B1 blogcsalád



Macron dönthet a Fidesz sorsáról

2019. május 16. - nickgrabowszki

Lehet, hogy megvalósul Orbán terve, de nem lesz benne sok köszönet. macor.jpg

Márciusban már úgy tűnt, az Orbán-párt helyzete megpecsételődött a Néppártban. Hivatalosan csak felfüggesztették a tagságát, nem hivatalosan biztosra vehető volt, hogy az EP-választás után kiteszik a Fideszt az EPP-ből.

Ennek okaként a magyarországi jogállamiság helyzetét jelölték meg, de ezen nincs mit vizsgálni, a Fidesz rég kiépítette a pártállamot Magyarországon. Ha ezen múlna már rég ki kellett volna zárni.

Ezért nyilván nem ezen múlik, hanem reálpolitikai okai vannak. Ti. a Néppárt koalíciós partnereinek, a szociáldemokratáknak elfogadhatatlan Orbán politikája, ezért az európai centrista nagykoalíció, a közös kormányzás folytatásának egyik - és nem is mellékes - feltétele, hogy a Néppárt megszabadul Orbántól.

Azonban még az sem biztos, hogy folytatódik a közös kormányzás.

Márciushoz képest mostanra annyiban változott a helyzet, hogy az európai szociáldemokraták deklarálták, megunták, hogy második legnagyobb pártcsaládként a jobbközép árnyékában élnek, és megpróbálnak összehozni egy baloldali többséget ez Európai Parlamentben.

Erről korábban a csúcsjelölt Frans Timmernans is beszélt, most ezt megerősítette Udo Bullmann frakcióvezető is. Eszerint a szociáldemokraták a baloldallal, a zöldekkel és a Macron-párttal kiegészült liberálisokkal kötnének koalíciót a Néppárt helyett.

Ennek 2 feltétele van:

  • a jövő hét végi választáson legyen meg az ehhez szükséges többség;
  • a liberálisok - különös tekintettel a francia államfőre - inkább az EP-t polarizáló többség mellé álljanak, mintsem az eddig kormányzó nagykoalíciót akarják folytatni.

Gyakorlatilag az a terv, hogy a Néppártot lecserélnék a baloldali és a zöld frakcióra.

A szociáldemokraták és a liberálisok nyerő helyzetben vannak, mert ők mindkét lehetséges koalícióban benne lennének.

Ha a terv megvalósul, akkor alighanem okafogyottá válik a Fidesz kizárása a Néppártból, mert akkor egy oldalra - ti. ellenzékbe - kerül a jobbközép és a szélsőjobb, ami pont az, amit Orbán is szorgalmazott.

Bár ő természetesen úgy képzelte - és talán még mindig képzeli, de a felmérések nem támasztják alá a vágyait -, hogy a Néppárt és a szélsőjobb koalíciója elég lesz a hatalom megszerzéséhez a Parlamentben és a Bizottságban.

A Néppárt természeten mindent elkövet, hogy ne álljon össze az ún. progresszív koalíció.

  • Például azt hangoztatják, hogy nem fognak össze a szélsőjobbal.
  • Biztosítják a reménybeli partnereiket a Fidesz kizárásáról.
  • Továbbá felkínálták a baloldalnak, hogy egy másik EB-elnököt jelölnek majd, ha Manfred Weber nem volna elég szimpatikus. (Ennek ment elébe Orbán.)
  • Akár a francia Michel Barnier néppárti alelnököt, hogy Macron ne álljon a terv mellé.

Az Unió irányításának sorsa a választási matematikától függ: ha meglesz a baloldali többség, akkor jó esélye van, hogy kitúrják a Néppártot a hatalomból.

Ez az eshetőség a Fidesz számára nem kecsegtet sok biztatóval. Ugyan egy oldalon maradnak eddigi legnagyobb patrónusukkal, a német kereszténydemokratákkal, de velük az utóbbi egy évben komolyan elhidegült a viszonyuk.

Továbbá a tervezett progresszív koalíció számára a szélsőjobboldal elleni küzdelem jelenti majd a legitimációt, azaz 

mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék Salvini és Orbán életét.

Különösen az utóbbiét, mert pillanatnyilag ő az egyetlen szélsőjobboldali hatalom az Unióban. (Ausztriában és Olaszországban csak kisebbségi koalíciós partner a szélsőjobb.)

Szóval lehet, hogy az következik majd, amit Orbán egy éve akar. Azaz Európa polarizációja és a centrista kormányzás felmondása, de a végén úgy érzi majd, mégse pont ilyen lovat akart.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9414830630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:33:22

@Aranka1973: nem, Isten félő politikus nincs. Klein, Issekutz, Grósz. Ezekből az idők során Kis, Nagy lett.
Különösen a zsidó törvények miatt. Mellesleg Hertz, vagy Pick? Ganz, Neumann, sorolnád a híres magyar gyárakat, tudósokat?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:38:20

@maxval birca man: hiába erős a szuverenitás, ha a gazdaság haldoklik.
Lásd még: Oroszország erősen kitett gazdaság a kőolaj világpiaci ára miatt. Magyarul gyenge.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:41:55

@maxval birca man: "kapcsán, hogy a Roszstat friss jelentése szerint az orosz családok harmada már egy váltócipőt se engedhet meg magának.

A Roszstat statisztikái alapján az orosz családok 80 százalékának okoz nehézséget, hogy a hó végére már elfogy a pénzük."

Tudjuk, a negatív növekedés is növekedés. Kergebirka, ezt is rosszul tudod...

Blogolo Blogi 2019.05.17. 16:42:00

@Womb Raider: "Erre belinkelsz egy MUNKÁSSZÁLLÁS átadásáról szóló tudósítást??? Mekkora vastagbőrű tróger is vagy."

Szerinted ki koltozik majd be majd ide te agyatlan fideszgyoker? Talan azok, a magyarok, akikrol degradalo modon ezt irtad tegnap: "Aki végső soron marad, azok jelentős része menne, de nincs igazán mit piacra vinni."
Kapjal magadhoz Draga Gyermek, borzasztoan szet vagy csuszva. Ide bizony migriket hoz be Viktor, torokok, szerbek, ukranok, bosnyakok. Mindegy, csak olcso legyen, nehogy emelkedni tudjon a magyarok bere, hagy menjen a java csak kulfoldre, amig mar tenyleg csak a hozzad hasonlo agyhalottak fognak szep Magyarorszag teruleten vegetalni.

Aztan meg ez: "Azért az is említésre méltó trógerség, hogy az utcára kerülő 'magyar' családokat hanyag eleganciával felmented saját sorsuk alakulásában való felelősségük alól..en bloc mindenkit."
Miert teszed a magyart idozojelbe? Mert nem Romaniaban laknak, hanem Magyarorszagon, akkor mar nem is magyarok? Es ha teszem hibaztak, rakjuk ki oket az utcara, vegyuk el a gyerekeiket, stb. Miert nem loveted le oket b+, csak haszontalan fergek, nem? Kibaszott egy naci patkany vagy te, kicsi csillag.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:43:16

@maxval birca man: "felmérés a világ 128 államára terjedt ki, a rangsorban Ukrajna a középmezőnybe, pontosabban a 64. helyre került, míg Fehéroroszország a 65., Oroszország a 67. helyet foglalja el"

Hiába, a tények makacs dolgok.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.17. 16:44:38

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nem magas az életszínvonal, ez tény, de sokat nőtt az utóbbi 20 évben.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:48:59

@maxval birca man: ". Alekszej Kudrin - aki korábban pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes is volt - kedden egy moszkvai fórumon arról beszélt, hogy "az orosz gazdaság az elmúlt tíz évben egy százalékos ütemben erősödik". Szerinte "ilyen hosszan tartó 1 százalékos stagnálási periódusra nem volt példa a második világháború óta, a gazdaság a stagnálás gödrében van"

Szárnyalunk?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:49:57

@közíró MAXVAL bircaman: mivel 1999,-ben csúnyán beszakadt, volt honnan...

