B1 blogcsalád



Macron dönthet a Fidesz sorsáról

2019. május 16. - nickgrabowszki

Lehet, hogy megvalósul Orbán terve, de nem lesz benne sok köszönet. macor.jpg

Márciusban már úgy tűnt, az Orbán-párt helyzete megpecsételődött a Néppártban. Hivatalosan csak felfüggesztették a tagságát, nem hivatalosan biztosra vehető volt, hogy az EP-választás után kiteszik a Fideszt az EPP-ből.

Ennek okaként a magyarországi jogállamiság helyzetét jelölték meg, de ezen nincs mit vizsgálni, a Fidesz rég kiépítette a pártállamot Magyarországon. Ha ezen múlna már rég ki kellett volna zárni.

Ezért nyilván nem ezen múlik, hanem reálpolitikai okai vannak. Ti. a Néppárt koalíciós partnereinek, a szociáldemokratáknak elfogadhatatlan Orbán politikája, ezért az európai centrista nagykoalíció, a közös kormányzás folytatásának egyik - és nem is mellékes - feltétele, hogy a Néppárt megszabadul Orbántól.

Azonban még az sem biztos, hogy folytatódik a közös kormányzás.

Márciushoz képest mostanra annyiban változott a helyzet, hogy az európai szociáldemokraták deklarálták, megunták, hogy második legnagyobb pártcsaládként a jobbközép árnyékában élnek, és megpróbálnak összehozni egy baloldali többséget ez Európai Parlamentben.

Erről korábban a csúcsjelölt Frans Timmernans is beszélt, most ezt megerősítette Udo Bullmann frakcióvezető is. Eszerint a szociáldemokraták a baloldallal, a zöldekkel és a Macron-párttal kiegészült liberálisokkal kötnének koalíciót a Néppárt helyett.

Ennek 2 feltétele van:

  • a jövő hét végi választáson legyen meg az ehhez szükséges többség;
  • a liberálisok - különös tekintettel a francia államfőre - inkább az EP-t polarizáló többség mellé álljanak, mintsem az eddig kormányzó nagykoalíciót akarják folytatni.

Gyakorlatilag az a terv, hogy a Néppártot lecserélnék a baloldali és a zöld frakcióra.

A szociáldemokraták és a liberálisok nyerő helyzetben vannak, mert ők mindkét lehetséges koalícióban benne lennének.

Ha a terv megvalósul, akkor alighanem okafogyottá válik a Fidesz kizárása a Néppártból, mert akkor egy oldalra - ti. ellenzékbe - kerül a jobbközép és a szélsőjobb, ami pont az, amit Orbán is szorgalmazott.

Bár ő természetesen úgy képzelte - és talán még mindig képzeli, de a felmérések nem támasztják alá a vágyait -, hogy a Néppárt és a szélsőjobb koalíciója elég lesz a hatalom megszerzéséhez a Parlamentben és a Bizottságban.

A Néppárt természeten mindent elkövet, hogy ne álljon össze az ún. progresszív koalíció.

  • Például azt hangoztatják, hogy nem fognak össze a szélsőjobbal.
  • Biztosítják a reménybeli partnereiket a Fidesz kizárásáról.
  • Továbbá felkínálták a baloldalnak, hogy egy másik EB-elnököt jelölnek majd, ha Manfred Weber nem volna elég szimpatikus. (Ennek ment elébe Orbán.)
  • Akár a francia Michel Barnier néppárti alelnököt, hogy Macron ne álljon a terv mellé.

Az Unió irányításának sorsa a választási matematikától függ: ha meglesz a baloldali többség, akkor jó esélye van, hogy kitúrják a Néppártot a hatalomból.

Ez az eshetőség a Fidesz számára nem kecsegtet sok biztatóval. Ugyan egy oldalon maradnak eddigi legnagyobb patrónusukkal, a német kereszténydemokratákkal, de velük az utóbbi egy évben komolyan elhidegült a viszonyuk.

Továbbá a tervezett progresszív koalíció számára a szélsőjobboldal elleni küzdelem jelenti majd a legitimációt, azaz 

mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék Salvini és Orbán életét.

Különösen az utóbbiét, mert pillanatnyilag ő az egyetlen szélsőjobboldali hatalom az Unióban. (Ausztriában és Olaszországban csak kisebbségi koalíciós partner a szélsőjobb.)

Szóval lehet, hogy az következik majd, amit Orbán egy éve akar. Azaz Európa polarizációja és a centrista kormányzás felmondása, de a végén úgy érzi majd, mégse pont ilyen lovat akart.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5814830630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.05.16. 19:02:26

Ha jól értem a terveket, akkor ez pont az a forgatókönyv, amiért Orbán küzd.
Európai Unióban /Ez igaz a szélsőbalra is!/ szerencsére szélsőjobboldali párt még csak nem is működik 1% fölötti támogatottsággal. A szélsőséges pártok sajátja, hogy nem ismerik a meglévő parlamentáris rendszert, azt megkerülve akarnak hatalomra jutni, pl. Magyarországon a komcsi-szocdem koalíció 1919-ben vagy a nyilasok 1944-ban. Akikre meg próbálják rásütni most a szélsőségesség bélyegét, azok radikálisok.
Orbánék nyiltan azért birkóznak a Néppárton belül, hogy ne a gerinctelen balliberálisokkal /A cikk is azt írja, hogy bárkivel összeállnának a hatalom megszerzésért!/, hanem a radikálisokkal kell összefogni, mert azokkal az elvi alapok azonosak.

Aranka1973 2019.05.16. 19:21:55

Csak aztán nehogy az legyen, lippsikéim, hogy a méregződ-libbantka koalíciónak meglesz a többsége, de a bizottsági elnököt mégse adhatják, mert a Tanácsban bizony nem megy át!

Akkor aztán visszanyal a fagyi!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.16. 19:27:38

@Tényelek: "amiért Orbán küzd. Európai Unióban"

Ondó Viktor az EU szétveréséért küzd. Nem fog sikerülni a kis gecinek. :))

2019.05.16. 19:58:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Erről már halottam, de még soha egyetlen konkrétumot sem találtam arra, hogy Orbán szét akarná verni az EU-t.
Szerintem, ha a feleség máshová akarja tetetni a mosogatót a konyhában, az még bőven nem jelenti azt, hogy azt szeretné ezentúl ne legyen konyha a lakásban.

morpho 2019.05.16. 20:00:27

@Tényelek: "szerencsére szélsőjobboldali párt még csak nem is működik 1% fölötti támogatottsággal"

Magyarországon 49%-os támogatottsága van a kormányzó szélsőjobboldali állampártnak. Te miről beszélsz?

2019.05.16. 20:03:09

@morpho: Mitől szélsőjobboldali, azon kívül, hogy a balliberális oldal szerint mindenki náci,/ Vagy fasiszta, tetszés szerint./ aki nem közéjük tartozik? Kérhetek egy politológiai alátámasztást az állítására!?

morpho 2019.05.16. 20:10:22

@Tényelek: Olyan nincs, hogy folyamatosan az ellen a szervezet ellen kampányolok, akinek a tagja vagyok, akitől a pénzt kapom! Olyat nem csinálok, hogy a szervezet elnökét besározom és ezt kiplakátolom otthon. Olyat nem írok a plakátra, hogy "üzenjük Brüsszelnek"! Brüsszel mi is vagyunk ez egy államszövetség. Magyarország is tagja. Menjen oda és szólaljon fel, ha valami nem tetszik és ne plakátokon üzengessen! A férj nem a folyosón plakátolja ki, hogy "üzenem a feleségemnek, hogy elsózta a levest" Inkább megmondja személyesen, nem? Szerinted nem? Az meg külön vicces, hogy ócska hazugságokat firkálnak a plakátra. Ebből nem az jön át, hogy Orbán EU párti lenne!

morpho 2019.05.16. 20:14:11

@Tényelek: A fidesz nyiltan szélsőjobboldali párt. A jobbikot is jobbról előzte. Kirekesztő, gyűlöletkeltő, illiberális rendszert generáló széljobber párt. Nincs ezen mit magyarázni. Lega
lább ismerd be, hogy egy széljobber brigád seggét nyalod! Nem szégyen az, csak undorító.

rallus 2019.05.16. 20:15:01

Isten legyen irgalmas az EU állampolgáraihoz, ha a szocik nyernek.....

n_dy 2019.05.16. 20:26:19

a cikkből süt, hogy mára is kellett valami negatívat írni ...

taga20 2019.05.16. 20:27:23

@rallus: a geciknek és a náciknak örülnél mi?

n_dy 2019.05.16. 20:27:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: azért, mert te sem vagy az elmegyógyintézetben ...

2019.05.16. 21:14:27

@morpho: "gyűlöletkeltő, illiberális rendszert generáló széljobber párt."
Ki ellen kelt gyűlöletet, nekem még nem sikerült ilyen megnyilvánulásukkal találkozni?
Mi a baj azzal, ha illiberális rendszert akar valaki építeni; "Az illiberális demokrácia az, amikor nem a liberálisok nyernek".
"Lega lább ismerd be, hogy egy széljobber brigád seggét nyalod! "
Nem kell ahhoz nyaloncnak lenni, hogy valakinek más legyen a véleménye, mint öné!
Önnek valószínűleg nehéz elképzelni, de van élet a nyalonc státuszon kívül is!

Oxica 2019.05.16. 21:17:53

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj cigány, pont olyan mint egy kivénhedt falusi focista. A végén már csak a megye II. ben focizgat.
Karrierjének már rég leáldozott, már csak az összevásárolt, hazug propagandája tartja hatalomban, még egy ideig, aztán szép lassan összedől a felcsúti szaros kártyavár.
Aztán jön a teljes vagyonelkobzás és a börtön.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G.

2019.05.16. 21:19:42

@morpho: "Olyan nincs, hogy folyamatosan az ellen a szervezet ellen kampányolok, akinek a tagja vagyok, akitől a pénzt kapom!" Hogyne lehetne ellentmondani a családon belül, erről szól a demokrácia, bár ezt pár éve Brüsszelben nem így gondolják, nem kell átvenni tőlük a diktatórikus hozzáállást önnek!
Az EU előtt megnyitottuk a piacainkat, nem szedünk vámot, és egyéb adónemek is kivándorolnak az országból. Ennek a veszteségnek egy töredékét kapjuk vissza "támogatásként", de ezért nem kell hálásnak lennünk, mert ez az összeg a járandóságunknak csak egy része.

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 21:59:49

@Tényelek: "Az illiberális demokrácia az, amikor nem a liberálisok nyernek".

ez azért inkább a a funkcionális analfabéták és a hülyegyerek bonmotja, s nem egy korrekt definíció;-)... ha te azt követelsz, akkor adjál te is azt;-)... sz'al mi is az illiberalizmus definíciója?;-)...

Erimar Ri Tylen 2019.05.16. 22:00:33

csak egy kérdés: "a Fidesz rég kiépítette a pártállamot Magyarországon"
akkor hogyhogy a többi pár még nincs betiltva, bármit nyilatkozhatnak a tv-ben, rádióban vagy bárhol és mégsincs következménye? a pártállamban az állampártról nem volt szabad - de legalábbis "erősen egészségtelen" - rosszat mondani, kritizálni. most meg az ellenzék úgy szapulja Orbánt ahogy épp tudja...perek alig, ha van a bíróság (ami állítólag kormánypárti irányítás alatt) szinte sohasem ítél a kormány mellett. akkor ez most hogy is van?

2019.05.16. 22:04:43

@Sir Bates dö Hól: Elég kínos nekem definíciókat bemásolni a netről, mert valaki nem tudja és nem is akar utánanézni.
"az illiberalizmus fogalma a modern liberalizmus kritikájaként jelenik meg, magát újabb, sikeresebb korszaknak definiálva. Az illiberalizmus a liberális eszmékkel nem ért egyet, így a nyílt társadalom eszméje helyett a nemzeti szuverenitást és a hagyományokat tartja fontosabbnak, a melegházasság helyett pedig a klasszikus családmodellt népszerűsíti. Ebben az értelmezésben a liberalizmus fogalma nem azonos a demokrácia fogalmával (sőt, egyes liberális irányzatok egyenesen antidemokratikusak), így az illiberalizmus sem a demokrácia ellen irányul."

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 22:13:29

@Tényelek: hát egyrészt valóban kellemetlen a wikipédiát ide citálni, másrészt meg miért orbán hablatyát adod meg, mintsem zakaria definícióját, hisz ő alkotta a kifejezést?;-)...

amennyiben valóban phd-vel rendelkező társadalomtudós vagy, akkor vagy legyél korrekt, vagy ne válaszolj, mert nem szeretem, ha valaki pofátlan;-)... lehetsz pikírt, ironikus, szarkasztikus, de ne hazudj! tiszteld már meg a másikat! ez a minimum;-)...

FCUK5 2019.05.16. 22:13:38

Régóta tudjuk, hogy a baloldal olyan mint egy rossz kurva, és bárkinek szétteszi, csak basszák végre meg. Elárulom, ahogy itthon nem jön ez össze, Európában sem fog. Aztán a hiszti is egyre halkul majd, végül érdeklődés hiányában vége szakad.

7macska8 2019.05.16. 22:19:39

@morpho: Akkor előzte a Jobbikot jobbról,amikor az éppen balra tartott...Neki sikerült, a másik meg az árokban kötött ki.

Kukubenko 2019.05.16. 22:24:34

@taga20:

Máááá megint itt ostobáskodsz, féleszű, hugyos barom ?

törppicur 2019.05.16. 22:28:06

attól nem lesz egy párt szélsőjobb, hogy jobbra van a szélballibbant gyülekezettől.
A Fideszt ráadásul a saját tömege is a közép felé húzza.
Van arról valami hihető előrejelzés, mennyivel fog Macron pártja több delegálttal bírni, mint Orbáné?

Narancsos kommunizmus 2019.05.16. 22:29:50

Amihez Orbán hozzáér az vagy eltűnik, vagy szarrá vállik. Lám sikerült az európai jobboldalt is szétcsesznie. Nem kellett volna eddig védeni ezt a hazaáruló putyincsicskát.

morph on deer 2019.05.16. 22:35:00

@Tényelek:
"Az illiberális demokrácia az, amikor nem a liberálisok nyernek"

Tudod, ezzel “csak” az a baj, hogy a demokrácia vagy liberális, vagy meg nem demokrácia.

Az, hogy “illiberális demokrácia” egy oximoron, egy hamvába holt kisérlet arra, hogy szobatisztának próbálja mutatni hőn szeretett uralkodónk ezt az öszvér kényszerképzetet, ami most zajlik!
Jelenleg épp a nemzetiszocialista “erényeket” ötvözi a félfeudális hübéri renddel, holott lényegét tekintve ez a “kleptokrata szotyializmus” első hungarista változata, szerintem!
Na, hogy tetszik?

Maradjunk annyiban, hogy orbán - hűen tusványosi szavaihoz - egy “illiberális államot” épít, amelyben már szavakban sincs demokrácia.
Gondolom azért nem is használta akkor ezt a szót, nehogy megtévessze a rajongóit. Csak aztát kiderült, hogy éhgyomorra ez így azért kicsit durva, és hozzácsapták a “demokrácia” szót mégiscsak, hátha úgy emészthetőbb a balga lelkek számára. És lőn!

2019.05.16. 22:36:47

@Sir Bates dö Hól: "Az illiberális demokráciának több értelmezése is létezik. A fogalmat először Fareed Zakaria használta egy gyakran idézett cikkében, mely 1997-ben jelent meg a Foreign Affairs című lapban."
Kénytelen vagyok a wikipédiát idézni, de mint látható még az is túl magas szint önnek a témában. Az első mondatot kérném , hogy kétszer olvassa el, a bevésődés elősegítése érdekében!

2019.05.16. 22:40:36

@morph on deer: "egy “illiberális államot” épít, amelyben már szavakban sincs demokrácia. "
A liberális államban sincs szavakban sem a demokrácia.
A liberalizmus egy eszmei irányzatnak indult és mára vallássá degradálódott. Ha minden úgy valósúl meg, ahogyan az tudományosan le van fektetve, akkor az emberiség még olyan szintű diktatúrában sohasem élt, mint az lesz.

Aranka1973 2019.05.16. 22:42:42

@morph on deer: "Tudod, ezzel »csak« az a baj, hogy a demokrácia vagy liberális, vagy meg nem demokrácia."

Tudod, ha csak az a "demokrácia", amit a libsik határoznak meg (a jogi peremfeltételeit, vagy akár csak jelzőként), akkor mi inkább nem kérünk a ti "demokráciátokból" !

Nekünk jó lesz az is, ha csak a népakarat, a magyar nép akarata érvényesül !

Nekünk nem kell melegházasság ahhoz, hogy demokrácia legyen !

Nekünk nem kellenek muszlim betolakodók százezrei ahhoz, hogy demokrácia legyen !

És főleg: nekünk nem kell a libsi elkúró kurzus a liberális Fodorral, Bauerrel, Magyar Bálinttal, meg a többi libsi megmondóemberrel !

Aki ilyen "demokráciár"a vágyik, az költözzön Svédországba !

taga20 2019.05.16. 22:45:32

@Kukubenko: mi van szargerincű fityeszpatkány, mai is becsöngettél ide, és mai is elrohantál fogyatékos?

az a gáz parazita, hogy a fityesz tábor a te féle aljadékból áll!

taga20 2019.05.16. 22:47:39

@Tényelek: szerintem te mamá ne igyá semmit, me kezdesz a saját magad hülyeségébe belehülyülni.

tiszta kövérevtárs pofád kezd lenni!

morph on deer 2019.05.16. 22:51:19

@Aranka1973:
“Tudod, ha csak az a "demokrácia", amit a libsik határoznak meg (a jogi peremfeltételeit, vagy akár csak jelzőként), akkor mi inkább nem kérünk a ti "demokráciátokból" !”

Kis kedves, ez nagyon nagy marhaság, ugye tudod?
Inkább kérj meg valakit, hogy segítsen, ha egyedül nem megy, de lapozd már fel az értelmező szótár vonatkozó szócikkét, aztán szaladj neki mégegyszer..!
Sok sikert a kisérlethez!

morpho 2019.05.16. 22:51:48

@Tényelek: "Mi a baj azzal, ha illiberális rendszert akar valaki építeni; "Az illiberális demokrácia az, amikor nem a liberálisok nyernek"

Nem vagy te ennyire hülye. A demokrácia vagy liberális, vagy semmilyen. A liberális demokráciának semmi köze a liberalizmushoz. Azt jelenti, hogy a pártok SZABADON, MEGEGYEZŐ FELTÉTELEKKEL versengenek a hatalomért. Ha elé teszed azt, hogy "il", akkor tagadod magát a demokráciát. Az illiberális demokráciát Orbán találta ki, nem jelent semmit. Egyébként Orbánék megszüntették a magyar demokráciát, ezen nincs mit magyarázkodni, ne erőlködj!

"Hogyne lehetne ellentmondani a családon belül"
Azért ha agyerek az iskolába minden ajtóra kiragasztja az apja fényképét és aláírja, hogy egy fasz, az nem ellentmondás, hanem nyílt háború! Ráadásul nyilvánvalóan a magyar fideszes szavazók félrevezetését szolgálja.

"Az EU előtt megnyitottuk a piacainkat, nem szedünk vámot, és egyéb adónemek is kivándorolnak az országból. Ennek a veszteségnek egy töredékét kapjuk vissza "támogatásként", de ezért nem kell hálásnak lennünk, mert ez az összeg a járandóságunknak csak egy része."

Igen, van egy ilyen legenda, csak ez hülyeség. A magyar gazdaságot a nyugati+japán működőtőke tartja fenn a rendszerváltás óta. Ha ők kimennének, Magyarország lehúzhatná a rolót. A beszállítók, a munkaerő, az export, mind menne a levesbe. Tényleg a suzuki az nem Japán? Ők nem is EU tag... Soha nem volt még ekkora tőkebeáramlás az országba, amióta az EU tagság létezik. Nagyságrendekkel több pénz jött be, mint amennyi kiment. Nekik csak az olcsó munkaerőnk kell, piacként nem is látszunk. Lehet álomvilágban élni, de a KSH adatokat érdemes tanulmányozni a magyar beruházásokról, az elmúlt 30 évben. Aztán lehet firkálni faszságokat.

@törppicur: Orbán el akarja hitetni a magyarokkal, hogy ők egy jobbközép tömegpárt, de ezt már néhány fogalmatlan hülyén kívül Magyarországon sem hiszi el neki senki. Az Európai Néppártból nem azért baszták ki, mert a néppárt balra tolódott, hanem azért, mert Orbán a szélsőjobbra ment. Nézd meg kik a haverjai, akik járnak hozzá. Az olasz széljobb vezére, az osztrák széljobb vezére, meg egy halom keleti diktátor. Ez az ő családja. Ezt mindenki látja, te miért nem?

morpho 2019.05.16. 22:56:42

@Tényelek: @Aranka1973: Nem vagytok ti ennyire hülyék a liberális demokrácia kifejezésben a liberális a szabad versenyre és eszmerendszerre utal. Nem a politikai eszmére idióták! Tudjátok, az a szabad, aki nincs börtönben.

A liberális demokrácia jellemzői közül ti melyikkel nem értetek egyet?

Általános választójog
Szabad választások
Többpártiság
A hatalmi ágak megosztása: törvényhozó, végrehajtó hatalom és igazságszolgáltatás elválasztása
A törvények kikényszerítésének állami monopóliuma (az állam erőszakmonopóliuma)
A fegyveres erők civil kontrollja: választott képviselők ellenőrző szerepe
Az ellenzék jogosítványainak tiszteletben tartása
Minden csoport pártot alapíthat, amelyik betartja az alkotmányos elveket.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:00:13

@morpho: de az sem, hogy szélsőjobb...

Aranka1973 2019.05.16. 23:02:04

@morph on deer: A demokrácia a görög "δημοκρατια" (nép + uralom) szóból jön; sehol nincs benne a definíciójában a Liberálisok, a melegházasság vagy a muszlim bevándorló hordák befogadása (pont a népakarat ellenében) !

Ti persze nem szeretitek, sosem szerettétek, ha a nép tud dönteni, ezért kell nektek mindent így csűrni-csavarni, hogy a demokrácia nem is a démosz, a nép, hanem a liberálisok uralma !

Csak tudod, az a baj libsikém, hogy ezt már a magyar néppel nem tudjátok megetetni, mi 1994-98 és 2002-10 között kaptunk épp elég liberális "demokráciát", köszönjük, de elegünk volt belőle !

Max Cuda 2019.05.16. 23:03:03

@Oxica: @taga20: buzik arról hallottatok biztos hogy a világ 3 mindenható ura Putyin Hszi Csin és Trump pacsizott rövid időn belül Orbán királyotokkal, szóval Orbán akit ti csak Mindenható Uratoknak szólíthattok a legmagasabb ligában játszik, ti meg egyszerű közmunkások vagytok akiknek megengedik hogy éljetek. Szóval menjetek el szépen egy hét múlva szavazni a fidesz jelöltjére és cserébe szophattok nagy hatalmas fideszes farkakat és megbaszathatjátok magatokat hatalmas fideszes lőcsökkel ami után sóvárogtok

morpho 2019.05.16. 23:03:46

@Erimar Ri Tylen: "csak egy kérdés: "a Fidesz rég kiépítette a pártállamot Magyarországon"
akkor hogyhogy a többi pár még nincs betiltva" A Kádárrendszerben is volt választás, ahol a Hazafias Népfront jelöltjére is lehetett szavazni. Ez is rendszer része volt. A jenlegi ellenzéki pártok ugyanígy a rendszer részei.

"bármit nyilatkozhatnak a tv-ben, rádióban vagy bárhol és mégsincs következménye?"

Egyrészt a fidesz leuralta szinte a teljes médiát, alig jut el egy ellenzéki üzenet a választókhoz. Másrészt nincs ellenzék, csak úgy csinál, mintha lenne.

"a pártállamban az állampártról nem volt szabad - de legalábbis "erősen egészségtelen" - rosszat mondani, kritizálni" Azért Hofinak, a rádiókabarénak, vagy Árkusnak elnézték...a köztévében. Most milyen kormánykritikus műsor megy a köztévében?
A bíróságok bedarálása még folyamatban. Nem kell aggódni, egy-két év és minden pert a fidesz nyer. A bíróság kemény dió, lassan lehet leküzdeni. De dolgoznak rajta ezerrel. Ezért hozták létre a közigazgatási kamu bíróságokat...

