B1 blogcsalád



Ami kedden Milánóban valójában történt

2018. augusztus 30. - nickgrabowszki

Nem áll jól Orbán európai játszmája.
salvini_orban.jpg

Az történt, hogy a Fidesz párttagkönyves lovagja nekiment a kormánylapban a 24.hu egyik újságírójának, mert Kerner azt merte állítani, hogy a magyar miniszterelnök voltaképpen az ellenségével találkozott kedden, amikor az olasz belügyminiszterrel tárgyalt Milánóban.

Amit  Kerner állított, abban semmi  újdonság nincs, az voltaképpen köztudomású tény:

  • a hivatalos olasz kormányálláspont az, hogy a menekültkérelmek elosztásában minden uniós tagállamnak részt kell vennie,
  • a hivatalos magyar kormányálláspont ennek éppen az ellenkezője: teljesen elutasítja az európai szolidaritást.

Innen nézve teljes joggal nevezhető ellenségnek Orbán és Salvini, hiszen a számukra alapvető kérdésben egyáltalán nem értenek egyet. Bayer ezzel azt akarja szembeállítani, hogy miket mondtak a tárgyalás után. Ti. hogy Orbán a hősének nevezte Salvinit, aki viszont a példaképének Orbánt, és egyéb változatos módon izgatták orálisan egymás vonatkozó szerveit.

Emellett persze mind a ketten vadul migránsoztak. Orbán különösen élen járt ebben, amikor több százezer (vagy millió) ember kívánatos deportálásáról beszélt, mint ami csak politikai szándék kérdése, mintegy utólag is igazolva a boldogult McCain szenátor és Waters basszusgitáros álláspontját, miszerint is mind a ketten neofasiszta diktátornak találták nevezni a Fidesz elnökét. (Madagaszkár eddig még nem kommentálta az újabb deportálási elképzelést.) 

Ugyanakkor Orbán és Salvini egyetlen szót sem ejtett az olasz és a magyar kormány álláspontjának közeledéséről. Ne gondoljuk, hogy nem voltak tisztában vele, az antagonisztikus ellentét feloldásának semmi esélye. Ez még inkább arra utal, hogy

egészen más volt a tárgyalás tétje

- összhangban Orbánnak azzal a korábbi tanácsával, hogy ne azt figyeljük, amit megválasztása érdekében mond (ti. migráncsozik), hanem azt nézzük, amit tesz.

Vagy nem tesz.

Alkalmasint Milánóban a következők történtek:

  • ez nem kormányszintű találkozó volt, ez világosan kitetszett az 5 csillag parlamenti frakcióvezetőinek nyilatkozatából, meg abból is, hogy Orbánt rangon alul fogadták: a miniszterelnök helyett csak a belügyminiszter;
  • Salvini valójában Liga-pártelnöki minőségében találkozott egy másik szélsőjobboldali-populista-rasszista párt elnökével;
  • Salvini egybecsengő olasz sajtóbeszámolók szerint egy összeurópai pártcsaládot (a "Ligák ligáját") tervez gründolni, ami az AfD-től a lengyel PiS-en át az osztrák és holland Szabadságpártig, meg a francia Nemzeti Tömörülésig és a magyar Fideszig terjedne;
  • az ehhez való csatlakozásra kérte Orbánt;
  • aki ki akart térni a találkozó elől: azért javasolt olyan időpontot, amiről tudta, hogy Salvini szabadságát tölti;
  • de ő inkább megszakította, csak hogy színvallásra bírja a Fidesz elnökét.

Orbán azonban kedden Milánóban egyelőre elutasította a csatlakozást a (nyíltan) szélsőjobboldali formációhoz.

Ez világosan ki is mondta, amikor a tárgyalás után úgy fogalmazott

hogy milyen szövetségek jönnek létre, azt majd az EP-választás után lehet megmondani.

És nem előtte. Pláne nem most. Pillanatnyilag nem időszerű. Ennél világosabban nem fogalmazhatott volna: jövő júniusig maradna a jobbközép Néppártban, aminek akár a listavezetését is átvenné. Ha nem sikerül, akkor jöhet esetleg a Salvini-féle B-terv.

Ennyit arról, mennyire értettek egyet: a lényeget tekintve semennyire. Nem a kampányszlogenek, hanem a hatalmi ambíciók terén. (Hogy nyilvánosan mijét szopták a másiknak és mennyire, az csak a saját közönségük számára szóló előadás volt.)

Orbán és Salvini világossá tették: nem szövetségesei, hanem - pillanatnyilag legalábbis - konkurensei egymásnak, mert ugyanarra (szélsőjobboldali-rasszista) szavazóbázisra alapoznak - ám eltérő politikai célokat. Orbánnak érdekében áll megtartani néppárti tagságát, mert uszításban neki a Néppártban nincs riválisa (még Kurz sem az), a Ligák ligájában azonban elveszítené a komparatív előnyét, mert ott mindenki ugyanazt a neonáci dumát nyomja, amire ő is ráállt az utóbbi 3 évben. Csak a Salvinik és Le Penek korábban kezdték. Orbán egy lenne a sok közül, és nem is a legerősebb.

