B1 blogcsalád



Így nyírta ki Orbán Viktor és a Fidesz a szlovákiai magyarok parlamenti képviseletét

2020. március 02. - nickgrabowszki

Felcsútról (Hatvanpusztáról, a Budai Várból) határozták meg a választási stratégiát, de felvidéki magyarok jelentős része beintett, és etnikai pártok helyett a korrupt Smer-kormány leváltásra szavazott. Így se parlamenti képviselet, se kormánytagság nem jut a szlovákiai magyar pártoknak. pell_1.jpgMivel Magyarországon nem övezte kitüntető figyelem a szombati szlovákiai parlamenti választást, érdemes talán röviden összefoglalni a történetnek azt a részét, ami közvetve bennünket is érint. A 2 legjelentősebb fejleményt mindjárt az elején érdemes leszögezni:

  • a választók leváltották a baloldali populista Smer maffiakormányát;
  • a magyar etnikumnak a rendszerváltás óta először nem lesz képviselete a pozsonyi parlamentben.

Az előbbi onnan nézve nem meglepő, hogy 2 évvel ezelőtti újságírógyilkosság (a tényfeltáró Ján Kuciak és barátnőjének megölése) kormánykörökig elérő szálai után az a csoda, hogy a kormány eddig kihúzta. A miniszterelnök nem: Robert Ficót Peter Pellegrini váltotta a kormányfői poszton.

A második pedig azért nem váratlan, mert az egyik magyar párt, az MKP (Magyar Közösség Pártja) sorozatban negyedszer nem tudta megugrani a parlamenti küszöböt.

A másik (magyar dominanciájú, bár magát interetnikusnak nevező) formáció, Bugár Béla Most-Hídja pedig részt vállalt a népszerűtlen maffiakormány mögötti kormánykoalícióban, és ezzel gyakorlatilag lenullázta magát. (Nem léptek ki Kuciak megölése után sem, bár a miniszterelnökcsere és Kalinák belügyminiszter menesztése nekik is köszönhető.)

Innen nézve semmi meglepő nem történt. Pedig alakulhatott volna ez nagyon másként is.

  • Ha a 2 magyar párt közös listán (választási pártban) indul, akkor szinte biztosan ott vannak a pozsonyi parlamentben.
  • Az MKP-nak pedig arra is megvolt minden esélye, hogy ne pusztán csak bejusson, de kormányra is kerüljön. Sőt, a következő kormánykoalíció második legerősebb pártja legyen kb. 15 képviselővel.

Ha Budapest, a Fidesz, illetve maga Orbán Viktor nem szól bele,

és gyakorlatilag egyszemélyi döntésével (zsarolásával) nem akadályozza meg, hogy a magyar etnikum jelentős érdekérvényesítő-képességgel bírjon a következő parlamenti ciklusban.

A történet még tavaly májusban, az európai parlamenti választáson kezdődött, ahol az MKP 400 szavazattal maradt le a mandátumról. A Híd még rosszabbul szerepelt, alig 2,6 százalékot ért el.

Ebből már mindenki tudhatta, hogy ha semmi nem változik, akkor háromnegyed évvel később a szlovákiai parlamentben sem lesz magyar párt.

A Most-Hídnak nem volt nagy mozgástere, az MKP-nak viszont két opciója is. Amelyek közül sikerült a biztos bukáshoz vezető harmadikat választania.

Az első lehetőség természetesen az volt, hogy összefognak és közösen indulnak a magyar pártok. Augusztusban le is ültek tárgyalni, majd hirtelen felálltak. A hírek akkor arról szóltak, hogy a Fidesz vétózta meg az együttműködést. Erre bizonyíték ugyan nincs, de például Kövér László többször azt nyilatkozta, hogy Bugár Bélát nem tekinti magyarnak (noha Bugár természetesen magyar, és pártjára, a Hídra is szinte kizárólag magyarok szavaznak).

Hónapokkal később egy hekkercsoport, az Igazság Ligája nyilvánosságra hozott több emailt, amiket állítólag Kubatov Gábor írt. Az egyiket az MKP választmányi elnökének. A levél hitelessége kétséges, mert

talán még Kubatov sem lehet annyira hülye,

hogy írásba adja, a Fidesz, illetve a budapesti kormány illegálisan finanszírozza egy másik ország politikai pártját, amiért cserébe a annak politikájába is beleszólást akar. (Bár Kubatov akadályozott már meg népszavazási kezdeményezést börtönviselt, bőrfejű verőemberekkel, szóval ki tudja.)

Itt a meg nem erősített hitelességű email:

date: 22.8. 2019, from: kubatov.gabor@fidesz.hu, to: orypeter72@gmail.com, subject: Bugárék
 
Szervusz, Péter!
 
Az elnök nagyon mérges. És őszintén szólva én sem értelek benneteket. Mi ez az egész az MKP - Híd tárgyalással? Mire föl ez a hirtelen nagy összeborulás? Azt hittem, egyszer és mindenkorra letettetek róla, hogy azokkal az árulókkal szövetkezzetek.
Talán nem volt elég a pénz és az energia amit belétek fektettünk?
Tudod, hogy mostanáig is megkaptatok tőlünk mindennemű anyagi támogatást, ez ezután is így lesz. Most tényleg azt akarjátok tőlünk, hogy támogassuk Bugárékat is csak azért, mert nem bíztok magatokban meg bennünk? Bugárt? Egy árulót?!
Tárgyaljatok Zsoltiékkal vagy bárkivel, de ne Bugárékkal
És lehetőleg igyekezzetek úgy kibújni ebből az egészből, hogy Bugár húzza a rövidebbet. Nekünk olyan pártra van szükségünk a pozsonyi parlamentben, amelyikre számítani lehet, nem pedig olyan balfaszra, mint Bugár.
Legyetek szívesek és gondolkodjatok el, mit nyerhetünk és mit veszíthetünk Bugárék által. Az MKP hithű szavazóit mindenképpen leveszítjük. Szóval gondoljátok meg, kivel szövetkeztek.
 
Üdvözlettel:
 
Kubatov Gábor
 
pártigazgató

De az MKP-nak még a fideszes vétó után sem kellett kétségbe esnie. Még annál is jobb lehetősége akadt, amint a Híddal való fúzió.

A tárgyalások megszakadásának hírére Igor Matovic ugyanis kitartó udvarlásba kezdett, hogy saját listájára csábítsa a Smerrel magát nem kompromittált (annál is inkább, mert parlamenten kívüli) MKP-t. Az az Igor Matovic, akinek pártja, az Olano (Egyszerű Emberek és Független Személyiségek) nagy fölénnyel nyerte a szombati választást, és várhatóan ő lesz Szlovákia következő szlovák miniszterelnöke.