Komment HUNter 2019.05.16. 23:04:14

@Oxica: a hozzászólásod pont annyira volt hasznos, mint te magad...

Sean MacTíre 2019.05.16. 23:04:53

@n_dy: tokre pozitiv a cikk, mi bajod. :D

Komment HUNter 2019.05.16. 23:06:14

@morpho: "A liberális demokrácia jellemzői közül ti melyikkel nem értetek egyet?"
Mondjuk veled. Baj?

Komment HUNter 2019.05.16. 23:07:36

@morpho: "Egyrészt a fidesz leuralta szinte a teljes médiát, alig jut el egy ellenzéki üzenet a választókhoz."
Ezt azért még te sem hiszed el, ugye?

Komment HUNter 2019.05.16. 23:09:24

@morpho: erős paranoia jellemez... a kacsa állandóan figyel téged is?

morpho 2019.05.16. 23:10:08

@Komment HUNter: A fidesz elmúlt 4 éve a Soros kampánnyal, a kamu bevándorlók millióival, a fékek és ellensúlyok kikapcsolásával, a totális állami megszállással és egy halom kulturális megoldással (emlékművek, szobrok) gyönyörűen lehozza a széljobbot. Hallgass Kövér beszédeket, olvass Bayer dolgozatokat. Az azért vicces, hogy Orbán liberálisként kezdte, aztán jött a polgári attitűd Torgyánnal, aztán a Jobboldali tömegpártosodás Dávid Ibivel, aztán a centrális erőtér, most meg a széljobbon kötött ki. Szépen végigment a pályán. Minden volt már, csak akasztott ember nem. Érdekes, amikor valakinek ilyen stabilak az elvei....

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 23:10:10

@Tényelek: én szóltam, sz'al társadalomtudós létedre szerinted van egy hangsornak több definíciója is? a wikipédiáról? akkor akkor húzzál a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba!;-) ez nem inszinuáció, csupán más a jelentéstartalma, mint amint te gondolsz;-)...

Komment HUNter 2019.05.16. 23:10:23

@morpho: "Nem vagy te ennyire hülye."
De te igen.

2019.05.16. 23:10:42

@morpho: "A demokrácia vagy liberális, vagy semmilyen." 1990 előtt ez a demokratikus mondat úgy hangzott, hogy a demokrácia vagy népidemokrácia vagy nem demokrácia. Érdekes párhozam és nagyjából a vehemencia is megegyezik. Elképesztően sokféle demokrácia létezik, ezek közül az egyiket lehet hívni liberális demokráciának, ha valaki ezt kizárólagosnak gondolja az már diktatúra.
"Azért ha agyerek az iskolába minden ajtóra kiragasztja az apja fényképét és aláírja, hogy egy fasz, az nem ellentmondás, hanem nyílt háború! " Rossz a hasonlat, ugyanis a Fidesz Magyarországon működik és az EU tagja. Ha jól tudom, akkor családon belül plakátolt, nem az USA vagy Oroszország útjai mellett, míg a gyerek kivitte a családból a belső problémát!
"Tényleg a suzuki az nem Japán? Ők nem is EU tag... Soha nem volt még ekkora tőkebeáramlás az országba, amióta az EU tagság létezik. Nagyságrendekkel több pénz jött be, mint amennyi kiment."
A Suzuki 1991-ben jött Magyarországra, nem igazán van köze az EU-s tagsághoz, sőt.
Magyarország nettó exportőr, ezért kizárt, hogy ha csak a vámmal számolunk, az kevesebb legyen, mint az az összeg, amit az EU ideutal, és akkor még többi egyéb bevételkiesésről nem is beszéltünk.
"Nekik csak az olcsó munkaerőnk kell, piacként nem is látszunk." Akkor miért vették meg a gyárainkat, majd bezárták és hozták a saját szemetüket helyette?
"Az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 1141 milliárd forint volt decemberben."
Ha csak a múlt év utolsó hónapját nézzük, akkor azt látjuk, hogy az 3,5 milliárd eurót tett ki, .. és hát az év 12 hónapból áll, ráadásul már 15 éve az EU tagjai vagyunk. Nagyon gazdag családban élhet, ha ön szerint ekkora összeg nem tétel.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:12:28

@morpho: "Egyébként Orbánék megszüntették a magyar demokráciát, ezen nincs mit magyarázkodni, ne erőlködj!"
Remélem, te nem is jársz el választásokra...

Komment HUNter 2019.05.16. 23:13:45

@morpho: "Azért ha agyerek az iskolába minden ajtóra kiragasztja az apja fényképét és aláírja, hogy egy fasz, az nem ellentmondás, hanem nyílt háború!"
És ti ráadásul azt írtátok alá: geci...

morpho 2019.05.16. 23:14:37

@Komment HUNter: " "A liberális demokrácia jellemzői közül ti melyikkel nem értetek egyet?"
Mondjuk veled. Baj?" Nem, de én nem vagyok a listán. Ez csak karcsú kitérőválasz.

"Egyrészt a fidesz leuralta szinte a teljes médiát, alig jut el egy ellenzéki üzenet a választókhoz."
Ezt azért még te sem hiszed el, ugye?" Ezt a kérdést csak kamuból és terelésből tetted fel, ugye? Azt nem hiszem, hogy elmeroggyant lennél. Összesen 476 tévé, rádió, online portál, nyomtatott napi-, és hetilap, folyóirat került fideszkézbe, a cél nyilvánvaló: a kormányzati üzeneteket még koncentráltabban, még több emberhez eljuttatni.

"erős paranoia jellemez... a kacsa állandóan figyel téged is?" Nem, én nem kacsába pisilek, összekeversz valakivel. Amúgy a poén jó volt.

2019.05.16. 23:15:34

@morpho: Kezdjük már az elején!
Az egyén szabadságának mindenhatósága, mi minden egyes közösségi érdek fölé emelkedik.
A liberálizmus azért torkollik totális diktatúrába, mert lebontja az összes stabil közösséget.
Kezdve a családdal, vallással, nemzettel. Ha sikerülnek mindezek, akkor 15 milliárd egyedül álló ember fog létezni a világon, akiknek semmi esélyük nem lesz megvédeni magukat a liberális demokrácia talaján álló hatalomtól.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:16:34

@morpho: "Igen, van egy ilyen legenda, csak ez hülyeség. A magyar gazdaságot a nyugati+japán működőtőke tartja fenn a rendszerváltás óta. Ha ők kimennének, Magyarország lehúzhatná a rolót."
Te még hiszel a mesékben? Szerinted tényleg jószolgálatból jönnek ide? Ha ők kimennének, akkor ők húzhatnák le a rolót... Kibaszott sok mindent kapnak cserébe, hogy itt a nyugati bérek töredékéért dolgoztatnak.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:20:21

@morpho: "Ezt a kérdést csak kamuból és terelésből tetted fel, ugye? Azt nem hiszem, hogy elmeroggyant lennél. Összesen 476 tévé, rádió, online portál, nyomtatott napi-, és hetilap, folyóirat került fideszkézbe, a cél nyilvánvaló: a kormányzati üzeneteket még koncentráltabban, még több emberhez eljuttatni."
Huh! Így összeszámoltad? Nem 477, biztosan?
Azért a támogatottságokat nézzük, akkor még mindig nagyobb az ellenzéki média arányaiban. Nyugtass meg, te is megtalálod a magadfajta retardált "újságírókat"...?

Komment HUNter 2019.05.16. 23:21:51

@Tényelek: Bocs, de ha hülyékkel leállsz vitatkozni, lesüllyedsz a szintjükre. Másrészt legyőznek a rutinjukkal...

morpho 2019.05.16. 23:23:36

@Tényelek: "Elképesztően sokféle demokrácia létezik" Ez hülyeség. Csak liberális demokrácia létezik.

"A Suzuki 1991-ben jött Magyarországra, nem igazán van köze az EU-s tagsághoz, sőt"

Ugye? Erre akartam utalni. Mégis megkapja ugyanazokat a kiváltságokat, pedig egy fillért nem fizet Magyarországnak.

"Magyarország nettó exportőr, ezért kizárt, hogy ha csak a vámmal számolunk, az kevesebb legyen, mint az az összeg, amit az EU ideutal"

Te miről beszélsz buta narancskullancs? Az üzemeket a nyugati autógyárak építették ők hozták a működőtőkét, a kapcsolatrendszert, a piacot és ők fizetika munkaerőt, aki magyar. Vámoltassuk már meg őket egy kicsit! :) Valszeg nem húznának el egy mozdulattal Kínába. Mi meg nézhetnénk ki bután a fejünkből.

A kisker forgalomnak mi köze van a multikhoz? Ezt te biztos érted.

Ekrü 2019.05.16. 23:23:40

@morpho: "Nem vagy te ennyire hülye. A demokrácia vagy liberális, vagy semmilyen."-Te sem lehetsz ennyire hülye.A demokráciának alapvetően két fajtája van a közvetett és a közvetlen.Ezeken belül pedig számtalan demokrácia létezik pld: gyámkodó,illiberális,konszenzusos,irányított,parlamentáris,pártmentes,szabadelvű (liberális) és még lehetne sorolni.Hazugság,hogy egy demokrácia vagy liberális vagy semmilyen.Az,hogy te a liberális demokráciát helyezed előnybe az a te dolgod,viszont másnak szíve-joga egy másikat választani.Végül is ez a demokrácia lényege ,nem igaz?
A többség akarata pedig majd dönt,hogy neki a demokrácia melyik fajtája kell.Elvégre a demokrácia így működik még akkor is ha ez neked nem tetszik.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:25:30

@Sir Bates dö Hól: "én szóltam, sz'al társadalomtudós létedre szerinted van egy hangsornak több definíciója is? a wikipédiáról? akkor akkor húzzál a deszkán telibaszott retkes kurva anyádba!;-) ez nem inszinuáció, csupán más a jelentéstartalma, mint amint te gondolsz;-)..."
"A kultúra úgy hull le rólam, mint ruha másról a boldog szerelemben..."
Kiesett a kapa a szádból! Visszateszed?

DR. Smit Pal 2019.05.16. 23:26:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Orban a Gyurcsanyek elmebeteg terve az Europai Iszlam birodalom megalakitasa ellen kuzd.

biggianni 2019.05.16. 23:27:06

orbán sátáni vigyora mindent elárul a gonosz énjéről, ahogy az eredeti gusztustalan sárga fogai mellé betették a jobboldali protkoját, az valami undorító! Ritka egy sátánfajzat, az biztos!!

Komment HUNter 2019.05.16. 23:27:09

@morpho: "Csak liberális demokrácia létezik."
Liberálfasiszta.

biggianni 2019.05.16. 23:27:45

orbán sátáni vigyora mindent elárul a gonosz énjéről, ahogy az eredeti gusztustalan sárga fogai mellé betették a jobboldali protkoját, az valami undorító! Ritka egy sátánfajzat, az biztos!!

morpho 2019.05.16. 23:29:17

@Tényelek: Nem írom le még egyszer, hogy a liberális demokráciának semmi köze a liberalizmushoz, mint politikai eszmerendszerhez, mert elmeroggyant vagy.

@Komment HUNter: Azért jönnek ide, mert olcsó a munkaerő. Ez egy tipikus win-win szituáció. Ha már nem lesz olcsó, elhúznak Kínába. Ennyi.

"Azért a támogatottságokat nézzük, akkor még mindig nagyobb az ellenzéki média arányaiban" Aha te is az ellenzéki médiának dolgozol. Ráadásul ahhoz ellenzék is kéne. Merre van olyan, megmutatnád?

" Bocs, de ha hülyékkel leállsz vitatkozni, lesüllyedsz a szintjükre. Másrészt legyőznek a rutinjukkal..." Ez eg yezer éves Woody Allen poén, minden libsi kívülről fújja. Valami eredetiség kéne. Egyébként te is leálltál velem vitatkozni, csak mondom.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:29:38

@biggianni: "orbán sátáni vigyora mindent elárul a gonosz énjéről, ahogy az eredeti gusztustalan sárga fogai mellé betették a jobboldali protkoját, az valami undorító! Ritka egy sátánfajzat, az biztos!!"
Elég, ha te a kádár\gyurcsány\karácsony\stb. "szépfiúk" képeit csókolgatod. Vagy ágyba akarnál bújni az aktuális miniszterelnökkel?

Sir Bates dö Hól 2019.05.16. 23:29:56

@Komment HUNter: aha, csak előtte anyád szájába a farkam, mert már rinyál érte, még a pénzt sem kéri;-)... ezt sem úgy kell értened, ahogy gondolod;-)...

Hoyerswerda 2019.05.16. 23:30:38

Ez megint kurva gyenge volt Grabovszki.Tulkeppen mindennek a homlokegyenest az ellenkezöje ugyanugy elkepzelhetö amit leirtal.Pl. hogy szelsöjobb nincs is Europaban szamottevöen, csak szelsöbal, es szelsölibsi.

morpho 2019.05.16. 23:31:55

@Ekrü: A demokráciának csak egy fajtája van és az liberális, mert a pártok szabadon versengenek a hatalomért. Ennyi. Kár ezen tovább erőzni.

@Komment HUNter: A liberálfasisztának semmi köze a demokráciához.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:33:03

@morpho: "Ez egy tipikus win-win szituáció." Akkor már nyertünk is!
"te is az ellenzéki médiának dolgozol" Tényleg? Nocsak.
"te is leálltál velem vitatkozni, csak mondom" Hát a vita sztem az, ha valaki meg akarja győzni a másikat a saját igazáról. Az én hozzászólásaim ettől elég távol állnak. De erről sem szeretnélek meggyőzni. Reménytelen...

Komment HUNter 2019.05.16. 23:34:51

@morpho: "A liberálfasisztának semmi köze a demokráciához." Éppen ezért neked sincs.

Komment HUNter 2019.05.16. 23:36:12

@Sir Bates dö Hól: "aha, csak előtte anyád szájába a farkam, mert már rinyál érte, még a pénzt sem kéri" Nekrofil vagy? Merthogy 19 éve halott... Kiásod? Ja, elhamvasztották, sorry.

Dread Naughty 2019.05.16. 23:45:07

Imádom az ilyen kis véleménybubis libsik cikkeit, akik az elmúlt 5 évben annyi jósolgatós faszt szoptak már, hogy ezek után kénytelen vagyok azt hinni, hogy szopni járnak fel az internetre... Trump, Brexit, német-, digó-, magyar választások...
Pár hét múlva kiderül, hogy mekkora lesz az aktuális adag.

Brix 2019.05.16. 23:45:25

@Aranka1973: " Nekünk jó lesz az is, ha csak a népakarat, a magyar nép akarata érvényesül " A " népakaratra mindig az autoriter, erőskezű vezetők hivatkoznak , hogy legitimálják valamivel a túlzott hatalmukat... A konszenzuális demokráciában- nálunk nem ilyen működik- mindig az a lényeg , hogy a társadalom különböző érdekű csoportjai minél jobban, arányosabban le legyenek képezve a törvényhozásban , és lehetőleg a kormányban is , ehhez van a választási rendszer is konstruálva...( Ettől különbözik a westminsteri parlamentarizmus, de ebbe most ne menjünk bele...)
A jól működő, konszenzuális demokráciában, általában a kormányzó pártok nem túlságosan erősek, "koalíciós kényszer" van, így nem tudnak , vagy kevésbé tudnak olyan döntéseket hozni , amit nagyon széles társadalmi csoportoknak nem jó, pl egykulcsos adózás... A NER egy abszurd dolog, hiszen a társadalomban egymással érdekellentétben lévő csoportok vannak, és nem pedig egy azonos érdekű massza, ahogy a Fidesz próbálná láttatni... Pl én szívesebben fizetnék kevesebb adót, és szívesen kapnék állami szubvenciókat, de nem én kapom , hanem a nemzeti burzsoázia pártközeli a nagyvállalkozók...Velük nem vagyok egy érdekrendszerben , mert az állam segítségével ellopják a pénzem...
A demokráciáról....Mikor működik jól egy demokrácia? Ha , működik a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló rendszer, nem pedig egypárti, fondorlatos eszközökkel bebetonozott" örök" hatalom van... A törvényhozó-, a végrehajtó- , és a bírói hatalom minél jobban különválik... Vannak "fékek és ellensúlyok" beépítve a rendszerbe , amelyek meg tudják akadályozni , hogy a Fidesz-rendszerhez hasonló , kvázi egypárti, autoriter rezsim épüljön ki... Az abszurd, hogy a miniszterelnök összes családtagja milliárdos állami megbízásokat nyer el , a falutársa meg dollármilliárdos lett az állami források lehívásából/ellopásából...Ezt nevezi a szakirodalom " state capture"-nek...
Az egyéb ügyeikről: közmédia brutális propaganda gépezetté silányítása, MTA, CEU, civilek- most nem szólva, a fentebb leírtak miatt, ki lehet jelenteni , hogy az Orbán-kormány nem demokrata, éppen ezért kell nekik valamilyen jelzős fa..sság...hogy "illiberális" meg "keresztény" meg a társai....

Csak a konszenzuális demokrácia a fejlett, (nyugat-) európai demokrácia , az igazi , modern demokrácia, a többi jelzős szerkezetes demokrácia, csak valamely autoriter rezsim szánalmas magyarázkodása arra, hogy miért nem működik a normál demokrácia....

morph on deer 2019.05.16. 23:49:45

@Aranka1973:
“sehol nincs benne a definíciójában a Liberálisok, a melegházasság vagy a muszlim bevándorló hordák befogadása (pont a népakarat ellenében) !”

Nem mondod! Tééényleg? Nahááát..!

Akkor ízlelgesd talán azt, amit VALÓBAN jelent, szemben a ráaggatott fideszes baromságokkal. Rövid összefoglaló:
——
A liberális demokrácia egy liberális politikai ideológia és kormányzati forma, amelyben a reprezentatív demokrácia a klasszikus liberalizmus alapelvei szerint működik. Nyugat-demokráciának is nevezik, több különálló politikai párt választása, a hatalom különböző kormányzati ágak közötti szétválasztása, a mindennapi életben a jogállamiság, a nyitott társadalom részeként, a magántulajdonban lévő piacgazdaság és az egyenlő védelem. emberi jogok, polgári jogok, polgári szabadságjogok és politikai szabadságok A rendszer gyakorlatban való meghatározása érdekében a liberális demokráciák gyakran formálisan írott vagy nem módosított alkotmányra támaszkodnak, hogy meghatározzák a kormány hatáskörét és rögzítsék a társadalmi szerződést. A 20. század folyamán tartós terjeszkedés után a liberális demokrácia a világ legfőbb politikai rendszerévé vált.
——-
Erről van szó, szivi, és nem a te lázálmaidról vagy orbán hazudozásairól a témában.

És a fentieknek fordít hátat orbán, és fanatizált szektája, akiknek fogalma sincs, hogy miről is gagyog, de nyomja ugyanazt a sötét baromságot, amit félművelt vezére a szájába ad!

Te is, picim.
Ez a liberális demokrácia lényege, és ez az, amit te nem akarsz!
Gratulálok, csak így tovább a gyökérség felé!

morpho 2019.05.16. 23:55:38

@Komment HUNter: Nekem tényleg semi közöm a demokráciához, de ezt nem is állítottam. Én nem vagyok sem párt, sem nép, sem eszme. A liberálfasisztát rám sütheted, de egyrészt alaptalan, másrészt értelmetlen. Olyan mint a balliberális. Annak sincs semmi értelme, mégis előszeretettel hangoztatják a kormányzati propagandamédiában.

Te tényleg nem az ellenzéki médiában dolgozol? Pedig én azt hittem, hogy mindenki ott van, hiszen kormánysajtó nincs is, kormányzati propagandasajtó meg pláne nincs. Tehát nem dolgozhatsz máshol, csak az ellenzéki médiatulsúlyban! Nem?

igenember 2019.05.17. 00:23:34

sztem a baloldal elég szar állapotban van ahhoz, hogy ilyeneken gondolkodjon. Ez a migráncsprobléma tényleg a közeljövő legnagyobb kihívása és nulla válaszuk van rá. Orbán geci, de nem hülye.

Komment HUNter 2019.05.17. 00:24:07

@morpho: "Te tényleg nem az ellenzéki médiában dolgozol? Pedig én azt hittem, hogy mindenki ott van, hiszen kormánysajtó nincs is, kormányzati propagandasajtó meg pláne nincs. Tehát nem dolgozhatsz máshol, csak az ellenzéki médiatulsúlyban! Nem?"
Nem vágom, honnan jött, hogy én bármilyen médiában is dolgozom? Informatikus vagyok, nem önjelölt újságíró (azokkal már Dunát lehet rekeszteni).
"A liberálfasisztát rám sütheted, de egyrészt alaptalan, másrészt értelmetlen." Nem alaptalan, mert csak egy igazság létezik számodra: a liberalizmus. Szted pl. csak liberális demokrácia létezik. Ez tudod olyan, mint az "ein Reich, ein Führer"... És azért nem értelmetlen, mert a liberalizmus nevében számotokra bármi megengedett, pl. lehet hülyézni, fenyegetni a Fidesz szavazókat, vagy aki egyáltalán másképp mer gondolkodni, más a véleménye a világról.

biggianni 2019.05.17. 00:27:10

@Komment HUNter: Ne magadból indulj ki te csíra, gondolom orbán pofája ott lóg a koszfészked felett és arra recskázól minden este! Kopj le, okoskodj a fidess fajtáddal!!

DR. Smit Pal 2019.05.17. 00:42:18

@morpho: "Olyan nincs, hogy folyamatosan az ellen a szervezet ellen kampányolok, akinek a tagja vagyok, akitől a pénzt kapom! Olyat nem csinálok, hogy a szervezet elnökét besározom és ezt kiplakátolom otthon. "

Ezek nekunk nem barataink, folleg nem a csaladunk. Hanem a HALALOS ELLENSEGEINK, nem olyan regen ELRABOLTAK az orszagunk ketharmadat. Kizarolag, gazdasagi szovetsegben vagyunk velunk. Az se szamitana, ha atvernenk becsapnank oket, mert nem vagyunk hazastarsak, vagy rokonok, teljes joggal verjuk le rajtuk az elmult 100 ev minden serelmet. Az orszagunk feldarabolasat, 40 evnyi kommunista, majd 20 evnyi liberalis diktaturat. Ennyi aljassag utan, csak a tavolsagtarto pragmatista viselkedes a normalis.
Talan ha visszaadnak az elrabolt teruleteket, akkor esetleg baratkozhatnank.

morpho 2019.05.17. 00:48:21

@Komment HUNter: Nem alaptalan, mert csak egy igazság létezik számodra: a liberalizmus. Szted pl. csak liberális demokrácia létezik.

A liberalizmusban eleve nincs egyetlen igazság. Látszik, hogy fingod nincs róla.
Egyébként te hülye vagy? Tényleg nem fogod fel, hogy mi az, hogy liberális demokrácia? E
Azért ízlelgesd még egy kicsit, hátha egyszer leesik az értelme.

DR. Smit Pal 2019.05.17. 01:01:48

Orban nagyon jol megfogalmazta :

liberalis demokracia = liberalizmus, demokracia nelkul

A liberalizamus azt jelenti, hogy egy jelentektelen kisebbseg meghekkelve a demokraciat, az embereket becsapva, megszerzi a hatalmat, es utanna a neppel szemben, a nep elleneben kormanyoz. Lenyegeben ez tortent nalunk is 1990-2010 kozott az szdsz es utodaik segitsegevel.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.17. 01:19:20

nagy a baj
a kutatások szerint 15/21-el viszi a választást
az 71%
kéretik halkabban szűkölni, mert elvisz a guest apó

Brix 2019.05.17. 01:40:14

@DR. Smit Pal: ja, ezért van az, hogy szinte az összes szabad, fejlett , élhető ország a Földön liberális demokráciaként működik és a fejlődő országok többsége is ezt a rendszert próbálja minél pontosabban lemásolni....
Te a politikai liberalizmust , és a liberális demokráciát , mint államrendet kevered...A kettő nem ugyanaz, bár a liberális demokrácia a klasszikus liberalizmus alapértékeinek alapján alakult ki: "Liberal democracy is a liberal political ideology and a form of government in which representative democracy operates under the principles of classical liberalism. Also called Western democracy, it is characterised by elections between multiple distinct political parties, a separation of powers into different branches of government, the rule of law in everyday life as part of an open society, a market economy with private property and the equal protection of human rights, civil rights, civil liberties and political freedoms for all people..."

