B1 blogcsaládA ZDF dokumentálja az uniós pénzek módszeres magyarországi elsikkasztását

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2019. április 17. - Szelestey

• Európai zöld javaslat: külön testület ügyeljen arra, hogy egyes autokraták ne építtethessenek stadiont a hátsó kertjükben, á la Orbán

• Nem kizárt, hogy Orbán a választások után még hangosabban fogja szidni az uniót, mint idáig

• Az alapjogok magyarországi, lengyelországi és romániai korlátozása is bizonyítja, hogy a legnagyobb veszély belülről leselkedik a jogállamra, mert csak a demokráciák tudják tönkretenni a demokráciát, mondja Theo Sommer

orban-viktor-es-meszaros-lorinc-_zotyiznak.jpg

                                            Nemzetközi sajtószemle, 2019. április 17.

 

Der Standard

der_standard.jpg

A ZDF német közszolgálati tévé ma este ¾ 11-kor dokumentumfilmet sugároz arról, hogy magyar, román és cseh politikusok miként sikkasztják el az EU pénzét. Az összeállítás szerkesztője úgy foglalja össze tapasztalataikat, hogy mindhárom országban aláássák az alapértékeket, a demokratikus pilléreket, méghozzá részben uniós forrásokból. Merthogy egyes vezetők a brüsszeli támogatásokat zsebre teszik, környezetüknek juttatják, illetve saját hatalmuk bebetonozására használják fel. A „Megkönnyített csalások – miként szivárognak el Kelet-Európában EU-alapok” című tényfeltáró műsor bemutatja, hogy Orbán, Babis és Dragnea csak pénzt akar Brüsszeltől, arra azonban már nem tart igényt, hogy az beleszóljon a dolgaiba. És összesen 150 milliárdról van szó, miközben az uniós Csalás elleni hivatalnak, az OLAF-nak csupán 200 embere van.

Magyarországon úgy írnak ki közpályázatokat, hogy azokat csakis Mészáros Lőrinc cégei nyerhetik meg. Az oligarcha milliárdos el is árulta, hogy a vagyonát a jó istennek és Orbán Viktornak köszönheti. Így lett egyszerű gázszerelőből az ország leggazdagabb embere. Majd felvásárolt egy sor, kormányellenes lapot, hogy azokat a hivatalos vonalra állítsa rá. Másik eklatáns példa a nemzeti vő volt cége, az Elios, amelynek ügyében az unió hiába küldte el a bizonyítékokat Budapestre. A német újságíró azt mondja, a szubvenciók turbóként hatnak a visszaélésekre. És egyes vezetők folyamatosan megtagadják azt a kötelezettségüket, hogy számot adjanak dolgaikról. Mert a pénz, az kell nekik, de az már nem, amit sajtószabadságnak, független igazságszolgáltatás vagy éppen esélyegyenlőségnek nevezünk.

https://derstandard.at/2000101469272/Wie-EU-Gelder-die-Macht-der-Populisten-zementieren

EU Observer

eu_observer.PNG

Az európai zöldek két strasbourgi frakcióvezetője felveti, hogy az eddiginél hatékonyabb eszközöket kell alkalmazni, ha valamely tagállam megsértik a jogállamot. Merthogy Ska Keller, illetve Phillip Lamberts szerint Budapesttől Varsóig, Bukaresttől a máltai fővárosig szakadozik az az értékháló, amely összetartja az uniót. Magyarországon Orbán Viktor támadásai a demokrácia ellen már odáig jutottak, hogy a CEU kénytelen távozni és csaknem az összes fontos sajtóorgánum a miniszterelnök titkos szövetségeseinek kezébe került. A normák elleni fenyegetések létükben veszélyeztetik az egész EU-t, ezért sürgősen és határozottan lépni kell. Az eddigi módszerek azonban nem voltak kellőképpen hatékonyak a jogállam helyreállítására.

