B1 blogcsalád



Palkovics kétszínű és gyáva magyarázkodásba kezdett a CEU bezárása miatt

2017. március 29. - Mr Flynn Rider

Pontosan ugyanazzal a kétszínű dumával jött elő az oktatási államtitkár, mint amivel a kormány nekiment a civileknek – a törvényes működéssel. palkovics.jpg

"Majd ha olyan dolgok történnek, mint Oroszországban, akkor sírjatok, libsik" – írják rendszeresen a B1 blog (amúgy idézhetetlen szellemi mélyrepülést produkáló) kommentszekciójában. Hát üzenjük Orbánnak és fanatikus rajongóinak:

most történnek.

Kormányuk ugyanis harcban áll -- de nemcsak Sorossal, hanem a józan ésszel is. Orbánék ugyanis be akarják záratni a Közép-Európai Egyetemet, ami Magyarország egyik legjobb egyeteme, a szakmában talán a legelismertebb Times Higher Education lista alapján Kelet-Európában is egyértelműen a legjobb.

Csak, hogy a kedves olvasó el tudja helyezni az egyetem bezárását, ez körülbelül egyenértékű

a nácik könyvégetéseivel.

 

Orbán egyébként az ötletet nem mástól, mint Putyintól lopta: ott az az 1994 óta működő Szentpétervári Európai Egyetem (European University at St. Petersburg, EUSP) engedélyét vonták be múlt télen, így ott már nem is tartanak órákat. Az EUSP 2007-től működtethetett doktori képzést is, több mint 94 oktató tanított itt, és főleg a társadalomtudományos képzések domináltak, szociológusokat, antropológusokat, történészeket és közgazdászokat is oktattak.

Egyetem bezárására egyébként még a Trianon előtti időkben került sor Magyarország környékén, a románok Kolozsvárról kergették el az akkori magyar egyetemet. Rákosiéknak sem igazán tetszett a szociológia, mint burzsoá tudomány, egészen a hatvanas évek végéig be is volt tiltva a magyar egyetemeken. Hasonló kulturális forradalmat utoljára Mao elnök hirdetett meg, annak is könyvégetés és egyetembezárás lett a vége. Meg szellemi mélyrepülés.  

Mindezt a példátlan surmóságot és pitiáner bosszút ma az oktatás irányítója, Palkovics László védte meg.

Közölte: a jövőben akkor működhetne oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik. 

Palkovics László oktatási államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azzal a magyarázattal szolgált a CEU tervezett bezáratására, hogy ötévente áttekintik az egyetemek működését, és az Oktatási Hivatal mostani, külföldi intézményeket érintő vizsgálata azt mutatta, hogy több felsőoktatási intézmény szabálytalanul működik Magyarországon.

Kifejtette: a vizsgálat tapasztalatai nyomán módosítják a felsőoktatási törvényt, és feltétel lesz az is, hogy a külföldi felsőoktatási intézmény a székhely szerinti országban működő, államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősüljön.

Palkovics bele merte mondani a kamerába:

nem CEU-, vagy Soros-ellenes vizsgálat zajlott,

az a 28, itt működő külföldi egyetemet érintette. Az oktatási államtitkár hangsúlyozta: minden intézménynek meg kell felelnie a magyar törvényeknek.

Palkovics László kitért arra is: a feltételeknek 2018 februárjáig kell megfelelni, és ha ez nem történik meg, akkor 2018 szeptemberétől új képzés már nem indítható, az addigiak befejezhetők. Jelezte: a CEU rektorával szerda este ülnek le áttekinteni a helyzetet. 

Csak azt nem értjük, miért nem lehet kiállni és azt mondani, hogy utáljuk Soros Györgyöt, ostobák vagyunk, még több hatalmat akarunk és nem tűrjük a kormánytól független szellemi műhelyeket. (Lásd: Politikatörténeti Intézet, vagy éppen a baloldali filozófusokkal szembeni rágalomhadjárat.)

A CEU rektora még tegnap riadót fújt az egyetemet ért támadás miatt. Michael Ignatieff, a Közép Európai Egyetem rektora levélben fordult a munkatársaihoz, egyetem tanárokhoz és diákokhoz. Azt írta:

„itt az idő, hogy az egyetem polgárai megvédjék az egyetemet”.

Hozzátette:

 „A CEU a jelenlegi formájában nem működhet tovább felsőoktatási intézményként, ha elfogadják azt a törvényt, amit benyújtottak a magyar parlament elé”.

A CEU-t gyakorlatilag ellehetetlenítő törvényről azt írja a rektor, hogy alapos jogi elemzés után úgy látják, hogy ha elfogadják, a jövőben a CEU nem adhat ki olyan, az Egyesült Államokban és Magyarországon is elfogadott diplomákat, mint most.

„Ez a törvény egyetlenegy intézmény ellen irányul. Diszkriminatív. Szíven szúr mindent, amit évtizedek óta csinálunk a CEU-n”

– írja, hozzátéve, hogy minden lehetséges fórumon meg fogják támadni a törvényt.

A rektor arra is kitér a levélben, hogy az Origo cikke, miszerint a CEU-n súlyos szabálytalanságok, sőt csalások lettek volna, tele van hazugságokkal.

„Itt az idő, hogy közösségünk összetartson és megvédje az egyetemünket”

– írja Ignatieff, aki hangsúlyozza, a CEU egy büszke magyar intézmény, aminek veszélybe került a szabadsága. A CEU amellett, hogy évi egymilliárd forintnyi adóval járul hozzá a magyar kormány bevételeihez, mélyen beépült a magyar akadémiai életbe is, gyümölcsöző együttműködést folytat magyar állami intézményekkel az ELTE-től az MTA-ig.

Ez a törvény viszont mindent elpusztítana,

írja a CEU rektora.

Nem sok esélyt látunk egyébként arra, hogy Orbán valóban bezáratja a CEU-t: a múltkor is meghátrált, amikor a kommunikáció szakhoz akartak hozzányúlni, a hallgatók pedig az utcára mentek.  

Itt olvashatja a CEU levelét a törvénytervezettel kapcsolatban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3012385085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois777 2017.03.29. 12:42:49

a bolgger nem tudja, hogy a Közép-Európai Egyetem és a CEU nem ugyanaz. nem baj ez, csak rávilágít, hogy fingja nincs a témáról, de osztja az észt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:05:05

@Francois777: Nem kéne nyelvtannáciznod, de igazad van, a CEU helyesen "Közép-európai Egyetem".

Francois777 2017.03.29. 13:11:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: egészen másról van szó, a két intézmény ugyanis nem ugyanaz. de persze ezt nem kell tudni mindenkinek :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:12:26

@Francois777: :))

"Álmomban két macska voltam és játszottam egymással."

Francois777 2017.03.29. 13:20:18

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: azzal nem tudok mit kezdeni, ha mentális problémáid vannak, viszont a két néz két különböző egyetemet takar. az egyik egy magyar, és milyen meglepő, a másik egy amerikai :)

morpho 2017.03.29. 13:27:11

@Francois777:
Sikerült a probléma kulcsát megragadnod! Arról mi a véleményed, hogy el akarják lehetetleníteni a CEU-t Magyarországon?

Francois777 2017.03.29. 13:33:08

@morpho: változnak a törvények, és mi mind alkalmazkodunk a megváltozott feltételekhez, például lakott területen belüli sebességhatárok...

a CEU meg nem akar alkalmazkodni. ennyi.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:40:05

@Francois777: "egyik egy magyar, és milyen meglepő, a másik egy amerikai"

Úgy tudom, Magyarországon és Amerikában is akkreditálva van. Ettől még ugyanaz.

Tényleg nem kéne ezen fennakadnod. Vajon mért üldözi orbán, ha csak ennyit tudsz felhozni ellene.

Francois777 2017.03.29. 13:42:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: még egyszer mondom, két különböző intézményről van szó. nem láttam a törvényjavaslatban megnevezve a CEU-t, az viszont, hogy minden más egyetem megfelelne az új szabályoknak, ezt az egyet kivéve, sokat elmond. a CEU-ról.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:43:08

@Francois777: Az legyen a törvény, hogy a miniszterelnöknek k;zen kel járnia. A csúti geci meg nem akar alkalmazkodni. Ennyi. :))

emmersson 2017.03.29. 13:43:48

@Francois777: Akkor hogy van ez? Mert nekem mindkettőre ugyanazt a találatot dobja a Google! Ha infód van, oszd meg a tájékozatlanokkal!

A vicc jut eszembe a bejegyzéseidről: Egyetemen vizsga...hallgató beballag. Tételt húz, majd csak áll és néz.
- Nos? - kérdi a tanár
- Nos?! - kérdi 2 perc múlva
- Nézze, kétszer segítettem, valamit mondjon már!

Francois777 2017.03.29. 13:44:12

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a példád szar, ha mindenki másnak is kellene kézen járni, akkor elvárható lenne, hogy neki is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:45:06

@Francois777: "két különböző intézményről van szó"

Ugyanaz, csak két akkreditációja van.

Francois777 2017.03.29. 13:45:17

@emmersson: a KEE rendelkezik magyar akkreditációval, és végez képzéseket a CEU részére. idézem a lefolytatott vizsgálatot: a két intézmény működése és egymáshoz való viszonya átláthatatlan.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:45:43

@Francois777: "nem láttam a törvényjavaslatban megnevezve a CEU-t, az viszont, hogy minden más egyetem megfelelne az új szabályoknak, ezt az egyet kivéve, sokat elmond. a csúti geciről."

Igy van. :))

Francois777 2017.03.29. 13:47:13

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: idézni csak pontosan, szépen...
részemről lezártam a vitát, mert ha hülye vagy és tájékozatlan, azzal nem tudok mit kezdeni :)

emmersson 2017.03.29. 13:48:06

@Francois777: Ki folytatta le a vizsgálatot, milyen vizsgálatot, miért most és hol olvasható?!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:50:23

@Francois777: A csúti geci Horthy-hoz szeretne hasonlítani. Nem fog menni, mert Horthy egyetemeket nyitott, nem bezárt.

Francois777 2017.03.29. 13:51:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: tekintve, hogy Horthy államfő volt, nem a végrehajtó hatalom feje, nem nyitott egyetemeket :) mint ahogy egy köztársasági elnök sem nyit, max prezidenciális államokban, az meg mi sosem voltunk :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:51:45

@Francois777: "hülye vagy és tájékozatlan, azzal nem tudok mit kezdeni"

Te meg hülye vagy, és hazug.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:54:42

@Francois777: És neked én vagyok tájékozatlan. :))

Egyszer olvass el egy Horthy életrajzot, nagyon fogsz csodálkozni.

A költségvetés 10%-át fordították oktatásra, lett is belőle egy csapat nóbeldíjas. A csúti geci tönkretette az oktatást, lesz belőle egy csapat összeszerelő.

Francois777 2017.03.29. 13:55:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Klebelsberg vezetésével, aki miniszter volt, és véletlenül sem volt az álneve Horthy :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 13:58:33

@Francois777: Igen. Nekünk nincs is vallás- és közoktatásügyi miniszterünk. hofmanrózsa meg valami kétbalkezes félresikerült prédikátor intéznné az oktatás ügyeit, ha nem éppen tönkretennék.

A szavakon való lovaglás helyett elkezdhetnél gondolkozni.

ISIS CIA projekt 2017.03.29. 14:00:09

Az nem egyetem, ahol nincs természettudományos képzés. Na, a honlapon találtam 1 éves (!!!) természettudományos szakot.
Politológia, közgazdaság, filozófia, nemzetközi kapcsolatok, stb- ezek véleményekre alapulnak, nem univerzális természeti törvényekre.

Ballib cenzorok réme 03 2017.03.29. 14:25:53

Azért valahol röhejes, hogy Soros bérbloggerei azért sírnak, hogy Soros cégeire egyetemeire, civiljeire ne vonatkozzanak az ország törvényei.

Francois777 2017.03.29. 14:29:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: hvg.hu/itthon/20170329_Vihar_a_CEU_korul__percol_percre

idézem neked a lényeget: "meg akarják tiltani a hasonló nevű egyetemek működését, márpedig a CEU és a Közép-európai Egyetem esetében ez áll. A két intézmény a sajátos struktúra része, amelyben ez a doktori iskola működik."

szomorú, amikor valakit szembesíteni kell a saját hülyeségével, de kis vidámságot csempész a dologba, ha olyan balfékről van szó, mint te :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.29. 15:10:04

@emmersson: A CEU amerikai, de ott nem működik (offshore). A KEE van Magyarországon akkreditálva, de CEU néven indítja a képzéseket. Teljes a jogi káosz, mintha nem egyetemet működtetnének, hanem a letelepedési kötvények haszonélvezőit rejtegetnék a kíváncsi szemek elől...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 15:43:39

@Francois777: "Elég világos, hogy ezzel a Soros György által fenntartott, amerikai alapítású Közép-európai Egyetemet (CEU) akarják sarokba szorítani"

Beszélsz, de nem gondolkozol. A kormány egyetlen célja a CEU ellehetetlenítése. orbán csak a nevéhez hű, kisstílű geci.

Kishantost is beszántották.

A Népszabadságot is eltaposták.

A sor a végtelenségig folytatható.

Francois777 2017.03.29. 15:47:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a "világos" egy vélemény. leszarja mindenki :) a tény máshol kezdődik

Kishantossal kapcsolatban meg: index.hu/gazdasag/2017/03/27/kishantos_masodfok_foldhaszonberleti_palyazat/

nyert az állam, jogerősen. további szép napot :)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 15:49:58

@Francois777: Ezzel nem cáfoltál meg. Kishantost beszántották. csúti kisstilű geci, akárhogy véded.

Te miért vagy a magyarok ellensége?

Francois777 2017.03.29. 15:51:26

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: a bíróság szerint azoknak volt igaza, akik szerinted beszántották. a beszántás fogalommal van gondod? értelmező kéziszótár :)

na, lejjebb már nem tudok menni színvonalban, túl mélyen vagy, feladom :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 15:54:37

@Francois777: "a bíróság szerint azoknak volt igaza, akik szerinted beszántották"

PISA negatív lett a teszted? Próbáld egyszer az életben értelmezni, amit linkelsz, mert így tiszta hülyét csinálsz megint magadból.

"A jogerős részítélet egyúttal megállapította a földhaszonbérleti pályázaton nyertes Mező Vidék Bt. és a magyar állam által 2013-ban megkötött mezőgazdasági földhaszonbérleti szerződés érvénytelenségét arra tekintettel, hogy ez jogszabályba, illetve nyilvánvalóan jó erkölcsbe ütközik. A szerződés érvénytelenségét megállapító rendelkezéssel a Kúria is mint felülvizsgálati bíróság egyetértett."

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 16:12:47

@Francois777: Boka magasságú a "érvelésed". Csak cáfoltam a hülyeségedet az általad adott linkkel.

Fasz közöd van, hogy mennyire ismerem. Annyira ismerem, hogy ne égjek be vele, mint te. Nem vizsgálták érdemben a keresetet, mondván, hogy nincs köze hozzá, és az indoklásban AZÓTA MEGVÁLTOZTATOTT törvényre* hivatkoztak. Visszamenőleges törvénykezés.

* A 4/1999 Polgári Jogegységi Határozatot 2015. július 6-án szüntették meg, a kishantosi keresetet ez ELŐTT adták be.

Francois777 2017.03.29. 16:17:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: adok egy másik linket, hátha megérted, vár ez tulajdonképpen kizárt:)

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 16:20:05

@Francois777: Próbáld egyszer ÉRTELMEZNI, amit belinkelsz, mert pont azt mondja, mit én.

Geo_ 2017.03.29. 16:24:14

@Francois777: @Ballib cenzorok réme 03:

Az a gyáva sunyiskodás a megvetendő, hogy - ha nem a hivatásos bérgecikről van szó - akkor itt miért nem lehet őszintének lenni, pl. "megtesszük, mert megtehetjük - akár testreszabott törvényekkel is" - helyette magyarázkodtok, a törvényességre hivatkozva...

Francois777 2017.03.29. 16:28:02

@Geo_: én nem magyarázkodom. Csak rávilágítottam, hogy aki ír egy témáról, legalább alap dolgokkal lenne tisztában. Mondjuk a HVG, Klubrádió sem tudja, hogy itt 2 egyetemről van szó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 16:29:38

@Francois777: Ismétlem, visszamenőleges törvénykezés.

Plusz a bíróság szerint is azoknak nem volt igaza, akik beszántották Kihantost.

Nah, nem tudok az értelmi szinteden vitatkozni, mert nincsenek érveid, csak félreértesz mindent, amit olvasol.

Geo_ 2017.03.29. 16:45:51

@Francois777: Lehet, hogy akár több egyetem is beleesik - de a célzott az 1, azaz egy intézmény, a CEU/KEE

www.ceu.edu/hu/kee

morph on deer 2017.03.29. 17:46:30

@Francois777:
Ja, mint az Orbán meg a Viktor :)

Francois777 2017.03.29. 17:49:27

@morph on deer: olvass vissza, 2 intézmény. Az egyik magyar, a másik amerikai.

morpho 2017.03.29. 18:59:37

@Francois777:
Egyébként ha két intézmény, akkor mi a fasz van? Mit változtat ez azon, hogy hirtelen be akarják szántani és minden hülye tudja, hogy miért. (Na jó talán Németh Szilárd nem tudja, de ő külön rendszertani kategória)
Te bármi mögé beállsz amúgy, amit Orbán fingik? Vörös csillag, CEU, vasárnapi boltzár, Sorosozás, migráncsozás, akármi? A politikusok bedobják, te meg hirtelen megvilágosodsz, hogy hűbazdmeg dehogyúgyvan! Orbán mindig mindent jól csinál. Leginkább a közpénzek ipari méretű lenyúlását és neked ez is tetszik... Faszányos amúgy. Én is ilyen ember szeretnék lenni! Hogy lehet erre a szintre eljutni?

Francois777 2017.03.29. 19:04:28

@morpho: mérlegre kell tenni a dolgokat. Mondok példát: 2002-2010 között loptak, nem kormányoztak, szarabbul éltem. Most lehet, hogy lopnak, de jobban élek, kormányoznak, nem a melegeket, hanem Petyáékat verik az utcán, tehát most jobb. Nagyon egyszerű.

morpho 2017.03.29. 19:23:14

@Francois777:
Kurva egyszerű, csak mellébeszélsz. Mondjuk meglepett volna ha válaszolsz. Elég hitvány amúgy amit művelsz, de te dolgod, lelked rajta.

Francois777 2017.03.29. 19:25:22

@morpho: válaszoltam. Ha nem érted, az nem az én bajom:)

morpho 2017.03.29. 19:58:40

@Francois777:
Nem válaszoltál, hanem hülyének néztél. Egyébként értem és ez kicsit sem az én bajom. Leírtam már: lelked rajta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.29. 20:12:29

@Francois777: "most jobb"

Igen. 60 éve minden évben egyre jobban, és jobban élek. fletó és orbán "érdeme", hogy tíz éve csak kicsit jobban, a szlovákokhoz és a többiekhez képest viszont egyre rosszabbul. A szervilis birkák viszont ezért a kicsiért is nekik hálásak, ahelyett, hogy a lemaradásért tennék őket felelőssé.