A liberális demokráciánál még jobb államrendszert nem találtak ki a többségnek, hiszen az összes vezető "illiberális" államban , nagyságrendekkel rosszabbul és kevésbé szabadon élnek az emberek, mint a vezető liberális demokráciákban, kivéve néhány olajgazdag, arab államot anyagi téren ... ( bár szabadság az ott sincs..)
Egy biztos: a történelem folyamán egyre több állam vált liberális demokráciává, és a jövőben is így lesz, még akkor is , ha néhány renitens ország mindig lesz, ahol hibrid rezsimekkel , vagy diktatúrával , a "nép nevében"próbálkoznak- valójában a saját hatalmukért .... Ennek a végén mindig bukás lesz a vége...
Elég megnézni mi történik a Törökországban , a líra csaknem fele értékű , mint 2 éve volt, egyre nő a szegénység, de lehetne hozni Venezuelát is intő példának...

alöksz róz 2019.05.17. 04:34:14

@Komment HUNter: valami bajod van tán a nekrofilokkal? azok is ugyanolyan értékes, egyenrangú emberek mint bárki más.
egy N betűvel ki is kellene egészíteni az LMBTQIA-t

Larrikin 2019.05.17. 04:58:23

@morpho: nem tudom, mit vársz, ezt a frappáns ekvivokációt a komplett magyar ellenzék sajtóstól kb. 3 hónap alatt dolgozta fel.

mehemed 2019.05.17. 04:59:58

vicces amikor ilyen "szakszerűen" okoskodnak a libsik aztán a valóság mindig pofán vágja őket...

Mickey Pearce 2019.05.17. 05:01:37

@morpho: Elmagyarázom neked a különbséget bár látszik hogy agymosott és/vagy debil vagy :)

(illiberális) demokrácia: ha a demokratikus választásokon a szavazók 70%-a arra szavaz hogy a buzikat/zsidókat ki kell végezni, akkor a buzikat/zsidókat kivégzik mert a többség ezt akarja

liberális demokrácia: ha a demokratikus választásokon a szavazók 70%-a arra szavaz hogy a buzikat(zsidókat ki kell végezni, akkor a buzikat/zsidókat nem végzik ki, mert van egy "liberális minimum" amit valakik (általában holokauszt szindrómás zsidók) határoznak meg és az úgy van és kész, akkor is a ha a többség mást akar. Hát ez nagyon kurvára demokratikus, ugye??

Ugyanez migránccsal: 1. Nem kell migráncs - nincs migráncs.
2. Nem kell migráncs - Kuss hülye fasiszták/nácik/rasszisták akkor is kaptok migráncsot, pofát befogni.

De egy konkrét példa: az elmebeteg kommunista Hollande azzal a programmal nyert hogy az SZJA legfelsőbb kulcsát felviszik 70%-ra. A francia alkotmánybíróság (fékek és egyensúlyok) megsemmisítette a 70% adókulcsról szóló törvényt mondván hogy az már rablás. Vagyis nem érvényesült a "népakarat" (szerencsére). Tetszik érteni a különbséget? Azon lehet vitatkozni hogy melyik rendszer a demokratikusabb: az amelyikben az történik amit a többség akar, vagy az amelyik számol azzal hogy a többség idiótákból áll és meghekkeli a demokráciát a szélsőségek visszafogása érdekében.

mehemed 2019.05.17. 05:02:45

@morpho: bazmeg, hogy foJtál' volna le anyád combján.

gigabursch 2019.05.17. 05:25:19

Fog még Mikron nagyokat pislogni.

benko 2019.05.17. 05:26:14

Már rég ki kelet volna zárni ezt a tolvajt

Dzendör Sztadiz 2019.05.17. 05:28:12

@Sir Bates dö Hól: akinek semmi baja sincs a Tanácsköztársaság vörös terrorjával, az csak hallgasson.

gigabursch 2019.05.17. 05:33:07

@morph on deer:
Tudod, akkor egészséges ember inkább nem is kér a ti torzszülött elveitejen alapuló élettagadásból.

gigabursch 2019.05.17. 05:38:28

@morpho:
Az oefygézésen kívül volt az ellenzéknek bármi üzenete?
Hát még használható...

Igen volt. Toroczkaiknak a cigánybűnözés és szaporodás kérdésében.
Nekem nem fáj, ha rájuk szavaztok, bár efelől nem vagyok meggyőződve.

alöksz róz 2019.05.17. 05:42:37

@Tényelek: "Magyarország nettó exportőr, ezért kizárt, hogy ha csak a vámmal számolunk, az kevesebb legyen, mint az az összeg, amit az EU ideutal" - kit gazdagít a vám?
az exportőrnek jó, ha nincs vám, mert akkor olcsóbb a terméke.

gigabursch 2019.05.17. 06:03:56

Liberális demokrácia ékes megnyilvánulása, amikor a qrva nagy demokraták az eltérő véleményűeket letiltják és nem kommentelhetnek.
Mert ez annyira demokratikus. Mert a vélemény szabad.
Ha nem...
A liberális demokrácia maga a megtestesült fasizmus, csak aljasabb kivitelben.

Aranka1973 2019.05.17. 06:46:36

@Brix: "Pl én szívesebben fizetnék kevesebb adót, és szívesen kapnék állami szubvenciókat, de nem én kapom"

Szóval szívesen élnél az állam csecsén, de ezt nem hagyják, hallatlan!

Ha Te az egykulcsos adóval a családi adókedvezmény mellett is több szja-t fizetsz, mint a korábbi rendszerben fizettél volna, akkor te is abba az értéktelen libsiproli rétegbe tartozol, aki ugyan nagyon szívesen venné, ha ők lennének a társadalom- és gazdaságpolitika kedvezményezettjei, de egy valódi jobboldali kormánynak nem őket, hanem a középosztályt kell támogatnia. Ez van prolikám, győzz meg embereket, hogy az MSZP-re szavazzanak, aztán valamikor 2070-ben majd csak összejön !

Aranka1973 2019.05.17. 06:48:29

@morph on deer: " A liberális demokrácia egy liberális politikai ideológia "

Köszi az idézetet, pont ez a politikai ideológia, aminek a melegházasságtól a tömeges muszlim bevándoroltatásig a számunkra káros agyszülemények vannak, pont ez az, amiből nem kérünk !

Mi keresztény demokrata, konzervatív politikai ideológiát szeretnénk !

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.17. 06:50:53

Ezek a fasiszták meg fognak erősödni orbánnal meg a hozzá hasonló faszkalapokkal. Meg fognak erősödni. 90 helyett 130 képviselőjük lesz a 705 fős parlamentben, amivel kitörölhetik a seggüket, ugyanúgy bolhák maradnak.

Aranka1973 2019.05.17. 06:59:59

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Örvendezz csak, lippschikém !

Idén még lehet, hogy csak 130-150, öt év múlva már 300, és tíz év múlva a többség !

Az embereknek egyre inkább elegük van az élet idegen gender ideológiából, az erőltetett meleg és migráns propagandából, a "tolerancia kultúrából ".

Előbb vagy utóbb a nyugati társadalmaknak is kinyílik a szeme, észre fogják venni, hogy valahogy mindig egy szerecsen fiatalember erőszakolja meg a lányaikat, muszlimok robbantják fel a műemlékeiket, és a melegházasságokban nem születnek gyerekek !

És akkor aztán nézhettek, mert többet nekünk már nem diktáltok !

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.17. 07:06:44

@Aranka1973:

"Előbb vagy utóbb a nyugati társadalmaknak is kinyílik a szeme, észre fogják venni, hogy valahogy mindig egy szerecsen fiatalember erőszakolja meg a lányaikat, muszlimok robbantják fel a műemlékeiket, és a melegházasságokban nem születnek gyerekek !"

a nyugati társadalmak valószínűleg a jóléttől hülyültek meg, és nem ugatnak nap mint nap a migráció ellen, csupán élnek, mi szerencsések vagyunk, egy staddioncziggány 2 éve terrorizálja a népét, beengedte a migráncsokat a keletibe demonstrálni, építettet 40 km kerítést egy staddionnyi pénzből és közben okosan butítja és kirabolja népét, amely tulajdonképpen nyomorogva tapsikol a stadioncziggánynak, hogy pénz az nincs, de legális migráncs se, csak kötvényes, amiből a jó cziggány és bandája keresett eleget.

tulajdonképpen nekünk a staddioncziggány nagyon jó, elveszi a nyuggerpénzt (3000 milliárd) hoz nekünk 58 féle adót (baleseti, csipsz, anyámtyúkja) 27% világbajnok áfát, de imádjuk, mert ad CSOK ot is, végül is a mi pénzünkből.

éljen a staddoncziggányság! éljen a demokrácia, éljen a magyar mutyiország, ahol az ellenzékre megy az ÁSZ, a renitens cégekre a nemzeti csuti NAV.

köszönjük a staddioncziggánynak, hogy egy pályakezdő fiatalnak esélye sincs albérletre, de van CSOk, csoki a cziggánynak.

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.17. 07:08:26

@valaki nagyon más:

"Ez a blog egy fizetett hirdetés, nem kell (és nem is lehet) komolyan venni. "

lehet ugatni a közpénzól megvett seggnyaló ORIGÓN, vagy az M1 staddion-tv hivatalos oldalán, vagy nem hagyja tán az ugatást a demokratikus csutti stróman?

csüngőhasú norvégbáró 2019.05.17. 07:16:19

@Dread Naughty:

"véleménybubis libsik cikkeit."

aki nem O1G valagát nyalja és nem tapsikol a lopásaikhoz, az buzi libsi sorosmigráncs?

érdekesmód irtja ki a cziggányod az ellenzéket, egy plakátot se látok tőlük, egy hirdetés se megy le sehol, az M1 fidess propagandát non stop tolja, de az ellenzékre nincs idő.

ez lenne a csutti staddioncziggányság demokráciája?

ugye milyen könnyű korlátlanul lopott közpénzből kinyírni mindenkit? most hol van soros pénze, ami miatt ugatott decemberben (fizetett felvonulók) a rettegő stróman cziggány???

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.17. 07:21:08

@Aranka1973: Értem, szóval akkor fasiszta uralmat akarnak. Szerencsére európa nyugati felén nem ilyen birkák élnek, nem akarnak többé fasisztákat látni, plusz eltartja őket a csóringerebbektől elüldözött migránssereg, minek is fosnának.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.05.17. 07:23:23

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Európában az a 15 képviselő olyan mint elefánton a bolha. Csípked néha, de nem harap, egyszer majd lecsapják egy légycsapóval.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.17. 07:23:24

@Tényelek:

"Akkor miért vették meg a gyárainkat, majd bezárták és hozták a saját szemetüket helyette?"

Ügyesen megválaszoltad magadnak a kérdést.

Mert a nyugatnak kurvára nem volt mindegy, hogy olyan gyárak léphetnek a piacra, ahol 30-40 évig használható levehető ajtós turmixgép készül, vagy csak a nyugati eldobható , kétévente cserélendő szemetet kaphatod meg.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.17. 07:26:49

@Aranka1973:

Csak szólok agyatlan, hogy jelenleg egy darab migráns nincs Magyarországon, ennek ellenére a szenny mélymagyar génselejtes fajtád éves szinten több ezer nőt erőszakol meg, egy részét igazi hithű orbánseggnyaló mélymagyarként a családon belül.

orbánországod ebben is jobban teljesít, szerecsen nélkül is tud nemi erőszakot elkövetni a saját lányai asszonyai ellen.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 07:31:41

Micron esélytelen, nincs meg a támogatottsága. Hiába is csinál szörnykoalíciót, ezzel se fogja tudni megtörténi a néptömegeket.

István Tamasi 2019.05.17. 07:35:24

@Tényelek:
Bezony, már o1g önjelölt félisten is kijelentette, hogy az EU-n kívül is van élet, de mégis ragaszkodik az EU tagsághoz.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 07:38:25

@csúti csüngőhasú tolvaj: Van migráns magyarországon, akik hazájukban lopnak és el akarják ott ítélni, valamint a lopott szajrét itt mossák tisztára. Azt a néhányat, aki otthon éhezik, és azért menekül azt meg bebasszák a tranzitváróba tovább éhezni. Ez az illiberalista orbanisztáni humánum.

midnight coder 2019.05.17. 07:41:26

@taga20: "a geciknek és a náciknak örülnél mi?"

A náciknak volt úgy 6 millió áldozatuk a Holocaust kapcsán. A baloldalnak alsó hangon is úgy 60 millió, de inkább 100 felett. Akkor most kik is a rossz emberek ?

midnight coder 2019.05.17. 07:44:18

@István Tamasi: "Bezony, már o1g önjelölt félisten is kijelentette, hogy az EU-n kívül is van élet, de mégis ragaszkodik az EU tagsághoz."

Amígy még létezik EU, addig nekünk nem alternatíva a kilépés, mert a gengszterváltás előtt a szocik elbaszták, utána pedig szétlopták az országot, így kis hazánknak lényegében nincs saját gazdasága, csak a multik, akik viszont addig vannak itt, amíg az EU tagjai vagyunk. Ezért nem fog soha sem Orbán sem más kilépni az EU-ból. Ettől függetlenül az EU napjai is meg vannak számlálva, de addig annyit kell kivenni belőle, amennyit csak lehet.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 07:44:19

@közíró MAXVAL bircaman: Macronnak ötször annyi támogatója van mint a kárpátok tolvajának, a csuti bánnak. A csuti (orr-pinocchió) bán rendelkezik vagy kétmillió szavazóval, Macron meg vagy 10 millióval. Vagyis a bolha pattog az elefántnak.

teleorman 2019.05.17. 07:47:31

"Az EU előtt megnyitottuk a piacainkat, nem szedünk vámot, és egyéb adónemek is kivándorolnak az országból." Függetlenül a magyar-EU kapcsolatrendszer sajátosságaitól, így önmagában ez az egyik legostobább, legirritálóbb kormányzati propaganda-panel. Sokszor használják, ami ezer szónál is többet mond jónéhány kormányzati figura intellektuális szinvonaláról. Ennek a panelnek ugyanis úgy lenne csak értelme, hogy "Hasonlóan a többi tagországhoz, az EU előtt Magyarország is megnyitotta a piacait, nem szed vámot, nem állít vámonkívüli akadályokat és nem korlátozza a különféle adók EU-n belüli transzferjét. Ennek eredményeképpen..." és akkor itt jöhetne valamilyen értékelés mindennek a nemzetgazdaságra gyakorolt hatásairól. Ám ez persze a panelt nyüstölő kormányzati szellemi óriásokkal szemben túl nagy elvárás lenne...

A panelnek e kiegészítés nélkül körülbelül annyi értelme van, mint azt mondani: "Kifizettem az M1-es autópálya használati díját, és mégis autók százait kell kerülgetnem Hegyeshalomig"

midnight coder 2019.05.17. 07:48:50

@Csüngő csöcsű csaló csuti: Franciaország lakossága több mint 66 millió, Magyarországé kevesebb mint 10.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 07:52:30

@Csüngő csöcsű csaló csuti:

Arányosak kevesebb van neki.

Hiába nagyobb ország Franciaország, ez csak 1 ország. Míg mi egész Kelet-Európát, sőt egyes nyygati államokat is képviseljük.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 08:01:45

@közíró MAXVAL bircaman: Az orbáni fasiszták által emlegetett "népszerűtlen" Merkel a geci támogatottságának nyolcszorosával, olyan 16 millió szavazattal rendelkezik, ami korruptisztán összlakosainak számának másfélszerese. Úgyhogy elmész te a népszerű geciddel a halál faszára.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 08:01:45

@közíró MAXVAL bircaman: Az orbáni fasiszták által emlegetett "népszerűtlen" Merkel a geci támogatottságának nyolcszorosával, olyan 16 millió szavazattal rendelkezik, ami korruptisztán összlakosainak számának másfélszerese. Úgyhogy elmész te a népszerű geciddel a halál faszára.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 08:03:30

@közíró MAXVAL bircaman: Persze, sőt az egész galaxist is orbánc képviseli. Pont úgy ahogy Dark Sidius. Sötéten és gonoszan.

Kivlov 2019.05.17. 08:11:44

Viktor apánk 26-án újra simán behúzza a választásokat. Nyígjatok csak, libbant csürhe.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.17. 08:14:30

@midnight coder:

Csak szólok ostoba orbánbolsevik, a II. vilháb. (tdod, ami úgy nagyjából az ostoba náci fajtád miatt volt) áldozatainak számát is úgy 70-80 millió közé teszik, szóval csak az agyatlan, nagyon buta fajtádnak tudod beadni a 6 milliót és ezzel hazudni a valóságról.

csúti csüngőhasú tolvaj 2019.05.17. 08:16:01

@Kivlov:

Ezt senki nem vitatja ostoba orbáncsicska, csak ez a "hatalmas" eredmény az EU teljességét figyelembe véve nagyjából a futottak még kategóriát jelenti az ócska kangecigányodnak.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 08:16:54

@Kivlov: Igen a fasiszta németek, olaszok meg magyarok biztos rá és elvtársaikra fognak szavazni. Orbánc hazai győzelme olyan lesz, mint amikor a Csajágaröcsögei tanya teljes mellszélességgel megválasztja tanácselnöknek a tanya legnagyobb parasztját.

Ad Dio 2019.05.17. 08:17:43

Bármi jobb, mint a nagykoalíció.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 08:17:53

@Tényelek: beszoptad a fidesz propot?
Ha tényleg kivinnék a hasznot az országból, akkor esne a gazdaság.
Ha tényleg így lenne, akkor nem lenne sikeres a fidesz.
Ha nem lenne itt a mocsokmulti, a németzsarnok, akkor ki termelné a gdp-t?
Sorold fel a hazai vállalatokat, amelyek devizát termelnek!
OTP, MOL?
Azt pedig talán nem kell magyaráznom, hogy nincs olyan magyar ipari vállalat, ami képes lenne helyettesíteni az Audi, A Mercedes, a Suzuki sőt, újabban a BMW kiesèsét.

Tehát ne beszélj hülyeségeket, gondolkozz előbb.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 08:18:24

@Csüngő csöcsű csaló csuti:

Nem Orbán személye számít, hanem az általa is képviselt irányzat.

Ez van, hiába a Micron és Mertkell mögötti hatalom, a nép ellen keveset ér ez.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 08:21:45

@közíró MAXVAL bircaman: pont az arányokat kell nézni. Már megint öngólt rúgtál. Itt, most az Uniós választásokról van szó.
Európa lakosságára vetítve Merkelre, vagy Orbánra szavaznak többen?

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 08:23:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Butusom, nem személyekről van szó, hanem eszmékről.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 08:24:05

@teleorman: ennek úgy kellene szólni, hogy az EU tagállamai megnyitották határaikat a magyar termékek előtt. Ugyanis ezért léptünk be!

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 08:25:39

@közíró MAXVAL bircaman: Miért nem Európai parlamenti választás lesz? A 10 millió az 500 milliós Euban is több, nagyobb arány, mint a 2,5 millió. Egy eus választáson nem a helyi országarányt számolják, hanem az összeset együtt. Ilyen alapon itthon a kétfarkúnak kéne kormányozni, ha megnyeri a Csajáröcsögei tanya választását a tanya 3 lakosának 100%os arányú támogatásával?

Sir Bates dö Hól 2019.05.17. 08:29:25

@Komment HUNter: feltámadt, bár az jelzésértékű, hogy neked erről még csak nem is szólt.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 08:30:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: Meg van nyitva. A német veszi az itt gyártott audit, mercedest. A többi szutyok, amit meg a mészaros kft termel versenyezzen a német termékekkel. Ha jobb és olcsóbb, bizonyosan venni fogják. Csak sajnos azt a hulladékot amit a magyar oligarcha állami pénzből okád magából nem veszi senki, mert kihányja. Biztos a krumplijának gázíze van.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 08:31:04

@Csüngő csöcsű csaló csuti:

Komolyan azt mondod, hogy Orbán egyedül van, s senki más nem képvisel hasonló irányt?

Európai téridő 2019.05.17. 08:36:13

Erre mondják a firkászok: vágyvezérelt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 08:36:48

@midnight coder: benne a válasz: a nácik és a komcsik is. Újbeszélve az illiberálisok.

Zionnépe 2019.05.17. 08:39:31

@Erimar Ri Tylen: Ez valami vicc? Mert kb az lehet csak, amikor a legjobb irányban vagyunk a felé, hogy pont ezek következzenek be (ellenzéki pártok betiltása, totális ellehetetlenítése a kormánykritikának)!
Először is jelenleg már alig van olyan sajtófelület (darabszámra) ahol egyáltalán leközlik az ellenzék kritikáját (ha kivonod azt a 4-5 kvázi függetlent) és az appanázsuk is a jelenleg erősen többségben lévő Fidesztől függ. Ergo eléggé behatárolt meddig mehetnek el egyáltalán, és pláne milyen felületen érik el a választókat (még a hirdetési felületeket is felvásárolta a kormány, és azt is ő mondja meg, hogy egyáltalán hogyan) valamint tetszőlegesen bírságoltatja őket akár az ellehetetlenülés szélére is.
Még mindig olyan "demokratikus" szerinted? Ez sokkal közelebb van az erdogani ill. putyini féldiktatúrához, mint az európában megszokott demokráciához!

nemecsekerno_007 2019.05.17. 08:39:50

@igenember: Még az O1G hashtag is maradhat:
Okos 1 Geci. :) Ez a polkorrekt verzió :)

nemecsekerno_007 2019.05.17. 08:41:31

Május 26. Várjuk meg.
Ahogy az öreg Zen mester mondta: Meglátjuk :)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 08:42:01

@közíró MAXVAL bircaman: te nagyonhülye kergebirka, a nacionalista pártok eszméje a nacionalizmus. Meglepődtél?
Tehát egy francia nacionalista a magyar nacionalistát ugyanúgy lenézi, mint a libsit.
Az olasz szintén. Valami ellen összefognak, de valamiért, egy közös célért már az eszme miatt is képtelenség.

Zionnépe 2019.05.17. 08:42:52

@közíró MAXVAL bircaman: Nyilvánvalóan senkinek veszi a lengyel kormánypártot és Salviniékat meg Marie Le Penéket... és van benne igaza :) ! Az ilyen "felforgató hordák" kérészéletűek.

Zionnépe 2019.05.17. 08:47:03

@közíró MAXVAL bircaman: Ha keveset érne, nem ők vezetnék az EU 2 legerősebb országát. Az orbáni irány csak felforgató és pukkancs hisztit képvisel, múló betegség, amiből lassan kigyógyul majd a pár fertőzött nemzet!

morph on deer 2019.05.17. 08:52:37

@közíró MAXVAL bircaman:
“Míg mi egész Kelet-Európát, sőt egyes nyygati államokat is képviseljük.”

Na mesélj bárányka, ki adott felhatalmazást erre?

Volt talán szavazás, és “elsöprő” győzelmet arattunk akkor is?

Vagy ez már a “világnemzet”, amiről agyroggyant vezérünk delirált a minap?

Lehet, hogy már ki is nevezte magát a “keleti végek” teljhatalmú urának?

Vagy mégis milyen jogcímen, netán tudsz ilyenről?

Mert én nem. Nyilván átaludtam, vagy éppen pislogtam közben és az alatt történt, vagy ilyesmi, de ez valami teljesen új fejlemény!
Mindenesetre izgatottan várom a felvilágosítást, és előre is köszönöm!

István Tamasi 2019.05.17. 08:56:55

A migráncsozás színtiszta nacionalista és faji felsőbbrendűségi uszítás. Márpedig erős tapasztalatok vannak - lásd a háborúkat - hova vezet a nacionalizmus. A nacionalizmus sunyi politikusok módszere hogy elterelje az emberek figyelmét a saját bűneikről és arról hogyan lopják meg az embereket.

morph on deer 2019.05.17. 09:00:56

@gigabursch:
“...torzszülött elveitejen alapuló élettagadásból.”

A miből? Te ébren vagy amúgy?

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 09:04:16

@közíró MAXVAL bircaman: "nem személyekről van szó, hanem eszmékről." Értem. Akkor szerinted Merkel is fasiszta mint a csuti pondró ondó, ezért szavaznak annyian rá. A valóság azonban az, hogy orbán mérsékelt jobboldalinak vallja magát, miközben a tettei fasiszták, azonban a zombiszektája még nem eszmélt rá, hogy egy fasiszta, a szavainak hisz nem a tetteinek. Pedig még ő is megmondta, hogy sose figyeljunk arra amit mond.

felucca02 2019.05.17. 09:06:32

@Aranka1973: Látom, körülbelül melegházasság és migráncsozás által alkotott tengelyen tudsz csak mozogni. Ébresztő, lépj ki a térbe, az élet háromdimenziós!

