B1 blogcsalád



Orbán nem enged Lázáréknak, és nem rúgja ki Rogánt

2020. január 09. - nickgrabowszki

Ellenben Tarlósékra kente az őszi önkormányzati vereségeket. orst.jpg

A Fidesz elnöke sok mindenről beszélt nemzetközi sajtótájékoztatóján, melyek közül a legfontosabb alkalmasint az volt, hogy nem ismerte el az általa vezetett kormány politikájának kudarcát az októberi önkormányzati választási eredményben.

Ez a téma tűnik a legégetőbbnek a kormányoldalon. A B1 blog is írt arról, hogy a Fideszben kitört a belháború, és többen - köztük a tavaly menesztett Lázár János - komoly irányváltást és személycseréket sürgetnek a párt politikájában és a kormány vezetésében.

Orbán viszont a kormánypárti jelöltekre hárította a vereség felelősségét az ellenzék Budapesten, a fővárosi kerületekben és a megyei jogú várásokban aratott győzelmei miatt. Azt mondta, 

az ellenzék egyszerűen azért nyert, mert jobb jelölteket állított és jobb kampányt folytatott.

Tehát Tarlós István és egyéb fideszes polgármesterjelöltek hibáztathatók a vereségekért.

Generálisan - mint a párt elnöke - elismerte ugyan a saját felelősségét is, de konkrét ügyekben, például Borkai vissza nem léptetése dolgában már nem. Szerinte Borkai jó döntést hozott azzal, hogy nem lépett vissza (noha a döntést sokkal inkább maga Orbán hozta), és amúgy sem lehet tudni, hogy győri polgármester szex- és korrupciós botrányának mekkora hatása volt a választási eredményre.

A kormány ugyanakkor azon a választáson - legalábbis szerinte - megkapta a felhatalmazást a munkája folytatásához, amit azzal indokolt, hogy a Fidesz jelöltjei összességében több szavazatot kaptak

Különös logikájából az következik, hogy

  • ahol a Fidesz nyert, ott a kormány politikája miatt nyert, 
  • ahol a Fidesz veszített, ott a jelöltek alkalmatlansága miatt veszített.

Orbán mindezzel összefüggésben kizárta a kormányzati személycseréket, tehát hogy fejek hullása követné a választási vereséget.

Nix ugribugri.

Nem akarok kapkodni a kormányátalakítás területén, és ha nincs rendkívüli nyomós ok, akkor nem szoktam változtatni. A stabilitás egy nagyon fontos érték.

Ezek szerint nem tekinti nyomós oknak Lázár, tovább Navracsics Tibor és a jobboldali sajtó kritikáit - elsősorban -Rogán Antal kormányzati túlhatalmát illetően, és - nevének említése nélkül - kizárta a kabinetminiszter menesztését vagy lefokozását.

Navracsicsról megemlítette, hogy a Fidesz-tag, és a Közszolgálati Egyetemen adtak neki állást, Lázárnak pedig sok sikert kívánt Hódmezővásárhely visszaszerzéséhez, amivel jelezte,

mindkettejüket évekre talonban tette.

Az önkormányzati vereséget - a jelöltek alkalmatlanságán túl - annak tudta be, hogy túl hosszú volt a kampány, és nem sikerült megismertetni az emberekkel a kormány intézkedéseit. Ezért 2020-ban két, nemzeti konzultációnak nevezett, közpénzből folytatott kormánykampányt is tervez, amit nem tekint kampánynak.

Ebből következik, hogy Orbánnak csak akkor van baja a kampánnyal, ha (ahogy fogalmazott) "az ellenzék is a pályán van".

Ha kizárólag a Fidesz-kormány kampányolhat - természetesen közpénzből - az már nem is kampány.

Orbánt láthatóan érzékenyen érintették az életkorát és a fizikai állapotát érintő kérdések. De ő nem tartja magát öregnek és megfáradtnak, és - bár a Fideszben még nem született erről döntés - készen áll a következő miniszterelnök-jelöltségre is.

Ehhez képest a sajtótájékoztató azért ért véget, mert a miniszterelnök jelezte, elfáradt. Most van egy éve kipihenni magát, mert idénre le is tudta az egyetlen megjelenését a potenciálisan kritikus nyilvánosság előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3715401036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2020.01.09. 15:34:31

Sok mindenben nem értek egyet főleg abban, hogy "ahol a Fidesz nyert, ott a kormány politikája miatt nyert", Attól függetlenül nem szeretnék még egy rendszerváltást:) Fidesz politikája? Adó, adó és még több adó elvonás. A lottót már irtam. Rendesen megemelték a kisemberek szórakozását, és nem adtak érte semmit, sőt. Viz, villany, gáz mind 27 %- os adóelvonás. Mit adnak érte. Nagy adag bürokráciát!

6.Lenin 2020.01.09. 15:51:25

Mindig csodálkozom, amikor ilyesmiket olvasok, mint ez a poszt is. Orbán nyíltan elmond mindent, a hallgatóság ellenzéki része meg lófaszt se ért belőle, de csodálkoznak, amikor az elmondottak néhány év múlva megtörténnek.
pl.
"az ellenzék egyszerűen azért nyert, mert jobb jelölteket állított és jobb kampányt folytatott."

A választást a választók döntik el. és ez szerintem nekik szól. Jobbnak tartották az ellenzéki kampányt (bedőltek a süketelésnek) és jobbnak hitték a az ő jelöltjeiket. Ez majd 22-ben kiderül, hogy tényleg így van-é. Lenne min elgondolkodniuk 22-ig.

Nyilván van tanulsága az ott működő kormánypártiaknak is, de nekik azt szánta, amikor azt mondta, hogy túl hosszú volt a kampány, és elsiklottak az ő jelöltjeik, érveik. Vesztett már ezért az ellenzék is, amikor túl korán kezdték a kampányt.

Van még ezeknek a tájékoztatóknak egy másik érdekes vonatkozása is, mást hall az ember egyenesben, és mást olvas utána egyes portálokon. Vagy az ilyen felületeken.

Van humora is Orbánnak, amikor szóhoz egedte (elkapkodta) a hvg újságírónőjét.
És még talán az az óriási szakadék, ami a külföldi tudósítók, és a magyar ellenzéki firkászok között mutatkozik ilyenkor. Elszomorító.

morph on deer 2020.01.09. 15:53:00

@sZulamith:
De viszonzásképpen legalább tudni akarják, hogy hogyan tettél szert a jövedelmedre!

“ Értékesebb aranyékszert, karórát, műkincset sem lehet péntektől úgy vásárolni, hogy nem igazolja az ügyfél, miből kereste meg a rávalót.”

Azt ugyan nem írják, hogy muszáj lesz-e arra hivatkozni, hogy felcsúti lakos vagy, netán a Rogán szomszédja vagy, esetleg elég lesz csak egy sima fidesz-tagkönyv...

www.napi.hu/magyar_vallalatok/torvenymodositas-penzmosas-terrorizmus-atvilagitas.697947.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

6.Lenin 2020.01.09. 15:57:57

@morph on deer:

Nem tudom nézte-e a tájékoztatót, de , ha igen, akkor nem érezted, hogy a Feri fényévekre van tőle, lefelé?

Sancho12 2020.01.09. 16:29:38

@6.Lenin: Nem gondolod,hogy kicsit korán volt az esti meséhez?

6.Lenin 2020.01.09. 16:31:45

@Sancho12:

Ez így nagyon bárgyú.

Muhammad Balfas 2020.01.09. 17:04:48

@sZulamith: A rendszerváltás már megtörtént 2010-ben..

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.09. 17:10:32

Ha túl kedves vezetőnk így látja, akkor ez így is van. :-) Ha a fidesz jelöltjeiben volt a hiba, akarom mondani az alkalmatlanság van bennük, akkor ez is így van. :-)

Azt már csak bátortalanul kérdezem meg, hogy ki hagyta jóvá a fidesz (utólag alkalmatlannak bizonyult jelöltjeit)? :-) Mert tudtommal mindent túl kedves vezetőnk hagy jóvá, de lehet hogy tévedek és a választókerületi? megyei? fidesz vezérkar volt a hibás. :-)

Túl kedves vezetőnk egy valódihoz jobban hasonlító sajttálon elfáradt. :-( Gyakorolni kellene ezeket a sajttálakat, akkor jobban kondiban lenne túl kedves vezetőnk. :-) Igaz? Okoskodok bele egy igazi szportszmen - és focialista edzésrendjébe? :-)

morph on deer 2020.01.09. 17:17:44

@6.Lenin:
Nem néztem, mert őszintén szólva nem csak az orgánuma irritál, hanem a bugyuta mondásai is, lásd “nicht ugribugri”, meg a hasonlók.

Remélem ennek is lesz írott változata, mint a beszédeknek szokott lenni, mert az az igazi élmény. Olvasva még borzalmasabb...

rallus 2020.01.09. 17:19:19

Amióta Ron Werber beleverte a ballibek agyába, hogy a választások előtt teljes gázzal sz.rt kell kenni az ellenfélre és gátlástalanul ígérgetni a híveknek és az ingadozóknak, azóta időnként győznek.... Aztán szétbarmolnak mindent, eladósítják amit lehet és kezdik elölről!

6.Lenin 2020.01.09. 17:24:56

@rdos:

"Okoskodok bele egy igazi szportszmen - és focialista edzésrendjébe? :-) "
Rosszul tetted, és feleslegesen, mert kiragadtál egy részletet, és ezért nem értetted az egészet. Ahogy ismerem a hozzáállásod, nem is csodálkozom ezen.

Tudtad, hogy a választásokon a választók döntik el. hogy kit TARTANAK (akár tévesen is, és ez a lényeges része) alkalmasnak (mondjuk beszopva egy hamis propagandát, ígéretet)

Mondjuk 94- ben kétharmaddal alkalmasnak találtak egy bukott politikus gárdát, 98-ban meg alkalmatlannak, és leváltották őket. Vagy 2002-ben, aztán 2010-ben fordítva döntöttek, pedig a ballibák biztos jó jelölteket állítottak ( a saját véleményük szerint).

6.Lenin 2020.01.09. 17:26:42

@morph on deer:

OK, csak kíváncsi voltam a véleményedre.

morph on deer 2020.01.09. 17:30:28

@6.Lenin:
Semmi gond, ha tudom, akkor úgy sem tartom titokban! :)

6.Lenin 2020.01.09. 17:51:10

@morph on deer:

index.hu/belfold/2020/01/09/orban_viktor_sajtotajekoztato_orbaninfo_kormanyinfo/

Ez egy aránylag elfogadható (bár elfogult) vélemény az eseményről. Nem torzít túl sokat.

Oxica 2020.01.09. 17:55:01

A tolvajpárti felcsúti lótolvaj kipcsak cigány, varacskos Maradonának muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott.

Viszont a jó hír az, hogy egyre fáradtabbnak és zakkantabbnak tűnik az öreg harcos. Valamit az, hogy ő már képtelen változtatni, tolja tovább ezt a kretén fasiszta propagandát, csak már egyre kevesebb embert tud hülyíteni vele.

A zacskós tónit meg hogy váltaná le, mikor a közpénzből folytatott kamu konzultációk árából, a zacskós tóni osztja vissza a lét a felcsúti cigány maffiának.
Ők együtt buknak, nem külön külön.

Lázár annyitisér és navracsicska elvtársak erőlködésén meg tényleg csak röhögni lehet. Bukott emberek ők már és ahogyan ők, úgy jár minden szekértoló.

Hajráhalszagúmagyarország, hajrámagyarok. O1G és a 2:0, Eb nélküled geci.

morph on deer 2020.01.09. 18:12:30

@rallus:
“ Ron Werber beleverte a ballibek agyába, hogy a választások előtt teljes gázzal sz.rt kell kenni az ellenfélre és gátlástalanul ígérgetni a híveknek és az ingadozóknak...”

Te, akkor Ron Weber a fidesznek is dolgozott?
Csak mert pontosan ugyanezt tették... Vagy most már a fidesz az ellenzék is?
Végül is volt már ilyen, szóval nem azééér...!

taga20☺ 2020.01.09. 18:13:46

@Oxica: mppf mppf te is le nyeled?

6.Lenin 2020.01.09. 18:16:21

@morph on deer:

Kérlek alássan, nincs mit, talán máskor is, szívesen.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.09. 18:28:16

@6.Lenin: :-) Mondtad.
"Tudtad, hogy a választásokon a választók döntik el. hogy kit TARTANAK (akár tévesen is, és ez a lényeges része) alkalmasnak (mondjuk beszopva egy hamis propagandát, ígéretet)"

Tudtad? Meg a nem választási csalási bizottság. Magamat ajánlom focialista nertársi pupákoknak. :-)

h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/75.html

Greccsi Zsot 2020.01.09. 18:36:35

Mostmár egyértelműen kiderült, hogy Orbán egy mocskos náci, mert betiltotta a faszverést, pedig mi pont ABBAN VAGYUNK A LEGJOBBAK !! Máshoz nem értünk, de ahhoz aztán nagyon.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.09. 18:37:37

Orbán nem enged Lázáréknak, és nem rúgja ki Rogánt

he?
kik azok a lázárék és miért kéne bárkinek is engedni a 3.szor is 2/3dal megválasztott ME Úrnak

6.Lenin 2020.01.09. 18:52:33

@rdos:

Voltam szavazat bizottsági elnök. A szavazat számláláskor esetleg más nézetű emberek is ott vannak. Többször is átszámolva a cédulákat, és egyeztetve a szavazó lapokat a megjelntek számával. Amíg minden adat nem stimmel, nem lehetett a jegyzőkönyvet lezárni. Néhány 10, akár 100 db szavazat elcsalható nagyobb körzet esetében. Ezt mutatják az újraszámolások is. 100 000-res tételben, vagy akár milliós nagyságrendben lehetetlen. Persze ezzel heccelni bunkókat lehetséges, de értelmetlen.

De nem is ez a lényeg. A választók is beszophatnak hamis ígéreteket, aztán a következő választáson korrigálhatják a tévedésüket. Vagy nagyobb számú első, fiatal szavazó dönt, tévesen, amit később, már saját tapasztalattal, korrigál.

Orbán jól mondta: a választók döntöttek, el kell fogadni, de fel kell kínálni a korrigálás lehetőségét. Mi ebben a baj?
Ha megint másként döntenek, akkor ott már tényleg komolyabban kell(ene) megvizsgálni az okokat.
Végeredményben a kormányzóképességet ez a választás se veszélyeztette. Az ország mindenképpen nyerhet(ne) rajta.

a) a most ellenzéki vezetés tényleg jobbat tesz, mint az elődei. A települések nyernek
b) bebizonyosodik, hogy tényleg alkalmatlanok, és kisebb vesztességgel lehet korrigálni a következő választásnál, min országos méretben.

Szerintem Orbán is így spekulál, ezért nyugodt (jelenleg még)

rallus 2020.01.09. 19:09:58

@morph on deer: Most, hogy írod, valóban!
Orbán megígérte, hogy elhajtják az IMF-et, megadóztatja a bankokat, rezsit csökkent, felszámolja a munkanélküliséget és csökkenti az adósságot. Ti okosak vagytok, (saját véleményetek szerint..) és már akkor jóízűeket röhögtetek rajta....

6.Lenin 2020.01.09. 19:20:38

@rallus:

Ne bántsd őket, túl hosszú náluk az átfutási idő-olvasni/hallgatni- megérteni-tágra nyílt szemmel bámulni a semmibe.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.01.09. 19:23:19

@6.Lenin: "A szavazat számláláskor esetleg más nézetű emberek is ott vannak."

Ugye linkemben pont a más nézetűek nem voltak jelen. Bizonyára véletlen, hogy minden ilyen esetben csak és kizárólag a fidesz számára volt kedvező a "hiba". Elfogadom hogy esetedben, amikor Te voltál az elnök ez nem így volt.