Francois777 2017.03.29. 20:59:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: és 60 év alatt nem tanultad meg, hogy a kormany rosszabbá tudja tenni az életed, vag tud hagyni, hogy te magad jobbá tedd? Akkor reménytelen vagy:)

CoolKoon 2017.03.29. 21:44:26

@Francois777: Nos, megmondhatod a gazdáidnak, hogy addig fogják feszíteni a húrt, amíg egyszer csak lámpavason találják majd magukat. Aztán nem lesz, ami tartson téged....

Francois777 2017.03.29. 21:46:19

@CoolKoon: ha lennének gazdáim, megmondanám nekik, hogy mit üzen a 10% a harmincnak:)

CoolKoon 2017.03.29. 21:47:40

"a múltkor is meghátrált, amikor a kommunikáció szakhoz akartak hozzányúlni, a hallgatók pedig az utcára mentek." - Igen. De csak azután, hogy abból is botrány lett. Ebből pedig már most körvonalazódik egy szép kis nemzetközi botrány (még szép hogy, ha ezek az elmebeteg nyomoroncok arra vetemednek, hogy egy egyetemet zárassanak be), amit viszont az ostoba gerinctelen féreg Palkovics pofázását elnézve még meg fog kelleni fejelni egy újabb tüntetéssel is, különben nem nyugszanak ezek a tetvek.

Amúgy Trianon környékén nemcsak Kolozsvárról utálták ki a magyar egyetemet az ostoba románok. A rohadék csehek is ugyanezt csinálták a pozsonyi egyetemmel. Hiába, "kultúrnemzetek" (pont mint a Fidesz-garnitúra).....

CoolKoon 2017.03.29. 21:51:10

@Francois777: 10%? Attól, hogy a szélesebb tömegek nem járnak el szavazni, még egyáltalán nem biztos, hogy az ellenérdekelt oldal csak 10%-ot tesz ki. Tudod, az a baj, hogy vsz. sokan vannak, akik irtóznak Putyin elvtárs mocskos pofájától (=Jobbik, Fidesz, MSZP, DK kilőve), és sötétzöld szósszal nyakon öntött Fidesz-populizmusból (LMP) se kérnek. A többieket meg a "futottak még" elv miatt nem támogatják. De áltasd csak magad....

Francois777 2017.03.29. 21:54:13

@CoolKoon: 40% mindig otthon marad. A többi fele fideszes. A másik fele meg töredezett. De áltasd csak magad.

morpho 2017.03.29. 22:01:58

A 30% nem többség. Választást lehet vele nyerni, de többség nem lesz. Ez azt jelenti, hogy a választók 70%-a nem támogatja Orbán politikáját.

CoolKoon 2017.03.29. 22:39:31

@Francois777: "40% mindig otthon marad" - Ja. Kivéve netadó-ellenes tüntetéseket, meg egyéb olyan helyzeteket, amikor ezek az idióták TÉNYLEG túl messzire mennek. És végső soron bizony pont ezektől tart az egész Fityeszista bagázs (Vityacsászárral az élükön) is, nem a töredezett ellenzékiektől. Mert hát általában ezek szoktak földcsuszamlásszerű változásokat hozni (pl. rendszerváltást), nem az ügyesen idomított pártdroidok...

Francois777 2017.03.29. 22:47:22

@morpho: ez azt jelenti, hogy bárki mást, aki nem Orbán, meg többen nem akarnak, nem csak 70%.

Francois777 2017.03.29. 22:48:35

@CoolKoon: netadós tüntetés, 2006-ban voltak nagyobbak is, aztán minek?:)

morpho 2017.03.29. 22:51:31

@Francois777:
Ez a "98% nem a kényszerbetelepítésre" logikája. Nofene, csak egyirányba működik?

Francois777 2017.03.29. 22:53:26

@morpho: jövőre meglátjuk. Addig meg hanyagolj, pláne mert nem ez a téma:)

morpho 2017.03.29. 22:53:54

@Francois777:
2006-ban pár százan balhéztak. A netadó ellen tízezrek tüntettek. Hazudozni azért nem kéne.

Francois777 2017.03.29. 22:55:42

@morpho: pár száz emberre küldték rá a rendőröket az Astoriánál? Ne igyál többet:)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.29. 22:57:01

Ha a CEU olyan tisztességesen és átláthatóan működik, mint amit a fenntartó alapítvány próbál számonkérni a világ keleti felén, akkor miért kell amerikai fantomegyetem Amerikában akkreditált programjait licenszelni egy magyar leányegyetemnek? Csak nem azért, mert ott könnyebb volt az akkreditáció és Soros kap az adományra adójóváírást?

morpho 2017.03.29. 22:57:04

@Francois777:
A témához nem szóltál hozzá csak azt szajkóztad, hogy ez két intézmény. Most meg hirtelen "nem ez a téma" Egyébként nyilvánvaló, hogy Orbán jövőre is nyerni fog. Mindig nyerni fog. Választáson nem leváltható. Úgyhogy megnyugodhatsz.

morpho 2017.03.29. 22:59:13

@Francois777:
Igen, pár száz balhézó huligánra küldték rá a rendőröket, de nem az Astoriánál. Nem kell hazudozni.

Francois777 2017.03.29. 22:59:24

@morpho: témába vágott, mert mindenki egész nap a KKE-ről beszélt össze-vissza. Na további jó éjszakát:)

Francois777 2017.03.29. 23:00:49

@morpho: ezt letisztáztuk már pár napja is, hogy kettőnk közül nem én hazudok:) na legyen tied az utolsó szó, hogy meglegyen a mai sikerélményed:)

morpho 2017.03.29. 23:06:11

@Online Távmunkás:
Ez valószínüleg így van, de eddig is így volt és az egyetem európai tevékenységéhez nincs semmi köze. Mondjak magyar trükköket? Letelepedési kötvény? Jegybanki alapítványok? Túlárazott EU ptojektek?

morpho 2017.03.29. 23:07:07

@Francois777:

Te sem leszel már sokksl bonyolultabb...

elemes 2017.03.30. 00:15:36

@Francois777:

Én elakadtam ott, ami a wiki oldalon van

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%A9p-eur%C3%B3pai_Egyetem

ha ez nem helytálló (a wikinél megesik), áruld el kérlek, hogy mi a tök van :)

elemes 2017.03.30. 00:17:33

@Online Távmunkás:

ez tökre érdekes kérdés, ahogy például az is, hogy miért kell mindenben putyin akcióit másolni :)

Francois777 2017.03.30. 00:18:38

@elemes: hvg.hu/itthon/20170329_Vihar_a_CEU_korul__percol_percre

idézem neked a lényeget: "meg akarják tiltani a hasonló nevű egyetemek működését, márpedig a CEU és a Közép-európai Egyetem esetében ez áll. A két intézmény a sajátos struktúra része, amelyben ez a doktori iskola működik."

DR. Smit Pal 2017.03.30. 00:27:08

" magyarázkodásba kezdett a CEU bezárása miatt"

Nincs ezen mit magyarazni. BE KELL ZARNI MINDEN SOROS BERENC KEPZOT.
Ez ugyan az, mint a kamu civil szervezetek, csak emelt szinten.

Baloldalt SZÉTSZOPATÓ Habony 2017.03.30. 00:52:21

Évek óta megy a sirás, hogy a kormány mindenhol Soros Györgyöt vizionál. Erre most KIDERÜL, hogy még egyetemeket is fenntart ezeknek a nyomorék libbantaknak a képzésére.
Hát ez beszarás.
AZONNAL BE KELL ZÁRATNI EZEKET, ÉS ELVENNI AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT AZOKTÓL AKI ILYEN INTÉZMÉNYBE JÁRNAK.
Átbaszni az ilyen geciket a kerítésen, aztán mehetnek sziriába megbaszni a kurvaanyukat.

pamut 2017.03.30. 01:07:56

Amúgy Széchenyi is szar libsi volt, neki meg egyenesen akadémiát volt pofája alapítani, máig megvan, remélem azt a kurva lipsi MTA-t is beszántják és sóval hintik be a helyét, sőt az ez az egész tudomány meg a többi szarság ilyen lipsi ármány le kéne már számolni vele, hajrá orbán!

morph on deer 2017.03.30. 01:22:09

@Francois777:
"meg akarják tiltani a hasonló nevű egyetemek működését, márpedig a CEU és a Közép-európai Egyetem esetében ez áll."

Csak nem a Csíki sörtől kaptak ihletet?
Talán nekik is Lázárnál kéne lobbizniuk, neki nagyon megy ez a "hasonló nevű" dolgok körüli problémák elsimítása.
Pár kis könnyed fenyegetés, némi zsarolás, csiribi-csiribá: volt gond, nincs gond!

Francois777 2017.03.30. 01:23:56

@morph on deer: csak itt a kettő úgy más, hogy ugyanannak néznek ki. a CEU ugyanis valójában ez a kettő. egy amerikai és egy magyar egyetem.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 01:25:51

@Baloldalt SZÉTSZOPATÓ Habony: "AZONNAL BE KELL ZÁRATNI EZEKET, ÉS ELVENNI AZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT AZOKTÓL AKI ILYEN INTÉZMÉNYBE JÁRNAK."

:)) Ez az!

morph on deer 2017.03.30. 01:29:10

A megoldás persze egyszerű lenne: fel kell kérni Matolcsyt pár előadásra évente, minden fillért megérne!

Azon túl, hogy a hallgatók kiválóan szórakoznának, még a közvetítési jogokért is lehetne kaszálni rendesen :))

morph on deer 2017.03.30. 01:32:36

@Francois777:
Értem..!
Tehát nem három, mint az a híres román-magyar-holland sör, amit ugyanúgy hívnak mint a román-holland sört...

Ettől még Lázárt meg lehetne hívni sörözni, láthatóan az bevált!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 01:33:48

@morph on deer: Nem illik rajta röhögni. Az indiánok is tisztelték a bolondokat.

Inkább áldanád az istent, hogy bezárták az MNB-be, ahol csak százmilliárdos károkat tud okozni.

Francois777 2017.03.30. 02:07:37

@morph on deer: nem, nem érted. Én meg azt nem értem, hogy ha valaki tájékozatlan hülye, miért reklámozza magát, mint pl te. Meg hogy miért próbálkozik humorizálni olyan, akinek nincs humora. Arról, hogy sötét vagy mint az éjszaka, én nem tehetek. Parasztkodhatsz nyugodtan, max az lesz a vége, hogy nem kommentelek majd se én, se mások, akik másként látják a dolgokat. Itt leszel a 2-3-sok nickeddel, és jól egyet fogsz érteni magaddal. Jó szórakozást!

apro_marosan_petergabor 2017.03.30. 07:26:16

Miért lennének a CEU-nak speciális jogai?
Mo-on minden egyetemre hasonló törvények érvényesek. A CEU is tartsa ezeket be.
(Ennek ellenére biztos vagyok benne, kivételezni fognak vele, külföldi politikai nyomásra), de ez esetben felesleges a fölösleges sírás-rívás maszatolás. Remélem a CEU is tesz lépéseket akompromisszum irányába, s igyekszik besimulni a magyar törvények rögzítette keretbe.

deneskata 2017.03.30. 07:40:47

Azt hiszem, itt mindenki bedőlt ennek a Francois 777 nevű trollnak. Elolvastam a hozzászólásokat, semmi mást nem nem csinál, mint agresszívkodik és hergel. Valós infó egy szál se, csak nagy arc. Igazából rendkívül tájékozatlan. Nem kellene vele foglalkoznotok.

vénkujon 2017.03.30. 07:58:51

@deneskata: fiatal...kell neki a pénz:(

CoolKoon 2017.03.30. 08:06:42

@Online Távmunkás: "miért kell amerikai fantomegyetem Amerikában akkreditált programjait licenszelni egy magyar leányegyetemnek?" - Pl. mert a kettős akkreditáció a legegyszerűbben így oldható meg?
De amúgy meg nem mindegy? Ez a kérdés igazából tök lényegtelen annak tükrében, hogy a CEU nem egy diplomagyár, hanem komoly oktatói és tudományos munkát végez. Vagy szerinted az is rendben lenne, ha teszem azt a Műegyetemmel, a Zeneakadémiával vagy az ELTE-vel csinálnák meg ugyanezt az aljasságot?

CoolKoon 2017.03.30. 08:08:26

@pamut: "Amúgy Széchenyi is szar libsi volt, neki meg egyenesen akadémiát volt pofája alapítani, máig megvan, remélem azt a kurva lipsi MTA-t is beszántják és sóval hintik be a helyét" - Igen, majd' elfelejtettem én is. Nemcsak hogy szar libsi volt, de még idegenszívű is, aki külföldön tanult, és az onnan hozott burzsoá áltudományokat próbálta meg ráerőltetni a magyar ugar uraira.

CoolKoon 2017.03.30. 08:12:05

@apro_marosan_petergabor: "Miért lennének a CEU-nak speciális jogai?
Mo-on minden egyetemre hasonló törvények érvényesek. A CEU is tartsa ezeket be. " - Milyen speciális jogok, te szerencsétlen tökkelütött?! Ha a dilibogyóidnak ilyen súlyos mellékhatásai vannak, menj szépen el a dilidokidhoz, hogy írjon fel más dilibogyókat, amiktől kevésbé fogsz hallucinálni.....
Lassan írom, csak hogy te is értsd: jelenleg a CEU MINDEN törvénynek megfelel, pont úgy, mint az összes többi egyetem. Csak hát a kontraszelektált, anyakefélő gazdáidnak ez nem tetszik, és úgy akarják módosítani a törvényt, hogy lehetőleg CSAK a CEU ne feleljen meg neki.....

elemes 2017.03.30. 08:12:59

@Francois777:

"a CEU ugyanis valójában ez a kettő. egy amerikai és egy magyar egyetem."

tehát egy intézménynek látszanak de valójában két intézmény...?

nekem erről a quaestor befektetési zrt meg a quaestor befektetési kft jutott eszembe, az egyiknek adtad a pénzt, amelyik rögtön áttolta a másikba, így vagyona nem volt, amit számon lehetett volna kérni rajta.

elemes 2017.03.30. 08:14:28

@CoolKoon:

Szécheninek is volt valami kattanása, csak ő asszem nem a focit hanem lóversenyt gondolta nemzetegyesítő erőnek. A "lovizás" azótan önálló igévé vált :)

CoolKoon 2017.03.30. 08:14:45

@Baloldalt SZÉTSZOPATÓ Habony: Ejnye! A pszichiátered is tud arról, hogy a neten garázdálkodsz? Nem jó ötlet megszökni a zártosztályról. Tudod, ha megszakítod a kezelésedet, újra kiújulhatnak azok a hangok a fejedben....

CoolKoon 2017.03.30. 08:15:57

@elemes: Bizony volt. Szegény annyira beleélte magát a politikába, hogy amikor a nemzet megőrült (1848/49), ő is vele együtt őrült meg.

CoolKoon 2017.03.30. 08:21:18

@Francois777: Hogyhogy minek? Hogy megmutassa Gyurcsány, mennyire minden képzeletet felülmúló rohadék szarjankó, aki a kezdeti fejetlenség után nemcsak hogy parancsba adta a tüntetők megveretését, de a szemkilövetésért, azonosító nélküli rendőrökért, Fideszes képviselő meg egyéb járókelők megveréséért felelős Gergényi Patkánypofájú Pétert ki is tüntette. És azt se állíthatod, hogy semmi következménye nem volt, mert ezen felháborító események nélkül a Fideszes bagázsnak sose lett volna kétharmadja. Az őszödi beszéd erre messze nem lett volna elég.

Wrex 2017.03.30. 08:21:46

@morpho: Nem. Ez azt jelenti, hogy a választók 90%-a nem támogatja a libbantak politikáját.

CoolKoon 2017.03.30. 08:22:54

@elemes: "az egyiknek adtad a pénzt, amelyik rögtön áttolta a másikba, így vagyona nem volt, amit számon lehetett volna kérni rajta" - Még szerencse, hogy a büntetőpertől nem véd meg az, ha az egyik cégedből áttolod a pénzt a másikba.....

CoolKoon 2017.03.30. 08:23:47

@Wrex: "Ez azt jelenti, hogy a választók 90%-a nem támogatja a libbantak politikáját. " - Ezt hol álmodtad? Ugyanott, ahol azt, hogy Magyarország "keresztény ország"?

Jakab.gipsz 2017.03.30. 08:26:16

@CoolKoon:
Mi előtt meg szólalsz gondolkozz, legalább egy ici-picit.
Nem tudták azok az egykori liberálisok, Széchenyi és persze sokan mások, hogy a liberalizmus fogalma paradoxon.

Paradoxonokat pedig könnyű létre hozni, olyanokat amelyek alapján nem tudsz "jó" döntést hozni, mert lehetetlen.
A CEU pedig csak egy "kápó" képző.
A kormánynak nem szabad meghátrálnia.
Ezt a filozófiai-teológiai háborút Soros Gyuri kezdte el, a tudomány ellen.
Tehát a tudományos kérdésekről van szó, oldják meg a tudósok.

Pipas 2017.03.30. 08:26:36

@CoolKoon: "Ez a kérdés igazából tök lényegtelen annak tükrében, hogy a CEU nem egy diplomagyár, hanem komoly oktatói és tudományos munkát végez."

Tényleg? A következő képzések melyike minősül "tudománynak"?

Közgazdasági elemző
Történelem
Kisebbségpolitika
Filozófia
Politikatudomány
Társadalmi nemek tanulmánya
Közpolitika
Környezetpolitika és menedzsment

"Vagy szerinted az is rendben lenne, ha teszem azt a Műegyetemmel, a Zeneakadémiával vagy az ELTE-vel csinálnák meg ugyanezt az aljasságot? "

Okés, a zeneakadémával azt csináltok amit akartok, de az elte meg a bme az más. Azokban van matematika és ahol van matematika, ott van tudomány. Ahol pedig van tudomány ott minden van, egyetemes, ergo hívhatjuk egyetemnek. :)

sőőtnagyonis 2017.03.30. 08:28:42

Ezek már az anyjuk tőgyét is kitagadják!

Wrex 2017.03.30. 08:29:07

@CoolKoon: "jelenleg a CEU MINDEN törvénynek megfelel, pont úgy, mint az összes többi egyetem"
Ez így igaz. És most törvényt módosítanak, ami vonatkozik a CEU-ra "pont úgy, mint az összes többi egyetem"re. És ennek megfelelően azok az egyetemek amelyek képesek alkalmazkodni a törvényhez azok maradnak, amelyek nem azok nem. Megjegyzem, nem ez az első egyetemekre vonatkozó törvénymódosítás, a szocik alatt is volt, és ott is ugyanez volt a helyzet: amelyik egyetem nem alkalmazkodott azt kigolyózták. És ahogy akkor, a mostani változás sem visszamenőleges, tehát lehet hozzá alkalmazkodni.

