B1 blogcsalád



Puszta blöff és propagandafogás a kormány küzdelme a koronavírus ellen

2020. március 07. - nickgrabowszki

Csak a látszatot akarják fenntartani, hogy urai a helyzetnek, amit majd az idő megold. Talán.
kv.jpg

A liberális és globális illúziók kora után már itt kopogtat ajtónkon a kijózanodás kora. Láthatják ezt az Európában is változó keményebb migrációs politikában,

a koronavírus elleni erőteljes állami fellépésben

és az állami szervek általános európai megerősítésében is.

Ezt a miniszterelnök mondta pénteken a 100 éves magyar rendőrség ünnepélyes állománygyűlésén. Orbán Viktor állításait jellemzően értékén kell kezelni. A "koronavírus elleni erőteljes állami fellépés azonban különösen rámutatott arra a kettősségre, hogy

  • egy dolog, amit a Fidesz-kormány mond,
  • és egy teljesen másik, amit valójában csinál.

Tudniillik, ha valami nincs ma Magyarországon, akkor az a "koronavírus elleni erőteljes állami fellépés". Az állítólagos küzdelem a vírus kezelésére vagy megfékezésére puszta kommunikációs kampány, propagandahadjárat, blöff, parasztvakítás és  porhintés.

Mostanáig 5 detektált magyarországi fertőzött és 0 áldozat van, de nem a kormányon, hanem a vakszerencsén múlt, hogy csak ennyi.

A Covid-19 vírus még tavaly decemberben tűnt fel a kínai Vuhan tartományban. Január eleji az első haláleset, ami után már a pártállami hatóságok se tudták eltitkolni járvány kitörését. Azóta világszerte több mint 100 ezer ember fertőződött meg, a halottak száma meghaladja a 3 ezret. A legtöbb áldozatot Kínában, Olaszországban és Iránban szedte.

Magyarországon január végén állt fel a kormány ún. operatív törzse, hogy koordinálja járvány elleni védekezést. És hát

ha valami nem történt, akkor az pont a védekezés.

Lázas semmittevés van. Sajtótájékoztatók vannak, nyilatkozatok, honlap indult, tájékoztató kampány lesz, továbbá folyton bejelentik, hogy akcióterv készült, eljárásrendet dolgoztak ki, egyre újabbakat, de érdemi intézkedés nem történt.

Január 28-án sajtótájékoztatón Kásler miniszter közölte, hogy minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására. Ehhez képest 6 héttel később is az a helyzet, hogy egyetlen magyarországi intézmény, a László kórház infektológiai osztálya fogadja a fertőzötteket.

A kormány azt is elrendelte, hogy hőkamerával vizsgálják a ferihegyi reptéren a kínai repülőgépek utasait. Amivel csak 2 probléma van:

  • a vírust nemcsak Kínából, máshonnan is behozhatják (mint ahogy az történt is),
  • valamint a tünetek (például a láz), megjelenése előtt is fertőzőképes, tehát azelőtt, hogy a hőkamera ki tudná mutatni.

Utazási korlátozásokat egyáltalán nem léptettek életbe. Vígan és akadálytalanul lehetett közlekedni Magyarország és a járvány olyan gócpontjai, mint Kína, Észak-Olaszország, Dél-Korea és Irán között. Amennyiben mégis csökkent a repülőjáratok száma, az nem kormány fellépésének, hanem a kínai légitársaságok önkorlátozásának volt köszönhető.

A kormány semmilyen védelmi intézkedést nem léptetett életbe. Erre nézve a legárulkodóbb talán az, hogy a magyar egészségügyi intézmények folyamatosan utasítják el azok tesztelését is, akik önként jelentkeznek, nemhogy maguk kezdeményeznének vizsgálatokat.

Így biztosan nem lehet megállítani a járvány terjedését.

Olaszországban soktízezer tesztet végeztek, Magyarországon (a hivatalos kormányhonlap március 7-ei adatai szerint) alig több mint 300-at. Már-már egészen olyan, mintha

nem is lennének kíváncsiak arra, hogy mennyi a fertőzöttek száma.

Erre utal az is, hogy a tesztet elvégezni nem hajlandó orvosok nem sértik meg a hatósági protokollt, hanem éppenhogy aszerint járnak el. Eszerint a teszt elvégzése csak akkor engedélyezett, ha valaki fertőzött területen járt, vagy ott járóval érintkezett és mutatja a tüneteket (például köhög vagy lázas).

Noha nem kell ahhoz orvosnak lenni vagy egészségügyi végzettséggel rendelkezni, hogy bárki tisztában legyen vele, anélkül is lehet valaki fertőzött, vírushordozó és -terjesztő, hogy lennének tünetei, amelyek egyébként is csak 5-7 nappal a fertőzés után jelentkeznek.

Mivel az nem feltételezhető, hogy ezzel éppen a magyarországi egészségügyi hatóságok vezetői (beleértve Kásler minisztert) ne lennének tisztában, adódik a következtetés, hogy tudják, mit tesznek:

a kormánynak nincsenek eszközei a járvány megállítására, ezért meg sem próbál tenni semmi érdemit.

Úgy ítélik meg,

  • se lehetőségük nincs (védőoltás és ellenanyag még nincs; egy egész országot pedig mégse lehet karanténba zárni);
  • se szükségük nincs (a Covid-19 az esetek 83 százalékában enyhe tüneteket okoz, és csak 2,5-3 százalék a halálozási arány, bár Olaszországban például már már ez is elég volt 200 halotthoz),

ezért nem is tesznek semmit. Csak a látszatot akarják fenntartani, hogy urai a helyzetnek.

Puszta kommunikációs blöff és porhintés, hogy tájékoztató kampány indul a járványról (ti. mossunk gyakran kezet), vagy a március 15-ei az állami rendezvények szombaton bejelentett lemondása is.

