B1 blogcsaládA Brexit Magyarország kilépésének főpróbája

2018. szeptember 24. - ashwood

h_53111359-1200x628.jpgOrbán már Nagy-Britannia fogadatlan prókátora is: több tiszteletet az angoloknak - puffogtatja semmitmondó frázisait. Mindeközben nagyon figyel, hogy megtudja: milyen feltételek között vezetheti ki Magyarországot az EU-ból.

Azzal minden szereplő - vagyis London mellett az EU tagállamai, a parlament és a Bizottság is – tisztában van, hogy épp precedens készül, pontosabban nem készül. De a megállapodás híjján történő kilépés is precedensértékű lesz. Vagyis Nagy-Britannia távozása az EU-ból például szolgál mindazok számára a közeljövőt illetően, akik kifelé, Kelet, Moszkva és Ankara irányába kacsingatnak. Orbán viselkedése – szokásos, harcos kardcsörgetésével szemben – inkább óvatos, taktikus, kiváró.

Van is mire várni.

A helyzet viszonylag egyszerű: saját politikai ambícióikat dédelgető politikusok addig hazudtak a választóknak, míg szűk többségbe kerültek a Brexit-pártiak. Már Theresa May kormányában nincs egyetlen olyan vezető sem, aki korábban a kilépés mellett kampányolt volna. Maga a miniszterelnök sem támogatta a távozást, annak levezénylése mégis rá hárul.

London vágya viszonylag egyszerű és megérthető: a legkisebb fájdalommal - értsd: gazdasági veszteséggel – távozni az EU-ból. Tehát szívesen megtartanák hozzáférésüket az 500 milliós piachoz, vámok nélkül, de ugyan ilyen szívesen ebrudalnák ki a szigetország területéről az uniós munkavállalók millióit. Ugyanis tényleg a migráció fájt a legjobban a briteknek, csakhogy ők ez alatt nem afrikai vagy arab migráncsoktól rettegtek, hanem a lengyel, román és magyar munkavállalóktól. Őket látnák szívesen a szögesdrót másik oldalán.

Az EU reakciója sem meglepő: nincs mazsolázás. Az Unió alapja az áruk, szolgáltatások és személyek szabad áramlásának elve. Ezek vagy együtt, vagy sehogy nem értelmezhetőek. Ha London vámmentesen akarja továbbra is teríteni áruját az EU piacán, akkor a munkavállalókat is be kell engedni. Hogy ebben az álláspontban hol van a tiszteletlenség az angolokkal szemben, azt csak Orbán tudhatja.

A patthelyzet nem új, lassan két éve kerülgetik a tárgyaló felek ugyan azt a forró kását, miközben egy jottányit sem közeledtek az álláspontok. A kilépés pedig egyre közelebb: saját menetrendjük szerint a britek jövő márciusban elhagyják az EU-t. (Az olyan finomságok, mint az Észak-Írország és Írország közötti hatát ügye országspecifikus, London és Brüsszel párbeszédében központi szerepet játszik, ám más államok számára nem különösebben irányadó.)

Orbán mindeddig, bár komoly eszmei támogatást kap az EU-ban a brit kilépéspárti politikusoktól, és többször is támogatásáról biztosította May-t, nem akasztotta meg vétójával a folyamatot. Vagyis nem bontotta meg ezúttal az EU egységét. Kérdés, hogy a jövőben is így tesz-e?

Annyi viszont bizonyos: az EU-t ellenségként beállító, központi propaganda tálalásában a tárgyalássorozat rosszfiújai Brüsszelben, míg a szegény áldozatok Londonban ülnek. Az állampárti nyaloncok olvasatában az EU nem fogadja el az angol nép döntését, vagyis megsérti a brit szuverenitást, amikor nem ad meg mindent, amit a távozók követelnek. Ez a narratíva pedig egybe cseng Orbán interpretálásaival: amit ő követel, azt a magyar nép követeli, ha pedig nem adják meg neki azonnal, akkor az a szuverenitás megsértése. Persze ez fordítva is igaz: ha őt kritika éri, akkor a népet, az országot támadják.

A magyar miniszterelnök sokkal szívesebben vezetne egy Duna-menti konföderációt, amelyben a V4-ek, ahogy az rendelve van, behódolnak neki, mintsem másod-, vagy harmadhegedűs szerepet játsszon az EU-ban.

A Brexit során csak az a kérdés: kiharcolható-e Magyarország számára olyan feltételrendszer a kilépéshez, amelyet idehaza nyaloncai segítségével képes lenyomni az emberek torkán.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4914260229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trednar 2018.09.25. 13:29:45

@monddazigazatmar: Benyögésekkel nem tudok komolyan foglalkozni. Menj szépen vissza a nyájhoz bégetni.

pioneer2016 2018.09.25. 13:31:26

@Ballib Cenzúrázók Réme 28: "Orbán Viktor harcát az Eu ellen, mert csak így tudunk megmenekülni attól hogy az Eu rabszolgái legyünk."

Te csak legyél Putyin, Erdogan és Azeri csicska. Az én nevemben meg ne nyilatkozz!

Sir Galahad 2018.09.25. 13:32:10

@McZozo: Bocs, Orbán most is azt mondja, hogy ahol szükség van rá, ott a Frontex védheti a határt - de csak a nemzeti kormányok fennhatóság alatt, az illető ország szabályainak betartása mellett. Ami ellen tiltakozik, az az, hogy a Frontex a tagállamok szabályait felülbírálva végezze a munkát.

Larrikin 2018.09.25. 13:33:31

@monddazigazatmar: "És nekünk az tényleg jár, hiszen így vannak a szerződések."
Látom, főállású szociális munkás vagy az Avason. Ami jár, az jár. Ne firtassuk a hátterét. Vagy ha mégis, akkor azért, mert megérdemeljük és kész. Az áram meg jön a vezetékből, hogy hogy honnan van?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.25. 13:37:45

@monddazigazatmar: "nekünk az tényleg jár, hiszen így vannak a szerződések."

a kvótáról is van szerződés, a bíróság ki is mondta, hogy Orbán bűnöző.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.25. 13:47:31

@monddazigazatmar: " periféria "felzárkóztatással" nyernek a németek."