Wrex 2017.03.30. 08:30:05

@CoolKoon: Ugyanott álmodtam ahol a barom haverod 70%-ozott, kérdezd tőle.

Pipas 2017.03.30. 08:34:19

@CoolKoon: "Lassan írom, csak hogy te is értsd: jelenleg a CEU MINDEN törvénynek megfelel, pont úgy, mint az összes többi egyetem."

Hát pont nem. Igazából az van, hogy nem felelnek meg a törvénynek, nem lenne joguk diplomát kiadni, de azért adnak. Viszont megígérték, hogy isten bizony bepótolják a megfelelő engedélyek beszerzését:

"Az egyik megállapítás az, hogy a CEU nem rendelkezik programakkreditációval, de ez már az Oktatási Hivatal jelentése szerint is hiánypótlás alatt van."

Csak, hogy segítsek: ha valaki nem rendelkezik akkreditációval az azt jelenti, hogy pont annyi joga van diplomát kiállítani és egyetemnek hívni magát mint mondjuk nekem. Az, hogy "hiánypótlás" azt jelenti, hogy elő fogják állítani a szükséges dokumentumokat és a MTA meg fogja vizsgálni, hogy amit csinálnak az egyetemi kézés -e egyáltalán. Vagy az, vagy nem az.

A többi egyetem, a többi rendes egyetem rendelkezik akkreditációval, azaz államilag elismert diplomát van joga bizonyos témákban kiadni. Mert a tudományos akadémia rendszeresen felülvizsgált véleménye alapján amit csinálnak, az egyetemi képzés.

szamaritánus 2017.03.30. 08:36:15

Egyenlo a nacik konyvegeteseivel, igy, kiemelve :DDDDDDDDDDD es csodalkoztok, hogy nem ti vagytok hatalmon :DDDDDDDDDDD nevetni jarok ide.

elemes 2017.03.30. 08:53:30

@Pipas:

Nem akkreditált egyetemek is adhatnak ki diplomát.
Csak az nem lesz "államilag elismert" diploma.

Van például egy szélhámos (asszem norvég) faszi, aki minden keleteurópai országban alapított jól menő nevű cégeket pl. "Magyar Érmekibocsátó Intézet Kft", ugyanilyen van Szlovákiában, Lengyelországban stb és rézpénzeket adnak ki egy atomnyi aranyréteggel bevonva, párezer forintért rendelhetsz te is.

Tilos amit csinál? Nem tilos.

Te is alapíthatsz Középeurópai Egyetem Kft-t, tartasz tanfolyamokat és kiadhatsz oklevelet.

CoolKoon 2017.03.30. 08:57:01

@Jakab.gipsz: "liberalizmus fogalma paradoxon" - Kifejtenéd ezt egy kicsit bővebben is?

"A CEU pedig csak egy "kápó" képző.", "Ezt a filozófiai-teológiai háborút Soros Gyuri kezdte el, a tudomány ellen." - Te mégis mit szívsz?

"Tehát a tudományos kérdésekről van szó, oldják meg a tudósok." - Oldják meg a tudósok? Pont azért akarják ezek a rohadékok törvénybe írni a faszságaikat, hogy a tudósok ne szólhassanak bele! Gondolod, hogy hogyha a CEU tudománytalan lenne, nem szedte volna már a tudóstársadalom ízekre őket? Jártál te valaha egyetem közelében egyáltalán?

VaradiJanos 2017.03.30. 09:11:25

Ki akarja bezárni azt a taszképzőt? Miért kéne elismerni a papírjukat államilag? Attól még a monentumba tivábbra is lehet útlevél a "diplomájuk".

CoolKoon 2017.03.30. 09:11:58

@Pipas: "Tényleg? A következő képzések melyike minősül "tudománynak"? (...) Történelem" - Erről egy "nóta" jut eszembe. Így hangzik: "a múltat végképp eltörőőőőlni, Rabszolga-had, indulj velünk! (...) Ez a haaaarc lesz a véégső....

"Kisebbségpolitika" - Igen, újabb burzsoá áltudomány. Hiszen köztudomású, hogy kisebbségek nem léteznek (pláne Európában), vagy ha mégis, nem lehetnek semmilyen társadalmi feszültség forrásai....
Nem folytatom a szakok felsorolását, mert a hozzáállásodat elnézve falra hányt borsó lenne.

"Okés, a zeneakadémával azt csináltok amit akartok," - Na itt kezdődnek a gondok....

"de az elte meg a bme az más. Azokban van matematika és ahol van matematika, ott van tudomány. Ahol pedig van tudomány ott minden van, egyetemes, ergo hívhatjuk egyetemnek. :)" - Oké. És a SOTE? Ott nincs matek. Akkor szántsuk be azt is, mert ha nincs matek, akkor nem lehet egyetem, igaz? És nem, egyáltalán nem vicces.....

"Hát pont nem. Igazából az van, hogy nem felelnek meg a törvénynek, nem lenne joguk diplomát kiadni, de azért adnak." - Igen, bizonyos formai követelményeknek nem felelnek meg, amit feltételezem, hogy te az egyetem beszántásával büntetnél. Ez kb. olyan, mintha lenne egy céged, és a NAV apróbb könyvelési hiányosságok miatt kezdeményezné a céged felszámolását. Feltételezem, hogy annak is biztos nagyon örülnél...

"Mert a tudományos akadémia rendszeresen felülvizsgált véleménye alapján amit csinálnak, az egyetemi képzés." - Nem tudom, hogy figyelted-e a híreket, de maga az MTA elnöke erősítette meg, hogy ami a CEU-n folyik, azt bizony egyetemi munkának lehet nevezni. Úgyhogy még egyszer: igen, amit felróttak a CEU-nak, az a gyakorlatban csak egy formaság.

VaradiJanos 2017.03.30. 09:12:36

@deneskata: mi vagy te, egy újabb megmondópicsa nagy kilinccsel?

CoolKoon 2017.03.30. 09:17:02

@szamaritánus: Perszehogy. Értelmiségieket a szétszlopált agyú, lusta, naplopó, de legalább mérhetetlenül ostoba tömegek sose választanának meg. Csak olyanokat, akik elhitetik velük, hogy hasonlítanak rájuk (tehát ugyanannyira velejéig korrupt, nyomorult rohadékok, mint ők maguk, már csak a piálás hiányzik, de némelyiknek -pl. Deutsch Tompika- az is megvan). Az amőba intelligenciaszintjével rendelkező átlagember tényleg nem érti, hogy miért olyan egy egyetem ellehetetlenítése, mint a könyvégetés, hiszen a senkiházi gazdáik nem rágták a szájukba, hogy a kettő ugyanaz.

élveteg 2017.03.30. 09:20:13

Közgazdasági elemző
Történelem
Kisebbségpolitika
Filozófia
Politikatudomány
Társadalmi nemek tanulmánya
Közpolitika
Környezetpolitika és menedzsment

Arra azért nagyon kiváncsi lennék hogy egy közpolitika diplomás vagy egy társadalmi nemek tanulmányából diplmázott emberke ugyan milyen piaci munkahelyre kell ?

CoolKoon 2017.03.30. 09:25:10

@Wrex: "És most törvényt módosítanak, ami vonatkozik a CEU-ra "pont úgy, mint az összes többi egyetem"re. És ennek megfelelően azok az egyetemek amelyek képesek alkalmazkodni a törvényhez azok maradnak, amelyek nem azok nem." - Te direkt magyarázod félre az egész dolgot, ugye? Igen, a többi számottevő egyetem megfelelne az új szabályoknak, mivel állami egyetem, ergo az a Palkovics nevű rohadék gyakorlatilag a nap 24 órájában a tökét szorongatja az összes rektornak. Ha véletlenül olyat találnának mondani, ami nem tetszik a Vityacsászárnak és bandájának, akkor másnapra egy tollvonással bezárják. A CEU-val nem tudják ezt megcsinálni, mivel magánegyetem. Ergo "muszáj" törvénnyel betiltaniuk ezeknek a nyomoroncoknak. De látom, téged egyáltalán nem zavar, hogy az új törvény úgy van megalkotva, hogy a CEU még véletlenül se felelhessen meg neki. Gondolom, a kisegítős háttereddel mindenkire irigykedsz, akinek egyetemi diplomája van....

"Megjegyzem, nem ez az első egyetemekre vonatkozó törvénymódosítás, a szocik alatt is volt, és ott is ugyanez volt a helyzet: amelyik egyetem nem alkalmazkodott azt kigolyózták." - Érdekes, hogy az akkori törvénymódosítások egy valódi egyetemet se hoztak lehetetlen helyzetbe. Biztos "merő véletlen", hogy a mostani meg pont igen......

CoolKoon 2017.03.30. 09:28:04

@élveteg: "egy társadalmi nemek tanulmányából diplmázott emberke ugyan milyen piaci munkahelyre kell ?" - Piackutató/piacelemző cégek?
De igazából az, hogy te nem tudod, hogy minek van erre szükség, lényegtelen. Ezek a szakok azért léteznek, mert van rájuk társadalmi igény. Ha minden évben csak 1-2 ember jelentkezne ezekre a szakokra, akkor maga az egyetem szüntetné meg őket.
Igazából nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hadd döntse ezt el az egyetem és azok, akik oda járnak (és saját zsebből fizetik a "bulit"), ne pedig az államot vezető gazemberek.

ben2 2017.03.30. 09:37:36

A készülő törvény a kamu diplomákat adó kamu képzések ellen kíván fellépni. Ezért szigorítják az egyetemi képzés szabályait, nem a CEU-t akarják ellehetetleníteni.
Az egyik szabályozandó elem, hogy külföldi egyetem akkor működtethet képzést Magyarországon, ha a felügyeletéről államközi megállapodás születik.
Jelen esetben ugyanis a magyar hatóságoknak nincs jogkörük a külföldi egyetemi képzés felügyeletére, míg a külföldi hatóságokat nem érdekli, mi zajlik itt.
Ez kb. olyan, mintha egy külföldi kórház kuruzslást folytatna az országban és a magyar hatóságoknak nem lenne lehetőségük ellenőrizni őket, merthogy külföldiek.

Na most a CEU nyilván nem tartozik a kamu oktatási intézetek közé (ezt még akkor is el kell ismerni, ha az egyetem ideológiai vonalával valaki nem szimpatizál), ugyanakkor mégis kellemet helyzetbe hozza a törvény, mert valójában az USA-ban sem szeretik Sorosékat annyira, hogy erőltetnék a tárgyalásokat a Magyar hatóságokkal, márpedig a törvényt ehhez köti az engedélyezést.
Ez viszont nyilvánvalóan a CEU gondja: ha az USA-ban bejegyzett egyetemként akar Magyarországon működni, akkor oldják meg, hogy az USA hatóságai működjenek együtt a magyarokkal. Az oktatási államtitkár egyértelműen kijelentette, hogy rajtuk nem múlik a dolog.
Csakhogy - ahogy balliberáliséknál már megszokhattuk - megpróbálják ezt is inkább politikai hisztériakeltéssel intézni, amiben persze - ahogy balliberáliséknál már megszokhattuk - azonnal partnerre találnak a balliberális pártokban és médiában, illetve a kamu oktatásokban érdekel üzleti körökben.

Adott tehát egy viszonylag egyszerű ügy, aminek a rendezése valójában mindenki érdeke kellene, hogy legyen, de ha az akár a legminimálisabb kellemetlenséggel is jár valamelyik ballib szent tehénnek, azonnal beindul a vérgőzös fröcsögés.
Valójában nem történt semmi különös, csak a szokásos ballib ügyintézének lehetünk ismételten tanúi.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 09:43:29

@Francois777: "te magad jobbá tedd?"

A feleségem fizetésből él, régebben többet keresett, mint a szlovák kollégája, most kevesenbet keres, pedig azonos helyen vannak a ranglétrán, és mindkettőt megbecsülik, nélkülözhetetlenek a szakterületükön.

És itt az ÁFA is magasabb.

dr kíváncsivagyok 2017.03.30. 10:00:36

@ISIS CIA projekt:
Az sem zavar, hogy a fidesz vezérkar egy része is ott végzett ? ( Igaz,...nem természettudományos szakon...)

dr kíváncsivagyok 2017.03.30. 10:02:45

@élveteg: Viszont fideszék szépen hasznosították az ott szerzett "tudást"...

dr kíváncsivagyok 2017.03.30. 10:05:57

@Wrex:
" És most törvényt módosítanak, ami vonatkozik a CEU-ra "pont úgy, mint az összes többi egyetem"re. És ennek megfelelően azok az egyetemek amelyek képesek alkalmazkodni a törvényhez azok maradnak, amelyek nem azok nem. "

Ha csak így nem ?

morpho 2017.03.30. 10:11:34

Néhányan itt arra ébredtek, hogy a CEU-t be kell zárni de azonnal. Mert sorosgyuri, meg hűbazmeg. A múlt héten még azt se tudták, hogy létezik egy CEU nevű intézmény.

nu pagagyí 2017.03.30. 10:13:22

Van benne állami pénz? Nincs.

A fasiszta kormány egyik baja az a független intézményekkel, hogy állami támogatás hiányában nem sikerül komisszárt delegálni, így nem tudja náluk elhelyezni az ostoba kádereit. Persze amúgy is ciki lenne egy Schmitt Mariska szintű szellemi óriásnak egy Soros által támogatott intézményben rontani a levegőt, bár talán van az a védelmi pénz, ami kielégítené a maffiát.

Létezik persze egy érvényes szerződés is Magyarország és az USA között az egyetem működéséről, talán tárgyalhatna Orbán Trumppal, akivel állítólag puszipajtások. Vagy annyira mégsem?

A diploma hazai elismerésének megvonása nyilván nem elégítené ki a Fidesz szellemtelen holdudvarát, mert ezek a diákok amúgy sem törekszenek a Fidesz által megszállt állami szférába, külföldön, vagy a magánszférában meg nem feltétlenül foglalkoznak érdekes a "hivatalos" diploma, ért hozzá, vagy nem, ez a fontos.

Fentiekből nekem nyilvánvaló, hogy az egyetem léte zavarja a rezsimet és konkrétan az elüldözésére törekszenek. Nem állnak meg félúton, ha már belekezdtek. Diktatúrában csak egy vélemény létezhet. És nálunk már diktatúra van, bár még van teendő, amíg utolérik a fejlett diktatúrákat.

nu pagagyí 2017.03.30. 10:21:49

@morpho: Igaz, csak most hallottak róla először, de mire megkapják a "nemzeti konzultáció" kérdőívét, pontosan tudni fogják, mi a "helyes" válasz. Bár nagyot nem hibázhatnak, mert már a kérdésben benne van a kívánatos állítás.

ben2 2017.03.30. 10:31:34

@nu pagagyí:

"Létezik persze egy érvényes szerződés is Magyarország és az USA között az egyetem működéséről"

Ilyenek minek kell hazudni?

citrix 2017.03.30. 10:39:11

A fidesz hívő fanatikusok szerint akkor van diktatúra és akkor kell rinyálni ha lesz gulag vagy koncentrációs tábor, deportálás és pufajkás különítmények. Addig itt minden demokratikus és megfelel az európai elvárásoknak. Hát persze, nyilván. '90-ben ha valaki nekem ezt jósolja ami Orbán ámokfutásával történik azt elküldtem volna a náthásba, ilyen soha többet nem lehet. De lett, köszönjük. Nem Ausztriához, Németországhoz zárkóztunk fel hanem szovjetoroszországhoz és Törökországhoz. Mentalitásban, fizetésekkel és életszínvonalban egyaránt. Nincs az életnek olyan apró momentuma amit Orbán ne akarna a maga képére formálni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.03.30. 10:42:02

Mao Csútung kicsiny agyát
Mintha járta volna zagy át,
(Vagy bent tán egy egér rágott?)
S kitalált új marhaságot.

Bezárat egy egyetemet,
Amivel jogrendet temet.
E tette is putyinpincsis.
Józan esze immár nincs is?!

Arról szól hát eme dalom,
Ellenfülkeforradalom
Kéne meg a MANYUP lóvé!
Ja, és mondjon már le O.V.!

:)

Ingyen védem az Orbán kormányt 2017.03.30. 10:47:56

Nem kell szivbajosnak lenni, ledozerolni, beszantani, soval behinteni a helyet.

FIZETEK hogy védhessem az Orbán kormányt. 2017.03.30. 10:52:51

@morpho: Igen be kell zárni, és felháborító, hogy eddig is titokban rejtve müködhetett, egy ilyen ELLENSÉGES intézmény.

ben2 2017.03.30. 10:58:08

@citrix:

Milyen konkért eseteket tudsz felsorolni 2010 utántól, amikor valakit az azonosító számot nem viselő rendőrök félholtra vertek volna, majd csak a rendőrök tanuvallomásaira alapozva kihallgatás nélkül (!) a bíróság két hétre előzetesbe helyezett volna?
Mindezt csak azért, mert egy ellenzéki tüntetésről ment hazafelé?
Ez volt ugyanis 2002 és 2010 között a "demokratikus" és a "az európai elvárásoknak" megfelelő eljárás azokkal szemben, akik akkoriban kritizálni merészelték a kormányt.

Most viszont, hogy a kamu diplomák és a kamu külföldi egyetemek helyzetét rendezni szeretné a kormány, csak az a balos szent tehénnek számító CEU-tól is extra erőfeszítést igényelne, bezzeg eljött a sötét diktatúra kora.
Szánalom.
És még csodálkoztok, hogy minden fröcsögés ellenére egy centit sem mozdul a ballibek társadalmi támogatottsága.

morpho 2017.03.30. 11:09:22

@FIZETEK hogy védhessem az Orbán kormányt.:
Szerintem minimum Tibicsoki napszemüveg, meg egy fél Orbitrágó! De csak télen és persze női napozó! De most nem?

Wrex 2017.03.30. 11:10:07

@CoolKoon: Először is, a hátteremről nem tudsz semmit, tehát ne személyeskedj mert nincs igazad. Másodszor is, itt épp te és a ceuhívők magyarázzák vadul félre az új törvényt.
"az új törvény úgy van megalkotva, hogy a CEU még véletlenül se felelhessen meg neki."
Az új törvénynek perpill nem felel meg - sok más egyetemmel egyetemben. De nincs az új törvényben semmi olyan amit lehetetlen teljesíteni, úgyhogy ez a "véletlenül se felelhessen meg neki" egész konkrétan hazugság. Meg tudna felelni, csak az macerás, és ezért a jól bevált libbant módszert alkalmazva diszkriminációznak meg fasisztáznak.
"Érdekes, hogy az akkori törvénymódosítások egy valódi egyetemet se hoztak lehetetlen helyzetbe." Lefordítom: az egyetemek értelmezték a törvénymódosításokat és végrehajtották a szükséges változásokat hogy megfelelhessenek azoknak. A CEU számára ugyanez a lehetőség áll fenn most: átugorja a lécet, vagy sértődötten hisztizik, hátha kedvezményt kap (nem fog).

morpho 2017.03.30. 11:13:01

@ben2:
Eddig miért nem volt baj a CEU-val? Az elmúlt években nem változott semmi. Tíz éve, öt éve egy éve még ok volt?
Az azonósitó nélküli rendőröket kutvára unom. Nincs valami más felírva?

n_dy 2017.03.30. 11:13:28

hogyan tudtál ennyi hülyeséget összeírni?
egyetlen kérdés van:
- kell-e egy külföldi tulajdonú egyetemnek engedéllyel rendelkeznie egy másik országban, avagy te is foghatod magad és az usa-ban létesítesz egyet? (bár tudásod nyilván erre kevéske)

morpho 2017.03.30. 11:15:22

@n_dy:
Tavaly nem kellett, csak idén kell?