Ellenzéki a szavazókörödben volt? Ha volt úgy biza nehezebb csalni. :-) Beszélek félre. Téveszteni. :-)

Egyébként pedig túl kedves vezetőnk csak legyen nyugodt. :-) Minden nem fideszesnek addig jó. :-)

Muhammad Balfas 2020.01.09. 19:25:43

@rdos: Látom nagyon ráizgulál erre a leváltjákzorbányt témára. Pofára esés lesz ez is számodra, mint április 8..:)

6.Lenin 2020.01.09. 19:34:29

@rdos:

Még a legkisebb szavazókörben sem tudom elképzelni, hogy csak azonos nézetű emberek legyenek Nem csak politikailag, hanem vallás, haragos, féltékeny, irigye a másiknak, stb.
A teljesen egységes szavazókör meg nem jelentene számottevő csalási(tévedési) lehetőséget.

Ennyire széttagolt ellenzék esetében egyetlen lehetséges nyerési lehetőség az összefogás valamilyen választási szövetségbe, egyetlen lista állítása, egy jelölt mind a 106 helyre, egyetlen vezető, hiteles (ez nem feltétél a hívőknek).

Csalásra hivatkozni a tehetségtelenség jele, szerintem.

2020.01.09. 19:52:48

A sajtótájékoztató azért ért véget, mert Orbán elfáradt, mármint cikk szerint :-)
A róla készűlt felvételen meg azért, mert progrmja volt,.. az tény, Orbán azt mondja, hogy meg már kezd is elfáradni.
Nem igazán értem, hogy ilyen egyértelmú hazugságot miért kell bevállalni, bárki hozzáfér a felvételhez, egyből lebukik a csóka.

2020.01.09. 19:59:47

@morph on deer: Látom nem igazán megy önnek valami jól a franciáknál, mert nem tudja, hogy a csiga zabálóknál és az összes euro övezeti tagországban 150.000 euró felett ugyanez a szabály van.
Nem fussa egy szutyok dizájnosított gatyamadzagra vagy golyó és here vasalásra 152 ezerért?

2020.01.09. 20:16:40

@rdos:

Ha rám lenne bízva, akkor csak és kizárólag olyan pártok indulhatnának a választáson, akik minden szavazókörbe tunak delegálni legalább egy tagot vagy szimpatizánst.
Ha valamelyik erre képtelen volt eddig, de mégis ugat, azt meg 50 évig nem indulhatna semmilyen választáson.
Az szerinten a szégyen kategóriába tartozik, hogy most a cefet nagy összefogásban sem tudtak mindehová delegálni.
A választási törvény megalkotásakor azt feltételezték, hogy minimum két ellenérdekelt pártdelegált lesz, ezért a minimális létszámot 5 főben határozták meg.
Erre fel több ezer olyan szavazókör volt, ahol nem ehettek a tagok egész nap, akkor nem lett volna meg minimum létszámuk,..., de olyan is volt, ahol amozgóurnázás idejére póttagot kellett kirendelni.
Az ellenzéki pártok közül egyedül az MSZP húzta az igát rendesen, de pl. az ifjú titán buznyák gyülekezet csak mások hátán szörfözött.

6.Lenin 2020.01.09. 20:23:40

@Tényelek:

Ha minden szavazókörbe delegálnának tagot, akkor nem tudnának csalásra hivatkozni.
ez az 1xű ok, amiért nem delegálnak. Nem bonyolult lelkek, piti gazemberek.

2020.01.09. 20:32:35

@6.Lenin: Szerintem sok helyre nem is tudnának, volt olyan megyei jogú város, ahová három szavazókőrbe Budapestről küldött delegáltat a Momenotum, minden költséget fizetve nekik.
Egyetlen helyi sem vállalta fel őket.

6.Lenin 2020.01.09. 20:45:06

@Tényelek:

Nyilván vannak olyan körzetek, ahol erősnek érzik magukat, de , ha minden helyen lenne küldött, miként hivatkoznának csalásra. Mellesleg a választás előre kimatekozható, pláne listák alapján.
Lista meg minden pártnak van. Ha nézzük a mostani Bp-i polgármester választást, az előzetes nyilatkozatokat (Szabó Timea) tök magabiztosan, szinte nevetve nyilatkozta, hogy KariGeri lesz a nyerő. Nyilván valamit tudtak előre, kik lesznek mozgósítva, és mennyien. Kb mennyi szavazó várható.
1,3 millióból csak 700 000 körüli volt a résztvevő, elég volt kb 50 ezres különbség, ami nem nagy ügy mozgósítani.
Más a gyakorlatban egy választás, mint ahogy sokan elképzelik.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.09. 23:46:03

LÁM-LÁM , TI KÉTSÉGBEESETTEN PRÓBÁLTOK BELVISZÁLYT SZÍTANI A FIDESZBEN, MIKÖZBEN EGY MÁSIK PÁRTNÁL ÁLL A BÁL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Szanyi máris belerúgott az MSZP-be! Ez ám az egyenes gerinc! Ezt mondta

Tipikus komcsi viselkedés…."
mindenszo.hu/szanyi-maris-belerugott-az-mszp-be-ez-am-az-egyenes-gerinc-ezt-mondta/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.09. 23:47:32

ÚJABB LIPSI BOTRÁNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Áll a bál! Súlyos műhiba a Wittinghoff által privatizált rendelőben

A budaörsi egészségközpontban történt fertőzés után tizenkét beteget kellett újraműteni a János-kórházban"
mindenszo.hu/all-a-bal-sulyos-muhiba-a-wittinghoff-altal-privatizalt-rendeloben/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.09. 23:49:30

KAMU GERYKE , HOL A LÓVÉ – KÉRDEZIK A BUTA PÖSTI NYÖGDÍJASOK ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"20 ezer Forinttal tartozik minden nyugdíjas budapestinek Karácsony Gergely – Hol a fűtési támogatás???

Hideg van"
mindenszo.hu/20-ezer-forinttal-tartozik-minden-nyugdijas-budapestinek-karacsony-gergely-hol-a-futesi-tamogatas/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

imi60 2020.01.10. 01:19:11

@Sancho12: ez a dolga Leninnek.itt kell eljátszania a fideszes hülyét.már megszoktuk tőle. látszik, hogy úgy gyűlnek itt a fideszes agyhalottak mint a verebek a friss lószarra.

imi60 2020.01.10. 01:23:49

@rallus: tévedsz. ezzel pont orbán csau viktor állt elő nálunk . választások előtt hazudik egy orbitálisat-közte csak a szokásosat-hogy az agyatlanok megzavarodjanak. szokásos orbán taktika. már a tükörképe is kiröhögi mikor megszólal.

imi60 2020.01.10. 01:26:56

@6.Lenin: szerinted egy párt mit nyilatkozzon választás előtt? azt hogy veszíteni fogunk? tényleg ennyire hülye vagy ?

rallus 2020.01.10. 06:55:45

@imi60: Emlékszem, hogy 2010-ben betegre röhögtétek magatokat Orbán választási ígéretein, hiszen olyan helyzetbe hoztátok az országot, hogy még halvány remény sem volt az államcsőd elkerülésére.
Ehhez képest mára annyi lehetőségetek maradt, hogy megugatjátok az elhaladó karavánt és néha magatok fölé köptök...

imi60 2020.01.10. 07:33:23

@rallus: Emlékszem, hogy csak orbán szerint lett volna államcsőd de arra is emlékszem, hogy 2010 előtt nem volt egyik pártnak sem teljhatalma így a fidesz is sok mindenben hibáztatható .na arról nem is beszélve hogy ugye orbán és bandája volt már 2010 előtt egyszer hatalmon, így volt lehetősége szétlopni már akkor is az állami pénzeket.szóval ti csak 2010-től emlékeztek mindig. ehhez képest most az a lehetőség van hogy az orbán maffia szétlopja az országot. a Lölő klánnak úgy 600 milliárd forintnyi vagyont sikerült összaharácsolni.ja az nektek a karaván.

István Tamasi 2020.01.10. 07:57:59

@6.Lenin:
"A választást a választók döntik el."
Igen, meg egy-két teherautónyi krumpli és az ukránoknak kifizetett nyugdíj.

Toportyán Zsóti 2020.01.10. 08:31:24

@6.Lenin: Fajtádról írtál csak,naponta kiderül rólatok valami gazemberség,ezért lesz a következő bukta még nagyobb.Hiába az 1000 milliárdokba kerülő nemzetihazugsággyár.

Toportyán Zsóti 2020.01.10. 08:34:27

@rallus: Ugatás sajna fajtád sajátja szegény bipoláris Vona Gábort lebuzizó szellemi-érzelmi nyomi.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 08:42:45

Orbán nem enged Lázáréknak, és nem rúgja ki Rogánt
2020. január 09. - nickgrabowszki
Ellenben Tarlósékra kente az őszi önkormányzati vereségeket. ..........................

Na kérem, egy előző poszt vágyálma akkor most porba hullott, de itt az újabb vágyvezérelt félremagyarázás!
Elhittétek, hogy Lázár akarhzat bármit is és annak súlya van? Már a helyére is tette Orbán, kijelölte, hogy hol próbáljon el sikereket elérni, bár szerintem ott is rá fog majd hatni úgymond és ha nem fér a bőrébe továbbra sem, akkor lesz még neki lejjebb is!
Aztán ez a Tarlós sztori is elég érdekes! Hibázott itt Tarlós? Talán, hogy nem ment el a vitára, bár úgy, hogy azt az ellenzék szervezi és a simlis Magyar nevű ügyvéd moderálta volna, esetleg érthető is, de néhány feltétellel megmutatta volna közte és Geri között a különbséget. Na mindegy, az eredmény tükrözi amit utólag mondott, hogy a felmutatott eredmények sem mindig elégségesek, elég a fideszfóbiára alapozni,, aztán az örökké elégedetlen prolik, vissza is állítják az inkompetens, hülyeségekkel foglalkozó, simliskedő tolvaj demszki féle rendszert ugyanazzal a kompániával, csak Karácsonnyal álcázva, elfelejtve a bölcs mondást, hogy kutyából nem lesz szalonna!
Orbán ezzel tisztában van és nem tolja át a felelősséget teljes egészében.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 08:58:39

@István Tamasi:" Igen, meg egy-két teherautónyi krumpli és az ukránoknak kifizetett nyugdíj."

A krumpliosztás korszaknak vége, megnyugodhatsz, nem lesz több osztás, kivéve saját maguknak! A krumpli, meg egyéb árát, meg a felemelt helyi adókat szépen elköltik Kálmán Olgák szakértésére, meg művészetre, hogy a húsz nézős pászkaszínházak közönsége élvezhesse pucér bojlertestű "színésznők" faszkiverő mutatványát, mint új és forradalmi megnyilvánulását a libsi kultúrának!

István Tamasi 2020.01.10. 08:59:25

@Grimbusz Makszimusz:
A csüngőhasú suttyó nem rúgja ki arrogántonyót a bűnözőt. OK, akkor jöhet az ördög ügyvédje és nyilvánosságra hozhatja tonyóka kólázós fényképét.

István Tamasi 2020.01.10. 09:02:41

@Grimbusz Makszimusz:
Ige, valami ilyesmit sivalkodott a csüngőhasú suttyó is, hogy nem osztják ki a krumplit és a pénzt hanem megtartják a fideszmaffia tagjainak. A krumplit megtartja pacalos sziszi köretnek.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 09:11:39

@Toportyán Zsóti: Ugatás sajna fajtád sajátja szegény bipoláris Vona Gábort lebuzizó szellemi-érzelmi nyomi......................

Hát igen, mi még a hagyományos szexnél tartunk szellemileg, meg érzelmileg, heterok vagyunk és greczys képeket sem küldözgetünk virágcsokor helyett! :D
Vonát meg szerintem a baloldal zsarolhatta meg, hogy árulja el a szavazóit és támogassa a libsiket, hiszen ez kellett az "összefosáshoz"! Így utólag ismét látszik, hogy az tette, akinek hasznára volt!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 09:17:11

@István Tamasi: ", akkor jöhet az ördög ügyvédje és nyilvánosságra hozhatja tonyóka kólázós fényképét."

Ha lenne, akkor már kint lenne, az a baj, hogy fenyegetőztök itt mindennel, aztán amikor képek kerülnek ki, azokon libsik kólázgatnak, kúrnak, buzulnak, vagy lopásokról és elásásokról beszélgetnek hangfelvételek esetén!

Európai téridő 2020.01.10. 09:23:25

Internáci balfax hülyelvtárs csicskabirka Grabovszki, marhaság ez a "rogánozás".

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 10:11:33

@Európai téridő: Internáci balfax hülyelvtárs csicskabirka Grabovszki, marhaság ez a "rogánozás"....................

Én sem látom hogy mi benne a ráció, annyiban igaza van, hogy Rogán és Lázár is tehetséges és ígéretes politikusnak tűnt régebben, aztán a jellempróbákat nem állták ki!

rallus 2020.01.10. 10:17:10

@imi60: Az első Orbán kormány 52% adóssággal adott át egy gyorsan fejlődő országot a ballibeknek és 83%-al vett vissza egy kifosztott , lezüllesztett katyvaszt úgy, hogy azonnal törlesztenie kellett az IMF államcsőd elkerülésre felvett hitelét...Most meg Európa élenjárói lettünk a gazdaság fejlődésével. Ennyit arról, hogy kik lopnak.
Egyébként Hornéknak is kétharmadjuk volt, de tévedtetek ti már ennél nagyobbat is!

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 10:31:07

@István Tamasi: "Ige, valami ilyesmit sivalkodott a csüngőhasú suttyó is, hogy nem osztják ki a krumplit és a pénzt hanem megtartják a fideszmaffia tagjainak. "

Itt van a ti egyik piti maffiozótok, nézd meg ezt az életutat és most újra fb. tag! Lopnak!
index.hu/belfold/2020/01/09/egerfai_jozsef_lemondas_kegyeletsertes_gesztesi_karoly_karacsony/

imi60 2020.01.10. 10:56:23

@rallus: csak közben volt egy gazdasági világválság amit orbán duce jobbnáci nem szeret kommunikálni.Az IMF hitelt sem vették fel teljesen mivel az egy keret volt. Európa élén. Hülye. Elég ha át mész a szlovákokhoz aztán rájössz.Nem is kell nyugatra menni. Most hogy Horn emlegeted csak eszembe jutott hogy orbán duce jobb náci buzgó ifjúkommunista volt. KISZ titkár majd Soros által eltartott.Aztán hamar rájött Simicska barátjával, hogy lopni a legjobb. Nem véletlenül tudja Simicska a legtöbbet orbán duce-ról és meg is mondta , hogy orbán duce O1G. Az is.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 11:14:39

@imi60: .Az IMF hitelt sem vették fel teljesen mivel az egy keret volt.............................

Bazmeg annyira ócska igénytelen lumpenlibsi érveid vannak! Szidod itt teli pofával Orbánt, hát lelked rajta, de másokat ne nézz annyira hülyének, mint ti vagytok! Két szoci ciklus alatt két miniszterelnök mondott le, csőd közelébe vitték az országot, hiába volt válság, máshol akkor sem volt ilyen kupleráj! Minden szar volt, mindent emeltek, a nem lesz gázáremeléstől, amit lassan mondtak, eljutottunk a nem kell félni, nem fog fájnihoz, majd a fájni foghoz, ami mostanában nem hangzik el! Majd kiürült az összes kassza, jött az IMF, ami közismerten a kuplerájok környékén bukkan fel, mert az államcsőd a bibsiknek is sokba kerül, ezért jobb az adósság, teljes gazdasági ellenőrzés és kiszolgáltatottság, te meg ezek után hatalmas hőstettnek akarod beállítani, hogy az IMF hitelt nem baszták el az utolsó fillérig! Tényleg remek szakemberek!

imi60 2020.01.10. 11:19:59

Semennyivel nem jobb a nép nemzeti náci kipcsak érvelésed.Ritka hülye hasonlataid vannak mert borkai sem vett fel a kuplerájához IMF hitelt. Gáz árról csak annyit hogy most is olcsóban megúsznánk ha nem a MET-en keresztül menne ahol sok orbán oligarcha gazdagszik, gazdagodott is eddig. Szóval vágjál grimbuszt és ne írjál hülyeségeket.

Muhammad Balfas 2020.01.10. 12:16:44

@imi60: 2002-2010 között 200 %-kal nőtt a földgáz fogyasztói ára,150%-kal az áramé,ugyanennyivel a tömegközlekedésé..