Ezt akkor még természetesen nem lehetett tudni, de azt igen, hogy Matovic 14-15 képviselői helyet garantált, ha az MKP az Olanóval koalícióban (választási szövetségben) indul. Ez jelentős eredmény lehetett volna már önmagában is az addigi és mostani nulla mandátumhoz képest. Ráadásul - mint utóbb kiderült - ez komoly pozíciókat biztosított volna a következő kormányban.

Azonban ismét jött a budapesti (felcsúti) elutasítás. Matovic ugyanis a korrupt kormány leváltásával kampányolt, Orbán Viktor ellenben a Fidesz kongresszusáról, tavaly szeptemberben megüzente Pozsonyba:

Reméljük, Pellegrini miniszterelnök úr is sikerre vezeti csapatait a soron következő választáson.

Tehát hogy ő a maffiakormány győzelmének szurkol.

Szóval szó sem lehet a kormányváltó közös listáról. (Orbán a kampányban is kiállt Pellegrini mellett, elvitte Röszkére is, és együtt fényképezkedett vele (lásd a képet fent; Orbán mellett Pellegrini). El nem lehet képzelni, milyen hatást akart elérni ezzel. Ha saját - szlovákiai - népszerűségével akarta megtámogatni a Smert, akkor a terv nem érte el a célját.)

A szlovákiai magyar politikusok - ismerve az ország hangulatát - elhűlve hallották Obán Pellegrini melletti kiállását, de nem szálltak szembe a vezéri akarattal. Ugyanakkor ebből azt szűrték le, hogy akkor a Főni az etnikai politizálást támogatja, tehát mégiscsak Bugárékkal kell fuzionálni (mert külön-külön nincs esély a bejutásra, ez nyilvánvaló volt).

Októberben ismét leültek, meg is állapodtak, majd 3 nap múlva az MKP elnöksége elutasította a megállapodást. Ezt azzal indokolták, hogy a soktízezres támogatottságú Híd listája helyett inkább annak az Összefogás nevű pártnak a listáján indulnának, ami augusztusig nem is létezett. Mert csak. Mert ez a Fidesz kívánsága.

Így is történt:

  • MKP-Összefogás (MKÖ néven) 3,9 százalékot kapott, nem jutott a parlamentbe.
  • A Híd szintén kiesett, alig 2 százalékos eredménnyel.
  • Választási pártban közösen indulva ellenben bejutottak volna.
  • Az Olano pedig 25 százalékkal nyerte a választást, és a vezető kormánypárt lesz.

Az Egyszerű Emberek még a magyarlakta járásokban is taroltak. 13-ból 10-ben is megelőzték az MKP-t, egyszer pedig döntetlenközeli eredményt hoztak.

Orbánnak 2 célja volt: az etnikai magyar párt parlamentbe juttatása (amiért semmilyen magyarországi közpénzt nem sajnált), valamint a Pellegrini-kormány hatalomban tartása (alkalmasint az etnikai magyar párt segítségével). De egyik sem teljesült.

A felvidéki magyarok kb. 30 százaléka Matovic pártjára szavazott,

szembementek az orbáni akarattal,

többet ért nekik a (pozsonyi) korrupt kormány leváltása, mint az az etnikai párt parlamentbe juttatása vagy a budapesti (szintén korrupt) rezsim megmaradása.

Viszont a szlovmagyar politika semmit nem profitált abból, hogy a magyarok a kormányváltást támogatták. Két szék között a pad alá estek. Se parlamenti képviselet, se kormánytagság, 0 érdekvényesítő képesség a következő 4 évre, mert engedelmeskedtek Orbánnak, és a saját választóik érdekeit alárendelték a budapesti kormányénak.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5015499704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 06:51:56

@eszti.....: "Az Orbán kormány 2010 óta pénzeli az MKP-t. Ez nem elég hatalom? A párttámogatás kétes hátterű alapítványokon át csordogál."

Úristen, akkor ez a szlovák belügyekbe való beavatkozás sötét módon ugye?
Tájékoztatásként elmondom neked, hogy nálunk rengetegszer fedezték fel a szlovák titkosszolgálat keze nyomát és hivatalos szervek utalást is tettek rá, csak utána érthető okokból nyíltan nem forszírozták tovább! Az első nagyobb, a parlament kapujánál történt robbantás, utána az olajügyeknél felbukkanó szlovák szál, a legutóbbi, pedig a cigánygyilkosságoknál körvonalazódott!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 07:02:38

@chrisred: "Ebben a legkisebb tévedés az volt, hogy a Pravda már nem jelenik meg."

Hivatalosan 91-ben megszűnt. Eleve a komszomolszkaja becenevűt említetted, az meg már nincs, a szektásság is rád illik, ne másokat vádolj vele, aki ilyen szarba kapaszkodik úgy, hogy a baromságát védje, az a szektás!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 07:12:09

@eszti.....: "Teljesen eltorzítja az erővonalakat. Amennyiben egy politikai párt 2 cikluson keresztül nem jut be a parlamentbe, akkor vagy meg kell újulniuk, vagy törvényszerűen szétesnek."

Már leírtam hogy mit gondolok erről, vagy őket támogatja, vagy senkit, nyilván látja hogy szarok, de nincs más és a kapcsolatokat jobb fenntartani, mint később a nulláról indulni!
És hát ugye, a szar pártok támogatása.....khm, pont ugyanaz a cipő a magyar ellenzék is, szerintem Sorosnak, meg a libsi háttérbiznisz hatalomnak tele lehet a fasza Gyurcsányékkal, meg a momentumos ribancokkal, de egyenlőre csak ők vannak!

István Tamasi 2020.03.03. 07:18:48

Suttyó Ondó nagyon fel tud háborodni hogy ne szóljanak bele Magyarország belügyeibe, de ő folyamatosan beavatkozik más országok belügyeibe.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.03. 07:42:47

@Tényelek: "ma már nem állítják, hogy Romániában csak románok élnek"

Ezt ugyan nem állítják, de ettől függetlenül a Momentum pl. a helyi magyar pártok helyett a jó öreg Dacian Cioloș-sal barátkozgat az európai parlamentben (mondjuk a rajongás kissé egyoldalúnak tűnik, Dacian kevésbé tűnt vidámnak tőle), lelkük rajta.
888.hu/kinyilott-a-pitypang/roman-magyargyulolovel-fotozkodott-a-momentumos-cseh-katalin-4188518/

A 23 millió román meg a hülye ballibbant kampányszöveg volt.

Ami viszont a konkrétumokat illeti, az utóbbi néhány népszámlálás (pl. 2011-ben is) Szatmárnémetiben román többséget mért, és bár ennek a pontosságáról nincs mindenki meggyőződve, a különbség némileg nagyobb annál, hogy a kérdezőbiztosok manipulációjával, torzítással lehessen magyarázni. Ennek ellenére 2016-ban RMDSZ-es polgármester nyerte el a városvezetői megbízást a helyi választáson.