2019.05.17. 16:51:19

@alöksz róz: "mert milyen retorziók érnek, ha mégis kimondod, leírod? " Elveszti az állását, visszavonják a Nobel díját, kitiltják a facebookról, bélyeget kap magára; pl. homofób, iszlamofob, meg akármilyen fob. Lehetne sorolni a végtelenségig.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 16:56:01

@maxval birca man: "Roszstat friss jelentése szerint az orosz családok harmada már egy váltócipőt se engedhet meg magának."

Olvasni tudsz-e? Tudod mit, ezt a "fejlődést" meghagyom neked...

taga20 2019.05.17. 16:57:24

@Igazamvanvagyigazamvan?:

ruszkik kábé akkora gazdaság, mint ausztrália vagy spanyolország.

ha nem lennének ásványkincsei, akkor ezek a szutyokország, mongólia felső lenne.

ennyike, nincs itt nagy titok.

2019.05.17. 17:00:02

@Blogolo Blogi: Ne túráztasd magad, kicsi provokátor!

Nem lopom el én senki identitását, és légy nyugodt, a kilakoltatott 'magyar' családjaid sem kérnek abból, hogy lemagyarozd őket.
Ha az országot felemeled, néha azok terheit is muszáj enyhíteni, akik eddig is a vállukon cipelték.. nekik, a munkából élőknek számtalan kedvezmény létezik.. és akik eddig is jobbára a mások pénzéből léteztek, végre észbe kaphatnának..de mondok mást.. A munkásszállás most is nyitva áll az amúgy nyilván dolgos, szorgalmas emberek előtt, nem kell az utcán tölteniük az életüket.. de nekik is kell tenni, ha csak gesztus szintjén azok irányába, akiktől szolidaritást várnak..

"Kibaszott egy naci patkany vagy te, kicsi csillag."
Nos, akkor talán kérem vissza az adóimat.. mert hát adjatok már magatokra és ne a hozzám hasonló nácik pénzéből akarjatok jótékonykodni ;)

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 17:03:46

@Tényelek: hùvazze! A gazdaság fejlődik, nőnek a lakásárak, ami feszültséget generál. A német megoldás: lakásokat építünk, bővítve a kínálatot, csökkentjük az árat.

Magyar megoldás: támogatásokkal erősítjük a keresletet, ami árnövelő hatású.

Hol is a hasonlóság???
A munkásoknak munkásszállást építünk. Nem tudom, de én érzek némi különbséget a lakás és a munkásszálló között...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 17:05:24

@maxval birca man: liberális konzervatív? Miket beszélsz! a kdnp libsi??? És Orbán szövetségese?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 17:07:39

@Womb Raider: miért kéred vissza az adóidat? Orbán tán libsi, aki eljótékonykodja a pénzed? Jajj, ennyire erős kormánykritikát tán mégse kéne.
O1L. Orbán egy lipsi.

Pipas 2019.05.17. 17:10:47

@Igazamvanvagyigazamvan?: "A német megoldás: lakásokat építünk, bővítve a kínálatot, csökkentjük az árat."

Németországban a lakosság fele bérelt ingatlanban lakik, nálunk sokkal magasabb a saját ingatlannal rendelkező lakosok aránya. Ezt benézted szerintem.

Amúgy persze nem értem hogy honnan van joga a német kormánynak beleavatkozni a lakáspiacba állami intervencióval, hogy ez hogyan egyeztethető össze a jogállamisággal meg a fékek és egyensúlyok rendszerével, de te majd mindjárt kifejted. :D

2019.05.17. 17:13:24

@Igazamvanvagyigazamvan?: Németországban bérlakásokat építenek, hogy legalább ne a hóesésben kelljen a híd alatt lakni, mert a koncentrált bérlakás piacon már megfizethetetlenek a bérleti díjak. Erre ott még több bérlakás lesz, míg Magyarországon a magántulajdonszerzést preferálják. Ez utóbbinak az az előnye, hogy ha egyszer kifizette a polgár az árát, akkor onnantól kezdve töredék összegért fenntartható, míg a bérleti díjat a halál előtti napra is ki kell fizetni, bármennyi a nyugdíj, bármekkora a gyógyszer ára.
A munkásszálló kérdés, meg időszerű, mert a mobilitás szempontjából fontos, nem kellett volna felszámolni őket a "módszerváltás" után!

Pipas 2019.05.17. 17:15:04

@Blogolo Blogi: "nehogy emelkedni tudjon a magyarok bere,"

Ha a szocik alatt így emelkedtek volna a reálbérek a zsurcsány a bokáját le.osta volna örömében. Te meg könnyes szemmel elmélkednél azon, hogy bizony mekkora jót is tettek a kommunisták az országgal.

Csakhogy nem növekedett így, most nüvekszik. Ezért vagy annyire elkeseredve. :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:17:31

@Pipas: "Németországban a lakosság fele bérelt ingatlanban lakik, nálunk sokkal magasabb a saját ingatlannal rendelkező lakosok aránya."

Nálunk sokkal kevesebb állami/önkormányzati lakás van. Ezt benézted.

"honnan van joga a német kormánynak beleavatkozni a lakáspiacba"

Ezt hívják jóléti államnak. A fiatalok, kisebb keresetűek is méltó élethez juthatnak, lehetőséget kapnak a felemelkedéshez. Ondó Viktor ennek az ellentétét hajtja végre, a szegényebbeket, még lejjebb taszítja.

"ez hogyan egyeztethető össze a jogállamisággal meg a fékek és egyensúlyok rendszerével"

Te nem vagy magadnál. Hogy jön ez ide?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:22:26

@Pipas: "nálunk sokkal több ember él a saját ingatlanába"

Nálunk sokkal kevesebb állami/önkormányzati lakás van. Ezt benézted.

Pipas 2019.05.17. 17:23:49

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ezt hívják jóléti államnak. "

Mit, azt, hogy minden második németnek nincs saját lakása? Ez mitől jólét? Ez öregem kiszolgáltatottság.

És a lakáspiacba való beavatkozás meg összeegyeztethetetlen a szabad piaccal, ami az eu nagy vesszőparipája. Ezért szűnt meg a malév, ezért nyavajognak paks 2 miatt.

"Te nem vagy magadnál. Hogy jön ez ide?"

Nem érted mi? Nem baj, majd megérted, ha nagy leszel. :D

2019.05.17. 17:24:08

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Ezt hívják jóléti államnak. A fiatalok, kisebb keresetűek is méltó élethez juthatnak, lehetőséget kapnak a felemelkedéshez. Ondó Viktor ennek az ellentétét hajtja végre, a szegényebbeket, még lejjebb taszítja. "

Jóléti állam, ahol két dolgozó és nyugati bérből élő, családos felnőtt nem képes saját ingatlant vásárolni az ország fővárosában? Nanebassz,,
Bécs lakosainak 75% él szociális bérlakásban.
Jóléti állam az, ahol az egyik embertől elvont pénzből oldják meg a másik lakhatását?

Pipas 2019.05.17. 17:26:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Nálunk sokkal kevesebb állami/önkormányzati lakás van. Ezt benézted."

Nagyon helyes, az emberek inkább a saját lakásukban, házukban élnek, nem az államéban. Bár tudom, az orbán mindent központosított, csak úgy látszik a németek mégjobban. :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:29:19

@Pipas: @Womb Raider: Na, a két fékezhetetlen agyvelejű. :))

Mi a faszt érsz azzal, hogy Borsodban van saját házad? Eladhatatlan. Vagy annyit kapsz érte, amin normális helyen néhány négyzetmétert kapsz. Bérelni meg nem tudsz, nincs támogatott bérű lakás, a piaci árat meg ha megfizeted, enni nem marad.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.17. 17:30:30

@Pipas: @Womb Raider: Szegény nyomorult németek, nincs saját házuk Borsodban. Brühühűűű. :))

Blogolo Blogi 2019.05.17. 18:03:09

@Womb Raider: "A munkásszállás most is nyitva áll az amúgy nyilván dolgos, szorgalmas emberek előtt, nem kell az utcán tölteniük az életüket.."