NyerNÉNEK, ha a csúti geci nem lopná el az EU-segílyt, és nem szakadnánk egyre jobban le a régiótól.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 14:15:32

@Helga Beauty Salon: Irgalmas Isten, segíts meg. Ez most komoly volt? Nagy valószínűséggel te vagy a legprimitívebb narancstálib, aki a csatornából felkúszott a blog.hu-ra, pedig erős a mezőny. Te annyira sötét vagy, hogy egészen megrémítesz.

Figyelj nerpatkány, elárulok neked, de csak neked egy titkot, kérlek ne oszd meg senki mással:

Én akkora zseni vagyok, hogy egyszerre több blogot is olvastam/kommenteltem ma, közel egyidőben, ide-oda kattingatva, és amikor kellett, a süteményemmel foglalkoztam, dolgoztam,kertészkedtem, háttéranyagot gyűjtöttem, festettem, fúrtam, faragtam, tanultam. Ezt add össze. Nektek nem mondták meg a pártközpontban, hogy ilyet is lehet? Szopd már le az Ügyeletes Tiszt retkes faszát, aztán kérjél tőle útmutatást, hátha megosztja veled azokat a szakmai titkokat, miként lehet egyszerre több blog is nyitva előtted. De én még mindig csak kezdő vagyok az Ivánhoz @balcán maxval bircaman: képest, mert ő egyszerre legalább 15 blogot tart a tűzben. Vegyél tőle órákat, bár azt kétlem, hogy alkalmas lennél a feladatra. Ekkora égés után, mint amit elszenvedtél a Zölditől, hogy rajtad röhög mindenki, tuti, hogy megvonják még a hidegélelmezésedet is abban a lyukban, ahonnan felböfögöd a pártpropagandát.

És most figyelj. Most négy blog van nyitva előttem. Durva, mi?

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 14:29:36

nem is értem a posztolót: nagy-britannia nem magyarország, kiléptek, itt a feltételrendszer, tni, mint a britteknek a norvégok és, ha továbbra is hozzáakartok férni a piacokhoz (plusz a további hozzájárulást is meg kell fizetni a britekhez hasonlóan), ha nem akkor büntetővámok a magyar termékekre (audi, mercedes -> gyárleszerelés +továbbállnak), s a többi néma csend... írhatott volna a magyar futballválogatott következő világbajnoki döntőjéről is, annak is annyi a realitása, azaz zéró...

sakkosfx 2018.09.25. 14:45:23

Több okból is érdemes lenne ki lépní az EU-ból! Az átverősök nem tudnak meg ijesztení az oroszokkal, mert akkor sokkal jobban élt a nép mint most a zsidó uralom alatt! És nem volt Svájci frank és hajléktalanság sem! Nem engedték át javainkat fillérekért bárkinek! És nem tartották nyomorban a népet, mint most! Szerintem a nép nem akar az Egyesült Eu tagja lenni! Eddig ugyanis nekünk a népnek értem semmi jó nem származott belőle és nem is fog! Talán annyi, hogy nem engedik be a muzulmánokat sok pénz nélkül! És nem a Magyar rasszt védi hanem mert itt van a diaszpórában a legnagyobb zsidó közösség és őket félti a hatalom! A kilépéssel a nép csak nyerne!

Helga Beauty Salon. 2018.09.25. 14:52:08

@zord íjász: Na csak előpiszkáltam az öntelt máz alól a büdös bunkó arrogáns libsit, úgyhogy ez bejött. Ja tényleg majd a Zöldi fog leégetni, az a béna vén fasz, akinek ha rámutatnak a hülyeségére, azonnal közli hogy nicknévvel nem vitatkozik. Te is összehordod ezt a szart itt, csak ahogy fényezed magad úgy válsz egyre gyatrábbá!

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 14:52:56

@Sir Galahad: "A tagság addig éri meg, amíg ezek a támogatások érkeznek."
így a retardáltak gondolkoznak (moon erre mondják, hogy cigány-tempó), az ötszáz milliós belső piachoz való hozzáférés miatt érdemes mindenképpen belül lenni...

de valóban jó lenne kilépni: azonnal újraalkotnánk a kis-antantot, románok, szlovákok meg rögtön felkínálnák a választást: magyar vagy helybeli állampolgárságot akarnak az ottani kisebbségek tagjai...

2018.09.25. 15:04:59

A soroscsicska és soroszsoldjában álló vezéreteknek mondjátok már el, ha nem tudná, hogy több segílykét kapott Magyarország--az utolsó 12 évben, mint a 2 vh. után Európa összesen. Azaz napi 2,2 milliárd forint jött a mocskos kapitalista, sorosgyurkó által működtetett és a sorosgyurkó által megvett és a soros gyurkó által vezérelt európai unijóból !

Ha nem lopta volna el a kedves kenyéradó gazdátok, akinek a sorosgyurkó által fizetett baksis kevés volt, hiszen a sorosgyurkó pénze többet ért mint a becsület, a tisztesség és a jellem, nem beszélve e keresztényi eszmékről, a 10 parancsolatról--ami ujabban gyógyít és műtétek helyett a Szent Biblia helyettesíti a hiányzó orvosokat, ápolókat--akkor még megvolna a becsülete és tisztessége, a gerince. De eladta, aprópénzért, baksisért ! Az országot pedig lezüllesztette !

Igy aztán nem kell csodálkozni hogy ahol több baksist adnak orsósnak és antilopnak, a seggnyalók hadának--mert egyre többen jönnek elő az ifjú gárdából---ő, mármint orsós oda szeretne menni. Hiszen aki szereti a pénzt az rossz ember nem lehet. Legyen az hazug éhenkórász, tolvaj, csaló és megélhetési politikus . Abból pedig van a fideszben bőven . Remélem még farkasflórit tömjén és a seprős-talicskás balog szentté avattatja, mert ő a fidesz egyik legnagyobb életművésze és követnivaló ikonja ! Lop, csal hazudik-és előbb utóbb szentté avatják ! Mert a kereszténység állandó érték !