Pipas 2017.03.30. 11:20:34

@n_dy: "- kell-e egy külföldi tulajdonú egyetemnek engedéllyel rendelkeznie egy másik országban"

Nem, nem kell. Ha azonban arra hivatkozik az egyetem, hogy neki adjanak könnyítéseket, mert ők már egy másik országban megszerezték a szükséges bizonyítványokat, akkor nem ártana, ha abban a másik országban oktatnának is.

A képelt a következő:
1. USA, adjatok engedélyt, hogy egyetemnek nevezzük magunkat, megígérjük, hogy egyetlen egy hallgatónk sem lesz, egyetlen diplomát sem adunk.

2. Hé, Magyarország, fogadjátok már el, hogy egyetem vagyunk, hisz nekünk amerikában van jogunk diplomát adni.

Hát ezért olyan zavaros, hogy mi is a neve az egyetemnek valójában. :D

citrix 2017.03.30. 11:23:02

@ben2: Hagyjál lógva a hülyeségeiddel légyszi. Köszi!

ben2 2017.03.30. 11:25:20

@morpho:

Még egyszer: nincs baj a CEU-val.
Az országban működő külföldi egyetemek helyzete szabályozatlan, elszaporodtak a kamu külföldi diplomákat adó kamu külföldi egyetemek. Ezért vezetnek be most külön szabályozást, ami szigorítja a külföldi egyetemek engedélyezését.
Az engedély feltétele, hogy az adott egyetem ne csak bejelentve legyen a külföldi országban, hanem valódi oktatási tevékenységet is folytasson ott, illetve legyen államközi egyezmény arról, hogy melyik ország hatósága hivatott az adott intézményt ellenenőrizni.
A CEU ehhez képest elvárja az államtól, hogy a törvényi szigorítás rá ne vonatkozzon.
Az oktatási államtitkár konkrétan elmondta, hogy nincs bajuk a CEU-val, nem tekintik kamu egyetemnek és készek bármilyen államközi egyeztetésre, de ehhez a CEU-nak is el kell intéznie, hogy ha az USA-ban van bejelentve és USA diplomát ad, akkor az USA tárgyalja le a helyzetét a magyar állammal.
Erre egy egész év áll a rendelkezésükre.

Ehhez képest ahelyett, hogy nekilátnának dolgozni az ügyön, megint megy a szokásos ballib sivalkodás és a médiahiszti.

ben2 2017.03.30. 11:29:16

@citrix:

Vigyázz, ha mindig csak odaböffentesz érdemi érvelés nélkül, a végén Gyuri bácsi nem fog kifizetni. :)

nu pagagyí 2017.03.30. 11:38:57

@ben2: Ez azért létezik, amit most önkényesen felrúgna Orbán nagy sorosozások közepette:

"2004-ben Magyarország és New York Állam Kormánya között létrejött nyilatkozat támogatta a CEU azon célját, hogy az amerikai egyetemi státusz megőrzésével egyidejűleg, magyarországi akkreditációt szerezzen. A nyilatkozat aláírását követően életbe lépő 2004. évi LXI. törvény létrehozta Magyarországon a Közép-európai Egyetemet (KEE). A KEE mint magyar entitás megalapítása lehetővé tette 10 mester- és doktori program indítását. A CEU/KEE egy egyetemként működik, egy egyetemi campussal Budapesten. A CEU/KEE kettős identitása lehetővé teszi, hogy az Egyetem a magyar és az amerikai jogszabályi előírásoknak eleget téve, Magyarországon és Amerikában is akkreditált képzéseket nyújtson. Ez egy bevett modell. A CEU egyike azon számos, az Amerikai Egyesült Államokban akkreditált nemzetközi egyetemeknek, melyek nem nyújtanak felsőoktatási képzést az Amerikai Egyesült Államokban. "

A rosszindulat azt hiszem kézzelfogható, meg sem próbáltak New York Állammal tárgyalni.

d.j 2017.03.30. 11:42:01

@ben2: Lehet puffogni és védeni a csőcseléket, de akkor mégis demokratikusabb volt az ország. A rendőrök akkor hibáztak. Mert nem voltak felkészülve egy ekkora gátlástalan gecire, mint Orbán, aki a saját híveit is hajlandó volt beáldozni egy politikai sikerért, és arra sem voltak felkészülve, hogy a csőcselék szabályos háborút fog kezdeményezni Budapest belvárosában. Ezért volt hiányos a felszerelés, ezért születtek rossz döntések a felső vezetésben és a helyszínen egyaránt. Ettől függetlenül a rendszer minden tekintetben demokratikusabb volt, mint most.
Van még egy rossz hírem számodra, a CEU nem kamu diplomát ad ki.

nu pagagyí 2017.03.30. 11:42:43

@ben2: " amikor valakit az azonosító számot nem viselő rendőrök"

A rezsim manapság azonosítószám nélküli őrző-védőknek szervezi ki az állami ünnepségeken végrehajtandó atrocitásokat. Mondjuk a Valtonnak. De kopaszhadosztályt is használ népszavazás megakadályozására.

d.j 2017.03.30. 11:48:21

@Wrex: Hazugság. Pont, hogy csak a CEU kerül nehéz helyzetbe, magyarul rá szabták a törvényt.

citrix 2017.03.30. 11:54:32

@ben2: Kedves nemzeti érzelmű honfitársam, az a helyzet hogy Gyuri bácsitól semmilyen formában nem kapok támogatást. Ellenben Orbánnal és a többi fideszes focihuszárral aki Soros ösztöndíjat kapott mint tudod Te is. Ellenben Te valamiért lekötelezettje vagy a rezsimnek testileg-lelkileg és anyagilag egyaránt. Ez a Te bajod vagy ha így jó hát élvezd a nemzeti áldást.

draft22 2017.03.30. 11:55:40

@Pipas: Tudomány értelmezésed tudománytalan, amúgy a "közgazdasági elemző" az kőkemény matek.

Pipas 2017.03.30. 11:59:30

@draft22: "Tudomány értelmezésed tudománytalan"

Ez egy blog, nem tudományos értekezés.

"amúgy a "közgazdasági elemző" az kőkemény matek. "

Az oktatóik közt egyetlen matematikus nincs, úgyhogy el tudom képzelni mennyire "kőkemény matek". A közgazdaságtan amúgy meg vallás és áltudomány.

Pipas 2017.03.30. 12:00:24

@d.j: "Pont, hogy csak a CEU kerül nehéz helyzetbe, magyarul rá szabták a törvényt. "

Nem, csak a CEU az egyetlen, amelyik hangosan rí!

Ballib cenzorok réme 03 2017.03.30. 12:22:45

Nekem meglehetősen racionálisnak tűnik Palkovics magayrázata:

index.hu/belfold/2017/03/29/ceu-rektor_vonjak_vissza_allamtitkar_nem_vonjuk/

"A CEU által felvetett problémákra az államtitkár elmondta, hogy a kormány kész nemzetközi megállapodást kötni az Egyesült Államok kormányával a CEU és a másik három érintett amerikai intézmény működésének rendezése céljából, ennek érdekében nyitottak a tárgyalásra, ezekre egy teljes év áll rendelkezésre.

A rektor felvetésére, miszerint ilyen szerződést a szövetségi kormány nem, csak New York állam kormánya köthet az egyetem vonatkozásában, az államtitkár megerősítette: erre is nyitott a kormány. A magyar kormány számára ugyanis éppen az a fontos, hogy a nemzetközi státusú egyetemek működtetésében az érintett államok szerepet vállaljanak, az esetleges problémákra közösen találjanak megoldást, ami jelenleg nem áll fenn.

Palkovics kitért arra is: az érintett egyetemek magyarországi tevékenységét a származási országok hatóságai nem követik figyelemmel, és a szabálytalanságok részben éppen erre vezethetőek vissza: a magyar hatóságoknak nincs joghatóságuk a külföldi képzésekre, a külföldi hatóságok pedig nem figyelnek oda ezekre.
A találkozón rektor - a tárca közlése szerint - elmondta, hogy a tervezett felsőoktatási törvénymódosítás súlyosan sérti az egyetem érdekeit, mert a működésének feltételévé teszi a jövőben egy nemzetközi szerződés megkötését. Ez a rektor félelme szerint el fogja lehetetleníteni az amerikai diplomák kiadását, illetve csorbítani fogja az egyetemi autonómiát, az akadémiai szabadság ügyét.

A rektor megerősítette, hogy az egyetem a jövőjét Budapesten, Magyarországon képzeli el, ezért kérte a törvénytervezet visszavonását.

Palkovics László erre válaszolta azt, hogy nem tartja indokoltnak a kormány a tervezet visszavonását."

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.30. 12:25:48

@Pipas: na mik a másik egyetemek? És miért kezdték már el az "elvtársak" a leCEU végzettségűzését mindenkinek aki nem lop a felcsúti KISZ titkár mellett?

koala kóla 2017.03.30. 12:27:30

1. A CEU hallgatóinak a 20%-a magyarországi, tehát nem magyar egyetem

2. A CEU nem egyetem, nem végez alapképzést, csak posztgradot

3. A CEU-t nem fogják bezárni, amíg nem lesz általános egyetértés az EUban Soros elüldözéséről

Ballib Cenzúrázók Réme 11 2017.03.30. 12:29:17

Hát ti hazaáruló liberális csicskák, ezt a napot sem bírjátok ki, hogy ne hajtsátok végre a napi Soros parancsot, hogy ott ártsatok Orbán Viktornak ahol csak tudtok?

Ha nem jött volna a 80-as években ez a mocskos liberális Soros és szervezte volna be a liberális ügynökeit áskálódni az akkori demokratikusan megválasztott népi hatalmi kormányunk ellen, akkor az országunkat nem érte volna ez a sorscsapás, hogy a megtévesztett nép megdönti Kádár János vezérünk Nemzeti Együttmüködési Rendszerét és bejönnek a nyugati multik és kiviszik a profitot az országból.
Akkor Orbán Viktorból már 1994-ben pártfőtitkár lehetett volna és akor nem kellett volna 2016-ig várnunk, hogy Kánánban éljünk, ezt Orbán Viktor már 1998-ra is elérte volna. Hát ezt köszönhetjük az összes mocskos Soros ügynöknek, ezek loptak el tőlünk 20 évet és még ráadásul a magánynyugdíj megtakarításunkat is.

Itt az idő hogy Orbán Viktor leszámoljon mindennel és mindenkivel aki Sorosnak csak a közelében is járt.

SOHA TÖBBET FIZETETT SOROS ÜGYNÖKÖKKEL TELI EGYETEMEKET ÉS KORMÁNYT, CSAK A FIDESZEST!

Tizenötmillió Magyarok 2017.03.30. 12:31:20

1. Bezáratni a sorosbérenc képzőket.
2. Oktatókat, diákokat letartóztatni, életfogytiglan börtönre itélni.
3. Teljes vagyonelkobzás, és az állampolgárság megszüntetése mellett kitiltani az országból.
4 Végül mindegyiket Dunába löni.

sírjatok 2017.03.30. 12:34:23

Itt főleg az a ballib oldal gondja, hogy mivel naponta háromszor bukik meg az Orbán, hetente négyszer megy tönkre az ország és havonta ötször van vége a demokráciának, már senki sem hisz ennek az ajvékolásnak. Még ha konkrétan a CEU ügyében igazuk is lenne, akkor se lenne semmi, mert a folyamatos vészmadárkodással meg nácidiktatúrázással sikeresen tették magukat teljesen hiteltelenné.

Geo_ 2017.03.30. 12:37:46

@ben2: Az engedély feltétele, hogy az adott egyetem ne csak bejelentve legyen a külföldi országban, hanem valódi oktatási tevékenységet is folytasson ott, illetve legyen államközi egyezmény arról, hogy melyik ország hatósága hivatott az adott intézményt ellenenőrizni.

Lófaszt, mama: az USA ilyen ügyben nem nem köt államközi egyezményt.
Majd a románoknak is megtetszik az ötlet - a magyar kormány tulajdonképpen az Erdélyben működő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem létét veszélyezteti.

morpho 2017.03.30. 12:40:16

@Geo_:
Ezt még nem rakták össze a nagytudásúak...

burgener 2017.03.30. 12:40:25

@Geo_: Ott a pont, a két erdélyi egyetemre termetnek veszélyes precedenst.

nniicckk 2017.03.30. 12:40:32

@nu pagagyí: "A rezsim manapság azonosítószám nélküli őrző-védőknek szervezi ki az állami ünnepségeken végrehajtandó atrocitásokat."

Azok az orzovedok nem viselnek csukjat, nem arcatalanul, nevtelenul utik verik az embereket. Nincs naluk fegyver, NEM LONEK A TOMEGBE, NINCSENNEK SORTUZEK, mint a libsik idejeben.

Geo_ 2017.03.30. 12:42:33

@Ballib cenzorok réme 03: az amerikai kormánynak nincs hatásköre ilyen szerződést kötni.

jaap 2017.03.30. 12:42:42

@ben2: "A CEU az egyetlen egyetem, amelynek nincs hazájában kampusza – vallja be sokadik viszontválaszra Palkovics. Vagyis ez a paragrafus kizárólag a CEU-val szemben támaszt feltételeket, mégpedig hatalmas anyagi feltételeket: a CEU minden szakát le kéne kettőznie New York államban. " Van még kérdésed, igen tájékozatlan barátom? Kizárólag a CEU ellen megy a dolog ha tetszik neked ha nem.

jaap 2017.03.30. 12:44:17

@Ballib cenzorok réme 03: "A CEU az egyetlen egyetem, amelynek nincs hazájában kampusza – vallja be sokadik viszontválaszra Palkovics. Vagyis ez a paragrafus kizárólag a CEU-val szemben támaszt feltételeket, mégpedig hatalmas anyagi feltételeket: a CEU minden szakát le kéne kettőznie New York államban. " Mindegy mit magyarázkodik szánalmasan a palkovics féreg kizárólag a CEU ellehetetlenítése a cél.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 12:45:03

@burgener: "@Geo_: Ott a pont, a két erdélyi egyetemre teremtenek veszélyes precedenst. "

Ott a pont. :(

jaap 2017.03.30. 12:46:02

@nniicckk: Be lehet fejezni a hazudozást, kis hülyegyerek. Nem volt csuklya és nem volt tömegbelövés. Semmit nem tudsz, nem voltál ott, nem láttad. Pofa be.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 12:47:47

@koala kóla: "egyetértés az EUban Soros elüldözéséről"

Kitüntetni kell, nem elüldözni. Soros György a legnagyobb magyar patrióta Széchenyi óta.

koala kóla 2017.03.30. 12:57:38

@morpho: Index elővette a slágerét.

A valóságban a teljes EUból lehívható keret 21 mrd euró 2014-2020ra - és ebből nincs levonva a fele akkora direkt befizetésünk az EUba

A 1,5 millió újarabra költött csak németországban elköltött flüchtlingpénz csak 2017ben pontosan ugyanannyi mint a magyar EU keret 7 évre

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 13:02:49

@koala kóla: A magyar GDP 30-40%-át kaptuk eddig az EU-tól nettóban. Látszatja nincs, csak letérkövezett főterek és EU-kompatibilis játszóterek.

koala kóla 2017.03.30. 13:10:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Az EU a pénzeket pántlikázva adja, ezért épülnek belőle hülyeségek, ezért vannak szlovákiában ugyanilyen játszóterek.

Persze a játszótér is jobb mint a semmi, de nem kéne túlpörögni, hogy a 13 év alatt kaptunk 1 évnyi GDP 30-40%-át, aminek nagyobb részét direktben a multikra költöttük, kisebb részét értelmes beruházásokra.

morpho 2017.03.30. 13:16:12

@koala kóla:

Ez nem az index slágere. Ezt a magyar kormány rendelte. Az index csak leírta az eredményt. Amit hantázol, az kurva érdekes, csak a lényegen nem változtat semmit. Az EU pénzek jelentős részét Orbánék ellopták. Ennyi. A csehek, a szlovákok és a lengyelek is fizetnek be az EU-ba és ott is komoly a német érdekszféra, mégis sokkal jobb a teljesítményük. Tudod mi az oka? Az, hogy ott nincs Orbán. Tényleg, te miért véded ezerrel, hogy Orbán és brigádja lopja a közpénzt, többek közt tőled is. Ez neked miért jó????

sas70 2017.03.30. 13:20:27

"Majd ha olyan dolgok történnek, mint Oroszországban, akkor sírjatok, libsik"
Sőt még az É-koreai színvonalat is elérhetjük, akkor lesz aztán igazán a jó világ!

koala kóla 2017.03.30. 13:40:59

@morpho: 'A csehek, a szlovákok és a lengyelek is fizetnek be az EU-ba és ott is komoly a német érdekszféra, mégis sokkal jobb a teljesítményük.'

Nem éppen. 2010ig volt jobb a teljesítményük, mert a szlovákoknál már 2004től egykulcsos, alacsony SZJA volt és 40%-os államadósság. Mi pedig 2010 óta ezen dolgozunk, nem csoda, hogy Magyarország minden gazdasági mutatója javulóban van.

morpho 2017.03.30. 13:44:46

@koala kóla:
Amit írtál az konkrétan nem igaz és Magyarországon egyedül a korrupciós mutató emelkedik, semmi más. Nincs GDP növekedés, a beruházások a 20 évvel ez előtti szintre estek vissza és te itt nyomod a kormánypropagandát. Fasza!

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.30. 13:51:21

@koala kóla: De éppen "elvtárs". A magyar gazdasági mutatók szinte kivétel nélkül romlóban vannak hiszen az EU pénz amire alapulnak a mutatók már nem jön olyan szépen. Ezért is hagynak le egyre gyorsabban. 5-10 év múlva integetünk a románoknak is.

koala kóla 2017.03.30. 13:51:39

@morpho: A GDP növekedés ebben a ciklusban 4-5%-kal magasabb átlagosan, mint a 2006-10esben, amit anno az EU pénzeken kívül még a hitelfelvétel is fütött.

Nem mintha nem lehetne magasabb, mint az átlag 2,5%, de emiatt biztos nem a baloldalra fogjuk lecserélni Orbánt.

