság miért nem mondatta le az elkúrót az őszödi beszédkor, és írt ki előrehozott választásokat? Vagy legalább, mikor kiderült? Illetve eleve miért indították, hisz az elkúrást már korábban tudniuk kellett. Beszédes volt, hogy az elkúró nem engedte meg, hogy a nemzeti bank közzé tegye a katasztrofális számokat.

ZX 2020.04.02. 08:49:10

@Grimbusz Makszimusz: Mindig jókat röhögök, azon, hogymi lenne ha... mer' ugye nektek kristálygömbötök van, amiből látjátok, mi történne ha!
Azért majd nézzük meg hova fut ki a történet, tegnap 370-ről pattant vissza az Euro. Na melyik fidesz csicska meri kiírni, hol áll most a GDP arányos adósságunk?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 08:59:14

@ZX: Ha ekkora szakbuzi vagy, akkor azt is kellene tudnod, hogy a forint árfolyama most nem belgazdasági, hanem külföldi pénzügyi és politikai folyamatok miatt romlik!
Ez jó libsi vesszőparipának, de amúgy lófasz és nem érv! Még jó, hogy nem teszed hozzá, hogy ha Gyurcsány lenne hatalmon, akkor egyből megoldaná és a dollár, meg az euro esne a forinttal szemben! ....bár amilyen hülyék v agytok, még ez sem kizárt! :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 09:00:25

@Grimbusz Makszimusz: "ha ugyanúgy, vagy rosszabbul csinálja a csuti, akkor miért nem hallasz ilyet, hol van az IMF, ez már Orbán tizedik éve"

Tizedik éve világgazdasági konjunktúra van, hála a világot irányító patrióta Soros Györgynek, kezet csókolhatsz, nálatok az nagy divat. Ondó Viktor annyit tett, hogy az EU legszegényebb államai közé vitte le Magyarországot.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 09:02:13

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Ne zavarj be a megfelelően görbített álomvilágába, mert valós adatok és rideg tények hatására idegösszeomlást kaphat!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 09:04:20

"Azzal kezdődött, hogy egy 11 fős társasággal voltak síelni. Mind a tizenegyen önkéntes karanténba vonultak, amikor hazaérkeztek. A társaság tagjai közül sokaknak volt hőemelkedése, de csak Lucának sikerült teszteltetnie magát. Azért volt kivételes lehetősége a tesztelésre, mert a SOTE-s diákoknak erre külön lehetőséget biztosít az egyetem. Luca nővérének szintén hőemelkedése volt, de hiába hívott mentőt, ki se mentek hozzá."

index.hu/belfold/2020/04/01/egy_magyar_koronavirusos_lany_es_a_nepegeszsegugy/

belaim7005 2020.04.02. 09:09:10

@alöksz róz: Szóval lássuk, van ez a törvény. Sikerül az önkormányzati választáson nyerő ellenzéki polgikat lefenyíteni, happy! Oppácska a mi polgijaink is copnak, bakker vonjuk vissza "béláim gondolkozzunk".Most itt tart az ügy:)

ZX 2020.04.02. 09:13:04

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Mondom most mennyi? Erre jössz itt tavalyi adatokkal.
@Grimbusz Makszimusz: 360-ig gazdasági okai voltak, 360-370 között meg politikai okai. A piac beárazta a geci hazugságait. Milyen jó is nekünk, hogy egy notórius hazudozó vezeti az országot.

eszti..... 2020.04.02. 09:15:30

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

máshol a járvány megfékezésén dolgoznak
ugye, kinek mi a fontos....

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 09:16:28

az is bizonítlya az orban rezsime fasisztázóládását hogy a mentők már 1 hőemelkedésben szenvedőhöz sem halylandók kirohanni!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 09:17:47

@ZX: most kevesebb
ez 1 tegnapi vg hír
ha kell frissebb, gyárcsá

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 09:20:11

@eszti.....: természetesen
csak itt a fasista államban remeg a fidess komisszárok úja a villanyosszékek start gombján

degreen 2020.04.02. 09:22:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Kicsit sem volt felelőtlen, ment mikor már javában helyzet volt. "Luca március 8–12. között volt síelni Tirolban, majd utána egy-két nappal egy legénybúcsút tartó angol csoportot kísért Budapesten" Tesztelni meg tüneteknél tesztelnek. És múlt hét hétfő óta van kijárós teszt. És egy teszt nem teszt, minimum 3 teszt kell, mert olyan a minősége.
index.hu/techtud/2020/04/02/tesztelni_kell_a_virusteszteket_is/

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 09:22:42

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tizedik éve világgazdasági konjunktúra van, hála a világot irányító patrióta Soros Györgynek,..................................

Marha hálás vagyok annak vén spekuláns zsidónak, meg a deep state többi metéltjének, hogy már tíz éve nem döntötték csődbe a világ gazdaságot! Tényleg kurva jó ez a nemzetközi pénzügyi struktúra, ahol egy nyilatkozatra is esik a forint, viszont egy pénzügyi krach előtt egy nappal is azt mondják a hitelminősítők, hogy minden rendben!

morph on deer 2020.04.02. 09:22:55

@Grimbusz Makszimusz:
“ Olyanok vagytok, mint egy öregedő klimaxos vén kurva!”

Azokhoz jársz, szivi?
Vagy van a családban?
Mert amúgy honnan tudhatnád, hogy az milyen, nem?
“Ej, cica, eszemazta....”
:)

eszti..... 2020.04.02. 09:32:09

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

komisszárok??? meg vagy te őrülve???
egy komisszár van, a többi csicska.
te sem azt írtad, hogy a pénzügyminisztérium függetleníti az államadósságot, hanem egyenesen Viktor.
egyik kezével kezeli a járványt, másikkal megmenti az államháztartást..... valóban zseniális!!! :D:D

eszti..... 2020.04.02. 09:35:03

még mindig azon szórakozok, hogy Magyarországon a járványkezelés sarkalatos pontja lett a nemváltó műtétek betiltása .....

ez kinek jutott az eszébe????? :D :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 09:36:42

@morph on deer: Nejed esetleg nem Vanda? :D

Ha nem ismernéd a viccet.
-Gyere Vanda!
-Miért szólítasz Vandának, nem is úgy hívnak!
-Mert vanda vagy és öveg!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 09:37:58

@degreen: tüneteknél tesztelnek"

Igen, Ondó Viktor így segíti a járvány terjedését.

Egyébként tüneteknél se tesztelnek, csak ha fertőzöttel találkozott ÉS tünetei is vannak. Ellen megy a geci a WHO ajánlásainak, hátha így több nyugger hal meg, és még több pénzt lophat.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 09:40:42

@eszti.....: Tegnap ezt már egyszer kérdezted, senki nem akart rácsapni a témádra?
Vajon koronavírus alatt miért nem az a fő gond, hogy egy hülye buzinak pinát faragjanak?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 09:40:56

@eszti.....: :))

Rémisztő heteró iszákos kurvázó kokózó nőverő fideszesek nem váltanak nemet, akkor másnak meg tilos legyen. :))

ZX 2020.04.02. 09:42:55

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Persze nincs még friss, de nem kell sok ész hozzá, hogy tudja az ember, hogy lényegesen magasabb. Persze a geci nem mondja majd ki, hogy elkúrták, nem kicsit, nagyon. Ja és hogy hazudtak reggel, délben, este.

eszti..... 2020.04.02. 09:49:16

@Grimbusz Makszimusz:

MERT TEGNAP SEM ÉRTETTEM, ÉS MA SEM ÉRTEM.

ZX 2020.04.02. 09:54:07

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ÁÁÁÁ, szerintem csak szimplán hülye. Hát csak nem nyírja ki a saját szavazóbázisát!?

István Tamasi 2020.04.02. 09:55:18

A felhatalmazási törvényt megszavazók és az ennek tapsikolók bizonyították, hogy a fideszmaffia olyan mint a kondom: összegyűjt minden gecit.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 09:55:59

@eszti.....: Hát ha nem fogod fel azt az egyszerű tényt, hogy van olyan, hogy fontossági sorrend, akkor nem is fogod megérteni! Én meg ezt a nemváltó műtétet nem értem, bazmeg, ha én a fejembe veszem, hogy ló vagyok, akkor átoperálnak?
És ezek a lelki nyomorék aberrált hülye buzik is a nemváltásukkal kurva érdekesek!
Ismerek homokost többet is, de azon kívül, hogy nem a pinát favorizálják, teljesen épelméjűek!

eszti..... 2020.04.02. 09:58:36

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

gondolom, ez külön Semjén Zsolt kérése volt. már várom, hogy Rétvári Bence elkezdjen villogni vele...

eszti..... 2020.04.02. 10:02:37

a bezzegelésről meg elfeledkeztem.....

Az a döntés viszont már most megszületett, hogy a kormány létrehoz egy pénzalapot, amely a legnehezebb helyzetbe került embereken, családokon segít. A kormányfő felajánlotta fizetését, amíg a jelenlegi válság tart, és szerinte így tesz több miniszter is. A miniszterelnök bejelentése után több párt is jelezte, képviselői hozzájárulnak bizonyos összeggel az alaphoz.
24.hu/kulfold/2020/04/01/koronavirus-szlovakia-blackout/

az oktatásügyi miniszterünk tegnapelőtt maszk nélkül tartott sajtótájékozatót. ebbe az alapba fizeti be az érte járó büntetést, plusz önként egy havi fizetését is.

Nekoashi2005 2020.04.02. 10:03:39

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
'@ZX: http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/a-magyar-allamadossag-tovabb-csokkent-2019-ben-2155074/"

Felhívnám a figyelmét, 2020-at írunk.....

Nekoashi2005 2020.04.02. 10:04:55

@Grimbusz Makszimusz:
Bajnait kifejezetten dícsérte a csuti 2010-ben....

István Tamasi 2020.04.02. 10:07:24

@Grimbusz Makszimusz: Nyugodj meg. Igaz, hogy agy nélkül születtél, de nem fognak a koponyádba lóagyat beoperálni.

6.Lenin 2020.04.02. 10:08:21

@eszti.....:

Éppen tegnap végleg eldöntöttem, hogy nyárra szeretnék fürdős kurva lenni (kicsi a nyugdíj) Szlovákiában még megcsinálnának egy áthelyezést? A farkamtól sem szeretnék megválni, megszoktam, de áttetetném valahová máshova, van hely.
A határon átmenni nem gond, nekem. Van egy láthatatlanná tévő kenőcsöm, még csempész koromból. Maradt pár vödörrel.

eszti..... 2020.04.02. 10:12:08

@Grimbusz Makszimusz:

mit nem értesz, mirr-murr? a nemváltó műtétek kiemelése olyan, mintha megjelenne, hogy ÉS MELLNAGYOBBÍTÁST SEM VÉGZÜNK....
felesleges hangsúlyozni. mindenki tisztában van az életmentő műtétek/kezelések kategóriával. aki nem, azt úgyis elzavarják.
nem szoktál ilyen értetlen lenni.....

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 10:13:57

@Nekoashi2005: Mit dicsért Bajnain, hogy szép öltönye van, meg jól tud libát lopni? Bazmeg, kiforgattok egy nyilatkozatot és azt emlegetitek! Persze, üres kasszával, meg IMF hitellel átveszi tőlük az országot, mit tudott volna dicsérni?

rallus 2020.04.02. 10:15:58

@Nekoashi2005: Bajnai ugyanis miniszterelnökként már nem lopott el semmit, ugyanis a ballibek erkölcseinek ismeretében a nyakára ültette az IMF Irina Ivaschenkót, akinek az engedélye nélkül fingania sem lehetett...nem hogy libákra költeni a hitelt!
Így aztán csak annyi dolga volt, hogy "Mindannyiunknak fájni fog...."

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 10:16:49

@eszti.....: A kiemelés! Hát az egy poénos fricska a libsiknek!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 10:21:29

@István Tamasi: Milyen tréfás kedvedben vagy lumpiproli, a sasjózsi humorakadémián végeztél? Már csak egy operettrészlet hiányzik és méltó leszel a mesterhez ezzel a lóagyas szellemi sziporkáddal!

chrisred 2020.04.02. 10:25:25

@Nekoashi2005: Mert helyette indította be a megszorításokat és szorított az adóprésen, amivel lenullázta a ballibeket a választásra, és megkímélte a Fideszt attól, hogy ők vezessék be azokat. Például fél évvel a választás előtt emelte 25%-ra az áfát, így 2011-ben "csak egy kis kígazítás" kellett, hogy világrekorder mértékű adó legyen.

nu pagagyí 2020.04.02. 10:26:16

@rallus: Tudom, értetlenül állsz az előtt, ha valaki eleve nem akar lopni. Neked ez nem fér bele az erkölcseidbe.

eszti..... 2020.04.02. 10:33:18

@6.Lenin:

szerintem nem kell áthelyezés. csináld úgy, mint eddig...

ZX 2020.04.02. 10:34:40

@Grimbusz Makszimusz: @rallus: Na, hát a nagy géniusznak most itt a nagy lehetőség, hogy megmutassa, hogy kell válságot kezelni. Bár ami baromságokat már mondott közgazdaság ügyileg, nem sok jót jósolok.

rallus 2020.04.02. 10:35:51

@nu pagagyí: Na azért az az "eleve" a liba ügyben nem volt egyértelmű...és akkor nagyon visszafogott voltam...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 10:37:12

@Nekoashi2005: végre rájött
erről majd 21ben lesznek adatok

nu pagagyí 2020.04.02. 10:37:17

@Grimbusz Makszimusz: Mindenkinek joga van a boldogságra, a kormánynak viszont nincs joga ahhoz, hogy ezt megakadályozza. Nem tudom, te mitől lennél boldog, de ha törvénnyel lehetetlenítenék el azt, akkor biztosan ugyanígy hőzöngenél. Természetesen nem kell állami finanszírozásban csinálni az általad nehezményezett dolgot, tehát a korrupt módon felvett jövedelmed adói és járulékai továbbra is visszacsoroghatnak a zsebedbe a NER-piacon . A törvény azért aljas, mert adminisztratív módon lehetetleníti el, hogy valaki olyasmit csináljon, amivel másnak nem árt.

rallus 2020.04.02. 10:39:26

@ZX: Ti már 2010 óta telesz.rt gatyával aggódtok a "hazátok" miatt, aztán igazából csak ti gyorsultok a lejtőn lefelé...
Te vagy az Inotai András, vagy a P.M.Zita? Mert ők szoktak ilyen remek jóslatokat adni...

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 10:41:15

@nu pagagyí: Tudom, értetlenül állsz az előtt, ha valaki eleve nem akar lopni. Neked ez nem fér bele az erkölcseidbe......................

Asszta...z...erkölcsös kurva életbe! A libatolvaj nem akart lopni? Ha nincs miből lopni, meg egyébként is figyeli az IMF, akkor ő a becsület mintaképe mi?

nu pagagyí 2020.04.02. 10:41:22

@rallus: Olyan sokszor ismételtétek a hazugságot, hogy el is hitted, pont úgy, mint a többit. Te egy üres köcsög vagy, amibe tetszőleges tartalom tölthető, az aktuális propagandán kívül mást még nem hallottam tőled.

nu pagagyí 2020.04.02. 10:45:53

@a nagy hohohorgász: Ugye tudod, hogy pártod és ormányod hozta törvénybe a luxus hiánya miatti kártérítés jogát. Akkor még arra gondolhattak, hogy a börtönépítés felfuttatásával lopják majd ki a közpénzt Lőrincen keresztül, de aztán találtak jobb módszereket, a törvény meg úgy maradt.

rallus 2020.04.02. 10:47:03

@nu pagagyí: Nyujorkban (ne csodálkozz, Kunhalmi a példaképem!) az orvosok döntik el, hogy melyik vírus fertőzöttet mentik meg, melyiket hagyják meghalni.
Még abban a demokráciában sem a hülyék hóbortjaira koncentrálnak.
Egyébként ha akkut a problémád, óvatosan tedd a sínekre a zacsival együtt...aztán a sürgősségin biztosan fúrnak neked egy kedvedre valót...
Örülök, hogy segíthettem ezekben a nehéz időkben!

eszti..... 2020.04.02. 10:50:59

@rallus:

Jelenleg kizárólag Semjént és tsait foglalkoztatja annyira a nemváltó műtét / ez is érdekes/, hogy járvány idején szöszöljenek vele.

nu pagagyí 2020.04.02. 10:53:26

@rallus: A történelem már ilyen. Most a tolvajok és diktátorok ideje van és te megfordítottad a köpönyeget. Leszel te még liberális, ha az kell ahhoz, hogy tovább lophass és pöffeszkedj, Orbán is milyen jól csinálta annak idején! Az emberek alapvetően nem változik. A szar ember, az szar marad, mindegy minek hazudja magát.

ZX 2020.04.02. 10:54:12

@rallus: mintha ti nem jósolgatnátok. Haz az ellenzék ezt csinálná, ha azt csinálná, ha ők lennének hatalmon stb. Mert te biztosan tudod mi lenne akkor?

rallus 2020.04.02. 10:54:46

@nu pagagyí: Azt maga Bajnai nyilatkozta, hogy "Nem értettünk a libához...."
Ez szerintem azt jelenti, hogy nem tudta: a liba is szublimál!!!
Ez feltehetően a hizlalótól való átvétel és a tervezett kifizetés között szokott megtörténni...Az élet kegyetlen, a libatartók nem is voltak képesek felfogni, inkább öngyilkosok lettek....

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 10:56:55

@nu pagagyí: Mindenkinek joga van a boldogságra, ............................

Ettől a libsi szartól okádok, amikor a boldogsággal jöttök egy aberrált periférikus csoport kapcsán, de rengeteg VALÓS problémával küszködő embernek leszarjátok a problémáját!
Azt valahogy soha nem látom, hogy normális csoportok problémái mellé állnátok!
Valakinek a nemébe orvosilag beavatkozni úgy, hogy az teljesen egészséges testileg, nem a ráncfelvarrás, meg a mellnagyobbítás kategóriája, bár az is konzumidiótizmus meg divatkényszer!

eszti..... 2020.04.02. 10:57:40

Nálatok is megjelentek netes hirdetésekben az aranyáron árusított speciális védőmaszkok? Itt 40 eu darabja.
330-3300 euróra bírságolják a kereskedőket.

Nekoashi2005 2020.04.02. 10:58:03

@Tényelek:

""Biztos igazad van....Mint abban is, hogy pályakezdő diplomás szakápoló 400 ezer forint felett keres...."
Így van, ahogy a hivatalos adatokat tartalmazó linken is rajta volt, ., de ne akassza fel magát bánatában csak azért, mert annyit keresnek, szerintem megérdemlik!