Mi a faszt zavar téged, hogy a melegeket nem kövezik meg?

Migráció pedig volt, van, lesz, attól, hogy egy kleptokrata fasz kivont karddal szaladgál a szőnyeg alatt, egy migránssal sem lesz kevesebb sehol. Ez egy történelmi folyamat, és nagyon sok oka van. Néha a fehér ember volt migráns, néha meg hozzá migrálnak, mi a tökömet tudsz még ezen annyit rugózni?

konrada 2019.05.17. 09:12:22

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Így kellett volna, de mégsem így szólt.

Ugyanis a termelővállalatainkat eladták már a belépés előtt a nyugati vetélytársaknak, így ha valamelyik képes is volt versenyképes terméket gyártani, azt a nemzetközi piacról kivezették, és helyette a sajátjukat adták, illetve azok magyar piacait a saját termékükkel árasztották el.

...amelyik meg véletlen megmaradt (néhány mezőgazdasági feldolgozó) - versenyképtelenné tették az EU szerződéskor a közel egy évtizedik jóval magasabban szubventált termelői áraikkal, a saját piacaikon jól bevezetett "vedd a hazait" mozgalmaikkal, és ha már más nem működik, akkor PETA lejáratásokkal, illetve túltolt állategészségügyi karanténokkal...

Szóval úgy kellett volna, de ahhoz kellett volna hazai gyártó és külföldi piac.
...ezek nélkül meg a mi piacunk lett a tét...

felucca02 2019.05.17. 09:13:21

@Aranka1973: Arra a kereszténydemokráciára gondolsz, aminek jegyében a fővadász lövi halomra az állatokat, vagy arra pedofilra, amitől éppen a lengyel klérus akar összeomlani?

konrada 2019.05.17. 09:13:32

@konrada: évtizedik - évtizedig..

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 09:16:24

@közíró MAXVAL bircaman: Dehogy mondom. A 700-ból vannak százan európára vetítve, vagyis egyhetednyien. Nyugat Európa már nem az a megrokkant félfeudális fasiszta gennygödör mint orrbanisztán. Ott nem nagyon lehet migráncsozni, hiszen a szavazók sokasága a múlt század végén betelepült külföldi vendégmunkás(EZT MÁR AZ AGYHALOTT LÁZÁR IS BEMUTATTA BÉCSBEN) , akik a jólétüket ezeknek az országoknak köszönhetik, illetve az öregedő őslakosok meg a nyugdíjukat köszönhetik nekik. Főleg a németek vannak tele törökkel, szerbbel, albánnal, horváttal, magyarral, ukránnal. Ott hogy az istenfaszába migránsozhatna a kretén csuti paraszt? Sehogy.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.17. 09:17:36

@felucca02:
444.hu/2019/05/14/james-carter-pulykat-akart-loni-de-mar-a-hazbol-kilepve-elesett-es-eltorte-a-csipocsontjat

'Carter kedélyét csupán az árnyékolja be, hogy így nem tudja kimeríteni idei pulykakilövési kvótáját, mivel a vadászidény a héten véget ér. Reméli azonban, hogy a jövő évi engedélyét a georgiai hatóság megtoldja az idei kihagyott pulykáinak számával."

lol

felucca02 2019.05.17. 09:18:11

@gigabursch: Jézusom...
Mégis, mire gondolsz, milyen élettagadásra?
Tudsz mondani egyetlenegy elvet is, melyet ismerni vélsz?
Esküszöm, ha tudsz, válaszolok!:)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.05.17. 09:21:23

@felucca02: buziházasság, abortusz támogatás, női kvóták

konrada 2019.05.17. 09:21:45

@felucca02:
Azért tisztázzuk, mi a valódi liberalizmus:
Ha kimondjuk azt, hogy a buziknak is joguk van úgy élni, ahogy akarnak - ha azzal nem okoznak kárt másoknak (s az még kevés, ha pár bigott f.szkalapot mentálisan zavar)

...vagy az, hogy ezt nem lehet kimondani, mert szerepel benne a "buzi" szó...

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 09:23:00

@Csüngő csöcsű csaló csuti: A csuti paraszt, aki csak magát hazudja vidéki faszagyerek parasztnak, valójában csuton született oszt kész. Kamaszként Székesfehérváron meg Pesten tanult, oxfordot csak megnézte, de miután onnan kibaszták 8nkább pesten lett a modernkori elit tagja, majd a burzsoázia vezetője. Életében nem fogott kapát a hazudós kreténje, de még dolgozni se látta senki.

midnightcoder2 2019.05.17. 09:25:11

@csúti csüngőhasú tolvaj: A II világháborúban csak kb. a véletlen kérdése volt, hogy Hitlerék indultak el elõbb, és nem Sztálinék. Ez utóbbiak hajlama a forradalom exportjára legalább olyan erõs volt, mint Hitlerék motivációja az élettér megszerzésére. Csak aztán Hitlerék voltak az elsõk, az amcsik pedig a vörösnácik oldalára álltak Hitlerék helyett, így az elõbbiek gyõztek, az utóbbiak pedig lettek a rosszfiúk. Az pedig senkinek nem jutott eszébe, hogy Nürnbergben esetleg egy-két szövetségest is a vádlottak padjára lehetne ültetni, Pl. Hiroshima és Nagasaki kapcsán... Viszont az atombombának megvolt az a pozitív hatása, hogy utána a vörösnácik már nem gondolkodtak harmadik világháborúban, inkább megvették a nyugati politikai elit egy részét kilóra a guruló dollárokkal, de ez már egy késõbbi történet.

Pipas 2019.05.17. 09:27:26

@felucca02: "Migráció pedig volt, van, lesz, attól, hogy egy kleptokrata fasz"

A migrációtagadás fokozatain már mind átment a bandád:
1) Migráció nincs is.
2) Van, de nem okoz problémát.
3) Van, problémát is okoz, de az orbán miatt van, miért nem épített kerítést előbb.
4) Ehhh, úgyse lehet mit csinálni, ez egy TÖRTÉNELMI folyamat.

Kár, hogy ezek mindegyike üti mindegyik másikat. Meglehetősen hiteltelenné teszik az érveiteket, szerintem üljetek össze, beszéljétek meg és csak akkor hőbörögjetek, amikor már eldöntöttétek, hogy orbán miért is g.ci pontosan. :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:30:44

@konrada: butaság. Egyrészt a hazai ipar nem volt versenyképes, hisz a vámokkal terhelve drágák voltak a termékek, másrészt az export iránya döntő tényező, harmadrészt a hazai piac bolhafing. Sem a hazai iparnak, sem a mocsokmultinak nem tényező.

midnightcoder2 2019.05.17. 09:30:54

@Csüngő csöcsű csaló csuti: "Ott nem nagyon lehet migráncsozni, hiszen a szavazók sokasága a múlt század végén betelepült külföldi vendégmunkás"

Na ja. Anno a németek törököt fogtak, és nem ereszti õket. Persze ebben a történetben is eljön majd az a pont, amikor a migrik lesznek annyian, hogy nyíltan elkezdik elnyomni az õslakosokat. A történelem nem mindig ismétli önmagát teljesen, de ebben elég konzekvens.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 09:32:12

A fidesz elit ebbe a kategóriába tartozik orbán- és mészarospereputtyostol, lázárostul, rogánceciliástul, garancsistol:
"Burzsoázián a modern tőkések osztálya értendő, akik a társadalmi termelési eszközök tulajdonosai és bérmunkát alkalmaznak."
Közük nincs a dolgozó magyarsághoz, mind egy szálig a nép nyakán élősködő féreg.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:34:02

@Pipas: kevered a szezont.
A migráció történelmi folyamat, senki nem tagadta. A szír menekültek , mint migránsok egy másik dolog, itt merül fel, hogy mekkora veszélyt jelentenek, illetve ezt hogyan kell kezelni.
Ugye mondanom se kell, hogy Gurevszki is migráncs?

felucca02 2019.05.17. 09:34:32

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Csak a te csökött, beszűkült tudatodban korlátozódik le a liberalizmus három tetszőlegesen, nagy harci kedvedben kiválasztott dologra.

Igen, szerinted is meg kell kövezni a buzikat, akkor is, ha a te fiad, vagy lányod az illető. Szerintem ne habozz, rajta! És aztán még te dumálsz élettegedásról.

Igen, szerinted is szülje meg mindenki a gyerekét, mindegy, hogyan jutott hozzá, legfeljebb lesz még néhány hátrányoshelyzetű, meg rokoni erőszakból származó debil. Szülje meg mindenáron, akkor is, ha tönkremegy bele az élete. Lehet, hogy te is így keletkeztél.

Mivel a nők minden téren jobban teljesítenek a férfiaknál, igenis, kemény kézzel kell tartani őket, kuss van nekik, irány a konyha! Egyetértek!

Úristen, mekkora egy fasz vagy! És te tényleg szavazhatsz?

István Tamasi 2019.05.17. 09:35:40

@midnight coder: A 40 során felépített országot és annak javait a pitiáner tolvaj rendszerváltó politikusok - mind, együttvéve, kart karba öltve - lopták el illetve adták el a leeső morzsákért.

konrada 2019.05.17. 09:36:16

@midnightcoder2:
...Hitler már az elején elqrta antiszemitizmusával, így esélye se lett volna arra, hogy az amcsik melléjük álljanak. (Egyébként valószínűleg az amcsik az elején eldöntötték, hogy a ruszkikat nem engedik be Nyugat-Európába, innentől kezdve meg alapvetően a németek voltak a fő vetélytársai cégeiknek a hazaihoz hasonló nagyságú, fizető erejű piacon.

...szóval ha nagymamámnak áramszedője lett volna..

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:37:48

@konrada: ez nem a valódi liberalizmus. Ahogy Orbán sem a valódi jobboldal, avagy a valódi keresztény -demokrata.

2019.05.17. 09:38:30

@morpho: "Nem írom le még egyszer, hogy a liberális demokráciának semmi köze a liberalizmushoz"
Az USA a liberalizmus fellegvára, az Alkotmányát szentírásnak, világítótoronynak tekintik a liberálisok, miközben az Alkotmány mintájául a feudális Lengyelország Alkotmánya szolgált.. Ebből /Is!/ jól látható, hogy a demokráciának és a liberalizmusnak semmi köze egymáshoz, de ettől még lehet liberális demokrácia egy olyan országban, ahol a többség arra vágyik, hogy a nőgyógyászképzést és proktológiát vonják össze, mert nem az orvos, hanem majd a beteg dönti el, hogy ő nő-e és azt, hogy egyáltalán mi a női nemi szerv.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 09:39:00

@midnightcoder2: Dehogy fogják elnyomni, akkor már nem lesz olyan hogy "őslakos" mivel mindenki mindenkivel keveredik a marokkói a franciával, a kazah a némettel magyarral. Az ő gyerekeik már mind európainak fogják vallani magukat, és őslakosnak a mult század végén jelen lévő sziú indián törzseket fogják nevezni. Európában is voltak neandervölgyiek, mégsem akarja senki neandervölgyinek nevezni magát, pedig azokból is van genetikailag mindannyiunkban.

Pipas 2019.05.17. 09:39:03

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A migráció történelmi folyamat, senki nem tagadta. A szír menekültek , mint migránsok egy másik dolog"

Nem, nem másik dolog, miért lenne "másik"? A "másik" azt jelenti, hogy diszjunk halmaz, a migráció/szír migráció meg nyilván részhalmaz. Nem másik, hanem egy része.

És akkor arról már nem is beszéltem, hogy az egész német közigazgatás nem képes eldönteni, hogy valaki szír migráns -e, vagy valami más. Amikor Merkel bejelentette, hogy a szíreket örömmel fogadják már másnap megsokszorozódott a szír migránsok aránya. Ezek az emberek valahol szerbia magasságában kellett, hogy fevegyék a szír állampolgárságot, de ez senkit nem zavart a világon.

Kivlov 2019.05.17. 09:40:00

@csúti csüngőhasú tolvaj:
és a ki a f*szt érdekel a csődtömeg EU?

felucca02 2019.05.17. 09:40:13

@konrada: Természetesen, joguk van úgy élni, ahogyan akarnak, míg nem zavarnak ezzel másokat. Ugyanez igaz a kutyasétáltatásra és a virágszedésre is, hogy a többi párszáz témát már ne is mondjam.

Ez valami aberrált fixáció, hogy örökké ezzel foglalkozik valaki, hogy ki hová dugja a farkát!
Mi közöd van hozzá? Én tegnap a feleségem seggébe dugtam, kurva jó volt, van erre is valami megjegyzés a sárga irigységen kívül?

Tőlem úgy nevezitek, ahogy akarjátok. Rendben, nevezzük buzinak, de csakis akkor, ha legközelebb az urológus azt mondhatja, hogy uram, mutassa a faszát! Ez így megfelel?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:44:41

@midnightcoder2: nem emlékszem, segíts, mikor lettek a koreaiak, az angolok vagy az amerikaiak tòbbségben japánban? Az angolok, portugálok Indiában? Kína? Spanyolország muszlim???

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:46:01

@Kivlov: Orbánt. Kurvára érdekli a csődtömeg EU....ja, ő fasz? Szerinted.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:47:45

@felucca02: igazad van, ez aberrált fixáció. Miért is foglalkozik vele a keresztény jobboldal?
Ja, mert aberráltak a papok?

2019.05.17. 09:49:06

@morpho: "Egyrészt a fidesz leuralta szinte a teljes médiát, alig jut el egy ellenzéki üzenet a választókhoz."
2002-ben az egész jobboldalnak csak a Magyar Nemzet nevű nyomtatott újság állt a rendelkezésére, hogy eljuttassa a gondolatait a választókhoz és arra azt mondták, hogy liberális demokrácia. Ekkor mondta Megyó, miniszterelnökként, hogy ha előre akarnak lépni ezen a téren, a demokrácia az, hogy szabadon vehetnek maguknak média felületet.
A mostani helyzet mitől lett diktatórikus, amikkor most több százszoros media felülettel rendelkezik az ellenzék, mint akkor,, ha az egy szem Magyar Nemzet nagyon demokratikus volt a nyugati liberális demokráciák és Soros NGO-i szerint is?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:49:40

@felucca02: az urológus azt mondja. Bár azok elég műveltek, tudnak más szót a fasz helyett. Szemben veled.
Mondjuk lehet, neked azt mondják, mutassa a vagináját.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 09:51:33

@Tényelek: Ez baromság. Nem ez a liberalizmus, hogy valaki nővé operáltatja e magát vagy sem, buzi e vagy sem. Buzi volt Nagy Sándor is, mégsem nevezi senki liberális császárnak. Ezek csak a te elvont fasiszta agyadban léteznek. Buzik voltak vannak lesznek, senki nem lesz azért buzi mert liberális. A liberális az, aki ezeket nem nézi le, hanem elfogadja, hogy ilyen létezik és mindig is lesz, pedig ők sem akarják, hogy legyenek. Az élet nem kívánságműsor, bármikor rákos is lehet bárki, mégsem itéli el senki. Illetve a fasiszták lehet hogy elítélik azt is, azért fasiszták. A fasiszta a mozgásképtelent, hajlktalant is lenézi, miért ne tenné ezt a betegekkel. Pont hogy a fasiszta elme a torzult, ha ezeket az élet szerves velejáróit nem tudja elfogadni.

konrada 2019.05.17. 09:53:46

@Igazamvanvagyigazamvan?:
A butaság az, ha nem vagyunk tisztában az arányokkal, és a tényekkel.
Az Tungsram sok helyen piacvezető volt, termékei fejlettségben a nyugatiakkal megegyezett. Mi lett belőle?
Az Ikarusz szintén.
A magyar növényolajipar, cukoripar versenyképes volt, beszántották...
A Piszkei Papírgyár a hazai piac vezetője volt, beszántották, helyette osztrák és német papíráru jött..

A magyar mezőgazdasági termékek árértékben szintén ott voltak, de eleve azzal kezdték a multik, hogy hitelbe-illetve privatizálandó cégekért barterben adott dömpingárukkal kiszorították a magyar termékeket a külhoni piacukról (kihasználva tőkeerejüket), majd a magyar piacról azzal, hogy a kereskedelmet felvásárolva az otthoni túltermelésüket ránk borították nyomott áron.

...szóval: valóban voltak itt strukturális gondok, de azért messze nem volt annyival rosszabb a magyar gazdaság szerkezete, fejlettsége a román, cseh, lengyel gazdaságénál, mint amilyenné mostanra vált a hozzáadott érték tekintetében, az eltúlzott és ár alatti külföldre privatizálás miatt. Ezért volt a magyar gazdaság annyira kiszolgáltatott a 2008-as válságnak, ellentétben a felsoroltakkal, mely országok megtehették, hogy a válság idején a saját piacukra tudtak termelni, ellentétben velünk, akik a bezárt gyáraink okán a gyarmatosítók túltermelését kellett valutáért átvennünk, segítve azoknak abban, hogy a válság náluk kisebb mértékű legyen.
...amit meg is háláltak pántlikázott EU és IMF hitellel...

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 09:54:41

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Ezek zöme nem klasszikus nacionalista eleve. De még a nacionalisták is képesek együttműködni.

felucca02 2019.05.17. 09:55:18

@Pipas: nem tudom, hogy van-e bandám, én meglehetősen egyedül érzem magam, azt írom és mindig is azt fogom írni, amit gondolok, magamtól, mindenféle külső nyomás nélkül.

Én mindig is azt gondoltam (mióta egyáltalán foglalkozom vele), hogy van migráció, hol kisebb, hol nagyobb. Most éppen Európa felé irányul, éppen azért, mert az itteni modell, amit a liberalizmus fémjelez, sikeresebbnek látszik a többinél.

Amikor máshol volt sikeresebb a modell, akkor oda irányult a migráció, így jött létre az USA.

Magam részéről nem szeretném, hogy sokmillió más kultúrából való idejöjjön, de a teljes elzárkózást is károsnak tartom. Annakidején egy arab csajtól kezdtem berlinben franciául tanulni, algériából származott.

Most a fiam legjobb gimnáziumi haverja egy iraki srác, a szülei migránsok. nagyon vicces arc.

Azt is gondolom, hogy orbán éjjelenként azért nem alszik, mert egyrész feszíti a beleit a vacsorára bezabált sok hurkáskolbász, másrészt azon nyugtalakodik, hogy mi lesz, ha még a mostani majdnem nullánál is alábbhagy a migráció. Mert akkor reszeltek neki. Orbán érdekelt a migrációban, ti meg tapsoltok neki.

Migráció van, a migrációtól rettegő nógrádi nénik életükben nem láttak migránst, és nem is fognak.

Nekem egy nagyon kedves migránstörténetem van, egy pesti kebapozóban volt egy iraki csaj, aki nagy mosolyogva nyújtotta át a kebapot. Kérdeztem, mit mosolyog annyira. Azt mondta, hogy nagyon jó seggem van, ezen mindketten jót röhögtünk.

Na, most adtam alapanyagot, rugózhatsz még, kicsim, ha nagyon akarsz, valami baromságon!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 09:56:00

@Zionnépe:

A liberalizmus elérte saját határait, így bukik. Ennyi volt. Jönnek az új balos és jobbos alternatívák.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 09:56:49

@Zionnépe:

Ezek folyamatok, nem hirtelen változások.

2008 volt a fordulópont.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 09:57:14

@Pipas: de, másik dolog. Más szemszögből vizsgálandó. A migrációt senki sem tagadta, a szír menekültek kérdése egy rosszul megválaszolt kihívás. Az, hogy a német nem tudta kezelni a tömegesen megjelenő migránsokat, tény, de ez nem jelenti azt, hogy a migrációt bárki tagadná. Itt arról van szó, hogy a migráció milyen veszélyt jelent.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 09:59:18

@morph on deer:

A folyamatok megindultak, a liberális elit egyre tehetetlenebb.

Nézz körül: nem voltak képesek még a nyugati populistákat se megfékezni.

morph on deer 2019.05.17. 09:59:35

@Aranka1973:
“...a melegházasságtól a tömeges muszlim bevándoroltatásig a számunkra káros agyszülemények vannak,”

Na látod, megy ez. Ez már közelít egy vitához, gondolkodásra vall, nem csupán a propagandaduma, bár az is van.

Milyen “tömeges muszlim bevándoroltatásra” gondolsz?
Csak nem a letelepedési kötvényesekre?
Igaz, köztük is volt muszlim, de talán ha 8-10 ezer lehetett. Mert ugye mindmáig csupán szeretett kormányunk áldásával sikerül ennyi muszlim vallású “magyarhoz@ hozzájutnunk, máshogy nem... De legalább Rogánéknak szépen hozott a konyhára, és a a legfontosabb, ugye.

Mi a bajod a melegházassággal?
Csak nem ment férjhez a pasid?
Ne aggódj, lesz másik!
Aztán majd Kövér elvtárs megmondja, hogy egy igazi honleány - mint te - kinek rakhatja szét a pici lábacskáit, és kezdhetsz szülni, teljessítménybe, senki nem fog megakadályozni ebben..!

Remember: ez a liberalizmus lényege, hogy szabadon dönthetsz a saját életedet illetően, és a többiek tiszteletben tartják a döntésedet még akkor is, ha netán ilyesmire vágysz.
És közben még akkora keresztény is lehetsz, amelkora csak akarsz, ha akarsz.

És ez a lényeg ha egy liberális demokráciában élsz, hogy te magad döntöd el, hogy akarsz-e valamilyen vallást követni, és ha igen, azt szabadon tehesd.
Akarsz-e gyerekeket szülni, mikor és miért, és ez kizárólag a te döntéseden múlik.
Akarsz-e kapcsolatban élni, és ha igen, akkor azt is te döntöd el, hogy a párod férfi- vagy nő legyen, hogy házasságban, vagy élettársi kapcsolatban akarsz vele élni, - és még folytathatnám.

És végül te dönheted el azt is, hogy ha netán kereszténydemokrataként akarsz élni, mert szabadon megteheted!

Amit nem tehetsz meg az az, hogy másra rákényszerítsd azt, hogy ugyanúgy gondolkodjon, mint te, hogy parancsra gyűlölködjön, és hogy adja fel a szabadságát, mert te úgy akarod.

Na ez nem így működik a liberális demokráciában, és leginkább ez az, ami zavarja viktorunkat. Szegénykém nehezen viseli, hogy ki-ki maga gondolkodjon és hozzon döntéseket, és neadj isten független, szabad emberként ajarjon élni!

Hogyisne!
Majd ők megszabják az irányt, és majd úgy lesz!
A múltkor még utálni kellett az oroszokat, most az a parancs, hogy ők a barátaink!
Gyűlölni kell a muszlimokat, de nem akkor, ha jön Erdogán, mert akkor a testvéreink! Sőt, akkor a 150 éves török uralom egy közös nyári kaland emlékévé szelidül, mert a viktor úgy akarja.
És ez naponta változhat, ahogyan vezérünk egészségi állapota megengedi...

Dehát szerinted ez így van jól, szerintem meg így nagyon nem.
Én szabad ember vagyok, az is maradok. Sosem voltam és nem is leszek senki szolgája, sem orbáné, sem másé.
Te meg nem így gondolod, a jelek szerint.
Hát sok szerencsét.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 10:00:41

@Csüngő csöcsű csaló csuti:

Orbán gyakorló államférfi. Nem lehet teljesen őszinte, taktikáznia, pávatáncolnia kell. Ami a lényge: az alapiránya helyes.

2019.05.17. 10:01:52

@Csüngő csöcsű csaló csuti: Ha a szövegértés belefér a liberális felfogásba, akkor azt kérem olvassa el újra, mire írt, mert ez válasznak még erőltetve sem fogadható el, inkább egy spontán idegi reakció lehet!

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 10:02:54

@Csüngő csöcsű csaló csuti:

Mint mondtam, ne a mostani számokat nézd, hanem a narratíva változását, a közvélemény változását, a hangulatváltást.

konrada 2019.05.17. 10:03:54

@felucca02:
Na látod. Te már érted a különbséget.
A liberalizmus az, ha tehetjük amit akarunk, és kimondhatjuk azt, amit akarunk.
A PC liberalizmus meg az, hogy mi azt teszünk-mondunk, amit akarunk, a többieknek meg kuss.