És persze ettől még Erdélyben + a Partiumban nyilván vannak magyar többségű városok a román-magyar határ közelében (pl. Nagykároly, Nagyszalonta) és Székelyföldön is (pl. Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely); de nem tudok arról, hogy ezekben (jelenleg) román lenne a polgármester. (De ahogy írtam, nem zárom ki, hogy van ilyen, csak nem hallottam róla.)

chrisred 2020.03.03. 07:59:32

@Grimbusz Makszimusz: Te viszont csak Pravdát írtál, és én arra reagáltam. A szekták tekintetében meg először a saját szemedből piszkáld ki a gerendát, a többi pártfanatikussal együtt.

Toportyán Zsóti 2020.03.03. 08:14:35

@Tényelek: Liberálbolsevikozás mutassa szellemi kapacitáspd,csak kinevetteted fajtád,következő bukta még nagyobb lesz fajtád miatt.index.hu/tudomany/til/2015/10/13/miert_hiszik_azt_a_hulyek_hogy_ok_okosak/

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.03. 09:11:43

@Toportyán Zsóti:
"Liberálbolsevikozás mutassa szellemi kapacitáspd,csak kinevetteted fajtád,következő bukta még nagyobb lesz fajtád miatt."

Így tovább!! Végre a roma kisebbség is hallatja a hangját eme blog hasábjain!!! Mi veletek vagyunk, s legyőzzük a rasszista rezsimet ami elvett tőletek mindent ami JÁR!!!!
22-ben jön a #momentum vele együtt a "pénzespostás"!!!

6.Lenin 2020.03.03. 09:15:57

@chrisred:

"Aki szerint a történelemben oldalak vannak, azok már eleve torz szemlélettel közelítik meg. "

Na igen, ezt a hülyék be is veszik, ugye? Egyféleképpen leírt történelmet tanítanak.

Ennyire hülyének még én sem gondoltalak. Magadról meg olyan véleményed lehet, amit csak akarsz.

Apropó Szlovákia. Olvastál már szlovák történelemkönyvet, vagy a történelmükkel foglalkozó könyvet? Ha igen, nem írnál ekkora marhaságokat.

6.Lenin 2020.03.03. 09:24:40

@eszti.....:

200-ben leváltották a velejéig korrupt fideszes kormányt a szoclibek. aztán 2010-ben buktak egy óriásit, csődtömeget hagyva maguk után.
Esztikém, ilyenek a választók, hisznek a mesékben.

De, B+, te másokért bezzegesztél, nem egy bevándorlás ellenes jobboldali pártért. Gyorsan váltasz elvet (van ilyened?)

chrisred 2020.03.03. 09:28:52

@6.Lenin: "Egyféleképpen leírt történelmet tanítanak."

Mármint azok, akik oldalakban gondolkodnak. Vannak a jók meg a rosszak, ugye, mint a hollywoodi filmekben.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 09:39:41

@István Tamasi: "Suttyó Ondó nagyon fel tud háborodni hogy ne szóljanak bele Magyarország belügyeibe, de ő folyamatosan beavatkozik más országok belügyeibe."

Szerintem is többet kellene foglalkozni a saját belügyeinkkel és lerendezni a hozzád hasonlókat, amíg nem csináltok még egy Tanácsköztársaságot!

6.Lenin 2020.03.03. 09:40:06

@chrisred:

Hát persze a jók írták a Dicsőséges Tanácsköztársaság történetét, meg a Madarak és Fák napjáról (márc. 15-én).
Nézd, én már régen tudom, hogy egy seggfej vagy, nem kell reklámoznod nekem.

Szerinted ugyanazt a történelmet írja az index, amit az origó, vagy a 444, és a 888.
Te melyiket olvasod? Vagy az utódait melyikből fognak tájékozódni?

A sok hülye magyar védte az országot, nemhogy eladták volna jó pénzért, állapítja majd meg az unokád, miután elolvasta a facebook aktuális híreit.
Nincsenek oldalak, B+, csak mióta ember él a Földön, nagy marha vagy te fiam.

imi60 2020.03.03. 09:40:21

röviden:Ha valaki orbánnal fotózkodik a választás előtt az megbukott.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 09:45:46

Itt a vírus, jönnek a migránsok, a faszszopó EU meg még mindig nyomja a libsi műsorát, mert VIZSGÁLJÁK a magyar tranzitzóna bezárásának a jogszerűségét!
Engedjük be a sáskákat, mert nehogy vétsünk a jogszerűség ellen!
Ki kéne lépni az EU-ból sürgősen, rohanjanak a vesztükbe nélkülünk, ilyen idiótákat én még nem láttam, mindegyik EU-s gazembert fel kéne kötni!
Mindeközben a görögök 15500 határsértési kísérletet hiúsítottak meg, ezek meg vizsgálgatnak!

István Tamasi 2020.03.03. 09:50:35

@Grimbusz Makszimusz:
Látom, te már többet foglalkozol suttyó ondó ánuszának belügyeivel mint a valósággal

István Tamasi 2020.03.03. 09:56:17

@6.Lenin:
Hát persze, a Dicsőséges Tanácsköztársaság fegyverrel védte hazánkat a feldarabolási szándék ellen (sajnos sikertelenül) miközben a nemzettyek által sztárolt székelyek - székely hadosztály - elárult minket és átállt a románokhoz.

chrisred 2020.03.03. 09:58:18

@6.Lenin: A saját egyszerű világlátásodat reklámozod, és azt akarod eladni örökös igazságként. Olyan ez, mint a színvakság. Én a magyar társadalmat színpompás szőttesnek látom, te meg csak vöröset és fehéret vélsz felfedezni benne. Sajnos, ez a szegényes látásmód hajlamossá tesz arra, hogy bárki megvezessen téged pár szavas jelszavak folyamatos sulykolásával.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 09:59:28

@chrisred: Te viszont csak Pravdát írtál, és én arra reagáltam.......................

Komszomolszkaja Pravdát írtam, ahogy te is! Most mattot adtál különben, mert nem tudom eldönteni, hogy ilyen arcátlanul hazudsz, vagy csak ennyire hülye vagy! Görgess vissza és látni fogod, hogy NEM CSAK Pravdát írtam!

6.Lenin 2020.03.03. 10:11:33

@chrisred:

Nekem 1xű a világlátásom? Miért is? Mert nem veszek be mindent egyik oldalról sem?

B+, azért mert én a Fideszt támogatom most, mert nincs jobb, te ebböl azt szűröd le, hogy én mindent elhiszek nekik, vagy minden fideszesnek?
Te tényleg seggfej lehetsz élősúlyban.