Milyen hivatalos irat? Tudod mit, ha mutatsz egy 21 éves diplomás, pályakezdő. állami kórházban dolgozó közalkalmazott ápolót, aki rögtön 440 ezer bruttóval kezd, elhiszem!

nu pagagyí 2020.04.02. 11:01:59

@rallus: Nem az én problémámról van szó, nem óhajtok nemet váltani. Általánosan igaz, hogy mindenkinek egy élete van, amivel saját maga kell hogy rendelkezzen, mert senki nem tud neki másikat adni, ha kényszerrel elvette tőle a rendelkezés jogát. Arról meg én nem tehetek, hogy te túl vagy már a nemváltó műtéten és most sajnálod mástól a lehetőséget.

rallus 2020.04.02. 11:02:03

@eszti.....: Ha jól értelmezem, a baráti Szlovákiában (velünk ellentétben..) minden remekül működik. Ezért azt javaslom, hogy még ma operáltasd át magad és írd meg, hogy ez mennyi kórházi kapacitást kötött le. Amennyiben csak két embert, (kezükben kényszerzubbonnyal, ahogy óvatosan közelítenek hozzád) akkor azonnal felháborodott hangú levelet írok Semjénnek! Ha többet, akkor jól jártunk...

Nekoashi2005 2020.04.02. 11:03:44

@a nagy hohohorgász: @alöksz róz: @Grimbusz Makszimusz: @rallus: @csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @6.Lenin: @havrilla:

Na mi van fizetett fidess-trollok? Erre a hírre tilos reagálni? A tartótisztek letiltották a témát?

Nem baj, azért ideteszem mégegyszer Kim Dzsong Viktor családjáról szóló hírt!

"Kétmilliárd forintos állami támogatást kap kikötőfejlesztésre Mészáros és Tiborcz közös vagyonkezelője"

Ha ettől nem melegszik át a hazafiak keble, akkor semmitől! Ennek most van itt az ideje! A turizmus csúcsokat döntöget!

Ja, nem! A turizmusnak kampó.....

444.hu/2020/04/01/ketmilliard-forintos-allami-tamogatast-kap-kikotofejlesztesre-meszaros-es-tiborcz-kozos-vagyonkezeloje

eszti..... 2020.04.02. 11:04:47

@Grimbusz Makszimusz:

konzumidiótizmus meg divatkényszer...

Magyarországon nyitva tarthatnak a kozmetikusok, manikűrösök, műkörmösök....

eszti..... 2020.04.02. 11:07:30

@rallus:

ha nincs mondanivaló, jön a terelés, mellébeszélés ... zagyvaság.
vagy a szövegértés kavar be?? :D

rallus 2020.04.02. 11:07:37

@nu pagagyí: Tudom, tudom...
Te is az a kategória vagy, amelyik a becsomagolt bőröndjén ülve fikáz itthon mindent, de annyi esze azért van, hogy nem megy sehova, mert tudja, hogy minden országnak megvan a maga selejtje, rá ott sincs szükség... Mindig lesz néhány Gerendás Péterünk...

degreen 2020.04.02. 11:08:51

@Nekoashi2005: bár konkrétumot nem tudok, mert pl az index ezt le sem hozta. de, ez a link alapján egy fejlesztés, nem most, majd meglesz vmikor. a turizmus is mint minden más magához fog térni. tudod, válság idején kell vásárolni, befektetni...
de ilyen linkeket én is tudok

mindenszo.hu/meszaros-lorinc-bankja-az-mkb-1-milliard-forintot-adomanyoz-a-koronavirus-elleni-harcra-az-ellenzek-hallgat/

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 11:11:24

@eszti.....: Nemváltó műtétből a műkörmösök nyitvatartásáig!

Egy óvatlan jobboldali kalandjai a buggyant lippsi tótcsajjal, akivel felesleges is lett volna szóba állni, hiszen minden eszmecsere a parttalan hülyeségbe és a kreténségtolásba torkollik!

Mi a faszom van a műkörmösökkel?

nu pagagyí 2020.04.02. 11:11:55

@Grimbusz Makszimusz: Gyűlölettől csöpögő kommentjeid alapján, biztosan tele lehetsz sérelmekkel. Na mesélj, mi bánt? Nem vettek be a Tudományos Akadémia tagjai közé, pedig meg van a nyolc általánosod? Nem te lettél színház- vagy iskolaigazgató? A helyi döbrögi nem számít rád? Mésnak befolyásosabb rokonai vannak? Sajnos, attól hogy másnak szarrá tennéd az életét, neked nem lesz jobb.

chrisred 2020.04.02. 11:12:10

@Grimbusz Makszimusz: Nem inkább azoknak a köcsögöknek szól, akik szerint az uniós országok közös döntéseit nem szükséges elfogadni?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 11:18:25

@nu pagagyí: Na a szokásos libsi mélylélektani elemzésnek álcázott piti kis személyeskedés is elérkezett, mint mindig, amikor képtelenek vagytok felvenni a kesztyűt ! Ezt fehér zászlónak szoktam venni! :D

Nekoashi2005 2020.04.02. 11:19:32

@degreen:

mindenszo.hu/meszaros-lorinc-bankja-az-mkb-1-milliard-forintot-adomanyoz-a-koronavirus-elleni-harcra-az-ellenzek-hallgat/

Ebben a bankban tudtommal csak résztulajdonos p. lölő elkövető....

Véletlenül nem ezt a bankot tőkésítette fel közpénzből a magyar állam?

2020.04.02. 11:25:18

@Nekoashi2005: "ha mutatsz egy 21 éves diplomás, pályakezdő. állami kórházban dolgozó közalkalmazott ápolót, aki rögtön 440 ezer bruttóval kezd, elhiszem! "
Nehéz olyan emberrel vitázni, aki megállt a négy eleminél a közoktatáson belül.
Ön azt állította, hogy a diplomás szakápoló keres 180.000 forintot minden pótlékkal együtt, ez volt kiindulóalap.
Ahhoz, hogy diplomás szakápoló legyen valaki, el kell végeznie az egyetemi alapszakot, majd a mesterszakot a szakvizsgával.
Magyarországon a képzések egymásra épülnek, .. előbb az általános iskolát kell elvégezni ez nyolc év, majd a középiskolát, ami négy év, ezután jön az egyetemi alapszak, ami három év, majd a mesterszak, ami két év.
Ha abból indulunk ki, hogy valaki hat évesen kezdi el az általános iskolát, akkor mire eljut az ön által követelt iskolai végzettséghez és egyszer sem bukik, nem hagy ki évet, akkor leghamarabb 23 évesen kezdhet el dolgozni, de nagyobb a valószínűsége, hogy hét évesen indult, akkor viszont 24 évesen.
Ebből elvileg mindenki ki tudja következtetni némi logikával, hogy nem lehet mutatni olyan 21 éves embert, aki az ön által követelt szakképesítéssel el kezd dolgozni, ..., ekkor még nagy valószínűséggel az alapszak államvizsgáit abszolválja.
Szerintem ha valaki ennyire hülye egy témához, /Bár itt nem csak a témához, a legalapvetőbb ismeretei sincsenek meg, hogy miként működik a közoktatás, ., ami szerintem szégyen!/ az inkább duguljon el és ne csináljon még nagyobb hülyét magából, mint aminek egyébként is kinéz!
Részemről befejeztem ezt a témát, .., mert nekem égő, hogy még azt is el kell magyaráznom, hogy mennyi időbe kerül az általános és egyéb iskola elvégzése, .., ennyire alacsony szintről indulva húsz év lenne mire megérti, .., és ismerve a hozzáállását, akkor meg azt mondaná, hogy nem hiszi el, .., ennek így semmi értelme!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 11:29:35

@chrisred: "Nem inkább azoknak a köcsögöknek szól, akik szerint az uniós országok közös döntéseit nem szükséges elfogadni?"

Jóbarát, az unió nem arról szól, hogy egyes a libsizmusba, emberi jogokba, meg demokráciáskodásba beehülyült országok elkezdenek befogadni mindenféle jöttment szarházit válogatás nélkül, majd amikor túl sokan jönnek, meg kezdenek a terhükre lenni, akkor kitalálják, hogy erőszakkal betelepítik másokhoz is azok akarata ellenére is!
Ez elsősorban Magyarország és csak másodsorban az unió területe, a belépéskor ilyesmiről szó sem volt, ki kell lépni a gecibe!
Amúgy korrekt jellemrajzot adtál magadról, meg a hazaszeretetedről, hogy egyből a bíróság, meg az uniós idióták pártjára állsz! Ezért szavazunk Orbánra, az leszarja az ilyeneket mint ti és megvédi az országot! Hajrá Viktor, ha el is baszol néha valamit, az irány mindenképpen jó!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 11:29:57

@Tényelek: "Szerintem ha valaki ennyire hülye egy témához, /Bár itt nem csak a témához, a legalapvetőbb ismeretei sincsenek meg, hogy miként működik a közoktatás, ., ami szerintem szégyen!/ az inkább duguljon el és ne csináljon még nagyobb hülyét magából, mint aminek egyébként is kinéz!"

Egyetértek. Szóval? Miért nem dugulsz már el??? :))

Faszé kell egyre nagyobb hülyét csinálni magadból? Már az ajtón se férsz ki. Bár így meg nem tudsz megfertőződni. A hülyéket a szerencse is segíti. :))

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 11:31:23

A "Grand Est" régióban (≈5,5M fő, mo területének cca. fele, ám mo gdp-jének 110%-val rendelkező terület) 570 ember halt meg eddig idősek otthonában.

Nekoashi2005 2020.04.02. 11:31:42

@Tényelek:
Jó, akkor mutas egy olyan 24 éves mindenféle papírral, diplomával rendelkező, "f" fizetési osztályba tartozó pályakezdő, állami alkalmazott ápolót, aki 440 ezer bruttóval kezd!

Valóságban a bértábla alapján van nettó 188 ezer fizetése, ami túlórával, pótlékkal felmehet akár nettó 220 ezerre is.....

rallus 2020.04.02. 11:32:25

@eszti.....: "Az új etikai útmutatót az orvosok érdekképviseletét ellátó szakmai szövetség, a British Medical Association (BMA) adta ki.

Ebben az szerepel, ha amennyiben szükségessé válik, akkor az idős, kisebb túlélési eséllyel rendelkező betegek helyett egészségesebb pácienseknek adják a lélegeztetőgépeket. Az útmutató több pontja is arra vonatkozik, hogyan osszák majd be a szűkös mennyiségben rendelkezésre álló életmentő eszközöket.

Elképzelhető, hogy a legrosszabb állapotban levő betegektől megtagadják az intenzív osztályon történő kezelést, vagy a mesterséges lélegeztetést. Ez indirekt módon az idősebbekkel, vagy súlyos betegséggel küzdőkkel szembeni diszkriminációhoz vezet – áll a szerdai iránymutatásban, ami kitér arra is, hogy törvénytelen lenne egy adott életkorhoz kötni azt, hogy adott esetben ki részesülhetne még ellátásban, csak annyit ír, hogy a már korábban is légzőszervi problémával küzdő idősebb betegeknek a legjobb kezelés esetén is csekély esélye lenne a túlélésre, írja a CNN londoni tudósítója."
Na látod, ott sem raknának fel neked egy 40 centis bögyörőt, pedig régi demokrácia...

2020.04.02. 11:33:33

@eszti.....: Tudunk küldeni cserébe kétdecis kézfertőtlenítőt akciósan 5900 forintért :-) .
Egyébként nem kell itt be ..., Ukrajnából másfél hónapja lehet rendelni olyan gyógyszert /Mindig egy másik honlapról, bár most éppen sehol sem elérhetők, de szerintem estig biztosan megoldják megint./, ami meggyógyítja a koronavírus betegséget és mindössze 36.000 forint egy csomag, ingyen szállítanak, .., így nem kell bíbelődni a maszkkal, meg a fertőtlenítővel.

Nekoashi2005 2020.04.02. 11:34:14

@Tényelek:
Ja, és nekem ugyanaz a diplomám, mint a csutinak.... Csak én nem lógtam azokról az órákról, amikor a jogállamiságot oktatták....

ZX 2020.04.02. 11:35:02

@Grimbusz Makszimusz: Ki kell lépni? Azt ugye tudod, hogy az a geci gazdádnak a végét jelentené? Akkor már kénytelen lenne közvetlenül a magyaroktól lopni, azt viszont már nem néznék jó szemmel.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 11:36:50

@Grimbusz Makszimusz: "ha én a fejembe veszem, hogy ló vagyok, akkor átoperálnak?"

Szerintem joggal kérheted, hogy külalakra is lófasszá operáljanak, ha már belül az vagy. :))

Szóval vannak férfiak, akik férfiakat szeretnek, és fideszesek, ezek a buzik. hasonló van nőkben is.

Aztán vannak nők, akik férfi testben születnek, azzal kell élniük, nőként természetesen férfiakat szeretnek. Őket nem szabad keverni a buzikkal. A természet hibáját egy operációval ki lehet javítani, és boldogan élhetnek a nemváltó műtét után.

Hasonlóan születnek férfiak női testben...

2020.04.02. 11:40:45

@Nekoashi2005: Lehet, hogy nem volt világos, hogy elegem van az idiotizmusából. Betettem a felvi utánkövetési kimutatását, ahol pontos összeget írnak, hogy mennyi a kezdőfizetés, ...,447.000 FT, ... és az ráadásul az 2017-es adat, most meg 2020 van.
Ezen nincs mit vitatni csak szart rágni, ahogy ön teszi!
De szellemi fogyatékosoknak mégegyszer beteszem, .., de most már hagyjon békén a debil kérdéseivel a témában!
https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/3475/vegzes_utani_kilatasok

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 11:41:20

@Nekoashi2005: Nem az a baj, hogy Tény Elek napok óta tátott szájjal rohangál a faszerdőben, hanem hogy még nem vette észre. :))

2020.04.02. 11:43:04

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Na ja, mint a prájdon nyilatkozó, aki férfiból nővé operáltatta magát és leszbikusként él :-) .
Az ilyenek nem rossz tesztbe születtek egyszerűen hülyék.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 11:45:05

@rallus: miért gondolod, hogy akkor nem húzta a száját egy csomó olyan, aki most is húzza? miért elképzelhetetlen az, hogy valaki csakis valakit elkerülendő szavaz? én pl. az első, '90-s választáson kívül sosem tudtam senki MELLETT szavazni tiszta szívvel, mindig csakis a kisebb rosszra.
s egyáltalán, miért hozol fel 20-30 éves történeteket, lehet, hogy a másik gyerek volt még‽
(mondjuk ez igaz azokra is, akik mindig a kádár-érát citálják így vagy úgy, alaphangon min. 65-70 évesnek kellene lenniük.)

2020.04.02. 11:47:17

@Nekoashi2005: Ne bakker még egy öndicsekvő diplomás,,........., ki a fenét érdekel, ..., ha "be akarom alázni" , akkor most én meg öt doktorit írok és én nyertem ,,, bruhahával együtt, ..., .. aki még azt sem tudja mikorra lehet elvégezni egy egyetemi mesterszakot? :-) .

rallus 2020.04.02. 11:48:58

@Nekoashi2005: És nem zavar, hogy ezzel a végzettséggel @A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: @ZX: @Sir Bates dö Hól: és hasonlókkal állsz egy oldalon, sőt néha alulmúlod őket?
Jó-jó, egy kicsit kulturáltabb stílusban....

6.Lenin 2020.04.02. 11:49:12

@eszti.....:

Páros napokon a régivel, páratlanon az újjal? Nem rossz 5let, kösz.

Azt, hogy most szépen süt a Nap, nem Orbánnak köszönhetjük? Vagy inkább Szlovákiának?

Basszátok meg, ti lassan beleőrültök, hogy még mit is szeretnétek Orbán nyakába varrni. Vagy minden ballibsi már alapjáraton ilyen?

Őrület, hogy mi megy már itt (is).

eszti..... 2020.04.02. 11:49:30

@Grimbusz Makszimusz:

a konzumidiótákat hoztad szóba............nem evidens?

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 11:50:02

@Grimbusz Makszimusz: ez így hazugság;-)... Mirr-Murr, ne hazudj!;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 11:50:21

minden libbant a faszerdőn mereng
kivétel az esztinek csúfolt, az pinavölgyön
kérjétek + 6házit hátha ad a sajátjából

6.Lenin 2020.04.02. 11:51:55

@Tényelek:

Itt mindenki azt ír, amit akar. Ha ő diplomás, akkor tényleg szégyen az oktatásra nézve. Vagy pénzért vette az ecserin.

eszti..... 2020.04.02. 11:54:41

@rallus:

látom, a szövegértés. ne fárasszuk tovább egymást... :D

6.Lenin 2020.04.02. 11:58:05

@eszti.....:

Szlovákiában tilos az irónia, meg a humor ebben a vészes időkben? Le kellett ezeket adni, vagy sose volt?
Vagy eleve hiányzik az alapfelszerelésből?

Nekoashi2005 2020.04.02. 11:58:54

@Tényelek:
"Lehet, hogy nem volt világos, hogy elegem van az idiotizmusából. Betettem a felvi utánkövetési kimutatását, ahol pontos összeget írnak, hogy mennyi a kezdőfizetés, ...,447.000 FT, ... és az ráadásul az 2017-es adat, most meg 2020 van.'

Ott van az oldalán hogy MESTERKÉPZÉS! És az nincs odaírva hogy az ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGYBEN keresnek ennyit!

Mutas csak egyetlenegy diplomás kezdő ápolót aki bruttó 440 ezret keres állami egészségügyben

ZX 2020.04.02. 12:01:38

@rallus: Ne aggódj, téged alulmúlni szinte lehetetlen. Bár sok fideszes takony megpróbálja.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 12:03:28

@Grimbusz Makszimusz: megint hazudsz‽ Mirr-Murr, mi az apád faszát csinálsz‽;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 12:07:30

@rallus: "egy oldalon"

A hazaáruló Ondó Viktor gazdáddal jóérzésű ember nem áll egy oldalon.

Milyen szerencse, hogy fideSSfasszopók vagytok, így ez nektek nem okoz problémát. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 12:07:40

@Sir Bates dö Hól: : ez így hazugság;-)..

Meg antiszemitizmus! Tudom! :D

2020.04.02. 12:08:30

@Nekoashi2005: Név, cím, telefonszám, teljes alakos fürdőruhás képpel :-) ?

