B1 blogcsalád



Palkovics kétszínű és gyáva magyarázkodásba kezdett a CEU bezárása miatt

2017. március 29. - Mr Flynn Rider

Pontosan ugyanazzal a kétszínű dumával jött elő az oktatási államtitkár, mint amivel a kormány nekiment a civileknek – a törvényes működéssel. palkovics.jpg

"Majd ha olyan dolgok történnek, mint Oroszországban, akkor sírjatok, libsik" – írják rendszeresen a B1 blog (amúgy idézhetetlen szellemi mélyrepülést produkáló) kommentszekciójában. Hát üzenjük Orbánnak és fanatikus rajongóinak:

most történnek.

Kormányuk ugyanis harcban áll -- de nemcsak Sorossal, hanem a józan ésszel is. Orbánék ugyanis be akarják záratni a Közép-Európai Egyetemet, ami Magyarország egyik legjobb egyeteme, a szakmában talán a legelismertebb Times Higher Education lista alapján Kelet-Európában is egyértelműen a legjobb.

Csak, hogy a kedves olvasó el tudja helyezni az egyetem bezárását, ez körülbelül egyenértékű

a nácik könyvégetéseivel.

 

Orbán egyébként az ötletet nem mástól, mint Putyintól lopta: ott az az 1994 óta működő Szentpétervári Európai Egyetem (European University at St. Petersburg, EUSP) engedélyét vonták be múlt télen, így ott már nem is tartanak órákat. Az EUSP 2007-től működtethetett doktori képzést is, több mint 94 oktató tanított itt, és főleg a társadalomtudományos képzések domináltak, szociológusokat, antropológusokat, történészeket és közgazdászokat is oktattak.

Egyetem bezárására egyébként még a Trianon előtti időkben került sor Magyarország környékén, a románok Kolozsvárról kergették el az akkori magyar egyetemet. Rákosiéknak sem igazán tetszett a szociológia, mint burzsoá tudomány, egészen a hatvanas évek végéig be is volt tiltva a magyar egyetemeken. Hasonló kulturális forradalmat utoljára Mao elnök hirdetett meg, annak is könyvégetés és egyetembezárás lett a vége. Meg szellemi mélyrepülés.  

Mindezt a példátlan surmóságot és pitiáner bosszút ma az oktatás irányítója, Palkovics László védte meg.

Közölte: a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. 

Palkovics László oktatási államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azzal a magyarázattal szolgált a CEU tervezett bezáratására, hogy ötévente áttekintik az egyetemek működését, és az Oktatási Hivatal mostani, külföldi intézményeket érintő vizsgálata azt mutatta, hogy több felsőoktatási intézmény szabálytalanul működik Magyarországon.

Kifejtette: a vizsgálat tapasztalatai nyomán módosítják a felsőoktatási törvényt, és feltétel lesz az is, hogy a külföldi felsőoktatási intézmény a székhely szerinti országban működő, államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősüljön.

Palkovics bele merte mondani a kamerába:

nem CEU-, vagy Soros-ellenes vizsgálat zajlott,

az a 28, itt működő külföldi egyetemet érintette. Az oktatási államtitkár hangsúlyozta: minden intézménynek meg kell felelnie a magyar törvényeknek.

Palkovics László kitért arra is: a feltételeknek 2018 februárjáig kell megfelelni, és ha ez nem történik meg, akkor 2018 szeptemberétől új képzés már nem indítható, az addigiak befejezhetők. Jelezte: a CEU rektorával szerda este ülnek le áttekinteni a helyzetet. 

Csak azt nem értjük, miért nem lehet kiállni és azt mondani, hogy utáljuk Soros Györgyöt, ostobák vagyunk, még több hatalmat akarunk és nem tűrjük a kormánytól független szellemi műhelyeket. (Lásd: Politikatörténeti Intézet, vagy éppen a baloldali filozófusokkal szembeni rágalomhadjárat.)

A CEU rektora még tegnap riadót fújt az egyetemet ért támadás miatt. Michael Ignatieff, a Közép Európai Egyetem rektora levélben fordult a munkatársaihoz, egyetem tanárokhoz és diákokhoz. Azt írta:

„itt az idő, hogy az egyetem polgárai megvédjék az egyetemet”.

Hozzátette:

 „A CEU a jelenlegi formájában nem működhet tovább felsőoktatási intézményként, ha elfogadják azt a törvényt, amit benyújtottak a magyar parlament elé”.

A CEU-t gyakorlatilag ellehetetlenítő törvényről azt írja a rektor, hogy alapos jogi elemzés után úgy látják, hogy ha elfogadják, a jövőben a CEU nem adhat ki olyan, az Egyesült Államokban és Magyarországon is elfogadott diplomákat, mint most.

„Ez a törvény egyetlenegy intézmény ellen irányul. Diszkriminatív. Szíven szúr mindent, amit évtizedek óta csinálunk a CEU-n”

– írja, hozzátéve, hogy minden lehetséges fórumon meg fogják támadni a törvényt.

A rektor arra is kitér a levélben, hogy az Origo cikke, miszerint a CEU-n súlyos szabálytalanságok, sőt csalások lettek volna, tele van hazugságokkal.

„Itt az idő, hogy közösségünk összetartson és megvédje az egyetemünket”

– írja Ignatieff, aki hangsúlyozza, a CEU egy büszke magyar intézmény, aminek veszélybe került a szabadsága. A CEU amellett, hogy évi egymilliárd forintnyi adóval járul hozzá a magyar kormány bevételeihez, mélyen beépült a magyar akadémiai életbe is, gyümölcsöző együttműködést folytat magyar állami intézményekkel az ELTE-től az MTA-ig.

Ez a törvény viszont mindent elpusztítana,

írja a CEU rektora.

Nem sok esélyt látunk egyébként arra, hogy Orbán valóban bezáratja a CEU-t: a múltkor is meghátrált, amikor a kommunikáció szakhoz akartak hozzányúlni, a hallgatók pedig az utcára mentek.  

Itt olvashatja a CEU levelét a törvénytervezettel kapcsolatban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1712385085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koala kóla 2017.03.30. 15:21:48

@nu pagagyí: Ha jól emléxem az elitből eddig feri diplomájával kapcsolatban volt homály.

A véleményem:

1. 20% magyar tanul ott - 25 éve, ennek ellenére semmilyen magyar döntéshozó sem tanult ott

Tehát, vagy az van hogy az USAban akkreditált diplomájukkal azonnal lécelnek, ami az országnak egyértelmüen rossz, hiszen ebben az esetben agyelszívó intézmény.

Vagy, ki tudja hol vakondokoskodnak Soros érdekében, vagy nem, mint a kormányszóvivő.

Nekem egy CEUn végzett haverom van, persze előtte végzett rendes egyetemet, mert a CEUn nincs alapképzés. Utána sok pénzért 2 évet járt a CEUra. Ma egy magyar középvállalatot irányít - amit az apja épített fel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:23:29

@koala kóla: 2011. június 13: "Elsőként a 301-400-as csoportban bukkan fel magyar egyetem, a Szegedi Egyetem, amelyről jelzik, hogy azt Magyarországon az első, illetve második legjobb egyetemnek tekintik. Az ötszázból ez az egyetlen rangsorolt magyar egyetem."

kuruc.info/r/7/80527?fb_comment_id=10150215305644385_16930765

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:26:58

@koala kóla: "semmilyen magyar döntéshozó sem tanult ott"

Az ország tragikus állapotát elnézve ez nagyon erős érv a CEU mellett!

koala kóla 2017.03.30. 15:28:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Itt van neked tavalyi, hogy ne kelljen ilyen öreg forrásokkal foglalkozni:

www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

A CEU nincs rajta, de több magyar is van ott.

jaap 2017.03.30. 15:36:43

@koala kóla: Soros intézett??? Bazmeg te hülye vagy. Nem kicsit, nagyon!

nu pagagyí 2017.03.30. 15:38:01

@koala kóla: "Ezen kívül a legrangosabb egyetemek listáján 4-5 magyar egyetem is fent van, de a CEU-t hiába kerestem: "

Szakonként kell keresni. Az élettudományok, vagy orvosi területen nyilván nem villog a CEU.