Remélem minél több fiatal megyen el az országból,és a kedves vezető,majd családjával együtt itt marad, a lakájokkal, a talpnyalókkal körbevéve, akik addig tapsikolnak amig van lóvé ! Mert az orsóst körbevevő emberek lojalitását pénzzel vette és veszi meg a kedves vezető. Ám --mint látható--pénz nem nagyon lesz, és a lojalitás is elfogy, mert nem lesz ingyen ebéd, nyalókapénz. No majd akkor lehet menni egy kilo babbal, egy csomag tésztával, egy 5 kg-os krumpliszsákkal és igéretekkel aláirásokat gyüjteni.

Most még csak egy mondat szabadon--Máraitól: " És ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok.” Hát, itt vannak! Itt vannak, és most a tapló, buta félművelt hazug, tolvajok harsogják hangosan a becsület, a tisztesség és a keresztényi értékek mindenhatóságát !

És végül egy mondás Hofitól--szabadon : " Ilyeneket mint ezek a fideszes vezetők, gyerekkoromban a böszörményi határban legeltettem őket ! Igaz, ostorral a kezemben !

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 15:05:58

@Helga Beauty Salon: Ennyi bugyogott elő a torz elmédből? Kínos, hogy erre már nem tudsz mit mondani, mi? És miért nem mondtad rögtön, hogy a büdös, bunkó, arrogáns libsi a férfiideálod? Kerestem volna neked egyet a blog.hu-n, és rábízom a válaszadást.

Mondom, nerpatkány. Szabályosan megrémítesz. Na, pá, befejeztem veled. Téged már eltaposott a Zöldi, pazar nyitány volt, idáig hallom most is a blog.hu-n visszhangzó röhögést, nem kellek én már ehhez a műsorhoz.

monddazigazatmar 2018.09.25. 15:10:32

@Larrikin: Te faszfej, akkor az is rendben van, ha mondjuk nem fizetünk be a punijónak? Hm? Vagy azt be kell, mert ott van a szerződés? Vagy mondjuk ha épp az áfa megállapodást rúgjuk fel?
Arról a faszért nem beszéltek, hogy a lehívások mellett mi be is fizetünk?

nyerafidesz 2018.09.25. 15:11:01

Most komolyan! Tényleg nem látod, hogy az ezredeik fikázó blog után már egyre többen fordulnak a Fidesz felé?!
Vagy ez a taktika Orbán részéről? Mert akkor kurvára tud valamit.

monddazigazatmar 2018.09.25. 15:19:24

@Trednar: Jézusom, te mennyire de mennyire buta vagy... Elképesztő.
""A keresztény eszme időtálló."
Ezen jót nevettem :D.
Nyílván a Germánok leszármazottai, a németek is még mindig Odinba, Thorba és Midgard kígyóban hisznek."

Ezt hogy a francba hoztad össze? Ennyire nem tudsz olvasni? De legalább jót nevetsz ott egyedül magadban - leginkább a saját baromságodon.
Ha a germánok (Kr.1 századtól) meg a vikingek (8-11.század) már nem hisznek Odinban akkor a keresztény eszme, ami úgy cirka 2000 éves nem időtálló?
Ha esetleg valaki hinne Jupiterben, Zeuszban, Odinban vagy Oziriszban, akkor azzal csak azt bizonyítanád, hogy adott vallás/eszme szintén időtálló, mint mondjuk a buddhizmus vagy a kereszténység.
Tanulj meg olvasni te csökevény.

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 15:28:33

az én hazám magyarország (közben egy ezüsthátút lepipáló melldöngetés)! hol laksz? egerben (bármely más településsel helyettesíthető). hol fejlesszünk egerben vagy pécsett? természetesen egerben. pécs is magyarország, az is fontos a hazának. én egri vagyok, pécst leszarom.
eger, heves, magyarország... (hardvertől függően kezdenek a biztosítékok lecsapni) európa, az egész föld (egy nap alatt bárhová eljuthatunk a földön ma)...

magyar ner-identitás: a legkülönbek vagyunk!... felismered a népviselet? viseled is (mint skóciában a kiltet)? ismersz népdalt (hallgatsz is népzenét justin bieber mellett)? sorrendben a magyar uralkodók (mint az usa elnökei)? melyik magyar költő művét idézed fejből (mint írek burnst)?... akkor erről ennyit...

Helga Beauty Salon. 2018.09.25. 15:32:12

@zord íjász: Hoppácska de begurult valaki! Semmi konkrétum, ez már csak szitkozódás. Ha valami nem jön össze, akkor általában te vagy a hülye, ne káromkodj ne kapkodj mert még rosszabb lesz ahogy most is!
Na persze, te "befejezted" velem:D ez is a menekülés egyik módja, csak aki visszaolvassa az fog rajtad szánakozni hogy milyen csúszómászó vagy.
Na húzzál, már így is égtél eleget, szerintem is jobb ha kapálsz, festesz, szart pucolsz, annak van haszna is. :P

neko1967 2018.09.25. 15:33:35

@monddazigazatmar: Nem stadiont kell építeni csuti vajda falván, hanem megfizetni az orvost, fidessnyik! Ja de abból nem lehet lehet lopni? Valamit valamiért....

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 15:35:24

@Sir Galahad: "Ami ellen tiltakozik, az az, hogy a Frontex a tagállamok szabályait felülbírálva végezze a munkát."

pontosan ki forszirozza a tagállamok szabályainak felülvizsgálatát? senki. idióta, te és orbán a mumus ellen küzdötök. van róla fénykép?... eszemfaszom...

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 15:37:56

@Helga Beauty Salon: nem mindenki egyforma türelemmel viseli a falu bolondját, főként ha az erőszakos és büdös is... nála így jártál ma...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.25. 15:52:56

@zord íjász:

Egy időben minden nagyobb blogot figyeltem, be volt jelölve nekem 200+ darab. Ma már nem csinálom, túl sok időt vett el mástól.

monddazigazatmar 2018.09.25. 15:54:35

@neko1967: Jajaja, már hiányzott ez a baromság, nagyon hiányzott.
Felcsúti stadion volt egyszer 3 milliárd ft. Az eü éves költségvetése 2000. Minden évben baszod. Szóval ne magyarázd meg, hogy pont az hiányzott mindenhonnan.