Nekoashi2005 2020.04.02. 12:25:33

@Tényelek:
Elég egy bérpapír és kinevezés név kitakarással... De úgysem fogsz találni!

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 12:29:02

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr, a migrációról moon a ner miatt nem volt értelmes vita, s a neten is legfőképp a hozzád hasonlók (akik pro és kontra csak arra koncentrálnak, hogy ne is lehessen!) miatt nem alakult ki értelmes közbeszéd. Pl. ismered-e erről az én véleményem?;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 12:31:26

@ZX: most is tőlük lopnak, a segélyt azt monak küldik...

Nekoashi2005 2020.04.02. 12:32:04

@degreen:
mindenszo.hu/meszaros-lorinc-bankja-az-mkb-1-milliard-forintot-adomanyoz-a-koronavirus-elleni-harcra-az-ellenzek-hallgat/

www.azenpenzem.hu/cikkek/allami-milliardok-a-bankszektorba/2244/

A pénztáros "stróman" lölő a saját vagyonából jótékonykodik!

Ja nem.....

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 12:33:09

@rallus: baszod anyád szájba, te büdös paraszt...

Nekoashi2005 2020.04.02. 12:33:17

@a nagy hohohorgász: @alöksz róz: @Grimbusz Makszimusz: @rallus: @csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @6.Lenin: @havrilla:

Na mi van fizetett fidess-trollok? Erre a hírre tilos reagálni? A tartótisztek letiltották a témát?

Nem baj, azért ideteszem mégegyszer Kim Dzsong Viktor családjáról szóló hírt!

"Kétmilliárd forintos állami támogatást kap kikötőfejlesztésre Mészáros és Tiborcz közös vagyonkezelője"

Ha ettől nem melegszik át a hazafiak keble, akkor semmitől! Ennek most van itt az ideje! A turizmus csúcsokat döntöget!

Ja, nem! A turizmusnak kampó.....

444.hu/2020/04/01/ketmilliard-forintos-allami-tamogatast-kap-kikotofejlesztesre-meszaros-es-tiborcz-kozos-vagyonkezeloje

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 12:34:19

@Tényelek: "a kezdőfizetés, ...,447.000 FT, ... és az ráadásul az 2017-es adat"

A többség 2014-ben kezdett dolgozni, 2017-es fizetésük már a 3. évi.

Bruttó 447k? Nem túl sok. Gondolom a Németországban elhelyezkedők fizetése nyomta fel az átlagot. :))

Magyar adatot tudsz mutatni, fideSSfasszopó? Ami nem a magánszférát mutatja, hanem az állami egészségügyet. Ne keverd az államit a nemzetivel, mert akkor a trafikok statisztikáit mutatod. :))

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 12:35:03

@Grimbusz Makszimusz: nem, csak nem igaz az, amit írsz, s mivel ezzel te is tisztában vagy, még tévedésre sem hivatkozhatsz;-)...

eszti..... 2020.04.02. 12:37:11

@6.Lenin:

te nem érted, de hozzászólsz - Hofi vicce, rallus csűri-csavargatja.
nekem meg van más dolgom is, mint homokot szórni a szélbe...:D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 12:45:39

@Sir Bates dö Hól: Milyen értelmes közbeszédről beszélsz? Nálunk azt eluralják a libsik és az erőszakos "majd én megmondom, te meg hallgass, mert hülye vagy" stílusukt miatt csak elküldeni lehet őket a picsba! És hogy a magamfajta miért nem akarja? Mert vannak itt cigányok, nem kell még egy másik integrálhatatlan csoport, akik csak a pénzt viszik!
De mit győzködsz, mindez már be is bizonyosodott, mert hiába hallgatja el aljas módon az ilyesmit a független sajtó, azért nagyon jó kis hírek szólnak róla, hogy mire képesek ezek a migrik!
De egyébként is ez a szokásos libsi megbeszélési,, rábeszélési erőlködés is leleplezi az egészet, vazze, ha mi azt mondjuk hogy nem, akkor azt ismerje már el mindenki a jogunknak, mert így a török, az osztrák és a ruszki után ezúttal saját jószántunkból beléptünk olyan helyre, ahol megint parancsolgatnak nekünk? Nem jöhetnek és kuss, ha a nyugat annyira vágyik rájuk, verje egyedül a faszát a csalánnal, ha olajat, aranyat, gyémántot nem akarnak egyenlően elosztani, akkor menekültet se akarjanak!

2020.04.02. 12:47:52

@Nekoashi2005: Ja csak ennyi, ..olyan van, már láttam, .., elkérem és idejöhet megnézni :-) . Ápolási igazgatóként dolgozik a kiscsajszi, ..,mellette egy plusz szakosítót végez el, ... de jobb, ha nem lát ilyet, mert felvágja az ereit , ..
Bár jobban meggondolva mégis csak látnia kellene egy ilyet vagy ehhez hasonlót, .. jobb lenne a világ :-) .

6.Lenin 2020.04.02. 12:48:43

@eszti.....:

Értem, te a komcsi humorhoz vagy szokva, csak a primitív dolgokat érted. Tiszta sor.
Tudom, neked a szarkeverés a dolgod, azért fizetnek, valamit. ez is tiszta sor.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 12:53:12

pár bezzegország fertőzöttség/1M

Iceland 3,575
Spain 2,358
Switzerland 2,093
Italy 1,829
Belgium 1,144
Austria 1,208
Germany 931
Norway 903
France 873
Portugal 809
Netherlands 795
Israel 718
Ireland 698
USA 651
Estonia 647
Denmark 579
Sweden 490
UK 434
Slovenia 431
Czechia 337
Hungary 61

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 12:56:43

@Grimbusz Makszimusz: ;-)... mondjuk indíthatnánk azzal, hogy vannak betelepülni szándékozók, vannak vendégmunkások és vannak menekültek;-)... miként vannak olyanok is, akik orbán ellen szavaznak, de nem azért, mert a '10 előtti állapotokat akarják visszaállítani, hanem azért, mert nem tetszik nekik a család és a lovagok által elkövetett szabadrablás;-)...
Te próbálod mindig fekete-fehérre redukálni a helyzetet, s nem azért, mert hülye vagy, hanem azért, hogy fanatizáld a hülyéket;-)...

Ismered az én álláspontom a migráció kérdésében?;-)...

Nekoashi2005 2020.04.02. 12:58:01

@Tényelek:
"Ja csak ennyi, ..olyan van, már láttam, .., elkérem és idejöhet megnézni :-) . Ápolási igazgatóként dolgozik a kiscsajszi, ..,mellette egy plusz szakosítót végez el, ... de jobb, ha nem lát ilyet, mert felvágja az ereit , ..
Bár jobban meggondolva mégis csak látnia kellene egy ilyet vagy ehhez hasonlót, .. jobb lenne a világ :-) ."

Elgurult a gyógyszer?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 13:03:40

@Sir Bates dö Hól: : nem, csak nem igaz az, amit írsz, s mivel ezzel te is tisztában vagy, még tévedésre sem hivatkozhatsz;-)...

Sem? Azt hittem, hogy gyakorlott libsi vagy, illetve felkészült vagy libsizmusból! Ezek szerint én menőbb vagyok, mert én eltanultam egy trükköt Lendvai anyótól! Mindig van kiút!
Az a vén kurva mostanában is felbukkan néha és egy jobbos újságíró be akarta húzni a csőbe és szembesítette a "lassan mondom, nem lesz gázáremelés" közismert mondatával. Ekkor ő a szemérmetlen és utánozhatatlan bolsizsidó pofátlanságával azt volt képes mondani magyarázat gyanánt, hogy "tudtam hogy hazugság, de hittem benne" !

rallus 2020.04.02. 13:06:09

@Nekoashi2005: Te tényleg csak a stílusodban vagy egy kicsit különb az elvtársaidnál, (akiknek az írására reagálni is elfogadhatatlan....)
Egy magadfajta vezető értelmiséginek lehetne annyi esze, hogy megvárja a beruházás végét és akkor bizonyítékokkal a kezében lecsap a gonosz bűnözőkre!
Ez így csak a 444 irigy lumpenproletárok szellemi képességeire alkalmazott technikája, illetve annak a nagy tudású Ron Werber által tökéletesített változata...

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 13:10:15

@Sir Bates dö Hól: Azt nem vitaalap, hogy mi kiket és mennyit engedünk be! Nem jöhetnek és ezt egyedül mi döntjük el, ha engedünk, akkor bármi másban is engednünk kell!
Itt legfőképpen az EU hatáskör a lényeg, ennek a mostani EU-nak öngyilkosság a kezébe adni a sorsunkat! Olyanoknak, akiikhez Soros jár rendszeresen tárgyalni?

Nekoashi2005 2020.04.02. 13:13:37

@Grimbusz Makszimusz:
Érdekes, hogy a fidess trolloknak milyen rövid az emlékezete... Ha nincs Soros ösztöndíj annak idején....

ZX 2020.04.02. 13:14:25

@Sir Bates dö Hól: Hát persze, hogy tőlünk lopnak, de nem közvetlenül. Bár ezek amilyen hülyék, ha a geci a kezükből csavarná ki a pénzüket, akkor is veszettül tapsikolnának hozzá.
@Grimbusz Makszimusz: Hát persze, hogy tanultál Lendvaitól. Mostanában nagy barátságban van a gecivel. Gondolom nem véletlenül. Vagy továbbra is a tolvajokkal tart, vagy eleve áruló volt, és segített, hogy a geci többet tudjon lopni. Mindegy is, mert a maszoposok mindig patkányok voltak.

István Tamasi 2020.04.02. 13:15:03

@Grimbusz Makszimusz:
Bevallom, szereztek néhány vidám percet a netre firkált hülyeségeid.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 13:18:26

@Sir Bates dö Hól: utolsó esélyt adok neked értelmes kommunikációra. Mi a te bevándorlás politikád? És oké fékezzük meg a fideszt, de ahogy te mondod úgy hogy a 2010 előtti brigád ne jöjjön vissza. Na ez hogyan lehetséges szerinted?

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 13:19:23

@ZX: Szerinted ki nem tolvaj????????

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 13:30:07

@Grimbusz Makszimusz: ;-)... most rehabilitálod lendvait, de a te hazugságok nem válik igazzá, mert ő is hazudott; csupán egy halmazba kerülsz vele, azok halmazába, akik hazudnak;-)... s ez szemlélet fog "nemzethalált" okozni, s ebben neked is részed lesz;-)...

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 13:33:25

jut eszembe hol van eszti aki a szlovákoknak minden j:)ukát kiterpeszti????

2020.04.02. 13:33:47

@6.Lenin: Lehet ezt még fokozni, .. mondjuk valaki ideírja, hogy hat ország akadémiájának is tagja, ... :-) .
Bár azok a hülyék, akik a létező vagy nem létező diplomájukkal dicsekszenek itt, szerintem ezt hiszik, hogy ez valóban egy adu ász a vitában :-)

2020.04.02. 13:38:37

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Ne terhelje az elvtársakat tényekkel, az csak az értelmes emberek ópiuma!

Nekoashi2005 2020.04.02. 13:39:37

@rallus:

"Te tényleg csak a stílusodban vagy egy kicsit különb az elvtársaidnál,"

Én nem vagyok, voltam és leszek kommunista, - ellentétben a kormánnyal, fidess képviselőivel és jónéhány szavazójával -és utállom őket, mint a bűnt! Ezért nem fogok szavaztam, szavazok és fogok szavazni a fidess-bolsevik pártra, és ezért nem vagyok senkinek az elvtársa! Én még a seregből is "örvezető úrként" szereltem le! Mondjuk annyi fenyítés után csoda, hogy ezt a "rangot" meghagyták....

A "Szent Család gazdagodását" a cég maga jelentette be, és a 444.hu csak elolvasta, és a szélesebb nyílvánosság elé tárta!

A hivatalos bejelentésből idézek:
"A balatonfüredi kikötő teljes körű felújításához összesen 999.963.232 forint pályázati támogatásban RÉSZESÜLT a Solum-Invest Kft., míg a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztéséhez 999.921.306 forintnyi pályázati támogatást ítéltek meg a PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft. részére. A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint."

Ez nem a jövőben "esetleg" bekövetkező dolog, hanem eldöntött tény!

Nekoashi2005 2020.04.02. 13:42:04

@a nagy hohohorgász: @alöksz róz: @Grimbusz Makszimusz: @rallus: @csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @6.Lenin: @havrilla:

Na mi van fizetett fidess-trollok? Erre a hírre tilos reagálni? A tartótisztek letiltották a témát?

Nem baj, azért ideteszem harmadszor Kim Dzsong Viktor családjáról szóló hírt!

"Kétmilliárd forintos állami támogatást kap kikötőfejlesztésre Mészáros és Tiborcz közös vagyonkezelője"

Ha ettől nem melegszik át a hazafiak keble, akkor semmitől! Ennek most van itt az ideje! A turizmus csúcsokat döntöget!

Ja, nem! A turizmusnak kampó.....

444.hu/2020/04/01/ketmilliard-forintos-allami-tamogatast-kap-kikotofejlesztesre-meszaros-es-tiborcz-kozos-vagyonkezeloje

A "Szent Család gazdagodását" a cég maga jelentette be, és a 444.hu csak elolvasta, és a szélesebb nyílvánosság elé tárta!

A hivatalos bejelentésből idézek:
"A balatonfüredi kikötő teljes körű felújításához összesen 999.963.232 forint pályázati támogatásban RÉSZESÜLT a Solum-Invest Kft., míg a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztéséhez 999.921.306 forintnyi pályázati támogatást ítéltek meg a PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft. részére. A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint."

Ez nem a jövőben "esetleg" bekövetkező dolog, hanem eldöntött tény!

6.Lenin 2020.04.02. 13:43:32

@a nagy hohohorgász:

Ezek szemében mindenki tolvaj, aki képes valamire, vagy a saját tehetségéből megélni.
Rájuk bíznának ekkora vagyonokat, azt is elbasznák, mint mindig, Irigy prolik, kölcsönkérni elbaszni, kölcsönkérni elbaszni, másoktól elvenni, ha már kölcsönt se adnak nekik.

Születésük óta csak erre képesek. Csak meg kell nézni a történetüket.

rallus 2020.04.02. 13:48:14

@Nekoashi2005:
1. Akikkel egy véleményen vagy, azok az elv-társaid.... Meg látszik is...
2. Nem vesztett veled a Fidesz, nálunk demokrácia van.
3. Ki akadályozott meg téged, vagy bárki mást, hogy pályázzon?
4. Szégyen, hogy egy állítólagos diplomásnál is sikert értek el azzal a sok milliárddal,
amit a legprimitívebb módon Orbán besározására költöttek azok, akik megint szeretnének egy lerabolható,
eladósított országot!

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 13:51:26

@Nekoashi2005: értem, elfogadom. De kérlek mondj egy olyan pártot aki nem lop és minimum ilyen szinten van a gazdaság! és ezt legalább egy pár érvvel támaszd alá. Köszönöm. MÉG EGYSZER MONDOM TUDJUK HOGY A FIDESZ MESSZE NEM TÖKÉLTES DE AKKOR KI???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Erre a kérdésre soha nem válaszoltok, kérlek törd meg Te a csendet. Köszi

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 13:55:26

@6.Lenin: Igen sajnos én is ezt látom. De én bízom bennük mert nélkülük nem lehet jobbat csinálni a mai rendszernél. És sajnos ezt Orbán is tudja. Csupa bukott(1es) tanuló mellett a 2/3 :) egy Isten. Viszont legalább a magyarok összességében nem olyan hülyék hogy visszaszavazzák Őket. Ez az öröm az Ürömben.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 14:02:46

neookashi hol vagy? miért nem válaszolsz? szóval te kire szavazol, mert azt tudjuk hogy O1Gre nem?

eszti..... 2020.04.02. 14:04:47

@6.Lenin:

"komcsi humor"

gondolom 89 előtt sem értetted Hofi poénjait, jobb esetben megsértődtél értük.
aztán rögtön elkezdtél komcsizni... mert ugye: Hadjárat után mindenki beáll katonának... :D

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 14:05:04

@Nekoashi2005: kérlek segíts az akolból kitörni akaró birkának (nekem)!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 14:08:04

@a nagy hohohorgász: értem, elfogadom. .....................

Szerintem meg ne fogadj el semmit! (szerény véleményem szerint)
A tárgyilagos vita kétkapus játék és tőle aztán várhatod, mikor fog elfogadni bármit is, visszaél azzal amit te elismersz és letagad meg elhazudik minden rá nézve kényelmetlen tényt! Ez így tömören a libsik jellemrajza, szóval ha rám hallgatsz..........

FCUK29 2020.04.02. 14:08:16

@Nekoashi2005: ha te fejlesztenél, te is kaphattál volna, lehet, jobban járnál, mint most, az álláskeresési támogatással.

egyébként valóban, most épp nincs turizmus, és ugye ez így lesz a járvány után is, mert soha többé senki nem akar majd utazni.

apám, te egy szinten vagy graboval, és ez nem dicséret.

6.Lenin 2020.04.02. 14:09:00

@a nagy hohohorgász:

Majd jön a szaros macska, hogy minden random hajléktalan jobban kormányozna.
Eddig, az elmúlt 100 évben a ezt még soha nem sikerült nekik bizonyítani, de ahogy írod miattuk nem is jöhet jobb sem a jelenleginél, mert azokat rögtön kicsinálnák.
Már semmi újat nem képesek mutatni, csak mindenkit legázolni, aki többre képes, mint ők.

eszti..... 2020.04.02. 14:09:49

@a nagy hohohorgász:

dolgozom, közben régi rádiójátékokat, színházi közvetítéseket hallgatok. perpill. A bolond lányt, pazar szereposztásban: Márkus László, Domján Edit, Gyenge Árpád....

morph on deer 2020.04.02. 14:10:54

@Nekoashi2005:
“ Ja, nem! A turizmusnak kampó.....”

Akkor a kampó dönget csúcsokat, semmi gond.
Mert valaminek állandóan a csúcson kell lennie, hiszen hej, ez itt orbanisztán, a csúcsokkal!

