B1 blogcsalád



Pár hónap alatt teljesen lenullázta Orbán a saját imázsát

2019. január 02. - Mr Flynn Rider

A plebejus miniszterelnök eljutott a luxus magánrepülőgépezésig és Nagy Imre megtagadásáig.orban_chuck_norris.jpg

Nem csak a körülmények, a lelepeződések, de Orbán Viktor maga is tudatosan levedlette korábbi plebejus imázsát, mint valami gyík a korábbi bőrét.

A miniszterelnök most itt áll a szemünk előtt teljes diktátori pompájában: azt tehet, amit akar és nap mint nap vissza is él a hatalmával.

Nem véletlenül választottuk illusztrációnak a TEK-es, chuckos képet: míg a propaganda-imázsépítésnek szánta, addig pontosan kiütközik rajta Orbán valódi énje. Bemutat mindenkinek, harcol mindenkivel és azt hiszi, ő a győzte. Közben legbelül retteg attól, hogy vereséget szenved. De választhattuk volna a videót is a filmsztárral. Orbán sajnos elég rosszul hazudik angolul (is), de megpróbálta a politikai krédóját pár angol mondatba belesűríteni, amikor egy propagandavideó kedvéért Chuck Norrist furikázta Budapesten (kivételesen a TEK-es kékvillogós konvojt hátrahagyták): 

„You know, I’m not coming form the elit… I come from a little village, 40 kilometers from here… nothing special”

– hazudja Chuck Norrisnak a politikus, a színész persze beveszi az egész jól megkonstruált Patyomkin-országot, élén a magát királynak képzelő kertitörpével.

Nézzük, hogy lett Orbán a legkisebb királyfiból Döbrögivé:

  1. Ő maga bontotta le a saját imázsát

A legkisebb királyfi, a nép egyszerű gyermeke sosem építene stadiont a háza mellé, EU-s támogatásokból kisvasutat a semmibe, csinálna magának külön állami testőrséget, lopná el a családjával együtt az ország pénzét, luxusrepülőzne naponta, vagy éppen nem költözne be a Várba és zavarná el onnan a kultúrát, meg a tudományt. Valószínűleg kevesen látják, de azért felhívjuk rá a figyelmet: ezek a lépések elképesztően irritálóak és tégláról téglára bontják le Orbán „szegény, falusi gyerek vagyok”-imázsát.

De nem csak a dőzsölés szembetűnő. A köpönyegforgatás akkor a legnyilvánvalóbb, ha elővesszük Orbán régi videóit, amiben a néphatalomról beszél, az elveiről beszél, a Soros-ösztöndíjáról beszél. Ez az ember azóta ezerszer megtagadta magát, hogy még több pénzhez és hatalomhoz jusson. A legutóbbi – egyébként teljesen felesleges – önmegtagadás a Nagy Imre-szobor elvitele volt a Kossuth térről. Ezzel Orbán a saját, ’89-es énjét tagadta meg, véglegesen. Ezzel a szimbolikus cselekedettel nem csak a saját magát tagadta meg, de az utóbbi harminc év demokratikus kezdeményezéseit is.

  1. Simicska elintézte neki, hogy folyamatosan legecizzék

„Orbán egy geci” – mondta a híres G-napon Simicska Lajos, a volt oligarcha és tolvajvezér a saját tettestársára. Ugyanezt a feliratot írta fel a plakátháború idején a saját hirdetőoszlopaira. Ez lett az utóbbi hetek ellenzéki tüntetéseinek egyik jelmondata, ha nem éppen a fő jelmondata. Márpedig senki se tudhatja jobban Orbánról, hogy kicsoda-micsoda, mint aki együtt építette fel vele a Nemzeti Együttlopás Rendszerét. A jelmondat annyira bevált, sőt, betalált hogy ebben sűrűsödik össze a rendszer minden kritikája.

  1. Az oknyomozó újságírók betettek neki

Míg a mexikói elnök eladta a saját elnöki repülőgépét, addig Orbánnak lassan öt van (három a Honvédségtől, meg egy pár az oligarcháitól). Aligha mondhatjuk egy miniszterlenökre, hogy nem az elit tagja, ha napi, heti rendszerességgel ül luxusrepülőkre, hogy megnézze a kedvenc focicsapata amúgy nézhetetlenül szar meccseit külföldön. Mindezt persze nem az ujjunkból szoptuk: az Átlátszó és a többi, a Párttól és a Kormánytól független újság derítette ki, fáradtságos munkával.

 A harmadik kétharmados választási győzelem után a Fidesz háttérországa – az újkori arisztokrácia - látványosan vállalata fel a vagyonát és immunitását a törvényekkel szemben: Rogán Antaltól Tiborcz Istvánon át Mészáros Lőrincig mindenki visszatért az őt megillető helyre.

A képet még egy kicsit torzítja, hogy a Fidesz szeret a „demokráciára” hivatkozni – haha -, és a propaganda, meg a látszat miatt Orbánnak tűrnie kell, hogy a körülötte állók valamerre építsék az imázsát. Ugyanakkor mindent megtesz azért, hogy megmutassa a világnak, kicsoda is valójában. Meg akarja mutatni, hogy a szabályok felett áll, hogy mindent megtehet, hogy bárkinek ráléphet a tyúkszemére, hogy ő a leghatalmasabb. Ez a vágya pedig folyamatosan bontja le a „Magyarország megmentője, a legkisebb királyfi, a szegény parasztfiú a faluból”-imázsát. Nem lehet valaki a szegény parasztfiú, a nép egyszerű gyermeke, ha naponta nő a családja bankszámlája az országtól ellopott milliárdokkal.