Muhammad Balfas 2020.01.10. 12:22:46

@sZulamith: És valódi rendszerváltás egyben..Ami '90 után történt,az csak módszerváltás volt..:)

6.Lenin 2020.01.10. 13:32:16

@imi60:

Nem lenne káros, ha néha gondolkodnál is.

Minden párt ismeri , hogy melyik körzetben kb milyen erőt képvisel, vagy milyenek a lehetőségei a nyerésre. Nyilván a feszett fejsze nyele körzetekbe nem fog delegálni megfigyelőket két okból is...

a) nem éri meg
b) lehet hivatkozni- a hülye híveik megnyugtatására- azért vesztettek, mert a másik csalt. Az olyan hülyék, mint te is, ezt be is veszik.

Én-ellentétben veled- nem tartom annyira hülyének az ellenzéket, hogy ezeket ne tudnák. Te az ilyen dumáiddal a saját kedvenceidet is hülyének nézed, mert gondolom, magadból indulsz ki minden esetben.

2020.01.10. 13:56:57

@imi60:
Csak , hogy tisztább legyen a kép, nézzük a tényeket!
A liberálbolsi kormányoknak nincs szüksége válságra ahhoz, hogy csőd szélére vigyék az országot, annál ők sokkal jobban tudnak lopni.
2007 végén indúlt a válság az amcsiktól, 2006-ban még düdörgpött a világgazdaság.
Ennek az évnek a második felében megszoritások voltak és még ennek ellenére is a yilág második legnagyobb államháztartási hiányát produkálták 9,6 százalékkal.
Egyedül az egész évben polgárháboru sulytotta Libanon tudta őket megelőzni, de nekik is csak 0,2 százalékot sikerült Gyurcsiékra verni.
Nagyobb hiányt produkáltak abban évben, mint Orbánék a válság két éve alatt összesen.
Orbánnal vannak gondok, de az tény , fényévekkel jobban bánik az ország pénzével, mint a liberárbolsi kormányok.

morpho 2020.01.10. 14:47:00

Narancskullancsok! Hogy is volt ez a hazudozás az eltőzsdézett manyup pénzekkel? Orbán akkor is igazat mondott, vagy csak sima zsarolásos lopás volt?

index.hu/gazdasag/2020/01/10/jol_jartak_azok_akik_a_kormany_zsarolasa_ellenere_maradtak_magannyugdijpenztari_tagok/

morpho 2020.01.10. 14:48:57

@Tényelek: Ha kizsarolod a 3 ezer Mrd manyup megtakarítást, akkor nem nehéz lefaragni a hiányt...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 14:58:31

@Tényelek: "annál ők sokkal jobban tudnak lopni."

Gazdádnál, a nemzet hímivarsejtjénél jobban senki nem tud lopni. Nagyságrendekkel vezet. Nemhogy válságra nincs szüksége, ez a pokolfajzat még az ismert történelem legerősebb és leghosszabban tartó konjunktúrája alatt is képes volt Magyarországot Európa legszegényebb államai közé levinni. Ezt még az elkúró se tudná utána csinálni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 15:06:32

@Grimbusz Makszimusz: "mindent emeltek"

Így van. Pl. az ÁFÁ-t 27%-ra. Ja, várjá, az Ondó Viktor gazdád volt. Aki viszont a nyuggerek pénzét nem emeli, szépen elmaradnak a nyugdíjak a fizetésektől. Ja, a rengeteg tolvajlásról, az ország tönkretételéről már szót sem ejtek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 15:08:20

@Grimbusz Makszimusz: "Lopnak"

Így van. Hála a geci orbitális tolvajlásainak, ilyen apró lopásokat már észre se veszünk.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.10. 15:09:46

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Hány ezer éve ismételgeted ugyanazt a baromságot, libsikém?

Egyrészt a _relatív_ pozíció tekintetében, a többi kis, nyitott, kelet-európai gazdasággal való összevetésben nem jelent előnyt a külső konjunktúra, hiszen amennyivel ez megdobja a mi növekedésünket, annyival dobja meg a románokét és a lengyelekét is.

Csakhát rájuk nem hagyott a második gazdád, Gyurcsányi "Elkúró" Ferenc a maastrichti szint feletti államadósság-arányt, amit le kéne építeniük, ezért ők a válság után nem hendikeppel indultak a futóversenyben

Kérjél új kottát a megbízóidtól, mert ennek már lejárt a szavatossága.

Különösen úgy, hogy az utóbbi időben a gazdaság teljesítménye sem relatív, sem abszolút értelemben nem teljesít rosszul, sőt.
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Quarterly_national_accounts_-_GDP_and_employment&oldid=443269#Quarterly_GDP_growth

Szóval ideje, hogy elkérd Gyuri bácsitól az új sillabuszt...

morpho 2020.01.10. 15:10:44

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Ráadásul mázlija van, hogy ömlik be az EU-ból a lopnivaló...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 15:11:00

@Grimbusz Makszimusz: "a hagyományos szexnél tartunk"

Buzi fideSSfasszopók, mióta számít a fasszopásotok hagyományosnak?

morpho 2020.01.10. 15:12:41

@Szergej Szergejevics Szergejev: A kisközgazda zseni megint megmondta a tutit... Nyomjad még egy kicsit! Olyan jó téged olvasni!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 15:14:46

@Szergej Szergejevics Szergejev: "a válság után nem hendikeppel indultak a futóversenyben"

Ja, Ondó Viktor gazdád fél lábát hátrakötötték? Az a hendikep az volt, hogy a középmezőnyből rajtolhatott, és egy évtized alatt innen küzdötte le az országot az utolsók közé. Hendikep a faszom. Mindenki hibás, a négy évszak, Soros György, csak a geci gazdád nem tehet róla, hova jutottunk. Szánalmasak vagytok ti fideSSfasszopók.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 15:15:51

@morpho: Az EU hülyék gyülekezete. És akkor finom voltam, és nem feltételezek nemtörődömséget és rosszindulatot.

6.Lenin 2020.01.10. 15:18:44

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Mi van seggarc, nem megy a poszt? Jöttetek a morpho nevezetű másik seggarccal lökni egyet rajta? Lökitek a hülyeséget ezerrel, hogy rákattanjon valaki?

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.10. 15:31:13

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
"Az a hendikep az volt, hogy a középmezőnyből rajtolhatott"

Ne hazudozz, libsikém, nem áll jól neked, ahogy Gyuri bácsi seggét nyalod.

A hendikep az volt, hogy kétszer akkora államadósság/GDP-aránnyal hagyták itt az országot az Orbán-kormánynak, mint amekkora akkoriban a románoknak volt, és másfélszer annyival, mint amennyi a lengyeleknek.

ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tipsgo10&plugin=1

És amíg nekünk ennek a kamatterheit minden évben ki kell gazdálkodni, és magát az adósságrátát minden évben csökkentenünk kell (különben jön a dádá, ahogy a Gyurcsányi gazdád alatt egyetlen évben (!) sem kerültünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól), addig a románok nyugodtan megtehették, hogy az adósság növekedése mellett adtak plusz stimulust a gazdaságnak.

@morpho: Látom neked is csak a személyeskedés megy, ugye, te gyurcsányista szar?

Gyuri bácsi érveket nem ad a kezetekbe...

Muhammad Balfas 2020.01.10. 15:35:48

@morpho: No és a 14 milliárd eurónyi EU-IMF hitelt ki vette fel és ki fizette vissza..
Arról tudsz egyébként a nyolc éves szociszadesz ámokfutás alatt az államnak ezer milliárdnyi privatizációs bevétele keletkezett?

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 15:36:26

A bruttó hazai termék (GDP) volumenének változása 2007-ben, az utolsó "békeévben"

Litvánia, 11,1%
Szlovákia: 10,8%
Lettország: 10%
Észtország: 7,7%
Bulgária: 7,3 %
Románia: 7,2%
Lengyelország: 7%
Szlovénia: 6,9%
Csehország: 5,6%
Horvátország: 5,3%

MAGYYARORSZÁG: 0,4%

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 15:42:29

A bruttó hazai termék (GDP) volumenének változása /%/ 2007-ben, az utolsó "békeévben":

Csehország: 5,6
Észtország: 7,7
Horvátország: 5,3
Lengyelország: 7
Lettország: 10
Litvánia, 11,1
Románia: 7,2
Szlovákia: 10,8
Szlovénia: 6,9

MAGYARORSZÁG: 0,4

Akkor miről is beszélünk?

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 15:46:34

A bruttó hazai termék (GDP) volumenének változása/%/ 2007-ben, az utolsó "békeévben":

Csehország: 5,6

Észtország: 7,7

Horvátország: 5,3
Lengyelország: 7

Lettország: 10

Litvánia, 11,1

Románia: 7,2

Szlovákia: 10,8

Szlovénia: 6,9

MAGYARORSZÁG: 0,4

Akkor miről is beszélünk?

mgdé 2020.01.10. 15:51:40

@atomic power 1986DucaDuca:

Arról, hogy Viktor szerint a szabadosliberális Borkai jobb jelölt volt, mint Tarlós.

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 15:56:30

A KKE országok átlagos GDP volumen növekedése - Magyarországot kivéve - 2007-ben, az utolsó "békeévben" 8% volt, ami 20-szorosa Magyarország GDP volumen növekedésének /0,4%/!

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_int026a.html

Akkor mégis, miről beszélünk?

6.Lenin 2020.01.10. 16:01:32

@Szergej Szergejevics Szergejev: @atomic power 1986DucaDuca: @Muhammad Balfas:

Bocsi, hogy beleszólok, de...

ez két seggarc mindig akkor jelenek meg, és mindig ugyan azzal a hülyeséggel, ami már 100x le lett rágva, amikor kezd pangani a poszt. Tudják, hogy mindig valaki rákattan, hogy próbálja ellenérvekkel alátámasztani a tévedéseiket. Jönnek is szép számmal a hsz-ek, értelmetlenül-szerintem- mert ezeket ugyesem fogja senki meggyőzni, mert nekik nem is ez az érdekük.
A blognál a kattintás szám a lényeges, ezt növelik is szépen. Nyilván a bloghoz tartoznak.
Természetesen egy jól kifacsart dologgal jönnek, mert ezzel lehet felbosszantani az ellen oldalról a hozzászólókat. Ezek meg röhögnek magukban.
De mindenki azt csinál, amit jónak lát. Én ezt látom ki belőlük néhány év megfigyelése alapján.
Bocs, hogy beleszóltam.

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 16:06:33

@6.Lenin:

A blogot viszont sokan olvassák. Ha valamit sokszor elismételnek, még ha hazugság is, megragad az emberekben és a tájékozatlanok el is hihetik. Ezért kell időnként fellépni a hazugságokkal. csüsztatásokkal szemben.

6.Lenin 2020.01.10. 16:09:46

Talán még annyit, hogy...

www.youtube.com/watch?v=qPcDymUo8dU

Az ilyen embereket, ki, és mivel tudja meggyőzni? A Gyurcsányistákon kívül.

2020.01.10. 16:11:29

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: 2002-ben 460 milliárd volt az adósságszolgálat, 2010-ben 2760, 2012-ben közel 4000 milliárd, na ez komoly hendikep, pedig ebben nincs is benne a Bajnai által kitalált PPP konstrukciók éves 1000 milliárdos tétele.

A szegénységgel kapcsolatban tett állítását sem támasztják alá az eurostat jelenlegi számai, a régiek persze igen, de az meg az örökség. Ezért nem értik a szegények, amikor azt mondják nekik a ballibsik, hogy ők szegényebbek lettek Orbán alatt.

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 16:13:43

@6.Lenin:

A bizonytalanokat kell nem meggyőzni, hanem tájékoztatni. Azután már az ő döntésük, hogy mit választanak. Normális ember nem szavazhat arra a balfácán társaságra, akik 2007-ben a fentiekre voltak képesek!

2020.01.10. 16:16:55

@morpho: Ha tudna olyan országot mutatni, ahol a biztosítók nem lopták el az ilyen tipusú nyugdíjpénzeket, akkor még érteném is min van felháborova.
Ha egy komoly országban valaki felvetné, hogy legyen manyup, agyonvernék, ezért a legtöbb országban alkotmány szinten tiltják.

morpho 2020.01.10. 16:43:19

Imádom amikor önjelölt narancskullancs közgazdászok szopják egymás faszát! :)) Picsajók vagytok srácok! Még! Még! Még!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 16:46:34

@Tényelek: "adósságszolgálat"

Tehát az a logikád, hogy nagy az államadósság, és emiatt került Magyarország a legszegényebbek közé, nem a geci egy évtizedes balfaszkodása és tolvajkodása miatt? Akkor szerinted nincs kiút, kösd fel magad, az lesz neked a legjobb, mert magától nem fog csökkenni az államadósság.

Ondó Viktor gazdád nagyot növelte az államadósságot. Valamint az ellopott manyup pénznek csak egy részét fordította törlesztésre. Amin itt vergődsz, ahhoz nagyban hozzájárult a gazdád.

"A szegénységgel kapcsolatban tett állítását sem támasztják alá az eurostat jelenlegi számai"

"Eurostat: A második legszegényebb nép a magyar az EU-ban"

hvg.hu/gazdasag/20181214_Eurostat_a_masodik_legszegenyebb_nep_a_magyar_az_EUban

6.Lenin 2020.01.10. 16:54:56

@atomic power 1986DucaDuca:

Szerintem ez nem ilyen 1xű, főleg az októberi választások után. Szeretném látni a szavazók listáit, körzetekre lebontva, kik, kire is szavaztak. Hol voltak a "normális" emberek Bp-en?

www.atv.hu/videok/video-20200109-wass-albert-szobrot-avatott-fel-tarlos-istvan

Akik megnézik ezt a videót, hány "normális" embernek lesz olyan érzése, hogy rosszul döntött?
Szerintem ezek a kérdések nem itt dőlnek el, de értem én a szándékod, és jó lenne, ha neked lenne igazad.

Grimbusz Makszimusz 2020.01.10. 17:06:31

@mgdé: Arról, hogy Viktor szerint a szabadosliberális Borkai jobb jelölt volt, mint Tarlós.............

A jelek szerint az! :D Fura az élet!

2020.01.10. 17:16:24

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Megtaláltam a legújabb számokkal kászűlt szegénységi statisztikát, amin szerintem két napig fog sírni, mert épp hogy, de megelőzzük Belgiumot.
qubit.hu/2019/10/18/magyarorszagon-a-nepesseg-otodet-fenyegeti-szegenyseg

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 17:17:22

@Tényelek: "Itt van egy 2019 évvégi"

2017-es adatokkal. :))

Fasznak ugacc, ha fingod sincs hozzá??? :))

István Tamasi 2020.01.10. 17:19:16

@Grimbusz Makszimusz:
nemzetthy stróman, simonka, tiborcz, csúti suttyó kupaklala, lézerjankó, simicska, garancsi - hogy csak néhányat említsek a fő tolvajok közül.

2020.01.10. 17:24:20

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
A statisztikai elemzések több éves csúszásban vannak, mindkettő 2019-ben jelent meg, az utóbbi a 2018-as számokat használja.
2019-ben biztosan nagyon sokat javúlt a helyzet, szóval lehet, hogy fel fogja kötni magát miatta :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 17:25:17

@Tényelek: Látom, nem te vagy a legélesebb kés Kubatov fiókjában. 2019 évvégi statisztikát nem találsz, ez hülyeség. :))

Itt van a fogyasztás 2018-ra. Szépen látszik, ahogy még a horvátok éppen lehagynak.

ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/10266425/2-13122019-AP-EN.PDF/c5d54bb8-7ddc-5e79-7fdb-a7a570cff36f

Megnyugtatásodra: a brosúra készítésének ideje 13 December 2019.

Sir Bates dö Hól 2020.01.10. 17:27:28

@morpho: ja, valami ilyesmi... (b+, egyszerűen hihetetlen számomra miként képesek ennyi baromsággal bealfázni magukat; ha kell, ezek még a csipkebokrot is látták volna...)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 17:29:00

@Tényelek: "2019-ben biztosan nagyon sokat javúlt a helyzet"

Ez kurva erős érv. :))

Figyusz, nektek fideSSfasszopó román dezinformátoroknak nincs valahol egy lektor? Nagyon töritek a magyart. :))

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 17:29:20

@6.Lenin:

Hol voltak a "normális" emberek Bp-en?