Te látod színes szőttesnek, és közben EGY oldal "igazságát" véded 1000-el. B+!

chrisred 2020.03.03. 10:19:11

@6.Lenin: Fogalmam sincs, mit hiszel, csak ne hazudj arról, hogy én bármelyik "oldalt" különbnek tartom a másiknál. Az te vagy. Én folyamatosan azt írom, hogy ezek a te úgynevezett "oldalaid" nem képviselik a magyar társadalmat, tulajdonképpen saját magukon kívül senkit nem képviselnek.

6.Lenin 2020.03.03. 10:35:02

@chrisred:

Létezik egy olyan hely a világon, ahol valakik, mindenkit képviselnek? Van egy "elfogadott" módszer, ahol a választók valakiket megbíznak, hogy képviseljék őket, NEM MINDENKIT SZEMÉLYESEN AZ EGYÉNI ÉRDEKEIT figyelembe véve,. Ilyen nem létezhet sehol.

Az, hogy ezt az "elfogadott" módszert 1esek csak akkor tartják elfogadhatónak, ha őket választják, az egy másik kérdés. De akkor maradnak olyanok, akiket nem képvisel senki.
Te azt az oldalt véded, akik pontosan így gondolkodnak.
Én meg azt mondom, hogy azokat fogadom el-jobb hiányában-akik közelebb vannak az én elképzeléseimhez, mőg ha nem is mindenben.
Ezért vannak a választások. Azt vagy elfogadjuk, vagy nem, de akkor kellene mutatni helyette jobbat, és nem csak pofázni valamiről, ami nem is létezhet.

chrisred 2020.03.03. 10:53:05

@6.Lenin: Tovább folytatod a hazugságot, hogy én az oldalaid közül bármelyiket is védeném. Ismétlem, azok közé tartozom, akiket nem képvisel senki, pedig az oldalaid mindegyike azt állítja, hogy képviselni akar. Én meg mindegyikről tudom, hogy hazudnak.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 10:57:51

@István Tamasi: Neked az ánusz a kedvenc testrésed, hogy állandóan azt emlegeted?
LMBTQánuszfixációs mániákus depressziós mongolidióta!

chrisred 2020.03.03. 10:59:23

@6.Lenin: "Azt vagy elfogadjuk, vagy nem, de akkor kellene mutatni helyette jobbat, és nem csak pofázni valamiről, ami nem is létezhet."

Előbb-utóbb mindig itt kötünk ki, a rögeszméd, hogy mindenkinek kötelessége választania az oldalaid közül egyet. Mert ha nem, akkor irgumburgum, égszakadás, földindulás, fejünkön egy nagy koppanás. Én meg azt mondom, előbb takarítsuk el a pártállam itt maradt kontraszelektált hordalékát (vagyis az "oldalakat"), és utána lehet normális közéletről beszélni.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 11:00:31

@chrisred: Azt írtad, hogy termék...................

Az előbb még azt állítottad, hogy Pravdát írtam.

Chiccbp 2020.03.03. 11:05:29

azért jó érzés a tudat, hogy van, ami nem változik.

pl a b1 melósai sosem fogják megérteni, hogy kétféle ember szavaz a fideszre: az egyik hívő, a másik meg jobb híján. és amíg nincs jobb, addig marad is a fidesz. márpedig jobb a kanyarban sincs. Fletó szépen leszalámizza az ellenzéket, de ettől nem lesztek többen.

György Csaba Nagy 2020.03.03. 11:09:15

@Szergej Szergejevics Szergejev: Piszokul gondolatszegény vagy, narancsos csúsztatásokból tákolt érvkészletedet páran már kikezdték, ezért könnyű a dolgom. A cél a parlamentbeli magyar képviselet lett volna, mert ott lehet érdekérvényesíteni. Ez nem jött össze, magától értetődő okból: a pesti döntéshozó rosszul mérte fel, milyen erős a gyűlölet a hozzá hasonlóan korrupt maffiapárttal szemben, s így utasította az MKP-t. Eredmény: nincs magyar képviselet, először Szlovákiában. A hiba belátása helyett van körkörös bűnbakkeresés.
Bugánt árulónak tekinteni elmebaj. Interetnikus útkeresés a gyűlölködés jó alternatívája. Pártja sikeresebb volt az MKP-nél eddig, most elkövették azt a hibát, hogy nem léptek ki a bűnös koalícióból. A jövő ismeretlen, meglehet, a kinti magyaroknak vonzóbb marad az interetnikus út, mint a pesti szatellitpárt.

chrisred 2020.03.03. 11:10:46

@Grimbusz Makszimusz: Nem. Azt írtam, tévedés azt állítani, hogy a Pravda megszűnt, erre azt válaszoktad, hogy én viszont a komszomolszkaját emlegettem. Mivel te vetetted fel a különbséget, neked illene meg is magyarázni.

6.Lenin 2020.03.03. 11:18:03

@chrisred:

Te egy álmodozó Fasz vagy. Amiről te álmodozol, az csak a mesében létezik. Többet kéne emberek közé járnod, hogy megismerd őket, milyenek is valójában.

Kikkel szeretnél te eltakarítani, és kiket is is? Az unokákkal, a nagypapákat, nagymamákat? És miért is? Talán, hogy az unokák ugyanott folytassák, ahol megtanulták a nagypapáktól, nagymamáktól, csak esetleg más nevet adva a gyereknek?

Az unokám mutatot egy sorozatot, azzal ma megjegyzéssel, hogy az évezredek alatt semmi sem változik, csak a ruházat, és a lakás, ahol az ember lakik, a többi marad mindig.

www.youtube.com/watch?v=yk7zi5xIqgY&list=PLGWfppIx1sHZS54KxWPzMaqcCuRFOK9sU

26 rész, érdemes végignézni, az elejétől. Aztán jöhetsz a meséiddel.

Muhammad Balfas 2020.03.03. 11:20:26

@István Tamasi: "Suttyó Ondó" Az nem a Gréczy? :)

chrisred 2020.03.03. 11:32:15

@6.Lenin: Te meg egy összevissza beszélő fasz vagy. Mit hordasz itt össze mindenfélét nagyapákról vagy unokákról?

István Tamasi 2020.03.03. 11:48:28

@Grimbusz Makszimusz:
Annyiban emlegetem a csúti suttyó ánuszát, hogy te rendszeresen abban tanyázol és csak ott vagy megtalálható.

István Tamasi 2020.03.03. 11:50:21

@Muhammad Balfas:
Pontosan tudod, -csak természetes okból adod a hülyét hisz az is vagy - hogy a csüngőhasú suttyó közismert beceneve ondó viktor.

6.Lenin 2020.03.03. 12:59:44

@chrisred:

Kikkel is szeretnéd kisöpörni a régieket?