Épp ezért a szerzők kezdeményezik, hogy független szakértők rendszeresen elemezzék a demokrácia állapotát a tagállamokban, ez a kérdést ki kell vonni a politika fennhatósága alól, mert a pártok túlságosan is hajlamosak félrenézni a jogsértések láttán. A Néppárt pl boldogan a szociáldemokraták szemére hányja, hogy mit csinál a román kormány, de túlságosan is sokáig tűrte a Fidesz autoriter nyomulását. Hogy végül mindkét pártcsalád elszánta magát a cselekvésre, az csupán jelképes gesztus a választások előtt és nem elegendő a jogállam megmentésére. Ennélfogva a már említett testület szükség esetén ajánlásokat tenne az észlelt visszásságok alapján. Utána a Bizottságnak kellene eldöntenie, hogy indít-e szerződésszegési eljárást. Egy másik bizottság pedig azt figyelné, miként használják fel az uniós alapokat, nehogy azokból futballpályát építsenek az autokraták hátsó kertjében, lásd Orbánt.

Ha valamely kormány nem tartja tiszteletben a közös normákat, a pénzek elosztását a Bizottságnak kellene kézbe venni, a körzeti, illetve helyi hatóságokkal együttműködve. Mert több kell meleg szavaknál és üres gesztusoknál, amikor a demokráciát, az alapvető jogokat és a jogállamot kell megvédeni. Meg kell változtatni Európát, hogy az meg tudja óvni a polgárait és azok jogait.

https://euobserver.com/opinion/144677

Euractiv

euractiv.jpg

Ahogy közeledünk az európai választáshoz, Magyarországon és Lengyelországban úgy erősödik az EU-ellenes hivatalos retorika. Erre hívja fel a figyelmet az elemzés két magyar szerzője: Zgut Edit és Csehi Róbert. Egyikük a varsói, másikuk a müncheni egyetemen dolgozik. Mint írják, a budapesti és a varsói hangnem egyáltalán nem meglepő, hiszen a két kormány, illetve Orbán és Kaczynski igencsak kritikus Brüsszellel szemben. A Fidesz néppárti tagságát ugyan pár napja befagyasztották, ám a miniszterelnök csak még jobban felerősítette a hangerőt, miután már az utóbbi években is keményen euroszkeptikus, populista narratívát követett. Megkérdőjelezi a mélyebb integrációt és vitatja a közös politikát, főleg a migráció területén. Brüsszelt mind inkább ’korrupt elitnek’ minősíti és szembeállítja vele a ’tiszta magyar embereket’, akiket csakis ő képviselhet tisztességesen.

Mondandója mind inkább egyoldalúvá válik. Míg az ellene irányuló bírálatok sokrétűek és a jogállamra, a demokráciára összpontosítanak, ő folyamatosan a migráció- és összefogáspárti európai vezetést szapulja. És ez a hang akár még fel is erősödhet a jövő hónapban esedékes választás után. Ugyanakkor fontos különbségek mutatkoznak Orbán és Kaczynski euroszkeptikus populizmusa között: 1. A magyar politikus sokkal nyíltabb és célirányosabb 2. mindketten azzal vádolják Brüsszelt, hogy az összejátszik a hazai ellenzékkel, de ez a vád sokkal hangsúlyosabb lengyel részről 3. Hódító szándékokkal gyanúsítják az EU-t, de ezt Orbán a migrációra építi, míg Kaczynski inkább a jogállam helyzetének rosszabbodása kapcsán ütközik meg az unióval. Viszont ha a Fideszt kizárják az EPP-ből, vagy kilép onnan, az kihathat a kormányfő megnyilvánulásaira, mert idáig a Néppárton belülről igyekezett elmélyíteni a Kelet és Nyugat közötti árkot.

https://www.euractiv.com/section/eu-elections-2019/opinion/eu-elections-revive-eurosceptic-talks-in-poland-and-hungary/

Die Zeit

die_zeit.jpg

A lap legendás volt főszerkesztője arra figyelmeztet, hogy a tekintélyelvűség a szabad világot fenyegeti, de amint Trump példája mutatja, a legnagyobb veszély belülről indul ki a demokratikus államokban. Theo Sommer idézi, hogy a Freedom House szerint a demokrácia 13 éve visszaszorulóban van a világon. A populista erők azért tudnak előretörni, mert a kormányok nem azt adják az embereknek, amit azok elvárnak: biztonságot, gazdasági növekedést, működő képzési rendszert, megfelelő egészségügyi ellátást és nyugdíjat. Egyben emlékeztet arra, hogy Karl Popper, a nyílt társadalom hirdetője fogalmazta meg legfrappánsabban a demokrácia fogalmát: az az államforma, amelyben vérontás nélkül meg lehet szabadulni a kormánytól. A másik pólus a diktatúra, de a kettő között már vannak olyan rendszerek, amelyekben a hatalom gyakorlói az ellenzék elnyomásával, a sajtószabadság, valamint a választási jog korlátozásával igyekeznek befolyásolni a választások kimenetelét. A beavatkozás foka dönti el, hogy tekintélyelvű vagy totalitárius államról beszélünk-e.