Keresd a "Sociology", vagy a "Politics & international studies" szakoknál. Az egyetem nevének keresőjébe azt írd be "central", ne pedig ceu.

Szilárd vélemény 2017.03.30. 15:40:46

@koala kóla: végigolvastam a kommentjeidet. Ritka szervilis, szolgalelkű ember vagy. Az a baj hogy hiába mondanék észérveket, te is mint minden fideszes hívő (mert ez már vallás) azt mondja vissza, amit a szájába adnak.
Engem nem érdekel sem Orbán, sem Gyurcsány, sem Vona. Engem az érdekel hogy egy normális országban lehessen élni, ahol véleményszabadság és párbeszéd van és ahol a politikusok legalább részben az emberekért tesznek.
A CEU egy elismert, jó, magyar egyetem, külföldi támogatókkal is. A kamuegyetemeket meg kell szüntetni, de pont hogy egy nívós, elfogadott egyetemet kellene kivételként kezelni. A törvényjavaslat előtt lehetett volna egyeztetni, akár nekik felmentést adni olyan kötelezettségek alól, amit egyértelmű nem tudnak teljesíteni.
És nem sorosert, nem másért, hanem azért hogy ne legyen szegényebb egy jó egyetemmel a magyar kultúrális élet.
Remélem nem mocskolódva megérted mi ezzel a baj.
Nálam bevallom ez volt az utolsó csepp. A léc Heinekent még átléptem, de ezt már nem fogom. Minden ismerősöm megpróbálom meggyőzni, hogy jövőre menjenek el szavazni és mindenképpen a fidesz ellen szavazzanak. Mindegy kire, csak ellenük.
A szomorú az, hogy sok fideszes idióta multinál, vagy külföldi tulajdonú cégnél dolgozik és nyomják a fideszes propagandát. Kár hogy ezek a cégek nem így lépnek ellenük, ahogy a kormány bánik ezekkel a cégekkel. Aztán megnézném amikor magyar céghez kell menniük dolgozni minimálért, szarabb által szarabb munkakörnyezetbe.

nu pagagyí 2017.03.30. 15:41:29

@koala kóla: Szerintem ebben az országban a rezsim kiszolgálóin kívül mindenkinek rossz.

ben2 2017.03.30. 15:41:50

@jaap:

"Ha nem érted amit palkovics mond az a te dolgod. Kifejezetten a CEU-ra találtak ki egy paragrafust aminek nem fog tudni megfelelni. Az egész csak és kizárólag erről szól."

Pontosan értem, amit Palkovics mond, csak éppen nem akarom politikai indulatoktól vezérelten szándékosan félreértelmezni.
A vitatott paragrafust nem célzottan a CEU-ra találták ki, hanem a kamu egyetemek kiszűrésére.
Ha egy külföldön bejegyzett oktatási intézmény nem végez oktatási tevékenységet az anyaországában, akkor az erősen kamu gyanús, ennek belátásához nem kell Orbán spiclijének lenni. A magyar állam viszont nem vizsgálódhat külföldön, hogy egy ott bejegyzett oktatási intézmény hogyan működik, ezért tették meg feltételül, hogy rendelkezzen az anyaországban megfelelő épülettel, mert akkor jó eséllyel nem csak papíron létezik.
Ezt csak az nem érti, aki nem akarja érteni.

Na most a CEU kétségtelenül kellemetlen helyzetbe került, mert egy olyan szervezet működteti, ami ugyan az USA-ban van bejegyezve, de valamiért az alapcélja a középeurópai országok boldogítása, ezért nem tartozik a fő tevékenységi körébe az USA-n belüli oktatás, ugyanakkor az USA-ban is érvényes diplomát állít ki.
Palkovics világosan elmondta, hogy értik a CEU speciális helyzetét és partnerek a rendezésben, de nem fognak a kedvükért változtatni a törvényen és pláne nem fogják a CEU-t a törvény fölé helyezni.

Ennyi a történet, aki továbbra is részt akar vállalni a szokásos ballib fingreszelésben vagy ki van éhezve a napi betevő demokráciasirató fröcsögésre, ám mantrázza nyugodtan, hogy az egész a CEU ellen lett kitalálva, a tényeken nem változtat.

koala kóla 2017.03.30. 15:43:41

@nu pagagyí: Ezek kamuszakok.

Magyarországon mérnök és szakmunkáshiány van, politológusból és filozófusból nincs hiány.

nu pagagyí 2017.03.30. 15:45:40

Ha így haladunk, lassan csak a szotyolázás lesz engedélyezett tevékenység. És persze ami engedélyezett, az egyben kötelező is lesz, mert a sunnyogás is büntetendő.

koala kóla 2017.03.30. 15:50:23

@Szilárd vélemény: 'végigolvastam a kommentjeidet. Ritka szervilis, szolgalelkű ember vagy.'

- köszönöm a megszólítást!

'A CEU egy elismert, jó, magyar egyetem, külföldi támogatókkal is. A kamuegyetemeket meg kell szüntetni, de pont hogy egy nívós, elfogadott egyetemet kellene kivételként kezelni. '

- azt nem tudom, hogy meg kell-e szüntetni, bár Soros ügyködése egyéb NGO-in keresztül szerintem egyértelmüen nemzetellenes és bevándorláspárti, globalista. A CEU nem magyar, a diákjainak 20%-a magyar, és a politikai elitből senki. A CEU nem egyetem hagyományos értelemben, mert nem kínál alapképzéseket. Az hogy nívós-e, nem tudom, e szerint a lista szerint nem az:

www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

'Nálam bevallom ez volt az utolsó csepp. A léc Heinekent még átléptem, de ezt már nem fogom. '

- nem meglepő ha te ebben az ügyben Heinekenpárti voltál, a magyarok viszont nem így gondolkodnak és a székelyek sem.

Jakab.gipsz 2017.03.30. 16:01:05

@CoolKoon: Ám legyen, ha már egyszer meg kérdezted mit értek " a liberalizmus fogalma paradoxon " kifejtem kicsit bővebben is.
A kérdés így is megfogalmazható, mitől gondolkodunk szabadon, ha amit tudunk, egymástól tudjuk, (ez a kérés lett Spinoza veszte, ezért érint a teológiát is). Más megközelítésben, részletesen kifejti K. Popper A nyitott társadalom és ellenségei című művében 523-525 o. minél inkább szabadon gondolkodol annál inkább leszel kevésbé szabad. A patthelyzetet Habermas megkísérelte feloldani, a népszuverenitás törvény alkotási procedúrájának elvével, ami viszont tautológia, azaz körkörös állítás, önmaga létezését önmaga létezésével igazolja. (ha óhajtod bemásolom neked a kifejtését, de megtalálhatod a ( Fakticitás és érvényesség (.. )1992- ben kelt dolgozat).