Egyébként az is teljesen nyilvánvaló, hogy a “zászlóshajóknak” kellett több hely a Balatonon is, hiszen már annyi van belőlük...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 14:12:57

@a nagy hohohorgász: egyrészt szarok a te "esélyedre", mert nem te tettél kenyeret az asztalomra, anyáddal vagy gyerekeddel szemben használd ezt a hangot, vagy próbáld meg szemtől szemben is, s vállald a következményeit;-)...

tisztázva a fentieket, akkor lássuk:
-annak ellenére, hogy sz'tem mindenki alapvető joga ott boldogulni ahol akar "mert meg volt róla
győződve, hogy lábaiknak kedvök szerint való használata ép oly kiváltsága az emberi, mint az
állati nemnek."(Candide), ennek ellenére az államoknak és lakosságuknak joga van arra, hogy saját érdekeiket is érvényesítsék, védelmezzék, így joguk van arra, hogy elutasítsák a bevándorlást területükre... akár azon az alapon is, hogy más bőrszínű, más vallású személyek belépését elutasítják területükre. de erről legyen egy konszenzus: én elfogadom a moi konszenzust erről, ha azt valódi konzultáció előzi meg, s nem sunyi hisztériakeltés. sz'al nekem ne hivatkozzanak olyanok muszlim veszélyre, akik se muszlimokat nem látták még életükben, se semmit sem tudnak az iszlámról, mert az nevetséges. s vegyük figyelembe az államok teherbíró képességét, esetleges igényeit, elvárásait a bevándorlókkal/ott letelepedni szándékozókkal szemben.
-vendégmunkások esetén jóval egyszerűbb a helyzet, a mai szabályozással nincs gond, ellenben az a közösség érdeke, hogy ne "bérletörő" jelleggel/szándékkal engedélyezzék belépésüket. ehhez azonban szakszervezetek, a köz, a közjó érdekét figyelembe vevő redisztribuciós politika szükséges, nem partikuláris csoportok érdekeinek érvényesülése (ezt moon eddig még soha sem tapasztaltam);
-menekültek: a menekülteket segíteni sz'tem civilizációs kötelezettség, választóvonal emberi társadalom és beszélni képes állatok gyülevész hordája között. természetesen a menekülést kiváltó okokat kell elsősorban megszüntetni, az ehhez vezető első lépés, hogy nem hazudik azt magunknak, hogy semmi felelősségünk nincs azokban, hogy nem azért IS élünk a világ átlaga feletti életszínvonalon, mert a transzatlanti térség még mindig kizsigereli a többi térséget. s magától értetődő, hogy minden menekültnek el kell fogadnia a befogadók önmagukra is vonatkozó alapvető szabályait, s ezek megszegése esetén semmilyen kivételezést nem élvezhetnek a következmények tekintetében.

Azt is el kellene fogadni, hogy nagyon kevés ember akarja elhagyni szülőföldjét vagy akar máshol élni ab ovo.

Ez az én véleményem, s ezzel lehet vitatkozni, lehet érvelni, tényekkel, érzelmekkel (sz'tem mindenki alapvető joga, hogy irracionális okokból szeressen vagy gyűlöljön akár ismeretlenül is másokat/csoportokat csak azért, mert mások, de ezt kezeljük a helyén, kezeljük a "csak mert" kategóriában, érvként... persze ennek is vállalni kell a következményeit, mely leginkább az, hogy "hülye vagy b+").

a ner-rel és a '10 előtti struktúrával szembeni alternatívát később.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 14:14:28

@Nekoashi2005: Érdekes, hogy a fidess trolloknak milyen rövid az emlékezete... Ha nincs Soros ösztöndíj annak idején....

Tudok róla buzizacsi. Meg sem lepődök, hogy ebben a kontextusban hozod fel, nyilván szerinted az akkori fél éves ösztöndíj fejében most ki kellene szolgáltatnia az országot Sorosnak ugye? Lippsierkölcs.

rallus 2020.04.02. 14:16:25

@Nekoashi2005:
Aligát a Gyurcsány kormány idején, gondolom Suchmann segítségével szintén sz.rért-hugyért (5, 5 milliárd Ft/ 47 ha + 55 épület..) eladták az izraelieknek. A jelek szerint ők is olyan komoly cég voltak, mint akik a Velencei tó partjáért világvégi rekettyéssel fizettek, + néhány forinttal az ügyintézőknek. ...
Nem csináltak semmit, rohadt le a Balaton egyik legszebb része, amíg végre megint magyar kézbe került, mint annyi más elkótyavetyélt érték is. Ez nagyon tud fájni nektek, amin nem csodálkozom...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 14:16:32

@Grimbusz Makszimusz: a helyi hülyék hőse akarsz lenni?;-)... akkor ne nekem címezd a baromságaidat, Mirr-Murr, mi nem a kocsmában hőbörgünk;-)...

6.Lenin 2020.04.02. 14:17:17

@eszti.....:

Nem, nem! Hofit szerettem, amikor énekelt . Abban nagy tehetség volt. A humora az a kimondott proliknak szólt, a kacsingatós, bárgyúság.
Én Alfonzót szerettem és a régieket. Az 50-60-as években még voltak igazi humoristák, vagy filmek.
A mai kretének nem az én világom.

Nekoashi2005 2020.04.02. 14:19:41

@a nagy hohohorgász:
"De kérlek mondj egy olyan pártot aki nem lop és minimum ilyen szinten van a gazdaság!"

Minden pártban vannak enyveskezűek, de a fidessben túltengenek a tolvajok! Hogy is mondta Pokorni? "Aki a közpénzhez nyúl, le kell vágni a kezét!"
Most nem tudna abszolválni a fidess frakció egy kézzel szavazást a csutival az élen!

Kérlek, mondj egy másik miniszterelnököt, aki összelopott a kert végébe egy stadiont, és csapatának évi 10 nilliárdot!

Kérlek, mondj egy másik miniszterelnököt, akinek lánya, veje állami pénzből let milliárdos!

Kérlek, mondj egy másik miniszterelnököt, akinek 700-800 milliárdos vagyona van strómanok kezelésében!

Gazdaság? Vedd ki belőle a magánnyugdíjvagyont, az EU támogatásokat, és rögtön "árnyaltabb" a kép....

Eddig konjunktúra volt ami alatt a szlovákok, csehek és lengyelek már biztosan elhúztak, de lehet hogy már a románok is.... Persze ott nem épül ennyi stadion!

ZX 2020.04.02. 14:20:06

@6.Lenin: Hahhhahhahha. Lölő...meg a tehetség... elég merész kijelentéseid vannak. De vehetjük helikopter tónit, meg a takony árpit, kinek honnan miből? Az a baj, hogy olyan hosszú a lista, hogy napestig itt gépelhetném.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 14:20:07

@rallus: intellektuális hulladék vagy... már egy "menj a kurva anyádba!" is akadémiai székfoglaló az általad írtakhoz képest...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 14:21:36

@ZX: közvetlenül motól lopnak...

ZX 2020.04.02. 14:22:30

@a nagy hohohorgász: Az a probléma, hogy komcsi fideszen és a patkány maszopon kívül még semelyik más nem bizonyíthatott. Ők meg ugye mindegyik tetves tolvaj banda. Szóval nem tudhatod, hogy más párttal mi a helyzet.

morph on deer 2020.04.02. 14:22:35

@Grimbusz Makszimusz:
“ -Gyere Vanda!”
:)))
Te nyertél!

Nekoashi2005 2020.04.02. 14:29:12

@Grimbusz Makszimusz:
"Tudok róla buzizacsi."
A feleségeddel, a Janival nem jött össze az este? Ne titkold a nemi identitásodat és nem leszel ilyen feszült..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 14:29:39

@a nagy hohohorgász: "Szerinted ki nem tolvaj?"

Mondjuk Hadházy. Ángyán. Biztos lehet még hosszan sorolni. Ja, a becsületeseket kibaszták a fideSSmaffiából, ott tagsági követelmény, hogy hazaáruló tolvajnak kell lenni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 14:32:09

@a nagy hohohorgász: "minimum ilyen szinten van a gazdaság"

Miután Ondó Viktor gazdád Európa legszegényebb államai közé vitte le Magyarországot, ez nem egy erős kritérium. :))

6.Lenin 2020.04.02. 14:34:55

@ZX:

Kíváncsi lennék rád, mit kezdenél akkora vagyonnal. Ahhoz is tehetség kell ám, ha valaki esetleg olcsón hozzájut valamihez, azt üzemeltetni, fialtatni.

diploma nem egyenlő a tehetséggel. ezt keveritek ti, gondolom sokakat ez bánt vért izzadva, vagy az ősei miatt nagy nehezen szerzett valamilyen papírt, amit még arra sem képes használni, hogy kitörölje vele a saját seggét.

Nem kell bemutatni/bemutatkozni, hogy ki is lehet tehetséges ember.

Az, hogy itt néhányan képesek használni google-t, még nem egyenlő a hatalmasnak vélt intelligenciával, pláne amikor néhány perc alatt kiderül, hogy egy primitív bunkó az illető.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 14:35:14

@MOTHERFCUK29: "ha te fejlesztenél, te is kaphattál volna"

Nem hiszem, hogy ő a fideSSmaffia tagja lenne.

eszti..... 2020.04.02. 14:37:21

@6.Lenin:

hö-hö

Alfonzó nonverbális gegjeit időnként hamarabb megértette az egyszerű ember, mint Hofi poénjait.
proli.... úricsaládból származol? vagy mélyről jövő gyorsan felkapaszkodottból, aki azonnal elkezdett urizálni- sznobék?
mert prolinak lenni nem volt szégyen, szerintem most sem az.
szerény körülmények között élő egyszeri munkásemberek.

Nekoashi2005 2020.04.02. 14:39:11

@rallus:
"Ki akadályozott meg téged, vagy bárki mást, hogy pályázzon?"

Vegyünk egy példát. Nyíregyházán megépült egy nagy szálloda közpénzből. Úgy 4.5 milliárdból... Kiírták az üzemeltetésre a pályázatot. Ketten pályáztak, az egyiket kizárták, a pénztáros lölő nyert.... Fizett havi 10 milliót... Fizetett volna, ha nincs járvány... De lehet, hogy majd kap állami segítséget....

6.Lenin 2020.04.02. 14:48:20

@eszti.....:

Nézz meg most egy mai amerikai humorosnak szánt filmet. A totál gyogyósoknak szól.

Egyszerű (nek látszó) ember nem egyenlő az irigy, bunkó prolival. Anno, egy IV osztályú körúti csehóban több volt az osztályidegen mérnök, orvos, és művelt ember, mint az összes keleti, komcsi ország pártbizottságában lévők Senkiházyak.

A szerényen élő, tisztességes munkás, paraszt embereket sem keverem a prolikkal, vagy a most magukat intelligensnek képzelő szarháziakkal.

Nagyon nagy zavarok vannak a buksidban.

eszti..... 2020.04.02. 14:52:01

@6.Lenin:

osztályidegen... hűha! a fene ezeket a régi jelzőket, rögtön lebuktatnak.... :D :D

ZX 2020.04.02. 14:53:58

@6.Lenin: Nem kever senki semmit. Lölő egyedül még a saját pöcsét sem lenne képes megtalálni, nemhogy ekkora vagyont összetarhálni. Hazudozol itt összevissza, azt hiszed mindenki olyan hülye, hogy beveszi a mesét, csak hát itt senki nem óvodás már. Vagy csak magaddal akarod elhitetni?

Csaba Szikora 2020.04.02. 15:04:10

helyetekben törölném,mert már rég visszavonták.Onnantól kezdve fake news.

Nekoashi2005 2020.04.02. 15:06:53

@Csaba Szikora:
Az alján ott van a frissítés....

FCUK29 2020.04.02. 15:08:10

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: én úgy emlékszem, hogy baloldali politikusok is elég nagy számban kaptak pályázati támogatást. ha azok kaphatnak, akkor bárki kaphat. egyébként sem igaz, hogy csak azon körök kapnak, akikre utaltál, ezt még maga az EU sem kifogásolta, pedig azok minden szarságot kifogásolnak, pl azt is, hogy felfüggesztettük a parlamentet, pedig a törvényben semmi ilyen nincs.

6.Lenin 2020.04.02. 15:08:28

@eszti.....:

Tudod, hogy az mit jelentett anno? Kb mint most, ha nem vagy lipsi. Nem volt a szívem csücske Eszenyi E. és néhány más, de nézd meg, mit csináltak vele, vagy másokkal.

Mindig ez a tudat tartotta össze a komcsikat, libsiket, ha árulónak tartanak, véged, és a családodnak is. Reszeltek.
Ezért "hűségesek" egy nemlétező elvhez, erkölcshöz. A reszeltekhez tartozás réme tartja őket össze.
Vagy ma a V4-ek elleni hajsza, vagy csak Mo elleni, kis pöcsök lihegése. Az mi szerinted?

eszti..... 2020.04.02. 15:08:29

@Nekoashi2005:

azt nem mondták neki, hogy az alját is nézze meg...

FCUK29 2020.04.02. 15:11:02

@Nekoashi2005: "Kérlek, mondj egy másik miniszterelnököt, akinek lánya, veje állami pénzből let milliárdos!" lehet alacsonyabb rangút mondani? Dr. Apró Piroska, akinek a lánya és veje állami pénzből lett milliárdos. elég egy példa?

6.Lenin 2020.04.02. 15:12:19

@ZX:

Szerintem nagyon unalmas már ez a egymás hülyének nézése. Vagdalkozás olyan emberekkel szemben, akiről nyilván semmit sem tudsz. Értelmetlen, főleg nektek, hiszen csúsztok lefelé már 2006 óta.

Elgondolkodtál már a valós miérteken? Kétlem, löx egy hülye propagandát, aminek ráadásul ti vagytok a vesztesei főleg.

Nekoashi2005 2020.04.02. 15:14:36

foci.444.hu/2020/04/02/a-magyar-foci-csodaja-felcsuton-tavaly-2-milliardos-pluszt-hozott-a-foci

A magyar futball csodája: Felcsúton tavaly 2 milliárdos pluszt hozott a foci

Orbán Viktor focialapítványa, a felcsúti futballakadémiát működtető, illetve az NB I.-es Puskás FC Kft.-t tulajdonló Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány önmagához képest mérsékelten nyereséges évet zárt 2019-ben.

Mészáros Lőrinc, az alapítvány elnöke így is mintegy 2 milliárd forintos üzleti eredménynek örülhetett, ami – bár a legtöbb klub és egyesület beszámolója még nem ismert – szinte bizonyosan több, mint a többi profi futballcsapat, illetve akadémia 2019-es eredménye együttvéve.
A 2018-as pénzügyi szezont követően, amelynek beszámolója lépten-nyomon extraorbitális számokkal sokkolt a 12,5 milliárd forintos sport- és konferenciaközpont beruházásra felnyalt állami támogatás miatt, az alapítvány visszatért a korábbi évek szorgos építkezéséhez.

A felcsúti alapítvány tavaly 3,8 milliárd forintnyi adományt, illetve 3,3 milliárd forintnyi állami támogatást kapott. Így a FUNA összes éves bevétele 2019-ben 7,13 milliárd forint volt, ami alig több a 2018-ban ezen a soron elkönyvelt 13,3 milliárd felénél, viszont bő egymilliárddal meghaladja a 2017-es évben elnyelt 6 milliárdos összeget.

Ami a főbb kiadásokat illeti, anyagjellegű ráfordításokra 2,5 milliárd, míg személyi jellegű ráfordításokra (bérköltség és járulékai) 1,17 milliárd forintot költött az akadémia, amelynek összes ráfordítása 5,1 milliárd forint volt tavaly.

Bár a jelenlegi járványhelyzetben a magyar sportszervezetek kezdhetnek újra hozzászokni a létbizonytalanság érzéséhez, Felcsúton valószínűleg így sem kell aggódni a jövő miatt. Köszönhetően a FUNA igen robosztus anyagi hátterének, nevezetesen az elmúlt évtizedben hangyaszorgalommal gyűjtögetett saját tőkéjének.

Ami a 2019-es eredménnyel növekedve elérte a 29 milliárd forintot.

Mindeközben a FUNA profi labdarúgó-csapata, a Puskás Ferenc Akadémia FC is közzétette éves beszámolóját. Amiből kiderült, hogy PAFC 2019-ben is átírta a nemzetközi sportgazdaságtan alapvetőnek gondolt törvényszerűségeit.

Nevezetesen, hogy a felcsúti profik értelmezhető nagyságú szurkolótábor, illetve igazán számottevő értékű játékoseladás nélkül is 3,69 milliárd forintos árbevételt produkáltak.

Aki valaha kapcsolt már – akár csak egy pillanatra – is a Felcsút hazai meccsének tévéközvetítésére, az pontosan tudja, hogy nem a jegybevétel áll a jelenség hátterében. És nem is a felcsúti játékosgyárból külföldi topbajnokságokba – vagy bárhova – eladott futballisták ára, mivel az export értékesítés árbevétele mellett egy kerek nulla szomorkodik a beszámolóban.

Hogy akkor honnan és milyen megfontolásból érkezett a bevétel, azt mindenki maga is kitalálhatja, segítségül esetleg érdemes ellátogatni a PAFC honlapjára, és egy kicsit tanumányozni a támogatók tablóját, különös tekintettel a lakossági értékesítéssel nem rendelkező vállalatok számára. Illetve arra a tényre, hogy valószínűleg a világon nincs még egy olyan csapat, amelyet egyazon területen egymással versenyző cégek támogatnának egyszerre.

Míg a vállalkozások a piaci elvek teljes negligálásával segítették a Felcsútot, a klub alkalmazottai már közel sem szívességből vagy szívjóságból dolgoztak a klubnál.

Ennek megfelelően személyi jellegű ráfordításokra 1,929 milliárd forintot kellett kifizetniük 2019-ben, ami 60 millió forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban, de így is simán a harmadik legnagyobb összegnek számít magyar futballban a Fradi és a Vidi mögött.
Az igénybe vett szolgáltatások 488 milliós költségével együtt összesen 668 millió forint ment el anyagjellegű ráfordításokra, míg egyéb ráfordításokra 548 millió. További 730 millió forintot pedig értékcsökkenésként írtak le.

Emellett a klubnak a jövőt tekintve számolnia kell 717,8 millió forint rövid lejáratú kötelezettséggel is, ezt azonban részben ellensúlyozza 323 millió forint passzív elhatárolása (spájzolása), utóbbi legnagyobb részben vélhetően a “VIP-székek” és a skyboxok bérleti díjából áll.

Ami a cég adózott eredményét illeti, az a 2018-as 93 millióról mindösszesen 6,7 millió forintra apadt, de a FUNA-t a hátuk mögött tudva aligha kell aggódniuk emiatt a felcsúti profiknak .