Hogy mi következik mindebből?

1. Kiismerhetővé vált

Tudja róla mindenki, hogy szeret beleállni a konfliktusokba, hogy szereti megmutatni, ki a főnök és ő kicsoda valójában Ez pedig sebezhetővé teszi, hiszen a viselkedési profilja alapján megjósolható, hogy mit lép legközelebb, könnyű ellene stratégiát alkotni és könnyű csapdába csalni. Ha ellenzéki politikus lennék, bizonyosan kihasználnám ezt a gyenge pontját és hagynám, hogy tovább rombolja a saját imázsát.

2. Hiteltelenné vált

A másik - igen egyszerű - következtetésünk, hogy nem adhatja elő hitelesen tovább a legkisebb királyfi, a magyarok megmentője szerepet, amikor pontosan az ellenkezőjét cselekszi minden nap. A sameszai - Rogán, Habony, Gulyás, meg a többi kis gerinstelen - minden nap egyre lehetetlenebb, egyre nehezebb feladatot hajtanak végre: Orbánt be kell állítani a magyarok megmentőjének, a Kárpátok Géniuszának, a Migráncsölőnek. Azért egyre nehezebb, mert a körülmények se jók - nincsenek migráncsok, az ellenzéket hiába ütik, ha a padlón van. Kínjukban már csak azt tudták kitalálni, hogy Soros 2.0 Terv, ami valószínűleg a bekerül a Legrosszabb Politikai Marketing-ötletek gyűjteményébe. Ráadásul, ahogy azt megállapítottuk egy kicsit feljebb: Orbán maga is rombolja a saját imázsát. Chuck Norrisnak még elő lehet adni, hogy ő a Haza Megmentője, a Liberálisok Letörője, stb., stb., stb., de a lufi már kipukkadt. Egyre kevesebben hisznek neki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr9114524906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2019.01.03. 17:52:07

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Figyelj már te fasz.Én csak kérdeztem, hogy melyik USA a minta, mert jelenleg Gyurika igen pedálozik, hogy a jelenlegit megbuktassa, akkor nyilván gondja van vele, nem?
Nem én görcsölök ezzel a problémával, baszod.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 17:58:09

@6.Lenin: Gyuribácsi nincs hatalmon. Neki csak sok pénze van, amivel befolyásolhat seggnyaló politikusokat, mint a fideszes kretének többsége. Azok ha van pénz orbánra szavaznak ha nincs pénz akkor meg másra. Viszont egyet nem tud gyuri bácsi: Nem seggnyaló politikusokat befolyásolni, hiába van pénze, ha az adott elnök nem seggnyaló, akkor gyuribácsinak nincs hatalma. Tehát ezzel meg is bukott az a kurva nagy elméleted, amiről azt hitted hogy a jelenlegi liberális demokrácia halott. Dehogy halott, csak egy seggnyaló nem érti a lényegét, mivel állandóan seggnyalókkal érintkezik, azt hiszi, hogy minden ember seggnyaló. Tudjuk fideszéknél ez a jellemző, de nem mindenhol van ez így. Próbálj meg egy kicsit kijönni a köreidből, és akkor megértheted a demokrácia lényegét.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 18:02:52

@6.Lenin: Az USA az USA. Ott jogállami törvények alapján működnek, holmi spekuláns gyuribácsik nem befolyásoló tényezők. Ha republikánus az elnök, akkor most pár évre gyuribácsi partvonalra kerül, hiába akarja megbuktatni, nem fog neki sikerülni. Mit nem értesz ezen? Te tényleg elhitted a csuti fasiszta führerednek baszki, hogy a soros mindenható!!! Eszméletlen egy balfasz vagy.

BiG74 Bodri 2019.01.03. 18:03:19

Lenullázta magát? Nebassz! Amiket leírtatok, eddig is láttuk, tudtuk! És? Ki van ma kurmányon? Ki szarik bele, hogy mi a baja az ország felének? Csak nem a nulla?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 18:38:20

@BiG74 Bodri: ki volt 2006-ban kormányon, csak nem a Gyurcsány?!

6.Lenin 2019.01.03. 18:47:47

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

" Gyuribácsi nincs hatalmon. Neki csak sok pénze van, amivel befolyásolhat seggnyaló politikusokat, ...."

"Viszont egyet nem tud gyuri bácsi: Nem seggnyaló politikusokat befolyásolni, hiába van pénze, ha az adott elnök nem seggnyaló, akkor gyuribácsinak nincs hatalma."

Ahogy Orbán felett sem volt, és jelenleg sincs.

Az EU politikusai felett viszont van hatalma. Ők megvehetők. Mo-on meg vannak megvehetők, de ők meg hülyék, és soha nem lesznek hatalmon.

Eddig is ezt írtam én is.

6.Lenin 2019.01.03. 18:53:10

@6.Lenin:

Még 1.