De mesélj faszfej, az uralkodásotok alatt mennyit kerestek az orvosok? És most mennyit? A kurva anyádat, hogy megemelték baszod a háromszorosára, mint amennyit a féreg szoci kormány fizetett nekik.

VT Man 2018.09.25. 15:55:03

Mondhatnam, hogy ekkora baromsagot ritkan olvasni a B1 blogon... de nem igaz, mert minden napra sikerul egy ilyen.

"Ugyanis tényleg a migráció fájt a legjobban a briteknek, csakhogy ők ez alatt nem afrikai vagy arab migráncsoktól rettegtek, hanem a lengyel, román és magyar munkavállalóktól."

Aha. A valosagban inkabb a torokoktol es sziriaiaktol feltek. Persze a B1 blognak szabad hazudni.

VT Man 2018.09.25. 15:58:19

Az a szomoru, hogy amiota valamelyik ballib idiota kitalalta ezt a faszsagot, hogy "Orban kivezeti Magyarorszagot az EU-bol", hetente visszabofogi valamelyik ballib blogger.

Ez olyan suttogo-propaganda, mint az "Orban cigany" vagy az "Orban Grazi gyogyintezete".

VT Man 2018.09.25. 16:00:56

@monddazigazatmar:
"A munkaerő a lényeg. Az, hogy egy fillérjükbe nem kerül, hogy az én pénzemen felnevelt és kiképzett orvos kimegy dolgozni."

Azt a szemet g.. orvost! Kimegy dolgozni, ahelyett, hogy pusztulna ehen Magyarorszagon!
Hogy mereszel nem ehenhalni?!?!

(Amugy az orvosok helyzete valamit javult az elmult evekben, mar sokaknak nem eri meg kimenni.)

Helga Beauty Salon. 2018.09.25. 16:22:11

@Sir Bates dö Hól: Ti rendszeresen szopjátok egymás faszát? Tegnap a vén hülye Zöldivel volt egy csörtém, felprovokáltam, mert meguntam hogy olyan arrogáns vén bibsi. Életében először sikerült neki egy frappáns komment, de nekem már ugatott az asszony hogy ne netezzek és nem láttam. Másnap válaszoltam csak, szerintem megfelelőt, de addigra ez a tellvilmos már lecidázta az öreget nagy erőkkel, hogy milyen ügyes és még kommentelt nem nekem címzett, de nekem szóló faszságokat. Amikor felkóstoltam azonnal tolni kezdte az entellektüelt aki leereszkedik ugyan, de dolga van, aztán gyorsan letiplizett. Gondoltam hogy utána nézek, meg is lett az elfoglalt polihisztor, de itt már nettó szardobálásra tellett csak neki. Ha még hozzávesszük hogy tuti bekommentelt egyet a Zöldinél álnickkel, akkor elég nagy fostalicska szegénykém. Megjegyzem hogy értem a vonzalmadat iránta, ugyanolyan nagyképű seggarc mint te vagy! :P

gigabursch 2018.09.25. 16:47:19

Konspiratív rettegés ellenségkép megjelöléssel.

Hmmmmm.

Úgy tűnik a B1 tanul a NER-től.

neko1967 2018.09.25. 16:54:51

@VT Man: ki is mondta, hogy van élet az Eu-n kívűl?

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 17:20:46

@Helga Beauty Salon: "kezdte az entellektüelt aki leereszkedik ugyan, de dolga van, aztán gyorsan letiplizett"

veled egy értelmi szintre érkezni az a "menj a picsába", semmi mást nem vagy képes megérteni abból, amit neked írnak, te a debil szintjén vagy... egy csirke agyának transzplantációja nálad pozitív előrelépés lenne... bolhatáncoltatásra jó vagy, de semmi másra...

(egyébként nem ismerem a zöld íjász nicket, de nem gondolom, hogy "védelemre" szorulna)

Ménár Atya 2018.09.25. 17:26:44

:D:D
Na srácok, a mai gumicsontot is sikerült összehozni, bár a múltkori a migránsos uborkás azért ezt mondjuk veri színvonaltalanságban, bár ez is eléggé a béka alatt van :)
Ki a rák akar kilépni az euból, max néhány jobbikos,aki még nem fogta fel ,hogy cuki párt lettek.
Ha orbán ki akarna lépni, ahhoz népszavaztatni kellene, és egy ilyen lépés csúnya bukás lenne a számára.
Orbi azért nem olyan hülye, mint azt a blogoló próbálja beállítani.
Én magam pl egy olyan embert nem ismerek, aki kiakarna lépni az euból, és ez pártállástól függetlenül így van, de biztos vannak ilyenek is..valahol.........
Ez olyan hallottam a szomszédom oreganyjának az unokatesójának a fodrászától, és itt vakulj meg ha nem igaz! típusú vágyálom kivetítés :D:D:D
Egyre komolytalanabb, valami jót kellene, mondjuk mint a múltkor, amikor a migrik turkálták a koviubit ebolás kézzel :D:D:D

monddazigazatmar 2018.09.25. 17:30:35

@VT Man: De kisapám, akkor végül is ki szopik a végén, mesélj már!
Szarrá adóztatnak. Ezek is, az előttiek is. Beszedik a pénzt. Kiképzik az én pénzemből. Az unió meg nyitja a kapuját, és odamennek dolgozni. Az anyja meg itt marad a nyakamon, hogy azt tartsam el. Tök jó mind az eu-nak, mind az orvosnak. Ki szopik? Én, bazmeg, aki egész kurva életében csak befizet, eltartja a politikustól kezdve a rendőrt, az eü-t, az ovonót, meg a 3 millió nyugdíjast. Na, én állok sorban a váróteremben. Hadd ne tapsikoljak, hogy milyen kurva jól járok, hogy letérkövezik a kibaszott főteret.