A 6-os villamos vagy  a 3-as metró egyetlen járata a hétköznap reggeli csúcsidőszakban több embert érint, több interakciót tesz tesz lehetővé, ezáltal nagyobb esélyt biztosít a vírus terjedésére, mint az össze állami rendezvény 15-én, a tömegközlekedés leállítása mégse merült fel.

A kormány ún. intézkedései nem a járványveszély megfékezését vagy a vírus elleni védekezést célozzák, pusztán az emberek aktuális félelmeire reagálnak. Pont úgy, mint a migráció, meg a börtön- és szegregációs kártérítések esetében. Hazugságkampányban nagyon jó a Fidesz-kormány.

A Covid-19 probléma kezelése kísértetiesen emlékeztet a 2013-as hókáoszra, amikor a váratlan március közepi hóesés miatt autók és teherautók ezrei rekedtek az autópályákon. A Belügyminisztérium pedig másnap SMS-t küldött, hogy

Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium.

A helyzetet akkor az oldotta meg, hogy enyhült az idő, és elolvadt a hó. A kormány - nagyon úgy tűnik - ezúttal is ebben bízik.

  • Az idő melegedésével a felső légúti fertőzést okozó vírusok okozta járványok maguktól enyhülni szoktak.
  • A gyakori mutációk jóval nagyobb eséllyel mérséklik a vírusok hatékonyságát, mintsem növelnék a veszélyességüket.

És ha mégsem, akkor még mindig ott van a Tízparancsolat, ami Kásler szerint a kormány népegészségügyi programja.

Ha pedig az se segít, akkor az a mi hibánk, mert biztos vétkeztük. Csak az látszat maradjon fenn, hogy a kormány nem tehet semmiről, és ők moshassák kezeiket.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6915509312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.09. 07:39:19

@eszti.....: "Az olaszok egy része eddig nem vette komolyan a helyzetet, miközben a kórházak megteltek"

Fura, nagyon csodálkozom. Eddig az olaszok a precizitásukról és a szabálykövetésükről voltak híresek. :))

CSOKKI MÁLNA 2020.03.09. 09:05:35

Piros, narancs, sárga, zöld, kék és cigány!

6.Lenin 2020.03.09. 09:10:29

@nincs1itt:

Itt ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓóóóóóóóó
Ez most egy német kiosztású billentyűzet, HU-ra állítva, de nincs felcímkézve.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 09:24:52

@6.Lenin: ó
japán winfoson, japán billentyŰzetet kihagyva
internacionalista virtuális keyboardon angol egérrel bepötyögve

morph on deer 2020.03.09. 10:54:40

@nincs1itt:
“ nem ez fogja kipusztítani az emberiséget”

A francba..!
Pedig már reménykedtem, hogy legalább vége lesz ennek az agyatlan bohóckodásnak, erre tessék!
Már a vírusokban se bízhat az ember? Hát hová jutottunk?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2020.03.09. 14:20:58

mekkora bérkommentelő fidesz mágnes lett ez az oldal :))

A kórházak csak oldják meg saját büdzséből a vírusra való felkészülést, fontosabb a plakátkampány, oda kell a pénz.

Eltiltott Vélemény 2020.03.09. 14:25:47

" ... Puszta blöff és propagandafogás a kormány küzdelme a koronavírus ellen ... "

Azért ezen nincs mit csodálkozni, gyógyszer nincs, megelőzni csak hermetikus elzárással lehet, az újságírók gerjesztik a hisztériát ...

A tünetek kb ugyanazok mint az influenza tünetei, a legtöbb ember még orvoshoz sem megy el vele, így a statisztikák is elég hamisak amiket a kúrmányok nyilvánosságra hoznak és amivel az újságírók dobálóznak.

Erre a hisztériára politikailag rágerjedni elég nagy balfogás, ha azt hazudnák a kúrmányok, hogy ez csak egy új influenza törzs, akkor sem történne semmi különös, egy túlnépesedett világban néhány 10ezer halott 6 milliárd lakosból jelentéktelen. Többen halnak meg egy évben közúti balesetben vagy rákban.

Szánalmas a kormány és az ellenzék vergődése egyaránt.

Eltiltott Vélemény 2020.03.09. 14:30:45

Tudjátok pubikáim, az lesz a szenzáció, ha a kúrmány a karantént használja az ellenzék ellehetetlenítésére, vagy pedig elkezdi az ellenzék prominens tagjait lecsukni rémhírkeltés ürüggyel. Addig ez az egész csak vergődés és hisztéria szintű baromság marad a kormány részéről és az ellenzéknek is csak egy újabb gumicsont amin rágódhat, ahelyett, hogy szisztematikusan építené fel a vidéki bázisát, hogy leváltsa a Csuti Patást 2022-ben.

degreen 2020.03.09. 15:11:37

Az ilyen rémhír keltőket, hazudozókat, mint pl index, a blog író, mikor fogják zártosztályra, bocsánat, akarom mondani karanténba zárni? Jön a hülye duma, hogy politika mentesek vagytok, de egy dologra használjátok csak a vírust, hogy megint egy kicsit Orbánozzatok. Szánalmas.
Zindex is sajnáltatja az iráni diákokat, hogy milyen kaját kapnak. Belinkel az okoska vmi román kórházat. Közben meg az irániak székeket hajigálnak, nem tartják be a szabályokat. Olaszban meg a bevándorlók a vírus miatt lázadoznak, aztán drog túladagolásban meghalnak, mert a börtön kórházból azt is loptak.