Gondolom ezért veszekszik mindenki mindenkivel, mert a paradoxonok és a körkörös állításokból szőtt jogállam elmélet szükségszerűen katasztrófát okoz. És ez ellen még a jós isten Soros Gyuri sem tehet semmit.

jaap 2017.03.30. 16:01:51

@ben2: Oké, te vagy palkovics szóvivője.

Szilárd vélemény 2017.03.30. 16:02:10

@koala kóla: hasonló választ vártam.

Jó egyetem. Hidd el. Legalábbis sok szak. Nyilván vannak itt is mint mindenhol jobb és rosszabb szakok is. De egyetemi szinten, Magyarországon és világszerte elismert diplomát ad. És ez a fontos. Piacképes.

Globalizáció van aki szerint jó, van aki szerint rossz. De ezt rábízzák a legtöbb felsőoktatási intézményben tanulóra, ahogy az is mindegy hogy liberálisok, konzervatívok, radikális jobboldaliak vagy kommunisták. Teljesen mindegy.

Azt meg értse már meg minden fideszes, hogy a Csíki is holland résztulajdonú. Ehhez nem kell nagy kutatómunka, csak meg kell nézni a tulajdonosi hátterét. Az egész egy jó marketing fogás volt. Ha jó a sor akkor is inni fogják, ha más a neve. Aki a kőbányait szereti az nem fog Heinekent inni ha átnevezik a kőbányait sobanyaira. És ha már itt tartunk ez egy másik állam bírósága által törvényesen meghozott ítélet volt. Ez nem beavatkozás más szuverén állam ügyeibe?

nu pagagyí 2017.03.30. 16:04:47

@koala kóla: Akkor add be a gyereked szakmunkásnak. Abból van a legnagyobb hiány.

koala kóla 2017.03.30. 16:10:48

@Szilárd vélemény: 'Jó egyetem. Hidd el. Legalábbis sok szak. Nyilván vannak itt is mint mindenhol jobb és rosszabb szakok is. De egyetemi szinten, Magyarországon és világszerte elismert diplomát ad. És ez a fontos. Piacképes.'

A hit szép dolog, én egy listát mutattam neked. Ezzel együtt sem gondolom, hogy be akarják zárni.

'Azt meg értse már meg minden fideszes, hogy a Csíki is holland résztulajdonú.'

Hollandiában van bejegyezve, a tulajdonosa szlovákiai magyar. Miért gondolod, hogy át lehet verni a magyar embereket? Minden határon túli magyar tudja hogy a baloldal gyülöli a magyarokat. Így is viszonyulnak hozzájuk.

jaap 2017.03.30. 16:12:07

@ben2: Pusztán okulásodra megy, hogy kamunak minősíted a CEU-t: "A CEU ugyanis két egyetem szimbiózisában működik. Az egyik a New York-i bejegyzésű Central European University, a másik pedig a budapesti bejegyzésű Közép-európai Egyetem. A két egyetem két külön jogi személy, valójában viszont egy, hiszen a CEU csak így tud amerikai diplomát is adni a hallgatóinak. A kormány tehát "csak" annyiban lehetetlenítené el a javaslattal a CEU-t, hogy - amennyiben nem felelne meg a javasolt törvénynek - megfosztaná az amerikai egyetemétől. A CEU egyik legfontosabb értéke azonban éppen az, hogy mind oktatói-kutatói, mind hallgatói számára átjárhatóságot biztosít az amerikai egyetemi rendszerrel: ezért tudnak vonzó lehetőséget biztosítani egyébként a legjobb amerikai egyetemek állásaira is pályázni képes oktatóknak, ettől lehet olyan magas szintű képzést és továbblépési lehetőséget biztosítani a hallgatóknak. "

nu pagagyí 2017.03.30. 16:14:28

@koala kóla: Látom, nem olvastad, hol találod a CEU-t. A szakonkénti listán, mivel nem univerzális egyetem.

Például itt:
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/sociology
(51-100)

vagy itt:
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/politics
(42)

de még jobb, ha itt:
www.topuniversities.com/universities/central-european-university

Itt minden oktatott szak helyezését megnézheted.

campobaszo 2017.03.30. 16:20:06

@koala kóla: "Magyarországon mérnök és szakmunkáshiány van, politológusból és filozófusból nincs hiány."

Akkor miért korlátozza a kormány a magyar egyetem BME beszerzéseit?
Miért kéri vissza például a járulékcsökkentésből keletkező többlet pénzt?

koala kóla 2017.03.30. 16:20:30

@jaap: Miért lenne az jó a magyaroknak ha a CEU hallgatók lelépnek amerikába?

Mármint az államnak mi haszna lenne ebből?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 16:21:24

@koala kóla: "Ezzel együtt sem gondolom, hogy be akarják zárni."
@ben2: "A vitatott paragrafust nem célzottan a CEU-ra találták ki"

:))

A hit nagy úr.

Mindjárt azt mondjátok, hogy orbán nem tolvaj, és Pénztáros Lőrinc nem a strómanja. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 16:23:10

@koala kóla: "Ritka szervilis, szolgalelkű ember vagy.
köszönöm a megszólítást!"

Megérdemled. Keményen megdolgoztál érte.

koala kóla 2017.03.30. 16:24:14

@nu pagagyí: Szociológusból és politológusból nincs hiány Magyarországon, sehol sem hallod hogy hiány lenne belőle.

És nincs is CEUs politikusunk.

Tehát az amerikai diploma arra jó, hogy a politológus elmegy vele amerikába aztán fikacikkeket gyárt a Wall Street Journalnak és a New York Timesnak, amely sajtótermékek újabban feketelistásak lettek amerikában is, mint fake news források. Szerintem ezért kapirgálják ezt a kérdést éppen most.

nu pagagyí 2017.03.30. 16:26:14

@Jakab.gipsz: Sajnos a nem liberális kormányzás is katasztrófákba szokott torkollni, sőt az tutira, ahogy a német 3. birodalmat, horthy Magyarországát, Rákosi pajtás államát, Kadhafi, Husszein és társainak végvonaglását elnézem.

Liberális kormányzással viszont az USA, a Nyugat- és Észak-Európai államok elég jól elevickélnek. Azok az országok, ahol az embereket alattvalóként kezelik, hosszabb távon sikertelenek lesznek.

Szilárd vélemény 2017.03.30. 16:31:00

@koala kóla: ezen a területen dolgozom. A CEU diplomája nagyon értékes a munkaerőpiacon. Felesleges bizonygatnod, hogy nem. Mert tudom. A mi toborzásainknál is plusz pont (egyébként a BGE is) legalábbis gazdasági területen.

Hosszú távra nem úgy terveznek oktatási rendszert, hogy pont most pont ma mire van szükség. Ahogy sok helyen kifejtettem, ha már nem lesznek óvónők, tanárok és orvosok, akkor hova fognak járni a gyermekeink, ki fogja őket tanítani? Ki fogja az embereket gyógyítani?

A Heinekenhez meg annyit hogy kitértél a válasz elől. Két külföldi jogi személy pereskedett egy külföldi bíróságon. Mi köze ennek Magyarországhoz? Ha ebbe állami szinten beleszólunk, akkor az nem beleavatkozás más állam belügyeibe?

Ha a magyar egyetemeket Romániában ugyanezzel az okkal ellehetetlenítik, akkor nem fogsz habzó szájjal tiltakozni?

nu pagagyí 2017.03.30. 16:31:18

@koala kóla: Remélem lesz CEU-n végzett politikusunk is, amint ezek eltakarodnak. De írtam már, hogy a kormányszóvivő például ott végzett, de kellően hülye lehet, ha nem ragadt rá semmi. A CEU egyébként szakembereket képez, nem politikusokat.

koala kóla 2017.03.30. 16:31:23

Prága kirúgta a CEU-t, ekkor került Budapestre.