Ezért akarta az eu, hogy csatlakozzunk, nem a piac meg az egység meg az európai értékek kellettek nekik. Nem valami magasztos eszmék. Beszoptuk a faszt a rendszerváltással és beszoptuk a faszt az eu csatlakozással is. Azt nem gondolom, hogy ki kéne lépni, de az eu csatlakozásnak én vagyok (meg még 3 millió ember) a veszteser. Ez van, amikor a ballib agyatlanok minden kibaszott papírt mosolyogva aláírnak.

Ja, és persze menjen az orvos, menjen a hegesztő, meg menjen az összes, hiszen mehet. Csak bazmeg vigye az anyját, az apját meg a kölykeit is, mert kurvára nem pálya, hogy a nyuggert eltarthatom, a kölykének a tanulmányait meg fizethetem.
És a legszebb, hogy utána még fenyeget az eu, mert nem akarok itt kibaszott arabokat látni?

monddazigazatmar 2018.09.25. 17:32:17

@neko1967: Miért nincs? Svájc, Norvégia, Szerbia, Törökország, Anglia, USA, Japán mind tele van halottakkal?

taga20 2018.09.25. 18:13:16

@Sir Bates dö Hól: te sír, ne baszogasd má a nőmet!:)))

Helga Beauty Salon. 2018.09.25. 18:39:55

@Sir Bates dö Hól: veled egy értelmi szintre érkezni az a "menj a picsába",

Ja ezzel magyarázod hogy baromságot írsz, mert az én értelmi szintem... Aha! Csak hát más is olvassa amit írsz és annak az jön le hogy fasz vagy. Szerintem ne magyarázkodj utólag.

felső határ nincs 2018.09.25. 18:53:53

lippsik szerint nem jol szavaztak a zemberek a Brexitszavazason, ugyhogy uj szavazas kell....mint a zireknel

Ménár Atya 2018.09.25. 18:57:05

@taga20: Én örülök, hogy a drága jó miniszterelnököd Dr. Orbán Viktor ennyire népszerű, és kívánom hogy az összes tao pénzed focilabdára költse, a mi nagy vezetőnk, a kereszténység védelmezője, a sport barátja, .!
:D:D
Az igazmondás bajnoka az nem lehet, azt a címet fletó örökösen birtokolja :D:D

taga20 2018.09.25. 19:17:33

@Ménár Atya: örülök, hogy örülsz! én nem örülök!

:)

Ménár Atya 2018.09.25. 19:20:00

@taga20: Inkább ne örülj,mint ne ürülj :D
Kovi ubit eszel még? :D

taga20 2018.09.25. 19:23:40

@Ménár Atya: csak amit a zasszony csinál, me fosok a migráncsoktól:)))

Tarlós elvtárs kutyaszaros városa (törölt) 2018.09.25. 19:30:30

@monddazigazatmar: "Szarrá adóztatnak. Ezek is, az előttiek is. Beszedik a pénzt."

Simábban hazudsz, mint a vízfolyás. Valahogy nem megy a leszokás róla, de ez érthető is: egy fideszes soha nem az igazmondás bajnoka. Rögtön az elején betolod az arcunkba az ordas hazugságot, mintha mi lennénk az anyukád. Neki told, ne nekünk. De legalább becsületes tolvajként bevallottad, hogy ezek szarrá adóztatnak. Aztán mellé hazudtad, hogy az előzőek is. Vagyis mégsem vagy becsületes tolvaj, csak sima fideszes.

"Ja, és persze menjen az orvos, menjen a hegesztő, meg menjen az összes, hiszen mehet. Csak bazmeg vigye az anyját, az apját meg a kölykeit is, mert kurvára nem pálya, hogy a nyuggert eltarthatom, a kölykének a tanulmányait meg fizethetem."

A kitelepítések kora lejárt, a náci nézeteid mellett kénytelen vagy adózni, de ezért te arra haragszol, aki elmegy, nem pedig arra, aki szarrá adóztat és aki miatt kivándorolnak a magyarok. Nem is kicsit vagy hülye, de azért javasolom, hogy nézesd meg magad. Szénné égtél, pubi, ahogy máskor is.

"És a legszebb, hogy utána még fenyeget az eu, mert nem akarok itt kibaszott arabokat látni?"

Ki a faszt érdekel, hogy egy hozzád hasonló orbánista troll véglény mit akar? Szólsz a bevándorló színű vezérednek, hogy ne adjon pénzért állampolgárságot nekik, és akkor nem fogsz látni. Ennyi eszed sincs? Költözz el, ha nem tetszik, hogy a pártod behozza ezeket. Ja, a legtöbb fideszes gazember Soros-ügynök, a Gyuri bá pénzén tanultak. A hozzád hasonló hülyék meg rájuk szavaztak. Rosszabbak vagytok, minta kommunisták.

Ménár Atya 2018.09.25. 19:42:03

Hát.....meggyőzött a B1, kilépünk az euból,gonosz migrik fogdossák a koviubit, nem szavazok orbira, de azon gondolkodtam, hogy akkor kire?
A momo szivárványegyletre, vagy fletóra az igazmondóra, vagy a maszopra aki az igazmondóval elkürta?
kriszmasz gerire a szélkakira, vagy a cukifiú jobbikrosokra?
Hát elég silány a felhozatal, ezeknél még a tolvaj náci fideSS is jobb.
Most kétségek között tipródok, se koviubi , se EU, se választás, mi jöhet még?!
ja gázáremelés, bár az maszop program megint csak :)

neko1967 2018.09.25. 19:42:54

@monddazigazatmar:
Buta fidessnyik! A fidesstroll- képzőben ennyire leadták a minőséget?
Akkor tanulj!
1. Stílus maga az ember! A te stílusod legfeljebb a csuti vajdának felel meg! Meg Tállainak! Jó az utóbbit visszavonom, mert az már becsületsértés.....