Jelenleg az autoritarianizmus jelenti a legnagyobb kihívást a liberális, demokratikus világ számára. Ám a legjelentősebb bajok belülről fenyegetnek: a trumpizmus, a Brexit körüli őrület, a jogállamiság korlátozása a magyaroknál, lengyeleknél és románoknál. Ezek a jelenségek sokkal veszedelmesebbek a demokrácia stabilitása és túlélő képessége szemszögéből, mint Putyin vagy a kínai elnök összes beavatkozási kísérlete, mert csak a demokraták tudják tönkretenni a demokráciát. És könnyen visszatérhet minden rossz, ami már lejátszódott a történelem során. Nap mint nap meg kell harcolni a  liberális világért, a demokráciáért, az emberséges társadalomért, de megéri.

 https://www.zeit.de/politik/ausland/2019-04/autoritarismus-demokratie-liberalismus-autoritarismus-regierungen-5vor8

Süddeutsche Zeitung

suddeutsche.jpg

Az előjelek arra utalnak, hogy Lengyelország és Magyarország után Románia ellen is eljárást indít az EU a 7-es paragrafus alapján. Az Európai Parlament újra megvitatta, hogy a román kormány legalizálni igyekszik a legfelső szintű korrupciót, miután már korlátozta a Legfőbb Ügyészség jogkörét. Az ülésen az igazságügyi biztos Jourová úgy fogalmazott, hogy Bukarestnek el kell állnia a terveitől, mert azok az ország jogrendjét veszélyeztetik. Ám ha erre nem hajlandó, akkor számolnia kell azzal, hogy az unió minden lehetséges eszközt bevet ellene. Ebbe értelemszerűen beletartozik a szavazati jog megvonása is. Éppen ezt követelte Gräßle, az EP költségvetési bizottságának vezetője. Azt mondta, egészen példátlan az, ami jelenleg Romániában történik. Egyben javasolta, mindaddig függesszék fel a brüsszeli szubvenciók folyósítását, amíg azok jogszerű felhasználására nincsenek biztosítékok.

Az ülésen a román kormány nem képviseltette magát, de a két koalíciós párt küldöttei azzal vádolták az EU-t, hogy az kettős mércét alkalmaz. Egyben tiszteletet sürgettek az ország 20 millió lakosa nevében. A tanácskozáson nem volt jelen a két nagy pártcsalád bizottsági elnökjelöltje, Weber, illetve Timmermans, ami jelzi, milyen kényes téma manapság a jogállamiság.

https://www.sueddeutsche.de/politik/bruessel-was-rumaenien-sich-traut-1.4412310

Die Zeit

die_zeit.jpg

Az európai szociáldemokraták viszálya a román tagpárttal igen sokban emlékeztet arra, ami a konzervatívok, illetve a Fidesz között játszódott le. Utóbbinak is felfüggesztették a tagsági jogait. A román ügy főleg Timmerman számára kínos, mert bizottsági alelnökként ő a felelős a jogállamiságért, arról nem beszélve, hogy Juncker székére pályázik. Idáig többször is nyilvánosan bírálta a bukaresti módit, de nem kezdeményezett eljárást a jogállam megsértése miatt. A politikus azt mondta a lapnak, hogy az EPP éveken át tűrte, amit a magyar kormánypárt művelt. A szociáldemokrata frakció azonban a PSD esetében nem hajlandó erre, és nem fog a román párttal együtt kampányolni.

A lap emlékeztet arra, hogy a nagyobbik román koalíciós tömörülés vezére, Dragnea ellen jogerős ítélet van érvényben, választási csalás kísérlete miatt. Feltételesen két évet kapott, de két másik ügyben is zajlik ellene eljárás, hivatali hatalommal visszaélés felbujtási kísérlete, okmányhamisítás, bűnszövetkezet szervezése, pénzmosás és csalás gyanújával. Ám a pártcsalád csak a múlt héten fagyasztotta be kapcsolatát a PSD-vel.

https://www.zeit.de/2019/17/korruption-liviu-dragnea-rumaenien-spd

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9214770438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakatos Rodolfó 2019.04.17. 06:39:14

"• Az alapjogok magyarországi, lengyelországi és romániai korlátozása is bizonyítja, hogy a legnagyobb veszély belülről leselkedik"

Ja, belülről, mert Merkel néniék már behívták hozzánk az agysebészeket.