El vagy vagva a vilagtol vagy mi? Miert gondolod azt, hogy aki elvesztette a lakasat (joreszt a bankok es a mindenkori kormanyok hatekony kozremukodese altal) az alapvetoen munkakerulo, eloskodo es fokent nem magyar? Esznel vagy? En magam is ket csaladot ismerek, ahol a szulok dolgoznak es megis elvettek toluk a lakasukat onreszestol, befizetett torlesztoreszletestol, es kb annyival tartoznak meg igy is, amit eletuk vegeig nyoghetnek. Miert engedi az allam, hogy a bankok tobbet markolhassanak egy bedolt uzleten, mint a hitel biztositekakent jelzalogjoggal terhelt haz?
Voltak akik tul nagyot almodtak? Lehetseges. Emlekszel meg: 3 gyerek, 3 szoba, 4 kerek. Viktor jol befutotte oket, aztan meg csak pislogtak, mikor az ut szelen talatak magukat, mindenfele segitseg nelkul.

Te pedig dorzsolod a tenyered, hogy ez mennyire rendben van. Nincs rendben, hogy magyar csaladok mennek tonkre, mikozben migransoknak adoforintjainkbol kecot epitenek. Miert nem epit a munkaltato, miert megint a multikat gazdagitjak az emberek helyett? O1G.

Blogolo Blogi 2019.05.17. 18:10:11

@Pipas: "És a lakáspiacba való beavatkozás meg összeegyeztethetetlen a szabad piaccal, ami az eu nagy vesszőparipája. Ezért szűnt meg a malév, ezért nyavajognak paks 2 miatt."

.... es pont azert van a CSOK, hogy beleavatkozzon az allam a lakaspiaci folyamatokba (csak rosszul csinalja).

Baszkiiiiiii, te eljutottal az altalanos iskola vegeig? Ne haragudj meg miatta, de te teljesen, 100%osan, nagyon, remenytelenul, stb. agyhalott vagy.

alöksz róz 2019.05.17. 18:40:35

@Tényelek: és melyik hatósági retorzió ezek közül?

alöksz róz 2019.05.17. 18:45:01

@Tényelek: és ha bárkit kirúgnak a politikai véleménye miatt, nyugodtan perelhet, nyerni fog.

alöksz róz 2019.05.17. 18:50:12

@Tényelek: amúgy lehet mégis igazad van, alaposan meg fogom én is válogatni a szavaimat és az összes ismerőseimnek ezt fogom tanácsolni, nehogy visszavonják a nobel-díjunkat :D

persze nem mondom, hogy nyomokban sincs igazad, mert sok liberálfasisztának tényleg az az álma, amit vizionálsz, de jelentős túlzásokba estél

Rodney2 2019.05.17. 19:12:53

@VIII. Lenin: kitiltott a nagyon demokratikus bloggazda mert nem értette meg amit írtam, azt gondolta kutyafuttában hogy biztos valami náci vagyok, de az is lehet hogy fájt neki az igazság :) Válaszolok a 3 kérdésedre
1. Igazából nem tudom. Gondolkoztam hogy odaírjam-e hogy ez nem állásfoglalás csak clarification :) Sok függ attól hogy kik és hogyan határozzák meg a közös minimumot. Ha van tényleg egy társadalmi konszenzus (pl ne legyen halálbüntetés, mert... ) akkor az OK, de ha a társadalom többsége szerint bizonyos szörnyeket inkább akasszanak fel de van egy nagyon aggresszív kisebbség akiket senki sem választott de ők úgy gondolják hogy ők tudják a tutit mindenre és felsőbbrendűnek érzik magukat és a közös minimum nagyon sok elemében szembe mennek a többséggel és nagyon aggresszív agymosással és bullyinggal próbálják a többséget hozzáidomítani az ő nagyon szélsőséges álláspontjukhoz, az nagyon nem OK, az egy kvázi diktatúra. És a Nyugaton pont ez történt az elmúlt 40-60 évben. Gondoljunk arra hogy még az 1970-es években is a katonák/rendőrök éleslőszerrel lőttek a tüntetőkre: a franciák az algériaiakra, az angolok az írekre. Vagy a 70-es években még börtönbe csukták a buzikat a UK-ben, a Cameron pedig mint KONZERVATÍV párti miniszterelnök arra volt a legbüszkébb hogy törvényesítette a buziházasságot. Ezek túl gyors változások ahhoz hogy természetesek legyenek, nyilván nincsen konszenzus mögöttük. Lehet hogy hülye példák, most ez jutott eszembe.
2. Ez nehéz kérdés, nyilván a szavazók jelentős része fogalmatlan idióta, de ezen nem lehet segíteni ha demokráciát akarunk játszani. Sajnos ez a fogalmatlan idiótaság még csak nem is iskolázottság függő. Valószinűleg az agymosásnak és kognitív disszonanciának legalább akkor szerepe van ebben, mint abban hogy valaki egyszerűen csak tanulatlan vagy nem.
3. Ez a buzi/zsidó nyilván csak kisarkított példa, az élet bármely dolgára vonatkozhat ez a "demokrácia" játék. Adott esetben ha szavazunk valamiről, akkor jól kell feltenni a kérdést (nem úgy mint a Brexitnél) és akkor azt kell végrehajtani pontosan amire a többség szavazott. Azért Svájcban elég jól müködik ez a szavazósdi és ott sem mindenki zseni.

alöksz róz 2019.05.17. 21:24:28

@Tényelek: két kérdés:
és ez megy állami és hatósági szinten?
és ez az általános gyakorlat?

2019.05.17. 22:06:28

@alöksz róz: A megbélyegzés általános és ha az elmúlt pár évet nézzük, akkor állami szinten folyik, elég belelapozni a nyugati újságokba vagy megnézni az EU parlament jogállamisági és egyéb agymenéses vizsgálatait!
A többihez nem kell az állam, elvégzik a liberális vallású szektatagok a munkahelyen, oktatási és egyéb intézményekben, ez már a Kádár rendszerben is így működött a hetvenes évektől.
De pl. Facebook az államok vezetőivel kötött szerződést, hogy mit kell törölnie. Ilyen szerződése van pl. a németekkel és legutóbb Macronnal egyeztek meg, hogy mit szabad és kinek.

taga.20 2019.05.17. 22:13:29

@Tényelek: te egyébként hülye vagy, vagy csak sérült?

te mi a kurvaanyádról pofázol?!

index.hu/belfold/2019/05/15/kover_laszlo_forum_normalis_homoszexualisok_pedofilia/

2019.05.17. 22:21:07

@taga.20: "te mi a kurvaanyádról pofázol?!"
Ne rám legyen mérges, ha nem tud értelmezni egy egyszerű szöveget! Szomorú hogy fogyatékosként kell élnie, de kérem, ne rám vetítse a születési vagy oktatási hiányosságai következményeit!
Ha fejlődni szeretne, akkor javaslom előbb próbáljon meg olyan szavakat használni, amit a kisegítőiskolán felüli képzésekben sajátítottak el a szerencsésebb emberek!

taga.20 2019.05.17. 22:29:10

@Tényelek: fityeszpatkány, döbbenet ahogy véded a geci gazdádat és maffiáját.

és te fogyatékosodsz le engem, te szargerincű degenerált fityeszjobbágy?

bazdmeg, neked jutalom, ha telibe szopod a csuti gecit?

ember, nézz má bele a borotválkozótükrödbe!

2019.05.17. 22:36:21

@taga.20: Mellesleg Magyarországon ez a téma maximum 541 párt érinthet, szóval vihar a biliben. Egyébként meg szerintem bármikor szülhetnek is, ha már családot alapítottak. A Brian élete című filmben /Amit már a liberális demokráciák szinte teljes egészében megvalósítottak, a mostani fiataloknak már nincs benne poén, mert az a valóság része!/ is küzdöttek a férfiak szüléshez való jogáért.
Mellesleg a facebook itt beszállt a liberális oldalon; 24.hu/belfold/2019/05/17/torolte-a-facebook-toroczkai-laszlo-oldalat/

taga.20 2019.05.17. 22:43:11

@Tényelek: te hülye vagy? szerinted bele kell rúgnia a melegekbe a házmesternek?

te élvezed, ha egy kisebbséget vegzál a hatalom?