S jó példákat is hoztál rá, hiszen:
1. Ha egy PC liberálisnak valami nem tetszik, akkor a másikat személyében támadja, és kétségbe vonja a jogát a másiknak, hogy egyáltalán - még példaként is - megemlítse.
2. Az orvosnál meg nincs tiszta liberalizmus, mert duplán alá-fölérendelt a viszony. A beteg fizeti, de az orvos kezeli: ez meg nem a szabad véleménynyilvánítás terepe...

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 10:04:03

@közíró MAXVAL bircaman: Az orbáni fasizmus is elérte határait, migránsokat nem lehet migránsozással rettegésben tartani. Európa egy jelentős része már ma is migráns, hála a határok megnyitásának. Igaz orbán mg küzd ellene peng~sdrótokkal, de ha a Szerbek belépnek az unióba mit fog vele csinálni? Tőlem akár a nyakára is tekerheti mind a 100 kilométert, és felakaszthatja magát a puskás stadion vip páholyának reflektorára.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:04:24

@közíró MAXVAL bircaman: te, azon gondolkodtál már, hogy a liberalizmus a nép többségi akarata, a nacionalizmus egy adott nép érzelme, a katolicizmus egy vallás erőszaka?
Hogy ezek bármelyike a vezetőik érdekeit szolgálja?
Hogy a sztálinizmus nem a szovjetről szólt? Hogy Putyin nem Oroszországban, hanem saját hatalmában érdekelt?
Tudod, a prionok az agyadban nem a te érdekeid nézik. Csak a sajátjukat.

morph on deer 2019.05.17. 10:06:53

@közíró MAXVAL bircaman:
“Nézz körül: nem voltak képesek még a nyugati populistákat se megfékezni.”

Ezt értem, csak azt nem, hogy milyen alapon akarjuk mi képviselni kelet Európát?
Azon túl, hogy derék nemzetvezetőnk Napoleon-komplexusa egészen komoly méreteket kezd ölteni, mondjuk...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:09:15

@közíró MAXVAL bircaman: a nacionalisták együttműködni? Átmenetileg, amíg van közös ellen.
Tényleg, milyen jól sikerült legutóbb az olaszországi összejövetel...mit is mondott LePen Orbánnak? Ja, ott se volt?

Eltiltott Vélemény 2019.05.17. 10:09:27

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: " ... nyugati felén nem ilyen birkák élnek, nem akarnak többé fasisztákat látni ... "

Akkor ne nézzen tükörbe egyik liberálfasiszta se :-)

Eltiltott Vélemény 2019.05.17. 10:10:57

@Igazamvanvagyigazamvan?: Hát, nekik ennek ellenére simán összejöhet az obstrukció, elég ha akkor együtt szavaznak, amikor olyan téma van ami egyiküknek sem tetszik...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:12:11

@Kitiltott Vélemény: ha együtt szavazhatnak, az csakis a megengedő demokrácia miatt van. Tudod, a libsik.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 10:14:30

@Csüngő csöcsű csaló csuti:

Nem a migráció a fő probléma. Kontrollált migrációval pl. semmi gond.

Szerbia aszövetségesünk a Brüsszelelleni harcban, szóval EU-s tagságuk csak segíteni fog.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:17:23

@konrada: mi az, hogy orvosi liberalizmus?
Mellesleg van. Eldöntheted, hogy akarod-e a kezelést, választhatsz orvost, sőt, kérheted, hogy milyen nemű orvos vizsgáljon.

WiIdhunt 2019.05.17. 10:20:28

@morph on deer:

Ki képviselje Kelet-Európát, ha nem a kelet-európaiak?

szárny 2019.05.17. 10:21:29

Érdeklődve fogom visszaolvasni ezt a vitát - május 27-én...

WiIdhunt 2019.05.17. 10:22:24

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Mit is mondtam? Ezek nem klasszikus nacionalisták.

WiIdhunt 2019.05.17. 10:23:28

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A nép többségi akarata a demokrácia, nme a liberalizmus.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:24:20

@Kitiltott Vélemény: mellesleg Orbán nem akarja az EU széthullását, az irányítását akarja.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:26:36

@maxval birca man: a nép többségi akarata a liberalizmus alapeszméje. Pont az illiberális államok tesznek ellene. Törökország, Türkmenisztán, Oroszország....

konrada 2019.05.17. 10:26:51

@Igazamvanvagyigazamvan?:
...ha félreérthető voltam: pont azt írtam, hogy nincs.
Illetve igazad van: a választás jogáig van, utána már...

WiIdhunt 2019.05.17. 10:29:30

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Mind Törökországban, mind Oroszországban a nép többségi akarat érvényesül.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:29:39

@maxval birca man: a kereszténység mióta demokratikus?
A nacionalizmus miòta demokratikus?
Mi lesz a magyarokkal egy nacionalista Bulgáriában?

konrada 2019.05.17. 10:30:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:
A válaszom pont arról szólt, hogy kezeléskor már nincs.
...a választáskor meg van.

Dread Naughty 2019.05.17. 10:30:56

@csüngőhasú norvégbáró: "aki nem O1G valagát nyalja és nem tapsikol a lopásaikhoz, az buzi libsi sorosmigráncs?"
Nem, ééppenséggel a fajtátok hirdeti, hogy aki nem az ellenzék faszát szopja, mint ti, az O1G valagát nyalja/tapsikol a lopásaikhoz/azt kitartja a rendszer,stb.
Egy nagy külöonbség van azért a kettő közt: a fajtátok 6-7 fős demonstrációkat tart, letérdeli a TV-székház lengőajtóját és folyamatosan úgy értelmezi a választásokat, hogy mivel nem Orbánra szavazott a többség, a nemorbán oldelnak kellene kormányt alakítani.
Magyarán egy elbaszott álomvilágban éltek, ami kibéleltetek a legnevetségesebb önigazolásokkal.

Te nem látsz ellenzéki plakátot, mert nem akarsz látni. Én sokat látok, sokat láttam a választások idején is, sőt mint kiderült, igen sokat kamuszerződéssel játszottak át a Jobbiknak, hogy a "csuticzigányt" a létező "legszabályosabb" módszerrel legyőzhessék... de gondolom igazolva látod majd ezt is, mert ha a "csuticzigány" ellen történik, a legdurvább törvénysértés is azonnal igazolt lesz, csak némi őslibbant relativizálásra van szükség.

"ugye milyen könnyű korlátlanul lopott közpénzből kinyírni mindenkit?"
Mindenkit? De hát te még élsz, nem?
És az Klubrádió? TGM? Karigeri? A Kötöttfogás csintalan kis megmondói? Index-HVG-444 szentháromség?
Lehet... hogy.... talán nincs minden bokorban egy náci gerilla, aki vadászik a fajtátokra? Lehetséges, hogy a Népszabadság elvesztését is inkább a pénzt az elveknél jobban szerető fajtatársatoknak köszönhetitek?
Áh, mindez kizárt dolog...

"most hol van soros pénze, ami miatt ugatott decemberben (fizetett felvonulók) a rettegő stróman cziggány???"
Ezt honnan kéne tudnom?
Gulyásmarcikát láthatóan újra felhúzta Gyuri bácsi, szóval két hétig még biztosan kapja a sékelt, de szerintem az önkormányzati választások előtt is le lesz porolva.
Hogy felvonulásra isad-e pénzt Gyuri bá, fingom sincs, de ha igen, javaslom, hogy a "mi vagyunk a többség"-molinókat csinálják kisebbre, hogy ki tudják majd rendesen feszíteni a megjelenő felvonulók. De szerintem már belátta a bácsika, hogy ebben az országban a balos-genderista-lmbtqwertz-migránsszopó-libsi szarságokat nem eszik olyan nagy kanállal, mint a franciák, kanadaiak, amerikaiak, németek, szóval lényegében mindez kidobott pénz.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:30:58

@maxval birca man: lófaszt, a török választásokba erőszakkal szólnak bele, az oroszok álhírekkel befolyásolják a választókat.

2019.05.17. 10:35:16

@morph on deer: "Amit nem tehetsz meg az az, hogy másra rákényszerítsd azt, hogy ugyanúgy gondolkodjon, mint te, .. " Akkor nyugaton nem liberális demokrácia van, mert pl. a svédek szerint csak a fasiszták segítik a saját gyerekeiket, a facebook meg úgy kivágja azt, aki nem a szélsőséges liberális gondolkodást követi, hogy a lába sem éri a földet? A sort lehetne folytatni évekig, hogy mit nem szabad egy liberális demokráciában, de a cikkhez illesztve, pl. nem szabad másként látni a világot, úgy meg ahogy Orbán meg pláne nem. A Kádár rendszerben azért sokkal szabadabban lehetett gondolkodni, mint a liberális demokráciákban és ezt egyáltalán nem túlzásnak szánom, a hetvenes évektől már biztosan szabadabb gondolkodási környezetet biztosított, mint most a nyugati országok liberalizmusa.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 10:35:17

@Dread Naughty: ismered a graffitit ? Egyél lószart! Tízmilliárd légy nem tévedhet!

Pipas 2019.05.17. 10:54:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: "hogy a migrációt bárki tagadná."

Pár hete még erősen ment az "úgysemakarsenkiidejönni" kórus. Aztán volt a "jönnek,deaznekünkjó" álláspont. Szóval de, elég sokan tagadták.

WiIdhunt 2019.05.17. 10:58:52

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A nacionalizmus eszköz, nem cél. Valójában a nacionalizmus mint eszme káros, a liberalizmus találmánya.

A kereszténység vallás. Miért lenne egy vallás demokratikus? Mi az eleve, hogy "demokratikus vallás"?

WiIdhunt 2019.05.17. 10:59:55

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A legnagyobb befolyásolást az USA és a liberális médiák követik el, de azzal sincs semmi gond, míg az emberek szabadon szavazhatnak.

БУММЕР 2019.05.17. 11:05:47

Ha valaki ezt a hsz orgiàt végigolvassa ràjön, miért van okàdhatnékom mikor beteszem a làbam Mo-ra! Atomot kéne dobni, hogy a hamun egy értelmes nemzetség sarjadjon!

Katolikus vagyok, csalàdos, növel hàlok- de kevés embert vetek meg annyira mint ezt a féreg Àdert - tartozna valamelyik unokàd az LMBTQ közösségbe. Senkihàzi!

Kapnàl egyszer te meg a fajtàd fehér csillagot amikor mentek a làgerbe a vörös csillagos komàitokkal, hogy végre megszabaduljon az emberiség az ilyen kirekesztö gondolatokat képviselö hangoskodo kisebbségtöl!

Szeretnék gratulàlni mindkét oldalnak ehhez a nagyszerü teljesitményhez! Hasonlo jokat kivànok minden acsarkodo VOLT honfitàrsamnak, hogy bumeràngként csapna vissza a gyülölködésetek!

Csodàlatos összefoglalo - Funktasztikus - Periféria

"Homo homini Lupus est."

Minden ballib bérretteg 2019.05.17. 11:10:48

A karaván halad a ballib bérrettegő és hírhamisító kuytág ugatnak..

Nincs változás.. :DDDD

Anita Nagys 2019.05.17. 11:13:06

@Dread Naughty: Minden reggel mikor olvasom a híreket, nap nap után csak azt látom, olvasom, hogyan vernek a picsájára milliárdoknak értelmetlen projektekbe...Tengernyi pénzt elherdáltak és elherdálnak, és le sem szarják az ország az emberek valós problémáit....egészségügy, oktatás, szegénység felszámolása...stb. Erre azt mondják sokan demagógia, demagógia a lónak a faszát, csak rossz vagy kellemetlen meghallani az igazságot. Ezek évek óta nem kormányoznak, csak a saját pártjukat éltetik közpénzekből, vagy nemes egyszerűséggel ellopják az adó forintokat (is).... Mert hagyjuk. Ha nem hagynánk, már régen elmenekültek volna a picsába, mert nagyon is jól tudják, hogy minimum fel lennének koncolva... Szégyen, gyalázat a magyar népre, hogy egy tucatnyi egykori Bibó Kollégiumos politikai kalandor, fehér galléros köztörvényes simlis bűnöző sakkban tart egy országot egy népet... Kábé olyan ez - kicsiben -, mint mikor tudomásom van arról, hogy minden nap bejár a házamba lopni a tolvaj, de nem teszek ellene semmit, hanem eltűrőm, hogy napról napra meglopjon és csak nézek ki a fejemből...mert akinek agya van, az oda állít két komondort és mikor besurran a tolvaj, a komondorok minimum cafatokra szedik, vagy fogok egy husángot és a helyszínen kezét-lábát töröm a tolvajnak... Hát ennyi.

morph on deer 2019.05.17. 11:20:56

@Tényelek:
“mert pl. a svédek szerint csak a fasiszták segítik a saját gyerekeiket”

Ezt a faszságot meg honnan veszed?
Csak azért, mert én jó harminc évig éltem Svédországban, és soha ilyen hülyeséget nem sikerült ott hallanom. (Persze igaz, hogy a fülem már nem a régi, de akkor is...)
Valaki valamit nagyon félreértett. Ott alapkoncepció, hogy mindenki álljon meg a saját lábán, - a gyerek is, ha felnő. Ez kb hasonló, mint amerikában: a tinik nem ritkán már akár iskola mellett is dolgoznak pár órát, vagy pl érettségi után pár évet, hogy abból finanszírozzák a további tanulmányaikat, meg ilyesmik.
Teljesen természetes az is,hogy olyankor önállóan akár az ország másik részébe, vagy akár más országba is költözik, akár már 18 éves korában, aztán pár év múlva tanul tovább. Vagy meg nem.
Ismerősöm fia pl vállakozásba fogott 18 évesen egy fűnyíróval, ma - három év után - már építő-kertépítő cége van, és a következő lépést fontolgatja.

Még annyit, hogy ott gyakran komoly vagyon van a családok birtokában, esetleg már generációk óta, de attól még mindenki éli a normális életét, a legritkább esetben látod, hogy a gyerek a fatertól kapott Porschéval villogjon a diszkócicák között: majd megdolgozik érte, ha éppen olyat szeretne. Viszont majd örököl, és addigra általában már azt is tudja, hogy mi mibe kerül az életben.

Szóval hülyeség amit írtál, akárhonnan származik is.

morph on deer 2019.05.17. 11:23:04

@maxval birca man:
“Ki képviselje Kelet-Európát, ha nem a kelet-európaiak?”

Aha! Tehát szerinted Magyarország nem Magyarországot képviseli, hanem mindjárt a fél kontinenst?
Hogy mik vannak...!

Brix 2019.05.17. 11:26:04

@maxval birca man: " Mind Törökországban, mind Oroszországban a nép többségi akarat érvényesül. " Mind Törökországban, mind Oroszországban inognak az illiberális rendszer alapjai. Az autoriter vezetők-Erdogán és Putyin- a vidéki , tanulatlan szegény lakosság félrevezetésével jutottak hatalomra, mert azt ígérték, visszaállítják a korábbi nagyhatalmi állapotokat és magasabb életszínvonalat teremtenek a népnek. A kisemberrel elhitették , hogy egyéni problémáik forrása a nyugat, és a szabad társadalom...Az " eredmények " mára szemmel láthatók: mindkét országban évek óta vegetál a gazdaság , növekszik a munkanélküliség és a szegénység... Törökországban 360 -, Oroszországban 525 a nettó átlagbér... Ide jutott a két " vezető" illiberális demkrácia....

Raven! 2019.05.17. 11:28:02

Cocialista gyozelem, MUHAHAAA...

WiIdhunt 2019.05.17. 11:29:35

@morph on deer:

Nem Mo. képviseli Kelet-Európát, hanem Kelet-Európa.

WiIdhunt 2019.05.17. 11:30:50

@Brix:

Oroszországban a rendszer demokratikus és stabil. S ha a jelenlegi vezetés bukik, nem nyugatpártiak lesznek az új vezetők.

2019.05.17. 11:32:37

@Brix: No, de azért az is igaz, hogy a liberális bódog-gazdag nyugati bezzegdemokráciák finnyássága nem terjed ki arra, hogy ilyen semmirekellő illiberális országokkal vidám üzletelgetésbe bonyolódjanak..és a kevésbé karakán kisállamok erőforrásait a sajátjukként kezeljék.
Egyesek liberalizmusával még az is összefér, hogy egy elég setét kontinens népét sápolják, biztosítandó saját jólétüket.

morph on deer 2019.05.17. 11:36:06

@БУММЕР:
“kevés embert vetek meg annyira mint ezt a féreg Àdert”

Bajszosnak bajszos, de nem a Kövér elvtársra gondoltál véletlenül?
Merthogy ő tette oda legutóbb magát, amúgy póriasan, ahogy illik manapság illiberalisztánban.
Érdekelne azért, hogy meleg elvbarátai, esetleg politikustársainak érdekelt hozzátartozói miképpen magyarázzák meg maguknak, hogy ez így miért is van rendben... :(

alöksz róz 2019.05.17. 11:42:49

@Tényelek: a gondolkodást nem tiltja sehol senki :-)

Ménár Atya 2019.05.17. 11:51:46

Orbán mint szélső jobb?
Ez az új direktíva az agyhalott baloldali ellenzéknél? :)
Nagyon szeretnék ezt a mesét hihetővé tenni, csak a jobbik- dk náci párt kissé keresztül húzza a számításokat :)

Brix 2019.05.17. 11:52:47

@maxval birca man: Lehet hogy stabil a rendszer, de milyen eszközökkel èrik ezt el? Eltiporják az emberi jogokat, a politikai szabadságjogokat , a bizánci típusú , kíméletlen állami erőszakkal csapnak a rendszer belső ellensègeire.... Ha kell ölnek is , legyen szó a rendszer dísznóságait felderítő, ügyvèdről( Magnyitszkij) újságíróról, vagy polgárjogi aktivistáról....Európának akkor lenne jó ha megtörne ez a gonosz, bizánci típusú agresszív birodalom, amely fenyegetést jelent mindnyájunkra..Szerencsére nő a belső elégedetlenség , romlik az èletszínvonal így van esèly , hogy egyszer bèkès , demokratikus államá váljanak, a nagyhatalmi ábrándok kergetèse helyett..

WiIdhunt 2019.05.17. 11:57:57

@Brix:

Nem ismerem az ottani rendszert. Én jól ismerem.

Mi a valóság? SOse volt ekkora szabadság Oroszországban, mint manapság. Pluralizmus a médiákban, könyvkiadásban, bármi megjelenhet. Számtalan politikai párt, egyesület.

Ha a terroristákkal kolaborálsz, akkor persze bajod eshet, meg ha idegne kémekkel, akkor írsz. De ez nyugaton sincs másképp.

S az életszínvonal 20 év alatt a 4-szeresére nőtt.

Elégedetlenség valóban van, de az elégedetlenek 90 %-a se liberális, nyugatpárti.

Az orosz ellenzék 3 típusú:
- 60 %: kommunista,
- 30 %: nacionalista,
- 10 %: liberális.

A liberálisokkal se akommunisták, se a nacionalisták nem állnak össze.

morph on deer 2019.05.17. 11:58:18

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
“itt a te hősöd”

Az enyém?
Te biztos, hogy nem tévesztesz össze valakivel?

Olvasd már el előbb: itt épp arról van szó, hogy homo pasikat párosít leszbo csajokkal, hogy “család” lehessen belőlük és gyereket nevelhessenek!

Kvázi felejtsék el, hogy mi az eredeti szexuális beállítottságuk, éljenek a “hagyományos” családmodell szerint!

Igaz, még mindig jobb, mintha hideg borogatással próbálná “gyógyítani” a melegeket, de nem sokkal..!
:)

WiIdhunt 2019.05.17. 11:59:56

@Brix:

Oroszország nagyhatalom, azaz nincs szükség ábrándokra.

S senki se akarja ismét a 90-es liberális éveket vissza, amior Oroszország lemondott a nagyhatalmiságról, mert ismertek ennek súlyos következményei.

БУММЕР 2019.05.17. 12:08:11

@morph on deer:

Ott a pont, köszönöm a kiigazitàst! De igen!

Tragédia, amikor az ilyen jol butorozott tàrsadalomban sirva meséli a baràtod (nagyvàllalkozo - igy öröm az ürömben, hogy legalàbb az anyagi fedezet megvan a lelki és testi "rekonstrukciohoz"), hogy a gyerek màr többször akart öngyilkos lenni mert màs nemü testbe született és ezt önmagànak is nehéz megérteni/feldolgozni de ehhez meg segit az ilyen és ehhez hasonlo attitüd - probàld meg ezt apaként feldolgozni, hogy akit ringattàl, szerettél és ovtàl 1x éven àt, el akarja dobni az életét mert az amugy anàlis szexre ràkattant hetero hangoskodo csürhe megvet és alsobbrendünek tart!

БУММЕР 2019.05.17. 12:11:13

@Brix:

Amit leirtàl az egy biztos hàboru elöjele...nem több...

Blogolo Blogi 2019.05.17. 12:14:46

@maxval birca man: "Oroszország lemondott a nagyhatalmiságról"

Nem lemondott, elvesztette. Nagy kulonbseg.

WiIdhunt 2019.05.17. 12:15:47

@Blogolo Blogi:

Le is mondott, Gorbacsovot ne feledd.

Brix 2019.05.17. 12:27:05

@maxval birca man: Oroszországot csak katonai értelemben lehet még nagyhatalomnak nevezni, de nem gazdaságilag. Ez elmúlt 4-5 évben csak vegetált a gazdaság, éppen most jöttek ki a recesszióból...A 90-es években nagyobb szabadság volt, mint most, a putyini , nacionalista, birodalmi álmokat kergető érában, amikor folyamatosan megsértik az emberi jogokat... Az átlag orosz elégedetlen és egyre rosszabb körülmények között él..Egyre többen menekülnek el otthonról és pl a sokkal jobb életszínvonat biztosító Prágába vagy Budapestre költöznek...
A konklúzióm az, hogy az orosz illiberális demokrácia válságban van, és csak a folytonos külső háborúskodás , a külső ellenség "fenyegető "réme tartja össze...
Legutóbb megnéztem a "győzelem napi" felvonulást....Alig hittem el, hogy ilyen ország még léteik , ahol az öntömjénezés , a heroizmus kultusza, a mások feletti birodalmi felsőbbrendűség ilyen szinten van...Mondjuk ki : Oroszország ma egy veszélyes ország a világra és különösen Közép-Európára. Orbán - sajnos- ennek a birodalmi álmoktól vezérelt agresszív nyomulásnak az egyik bábja...Még annyit: a magyar történelmi jobboldal mindig utálta a "muszkákat," az oroszokat, nem értem mi ez a nagy pálfordulás most...

Ménár Atya 2019.05.17. 12:30:31

@maxval birca man:
Azért az orosz szabadság még eléggé messze van egy Eu. állam értelmezésében vett szabadságtól.
Szerintem inkább a puha diktatúra a megfelelőbb leírása oroszországnak.
Oroszország,jelenleg is nagyhatalom, nem lehet megkerülni őket.
Katonailag, gazdaságilag erősek, nyersanyag forrásaik, szinte korlátlanok.
Tehát jobb jóban lenni velük jelenleg, főleg hogy ennyire közel vannak.

Blogolo Blogi 2019.05.17. 12:35:44

@Pipas: "Pár hete még erősen ment az "úgysemakarsenkiidejönni" kórus. Aztán volt a "jönnek,deaznekünkjó" álláspont. Szóval de, elég sokan tagadták."

Pedig bizony mondom, hogy jonnek, a migranskaravan mostmar csakugyan barmelyik pillanatban elszabadulhat. Az osztrakok mar el is kezdek ujra ellenorizni a kozos hataron, mert a kerites ellenere is sok a migrans orszagunkban.
Persze meg tobb lesz, hala Viktor bevandorlasi programjanak, amely a soros tervvel teljes osszhangban elkezdte az olcso migransok betelepiteset. Par napja epp Szentgotthardon adtak at egyet szallot nekik, hogy legyen hol lakni szegenykeknek.

Ezzel szemben a MAGYAROK lakhatasat olyan szinten szarja le Viktor, hogy egyetlen fideszgyoker nem sok, de annyi sem vett reszt tegnap a temaval kapcsolatos parlamenti napon.

ugytudjuk.hu/cikk/egy-volt-laktanyaepuletet-epitettek-at-200-ferohelyes-munkasszallassa-szentgotthardon

2019.05.17. 12:40:36

@alöksz róz: Ez így van és így volt Rákosi idején is. A liberális demokrácia és a Rákosi korszakban az a közös, hogy gondolkodni szabd csak kimondani, leírni nem, ha az nem illeszkedik a hatalmon lévők ideológiájával.