Összességében nézve a miniszterelnök álmából sarjadt felcsúti futballkonglomerátum – FUNA + PAFC – 2019-es pénzügyi teljesítményét, a felcsútiak 11,1 milliárd forintos bevételélhez jutottak tavaly, és ezzel szemben nagyjából 9 milliárd forintot költöttek ráfordításokra. Ebből a bérekre, járulékokra és egyéb személyi jellegű kifizetésekre összesen 3,1 milliárd forint ment el.
Disclaimer: a FUNA 2019-es pénzügyi beszámolójának alján szereplő, az elektronikus nyomtatványkitöltő rendszer által írt megjegyzés szerint Mészárosék hibás verziószámú dokumentumot töltöttek ki.

eszti..... 2020.04.02. 15:18:39

@6.Lenin:

:D :D
te is mindig bearanyozod a napom.... mondtam már??
öreg! masszív összeesküvéselméletről szóló fejtegetéseidből már csak az imperialista jelző hiányzik. ilyenekkel voltak tele a lapok 1972-ben.

Tényelek 2020.04.02. 15:30:30

@Nekoashi2005: ön annyira ratyi, hogy nem is foglalkozunk.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 15:35:04

@Nekoashi2005: sz'tem mikor és ahogy kommunistázol, az parallel mások libsizésével... csak gondoltam megjegyzem;-)...

6.Lenin 2020.04.02. 15:35:37

@eszti.....:

Milyen imperialista? Közel 40 évig voltam kapitalista, a szüleim is annó szívták a munkásosztály vérét , ezért vágtak ki az óvodából, és elvették szinte mindenünket.

Eszenyi E. ügye neked imperialista ármány? Vagy azoké, akik megpróbáltak kiszállni a lipsi vonatból? Ismered te Európa történelmét? Benne a komcsikét, lipsikét, nácikét?
Szlovákia történelmét, igaz egy hosszabb e-mailben le lehetne írni, de akkor volt néhány gazemberség nálatok is.
Mi zajlik jelenleg az eu-ban? Nem esik le? Ja, igaz te bezzegországbann élsz, ahol hatalmas gyakorlattal rendelkeznek az aktuális segg nyalásában.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 15:38:13

@rallus: "Akikkel egy véleményen vagy, azok az elv-társaid.... Meg látszik is..."
Meg is látszik, te barom... Milyen magyar kultúrát akarsz te megóvni? Az anyanyelved naponta feszíted keresztre, szellemi toprongy...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 15:42:41

@Grimbusz Makszimusz: "A tárgyilagos vita kétkapus játék és tőle aztán várhatod, mikor fog elfogadni bármit is, visszaél azzal amit te elismersz és letagad meg elhazudik minden rá nézve kényelmetlen tényt!"

azé' neked is megvannak a magad démonaid;-)..

morph on deer 2020.04.02. 15:44:21

@6.Lenin:
“ Anno, egy IV osztályú körúti csehóban több volt az osztályidegen mérnök, orvos, és művelt ember, mint az összes keleti, komcsi ország pártbizottságában lévők Senkiházyak.“

Vagy mint ma a parlamentben..!
Mert nehogy azt feltételezd már, hogy ez a parvenü bagázs hajszálnyival is különb!
Különösen mivel a párthűség és a vezér felé tanusított odaadó lojalitás mindent felülír, csakúgy, mint azokban az időkben, amire hivatkozol.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 15:45:07

Határozatlan időre eltörli a Fidesz az önkormányzatiságot Magyarországon
2020. április 01. - nickgrabowszki
A tiltakozás hatására egyelőre mégis meghátrál a kormánytöbbség...................

Látom ezzel most úgy van az ellenzék, mint a viccben a paraszt bácsi, amelyik utazik a vonaton és meghúzza a vészféket, mert nem tudja, hogy mi az!
A kalauz dühösen megy végig a kocsikon és mindenkitől kérdezi, hogy
-Ki állította meg a vonatot?
Mire az öreg.
-Én! Mégpedig félkézzel!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 15:49:42

@MOTHERFCUK29: "veje állami pénzből lett milliárdos"

Az elkúrónak 6 milliárdja volt a kormányzása kezdetén, és ugyanannyija a végén. (Korábban lopta.) Növekmény a kormányzása alatt: 0. Ondó Viktor gazdád a kormányzása alatt gazdagodott 1000000000000 forinttal.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 15:50:58

@Grimbusz Makszimusz: Na, leparasztoztad Ondó Viktort. Ez se gyakran esik meg. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 15:52:55

@Sir Bates dö Hól: a helyi hülyék hőse akarsz lenni?;-)

Én is helyi hülye vagyok ha úgy nézzük! :P

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 15:54:13

@6.Lenin: Lajos, mindenki tudja, hogy az állambiztonsághoz beütött vamzer voltál, haggyad már a süketelést... neked a "tevékenységed" során keletkezett kapcsolati tőkéd átkonvertálása a gazdasági életbe a "tehetség" megnyilvánulása? Ne röhögtesd ki magad vén majom;-)...

eszti..... 2020.04.02. 15:55:54

@6.Lenin:

Jaj, Barnuskám, csak azt ne!- mondogatta nagyanyám mindig, mikor a szomszédban lakó újsütetű jehovista, Barnuska, meg akarta neki magyarázni a világ dolgait.

szóval: Jaj, Barnuskám, csak azt ne!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 15:57:28

@FCUK29: "baloldali politikusok is elég nagy számban kaptak pályázati támogatást"

Lehet, kirívó esetekről nem hallottam. Idézhetnél néhányat.

Nektek, fideSSfasszopóknak az a fixa ideátok, hogy ha valaki csinált valaha valami patkányságot, akkor nektek kötelező az ezerszeresét megcsinálnotok. Többször. És utána Grál lovagoknak érzitek magatokat. :))

Mások is pisilnek a vízbe, de NEM A TRAMBULINRÓL. Fura, hogy ezt még sose hallottad. :))

6.Lenin 2020.04.02. 16:00:01

@morph on deer:

A nagy része, nyilván, főleg ballib oldalon.

Te csak gondolom magaddal vagy képes 1etérteni, mert ha véletlenül létezne olyan, aki szintén osztaná a véleményedet, az csak seggnyalód lehet(ne), vagy te másokkal, akkor te is nyalod az ő seggüket.
Engednek egyedül az utcára? Vagy mindig van melletted valaki?

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 16:01:41

@Grimbusz Makszimusz: nem, te nem vagy az;-)... bármennyire akarsz is majd ezzel védekezni a népbíróságok előtt, a mókusok elé leszel vetve! (már megírták az ítélkezés, a vádiratot holnap fogják, a kirendelt védője súlyosbításért fog fellebbezni, csak hogy tudd!!);-)...

(gondoltam a biztonság kedvéért nyomok egy ;-), már csak a hülyéid kedvéért is... mert biztos, hogy nem tartanád vissza őket, amilyen geci vagy!;-))))))))

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 16:04:35

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Az elkúrónak 6 milliárdja volt a kormányzása kezdetén, és ugyanannyija a végén. (Korábban lopta.) Növekmény a kormányzása alatt: 0. Ondó Viktor gazdád a kormányzása alatt gazdagodott 1000000000000 forinttal."

Azért te is tudsz érvelni;-)... tényleg, óriási a különbség, morálisan mindenképpen;-)...

6.Lenin 2020.04.02. 16:18:30

@Sir Bates dö Hól:

Mo nem tudja, hogy mi is az iszlám, te igen, mert said megvédett néhányszor a kocsmában, mert megruháztak volna a nagy pofád miatt. Neked az iszlám jó, said jó ember. Máskor ne írjál ilyesmiket, sámlibaszó. Feléred már az asztalt?

6.Lenin 2020.04.02. 16:21:21

@eszti.....:

Ja tényleg, a nagypapi vitéz volt, Te pedig messzire gurultál az almafától. Láttam ilyet (is).

6.Lenin 2020.04.02. 16:22:51

Vagy nem a nagypapi ültette azt az almafát, ahonnan leestél, és elgurultál jó messzire.

FCUK29 2020.04.02. 16:23:14

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: elmondtuk itt már párszor, de úgy tűnik, nem értesz magyarul. Az a fixa ideája sokunknak, híg korábban a lopott pénz külföldre ment. Most biztos lopnak valamennyit, de az is itthon marad, meg az üzleti haszon is. Viszont amíg jobban élünk, meg nincs csődben az ország, és töredéke a halottak száma millió főre vetítve a nyugatinak, addig marad ez a kormány. Egyszerű.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 16:33:30

@6.Lenin: szellemi nyomoroddal anélkül is mindenki tisztában van, hogy naponta demonstrálnád a debilekre jellemző elszántsággal...

Nekoashi2005 2020.04.02. 16:34:38

@Sir Bates dö Hól:
Most mit mondjak egy olyanra, aki Lenin nevét használja... Mégsem mondhatom rá, hogy Churchill szellemi örököse..... Meg egyébként is kommunista....

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 16:37:32

@Nekoashi2005: Jajmár kitsi buzizatsi, meddig turnézol még ezzel a nemi identitás dologgal? Már mondtam, hogy nem kell félned, mert akárhogy is áll a dolog, de még neten keresztül senkit sem kúrtak, meg, tehát ne rettegjetek, se te, se a segged! :D

6.Lenin 2020.04.02. 16:40:44

@Nekoashi2005:

Te köcsög, tudod mire válaszoltál? A sámlibaszó finoman beléd rúgott.

eszti..... 2020.04.02. 16:44:04

@6.Lenin:

képzeld! két pár nagyszülőm volt.
a vitéz az az apukám apja. a bölcsmondásos mama az anyukám anyja volt. anyai nagyapám inkább cifra káromkodásairól volt híres pl. azt a keserves, kaporszakállú /és-vagy hédermenkűs /korva, kib... szott, istenit az égnek! valamit a.. hogy az anyád mocskos, cafrangos p.csájába mennél el drága fiam.!... :D :D:D

Nekoashi2005 2020.04.02. 16:49:58

@Tényelek
"ön annyira ratyi, hogy nem is foglalkozunk."

Hogy tetszet mondani? Mivel? De ezzel a mondattal egyébként is több gond van.... Példáúl hogy mire vonatkozik... Ha én írok valamit, akkor megkeresem azokat a - bárki által ellenőrizhető - tényeket, ami alátámasztja a mondanivalómat! Pl egy diplomás pályakezdő szakápoló "j" fizetési osztályban akkor tud 331 ezer forintos alapfizetéssel kezdeni ha a Magyar Tudományos Akadémia tagja, akadémia doktora, stb. Pontosan megneveztem a jogszabályt, paragrafust és bekezdést. Bárki utána nézhet...

"Foglalkozunk" Kicsodák? Hányan? Hatan? Megbomlott személyiség?

Vagy ültök többen egy számítógép teremben, és megvan adva a támadási irány?

Egyébként mindig tudom, hogy mikor értem el telitalálatot, mert akkor jön a mocskosszájú személyeskedés nulla érveléssel....

Bocsánat, van érvelés!

"Az elmúlt nyolc év!"

6.Lenin 2020.04.02. 16:50:23

@eszti.....:

Gondolod, hogy az öreg a jövőbe látott, vagy ismert engem, hogy ilyen cifrázva mutatott irányt? (most rajtad keresztül) Kedveltem volna az öreget, mindig kedveltem az egyenes embereket.

Nekoashi2005 2020.04.02. 16:51:34

@Grimbusz Makszimusz:
"Jajmár kitsi buzizatsi, "

Na ez már nagyon langyos volt...

Nekoashi2005 2020.04.02. 16:52:24

@6.Lenin:
A tartótiszted felébresztett?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.04.02. 16:57:56

ÓRIÁSI #MOMENTUM GYŐZELEM A FIDESZ, EZEN BELÜL IS A ZORBÀN FELETT!!!!

MÁR NINCS SOK HÁTRA ÉS JÖVÜNK!!!
AZ IMF MAJD RENDBE RAKJA AZ EURÓ ÁRFOLYAMOT!!!

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 17:01:09

@FCUK29: csak egy felvetés: sz'ted nem lenne kevésbé támadható a ner, ha a család és a lovagok által ellopott/átirányított pénz nem magánvagyonokba kerülne, hanem egy állami vállalatba? ha nem lölö kft.(mely minden forrását és megbízását a költségvetésből nyerte és nyeri), hanem a magyar állami vállalat birtokolja? kb. mint a norvég olajipar állami alapja? te tényleg elhiszed, hogy akár mészáros, akár tiborcz üzletileg bármit is letett volna az asztalra? hogy gyurcsány vagyona másként keletkezett, mint az orbán-bányák?

én nem vagyok egy erős és uralkodó állam híve, de mo népességének mások a preferenciái. de ezt az erős államot korrupció nélkül is létre lehetne hozni, mint pl. szingapurban, ahol protekcionizmus volt a helyiek védelmében, de nem neporizmus, hanem meritokrácia. moon nincs erős állam, moon egy erős párt van, mely mindent megkaparintott, s melynek van max. 60k tagja. és van 10M-s népessége. anélkül is élhetne a mai szinten a lakosság, hogy az egypárt mindent elzabrálna. igaz, akkor az egypárt nem élne ilyen szinten.

kondor kata, bencsik, gajdics, stefka: ezek acsarognak, mint nemzeti érzelmű értelmiség (kondoron (aki ügynök volt) kívül mind szellemi toprongy)... egy szűröst vagy pozsgayt emelnek piedesztálra? egy hóbagollyal kerülnek egy csapatba? egy schmitt a köztársasági elnök? erdélyből importált nulláknak a kezébe teszik le a kultúra irányítását? egy milliárdokat síboló szdsz-s özvegye a nemzeti emlékezet nagyasszonya? vicc az egész;-)...

morph on deer 2020.04.02. 17:02:54

@6.Lenin:
“ Engednek egyedül az utcára? Vagy mindig van melletted valaki?”

Mindig, de minimum két méter távolságra.

Amúgy nem figyelsz: én egyetértettem azzal, amit mondtál, és kiegészítettem az aktuális, empirikus úton beszerzett információval.
Ráadásul nem én, hanem te próbáltad csoporthoz kapcsolni, vajh mi okból?
:))

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 17:03:28

@Nekoashi2005: sosem volt kommunista, állampárti volt, az nem ugyanaz...

Nekoashi2005 2020.04.02. 17:10:31

@Sir Bates dö Hól:
Tudod mit jelent a Telenor szó?
A Tele az telefon - ezt biztos kitaláltad- a nor pedig Norvégia. Norvég állami cég... És azért működik a szisztéma, mert a cég vezetését az állam nevezi ki szakemberek közül, de magára a cég működésére semmilyen befolyása nincs.

chrisred 2020.04.02. 17:14:04

@Grimbusz Makszimusz: "Ez elsősorban Magyarország és csak másodsorban az unió területe, a belépéskor ilyesmiről szó sem volt, ki kell lépni a gecibe!"

Dehogynem, legfeljebb te nem voltál tisztában vele, hogy a menekültügy a közös uniós szakpolitikák közé tartozik, és olyan intézményes formák között működik, mint például a dublini egyezmények. Csak tudod, ha nem ismered a szabályokat, az nem ment fel a felelősség alól.

6.Lenin 2020.04.02. 17:14:39

@morph on deer:

Mert már annyira unom ezt a seggnyalózást, hogy arra ugrottam.

Azok, akik egy fal előtt bólogatva kis üzeneteket dugdosva bólogatnak, azok kinek a seggét nyalják?
Minden ember csak önmagával érthet 1et? Akkor mi a faszért vannak baloldaliak, jobboldaliak, liberálisok. Mi a faszért van annyi vallás? Ők mind seggnyalók?

Nyilván minden oldalon, minden vallásban vannak hamis próféták, haszonlesők. Mindenben, amit emberek csinálnak.

Az miért van, hogy egyik oldalon lévő gazember nem egyenlő az egésszel, a másik oldalon meg igen?
Aki így gondolkodik, az nem önmagát minősíti? Akkor ki is a jobb ember? Mi, ki dönti el?

Tényleg kezd ez már nekem kibaszott unalmas lenni.

chrisred 2020.04.02. 17:21:01

@Grimbusz Makszimusz: "Amúgy korrekt jellemrajzot adtál magadról, meg a hazaszeretetedről, hogy egyből a bíróság, meg az uniós idióták pártjára állsz!"

A magyar történelemben csak Szálasiék meg a moszkovita bolsik tettek egyenlőségjelet a haza és a magyar állam között. Az én hazám nem egyenlő néhány hatalmi helyzetbe kerülő pártkáderrel. Ha a magyar állami vezetők szabályt sértenek, akkor ránk, magyarokra hoznak szégyent, viseljék a következményeit.

6.Lenin 2020.04.02. 17:26:16

@chrisred:

Mikor volt utoljára hazád? Nagyobb, mint a kertetek (ha van)? Hányan vagytok ott magyarok?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 17:33:16

@chrisred:" Dehogynem, legfeljebb te nem voltál tisztában vele, hogy a menekültügy a közös uniós szakpolitikák közé tartozik, és olyan intézményes formák között működik, mint például a dublini egyezmények. "

Persze komám, én semmit sem tudok, de te (ti) annál jobban! Csakhogy a menekültügyi szerződéseknek pont az alapvető paramétereit veszik semmibe ezek a tagállamok, ugyanis, biztonságos országokon keresztül, nem háborús övezetekből érkező, beazonosíthatatlan, okmányokkal nem rendelkező embereket akarnak behozni ide egyesek! Ezek egyszerűen nem felelnek meg a menekültügyi paramétereknek és így, pont az általad oly hülyén felhozott dublini törvény értelmében, vissza lehet őket küldeni azon schengenihatár menti országba, ahol beléptek és ezek mi vagyunk! Mi meg majd fizetjük a táborozásukat nálunk, meg őrizzük őket, meg fizetjük a hazautazásukat, közben meg még küzdünk is a soroscivilekkel ugye? A németek, meg a többi meg majd röhög rajtunk, mert annyit segítenének, amennyit a görögöknek, meg az olaszoknak segítettek! Vagyis semmit! Ezt akarod, vagy csak pusztán hülye vagy és azt sem tudod, miről beszélsz?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 17:45:04

@chrisred: "Amúgy korrekt jellemrajzot adtál magadról, meg a hazaszeretetedről, hogy egyből a bíróság, meg az uniós idióták pártjára állsz!"--------------------------
A magyar történelemben csak Szálasiék meg a moszkovita bolsik tettek egyenlőségjelet a haza és a magyar állam között. Az én hazám nem egyenlő néhány hatalmi helyzetbe kerülő pártkáderrel. --------------------

Ó, te debil lumpenproliság lovas mellszobra, mondsza, miért beszélsz itt összevissza, amikor annyi agyad sincs, mint egy pondrónak!
Be akarnak ide telepíteni nemkívánatos szarháziakat az EU-s barmok, te meg itt örvendezel, hogy jól kibasznak Orbánnal?
A haza tényleg nem egyenlő ezzel a kormánnyal, de azt felfogod, hogy ha ez a kormány már nem lesz hatalmon, a betelepített migránsok akkor is itt lesznek? Te sem itt laksz ostoba gyík? Mert ha itt laksz, akkor elsősorban magaddal baszol ki és nem a kormánnyal! Baszki ti libsiprolik már annyira elvakultan orbánfóbiások vagytok, hogy még ha szarban fuldokolnátok, akkor sem fogadnátok el a lapátnyelet Orbántól, ha az akarna kihúzni! Megértetted amit ugatok, te szerencsétlen ártány?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 17:48:07

@chrisred: Te vetted át az ügyeletes hülye szerepét itt? Te debilebb vagy mint a buzizacsi!