A momentumos faszkalapokkal, akiknek a nagypapája, nagymamája komcsi gyilkosok voltak?
Vagy a mama papa libsi tolvajok?

Te mondod nekem, hogy össze- vissza beszélek? Te meg azt sem érted, amit te írsz.

Muhammad Balfas 2020.03.03. 13:15:46

@6.Lenin: Azt hogy nevezik, amikor a kiseprűzöttek és utódaik akarnak sepregetni?

morph on deer 2020.03.03. 13:34:09

@Grimbusz Makszimusz:
” Ki kéne lépni az EU-ból sürgősen, rohanjanak a vesztükbe nélkülünk, ilyen idiótákat én még nem láttam, mindegyik EU-s gazembert fel kéne kötni!”

Talán ehhez előbb a gatyánkat kéne felkötni, nem gondolod?
Az csak egy dolog, hogy a “szárnyaló” gazdaságunk azonnal előadna egy helyből hátra szaltót, gondolj csak a hirtelen belépő vámokra, de gondolj arra az elképesztő sikerre, amit ez a lépés a határon túli magyarok körében kiváltana!
Úgy dobnák el a magyar útleveleket mint a szél, mivel azonnal egy sereg vízum meg sorban állás jár majd vele, “a nemzet nagyobb dicsőségére”!
A bolondnak is megéri, nem?

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.03. 13:41:13

Basszátok meg, kicsit leszartam az ülőkét. Hátha nem veszik észre.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.03. 13:44:59

@morph on deer: Baszhatod a vámokat, meg a vízum mentességet, ha ezek az eu-s balfaszok tönkretesznek mindent!

morph on deer 2020.03.03. 14:28:20

@Grimbusz Makszimusz: mi mindent tesznek tönkre, aranycsillag?

morpho 2020.03.03. 14:30:05

@Muhammad Balfas: "Azt hogy nevezik, amikor a kiseprűzöttek és utódaik akarnak sepregetni?"

Segítek. Fidesz kormány.

morpho 2020.03.03. 14:31:21

@morph on deer: Hát mindent. Nem ismered a szót?

illaim 2020.03.03. 15:02:25

Végig olvastam a beírásokat, az a megállapításom, az ide irkáló fidess SA trolljait valami speciális állatfarmon tenyésztették ki, mert a Homo Sapiens sapiens még korai fejlődési stádiumában sem lehetett ennyire hülye! Ezeknek a trolloknak az őseit nem a fejlődés hozta le a fáról, hanem a gravitáció, és ahhoz is hülyék voltak, hogy vissza tudjanak mászni! LOL

2020.03.03. 15:04:24

@eszti.....:

A libbant elvbarátaid merültek tanerő........mehetsz sírni az egybites szexmániás vén hülye nyugger blogjára.

Muhammad Balfas 2020.03.03. 15:56:29

@morpho: Sokkal inkább: Momentum..Politikai előképük az Szdsz a 2010-es valódi rendszerváltáskor lett kiseprűzve.Láthatóan nem tetszik nekik..

eszti..... 2020.03.03. 17:03:03

@Bandita szomszédja:

3 liberális párt indult a választásokon. Ebből kettő bejutott, valószínűleg a kormánykoalíció tagja is lesz a Salvini frakcióbeli Kollárral együtt. Vajon miért kellene sírnom? :D

eszti..... 2020.03.03. 17:18:51

@6.Lenin:

Ha bezzegeltem is csak azért, mert Szlovákiában másként intézik a dolgokat.
Nézd csak meg! A győztes párt - ami valóban bevándorlásellenes- listavezetője egy civil aktivista. Befutó helyeken 5.,6., 11., 16., 20, 21, 31. stb. különböző NGO-k civil aktivistái szerepelnek. Vagyis a bevándorlásellenes jobboldali pártot "sorosista ügynökök" fogják képviselni a parlamentben.
Na, ezt add össze! ::D
A párt politikusai a 141. helytől lefelé találhatóak a listán, a pártelnök volt az utolsó- 150.

morpho 2020.03.03. 17:23:38

@Muhammad Balfas: Az a helyzet, hogy 30 év előnyük van az Orbán brigáddal szemben. Az szdsz-t meg kár belekeverni. Semmi köze hozzá. Ráadásul egyetlen párttitkár vagy kisztitkár sincs köztük. Sőt, Európához is több közük van, mint Kövér Lászlónak. Sokkal több. Mondjuk ez nem túl nehéz. :)) Ez rossz példa. Az orbángárda a 30 éve elnök vezetőjével sajnos sokkal jobb.

6.Lenin 2020.03.03. 17:32:28

@eszti.....:

A Kotleba simán bejutott. A progresszívek nem. Most ez volt a divat bezzegéknél, majd holnap.....kitudja. Csak jól oda kell figyelni a széljárásra. Ebben tuti jobbak.

morph on deer 2020.03.03. 17:39:26

@morph on deer :
Kösz a segítséget, de megy nekem ez egyedül is!

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.03. 17:43:35

@György Csaba Nagy: "A cél a parlamentbeli magyar képviselet lett volna, mert ott lehet érdekérvényesíteni."

Ez egy fontos cél (lett volna), de nem olyan, aminek minden mást alá lehet rendelni.

Egy párt szavazói, szimlatizánsai, amellett, hogy szurkolnak a kedvenceik bejutásának, azért azt sem feltétlenül nézik jó szemmel, ha az ördöggel is alkut kötnek az érvényesülés érdekében.

Egy párt elvei, "arca", hitelessége hosszú távon többet ér annál, hogy (történelmi időtávban) "pillanatnyi" hatalmi érdekek miatt egyszerűen feladható legyen.

"Eredmény: nincs magyar képviselet, először Szlovákiában"

Igazán eddig sem volt, hiszen a Híd nem "magyar", hanem vegyes párt, soraiban szlovák nemzetiségű politikusokkal (pl. Rudolf Chmel), megalkuvó, pardon, "interetnikus" programmal. Ennek ellenére persze szinte kizárólag ugyanarra a szavazóbázisra (a szlovákiai magyarságra; bár köztük inkább az "asszimiláns" karakterekre") építve, mint korábban az MKP. Ahonnét ugye az alapítók jöttek, miután Bugárt leváltották az MKP éléről.

Számomra a Híd sosem volt egyéb (és a közös lista sem lett volna az), mint az örök szarkavaró Bugár (átmenetileg eredményes) kísérlete a saját politikai hatalma átmentésére az MKP-elnöksége utáni időszakban.