Blogolo Blogi 2019.05.17. 12:45:21

@maxval birca man: "Le is mondott, Gorbacsovot ne feledd"

A csusztatas-hazugsag tipikus esete. A SZU nem azert esett szet 91ben, mert Gorbacsov lemondott. Gorbacsov azert mondott le, mert addigra mar nem volt SZU, aminek az elnoke lehetett volna.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 13:04:30

@maxval birca man: helyes, akkor ne nevezzünk egy politikai tömörülést keresztény demokratának.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 13:06:25

@maxval birca man: Oroszország gazdaságilag az olaszok alatt van. Jelentős nagyhatalom? Legfeljebb veszélyes.

Brix 2019.05.17. 13:11:01

@Tényelek: Ez dehonesztáló , de ha jól belegondolunk , van benne igazság....Nincs mèg egy olyan ország Európában - mèg Lengyelország sem, ahol nem nyúltak az Alkotmányhoz, ès a demokratikus hatalomváltás esèlye is megnaradt- ahol kvázi egypárti, állampárti rendszer alakult volna ki, ahol ilyen szinten sárbatiporták a jogállam intèzmènyeit, a " fèkek ellensúlyok rendszerènek" kiüresítèsèvel ès ahol a politikai hatalom ilyen közvetlenül konvertálódna gazdasági hatalommá...Orbán családtagjai milliárdos állami megbízásokat nyernek el, a falutársa dollármilliárdos- mind szubvenciókból...Közel tökèletes " state capture" Hol van a beígért " plebejus demokrácia" ? Lóf..asz ez kèrem , új elit èpül a többsègi társadalom szofisztikált kirablása alapozva, de a fontos "feudális tartópillèreket" a megfelelő helyen jól megfizetve...Szerencsèjükre, a nyugat külső támogatásával- beruházások, EU támogatások- fenntartható a rendszer (mèg) , hogy egy válságban mi lesz, mèg nem tudjuk...A mèlyben feszítik a társadalmat az egyre növekvő társadalmi különbsègek, a vidèki szegènysèg , kilátástalansága szemben a NER- elit milliárdos ès velük szövetsèges nagypolgári osztály százmilliósra hízó vagyona között...Bizony, sok tekintetben hasonlítunk a 30- as èvekhez, főleg társadalmi tekintetben..

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 13:23:24

Azért sem áll meg a lábán az az orbáni fasiszta fröcsögés, hogy a migránsok tönkre teszik európát, mert az elmúlt évtizedekben bebizonyosodott, hogy pont fordítva van. A német gazdaságot a keletről betelepített török, szerb, magyar ukrán rabszolgák húzzák, míg a magyart csak a magyar rabszolgák, akik harmadannyit keresnek. Magyarul a magyar, aki az orbanisztáni putriban dolgozik nemcsak rabszolga, hanem buta is, mivel ugyanazt a munkát hajlandó harmadannyi pénzért elvégezni. Lehet az kielégíti az orbanisztáni rabszolgát, hogy naponta véresre nyalhatja führere seggét, azért nem toporzékol, hogy kevés a pénze.

Aranka1973 2019.05.17. 13:44:05

@Csüngő csöcsű csaló csuti: " Magyarul a magyar, aki az orbanisztáni putriban dolgozik nemcsak rabszolga, hanem buta is, mivel ugyanazt a munkát hajlandó harmadannyi pénzért elvégezni. "

Lehet, hogy kevesebb pénzt kap (bár az élet is olcsóbb), de legalább ősei, rokonai és barátai földjén, keresztény magyarként élhet, magyarul beszélhet. Ezt én sem adnám oda semmi pénzért soha!

Te viszont, ha akarsz, akkor nyugodtan húzhatsz el oda a Fritzékhez, nekünk aztán nem fogsz hiányozni !

Aranka1973 2019.05.17. 13:55:59

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: " Értem, szóval akkor fasiszta uralmat akarnak "

Na, ha a haza szeretete, a kontrollálatlan migráció és a meleg házasság elutasítása már fasizmus, akkor én büszke fasiszta vagyok !

( Valójában nem az, hanem patrióta keresztény demokrata ! )

2019.05.17. 13:58:31

@Brix: Azt kellene megérteni, hogy "fékek és az ellensúlyok" nem azért szűntek meg mert Orbán gonosz, hanem azért mert a liberális demokrácia így működik!
Azt gondolták, hogy majd váltópártok jönnek-mennek, ehhez találtak ki egy rendszert.
Az elképzelés az volt, hogy minden ciklusban váltás van, ehhez kitaláltak olyan "ellensúlyt, ahol az előző parlamenti többség által megválasztott 5 évig ül mérleg másik nyelvén. Ilyen nálunk a köztársasági elnök. Ha a ciklus végén válasszák meg, akkor azt jelenti, hogy egy teljes ciklust meg egy kicsit ülhet a mérleg másik serpenyőjében.
A nemzeti bankok elnökei ennél hosszabb időre szokták odatenni, de a legtovább regnálók sem ülnek ellensúlyként többet, mint 12 év /Ilyenek pl. nálunk az Alkotmány Bíróság tagjai./.
Ez a modell működik a liberális alapokon nyugvó társadalmi berendezkedésű országokban mindenütt. Ebből következik, hogy ha egy párt több, mint 12 évig van hatalmon, ott már teljes szabad keze van a hatalmi ágak minden területén, mert az összes ellensúly kiesik az ellenőrzési lehetőségből, mindenütt a saját embereik fognak ülni. Ilyen ország Európában pl. Németország, Svédország. Csak jelzem, hogy Magyarország még nem tartozik ebbe a patinás csoportba, mert még csak kilenc évnél tartanak Orbánék. egyfolytában, tehát itt még egy két ember lézeng a régi hatalmi elitből, akiket Gyurcsányék tettek oda 2010 előtt.
Tehát az ellensúly nem azért szűnik meg mert valahol diktatúrára törekszenek, hanem azért mert így találták ki a liberális demokráciát kitaláló atyák annak idején.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 14:00:30

@Aranka1973: keresztény demokrata nincs. A kereszténység autoriter.
Istent nem választjuk. A pápát sem.
A demokrácia a nép/többség uralma.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 14:03:21

@Aranka1973: ősei földjén? Üsd már fel a telefonkönyvet. Tót, Német, Horvát a leggyakoribb nevek. Nomeg a Kovács...nem, a kovács nem magyar szó.

Aranka1973 2019.05.17. 14:09:54

@Igazamvanvagyigazamvan?: Lehet, hogy relatíve gyakori nevek, de azért nem a többség !

Na meg, a Kis(s) és a Nagy is gyakori , azokhoz meg nem tudsz idegeneket kapcsolni !

Aranka1973 2019.05.17. 14:11:16

@Igazamvanvagyigazamvan?: " Istent nem választjuk. A pápát sem. "

Ez így van, de Isten félő miniszterelnököt attól még választhatunk !

Azaz lehetünk keresztény demokraták !

Pipas 2019.05.17. 14:15:08

@Blogolo Blogi: "Ezzel szemben a MAGYAROK lakhatasat olyan szinten szarja le Viktor, hogy egyetlen fideszgyoker nem sok, de annyi sem vett reszt tegnap a temaval kapcsolatos parlamenti napon. "

Kapitalizmusban lakáspiac van, nem a kormány gondoskodik "lakhatásról". Megjegyzem én a szocik alatt sem kaptam "lakhatást" a kormánytól, de akkor még venni sem igen tudtam magamnak. :D

WiIdhunt 2019.05.17. 14:21:39

@Brix:

Szellemileg nagyhatalom, ez fontosabb a gazdaságnál.

2019.05.17. 14:30:48

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Tót, Német, Horvát a leggyakoribb nevek. Nomeg a Kovács...nem, a kovács nem magyar szó. "
A magyar nyelvhasználatban eltűnt a Vasgyúró, helyette átvettük a Kovácsot, .. vagy tőlünk vették át a szlávok a kovács megnevezést még a mai Kijev környékén kóborlásunk idején, ezen vitáznak, de a lényeg, hogy a kovácsoltvas nem azt jelenti, hogy szlávoktól megvásárolt vasról beszélnénk, annyira a magyar nyelv része a szakma és a név is, hogy rengeteg szavunk van, ami hozzá értelmesen kötődik. Ráadásul régen minden nemzettségnek volt saját kovácsa, ami nagyjából fedi is a mai társadalmon belüli arányukat.
A népnév lehet olyan, ami valóban a népre utal, de lehet olyan magyar, aki olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint az arra népre ráhúzott sztereotípia, de ha valaki Oláhországból jött az Oláh lett, hiába volt magyar, szász, vagy kun.
A törökök elöl a Felvidékre menekülő emberek, ha magyar, ha horvát volt, mindegyik Horváth lett, ezért Szlovákiában a legelterjedtebb családnév a Horváth. Azok, akik később visszatelepültek a mai Horvátország területére, szinte mind magyar nemzetiségűek, .. és Horváth a családnevük :-) .
A magyar családnevek nem csak azért érdekesek mert fordított a sorrend, hanem nagyon sok másban is, ezért nem szabad látvány alapján megnyilvánulni velük kapcsolatban!

WiIdhunt 2019.05.17. 14:34:42

@Ménár Atya:

Igen, messze van tőle, nyugaton kisebb a szabadság.

2019.05.17. 14:36:12

@Blogolo Blogi:
"Ezzel szemben a MAGYAROK lakhatasat olyan szinten szarja le Viktor, hogy egyetlen fideszgyoker nem sok, de annyi sem vett reszt tegnap a temaval kapcsolatos parlamenti napon.
"
Már megint ez az ősbalos becsípődés.. Ti nem tudtok arról lejönni, hogy másokat pumpoljatok folyton? Meddig akarjátok azt játszani, hogy a jól fejlett igényeitek kielégítését folyton másra lőcsölnétek?? Aggyonazállam.. Adjon, oké.. majd mondjad neki reggel borotválkozás közben!

Autó, nyaraló, meg évi egy Földközi-tengeri hajóút nem kéne? Mert ugye ne álljunk meg félúton! A demagóg propaganda performanszhoz meg szerződtessetek statisztákat.. bár ahogy látom, a választási ellenőrző bizottságokhoz is a fidesztől kell majd kölcsönkérnetek aktivistákat.. Mi vagyunk többen percemberkék..

WiIdhunt 2019.05.17. 14:36:18

@Blogolo Blogi:

Gorbacsov tevékenysége a szétesés oka sok tekntetben.

WiIdhunt 2019.05.17. 14:38:18

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Kereszténydemokrácai = egy liberális-konzervatív politikai irányzat.

WiIdhunt 2019.05.17. 14:39:05

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Hiába erős a gazdaság, ha a szuverenitás gyenge.

Blogolo Blogi 2019.05.17. 15:15:47

@Pipas: "Kapitalizmusban lakáspiac van, nem a kormány gondoskodik "lakhatásról"."

Eddig is eros sejtesem volt, hogy a fideszgyokerek jo fele komcsi nyugger es most tessek. Egyreszt panaszkodsz, hogy teged nem segitett senki. De. Epp csak egy orszag ment tonkre amiatt a rendszer miatt, aminek haszonelvezoje voltal. Semminek nem fizetted meg az arat es ezert.
Azota uj segget nyalogatsz, azonban a hazifeladatot most is elhanyagoltad, ezert aztan nem tudod felmondani a lecket. Ha nem gondoskodik a kormany EGYES elemek lakhatadarol, akkor szerinted a CSOK az vajon mi?..... varj csak, lehet talan ha ugy mondanam: szocpol... ha mar a komcsi nyuggert emlegettem fideszgyokerkent iment.

Szerencsetlen pancser.

Blogolo Blogi 2019.05.17. 15:36:10

@Womb Raider: "Aggyonazállam.. Adjon, oké.. majd mondjad neki reggel borotválkozás közben!"

Kiscsillag, ha Viktor nem sajnalja az allami csilliardokat migransok elszallasolasara kolteni, akkor a magyaroknak is hagyjunk mar egy kis teret igenyeik kinyilvanitasara. Vagy netan egyeteresz azzal, hogy mikozben a migransnak ott a vadiuj futott keco, addig magyar csaladokat raknak a hideg utcara? Na ezert tettetek jol, hogy magatokra vettetek a patkanyozast Draga Gyerekem.

Pl:
www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/atadtak-az-uj-munkasszallot-szentgotthardon-3009886/

Blogolo Blogi 2019.05.17. 15:50:14

@Tényelek: "Azért, ha késésben is van, Merkel is tanul Orbántól"

A cikk alapjan azt kell mondanom, hogy ujfent vakon vagy Draga Baratom. A nemeteknel berlekas programrol van szo, ami sajnos sosem volt resze Viktor programjanak. A furfangos kis geci ugyanis ad penzt ugyan lakasvasarlasra, ami a felpumpalt kereslet miatt elszallo arak kovetkezmenyekent egyenesen az epitoipar, illetve az ingatlanugynoksegek zsebeben landol. Igy most ott tartunk, hogy a lakashoz jutas semmivel nem lett konnyebb, mint par eve, ellenben az allam szepen tudja porgetni a GDP-t es a sok agyatlan fideszgyoker ezt az egesz szarsagot olyan szinten bekajalja, hogy a normalis emberek tobbsege csak kapkodja a fejet. Jo etvagyat neked is.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 15:57:48

@Pipas: "Kapitalizmusban lakáspiac van, nem a kormány gondoskodik "lakhatásról"."

Akkora fasz vagy, amekkorát még nem látott a világ.

Mikor Finnországban dolgoztam, nem volt túl nagy a kezdőfizetésem. Elmentem az önkormányzathoz, és kaptam egy szép, barátságos bérleti díjú lakást, amiben pompásan elfértünk, akkor még egy gyerekkel. Ez a kapitalista jóléti állam, nem ami a te zavaros fejedben él.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 16:07:45

@Aranka1973: Az orbanisztáni putriban semmi nem olcsóbb mint nyugaton, sőt a minőségi cucc drágább. Itt max a hulladék olcsóbb, a kukoricaszénsavkombó sör, a guargumiadalék kenyér stb. Azt meg fogyaszd nyugodtan, el is patkolsz hamarabb, nem kell a fasiszta orbánállamnak eltartania.

Megbolondoult V. Orbán pápa 2019.05.17. 16:07:45

@Aranka1973: Az orbanisztáni putriban semmi nem olcsóbb mint nyugaton, sőt a minőségi cucc drágább. Itt max a hulladék olcsóbb, a kukoricaszénsavkombó sör, a guargumiadalék kenyér stb. Azt meg fogyaszd nyugodtan, el is patkolsz hamarabb, nem kell a fasiszta orbánállamnak eltartania.

alöksz róz 2019.05.17. 16:26:28

@Tényelek: mert milyen retorziók érnek, ha mégis kimondod, leírod?

2019.05.17. 16:27:54

@Blogolo Blogi: Hozzád márhető demagóg hazudozót és manipulátort csak ritkán látni..

"Vagy netan egyeteresz azzal, hogy mikozben a migransnak ott a vadiuj futott keco, addig magyar csaladokat raknak a hideg utcara? "

Erre belinkelsz egy MUNKÁSSZÁLLÁS átadásáról szóló tudósítást??? Mekkora vastagbőrű tróger is vagy...

Azért az is említésre méltó trógerség, hogy az utcára kerülő 'magyar' családokat hanyag eleganciával felmented saját sorsuk alakulásában való felelősségük alól..en bloc mindenkit. Arról sem regélsz, vajon eddig kinek a támogatásával volt lakásuk?
Otrombán hazudsz, uszítasz.
A mesterterved meg ennyi: vegyük el másoktól! Mert jár! A lepcses szád, az jár!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:33:22

@Aranka1973: nem, Isten félő politikus nincs. Klein, Issekutz, Grósz. Ezekből az idők során Kis, Nagy lett.
Különösen a zsidó törvények miatt. Mellesleg Hertz, vagy Pick? Ganz, Neumann, sorolnád a híres magyar gyárakat, tudósokat?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:38:20

@maxval birca man: hiába erős a szuverenitás, ha a gazdaság haldoklik.
Lásd még: Oroszország erősen kitett gazdaság a kőolaj világpiaci ára miatt. Magyarul gyenge.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:41:55

@maxval birca man: "kapcsán, hogy a Roszstat friss jelentése szerint az orosz családok harmada már egy váltócipőt se engedhet meg magának.

A Roszstat statisztikái alapján az orosz családok 80 százalékának okoz nehézséget, hogy a hó végére már elfogy a pénzük."

Tudjuk, a negatív növekedés is növekedés. Kergebirka, ezt is rosszul tudod...

Blogolo Blogi 2019.05.17. 16:42:00

@Womb Raider: "Erre belinkelsz egy MUNKÁSSZÁLLÁS átadásáról szóló tudósítást??? Mekkora vastagbőrű tróger is vagy."

Szerinted ki koltozik majd be majd ide te agyatlan fideszgyoker? Talan azok, a magyarok, akikrol degradalo modon ezt irtad tegnap: "Aki végső soron marad, azok jelentős része menne, de nincs igazán mit piacra vinni."
Kapjal magadhoz Draga Gyermek, borzasztoan szet vagy csuszva. Ide bizony migriket hoz be Viktor, torokok, szerbek, ukranok, bosnyakok. Mindegy, csak olcso legyen, nehogy emelkedni tudjon a magyarok bere, hagy menjen a java csak kulfoldre, amig mar tenyleg csak a hozzad hasonlo agyhalottak fognak szep Magyarorszag teruleten vegetalni.

Aztan meg ez: "Azért az is említésre méltó trógerség, hogy az utcára kerülő 'magyar' családokat hanyag eleganciával felmented saját sorsuk alakulásában való felelősségük alól..en bloc mindenkit."
Miert teszed a magyart idozojelbe? Mert nem Romaniaban laknak, hanem Magyarorszagon, akkor mar nem is magyarok? Es ha teszem hibaztak, rakjuk ki oket az utcara, vegyuk el a gyerekeiket, stb. Miert nem loveted le oket b+, csak haszontalan fergek, nem? Kibaszott egy naci patkany vagy te, kicsi csillag.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:43:16

@maxval birca man: "felmérés a világ 128 államára terjedt ki, a rangsorban Ukrajna a középmezőnybe, pontosabban a 64. helyre került, míg Fehéroroszország a 65., Oroszország a 67. helyet foglalja el"

Hiába, a tények makacs dolgok.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 16:44:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem magas az életszínvonal, ez tény, de sokat nőtt az utóbbi 20 évben.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:48:59

@maxval birca man: ". Alekszej Kudrin - aki korábban pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes is volt - kedden egy moszkvai fórumon arról beszélt, hogy "az orosz gazdaság az elmúlt tíz évben egy százalékos ütemben erősödik". Szerinte "ilyen hosszan tartó 1 százalékos stagnálási periódusra nem volt példa a második világháború óta, a gazdaság a stagnálás gödrében van"

Szárnyalunk?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:49:57

@közíró MAXVAL bircaman: mivel 1999,-ben csúnyán beszakadt, volt honnan...

2019.05.17. 16:51:19

@alöksz róz: "mert milyen retorziók érnek, ha mégis kimondod, leírod? " Elveszti az állását, visszavonják a Nobel díját, kitiltják a facebookról, bélyeget kap magára; pl. homofób, iszlamofob, meg akármilyen fob. Lehetne sorolni a végtelenségig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:56:01

@maxval birca man: "Roszstat friss jelentése szerint az orosz családok harmada már egy váltócipőt se engedhet meg magának."

Olvasni tudsz-e? Tudod mit, ezt a "fejlődést" meghagyom neked...

taga20 2019.05.17. 16:57:24

@Igazamvanvagyigazamvan?:

ruszkik kábé akkora gazdaság, mint ausztrália vagy spanyolország.

ha nem lennének ásványkincsei, akkor ezek a szutyokország, mongólia felső lenne.

ennyike, nincs itt nagy titok.

2019.05.17. 17:00:02

@Blogolo Blogi: Ne túráztasd magad, kicsi provokátor!

Nem lopom el én senki identitását, és légy nyugodt, a kilakoltatott 'magyar' családjaid sem kérnek abból, hogy lemagyarozd őket.
Ha az országot felemeled, néha azok terheit is muszáj enyhíteni, akik eddig is a vállukon cipelték.. nekik, a munkából élőknek számtalan kedvezmény létezik.. és akik eddig is jobbára a mások pénzéből léteztek, végre észbe kaphatnának..de mondok mást.. A munkásszállás most is nyitva áll az amúgy nyilván dolgos, szorgalmas emberek előtt, nem kell az utcán tölteniük az életüket.. de nekik is kell tenni, ha csak gesztus szintjén azok irányába, akiktől szolidaritást várnak..

"Kibaszott egy naci patkany vagy te, kicsi csillag."
Nos, akkor talán kérem vissza az adóimat.. mert hát adjatok már magatokra és ne a hozzám hasonló nácik pénzéből akarjatok jótékonykodni ;)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 17:03:46

@Tényelek: hùvazze! A gazdaság fejlődik, nőnek a lakásárak, ami feszültséget generál. A német megoldás: lakásokat építünk, bővítve a kínálatot, csökkentjük az árat.

Magyar megoldás: támogatásokkal erősítjük a keresletet, ami árnövelő hatású.

Hol is a hasonlóság???
A munkásoknak munkásszállást építünk. Nem tudom, de én érzek némi különbséget a lakás és a munkásszálló között...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 17:05:24

@maxval birca man: liberális konzervatív? Miket beszélsz! a kdnp libsi??? És Orbán szövetségese?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 17:07:39

@Womb Raider: miért kéred vissza az adóidat? Orbán tán libsi, aki eljótékonykodja a pénzed? Jajj, ennyire erős kormánykritikát tán mégse kéne.
O1L. Orbán egy lipsi.

Pipas 2019.05.17. 17:10:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A német megoldás: lakásokat építünk, bővítve a kínálatot, csökkentjük az árat."

Németországban a lakosság fele bérelt ingatlanban lakik, nálunk sokkal magasabb a saját ingatlannal rendelkező lakosok aránya. Ezt benézted szerintem.

Amúgy persze nem értem hogy honnan van joga a német kormánynak beleavatkozni a lakáspiacba állami intervencióval, hogy ez hogyan egyeztethető össze a jogállamisággal meg a fékek és egyensúlyok rendszerével, de te majd mindjárt kifejted. :D

2019.05.17. 17:13:24

@Igazamvanvagyigazamvan?: Németországban bérlakásokat építenek, hogy legalább ne a hóesésben kelljen a híd alatt lakni, mert a koncentrált bérlakás piacon már megfizethetetlenek a bérleti díjak. Erre ott még több bérlakás lesz, míg Magyarországon a magántulajdonszerzést preferálják. Ez utóbbinak az az előnye, hogy ha egyszer kifizette a polgár az árát, akkor onnantól kezdve töredék összegért fenntartható, míg a bérleti díjat a halál előtti napra is ki kell fizetni, bármennyi a nyugdíj, bármekkora a gyógyszer ára.
A munkásszálló kérdés, meg időszerű, mert a mobilitás szempontjából fontos, nem kellett volna felszámolni őket a "módszerváltás" után!

Pipas 2019.05.17. 17:15:04

@Blogolo Blogi: "nehogy emelkedni tudjon a magyarok bere,"

Ha a szocik alatt így emelkedtek volna a reálbérek a zsurcsány a bokáját le.osta volna örömében. Te meg könnyes szemmel elmélkednél azon, hogy bizony mekkora jót is tettek a kommunisták az országgal.

Csakhogy nem növekedett így, most nüvekszik. Ezért vagy annyire elkeseredve. :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:17:31

@Pipas: "Németországban a lakosság fele bérelt ingatlanban lakik, nálunk sokkal magasabb a saját ingatlannal rendelkező lakosok aránya."

Nálunk sokkal kevesebb állami/önkormányzati lakás van. Ezt benézted.

"honnan van joga a német kormánynak beleavatkozni a lakáspiacba"

Ezt hívják jóléti államnak. A fiatalok, kisebb keresetűek is méltó élethez juthatnak, lehetőséget kapnak a felemelkedéshez. Ondó Viktor ennek az ellentétét hajtja végre, a szegényebbeket, még lejjebb taszítja.

"ez hogyan egyeztethető össze a jogállamisággal meg a fékek és egyensúlyok rendszerével"

Te nem vagy magadnál. Hogy jön ez ide?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:22:26

@Pipas: "nálunk sokkal több ember él a saját ingatlanába"

Nálunk sokkal kevesebb állami/önkormányzati lakás van. Ezt benézted.