AngeI 2020.03.09. 15:52:29

@morph on deer: Ne reménykedj,koronával sem fogtok választást nyerni..:)

eszti..... 2020.03.09. 17:57:47

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Felelőtlenségüknek látjuk a következményét. A Szlovákiában lévő fertőzöttek mindannyian olasz kapcsolat révén betegedtek meg.
A V4 országaiban elég szigorú intézkedések léptek életbe. Szlovákiában két megyében bezárták az összes oktatási intézményt, múzeumokat, állatkerteket, köynvtárakat, uszodákat stb. A harmadik megyében csak a középiskolákat. Az ország legnagyobb egyetemein felfüggesztették a tanítást.
Lengyelország a legnagyobb cseh és német határkelőin védőruhás egészségügyisek ellenőrzik az átkelőket, főleg testhőmérsékletet mérnek. Az elkövetkező napokban hasonló módon ellenőrzik a vonatok utasait és a kikötőben lévő hajók utasait-legénységét. Lengyelország 16 fertőzöttet jelent, 170 személyt kórházban ápolnak, 4000 személy van házi karanténban.
Csehországban csak ma három új fertőzöttet találtak, köztük egy 12 éves fiút. A fertőzöttek száma 35. A cseh kormány azoknak a vállalatoknak, amelyek a járvánnyal kapcsolatok megszorítások miatt kimutathatóan veszteséget szenvedtek, kamatmentes kölcsönt nyújt. Az igényelhető összeg fél millió koronától, 15 millió koronáig terjed.

morph on deer 2020.03.09. 18:34:36

@degreen:
“ Belinkel az okoska vmi román kórházat.”

Azta!
Sose gondoltam volna, hogy a románok magyar sajttal etetik a betegeiket, - lehet, hogy már nekik is szarul megy?

nincs1itt 2020.03.09. 18:39:03

@Tényelek: szóval? mennyi a svájci tesztek száma? jááános, csak bátran keresd ki a cikkből...

nincs1itt 2020.03.09. 18:41:23

na fidesz-tálibok, akkor o.v. tökig vegyvédelmi gumicuccban fog le s föl trappolni? és kegyetlenül csapkodja a vírust az alaptörvénnyel és a 10 parancsolattal?

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus-jarvany-nemetorszag.701750.html

morph on deer 2020.03.09. 18:41:26

@/\ngel:
“ Ne reménykedj,koronával sem fogtok választást nyerni..:)”

Dehogynem, ha elég sok van belőle! És az is mindegy, hogy dán-, svéd-, netán cseh az a korona, ha van néhány kamionnal..:)
Amilyen “erős” manapság a forint, akármilyen korona jobb választás!

nincs1itt 2020.03.09. 18:45:53

@morph on deer: még ezt a vírust is a soroslibsibolsik indították útnak, hogy a fényességes o.v.-t letaszíthassák a trónról!

morph on deer 2020.03.09. 18:59:45

@midnight coder:
“ Az ország hülyébbik fele már csak azért leszarná a karantént, mert Orbán mondta hogy otthon kell maradni.”

Na de gondolj bele: ha pl mindenki maszkot viselne, akkor megúsznák!
Nem azt a kis szart, amit a gyógyszertárak árultak, hanem egy teljes arcot fedő orbán-maszkot!
Nincs az a magára valamit is adó vírus, amelyik ennek láttán ne menekülne hanyatt-homlok, vagy ne önkezével vetne véget a saját kis virál életének!
Ez egyúttal garantálná a választások kimenetelét is, hiszen így már megint a viktor menti meg a lakosságot az ármánykodó komcsi vírustól!
Made in PRC!

Különben is, hogy nézne ki, hogy valaki orbán-maszkkal a fején Gyurcsányra szavaz, nem?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 19:00:46

a zsindex főoldalán 36x szerepel a koronavírus karakterlánc
küzdenek érte mint desznyó a lyégen

AngeI 2020.03.09. 20:16:33

Háháhá , nagyon vicces vagy, tényleg. Véletlenül nem stand uposként keresed a kenyeredet?

morpho 2020.03.09. 22:25:11

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Bocs, hogy megzavarlak két zsidózás között, de épp most hazudta az index, hogy lezárták egész Olaszországot! Kétségkívül nem akkora megakamu, mint egy "Soros-terv", de azért hakninak nem rossz!

De nem gond, mert jön majd @Tényelek kollégád és lefordítja rendesen...

eszti..... 2020.03.09. 22:33:52

@morpho:

Épp ez jutott az eszembe. :D

Ellenzéki szavazó 2020.03.09. 23:40:39

@morpho: "lezárták egész Olaszországot"

Sajnos itt leginkább az látszik, hogy Olaszországban nem vették időben észre, nem tudták időben megállítani a járvány terjedését, és egyre kétségbeesettebb, egyre drasztikusabb intézkedéseket kénytelenek hozni.

Egy egész ország lezárása azonban elég sok problémát vet fel a gyakorlatban, kíváncsi leszek, hogy ez mennyire tud náluk működni (és megállítja-e az exponenciális növekedést).

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.09. 23:50:20

eddig tellert nevezték a világ leggonoszabb emberének
újabban a zsorzsi sorost
legújabban epstejnt
na megin zsidóztam 1 lyót

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 00:07:44

karigeri k.olga elvágódó pisti féle szagértők csinyállyák ezt a telibebaszott bloghut is
arra nem képesek hogy a topikok mellett látszódjon az utolsó hozzászóló meg az időpecsétje
adnák ide 2 percre az admint megcsinyálnám nekik
már a hármas metro is ugrál mint a kecske, mióta a kecske vágó lett ott a főni
még jó hogy a nép nem hülye és nem bízza rályuk az országot
pfejj

morph on deer 2020.03.10. 01:18:22

@MAXVALL bircaman közíró:
“ Én covidinkát iszom.”

Akkor attól covi leszel..!

degreen 2020.03.10. 06:42:02

@morph on deer: láss már. a harmadik fotón hol van magyar sajt?

Nekoashi2005 2020.03.10. 07:39:38

index.hu/kulfold/2020/03/09/olaszorszag_korhaz_egeszsegugy_koronavirus_hatasok/

Mert mi erősebbek vagyunk az olaszoknál és jobbak a kórházaink! Vagy nem.....