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 17:50:43

@Nekoashi2005: így van, az állam, mint a közösség megtestesítője, nem mint önálló aktor, tulajdonol egy társaságot, mely egyenrangú a többi szereplővel... működő modellt írtam le, tettem arra javaslatot;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 17:52:26

@chrisred: az külön érdekessége a helyzetnek, hogy kik tárgyalták le a csatlakozást, melyik kormány;-)...

chrisred 2020.04.02. 17:59:56

@Grimbusz Makszimusz: "Csakhogy a menekültügyi szerződéseknek pont az alapvető paramétereit veszik semmibe ezek a tagállamok, ugyanis, biztonságos országokon keresztül, nem háborús övezetekből érkező, beazonosíthatatlan, okmányokkal nem rendelkező embereket akarnak behozni ide egyesek!"

Igen, úgy fest, hogy te az alapvető ismereteknek is híján vagy ezen a téren.

1. Biztonságos ország - ilyen fogalmat a menekültügyi egyezmények nem tartalmaznak.
2. Nem háború övezet- mint például Szíria?
3. Okmányokkal nem rendelkező - a menekültügyi eljárás célja, hogy a menekültként elismert személy okmányokkal rendelkezzen.
4. Beazonosíthatatlan - a XXI. században?

"Ezek egyszerűen nem felelnek meg a menekültügyi paramétereknek és így, pont az általad oly hülyén felhozott dublini törvény értelmében, vissza lehet őket küldeni azon schengenihatár menti országba, ahol beléptek és ezek mi vagyunk!"

A kvóták pont azt a célt szolgálták volna, hogy a schengeni határországok idegenrendészeteit tehermentesítsék.

"A németek, meg a többi meg majd röhög rajtunk, mert annyit segítenének, amennyit a görögöknek, meg az olaszoknak segítettek! Vagyis semmit! "

Bizonyára nem vagy tisztában azzal, hogy a 2015-ben érkezett menedékkérők túlnyomó részével a német idegenrendészetnek kellett foglalkoznia.

chrisred 2020.04.02. 18:04:40

@Grimbusz Makszimusz: "Be akarnak ide telepíteni nemkívánatos szarháziakat az EU-s barmok, te meg itt örvendezel, hogy jól kibasznak Orbánnal?"

A menekült státusz nem jelent betelepítést, mert csak ideiglenes tartózkodást jelent. Ellentétben mondjuk a magyar kormány által árusított letelepedési kötvénnyel, aminek a nevében is benne van, hogy letelepedési jogot jelent.
Amúgy meg egyáltalán nem örülök, mert a kormány jogsértéseit nekünk, adófizetőknek kell majd kifizetni. Kicsit olyan, mint a börtönbiznisz. Ők tudatosan megszegték a szabályokat, politikai tőkét kovácsoltak belőle, a számlát meg a magyar adófizetők állják.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 18:08:13

@Sir Bates dö Hól: külön érdekessége a helyzetnek, hogy kik tárgyalták le a csatlakozást, melyik kormány;-)...

Ja külön érdekes, hogy akkor még éveket adtak embercsempészet címszóval azoknak, akik olyat csinálnak, mint most a civilszervezetek!
Persze mindegy, megint előugrott a megfelelő debil érv, a figyesz tárgyalta le a csatlakozást, arról meg még szó sem volt, hogy így fogják értelmezni a saját szabályaikat és tömeges migráció sem volt!

eszti..... 2020.04.02. 18:10:41

ha a menekültügyet kiveséztétek, akkor ajánlom Trianont, az is egy hálás téma. igaz, nincsenek benne buzik /legalább is én nem tudok róla/ de majd megoldjátok vhogy.. :D

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 18:29:33

Most olvasom a legfrissebb hírt hogy az unió legfontosabb problémája most hogy a Fideszt kizarjak a neppartbol és cseh Katinka örömére újra meginditsak a 7. Cikkely eljárást. Igaz hogy még az első sem ért véget de biztos ami biztos

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 18:33:50

@eszti.....: ha a menekültügyet kiveséztétek, akkor ajánlom Trianont, az is egy hálás téma..

Mi van Trianonnal husom? Kvázi érvényét vesztette, mert Ausztrián és Románián kívül a többi ország felrúgta az egyezményt, mostanra olyan országok rendelkeznek azon területek felett, amik akkor még nem is léteztek és nem szerepelnek az egyezményben! Pl. drótostótia! :PPPPPPPPPP

Grimbusz Makszimusz 2020.04.02. 18:36:43

@eszti.....: igaz, nincsenek benne buzik /legalább is én nem tudok róla/ ...........

Miről tudsz te? :P Buzik minden hol vannak salynosch! :D

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 18:45:58

@eszti.....: azt azért megkerdezem téged mi vesz rá arra hogy ekezed azt az országot folyamatosan amiért a papad az életét adta volna? És nem a Fideszrol beszélek hanem az országról. Ja és még egy kérdés ez nem politikai! Miért van az hogy ha kimegyek Szlovákiába és beulok egy étterembe és szlovákul kérek vmit akkor is basznak kiszolgalni? Hátha te tudod a választ.... Mert te nagyon ismered őket. Köszi a választ

2020.04.02. 18:50:56

@Nekoashi2005: A liberálbolsi klónommal vitázott az imént.
Ha én írok egy véleményt azt mindig megindoklom, .., azzal vagy egyetért, vagy nem , de ilyen bunkó beszólást tőlem még nem olvasott itt sem ön, sem más.
Úgy egyébként meg azt írtam önnek,hogy azt a témát befejeztem, miért folytatnám akkor mégis.
Rá kell kattintani a hozzászóló nevére, ha gyanús vagy értelmetlen és egyből látható, ha légy került a levesbe, mint most is!

Nekoashi2005 2020.04.02. 18:53:29

@Sir Bates dö Hól:
Itt egy cikk arról, hogy milyen egy igazi skandináv liberális állam...

m.origo.hu/itthon/20141020-norvegia-ahol-nincs-allami-korrupcio.html

"A tavalyi választások után új kormány alakult. A kabinet sajtósa viszont a régi maradt. Nem cserélték le, miként a minisztériumi dolgozókat sem. Sőt, Erna Solberg miniszterelnök az elődjét, Jens Stoltenberget javasolta a NATO főtitkárának. Magyarra fordítva olyan ez,
mintha Orbán Viktor Gyurcsány Ferencet vagy Bajnai Gordont ajánlotta volna valamely nagyon fontos nemzetközi tisztség betöltésére
a 2010-es hazai választások után. "

"A hatvanas években az ország egyetlen szénbányájában, fent a Spitzbergákon történt egy szerencsétlenség, amelyben sokan meghaltak. Jött egy vizsgálat, és kiderült, hogy a bányaigazgatóságban csupa inkompetens ember ült. Állami cég volt, ahol a haverok egymásnak osztogatták a pozíciókat. A robbanás után látszott, hogy a cég vezetése nem végezte jól a munkáját. Ebből akkora botrány lett, hogy lemondott a kormány, és a következő teljesen átalakította az igazgatóság összetételét. Nemcsak a bányáét, hanem az összes norvég állami vállalat valamennyi vezető testületét. Akkor hozták meg azt a törvényt, hogy innentől állami cég vezetésében az állam nem képviseltetheti magát. Csak független igazgatók. Ez azóta is így működik. A Telenornál is, amely szintén állami vállalat.

Korányi BalázsFORRÁS: ORIGO
Két éve a Telenort felügyelő miniszter megpróbált beleszólni a működésükbe. Annyit üzentek neki vissza, hogy
semmi köze hozzá.
Ezért tudnak az élet minden területén felelős döntéseket hozni, ezért nincs korrupció. Szakemberek ülnek mindenhol. Állami cégek, de mind hihetetlenül versenyképesek.

Jó, hogy említette a korrupciót. Ebben az országban létezik a Norvég Olajalap, amelyben annyi pénz van, hogy azt a hétköznapi ember el sem tudja képzelni. Ennek a működését sem árnyalta be soha semmilyen korrupciós szándék?

Nem. És azt sem gondolná senki, hogy az Olajalapnak a vezetője fizetéscsökkentést kért. Nem másnak, magának. Ez az ember 850 milliárd dollárt felügyel. Ez a norvég éves GDP duplája. Ilyen volumenű pénzalap nincs a világon. A mostani vezérigazgató a belépésekor azzal akart példát mutatni, hogy a saját jövedelmét csökkentette azért, mert szerinte a világ bankárai túl sokat keresnek."

2020.04.02. 18:54:23

@Grimbusz Makszimusz: Az EU csatlakozási tárgyalásokon Megyó intézte a legfontosabbakat és ő is írta alá Koppenhágában.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 18:59:15

@Tényelek: ezért kell 1 jó kis lógót választani, mint pl. azénkis delíriumos ferkóm (a legjobb lógó az országban)
mert ha lógó van a multi tolvaj kis lippsi kretén bukik, mivel csak egy lógót lehet egy emil címhez lógatni

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 19:00:35

@Nekoashi2005: ezzel mit akartál mondani? Mert ennek annyira van értelme mint megdicserni tiborczot hogy miután kapott ingyen pénzt vissza dobott 0,01 százalékot a népnek. Nagy istenek valóban.

2020.04.02. 19:01:58

Szerintem beszéljünk már egy kicsit a cikk témájához kapcsolódva.
Van itt több hazátlan, akinek a meggyőződése, hogy az okosok hagyják el ennek a térségnek az országai.
Főként tőlük kérdezném, hogy ha az összes okos kiment nyugatra, akkor hogyan lehetséges az, hogy most hogy Európa nyakig ül a szarban, mégis ezekben az országokban születnek olyan találmányok, újítások, amivel meglehet menteni Európát, míg nyugaton eddig semmilyen innovációval nem állt elő rengeteg kúrva okos ember.
A csehek gyártják a nyomtatható maszkokat, a szlovákok szintén maszkban alkottak nagyot, míg a magyarok nagy valószínűséggel az egész világot meg tudják menteni a csoportos lélegeztetőgép találmányukkal.
Ráadásul az összes találmányt szabadprédaként dobták be a világpiacra, az használja fel a jogokat, aki akarja, .., pedig a magyarok simán euró tízmilliárdokat akaszthatnának havonta.
Az egy másik kérdés, hogy ezekről vajon miért nem számol be a liberálbolsevik média, ., nehogy már jobban érezzék magukat az olvasóik :-) , mert hát mi ezeket tudjuk csak a sajátjaikat zárják el az örömtől?

morph on deer 2020.04.02. 19:02:22

@6.Lenin:
“ Mert már annyira unom ezt a seggnyalózást, hogy arra ugrottam.”

Ami elég “nagy ugrás” (©Mao) lehetett, mivel én még hasonlót sem mondtam :)
Persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne igaz, amit mondasz, sőt! :D)))

Ahogy látom, nem vagy képes elképzelni azt, hogy amit én mondok az történetesen pontosan azt is jelenti, amit olvasol!
És ha még nem vetted volna észre, én nem próbálom eufémizmusokba csomagolni a mondókámat, mert sem szégyenlős nem vagyok, sem ijedős, a szépelgő mellébeszélés sem tartozik a tulajdonságaim közé, szóval ahogy hajdan a szakmában mondták, WYSIWYG.

Nekoashi2005 2020.04.02. 19:06:33

@a nagy hohohorgász:
"És nem a Fideszrol beszélek hanem az országról. "

Ez jól hangzik, csak a fidesses agyakban nem ez van!

Itt van ez az utolsó húzása a csutinak, ami kihúzta a gyufát a néppártban. "Támadják Magyarországot!", "Meg akarják mondani a magyaroknak"! stb..

Egy l...szt anyuka, ahogy Hofi mondaná! A csutit támadják! És ő Magyarországgal azonosítja magát! Meg a hívő tagozata is! Hogy is mondta 2002-ben? "A haza nem lehet ellenzékben!" Ez igy igaz, mert a fidess és ő volt ellenzékben, nem a haza!
Most is hogy beszél? "Döntöttem, adtam....." Ez beteges! Tényleg csak azért nem koronáztatja meg magát, mert nincs benne az alaptörvényben. Még! Majd a kétharmad!

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 19:08:39

@Tényelek: tartok tőle hogy ez a kérdés is megválaszolatlan marad. Én azt a kérdést tennem fel hogy mo legjobb egyete (ceu ha nem tudná valaki

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 19:09:00

"A helyzet fonákságát jelzi: miközben egyes norvég visszaélések amerikai érdekeket is sértenek, az ő esetükben a konkrét bizonyítékok ellenére sem válaszolt kitiltással az Egyesült Államok. – Ezek az ügyek már kezdik megkérdőjelezni a norvég vállalatok hírnevét – jelentette ki Guro Slettemark, a Transparency International (TI) norvég főtitkára az oslói parlamenti meghallgatáson."
+
444.hu/2017/09/18/21-evet-kapott-a-norveg-sztarnyomozo-akirol-kiderult-hogy-egy-evtized-alatt-4-tonna-hasist-segitett-az-orszagba-csempeszni
+
A TI azután adta le a figyelmeztető lövéseket, hogy három vezető norvég mamutvállalat – a Telenor, az ország legnagyobb műtrágyagyártója, a Yara International és a hadiipari Kongsberg – súlyos korrupciós ügyekbe keveredett, amelyek egy részében jelenleg is tart a nyomozás. A norvég kormány számára kifejezetten kínos, hogy mindhárom óriáscégben jelentős tulajdonrésze van, így felvetődik annak a felelőssége, hogy tudott-e a visszaélésekről, és ha igen, miért nem tett ellenük időben.
+
A gazdag nyugdíjasokra alapozva hasít a dunai szállodahajós biznisz, tíz év alatt másfélszeresére nőtt a forgalom. Az ágazat legnagyobb szereplője a Hableány balesetében is érintett Viking, amelynek köszönhetően norvég milliárdos tulajdonosa ellen azonban eljárások is indultak szülőhazájában adóelkerülés és korrupció miatt. "

tovább is van mondjam még?

2020.04.02. 19:11:27

@a nagy hohohorgász: Próbálkozni azért lehet :-) .

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 19:16:49

@Nekoashi2005: te miért nézel engem hülyének? Tudod miért nem csinálja ki Orbánt az EU? azért amiért Orbán sem a ferkot. És ezzel csak mo szív. És Orbán ezt nagyon jól tudja. Orbán politikailag zseniális már már emberileg egy fokkal jobb mint az ellenzék. És sajnos ebben a szituációban ez elég. Kire szavazzak bmeg aki még ennyit sem ad?????

2020.04.02. 19:17:38

és akkor Kari Geri gyorsítaná a járványt, .., még ma is heringekként utaztatta az ápolókat, bolti dolgozókat, rendőröket, ... magyarul a legfontosabb embereket a városban.
Lehet, hogy rövidesen kiderül mért kapott Sorostól pénzt, mert ekkora rohadt patkány egy városvezető önmagától nem lehet?!
www.atv.hu/belfold/20200402-furjes-riadot-fujt-centikre-allnak-az-utasok-gyorsulhat-a-jarvany/hirkereso

6.Lenin 2020.04.02. 19:22:50

@morph on deer:

Néz nekem tök mind1, hogy kinek a seggét nyalod _(kivel, kikkel értesz 1et akármiben)
1x kérjél meg egy kívülállót, hogy olvassa el a neved alatt megjelent hozzászólásaidat, úgy, hogy ő nem tuja kit takar a név.
Nagy tételben fogadnék, hogy azt mondaná, ez egy gyurcsányista fasz. (nem minden, de a többsége ezt sugallná neki)

Szerinted miért nem lehet elismerni egy embernek a tehetségét egy ADOTT környezetben, ahol abból főzöl ami abban a környezetben van. Nem álmokról beszélek, meg, mi lenne ha, meg máshol a szar az mogyorókrém, stb.
Nyilván mindenkinek vannak elképzelései, mindenről, de mit ér, ha a valóság más.
Az sem mérvadó, hogy esetleg te, mit is tudnál kihozni az adott lehetőségekből, mert nem a te kezedben van a döntés joga. Elmélkedni lehetne róla, talán nem is ártana, de nincs sok jelentősége, értelme a valóságban.
Bár jóval több értelme lenne, mint annak, ami itt zajlik. Tök mind1 mi a téma, a legtöbb hozzászóló maga alá szeretné gyűrni a másikat, anélkül, hogy képes lenne értelmes megoldásokat kínálni, vagy a megoldás felé vezető lehetőségekről cserélnénk véleményt. Miért is szavazhat valaki Gyurcsányra, és, ha neki joga van, akkor a másik miért ne szavazhatna Orbánra. Ebből miként lehetne kitörni? Ki lehet?
Ehelyett megy a pöcsméregetés minden értelem nélkül.
Szerintem.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.02. 19:26:05

az 1000es klubb
total deaths

Italy 13,915
Spain 10,096
USA 5,775
France 4,032
China 3,318
Iran 3,160
UK 2,921
Netherlands 1,339
Germany 1,048
Belgium 1,011

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 19:30:25

@6.Lenin: és ezt miért nem lehet balról is leirni? De figyeld meg erre sem lesz válasz

Nekoashi2005 2020.04.02. 19:45:44

@a nagy hohohorgász:
"Amúgy még mindig nem kaptam választ arra hogy kire szavazzak ha nem akarok narancs birka lenni! "

Ó, erre nagyon egyszerű a válasz! Arra kell szavazni, aki kevésbé káros, kevesebbett lop - nem épít a kert végébe stadiont közpénzből példáúl - nem épít ki magaköré személyi kultuszt, aki nem tesz a haza és saját maga közé egyenlőségjelet, nem kéri fel strómannak gyerekkori gázszerelő megbízható - de buta félanalfabéta - barátját, stb, stb, stb....