És mivel a szaporodási rátájuk nagyobb, mint a keresztény európaiaké, csak idő kérdése, hogy mikor lesznek többen, és vezetik be a saríát nálunk is, ahogy korábban Szaúd-Arábiában vagy Iránban.

A németek unokái már megalázott, megtűrt kisebbségként kénytelenek lesznek meghúzni magukat.

élveteg 2019.04.17. 07:39:18

"A lengyelek arra használják ezt a pénzt, hogy a német építőiparnak adnak belőle megrendeléseket, német gépeket és német teherautókat vásárolnak. "

Gazdasági szempontból Németország nem nettó befizető, hanem nettó kedvezményezett.

index.hu/kulfold/eurologus/2017/02/28/nemetorszag_nagyot_szakit_az_eu-bol/

Azért sír a teutonok szája mert a lengyel a magyar meg román is rájött erre a turpisságra amit a kiváló Oettinger elpöttyentett itt fentebb Aztán ilyen olyan módszerekkel próbálnak tenni ellene

"Magyarországon úgy írnak ki közpályázatokat, hogy azokat csakis Mészáros Lőrinc cégei nyerhetik meg. "

Úgy Odáig meg úgy írták ki hogy annak csak nyugaterópai multik tudtak megfelelelni ( olyan magas árbevételhez kötötték ,több uniós országban való jelenléthez stb stb aminek magyar úgysem tudott megfelelni Így aztán a projekteket fövállalkozóként elnyérték mondjuk a németek ( így a lové java ment vissza germániába, az első alvállakozói kör .ahol még nagyot lehetett kaszálni az is mind nyugati volt a lánc végén meg voltak a magyarok a lengyelek a románok Az fáj kurvára zdf-éknek hogy megszünt ( de nem teljesen csak részben ) ez az idilli állapot

rallus 2019.04.17. 07:42:43

"A magyar gazdaság prosperál, és a következő években is erőteljes, bár valamelyest lassuló ütemű növekedés várható: a GDP a tavalyi 4,6 százalékos bővülést követően az idén 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3,3 százalékkal bővülhet - állapította meg a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön kiadott országelemzése. "

Mi lehetne itt, ha az Orbán kormány becsületes lenne, mint Gyurcsányék és nem lopna el mindent....

2019.04.17. 09:12:29

megérdemli
aki hülye, haljon meg
a magyar nép is megszavazza ki lopja meg és még büszke is rá!
ugye fidesznyikek?!

Peter Götz 2019.04.17. 09:15:07

@rallus: gazemberek vagytok,igen,ti is

2019.04.17. 09:16:53

valaki nem tudja véletlenül, ki fizette meg farkas flórián 1,6 milliárd forint kárt okozó Híd a munka világába programját?
vagy erről nem beszélhetünk, mert ez is cigányozásnak számít?

(cuslág kevesebbért került börtönbe)

István Tamasi 2019.04.17. 13:10:16

@Lakatos Rodolfó:
A hozzád hasonló agyatlan fitymaszbirkáknak még egyszer : "Az alapjogok MAGYARORSZÁGI ...... korlátozása.
Nem Németországban korlátozzák az alapjogokat.

István Tamasi 2019.04.17. 13:11:49

@rallus:
A magyar gazdaság olyannyira prosperál, hogy mutatószámai már csak Bulgáriáét előzi meg.

rallus 2019.04.17. 13:32:30

@István Tamasi:
"A magyar gazdaság egyre jobb teljesítményének és a felelős költségvetési gazdálkodásnak köszönhetően az államadósság bruttó hazai termékhez viszonyított aránya 73,4 százalékról 70,8 százalékára csökkent, miközben a költségvetés hiánya a tervezett 2,4 százalék helyett 2,2 százalékon alakult tavaly "

"Az Eurostat legfrissebb adatai szerint Magyarországon növekszik legjobban, több mint négy százalékkal a háztartások reálértéken korrigált, rendelkezésre álló, egy főre jutó jövedelme. Az EU 28 országa közül senki más nem ért el négy százaléknál nagyobb ütemű növekedést ezen a téren."