'It was originally located in Prague, but because of "political and financial conflict between its founder and Czech government"[5] represented by Vaclav Klaus it moved to campus in Budapest.'

en.wikipedia.org/wiki/Central_European_University

Mi nem akarjuk kirúgni, csak azt szeretnénk hogy müködjön törvényesen.

koala kóla 2017.03.30. 16:32:55

@nu pagagyí: Az üzleti részen van szakemberképzése a CEUnak, a politológus és a szociológus az mióta szakember? Többnyire újságírónak jó.

koala kóla 2017.03.30. 16:37:02

@Szilárd vélemény: 'Két külföldi jogi személy pereskedett egy külföldi bíróságon. Mi köze ennek Magyarországhoz?'

A magyar kormány minden magyart képvisel, ezért bíznak a határon túliak a kormányban, nem a baloldali ellenzékben.

'Ha a magyar egyetemeket Romániában ugyanezzel az okkal ellehetetlenítik, akkor nem fogsz habzó szájjal tiltakozni?'

Dehogynem, akkor fogok. De mi köze ehhez a CEUnak, ami nem magyar egyetem, és a csehek nem akarták, hogy ott legyen?

'It was originally located in Prague, but because of "political and financial conflict between its founder and Czech government"[5] represented by Vaclav Klaus it moved to campus in Budapest.'

en.wikipedia.org/wiki/Central_European_University

Mi nem akarjuk kirúgni, csak azt szeretnénk hogy müködjön törvényesen.

nu pagagyí 2017.03.30. 16:37:04

@koala kóla: A CEU nem az állam pénzéből él, így felesleges krokodilkönnyet ejtened. A diákok pedig oda mennek, ami megfelel az álmaiknak. Sajnos a szarnak nézett, szarul fizetett "hiányszakmák" nem vonzzák az ifjúságot. Ez van. De te menj el légyszíves nővérnek, igaz hazaffyként ne csak pofázz!

nu pagagyí 2017.03.30. 16:38:43

@koala kóla: "Törvényesen". Most készül a törvény, amire majd hivatkoznak. A törvény egyedüli célja a CEU felszámolása.

koala kóla 2017.03.30. 16:45:25

@nu pagagyí: CEUra az megy akinek van rá pénze. Akinek az álma amerika, járhat az amerikai képzéseikre is.

Politológusként nem lehet pénzt keresni, egyedül a közgazdászképzése ér valamit a CEUnak, de ahhoz hogy odakerülj kell egy már meglevő diploma.

A diplomájuk legnagyobb értéke hogy amerikában akkreditált, de ez meg Magyarországnak nem jó, mert ott ugye jobban fizetnek.

paragrafus 2017.03.30. 17:24:37

A fidesz törvénymódosítási javaslata súlyosan alkotmányellenes. Kimeríti a visszamenőleges hatály tilalmát.
Amikor az egyetem létrejött, valamennyi akkori jogszabályi előírásnak megfelelt. Most utólag új feltétel előírni, ezt alkotmányos keretek között nem lehetséges.
Az Alkotmánybíróság is kimondta több határozatában (amikor még szakmai alapon működött), a visszaható hatály tilalma vonatkozásában:
…..”valamely jogszabály nem csupán akkor minősülhet az említett tilalomba ütközőnek, ha a jogszabályt a jogalkotó visszamenőlegesen léptette hatályba, hanem akkor is, ha a hatálybaléptetés nem visszamenőlegesen történt ugyan, de a jogszabály rendelkezése — erre irányuló kifejezett rendelkezés szerint — a jogszabály hatálybalépése előtt létrejött jogviszonyokra is alkalmazni kell.” [57/1994. (XI. 17.) AB határozat, .ABH 1994, 316, 324.]
De hát tudjuk jó, hogy a fideszhatalom nagy ívben tesz az alkotmányosságra.

koala kóla 2017.03.30. 17:26:41

@paragrafus: Hogyne lehetne előírni bármit a jövőre nézve.

Senki sem mondta, hogy a CEU képzésein tanulók nem fejezhetik be a képzéseiket, még ha az elköltözés mellett döntenének is.

Pipas 2017.03.30. 17:45:10

@paragrafus: "Amikor az egyetem létrejött, valamennyi akkori jogszabályi előírásnak megfelelt. Most utólag új feltétel előírni, ezt alkotmányos keretek között nem lehetséges."

Mer' nem mi? :D Mert az alkotmányban benne van, hogy a tövényeket nem lehet megváltoztatni, ugye? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 17:51:45

@Pipas: Azt mondd meg nekem, hogy miért kell a CEU-t bezárni? Senkinek nem lesz jobb, csak egy magyar egyetemmel kevesebb lesz. A magyar államnak nem kerül egy fillérjébe se.

koala kóla 2017.03.30. 17:53:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 'A magyar államnak nem kerül egy fillérjébe se.'

Akkor a csehek hazudnak:

'It was originally located in Prague, but because of "political and financial conflict between its founder and Czech government"[5] represented by Vaclav Klaus it moved to campus in Budapest.'

en.wikipedia.org/wiki/Central_European_University

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.30. 18:01:06

@koala kóla: nincs szerencséje. EU csatlakozás előtt mi lett volna?
"elvtárs" azt mondod nem volt 2008-ban semmi válság? :D

CoolKoon 2017.03.30. 23:19:22

@koala kóla: "Akkor a csehek hazudnak" - Igen, így (a Wikipédiás cikkben taglalt módon) mondják PC-ül azt, amikor valahonnan kiutálnak valakit. Csehszlovákiában (meg később Szlovákiában is) pedig pontosan ez történt. Václav Klaus amúgy egy elképesztően cinikus rohadék, a "Kárpátok géniusza" cinizmusban a nyomába se ér. Hogy mást ne mondjak, ő volt az, aki "tető alá hozta" (gyakorlatilag felajánlotta) Csehszlovákia szétesését. A pénzügyi konfliktus egyébként nem feltétlenül jelenti azt, hogy pénzt kértek az egyetemre, de nem kaptak. Jelenthette azt is, hogy a csehszlovák kormány nem akart helyszínt biztosítani az egyetemnek, még megvételre se.

Pipas 2017.03.30. 23:24:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Azt mondd meg nekem, hogy miért kell a CEU-t bezárni?"

Nem kell, miért kellene? Szerintem fel kell nőniük a követelményekhez és akkor nem lesz gond. Vagyis nem tudom, hogy lesz -e gond, de én a kormány helyében úgy csinálnám, hogy világosan megfogalmazom a követelményeket és ha teljesítik, akkor hagynám őket. Ha a fidesz nem így csinálja, akkor majd nem értek egyet velük.

"Senkinek nem lesz jobb, csak egy magyar egyetemmel kevesebb lesz. A magyar államnak nem kerül egy fillérjébe se. "

Nem arról van szó, hogy az államnak pénzébe kerül, arról van szó, hogy ha bármit csinálsz vannak szabályok.