Kielégítő volt a válaszom?

Azzal meg ne gyere, hogy milyen szuper a gazdaság, mert eddig a nemzetközi gazdasági mutatók felfele mutattak, de most zuhanásba mentek! És 10 év kormányzás után már nem lehet nyolcévezni!

Tudom, hogy később majd azzal jön a hívő tagozat, hogy "a Miniszterelnök Úr nem tehet a válságról, hogy áldassék minden lépése!" Gyurcsány sem tehetett, mégis belebukott, mert nem volt felkészítve az ország, ahogy most sincs!

Lehet, hogy ha nincs a 2008-as válság, simán behúzza a baloldal a 2010-es választást, de volt válság.... És most is van, és lesznek munkanélküli tömegek, és vannak családok ezrei, ahol mindkét szülő dolgozik/dolgozott, de szuper gazdasági teljesítmény ellenére legfeljebb egy havi tartalékuk van

Nekoashi2005 2020.04.02. 19:47:35

@a nagy hohohorgász:
"és ezt miért nem lehet balról is leirni? De figyeld meg erre sem lesz válasz"

Mit?

6.Lenin 2020.04.02. 19:51:42

@a nagy hohohorgász:

Tudom, hogy nem lesz, mert ezek a felületek másról szólnak, sajnos. De, ha megnézed az emberiség történetét, talán hiú ábránd a megoldásról álmodozni.
Valszeg így vagyunk (direkt) programozva. Ki erre, ki arra, hogy tudjunk mindig miért harcolni, ki, ki a maga igazáért, mert nyilván mindenki csakis az igazat birtokolja, és a másik a geci.
1x vitáztam egy hívővel, hogy ha nem lesz szegénység, éhség, fájdalom, igazságtalanság, akkor mi a faszt ér az élet? Ha nem tudom mi a rossz, honnan a faszból tudnám, hogy mi a jó?

El kell olvasni Simone De Beauvoir: Minden ember halandó c. könyvét. Az élet értelme, hogy 1x vége, van mit veszítened, ha nem lenne vége, értelme se lenne. Értéktelenné válna minden. És természetesen te adsz neki értelmet, azzal, hogy védesz egy segget, van miért harcolnod. Piros, barna, zöld, szivárvány, csak annak érdekes, aki azért harcol.
Szerintem

2020.04.02. 19:53:01

@Nekoashi2005: "ha nincs a 2008-as válság, simán behúzza a baloldal a 2010-es választást, de volt válság..."
Lehet, de mire alapozza, amikor 2008-ban a Fidesz népszerűsége 70%-os parlamenti eredmény hozott volna a válság előtt és után is?
Azért mert önnek tetszett a rendőrterror, attól még a többség nem igazán értett vele egyet.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:04:04

@Nekoashi2005: tehát konkrét pártot nem mondtál! Nekem továbbra is a Fidesz az aki a legkisebb kárt okozza. Valószínűleg te is ezért nem tudsz egy konkrét pártot megnevezni.
A másik pedig hogy akkor a 2006 os őszi önkormányzati választást miért nyerte agyon a Fidesz???? Nem az a kérdés hogy egy havaria helyzetre ki készült fel hanem az hogy ki hogyan kezeli és hogyan jön ki belőle? Elquro szent Ferenc alatt mi vezetnenk a halálozási és fertőzöttsegi listát ezt te is tudod. És pont ezt nem mondja ki az ellenzék te fasz.

2020.04.02. 20:04:22

@6.Lenin: "Minden ember halandó "
Ha pénze van azért még lehet akkora szerencséje, mint Rockefellernek, hogy 14-szer találtak neki pont olyan donort, ami megfelelt a szervezetének, .., de a végén ő is meghalt.

Nekoashi2005 2020.04.02. 20:05:11

@Tényelek:
Nem tetszett a rendőrterror, bár én arra emlékszem igazán, hogy a fradi meg az újpest ultrák balhéztak, gyújtogattak, pl tv székházat..... És ha nincs 2008-ban válság, nincs megszorítás.... Azt nem mondom, hogy biztosan nyert volna a baloldal, de a fidess nem szerzi meg a parlamenti helyek kétharmadát, nem tudja átírni az alkotmányt, a választási törvényt, az alkotmánybíróságba nem tudja beültetni az embereit stb... 2014-ben a fidess listán 45 %-ot szerzett és nyert. 1998-ban nagyjából ennyit szerzett a baloldal az első fordulóban és vesztett....

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:09:59

@6.Lenin: igen, erre olvasmány nélkül is rajon az ember ha gondolkozik. Engem az zavar hogy nincsenek érdemi kommunikációk ezáltal lassabban halad a dolog.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:12:49

@Nekoashi2005: tudod mikor kezdődött a megszorítás te fasz? 2002ben a 101. Napon. Lehet hogy te nem emlékszel de az én pénztárcam igen. Ezert nem lehet téged komolyan venni mert a kérdésed is hazugsag...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 20:15:08

@Grimbusz Makszimusz: b+, minek reagálsz, ha csak bullshitre tellik?;-)... nem kötelező mindenhová odaböffenteni egyet... főleg nekem? Mirr-Murr;-)...

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:15:33

@Nekoashi2005: figyelmedbe ajánlom a YouTube korai videóit meg a boszme coming outjat. 2006ot is az uniónak köszönhetitek aki segített hazudni.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:16:51

@Sir Bates dö Hól: te szőr de bozgor, ha annyit kerestél amit írtál akkor miért csigazabalok szarat takaritod????

6.Lenin 2020.04.02. 20:19:21

@Tényelek:

Nagyon sok emberrel beszélgettem erről a kérédről. Voltak, akik foggal-körömmel ragaszkodtak az élethez, azok, akiknek sivár, értelmetlen volt az életük, sok mindent nem éltek meg. A pénznek nincs ebben nagy jelentősége, Senki nem vitte még magával.

Beszéltem olyan nagyon idős emberekkel is, akik kérték az urat, hogy szólítsam már magához őket. Szerintük, nekik tartalmas, értékes volt az életük, szinte mindent átéltek, aminek van értéke.
Természetesen az életösztönt most ne vegyük itt figyelembe. Az egy program. Tőlünk független.
Szerintem.

6.Lenin 2020.04.02. 20:22:20

@a nagy hohohorgász:

Igen, ha gondolkodik. Hány 100 000 év érdemi vitára gondolsz még, néhány már mögöttünk van.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:24:50

@6.Lenin: igen de ezt hiába mondod annak akinek egy új almás telotol magomlese lesz. Most meg sír hogy nincs pénz kajára... Hahaha

Nekoashi2005 2020.04.02. 20:26:29

@a nagy hohohorgász:

"tudod mikor kezdődött a megszorítás te fasz?"

Aha kezdődik a személyeskedés! Megint telitalálatot értem el!

"Elquro szent Ferenc alatt mi vezetnenk a halálozási és fertőzöttsegi listát ezt te is tudod. "

Ez valami alternatív párhuzamos világ?

Ez pont olyan mint amikor Paula asszony ezt mondta Mézga Gézának: "Ha a Huffnágel Pistához mentem volna feleségül!"

Tudod mi Gyurcsány legnagyobb, megbocsáthatatlan bűne? Hogy azon a bizonyos tv vitán felmosta a csutival a padlót! Javaslom, nézd meg a vitát hang nélkül! Gyurcsány uralta a teret, a csuti széteső és felkészületlen volt. A vita után sok elemző azt rótta fel Gyurcsánynak, hogy túlságosan bedarálta az ellenfelét!

Mondjuk a csuti azóta egyetlen egy vitát sem vállalt be egyenlő feltételek mellett, sőt, már több éve csak "baráti" újságíróval áll szóba....

Milyen amikor egy komoly újságíróval találkozik a fidesses? Hát ilyen....

444.hu/2020/04/01/hatszor-kerdeztek-meg-varga-judittol-hogy-miert-nincs-hatarido-a-felhatalmazasi-torvenyben

eszti..... 2020.04.02. 20:26:55

@a nagy hohohorgász:

amiért a papad az életét adta volna?

hagyjuk már ezt a Daniel Steel-es romantikus felhangot!
b+! két dédapám maradt a fronton- szerinted önként akartak bevonulni? itt akarták hagyni családjukat, hogy a hazáért harcoljanak- asszonyaikból önként csináltak hadiözvegyet, gyerekeikből hadiárvát????
a fenét! elmentek, mert elvitték őket. nem volt arra pénzük, hogy menlevelet vásároljanak. különben hadiszökevénynek minősítik és fellógatják őket, mert azoknak még golyó sem járt.
nagyapámat 17 évesen sorozták be. ő megúszta a kolerát, csontig lesoványodva, tüdőbetegen jött haza. hemzsegtek rajta a tetvek, az ólban mosakodott meg, váltott ruhát.....
úgyhogy ne mesélj itt magasztos eszmékről. a bront se akart kimenni- a hazáért!!- elhajtották őket mint a barmokat a vágóhídra.
folytköv.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:28:34

@6.Lenin: sajnos én is érzem hogy reménytelen, de azt is tudom hogy csak együtt lehet megoldást találni.... Sajnos.

eszti..... 2020.04.02. 20:28:49

@a nagy hohohorgász:

.....
ekézed az országot- azt hogyan kell? azt mondom, csúnya az alakja, vagy hülyék laknak ott, esetleg rövid a történelme (!!!!)
ki vezeti az országot?- a kormányok. mindig a kormányokat szidtam, szidtam és fogom is szidni, mert csapnivaló törvényeket hoznak és lopnak, mint a sátoros cigány. ezt is, az előzőt is, meg a következőt is......
nem tudom, mikor jött divatba a kormányok imádása. miért ne kritizálhatnánk az aktuális kormányzatot? kinek volt az az elmebeteg ötlete, hogy a kritika, az az előzőek piedesztálra emelését jelenti??????

nem szolgáltak ki? olyankor nagyon gyorsan át kell menni a szembelévő étterembe...

Nekoashi2005 2020.04.02. 20:31:47

@a nagy hohohorgász:

Itt van egy dicsérő és elismerő vélemény Gyurcsányról!

m.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:33:46

@Nekoashi2005: és mivel nyerte a a vitát te okos???? Hazugsaggal. Amihez a demokratikus unió csapolt. Meg ti is hogy hurrá vki lemosta Orbánt. Orbán arra a vitára tényekkel készült. És igen ott lett elbaszva mert Orbán váltott a hazugsagra és abban nyert. Igen Ferkó baszta el!!!! Orbán meg élt vele.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:37:29

@eszti.....: de hol van itt a demokrácia???? Nekik lehet???? Akkor ha neked ami itt van nem tetszik akkor ne pofazz bele és maradj a totoknal! Te mondtad nem én.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:39:00

@eszti.....: de milyen indokkal teszik hogy nem szolgálnak ki? Erre válaszolj kérlek.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:40:17

@a nagy hohohorgász: csak nem rasszista nácik a kedvenc totjaid?????

eszti..... 2020.04.02. 20:40:19

@a nagy hohohorgász:

mi van, kicsi? érdemi hozzászólás nincs?
kevés vagy te ahhoz, hogy engem utasítgass....:D :D

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 20:41:59

@a nagy hohohorgász: leírtam a véleményem a migrációról, tekintsd kiindulási alapnak; fogsz rá reagálni? vagy csak válaszokat követelsz?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.02. 20:43:31

@Tényelek:

Rákerestem a gugliban a csoportos lélegeztető gépre, de csak csopotos frtőzés megérkezéséről tájékoztatott a törzs. Hol van ez a csuda találmány?

6.Lenin 2020.04.02. 20:43:57

@a nagy hohohorgász:

Nem reménytelen, hiszen ez a cél, harcolni az igazadért, ez adja az értékét az életednek.
Én inkább azt mondanám, ha elfogadjuk a Big Bang-et (mint spontán valamit) akkor a végcélt nem ismerjük, a "miért is"? A miénknek lesz (vagy azt hisszük), hogy az a cél amit mi kitűzünk magunknak. Ahogy a másik is, de pont ezért szeretném fejbe baszni, mert az enyém jobb(nak tűnik), és addig nem nyugszom, míg nem győzök.
Mi a faszért kéne a másikkal kiegyeznem? Feladni a harcot? Hát a nagy lófaszt, nehogy már ennek a sötét seggfej Neokashi-nak legyen igaza, B+. Rúgj bele rendesen, megérdemli.

Na, jó8!
Mindenkinek.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 20:50:53

@a nagy hohohorgász: mert anyádat futtatom, s itt többet lehet keresni, mint a szemétégetőnél, azért... s ismered anyádat, kontroll nélkül nem lehet hagyni, mindig belenyúl a kasszába...

(a tanácsadásról akarsz beszélgetni? te milyen területen mozogsz?)

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:51:21

@Sir Bates dö Hól: az a válaszom a te írásod alapján hogy mo döntött nem kérünk belőle. Ezt az írásod alapján el tudod fogadni mert ha a hülyék többen vannak akkor ez van. Ez a demokrácia amiért kuzdotok. Vagy nem?

6.Lenin 2020.04.02. 20:52:07

@a nagy hohohorgász:

Ha a sok sötét seggfej téged szeretne legyőzni, akkor nyerésre állsz valójában. Azért támadnak, mert nem tudják elviselni, hogy nincsenek komoly érveik veled szemben.
Hajrá Mo, hajrá magyarock!

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:53:41

@eszti.....: képes vagy válaszolni? Anyazhatsz is csak a választ írd le. Miért nem szolgálnak ki a tótok?

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 20:56:51

@6.Lenin: ja ja. De ez szomorú hogy a saját erdekuket is bealdozzak a verbális faszsagert????

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 21:00:54

@Sir Bates dö Hól: és a te anyad még mindig csaucseszkuhoz imádkozik?

Nekoashi2005 2020.04.02. 21:01:00

@6.Lenin:

Mi van büdös kommunista letelt a műszak?

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 21:04:42

@a nagy hohohorgász: nem, én érveket vártam volna... az is érv, ha azt írod "mert mi félünk/utáljuk a muszlimoktól/-az, mi félünk/utáljuk a nem_fehérektől/-et"... de akkor ne féljen senki ezt leírni, ez nem szégyen...

sz'tem te azon kívül, hogy itt jasszoskodsz a hatalom mellett (a hatalom mellett érvelni: hát, azért ez jellem kérdése), semmilyen érdemi eszmecserébe nem mersz belemenni: s jól teszed, hisz ismered a saját korlátaid;-)...

morph on deer 2020.04.02. 21:06:11

@6.Lenin:
“ Néz nekem tök mind1, hogy kinek a seggét nyalod _(kivel, kikkel értesz 1et akármiben)”

Az a gond, hogy te a világért nem tudod elképzelni azt a helyzetet, hogy valaki utálja orbánt, meg az általa képviselt műdzsentri, magyarosch stílust, és közben nem akar helyette mást imádni, más seggét SEM nyalni?

Most te arra hivatkozol érvként, hogy az én nézeteim egybevágnak a Gyurcsányéval, és akkor ez már perdöntő bizonyíték arra, hogy én csakis Gyurcsány-seggnyaló lehetek, nyilván azért, mert a te világodban valamilyen seggnek mindenáron kell lenni ahhoz, hogy legyen mihez igazodnod.

Én meg egy autonóm személy vagyok, minden értelemben, és még csak véletlenül sem vagyok rászorulva arra, hogy a bárkihez tartozás határozzon meg engem!

Én úgy gondolkodok, ahogy ÉN azt jónak tartom, - és ezek szerint nem kevesek gondolkodásmódja tart kábé ugyanabba az irányba, egyike ezeknek Gyurcsány.

Ráadásul - újabb bizonyíték,- képzeld el, hogy ma szerintem is, meg a Fletó szerint is szar az idő! Na, ha most ez nem tesz engem gyurcsányista seggnyalóvá, akkor nincs is olyan, mi?

Mondom, értem én, hogy neked úgy könnyebb orbánhitűnek lenni, hogy bemagyarázod magadnak, hogy aki nem úgy gondolkodik, mint te, az csakis Gyurcsány híve lehet, holott lófax, mama!

Én én vagyok, saját integritással, aki tisztán azért utálja ezt az orbanista mocskot, mert nem összeegyeztető az értékrendjével, és nem másért!

Mindenesetre tőlem vigasztalhatod magadat, hogy más sem különb, mert más is segget nyal, de fogod tudni, hogy ez csak egy önáltató hazugság. És nem fogsz neki örülni, de ez már a te dolgod, sajnálom.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 21:06:18

@a nagy hohohorgász: nem, apádat bassza egy felcsatolható műbránerrel... sz'tem pontosan azzal, amivel aztán apád analizál téged...

Nekoashi2005 2020.04.02. 21:07:12

@a nagy hohohorgász:
Nézd meg ezt a videót hang nélkül!
Figyeld meg, melyik vitázó tartja a szemkontaktust végig, és összeszedett, és melyik az aki kerüli a szemkontaktust és széteső, zavarodott benyomást keltett!

A tv vita ilyen műfaj! Aki nem tudja a mondanivalóját hitelesen előadni az veszített, mert miért hinnék el neki azt, amiben láthatóan ő sem hisz! Persze, aki 14. havi fizetést ígér, az már nagának sem hisz....

m.youtube.com/watch?v=auf55j8PhhI

Nekoashi2005 2020.04.02. 21:10:26

@a nagy hohohorgász:
Ja, és nem szeretem Gyurcsányt, mert ha Öszödön befogja a száját, akkor nincs semmi balhé Pesten, és nem ülne a nyakunkon a csuti, aki lassan az egész országot felfalja...

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 21:11:46

@Nekoashi2005: erről beszéltem én is hogy ma az nyer aki hitelesebben tud hazudni. Ebben most Orbán jobb. De nekem ez nem jó. De Orbán a hazugság mellett jobban teljesít mint Ferkó meg csapata. Te miért akarod őket vissza?

morph on deer 2020.04.02. 21:12:31

@Nekoashi2005:
“ Tudod mi Gyurcsány legnagyobb, megbocsáthatatlan bűne? Hogy azon a bizonyos tv vitán felmosta a csutival a padlót!”

Nálam meg az, hogy ezt korán abbahagyta, és civilizált, európai emberként kezelte ezt a kis gecit még akkor is, amikor módjában állt volna kicsavarni a nyakát.