Az előző USA kormányt megvette, a mostanit nem tudja. Az előző azt csinálta, amit ő(K) akartak, a mostani nem. Ha bukna, helyreállna a demokrácia, ismét megvehető politikusok lennének hatalmon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.03. 18:58:21

@6.Lenin: abban az országban, ahol parlament képviselőket erőszakosan és törvénytelenül dobnak ki a köztévéből, az nem demokrácia. akkor sem, ha a csuti gecit dobnák ki. ennyikeh, te faszfej, ti ezt nem fogjátok fel, mert geci idióták vagytok.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:04:26

@BiG74 Bodri: Mi tudtuk. Sőt én már 1998-ben tudtam milyen ez az orbán. Azóta tudom, hogy a szava annyit ér mint egy döglött béka kuruttyolása. De a liberális demokrata ember naiv, hiszékeny, könnyen megvezethető, mert azt hiszi mindenki jó, mert magából indul ki. Azt hitte sok ellenzéki politikus, hogy orbán egyszer majdkonszolidálódik, és visszaállítható a demokrácia. De orbán nem olyan, ő nem demokrata, hanem fasiszta. Soha semmikor nem tud kibékülni, konszolidálódni. Még 20 év múlva is gyurcsányozni, sorosozni, eu-zni fog. Mert ilyen kretén. Mint Hitler. Talán kezd felébredni az ellenzék, hogy kivel van dolga. Most néztem meg a Churchill filmet, abban ugyanez zajlott le. 1940 nyarán még sok angol politikus a Hitlerrel történő béketárgyalást forszírozta, amikor már Anglia megszállása küszöbön volt. Azonban Churchill nem tágított, fasisztákkal nem alkudozott. No lassan a mi ellenzékünk is felismeri, hogy fasisztákkal nem lehet tárgyalni.

6.Lenin 2019.01.03. 19:08:18

@math0:

Én a fegyveres őr helyében lelőttem volna őket, de egyet mindenképpen.

Megtámadtak, és nem ismertem fel a személyt, és a felmutatott igazolványt messziről hamisítványnak véltem. Ennyi lett volna a védekezésem.
Azért voltam ott, hogy fegyverrel védjem az intézményt, nem vagyok köteles felismerni senkit, és semmit, megfelelő igazolás nélkül.

Elsősorban a képviselők viselkedtek nem megfelelően. Nem volt egyeztetett időpont, és senki nem volt ott, aki igazolta volna, hogy valóban országgyűlési képviselők, és az igazolványuk valódi.

Ez nem babaszar, hogy bármikor játszhatsz vele mat0000000.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:13:14

@6.Lenin: Te hüle vagy, most is demokrácia van az USAban, soros nem vett meg senkit korábban sem, azért lehetett most Trump az elnök. Ha az USAban amit te próbálsz bemagyarázni, akkor soros már átíratta volna az USA alkotmányt a sok pénzével, és örökre kinevezné magát, vagy Obamát elnöknek. De erről szó sincs, jelenleg a sorosellenes Trump van hatalmon holnap meg más lesz. Orbán viszont pont ezért nem demokrata, mert átírta a demokrácia szabályait a saját kénye kedvére, hogy örökre hatalmon maradhasson. Ezért nevezzük a jelenlegi magyar rendszert fasisztának, az amerikait meg liberális demokratikusnak.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:15:04

@6.Lenin: Ha te hüle vagy és nem ismersz fel egy igazolványt még nem mentesít a felelősség alól.

John Brennan 2019.01.03. 19:17:06

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:
Usában erősek a fasisztoid, nyilas tendenciák, a legutóbbi elnökválasztáson csak éppenhogy vereséget szenvedtek

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:20:28

@6.Lenin: De mi köze orbánnak az USA elnökéhez? Magyarországnak is van Sorosa, úgy hívják Orbán Viktor. Tulajdonképpen ő is pénzzel befolyásol önkormányzati és parlamenti politikusokat. Csak az a nagy különbség köztük, hogy Soros a saját, míg orbán a nemzet pénzét bassza el.

orbántrollirtó 2019.01.03. 19:22:09

@6.Lenin:

Te hazug, semmirekelő, gerinctelen orbántroll! Látom ide küldött a geci gazdád hogy terjeszd a hazugságait, de semmi újat nem tudsz már hazudni.

Így hát takarodj az origóra te húgyagyú orbánbérenc, vagy a magyar időkre, vagy valamelyik mészáros napilapra, de ne szennyezd itt nekünk a szabad sajtót, mert ketté lesz hasítva az hülye hazug fejed.

6.Lenin 2019.01.03. 19:23:28

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Pénzzel támogatta a demokraták kampányát, hogy ők nyerjenek. Nem jött be, minek ehhez átírni az alkotmányt?

Kettő valahány millióan szavaztak a Fideszre, az érvényes szavazatot leadók közül, és ezzel biztosították a többséget.
5 millióan meg nem a Fideszre szavaztak, de ezek közül kevesen voltak, aki érvényes szavazatot adtak le.
Többen el sem mentek, mert...

Minek, hiszen tudták, hogy nélkülük is a Fidesz nyer.
Szartak rá, hogy ki nyer.
Erre az ellenzékre akkor se szavaztak volna,ha....

Röviden senki nem tudja miért.

Ha elmennek szavazni, és a többségük a Fidesz ellenében szavaz-mint jó néhány helyen- simán nyer az ellenzék.