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.30. 13:54:49

@koala kóla: a gazdasági világválság meg különösen fűtötte a GDP növekedést! Lásd mindenhol GDP ugrás volt 2008-2010-ig, annyira befűtött :D

morpho 2017.03.30. 13:56:33

@koala kóla:
Attól, hogy hülyeségeket hazudozol, még nem változik semmi! Nézz már rá a gazdasági mutatókra te nagytudású. Ha nem lenne EU pénz, a magyar GDP 0,1%-kal nőne ami gyakorlatilag nulla. Ja és rádobtak még 3000 Mrd manyup vagyont, az például hol van? Egyébként meg elfelejted, amikor a németekkel példálózol, hogy amúgy a két német meg egy japán autógyár dobja össze a magyar export 80%-át. Ha az se lenne, semmi nem lenne. Az egész magyar gazdasági teljesítmény egy nagy kövér nulla, miközben annyi pénz ömlik be az országba, mint még soha!!! De szerinted ez így fasza! Miért??? Neked ez így miért jó???

koala kóla 2017.03.30. 14:01:47

@fidesz maszop dk egykutya: Orbánnak szerencséje van, mindig. Az EU csatlakozás előtt is.

A ballib peches, szomorú dolog ez.

ben2 2017.03.30. 14:03:13

@d.j:

"arra sem voltak felkészülve, hogy a csőcselék szabályos háborút fog kezdeményezni Budapest belvárosában. Ezért volt hiányos a felszerelés, ezért születtek rossz döntések a felső vezetésben és a helyszínen egyaránt. "

A csőcseléken kívül olyanokat is félholtra vertek, akik egy szabályosan bejelentett ellenzéki ünnepi rendezvényről tartottak hazafelé. A mellékutcákban útjukat állták és kérdezés nélkül ütöttek. De olyan is előfordult, hogy az egyik úttorlasznál a rendőrök átengedték az embereket, hogy a kocsijukhoz jussanak, majd egy másik különítmény rájuk támadt és rabosította őket. Az áldozatok között olyan - jobboldalisággal nehezen vádolható - arcok is voltak, mint pl. a Tilos Rádió munkatársai.
Ha pedig a rendőrség hibázott, akkor miért tüntették ki utána a teljes rendőri felső vezetést? Bizonyára mert annyira demokratikusan és az európai normáknak megfelelően verték az embereket...

Ehhez képest ma a szerencsétlen Juhász Péterék bártan kimehetnek sípolni egy állami rendezvényre, miközben a fokozott rendvédelem pont azért van jelen, hogy az amúgy jogosan feldühödött tömeg meg ne verje őket.

koala kóla 2017.03.30. 14:04:18

@morpho: EU pénz 2010 előtt is volt, sőt a hitelt is vették fel ezerrel, ennek ellenére 4-5%kal kisebb volt az átlag GDP emelkedés.

2007ben 1% volt a magyar GDP emelkedés, a szlovák 9% volt.

Ma a GDP emelkedés ma ugyanannyi, mint Szlovákiában. A ballib nagyon peches, sajnos.

ben2 2017.03.30. 14:05:17

@morpho:

Mondjál legalább egy olyan lényeges gazdasági mutatót, ami 2002-2010 között folyamatosan javult, majd 2010-2017 között folyamatosan romlott.

morpho 2017.03.30. 14:09:50

@koala kóla:

Bocs, de ez nettó kormánypropaganda. Alternatív valóság. Nem érdekel.

koala kóla 2017.03.30. 14:13:35

@morpho: Tudom hogy nem érdekel, de a válság előtti GDP adatokat és a mostaniakat te is összehasonlíthatod Szlovákiával, csak szemellenzővel ez nehéz.

Pipas 2017.03.30. 14:14:04

@morpho: "Miért??? Neked ez így miért jó??? "

Szerintem neki azért jó, mert nem abban az elképzelt valóságban él amiben te. Figyu: ne áltasd magad azzal az álommal, hogy nem értik az emberek amiket beszélsz, igazából nem hiszik el. Nyilvánvalóan nem igaz amit mondasz... mint a gazdid. :D

morpho 2017.03.30. 14:15:59

@koala kóla:

Megnéztem egy csomó statisztikai adatot. Neked is javaslom. sokat segít. Ja de neked nem dolgod a valósággal foglalkozni. Ide kell tolni a kormánypropagandát, ez a dolgod. Hát akkor hajrá, sok sikert, de ugye nem baj, ha én ezt nem teszem a magamévá?

koala kóla 2017.03.30. 14:17:16

@morpho: Nem, semmit sem néztél meg, ezért írsz szoci paneleket. Mert az adatokat nem tudod cáfolni.

'EU pénz 2010 előtt is volt, sőt a hitelt is vették fel ezerrel, ennek ellenére 4-5%kal kisebb volt az átlag GDP emelkedés.

2007ben 1% volt a magyar GDP emelkedés, a szlovák 9% volt. '

morpho 2017.03.30. 14:18:02

@Pipas:
Lehet, hogy magadból indulsz ki, de nekem nincs gazdim. Viszont a helyzet az, hogy pont ma hoztak nyilvánosságra egy adatsort, amit fent belinkeltem, amit ti nagyvonalúan leszartok és rámkiabáljátok, hogy hazudok. Lehet ezt csinálni, engem nem zavar különösebben, de attól még nem lesz úgy, ahogy mondod.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:18:10

@koala kóla: "Az EU a pénzeket pántlikázva adja"

Megmondja, milyen dolgokra lehet költeni, és mi mondjuk meg, pontosan milyen szarra.

Ha nem "pántlikázza" fel az EU, akkor csak mégtöbb stadion épült volna, meg vadászház a párttagoknak...

A "pántlikázással" együtt hatalmasat fejlődhetett volna a gazdaság, infrastruktúra. Amire meg nem ad az EU, azokra költhettünk volna a felszabaduló összegekből. Ez nem történt meg. A saját faszságunkat hülyeség a bőkezű adományozóra kenni.

ben2 2017.03.30. 14:19:03

@jaap:

Még egyszer, mert látom csak nem akarod megérteni: nem a CEU ellen megy a törvény, hanem a kamu diplomák ellen.
A CEU azért került nehéz helyzetbe, mert az egyetlen a _nem kamu_ egyetemek közül, ami a saját országában nem rendelkezik oktatási intézménnyel és nem végez oktatási tevékenységet, illetve New York állam vezetése sem rajong annyira Sorosért, hogy kezüket-lábukat törve leüljenek a magyar kormánnyal rendezni a CEU ügyét.
Ettől viszont még a CEU-nak nem jár automatikusan mentesség semmilyen törvény hatálya alól és főleg nem kell visszavonni a törvényt.
Ha a CEU támogatói az energiáikat mondjuk arra fordítanák, hogy New York államnál lobbizzanak a CEU-nak előnyös államközi egyezmény letárgyalásáért, aminek akár része lehet az is, hogy a CEU mentességet kap az anyaországban lévő kampusz követelménye alól ahelyett, hogy újfent telesírják a médiát, akkor minden különösebb vergődés nélkül pontot lehetne tenni az ügy végére.
Csakhogy itt nyilvánvalóan nem a helyzet rendezése a cél, hanem a balhé.
Már csak az nem világos, hogy miért. A CEU-nak nem segít, a ballibek szavazatot nem nyernek belőle, de legalább a CEU ellen hergelik a többséget,

morpho 2017.03.30. 14:19:06

@koala kóla:

Még tízszer írd le légyszi!!!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:19:49

@koala kóla: "Mi pedig 2010 óta ezen dolgozunk, nem csoda, hogy Magyarország minden gazdasági mutatója romlóban van. "

Nem csoda. :))

morpho 2017.03.30. 14:21:04

@ben2:

Ne álltasd magad, a CEU ellen megy a törvény. Bármit bedobnak Orbánék, te mögé állsz és megmagyarázod, hogy az miért jó??

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:21:07

@ben2: "a CEU ellen megy a törvény"

Bizony! Kizárólag. Ezt csak a legelvakultabb fidesz hívők tagadják.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:25:03

@Pipas: "nem hiszik el. Nyilvánvalóan nem igaz amit mondasz."

Például nem hiszik el, hogy a gazdájuk tolvaj. Peig bevallotta. De akkor se hiszik. Nyilván hazudott Az Ember Aki Még Sose Hazudott.

CoolKoon 2017.03.30. 14:27:08

@Wrex: "nincs igazad" - Ja. Mert biztos csak a hangok beszélik be nekem, hogy érezni a hozzászólásaidból némi ordító elfogultságot.

"Másodszor is, itt épp te és a ceuhívők magyarázzák vadul félre az új törvényt." - Nem kell azon semmit félremagyarázni. Elég elolvasni azt, ami benne van, összevetni a valósággal, és rögtön kiderül, hogy kilóg a lóláb.

"nincs az új törvényben semmi olyan amit lehetetlen teljesíteni, úgyhogy ez a "véletlenül se felelhessen meg neki" egész konkrétan hazugság. Meg tudna felelni, csak az macerás" - Ja. "kicsit" macerás. Tudod te, hogy mennyi ideig tart tető alá hozni egy nyomorult államközi szerződést bármiről is?! A legjobb esetben is évek! De persze, nem diszkrimináció, nem kitolás, és tiszta véletlen, hogy a törvény miatt a CEU-nak gyakorlatilag be kéne zárnia. Mi ezen a hazugság? Az, hogy vannak, akik kimondják a háttérben lappangó, sunyin elhallgatott tényeket?

"és ezért a jól bevált libbant módszert alkalmazva diszkriminációznak meg fasisztáznak." - Nézd, én személy szerint (a fityeszes férgekkel ellentétben) semmit nem tartok fontosabbnak az oktatásnál. Ezért be kell vallanom, hogy igen, kinyílik a bicska a zsebemben, amikor legitim egyetemek bezáratásáról hallok. Ezen kívül mélységesen megvetek mindenkit, aki egyetemeket lehetetlenít el, zár be, vagy tilt be (ebből ered jelentős részben a tótok és a románok iránti megvetésem is). Ezzel pedig véleményem szerint az egyetemet végzett emberek igen jelentős része ugyanígy van. Ezért sem lep meg, hogy megkongatta a vészharangot gyakorlatilag a teljes egyetemi élet, még az MTA elnöke is nyilatkozott.

"A CEU számára ugyanez a lehetőség áll fenn most: átugorja a lécet, vagy sértődötten hisztizik, hátha kedvezményt kap (nem fog)." - Te mégis miről beszélsz?! A fideszes rohadékok egy olyan törvényt akarnak elfogadni, aminek a teljesítése NEM a CEU-tól függ. Vagy te komolyan azt képzeled, hogy a CEU-n múlik az, hogy a pszichopata Trump és a rohadék Vityacsászár aláfirkantanak valami fecnit? Ennyire cinikus vagy?

CoolKoon 2017.03.30. 14:30:52

@morpho: Perszehogy. A kognitív disszonancia csodákra képes....

koala kóla 2017.03.30. 14:35:46

@CoolKoon: A fidesz Soros ellen és a kamudiplomák ellen változtat tv-t.

A médiavisszhang kizárólag a CEUra koncentrál, nem a 20 másik intézményre, ami azért jó, mert így listát lehet írni Soros médiájáról.

Az időzítés azért van MOST, mert Sorost a jelenlegi amerikai rezsim sem komálja, így most van lehetőség arra, hogy megszabaduljanak tőle.

Bár ez nem valószínü, tekintve hogy az NGO-kkal sem történt eddig semmi, a dumán kívül.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:37:53

@Wrex: "átugorja a lécet"

Hííííhhíhhhhhhíííí. Átugorja a lécet őrült költségekkel, rohamtempóban 2 év alatt, mire a csúti geci 2 nap alatt egy újabb, magasabb lécet tesz elé. :))

A fideszesek minden patkányságot simán megindokolnak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:40:33

"Ágoston László érdekes kísérletbe fogott: kiposztolt egy iszlám világot méltató szöveget a közösségi oldalra, majd az írást meg is hirdette Orbán Viktor követői számára (azaz, hogy biztosan eljusson a poszt a rajongók falára).

A szép szavak azonban nem valami ballib migránssimogató korteskedése, hanem Orbán Viktor 2015-ben, arab bankárok előtt elmondott beszédének részlete

Ágoston szerint a "tréfát" követően néhány óra alatt gyakorlatilag elöntötte oldalát a gyűlölet, volt, aki elküldte a picsába és volt, aki azt kérdezte, ki ez a beteg elme? Pedig ő csak arra volt kíváncsi, mennyire fogják Orbán hívei meggyűlölni azért, "amit a miniszterelnöknek szó nélkül elfogadnak"."

Híííhíhíhhíhhíhíhhííííííííííííííí!! :))

CoolKoon 2017.03.30. 14:42:56

@ben2: "minden különösebb vergődés nélkül pontot lehetne tenni az ügy végére." - Látom, az eszement gazdáid tényleg ezt hiszik. Vagy legalábbis ezt terjesztik. Mintha azt hinnék, hogy mindenki annyira hülye, hogy nem tudja, hogy egy államközi szerződés letárgyalása évek kérdése.

"Csakhogy itt nyilvánvalóan nem a helyzet rendezése a cél, hanem a balhé." - Ja. Mert a "sorosbérencek" azok, akik egy nagynevű egyetemet akarnak beszántani, mi?

"Már csak az nem világos, hogy miért." - Pl. azért, mert a gazdáid által idomított fideszdroidokon kívül mindenki érti, hogy az új törvény "mellékhatásaként" ellehetetlenül a CEU.

"A CEU-nak nem segít, a ballibek szavazatot nem nyernek belőle, de legalább a CEU ellen hergelik a többséget," - A CEU-n jelen pillanatban az segítene, ha legalábbis finomítanának a törvényen. De hát az nem tehetik meg, mert akkor nem lenne hivatkozási alapuk az egyetem beszántására ugye.....
Az meg igazán senkit nem érdekel, hogy az állandó piálás miatt a szakközépből is kibukott fideszesek mely egyetemet szeretik, és melyiket nem. Ők oda az agyhiányuk miatt úgyse tehetik be a lábukat.

jaap 2017.03.30. 14:44:18

@ben2: Funkcionális analfabétákkal nem foglalkozom. Ha nem érted amit palkovics mond az a te dolgod. Kifejezetten a CEU-ra találtak ki egy paragrafust aminek nem fog tudni megfelelni. Az egész csak és kizárólag erről szól. A sajtótájékoztató hangfelvételét nem tudom linkelni ha megtalálod hallgasd végig, tanulságos. Csak sokadszori kérdésre ismeri el palkovics a törvényjavaslat valódi célját. Miután nemcsak a lóláb hanem az egész ló kilóg...

jaap 2017.03.30. 14:46:30

@koala kóla: Nem. Az időzítésnek egész más oka van. Persze ha te csak a királyi médiából tájékozódsz akkor fingod sincs az okról :D

jaap 2017.03.30. 14:48:08

@koala kóla: Nem. Az időzítésnek egész más oka van. Persze ha te csak a királyi médiából tájékozódsz akkor fingod sincs az okról :D

CoolKoon 2017.03.30. 14:49:10

@jaap: Na, éspedig? Erre én is kíváncsi lennék....

CoolKoon 2017.03.30. 14:52:28

@koala kóla: "A fidesz Soros ellen és a kamudiplomák ellen változtat tv-t." - Igen, ez eddig kiderült.

"A médiavisszhang kizárólag a CEUra koncentrál, nem a 20 másik intézményre, ami azért jó, mert így listát lehet írni Soros médiájáról." - És? Lekapcsolják a teljes nem kormánydroid sajtót? Annyira még ezeknek a rohadékoknak se nagy a hatalmuk. Pláne ha külföldre költöznek ezek a csatornák....

"Az időzítés azért van MOST, mert Sorost a jelenlegi amerikai rezsim sem komálja, így most van lehetőség arra, hogy megszabaduljanak tőle." - Igen. A csuti paraszt arról fantáziál, hogy Trump majd 180 fokos fordulatot tesz az amerikai külpolitikában. Csak hát ilyen nincs. Nem is volt, és nem is lesz.

"Bár ez nem valószínü, tekintve hogy az NGO-kkal sem történt eddig semmi, a dumán kívül." - Én személy szerint azt hittem, hogy (mint addig oly sokszor) a rohadt vasárnapi boltzárat se fogják megszavazni, hisz hányszor el lett vele küldve már a KDNP a francba. Erre mégis megszavazták.

koala kóla 2017.03.30. 14:53:27

@CoolKoon: 'Az meg igazán senkit nem érdekel, hogy az állandó piálás miatt a szakközépből is kibukott fideszesek mely egyetemet szeretik, és melyiket nem. Ők oda az agyhiányuk miatt úgyse tehetik be a lábukat.'

A magyar politikai elitben senkit sem az CEU képzett ki, se a baloldalon se a jobbon, hiába van már itt 25 éve.

Ergo ez nem egy magyar oktatási intézmény.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:54:50

@koala kóla: "így listát lehet írni Soros médiájáról"

A független médiáról, amit nem taposott még el a csúti geci. A többi csak hazug fideSSszócső. Látom, neked is csak ezek vannak bekötve.

koala kóla 2017.03.30. 14:56:41

@CoolKoon: Trump nagyon is utálja Sorost és azt amit Soros képvisel.

Orbán lehetséges, hogy most megpróbál provokálni, hogy bevédik-e a CEU-t, ennyi.

nu pagagyí 2017.03.30. 14:56:48

@koala kóla: Visszaböfögted a propagandát. Igen, Orbán egy szaros diktátor. Mindent megszüntet, ami nem a rezsimet szolgálja. Felesleges törvények mögé bújni, amit éppen most hoznak, szándékaik pont azok és pont olyan primitívek, ahogy te is kifejtetted.

koala kóla 2017.03.30. 14:58:02

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: A Magyarországtól, magyaroktól független, külföldi érdekek szócsöve sajtót én nem nevezem se függetlennek, se hasznosnak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:58:21

@koala kóla: "senkit sem az CEU képzett ki"

Most döntsd el, hogy mi a bajod, ha képez, vagy ha nem képez.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 14:59:31

@koala kóla: :)) Pontosan milyen érdekek? A magyar demokrácia? Az miért baj? Orosz érdekeket kéne felvállania, mint orbánnak?

koala kóla 2017.03.30. 14:59:31

@nu pagagyí: Ok, ezt már hallottuk, de Orbán a lediktátorozás után is 2/3ot kapott.

A CEU mellett az emberek nem fognak kiállni, csak a sajtó egy része. A valódi kérdés, hogy amerikából ki áll ki a CEU mellett.

nu pagagyí 2017.03.30. 14:59:41

@koala kóla: Éppen most olvashatod, hogy a rusnya képű kormányszóvivő (Kovács Zoltán) is a CEU-n végzett, de nyilván vannak többen is, hiszen jó ajánlólevél EU-s munkákhoz.

koala kóla 2017.03.30. 15:01:07

@nu pagagyí: Szerinted a szóvivők a politikai elithez tartoznak? Szerintem hasznos idióták.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:01:16

@koala kóla: "Orbán lehetséges, hogy most megpróbál provokálni"

orbán provokációjának eredménye:

"Nincs magyar a legjobb egyetemek között"

eduline.hu/felsooktatas/2016/8/15/Eloszor_kerult_kinai_egyetem_az_elitek_koze_M5VUWE

Pedig pár éve még több is volt.

jaap 2017.03.30. 15:01:57

@CoolKoon: Az okra? Miután a Emberjogi Bíróság elítélte ki hazánkat 2 migránsügyben is az elmúlt napokban, ráadásul az ellenoldal jogi képviseletét egy soros bérencnek kikiáltott szervezet vitte, így a tervezettnél sokkal korábban, simán bosszúból nyújtották be a tervezetet. Csak azért, hogy a két ítéletre kemény választ adhassanak nem törődve semmivel.

koala kóla 2017.03.30. 15:02:45

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Hogy jönnek ide az oroszok?