Nekoashi2005 2020.03.10. 07:40:11

index.hu/kulfold/2020/03/09/olaszorszag_korhaz_egeszsegugy_koronavirus_hatasok/

Mert mi erősebbek vagyunk az olaszoknál és jobbak a kórházaink! Vagy nem.....

degreen 2020.03.10. 08:07:32

@Ellenzéki szavazó: félek ez olyan lesz, mint a Princess Diamond. "házon" belül fog megemelkedni a fertőzés és olyanok is megkapják, akik simán elkerülték volna. túlzott reakciónak érzem. a gócpontokat kellett volna lezárni. így most mindenki délre menekül és viszi magával a vírust.

degreen 2020.03.10. 09:35:00

Arról miért nem ír a kedves blogoló, hogy az iráni nem tartotta be a karantént? bulizott, tanfolyamra járt, fertőzte a világot. miatta tartunk most 12 főnél (ebből iráni 6). és hogy székeket hajigáltak? nem adtak mintát? de a sajt a legfontosabb. gratulálok!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 09:58:07

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: eddig tellert nevezték a világ leggonoszabb emberének
újabban a zsorzsi sorost
legújabban epstejnt
na megin zsidóztam 1 lyót.......................................

Én meg most olvastam, hogy mekhalt Max fon Zsidó!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 10:25:38

@Grimbusz Makszimusz: az a szerencsétlen mire kapta a font
felhajtott némi csirkemellet a helyi potentátnak?

morph on deer 2020.03.10. 10:43:59

@degreen:
“ láss már. a harmadik fotón hol van magyar sajt?”

Az ám!
Meg az elsőn is hol van, na?
Hát sehol.
DE A MÁSODIKON OTT VAN!

index.hu/mindekozben/poszt/2020/03/09/megtanuljak_a_karantenba_zart_kulfoldi_diakok_mi_fan_terem_a_korhazi_koszt/

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 11:01:59

@morph on deer: Figyelj már kecske, tele van a tököm veletek emiatt a kórházi kajamizéria miatt! Reggelire adnak tömlős sajtot, a szikkadt zsemlét is a buzi iráni szikkasztotta meg, mert hajnalban hozzák, tehát amúgy frissen adják, arról nem is beszélve, hogy iránba is azt a fos kövön sütött pászkaszerű szart zabálják, ami még szikkadtabb! A tömlős sajtot is meg tudja enni a többi beteg is, te is, meg én is, zabálja meg a gyökér diák is, ingyen van, vagy vitessen magának kaját, hogy bassza meg a jóisten őket is meg téged is, meg a hozzád hasonló mindenkinek a pártját fogó állandóan akadékoskodó és jóemberkedő, de semmi érdemit nem tevő, csak mindig a másik faszával a csalánt verő lófaszjóskákat! :P Buzi! :D Amúgy is jól pofán kéne baszni őket a törészúzásért, nem még etetni és sajnálgatni!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 11:04:49

@morph on deer: hát ja
vissza kell baszni az arabokat iránba
ott majd nem kínozzák őket tiszta lepedővel meg rántott májjal

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 11:11:37

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Várjá má, a perzsák nem arabok, jobb ha szólok, mert még valamelyik lippsi lecsap rád a hiba mijatt! :D Nagyon precízek ám csak a magyar valóságot nem veszik észre!

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.10. 11:29:23

Mi a nemzetbiztonsági érdek ha nem a "derivatív görcs" karanténba zárása?

rontgen.444.hu/2020/03/10/nemzetbiztonsagi-erdek

Kivételesen kommentelhető.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 11:31:31

@Grimbusz Makszimusz: sémi-hámi
még csak leszarni sem kell ezeket látni rajtuk a rokonságot

"Az arámi a Kr. e. első évezred közepétől a görög térhódításáig minden sémi és egyéb nyelv fölé kerekedett, az ókori perzsa birodalom közigazgatási nyelve volt, holott népe önálló államot nem alkotott. A zsidók is átváltottak az arámira a Kr. e. 4. századtól kezdve"

alöksz róz 2020.03.10. 11:44:25

@Grimbusz Makszimusz: eleve vissza se lett volna szabad engedni őket az országba

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 12:14:41

@alöksz róz: A zOrrbán direkt engedte be, mert szüksége volt vírusos arabra, a migriellenes álproblémája miatt! Biztos forrásból tudom, hogy már folyamatban cigány megfertőzése is meg zsidajé is! Lendvai Ildikó mondta!
mandiner.hu/cikk/20200307_viruspolitika

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 12:16:26

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Cigány az mind! Még a zsidó is, csak az még mellé zsidó is!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 12:46:16

@Grimbusz Makszimusz: 6almas külömbség!
a cigányot rá lehet kényszeríteni a munkára
arbejt makh free

morph on deer 2020.03.10. 13:11:18

@Grimbusz Makszimusz:
“ Figyelj már kecske, tele van a tököm veletek emiatt a kórházi kajamizéria miatt!”

Nekem meg azzal, hogy kőbarom fideszcselédek hazudoznak fűt-fát, aztán megy az anyázás mikor kiderül!

Most is erről van szó!
Nem én hoztam fel a témát, hanem haverod/ikertestvéred, a kis gyökér, mondván “román kórházból” származik a felvétel!

Amikor a sajt származását megemlítettem, - mert gondolom még vak is szegény, - kikelt, hogy a harmadik képen nincs is sajt..!

Értem én, hogy muszáj nyomulni, mert a geciségekről mindenáron terelni kell a figyelmet, de tényleg már csak ilyen hülyékre futja?

Van épp elég valós ok is ekézni az orbánmentes oldalt, miért szükséges hazudozni hozzá?

Amúgy maradjunk annyiban, hogy az a dzsuva ott kaja címén valóban minden kritikán aluli.
És ebből a szempontból totál mindegy, hogy ki mit evett otthon, vagy kinek nem jut még ilyen sem, ez egy szégyen!

De azért van jó hír is:

“ A román bajnokság rájátszásának alsó házában szereplő Sepsi OSK vezetői - Diószegi László és Kertész Dávid - bejelentették, hogy Makovecz Imre és Kós Károly stílusában készül az új stadionjuk. Az építkezést már tavaly áprilisban elkezdték, 8400 férőhelyes lesz, és az UEFA a 4-es kategóriájának megfelelő lesz. Az árát nem közölték.”