A miértre valódi válaszokat kéne megkeresni. Csak a hülyék agyalnak mindenféle más marhaságon.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:24:24

@John Brennan: Ki volt az a fasiszta elnökjelölt? Az usaban két elnökjelölt között lehetett választani, egy demokrata és egy republikánus között, akik mindketten egy liberális demokrácia képviselői voltak. Fasiszta párti jelöltről én nem tudok, de szerintem esélye se lenne. Esetleg Trump fasizálódhatna, ahogy orbán, de arra kevés az ideje. Az usa nem úgy működik, mint az elmaradott magyarország. Azt azért megnézném hogy ha az usának fasiszta elnöke lenne, hogyan írná át a többszázéves alkotmányt kénye-kedve szerint, mint orbán.

6.Lenin 2019.01.03. 19:27:05

@orbántrollirtó:

Amennyiben te itt leírhatod a marhaságaidat, én miért nem?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:28:31

@6.Lenin: Az usa nem úgy működik, hogy egy párt megnyeri a választást, akkor átírja a többszázéves alkotmányt, módosítja a választtási törvényt, médiatörvényt és még mindent mást, hogy korlátlanul uralkodhasson. Ott még egy fasiszta elnök esetén is a pártja megakadályozná, hogy akkorát dúljon, mint a kretén orbán. Ehhez semmi köze sorosnak, ott az emberek sokkal jobban demokratizálódtak már, mint nálunk. Magyarország vagy 100 évvel le van maradva. Jelenleg éppen a a fasiszta horthy rendszert próbálja visszaállítani.

6.Lenin 2019.01.03. 19:31:04

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

És nekem mi közöm a lelki/szellemi ferdüléseidhez?

6.Lenin 2019.01.03. 19:34:46

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Ha demokratizálódtak volna, akkor elfogadnák, hogy egy demokratikus választáson vesztettek. Pont a demokraták nem tudják ezt elfogadni.

Te érted is amiket itt összehordasz? Vagy agymenésed van?
Fordulj inkább szakemberhez. Kezdem unni a hülyeségeidet.

Dzendör Sztadiz 2019.01.03. 19:35:21

@toronyórátlánccal: akkor számoljunk:hányan szavaztak Maszop ellen, a DK ellen, a Párbeszéd ellen, a Jobbik ellen, a Momentum ellen, az LMP ellen.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:38:17

@6.Lenin: A jelenlegi választási rendszerrel sem vagy tisztában, ahogy látom. A fidesz a választási törvényt EGYEDÜL úgy írta át, hogy akkor is ők nyerjenek, ha kevesebb szavazatot kapnak. Mivel egyéni képviselőt úgy választanak, hogy az nyer aki több jelölt esetén is a legtöbb szavazatot kapja egy fordulóban, így ha több jelölt is van akár egy 25%-os támogatottságú jelőlt is automatikusan képviselő lehet, holott alig támogatja valaki. Ez minden csak nem demokratikus. Ilyet csak olyan demokráciában lehetne alkalmazni, ahol csak két párt indul, mint az USAban. Demokráciában egy választási törvényt választások után, többpárti konszenzussal fogadnak el, különben a választásoknak semmi értelme. Én már 2014-ben bojkottáltam volna minden választást az ellenzék helyében, akkor nem jutottunk volna el egy fasiszta diktatúráig. Ez az egy amit elbasztak, de nagyon.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:40:57

@6.Lenin: Nem volt demokratikus választás. Kisebbséggel lehet korlátlan hatalmat nyerni, ez nem demokratikus.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 19:44:02

@6.Lenin: Amúgymeg pont az volt a baj, hogy elfogadták, hogy vesztettek 2014-ben egy antidemokratikus fasiszta választáson, ahol senki nem nyert volna. Én el sem indultam volna.

6.Lenin 2019.01.03. 19:49:22

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

A Fidesz úgy írta meg a választási törvényt-látva a nyugati példákat-, hogy aki nyeri a választást, erős, hatékony kormányt tudjon alakítani. Egy soxorosan kifosztott országban ez rendkívül előnyös is lehet.

Ha bármelyik párt megszerzi a többséget, ugyan úgy mindent visz, sehol nincs leírva, hogy mindenki köteles a Fideszre szavazni

Próbálj már meg a valódi válaszokra koncentrálni. Ezért nincs ma Mo-on normális ellenzéki erő, mert képtelenek még a saját lehetőségeit is felismerni.
Valódi válaszok helyett kifogásokat gyártanak, abból is a hülyébbnél hülyébbeket.

Miért nem tud egyik párt sem tömegtámogatást maga mögött?
Mert nem tudnak mit mondani a választóknak.

A választók meg látták az MTVA ostromát, meg a pár tucatos tünteséket, és borzongva belegondolnak, hogy mi lenne itt a vasárnapi választást követő hétfőn, ha ezek nyernének. Vagy visszagondolnak az előző két ciklusban mutatott teljesítményre.

Mi a lófasz ebben olyan bonyolult? Kellemetlen lenne feltárni az igazságot? Igen. Ez a ti bajotok. Én meg pont ezt nagy ívben leszarom, és sajnálom, hogy nincs egy normális ellenzék. Én ennyit tudok ebben tenni.

6.Lenin 2019.01.03. 20:04:12

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi:

Kétlem. Ennyi év alatt csak kellett volna látnod legalább 1 szabályzatot.

