B1 blogcsalád



Vona Gábornak igaza van, de mi ebbe belebetegszünk

2015. május 31. - Csák Gergely

"A gyermek tiszta lap. A szülők, a pedagógusok és a társadalom felelőssége, hogy mivel írjuk tele. Ma egy ózdi óvodába látogattam feleségemmel együtt az álruhás országjárás keretében, ahol nagyszerű szakemberekkel találkoztunk, akik tisztában vannak a hivatásuk jelentőségével. Ez a mai nap óvóbácsiként szintén nagy élményt és sok tapasztalatot adott. Köszönöm a lehetőséget az intézmény vezetőinek, sok sikert és kellő megbecsülést kívánok minden óvodai dolgozónak! A gyerekeknek pedig nyugodt és szeretetteljes gyermekkort!" - írta Vona Gábor a Facebookon és képek is készültek, ahogy

a szélsőjobboldali párt vezetője a gyerekekkel társasozik, meg mesét olvas fel nekik.

vona-gabor-ovoda.jpg

(Forrás: Vona Gábor Facebook-oldala)

Íme, most következzen az Egyenlítő blog meséje az óvónéniknek, az óvoda vezetőségének és persze Balog Zoltánnak, az emberminisztérium führerének.

Kedves óvónénik, kedves Zolika,

ez a mese a társadalom immunrendszeréről szól.

Üljetek le szépen, és hallgassátok meg figyelmesen, mert ezt a leckét az emberiség 70 éve megtanulta, csak mostanság valahogy kezdik elfeledni. 

Volt egyszer, hol nem volt, egy kisváros, amely bizalmat szavazott egy náci párt képviselőjének. A náci párt képviselőjéből polgármestert választottak, akinek az az őrült ötlete támadt, hogy árpád-sávosra festeti a hivatal folyosóját. Nyilván, más probléma sosem fordult elő a kisvárosban, csak a hivatal folyosói voltak hanyagul lefestve. 

(Ismerünk a történelemből egy másik festőt, aki többre vitte, ő nem állt meg a falak lefestésénél, mert nem volt ennyire pitiáner. A pirosat persze szerette. Ő nagyobban gondolkozott, ki is robbantotta a második világháborút - bizonyára az óvónénik is hallottak róla - , aminek több millió áldozata volt. Erről az emberről sűrűn emlékeznek meg a szóban forgó náci pártban és éltetik folyamatosan.) 

De térjünk vissza a kisvároshoz. A pitiáner és kivagyi náci polgármester egy szép nap felemelte a telefont és felhívta a helyi óvoda főnökét, miszerint

az ő főnöke szeretne mesét olvasni a gyerekeknek.

Az óvoda vezetősége haptákba vágta magát, rémületében talán még a kezük is fellendült egy kicsit - ki tudja. Mindenesetre gyorsan el is menekültek az óvodából, hogy látniuk se kelljen, ami történik. Nem is válaszoltak a NOL-nak, mi történt ott igazából - hiszen ott se voltak. Zoltánka is lerázta magáról a felelősséget, ahogy egy jó politikushoz és gerinces férfihoz, ahogy egy lelkészhez illik.  

(A nürnbergi perben is sokan védekeztek úgy, hogy ők csak parancsot teljesítettek, meg nem is tudták, mi lesz a következménye. Meg ott se voltak.)

A főnök - a médiapropaganda szerint álruhás királyfiként (karszalag és kis bajusz nélkül, hehe) - végül persze elment az óvodába, elmesélte a meséket, belenézett a kisgyerekek szemébe, társasozott velük, még talán kénytelen volt elviselni a cigány- és zsidó gyerekek szagát is. Ki tudja. Hisz a főnök, igazi árjaként, még a kis fattyakat is képes elviselni. 

Hétfőn, amikor az óvónénik és a vezetőség bement az oviba, már alig-alig emlékeztek az eseményekre. Csak amikor belenéztek a tükörbe, meg a gyerekek szemébe, akkor történt valami. Tudták jól, érezték jól, hogy részesei lettek valaminek. Bűnrészesei. Makulátlan, fehér ruhájukra egy apró folt került.

Egyenes gerincük meggörbült, majd puhává, kocsonyássá vált.

Persze, ők ott se voltak. Azt se tudják, kicsoda Vona Gábor. A polgármester úr is, kicsit ugyan bohókás ezzel a festési mániájával, de hát kit zavar. Meg merne-e neki ellentmondani neki. Mesét is lehet olvasni a gyerekeknek, abból baj nem lehet.

Meg a világháború is messze van már. 

Később a vezér nagyon helyesen leírta a Facebook-on:

a gyerek tiszta lap, a társadalom felelőssége, mivel írjuk tele.

Az óvónénik most jól megmutatták, mivel kell teleírni, milyen gerinces, igaz magyarnak lenni! 