Nem először fordul elő, hogy az emberek egy része nem ismeri fel a saját érdekét. Ennek több oka van:

1. Az idő tényezője: a korábbi sérelmek elfelejtődnek
2. A meglévő mindenáron való tagadása, örök elégedetlenség
3. Felületes ismeretek a valóságról
4. Szociális türelmetlenség
5."A szomszéd kerteje mindig zöldebb"
6. Médiumok agymosása
7. Kell a jó? Nem! Kell a rossz? Igen! Nekünk Mohács kell!
8. Azon képesség hiánya, hogy felismerjék a jót, és megkülönböztessék a rossztól.

mgdé 2020.01.10. 17:31:22

@Grimbusz Makszimusz:

A fehérvári Cs.-L. páros ugyan egyáltalán nem érdekel,
de ha nálunk ez kell a győzelemhez, szívesen leszek ikerlányokat 'istápoló' jelölt. :D

(Valóban fura ... Ezek szerint Gábor Zsazsa szaktanácsa továbbra is érvényes.)

Sir Bates dö Hól 2020.01.10. 17:36:12

@atomic power 1986DucaDuca: pubi, inkább a "szakelemzést" toljad (bár úgy nem könnyű, hogy egy amway-ügynök szintjén állsz), mint ezt az oravecznóra-coelho vonalat! bazmeg, legyen már egy minimális tartásod!...

2020.01.10. 17:37:06

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
A fogyasztási statisztika önmagában nem sokmindenre jó, azokból pl. az ingatlan vásárlása kimarad,
Ha már ennyire szorgos, akkor vadássza le, hogy mekkorák a megtakarítások az eu-ban és egyből rájön, hogy miért kerültünk annyira előre az általam belinkelt listán, hogy még a belgák is hátunkat nézik.
Az azért szomorú, hogy még abban is a negatívumot keresi, ahol ugrásszerű pozitív fejlődés van, nagyon nem szeretnék az ön agyával élni.
Van annyi valós probléma, miért nem azokkal jön elő?

mgdé 2020.01.10. 17:39:29

@Sir Bates dö Hól:

Netán a Matolcsyegyetemen épp nemrég végzett a legelső estis évfolyam? :)

6.Lenin 2020.01.10. 17:43:40

Azon gondolkodom, beteg e vagyok.

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 17:44:39

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Nézd már meg jobban azt a táblázatot, amit beraktál! Ha lenne egy kis közgazdasági affinitásod, akkor tudhatnád, hogy egy ország túl sokáig nem fogyaszthat többet, mint ami a GDP-ből következik, mivel ez eladósódással jár. Ha már a horvátokat hoztad fel példának: nagyobb a fogyasztásuk, mint a megtermelt GDP-jük. Ugyanez vonatkozik Romániára is. Nálunk a fogyasztás megfelel a fejlettségünknek. Magyarországon a megtakarítások és a beruházások magasak, nem a felturbózótt fogyasztás. Másik ilyen ország, ahol megvalósul a fogyaszás és gazdaság egyensúlya: Csehország.

6.Lenin 2020.01.10. 17:54:50

@atomic power 1986DucaDuca:

És még sok minden más is.

Amiket el tudok fogadni...

2. örök elégedetlenség
3.
4. inkább azt, hogy soha semmi nem lehet elég amit adsz az embereknek
5. ???, de lehet benne valami néhány embernél
6.
8. a jót hamar mexokják az emberek, de az 2. örök elégedetlenség inkább az ok

És sok más, látszólag lényegtelennek tűnő dolog.

De akkor visszatérnék arra, hogy egy provokációs céllal itt leírt szándékos baromságra adott ellenérvnek látszó (sokak számára értelmezhetetlen) statisztikák, kiket győznek meg valamiről? aki érti, azt nem kell meggyőzni, aki nem, az meg?

Érdekesebb lenne megvizsgálni, hogy 98 -ban miért vesztett az ballib oldal, 2006-ban miért nem, 2010-ben miért. Mik lehetettek a valódi okok, mi volt közülük a döntő?

mi döntött 18 tavaszán, mi az EP választásnál. és mi októberben 1es helyeken? Nem biztos, hogy racionális érvekkel alátámasztható lenne. Szerintem.

2020.01.10. 18:08:43

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
A 2019-es számokkal készülő elemzésekhez még nincsenek meg számok.
A nemzeti statisztikai hivatalok is csak nyers számokkal rendelkeznek most.
Ezekhez be fognak futni az adóbevallások, a legkésőbbiek feldolgozása valamikor július végén lesz meg.
Amikor minden adat megvan, akkor előbb a nemzeti hivatalok ellenőrzik, hogy van-e valami hiba, ezt minimum háromszor meg kell csinálni.
Amikor mindent jónak ítélnek, akkor jön az eurostat és ők is elvégzik az előírt ellenőrzési protolt.
Ha minden országban rendben találnak mindent, akkor készűlhetnek az adatokból a különféle elezések.
Ezért van az, hogy a legfrisebbek minimum egy évesek.
Remélem nem sértettem meg, hogy ennyire részletesen leírtam az ügymenetet, valójában nem is önnek szól, mert látom, hogy a szakmai szintje alapján valami eurostat tanácsadó lehet, vezető beosztásban, de hátha mások nem tudják.

2020.01.10. 18:08:43

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
A 2019-es számokkal készülő elemzésekhez még nincsenek meg számok.
A nemzeti statisztikai hivatalok is csak nyers számokkal rendelkeznek most.
Ezekhez be fognak futni az adóbevallások, a legkésőbbiek feldolgozása valamikor július végén lesz meg.
Amikor minden adat megvan, akkor előbb a nemzeti hivatalok ellenőrzik, hogy van-e valami hiba, ezt minimum háromszor meg kell csinálni.
Amikor mindent jónak ítélnek, akkor jön az eurostat és ők is elvégzik az előírt ellenőrzési protolt.
Ha minden országban rendben találnak mindent, akkor készűlhetnek az adatokból a különféle elezések.
Ezért van az, hogy a legfrisebbek minimum egy évesek.
Remélem nem sértettem meg, hogy ennyire részletesen leírtam az ügymenetet, valójában nem is önnek szól, mert látom, hogy a szakmai szintje alapján valami eurostat tanácsadó lehet, vezető beosztásban, de hátha mások nem tudják.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:09:03

@atomic power 1986DucaDuca: "egy ország túl sokáig nem fogyaszthat többet, mint ami a GDP-ből következik"

Akkor miért nem fogyaszt a magyar, te seggarc? Itt vergődtök mindig a GDP-vel.

"Másik ilyen ország, ahol megvalósul a fogyaszás és gazdaság egyensúlya: Csehország."

Akkor miért hagytak le minket annyira? És miért hagynak le egyre gyorsabban?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:10:17

@Tényelek: "A 2019-es számokkal készülő elemzésekhez még nincsenek meg számok."

Mondj valamit, amit nem tudok, faszfej.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:12:55

@Tényelek: "A fogyasztási statisztika önmagában nem sokmindenre jó"

Semmilyen mutatóban nem vagyunk jók, hiába vergőcc.

"Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők."

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:19:59

@Tényelek: "még abban is a negatívumot keresi, ahol ugrásszerű pozitív fejlődés van"

A tolvajlásban, abban valóban hatalmas pozitív fejlődés van. A geci gazdádé lett "ugrásszerűen" az országban a legnagyobb vagyon. Hogy én még ennek se tudok örülni úgy istenigazából? Hát vessenek a mókusok elé. :))

Ja, és a világ 2057. legnagyobb vagyonával rendelkezik. és még messze nincs vége a tolvajlásainak.

taga20☺ 2020.01.10. 18:22:02

a régijóban csuszunk le kevésb arab Fasz lyut 1 liberal ba mina régijóba

2020.01.10. 18:23:38

@Grimbusz Makszimusz:
Tarlós helyében én sem akartam volna nyerni, mert ebben a ciklusban kötelezően be kell vezetni a dugó-díjat, amit Demszki bevállalt, vagy vissza kell fizetni az EU-nak kamatokkal együtt bő 200 milliárdot.
Az meg annyira sok embert fog lehetetlen helyzetbe hozni, hogy a hatására Karácsony a következő ciklust már az Operaház szoprán énekeseként fogja megkezdeni.

taga20☺ 2020.01.10. 18:24:41

töb grécci Faszot töb liberállatott nekünk értelmeségeknek
höhö
xd

morph on deer 2020.01.10. 18:29:11

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
“ Buzi fideSSfasszopók, mióta számít a fasszopásotok hagyományosnak?”

Már tíz éve!
:))

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 18:29:29

@6.Lenin:

"Nem biztos, hogy racionális érvekkel alátámasztható lenne. Szerintem."

Van egy réteg Magyarországon, amely eldönthet választásokat. Ez a réteg ide-oda csapódik a pillanatnyi, vélt érdeke alapján. Könnyen bedől a hamis ígéreteknek, gyorsan vár a saját helyzetében nagy javulást. Bedől a politikai "showman"-eknek. Ha ez nem következik be, azonnal fordít. Elveik nincsenek, döntésük társadalmi következményeivel nem törődnek, nem is képesek azt felfogni. "Mindegy, hogy ki jön, csak a jelenlegi ne maradjon." Bármi áron.

Ebből következik ,hogy a jó kormányzás nem elegendő egy választási győzelemhez. Lásd 2002. Valami extra pluszt kell belevinni a kampányba, ami biztosítja a győzelmet.
Van, amikor ez az ide-oda csapódó réteg eldönti a választást, van amikor ez nem elégséges. Amikor a fundamentumokban olyan mély ellentmondások jönnek létre, amelyek megmozgatják a felelős rétegeket is.

grécci mikropenist mindenkibe 2020.01.10. 18:34:26

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: rád száradt szanyi kapitány gecije
le ne engedd törölni, igazi libbshi érték

2020.01.10. 18:34:48

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Megegyezhetnénk abban, hogy ön nem tesz be többet liberálbolsevik propaganda anyagot?!
Nem tudom feltűnt-e önnek, de én kifejezetten kerülöm a jobbos propaganda médiát.
Ha beteszek valamit agiproppos oldalról, pl hvg, azt mindig az ellenoldalról teszem.
Tőlem még nem kapott itt senki magyar nemzetet, mandinert.
Magyarul én hivatkozhatok a hvg-re meg a többi libsi patkány oldalra, hogy még ők is, de ön nem
Hozzon origot és hasonlókat, akkor ön is hitelesebb lesz.!
Amit most sokadszorra betett, már töbször kitárgyaltuk, hogy egy ferdítési és hazugsághalmaz,.. hogy kerűlt megint ide?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:37:14

@Tényelek: "Tarlós helyében én sem akartam volna nyerni, mert"

kurva öreg.

alöksz róz 2020.01.10. 18:37:45

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: "Akkor miért nem fogyaszt a magyar" - megtakarít és autót vesz
és persze sokkal többet fogyaszt is, csak nem tudod értelmezni a statisztikákat és/vagy jó komcsi módjára jobban esik ha hazudhatsz :D

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 18:38:40

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

"Akkor miért hagytak le minket annyira?"

Kérdezd meg kedvenceidet!

A bruttó hazai termék (GDP) volumenének változása/%/ 2007-ben, az utolsó "békeévben":

Csehország: 5,6
Észtország: 7,7
Horvátország: 5,3
Lengyelország: 7
Lettország: 10
Litvánia, 11,1
Románia: 7,2
Szlovákia: 10,8
Szlovénia: 6,9

MAGYARORSZÁG: 0,4

"És miért hagynak le egyre gyorsabban?"

A vásárlóerő paritás alapján számított egy főre jutó GDP növekménye /%/ 2010 és 2018 között:

Magyarország 44,8%
Csehország 35,6%
Lengyelország 51,5%
Szlovákia 43,0%

Találós kérdés kezdőknek! Ki hagy le kit?

2020.01.10. 18:43:28

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Na végre olyanon is mérgelődik, amin lehet.
Nekem is beugrott már többször, hogy miért nem én :-)
Mondjuk az szerintem óriási pozitívum, hogy látjuk a vagyonát, a románoktól az elmúlt 15 évben öt dollármilliárdos dobbantott a vagyonával együtt, az egyiknek már 2000-ben 3,5 milliárdos vagyona volt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:44:39

@Tényelek: "Nem tudom feltűnt-e önnek, de én kifejezetten kerülöm a jobbos propaganda médiát."

Egyáltalán nem. Talán az tévesztett meg, hogy ezerrel tolod Ondó Viktor gazdád propagandáját. :))

"libsi patkány oldalra"

Eurostat, mint libsi patkány oldal. Nagyon elgurult a gyógyszered. :))

Én olvasnám a fasiszta fideSSees propaganda oldalaitokat is - engem nem érdekel a pártállás -, ha nem hazugsággal lennének tele.

Téged se azért utállak, fideSSfasszopó, mert vérfideszes vagy, hanem mert gátlástalanul hazudozol. Még jó, hogy mindig önmagadnak mondasz ellent. :))

"Magyarul én hivatkozhatok"

Magyarul nem nagyon. Még a tegezést se sajátítottad el. Nincs valami magyar nyelvi kurzus nektek, román dezinformátoroknak?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:46:55

@atomic power 1986DucaDuca: "GDP"

Az nő, Mészaros minden tolvajlása csak növeli. Orbitális vagyont szedett össze csak Mészaros a gecinek.

"Találós kérdés kezdőknek! Ki hagy le kit?"

Eddig mindenki Magyarországot Bulgárián kívül. Most a bolgárok következnek. Ez tényleg egyszerű volt.

2020.01.10. 18:48:06

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Reagen 79 évesen az USA-t vezette, ahhoz képest a főpolgármesterség nem nagy dolog.

6.Lenin 2020.01.10. 18:48:21

@atomic power 1986DucaDuca:

Hmm! Most tulajdonképpen nekem adtál igazat, hogy ez a statisztikákkal bombázni egymást semmiképpen nem egy extra plusz, ami döntően befolyásolhatna egy választást.

Egy biztos, hogy volt idő, amikor a ballib oldal kereste Orbán "titkát" a kétharmados győzelmek után, most fordulni látszik a dolog. A Fidesz keresi azt a "titkot" ami a befolyásolható, ide-oda mozgó réteg megnyerését, meggyőzését jelenthetné.

22-re eldől ki találja meg az igazi módszert. Egy biztos, hogy a ballb oldal előnyösebb helyzetben van, mert nem értékek mentén gondolkodik, igaz ez nem nehéz, hisz soha nem azok mentén cselekedett, mivel nincsenek ilyenek azon az oldalon, csak érdekeik vannak. Azok mentén pedig könnyebb támogatókat vonzani.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:50:24

@Tényelek: "beugrott már többször, hogy miért nem én"

Talpas katona sose fog meggazdagodni fideSSéknél, ezt nem tudtad? Te azt remélted, hogy a fideSSfasszopásért majd egész vagyont kapsz? Hülyébb vagy, mint a sokévi átlag. :))

Azt látom, hogy gyomrod van a tolvajláshoz. Szeretnél a legnagyobb tolvajok között lenni. De még ahhoz is hülye vagy. :))

Muhammad Balfas 2020.01.10. 18:54:01

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Már elmagyarázták neked többen,hogy a bolgáros kamustisztikád azért torzít,mert sok országban a hiteltörlesztés beleszámít a háztartások fogyasztásába,nálunk meg nem..

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 18:58:06

@Tényelek: Tarlóst Reaganhez hasonlítani... Te nagyon elvetetted a sulykot. Tarlósnak annyi az érdeme, hogy végre sikerült leváltania demszkit. Örülök, hogy nem sikerült tönkretennie a Rómait.

Ilyeneket csinált Tahós: "„Itt régebben bokros, fás terület volt. A fákat kivágták, az egészet pedig lekövezték. Meg sem próbálták összekapcsolni a várost és a folyót” – foglalta össze a helyzetet a szakember."

index.hu/belfold/2017/06/14/budapest_uszo_vilagbajnoksag_setany_duna-part_tarlos_istvan_fomterv/

6.Lenin 2020.01.10. 19:00:15

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

"Talpas katona sose fog meggazdagodni fideSSéknél, ezt nem tudtad? "

Te pénzért talpalsz? Meggazdagodtál már? Seggarc, te 1 nagy marha is vagy.