Sir Bates dö Hól 2019.01.03. 20:13:04

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: ezek szerint hivatásos voltál: mit gondolsz a kormány által hangoztatott reformról a hadsereggel kapcsolatban?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 22:43:46

@Sir Bates dö Hól: A jelenlegi kormányt nem tartom legitimnek, innentől kezdve számomra reformjai sincsenek.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2019.01.03. 22:47:18

@6.Lenin: Egy kifosztott országban fontos lett volna, hogy ne fosztogassák tovább. Sajnos ez nem valósult meg.

Sir Bates dö Hól 2019.01.03. 23:35:01

@szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi: ok, ezzel vannak még így moon páran, meg csak megkérdeztem, mert érdekelt... esetleg úgy feltéve a kérdést, hogy most éppen mit tesz jóvátehetetlenül tönkre a ner a honvédelem területén?

John Brennan 2019.01.03. 23:49:39

Az ellenzék nem legitim, meg kell buknia!!! Csak a választási rendszer aránytalansága miatt kerültek be a parlamentbe!! Nincs mögöttük társadalmi támogatás.

F1 L M 2019.01.03. 23:58:33

@az EU pénzek zsákolója:
""Mi más lenne a téma?"

látod te b@lfasz, ötleted (O1G 2) sincs. :D csak a soros, csak a migráncs :D

ha nem lenne migráncs, na, mi lenne, na?"

Na? Na? Na? Mi lenne? Tőled kérdeztem faszkalap. Válaszolj!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 00:01:14

@6.Lenin:

Le is csuktak volna, és seggbe is basztak volna. Remélem, még megkapod az élettől ezt, nagy esélyed van rá, amilyen idióta vagy.

"lsősorban a képviselők viselkedtek nem megfelelően. Nem volt egyeztetett időpont, és senki nem volt ott, aki igazolta volna, hogy valóban országgyűlési képviselők, és az igazolványuk valódi."

Ezek mind jogi képtelenségek, semmi ilyen nincs a törvényekben, hazudsz, fingod nincs semmiről, idióta vagy. És még te habogsz itt demokráciáról, te pszichopata elmebeteg?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 00:03:00

@John Brennan: "Nincs mögöttük társadalmi támogatás. "

A Fidesz mögött nincs.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 00:09:48

@6.Lenin: "A Fidesz úgy írta meg a választási törvényt-látva a nyugati példákat-, hogy aki nyeri a választást, erős, hatékony kormányt tudjon alakítani. Egy soxorosan kifosztott országban ez rendkívül előnyös is lehet."

Hitler is így csinálta, hasonló magyarázkodással. A magyarázkodásod hülyeség. Álprobléma. Idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 00:13:48

@6.Lenin: Orbán nem nyert 2014-ben és 2018-ban demokratikus választásokat, mert a választások nem voltak demokratikusak. a Fidesz 45% nem nyerés. 45%-ból kétharmadot csinálni nem demokratikus.

John Brennan 2019.01.04. 07:44:07

@math0: reklamálj az ensznél meg strasburgnál meg a helsinki bizottságnál meg a transparenty internationalnál meg a szabadságjogosoknál a brit választási rendszer miatt
rendre 10-15 párt indul, de csak kettőnek van esélye többséget szerezni, a szavazatok 30%-a már elég lehet a többséghez

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 08:05:54

@John Brennan: a brit rendszer miatt reklamáljanak a britek!

csak ez az ócska terelsé megy nektek, kis ócska, geci Fideszes, pszichopata, elmebeteg barmok!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 08:07:04

@John Brennan: a brit rendszer miatt reklamáljanak a britek!

csak ez az ócska terelés megy nektek, kis ócska, geci Fideszes, pszichopata, elmebeteg barmok!

orbántrollirtó 2019.01.04. 08:51:38

@F1 L M: Takarodj innen az origóra te rohadt fidesz troll. A hozzád hasonló szarházi hazudozókra ott van nagy szükség.

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 10:44:35

@math0: "45%-ból kétharmadot csinálni nem demokratikus. " 53%-ból 72%-ot csinálni demokratikus?

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 10:46:12

@orbántrollirtó: ezzel a betanított munkával amit végzel mennyit lehet keresni ha nem vagyok indiszkrét?

Viszlát és kösz a halakat 2019.01.04. 11:06:31

@math0: Hát nem tévedne el az agyadban egy szöke nő se, ezt ismét megállapíthattuk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 11:30:07

@Viszlát és kösz a halakat: na, a Fidióta egy komment után kifogyott az érvekből, mert nincs igaza, és mert idióta. csak azt demonstrálod, hogy ti, Fideszes barmok elmebeteg,ek vagytok,a társadalom legalja, a selejt.

John Brennan 2019.01.04. 15:12:46

@math0: a briteket minősítetted diktatúrának, tehát reklamálj az ensznél, hogy a briteknél diktatúra van

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 16:33:13

@John Brennan: hazudsz. a brit rendszer miatt reklamáljanak a britek!

csak ez az ócska terelés megy nektek. csak azt demonstrálod, hogy milyen kis ócska, geci Fideszes, pszichopata, elmebeteg barmok! vagytok.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.04. 16:34:07

@John Brennan: Orbán nem nyert 2014-ben és 2018-ban demokratikus választásokat, mert a választások nem voltak demokratikusak. a Fidesz 45% nem nyerés. 45%-ból kétharmadot csinálni nem demokratikus.