CoolKoon 2017.03.30. 23:27:54

@koala kóla: "A magyar kormány minden magyart képvisel, ezért bíznak a határon túliak a kormányban, nem a baloldali ellenzékben." - LOL Én speciel határon túli vagyok, és nem bíznék a Fideszre egy gyűszűt sem. Amúgy meg én inkább úgy fogalmaznék, hogy azért bíznak (bízunk) kevésbé a baloldalban, mert az már számtalan alkalommal bizonyította, hogy bármikor képes belerúgni a határon túli magyarokba, bármilyen piszlicsáré ügy kapcsán. Meg hát én személy szerint azt se tudtam lenyelni a(z amúgy szintén moszkovita) Hornnak, hogy a geciláda Meciar-nak gyakorlatilag odadobta a szlovákiai magyarságot (lényegében lemondott rólunk).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 23:51:33

@koala kóla: "a csehek hazudnak"

Lehet.

De miért záratja be orbán a CEU-t?

koala kóla 2017.03.31. 00:00:23

@CoolKoon: Klaus nem magyar így akár egy magyarellenes rohadé is lehet, ahogy a legtöbb cseh és szlovák az.

De: csúnyákat mondott a migrikről és a jelen EU vezetésről így megkedveltem

koala kóla 2017.03.31. 00:02:21

De amúgy magyarként mi közöm a csehszlovák dolgaikhoz Magyarországnak csak jó hogy szétszakadtak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 00:04:09

Anak a sok hülyének, aki a törvényességre hivatkozik:

Betiltották az útszéli plakátokat a közlekedésbiztonságra hivatkozva.

Mikor tönkrement a hirdető cég, és gombokért felvásárolta a fideszes, megint engedélyezték.

fideSS = "törvényes" gengszterizmus.

Miért asszisztáltok ehhez? Nektek mi esik le belőle? Kubatovtól kaptok alamizsnát a hazaárulásért? Tükörbe hogy tudtok nézni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 00:16:27

@koala kóla: Látod, annyira le vagy tévedve, hogy a szerelmed patkányságát el se hiszed.

A javadra írom a naivitásod.

Az EREDETI 2017.03.31. 00:40:46

Azt hiszem megtaláltam a megoldást. ezek közé a bérkommentelők közé negrót kéne dobni ami atomvillanásként űzné őket 1000 felé és mindjárt nem itt nyomnák a sűrített hülyeséget :DDD

Barkácsfater 2017.03.31. 05:01:48

Basszus, végigolvastam ezt a meddő vitát, de pont a lényeget nem idézte be senki az oktatási hivatal vizsgálatából (mondjuk én végig is olvastam a 28 oldalt, tegye fel a kezét, aki vette a fáradságot!):

"Az angolszász államokban és tapasztalatunk szerint a bizonyos esetekben az ázsiai országokban nem kötelező eleme a felsőoktatási intézmény képzése folytatásának a független külső felsőoktatási akkreditációs ügynökség / szervezet általi programakkreditáció. A képzések folytatásának bizonyos elemeit vagy időszakos,
jellemzően teljes belső intézményi audit keretében, vagy külső validáló
szervezet általi időszakos teljes intézményi audit keretében folytatják le.

Erre példa lehet a Central European University (CEU), amelynél a Middle States Commission on Higher Education követelményrendszere nagyon komplex, komoly feltételeket jelent, amelyeket a CEU-nak korábban is teljesítenie kellett és a jövőben is teljesítenie kell ahhoz, hogy akkreditált felsőoktatási intézmény lehessen az Amerikai Egyesült Államokban.

Ilyen elemek a Middle States Commission on Higher Education követelményrendszerében:

A karokra, tanszékekre
– a személyi állományra vonatkozó részletes követelmények többek
között:
az oktatási potenciál bizonyítása különböző módokon, ezáltal a kurzusok biztosítására és az egyéb akadémiai felelősség vállalására való alkalmasság;

az oktatási programok állandóságának és stabilitásának erősítése érdekében elegendő létszámú teljes állású oktató alkalmazása az intézményben;

valamennyi tantervnek legyen megfelelő méretű felelős kari testülete a tanterv céljának mérhető módon való elérésére;

fokozathoz vezető képzések esetében valamennyi képzésben oktatónak a releváns területen tudományos fokozattal (doktorátussal) – vagy ha a szakvezető szerint más sztenderd szükséges az adott területen, akkor ezzel – kell rendelkeznie;

legyen valamennyi oktatónak és kutatónak időszakonkénti rendszeres értékelése az intézmény által;

legyen valamennyi oktatónak elegendő ideje – összhangban az oktatási és adminisztrációs feladataival és felelősségével – a szakterületén való felkészülésre, elmélyedésre, önálló tanulmányok készítésére és kutatások végzésére, részvételre az intézményirányításban és egyéb oktatói feladatok ellátására.

A tanterv és kiválóság tekintetében elvárások többek között:

valamennyi tanterv és kurzus céljának világos, írásbeli meghatározása, a kurzusleírások világosan határozzák meg a tárgyát és a követelményeit valamennyi kurzusnak;

valamennyi tanterv kurzusai esetében biztosítani kell elegendő óraszámot arra, hogy a hallgatók azt a minimális képzési idő alatt elsajátíthassák;

szigorúan kontrollálnia kell az intézménynek a felvételt, hogy az egyes programokra a megfelelő előképzettségű hallgatók jussanak be;

továbbá szigorú előírások vannak a kreditszámításra, a képzéstípusok képzési idejére, a valamely szakma gyakorlására jogosító képzések esetében a vonatkozó jogszabályokkal való összhangra."

Bárcsak a magyar felsőoktatási intézmények is ennyire szigorúak lennének önmagukhoz...

Pipas 2017.03.31. 07:37:04

@Barkácsfater: "Bárcsak a magyar felsőoktatási intézmények is ennyire szigorúak lennének önmagukhoz... "

Jesszusom! Ne haragudj, de nem sikerült megértened.

1. A magyar egyetemekre hasonlóan szigorú, sőt még szigorúbb előírások vonatkoznak. Te simán feltételezted, hogy az "angolszász államokban" sokkal szigorúbbak a követelmények, mert eleve feltételezed, hogy ami magyar az sz.r.

2. Vedd már észre, hogy a CEU pont itt játssza ki a szabályozást! Az egyesült államokban van akkreditálva, de ott oktatást nem folytat, ezért az ilyen kitételek, hogy "legyen valamennyi oktatónak és kutatónak időszakonkénti rendszeres értékelése az intézmény által;" rá nem vonatkoznak. Nincsenek oktatói az egyesült államokban! Nincs oktatása az egyesült államokban!

Magyarországon meg ugyanez az egyetem azt harcolta ki, hogy ne kelljen egy csomó dolgot akkreditálnia, mert ők az usa-ban vannak akkreditálva. Kétlakiak és ezt használják ki: itt ezt mondanak, otthon azt, ráadásul két egyetemet csináltak, ha nekik úgy könnyebb, akkor ők CEU, ha úgy jobb, akkor KEE.

Világos? Pont ez a baja a kormánynak velük. Érted már?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.31. 07:40:53

'Kétlakiak és ezt használják ki: itt ezt mondanak, otthon azt, ráadásul két egyetemet csináltak, ha nekik úgy könnyebb, akkor ők CEU, ha úgy jobb, akkor KEE.'

- sidó tempó

Pipas 2017.03.31. 07:47:13

@Barkácsfater: "Bárcsak a magyar felsőoktatási intézmények is ennyire szigorúak lennének önmagukhoz... "

A magyar felsőoktatási intézményeket a Magyar Tudományos Akadémia egy bizotssága, a MAB (Magyar Akkreditációs Biztottság) ellenőrzi.