2020.01.10. 19:01:57

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Itt senkivel sem vagyok olyan személyes viszonyban, ami indokolná a tegeződést, ezért nem tegeződő hangnemben írok.
Ezzel csak követem a protkoll szabályait, mert így tartom helyesnek.
Az internet csak egy kommunikációs forrás a sok közül, ezért nem is vonatkoznak rá más szabályok, mint pl. a személyes vagy telefonos kommunikációra.

rallus 2020.01.10. 19:08:24

@atomic power 1986DucaDuca: Felesleges szegény ballibeket korrekt adatokkal zaklatni! Ha lenne egy csipetnyi eszük, akkor nem lennének ballibek!
Mit lehet várni azoktól, akik a maga Gyurcsány által bevallott hazugságokat is átkeresztelték "szenvedélyes igazságbeszéd"-nek és tovább imádják az ország tönkretevőit?

grécci mikropenist mindenkibe 2020.01.10. 19:21:04

tereltek faroltok takonynácik mert nem tudjátok elviselni, a déká dákó a legnagyobb

grécci mikropenist mindenkibe 2020.01.10. 19:25:36

@rallus: ne gyurcsányozz náci, már gyurcsányiné irányítja a haladó erőket szüttyő katával és donáld annával
#nőpower #powernő #sagvari

alöksz róz 2020.01.10. 19:43:03

@Muhammad Balfas: nem (csak) ott van a lényeg.
ez az átlagos fogyasztás. hogy jön ki az átlag?
hiába fogyaszt jóval többet a lakosság túlnyomó része, ha a legszegényebb réteg nem tud többet, mert a segély, családi pótlék, minimálnyugdíj, közmunkásbér nem emelkedett.
hogy is volt ez az ingyen ebéddel? :-)

2020.01.10. 20:25:01

@alöksz róz:
A minimálnyugdíj egy 69 fős tömeget érint, ami annyira kevés, hogy semmilyen statisztika sem tudja mérni a hatását.
Ráadásul ezek között több olyan van, aki azért kap csak ennyit mert 56-ban kimenekült és utánaküldik a nyugdíját, de ott is megkapja a kinti munkája után, vagy nyugdíjasként hazajött és ide küldik kintről a normális nyugdíját.
Úgy általában a nagyon pici nyugdíjak, résznyugdíjak vagy pl. hadiárva nyugdíj kiegészítés.

2020.01.10. 20:29:59

@alöksz róz:
A 80.000 ft alatti nyugdíjasok alanyi jogon kérhetnek három évente soron kívüli nyugdíjemelést, amit kötelező nekik megadni.
Ha nagyon alacsony, akkor 6-7000 forintot szoktak is nekik adni, ennyivel lesz onnantől több a havi nyugdíja és erre emelnek majd neki, a következő években.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 20:48:58

@alöksz róz: "megtakarít és autót vesz"

Hazug troll, a magyar háztartások jelentős részének SEMMILYEN megtakarítása sincs.

A horvátok meg gyalog járnak. Akkora fasz vagy, hogy a fal adja a másikat.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.10. 21:10:51

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: LIBBANTKA AGYHALOTTAK !!!!!!!!!!!!!!!

"Furcsa hírek terjednek balliberális szavazói körökben. A baromságok melegágya a közösségi média, és most újra csúcsra hág az agyhalál. A legújabb hírek szerint a déli határon, a határkerítés alatt nem a migránsok ástak alagutat, hanem a Fidesz! ÉRTIK? A FIDESZ!"
mindenszo.hu/nagy-a-baj-ellenzeki-szavazok-szerint-a-fidesz-asta-a-godrot-a-migransoknak/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eszti..... 2020.01.10. 21:11:40

@Tényelek:

elolvastad a cikket? :D :D

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.10. 21:12:00

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: EZEKET VÁLASZTOTTÁTOK MEG ?!!!

JANICZAK A SAJÁT SZPÁHI BIRTOKAKÉNT KEZELI AZ ÓZDI KÖZVAGYONT !!!!!!!!!!!!!!

"Ingyen bowling Ózdon. Nemcsak a város uszodáját használta saját célra a jobbikos polgármester: Janiczak Dávid 2015-ben az önkormányzat tulajdonában lévő bowling pályán szórakozott barátaival. Az intézmény akkori vezetője másnap a gépnaplóból tudta meg, hogy még jóval záróra után is használták a pályákat. A hajnali 3-ig tartó bulin úgy tudjuk ott volt a Jobbik országos vezetésének egy része is."
mindenszo.hu/urizalas-ingyen-hasznalta-a-bowling-palyat-is-az-ozdi-polgarmester-video/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.10. 21:14:23

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: A JÖVEDELMEK JELENTŐS ERŐSÖDÉSE MIATT JAVULT A HÁZTARTÁSOK TEHERBÍRÓ KÉPESSÉGE

"Budapesten a legolcsóbb a földgáz

A hatóság havonta közli a nemzetközi áram- és gázfogyasztás költségeinek a nettó jövedelemhez viszonyított arányát is, így elemzi a fogyasztók úgynevezett teherbíró képességét. Ez alapján javult egy év alatt az az arány, amely a kétkeresős háztartások villamosenergia- és földgázköltségét mutatja. A múlt év decemberében ez 3,4 százalék volt, míg 2018 utolsó hónapjában 4,1 százalékot tett ki átlagosan ez a két kiadás.

A korábbihoz képest jobb eredmény már a tavaly júniusi felmérésben mutatkozott. A változásnak az volt az oka – ahogyan akkor a Magyar Nemzet beszámolt –, hogy az Eurostat frissítette az európai vásárlóerő-egység (Purchasing Power Standard – PPS), valamint az átlagjövedelem statisztikáit. Ezt követően a korábbi 2015. évi helyett már a 2018. évi átlagjövedelmeket használják a modellben.

A számok alapján a kétkeresős tipizált háztartás teherbíró képessége 2015 és 2018 között 19 százalékkal emelkedett. Míg 2018 decemberében a vásárlóerő-paritás listáján Budapest a tizenegyedik (villamos energia), illetve a harmadik (földgáz) helyen állt, addig az elmúlt hónapban a kilencedik és a negyedik helyet szerezte meg."
magyarnemzet.hu/gazdasag/budapesten-a-legolcsobb-a-foldgaz-7656404/

NA UGYE , LIPSIKÉIM ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2020.01.10. 21:15:18

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Igy tuti az agyvérzés :-)
És, ha úgy közelítjük meg, hogy mára már minden második embernek van megtakarítása?!

sZulamith 2020.01.10. 21:20:27

@Muhammad Balfas: A 90-es év rendszerváltása, egyben" földrengés" volt! Szerintem ez lenne, ha csak kormányváltás történne, olyan nagy a megosztás! Ez az amit nem szeretnék még egyszer átélni. Inkább mondom a véleményemet, hátha számit:)

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 21:21:06

@6.Lenin:

"Most tulajdonképpen nekem adtál igazat, hogy ez a statisztikákkal bombázni egymást semmiképpen nem egy extra plusz, ami döntően befolyásolhatna egy választást."

A magyar társadalom megosztott. Adott esetben néhány ezer szavazat is meghatározó lehet. Teljesen igazad van abban, hogy vannak rétegek, akikre a statisztikák nem hatnak, vagy tagadják azokat. Vannak azonban szerintem olyan jó szándékú bizonytalanok is, akiket érdekelhetnek a valós makrogazdasági adatok, melyek meghatározók családjaik, gyerekeik jövője számára. Ők nem csak a pillanatnyi érdekeiket nézik, hanem távolabb tekintenek. Fontos családjuk jövője.

Saját magunknak is fontosak lehetnek ezek az adatok, mert megerősítenek abban, hogy az ország gazdaságilag jó kezekben van. Ez életünk alapja. Érveinket, ha nem tudjuk gazdaságilag is alátámasztani, nem lehetünk sikeresek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 21:22:59

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "a határkerítés alatt nem a migránsok ástak alagutat, hanem a Fidesz"

Orbitális fasság. A délszláv háború alatt ásták, olajat csempésztek azokon.

alöksz róz 2020.01.10. 21:23:09

@Tényelek: mennyire valószínű, hogy ennek 69 főnek a 10%-át személyesen ismerjem? :-)
amúgy ne csak az öregségi nyugdíjra gondolj... több, a nyugdíjfolyósítótól kapott ellátás a minimálnyugdíj összegéhez van kötve.

alöksz róz 2020.01.10. 21:24:18

@eszti.....: nem gondolta, hogy nem elégszik meg mindenki a címmel :D

2020.01.10. 21:25:30

@eszti.....:
A kérdéséből arra következtetek,hogy ön is látta a Csak egy kis pánik című filmet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 21:26:10

@Tényelek: "És, ha úgy közelítjük meg, hogy mára már minden második embernek van megtakarítása?"

Régen a többségnek volt megtakarítása, Ondó Viktor gazdád elérte, hogy mára a felének. VILÁGRASZÓLÓ NAGY SIKER!!! :))

Ha a geci tovább balfaszkodik, hamarosan minden harmadik, majd minden negyedik családnak lesz megtakarírása!!!

alöksz róz 2020.01.10. 21:27:02

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: jaja, vödrökben hozták tartályok helyett...
pintérnek nem kellett alagút.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 21:28:56

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "Budapesten a legolcsóbb a földgáz"

A németek irigykednek, és tömegesen vállalnak munkát Budapesten, hogy nyomorogjanak ugyan, de az olcsó földgáz előnyeit élvezhessék. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 21:30:31

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "JANICZAK A SAJÁT SZPÁHI BIRTOKAKÉNT KEZELI AZ ÓZDI KÖZVAGYONT"

Ondó Viktor gazdád támogatásával, távol tartja tőle a láncok kutyáját, Poltpot Pétert.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 21:31:27

@alöksz róz: "vödrökben hozták"

Csöveken vezették, több eszük volt, mint neked. :))

eszti..... 2020.01.10. 21:31:30

@alöksz róz:

értem én. de a mérce nem épp kormánybarát hírforrás. ez sem volt gyanús számára?

2020.01.10. 21:39:02

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Erről még nem hallottam, hogy ballibsik idején a többségnek volt megtakarítása, amit 2010-óta elveszítették.
Ezt hivatalosan közölni kellene a nyomorgó tómegekkel, hogy legalább utólag gazdagnak érezzék magukat!

eszti..... 2020.01.10. 21:39:21

@atomic power 1986DucaDuca:

"Vannak azonban szerintem olyan jó szándékú bizonytalanok is, akiket érdekelhetnek a valós makrogazdasági adatok, melyek meghatározók családjaik, gyerekeik jövője számára."

A bizonytalanok még jobban elbizonytalanodnak, amennyiben felváltva olvassák a kormánypárti és a nem kormánypárti elemzéseket. Az egyik az egekbe emeli a magyar gazdaságot, a másik a béka feneke alá pozicionálja.

Mit jelent a jó szándékú bizonytalanok kifejezés?

atomic power 1986DucaDuca 2020.01.10. 22:09:05

@eszti.....:

"Mit jelent a jó szándékú bizonytalanok kifejezés?"

Azok az emberek, akik az általad említett propaganda háború kereszttüzében élnek, politikailag elfogulatlanok, a család és gyerekeik jövője az első számú prioritás az életükben. Viszont az egymásnak ellentmondó információk áradatában frusztrációt élnek át, idejük, energiájuk nincsen, hogy olyan ismeretekre tegyenek szert, mely eligazítást jelentene számukra ebben a káoszban, mert leköti őket a munka, család, gyerekek.

eszti..... 2020.01.10. 22:20:40

@atomic power 1986DucaDuca:

talán a politikailag elfogulatlanok csak simán beleuntak a
- nekem van igazam,
- nem igaz, nekem van igazam ....típusú játszmákba

azért bizonytalanok, mert nem igen vágynak eligazításra, főleg a frontvonalból.

No libsi no cry 2020.01.10. 22:31:48

@eszti.....: "azért bizonytalanok, mert nem igen vágynak eligazításra, főleg a frontvonalból."

Vagy azért, mert még ha baloldali, liberális érzületűek is, pl. régi MSZP-szavazók, akik csalódtak a párt egyre silányabb káderfelhozatala miatt, még csalódottabbak, kiábrándultak lesznek, ha kiderül, hogy az "új kedvenceik" pofátlanul hazudtak nekik.

Márpedig hiába a "nagy siker" és az ellenzéki elsőség a DK-nál, újra kiderült, hogy a szavazóknak hazudtak reggel, éjjel és este; csak ezúttal ezt nem Feritől kellett megtudniuk, hanem az új alelnöktől.

"Még sem volt számomra könnyű ez a szavazás, bár könnyűvé is tehette volna, ahogy Dobrev Klára magabiztosan és meggyőzően fellépett, ahogy az Európai Egyesült Államok mellé állított több mint félmillió választót, a DK tavaly áprilisi táborának közel kétszeresét. Csak az érvelése ne lett volna! Csak ne európai minimálbérrel, európai minimálnyugdíjjal, európai családi pótlékkal, európai multiadóval érvelt volna. Tudom, ami most következik, azért sokan haragudni fognak rám. Mégis el kell mondanom, legalább utólag, amit a kampány közben a DK tagjaként magamban tartottam. (...)

[N]emcsak a konzervatív Weber, de a szocialista Timmermans sem arról beszélt, ami a DK kampányán végigvonult, hogy az „európai minimálbér” közelebb hozná a magyarországi béreket a nyugat-európaiakhoz. Nem, az „európai minimálbér” a szocialisták csúcsjelöltje szerint olyan Európa-szerte érvényes szabályt jelentene, ami az országon belüli (és nem az országok közötti) bérkülönbségeket csökkentené. Európai nyugdíjminimumról, európai családi pótlékról, európai egészségügyi minimumról e választási vitákban senki sem beszélt, az európai szocialisták választási kiáltványában sem esik ilyesmiről szó. (...)

Ha össze akarjuk foglalni a DK EP-kampányának üzenetét, az nem más, mint a föderatív Európa vagy más szóval Európai Egyesült Államok koncepciójának jóléti transzferekre való lefordítása. Olyan illúziót keltett a kampány, hogy ha megvalósul az Európai Egyesült Államok, akkor nemcsak közös szabályokat, közös jogrendet és fejlesztési pénzeket kapunk majd Brüsszeltől, hanem a folyó fogyasztást szolgáló támogatásokat is. Ennek pedig nincs realitása, és nem is volna helyénvaló. Olyan benyomást kelt, hogy a magyarországi életszínvonal a magyarországi gazdasági teljesítménytől elszakítva emelhető. Ilyen értelemben ez a kampány a 2001-2002-es, Medgyessy-féle kampány logikáját követi."
hvg.hu/itthon/20200105_Bauer_Rossz_siker

A baloldali szavazók megint szegényebbek lettek egy illúzióval.

És Bauer Tamásnak igaza van: jobb, ha az ilyen jóléti rendszerváltásos mesékkel egyszer és mindenkorra leszámolunk: There is no free lunch!

No libsi no cry 2020.01.10. 22:33:30

@No libsi no cry: Új alelnök helyett persze régi alelnököt akartam írni, de a lényeg szempontjából ez mindegy.

grécci mikropenist mindenkibe 2020.01.10. 22:45:43

né má megjött taga nagyFaszú tótzsidócigány szeretője

eszti..... 2020.01.10. 22:48:30

@No libsi no cry:

Köszi a részletes elemzést. Akkor most, ha nem nagy kérés, légy szíves hasonló terjedelemben írjál arról, milyen illúzióval lettek szegényebbek a fideszből kiábrándult szavazók?
Mert ugye, ők is a bizonytalanok táborát erősítik.

grécci mikropenist mindenkibe 2020.01.10. 22:55:32

@eszti.....: mi újság a fogyatékos tót cigányokkal, pelenka csere megvolt, hogy már megint beleugatsz a magyarok dolgába?