Még vuduzni sem tudtok rendesen... A hídrobbantással ne is próbálkozzatok.....

A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel 2019.04.17. 13:51:19

@rallus: "Magyarországon növekszik legjobban"

Igen, mivel itt van a béka segge alatt van, onnan hatalmas ugrás maga a béka segge is.

A geci 9 év alatt lecsúsztatta Magyarországot az EU legszegényebb államává. Ehhez képest a legkisebb változás is óriásinak tűnik.

István Tamasi 2019.04.17. 14:14:24

@rallus:
Az államadóssághoz hozzá kell adni 16 %-ot mert az emberektől einstandolt 3000 milliárd annyit tesz ki és így máris több mint 86 % az államadósság mértéke a GDP-hez képest.

A háztartások jövedelméhez: Jelenleg a háztartások kb fele nem képes egy betegségből adódó 100 ezer forintos hirtelen többletköltséget kifizetni. Persze ehhez képest a mészáros, lázár, kósa, tiborcz családok extra jövedelme nyilván felhúzza az átlagot.

pofán verjük a lipsiket oszt jonapot 2019.04.17. 16:35:28

"Meg kell változtatni Európát, hogy az meg tudja óvni a polgárait és azok jogait."

Soros Gyorgy arabjai felgyujtjak a Notre Dammet, ezek meg Orbantol feltik az Europat.

rallus 2019.04.17. 16:42:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @István Tamasi:
Nem tudom jártatok e iskolába, de ha igen, akkor kidobott pénz volt...
(Amennyiben magányotokban a tükörképeteket kiröhögitek, úgy tévedtem...)

taga20 2019.04.17. 16:53:46

@rallus: veled az a szerencse, hogy tisztán látszik, hogy nem jártál iskolába.
ezért lettél egy kibaszott fityeszjobbágy, és még boldog is vagy evvel.

rallus 2019.04.17. 17:26:00

@taga20: Ebből a csapatból még te tűnsz valamennyire értelmesnek. Magyarázd el az elvtársaidnak, hogy már nincs itt a dicsőséges Vörös Hadsereg, hogy vitathatatlanná tegye az ordas hazugságaikat, így aztán praktikus lenne csak aprókat lódítani, a kiröhögésüket elkerülendő! Attól is eljuthattok az orgazmusig, ha licitáltok egymás ostobaságaira!

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.17. 17:30:09

@rallus:

""A magyar gazdaság prosperál, és a következő években is erőteljes, bár valamelyest lassuló ütemű növekedés várható: a GDP a tavalyi 4,6 százalékos bővülést követően az idén 3,9 százalékkal, jövőre pedig 3,3 százalékkal bővülhet - állapította meg a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön kiadott országelemzése. "

Mi lehetne itt, ha az Orbán kormány becsületes lenne, mint Gyurcsányék és nem lopna el mindent.... "

a csuti staddioncziggányod 27% os áfával szopat minket, mert a száguldó magyar gazdaság nem hoz eleget a konyhára, te kis geci.... ne kamuzz, a gazdaság egy fosh..

azért kell a csúnya magyar bérkiáramlás mellett a forintot a kancsal padkánynak rohasztani 320 330 majd 340 fölé.

egyébként nyilván arra is van magyarázat, hogy a csuti staddioncziggány fahlubéli barátja pénztáros lölő, hogyan képes csak az EU pályázati pénzekből ilyen vagyont összeharácsolni (más magyar cég ekkora hasznot nem termel ki, a minimálbért se!!!) úgy, hogy az EU pénzek utolsó krajcárjának is a magyar gazdaságban, vagy az arra hivatott helyén kellene lennie, és NEM MÉHSZAROS CÉGEINÉL PROFIT FORMÁJÁBAN.

min. 500 milliárd huf ellopott eu lóvé. csak itt.

az egész banda brutálisan lop, csal, hazudik, mi meg staddioncziggány miatt süppedünk.

menjen a migráncsaival együtt a halál facába.

büdös tolvaj fidessnyikek

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.17. 17:31:30

@rallus:

"az ordas hazugságaikat"

van a staddion főstrómancziggány kertje végébe staddion vagy nincs?

van, ahogy ELIOS lopás és még sok mocskodsság is volt.

kib@szott fidessnyikek

taga20 2019.04.17. 17:32:29

@rallus: megtisztelsz:))))

szerintem a vöröshadsereg már a te bandád kedvence, putyinevtárssal az élen.

ha ordas hazugság olimpiát rendeznének, akkor a geci és a fityeszmaffiája a dobogó mind három fokát elfoglalná, az fiksz.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.17. 17:36:22

@taga20:

"ha ordas hazugság olimpiát rendeznének, akkor a geci és a fityeszmaffiája a dobogó mind három fokát elfoglalná, az fiksz. "

a dobogót is ellopnák, kell a staddioncziggány újabb staddionjába.

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.17. 17:56:32

@taga20:

majd tapsikolhatnak a fidessnyikek, ha a balatoni szálláshelyek zöme már a NER tolvajok kezében lesz (a fele Balaton már pénzszaros lölőé pl.) és a maradék KAFETERIÁNK, amit a staddion főcziggány minden évben átvariál ,szétadóztat és megnyirbál... már csak ott tudjuk elkölteni, a NER báróknál.

a 64 féle FIDESS által bevezetett különadóból, a repesztő gazdaság mellett se képes a legostobább, és leg-konrtaproduktívabb (készpénzhasználat visszaszorítása) adónemét kivezetni a főstróman staddioncziggány, mint a TRANZAKCIÓS ADÓ.

A 27% osd áfa biztos az újabb staddionokra kell....

csüngőhasú norvégbáró 2019.04.17. 18:20:39

@Helga Beauty Salon:

pénzből én is vennék győzelmet, fidesspadkány.

www.youtube.com/watch?v=AXUADjjuPU8

de én nem lopom meg a népem, mint a staddioncziggányod.

Lakatos Rodolfó 2019.04.17. 19:09:37

@vitéz Beverneky: @csüngőhasú norvégbáró: Sziasztok libuskák!

Látom, itt is csúcson megy a setét ballibsi propaganda, staddionozással, proli irigység gerjesztésével, de mintha nem lenne túl hatásos?

"A választani tudók arányának növekedésével egyidőben a Fidesz támogatottsága a teljes szavazókorú népességben (az év eleji megingás után) ismét 41 százalékra nőtt"
hvg.hu/itthon/20190417_Median_Az_MSZP_beerte_a_Jobbikot_a_Fidesz_ismet_erosodott

Hogy is van ez?

Lehet, hogy Gyuri bácsiéknak nálatok alkalmasabb agitproposokat kell keresniük?

taga20 2019.04.17. 19:34:16

@Lakatos Rodolfó: "staddionozással, proli irigység gerjesztésével"

melyik staddionban voltál a hétvégén vinetu, mesélj!

Lakatos Rodolfó 2019.04.17. 19:40:04

@taga20: Egyikbe se járok, de tudok disztingválni.

Táncházba vagy éppen elmegyógyintézetbe se járok soha, mégse követelem, hogy bontsák le az összes táncházat és elmegyógyintézetet, és újakat ne építsenek.

taga20 2019.04.17. 19:44:14

@Lakatos Rodolfó: "elmegyógyintézetbe se járok soha".

pedig szerintem érdemes volna, me kezd az agyadra menni a geci gazdád. talán még menthető vagy!

ja nem:)

2019.04.17. 19:45:20

@Lakatos Rodolfó:
szia more, farkas flóriánról mit tudsz, rá vonatkoznak e a magyar törvények?
alfahir.hu/2018/03/23/farkas_florian_lungo_drom_fidesz

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2019.04.17. 19:47:31

@csüngőhasú norvégbáró: "pénzből én is vennék győzelmet, fidesspadkány."

Soros Gyorgy korlatlanul fizeti a magyar libbantakat, megsem ertetek el semmit sem. Mert hiaba a sok penz, ha elmebetegseget akartok ami ellen mindenki tiltakozik. A vilagon nincs annyi penz, amivel iszlamizalni tudnatok az orszagot, meg bevezetni a sariat, hiaba akarjatok mindenaron.

2019.04.17. 20:02:50

@Lakatos Rodolfó:
ja persze rasszista vagyok...
süti beállítások módosítása