"valamennyi tanterv és kurzus céljának világos, írásbeli meghatározása, a kurzusleírások világosan határozzák meg a tárgyát és a követelményeit valamennyi kurzusnak;"

Itt nézheted meg, hogy ezek hogyan szoktak kinézni nálunk:
portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/

Ráadásul ezeket a tantárgyakat a MAB akkreditálja, azaz olyan szakemberek, tudósok, akik nem az adott egyetemen dolgoznak ezeket rendszeresen ellenőrzik. Kivéve az olyan esetekben, mint a CEU, akik azért kapnak felmentést ez alól, mert ők az USA tanterveiket oktatják.

Tehát a magyar intézményeket szigorúan ellenőrzi a MAB, a CEU-t nem.

mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!) 2017.03.31. 08:29:51

A CEU vagy KEE nem egyetem. Nincs természettudományos oktatás, csak zavaros ieológiai (közgazdaság, jog, politológia, külkapcsolatok, stb) ezek nem tudományok.
Hanem vélemények.
Vélemények, amelyek még önmaguknak is ellentmondanak és máshol más véleményt oktatnak.

Csak a reál (természettudományos) képzés nevezhető tudománynak. A többi olyan, mint a "tudományos szocializmus" volt, anno.

Pipas 2017.03.31. 08:32:53

@mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!): Így van, egyetértek. Természettudományi kar nélkül egy intézmény nem lehet egyetem. Sok jó dolgot lehet ott még csinálni, lehet faragni, zongorázni, sportolni, elmélkedni, sőt imádkozni is, de a tudomány az a természettudomány rövidített elnevezése.

És még egy: a közgazdaságtan nem véletlenül nincs a természettudományi karokon belül, a közgazd az valójában teológia.

2017.03.31. 08:38:24

@Pipas: pontosabban: LE kéne nőniük a követelményekhez, azaz a csuti rroma seggéhez

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.31. 08:41:32

@Pipas: @mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!): Nem, a CEU nem azért nem egyetem mert nincs ttk, hanem azért mert nincs semmilyen alapképzése, kizárólag posztgrad. képzéseket kínál. Különben kb. a diákok 20%-a magyar és vmi tutira büzlik vele mert úgy került Bp-re hogy Klaus kirúgta őket Prágából még az Antall kormány idején.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.31. 08:44:27

Ja és a halál kamionja is Prágában székel úgyhogy tudom hogy a csehek nagyon libsi népség, van itt buzi transzgender akármi az utcán ez a kelet nyugatja.

szóval ha ezek vmit kiutálnak az ritka nagy disznó lehet

paragrafus 2017.03.31. 11:05:34

@Pipas:
"@paragrafus: "Amikor az egyetem létrejött, valamennyi akkori jogszabályi előírásnak megfelelt. Most utólag új feltétel előírni, ezt alkotmányos keretek között nem lehetséges."
Mer' nem mi? :D Mert az alkotmányban benne van, hogy a tövényeket nem lehet megváltoztatni, ugye?"

Dehogynem lehet. De csak alkotmányosan. Beleértve magának a jogalkotásnak is az alkotmányos feltételeit.
Nem beszélve - mint esetünkben is - a visszamenőleges hatály tilalmáról.

paragrafus 2017.03.31. 11:10:39

@koala kóla:
..."@paragrafus: Hogyne lehetne előírni bármit a jövőre nézve.
Senki sem mondta, hogy a CEU képzésein tanulók nem fejezhetik be a képzéseiket, még ha az elköltözés mellett döntenének is."

Ezt nem a jövőre nézve akarják előírni, hanem utólag, visszamenőleges hatállyal.
Egy egyetemnek az indulásakor hatályos jogszabályoknak kell megfelelnie. Utólag nem írhatnak elő neki további olyan új feltételt, amely eredendően, az indulásakor még nem létezett.
Mivel utólag akarnak előírni olyan új szabályt, amely - jogelvileg - az indulásakor lett volna aktuális, ezért ez most már visszamenőleges hatályú lenne, ami egyértelműen alkotmányellenes.

Pipas 2017.03.31. 11:26:17

@paragrafus: "Egy egyetemnek az indulásakor hatályos jogszabályoknak kell megfelelnie. "

Ez már megint mekkora baromság öregem, kitettél magadért! Gondolod, hogy ha magyarországon valahol alapítanak egy egyetemet, akkor az örök éltre, az idők végezetéig megkapja a jogot arra, hogy diplomát állítson ki?

Mi a francért lenne így? Csinálnánk egy csilli-vili egyetemet, utána b-sznánk rá, mert most már az idők végéig jogunk van diplomákat nyomtatni? Nem öreg, a világ nem ilyen, az akkreditációt el lehet veszíteni. Ha nem teljesítik törvénybe leírt feltételeket, akkor elveszítik a jogosítványaikat.

Jesszusom, te meg itt hörögsz minden visszamenőleges hatályokról meg "az indulásakor hatályos jogszabályoknak kell megfelelnie".

"Mivel utólag akarnak előírni olyan új szabályt, amely - jogelvileg - az indulásakor lett volna aktuális, ezért ez most már visszamenőleges hatályú lenne, ami egyértelműen alkotmányellenes. "

Te alkotmányjogász, te! :(

Pipas 2017.03.31. 11:29:52

@paragrafus: "Nem beszélve - mint esetünkben is - a visszamenőleges hatály tilalmáról."

Semmiféle visszamenőleges hatályról nincs szó! Azok, akik m egkapták a diplomájukat megkapták. Ahhoz, hogy az egyetem üzemelhessen meg kell felelnie a szabályoknak. Amint nem felel meg elveszti a státuszát. Nem visszamenőleg, hanem onnantól kezdve nem indíthatja az adott szakot. Nem vehet fel új filozófustanoncokat azzal a dumával, hogy magyar diplomát adhat ki.

Mégis mit képzeltél hogy a fenébe megy ez? Hogyan ment mindig is?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:41:56

@Pipas: "Semmiféle visszamenőleges hatályról nincs szó!"

orbán szerint csalás történt. Még a törvény kihírdetése előtt. :))

Ezt kimaxolta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:47:37

@mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!): "zavaros ieológiai (közgazdaság"

Eltolcsy zavarodottságát ne próbáld rájuk kenni. 1990 júliusától decemberéig a privatizációért felelős kormánybizottság elnöke volt. Már akkor elprivatizálta a magyarok vagyonát, mikor a CEU még sohol se volt.

Pipas 2017.03.31. 11:52:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "orbán szerint csalás történt. Még a törvény kihírdetése előtt. :))"

Áhh, nem volt csalás, persze, hogy nem. Tudjuk, hogy nem volt, hogyan is lett volna?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:54:16

Ha Eltolcsy a CEU-ban tanult volna, talán nem bassza el a Széll Kálmán tervet, és most az államadósság a GDP 60%-a alatt állna. Mi befizettük az ehhez szükséges adót. Hol a pénzünk fasszopók?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:55:15

@Pipas: Megzavartak az iősíkok? Te is egy p'rhuzamos univerzumban élsz, mint orbán? :))

Mennyi nálatok az államadósság?

Pipas 2017.03.31. 15:01:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Megzavartak az iősíkok?"

Összezavarodtál, egyszer kimaradsz a dobásból. :)

Pipas 2017.03.31. 15:08:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "orbán szerint csalás történt. Még a törvény kihírdetése előtt. :))"

Ó, te zseni! A törvény kihirdetése előtt voltak már más törvények ugye? Vagy ez a teremtés első törvénye így csalás sem volt lehetséges előtte? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 15:12:52

@Pipas: "már más törvények ugye?"

Mindet betartotta.

Ebből már nem keveredsz ki. orbán minden patkányságát ilyen kritikátlanul bevéded?

Pipas 2017.03.31. 15:41:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Mindet betartotta."