Ellenzéki szavazó 2020.01.10. 23:02:39

@eszti.....: >>milyen illúzióval lettek szegényebbek a fideszből kiábrándult szavazók?
Mert ugye, ők is a bizonytalanok táborát erősítik.<<

Az ún. >>Fideszből kiábrándult szavazók<< egy maroknyi, az országgyűlési választásokon marginális szerepet játszó értelmiségi réteget jelent, na meg még talán azokat, akik 2010-ben a baloldali kormányban csalódva, kvázi protestszavazóként adták a voksukat a Fideszre.

Ha hosszú elemzést akarsz erről, ajánlom Fekő Ádám kiváló cikkét: azonnali.hu/cikk/20190621_regen-tenyleg-leteztek-fidesz-arvak-azokat-gyujtotte-be-a-fidesz

Egy kis kedvcsináló:
>>Nagyjából 2014 óta tér vissza rendszeresen valamelyik párt vagy politikus azzal a gondolattal, hogy itt az ideje nem csak az ellenzéken ragadt szavazókat megszólítani, hanem határokat átlépve behúzni a kiábrándult fideszeseket, szaknyelven Fidesz-árvákat. Ők azok a mitikus szcéna Magyarországon, akik még az 1998-as polgári konzervatív Fideszre rakták le a voksukat, Európát egy hagyománytisztelő és vallásos kontinensként képzelik el, leülnek vitázni a baloldallal és a liberálisokkal is, hisznek a keresztény értékekben, a tisztességes versenyben és a sokszínűségben, és úgy általában véve szeretnek beülni egy belvárosi vagy még inkább bécsi kávéházba egy jó tejszínhabos kávéra.

A probléma az, hogy ezek az úgynevezett Fidesz-árvák nem léteznek.<<

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.10. 23:07:47

@Hova fogják elásni KariGerit?!: "EZEKET VÁLASZTOTTÁTOK MEG"

Én ugyan nem. Mi jobboldaliak nem szoktunk szocikra szavazni.

eszti..... 2020.01.10. 23:15:56

@Ellenzéki szavazó:

Kösz, valóban jó elemzés.

"Amikor az ellenzék a Fideszből kiábrándult rétegek megszólításáról beszél, akkor abba a hazugságba ringatja magát, hogy egy percig is őszinte igény mutatkozott itt a mérsékelt jobboldalra."

grécci mikropenist mindenkibe 2020.01.10. 23:29:22

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: ti ratyik mindig arra szavaztok ahol szebbek a hímringyók

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.01.10. 23:57:15

Oly szelídeket púzok, mintha zsönge lány koromban.

2020.01.11. 00:06:11

@eszti.....:
Menedzserképzéseken azt tanítják, hogy a társadalom 20 százaléka képes kitalálni "nagy dolgokat", a többi csak megvalósitani tudja azokat.
A politológusok nagyvonalúbbak, szerintük a társadalom nagyjából harmada képes arra, hogy racionális döntést hozzon. Ahhoz, hogy ennél mégis többen menjenek el szavazni érzelmileg kell manipulálni az embereket, erről szólnak a kampányok.
Ha megnézzük a részvételi arányokat, akkor látható, hogy az akinek jobb programja van, kizárólag akkor nyerhet, ha talál még a prograja mellé egy olyan, egyébként érdektelen kampányelemet, amivel eléri, hogy a racionálisan dönteni képtelenek is rászavazzanak, érzelmi alapon.
A poén az egészben, hogy az érzelmi manipulálás túltolása azt szokta eredményezni, hogy a racionális szavazok egy része "elfárad" és nem megy el szavazni, magyarul még szarabb végeredmény fog születni. Ennek köszönheti pl. az önkormányzati választás részsikereit az ellenzék, aminek Jászberény a mintapéldája.

2020.01.11. 00:29:52

@alöksz róz: A 69 fős mnimálnyugdíjas létszám biztosan jó, azért tettem be a libsi szócső Mérce cikkét, ahol megerősítik a számot a testvélapjuk közérdekű adatigénylése alapján.
Ahogy látom ez a rész nem tűnt fel, annyia megörűlt neki, hogy liberálbolsi propagandához jutott, ráadásul tőlem :-)
Már többször írtam, minden szent médiának maga felé hajlik a tartalma, ezért vagy liberálbolsi vagy wikivel szoktam alátámasztani dolgokat. Ezért van az, hogy sokszor csak az alapadatok tényszerűek, a hozzáköltött dolgok meg libsi propaganda.
Ha jobbost tennék be, ott hasonló lenne a helyzet csak másik irányba, ezért nem hergelem a csapatot azzal.
Ha valaki reálisan akarja látni a világot, akkor a két irányzatot folyamatosan követnie kell és meg kell találnia tényeket, amiből összerakható a sok tórz képből a valóság.

alöksz róz 2020.01.11. 00:50:22

@Tényelek: már mondtam, hogy ne csak az öregségit számold bele

alöksz róz 2020.01.11. 00:51:56

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: gondolom szivattyútelepeket is építettek hozzá

Grimbusz Makszimusz 2020.01.11. 08:39:30

@Sir Bates dö Hól: ezek még a csipkebokrot is látták volna...).......................

A csipkebokros az egy másik társaság, ne hasonlítsd jóravaló orbánistákhoz! :D
A bokroknál egyébként nem árt vigyázni, ismert az a híres utolsó mondat pl. hogy "ki lehet az a hülye, aki ilyen melegben is bundában szedi a málnát" !
Ugye?

Dickon 2020.01.11. 10:23:52

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

:)
kire szoktak a jobboldaliak szavazni?

2020.01.11. 10:52:33

@alöksz róz: Úgy néz ki, hogy én meg hiába írogatom önnek, hogy a média minden esetben a megbízói oldalra lejt, a Mérce pl. Liberálfasiszta.
Ezért lehetséges az, hogy a minimálnyugdíjból levezette a tömeges kihalást, miközben kihagyta a képletből azt, akiket ez érint, azok egy sor egyéb pénzügyi helyzetüket javító kedvezményt, támogatást kaptak 2010-óta.

2020.01.11. 11:14:10

@alöksz róz: A seggarcnak kivételesen lehet némi igaza, a déli határon komoly hagyománya van az algutak ásásának.
A 40-es, 50-es években állami szinten fúrogattak, volt olyan, hogy a magyar hadsereg eljuotott Szabadkáig, a jugók meg Kiskunhalas alá.
A kilencvenes években azokon csempésztek a gazdasági szankciók idején.
Arra kicsi az esély, hogy most egy olyat találtak meg, inkább arról lehet szó, hogy a migrikre szakosodott helyi szakmunkások felújították a hagyományokat, csak szakmailag hülyék voltak hozzá, nem támfalazták ki a laza talajban, ezért beszakadt.
Amit a libsi média ír, hogy a migrik ásták, egy baromság, nekik a szaudiak adnak, annyi pénzt, hogy a fehérekkel meg tudják csináltatni a piszkos munkát.
Szerintem lesz még ilyen próbálkozás bőven.

mgdé 2020.01.11. 11:14:20

@alöksz róz:

müncheni sakk, tündérsakk, vak sakk, pezsgős vacsora

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.11. 11:17:38

@Dickon: "kire szoktak a jobboldaliak szavazni?"

Nemzetépítőkre. Vagy akár az ördögre is, de nem a hazaáruló ruszkibérenc gecire.

„Ha Hitler megtámadná a poklot, szerét ejteném, hogy kedvezően szóljak az ördögről."
(Winston Churchill)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.11. 11:19:43

@Tényelek: "a média minden esetben a megbízói oldalra lejt"

Lehet. De a független médiának nincs megb0zója, csak a propaganda szócsöveknek. Akármennyit is hazudtok, fideSSfasszopók.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.11. 11:25:10

@alöksz róz: "gondolom szivattyútelepeket is építettek hozzá"

Rosszul gondolod. Nem kell ágyúval verébre lőni. Egy vezetékhez egy szivattyú pont elég. Sőt, a tartálykocsit eleve azzal építik.

Azért fura, hogy alapvető ismeretek hiányában vagy, mégis megtalálod valahogy az "entert" a billentyűzeteden. :))

2020.01.11. 11:33:18

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
A független média olyan, mint jeti, mindenki beszél róla, de még senki sem látta.
Remélem fiatalabb húsz évesnél mert ha nem és mégis elhiszi, hogy van Mikulás meg független média, akkor önnek komoly problémái vannak és lesznek!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.01.11. 11:37:51

@Tényelek: "A független média olyan, mint jeti, mindenki beszél róla, de még senki sem látta."

Hát ha csak fideSS "médiát" fogyasztasz, tényleg csak hazugságokkal találkozol. Én csak független médiát olvasok. Be vagytok zárva, fideSSfasszopók a saját kis hazug világotokba. :))

6.Lenin 2020.01.11. 11:39:48

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

Kénytelen vagyok megdicsérni , seggarc. A kommentszámon löktél egy nagyot a hülyeségeiddel, de sikerült a színvonalat is lelöknöd a bányászbéka seggéhez. Ez a B1 ennyit ér(het) neked.

A legnagyobb a független médiád. B+, te sem fox már elhülyülni az tuti.

alöksz róz 2020.01.11. 11:41:02

@Tényelek: szerintem meg nagyobb tétel volt az olaj annál, hogy így oldják meg.
nem egyszerűbb kis pénzzel megkenni a határőrt h engedje át a tartálykocsit, mint alagutat ásni a csővezetéknek ahogy a borkai segge mondja?
vagy mondjuk rendőrfőkapitányként baráti szívességet kérni néhány szállítmányra? :-)

2020.01.11. 11:49:23

@alöksz róz:
A megkenés azért nem működött, mert a NATO katonák is járőröztek, háboru volt.
Egyébként meg pl. a jugók évtizedek óta hamisítják a világmárkás italokat és azt is csövön juttatták át, Mélykúton volt a palackozó. Szóval van logikája a dolognak.

alöksz róz 2020.01.11. 11:53:22

@Tényelek: nekem nincs szükségem a mesére, papám... meséld el ezt azoknak, akik tényleg fillérekből nyomorognak, sokszor önhibájukon kívül. kíváncsi vagyok, szerinted elhiszik? :D

egyébként ha olvastad volna a mérce cikkeit, tudhatnád h rossz kategóriába soroltad

2020.01.11. 11:54:16

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:
Mindenféle médiát olvasok, defüggetlennel még nem találkoztam.
Elárulná, hogy hol lellhetek ilyenre, mert nagyon szívesen olvasnék olyan híreket, amelyek mindentől függetlenek!
Szerintem itt többen vagyunk, akik akár még fizetnének is érte.

Muhammad Balfas 2020.01.11. 12:04:15

@sZulamith: A '90-es évek módszerváltását az elvtársak már a '80-as évek közepétől készítették el..Egyfajta békés átmenet, amelyben az egykori párt és Kisz nómenklatúra ráteszi a kezét az állami vagyon egy részére, majd az első kamikázekormány után visszaszerzi a politikai hatalmat is, szövetkezve az áruló liberális értelmiséggel. Minden ment is a maga útját 2010-ig. Ekkor következett be a valódi rendszerváltás.Ez Orbán nagy államférfiúi tette..

2020.01.11. 12:05:04

@alöksz róz:
Szoktam olvasni a Mércét, ismerek is közülük párat, ezért írtam a besorolási minősítésem róluk.

Ön szerint, ha a mostani keretrendszerben megemelnék a minimálnyugdíjat, mondjuk a duplájára, ahogyan azt mostanában a liberálbolsevik pártok felvetették, hány százezer ember esne ki a közgyógyellátásból, mert, hogy azt is az alapján számolják?

alöksz róz 2020.01.11. 12:05:09

@Tényelek: "A megkenés azért nem működött, mert a NATO katonák is járőröztek, háboru volt" - a magyar-szerb határon? olajszállítmányokat ellenőrizve?

2020.01.11. 12:07:46

@alöksz róz: El van tévedve szerintem, a Milosevics-NATO háboru időszakáról van szó, amikor teljes gazdasági blokád alá is vették Jugoszláviát.

2020.01.11. 12:13:45

@Muhammad Balfas:Horn Cölöpök című könyvében leírja, hogy szándékosan adósították el az országot, hogy megbukjon a rendszer,...., ezt később Megyo is megerősítette, ... nagy ötlet volt a mi kontónkra.

alöksz róz 2020.01.11. 12:26:58

@Tényelek: na és az mikor volt? meg az olajbiznisz mikor volt?
szóval ki is van eltévedve? :D

2020.01.11. 12:41:17

@alöksz róz:
Egyértelműen ön, ugyais kettő logikusan egy időponra esett.
Nem nekünk kellett az olaj, a jugók voltak teljes zár alatt.
Csak az volt az országban, amit becsempésztek, több milliárdosunk is ekkor szedte meg magát.

alöksz róz 2020.01.11. 12:44:05

@Tényelek: "Ön szerint, ha a mostani keretrendszerben megemelnék a minimálnyugdíjat, mondjuk a duplájára, ahogyan azt mostanában a liberálbolsevik pártok felvetették, hány százezer ember esne ki a közgyógyellátásból, mert, hogy azt is az alapján számolják?" - rizsa... de válaszolok :-)
1. miért kellene a keretrendszernek pont ugyanolyannak maradni?
2. aki kiesne a duplájára emeléssel, az is egyértelműen sokkal jobban járna.
egyébként a mostaniban sem sokan esnének ki (2-3 ezer forint a különbség, ezt mérd össze a gyógyszer-kötszer-kezelés árakkal)

szerinted hány százezer ember esne ki? és miért?

alöksz róz 2020.01.11. 12:47:35

@Tényelek: logikusan :D

mikor futott az olajbiznisz?
mikor volt a szerbia-nato háború?

2020.01.11. 13:01:34

@alöksz róz:
Az igazán nagy oljbiznisz a jugoszláv háboru idején volt, ön valószínűleg keveri az 1991-1998 közötti olajszőkítési trükközésekkel
Az utóbbin nagyot bukott a költségvetés, míg a jogó csempészésen a többszörösét nyerte.

2020.01.11. 13:05:54

@alöksz róz: Közgyógyellátási kártyát nagyjából 80.000 ft nyugdíj környékén adnak, ha dupláznák a minimálnyugdíjat akkor ez a határ 160.000 ft lenne, az összes nyugdíjas kiesne a rendszerből.

2020.01.11. 13:11:54

@alöksz róz:
Most vettem észre, nem az ellenzék, henem a Fidesz álláspontját támogatja, miszerint az egész rendszert át kell alakítani és leválasztani a szociális elemek a minimálnyugdíjról.
A végén még ott fogjuk látni a Békemenet első sorában :-)

alöksz róz 2020.01.11. 13:12:40

@Tényelek: gondolom forrásokkal is alá tudod ezt támasztani. meg a határon járőröző olajcsempészeket ellenőrző nato-katonákat is.

alöksz róz 2020.01.11. 13:15:05

@Tényelek: "Közgyógyellátási kártyát nagyjából 80.000 ft nyugdíj környékén adnak, ha dupláznák a minimálnyugdíjat akkor ez a határ 160.000 ft lenne, az összes nyugdíjas kiesne a rendszerből." - na ne mondd... forrás?

alöksz róz 2020.01.11. 13:16:04

bazmeg te hasraütésre írogatsz mesebeli számokat :D

alöksz róz 2020.01.11. 13:18:10

@Tényelek: pont leszarom, hogy az adott dolog kinek az álláspontja

2020.01.11. 13:28:14

@alöksz róz:
Javaslom a "Délszláv háboruk" tanulmányozását, ne várja el tőlem, hogy történelemórát tartsak önnek. Többen ilyenkor a goglitól kérnek segítséget,..., lehet önnek is beválna.
A Pancsovai olajfinomitó szétbombázása után a bolgárok és mi láttuk el Kis-Jugoszláviát gázolajjal, benzinnel, de minden egyébbel is.
A háboru idejére Magyarország átadta légterét a NATO-nak, illetve szabad felvonulási területként az érintett határszakaszát.

2020.01.11. 13:34:17

@alöksz róz: Mérce, vagy már az sem teszi meg forrásként, hülye lbsik, mi? :-)
Egyébként valóban nem számoltam ki rendesen, de most megtettem mert látom nem megy a matek sem, 71250 ft, aminek a kétszerese 142500,..