Soros sem amerikai érdekeket prédikál, csak a saját vonalát, ami éppen megbukott amerikában.

nu pagagyí 2017.03.30. 15:02:52

@koala kóla: Szaddam Husszein hány százalékot kapott az utolsó választáson? Na ugye! Minél inkább van okuk félni az embereknek a rezsimtől, annál nagyobb lesz a szavazatarány. Aztán majd elzavarják, de nem választáson.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:04:13

@CoolKoon: "Na, éspedig?"

Mert gecíííí. A legjobb haverja is megmondta. :))

koala kóla 2017.03.30. 15:04:17

@nu pagagyí: Az emberek nem félnek. A Soros bérencek szarták össze magukat, úgy tünik.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:05:07

@koala kóla: Több magyar egyetem a listán. A szegedi egyetem, meg az elte, ha jólemléxem. Guglizz rá.

koala kóla 2017.03.30. 15:06:08

@jaap: Meg kell torolni az elfogadhatatlan ítéletet, amit Soros intézett a bangladesieknek a magyarok ellen.

Persze kollaborált ő a nácikkal is a zsidók ellen anno, mit vártál tőle?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:06:10

@koala kóla: "Az emberek nem félnek."

A rasszista fideszes gyűlölködők rettegnek a két éves uszító plakátkampány miatt.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:07:09

@koala kóla: "Meg kell torolni az elfogadhatatlan ítéletet"

Ki kell lökni a bírákat az 5. emeletről. Putyini tempó.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:09:05

@koala kóla: Egyszer kapcsold ki a habonymédiát, egy új, szabadabb, tágasabb, boldogabb világ nyílik meg előtted.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:12:18

@koala kóla: "Hogy jönnek ide az oroszok?"

A csúti geci idegen érdekek szócsöve, nem Soros György.

Az oroszoké.

koala kóla 2017.03.30. 15:12:42

Soros mellett senki nem fog kiállni, a külföldi sajtó egy része is követeli, hogy küldjük a picsába:

www.breitbart.com/london/2017/03/29/soros-ngos-cry-foul-hungary-tough-new-migration-rules/

Ezen kívül a legrangosabb egyetemek listáján 4-5 magyar egyetem is fent van, de a CEU-t hiába kerestem:

www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

nu pagagyí 2017.03.30. 15:13:10

@koala kóla: Szargyártó is ezzel kezdte. Amúgy a politikai "elit" nagy része valóban nem a CEU-n végzett, de elnézve mekkora a homály, valószínűleg máshol sem. Talán az Ecserin vehetett egyik-másikuk diplomát. Papíron Németh Szilárd is diplomás, az univerzális Tállairól, vagy Kósáról nem is szólva, de nekem egyik sem tűnik sem értelmesnek, sem tanultnak.

Nagyorrú Barbi 2017.03.30. 15:13:19

Sandia Bandita megint füvezett. A Momentánnal (sic!) akarsz valamit kezdeni? Ha igen, menjetek el mind az 5 taggal kukázni. Az olvasók is jobban járnak...

koala kóla 2017.03.30. 15:21:48

@nu pagagyí: Ha jól emléxem az elitből eddig feri diplomájával kapcsolatban volt homály.

A véleményem:

1. 20% magyar tanul ott - 25 éve, ennek ellenére semmilyen magyar döntéshozó sem tanult ott

Tehát, vagy az van hogy az USAban akkreditált diplomájukkal azonnal lécelnek, ami az országnak egyértelmüen rossz, hiszen ebben az esetben agyelszívó intézmény.

Vagy, ki tudja hol vakondokoskodnak Soros érdekében, vagy nem, mint a kormányszóvivő.

Nekem egy CEUn végzett haverom van, persze előtte végzett rendes egyetemet, mert a CEUn nincs alapképzés. Utána sok pénzért 2 évet járt a CEUra. Ma egy magyar középvállalatot irányít - amit az apja épített fel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:23:29

@koala kóla: 2011. június 13: "Elsőként a 301-400-as csoportban bukkan fel magyar egyetem, a Szegedi Egyetem, amelyről jelzik, hogy azt Magyarországon az első, illetve második legjobb egyetemnek tekintik. Az ötszázból ez az egyetlen rangsorolt magyar egyetem."

kuruc.info/r/7/80527?fb_comment_id=10150215305644385_16930765

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 15:26:58

@koala kóla: "semmilyen magyar döntéshozó sem tanult ott"

Az ország tragikus állapotát elnézve ez nagyon erős érv a CEU mellett!

koala kóla 2017.03.30. 15:28:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Itt van neked tavalyi, hogy ne kelljen ilyen öreg forrásokkal foglalkozni:

www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

A CEU nincs rajta, de több magyar is van ott.

jaap 2017.03.30. 15:36:43

@koala kóla: Soros intézett??? Bazmeg te hülye vagy. Nem kicsit, nagyon!

nu pagagyí 2017.03.30. 15:38:01

@koala kóla: "Ezen kívül a legrangosabb egyetemek listáján 4-5 magyar egyetem is fent van, de a CEU-t hiába kerestem: "

Szakonként kell keresni. Az élettudományok, vagy orvosi területen nyilván nem villog a CEU.

Keresd a "Sociology", vagy a "Politics & international studies" szakoknál. Az egyetem nevének keresőjébe azt írd be "central", ne pedig ceu.

Szilárd vélemény 2017.03.30. 15:40:46

@koala kóla: végigolvastam a kommentjeidet. Ritka szervilis, szolgalelkű ember vagy. Az a baj hogy hiába mondanék észérveket, te is mint minden fideszes hívő (mert ez már vallás) azt mondja vissza, amit a szájába adnak.
Engem nem érdekel sem Orbán, sem Gyurcsány, sem Vona. Engem az érdekel hogy egy normális országban lehessen élni, ahol véleményszabadság és párbeszéd van és ahol a politikusok legalább részben az emberekért tesznek.
A CEU egy elismert, jó, magyar egyetem, külföldi támogatókkal is. A kamuegyetemeket meg kell szüntetni, de pont hogy egy nívós, elfogadott egyetemet kellene kivételként kezelni. A törvényjavaslat előtt lehetett volna egyeztetni, akár nekik felmentést adni olyan kötelezettségek alól, amit egyértelmű nem tudnak teljesíteni.
És nem sorosert, nem másért, hanem azért hogy ne legyen szegényebb egy jó egyetemmel a magyar kultúrális élet.
Remélem nem mocskolódva megérted mi ezzel a baj.
Nálam bevallom ez volt az utolsó csepp. A léc Heinekent még átléptem, de ezt már nem fogom. Minden ismerősöm megpróbálom meggyőzni, hogy jövőre menjenek el szavazni és mindenképpen a fidesz ellen szavazzanak. Mindegy kire, csak ellenük.
A szomorú az, hogy sok fideszes idióta multinál, vagy külföldi tulajdonú cégnél dolgozik és nyomják a fideszes propagandát. Kár hogy ezek a cégek nem így lépnek ellenük, ahogy a kormány bánik ezekkel a cégekkel. Aztán megnézném amikor magyar céghez kell menniük dolgozni minimálért, szarabb által szarabb munkakörnyezetbe.

nu pagagyí 2017.03.30. 15:41:29

@koala kóla: Szerintem ebben az országban a rezsim kiszolgálóin kívül mindenkinek rossz.

ben2 2017.03.30. 15:41:50

@jaap:

"Ha nem érted amit palkovics mond az a te dolgod. Kifejezetten a CEU-ra találtak ki egy paragrafust aminek nem fog tudni megfelelni. Az egész csak és kizárólag erről szól."

Pontosan értem, amit Palkovics mond, csak éppen nem akarom politikai indulatoktól vezérelten szándékosan félreértelmezni.
A vitatott paragrafust nem célzottan a CEU-ra találták ki, hanem a kamu egyetemek kiszűrésére.
Ha egy külföldön bejegyzett oktatási intézmény nem végez oktatási tevékenységet az anyaországában, akkor az erősen kamu gyanús, ennek belátásához nem kell Orbán spiclijének lenni. A magyar állam viszont nem vizsgálódhat külföldön, hogy egy ott bejegyzett oktatási intézmény hogyan működik, ezért tették meg feltételül, hogy rendelkezzen az anyaországban megfelelő épülettel, mert akkor jó eséllyel nem csak papíron létezik.
Ezt csak az nem érti, aki nem akarja érteni.

Na most a CEU kétségtelenül kellemetlen helyzetbe került, mert egy olyan szervezet működteti, ami ugyan az USA-ban van bejegyezve, de valamiért az alapcélja a középeurópai országok boldogítása, ezért nem tartozik a fő tevékenységi körébe az USA-n belüli oktatás, ugyanakkor az USA-ban is érvényes diplomát állít ki.
Palkovics világosan elmondta, hogy értik a CEU speciális helyzetét és partnerek a rendezésben, de nem fognak a kedvükért változtatni a törvényen és pláne nem fogják a CEU-t a törvény fölé helyezni.

Ennyi a történet, aki továbbra is részt akar vállalni a szokásos ballib fingreszelésben vagy ki van éhezve a napi betevő demokráciasirató fröcsögésre, ám mantrázza nyugodtan, hogy az egész a CEU ellen lett kitalálva, a tényeken nem változtat.

koala kóla 2017.03.30. 15:43:41

@nu pagagyí: Ezek kamuszakok.

Magyarországon mérnök és szakmunkáshiány van, politológusból és filozófusból nincs hiány.

nu pagagyí 2017.03.30. 15:45:40

Ha így haladunk, lassan csak a szotyolázás lesz engedélyezett tevékenység. És persze ami engedélyezett, az egyben kötelező is lesz, mert a sunnyogás is büntetendő.

koala kóla 2017.03.30. 15:50:23

@Szilárd vélemény: 'végigolvastam a kommentjeidet. Ritka szervilis, szolgalelkű ember vagy.'

- köszönöm a megszólítást!

'A CEU egy elismert, jó, magyar egyetem, külföldi támogatókkal is. A kamuegyetemeket meg kell szüntetni, de pont hogy egy nívós, elfogadott egyetemet kellene kivételként kezelni. '

- azt nem tudom, hogy meg kell-e szüntetni, bár Soros ügyködése egyéb NGO-in keresztül szerintem egyértelmüen nemzetellenes és bevándorláspárti, globalista. A CEU nem magyar, a diákjainak 20%-a magyar, és a politikai elitből senki. A CEU nem egyetem hagyományos értelemben, mert nem kínál alapképzéseket. Az hogy nívós-e, nem tudom, e szerint a lista szerint nem az:

www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016

'Nálam bevallom ez volt az utolsó csepp. A léc Heinekent még átléptem, de ezt már nem fogom. '

- nem meglepő ha te ebben az ügyben Heinekenpárti voltál, a magyarok viszont nem így gondolkodnak és a székelyek sem.

Jakab.gipsz 2017.03.30. 16:01:05

@CoolKoon: Ám legyen, ha már egyszer meg kérdezted mit értek " a liberalizmus fogalma paradoxon " kifejtem kicsit bővebben is.
A kérdés így is megfogalmazható, mitől gondolkodunk szabadon, ha amit tudunk, egymástól tudjuk, (ez a kérés lett Spinoza veszte, ezért érint a teológiát is). Más megközelítésben, részletesen kifejti K. Popper A nyitott társadalom és ellenségei című művében 523-525 o. minél inkább szabadon gondolkodol annál inkább leszel kevésbé szabad. A patthelyzetet Habermas megkísérelte feloldani, a népszuverenitás törvény alkotási procedúrájának elvével, ami viszont tautológia, azaz körkörös állítás, önmaga létezését önmaga létezésével igazolja. (ha óhajtod bemásolom neked a kifejtését, de megtalálhatod a ( Fakticitás és érvényesség (.. )1992- ben kelt dolgozat).

Gondolom ezért veszekszik mindenki mindenkivel, mert a paradoxonok és a körkörös állításokból szőtt jogállam elmélet szükségszerűen katasztrófát okoz. És ez ellen még a jós isten Soros Gyuri sem tehet semmit.

jaap 2017.03.30. 16:01:51

@ben2: Oké, te vagy palkovics szóvivője.

Szilárd vélemény 2017.03.30. 16:02:10

@koala kóla: hasonló választ vártam.

Jó egyetem. Hidd el. Legalábbis sok szak. Nyilván vannak itt is mint mindenhol jobb és rosszabb szakok is. De egyetemi szinten, Magyarországon és világszerte elismert diplomát ad. És ez a fontos. Piacképes.

Globalizáció van aki szerint jó, van aki szerint rossz. De ezt rábízzák a legtöbb felsőoktatási intézményben tanulóra, ahogy az is mindegy hogy liberálisok, konzervatívok, radikális jobboldaliak vagy kommunisták. Teljesen mindegy.

Azt meg értse már meg minden fideszes, hogy a Csíki is holland résztulajdonú. Ehhez nem kell nagy kutatómunka, csak meg kell nézni a tulajdonosi hátterét. Az egész egy jó marketing fogás volt. Ha jó a sor akkor is inni fogják, ha más a neve. Aki a kőbányait szereti az nem fog Heinekent inni ha átnevezik a kőbányait sobanyaira. És ha már itt tartunk ez egy másik állam bírósága által törvényesen meghozott ítélet volt. Ez nem beavatkozás más szuverén állam ügyeibe?

nu pagagyí 2017.03.30. 16:04:47

@koala kóla: Akkor add be a gyereked szakmunkásnak. Abból van a legnagyobb hiány.

koala kóla 2017.03.30. 16:10:48

@Szilárd vélemény: 'Jó egyetem. Hidd el. Legalábbis sok szak. Nyilván vannak itt is mint mindenhol jobb és rosszabb szakok is. De egyetemi szinten, Magyarországon és világszerte elismert diplomát ad. És ez a fontos. Piacképes.'

A hit szép dolog, én egy listát mutattam neked. Ezzel együtt sem gondolom, hogy be akarják zárni.

'Azt meg értse már meg minden fideszes, hogy a Csíki is holland résztulajdonú.'

Hollandiában van bejegyezve, a tulajdonosa szlovákiai magyar. Miért gondolod, hogy át lehet verni a magyar embereket? Minden határon túli magyar tudja hogy a baloldal gyülöli a magyarokat. Így is viszonyulnak hozzájuk.

jaap 2017.03.30. 16:12:07

@ben2: Pusztán okulásodra megy, hogy kamunak minősíted a CEU-t: "A CEU ugyanis két egyetem szimbiózisában működik. Az egyik a New York-i bejegyzésű Central European University, a másik pedig a budapesti bejegyzésű Közép-európai Egyetem. A két egyetem két külön jogi személy, valójában viszont egy, hiszen a CEU csak így tud amerikai diplomát is adni a hallgatóinak. A kormány tehát "csak" annyiban lehetetlenítené el a javaslattal a CEU-t, hogy - amennyiben nem felelne meg a javasolt törvénynek - megfosztaná az amerikai egyetemétől. A CEU egyik legfontosabb értéke azonban éppen az, hogy mind oktatói-kutatói, mind hallgatói számára átjárhatóságot biztosít az amerikai egyetemi rendszerrel: ezért tudnak vonzó lehetőséget biztosítani egyébként a legjobb amerikai egyetemek állásaira is pályázni képes oktatóknak, ettől lehet olyan magas szintű képzést és továbblépési lehetőséget biztosítani a hallgatóknak. "

nu pagagyí 2017.03.30. 16:14:28

@koala kóla: Látom, nem olvastad, hol találod a CEU-t. A szakonkénti listán, mivel nem univerzális egyetem.

Például itt:
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/sociology
(51-100)

vagy itt:
www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2017/politics
(42)

de még jobb, ha itt:
www.topuniversities.com/universities/central-european-university

Itt minden oktatott szak helyezését megnézheted.

campobaszo 2017.03.30. 16:20:06

@koala kóla: "Magyarországon mérnök és szakmunkáshiány van, politológusból és filozófusból nincs hiány."

Akkor miért korlátozza a kormány a magyar egyetem BME beszerzéseit?
Miért kéri vissza például a járulékcsökkentésből keletkező többlet pénzt?

koala kóla 2017.03.30. 16:20:30

@jaap: Miért lenne az jó a magyaroknak ha a CEU hallgatók lelépnek amerikába?

Mármint az államnak mi haszna lenne ebből?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 16:21:24

@koala kóla: "Ezzel együtt sem gondolom, hogy be akarják zárni."
@ben2: "A vitatott paragrafust nem célzottan a CEU-ra találták ki"

:))

A hit nagy úr.

Mindjárt azt mondjátok, hogy orbán nem tolvaj, és Pénztáros Lőrinc nem a strómanja. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 16:23:10

@koala kóla: "Ritka szervilis, szolgalelkű ember vagy.
köszönöm a megszólítást!"

Megérdemled. Keményen megdolgoztál érte.

koala kóla 2017.03.30. 16:24:14

@nu pagagyí: Szociológusból és politológusból nincs hiány Magyarországon, sehol sem hallod hogy hiány lenne belőle.

És nincs is CEUs politikusunk.

Tehát az amerikai diploma arra jó, hogy a politológus elmegy vele amerikába aztán fikacikkeket gyárt a Wall Street Journalnak és a New York Timesnak, amely sajtótermékek újabban feketelistásak lettek amerikában is, mint fake news források. Szerintem ezért kapirgálják ezt a kérdést éppen most.

nu pagagyí 2017.03.30. 16:26:14

@Jakab.gipsz: Sajnos a nem liberális kormányzás is katasztrófákba szokott torkollni, sőt az tutira, ahogy a német 3. birodalmat, horthy Magyarországát, Rákosi pajtás államát, Kadhafi, Husszein és társainak végvonaglását elnézem.

Liberális kormányzással viszont az USA, a Nyugat- és Észak-Európai államok elég jól elevickélnek. Azok az országok, ahol az embereket alattvalóként kezelik, hosszabb távon sikertelenek lesznek.

Szilárd vélemény 2017.03.30. 16:31:00

@koala kóla: ezen a területen dolgozom. A CEU diplomája nagyon értékes a munkaerőpiacon. Felesleges bizonygatnod, hogy nem. Mert tudom. A mi toborzásainknál is plusz pont (egyébként a BGE is) legalábbis gazdasági területen.

Hosszú távra nem úgy terveznek oktatási rendszert, hogy pont most pont ma mire van szükség. Ahogy sok helyen kifejtettem, ha már nem lesznek óvónők, tanárok és orvosok, akkor hova fognak járni a gyermekeink, ki fogja őket tanítani? Ki fogja az embereket gyógyítani?