Ez a te véleményed. A hírek meg mindenféléről írtak. Maga az egyetem is jelezte, hogy bizonyos akkreditációs anyagok pótlása folyamatban van.

Ha az anyagokat pótolni kell, akkor nem volt érvényes az akkreditációjuk, azaz sok éven keresztül érvényes akkreditáció nélkül állítottak ki diplomákat. Másokat abba a tévedésbe ejtették, hogy ők egy akkreditált magyar egyetem, mégpedig haszonszerzés céljából tették, ez pedig a csalás definíciója.

Persze nem tudom, hogy tényleg ez történt, csak olvasom a híreket.

"Ebből már nem keveredsz ki. orbán minden patkányságát ilyen kritikátlanul bevéded? "

Mi a f.szért kellene nekem védeni orbánt? Te állítod, hogy nem m ondott igazat, ugye? Akkor bizonyítsd be! Engem nem zavar, én csak elszórakozok a vergődéseteken. Ti hetente ötször mondjátok, hoyg orbán ezt hazudta meg azt hazudta, aztán mindig kiderül, hogy b+ rossz grafikont néztek. :D

Tessék: b1.blog.hu/2017/03/30/hazudni_csak_pontosan_es_szepen_az_m1_meg_egy_grafikont_sem_tud_ertelmezni#comment-form

mer ezt hazuták meg azt hazudták. ja, kiderült itt is, hogy a blog hzudik. levették? lószart, a propaganda akkor is működik, ha nyilvánvaló hazugság.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 15:47:23

@Pipas: "Te állítod, hogy nem m ondott igazat, ugye? Akkor bizonyítsd be!"

A csúti geci egyszer azt mondta, hogy soha nem hazudott.

Ez túl könnyű volt. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 15:57:48

@Pipas: Vigyázz! Az az állításod, hogy soha nem hazudott? :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:00:16

A csúti gecinél inkább olyan pillanatot nehéz találni, mikor nem csal, lop, hazudik. :))

És ez érvényes a többi fideSSgecire is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:01:55

Most a Kubatov trollkézikönyv szerint az következik, hogy a gyurcsányi is lopott, csalt, hazudott.

Csak, hogy ne kelljen lapozgatnotok. :))

Pipas 2017.03.31. 16:05:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Vigyázz! Az az állításod, hogy soha nem hazudott?"

Az állításom az, hogy ahány vádat olvastam eddig azokról mind kiderült, hogy hamisak. Némelyikről igen gyosan. :)

Mikor az idex írt ilyen hazudik/nem hazudik cikkeket:

- Orbán azt mondja, hogy csökkent a munkanélküliség.
- Igen, de ha nem számolnánk bele a közmunkásokat, akkor alig csökkent volna.

Tehát hazudik. A cáfolata azzal kezdődik, hogy "igen, de", ennek ellenére azt mondják, hogy hazudik.

Jajj, de jókat is nevetgéltünk ezeken a cikkeken, nem is értem miért nem írnak már ilyeneket. :D

Pipas 2017.03.31. 16:08:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A csúti gecinél inkább olyan pillanatot nehéz találni, mikor nem csal, lop, hazudik. :))"

Az a helyzet, hogy még el is hinném nektek, de öregem, annyira súlyosan szavahihetetlenek vagytok, hogy az kilóg a sorból. nézd meg ezt a blogot is b+. Náci könyvégetés.? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:15:55

@Pipas: "el is hinném neked"

Ne nekem higgyél, higgyél a saját szemednek. Egyszer kapcsolj el a habonymédiától, egy egészen új világ fog kinyílni előtted.

Harminc évig csak az egyetlen tévéhíradóból lehetett tájékozódni, hogy örültem volna akkor, hogy átkapcsolhatok a hírhamisító M1-ről az RTL-re, ATV-re...

Mondjuk kialakult az ember reflexe, hogy hogyan kell a sorok között olvasni, de ez a mai fideszimádó generáció ilyet nem tud.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:25:40

@Pipas: "Orbán azt mondja, hogy csökkent a munkanélküliség."

Ezt nem kell cáfolni vagy igazolni, ha orbán mondta, akkor úgyis hazugság. Nehezebb lenne a helyzetem, ha lenne valami valós gazdasági vagy társadalmi fejlődés, nem mindenben romlana, mert akkor bele kellne gondolni, hátha véletlenül éppen nem hazudik.

Egyébként igyekszik olyat hazudni, ami megfelelő szögből nézve még igaznak is hathat. Pl. előszeretettel hivatkozik minden gazdasági adatnál bázisévként a legmélyebb válságbeli 2010-es évre. Onnan esni is csak fölfelé lehetett.

A legviccesebb, mikor a fideszimádók szállítják az érveket. 6.Lenin barátod arra akart bizonyítékot mondani, hogy milyen ügyes üzletember ez a Pénztáros Lőrinc, annyi hasznot termelt, hogy minden munkavállalójára 58 millió forint nyereség esik. Mivel ez becsületes módon nehezen lenne lehetséges, valójában Lőrincbarát tolvajlására szállította a bizonyítékot. :))

A legvadabb hazugságokat, tolvajlásokat, patkányságokat is véditek foggal-közömmel. Szerintem nagyon vicces.

paragrafus 2017.03.31. 16:53:09

@Pipas:
...."Semmiféle visszamenőleges hatályról nincs szó! Azok, akik m egkapták a diplomájukat megkapták. Ahhoz, hogy az egyetem üzemelhessen meg kell felelnie a szabályoknak"....

Amikore az egyetem indult, aaz akkoriban hatályos jogszabályok mindegyikének megfelelt az egyetem. És most - hogy már több éve működik az egyetem - akarnak új, eddig még nem létező feltételt előírni ahhoz, hogy működhessen, miközben már évek óta működik. (A meccset is azon szabályok szerint játsszák, ami a mérkőzés kezdetekor fennáll. Ha már lejátszották az első félidőt, akkor már nem módosíthatnak a szabályokon úgy, hogy a folyamatban lévő mérkőzésre is vonatkozzon.)

A törvényalkotó alkotmányos keretek között nem teheti meg, hogy miután már több éve működik az egyetem, valamennyi olyan feltételnek megfelelve, amelyek az induláskor hatályosak voltak, utólag írjon elő újabb, eddig még nem létező feltételt. Ez akkor is visszamenőleges hatályú szabályozás, ha nem értesz egyet vele, ha nem érted meg, ha ennek megértése számodra komoly nehézséget okoz.

(Mondjuk, te házasságot kötöttél valamikor az akkori szabályoknak megfelelően. Több éve élsz már a házasságban, amikor a törvényalkotó utólag kitalál egy új feltételt, ami egy házasságkötéshez kell. Te ezt annak idején nem teljesítetted, ezért most utólag érvénytelennek nyilvánítják a házasságodat.)

Barkácsfater 2017.03.31. 17:05:58

@Pipas: Úgy látom, elég meddő ez vita, és a tények nem nagyon zavarnak.