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 22:48:05

@közíró MAXVAL bircaman: így van. A kilencvenes évek elején magasabb volt az életszinvonal Oroszországban, mint ma.

taga.20 2019.05.17. 22:48:20

@Tényelek: az vicces, mikor a nácik nyígnak!

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 22:50:47

@Pipas: te nagyon buta vagy, kár beléd a szó.
De: a bérlakás építés nem beleszólás a piaci viszonyokba.
Ahogy a gáztartalék sem, amit az állam képez.
Hogy lehet valaki ennyire sötét???

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 22:54:07

@közíró MAXVAL bircaman: ha a kdnp nem kereszténydemokrata, akkor Orbán egy csaló bagázzsal állt össze?

alöksz róz 2019.05.17. 22:59:02

@Tényelek: hát akkor lapozz bele és muti nekem is

a jogállamisági vizsgálat hogy jön ide, hirtelen nem vágom

"A többihez nem kell az állam, elvégzik a liberális vallású szektatagok a munkahelyen, oktatási és egyéb intézményekben, ez már a Kádár rendszerben is így működött a hetvenes évektől." - oszt ezt most komolyan le mered írni az origós hergelések, a "fideszellenes" véleményük miatt kirúgott alapítványi dolgozók, nem elég lojális ezért felmentett iskolaigazgatók, dékánok stb után :D

a facebook moderációval kapcsolatban részben igazad van. de amúgy meg még szép hogy a facebook az államokkal egyeztet. ember, minden médium felelős a felületén megjelent tartalmakért, ha nem a tulajdonos rakja fel akkor is. hát kivel egyeztessen, hogy milyen törvényi előírásoknak kell megfeleljen a moderáció.

alöksz róz 2019.05.17. 23:01:15

@Tényelek: ez nem az a toroczkai véletlenül, aki a legényeivel a telepre akart vonulni befenyíteni a cigányokat és ezt a facebookon is reklámozta :D

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 23:04:20

@Womb Raider: figyelj, nem tudom, te hol élsz. Európa nyugati felén sokan nem vesznek lakást, mert életük során gyakran költöznek. Mások pedig többet is vesznek, amit kiadnak és abból élnek.
Magyarországon nem ez működött eddig.
Most eljutottak a németek addig, hogy olyan kevés a lakás, hogy a bérlés már az egzisztenciát veszélyezteti.
Hogy még te is megértsd: nem tud Hans munkát vállalni Kölnben, mert nem képes fizetni az albérletet.
Megoldások: államilag maximalizálják a bérlet összegét(ez lenne a beavatkozás),
támogatást adnak lakhatásra( értelmetlen a munkavállalók középrétegét támogatni, hisz az ő adójukból menne),
avagy állami pénzből bérlakásokat építeni, ami a kínálati oldalon csökkentené a piaci árat, miközben a bérleti díjból fedezi az állam a befektetését, csak extra nagy profitra nem tesz szert.

Ez nem beavatkozás a piaci folyamatokba direkte. Hisz a kínálat növelése nem állami beavatkozás.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.17. 23:07:13

@Tényelek: igen. De azt sem nézik jó szemmel, ha egy dékán kurvaanyáz a nyilvánosság előtt, ha egy politikus tajrészegen vezet, vagy ha egy pap gyermekeket molesztál. Ilyenek ezek a lippsik.

2019.05.17. 23:36:08

@alöksz róz: "ez nem az a toroczkai véletlenül.." Valószínűleg, - Nem a kedvencem a srác. - de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem "illik" beavatkozni ilyen ügyekbe, legalábbis szerintem ilyen egy demokráciában nem fordulhat elő. Ugyanezt írnám, ha Gyurcsány vagy Orbán oldalát tiltották volna le. A demokrácia a sokszínűségi kínálatból való választási lehetőséget jelenti a számomra.

alöksz róz 2019.05.17. 23:41:30

@Tényelek: a toroczkais letiltás pont rossz példa volt, nem illendőség, hanem inkább kötelesség

2019.05.17. 23:55:17

@alöksz róz: "a jogállamisági vizsgálat hogy jön ide, hirtelen nem vágom"
Belelapoztam és azt láttam, hogy nyomokban tartalmazott jogos kifogásokat, de a kétharmada arról szól, hogy a liberális értékrendet kér számon egy nem liberális alapon álló kormánytól. Ezért került bele a liberális kényszerintézkedések sorába fentebb.

2019.05.17. 23:57:33

@alöksz róz: "a toroczkais letiltás pont rossz példa volt" liberál vagy akámilyen fasisztáéknál lehet követelmény, normális társadalomban nem, mert betartják az összes törvényt, .. az meg hogy másként gondolkodnak nem lehet bűn.

alöksz róz 2019.05.18. 00:01:06

@Tényelek: nem a másként gondolkodás, hanem a telepre vonulás a legényekkel a cigányok megfélemlítése céljából, ill. ennek facebookon reklámozása.

valami határnak azér lenni kell, papám

alöksz róz 2019.05.18. 00:06:15

@Tényelek: lehet. szerencsére az ep még nincs döntési helyzetben.

2019.05.18. 00:18:21

@alöksz róz: Nem vagyok híve a terrornak, de valami olyasmi rémlik, hogy ahová vonultak, ott évekig rettegésben tartották a környezetüket azok, akiket próbáltak megijeszteni.
A probléma sok évig fennállt, de a vonulás miatt /Is!/ felfigyeltek rá és érdekes módon megoldódott az addig kezelhetetlennek hitt probléma. Ha verekedtek volna, akkor szélsőségesek lennének, de így csak radikálisok, ami nem bűn. Normális társadalomban a radikálisok soha nem kerülhetnek hatalomra /Ezt ismerte fel Vona is, azért váltott./ , de komoly társadalmi feladatot teljesítenek azzal, hogy a problémák felnagyításával fókuszálnak, ezzel lehetővé teszik a társadalmi fejlődést. Amíg a Jobbik radikális volt, a második legsikeresebb párt volt az országban, mert elérte, hogy a programja nagy része megvalósuljon. Ez így működik a franciáknál és a németeknél is. Azért, hogy gyengítsék a pozíciójukat a hatalmon lévő pártok önmaguk valósítják meg a programjuk legfontosabb elemeit.

Rodney2 2019.05.18. 03:55:52

@VIII. Lenin: Elég világosan leírtam hogy az "alapjogok" kérdése a vízválasztó szerintem. Ki dönti el hogy mi legyen alapjog és mi nem. Lakhatáshoz való jog pl :)
Ez a kivégzés dolog nyilván egy szélsőséges példa volt mert én ilyen vagyok, szeretek kisarkítani dolgokat, ez néha segíti a megértést vagy serkenti a gondolkodást.
Ha az Alkotmányban vannak az alapjogok, akkor az Alkotmányba valakik beletették és ki is vehetik megfelelő felhatalmázással (2/3 vagy 4/5 vagy ami éppen meg van határozva, ott pl eleve kirekesztenek valamennyi % véleményt a társadalomból akik elleneznék azt a módosítást, nincsen olyan hogy 100% konszenzus)
Az nem jó válasz hogy a Velencei Bizottság vagy az "EU" majd megmondja mert ők is ki a f@szom. Ezek általános kérdések, nem szeretek leragadni a konkrét magyar helyzetnél mert általános és elvi kérdésekről van szó. AZ USA-ban pl van halálbüntetés és Ők a világ csendőre emberi jogok ügyben, akik nem elég "alapjogosak" és van olajuk pl azokat sec perc alatt visszabombázzák a középkorba :) Nálunk meg népszavazni se lehet róla mert csak. (mert a többség szeretné hogy olyan legyen mint az USA-ban, azért, de nekik kuss van)
Kettősmércés dolgok: a koszovói albánoknak van önrendelkezési joga, a kelet ukrajnai részeg Hruscsov által az Ukrán tagköztársaságnak adott oroszoknak nincs, már anyanyelvükön sem tanulhatnak mostantól az iskolában de ezt az ukrán fasiszta rezsimet támogatja a Nyugat. Orosz beavatkozás a Krímben versus észak Ciprus török megszállása. Jártál Cipruson? Érdemes megnézni a kettéosztott Nicosiát. Katasztrófa. És Ciprus EU tagállam, Ukrajna nem. Milyen EU szankciók voltak az elmúlt 40 évben Törökország ellen?? Északon is görög többség volt de elüldözték őket. Ki nem szarja le... Székelyföld?? Ott annyira egy tömbben élnek, hogy a lakosság egy jelentős része nem is tud románul (volt olyan bank fiók ahol "A románul is tudó" éppen szabadságon volt amikor az arra tévedt román bement valamiért és nem tudták kiszolgálni az ország földrajzi közepén, persze nagy botrány lett belőle).