2. Számoljunk
-1600 fős alcsuton háromezer feletti stadion 3 milliárd, makovecz stílusú fűtőház 2 millárd, csapat fenntartása minimum 1 milliárd/év, alcsút-várda meccs 64 néző
- szombathelyi stadion 9 milliárd
- videoton stadion isten tudja mennyi + évente vagy 3 milliárd,
- fradi szintúgy
- várdai stadion is pár miilliárd
- új Puskás stadion csillagos ég

Ebből mennyi béremest lehetett volna adni?

De hozok másik példát!
Soros/Brüsszel/migráns ellenes kampányok és "nemzeti" konzultációk! Ezekből lehetett volna emelni a rendőrök számát és bérét!

Most rátérek legnagyobb hülyeségedre!
"Van élet az Eu-n kívül"
Te hova jártál iskolába, mi a végzettséged? Európai Unióról beszélünk, te meg jössz az Usa-val, meg Japánnal, hogy ők sem tagjai az Eu-nak? Más földrészen vannak, fiacskám! Törökország részben európai, de erdogannal soha nem fog bekerülni, és most éppen komoly szarban vannak. Olyan állam nincs, hogy Anglia, hanem van Nagy Britannia van, ahol egyre komolyabban azon gondokodnak, hogy a brexit baromság!
A szerbek ezerrel tekernek, hogy tagok lehessenek! És persze nem Eu-s tag Pakisztán, Banglades, Belorusszia, Üzbegisztán, Azerbajzsán stb. sem, de ha te ott akarsz élni, hajrá! Én inkább az Eu-ban szeretnék!
És most a legnagyobb baromságod, Svájc és Norvégia!
Tudod, mi az a geopolitika? Svájc nem lép be az Eu-ba, mert ez így jó az Eu-nak és Svájcnak is. Több száz éve semlegesek, és ez jól működik. Más szemontokból pl gazdaság, Schengeni övezett stb. ezer és egy szállal kötődik az Eu-hoz. Norvégiával ugyanígy működik a dolog, két különbséggel:
1. Norvégia tagja a Nato-nak.
2. Sokkal de sokkal gazdagabb Svájcnál!
De ők is tagjai a Schengeni övezetnek!

neko1967 2018.09.25. 19:45:43

@neko1967:
Helyesen: gondolkodnak!
Fel kellett volna venni a szemüveget!

taga20 2018.09.25. 19:49:16

@Ménár Atya: ez gyenge volt haver. látom te neked is kezd világos lenni, hogy a csúti geci és maffiája vállalhatatlan.

nekik semmi sem számít, csak az, hogy mennyit szakítanak a közösből, és ma már a látszatra se adnak! hol van már, a ne mi nyerjük a legtöbbet geci világa?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.09.25. 19:50:45

@Ménár Atya: "ja gázáremelés, bár az maszop program megint csak :)" - Tényleg?

www.delmagyar.hu/belfold_hirek/igy_emelkedik_a_gaz_ara_2011-tol_/2189569/

"Az átlagfogyasztónak, évi 1.200 köbméter fogyasztásig, nem emelik a földgáz árát 2011. január elsején, a 3.500 köbméter feletti lakossági fogyasztóknak pedig 9,3 százalék lesz az emelés mértéke, ugyanakkor a nagycsaládosok kedvezményt kapnak - ismertette a kormány szerdai döntését Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón."

taga20 2018.09.25. 19:53:58

@felső határ nincs: te ostoba fasz, a lelkiismereteddel elszámoltál?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.25. 19:54:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "9,3 százalék lesz az emelés mértéke"

Meg kellett emelni a gáz árát, hogy legyen miből rezsicsökkenteni. Minden bolt így trükközi meg az árleszállítást. Előtte való nap megemeli, így mg az leszállított ár is magasabb lesz az eredetinél. :))

A Sargentini jelentés is a rezsicsökkentés ellen van, azt hiszem.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.25. 19:56:19

@Vazelin Atya: "elég silány a felhozatal"

Tett róla a geci gazdád. Minden formációt 5 perc alatt szétver a korlátlan erőforrásait felhasználva. Mármint a miénket.

felső határ nincs 2018.09.25. 19:56:25

Az megvan, hogy Demszky megse menekul Berlinbe? Beszall a politikaba, szerintem ha valami akkor ez feltamaszthatja a lippsiket!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.25. 19:57:34

@felső határ nincs: "szamolgattam, szamolgattam, azt orbanra szavaztam "

Hazudsz, nem kapsz annyit Kubatovtól a trollkodásért, hogy ennyit kéne számolgatnod.

Helga Beauty Salon. 2018.09.25. 19:58:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nyugi fogvédős huszár, semmi fantáziálás, a kiskorúakat pedig kerüld! :D Kevesek vagytok és mindig ti kerültök a fasz térdelős végére!

Ménár Atya 2018.09.25. 20:00:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Jaja, a szoci-szadesz kombót is szétverte meg a 2,5 millió szavazóját 2010 ben a hatalmas gazdasági,és média fölényével.........................
Szerintem te nem is itthon élsz,hanem valami libsi helyen, ahol ingyen van a fű erős hatóanyag tartalommal :D:D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.25. 20:00:49

@Vazelin Atya: "az összes tao pénzed focilabdára költse"

Az a te pénzed is. Tudom, nem teszel bele, de te is kevesebbet kapsz.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.25. 20:03:14

@Ménár Atya: "a szoci-szadesz kombót is szétverte"

Nem ismered az elmúlt időszak eseményeit. Akkor még nem ő ült a pénzeszsákon, de szerencsére a szocik és a szadeszék elintézték magukat. :))

Sajnos a szocik nem eléggé. :(

Ménár Atya 2018.09.25. 20:03:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Én ma is azért dolgoztam, hogy legyen szotyi árus a sorok között minden szektorban!

felső határ nincs 2018.09.25. 20:06:30

@Ménár Atya: tudok mondani ilyen helyet ha erdekel

Ménár Atya 2018.09.25. 20:13:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Nem ismered az elmúlt időszak eseményeit. Akkor még nem ő ült a pénzeszsákon,-.....
Hát nem, burokban élek itt a zsákfalum plébániáján, honnan tudnám mi történik, én csak félek a migránsos koviubitól :D

Ménár Atya 2018.09.25. 20:17:10

@felső határ nincs:
Hát.....lehet néha ostya meg bor helyett néha egy kis kokó vagy fű kellene nekem is, hogy én is fordítva lássam a valóságot :D

VT Man 2018.09.25. 20:21:04

@monddazigazatmar:
"mert kurvára nem pálya, hogy a nyuggert eltarthatom, a kölykének a tanulmányait meg fizethetem."