Szóval még egy csicsás stadion épül, a mi pénzünkből, mert arra telik..! (Szerintem baromi ronda, amúgy.)

Lám, van értelme száraz zsemlét zabálni még pár évtizedig, legalább épül-szépül Románia!
Lehet örülni...

index.hu/sport/futball/2020/03/10/sepsi_osk_stadion_makovecz_imre/

degreen 2020.03.10. 13:22:28

@morph on deer: sikerült a szarva közt a tőgyét...
magyar sajt simán kerülhet romániába (export), de hogy egy magyar kórházba miért írnák ki franciául a pálcikás dobozt, azt magyarázd el nekem.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 13:36:51

@morph on deer: A stadionokban fogunk benneteket begyűjteni karanténba, a Makovecz stílus ráadás lesz, hogy örüljetek! Milyen előrelátó és bölcs volt Viktor ezekkel a stadionokkal!

morpho 2020.03.10. 14:09:57

Orbán: "Világjárvány lesz, a turizmusnak kampó"
Ennyi? Ez a draga ember eddig mindentől megvédte Magyarországot, most meg simán kapitulál? Igaz, hogy ez most kivételesen létező probléma, de akkor is. Letolt gatyával kiáll a melegbár közepébe és közli, hogy kampó?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 14:25:17

@morpho: " Letolt gatyával kiáll a melegbár közepébe és közli, hogy kampó?"

Höh öcsém, miket haluzol! Buzi e vagy? :D

alöksz róz 2020.03.10. 14:54:42

@Grimbusz Makszimusz: mi az, feldobod piros, leesik nyávog?
lendvai ildikó

morph on deer 2020.03.10. 15:00:04

@degreen:
“ de hogy egy magyar kórházba miért írnák ki franciául a pálcikás dobozt, azt magyarázd el nekem”

Abban a pillanatban, amikor te elmagyarázod, hogy egy román kórházba miért írnák rá franciául!
Mert egy francia kórházban ez nem lenne kérdés. Szóval?

Mert például akkor, ha a betegek nem beszélnek magyarul, de franciául igen, indokoltnak tűnik a francia nyelvű címke, még egy magyar kórházban is.

Te tudod, hogy milyen nyelven kommunikálnak a személyzettel a betegek? Mert az iráni diákok vizsgálat helyett elküldött csoporttársai kapcsán elhangzott, hogy “talán nem értették pontosan, hogy mit akarnak, mert franciául próbálták elmagyarázni...”
Ez nem hivatalosan megerősített információ, de volt ilyen.
Ahogy én látom, ez kábé válaszolna az összes kérdésre.

Na most te jössz a román változattal.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:02:35

@alöksz róz: Lendvai egy idős zsidó kurva, remélem idén ő is követi Heller fajtárselvtársnőjét a hullámokban!

morph on deer 2020.03.10. 15:08:03

@Grimbusz Makszimusz:
“ Milyen előrelátó és bölcs volt ”

Én már javasoltam a viktor háztáji stadionjának kihasználására is, hogy rendezzenek gladiátorjátékokat! Pl kakasviadal: Gyurcsány versus Botka, vagy Németh Szilárd versus Kósáné kocái... meg ilyenek.
Arra biztos jó lenne!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.10. 15:12:17

ilyen szintű kórházi ellátás sehol máshol nincs
francul próbálnak a kis büdös barna büdösbogarak MAGYARázni, azonnal franc feliratú ételt kapnak
köszi morpó, prof. dr. Kásler Úr nevében is az elismerést

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:16:23

@morph on deer: Az a fordított v betűs "a" szerintem román és nem francia!

morpho 2020.03.10. 15:17:15

@Grimbusz Makszimusz: Már megint előjött belőled a verbálhomofób látens meleg. Muszáj ezt állandóan idetolni? Nem kell minden hasonlatra nyálcsorgatva ráugrani. Állandóan ezt csinálod. Mi közöm nekem a szexuális orientációdhoz? Lesd inkább kedvenc vírusgazdád kapituláló szavait!

morph on deer 2020.03.10. 15:21:25

@morpho:
Orbán: "Világjárvány lesz, a turizmusnak kampó"

Kampó? De szép szó...

Akkor már értem, hogy miért is kellett hirtelen adni egy milliárdot nekik. Nehogy csökkenjen már valahogy a ‘kiccsalád’ bevétele most, hogy nem lehet kitömni a szállodáikat az ilyen-olyan sport- és egyéb rendezvények látogatóival.
Lásd vizes vébé.

De “reménykedjünk”, hogy legalább lesz hely - államilag finanszírozott - karanténoknak, vagy neadjisten ideiglenes kórházaknak... De “nem hagyjuk őket az út szélén,” ez biztos.
A család - akarom mondani la famiglia - mindennél fontosabb!
Ma is..:(

morph on deer 2020.03.10. 15:26:23

@Grimbusz Makszimusz:
“ Az a fordított v betűs "a" szerintem román és nem francia!”

Nekem meg mindegy, mert nem én találtam ki az “akkor miért van francia szöveg” kérdést.

Amúgy én ahhoz a balszerencsés kisebbséghez tartozom, aki a határon belül látta meg a napvilágot, és még romániai rokonaim sincsenek!
Ez szégyen, tudom, de hát mit lehet tenni...

Egyszóval román ügyben ne engem kérdezz, hanem a hazaffyjakat.

degreen 2020.03.10. 15:30:14

@morph on deer: tudod, a lényeg, hogy az zindex, mint ez a blog is, ferdít. sajnáltatja az iráni diákokat, akik nem tartották be a karantént, fertőztek, ordibáltak a kórházi személyzettel. negatívan nyilatkozik folyton az egészségügyi dolgozókról, akik teszik a dolgukat.
én nem akarok neked semmit sem elmagyarázni, maradj csak meg az állapotodban :)
amúgy meg:

"Az Ethnologue adatai szerint a román szókincsbeli egyezés 77%-os az olasszal, 75%-os a franciával,"

szóval ott jobban el tudom képzelni, mint egy magyar kórházban. ;)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:37:30

@morpho: :" Már megint előjött belőled a verbálhomofób látens meleg. "

Ez szépvót! :D Mindazonáltal nem én használok ilyen hasonlatot, hogy: "Letolt gatyával kiáll a melegbár közepébe és közli, hogy kampó?"