Progresszív SZJA: a többség ( "csőcselék" ) megszavazza hogy a jobban kereső ( általában az értékteremtésben jobban teljesítő) kisebbséget az állami erőszakszervezet fenyegetése mellett gyakorlatilag kirabolják (minden hónapban) és a beszedett pénzt szétosztják maguk között . Ez mi a lófasz ?? :) Aztán ugyanaz az agyhalott (baloldali??) közgazdász meg "társadalomtudós" siránkozik hogy erodálódik (majd később "fasizálódik" ) a középosztály. Jó reggelt!!!

Vissza: az is demokrácia ahol nincsenek "alapjogok" vagy nem annyi és nem pont azok (mert hát ugye megint ott vagyunk hogy ki döntse el mik azok ha nem a többség). Ezt a mostani modern izét ami Ny Európában van, szokás liberális demokráciának hívni, de korábban is volt demokrácia és nem is mindig szavazhatott mindenki (nők, vagyoni cenzus, stb). Szerintem ezt a mostanit már túltólták és rohad szét. De az ilyen rohadás 100 éves, több generációs folyamat, azután látszik hogy fenntartható-e (sustainability). Majd 2 generáció múlva akik élnek meglátják. Majd a Kölni Muszlim Egyetemen tanítják hogy a jóléttől és alapjogokba belehülyült fehérember hogy kúrta el :)))

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.18. 06:44:21

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Adataid tévesek.

A 90-es évek Oroszországában a nettó átlagbér 60 dollár volt, ma 500. Akkor a lakosság 40 %-a mélyszegény volt, ma ez 15 %.

közíró MAXVAL bircaman · bircahang.org 2019.05.18. 06:46:48

@Igazamvanvagyigazamvan?:

A KDNP de facto nincs, ez a Fidesz egy része.

Egyébként meg ez nem csalás, a mai modern kereszténydemokrácia az, amit Mertkell csinál, s ehhez hála Istennek, semmi köze a KDNP-nek.

Pipas 2019.05.18. 07:25:30

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Na, a két fékezhetetlen agyvelejű. :))
Mi a faszt érsz azzal, hogy Borsodban van saját házad? Eladhatatlan. "

1) Nem csak borsodról volt szó. Egész Magyarországról és egész Németországról.
2) Azt éred el, hogy nem vagy hajléktalan, hazátlan. Az azért elég sok.

Pipas 2019.05.18. 07:29:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: "te nagyon buta vagy, kár beléd a szó.
De: a bérlakás építés nem beleszólás a piaci viszonyokba."

Hol mondtam én olyat, hogy "beleszólás"? Hol mondtam én olyat, hogy "piaci viszonyok". Miről beszélsz ember?

Lassan egy évtizede azon hörögtök, hogy magyaroszágon az állam mindenbe beleavatkozik, hogy mindent központosít, hogy nem hagyja békén az embereket, a piacot, az egész országot kézivezérléssel irányítja.

Most meg azon sajnálkoztok, hogy bezzeg a németeknél az állam erővel letöri a lakásárakat?

Normális vagy?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 07:54:57

@Pipas: "a németeknél az állam erővel letöri a lakásárakat"

Tévedsz. A szociális bérlakás nem hat lényegesen az üzleti alapú bérlakáspiacra. Amennyit meg hat, az megéri a társagalomnak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 07:56:09

@Pipas: "Nem csak borsodról volt szó. Egész Magyarországról"

Borsod Magyarországon van. Az EU legszegényebb régióiból egy csomó Magyarországon van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.18. 08:07:16

@Pipas: te el is olvastad, amit írtam, vagy értelmezni vagy képtelen.
Pont azt mondtam, hogy nem avatkozik bele.
Mondom, kár beléd a szó.

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.05.18. 08:09:52

@Pipas: Azért elmagyarázom: ha házakat építenek, azzal a kínálatot erősítik. Ez normális piaci szituáció, nem erővel letörése az áraknak.
Látod, ennyire nem értesz hozzá.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 09:57:23

@Womb Raider: miért az "egyik embertől elvont pénz" kitétel? mit vonnak el? egy legprimitívebb demagógia, tudod te is;-)...

Dread Naughty 2019.05.18. 10:18:34

@Anita Nagys:
Kedves Anita
Őszinte leszek önnel: nagyjából egyet tudok érteni, de egy kicsit perspektívába helyezném a dolgot.
Valóban Orbán tömi ki a Mészárost, a Tiborczot és mindenki tud a stadion- és kisvasút mániáról, a szétosztogatott közbeszerzésekről, stb., csakhogy pontosan ugyanez történt 2002-2010 közt is és ne legyünk naivak, a Szél, a Karácsony- vagy a Vona-kormány sem lett volna kicsit sem más.
Mindazonáltal ha már el kell fogadni, hogy a mindenkori kormány kleptokráciát épít, át kell gondolnunk az egészet másik irányból és arra kell fókuszálni, hogy emellett mit tesz a néppel, merrefelé jutunk, mert az idő nem áll meg, a döntéseket meg kell hozni. Gyurcsány mellett ez a kleptokrácia a csődbe vitte az országot(NB mi már 2006-tól folyamatosan kiigazítottunk, lásd még "100 apró lépés", de a világgazdaság csak 2008 őszén roppant meg).
Orbán alatt legalább van fejlesztés(pl. épülnek végre azok a szaros szuperkórházak), jönnek be külföldi befektetők(és csinálnak vidéken is munkahelyeket), van hadseregfejlesztés(valódi fegyverekkel, nem pedig csak magas visszacsurgatási potenciállal bíró partnerektől beszerzett, lejárt szavatosságú szarok), le lettek zárva régóta égető problémák(gazdasági válság,devizahitelek, 4-es metró, migránsválság,Malév,stb.).

Magam a szavazást úgy fogom fel, mint egy étteremben történő ételválasztást. Lehet, hogy ezt, vagy amazt szeretném, de az étteremben ott és akkor csak abból kérhetsz, ami az étlapon van és a legjobb, amit tehetsz, hogy kiválasztod az adott lehetőségek közül a még leginkább elfogadhatót.
Ha majd látok jobb ajánlatot, természetesen pragmatikus leszek és átpártolok, de a jelenlegi palettáról még ez a kleptokrácia tűnik messze a legjobbnak, tetszik vagy sem.
Én azt nézem, hogy a mostani feszült szituációban melyik potenciális vezető tud minket még a legjobb eséllyel elvezetni.