Sir Bates dö Hól 2019.01.04. 16:50:53

@John Brennan: a brit választási rendszert komplexitásában szemlélve teljesen elfogadható, ellenben a ner által buherált még a részleteiben is ellentmondásos, az egészet nézve meg egyszerűen minősíthetetlen...

(jelezd, ha túl hosszú szavakat használok, majd keresek két szótagú szinonimákat)

6.Lenin 2019.01.04. 19:37:27

@math0:

Nemrég láttam az egyik csatornán-Viasat history, ha jól emléxem-ahol azt fejtegették, hogy tulajdonképpen a jelenlegi EU az alapjait tulajdonképpen Hitler gazdaság politikájának köszönheti. Hitler nem gazdaságilag bukott meg, sőt.

Mikor szánod már rá magad, hogy elmégy egy szakemberhez? Nagyon időszerű lenne már.

6.Lenin 2019.01.04. 19:43:37

@math0:

Bármelyik pártnak adott ez a lehetőség. Azt, hogy a legtöbbjük még nálad is hülyébb (pedig ezt nem könnyű meglépni) ne kend a Fideszre.

Minden lehetőség adott ma is, hogy bármelyik magyar párt kétharmaddal, egy erős kormányt alakítson, miután megnyerte a választást.

egy feltételt kellene csak teljesíteniük: tömegek támogassák a programjukat.

Látszólag nekik is, neked is, ez kurva nagy szellemi kihívást jelentett eddig, nem is tudtátok megoldani.
Ezért viszont miért mások a felelősek?

Dzendör Sztadiz 2019.01.04. 19:56:46

@math0: akkor ezek szerint 1990 óta soha senki nem nyert választást? Amúgy jó lenne végre megértened a vegyes választási rendszer működését...
Üdvözlettel, egy fasiszta fidióta fasz fidesztroll

Dzendör Sztadiz 2019.01.04. 20:02:11

@orbántrollirtó: íme az európéer nagyon demokratikus szólásszabadság; csak a balosok mondhatják a magukét, a többieknek kuss. Emlékszünk még a szoclib és mszmp-s időkre. Nem változtatok semmit se.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 20:19:47

@6.Lenin: De a roma felzárkóztató programja sikeres lett.
Lásd orbán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 20:23:10

@Viszlát és kösz a halakat: Ez az a helyzet volt amikor hoztak egy 80%-os törvényt is?

6.Lenin 2019.01.04. 20:25:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Sorosnak semmi köze Orbán sikeréhez (vagy talán csak annyi, hogy felnyitotta a szemét, Orbán szemét, hogy mit is lehet várni a nyugattól)

6.Lenin 2019.01.04. 20:29:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Írd már le, te seggfej, hogy mi akadályozza meg a mai ellenzéket, hogy kétharmados támogatottságú kormánya legyen?
Több, mint 5 millióan nem a Fideszre szavaztak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 20:36:32

@6.Lenin: Kivakarta a retkes putris cigányt a szarból.
gyurcsánynak meg sorosnak is ugyanaz a bűne,hogy nekik köszönhetjük a gazdádat.
Meg persze a hozzád hasonló elvtelen senkiháziaknak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 20:38:32

@6.Lenin: Ha nem csak egy troll lennél akkor nem agyatlanul hisztiznél arra amit írtam.
De téged ezért fizetnek.

6.Lenin 2019.01.04. 20:44:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Már ne haragudj, de akkora marhaságokra, amiket írtok, miként kéne reagálni?

Már egy ilyen lökött jobbikosnak is tudtok örülni?

kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2019/01/jelenlegi_trend-01-1.png
Erre próbálj egy értelmes magyarázatot magadból kipréselni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 20:44:45

@6.Lenin: Az egyik a megosztottság.
A másik a kiábrándultság.
Csak a magadfajta hithű pártkatona ugrik első szóra,ha a gazdi vakkant egyet.
+ azért valljuk be volt némi turpisság a választások környékén meg a rendszerében.
viki azért csak nem kockáztathatta a kétharmadot.
Nomeg a 10 tévécsatorna által megvezetett emberek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.04. 20:55:25

@6.Lenin: Fáj az igazság,hogy az egykor komcsi,majd liberális-hejjj de rég volt-gazdádat valamikor a csúnya gonosz soros -psszt halkabban-támogatta?
2010 óta szavazok a jobbikra.
Ezt nem mondta a másik aki használja ezt a nevet?
Behívták a srácot ,hogy jól lejárassák de rábasztak,mert megszopatta ezt a tehetségtelen seggnyaló kis nímandot.
Egyébként a te oldaladon tényleg ennyire kreatív seggfejek vannak?
444.hu ra válaszul kitaláltátok a 888.hu-t.
Húúúú mennyire kibaszott egy kreatív okosság!Ennyire telik azon az oldalon.
A közvélemény kutatáshoz meg gondolom hozzájárul az a tíz tévécsatorna amely folyamatosan sorosozik.
Egyébként az egyik este a tényekben elfelejtettek gyurcsányozni.
Pedig nem azért fizetek adót,hogy ne kapjam meg a mindennapi gyurcsányozásomat!