Fussunk neki utoljára:
Nem én állítom, hogy az amerikai akkreditációs szervezet előírásai szigorúak, hanem az az oktatási hivatal (és az ő tanulmányuk), amelyben pártod és kormányod emberei üldögélnek... :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:20:29

Az általuk hozott geci törvény betartását követelő maffiózók maguk mégse annyira jogkövetők: :))

"A Fidesz-frakció arra szólítja fel a kormányt, hogy ne fizesse ki a Magyar Helsinki Bizottságnak a két bangladesi migráns ügyében a strasbourgi bíróságon megítélt pénzt"

index.hu/belfold/2017/03/31/a_fidesz_felszolitotta_a_kormanyt_ne_fizessen_a_magyar_helsinki_bizottsagnak/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:21:44

Persze ezt is mi fizetjük, ahogy a fideSS minden brüsszeli elhasalását.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:24:16

"Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken mondta azt, hogy "beindult a migránsbiznisz"

Áhhhááháháááááááááá híííííhhíhíiííhíííííííííííí! Migránsbiznisz! :))

Azért vették elő Rezsiszilárdpt, hogy Kósalala mellette okosnak tűnjön. Hát befuccsoltak vele. :))

Pipas 2017.03.31. 17:44:32

@paragrafus: "És most - hogy már több éve működik az egyetem - akarnak új, eddig még nem létező feltételt előírni ahhoz, hogy működhessen, miközben már évek óta működik."

Miért a bolognai rendszer bevezetése szerinted mi a fene volt? Az összes egyetem összes képzését át kellett szervezni. Újra kellett alapítani a szakokat, aztán újra kellett indítani őket. Ja, azt az mszp csinálta. Értem.

Pipas 2017.03.31. 17:49:24

@paragrafus: "A törvényalkotó alkotmányos keretek között nem teheti meg, hogy miután már több éve működik az egyetem, valamennyi olyan feltételnek megfelelve, amelyek az induláskor hatályosak voltak, utólag írjon elő újabb, eddig még nem létező feltételt."

De igen. Megteheti, külünben még mindig olyan lenne az oktatási rendszerünk mint a 60-as években. Szerinted az egyetemek integrációját az oktatási intézmények azért csinálták végig, mert ráértek? Meg volt mondva, hogy ha az xy vidéki főiskola nem csatlakozik be a hatvan kilométerre lévő egyetembe, akkor becsukhatja a kaput.

"Ez akkor is visszamenőleges hatályú szabályozás, ha nem értesz egyet vele, ha nem érted meg, ha ennek megértése számodra komoly nehézséget okoz. "

Akkor lenne visszamenőleges hatájú, ha olyan események megítélését változtatná, ami a törvény hatályba lépése előtt történtek. Ilyenről szó sincs.

Pipas 2017.03.31. 17:51:18

@Barkácsfater: "Nem én állítom, hogy az amerikai akkreditációs szervezet előírásai szigorúak"

Persze, voltak is itt mindenféle részletek, hogy milyen szigúan van szabályozva amerikába, hogy ott ki lehet tanár és hogyan kell tanítani. Jó. Ez az egyetem azonban nem tanít az egyesült államokban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:53:11

@Pipas: Itt van a b1 blog legújabb posztja, rögtön 7 hazugságát is felsorolták a csúti gecinek. Olvasgasd bátran. :))

CoolKoon 2017.03.31. 21:05:33

@koala kóla: "A magyar politikai elitben senkit sem az CEU képzett ki, se a baloldalon se a jobbon, hiába van már itt 25 éve." - Óóóóóóóóó, igazán?! Akkor ezt kapd ki: hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%A9p-eur%C3%B3pai_Egyetem#Neves_hallgat.C3.B3i
Neves hallgatók: Járóka Lívia, az Európai Parlament (fideszes) magyar tagja
Neves tanárok: Balázs Péter volt magyar külügyminiszter; nemzetközi kapcsolatok
Bokros Lajos volt magyar pénzügyminiszter; közgazdaságtan
Aztán meg dik more kik is végeztek a CEU-n a fideszes rohadékok közül: index.hu/belfold/2017/03/29/ceu_reakciok/
Kovács Zoltán kormányszóvivő
Kumin Ferenc egykori nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár, jelenlegi New York-i főkonzul
Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára
Szepesi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt államtitkári titkárságvezetője
Grúber Károly psc-nagykövet, a brüsszeli állandó képviselet kül- és biztonságpolitikai hivatalának vezetője
Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár
Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere
Böszörményi-Nagy Gergely, aki 2010 után két évig volt az igazságügyi tárca kommunikációs főosztályvezető-helyettese

Igen, ezek biztos csak ganajtúrók mind, az elithez még áttételesen se köthetők...

CoolKoon 2017.03.31. 21:10:20

@Jakab.gipsz: Ez mind szép és jó, csak a gyakorlatban egyelőre úgy tűnik, hogy a LIBERÁLIS demokráciák a világ legfejlettebb országai a (középosztály számára biztosított) legmagasabb életszínvonallal, a legmagasabb születéskor várható élettartammal, és úgy általában minden dologban a legmagasabb színvonallal. Amit cseppet se árnyékol be az a tény, hogy a liberalizmus (látszólag) egy önellentmondás (mert igazából nem az).

"Gondolom ezért veszekszik mindenki mindenkivel" - Ki veszekszik mindenkivel és hol?

"mert a paradoxonok és a körkörös állításokból szőtt jogállam elmélet szükségszerűen katasztrófát okoz." - Csakhogy igazából csak te és pár megvezetett filozófus hiszi csak azt, hogy a liberalizmus a gyakorlatban egy paradoxon. A való életben szemmel láthatóan elég jól működik.

CoolKoon 2017.03.31. 21:18:44

@koala kóla: "Trump nagyon is utálja Sorost és azt amit Soros képvisel." - Az tökmindegy, mert külpolitikai kérdésekben a republikánusok és a demokraták mindig is összezártak. A republikánus elit pedig nem fogja se elnézni, se lenyelni a csuti suttyóparasztnak, hogy bedarál egy lényegében amerikai egyetemet.

"Orbán lehetséges, hogy most megpróbál provokálni, hogy bevédik-e a CEU-t, ennyi." Még ha így is lenne, kezd arra a pontra érni, ahol már pattanásig feszült a húr. Ráadásul még ha vissza is vonná az egész agyrémet, akkor is elég súlyos árat fizetne ezért, hát még ha végig is viszi az egészet...

CoolKoon 2017.03.31. 21:21:44

@jaap: "Csak azért, hogy a két ítéletre kemény választ adhassanak nem törődve semmivel." - Nem tudom, én ezt már csak azért sem hiszem, mert ha végigviszik, ennek nagyon súlyos következményei lennének a teljes magyar társadalom számára. Egy ilyen felbolydulásból pedig ők se feltétlenül jönnének ki jól.

CoolKoon 2017.03.31. 21:25:25

@koala kóla: "Klaus nem magyar így akár egy magyarellenes rohadé is lehet" - Klausszal nem az a baj, hogy magyarellenes rohadék, hanem hogy úgy általában véve rohadék.

"De: csúnyákat mondott a migrikről és a jelen EU vezetésről így megkedveltem" - Szidta ő az EU-t mindig is, mivel az EU miatt már nem tud olyan ügyesen a zavarosban halászni. Hiába, köpönyegforgató komcsiként a vén pofájával nem sikerült beletanulnia a nyugati korrupcióba....

paaj 2017.03.31. 22:00:51

@CoolKoon: Pedig nagyon úgy tűnik végigviszik. Csak pechükre már olyanok is felemelték a szavukat akiket nagyon nem sorosbérencezni...

CoolKoon 2017.03.31. 22:33:52

@paaj: A sajátjaik? De hát azokat daráják be a legkönnyebben! Elveszik a trafikjukat, ráküldenek egy NAV-ellenőrzést a cégükre, elbukják a pályázatokat, és mehetnek vissza a balettbe, ugrálni. Muszáj is lesz, hogy a csürhéjük bekussoljon, és senki ne merjen ugrálni...
süti beállítások módosítása