Orbán legalább vezeti az országot, képvisel minket és fűzi a szövetségeket Európában, nem pedig olyan szervilis, amint a korábbi kormányaink voltak, akik épp hogy csak nem húzták szét a farpofájukat bárkinek nyugaton.
Orbán legalább képes volt félretenni a potenciális veszekedési alapokat a szomszédos országokkal(melyeket amúgy a nyugat előszeretettel használ fel a megosztásunkra) és alkotott egy potens szövetséget.
A családtámogatás, a gyerekvállalás támogatása és az iszlám betelepítések elleni maximális kiállás mind olyan hosszabb távon fontos témák a nemzet szempontjából, amiket Orbán jól csinál.
És még van egy dolog, amiben egyet tudok érteni vele: nem akarok Európai egyesült államokat, mert nem ahhoz csatlakoztunk. Önálló nemzetek szövetségét akarom látni, nem többet.

Ha valóban jön egy jobboldali, nemzeti gondolkodású, iszlámellenes párt, akinek vannak szakemberei az egyes területekhez, rájuk fogok szavazni, megadom nekik az esélyt, hogy leváltsák ezt a kleptokráciát, de nincs az az isten, hogy az ilyen bloggerek imádta DK/MSZP/Momemntum/LMP/Jobbik/Párbeszéd-féle tragikomikus fos pártok bármelyike is szavazatot kapjon tőlem.
(Mondom ezt úgy, hogy amúgy a Jobbiknak utaltam is 10 rongyot tavaly, a balhéjuk idején, hogy indulni tudjon a választásokon, mert fontosnak tartom, hogy bármilyen fos is legyen egy párt, bármennyire is ne értsek egyet azzal, amit mond, megmérettethesse magát, elmondhassa a programját.).

alöksz róz 2019.05.18. 11:00:40

@Dread Naughty: "ne legyünk naivak, a Szél, a Karácsony- vagy a Vona-kormány sem lett volna kicsit sem más" - azt feltételezheted, hogy nem lett volna más, de nem kezelheted tényként.

"Mindazonáltal ha már el kell fogadni, hogy a mindenkori kormány kleptokráciát épít" - ha.
hát talán inkább ott kéne kezdeni, hogy nem kellene elfogadni, hogy a mindenkori kormány kleptokráciát épít :-)

alöksz róz 2019.05.18. 11:01:40

nem jó a hozzáállás...

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 11:31:00

@Rodney2: sz'tem vannak az embernek veleszületett és elidegeníthetetlen jogai. a magántulajdonhoz való jog nem ilyen. ellenben ezen alapul minden mai társadalom. az azonban veleszületett jog, hogy megtermelje a saját élelmiszerszükségletét. hol termelheti meg, ha minden földterület már foglalt? az a konszenzus, hogy én nem veszem el a te száz hektárodat, viszont te meg beszállsz az én élelmezésembe. amennyiben nem teszed ezt, akkor meg meglátjuk, hogy meg tudod-e védeni a magántulajdonhoz való konstruált jogodat.
a magántulajdon és a személyes tulajdon nem azonos fogalmat takar.

ez a közmegegyezés működött már ősidőktől fogva: én elfogadom a te vezető szerepedet és az azzal járó kivételezett helyzeted/személyi státuszod mindaddig, amíg biztosítod számomra a létfenntartáshoz szükséges feltételeket, ha nem akkor már miért is lennél a vezető szerepben, s miért is járna az ahhoz szorosan kapcsolódó kivételezett helyzeted? az vezetéshez kapcsolódó kötelezettségek minden esetben megelőzik az ahhoz kapcsolódó jogokat! csak erről hajlamosak megfeledkezni az e szerepben tevékenykedők...

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 11:42:57

@alöksz róz: szevasz! régen nem láttalak!;-)
az internethez csak annyit, hogy azt az egészet átfogóan kellene szabályozni, de nem az eddig meglévő alapokon, hiszen egy teljesen új rendszer/szisztéma, mely eddig soha sem létezett. ez hasonló ahhoz, hogy kinek, milyen alapon és mennyi joga van ahhoz, hogy a holdon/marson telepeket létesítsen/kutatásokat vagy kitermelést/gazdasági tevékenységet végezzen, s annak hasznain/gyümölcsein kik és milyen arányban osztozzanak? de sz'tem ugyanez a helyzet az arktisszal kapcsolatban: milyen alapon zárnak ki egy afrikai országot az ott megvalósuló bányászatból? miért ne okkupálthatnám én az arktisz teljes területét? miért korlátozzák ezt hét államra?

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 11:44:54

@alöksz róz: ja, abban meg teljes mellszélességgel támogatlak, hogy nem jó a hozzáállás;-)... miért kellene abba belenyugodnom, hogy akit megválasztok, az automatikusan felhatalmazást kap a közvagyon eltulajdonítására?

Rodney2 2019.05.18. 12:23:41

@Sir Bates dö Hól: OK, ezt te így gondolod, mások meg máshogy. Van aki több van aki kevesebb (és más) alapjogot gondol. Nagy kérdés hogy kik döntik el hogy mi kerüljön papírra (jogi alapvetés, alkotmány, stb). Döntsön a többség? Vagy döntsön egy aggresszív kisebbség akik azt mondják hogy ők az okosok és terrorizálják, agymossák a többséget? :)
Mennyi ember véleményét rekesszük ki? 1/3? 2/3? 1/5? 90? :)))

Rodney2 2019.05.18. 12:36:15

@Sir Bates dö Hól:
"miért kellene abba belenyugodnom, hogy akit megválasztok, az automatikusan felhatalmazást kap a közvagyon eltulajdonítására? "
Nem kell belenyugodni! A nép le is váltotta az MSZP-SZDSZ kleptokráciát a mostanira :)))
Ne legyen tévedés: az MSZP meg az SZDSZ holdudvar pont annyit lopott mint a fidesz: annyit loptak amennyit bírtak, amennyit meg tudtak szervezni. Csak azok ehhez is elég hülyék voltak, ahogy az EU pénzek lehívását is bénán szervezték vagy az adóbeszedést is (a fidesz az ÁFA beszedés hatékonyságát a kb 60%-ról mostanra fokozatosan kb 90%-ra tornázta fel. A különbség 2019-ben kb 1400 milliárd Ft !!! amit a korábbi rendszerben a random vállalkozók (köztük gondolom sok akkori kormányközeli) lopott el, most meg a fidesz beszedi azután abból lop. Más az optikája de most nem állunk rosszabbul mint korábban :)

alöksz róz 2019.05.18. 13:22:21

@Sir Bates dö Hól: na de ki van olyan helyzetben, hogy eldönthesse, mi legyen, hogyan döntsék el, és ki mit tud tenni ellene, ha nem tetszik neki az eredmény?

lewis hamilton felrakott egyszer óvatlanul az instagramra egy videót, amin azt mondta az unokaöccsének, hogy a kisfiúk nem öltöznek hercegnőnek. a harcos vadliberális kisebbség rögtön nekiugrott, marni kezdték mint a sakálok, és nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie egy polkorrekt szöveggel.

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 13:22:35

@Rodney2: a konszenzus dönti el, azonban a konszenzusnak kényszermentesnek kell lennie. te mit gondolsz a minimális alapjognak?

alöksz róz 2019.05.18. 13:24:15

@Sir Bates dö Hól: szerintem ez a torz erkölcsű kádár-korszakból megmaradt örökség

alöksz róz 2019.05.18. 13:27:59

@Sir Bates dö Hól: "sz'tem vannak az embernek veleszületett és elidegeníthetetlen jogai. a magántulajdonhoz való jog nem ilyen." - biztos nem veleszületett? láttál már kisgyereket? :-)

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 14:41:44

@alöksz róz: ez inkább "a rabszolga nem szabad akar lenni, ő akar lenni a mester" alapigazsága;-)... kádárnak sem volt nehéz felismernie a provincionalizmus és szervilizmus hagyományaiban rejlő lehetőségeket...

hogyne láttam volna! ellenben ő minden személyes tulajdonnak tekint, s nem terjed ki bírvágya másra, csakis arra, amire szüksége van;-)...