6.Lenin 2019.01.04. 21:05:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Na csaknem vagy olyan hülye, mint aminek mutatni szeretnéd magad.

Megosztottság-Miért megosztott az ellenzék? Miként kormányoznának? Ez miért lenne jó az országnak?

1xű kérdések, amit még az 1xű választó is képes feltenni, és mivel nem kap rá megfelelő válaszokat , mit tehet?

Arra szavaz, akikben lát valami minimális lehetőséget (Fidesz)
Nem megy el szavazni.
Erre az ellenzékre csak az totál elfogult hívei szavaznak. 1re kevesebben.

Adott a következő kérdés, hogyan lehetne ezeken változtatni?
Miért nem erre keresik/keresed a választ?

Én nem ugrom semmiféle vakkantásra, csak én is felteszem ezeket az 1xű kérdéseket.

Aztán látom a válaszokat, MTVA ostroma nevezetű kabarét, agyalágyult jobbikosokat bohóckodni, és automatikusan jön az újabb kérdés:ezekre kéne szavaznom?

Mi a fasz olyan bonyolult ebben?

6.Lenin 2019.01.04. 21:16:05

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

2010 óta a Jobbikra szavaztál.
2010-ben a választások előtt leírtam, hogy aki a jobbikra szavaz, az rossz helyre szavaz. ilyen párt soha nem fog kormányozni, még koalíciós partnerként sem. (TG blogján visszakereshető). Bejött, a jobbik a szétesett.

Te miért gondoltad, hogy egy ilyen párt kormányra is kerülhet ma Európában?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.05. 02:01:33

@Dzendör Sztadiz: Orbán nem nyert 2014-ben és 2018-ban demokratikus választásokat, mert a választások nem voltak demokratikusak. a Fidesz 45% nem nyerés. 45%-ból kétharmadot csinálni nem demokratikus.

idióta Fideszes elmebeteg vagy, akinek fingja nincs semmiről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.05. 02:03:37

@6.Lenin: például a közpénzből csinált hazugság-plakátkampány.

Dzendör Sztadiz 2019.01.05. 06:40:49

@math0: Matyi, még a tudományos életben is vicces az önhivatkozás...

Dzendör Sztadiz 2019.01.05. 06:52:51

@math0: ez a rendszer a kisebb támogatottságúaknak kedvez, mert ez egy speciális listás rendszer. Arra lett kitalálva, hogy erős támogatotzság esetén se tudjon egyedül kormányozni senki. Ezért van régóta nagykoalícíó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2019.01.05. 08:57:27

"A másik - igen egyszerű - következtetésünk, hogy nem adhatja elő hitelesen tovább a legkisebb királyfi, a magyarok megmentője szerepet, "
Fenét nem, a szavazói vakhitűek, csomó minden el se jut hozzájuk

6.Lenin 2019.01.05. 09:49:34

@math0:

Te seggfej, az ellenzék talán soha nem hazudik? Az ő kampányaik alapja nem hazugság?
Te akkora köcsög vagy, hogy az már egy döglött kutyának is fáj(hat).

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.05. 10:02:24

@6.Lenin: "az ellenzék talán soha nem hazudik?"

Nem. Főleg, ilyen légbőlkapott összeesküvés elméleteket, minthogy Soros György patrióta bármi rosszat akarna az országnak végképp nem mond.

A fasz gyurcsányt nem sorolom az ellenzékhez, mert a geci szekerét tolja, de ő is csak sima hazugságokkal csalta el a 2006-os választást, amit a geci most naponta hazudik, hogy az ország jobban teljesít, meg dübörög a gazdaság, stb.

6.Lenin 2019.01.05. 10:09:55

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Amit most írtál, az nem hazugság?

Soros Gy. egy jogerősen elítélt bűnöző, és a patriotizmushoz az égadta világon semmi köze, hiszen egy hontalan.
Egy hontalan, gyökértelen patrióta?

B+, te egy szerencsés ember vagy, már nem fox elhülyülni az életedben (2x nem lehet)

6.Lenin 2019.01.05. 10:15:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Mi a faszomból követel a szakszervezet(ellenzéki támogatással) két számjegyű béremelést, ha szarban van a gazdaság?

B+, te még magadnak is hazudsz, mint az ellenzék is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.05. 11:11:48

@6.Lenin: " az ellenzék talán soha nem hazudik?"

1) az ellenzéki pártok sokkal kevesebbet, és kisebbet hazudnak.

2) amilyen idióta, kis elmebeteg, köcsög fasz elmebajos selejt vagy, az állítás objektívebb és fontosabb részét fel se fogtad:

az ellenzék nem plakátolja tele az országot közpénzből. érted, faszfejkém?! nincs erre módja, lehetősége. amikor utoljára kormányon voltak, akkor meg szintén nem éltek ennyire vissza a hatalommal.

de ezt nem fogod fel, te az egyetlen neuronoddal csak odáig jutottál el, hogy ki hazudik. azt fel se fogod, ami vitathatatlan: hogy Orbánék lopják az adófizetők pénzét, amikor hazudnak. még akkor is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.05. 11:13:59

@Dzendör Sztadiz: a tudományos életben is bevett dolog az önhivatkozás. sőt. fingod nincs a tudományos életről, te kis paraszt, elmebeteg, pszichiátriai szökevény!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.05. 11:22:18