Íme, a mese vége, minden óvónéninek és Zolikának is nyugodt álmot kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr157506482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lékek és ellensúlyok 2015.05.31. 18:27:41

Ez nagyon idétlen volt.
Ha le akarod fasisztázni Vonát, fasisztázd le, legfeljebb beperel.
De ne told ezt a debil dumát.
Egyébként a Nácizmus egyik legfontosabb jellemzője a faji felsőbbrendűség hirdetése. Vonáékra ez nem jellemző, ellenkezőleg, ők éppen amellett kardoskodnak, hogy a társadalmon belül mindenki számára azonosak legyenek a feltételek (de tényleg azonosak) és ők ezt hangsúlyozzák.
Ja, és legyen rend, ami alatt ők a személyi és vagyoni biztonsághoz való jogot értik.

Semper Fidelis 2015.05.31. 18:34:37

Ez a címkézés egész egyszerűen szánalmas. A nácizás pedig duplán az.

midnight coder 2015.05.31. 18:47:50

A szocik szép lassan megszerettetik a néppel a nácikat. Jobb ma egy nemzeti szocialista mint holnap egy nemzetellenes.

Amúgy, ha anno az amcsik nem a vörösnácik mellé állnak a II világháborúban, akkor ma a Sztálin lenne a főördög, Hitlerék pedig kb. hasonló elbírálás alá esnének mint ma a kommunisták. Hát megyilkoltak egy néhány millió embert, de azért olyan rendes emberek voltak, elvégre anno 3.60 volt a kenyér.

legeslegujabbkor 2015.05.31. 18:53:53

Vona Gábor már a kormányzásra készül, a 2014-es választási programjuk is tele volt ígérgetéssel persze hozzá való bevételek nélkül.
Most meg már:
"Vona már el is kezdett német politikusoknál tapogatózni, és ennek szellemében az EU-bal való kilépésről sem fogalmaz olyan sarkosan, mint néhány hónappal ezelőtt. Szerinte az EU-ból rövid távon nem lehet kilépni, "Magyarország nincs felkészülve erre gazdasági értelemben"."
"elítéli, hogy képviselőtársa, Kulcsár Gergely leköpte a rakparti holokauszt-emlékművet, felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja. (Ki azért nem zárták Kulcsárt a pártból, ahogy a Facebookon zsidózó párttagokat sem.)"
"a programjukat megőrzik, csak úgy akarja bemutatni, hogy "a magyar társadalom legszélesebb rétegeinek is szimpatikus legyen"."

Kettős beszédnek hívják, és a hívők talán ezt elfogadják, de normális ember miért higgyen egy ilyennek?

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.05.31. 19:16:32

"Bush egy végletesen kettészakadt ország élére állt 2001. január 20-án, majd kilenc hónapig az égvilágon semmit sem csinált. Szeptermber 11-e reggelén éppen a Kis kecském című mesét olvasta fel egy csapat floridai másodikosnak, amikor egyik marcona testőre a fülébe súgott valamit, amitől az elnök arca hosszú másodpercekre mozdulatlanná dermedt."

index.hu/kulfold/fiveyearson/

eloi 2015.05.31. 19:27:28

Tényleg szoktak itt értelmes cikkek, elemzések, vélemények is lenni, de ez... Akinek erről a minden politikus által (az amerikai elnöktől, Putyinig) használt politikai marketing-PR fogásból a II. VH. meg a fasizmus jut eszébe, az konkrétan hülye, vagy manipulálni akar, de szánalmasan. A pol. marketing nagykönyvében egymás utáni fejezetekben van a politikus kisgyerekkel, politikus kutyával..., politikus feltűrt ingujjal dolgozik, politikus mint a nép gyermeke.......
Ez az állandó fasisztázás már tényleg kontraproduktív! Még egy balos felülettől is többet várna az olvasó.
(És kérem összeadni, hogy Hitlernek vagy Sztálinnak volt-e több áldozata, illetve a fasizmusnak vagy a kommunizmusnak/szocializmusnak világszerte?!!! És kérem nézzék át újra a történelmi tényeket, pl. arról, hogy kik robbantották ki EGYÜTT a II. VH-t! Segítek, akik két irányból lerohanták pár nap különbséggel Lengyelországot! És erről jó előre meg is egyeztek! És amikor Lengyelország közepén a két sereg találkozott, igen örvendenek vala egymásnak!!!) ...

zobod 2015.05.31. 19:55:50

Politkusoknál bevett dolog az ovisok látogatása. A sajtóhírekből emlékszem, hogy az elmúlt 1-1,5 évben Cser-Palkovics, Kontrát, Budai, Papcsák is látogattak ovisokat, kisiskolásokat. Arról sem írtatok posztot, mikor tavaly a DK-s Gyurcsány a surdi óvodába látogatott, pedig őt is utáljátok (joggal), ráadásul az ő pártja súlytalan a jobbikhoz képest.

CommentR 2015.05.31. 20:06:42

Van, aki egy ilyen förmedvényt végig tud olvasni? De csak hajrá! Még sok ehhez hasonlót! Ugyanis meggyőződésem, hogy ez már réges-rég kontraproduktív.

moszkvicssluszkulcs 2015.05.31. 20:08:26

szerencsétlen liberális iromány...

septem 2015.05.31. 20:42:26

a rettegdében soha nincs szünet?