Rodney2 2019.05.18. 14:42:11

@Sir Bates dö Hól: Hát elég keveset :)
Ezen nem szoktam elmélkedni mert van jobb dolgom is de néha felhúzom magam azon hogy egyesek miket képzelnek alapjognak :)
Pl általánosságban amit másoknak kell megfizetni az ne legyen már alapjog. Nincsen ingyenebéd. Basszák meg :)
Ez az "egyetemes emberi jogok" pl szerintem túl sok, illetve részben a teljesen elhülyült bírák képzelnek bele túl sokat. Nem vagyok jogász (azért üzleti jogot tanultam Angliában) de szerintem az nem normális ha egy ország (jogi entitás, éppen Orbánék képviselik, ez van) nem akar bizonyos nigériai migráncsokat befogadni, elutasítja őket és akkor a Helsinki Bizottság megnyer egy pert a mittudoménmilyen európai bíróságon és ezek után a nigériai migráncsokat a magyar adófizetők pénzéből kell határozatlan ideig zabáltatni, azt pl vérlázitónak tartom (ha egy ország be akarja őket fogadni önként, az rendben van, de Magyarország se nem szomszédos, se nem első biztonságos ország, ezért gondolom hogy itt már a liberálfasiszta örjöngő jogalakalmazás tuti hogy visszaél a jogalkotó eredeti szándékával ugyanúgy ahogy a soros hajók (lásd még sorhajóhadnagy :) ) kihalásszák az izéket a libiai felségvizeken és a tengeri életmentésről szoló nemzetközi jogszabályokat sikerül úgy értelmezniük hogy nem a 2 km-re levő partra viszik megmentve az életüket, hanem mindenképpen a sokkal messzebb levő EU kikötőkbe szeretnék őket hurcolni ahol akkora szükség van rájuk mint egy kiadósabb pestisjárványra). Szerintem ez egy elmebaj. De most nem muszáj a konkrét migráncs témán rugózni, tudom hogy te nagyon kedveled a nagyfarkú afrikai migráncsokat :p Én is láttam ilyeneket közelről de nekem nem jönnek be... Most ne ez legyen a téma, csak egy példát hoztam amikor valakik másokra kényszeritenek bizonyos dolgokat aminek az "alapjog" jellege nagyon erősen megkérdőjelezhető. És persze olyanok fizetik a számlát akik ezt nem szeretnék.
Az mondjuk rendben van hogy a szabadság bajnokai ne kínozzák Guantanamón a szutyok terroristákat hanem szépen beszélgessenek velük arról hogy a társaik hol szeretnének robbantgatni és mészárolni, nehogy emotional distress legyen nekik. Vagy lehet hogy ez sincs rendben. Mittudomén :))) Ha van egy konkrét ügy akkor kérdezzenek meg és majd szavazok róla :)

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 15:47:58

@Rodney2: mit kell megfizetni másoknak? aki fizet, az mit kap cserébe? ezen is el kellene gondolkozni, ha komplexen és objektíven akarjuk a kérdést körbejárni.
a "kereskedelmi jog" hallgatása két szemeszteren keresztűl még nem jogi képzés valóban;-)

nem a nagyfarkú afrikai migránsokat kedvelem, hanem a csinos szenegáli és maghrebi nőket;-)
(valóban lehatárolják a példáid az eszmecserét, ellenben sokat elárulnak arról, meg milyen az alapállásod;-)... de ez nem gond, csak akkor nem kell legördült szájjal szomorkodni, ha a más alapállásból szemlélődők utasítják el jogos érveidet/igényeidet a pillanatnyi hatalom mámorító pillanatában;-)...)

(a liberálfasiszta/libbant/ballib kifejezéseket meg nem kedvelem, mert eleve lehetetlenné teszik a valódi eszmecserét, hiszen nem hagyhatom figyelmen kívül azok eleve pejoratív attitűdjét, s így elviszi a közös gondolkodást a valódi problémákról/kérdésekről. nem szemrehányás, csak megjegyzés;-))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 16:19:00

@Max Cuda: Pacsizott velük?
Arra egy pincsit is meg lehet tanítani,úgy látszik.

Rodney2 2019.05.18. 17:04:25

@Sir Bates dö Hól:
Ha tanulsz üzleti jogot, az annyiban jogi képzés hogy bizonyos jogi alapelveket meg kell tanulnod (pl a spirit of the law over the letter of the law elve, "a jogalkotó szándéka", ami alapján szerintem a migráncsokat nyugodtan vissza lehetne hajtani ha valakik nem akarnák tudatosan megerőszakolni a nemzetközi jogot annak érdekében hogy beengedjék őket) Pl emlékezzél 2015-re amikor a majomcsordák (nem börszín hanem viselkedés) Ausztriából Németországba majd Németországból Svédországba "menekültek" és ott nem kiröhögték őket hanem az agyhalott barmok menedékjogot adtak nekik (némelyiknek, a többi meg mire kiutasították volna őket "eltünt" vagy éppen egy másik EU országban bűnözött). Ha más nem, ez mutatja hogy a "Nyugat" milyen szinten szétrohadt és gyakorlatilag a "failed state" jegyeit mutatja.

Mit fizetek és mit kapok cserébe ha a (szándékosan) tévesen értelmezett nemzetközi jog miatt nekem kell élelmeznem a nigériaiakat?? Amire te gondolsz az az hogy a gazdagok lefizetik a szegényeket azért hogy a szegények ne mészárolják le őket az anyagi javaikat megszerzendő. Hát ez kurva jó dolog tényleg... a történelem tele van a parasztlázadások és egyéb hirigelések történetével. Azért ott voltak módszerek :))) Kedvenc negatív példám mikor a Würzburgi püspök miután 8000 parasztot öltek meg, a "levert lázadó" Tilman Riemenschneider ujjait összetörette hogy ne tudjon többet dolgozni. A kora legnagyobb szobrásza volt. Kultúra a köbön. Én biztosan arra kényszerítettem volna hogy élete végéig nekem szoborjon, nem vagyunk egyformák :)))

Nekem egy kicsit ideálom a Dutch Republic Golden Age. Ha ismered azokat a group portrait festményeket, a katonákon kívül (pl Rembrandt Nightwatch) a jótékonykodó egyesületek vezetőit ábrázolják. A tehetősebb polgárok önkéntes alapon adakoztak és állítottak fel árvaházakat, szegényházakat, közkórházakat mert úgy gondolták hogy ez megéri nekik és nem a csőcselék "demokratikusan" rabolta ki őket demokratikus választásoknak nevezett autodafékon :)))

A ballib szerintem nem pejoratív, azt jelenti hogy liberális és baloldali értékek keveréke, lehetne jobblib is, olyan is van (szerintem USA jobb oldal valami olyasmi)
A jobblib nem zavarja a tücsköt a hegedülésben és hagyja hogy utána éhen dögöljön, a ballib pedig államilag kirabolja a hangyát és odaadja a pénzt a tücsöknek és ezt társadalmi igazságosságnak hívja. Gusztus dolga, én inkább a meritokrácia híve lennék.

Liberálfasiszta annyiban pejoratív amennyiben az ezen kifejezéssel illetett lények valóban egy undorító banda. Elég tisztán különbséget lehet tenni a klasszikus liberalizmus és a mostanában liberálfasizmusnak nevezett aggresszív és nagyon túltólt "megvalósult liberaizmus" között. Neked ezek nem tünnek fel? Pont az a különbség hogy ezek a "liberálfasiszták" pont azok a saját véleményüket nagyon aggresszívan másokra erőltető emberek akik fasisztábban viselkednek az általuk megvetett fasisztáknál, érvelés helyett mindenkit azonnal lenáciznak/fasisztáznak/antiszemitáznak akinek a véleménye akár csak 1%-kal eltér az övéktől. Ezeknek annyi közük van a liberális elvekhez hogy semmi. Az emberiség leggusztustalanabb söpredéke. Nahát...
A libbant izét én még sosem használtam, az valóban nem segíti a vitát. De pl egy "liberálfasisztával" nem is lehet vitatkozni, mert ő küldetéses elmebeteg (vagy megélhetési, de akkor meg azért nem).
Én szerintem liberális (jobblib?) vagyok, voltam de éppen ezért hányok a liberálfasisztáktól (pl a buzi nyugodtan buzuljon, de ne legyen kötelező :))) ).