Az tény, hogy a parlamentből való kimaradás sikernek nem tekinthető – az MKP-nek nem sikerült meggyőznie a szlovákiai magyarság elegendően nagy hányadát arról, hogy ők lehetnek képesek (ők képesek lehetnek) az ő nemzetiségi érdekeik hatékony képviseletére. Szerintem az is hiba volt (és erodálta a hitelességüket), hogy egyáltalán fontolgatták a Híddal való "összefekvést".

Ebből persze nekik is tanulniuk kell, de a most a Hídra szavazó magyaroknak is fel kell ismerniük, hogy hibáztak, amikor a bukott Bugárra szavaztak. Ha mindenki levonja a szükséges következtetéseket, akkor ez a sajnálatos helyzet legközelebb remélhetőleg nem ismétlődhet meg.

György Csaba Nagy 2020.03.03. 18:08:21

@Szergej Szergejevics Szergejev: A politika, és egyáltalán, a társadalmi élet legerősebb elve az önrendelkezés, azaz hogy az adott közösség döntse el, hogy akar élni, kik legyenek a képviselői, akik akarata érvényesítését elősegítik. Itt a szlovákiai magyarság önrendelkezett. Eddigi fő képviselői, a Híd elkövetett egy nagy szövetségválasztási hibát, ami miatt szavazói nagy része büntetett. De ezek a szavazók nem pártoltak át az MKP-hoz, gyakorlatilag egy sem. Ez tömegjelenség, aminek oka volt. Sztem az, hogy úgy tartják, az MKP nem alkalmas érdekeik képviseletére, mert Orbán által fizetett és mozgatott csicska. Bárhogy próbálod csűrni-csavarni a dolgot, a tények ezt igazolják. Szebb jövőről lehet fantáziálni, de az akkor válhat valósággá, ha Orbán feladja ártalmas ambícióit, hagyja az MKP-t és a Hidat maguk választotta módon politizálni, szövetségben vagy ahogy akarják, mert Orbán nem kell a kinti magyaroknak.

nincs1itt 2020.03.03. 18:43:16

@morph on deer: nagyon meglepődnék, ha végre valamit eredeti nyelven is elolvasna szerjózsef, mert a tájékozódás a világban magyar és trágár nyelvismerettel, kicsit korlátozott...

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.03.03. 18:53:17

JÁTÉK !!! JÁTÉK !!! JÁTÉK !!!

"Ön szerint melyik megyében szűnik meg a Jobbik legközelebb???

Aki megtippeli elsőként kommentben, hogy melyik megyei Jobbik szervezet szűnik meg legközelebb, az kap tőlünk egy nagyon szép Nagy-Magyarországos kulcstartót!"
Részletek és játék a mindenszo.hu-n:
b1.blog.hu/2020/03/02/igy_nyirta_ki_orban_viktor_a_szlovakiai_magyarok_parlamenti_kepviseletet

FIGYELEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CSAK A MINDENSZÓRA KÜLDÖTT KOMMENTTEL LEHET RÉSZT VENNI A JÁTÉKBAN !!!

eszti..... 2020.03.03. 18:54:20

@6.Lenin:

Széljárás? Hat nagy ellenzéki pártnak volt esélye bejutni a parlamentbe, ebből öt megugrotta a küszöböt. A PS sikertelen szereplése mindenki számára meglepetés volt.
De a parlamenti választások már csak ilyenek.
Valaki bejut, valaki nem....

Hova fogják elásni KariGerit?! 2020.03.03. 18:56:18

FOGY A LEVEGŐ A BÖRTÖNBIZNISZES ÜGYVÉD KÖRÜL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Magyar Györgynek nincs helye a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítványban – közölte a Fidesz keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: a Fidesz-KDNP arra kéri Őrsi Gergely polgármestert, hogy hívja vissza Magyar Györgyöt a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéből.

Hozzátették, hogy az ügyvédről nemrég derült ki, hogy a börtönbiznisz egyik legnagyobb nyerészkedője, 419 kártérítési pert indított a bűnözők nevében a magyar állam ellen, és mintegy félmilliárd forint sikerdíjat tett zsebre ebből. A börtönbiznisz joggal való visszaélés, a bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár – fogalmaztak.

Magyar György hiteltelen és méltatlan arra, hogy a II. kerületben élők közbiztonsági ügyeit intézze – áll a kommünikében."
mindenszo.hu/fogy-a-levego-a-bortonbizniszes-ugyved-korul-magyar-gyorgynek-nincs-helye-a-ii-keruleti-kozbiztonsagi-alapitvanyban/

ÍGY VAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TAKARODJON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muhammad Balfas 2020.03.03. 19:10:08

@morpho: Ugyanúgy internacionalisták, mint Kun Béla , Szamuely , Demszky vagy Magyar Bálint..Next generation..:)

2020.03.03. 19:13:59

@eszti.....:

Szóval tanerő. A tótoknál sincs több libbant hülye, téged is beleértve, mint Magyarországon. Ez a lényeg. Jogosan igénylitek az örök ellenzéki címet.

alöksz róz 2020.03.03. 19:18:24

@chrisred: nem beszélem meg szabó dezsővel.
a kategorikus faszság kivételével egyéb bölcs hozzáfűznivalód gondolom nincs.

eszti..... 2020.03.03. 19:18:59

@Bandita szomszédja:

Aludj el szépen, kis Balázs! :D
Teljesen felesleges ezzel a beszűkült matrával magyarázni a Magyarországon kívüli történéseket.

alöksz róz 2020.03.03. 19:20:36

@chrisred: mibe hogy tanár vagy

csak ez itt nem az iskola meg nem a tananyag :-)

2020.03.03. 19:24:04

@eszti.....:

Aztán az hogyan van tótországi tanerő, hogy te telepofával magyarázod a tótországon kívüli, konkrétan magyarországi eseményeket, a degenerált, szenilis, baszatlan vén hülye picsa guma blogján?

alöksz róz 2020.03.03. 19:33:34

@Bandita szomszédja: á, nem olyan sokat ír ide
általában 1-2 nap folyamatos megaláztatás után egy időre eltűnik
erőt gyűjt, aztán jön mint a vaklégy, kopog az üvegen

morpho 2020.03.03. 23:02:25

@Muhammad Balfas: Forma 1-et birod? BL meccset?

morph on deer 2020.03.03. 23:19:22

@illaim:
“ nem a fejlődés hozta le a fáról, hanem a gravitáció”
:)))
Hatalmas! És még igaznak is tűnik! :D

morph on deer 2020.03.03. 23:23:20

@Szergej Szergejevics Szergejev:
“ Egy párt elvei, "arca", hitelessége hosszú távon többet ér annál, hogy (történelmi időtávban) "pillanatnyi" hatalmi érdekek miatt egyszerűen feladható legyen.”

Tiszteletre méltó elv!