2020.01.11. 13:39:15

@Tényelek:
Ja és ez alatt kell lenni nyugdíjnak,.., szóval a lényeg marad, az összes csóró nyugger megszívná.

Dickon 2020.01.11. 13:45:49

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca:

"Nemzetépítőkre. Vagy akár az ördögre is..."

Az önkormányzati választáson leadott támogató szavazatod akkor most a nemzetépítőkre vagy az ördögre ment?

2020.01.11. 13:53:46

@Dickon: Szombathelyen lehetett szavazni az ördög ügyvédjére is, szóvalt választék.

alöksz róz 2020.01.11. 14:02:13

@Tényelek: mondjuk a kormányzati portál megtenné forrásnak... de ott egészen más számok szerepelnek, mint amiket itt mesélsz, igaz? :D

alöksz róz 2020.01.11. 14:12:59

@Tényelek: ha nincs forrásod, hát nincs, megesik az ilyesmi, de akkor nyugodtan nevezhetem hasraütésnek
vagy tippelgetésnek, de akkor az én tippem sokkal valószínűbb :-)

az se tiszta, hogy mióta ellenőrzi a nato egy tagország kereskedelmi szállítmányait

2020.01.11. 14:22:28

@alöksz róz:
A minmálnyugdíjat a jövedelemnél és a kiadásnál is figyelembe veszik. Eddig az előzőről beszéltünk, de az nem azt jelenti, hogy csak ezek vannak!
A kiadási oldalon a minimálnyugdíj tíz százalékát meghaladó rendszeres kiadás után igényelhető közgyógy kártya, ami most 2850 ft, ön szerint mennyivel lenne jobb, ha ezt innentől kezdve csak 5700 ft után lehetne igényelni?
Lassan úgy néz ki, hogy libsi csak az lesz, aki alapból nem képes logikusan gondolkodni. Nemrég kitalálták milyen jó buli, ha a gyöngyöspatai cigányok közül miliomossá tesznek 30-40 embert, de meg sem fordult a fejükben, hogy ennek az lesz a következménye, hogy 20-25 évig egy fillér szociális segélyt sem tud majd fizetni a becsődőlt önkormányzat senkinek sem.

2020.01.11. 14:27:40

@alöksz róz:
Jugoszlávia teljes gazdasági blokád alatt volt, oda se ki, se be nem érkezhetett kereskedelmi szállítmány csak és kizárólag segélyek mehettek, de ezeket is ellenőrizték a natoval közösen.
Ahhoz, hogy ne haljanak éhen, legyen gatyájuk, benzinjük, stb. a zöld határon csempésztek mindent.

alöksz róz 2020.01.11. 14:45:02

@Tényelek: jó, elfogadom.
de nekem még mindig nem jön ki a végeredményre az alagútban lefektetett olajvezeték.

alöksz róz 2020.01.11. 14:54:55

@Tényelek: "A kiadási oldalon a minimálnyugdíj tíz százalékát meghaladó rendszeres kiadás után igényelhető közgyógy kártya, ami most 2850 ft, ön szerint mennyivel lenne jobb, ha ezt innentől kezdve csak 5700 ft után lehetne igényelni?" - ha az alap 28500 forinttal számolunk, akkor pont 25650 forinttal lenne jobb az érintettnek :D

bazmeg pont ezt írtam fentebb, hogy akkor is jobban jár...

2020.01.11. 14:55:03

@alöksz róz:
Akkor még a nyomsávos redszerrel tudták követni, hogy átment-e valaki vagy valami a másik oldalra, ennek folyamatos nyomtalanítása lehetetlen lett volna, ezért ami folyt annak vezetéket építettek, amit meg kénytelenek voltak teherautón vinni, annak alagutat, bár ez utóbbit úgy is megoldották, hogy egyszerre rengeteg teherautó átment egy adott helyen, majd azt a pár méteres szakasz visszaegyengették.
Gondolom nem volt ez ennyire egyszerű, mert komoly szervezést, kapcsolatrendszert igényelt.
Így láttak el 4-5 millió embert és egy háboruban álló hadsereget, szóval ez bődületes tételeket jelentett.

alöksz róz 2020.01.11. 14:57:56

@Tényelek: a mérce meg inkább kommunista, mint liberális. rossz kategóriába sorolod.

2020.01.11. 15:01:56

@alöksz róz: Na, a bazmeg megállapítása, pont, hogy önre nézve degradálo :-)!
Most komolyan, ...., akkor kap a csóringer támogatást, ha most több a havi gyógyszere, mint 2850 ft, ezentúl csak akkor kapna, ha minimum 5700 ft lenne rendszeresen. Csak itt kiesik az eddig támogatottak harmada.
Írjak valami szaftosat az agyi képességeire vagy megoldja ön.

alöksz róz 2020.01.11. 15:02:19

@Tényelek: nato határzárról semmit sem ír a gugli, papám. kétszer is megnéztem.

alöksz róz 2020.01.11. 15:08:42

@Tényelek: aki kiesik is jobban jár a dupla összegű ellátás miatt :D

2020.01.11. 15:11:48

@alöksz róz:
Azért, mert nem határzár volt, hanem fokozott ellenőrzés. A határzár a kereskedelmi forgalomra vonatkozott, az meg a határátkelőkön történik, ott állandóan voltak amcsi katonák.
Határzár a jugoszláv oldalon volt, ahol végig telepítették aknákkal, ezért csak a komminter tudott csempészni, mert kinti kapcsolatok nélkül elszálltak volna.

2020.01.11. 15:14:12

@alöksz róz:
Nem kap dupla összeget, mert nincs olyan aki jogosűlt rá, innen indultunk, az volt a 69 érintett!

alöksz róz 2020.01.11. 15:39:52

@Tényelek: nem, az csak az öregségi nyugdíj. onnan indultunk, hogy az összes szociális támogatás változatlan maradt!

te hoztad ide teljesen hibásan a duplára emelt összeget, hogy zsákutcába fussunk, csak sajnos nem figyeltem és hagytam magam elterelni :D
de erre írtam, hogy sok ellátás függ a minimálnyugdíj összegétől.
meg azt is, hogy ugyan miért kellene mindennek ugyanabban a keretben történni

alöksz róz 2020.01.11. 15:43:50

@Tényelek: én nem találtam semmit arról, hogy a nato-katonák ellenőrizték volna a közúti és vasúti forgalmat

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.01.11. 15:56:58

mit fog ehhez szólni lenin...
itt pörgetik fel a napi 30-as nézettségű buz1et

alöksz róz 2020.01.11. 16:09:02

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: ha annyira tartasz ettől, ne írj a többi nickeden :-)

2020.01.11. 16:49:47

@alöksz róz: Itt egy forrás a háborúval kapcsolatban, igaz itt is inkább kikövetkeztető, hogy mi hogyan történhetet, illetve utalnak rá.
www.es.hu/old/9919/riport00.htm

A minimálnyugdíjnál arra vonalra álltam, hogy a nyugdíjasok veszteségeit mutassam meg.
Ez nem terelés, mert hiába jár jól. 300000 ember az emeléssel, ha félmillió nyugdíjast meg megszívatnak.

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.11. 16:56:47

VÉGRE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ITT VOLT MÁR AZ IDEJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Jó hír a magyaroknak! Totális összeomlás zajlik a Jobbikban – Lemond a Jobbik pártigazgatói posztjáról Szabó Gábor – LMP felkészül

Esik szét a párt???"
mindenszo.hu/jo-hir-a-magyaroknak-totalis-osszeomlas-zajlik-a-jobbikban-lemond-a-jobbik-partigazgatoi-posztjarol-szabo-gabor-lmp-felkeszul/

SZÉGYEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.01.11. 17:39:46

Attól félek, az baj, hogy nem van ma elegendő

SZÉGYEN!!!!!

nincs1itt 2020.01.11. 18:05:25

@Tényelek: te jááános, nem unod még? tényleg az üzemanyagcellát már sikerült behatárolnod? vagy még mindig azt gondolod, hogy abban tartják a bűnöző üzemanyagokat?
nato határzár? te italbolti szókratészek pitagórásza, te...

alöksz róz 2020.01.11. 18:15:10

@Tényelek: dehogynem tereltél... én meg jól beugrottam, látszik h kijöttem a gyakorlatból.

amúgy mennyien veszik igénybe a közgyógyellátást szerinted? (és az miből jött, hogy a harmaduk kiesne, ha csak 5600 ft felett vehetnék igénybe, hasadra ütöttél? de mintha már írtam volna erről. hányan veszítenék ezt a kevesebb mint 3000 forintnyi összeget, amit elég röhejesen jól megszívatásnak titulálsz?)
na és a lényeg, vajon honnan származik a kis pénzük azoknak, akik igénybe veszik? véletlenül nem pont a fent említett támogatásokból (amelyek jó része a nyugdíjminimum összegéhez van kötve)?
és akik helyzetük szerint rászorulnának, de nem tudják igénybe venni a nyugdíjminimumhoz kötött határok miatt, azokkal mi van?

sZulamith 2020.01.11. 18:38:01

@Muhammad Balfas: " A '90-es évek módszerváltását az elvtársak már a '80-as évek közepétől készítették el."
Nem mondanám elvtársamnak azokat, akik pártállásukat, úgy váltják mint más a gatyáját. Meggyőződésük a szél irányával változik. /Szili Katalin/

Egyébként a 80- as évek végén az addig sunnyogók valóban dolgoztak a saját zsebükre ügyelve. Nagyon gyorsan megtörtént a privatizáció. /Érdekes, csak most mernek beszélni róla, hogy mekkora hiba volt/ Akik nem voltak anyagiasak, azt hitték rossz dolguk van. Hát most megtudták mi a különbség:) /kétkezi munkások, cigányok/

2020.01.11. 18:50:37

@alöksz róz:
Kezd lefárasztani .......
Akkor kaphat kkártyát, ha a gyógyszerköltsége eléri a minimálnyugdíj összegének a 10 százalékát, ez a szabály.
De nem 2850 forintot kap a csóri, hanem havi 12.000 ft-ig költhet.
Ha dupláznának, akkor ez is duplázódik, mert arányokban van meghatározva.
Aki egy forinttal is alatta marad a szabályban előirtaknak az megszívta.

2020.01.11. 18:57:29

@Tényelek: Tehát nem 34.000 ft jut nekik évente, hanem 144.000, ezt buknák el.

alöksz róz 2020.01.11. 19:23:16

@Tényelek: jól van, nem a dupláját írtam. tehát akkor kevesebb mint 5600 forintot bukik havonta, ha alatta marad. de mégis örül neki, mert több pénzt kap, mint amit elbukik :-)
meg azok a csórik is örülnek, akik nem tudták igénybe venni, mert 28500 forintnál több volt az egy főre eső jövedelmük (illetve ha egyedül élő akkor 42750 forintnál).

alöksz róz 2020.01.11. 19:25:57

@Tényelek: hát ha havonta minimum 12 ezret költene rá, akkor már felette van a 10%-nak, nem gondolod?

2020.01.11. 19:32:29

@alöksz róz:
De, egyértelműen.
Egyáltalán hogy merűlt fel önben ez kérdés, aminek a trivialitását én igazolhatom,..., megtisztelő rám nézve, de önre nézve ettől még kínos.?!

2020.01.11. 19:37:46

@alöksz róz:
A jogosúltság függ a minimálnyugdíj összegétől, ezért, akit érint annak az jó, ha az minél alacsonyabb!
www.kormanyhivatal.hu/hu/bekes/jarasi-hivatalok/jarasi-hivatalokban-intezheto-ugyek/hatosagi-ugykorok/kozgyogyellatas

alöksz róz 2020.01.11. 19:52:34

@Tényelek: tényleg függ a jogosultság, de magasabb nem lehet a jövedelem, nem alacsonyabb :D

2020.01.11. 19:56:56

@alöksz róz:
Egyik oldalon a jövedelmet viszonyítják hozzá, a másik oldalon meg a havi gyóggyszerköltséget, az igazán csórikat ez utóbbi érinti nagyobb mértékben.

alöksz róz 2020.01.11. 19:58:08

@Tényelek: és itt van ugyanezen a portálon, hogy mennyi ellátás függ a nyugdíjminimum összegétől, és kb hány ellátást érint, itt 100 ezer körülire becslik
www.nyugdijguru.hu/nyugdij/oregsegi-nyugdij/miert-nem-emelik-a-minimalis-nyugdijat-lassan-10-eve?amp=1

alöksz róz 2020.01.11. 19:59:33

@Tényelek: az igazán csórik csak szociális jellegű juttatást kapnak, őket pont kedvezően érintené

2020.01.11. 20:11:45

@alöksz róz:
100 ezer ember jobban járhatna, míg 3-400 ezer megszívná, ezt magyarázom az elejétől fogva.
Erre hoztam fel példának a miliomossá tett cigányokat.
Szerintem a minimálnyugdíj úgy jó, ahogy van, a többit meg szabályozzák külön!

PuniValdes 2020.01.11. 20:12:10

Ram vajúdásból egy férfi vár aki tövet ér edda állókkal.

2020.01.11. 20:15:53

@alöksz róz: Az igazán csórik öregségi nyugdíjat kapnak 80 ezer alatt, amiből 12 ezret vagy még többet elvernek gyógyszerre, egy huszast átlagban rezsire, ugyanennyit utazásra a dokihoz, stb. a maradék 5 ezerből meg lakmároznak egy hónapig.

alöksz róz 2020.01.11. 20:57:02

@Tényelek: igen, láttam, hogy hasadra ütve beírtál egy mesebeli számot.
milyen 3-400 ezerről beszélsz, aki megszívná?

ma 300 ezernél nem nagyon lehet több összesen a közgyógyosok száma
frissebb adatot hirtelen nem találtam (ha gondolod kijavíthatod :D), de 2013-ban volt 338 ezer a medicalonline szerint, folyamatosan csökkenő (kb évi 10 ezer fővel) tendenciával
szerinted ebből mennyi lehet, aki pont 2850 forint és 5700 forint közötti összeget költ a gyógyszerre kötszerre stb, úgy gondolod, mindegyikük? :D
szerintem meg elenyésző a számuk.

alöksz róz 2020.01.11. 21:00:22

@Tényelek: jogos, ez már tényleg nekem kínos, hogy szerinted egyszerre költ 12 ezernél többet és 5700-nál kevesebbet...

alöksz róz 2020.01.11. 21:06:09

@Tényelek: hát akkor miért nem szabályozzátok külön, papám? ti vagytok kormányon, csak rajtatok múlik.
senki nem akarja visszasírni az ingyenélők tobzódását, de ez ami most van, méltatlan. vagy inkább egyenesen vállalhatatlan.

2020.01.11. 21:47:09

@alöksz róz:
A jogosúltságokat betettem csak el kellett volna olvasni,......., feladom.

Az nem lenne rossz, ha én lennék hatalmon, ahogy azt ön feltételezi :-)
Lenne pár ötletem, de inkább hagyjuk, realista vagyok!

No libsi no cry 2020.01.11. 21:48:16

@alöksz róz: "meséld el ezt azoknak, akik tényleg fillérekből nyomorognak, sokszor önhibájukon kívül. kíváncsi vagyok, szerinted elhiszik? :D"

Hogy kell érteni azt, hogy önhibájukon kívül nyomorognak?!

Ha aktív korukban fogyaték nélkül élő nyugdíjasokról van szól, akkor valaki megtiltotta nekik, hogy aktív korukban többet tanuljanak, többet dolgozzanak, többet takarékoskodjanak?!

A nyugdíj mértékét, nagyon helyesen, alapvetően az aktív korban megkeresett (és leadózott!) jövedelem és a jogosultsági idő határozza meg. Az egyén által élete során meghozott döntések mindkettőt képesek befolyásolni.