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:09:19

@Rodney2: "Az emberiség leggusztustalanabb söpredéke"

Igen.Azok a fideszesek.

2019.05.18. 17:12:23

@taga.20: "szerinted bele kell rúgnia a melegekbe a házmesternek?" Átolvastam párszor mit mondott Kövér és szerintem nem a melegekről /Az összes ember meleg!/, hanem az örökbefogadást tervező homoszexuális párokról /Nem homoszexuálisokról!/ beszélt.
Ez a kérdés szerintem az összes egynemű 541 pár pici töredékét érintheti, ebből kifolyólag ez nem is lehet társadalmi szempontból jelentős kérdés. Ha nagyvonalúan azt feltételezzük, hogy a fele akar gyereket, akkor az is 270 párt, tehát 540 embert érinthet az egész országban., ennél a még a szegény fogatlanok is többen vannak, hogyan beszélhetnénk 540 esetében elismert kisebbségről, amikor a kisebbségi önkormányzat létrehozásához is minimum 1000 emberre van szükség.
Maga az érintett kör annyira jelentéktelen, hogy szerintem Kövér is csak azért beszélt róluk, mert manapság a csapból is homoszexualitás folyik és úgy gondolta elmondja a véleményét. Ahogy látom az ö és az ön véleménye nem egyezik a témában, de ettől még mindkettőjüknek joguk van hinni abban, amit gondolnak és ki is mondhatják!

Rodney2 2019.05.18. 17:13:12

@Sir Bates dö Hól:
"a liberálfasiszta/libbant/ballib kifejezéseket meg nem kedvelem, mert eleve lehetetlenné teszik a valódi eszmecserét, hiszen nem hagyhatom figyelmen kívül azok eleve pejoratív attitűdjét, s így elviszi a közös gondolkodást a valódi problémákról/kérdésekről. nem szemrehányás, csak megjegyzés;-)) "
Ez alapján mi a véleményed azokról a vélhetően "balliberális" kommentelőkről akik a közös európai értékekről semmit nem tudva a legmocskosabb stílusban írnak mind a fidesz szavazóiról, mind a fidesz vezetőiről. Mennyiben teszik lehetővé a valódi eszmecserét? Pl ez most arról jutott eszembe hogy megjelent a "Magna cum laudeTigeri másztesz digrii" nevű human garbage és ezt sikerült hozzászólnia: Mennyi "új" fideszgeci van!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:13:42

@Rodney2: Haver!fideszesként bárkit is szidni! Na ehhez pofa kell..
nektek persze van bőr a képeteken.
Áhh,minek is magyarázzam nektek...?
Úgysem értitek.

Rodney2 2019.05.18. 17:14:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nyilván funkcionális analfabéta IS vagy :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:17:27

@Rodney2: Hülye vagy,bazzeeg?!
Láttál volna minket akkoriban,mikor a hozzád hasonlók beszabadultak a netre!
Ez csak egy jó napot szintű beköszönés volt ahhoz képest,amit akkoriban előadtunk!XD

Rodney2 2019.05.18. 17:21:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tudod ha a hozzád hasonló primitív rakás szarok gusztustalanul mocskolódnak, az rendben van, de ha egy más véleményen levő kifejti a más véleményét, akkor az überdemokrata baloldali (balliberális??) blogokon egyszerűen kitiltják őket az európai közös értekek nevében. Pont ez a liberálfasizmus és még ők fasisztáznak másokat. Ezért aztán az ember kénytelen időnként új nicket csinálni. Ennyi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.05.18. 17:28:46

@Rodney2: "én nem vagyok fideszes,csak úgy beszélek,mint egy fideszes,de én neem neem...!"XD

Nemrég én is tiltva voltam,mert úgy látszik még "libsinek " sem vagyok elég jó!XD

Nekem mindkét nickem régi.Csak pár helyre azóta nem mentem vissza,mióta kimoderáltak.(nem káromkodást,hanem véleményt)
Ide azért visszataláltam/engedtek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.05.18. 18:22:32

@Rodney2: "kitiltják őket"

Egy ilyen antiliberális fidesszar, csak ne várja el másoktól a liberális értékeket.

Egyébként ha fasságokat hazudozol, nagyon helyes, ha kitiltanak. Képzeld, és se vagyok liberális. Na, most kihez mész sírni? :))

Sir Bates dö Hól 2019.05.18. 21:27:04

@Rodney2: ja, akkor majd mindenki közgazdász, mert mindenhol van minimum egy szemeszter samuelson;-), sz'al nyilván én nem gondolom, hogy a törvények szellemét elég egy előadáson hallgatni;-)

az ingyenebéd az jó;-), persze ezt mindig azok hangsúlyozzák, akik éppen a tutiban vannak, s nem is látják komplexen a helyzetet (társadalokban élünk, s ott az "én mindent a magam erejéből értem el!" nem játszik), s mindemellett még az EQ értékük sem túl magas...

az ember veleszületett és elidegeníthetetlen jogai kérdésre nem igazán válaszoltál, ellenben a "példáid" mindig a menekültek körül forognak, mint a fóbiások. nincs neked egy kis migránsfóbiád?;-)... (migráncs, az nem tudom, hogy micsoda: vannak bevándorlók (immigrant), menekültek (refugee) és vannak vendégmunkások (migrant, bár nem hiszem, hogy ez pontos volna); ellenben a majomhordát, azt értem, még szerencse, hogy te londoni tanuományaid alatt soha nem eresztetted el magad a soho-ban, s nem szolgáltál rá a majom kifejezésre;-)... bár azért azt gondolom, hogy amilyen kifejezésekkel illetsz sok különböző egyénből/karakterből állók csoportját, alaktalan masszává gyúrva őket, nem kellene csodálkozni, ha néhány, kevésbé türelmes kommentelőtárs fasisztának nevez, bár azért ez nem fasizmus, csupán iskolázatlanság/műveletlenség/kultúrálatlanság vagy leginkább a világ_kis_szeletét_látás csupán (láttál már hábotús övezetet? temetetlen halottakat (akik bűne csupán annyi volt, hogy más nemzetiséghez tartoztak)? biztos élveznéd, ott is könnyű elítélni azt, aki elmenekül, akit nem kaptak el, abból lesz a migráncs;-))

ja, sok parasztlázadás volt, te biztos vagy abban, hogy nem a felakasztottak között lettél volna, hanem te rendeled el a kalapácsütéseket? van a padre című film, tim roth-tal, ott egy jelenetben, mikor a helyi lány megjegyzi, nektek gringóknak ez csupán egy völgy, viszont nekünk szent hely, egykoron itt áldoztunk isteneinknek, kitépett szíveket mutatva a nap felé, azt válaszolja, hogy a legtöbb ember mindig a szívet az ég felé mutató helyébe képzeli önmagát, nem pedig annak helyébe, akinek éppen kitépik a szívét. elgondolkodtató, nem gondolod?

nem gondolom, hogy ne lennél liberális, hogy rossz ember lennél, csupán tán burokban születtél/éltél, s keveset láttál, s nem vagy képes megérteni, hogy fehérként, európába születve máris mekkora versenyelőnyre tettél szert a bajnokságban;-)

sz'tem @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem is nagyon akart eszmecserét folytatni senkivel, csupán egy általa megállapított benyomást tett közzé, így nem volt kötelező reagálni arra;-)... míg te velem fecserészve konzekvensen használsz olyan kifejezéseket, amik nem igazán udvariasak, feleslegesen bántóak és tiszteletlenek azokkal szemben, akikre használod, s ők még jelen sincsenek;-)... azért majomhordázni/niggerezni ne kezdj el, ha négerek is vannak a közeleledben;-)...

(picit nagyobb nyitottságot, komplexebb szemléletmódot és több empátiát javasolok. attól még nem kell több adót fizetned, viszont a világ lehet még szép és biztonságos attól, hogy nem korlátoltan állunk hozzá;-))
süti beállítások módosítása