Ezt azért majd ne felejtsd el orbán tudomására is hozni a legközelebbi szeánszon, mert a jelek szerint még soha nem hallott róla!
Előre is köszönöm!

chrisred 2020.03.04. 05:12:04

@6.Lenin: Megint te keversz ide mindenféle butaságot, aztán nekem tulajdonítod. Hogy kerülnek ide a momentumosok?

2020.03.04. 08:07:19

@Toportyán Zsóti: Az ön helyében ezen elgondolkodnék:
Dunning-Kruger-effektus:
„Azok, akikek a Dunning-Kruger-effektus jellemzői megmutatkoznak, a mentális egészség területén dolgozók nyelvével érve rossz intuícióik vannak" – dr. Paul Hokemeyer, klinikai és tanácsadó pszichoterapeuta.
„Sokkal valószínűbb, hogy másokban látjuk meg, mint hogy pontosan azonosítsuk magunkban" – Dr. Kruger.

2020.03.04. 08:35:10

@eszti.....:
Magyarországon átlagosan 55-60.000 között van a civilszervezetek /NGO/ száma, amiből csak nagyjából 3-400 Soros vagy egyéb ultraliberális eszméket valló van köztük.
Ezért több, mint megalázó a normális civilszervezetek számára, ha magát a szót a közösségellenes patkányok gyülekezetével azonosítjuk, még akkor is, ha a Soros szervezetek kapják az összes külső támogatás harmadát, egyes években akár a felét is.
A lényeg, hogy a civil szó nem azt jelenti, hogy Soros vagy Norvég alapon működő műközösségi szervezet, nem szabad összekeverni!

6.Lenin 2020.03.04. 09:05:06

@chrisred:

Akkor írd már le végre nyíltan, hogy kikkel is képzeled el Mo-on a régi rendszer híveinek a kisöprését, és fejezd már az üres, semmitmondó hablatyolást.

Hozatnál Kínából aranyos kicsi, olcsó takarítókat? És utána? Kik irányítanák tovább az országot?
Valszeg neked fingod sincs egy ország működtetéséről. Üres süket duma, amit itt löx.

Muhammad Balfas 2020.03.04. 10:31:36

@morpho: Lényegi kérdéseket feszegetsz..

Muhammad Balfas 2020.03.04. 11:23:15

@chrisred: Fegyőr nagyapja Nógrád megyei első titkár volt..

Eltiltott Vélemény 2020.03.04. 12:45:39

@chrisred: " ... előbb takarítsuk el a pártállam itt maradt kontraszelektált hordalékát (vagyis az "oldalakat") ... "

Csak az a baj, hogy aki az eltakarításra önként jelentkezik, az gyakorlatilag ennek a hordaléknak a tagja, vagy leszármazottja. Elég kínosnak tartom, hogy a Csuti Napóleon kisztitkár volt, és a faterja kitudja hogyan gazdagodott meg vala, de az mégkínosabb, hogy az egyik legnagyobb ellenfele a Szemkilövető Kurcsány - aki szintén kiszvezető volt, és most a dákópártot fémjelzi, pártállami vagyonból lett milliárdokon csücsül az EP képviselő nejével egyetemben.

Ezek ne takarítsanak el semmit, mert abból csak újabb szemkilövetés lesz.

6.Lenin 2020.03.04. 13:27:35

@Kitiltott Vélemény:

Miként is lehetne bárkit is elzavarni/leváltani, ha mindig lesz néhány százezer, millió szavazó, akik visszaszavazzák a kedvenceiket.

Nem kéne őket visszahozni, de akkor kik is irányítanának? Itt csak az idő jöhet számításba, néhány generációnak kell jönnie, akik már semmit nem tudnak a régiekről, és kezdhetnek mindent elölről, ismét oda jutva, ahol az ősök valamikor abbahagyták.

Valami kis változás lesz, mások basznak át, másokat, de azt már ők újnak hiszik.

eszti..... 2020.03.04. 16:50:12

@Tényelek:

Szlovákiában nem tartják számon, kik is a "sorosbérenc" civil szervezetek.
Láthatod! A választások győztese, a jobboldali bevándorlásellenes párt a liberális pártokkal is koalícióra lépne.
" Ha a PS-Spolu választási panaszt nyújtana be, és sikerrel járna, Matovič üdvözölné a pártot a parlamentben. „Ha végül kiderül, hogy 1000 szavazattal többet kaptak, és bekerültek a parlamentbe, az ajtók nyitva lesznek számukra, csatlakozhatnak hozzánk” – válaszolta."
www.bumm.sk/belfold/2020/03/04/matovic-a-valasztasi-eredmenyek-fenyeben-tekint-a-leendo-kabinet-varhato-tagjaira

Itt kissé más a helyzet, mint Magyarországon.

alöksz róz 2020.03.04. 17:35:41

@eszti.....: azt itt magyarországon elvtelenségnek mondják, ha mindegy neki kivel, csak hatalmon legyen

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.04. 19:17:42

@6.Lenin: Ööö.először is:Honnan származol?
A másik.hogyan beszélhetsz elvekről,ha egy olyan pártra szavazol amely eleve az elvtelenségre épül.

eszti..... 2020.03.04. 20:12:47

@alöksz róz:

mindegy kivel- na, nem egészen. úgy futottak neki a választásoknak, hogy világossá tették, a szélsőjobbal és a volt kormányzópárttal nem állnak össze.
de mondok jobbat is! a leendő miniszterelnök az oknyomozó újságírókra bízza miniszterei ellenőrzését. az állami kasszából évi 10 millió eurós tőkével létrehoznak egy alapítványt, amely támogatja munkájukat.
lesz korrupcióellenes ügyészség is. és ezt mindenki jóváhagyta.

eszti..... 2020.03.04. 20:14:59

@Bandita szomszédja:

vagy normális módon kezeljük a dolgokat. csak nézőpont kérdése....

Muhammad Balfas 2020.03.04. 20:22:04

@alöksz róz: Igen , ilyen a Gyurcsány- Jakab páros..Utóbbinál eleve nem értem, hogyha tudta, hogy a dédszüleit Auschwitzba hurcolták, akkor miért is lépett be a Jobbikba annak idején..?

alöksz róz 2020.03.04. 20:42:34

@eszti.....: "miniszterelnök az oknyomozó újságírókra bízza miniszterei ellenőrzését" - ez nálunk is így van

eszti..... 2020.03.04. 20:44:34

@alöksz róz:

végre valamibe nem kötsz bele!