A Heinekenhez meg annyit hogy kitértél a válasz elől. Két külföldi jogi személy pereskedett egy külföldi bíróságon. Mi köze ennek Magyarországhoz? Ha ebbe állami szinten beleszólunk, akkor az nem beleavatkozás más állam belügyeibe?

Ha a magyar egyetemeket Romániában ugyanezzel az okkal ellehetetlenítik, akkor nem fogsz habzó szájjal tiltakozni?

nu pagagyí 2017.03.30. 16:31:18

@koala kóla: Remélem lesz CEU-n végzett politikusunk is, amint ezek eltakarodnak. De írtam már, hogy a kormányszóvivő például ott végzett, de kellően hülye lehet, ha nem ragadt rá semmi. A CEU egyébként szakembereket képez, nem politikusokat.

koala kóla 2017.03.30. 16:31:23

Prága kirúgta a CEU-t, ekkor került Budapestre.

'It was originally located in Prague, but because of "political and financial conflict between its founder and Czech government"[5] represented by Vaclav Klaus it moved to campus in Budapest.'

en.wikipedia.org/wiki/Central_European_University

Mi nem akarjuk kirúgni, csak azt szeretnénk hogy müködjön törvényesen.

koala kóla 2017.03.30. 16:32:55

@nu pagagyí: Az üzleti részen van szakemberképzése a CEUnak, a politológus és a szociológus az mióta szakember? Többnyire újságírónak jó.

koala kóla 2017.03.30. 16:37:02

@Szilárd vélemény: 'Két külföldi jogi személy pereskedett egy külföldi bíróságon. Mi köze ennek Magyarországhoz?'

A magyar kormány minden magyart képvisel, ezért bíznak a határon túliak a kormányban, nem a baloldali ellenzékben.

'Ha a magyar egyetemeket Romániában ugyanezzel az okkal ellehetetlenítik, akkor nem fogsz habzó szájjal tiltakozni?'

Dehogynem, akkor fogok. De mi köze ehhez a CEUnak, ami nem magyar egyetem, és a csehek nem akarták, hogy ott legyen?

'It was originally located in Prague, but because of "political and financial conflict between its founder and Czech government"[5] represented by Vaclav Klaus it moved to campus in Budapest.'

en.wikipedia.org/wiki/Central_European_University

Mi nem akarjuk kirúgni, csak azt szeretnénk hogy müködjön törvényesen.

nu pagagyí 2017.03.30. 16:37:04

@koala kóla: A CEU nem az állam pénzéből él, így felesleges krokodilkönnyet ejtened. A diákok pedig oda mennek, ami megfelel az álmaiknak. Sajnos a szarnak nézett, szarul fizetett "hiányszakmák" nem vonzzák az ifjúságot. Ez van. De te menj el légyszíves nővérnek, igaz hazaffyként ne csak pofázz!

nu pagagyí 2017.03.30. 16:38:43

@koala kóla: "Törvényesen". Most készül a törvény, amire majd hivatkoznak. A törvény egyedüli célja a CEU felszámolása.

koala kóla 2017.03.30. 16:45:25

@nu pagagyí: CEUra az megy akinek van rá pénze. Akinek az álma amerika, járhat az amerikai képzéseikre is.

Politológusként nem lehet pénzt keresni, egyedül a közgazdászképzése ér valamit a CEUnak, de ahhoz hogy odakerülj kell egy már meglevő diploma.

A diplomájuk legnagyobb értéke hogy amerikában akkreditált, de ez meg Magyarországnak nem jó, mert ott ugye jobban fizetnek.

paragrafus 2017.03.30. 17:24:37

A fidesz törvénymódosítási javaslata súlyosan alkotmányellenes. Kimeríti a visszamenőleges hatály tilalmát.
Amikor az egyetem létrejött, valamennyi akkori jogszabályi előírásnak megfelelt. Most utólag új feltétel előírni, ezt alkotmányos keretek között nem lehetséges.
Az Alkotmánybíróság is kimondta több határozatában (amikor még szakmai alapon működött), a visszaható hatály tilalma vonatkozásában:
…..”valamely jogszabály nem csupán akkor minősülhet az említett tilalomba ütközőnek, ha a jogszabályt a jogalkotó visszamenőlegesen léptette hatályba, hanem akkor is, ha a hatálybaléptetés nem visszamenőlegesen történt ugyan, de a jogszabály rendelkezése — erre irányuló kifejezett rendelkezés szerint — a jogszabály hatálybalépése előtt létrejött jogviszonyokra is alkalmazni kell.” [57/1994. (XI. 17.) AB határozat, .ABH 1994, 316, 324.]
De hát tudjuk jó, hogy a fideszhatalom nagy ívben tesz az alkotmányosságra.

koala kóla 2017.03.30. 17:26:41

@paragrafus: Hogyne lehetne előírni bármit a jövőre nézve.

Senki sem mondta, hogy a CEU képzésein tanulók nem fejezhetik be a képzéseiket, még ha az elköltözés mellett döntenének is.

Pipas 2017.03.30. 17:45:10

@paragrafus: "Amikor az egyetem létrejött, valamennyi akkori jogszabályi előírásnak megfelelt. Most utólag új feltétel előírni, ezt alkotmányos keretek között nem lehetséges."

Mer' nem mi? :D Mert az alkotmányban benne van, hogy a tövényeket nem lehet megváltoztatni, ugye? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 17:51:45

@Pipas: Azt mondd meg nekem, hogy miért kell a CEU-t bezárni? Senkinek nem lesz jobb, csak egy magyar egyetemmel kevesebb lesz. A magyar államnak nem kerül egy fillérjébe se.

koala kóla 2017.03.30. 17:53:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 'A magyar államnak nem kerül egy fillérjébe se.'

Akkor a csehek hazudnak:

'It was originally located in Prague, but because of "political and financial conflict between its founder and Czech government"[5] represented by Vaclav Klaus it moved to campus in Budapest.'

en.wikipedia.org/wiki/Central_European_University

fidesz maszop dk egykutya 2017.03.30. 18:01:06

@koala kóla: nincs szerencséje. EU csatlakozás előtt mi lett volna?
"elvtárs" azt mondod nem volt 2008-ban semmi válság? :D

CoolKoon 2017.03.30. 23:19:22

@koala kóla: "Akkor a csehek hazudnak" - Igen, így (a Wikipédiás cikkben taglalt módon) mondják PC-ül azt, amikor valahonnan kiutálnak valakit. Csehszlovákiában (meg később Szlovákiában is) pedig pontosan ez történt. Václav Klaus amúgy egy elképesztően cinikus rohadék, a "Kárpátok géniusza" cinizmusban a nyomába se ér. Hogy mást ne mondjak, ő volt az, aki "tető alá hozta" (gyakorlatilag felajánlotta) Csehszlovákia szétesését. A pénzügyi konfliktus egyébként nem feltétlenül jelenti azt, hogy pénzt kértek az egyetemre, de nem kaptak. Jelenthette azt is, hogy a csehszlovák kormány nem akart helyszínt biztosítani az egyetemnek, még megvételre se.

Pipas 2017.03.30. 23:24:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Azt mondd meg nekem, hogy miért kell a CEU-t bezárni?"

Nem kell, miért kellene? Szerintem fel kell nőniük a követelményekhez és akkor nem lesz gond. Vagyis nem tudom, hogy lesz -e gond, de én a kormány helyében úgy csinálnám, hogy világosan megfogalmazom a követelményeket és ha teljesítik, akkor hagynám őket. Ha a fidesz nem így csinálja, akkor majd nem értek egyet velük.

"Senkinek nem lesz jobb, csak egy magyar egyetemmel kevesebb lesz. A magyar államnak nem kerül egy fillérjébe se. "

Nem arról van szó, hogy az államnak pénzébe kerül, arról van szó, hogy ha bármit csinálsz vannak szabályok.

CoolKoon 2017.03.30. 23:27:54

@koala kóla: "A magyar kormány minden magyart képvisel, ezért bíznak a határon túliak a kormányban, nem a baloldali ellenzékben." - LOL Én speciel határon túli vagyok, és nem bíznék a Fideszre egy gyűszűt sem. Amúgy meg én inkább úgy fogalmaznék, hogy azért bíznak (bízunk) kevésbé a baloldalban, mert az már számtalan alkalommal bizonyította, hogy bármikor képes belerúgni a határon túli magyarokba, bármilyen piszlicsáré ügy kapcsán. Meg hát én személy szerint azt se tudtam lenyelni a(z amúgy szintén moszkovita) Hornnak, hogy a geciláda Meciar-nak gyakorlatilag odadobta a szlovákiai magyarságot (lényegében lemondott rólunk).

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.30. 23:51:33

@koala kóla: "a csehek hazudnak"

Lehet.

De miért záratja be orbán a CEU-t?

koala kóla 2017.03.31. 00:00:23

@CoolKoon: Klaus nem magyar így akár egy magyarellenes rohadé is lehet, ahogy a legtöbb cseh és szlovák az.

De: csúnyákat mondott a migrikről és a jelen EU vezetésről így megkedveltem

koala kóla 2017.03.31. 00:02:21

De amúgy magyarként mi közöm a csehszlovák dolgaikhoz Magyarországnak csak jó hogy szétszakadtak.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 00:04:09

Anak a sok hülyének, aki a törvényességre hivatkozik:

Betiltották az útszéli plakátokat a közlekedésbiztonságra hivatkozva.

Mikor tönkrement a hirdető cég, és gombokért felvásárolta a fideszes, megint engedélyezték.

fideSS = "törvényes" gengszterizmus.

Miért asszisztáltok ehhez? Nektek mi esik le belőle? Kubatovtól kaptok alamizsnát a hazaárulásért? Tükörbe hogy tudtok nézni?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 00:16:27

@koala kóla: Látod, annyira le vagy tévedve, hogy a szerelmed patkányságát el se hiszed.

A javadra írom a naivitásod.

Az EREDETI 2017.03.31. 00:40:46

Azt hiszem megtaláltam a megoldást. ezek közé a bérkommentelők közé negrót kéne dobni ami atomvillanásként űzné őket 1000 felé és mindjárt nem itt nyomnák a sűrített hülyeséget :DDD

Barkácsfater 2017.03.31. 05:01:48

Basszus, végigolvastam ezt a meddő vitát, de pont a lényeget nem idézte be senki az oktatási hivatal vizsgálatából (mondjuk én végig is olvastam a 28 oldalt, tegye fel a kezét, aki vette a fáradságot!):

"Az angolszász államokban és tapasztalatunk szerint a bizonyos esetekben az ázsiai országokban nem kötelező eleme a felsőoktatási intézmény képzése folytatásának a független külső felsőoktatási akkreditációs ügynökség / szervezet általi programakkreditáció. A képzések folytatásának bizonyos elemeit vagy időszakos,
jellemzően teljes belső intézményi audit keretében, vagy külső validáló
szervezet általi időszakos teljes intézményi audit keretében folytatják le.

Erre példa lehet a Central European University (CEU), amelynél a Middle States Commission on Higher Education követelményrendszere nagyon komplex, komoly feltételeket jelent, amelyeket a CEU-nak korábban is teljesítenie kellett és a jövőben is teljesítenie kell ahhoz, hogy akkreditált felsőoktatási intézmény lehessen az Amerikai Egyesült Államokban.

Ilyen elemek a Middle States Commission on Higher Education követelményrendszerében:

A karokra, tanszékekre
– a személyi állományra vonatkozó részletes követelmények többek
között:
az oktatási potenciál bizonyítása különböző módokon, ezáltal a kurzusok biztosítására és az egyéb akadémiai felelősség vállalására való alkalmasság;

az oktatási programok állandóságának és stabilitásának erősítése érdekében elegendő létszámú teljes állású oktató alkalmazása az intézményben;

valamennyi tantervnek legyen megfelelő méretű felelős kari testülete a tanterv céljának mérhető módon való elérésére;

fokozathoz vezető képzések esetében valamennyi képzésben oktatónak a releváns területen tudományos fokozattal (doktorátussal) – vagy ha a szakvezető szerint más sztenderd szükséges az adott területen, akkor ezzel – kell rendelkeznie;

legyen valamennyi oktatónak és kutatónak időszakonkénti rendszeres értékelése az intézmény által;

legyen valamennyi oktatónak elegendő ideje – összhangban az oktatási és adminisztrációs feladataival és felelősségével – a szakterületén való felkészülésre, elmélyedésre, önálló tanulmányok készítésére és kutatások végzésére, részvételre az intézményirányításban és egyéb oktatói feladatok ellátására.

A tanterv és kiválóság tekintetében elvárások többek között:

valamennyi tanterv és kurzus céljának világos, írásbeli meghatározása, a kurzusleírások világosan határozzák meg a tárgyát és a követelményeit valamennyi kurzusnak;

valamennyi tanterv kurzusai esetében biztosítani kell elegendő óraszámot arra, hogy a hallgatók azt a minimális képzési idő alatt elsajátíthassák;

szigorúan kontrollálnia kell az intézménynek a felvételt, hogy az egyes programokra a megfelelő előképzettségű hallgatók jussanak be;

továbbá szigorú előírások vannak a kreditszámításra, a képzéstípusok képzési idejére, a valamely szakma gyakorlására jogosító képzések esetében a vonatkozó jogszabályokkal való összhangra."

Bárcsak a magyar felsőoktatási intézmények is ennyire szigorúak lennének önmagukhoz...

Pipas 2017.03.31. 07:37:04

@Barkácsfater: "Bárcsak a magyar felsőoktatási intézmények is ennyire szigorúak lennének önmagukhoz... "

Jesszusom! Ne haragudj, de nem sikerült megértened.

1. A magyar egyetemekre hasonlóan szigorú, sőt még szigorúbb előírások vonatkoznak. Te simán feltételezted, hogy az "angolszász államokban" sokkal szigorúbbak a követelmények, mert eleve feltételezed, hogy ami magyar az sz.r.

2. Vedd már észre, hogy a CEU pont itt játssza ki a szabályozást! Az egyesült államokban van akkreditálva, de ott oktatást nem folytat, ezért az ilyen kitételek, hogy "legyen valamennyi oktatónak és kutatónak időszakonkénti rendszeres értékelése az intézmény által;" rá nem vonatkoznak. Nincsenek oktatói az egyesült államokban! Nincs oktatása az egyesült államokban!

Magyarországon meg ugyanez az egyetem azt harcolta ki, hogy ne kelljen egy csomó dolgot akkreditálnia, mert ők az usa-ban vannak akkreditálva. Kétlakiak és ezt használják ki: itt ezt mondanak, otthon azt, ráadásul két egyetemet csináltak, ha nekik úgy könnyebb, akkor ők CEU, ha úgy jobb, akkor KEE.

Világos? Pont ez a baja a kormánynak velük. Érted már?

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.31. 07:40:53

'Kétlakiak és ezt használják ki: itt ezt mondanak, otthon azt, ráadásul két egyetemet csináltak, ha nekik úgy könnyebb, akkor ők CEU, ha úgy jobb, akkor KEE.'

- sidó tempó

Pipas 2017.03.31. 07:47:13

@Barkácsfater: "Bárcsak a magyar felsőoktatási intézmények is ennyire szigorúak lennének önmagukhoz... "

A magyar felsőoktatási intézményeket a Magyar Tudományos Akadémia egy bizotssága, a MAB (Magyar Akkreditációs Biztottság) ellenőrzi.

"valamennyi tanterv és kurzus céljának világos, írásbeli meghatározása, a kurzusleírások világosan határozzák meg a tárgyát és a követelményeit valamennyi kurzusnak;"

Itt nézheted meg, hogy ezek hogyan szoktak kinézni nálunk:
portal.vik.bme.hu/kepzes/targyak/

Ráadásul ezeket a tantárgyakat a MAB akkreditálja, azaz olyan szakemberek, tudósok, akik nem az adott egyetemen dolgoznak ezeket rendszeresen ellenőrzik. Kivéve az olyan esetekben, mint a CEU, akik azért kapnak felmentést ez alól, mert ők az USA tanterveiket oktatják.

Tehát a magyar intézményeket szigorúan ellenőrzi a MAB, a CEU-t nem.

mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!) 2017.03.31. 08:29:51

A CEU vagy KEE nem egyetem. Nincs természettudományos oktatás, csak zavaros ieológiai (közgazdaság, jog, politológia, külkapcsolatok, stb) ezek nem tudományok.
Hanem vélemények.
Vélemények, amelyek még önmaguknak is ellentmondanak és máshol más véleményt oktatnak.

Csak a reál (természettudományos) képzés nevezhető tudománynak. A többi olyan, mint a "tudományos szocializmus" volt, anno.

Pipas 2017.03.31. 08:32:53

@mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!): Így van, egyetértek. Természettudományi kar nélkül egy intézmény nem lehet egyetem. Sok jó dolgot lehet ott még csinálni, lehet faragni, zongorázni, sportolni, elmélkedni, sőt imádkozni is, de a tudomány az a természettudomány rövidített elnevezése.

És még egy: a közgazdaságtan nem véletlenül nincs a természettudományi karokon belül, a közgazd az valójában teológia.

2017.03.31. 08:38:24

@Pipas: pontosabban: LE kéne nőniük a követelményekhez, azaz a csuti rroma seggéhez

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.31. 08:41:32

@Pipas: @mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!): Nem, a CEU nem azért nem egyetem mert nincs ttk, hanem azért mert nincs semmilyen alapképzése, kizárólag posztgrad. képzéseket kínál. Különben kb. a diákok 20%-a magyar és vmi tutira büzlik vele mert úgy került Bp-re hogy Klaus kirúgta őket Prágából még az Antall kormány idején.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.03.31. 08:44:27

Ja és a halál kamionja is Prágában székel úgyhogy tudom hogy a csehek nagyon libsi népség, van itt buzi transzgender akármi az utcán ez a kelet nyugatja.

szóval ha ezek vmit kiutálnak az ritka nagy disznó lehet

paragrafus 2017.03.31. 11:05:34

@Pipas:
"@paragrafus: "Amikor az egyetem létrejött, valamennyi akkori jogszabályi előírásnak megfelelt. Most utólag új feltétel előírni, ezt alkotmányos keretek között nem lehetséges."
Mer' nem mi? :D Mert az alkotmányban benne van, hogy a tövényeket nem lehet megváltoztatni, ugye?"

Dehogynem lehet. De csak alkotmányosan. Beleértve magának a jogalkotásnak is az alkotmányos feltételeit.
Nem beszélve - mint esetünkben is - a visszamenőleges hatály tilalmáról.

paragrafus 2017.03.31. 11:10:39

@koala kóla:
..."@paragrafus: Hogyne lehetne előírni bármit a jövőre nézve.
Senki sem mondta, hogy a CEU képzésein tanulók nem fejezhetik be a képzéseiket, még ha az elköltözés mellett döntenének is."