Larry Silverstein 2015.05.31. 20:59:21

Szerencse hogy Vona lesz még miniszterelnök, Feri meg Gordon meg Atis meg már nem.

Van esélye a kölköknek, hogy tisztességes felnőtt váljon belőlük.

Ma Baker 2015.05.31. 21:18:13

Véééééééééééééééééégtelenül unalmas ez az állandó üres nácizás és rettegés

♔batyu♔ 2015.05.31. 21:30:17

Azért az ovisnak manapság ajánlatosabb a libsitől tartania mint attól, akit a libsi lenáciz.

Visceroid 2015.05.31. 21:54:54

" Erről az emberről sűrűn emlékeznek meg a szóban forgó náci pártban és éltetik folyamatosan."

Mikor? Hol? Ellenben holokausztmegemlékezések naponta vannak.

MittuDomain 2015.05.31. 22:16:30

,,, álruhás királyfiként (karszalag és kis bajusz nélkül, hehe..

Szánalmas

budaörsi 2015.05.31. 23:36:15

Csak a folyamatos nácizás maradt a ballibáknak. Szerencsére mára már ez rajtuk kívül rohadtra nem érdekel mást (Magyarországon).

Conchobar 2015.06.01. 07:19:27

"Vona Gábornak igaza van, de mi ebbe belebetegszünk" - Igen, néhány honfitársunk belebetegedésének a szimptómája és előrehaladása jól felismerhető ebből az írásból. A szerző nem érzi, hogy jobb lett volna inkább csendbenmaradnia. Vona, az óvodába beszabadított náci fenevad nemcsak nem tépett szét egyetlen kisgyereket se, hanem még meg se harapta egyiküket se

Conchobar 2015.06.01. 07:44:09

"Tudták jól, érezték jól, hogy részesei lettek valaminek. Bűnrészesei. Makulátlan, fehér ruhájukra egy apró folt került" - Szörnyűséges tettet követtek el avval, hogy hagyták megtörténni a szörnyű tragédiát, hogy az emberevő náci fenevad Mátyás király meséiből felolvasson a gyerekeknek (nem tudni persze, ha esetleg Anna Frank naplójából olvasott volna szemelvényeket)

NekemNemEzKell 2015.06.01. 07:59:54

Az óvodásoknak íródott? De hisz azok nem tudnak olvasni...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.01. 09:22:08

még egy ilyen sötét butaságot, mint amit itt összehordtál...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.06.01. 09:29:05

Először is leszögezem:
fideszgecik basszák szájba a jó édes kurva anyjukat!
Gyerekkel való fényképezkedés nem annyira tetszik még Vonától sem.
Amúgy meg ez egy idióta kretén írás.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.06.01. 09:56:30

@Conchobar:

" hogy az emberevő náci fenevad "

Nyálgép lesz az, nem emberevő náci fenevad.

MEDVE1978 2015.06.01. 10:08:20

Kezdetben a reakcióm eléggé szélsőséges volt és a posztíró édesanyjának esetleges erkölcstelen foglalkozásához, valamint a posztíró vele való interakciójához kapcsolódott. Van tehát néhány szent őrült ember, aki a létminimumért óvónéniskedik az ország egyik legbrutálisabban amortizálódott, halálra ítélt térségében. Valószínűleg nem úgy, mint mondjuk a második vagy tizenharmadik kerületben, ahol a gyerekek és a szülők is kulturáltabbak, nomeg többször gazdagabbak.
De szerencsétlenek még annak is örülhetnek, hogy ott óvónősködhetnek, hiszen Kelet-Magyarországon egyébként igen rossz perspektívájuk lenne elhelyezkedni másban. Szóval ott güriznek, amikor a polgármester leszól, hogy fogadni kéne X politikust, amit ők meg is tesznek. Valószínűleg attól függetlenül, hogy egyetértenek vele vagy nem. Jelzem a politikus nem a következő Hitler, Sztálin vagy Pol Pot, sőt egyenlőre nincs kormányközelben sem a szélsőséges pártjával.

És akkor jön egy briliáns posztíró, aki a hatalmas magas trónszékéről, a budapesti piedesztráról pálcát tör felettük és elítéli őket. Te szociálisan érzéketlen, feneketlen sötét, buta barom. Kívánom neked, hogy Ózdon legyél közmunkás.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.06.01. 10:55:44

Gyurcsányotok meg, hogy beszéljenek róla, együtt aludt egy buzival, majmok:

www.blikk.hu/blikk_aktualis/osszekoltozott-gyurcsany-es-friderikusz-2364013

Akkor már inkább a meseolvasás egy oviban :DDD

eßemfaßom meg áll 2015.06.01. 16:09:58

Hír: Vona Gábor visszaköszönt a teszkopénztárosnak.

Egyenlítő blog: Volt egyszer 7x évvel ezelőtt egy bajuszos ember aki visszaköszönt a péknek a reggeli kenyérvásárláskor. Aztán jött a barna eső, így mindenki ismerheti a tanulságot mi lesz abból ha egy náci visszaköszön a boltban. barnaesőfaszizmusnácizmusvilágvégeholokauszt
süti beállítások módosítása