@Dzendör Sztadiz: a tudományos életben is bevett dolog az önhivatkozás. sőt. fingod nincs a tudományos életről, te kis réti paraszt, a kisegítősikolai végzettségeddel!

blogs.scientificamerican.com/information-culture/on-self-citation/

fasznak pofázol olyanról, amiről fingod nincs, még messziről se láttál tudományos konferenciát?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2019.01.05. 11:25:11

@Dzendör Sztadiz:

1) a német választási rendszer egyszerre képviseleti és arányos. azaz kurvára demokratikusabb az orbáni dikttaúránál

2) az, hogy ennek eredményeként sokszor koalíciós kormány van, az egy pozitívum

btw. az Orbán-kormány is koalíciós kormány, csak a KDNP a Fideszen semmit nem javít, hanem vagy csicskás, vagy valami idiótaságot követelnek

a német koalíciós kormányok ezzel szemben mindig a normális konszenzus irányában kormányoztak. ezért jó Németország, ezért menekül ki oda százezer magyar, és nem fordítva.

6.Lenin 2019.01.05. 11:46:05

@math0:

"1) az ellenzéki pártok sokkal kevesebbet, és kisebbet hazudnak."

Mert kicsik, és hülyék, lassan már senki nem lát bennük semmit, rajtad kívül, de ennek az okát már az óvodások is tudják Mo-on.

Ha sok hülyeséget írsz, az attól még nem lesz igaz.

+

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.05. 13:35:53

@6.Lenin: "Mi a faszomból követel a szakszervezet(ellenzéki támogatással) két számjegyű béremelést"

Mert olyan szegények a magyarok, hogy a román minimálbér már csak néhány euróval marad el a magyartól. Lecsúsztunk az aljára a geci "kormányzása" alatt. Egy soha nem látott hosszúságú és erősségű konjunktúra közepette. EU-segíly pénzeső ellenére.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.01.05. 13:37:28

@math0: "a német választási rendszer egyszerre képviseleti és arányos. azaz kurvára demokratikusabb az orbáni dikttaúránál"

Tökmindegy. Lehetne százszor antidemokratikusabb is, a geci ezerszeres választási csalásai mindent ütnek.

F1 L M 2019.01.05. 13:42:40

@orbántrollirtó: Ennyit tudsz. Szánalomra méltó vagy.

6.Lenin 2019.01.05. 14:03:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

És egy totál lecsúszott gazdaság mellett követelnek két számjegyű béremelést? Észnél vagy(tok)?

Nem voltam eddig se rólad valami jó véleménnyel, de ennyire hülyének még én se képzeltelek.

Miért nem mennek Romániába dolgozni? Nincs messze.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.05. 14:44:02

@6.Lenin: Az egyszerű választónak elég a 10 tévécsatornán leadott soros meg migráns.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.05. 14:53:09

@6.Lenin: Azért ahhoz a széteséshez kellett ez a választás is.
Ami persze törvényes és tiszta volt muhahahaha.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.05. 14:58:31

@6.Lenin: A sportolóink már a szocik alatt odamentek és valahogy az erdélyiek sem nagyon fognak jönni vagy hazamennek.

6.Lenin 2019.01.05. 15:01:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ne kísérletezz más fejével gondolkodni, a sajátoddal se megy.
Ha egy párt szétesik ezek miatt, az annyit is ér.
(nézd meg honnan indult 90-ben a Fidesz, és hová jutott. Ugyanezt a többi párttal is. A Jobbikot létrehozták a ballibák, most már csak a szavazóik kellenének nekik. Az első alkalommal úgyis dobnák őket is, ahogy a pártot is)

Saba Beowulf 2019.01.07. 10:30:35

@morph on deer:
Megragadtál az első mondatnál / kérdésnél.
Nem számonkértem az objektív tájékoztatást, hanem érdekelt, hogy ha nem az, akkor mi a stratégia a cikk mögött.
Mert számomra csak egy fröcsögésnek tűnik és erőtlen próbálkozásnak (3245 db már biztosan volt előtte, ami kb ilyen), ami eddig még nem vezetett eredményre és engem is csak taszít.

Azt sugallod, hogy ez egy blog, ahol a kiábrándult kormányellenesek elpanaszkodnak egymásnak, olyan, mint a nyugdíjas vitadélután a panelek közötti parkos kiülőben.

Én kérek elnézést, hogy többet várnék el, mert szerintem is vannak aggasztó dolgok a kormányzásban és változás kell (vagy megváltoztatni a kormány politikáját).

Ehhez kellenének normális blogok, amik utat mutathatnak, nem csak fröcsögésorgiákat rendeznek.
Sajnos a natúr panaszkodás kielégít sok embert és már nem lesz kedve / motivációja változtatni / részt venni változtatni akaró közösségekben.

Gyakorlatilag a Fidesz alá játszanak, mert a csalódott tömegeknek mutatnak részleges vigasztalást, ami után lehet visszamenni a való életbe a következő kommentpanaszkodásig...

Ez az én véleményem. Ha nem sokan vallják, akkor ez sem lesz megoldás. Nyilván.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.01.07. 15:14:31

@6.Lenin: Pedig kibaszott sok itt az egyszerű megvezethető ember.Ez van.
süti beállítások módosítása