Amikor viszont hazaköltözik az az ember nyugdíjas korában, és a külföldi 10-20 év munka után külföldről kapott nyugdíjat fogja Magyarországon költeni, akkor mi lesz?

Akkor is panaszkodni fogsz?

felső határ nincs 2018.09.25. 20:30:11

@Ménár Atya: en sokat szivok, pedig fidexes vk itt a bezzegnyugaton

2018.09.25. 20:34:16

Ez a poszt fizetett hirdetés!

Muhammad Balfas 2018.09.25. 20:39:28

@math0: Ezt Sorosról mondta már ki nem egy bíróság..

Ménár Atya 2018.09.25. 20:43:07

@felső határ nincs:
Édes fiam állj le a szerrel!
Elég ha néha ide látogatsz, jobb mint bármilyen kábszer, itt feldobódsz az biztos :D

felső határ nincs 2018.09.25. 20:48:30

@Ménár Atya: be szoktam tepni kommenteles elott nehanapjan, de most elvittek a dealeremet egy idore akarmi szart meg nem nyomok be

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 20:58:45

@Helga Beauty Salon: te tényleg retardált vagy... halvány fogalmam sem volt a zöldi-blogról, amíg te el nem kezdted itt verni magad milyen frappánsan lealáztál ott mindenkit... mondok, megnézem magamnak... ha szerinted te triumfáltál, akkor valamelyikünknek komoly problémája van hangalakokhoz társított jelentéstartalommal... mintha a holland-magyart ünnepelnéd és már foglalnád az repjegyet rióba...

Helga Beauty Salon. 2018.09.25. 21:21:12

@Sir Bates dö Hól: Most tényleg leírtad más szavakkal azt, amit én írtam neked? Jóózsi!!!!

taga20 2018.09.25. 21:25:52

@Helga Beauty Salon: szánalmas egy faszkalap vagy retek. minden nap szénné égsz!

felső határ nincs 2018.09.25. 22:23:51

Jelentős, 60 ezer kunás (2,6 millió forint) pénzbírságra ítélte a kelet-horvátországi Zupanja megye szabálysértési bírósága első fokon az „Are You Syrious” önkéntes mozgalom egyik aktivistáját, amiért segített migránsoknak a szerb-horvát határ illegális átlépésében.

nyihahaha

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 22:34:19

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ezt nem neki kellene felróni, nem várható el, hogy önmaga ellen dolgozzon... nem állnak ki mellettük mások, nincs a társadalomban szolidaritás... nem migránsokkal szemben... hajléktalanokat kriminalizálnak... a társadalom pedig szemet huny felette, hátralékosokat lakoltatnak ki, akik segítetenek nekik, sorosbérenc civilek... mo nem egy elnyomott társadalom, szabad akaratából lett olyanná amilyen ma... ennek nem orbán az oka, ennek mi vagyunk az okai...

monddazigazatmar 2018.09.25. 22:50:41

@VT Man: "Amikor viszont hazaköltözik az az ember nyugdíjas korában, és a külföldi 10-20 év munka után külföldről kapott nyugdíjat fogja Magyarországon költeni, akkor mi lesz?"

Pfff. HÁt erre tényleg nem gondoltam, hogy nekem milyen jó lesz, hogy ha esetleg a hazatelepülő nyugdíjas orvos itt fog költekezni... Azt a laza 30 évet kibírom begyulladt vakbéllel, ugye? Vagy fogorvos nélkül. Esetleg a műtéteket megcsinálják egy üveg whiskey-vel, mint a vadnyugaton, ha már nincs altatóorvos.
Biztos az én hibám, hogy nem bírok hosszú távon gondolkodni. Valahogy nem látom a nagyszerűségét, hogy kiképeznek tűzoltókat, akik Londonban mosogatnak, és bár itt leég a város, majd egyszer talán hazajönnek nyugdíjaskodni.

monddazigazatmar 2018.09.25. 22:54:00

@Sir Bates dö Hól: Fogadd be őket, ha annyira szolidáris vagy, baszod.
Nem gondolod, hogy a társadalomnak igaza van, hogy nem akar kibaszott szaros hugyos alkoholistákat kerülgetni minden sarkon?
Vagy azt hogy jogosan van tele a fasza mindenkinek, hogy aki már évek óta nem fizet semmit az milyen alapon lakik szociális lakásban?

Sir Bates dö Hól 2018.09.25. 23:06:31

@monddazigazatmar: remélem életedben egyszer azért te is kerülsz krízishelyzetbe... majd akkor legyen nagy a pofád... by the way, azt nehezményeztem, hogy kriminalizálnak élethelyzeteket... ma a hajléktalanok, tegnap a kábítószer fogyasztók, holnap mi lesz, a szinglik, a gyermektelenek, vagy az ateisták?... remélem egyikbe beleesel, faszkalap...

Larrikin 2018.09.25. 23:59:31

@monddazigazatmar: "Te faszfej, akkor az is rendben van, ha mondjuk nem fizetünk be a punijónak? Hm? Vagy azt be kell, mert ott van a szerződés? Vagy mondjuk ha épp az áfa megállapodást rúgjuk fel?
Arról a faszért nem beszéltek, hogy a lehívások mellett mi be is fizetünk?"
Wow, mester, senki nem faszfejezik olyan szépen, mint te. Aztán mesélj, tudod-e értelmezni azt, hogy kohéziós alap, meg számszerűsíteni, hogy mekkora hányada az EU költségvetésének? Ha sikerült, rádöbbenhetsz, hogy a hozzászólásod nettó faszfejezésben merült ki, meg önlejáratásban.

VT Man 2018.09.26. 01:24:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"Ha hazajön."

10 év múlva már nem a Fidesz lesz kormányon.