Pipas 2019.05.17. 17:23:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ezt hívják jóléti államnak. "

Mit, azt, hogy minden második németnek nincs saját lakása? Ez mitől jólét? Ez öregem kiszolgáltatottság.

És a lakáspiacba való beavatkozás meg összeegyeztethetetlen a szabad piaccal, ami az eu nagy vesszőparipája. Ezért szűnt meg a malév, ezért nyavajognak paks 2 miatt.

"Te nem vagy magadnál. Hogy jön ez ide?"

Nem érted mi? Nem baj, majd megérted, ha nagy leszel. :D

2019.05.17. 17:24:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ezt hívják jóléti államnak. A fiatalok, kisebb keresetűek is méltó élethez juthatnak, lehetőséget kapnak a felemelkedéshez. Ondó Viktor ennek az ellentétét hajtja végre, a szegényebbeket, még lejjebb taszítja. "

Jóléti állam, ahol két dolgozó és nyugati bérből élő, családos felnőtt nem képes saját ingatlant vásárolni az ország fővárosában? Nanebassz,,
Bécs lakosainak 75% él szociális bérlakásban.
Jóléti állam az, ahol az egyik embertől elvont pénzből oldják meg a másik lakhatását?

Pipas 2019.05.17. 17:26:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nálunk sokkal kevesebb állami/önkormányzati lakás van. Ezt benézted."

Nagyon helyes, az emberek inkább a saját lakásukban, házukban élnek, nem az államéban. Bár tudom, az orbán mindent központosított, csak úgy látszik a németek mégjobban. :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:29:19

@Pipas: @Womb Raider: Na, a két fékezhetetlen agyvelejű. :))

Mi a faszt érsz azzal, hogy Borsodban van saját házad? Eladhatatlan. Vagy annyit kapsz érte, amin normális helyen néhány négyzetmétert kapsz. Bérelni meg nem tudsz, nincs támogatott bérű lakás, a piaci árat meg ha megfizeted, enni nem marad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:30:30

@Pipas: @Womb Raider: Szegény nyomorult németek, nincs saját házuk Borsodban. Brühühűűű. :))

Blogolo Blogi 2019.05.17. 18:03:09

@Womb Raider: "A munkásszállás most is nyitva áll az amúgy nyilván dolgos, szorgalmas emberek előtt, nem kell az utcán tölteniük az életüket.."

El vagy vagva a vilagtol vagy mi? Miert gondolod azt, hogy aki elvesztette a lakasat (joreszt a bankok es a mindenkori kormanyok hatekony kozremukodese altal) az alapvetoen munkakerulo, eloskodo es fokent nem magyar? Esznel vagy? En magam is ket csaladot ismerek, ahol a szulok dolgoznak es megis elvettek toluk a lakasukat onreszestol, befizetett torlesztoreszletestol, es kb annyival tartoznak meg igy is, amit eletuk vegeig nyoghetnek. Miert engedi az allam, hogy a bankok tobbet markolhassanak egy bedolt uzleten, mint a hitel biztositekakent jelzalogjoggal terhelt haz?
Voltak akik tul nagyot almodtak? Lehetseges. Emlekszel meg: 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerek. Viktor jol befutotte oket, aztan meg csak pislogtak, mikor az ut szelen talatak magukat, mindenfele segitseg nelkul.

Te pedig dorzsolod a tenyered, hogy ez mennyire rendben van. Nincs rendben, hogy magyar csaladok mennek tonkre, mikozben migransoknak adoforintjainkbol kecot epitenek. Miert nem epit a munkaltato, miert megint a multikat gazdagitjak az emberek helyett? O1G.

Blogolo Blogi 2019.05.17. 18:10:11

@Pipas: "És a lakáspiacba való beavatkozás meg összeegyeztethetetlen a szabad piaccal, ami az eu nagy vesszőparipája. Ezért szűnt meg a malév, ezért nyavajognak paks 2 miatt."

.... es pont azert van a CSOK, hogy beleavatkozzon az allam a lakaspiaci folyamatokba (csak rosszul csinalja).

Baszkiiiiiii, te eljutottal az altalanos iskola vegeig? Ne haragudj meg miatta, de te teljesen, 100%osan, nagyon, remenytelenul, stb. agyhalott vagy.

alöksz róz 2019.05.17. 18:40:35

@Tényelek: és melyik hatósági retorzió ezek közül?

alöksz róz 2019.05.17. 18:45:01

@Tényelek: és ha bárkit kirúgnak a politikai véleménye miatt, nyugodtan perelhet, nyerni fog.

alöksz róz 2019.05.17. 18:50:12

@Tényelek: amúgy lehet mégis igazad van, alaposan meg fogom én is válogatni a szavaimat és az összes ismerőseimnek ezt fogom tanácsolni, nehogy visszavonják a nobel-díjunkat :D

persze nem mondom, hogy nyomokban sincs igazad, mert sok liberálfasisztának tényleg az az álma, amit vizionálsz, de jelentős túlzásokba estél

Rodney2 2019.05.17. 19:12:53

@VIII. Lenin: kitiltott a nagyon demokratikus bloggazda mert nem értette meg amit írtam, azt gondolta kutyafuttában hogy biztos valami náci vagyok, de az is lehet hogy fájt neki az igazság :) Válaszolok a 3 kérdésedre
1. Igazából nem tudom. Gondolkoztam hogy odaírjam-e hogy ez nem állásfoglalás csak clarification :) Sok függ attól hogy kik és hogyan határozzák meg a közös minimumot. Ha van tényleg egy társadalmi konszenzus (pl ne legyen halálbüntetés, mert... ) akkor az OK, de ha a társadalom többsége szerint bizonyos szörnyeket inkább akasszanak fel de van egy nagyon aggresszív kisebbség akiket senki sem választott de ők úgy gondolják hogy ők tudják a tutit mindenre és felsőbbrendűnek érzik magukat és a közös minimum nagyon sok elemében szembe mennek a többséggel és nagyon aggresszív agymosással és bullyinggal próbálják a többséget hozzáidomítani az ő nagyon szélsőséges álláspontjukhoz, az nagyon nem OK, az egy kvázi diktatúra. És a Nyugaton pont ez történt az elmúlt 40-60 évben. Gondoljunk arra hogy még az 1970-es években is a katonák/rendőrök éleslőszerrel lőttek a tüntetőkre: a franciák az algériaiakra, az angolok az írekre. Vagy a 70-es években még börtönbe csukták a buzikat a UK-ben, a Cameron pedig mint KONZERVATÍV párti miniszterelnök arra volt a legbüszkébb hogy törvényesítette a buziházasságot. Ezek túl gyors változások ahhoz hogy természetesek legyenek, nyilván nincsen konszenzus mögöttük. Lehet hogy hülye példák, most ez jutott eszembe.
2. Ez nehéz kérdés, nyilván a szavazók jelentős része fogalmatlan idióta, de ezen nem lehet segíteni ha demokráciát akarunk játszani. Sajnos ez a fogalmatlan idiótaság még csak nem is iskolázottság függő. Valószinűleg az agymosásnak és kognitív disszonanciának legalább akkor szerepe van ebben, mint abban hogy valaki egyszerűen csak tanulatlan vagy nem.
3. Ez a buzi/zsidó nyilván csak kisarkított példa, az élet bármely dolgára vonatkozhat ez a "demokrácia" játék. Adott esetben ha szavazunk valamiről, akkor jól kell feltenni a kérdést (nem úgy mint a Brexitnél) és akkor azt kell végrehajtani pontosan amire a többség szavazott. Azért Svájcban elég jól müködik ez a szavazósdi és ott sem mindenki zseni.

alöksz róz 2019.05.17. 21:24:28

@Tényelek: két kérdés:
és ez megy állami és hatósági szinten?
és ez az általános gyakorlat?

2019.05.17. 22:06:28

@alöksz róz: A megbélyegzés általános és ha az elmúlt pár évet nézzük, akkor állami szinten folyik, elég belelapozni a nyugati újságokba vagy megnézni az EU parlament jogállamisági és egyéb agymenéses vizsgálatait!
A többihez nem kell az állam, elvégzik a liberális vallású szektatagok a munkahelyen, oktatási és egyéb intézményekben, ez már a Kádár rendszerben is így működött a hetvenes évektől.
De pl. Facebook az államok vezetőivel kötött szerződést, hogy mit kell törölnie. Ilyen szerződése van pl. a németekkel és legutóbb Macronnal egyeztek meg, hogy mit szabad és kinek.

taga.20 2019.05.17. 22:13:29

@Tényelek: te egyébként hülye vagy, vagy csak sérült?

te mi a kurvaanyádról pofázol?!

index.hu/belfold/2019/05/15/kover_laszlo_forum_normalis_homoszexualisok_pedofilia/

2019.05.17. 22:21:07

@taga.20: "te mi a kurvaanyádról pofázol?!"
Ne rám legyen mérges, ha nem tud értelmezni egy egyszerű szöveget! Szomorú hogy fogyatékosként kell élnie, de kérem, ne rám vetítse a születési vagy oktatási hiányosságai következményeit!
Ha fejlődni szeretne, akkor javaslom előbb próbáljon meg olyan szavakat használni, amit a kisegítőiskolán felüli képzésekben sajátítottak el a szerencsésebb emberek!

taga.20 2019.05.17. 22:29:10

@Tényelek: fityeszpatkány, döbbenet ahogy véded a geci gazdádat és maffiáját.

és te fogyatékosodsz le engem, te szargerincű degenerált fityeszjobbágy?

bazdmeg, neked jutalom, ha telibe szopod a csuti gecit?

ember, nézz má bele a borotválkozótükrödbe!

2019.05.17. 22:36:21

@taga.20: Mellesleg Magyarországon ez a téma maximum 541 párt érinthet, szóval vihar a biliben. Egyébként meg szerintem bármikor szülhetnek is, ha már családot alapítottak. A Brian élete című filmben /Amit már a liberális demokráciák szinte teljes egészében megvalósítottak, a mostani fiataloknak már nincs benne poén, mert az a valóság része!/ is küzdöttek a férfiak szüléshez való jogáért.
Mellesleg a facebook itt beszállt a liberális oldalon; 24.hu/belfold/2019/05/17/torolte-a-facebook-toroczkai-laszlo-oldalat/

taga.20 2019.05.17. 22:43:11

@Tényelek: te hülye vagy? szerinted bele kell rúgnia a melegekbe a házmesternek?

te élvezed, ha egy kisebbséget vegzál a hatalom?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 22:48:05

@közíró MAXVAL bircaman: így van. A kilencvenes évek elején magasabb volt az életszinvonal Oroszországban, mint ma.

taga.20 2019.05.17. 22:48:20

@Tényelek: az vicces, mikor a nácik nyígnak!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 22:50:47

@Pipas: te nagyon buta vagy, kár beléd a szó.
De: a bérlakás építés nem beleszólás a piaci viszonyokba.
Ahogy a gáztartalék sem, amit az állam képez.
Hogy lehet valaki ennyire sötét???

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 22:54:07

@közíró MAXVAL bircaman: ha a kdnp nem kereszténydemokrata, akkor Orbán egy csaló bagázzsal állt össze?

alöksz róz 2019.05.17. 22:59:02

@Tényelek: hát akkor lapozz bele és muti nekem is

a jogállamisági vizsgálat hogy jön ide, hirtelen nem vágom

"A többihez nem kell az állam, elvégzik a liberális vallású szektatagok a munkahelyen, oktatási és egyéb intézményekben, ez már a Kádár rendszerben is így működött a hetvenes évektől." - oszt ezt most komolyan le mered írni az origós hergelések, a "fideszellenes" véleményük miatt kirúgott alapítványi dolgozók, nem elég lojális ezért felmentett iskolaigazgatók, dékánok stb után :D

a facebook moderációval kapcsolatban részben igazad van. de amúgy meg még szép hogy a facebook az államokkal egyeztet. ember, minden médium felelős a felületén megjelent tartalmakért, ha nem a tulajdonos rakja fel akkor is. hát kivel egyeztessen, hogy milyen törvényi előírásoknak kell megfeleljen a moderáció.

alöksz róz 2019.05.17. 23:01:15

@Tényelek: ez nem az a toroczkai véletlenül, aki a legényeivel a telepre akart vonulni befenyíteni a cigányokat és ezt a facebookon is reklámozta :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 23:04:20

@Womb Raider: figyelj, nem tudom, te hol élsz. Európa nyugati felén sokan nem vesznek lakást, mert életük során gyakran költöznek. Mások pedig többet is vesznek, amit kiadnak és abból élnek.
Magyarországon nem ez működött eddig.
Most eljutottak a németek addig, hogy olyan kevés a lakás, hogy a bérlés már az egzisztenciát veszélyezteti.
Hogy még te is megértsd: nem tud Hans munkát vállalni Kölnben, mert nem képes fizetni az albérletet.
Megoldások: államilag maximalizálják a bérlet összegét(ez lenne a beavatkozás),
támogatást adnak lakhatásra( értelmetlen a munkavállalók középrétegét támogatni, hisz az ő adójukból menne),
avagy állami pénzből bérlakásokat építeni, ami a kínálati oldalon csökkentené a piaci árat, miközben a bérleti díjból fedezi az állam a befektetését, csak extra nagy profitra nem tesz szert.

Ez nem beavatkozás a piaci folyamatokba direkte. Hisz a kínálat növelése nem állami beavatkozás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 23:07:13

@Tényelek: igen. De azt sem nézik jó szemmel, ha egy dékán kurvaanyáz a nyilvánosság előtt, ha egy politikus tajrészegen vezet, vagy ha egy pap gyermekeket molesztál. Ilyenek ezek a lippsik.

2019.05.17. 23:36:08

@alöksz róz: "ez nem az a toroczkai véletlenül.." Valószínűleg, - Nem a kedvencem a srác. - de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem "illik" beavatkozni ilyen ügyekbe, legalábbis szerintem ilyen egy demokráciában nem fordulhat elő. Ugyanezt írnám, ha Gyurcsány vagy Orbán oldalát tiltották volna le. A demokrácia a sokszínűségi kínálatból való választási lehetőséget jelenti a számomra.

alöksz róz 2019.05.17. 23:41:30

@Tényelek: a toroczkais letiltás pont rossz példa volt, nem illendőség, hanem inkább kötelesség

2019.05.17. 23:55:17

@alöksz róz: "a jogállamisági vizsgálat hogy jön ide, hirtelen nem vágom"
Belelapoztam és azt láttam, hogy nyomokban tartalmazott jogos kifogásokat, de a kétharmada arról szól, hogy a liberális értékrendet kér számon egy nem liberális alapon álló kormánytól. Ezért került bele a liberális kényszerintézkedések sorába fentebb.

2019.05.17. 23:57:33

@alöksz róz: "a toroczkais letiltás pont rossz példa volt" liberál vagy akámilyen fasisztáéknál lehet követelmény, normális társadalomban nem, mert betartják az összes törvényt, .. az meg hogy másként gondolkodnak nem lehet bűn.

alöksz róz 2019.05.18. 00:01:06

@Tényelek: nem a másként gondolkodás, hanem a telepre vonulás a legényekkel a cigányok megfélemlítése céljából, ill. ennek facebookon reklámozása.

valami határnak azér lenni kell, papám

alöksz róz 2019.05.18. 00:06:15

@Tényelek: lehet. szerencsére az ep még nincs döntési helyzetben.

2019.05.18. 00:18:21

@alöksz róz: Nem vagyok híve a terrornak, de valami olyasmi rémlik, hogy ahová vonultak, ott évekig rettegésben tartották a környezetüket azok, akiket próbáltak megijeszteni.
A probléma sok évig fennállt, de a vonulás miatt /Is!/ felfigyeltek rá és érdekes módon megoldódott az addig kezelhetetlennek hitt probléma. Ha verekedtek volna, akkor szélsőségesek lennének, de így csak radikálisok, ami nem bűn. Normális társadalomban a radikálisok soha nem kerülhetnek hatalomra /Ezt ismerte fel Vona is, azért váltott./ , de komoly társadalmi feladatot teljesítenek azzal, hogy a problémák felnagyításával fókuszálnak, ezzel lehetővé teszik a társadalmi fejlődést. Amíg a Jobbik radikális volt, a második legsikeresebb párt volt az országban, mert elérte, hogy a programja nagy része megvalósuljon. Ez így működik a franciáknál és a németeknél is. Azért, hogy gyengítsék a pozíciójukat a hatalmon lévő pártok önmaguk valósítják meg a programjuk legfontosabb elemeit.

Rodney2 2019.05.18. 03:55:52

@VIII. Lenin: Elég világosan leírtam hogy az "alapjogok" kérdése a vízválasztó szerintem. Ki dönti el hogy mi legyen alapjog és mi nem. Lakhatáshoz való jog pl :)
Ez a kivégzés dolog nyilván egy szélsőséges példa volt mert én ilyen vagyok, szeretek kisarkítani dolgokat, ez néha segíti a megértést vagy serkenti a gondolkodást.
Ha az Alkotmányban vannak az alapjogok, akkor az Alkotmányba valakik beletették és ki is vehetik megfelelő felhatalmázással (2/3 vagy 4/5 vagy ami éppen meg van határozva, ott pl eleve kirekesztenek valamennyi % véleményt a társadalomból akik elleneznék azt a módosítást, nincsen olyan hogy 100% konszenzus)
Az nem jó válasz hogy a Velencei Bizottság vagy az "EU" majd megmondja mert ők is ki a f@szom. Ezek általános kérdések, nem szeretek leragadni a konkrét magyar helyzetnél mert általános és elvi kérdésekről van szó. AZ USA-ban pl van halálbüntetés és Ők a világ csendőre emberi jogok ügyben, akik nem elég "alapjogosak" és van olajuk pl azokat sec perc alatt visszabombázzák a középkorba :) Nálunk meg népszavazni se lehet róla mert csak. (mert a többség szeretné hogy olyan legyen mint az USA-ban, azért, de nekik kuss van)
Kettősmércés dolgok: a koszovói albánoknak van önrendelkezési joga, a kelet ukrajnai részeg Hruscsov által az Ukrán tagköztársaságnak adott oroszoknak nincs, már anyanyelvükön sem tanulhatnak mostantól az iskolában de ezt az ukrán fasiszta rezsimet támogatja a Nyugat. Orosz beavatkozás a Krímben versus észak Ciprus török megszállása. Jártál Cipruson? Érdemes megnézni a kettéosztott Nicosiát. Katasztrófa. És Ciprus EU tagállam, Ukrajna nem. Milyen EU szankciók voltak az elmúlt 40 évben Törökország ellen?? Északon is görög többség volt de elüldözték őket. Ki nem szarja le... Székelyföld?? Ott annyira egy tömbben élnek, hogy a lakosság egy jelentős része nem is tud románul (volt olyan bank fiók ahol "A románul is tudó" éppen szabadságon volt amikor az arra tévedt román bement valamiért és nem tudták kiszolgálni az ország földrajzi közepén, persze nagy botrány lett belőle).

Progresszív SZJA: a többség ( "csőcselék" ) megszavazza hogy a jobban kereső ( általában az értékteremtésben jobban teljesítő) kisebbséget az állami erőszakszervezet fenyegetése mellett gyakorlatilag kirabolják (minden hónapban) és a beszedett pénzt szétosztják maguk között . Ez mi a lófasz ?? :) Aztán ugyanaz az agyhalott (baloldali??) közgazdász meg "társadalomtudós" siránkozik hogy erodálódik (majd később "fasizálódik" ) a középosztály. Jó reggelt!!!

Vissza: az is demokrácia ahol nincsenek "alapjogok" vagy nem annyi és nem pont azok (mert hát ugye megint ott vagyunk hogy ki döntse el mik azok ha nem a többség). Ezt a mostani modern izét ami Ny Európában van, szokás liberális demokráciának hívni, de korábban is volt demokrácia és nem is mindig szavazhatott mindenki (nők, vagyoni cenzus, stb). Szerintem ezt a mostanit már túltólták és rohad szét. De az ilyen rohadás 100 éves, több generációs folyamat, azután látszik hogy fenntartható-e (sustainability). Majd 2 generáció múlva akik élnek meglátják. Majd a Kölni Muszlim Egyetemen tanítják hogy a jóléttől és alapjogokba belehülyült fehérember hogy kúrta el :)))

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.18. 06:44:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Adataid tévesek.

A 90-es évek Oroszországában a nettó átlagbér 60 dollár volt, ma 500. Akkor a lakosság 40 %-a mélyszegény volt, ma ez 15 %.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.18. 06:46:48

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A KDNP de facto nincs, ez a Fidesz egy része.

Egyébként meg ez nem csalás, a mai modern kereszténydemokrácia az, amit Mertkell csinál, s ehhez hála Istennek, semmi köze a KDNP-nek.

Pipas 2019.05.18. 07:25:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Na, a két fékezhetetlen agyvelejű. :))
Mi a faszt érsz azzal, hogy Borsodban van saját házad? Eladhatatlan. "

1) Nem csak borsodról volt szó. Egész Magyarországról és egész Németországról.
2) Azt éred el, hogy nem vagy hajléktalan, hazátlan. Az azért elég sok.

Pipas 2019.05.18. 07:29:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: "te nagyon buta vagy, kár beléd a szó.
De: a bérlakás építés nem beleszólás a piaci viszonyokba."

Hol mondtam én olyat, hogy "beleszólás"? Hol mondtam én olyat, hogy "piaci viszonyok". Miről beszélsz ember?

Lassan egy évtizede azon hörögtök, hogy magyaroszágon az állam mindenbe beleavatkozik, hogy mindent központosít, hogy nem hagyja békén az embereket, a piacot, az egész országot kézivezérléssel irányítja.

Most meg azon sajnálkoztok, hogy bezzeg a németeknél az állam erővel letöri a lakásárakat?

Normális vagy?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 07:54:57

@Pipas: "a németeknél az állam erővel letöri a lakásárakat"

Tévedsz. A szociális bérlakás nem hat lényegesen az üzleti alapú bérlakáspiacra. Amennyit meg hat, az megéri a társagalomnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 07:56:09

@Pipas: "Nem csak borsodról volt szó. Egész Magyarországról"

Borsod Magyarországon van. Az EU legszegényebb régióiból egy csomó Magyarországon van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.18. 08:07:16

@Pipas: te el is olvastad, amit írtam, vagy értelmezni vagy képtelen.
Pont azt mondtam, hogy nem avatkozik bele.
Mondom, kár beléd a szó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.18. 08:09:52

@Pipas: Azért elmagyarázom: ha házakat építenek, azzal a kínálatot erősítik. Ez normális piaci szituáció, nem erővel letörése az áraknak.
Látod, ennyire nem értesz hozzá.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 09:57:23

@Womb Raider: miért az "egyik embertől elvont pénz" kitétel? mit vonnak el? egy legprimitívebb demagógia, tudod te is;-)...

Dread Naughty 2019.05.18. 10:18:34

@Anita Nagys:
Kedves Anita
Őszinte leszek önnel: nagyjából egyet tudok érteni, de egy kicsit perspektívába helyezném a dolgot.
Valóban Orbán tömi ki a Mészárost, a Tiborczot és mindenki tud a stadion- és kisvasút mániáról, a szétosztogatott közbeszerzésekről, stb., csakhogy pontosan ugyanez történt 2002-2010 közt is és ne legyünk naivak, a Szél, a Karácsony- vagy a Vona-kormány sem lett volna kicsit sem más.
Mindazonáltal ha már el kell fogadni, hogy a mindenkori kormány kleptokráciát épít, át kell gondolnunk az egészet másik irányból és arra kell fókuszálni, hogy emellett mit tesz a néppel, merrefelé jutunk, mert az idő nem áll meg, a döntéseket meg kell hozni. Gyurcsány mellett ez a kleptokrácia a csődbe vitte az országot(NB mi már 2006-tól folyamatosan kiigazítottunk, lásd még "100 apró lépés", de a világgazdaság csak 2008 őszén roppant meg).
Orbán alatt legalább van fejlesztés(pl. épülnek végre azok a szaros szuperkórházak), jönnek be külföldi befektetők(és csinálnak vidéken is munkahelyeket), van hadseregfejlesztés(valódi fegyverekkel, nem pedig csak magas visszacsurgatási potenciállal bíró partnerektől beszerzett, lejárt szavatosságú szarok), le lettek zárva régóta égető problémák(gazdasági válság,devizahitelek, 4-es metró, migránsválság,Malév,stb.).