6.Lenin 2020.03.04. 20:44:35

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hol, melyik párt épül elvekre? Mi az az elv? Lóbetegség? Vagy amit te , vagy más annak hisz? Ne bassz!

alöksz róz 2020.03.04. 20:45:15

@Muhammad Balfas: hogy belülről bomlassza
és be is jött neki, látod

régen is így csinálták

6.Lenin 2020.03.04. 20:50:11

@eszti.....:

"oknyomozó újságírókra bízza miniszterei ellenőrzését. az állami kasszából évi 10 millió eurós tőkével létrehoznak egy alapítványt, amely támogatja munkájukat.
lesz korrupcióellenes ügyészség is. és ezt mindenki jóváhagyta. "

És nyilván mindenki úgy fog oknyomozni, hogy ő is kapjon majd ebből a pénzből, és ne ólmot a fejébe, ha rosszul oknyomoz (véletlenül). És nyilván egy korrupt ügyesz lesz a korrupcióellenes ügyészség főnöke (mint az eu-ban). Ti benyaltok még ilyesmiket?
Bezzegéknél akkor megy az agymosás ezerrel.

Muhammad Balfas 2020.03.04. 20:55:05

@alöksz róz: És pont egy zsidó gyereket találtak erre a feladatra? Kb. mintha egy négerrel akarnák bomlasztani a Ku-Klux Klánt..:)

eszti..... 2020.03.04. 21:03:20

@6.Lenin:

Volt nemzeti konzultáció a közösségi oldalakon, azok alkotják a tervezet magját. Az lenne az agymosás?
Korrupt ügyészekből jelenleg hiány van, többségüket felfüggesztették. de volt, aki önként nyugdíjba vonult. Nemsokára kezdődik a volt korrupt főügyész pere.
Míg az újak korrumpálódnak, az minimum 2 év.

"Ti benyaltok még ilyesmiket?" A 2010-es magyarországi kampányban is kiemelt helyen szerepelt az elszámoltatás, azt is sokan "benyalták".

Várj az ítélkezéssel néhány évet! Meglátjuk, mi lesz az ígéretekből.

alöksz róz 2020.03.04. 21:11:13

@Muhammad Balfas: hát nem olyan.
fején nem látszik, a faszát pedig nem mutogatta
még
lehet má nem áll messze ettől
mindenesetre bevált régi módszer ez
régen se látszott az mszmp-be külső jegyekből ki ment oda szocializmust építeni vagy bomlasztani

6.Lenin 2020.03.04. 21:21:04

@eszti.....:

Mindig, mindenhol így indul, aztán....

A népek megdöntik a rendszert, aztán kimennek az utcára. és hangosan ordibálnak, hogy : munkát, kenyeret, vesszen a zsarnok. Már vagy jó néhány ezer éve bevett szokás ez.
A vak is kíváncsi volt a moziban, hogy mi lesz a film vége, majd meglátjuk mondta, amikor jegyet vett.

Miért szoktak bukni a kormányok? Mert elfelejtik, hogy mit is ígértek. kinek mekkora az emlékező tehetsége, addig marad, de.....van egy népi bölcsesség, a kutya is a jó dolgában veszik meg, vagyis van az embereknek egy olyan tulajdonságuk, hogy akkor is buktatnak, mikor nem kéne(nagyon ezzel foglalkozni, de a jó is egyszer már rossznak tűnhet). Lásd Bp.
Én nem ítélkezem, és nekem nem olyan fontos, hogy bármit is kivárjak, pláne bezzegéknél. Az az ő dolguk. Én mindig megpróbáltam az ilyen faszságokból kivonni magam, de érdekel, hogy mások miért is? De hát ilyen az élet, 1x vége, de ki hiszi el, hogy ez rá is érvényes? Persze tudom, hogy másként elviselhetetlen lenne, talán.

eszti..... 2020.03.04. 21:45:02

@6.Lenin:

Mitől lenne elviselhetetlen? Ez csak politika.
Én nagy érdeklődéssel várom, mit tud megvalósítani Matovič a kampányban tett ígéretei közül.
Nagyon hasonlít a 2010 -beli Orbánra. Többször nyilatkozta már, hogy valamiféleképp példaképének tekinti. Pl tőle kopizta a nemzeti konzultáció ötletét, de sok mást is.
Végül is jó, hogy ő nyert, mert eddig ellenzékben valóban tét / minden felelősség nélkül volt legharciasabb kritikusa a kormánynak.
Most átkerült a másik oldalra. Itt az ideje bizonyítania!
Négypárti koalíciós kormány vezetőjeként nem lesz könnyű dolga.

Szórakoztató műsornak ígérkezik. :D

chrisred 2020.03.05. 05:21:10

@Kitiltott Vélemény: Pont ők azok, akiket el kellene takarítani.

2020.03.05. 12:18:30

@Szergej Szergejevics Szergejev: Nincs olyan település Romániában, ahol a magyar többséget a román kisebbség vezeti, de a Szatmárnémeti példa, amit írtam, ahol a negyven százalékos magyarság adja a vezetőket, elég sűrűn előfordul.

2020.03.05. 12:36:06

@eszti.....: Elég nagy baj az a Szlovákiában élőknek, hogy nem tartják nyilván a soros-típusú patkányszervezeteket, mert abból nagyon komoly problémája fog származni az ottani közösségnek.
Eredetileg a civilszervezetek azért alakulnak, hogy kis, közepes és nagyközösségek érdekében végezzen valamilyen számukra hasznos célmegvalósítást.
A soros féle /Lehet norvégalapos is!/ patkányszervezetek viszont minden esetben közösségellenes felfogásban működnek, ami persze logikus, mert mert az a cél, hogy a minden közösség tűnjön el a föld színéról.
Szlovákia nem front ország ezért ott még nem annyira feltűnő ez, de itt pl. nemrég elkaptak egy "menekültet", aki otthon hét embert mészárolt le, köztük nőt és gyereket is, ... Az elfogása után két órával már ott volt a HB ügyvédje, hogy menedékstátuszt adjon be a nevében, ..., mert az itteni közösség megfélemlítésében jól jönne nekik egy tömeggyilkos, aki helyben van. Ennyire kemény és nyílt közösségellenesség azért nem jellemző, de ezeknek a szervezeteknek a megmozdulásaik 90 százaléka arra irányul, hogy az itt élő embereknek a lehető legrosszabb legyen, ebbe beleértve az olyan emberek tömeges betelepítését is, akiknek vallási előírás, az itteniek lemészárlása, rabszolgasorba kényszerítése, szóval még csak nem is az ő választásuk, hogy mit tesznek velünk.
Ha nem tartják nyilván, az olyan, mintha ön olyan tejivóba menne egy pohár tejért, akiről tudja, hogy már több ember poharába raktak patkánymérget, ... szerintem egy idő után mindenki fejből tudná, hová nem érdemes menni, ...., merthogy a liberális jogállamban nyugodtan lehet képletesen patkánymérget rakni bárki tejébe, ezért ezek a figurák szabadon járkálnak közöttünk és végzik a beteg elméjük által diktált tevékenységet.
süti beállítások módosítása