Grimbusz Makszimusz 2020.03.10. 15:41:19

@morph on deer: Akkor lehet hogy francia kórházban adtak reggelire magyar tömlős sajtot és román fülpiszkálót és az egyik libsi, csak tévedésből keverte össze az irániak kajájával?

morpho 2020.03.10. 15:51:59

@Grimbusz Makszimusz: Nem te használod, te csak ráugrassz csillogó szemekkel, mintha kötelező lenne. Pedig a komment lényege nem ez volt, kis huncut...

morph on deer 2020.03.10. 16:40:42

@Grimbusz Makszimusz:
“ francia kórházban adtak reggelire magyar tömlős sajtot és román fülpiszkálót”
:D
Eddig ez a legjobb!

morph on deer 2020.03.10. 16:44:29

@degreen:
“szóval ott jobban el tudom képzelni, mint egy magyar kórházban. ;)“

Elképzelni én is el tudom, de még mindig nem magyarázat.
Igaz, románul nem beszélek, a francia nyelvismeretem meg nem függ össze a beszéddel.;)
Úgyhogy szabad a gazda!

kunzoo 2020.03.10. 17:32:00

@Grimbusz Makszimusz:
Szegény iráni diákok. Ehetik a szar tömlőssajtot. Abban nincs energia. Disznósajtot nekik!

eszti..... 2020.03.10. 18:27:10

Ennyire fontos az a nyomorul sajt?????

incze 2020.03.10. 20:07:03

azt hiszem, a dél-koreai védekezést nyugodztan lehet "erőteles állami felépésnk nevezni". itt egy a fenitnél sokkal részletesebb magyar nyalvű beszámoló arról, hogyan is megy az: www.facebook.com/eugeniasarahlee/posts/1335051713362631

nem véletlen, hogy a németek ennek egy sor elemét át fogják venni (pl. a drive-through gyorsteszt állomások - www.hz.de/suedwest/_corona-drive-in_-fuer-schnelle-tests-44457718.html ). és általában is igaz az, hogy a sikeres védekezés alapja a minél szélesebb körű tesztelés (tudjuk, mi az ábra, hol és hogyan terjed, etc. trivialitás), akik tehetik, ezt csinálják (ld. még seattle, ahol a gates-alapítvány biztosít ön-tesztet).

ez pontosan az ellentéte, és élő cáfolata annak, amit a káslerista operatív (idézőjelben) törzs a faszverés ideológájaként hangoztat (hogy "szűrés nem létezik és nincs is értelme").

hunnia még tehetné (tán), hogy észbekap, és követi a jó példákat.

bár nem tudjuk, mert fingunk sincs arról, hogy a tünetmentes emberek közt, vagy az otthon, vagy kórházban fekvő, vagy munkába járó köhögő, lázas, bronchitiszes magoriak között van-e covid-19 pozitív, és hány, és ők hány emberrel érintkeztek. itt egy példa arról, hogy egy - azaz "1" - nem diagnosztizált covid-19 hányat csinál nagyon rövid idő (4 nap) alatt: www.nytimes.com/2020/03/10/nyregion/coronavirus-new-rochelle-pneumonia.html

legalább ezt megtudnánk.

6.Lenin 2020.03.10. 20:12:18

@incze:

Nagyon hasznos adat lenne a temetkezési cégeknek, hogy időben fel tudjanak készülni a várható igénybevételre.
Szerintem inkább az ellenszerre lenne inkább szükség.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 20:25:33

@morph on deer: Milyen dzsuva kaja?? Spenót fasirttal? Neked talán báró Csekonics ünnepi díszebédjét tálalták a menzán?
Jártál egyáltalán iskolába, vagy már kisgyerek korodtól a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemen tanultál távoktatás tagozaton? :))

eszti..... 2020.03.10. 20:37:34

@6.Lenin:

Ellenszer nincs és nem is lesz egy ideig. Másként kell megfékezni a járványt. Pl a tesztelés egy hathatós eszköz. A cseh miniszterelnök ma jelentette be, hogy 100 000 gyorstesztet vásárolt kormánya, ami 29 perc alatt kimutatja a vírus jelenlétét. A határátkelőkön mobil laboratóriumokat létesítenek és azonnal szűrik az országba belépőket.

6.Lenin 2020.03.10. 20:44:54

@eszti.....:

A belépésnél tünetmentes. Karantént rendelnek el, és megvárják, hogy az a néhány beteg mindenkit megfertőzzön pl a hajón. Ügyes.

100 000x 29 perc. Kik, hol fogják ezt elvégezni?

eszti..... 2020.03.10. 20:53:43

@6.Lenin:

Most a kákán is csomót keresel? :D
Megoldják.
A csehek, lengyelek és a szlovákok is ellenőrzik az országba belépőket a határon.
A csehek lázat mérnek, feljegyzik adataikat. A hazatérőket regisztrálja az egészségbiztosító és a járványügy. Ellenőrzik, hogy betartják-e a 14 napos otthoni karanténra vonatkozó előírásokat.

eszti..... 2020.03.10. 20:56:16

@Muhammad Balfas:

170 teszt? ez szerintem kevés.
Babis nyilatkozta ma, a lidovky.cz-ről az infóm.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 21:06:41

@eszti.....: Talán tanulj tíz évet az orvosin, hogy érdemben hozzá tudj szólni..:)

eszti..... 2020.03.10. 21:19:59

@Muhammad Balfas:

Veled ellentétben én látom a lengyel, szlovák és cseh kormányok erőfeszítéseit, intézkedéseit.
A helyzet komoly. Egy kisvárosban élek, messze Pozsonytól. Péntek óta 50 km-es körzetből 10 személyt vittek tesztelésre. Csak idő kérdése, hogy valakinek pozitív mintája legyen.
Nálunk naponta megjelentetik, hány tesztet végeztek el eddig országosan. 480- nál tartunk és ugye, csak cca. 5 millió lakos van.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 21:33:57

@eszti.....: Nem lehet két országot azonos módon kezelni.Laikus vagy, nem értesz hozzá.Azért arra kíváncsi leszek, hogyha Orbánék jövő héten bejelentik, hogy vásárolnak százezer gyorstesztet , azt hogyan fogjátok kimagyarázni.
Az emberek fejében egyébként is komplett hülyeségek élnek a fertőzésekkel, kórokozókkal kapcsolatban. Van olyan ismerősöm, aki teljesen ledöbbent azon, hogy az egészséges emberi szervezetben is rengeteg vírus, baktérium van. Ezzel egyszerűen nem volt tisztában, holott eltöltött 12 évet a hazai közoktatásban.

eszti..... 2020.03.10. 21:49:10

@Muhammad Balfas:

Mellébeszélsz.
De ha már így szóba hoztad, én kifejezetten örülnék, ha megduplázódna az elvégzett tesztek száma nálatok is, Mert jelenleg ez az egyetlen hathatós védekezés a pandémia ellen.
Csak az iráni fertőzöttekkel foglalkozik mindenki. A lakosságban pedig azt a tévképzetet erősíti, hogy csak ők fertőződhetnek meg.
Az olasz példán látjuk, mit okoz, ha félvállról vesszük a fenyegető veszélyt.
A hülyeségeket ne is említsd! Közösségi oldalakon vidáman terjesztik a jó hírt, hogy a közelgő melegfront eltünteti a járványt. Pedig ennek az infónak semmi alapja sincs.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 22:05:57

@eszti.....: És hol kezdjék, te nagyon okos? Találomra az utcán? Miért nem lehet elfogadni, hogy vannak emberek, akik évekig ezt tanulták, ez a szakmájuk, és ők tuják, hogy milyen lépéseket kell tenni, és mikor.

eszti..... 2020.03.10. 22:15:24

@Muhammad Balfas:

Aha, tudják. Ezért szigorították meg néhány napja a protokollt?

Valahol elkezdték a csehek, szlovákok és lengyelek is. Én a magyarországi intézkedéseket enyhének érzem ahhoz képest, ami a többi visegrádi államban van.

Muhammad Balfas 2020.03.10. 22:34:41

@eszti.....:

Értsd már meg, hogy kb . azt csinálod, mintha egy agyműtétbe beszélnél bele az alapján, amit a neten összeolvasgattál..

morph on deer 2020.03.10. 22:40:02

@Muhammad Balfas:
“ Jártál egyáltalán iskolába, vagy már kisgyerek korodtól a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemen tanultál távoktatás tagozaton? :))”

Bocs, az akkor az iskolai kaja volt? Én meg azt hittem, a kórházi ellátásról van szó..!

Magunk között mondva azért az elég szép, hogy a cikkben rántott máj szerepel, miközben igazad van, mert akar fasírt is lehetne.
Az ezer arcú feltét!

Esküszöm, keresek valami helyet, ahová fel tudom tolni a svéd kórházi ellátásról csinált képeket, mivel úgy hozta a sors, hogy jópár helyen szabtak-varrtak jónéhányszor, és időnként fotóztam, hogy bizonyítsam a nejemnek, hogy nem kérek semmit...

Szóval nemcsak hogy egy napon nem lehet említeni, de én még az azonos évben sem lennék biztos! Pedig azt is az adóból finanszírozzák, csak éppen ott valóban azt is teszik.
(Igaz, az egy főre eső stadionok számában komoly elmaradásuk van. Maradi vikingek, tiszta sor.)

Ez a kaja egyszerűen szégyen, úgy ahogy van!
Mi az, hogy odabasszák a három műanyagdobozt ebéd gyanánt???!! Műanyag evőeszköz meg papírtányér???!
És közben “szárnyal a gazdaság”!!!

Akárkin múlik is ez, elmehetne a jó büdös francba, de úgy pereputtyostól, és azonnal!

Nem viccelek! Most nem.

incze 2020.03.10. 22:41:07

@Muhammad Balfas: ez a hivatalos kásler-fos korrekt összefoglalója. sem akkor nem volt igaz (pl. ma már tudjuk, hogy amkor a cikk íródott, és úgymond nem volt fertőzött, már volt fertőzött, csak nem tudtak róla, ami jelentékeny különbség), sem most nem az, pl. "nincs teszt" és hasonló baromságok.

természetesen itt mindig lesz néhány kocsma-járványügyis, aki jól elmondja, hogy mért teljes hülyeség, ami igen jó eredménnyel zajlik dél-koreában, etc.etc.

morph on deer 2020.03.10. 23:09:53

@Muhammad Balfas:
“ vannak emberek, akik évekig ezt tanulták, ez a szakmájuk, és ők tuják, hogy milyen lépéseket kell tenni, és mikor”

Hol? Mikor? Kitől?
A magyar járványügyi protokoll abban merül ki, hogy “az intézmény/háziorvos köteles gondoskodni a védőfelszerelésről”, ő köteles eldönteni a telefonbeszélgetés alapján, hogy ki is érdemes tesztre!
Mert ugye a háziorvost kell hívni telefonon, az úgy is ráér válaszolni a hívásokra...
Ne már..!

Itt megint addig megy a töketlenkedés, míg sikerül kisakkozni magunkat a cselekvési lehetőségekből, és már megint ott fogunk állni óbégatva, mint eddig még mindig, a hókáosztól a migránsáradatig, állandóan.

Ez a kontraszelektált pártkatonák esete a valósággal, amihez semmi közük, képességük meg még annyi se.
Attól tartok, hogy ha beindul a járvány itt nem csak a túrizmusnak “kampó”, ahogy nemzetünk bölcse, orbán nemzetvezető testvér ilyen echte magyaroschan kifejezte magát, de egyebek mellett megy vele az egészségügy is, ahogy van.