Magam a szavazást úgy fogom fel, mint egy étteremben történő ételválasztást. Lehet, hogy ezt, vagy amazt szeretném, de az étteremben ott és akkor csak abból kérhetsz, ami az étlapon van és a legjobb, amit tehetsz, hogy kiválasztod az adott lehetőségek közül a még leginkább elfogadhatót.
Ha majd látok jobb ajánlatot, természetesen pragmatikus leszek és átpártolok, de a jelenlegi palettáról még ez a kleptokrácia tűnik messze a legjobbnak, tetszik vagy sem.
Én azt nézem, hogy a mostani feszült szituációban melyik potenciális vezető tud minket még a legjobb eséllyel elvezetni.

Orbán legalább vezeti az országot, képvisel minket és fűzi a szövetségeket Európában, nem pedig olyan szervilis, amint a korábbi kormányaink voltak, akik épp hogy csak nem húzták szét a farpofájukat bárkinek nyugaton.
Orbán legalább képes volt félretenni a potenciális veszekedési alapokat a szomszédos országokkal(melyeket amúgy a nyugat előszeretettel használ fel a megosztásunkra) és alkotott egy potens szövetséget.
A családtámogatás, a gyerekvállalás támogatása és az iszlám betelepítések elleni maximális kiállás mind olyan hosszabb távon fontos témák a nemzet szempontjából, amiket Orbán jól csinál.
És még van egy dolog, amiben egyet tudok érteni vele: nem akarok Európai egyesült államokat, mert nem ahhoz csatlakoztunk. Önálló nemzetek szövetségét akarom látni, nem többet.

Ha valóban jön egy jobboldali, nemzeti gondolkodású, iszlámellenes párt, akinek vannak szakemberei az egyes területekhez, rájuk fogok szavazni, megadom nekik az esélyt, hogy leváltsák ezt a kleptokráciát, de nincs az az isten, hogy az ilyen bloggerek imádta DK/MSZP/Momemntum/LMP/Jobbik/Párbeszéd-féle tragikomikus fos pártok bármelyike is szavazatot kapjon tőlem.
(Mondom ezt úgy, hogy amúgy a Jobbiknak utaltam is 10 rongyot tavaly, a balhéjuk idején, hogy indulni tudjon a választásokon, mert fontosnak tartom, hogy bármilyen fos is legyen egy párt, bármennyire is ne értsek egyet azzal, amit mond, megmérettethesse magát, elmondhassa a programját.).

alöksz róz 2019.05.18. 11:00:40

@Dread Naughty: "ne legyünk naivak, a Szél, a Karácsony- vagy a Vona-kormány sem lett volna kicsit sem más" - azt feltételezheted, hogy nem lett volna más, de nem kezelheted tényként.

"Mindazonáltal ha már el kell fogadni, hogy a mindenkori kormány kleptokráciát épít" - ha.
hát talán inkább ott kéne kezdeni, hogy nem kellene elfogadni, hogy a mindenkori kormány kleptokráciát épít :-)

alöksz róz 2019.05.18. 11:01:40

nem jó a hozzáállás...

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 11:31:00

@Rodney2: sz'tem vannak az embernek veleszületett és elidegeníthetetlen jogai. a magántulajdonhoz való jog nem ilyen. ellenben ezen alapul minden mai társadalom. az azonban veleszületett jog, hogy megtermelje a saját élelmiszerszükségletét. hol termelheti meg, ha minden földterület már foglalt? az a konszenzus, hogy én nem veszem el a te száz hektárodat, viszont te meg beszállsz az én élelmezésembe. amennyiben nem teszed ezt, akkor meg meglátjuk, hogy meg tudod-e védeni a magántulajdonhoz való konstruált jogodat.
a magántulajdon és a személyes tulajdon nem azonos fogalmat takar.

ez a közmegegyezés működött már ősidőktől fogva: én elfogadom a te vezető szerepedet és az azzal járó kivételezett helyzeted/személyi státuszod mindaddig, amíg biztosítod számomra a létfenntartáshoz szükséges feltételeket, ha nem akkor már miért is lennél a vezető szerepben, s miért is járna az ahhoz szorosan kapcsolódó kivételezett helyzeted? az vezetéshez kapcsolódó kötelezettségek minden esetben megelőzik az ahhoz kapcsolódó jogokat! csak erről hajlamosak megfeledkezni az e szerepben tevékenykedők...

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 11:42:57

@alöksz róz: szevasz! régen nem láttalak!;-)
az internethez csak annyit, hogy azt az egészet átfogóan kellene szabályozni, de nem az eddig meglévő alapokon, hiszen egy teljesen új rendszer/szisztéma, mely eddig soha sem létezett. ez hasonló ahhoz, hogy kinek, milyen alapon és mennyi joga van ahhoz, hogy a holdon/marson telepeket létesítsen/kutatásokat vagy kitermelést/gazdasági tevékenységet végezzen, s annak hasznain/gyümölcsein kik és milyen arányban osztozzanak? de sz'tem ugyanez a helyzet az arktisszal kapcsolatban: milyen alapon zárnak ki egy afrikai országot az ott megvalósuló bányászatból? miért ne okkupálthatnám én az arktisz teljes területét? miért korlátozzák ezt hét államra?

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 11:44:54

@alöksz róz: ja, abban meg teljes mellszélességgel támogatlak, hogy nem jó a hozzáállás;-)... miért kellene abba belenyugodnom, hogy akit megválasztok, az automatikusan felhatalmazást kap a közvagyon eltulajdonítására?

Rodney2 2019.05.18. 12:23:41

@Sir Bates dö Hól: OK, ezt te így gondolod, mások meg máshogy. Van aki több van aki kevesebb (és más) alapjogot gondol. Nagy kérdés hogy kik döntik el hogy mi kerüljön papírra (jogi alapvetés, alkotmány, stb). Döntsön a többség? Vagy döntsön egy aggresszív kisebbség akik azt mondják hogy ők az okosok és terrorizálják, agymossák a többséget? :)
Mennyi ember véleményét rekesszük ki? 1/3? 2/3? 1/5? 90? :)))

Rodney2 2019.05.18. 12:36:15

@Sir Bates dö Hól:
"miért kellene abba belenyugodnom, hogy akit megválasztok, az automatikusan felhatalmazást kap a közvagyon eltulajdonítására? "
Nem kell belenyugodni! A nép le is váltotta az MSZP-SZDSZ kleptokráciát a mostanira :)))
Ne legyen tévedés: az MSZP meg az SZDSZ holdudvar pont annyit lopott mint a fidesz: annyit loptak amennyit bírtak, amennyit meg tudtak szervezni. Csak azok ehhez is elég hülyék voltak, ahogy az EU pénzek lehívását is bénán szervezték vagy az adóbeszedést is (a fidesz az ÁFA beszedés hatékonyságát a kb 60%-ról mostanra fokozatosan kb 90%-ra tornázta fel. A különbség 2019-ben kb 1400 milliárd Ft !!! amit a korábbi rendszerben a random vállalkozók (köztük gondolom sok akkori kormányközeli) lopott el, most meg a fidesz beszedi azután abból lop. Más az optikája de most nem állunk rosszabbul mint korábban :)

alöksz róz 2019.05.18. 13:22:21

@Sir Bates dö Hól: na de ki van olyan helyzetben, hogy eldönthesse, mi legyen, hogyan döntsék el, és ki mit tud tenni ellene, ha nem tetszik neki az eredmény?

lewis hamilton felrakott egyszer óvatlanul az instagramra egy videót, amin azt mondta az unokaöccsének, hogy a kisfiúk nem öltöznek hercegnőnek. a harcos vadliberális kisebbség rögtön nekiugrott, marni kezdték mint a sakálok, és nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie egy polkorrekt szöveggel.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 13:22:35

@Rodney2: a konszenzus dönti el, azonban a konszenzusnak kényszermentesnek kell lennie. te mit gondolsz a minimális alapjognak?

alöksz róz 2019.05.18. 13:24:15

@Sir Bates dö Hól: szerintem ez a torz erkölcsű kádár-korszakból megmaradt örökség

alöksz róz 2019.05.18. 13:27:59

@Sir Bates dö Hól: "sz'tem vannak az embernek veleszületett és elidegeníthetetlen jogai. a magántulajdonhoz való jog nem ilyen." - biztos nem veleszületett? láttál már kisgyereket? :-)

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 14:41:44

@alöksz róz: ez inkább "a rabszolga nem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester" alapigazsága;-)... kádárnak sem volt nehéz felismernie a provincionalizmus és szervilizmus hagyományaiban rejlő lehetőségeket...

hogyne láttam volna! ellenben ő minden személyes tulajdonnak tekint, s nem terjed ki bírvágya másra, csakis arra, amire szüksége van;-)...

Rodney2 2019.05.18. 14:42:11

@Sir Bates dö Hól: Hát elég keveset :)
Ezen nem szoktam elmélkedni mert van jobb dolgom is de néha felhúzom magam azon hogy egyesek miket képzelnek alapjognak :)
Pl általánosságban amit másoknak kell megfizetni az ne legyen már alapjog. Nincsen ingyenebéd. Basszák meg :)
Ez az "egyetemes emberi jogok" pl szerintem túl sok, illetve részben a teljesen elhülyült bírák képzelnek bele túl sokat. Nem vagyok jogász (azért üzleti jogot tanultam Angliában) de szerintem az nem normális ha egy ország (jogi entitás, éppen Orbánék képviselik, ez van) nem akar bizonyos nigériai migráncsokat befogadni, elutasítja őket és akkor a Helsinki Bizottság megnyer egy pert a mittudoménmilyen európai bíróságon és ezek után a nigériai migráncsokat a magyar adófizetők pénzéből kell határozatlan ideig zabáltatni, azt pl vérlázitónak tartom (ha egy ország be akarja őket fogadni önként, az rendben van, de Magyarország se nem szomszédos, se nem első biztonságos ország, ezért gondolom hogy itt már a liberálfasiszta örjöngő jogalakalmazás tuti hogy visszaél a jogalkotó eredeti szándékával ugyanúgy ahogy a soros hajók (lásd még sorhajóhadnagy :) ) kihalásszák az izéket a libiai felségvizeken és a tengeri életmentésről szoló nemzetközi jogszabályokat sikerül úgy értelmezniük hogy nem a 2 km-re levő partra viszik megmentve az életüket, hanem mindenképpen a sokkal messzebb levő EU kikötőkbe szeretnék őket hurcolni ahol akkora szükség van rájuk mint egy kiadósabb pestisjárványra). Szerintem ez egy elmebaj. De most nem muszáj a konkrét migráncs témán rugózni, tudom hogy te nagyon kedveled a nagyfarkú afrikai migráncsokat :p Én is láttam ilyeneket közelről de nekem nem jönnek be... Most ne ez legyen a téma, csak egy példát hoztam amikor valakik másokra kényszeritenek bizonyos dolgokat aminek az "alapjog" jellege nagyon erősen megkérdőjelezhető. És persze olyanok fizetik a számlát akik ezt nem szeretnék.
Az mondjuk rendben van hogy a szabadság bajnokai ne kínozzák Guantanamón a szutyok terroristákat hanem szépen beszélgessenek velük arról hogy a társaik hol szeretnének robbantgatni és mészárolni, nehogy emotional distress legyen nekik. Vagy lehet hogy ez sincs rendben. Mittudomén :))) Ha van egy konkrét ügy akkor kérdezzenek meg és majd szavazok róla :)

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 15:47:58

@Rodney2: mit kell megfizetni másoknak? aki fizet, az mit kap cserébe? ezen is el kellene gondolkozni, ha komplexen és objektíven akarjuk a kérdést körbejárni.
a "kereskedelmi jog" hallgatása két szemeszteren keresztűl még nem jogi képzés valóban;-)

nem a nagyfarkú afrikai migránsokat kedvelem, hanem a csinos szenegáli és maghrebi nőket;-)
(valóban lehatárolják a példáid az eszmecserét, ellenben sokat elárulnak arról, meg milyen az alapállásod;-)... de ez nem gond, csak akkor nem kell legördült szájjal szomorkodni, ha a más alapállásból szemlélődők utasítják el jogos érveidet/igényeidet a pillanatnyi hatalom mámorító pillanatában;-)...)

(a liberálfasiszta/libbant/ballib kifejezéseket meg nem kedvelem, mert eleve lehetetlenné teszik a valódi eszmecserét, hiszen nem hagyhatom figyelmen kívül azok eleve pejoratív attitűdjét, s így elviszi a közös gondolkodást a valódi problémákról/kérdésekről. nem szemrehányás, csak megjegyzés;-))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 16:19:00

@Max Cuda: Pacsizott velük?
Arra egy pincsit is meg lehet tanítani,úgy látszik.

Rodney2 2019.05.18. 17:04:25

@Sir Bates dö Hól:
Ha tanulsz üzleti jogot, az annyiban jogi képzés hogy bizonyos jogi alapelveket meg kell tanulnod (pl a spirit of the law over the letter of the law elve, "a jogalkotó szándéka", ami alapján szerintem a migráncsokat nyugodtan vissza lehetne hajtani ha valakik nem akarnák tudatosan megerőszakolni a nemzetközi jogot annak érdekében hogy beengedjék őket) Pl emlékezzél 2015-re amikor a majomcsordák (nem börszín hanem viselkedés) Ausztriából Németországba majd Németországból Svédországba "menekültek" és ott nem kiröhögték őket hanem az agyhalott barmok menedékjogot adtak nekik (némelyiknek, a többi meg mire kiutasították volna őket "eltünt" vagy éppen egy másik EU országban bűnözött). Ha más nem, ez mutatja hogy a "Nyugat" milyen szinten szétrohadt és gyakorlatilag a "failed state" jegyeit mutatja.

Mit fizetek és mit kapok cserébe ha a (szándékosan) tévesen értelmezett nemzetközi jog miatt nekem kell élelmeznem a nigériaiakat?? Amire te gondolsz az az hogy a gazdagok lefizetik a szegényeket azért hogy a szegények ne mészárolják le őket az anyagi javaikat megszerzendő. Hát ez kurva jó dolog tényleg... a történelem tele van a parasztlázadások és egyéb hirigelések történetével. Azért ott voltak módszerek :))) Kedvenc negatív példám mikor a Würzburgi püspök miután 8000 parasztot öltek meg, a "levert lázadó" Tilman Riemenschneider ujjait összetörette hogy ne tudjon többet dolgozni. A kora legnagyobb szobrásza volt. Kultúra a köbön. Én biztosan arra kényszerítettem volna hogy élete végéig nekem szoborjon, nem vagyunk egyformák :)))

Nekem egy kicsit ideálom a Dutch Republic Golden Age. Ha ismered azokat a group portrait festményeket, a katonákon kívül (pl Rembrandt Nightwatch) a jótékonykodó egyesületek vezetőit ábrázolják. A tehetősebb polgárok önkéntes alapon adakoztak és állítottak fel árvaházakat, szegényházakat, közkórházakat mert úgy gondolták hogy ez megéri nekik és nem a csőcselék "demokratikusan" rabolta ki őket demokratikus választásoknak nevezett autodafékon :)))

A ballib szerintem nem pejoratív, azt jelenti hogy liberális és baloldali értékek keveréke, lehetne jobblib is, olyan is van (szerintem USA jobb oldal valami olyasmi)
A jobblib nem zavarja a tücsköt a hegedülésben és hagyja hogy utána éhen dögöljön, a ballib pedig államilag kirabolja a hangyát és odaadja a pénzt a tücsöknek és ezt társadalmi igazságosságnak hívja. Gusztus dolga, én inkább a meritokrácia híve lennék.

Liberálfasiszta annyiban pejoratív amennyiben az ezen kifejezéssel illetett lények valóban egy undorító banda. Elég tisztán különbséget lehet tenni a klasszikus liberalizmus és a mostanában liberálfasizmusnak nevezett aggresszív és nagyon túltólt "megvalósult liberaizmus" között. Neked ezek nem tünnek fel? Pont az a különbség hogy ezek a "liberálfasiszták" pont azok a saját véleményüket nagyon aggresszívan másokra erőltető emberek akik fasisztábban viselkednek az általuk megvetett fasisztáknál, érvelés helyett mindenkit azonnal lenáciznak/fasisztáznak/antiszemitáznak akinek a véleménye akár csak 1%-kal eltér az övéktől. Ezeknek annyi közük van a liberális elvekhez hogy semmi. Az emberiség leggusztustalanabb söpredéke. Nahát...
A libbant izét én még sosem használtam, az valóban nem segíti a vitát. De pl egy "liberálfasisztával" nem is lehet vitatkozni, mert ő küldetéses elmebeteg (vagy megélhetési, de akkor meg azért nem).
Én szerintem liberális (jobblib?) vagyok, voltam de éppen ezért hányok a liberálfasisztáktól (pl a buzi nyugodtan buzuljon, de ne legyen kötelező :))) ).

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:09:19

@Rodney2: "Az emberiség leggusztustalanabb söpredéke"

Igen.Azok a fideszesek.

2019.05.18. 17:12:23

@taga.20: "szerinted bele kell rúgnia a melegekbe a házmesternek?" Átolvastam párszor mit mondott Kövér és szerintem nem a melegekről /Az összes ember meleg!/, hanem az örökbefogadást tervező homoszexuális párokról /Nem homoszexuálisokról!/ beszélt.
Ez a kérdés szerintem az összes egynemű 541 pár pici töredékét érintheti, ebből kifolyólag ez nem is lehet társadalmi szempontból jelentős kérdés. Ha nagyvonalúan azt feltételezzük, hogy a fele akar gyereket, akkor az is 270 párt, tehát 540 embert érinthet az egész országban., ennél a még a szegény fogatlanok is többen vannak, hogyan beszélhetnénk 540 esetében elismert kisebbségről, amikor a kisebbségi önkormányzat létrehozásához is minimum 1000 emberre van szükség.
Maga az érintett kör annyira jelentéktelen, hogy szerintem Kövér is csak azért beszélt róluk, mert manapság a csapból is homoszexualitás folyik és úgy gondolta elmondja a véleményét. Ahogy látom az ö és az ön véleménye nem egyezik a témában, de ettől még mindkettőjüknek joguk van hinni abban, amit gondolnak és ki is mondhatják!

Rodney2 2019.05.18. 17:13:12

@Sir Bates dö Hól:
"a liberálfasiszta/libbant/ballib kifejezéseket meg nem kedvelem, mert eleve lehetetlenné teszik a valódi eszmecserét, hiszen nem hagyhatom figyelmen kívül azok eleve pejoratív attitűdjét, s így elviszi a közös gondolkodást a valódi problémákról/kérdésekről. nem szemrehányás, csak megjegyzés;-)) "
Ez alapján mi a véleményed azokról a vélhetően "balliberális" kommentelőkről akik a közös európai értékekről semmit nem tudva a legmocskosabb stílusban írnak mind a fidesz szavazóiról, mind a fidesz vezetőiről. Mennyiben teszik lehetővé a valódi eszmecserét? Pl ez most arról jutott eszembe hogy megjelent a "Magna cum laudeTigeri másztesz digrii" nevű human garbage és ezt sikerült hozzászólnia: Mennyi "új" fideszgeci van!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:13:42

@Rodney2: Haver!fideszesként bárkit is szidni! Na ehhez pofa kell..
nektek persze van bőr a képeteken.
Áhh,minek is magyarázzam nektek...?
Úgysem értitek.

Rodney2 2019.05.18. 17:14:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nyilván funkcionális analfabéta IS vagy :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:17:27

@Rodney2: Hülye vagy,bazzeeg?!
Láttál volna minket akkoriban,mikor a hozzád hasonlók beszabadultak a netre!
Ez csak egy jó napot szintű beköszönés volt ahhoz képest,amit akkoriban előadtunk!XD

Rodney2 2019.05.18. 17:21:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tudod ha a hozzád hasonló primitív rakás szarok gusztustalanul mocskolódnak, az rendben van, de ha egy más véleményen levő kifejti a más véleményét, akkor az überdemokrata baloldali (balliberális??) blogokon egyszerűen kitiltják őket az európai közös értekek nevében. Pont ez a liberálfasizmus és még ők fasisztáznak másokat. Ezért aztán az ember kénytelen időnként új nicket csinálni. Ennyi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:28:46

@Rodney2: "én nem vagyok fideszes,csak úgy beszélek,mint egy fideszes,de én neem neem...!"XD

Nemrég én is tiltva voltam,mert úgy látszik még "libsinek " sem vagyok elég jó!XD

Nekem mindkét nickem régi.Csak pár helyre azóta nem mentem vissza,mióta kimoderáltak.(nem káromkodást,hanem véleményt)
Ide azért visszataláltam/engedtek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 18:22:32

@Rodney2: "kitiltják őket"

Egy ilyen antiliberális fidesszar, csak ne várja el másoktól a liberális értékeket.

Egyébként ha fasságokat hazudozol, nagyon helyes, ha kitiltanak. Képzeld, és se vagyok liberális. Na, most kihez mész sírni? :))

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 21:27:04

@Rodney2: ja, akkor majd mindenki közgazdász, mert mindenhol van minimum egy szemeszter samuelson;-), sz'al nyilván én nem gondolom, hogy a törvények szellemét elég egy előadáson hallgatni;-)

az ingyenebéd az jó;-), persze ezt mindig azok hangsúlyozzák, akik éppen a tutiban vannak, s nem is látják komplexen a helyzetet (társadalokban élünk, s ott az "én mindent a magam erejéből értem el!" nem játszik), s mindemellett még az EQ értékük sem túl magas...

az ember veleszületett és elidegeníthetetlen jogai kérdésre nem igazán válaszoltál, ellenben a "példáid" mindig a menekültek körül forognak, mint a fóbiások. nincs neked egy kis migránsfóbiád?;-)... (migráncs, az nem tudom, hogy micsoda: vannak bevándorlók (immigrant), menekültek (refugee) és vannak vendégmunkások (migrant, bár nem hiszem, hogy ez pontos volna); ellenben a majomhordát, azt értem, még szerencse, hogy te londoni tanuományaid alatt soha nem eresztetted el magad a soho-ban, s nem szolgáltál rá a majom kifejezésre;-)... bár azért azt gondolom, hogy amilyen kifejezésekkel illetsz sok különböző egyénből/karakterből állók csoportját, alaktalan masszává gyúrva őket, nem kellene csodálkozni, ha néhány, kevésbé türelmes kommentelőtárs fasisztának nevez, bár azért ez nem fasizmus, csupán iskolázatlanság/műveletlenség/kultúrálatlanság vagy leginkább a világ_kis_szeletét_látás csupán (láttál már hábotús övezetet? temetetlen halottakat (akik bűne csupán annyi volt, hogy más nemzetiséghez tartoztak)? biztos élveznéd, ott is könnyű elítélni azt, aki elmenekül, akit nem kaptak el, abból lesz a migráncs;-))

ja, sok parasztlázadás volt, te biztos vagy abban, hogy nem a felakasztottak között lettél volna, hanem te rendeled el a kalapácsütéseket? van a padre című film, tim roth-tal, ott egy jelenetben, mikor a helyi lány megjegyzi, nektek gringóknak ez csupán egy völgy, viszont nekünk szent hely, egykoron itt áldoztunk isteneinknek, kitépett szíveket mutatva a nap felé, azt válaszolja, hogy a legtöbb ember mindig a szívet az ég felé mutató helyébe képzeli önmagát, nem pedig annak helyébe, akinek éppen kitépik a szívét. elgondolkodtató, nem gondolod?

nem gondolom, hogy ne lennél liberális, hogy rossz ember lennél, csupán tán burokban születtél/éltél, s keveset láttál, s nem vagy képes megérteni, hogy fehérként, európába születve máris mekkora versenyelőnyre tettél szert a bajnokságban;-)

sz'tem @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem is nagyon akart eszmecserét folytatni senkivel, csupán egy általa megállapított benyomást tett közzé, így nem volt kötelező reagálni arra;-)... míg te velem fecserészve konzekvensen használsz olyan kifejezéseket, amik nem igazán udvariasak, feleslegesen bántóak és tiszteletlenek azokkal szemben, akikre használod, s ők még jelen sincsenek;-)... azért majomhordázni/niggerezni ne kezdj el, ha négerek is vannak a közeleledben;-)...

(picit nagyobb nyitottságot, komplexebb szemléletmódot és több empátiát javasolok. attól még nem kell több adót fizetned, viszont a világ lehet még szép és biztonságos attól, hogy nem korlátoltan állunk hozzá;-))
süti beállítások módosítása