Ezt nem a jövőre nézve akarják előírni, hanem utólag, visszamenőleges hatállyal.
Egy egyetemnek az indulásakor hatályos jogszabályoknak kell megfelelnie. Utólag nem írhatnak elő neki további olyan új feltételt, amely eredendően, az indulásakor még nem létezett.
Mivel utólag akarnak előírni olyan új szabályt, amely - jogelvileg - az indulásakor lett volna aktuális, ezért ez most már visszamenőleges hatályú lenne, ami egyértelműen alkotmányellenes.

Pipas 2017.03.31. 11:26:17

@paragrafus: "Egy egyetemnek az indulásakor hatályos jogszabályoknak kell megfelelnie. "

Ez már megint mekkora baromság öregem, kitettél magadért! Gondolod, hogy ha magyarországon valahol alapítanak egy egyetemet, akkor az örök éltre, az idők végezetéig megkapja a jogot arra, hogy diplomát állítson ki?

Mi a francért lenne így? Csinálnánk egy csilli-vili egyetemet, utána b-sznánk rá, mert most már az idők végéig jogunk van diplomákat nyomtatni? Nem öreg, a világ nem ilyen, az akkreditációt el lehet veszíteni. Ha nem teljesítik törvénybe leírt feltételeket, akkor elveszítik a jogosítványaikat.

Jesszusom, te meg itt hörögsz minden visszamenőleges hatályokról meg "az indulásakor hatályos jogszabályoknak kell megfelelnie".

"Mivel utólag akarnak előírni olyan új szabályt, amely - jogelvileg - az indulásakor lett volna aktuális, ezért ez most már visszamenőleges hatályú lenne, ami egyértelműen alkotmányellenes. "

Te alkotmányjogász, te! :(

Pipas 2017.03.31. 11:29:52

@paragrafus: "Nem beszélve - mint esetünkben is - a visszamenőleges hatály tilalmáról."

Semmiféle visszamenőleges hatályról nincs szó! Azok, akik m egkapták a diplomájukat megkapták. Ahhoz, hogy az egyetem üzemelhessen meg kell felelnie a szabályoknak. Amint nem felel meg elveszti a státuszát. Nem visszamenőleg, hanem onnantól kezdve nem indíthatja az adott szakot. Nem vehet fel új filozófustanoncokat azzal a dumával, hogy magyar diplomát adhat ki.

Mégis mit képzeltél hogy a fenébe megy ez? Hogyan ment mindig is?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:41:56

@Pipas: "Semmiféle visszamenőleges hatályról nincs szó!"

orbán szerint csalás történt. Még a törvény kihírdetése előtt. :))

Ezt kimaxolta.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:47:37

@mérsékelt fegyveres lázadó (nem terrorista!): "zavaros ieológiai (közgazdaság"

Eltolcsy zavarodottságát ne próbáld rájuk kenni. 1990 júliusától decemberéig a privatizációért felelős kormánybizottság elnöke volt. Már akkor elprivatizálta a magyarok vagyonát, mikor a CEU még sohol se volt.

Pipas 2017.03.31. 11:52:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "orbán szerint csalás történt. Még a törvény kihírdetése előtt. :))"

Áhh, nem volt csalás, persze, hogy nem. Tudjuk, hogy nem volt, hogyan is lett volna?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:54:16

Ha Eltolcsy a CEU-ban tanult volna, talán nem bassza el a Széll Kálmán tervet, és most az államadósság a GDP 60%-a alatt állna. Mi befizettük az ehhez szükséges adót. Hol a pénzünk fasszopók?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 11:55:15

@Pipas: Megzavartak az iősíkok? Te is egy p'rhuzamos univerzumban élsz, mint orbán? :))

Mennyi nálatok az államadósság?

Pipas 2017.03.31. 15:01:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Megzavartak az iősíkok?"

Összezavarodtál, egyszer kimaradsz a dobásból. :)

Pipas 2017.03.31. 15:08:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "orbán szerint csalás történt. Még a törvény kihírdetése előtt. :))"

Ó, te zseni! A törvény kihirdetése előtt voltak már más törvények ugye? Vagy ez a teremtés első törvénye így csalás sem volt lehetséges előtte? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 15:12:52

@Pipas: "már más törvények ugye?"

Mindet betartotta.

Ebből már nem keveredsz ki. orbán minden patkányságát ilyen kritikátlanul bevéded?

Pipas 2017.03.31. 15:41:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Mindet betartotta."

Ez a te véleményed. A hírek meg mindenféléről írtak. Maga az egyetem is jelezte, hogy bizonyos akkreditációs anyagok pótlása folyamatban van.

Ha az anyagokat pótolni kell, akkor nem volt érvényes az akkreditációjuk, azaz sok éven keresztül érvényes akkreditáció nélkül állítottak ki diplomákat. Másokat abba a tévedésbe ejtették, hogy ők egy akkreditált magyar egyetem, mégpedig haszonszerzés céljából tették, ez pedig a csalás definíciója.

Persze nem tudom, hogy tényleg ez történt, csak olvasom a híreket.

"Ebből már nem keveredsz ki. orbán minden patkányságát ilyen kritikátlanul bevéded? "

Mi a f.szért kellene nekem védeni orbánt? Te állítod, hogy nem m ondott igazat, ugye? Akkor bizonyítsd be! Engem nem zavar, én csak elszórakozok a vergődéseteken. Ti hetente ötször mondjátok, hoyg orbán ezt hazudta meg azt hazudta, aztán mindig kiderül, hogy b+ rossz grafikont néztek. :D

Tessék: b1.blog.hu/2017/03/30/hazudni_csak_pontosan_es_szepen_az_m1_meg_egy_grafikont_sem_tud_ertelmezni#comment-form

mer ezt hazuták meg azt hazudták. ja, kiderült itt is, hogy a blog hzudik. levették? lószart, a propaganda akkor is működik, ha nyilvánvaló hazugság.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 15:47:23

@Pipas: "Te állítod, hogy nem m ondott igazat, ugye? Akkor bizonyítsd be!"

A csúti geci egyszer azt mondta, hogy soha nem hazudott.

Ez túl könnyű volt. :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 15:57:48

@Pipas: Vigyázz! Az az állításod, hogy soha nem hazudott? :))

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:00:16

A csúti gecinél inkább olyan pillanatot nehéz találni, mikor nem csal, lop, hazudik. :))

És ez érvényes a többi fideSSgecire is.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:01:55

Most a Kubatov trollkézikönyv szerint az következik, hogy a gyurcsányi is lopott, csalt, hazudott.

Csak, hogy ne kelljen lapozgatnotok. :))

Pipas 2017.03.31. 16:05:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Vigyázz! Az az állításod, hogy soha nem hazudott?"

Az állításom az, hogy ahány vádat olvastam eddig azokról mind kiderült, hogy hamisak. Némelyikről igen gyosan. :)

Mikor az idex írt ilyen hazudik/nem hazudik cikkeket:

- Orbán azt mondja, hogy csökkent a munkanélküliség.
- Igen, de ha nem számolnánk bele a közmunkásokat, akkor alig csökkent volna.

Tehát hazudik. A cáfolata azzal kezdődik, hogy "igen, de", ennek ellenére azt mondják, hogy hazudik.

Jajj, de jókat is nevetgéltünk ezeken a cikkeken, nem is értem miért nem írnak már ilyeneket. :D

Pipas 2017.03.31. 16:08:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "A csúti gecinél inkább olyan pillanatot nehéz találni, mikor nem csal, lop, hazudik. :))"

Az a helyzet, hogy még el is hinném nektek, de öregem, annyira súlyosan szavahihetetlenek vagytok, hogy az kilóg a sorból. nézd meg ezt a blogot is b+. Náci könyvégetés.? :D

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:15:55

@Pipas: "el is hinném neked"

Ne nekem higgyél, higgyél a saját szemednek. Egyszer kapcsolj el a habonymédiától, egy egészen új világ fog kinyílni előtted.

Harminc évig csak az egyetlen tévéhíradóból lehetett tájékozódni, hogy örültem volna akkor, hogy átkapcsolhatok a hírhamisító M1-ről az RTL-re, ATV-re...

Mondjuk kialakult az ember reflexe, hogy hogyan kell a sorok között olvasni, de ez a mai fideszimádó generáció ilyet nem tud.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 16:25:40

@Pipas: "Orbán azt mondja, hogy csökkent a munkanélküliség."

Ezt nem kell cáfolni vagy igazolni, ha orbán mondta, akkor úgyis hazugság. Nehezebb lenne a helyzetem, ha lenne valami valós gazdasági vagy társadalmi fejlődés, nem mindenben romlana, mert akkor bele kellne gondolni, hátha véletlenül éppen nem hazudik.

Egyébként igyekszik olyat hazudni, ami megfelelő szögből nézve még igaznak is hathat. Pl. előszeretettel hivatkozik minden gazdasági adatnál bázisévként a legmélyebb válságbeli 2010-es évre. Onnan esni is csak fölfelé lehetett.

A legviccesebb, mikor a fideszimádók szállítják az érveket. 6.Lenin barátod arra akart bizonyítékot mondani, hogy milyen ügyes üzletember ez a Pénztáros Lőrinc, annyi hasznot termelt, hogy minden munkavállalójára 58 millió forint nyereség esik. Mivel ez becsületes módon nehezen lenne lehetséges, valójában Lőrincbarát tolvajlására szállította a bizonyítékot. :))

A legvadabb hazugságokat, tolvajlásokat, patkányságokat is véditek foggal-közömmel. Szerintem nagyon vicces.

paragrafus 2017.03.31. 16:53:09

@Pipas:
...."Semmiféle visszamenőleges hatályról nincs szó! Azok, akik m egkapták a diplomájukat megkapták. Ahhoz, hogy az egyetem üzemelhessen meg kell felelnie a szabályoknak"....

Amikore az egyetem indult, aaz akkoriban hatályos jogszabályok mindegyikének megfelelt az egyetem. És most - hogy már több éve működik az egyetem - akarnak új, eddig még nem létező feltételt előírni ahhoz, hogy működhessen, miközben már évek óta működik. (A meccset is azon szabályok szerint játsszák, ami a mérkőzés kezdetekor fennáll. Ha már lejátszották az első félidőt, akkor már nem módosíthatnak a szabályokon úgy, hogy a folyamatban lévő mérkőzésre is vonatkozzon.)

A törvényalkotó alkotmányos keretek között nem teheti meg, hogy miután már több éve működik az egyetem, valamennyi olyan feltételnek megfelelve, amelyek az induláskor hatályosak voltak, utólag írjon elő újabb, eddig még nem létező feltételt. Ez akkor is visszamenőleges hatályú szabályozás, ha nem értesz egyet vele, ha nem érted meg, ha ennek megértése számodra komoly nehézséget okoz.

(Mondjuk, te házasságot kötöttél valamikor az akkori szabályoknak megfelelően. Több éve élsz már a házasságban, amikor a törvényalkotó utólag kitalál egy új feltételt, ami egy házasságkötéshez kell. Te ezt annak idején nem teljesítetted, ezért most utólag érvénytelennek nyilvánítják a házasságodat.)

Barkácsfater 2017.03.31. 17:05:58

@Pipas: Úgy látom, elég meddő ez vita, és a tények nem nagyon zavarnak.

Fussunk neki utoljára:
Nem én állítom, hogy az amerikai akkreditációs szervezet előírásai szigorúak, hanem az az oktatási hivatal (és az ő tanulmányuk), amelyben pártod és kormányod emberei üldögélnek... :(

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:20:29

Az általuk hozott geci törvény betartását követelő maffiózók maguk mégse annyira jogkövetők: :))

"A Fidesz-frakció arra szólítja fel a kormányt, hogy ne fizesse ki a Magyar Helsinki Bizottságnak a két bangladesi migráns ügyében a strasbourgi bíróságon megítélt pénzt"

index.hu/belfold/2017/03/31/a_fidesz_felszolitotta_a_kormanyt_ne_fizessen_a_magyar_helsinki_bizottsagnak/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:21:44

Persze ezt is mi fizetjük, ahogy a fideSS minden brüsszeli elhasalását.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:24:16

"Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken mondta azt, hogy "beindult a migránsbiznisz"

Áhhhááháháááááááááá híííííhhíhíiííhíííííííííííí! Migránsbiznisz! :))

Azért vették elő Rezsiszilárdpt, hogy Kósalala mellette okosnak tűnjön. Hát befuccsoltak vele. :))

Pipas 2017.03.31. 17:44:32

@paragrafus: "És most - hogy már több éve működik az egyetem - akarnak új, eddig még nem létező feltételt előírni ahhoz, hogy működhessen, miközben már évek óta működik."

Miért a bolognai rendszer bevezetése szerinted mi a fene volt? Az összes egyetem összes képzését át kellett szervezni. Újra kellett alapítani a szakokat, aztán újra kellett indítani őket. Ja, azt az mszp csinálta. Értem.

Pipas 2017.03.31. 17:49:24

@paragrafus: "A törvényalkotó alkotmányos keretek között nem teheti meg, hogy miután már több éve működik az egyetem, valamennyi olyan feltételnek megfelelve, amelyek az induláskor hatályosak voltak, utólag írjon elő újabb, eddig még nem létező feltételt."

De igen. Megteheti, külünben még mindig olyan lenne az oktatási rendszerünk mint a 60-as években. Szerinted az egyetemek integrációját az oktatási intézmények azért csinálták végig, mert ráértek? Meg volt mondva, hogy ha az xy vidéki főiskola nem csatlakozik be a hatvan kilométerre lévő egyetembe, akkor becsukhatja a kaput.

"Ez akkor is visszamenőleges hatályú szabályozás, ha nem értesz egyet vele, ha nem érted meg, ha ennek megértése számodra komoly nehézséget okoz. "

Akkor lenne visszamenőleges hatájú, ha olyan események megítélését változtatná, ami a törvény hatályba lépése előtt történtek. Ilyenről szó sincs.

Pipas 2017.03.31. 17:51:18

@Barkácsfater: "Nem én állítom, hogy az amerikai akkreditációs szervezet előírásai szigorúak"

Persze, voltak is itt mindenféle részletek, hogy milyen szigúan van szabályozva amerikába, hogy ott ki lehet tanár és hogyan kell tanítani. Jó. Ez az egyetem azonban nem tanít az egyesült államokban.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.31. 17:53:11

@Pipas: Itt van a b1 blog legújabb posztja, rögtön 7 hazugságát is felsorolták a csúti gecinek. Olvasgasd bátran. :))

CoolKoon 2017.03.31. 21:05:33

@koala kóla: "A magyar politikai elitben senkit sem az CEU képzett ki, se a baloldalon se a jobbon, hiába van már itt 25 éve." - Óóóóóóóóó, igazán?! Akkor ezt kapd ki: hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%A9p-eur%C3%B3pai_Egyetem#Neves_hallgat.C3.B3i
Neves hallgatók: Járóka Lívia, az Európai Parlament (fideszes) magyar tagja
Neves tanárok: Balázs Péter volt magyar külügyminiszter; nemzetközi kapcsolatok
Bokros Lajos volt magyar pénzügyminiszter; közgazdaságtan
Aztán meg dik more kik is végeztek a CEU-n a fideszes rohadékok közül: index.hu/belfold/2017/03/29/ceu_reakciok/
Kovács Zoltán kormányszóvivő
Kumin Ferenc egykori nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár, jelenlegi New York-i főkonzul
Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára
Szepesi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt államtitkári titkárságvezetője
Grúber Károly psc-nagykövet, a brüsszeli állandó képviselet kül- és biztonságpolitikai hivatalának vezetője
Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár
Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere
Böszörményi-Nagy Gergely, aki 2010 után két évig volt az igazságügyi tárca kommunikációs főosztályvezető-helyettese

Igen, ezek biztos csak ganajtúrók mind, az elithez még áttételesen se köthetők...

CoolKoon 2017.03.31. 21:10:20

@Jakab.gipsz: Ez mind szép és jó, csak a gyakorlatban egyelőre úgy tűnik, hogy a LIBERÁLIS demokráciák a világ legfejlettebb országai a (középosztály számára biztosított) legmagasabb életszínvonallal, a legmagasabb születéskor várható élettartammal, és úgy általában minden dologban a legmagasabb színvonallal. Amit cseppet se árnyékol be az a tény, hogy a liberalizmus (látszólag) egy önellentmondás (mert igazából nem az).

"Gondolom ezért veszekszik mindenki mindenkivel" - Ki veszekszik mindenkivel és hol?

"mert a paradoxonok és a körkörös állításokból szőtt jogállam elmélet szükségszerűen katasztrófát okoz." - Csakhogy igazából csak te és pár megvezetett filozófus hiszi csak azt, hogy a liberalizmus a gyakorlatban egy paradoxon. A való életben szemmel láthatóan elég jól működik.

CoolKoon 2017.03.31. 21:18:44

@koala kóla: "Trump nagyon is utálja Sorost és azt amit Soros képvisel." - Az tökmindegy, mert külpolitikai kérdésekben a republikánusok és a demokraták mindig is összezártak. A republikánus elit pedig nem fogja se elnézni, se lenyelni a csuti suttyóparasztnak, hogy bedarál egy lényegében amerikai egyetemet.

"Orbán lehetséges, hogy most megpróbál provokálni, hogy bevédik-e a CEU-t, ennyi." Még ha így is lenne, kezd arra a pontra érni, ahol már pattanásig feszült a húr. Ráadásul még ha vissza is vonná az egész agyrémet, akkor is elég súlyos árat fizetne ezért, hát még ha végig is viszi az egészet...

CoolKoon 2017.03.31. 21:21:44

@jaap: "Csak azért, hogy a két ítéletre kemény választ adhassanak nem törődve semmivel." - Nem tudom, én ezt már csak azért sem hiszem, mert ha végigviszik, ennek nagyon súlyos következményei lennének a teljes magyar társadalom számára. Egy ilyen felbolydulásból pedig ők se feltétlenül jönnének ki jól.

CoolKoon 2017.03.31. 21:25:25

@koala kóla: "Klaus nem magyar így akár egy magyarellenes rohadé is lehet" - Klausszal nem az a baj, hogy magyarellenes rohadék, hanem hogy úgy általában véve rohadék.

"De: csúnyákat mondott a migrikről és a jelen EU vezetésről így megkedveltem" - Szidta ő az EU-t mindig is, mivel az EU miatt már nem tud olyan ügyesen a zavarosban halászni. Hiába, köpönyegforgató komcsiként a vén pofájával nem sikerült beletanulnia a nyugati korrupcióba....

paaj 2017.03.31. 22:00:51

@CoolKoon: Pedig nagyon úgy tűnik végigviszik. Csak pechükre már olyanok is felemelték a szavukat akiket nagyon nem sorosbérencezni...

CoolKoon 2017.03.31. 22:33:52

@paaj: A sajátjaik? De hát azokat daráják be a legkönnyebben! Elveszik a trafikjukat, ráküldenek egy NAV-ellenőrzést a cégükre, elbukják a pályázatokat, és mehetnek vissza a balettbe, ugrálni. Muszáj is lesz, hogy a csürhéjük bekussoljon, és senki ne merjen ugrálni...
süti beállítások módosítása