Én addig is átülök egy másik gépjárműbe, biztos ami biztos!

eszti..... 2020.03.10. 23:34:13

@Muhammad Balfas:

Kicsihuszár! Nemcsak összeolvasgatom, hanem megélem. Látom mi megy ott, mi van itt. A járvány terjed. Úgy néz ki, ebben az isten háta mögötti kisvárosban sem ússzuk meg. Ma két Németországból hazatért lakost vittek el a fehér szkafanderes egészségügyisek.
Még szerencse, hogy itt tesztelnek!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.11. 07:01:03

@eszti.....: " Nemcsak összeolvasgatom, hanem megélem. Látom mi megy ott, mi van itt. A járvány terjed. Úgy néz ki, ebben az isten háta mögötti kisvárosban sem ússzuk meg. Ma két Németországból hazatért lakost vittek el a fehér szkafanderes egészségügyisek.
Még szerencse, hogy itt tesztelnek!"

Téged leteszteltek? A hazatérőket engedték hazamenni és fertőzni, mielőtt elvitték volna szkafanderes járványügyisek????? Csak a két embert vitték el és nem szedték össze azokat, akikkel út közben találkoztak, pl a járművek vezetőit, buszsofőrt, másokat, meg természetesen a családjukat? Az útvonalat, ahol jöttek, lepermetezték már fertőtlenítővel?
Ez természetesen mind hülyeség és túlzás, de ti libsik kb. ezt csináljátok most a magyar kormánnyal, hogy rohadjatok meg!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.11. 07:07:25

@eszti.....: " Látom mi megy ott, mi van itt. "

Azt elhiszem, hogy tudod mi van itt, mert a ballib zugfirkászok dolgoznak ezerrel!
Ott mi van, segíts már, tegyél fel képet egy ottani karanténba került páciens kórházi reggelijéről, hagy tudjuk már! Az ittenit tudjuk, mert a libsik tettek fel képet, igaz, hogy az egyik képen román feliratú tárgy látható, de ismerve a lippsik becsületes jellemét, én ezzel nem foglalkoznék!

Muhammad Balfas 2020.03.11. 10:24:57

@eszti.....: N E M É R T E S Z H O Z Z Á ! Csimpánzra agyműtétet? Nem kellene..

Ehhez mit szólsz egyébként?

index.hu/kulfold/2020/03/10/nemetorszag_koronavirus_angela_merkel_jarvanyugy/

Pedig ott nem is a Zorbány..:)

eszti..... 2020.03.11. 17:01:40

@Grimbusz Makszimusz:

Hülyeség? Olvasd el!
„Ez csak a kezdet, valószínűsíthető, hogy a betegek száma növekedni fog” – mondta a kormányfő, aki azt sem zárta ki, hogy a vírus terjedése miatt karantén alá kell majd helyezni az összes, külföldön dolgozó szlovák állampolgárt, miután visszatértek Szlovákiába. Az állam ehhez igénybe veheti a belügyminisztérium fennhatósága alá tartozó, bősi intézményt.

ujszo.com/kozelet/orszagos-veszhelyzetet-hirdethetnek-szlovakiaban

Több tízezer szlovák állampolgár dolgozik Olaszországban, Ausztriában, Németországban. Sok az illegális munkás, akikről az államnak nincs infója.
Sokan strichelnek vagy koldulnak 2 hetes váltásban. Gondolj csak bele, milyen következménye lesz, ha behurcolják a vírust egy-egy romatelepre.

.....
A karanténban lévők reggelijéről hogyan lehetne fénykép, mikor karanténban vannak? Nálunk szigorú látogatási tilalom van a kórházakban.
Az elkülönítettekkel pedig szigorúan csak a speciálisan felkészített kórházi személyzet érintkezhet, védőruhában. Egymással sem érintkezhetnek.

eszti..... 2020.03.11. 17:04:21

@Muhammad Balfas:

Mihez nem értek?
Talán nem tudom megkülönböztetni a számok nagyságrendjét?

170 teszt Magyarországon- ez a tegnapi adat, újat nem találtam.
Szlovákiában ma 625. Németországban 35 ezer csak a múlt héten.

Muhammad Balfas 2020.03.12. 10:59:30

@eszti.....: Most elképzelem, hogy egy szlovák libsi azon őrjöng, hogy Németországban 35 ezer, akkor náluk miért csak 625, kétségbe vonva az ottani járványügyi szakemberek hozzáértését. Tudod, nem úgy működik a dolog, hogy ahányszor nagyobb egyik ország a másiknál, annyiszor több tesztet kell végezni. Sok egyéb szempontot is figyelembe kell venni, amivel azok vannak tisztában, akiknek ez a szakmájuk.
Az megvan, hogy várhatóan Németország 60-70 %-a meg fog fertőződni?

6.Lenin 2020.03.12. 18:54:15

@eszti.....:

"Több tízezer szlovák állampolgár dolgozik Olaszországban, Ausztriában, Németországban. Sok az illegális munkás, akikről az államnak nincs infója.
Sokan strichelnek vagy koldulnak 2 hetes váltásban. Gondolj csak bele, milyen következménye lesz, ha behurcolják a vírust egy-egy romatelepre."

A szlovák romák srichelnek, meg koldulnak? Mit is csinálsz te ott? Szexuális felvilágosítást?

Bezzeg...

degreen 2020.03.13. 07:34:33

@eszti.....: ezt a reggelis dolgot beszéld meg morphoval, ő megette a macisajtot.
amúgy gondolom a mobilt nem veszik el, fotózni lehet, a mobil internetet a vírus nem öli meg.
de "éljen" Vágó(marha) István, és Donáth Anna, akik nagyon "korrektül" viszonyulnak a fertőzéshez. komolyan ezeket mit képzelnek magukról? Milyen "emberek" ezek?
süti beállítások módosítása