Ilyen szempontból még talán a Hufnágel Pisti is is racionálisabban lépett volna..:(

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 21:13:26

@Nekoashi2005: igen ha nincsen oszod akkor most hasitana a pannon puma.. Aha hát persze.

Nekoashi2005 2020.04.02. 21:14:37

@látjátok feleim szümtükkel:
Keres rá a kesma lapokra. Mindegyikben benne van ugyanaz a cikk, természetesen szerző nélkül... haon.hu, szon.hu beon.hu stb...

Pont ez teszi kétségessé a hír valódiságát.... Az indexen vagy a 444 mindig ott van a szerző neve, de itt nincs...

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 21:14:54

@a nagy hohohorgász: egyikotok sem válaszolt a kérdésemre. Szopjatok lovat. Akkor hajrá Fidesz.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 21:18:11

@Sir Bates dö Hól: nézz tükörbe és meglatod az igazságot.

Nekoashi2005 2020.04.02. 21:22:39

@a nagy hohohorgász:
Ez nem teljesen így hangzott:
“Ha Szlovákia azt mondja, hogy ő a tátrai tigris, akkor Magyarország a pannon puma”

Ez kb olyan, mintha egy ismerősöm - mondjuk 170 cm magas és 120 kg - azt mondja magáról, hogy izmos, én meg azt mondom rá, "hogyha te izmos vagy akkor én vagyok a Schwarzenegger", mert én 180 cm és 100 kg vagyok....

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 21:22:42

@morph on deer: nem ismeri az "autonóm" jelentését... és ha valamit nem ért, akkor ideges, zavart és agresszív lesz...

2020.04.02. 21:23:36

@látjátok feleim szümtükkel: Na ezért kellene néha jobbos médiát is olvasgatni, mert így csak a sipítozás, nemzethalál víziója jut, ha valaki csak a liberálbolsevik médiát zabbantja, ..., ezért szoktam én mindkét oldalt követni, .., hátha még a patkány libsik is felfedeznek valami jót, .., nem jellemző, de két évente egyszer arra is van példa.
De most a járvánnyal kapcsolatban csak és kizárólag a rosszat írják, náluk csak másnap hír, ha megjön egy repülő 2000 lélegeztető géppel az is maximum egy mellékhír, .. ez van, nekünk ez jutott.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 21:25:36

@a nagy hohohorgász: van neked, vagy bárki másnak fogalma, hogy mi volt az öszödi beszéd eredeti célja?

morph on deer 2020.04.02. 21:29:38

@Nekoashi2005:
“ mert ha Öszödön befogja a száját, akkor nincs semmi balhé Pesten, ”

A helyzet ennél még rosszabb.
Ha az őszödi össznépi lebaszás helyett még időben elküldi a drágajó elvtársakat a bánatos francba, - szó szerint, - akkor talán lett volna lehetősége tenni is valamit a pofázás helyett.
Csak benne volt a régi párt-loyalitás, és inkább egyezkedni próbált. Naná, hogy a kedves elvtársak az első adandó alkalommal hátba szúrták, mivel ők nem akartak a világon semmi változást, csak el akarták bliccelni az újabb négy évet, aztán majd csak lesz valami.

Na ebbe köpött bele Gyurcsány, és erre fel támadt az a kiváló ötlete az érintetteknek, hogy a felvétel kiszivárogtatásával lemondásra kényszerítik a Fletót, és minden mehet tovább, mint régen.
Csak éppen messze túllőttek a célon, mert alábecsülték orbán elszántságát és rafináltságát, azaz hogy milyen messzire hajlandó elmenni a hatalomért, és ez lett az eredménye, ami.

2020.04.02. 21:34:10

@Sir Bates dö Hól: Az öszödi beszéd célja az volt, hogy kegyetlenül elbaszott államháztartás rendbehozatalához megnyerje Gyurcsány a képviselők támogatását, mert olyan patkány módon loptak, csaltak, hazudtak, hogy még a saját pártjának prominensei sem tudtak róla, .., itt tudták meg először, hogy pannon puma nem is létezik, sőt már az állatorvosra sincs pénz, ezért olyan megszorítások kellenek, ami közelít a Bokros csomaghoz, ...,
Olyan szarul álltuk, hogy abban az évben közel 10% volt az államháztartási hiány, még a hatalmas őszi megszorítások után is, ami kis híján világcsúcs lett csak az egész évben polgárháború dúlta Libanon tudott ránk verni, de ők is csak 0,2 %-al.

Nekoashi2005 2020.04.02. 21:37:33

@Tényelek:
" Na ezért kellene néha jobbos médiát is olvasgatni, mert így csak a sipítozás, nemzethalál víziója jut, ha valaki csak a liberálbolsevik médiát zabbantja, ..., ezért szoktam én mindkét oldalt követni, .., hátha még a patkány libsik is felfedeznek valami jót, .., nem jellemző, de két évente egyszer arra is van példa.
De most a járvánnyal kapcsolatban csak és kizárólag a rosszat írják, náluk csak másnap hír, ha megjön egy repülő 2000 lélegeztető géppel az is maximum egy mellékhír, .. ez van, nekünk ez jutott. "

És hol jelent meg a hír? A Kesma lapokban! A megyei lapokban szó szerint ugyanaz a szöveg van, de nincs ott a szerző neve... Vagyis a központból küldték a szöveget, de senki - legalább is újságíró - a nevét nem adta hozzá! Egy ilyen fontos felfedezésről szóló hírhez? Több mint gyanús!

haon.hu/eletstilus/tomeg-lelegeztetogepet-fejlesztenek-az-obudai-egyetem-kutatoi-3945435/

szon.hu/eletstilus/tomeg-lelegeztetogepet-fejlesztenek-az-obudai-egyetem-kutatoi-3806211/

boon.hu/eletstilus/tomeg-lelegeztetogepet-fejlesztenek-az-obudai-egyetem-kutatoi-4162239/

www.heol.hu/eletstilus/tomeg-lelegeztetogepet-fejlesztenek-az-obudai-egyetem-kutatoi-2327295/

Hogy is mondta az origo főszerkesztője? Nem tudja, ki írta a cikket, ki szerkesztette és ki engedélyezte a megjelenését...

2000 lélegeztető gép? Mintha olvastam volna az oroszok küldeményéről az olaszoknak, és mintha lett volna egy kis minőségi hiba...

nepszava.hu/3072396_oroszorszagbol-szeretettel-hasznalhatatlan-az-olaszorszagba-kuldott-segelyszallitmany-80-szazaleka

Szóval azért jól nézzék át a küldeményt....

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 21:38:21

@Nekoashi2005: csak a tigris tényleg tigris volt a puma meg egy fing a szélben 2002 és 2010 között. Ember saját magadat hulyitsd.

a nagy hohohorgász 2020.04.02. 21:39:06

@Nekoashi2005: arra a kérdésre hogy akkor kire szavazzak te szar?

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 21:41:28

@Tényelek: meleg, de nem forró; az mszp platformjait visszaszorítva egyértelművé szerette volna tenni dominanciáját a párton belül... esetleg tudod, hogy ki volt/lett volna ebben legfőbb szövetségese/támasza a párton belül?

Nekoashi2005 2020.04.02. 22:00:36

@a nagy hohohorgász:

"@Nekoashi2005: arra a kérdésre hogy akkor kire szavazzak te szar? "

Hozzászólásod finom stílusából - a minimális önkontrollt is elvesztetted - minden értelmes ember számára egyértelmű teljes fölényem mind erkölcsi mind ténybeli szempontból!

Már válaszoltam 2 óra 17 perce!

Nekoashi2005
2020.04.02. 19:45:44
@a nagy hohohorgász:
"Amúgy még mindig nem kaptam választ arra hogy kire szavazzak ha nem akarok narancs birka lenni! "

Ó, erre nagyon egyszerű a válasz! Arra kell szavazni, aki kevésbé káros, kevesebbett lop - nem épít a kert végébe stadiont közpénzből példáúl - nem épít ki magaköré személyi kultuszt, aki nem tesz a haza és saját maga közé egyenlőségjelet, nem kéri fel strómannak gyerekkori gázszerelő megbízható - de buta félanalfabéta - barátját, stb, stb, stb....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.02. 22:06:24

@Sir Bates dö Hól: Akartam már olyat írni leninnek amit te is írtál

Nekoashi2005 2020.04.02. 22:07:38

@Tényelek:
"mert olyan patkány módon loptak, csaltak, hazudtak, "

Itt időbeli tévedésben vagy, mert a nagyüzemi lopás 2010 májusa után indult be, pl a 3000 milliárd magánnyugdíjvagyon ellopásával....

Az akkori kormány fő bűne az volt, hogy nem csinálta meg a fontos strukturális változásokat, pl egészségügy, bár ezt a mostani kormány sem csinálta és csinálja....

"Bénaságuk" meg abban állt, hogy nem találtak ki maguknak egy jó kis ellenfelet, akit hétről hétre legyőzhetnek, és akitől a nép retteghet, például migráncsok, Soros, civilek stb....

2020.04.02. 22:13:46

@Nekoashi2005: A nagyon gyenge szellemi képességűek kedvéért odatettem a fejlesztés hivatalos honlapjának linkjét, ..., ha elolvasta volna az origo cikkét, akkor látta volna, hogy ott is feltüntették.., 50 IQ fölött meg biztosan eszébe jutna mindenkinek, hogy megnézi az Óbudai egyetem honlapját.

Az orosz segélyszállítmány idecitálása meg már betegség, .., főként, mert mint később kiderült nem az volt a probléma, hogy nem működőképesek, hanem az, hogy egyből nem lehetett őket használni, mert más csatlakozói voltak, mint ami az olaszoknak volt, .., azóta mindegyik működik, de ezt valamiért nem hozták le ugyanazok a lapok, akik csak egy jót putyinoztak a cikkeikkel.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.02. 22:15:58

@Nekoashi2005: Az egyik oldalon nem emlékeznek rá ki építtette a völgyhidat a másik oldalon azt nem tudják ki szerezte a Donáth annát lejárató cikket.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 22:18:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Lajosom rottyon van, megment a feje, megsütötte a napocska...
nem itt született -gyakorlatilag egy "köcsög migráncs" az ő terminológiájuk szerint-; akkor volt külföldi kiküldetésben, mikor vörös útlevelet sem adtak mindenkinek, de nem volt beütve istenuccse; stb.... még a saját hozzászólásain belül is elveszti a fonalat... fel nem fogja, hogy mit írnak neki... régen lehet, hogy értelmesebb volt, de már nem is leszálló ágban van, hanem már mariana-árok mélységben áll bele naponta a földbe... s mivel nem ért semmit, agresszívvá válik és mocskolódni kezd;-)...

2020.04.02. 22:24:26

@Nekoashi2005: "mert a nagyüzemi lopás 2010 májusa után indult be,"
Azért bennem csak felvetődne, hogy hová let az adóbevétel, amivel párhuzamosan 12.000 milliárddal nőtt az államadósság és nagyjából + 20.000 milliárd államadósságon kívűli államadósságot halmoztak fel a PPP "beruházásokkal". Ez utóbbi beruházásokat nagyjából a harmadából meg lehetett volna csinálni, .., és annyira ügyesen loptak Gyurcsányék /Mellesleg a PPP Bajnai által kitalált konstrukció volt./ , hogy még most is évente közel 2.000 milliárd forintot kell fizetnie a magyar kormánynak az ilyen elbaszott beruházások után.
Ha nem loptak, akkor hol van az 32.000 milliárd forint és a nyolc év adóbevétele?
Nagy jóindulattal meg lehet találni maximum 8-10.000 milliárdnyi értékű beruházást, de többi elszállt , ..., ami persze lehetetlen, mert a pénz olyan,mint az anyag, nem vész el csak átalakul, ..., ezzel párhuzamosan magyar szekció jött létre a szingapúri, thaiföldi tőzsdén külön magyar csoportok jöttek létre, .., bár gondolom ez csak véletlen, .., az itteni kőművesek lopták ki adózás előtt a pénzüket.

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 22:30:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: völgyhíd;-)... ugye engem sokszor idegenszívűznek... de ezek a mindenoldali barmok nem veszik észre, hogy az apáik, nagyapáink csatáit vívják, s azokat örökítik át gyerekeikre: '80-ban, '90 után születettek beszélnek úgy a kádár-rendszerről, kommancsozók, bolsiznak, mintha személyes tapasztalatuk lenne bármiről is... ez nonszensz;-)... gyalázom a nemzetet: mivel? azzal, hogy megkérdem, pontosan miért is kellene büszkének lennem évszázadokkal ezelőtti történtekre, amihez semmi közünk? ma mire lehetünk büszkék, mint magyarok? a mi időnk, a ami generációk mit tudnak felmutatni, amihez valóban tevőlegesen hozzájárultak? ettől persze mindig idegesek és agresszívek lesznek;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 22:36:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: azt senki sem tudja, de vagy valami baltafejű szláv, vagy valami pajeszos indiai keverék... valójában mindegy, amennyi, magát színmagyarnak valló hülye van, nem oszt, nem szoroz, főleg, hogy vele tényleg csak sűrűbben vannak, bárhová is csámpázik a vén marhája...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.02. 22:39:46

@Sir Bates dö Hól: Mondjuk azokra akik ezért a csöves országért az életüket adták talán büszkék lehetünk ha nem is melldöngetve.
Mint ahogy mindenkire aki valami nagy dolgot tesz.
De amúgy én is szidom rendesen a fajtákat!

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 22:49:52

@Tényelek: bulangiu, attól, hogy számtalanszor leírjátok ezeket a baromságokat, bele-beleszúrva egy valahonnan kikukázott adattal, még nem válik igazzá, du-te dracului...

az ilyen köcsögök (ráadásul te importált köcsög vagy, hogy szakadt volna anyádba a fejed!) csupán a történelmet akarják átírni, a ner-i bréinsztorming utasítása szerint, miközben a jelent tagadjátok: mészáros, a család, a lovagok mind-mind piaci alapon, tehetségüknek köszönhetően jutnak előre, ők nem tolvaj seggnyalók, nem ők nem, de a '10 előttük, azok igen; gyurcsány rablóprivatizált, de az orbán-bányák azok vérrel-verejtékkel-kitartó_munkával jött létre, piaci körülmények között... b+, a ner-ben egyetlen piaci szegmens van, ahol tényleg komoly verseny zajlik: miként lehet minél potensebb segget kinyalni, na ott aztán tényleg kőkemény a verseny... madtrka...

engedélyes pinaellenőr 2020.04.02. 22:52:43

@Sir Bates dö Hól: Tehát akkor a franciák se legyenek büszkék Napóleonra vagy a II. vh-s ellenállóikra.Az usákok se Washingtonra, Lincolnra, Sherman tábornokra. Magyarázd el nekik, hogy ez fasság.

engedélyes pinaellenőr 2020.04.02. 22:56:46

@Sir Bates dö Hól: "gyurcsány rablóprivatizált, de az orbán-bányák azok vérrel-verejtékkel-kitartó_munkával jött létre"

Hihi, elefántszar vs. légyfing. Akkor már miért nem Simicskával jössz inkább? Ja, hogy ő már jó srác lett a G-nap óta? :>

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 22:58:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: figyelj, én sohasem szégyellem, hogy magyar vagyok, de azt sem szégyelljék, ha angol, orosz, román, német, cigány, stb. lennék... moon a büszkeség forrása a körülöttünk elhelyezkedők lenézése, de ez nem patriotizmus, hanem sovén etnicizmus;-)...

eszti..... 2020.04.02. 23:04:08

@engedélyes pinaellenőr:

csak ki ne derüljön néhány évtized múlva, hogy a G-nap egy nagy átverés volt...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 23:04:56

@engedélyes pinaellenőr: te tisztában vagy az orbán-bányák jövedelmezőségével, annak alakulásával pl. '98-02 között?;-)...
simicska hogy jön ide? attól, hogy nem vett részt egy szimpla hazaárulás van, még nem lett jó gyerek, legalábbis sz'tem... attól még el kellene számolnia az ügyeivel...
mily érdekes azonban, hogy pont az orbán-bányák ügyét kezded relativizálni;-)... ellenben elismerted, legalábbis ráutaló magatartással, hogy orbán és családja lopott;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.02. 23:14:21

@engedélyes pinaellenőr: aha, én ezt gondolom... te például büszke vagy vajkra? és koppányra? engem az tölt el csodálattal, hogy Európa legnagyobb útkereszteződésében megmaradt és gyarapodni tudott egy kis, teljesen idegen csoport, s a mai napig él a nyelve, s nagyon örülök, hogy ez az anyanyelvem...

DR. Smit Pal 2020.04.02. 23:21:27

@Sir Bates dö Hól: "én sohasem szégyellem, hogy magyar vagyok"

Lofaszt vagy te magyar. Semmi kozod az orszagunkhoz.

2020.04.02. 23:31:40

@Sir Bates dö Hól: "du-te dracului... ""s nagyon örülök, hogy ez az anyanyelvem... "
Azt értem, hogy örül annak, hogy román az anyanyelve, mert rendszeresen románul ír, de mi köze van ehhez bárkinek is itt, tudjuk enélkül a vallomás nélkül is?!

engedélyes pinaellenőr 2020.04.02. 23:37:10

@Sir Bates dö Hól: Privatizálgatott mindenki, a nagy falatok persze a fő elvtársaknak jutottak, vagy azoknak a nyugati tőkéscsoportoknak , akiknek ők közvetítettek. Az se volt mondjuk egy hátrány, ha valakinek Apró Piroska volt az anyósa...

engedélyes pinaellenőr 2020.04.02. 23:44:02

@Sir Bates dö Hól: Vagyis akkor már ott tartunk, hogy valakire büszkének lehet lenni és valakire nem. Ez már egy módosult álláspont az előzőekhez képest.
A konkrét történelmi helyzet , amit írtál sem olyan egyértelmű, politikai oldalak szeretik látni pro és kontra..Vagyis a sámánhívők az árulót, a mindenkori progresszió hívei pedig az akkori nyugat nagy barátját látják Istvánban. Ehhez képest még István életében hadjáratot indított a magyarok ellen az új császár II. Konrád.

2020.04.02. 23:54:48

@eszti.....: Ez egy elem a védekezési variációban, ami nem bizonyít semmit, bár nem is tagad.
Azt tudta, hogy 12 szer több a barna szemű bűnöző, mint a kék szemű és, hogy a bűnözők között a szőke hajúak csak négy százalékot tesznek ki?
Ezek tények, .., de ebből semmilyen következtetést, főként nem előítéletet nem szabad levezetni, mert az okokat nem a haj és a szem színe okozza!