Akkor pedig minden kivándorolt magyar hazajön, mert kánaán lesz itt.

Muhammad Balfas 2018.09.26. 10:25:55

@Larrikin: Win-win szitu. Ez írja le legjobban a helyzetet..

monddazigazatmar 2018.09.26. 10:37:57

@Larrikin: Mesélj, hallgatlak. Nem fizetünk be az unióba, vagy mi a bánat? Ne gyerek a kohéziós alappal, meg a tereléssel.
Befizetünk X összeget, meghatározott dolgokra, meghatározott régiókban lehívhatunk 3X összeget. Kivéve, ha veszélyben a demokrácia, a fékek ellensúlyok, a szent civilek, a migráncsok, a zsidók, a cigányok meg a libák boldogsága. Akkor jön a fenyegetés, hogy nem lesz pénz. Ennek te tapsikolsz. Mi van azzal az X-összeggel amit befizetünk? Azt akkor is be kell? Miért? Mert úgy van a szerződés?

monddazigazatmar 2018.09.26. 10:43:39

@Sir Bates dö Hól: Ja, értem, tehát te még nem voltál krízishelyzetben. Én már voltam. Többször is. Na, ilyenkor mi van, baszod? Sőt, rajtad kívül mindenki volt már.

Az a kurva nagy különbség, hogy van aki nekiáll piálni, elissza mindenét, aztán alszik az utcán mint az állat. Meg van aki megrázza magát, és megoldja a krízishelyzetet, és újrakezdi. Mint egy ember. Mert feladni a legkönnyebb.
És a drága hajlékonyaid vajon honnan másztak elő? Mert nem az utcán születtek. Hanem miután hosszú évekig rettegésben tartották a családot, az asszony nagy nehezen kibaszta őket otthonról. Sirasd csak őket. Vagy mondok jobbat, legyél szopófantom, és tedd boldoggá mind.

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 10:46:22

@Sir Bates dö Hól: " kriminalizálnak élethelyzeteket... ma a hajléktalanok, tegnap a kábítószer fogyasztók, holnap mi lesz, a szinglik, a gyermektelenek, vagy az ateisták?.."

Ez de szar demagóg duma volt! Grat! Az az érved, hogy ha ma kriminalizálnak két kezelhetetlen réteget, akkor holnap biztosan ez+az lesz? Szerintem várd meg a holnapot, meg kb. a soha napját és utána érvelj vele!
Az ilyen faszfejek miatt topog egyhelyben a csöves probléma és a kábósok helyzete is! Mindkét tábor elesett az tény, de egyiknek sem tartottak a fejéhez fegyvert hogy ott kössön ki ahol van! Viszont rendet kellene rakni és bár ez nem tetszik az érintetteknek, a törvény rájuk is vonatkozik! Ha akartok, segítsetek nekik libsik, de ne pofázzatok bele ha nem értetek hozzá, a csövesnek nem az a jó, ha hagyják az utcán dögleni, meg megdögleni és a drogoson sem tiszta tűvel kell "segíteni" ! Bazmeg!

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 11:23:23

@monddazigazatmar: eleget téve a felhívásnak, miszerint a valót mondjam: igazi tuskó, ostoba barom vagy, komplexitás terén a maximum nálad az a "ha kinyomom a szemed, akkor beszarsz"... absztrakció, azt meg még nem láttál, ilyen nincs is, gondolkodásra vagy képtelen, pedig ez tanulható, fejleszthető képesség... rátapintottál a hajléktalanok problémájára, gratulálok...

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 11:24:50

@Helga Beauty Salon: neked, mint már jeleztem, a szintednek megfelelő válasz: a kurva anyádat...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 11:38:13

@VT Man: Te régen nem fideszbirka voltál?Most meg olyan vagy,mint Brix.

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 12:24:14

@Sir Bates dö Hól: " neked, mint már jeleztem, a szintednek megfelelő válasz: a kurva anyádat..."

Köszönöm uram! Önnek is a kurva anyját, a kurva lánytesóját, a kurva kedves öreganyját, és az ótvaros kurva repedtsarkú löttyedtcsöcsű bableveses kurva feleségét!

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 12:28:07

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mi van Velorex? Látom füstöl nálad a kuplung megint! :D

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 12:32:21

@taga20: " minden nap szénné égsz!"

Jól van Tangácska, majd elmúlik! Addig mondogasd, hogy faszén! :D

Larrikin 2018.09.26. 12:33:01

@monddazigazatmar: gondolom téged eltiltottak a google használatától is. Az uniós költségvetés nem a pénz tagállamok közötti újraelosztásáról szól, hanem az unió működtetéséről és a gazdasági övezet közös ügyeiről. Ebben a kohéziós támogatások aránya kb. 35%, és a régi tagok fejletlen régiói is részesülnek belőle, tehát nem célzottan keleti böszméknek járó büszkeségpénz, amiből jachtozni járhatnak a haverok.

Ráadásul Magyarország nettó egyenlege pusztán az agrártámogatások révén is jó eséllyel pozitív lenne.

A szerződések meg időnként változnak, ha a másik félnek nem éri meg zsebputyinok és baráti körük feltételek nélküli finanszírozása, akkor jogában áll elállni ettől.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 12:38:05

@Helga Beauty Salon: Azért szerintem más rokon nem kell.Elég az anyázás!

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 12:42:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: De nem látod, hogy lenéz engem???? Sokoldalúnak akartam látszani!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.26. 12:44:56

@Helga Beauty Salon: Hát elég sokat tettél érte...:))
Nem nézünk le csak seggfejnek tartunk...:))

Helga Beauty Salon. 2018.09.26. 13:25:01

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Örülök, mert ezek szerint jó úton járok! Köszönöm a pozitív visszajelzést!

Sir Bates dö Hól 2018.09.26. 14:26:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: nem seggfej... annál végezhetnének lobotómiát, ennél meg alapból kizárt... (különben is tudod, engem sosem zavart a család emlegetése;-))

Méhészborz 2018.09.26. 17:20:27

@tamask: Olyan magyar szó nincs, hogy képviselia.
süti beállítások módosítása