Ahogy a Biblia is írja:
"Most mégis azt halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek, semmit sem dolgoznak, hanem haszontalanságra fecsérlik idejüket.
Az ilyeneknek megparancsoljuk, figyelmeztetjük őket Urunkban, Jézus Krisztusban, hogy békésen dolgozva a maguk kenyerét egyék."

alöksz róz 2020.01.11. 22:17:00

@No libsi no cry: "Ha aktív korukban fogyaték nélkül élő nyugdíjasokról van szól, akkor valaki megtiltotta nekik, hogy aktív korukban többet tanuljanak, többet dolgozzanak, többet takarékoskodjanak?!" - ez a klasszikus libsi érvelés :-)

alöksz róz 2020.01.11. 22:18:27

@Tényelek: "A jogosúltságokat betettem csak el kellett volna olvasni" - mit és hova?

alöksz róz 2020.01.11. 22:22:56

@Tényelek: én nem láttam semmit, aminek köze lenne ahhoz, amit írsz.

jó, már így is meglepődtem a kitartásodon

2020.01.11. 22:35:23

@alöksz róz: A kormányablak honlapján az összes jogosultsági feltétel, a nyugdíjas honlapon a teljes létszám, ahol látható, hogy nem vagy-vagy alapon hat a duplázás a nyugdíjasokra, náluk ritka kivétellel csak elvonást jelent.
Nem igazán díjazom a reménytelen eseteket, de legalább megpróbáltam.

alöksz róz 2020.01.11. 22:44:24

@Tényelek: egy betű nincs arról, hogy hány embert érint a közgyógyos téma.
a kormányoldal adatait meg pont ellentétesen sikerült értelmezned.
az egyszerre többet 12k-nál és kevesebbet 5,7k-nál meg egyenesen zseniális :D

nagyon ritkán lehet ilyet leírni, de úgy látszik, nincs1itt-nek igaza van :-)

2020.01.11. 22:59:12

@alöksz róz:
Azt el tudom képzelni, hogy egyszer-kétszer félreért valaki valamit, de ön a sokadik helyre billentési kisérlet után is az eredeti baromságait írja, ...., amihez persze joga van, de ón azt akarja velem elhitetni, hogy ón miattam barom, ...., nem, önmaga az oka, nem én.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.01.11. 23:28:32

Gombát ettem, pörköltöt. Szerintetek?

No libsi no cry 2020.01.12. 00:53:09

@alöksz róz: Nem, a libsi érvelés az, hogy szegény cigányoknak alanyi jár a segíly, mert őket diszkriminálják, és különben is, milyen dolog az, hogy dolgozniuk kell a megélhetésért?!

A libsiket ne keverjük össze a libertariánusokkal, akik valóban a választás szabadságát, az egyéni felelősséget és öngondoskodásra való ösztönzést hangsúlyozzák, amit a Biblia is.

"Most mégis azt halljuk, hogy némelyek rendetlenül élnek, semmit sem dolgoznak, hanem haszontalanságra fecsérlik idejüket.
Az ilyeneknek megparancsoljuk, figyelmeztetjük őket Urunkban, Jézus Krisztusban, hogy békésen dolgozva a maguk kenyerét egyék."

(Egyébként, ettől függetlenül is, a címkézéssel még nem válaszoltál a kérdésre...)

morph on deer 2020.01.12. 01:27:58

@No libsi no cry:
“ és különben is, milyen dolog az, hogy dolgozniuk kell a megélhetésért?!”

Ez majdnem jópofán hangzik, csupán két gond(om) van vele.

Azokban az elátkozott kádári időkben mindenkinek, a romáknak is volt létbiztonsága, és/mert kellett, hogy legyen valamilyen munkahelye.
Jó, mindketten tudjuk, hogy ez érdemben mit jelentett, de akkor ez azzal is járt, hogy nem volt egy többszázezres réteg, akik közül már csak az öregek láttak olyat élőben, hogy valakinek tisztességes munkája és jövedelme volt!
Most már generációk nőnek úgy fel, hogy nem is ismernek olyan személyt, aki rendesen és folyamatosan dolgozott volna, és abból meg tudott élni..!

És még megkérdezzük, hogy miért nem akar a többé-kevésbé analfabéta fiatal dolgozni???

A másik gondom, hogy ha tetszik, ha nem, ők mindannyian magyar állampolgárok, és a magyar nemzethez tartoznak!
Akkor hogyan lehet azt magyarázni, hogy kirekesztjük és számkivetettként kezeljük őket a saját hazájukban?
És mindeközben sikítozunk, hogy a románok hogy bánnak a székelyekkel!

Itt senkit nem zavar, hogy mi még rosszabbak vagyunk náluk is, a saját kassebbségeinkkel való bánásmód tekintetében?

Az ugyanis teljesen biztos, hogy a jelenlegi hozzáállás csak ront a helyzeten, ahelyett, hogy a megoldás felé vezetne.
Pedig anélkül nem megy.

Ha támadják Gréczy Zsoltot, meghosszabítjuk Bicské 2020.01.12. 06:29:48

"Ehhez képest a sajtótájékoztató azért ért véget, mert a miniszterelnök jelezte, elfáradt. "

Hat jobban birta, mint a sorosek altal idekuldott ket tucatnyi libbant propagandista, akik 3 ora allatt sem tudtak egy ertelmes kerdest feltenni.

nincs1itt 2020.01.12. 08:50:59

@Ha támadják Gréczy Zsoltot, meghosszabítjuk Bicské: várjál már haver! ez nem fidesz propaganda blog! titeket küldtek ide, fidesz-tálibokat. remekül hozzátok is azt a szintet, amit elvárhatunk a fidesz szavazóktól.

alöksz róz 2020.01.12. 10:14:26

@No libsi no cry: de bizony ez a libsi felfogás és érvelés, pont ezt és pont így hallottuk tőlük, amikor ők voltak kormányon.

nem is akartam válaszolni a kérdésre, csak ezt az orra alá dörgölni valamelyiknek ha beleszól...
(nagyon bájos, hogy ez pont egy no libsi no cry nickről érkezett)

alöksz róz 2020.01.12. 10:24:34

@morph on deer: hát miért nem tanult, akkor nem lenne analfabéta

6.Lenin 2020.01.12. 10:54:17

@morph on deer:

Ennél nagyobb marhaságokat ma Mo-on csak a Feri képes mondani. Még egy kicsit jobban kell olvasnod őt, hogy teljesen utolérd.

2020.01.12. 11:05:45

@morph on deer: Meg kell nézni a gyöngyöspatai iskola példáját, ahol 2007-2014 között "szegregálták" a cigány gyerekeket,... A gyakorlatban azért, hogy a magyarok tanulni tudjanak.
Pár évig nem volt elkülönítés és ez azt eredményezte, hogy most megint van "szegregáció" csak nem úgy, ahogy Soros bandériumai állították eddig, hanem úgy, hogy a magyar gyerekeket kimenekítették az iskolából és most a cigány gyerekek megint maguk között vannak, önmagukat "szegregálták".
Persze, aki követi az eseményeket az tudja, hogy ugyanez a folyamat már sok-sok településen lejátszodott, a libsi patkányoknak egy arany bánya csak azt a pillanatot kell kivárniuk, amikor a helyi magyar közösség meg próbálja megvédeni a önmagát az elkülönítéssel,..., ez eddig még sohasem sikerült, de legalább próbálkoznak.
Valószínűleg ezután kénytelenek lesznek alapítványi iskolát csinálni a saját gyerekeiknek, hogy tudjanak tanulni az érintett településeken a gyerekei, a cigányok meg az önszegregáció áldásait szüretelhetik.
Az azért több, mint meredek állítás, hogy a románok jobban bánnak a nemzetiségeikkel, mint mi, mert ott sorban zárják be a magyar iskolákat, míg nálunk van olyan szlovák és román iskola, ahová évfolyamonként csak egy-két gyerek jár.
Gondolom azzal tisztában van, hogy a kulturális jegyeken kívűl semmi olyan megkülönböztető jel nincs egy cigányként besorolt emberen, ami miatt őt cigánynak nézik?

Sir Bates dö Hól 2020.01.12. 12:30:18

@Tényelek: " a libsi patkányoknak egy arany bánya"

te patkányozol, hordázol, miért nem baszod inkább szájba anyádat?

(mondjuk engem legalább annyira zavar, hogy eddig még egy kommenteted nem tudtad helyesen központozni, képtelen vagy az igekötőket ahhoz az igéhez rendelni, ahová kontexus alapján kellene, s mindezt állítólagos egyetemi (osztrák!) kutatóként, s a magyar nyelv, kultúra és identitás hangos szószólója és harcos védelmezőjeként)
madtrka

Grimbusz Makszimusz 2020.01.12. 12:44:26

@morph on deer: "És még megkérdezzük, hogy miért nem akar a többé-kevésbé analfabéta fiatal dolgozni???"

Mert egy rohadt tróger és az ilyennek ki kell taposni a belét! Már a hülye mentegetésnek is vannak határai, nyolc év után "többé-kevésbé" analfabétán kikerülni az iskolából csak állatok tudnak!

No libsi no cry 2020.01.12. 13:02:54

@alöksz róz: Sajnos fiam, te nagyon műveletlen vagy. Talán többet kellett volna tanulnod, képezned magad, akkor nem tévednél el ennyire a politikai irányzatok rengetegében. Dehát sajnos te nem tanultál, ezért is lettél ilyen buta.

"Jaj azoknak, akik maguknak bölcseknek látszanak, és eszesek önnön maguk előtt!"

@morph on deer: "És még megkérdezzük, hogy miért nem akar a többé-kevésbé analfabéta fiatal dolgozni???"

Már bocs, de az, ha többé-kevésbé analfabéta, még nem igazán mentség semmire.

Fizikai munkát akkor is tud végezni, pl. az utcasepréshez, takarításhoz nem kell a nagy írás-olvasás tudás; a szalag mellett is vígan el tud dolgozgatni.

Egyébként a "nem akar" sem kell érdekeljen senkit: nem kell eltartani őket; ha munka nélkül felkopik az álluk, akkor kénytelenek lesznek dolgozni.

Manapság, amikor alacsony a munkanélküliség, sok a betöltetlen munkahely, még az alacsonyabb képzettségűek is tudnak maguknak munkát találni, ha valóban kitartóan keresnek.

Ha meg rendes munkát nem talál, közmunka akkor is van, még mindig jobb, mintha munka nélkül segílyeznék őket, és a kocsmában lógnának egész nap.

morph on deer 2020.01.12. 13:21:37

@Tényelek:
“ Az azért több, mint meredek állítás, hogy a románok jobban bánnak a nemzetiségeikkel, mint mi, mert ott sorban zárják be a magyar iskolákat, míg nálunk van olyan szlovák és román iskola, ahová évfolyamonként csak egy-két gyerek jár.”

Valóban az - lett volna, ha azt mondtam volna. Csakhogy én nem a nemzetiségekről beszéltem, hanem a magyar roma kisebbségről.

Nem ugyanaz!
Mögöttük nincs “anyaország”, sem kulturális, sem gazdasági támogatást nincs honnan kapniuk, stb.

A saját hazájuk meg, Magyarország, többed-rendű problémaként kezeli őket, akik vannak ugyan, de csak a gond van velük.
Így aztán, biztos ami biztos alapon mindent meg is tesz a többségi társadalom és drágalátos vezetője, hogy ez a helyzet nehogy véletlenül javulhasson a romák számára, mert hogy nézne már az ki, ha netán eltűnne a különbség magyar magyarok és magyar romák között! Hogy lehetne akkor széltében-hosszában bizonygatnunk a “magyar“ domináns felsőbbrendűségét, ugye?
Még hogy a végén a hithű orbanisták is kénytelenek lennének egyenrangúnak tekinteni magukat az ország többi állampolgárával?!
Ez egyszerűen blaszfémia lenne, az pedig megengedhetetlen, a mindenhatónk rossz néven venné, nem?

2020.01.12. 13:31:52

@Sir Bates dö Hól: Látom jól sikerült összeraknom az érveimet mert nincs ellenérv csak helyesírás :-)

Honnan vette már sokadszorra ezt az osztrák egyetimi kutatós dolgot :-) ?

Egyébként én nem tehetek róla, hogy nem sikerűlt elsajátítanom az igazán magas kultúrát tükröző fro, mo, bú vagy bá valamiket használó libsi kulturát, ......., na nem is igyekeztem eléggé ezért kell most szégyenkeznem :-)

2020.01.12. 13:42:25

@morph on deer: Olvassa el lassabban, amit Gyöngyöspatával kapcsolatban írtam, mint folyamatot, ami már több száz településen lezajlott!
Mint profi romániai cigányszakértő, gondolom tudja, hogy ott olyan cigánytelepekkel van tele az ország, amilyeneket itt a hatvanas években számoltak fel.
Iskolába ott se nagyon járnak, a rendőr a vajdától kér engedélyt, hogy bemehessen a cigánynegyedbe.

Tényelek 2020.01.12. 14:08:43

Tanuljak már meg rendessen irní, hogy a fene a jó kurvaanyámat.

2020.01.12. 14:14:58

@Tényelek : Kedves Klón!
Szerintem már az óriási előrelépés lenne, erkölcsileg fejlődne és nem írogatna mások nevében, amikor valamelyik nick nevén befúrdik egy vitában.
Persze ehhez előbb tudni kellene, hogy mit jelenthet az a szó, hogy erkölcs , amit úgy általában a libsik alapból nem ismernek.

eszti..... 2020.01.12. 14:15:05

@Tényelek:

"Az azért több, mint meredek állítás, hogy a románok jobban bánnak a nemzetiségeikkel, mint mi, mert ott sorban zárják be a magyar iskolákat...."

létezik erről valamiféle adat, vagy ez is csak egy legenda?

2020.01.12. 14:20:47

@eszti.....: Többször állította, hogy szakember, ezért nem okozhat gondot önnek, hogy rákeressen az erdélyi szorványmagyar oktatással kapcsolatos információkra.
Siralmas helyzet.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.01.12. 14:25:19

@eszti.....: A szórványmagyarok iskolái valóban sokszor kerülnek a megszűnés szélére, azon el lehet vitatkozni, hogy az asszimiláció mennyiben spontán vagy mennyiben a központi állami akaratot tükrözi (sajnos az utóbbi mellett is szólnak nyomós érvek).

"A szórványba szinte a huszonnegyedik órában érkezett a jelentős segítség, mert ott az utóbbi 25 esztendőben a magyar nyelvű iskoláink 48,7 százaléka szűnt meg, a tanulólétszám pedig a még működő iskolákban 34,7 százalékkal lett kisebb."
www.3szek.ro/load/cikk/121060/murvai--laszlo:-az-erdelyi-magyar-oktatas-nehany-jellegzetessege-4

"Több helyszínen is felolvasták azt a petíciót, amelyben az erdélyi magyar történelmi egyházak kijelentették: a marosvásárhelyi katolikus gimnázium elleni ügyészségi eljárás után úgy érzik, hogy Erdély valamennyi magyar iskolája veszélybe került."
m.eduline.hu/kozoktatas/Erdely_osszes_magyar_iskolaja_veszelybe_ker_S7L7B3

alöksz róz 2020.01.12. 14:37:09

@No libsi no cry: jaja, csak én lehetek a buta, és még véletlenül se az, aki nekiáll egy "no libsi no cry" nickkel libsi szöveget tolni :DD

alöksz róz 2020.01.12. 14:46:40

@morph on deer: jaja, jól beszélsz.
a cigányok nem lehetnek hibásak semmiben. csak mi tehetünk arról, hogy se tanulni se dolgozni nem akarnak, senki más.
elnyomó kirekesztő nácifasiszta aki mást mond, teljesen igazad van.

maxvall baribaszó 2020.01.12. 16:15:43

Egyszer megbasznám ezt a lófejű futógépet.

Aztán megnézném, mekkorát kakil, szerintem hosszú vékonyat. Világos barnát.

Muhammad Balfas 2020.01.12. 17:06:23

@morph on deer: Milyen különös, hogy a szomszédos országokban is hasonlóan élnek a cigányok.. Lehet, hogy mégse a gonosz magyar nácikok miatt van ez így?(Szlovákiában a hadsereget kellett mozgósítani, amikor a kelet-szlovákiai cigók elkezdték kifosztani a szupermarketeket..)
Egyébkén nálunk lehet saját iskolájuk (pl.Gandhi gimnázum), és egyetemi szak romológia is..
süti beállítások módosítása