Nagyon úgy tűnik, a Fidesz elnöke még mindig bízik abban, hogy a Néppárt élén bemasírozhat Brüsszelbe. (Vagy legalább jól megkérheti az árát, hogy mégse tegye.) Emiatt nem csak Salvini ajánlatát, hanem Merkel német kancellárét is elutasította (amelynek részletei nem ismertek). Azonban mindenféleképpen erre utal, hogy

Merkel már a Fidesz pótlásán dolgozik:

éppen a Salvini-Orbán tárgyalás napjára hívta magához a horvát miniszterelnököt, akinek schengeni csatlakozást ígért, ha a jobboldali HZD - amelyik a Hernádi- és MOL-ügy miatt amúgy is komoly vitában van Orbánnal  - a Néppárthoz és annak mérsékelt irányzatához csatlakozik a Fidesz vonala helyett.

Továbbá azt se felejtsük el, hogy Macron francia elnök meg már menthetetlennek ítéli az Európai Néppártot, és - Merkel ellenében is dolgozva - a mérsékelt pártjainak leszakítását tervezi. Az elképzelése - amiről Salvini és Orbán is beszélt - úgy tűnik, arról szól, hogy egy a jobbközép-centrista koalíció a baloldallal összefogva mentené az EU-t a Néppárt jobboldalának (pl. a Fidesz) és a Ligák ligájának szövetségétől.

Háború van Európában kétségtelenül,

de korántsem úgy, ahogy Bayer elképzeli. A háború nem a migránsok és az őshonosak között dúl, hanem a rasszisták szavazataival hatalomra törő nacionálpopulista autokrácia és a státus quót, a jogállamot, a parlamentáris demokráciát, meg az Unió egységét őrizni kívánó mérsékeltek között.

A játszma az Európai Bizottásg elnöki posztjának megszerzéséről szól. Soha nem volt még nagyobb tétje az eddig jellemzően jelentéktelen EP-választásnak. Európa sorsa és jövője a tét. Megmarad-e a viszonylagos szabadság hazájának, vagy Orbán és Orbán-szerű alakok karmába kerül. A dolog nem feltétlenül dől el ebben a kampányban és ezen a választáson, de esély az van rá, ez nyilvánvaló.

Az európai politikai élet nagyobb (mint Merkel vagy Macron), illetve kisebb (mint Salvini és Orbán) vezetői ebben játszmában próbálnak maguknak minél pozíciókat kiharcolni. Ennek a küzdelemnek volt egyik kisebb ütközete a Salvini-Orbán találkozó, amelyik azonban egyik fél ügyét se vitte előre.

  • Bayernek ezt vagy nem mondták el, és olyan fogalmatlan, hogy magától nem veszi észre.
  • Vagy pedig éppen azért kapja a fizetését Orbán pártállamától, hogy letagadja a dolgot, és jószokása szerint megmásítsa valóságot.

Komolyan nem tudom eldönteni, melyik eset áll fent.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5314212003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:30:12

@Attika77: " A határon túli magyarokat ugyanúgy meg lehet győzni bármelyik pártnak, mint az itteni választókat."

az indiaiakat is, mégsem szavazhatnak, te baromarc!

ostoba, Fidióta pgeci patkány vagy, aki direkt nem akarja megérteni, mi a gond. ugyanolyan pszichopata geci vagy, mint a csuti paraszt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:31:17

@Attika77: ne hivatkozz a rendszer sajátosságára, amikor a rendszer szar, és ez a vita tárgya. dugd fel a jó édes kurva anyádnak a körkörös érvelésed, te fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:32:20

@Attika77: tehát ha anyád véletlenül nem esik teherbe, akkor Orbán nyugodtan megerőszakolhatja, ugye?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:33:46

@Attika77: "Hiába mondasz relatíve értelmes dolgokat is, a vitapartnered leidiótázásával nehéz lesz meggyőznöd. "

tehát azt mondod, hogy hiába van igazam, ha személyeskedek, te azért is a hülyeség mellett tartasz ki?! te ennyire idióta vagy?!

Attika77 2018.09.02. 23:35:23

@math0: Fiam neked aztán sok gyerekszobád nem volt. Kár érted. Nos be lehetne vezetni,. És nyílván be is vezetnék, ha rajtad kívűl más döntéshozó is jónak találná az általad kitalált rendszert. De nem vezetik. Senki. Egyetlen egy ország sem. Tehát elég egyértelmű a helyzet. A Fidedz, a világ összes országában abszolút többséget kapott volna ezzel a választási eredménnyel. Bármi más egy ideologizált, alternatív valóság. És az sem érv, hogy be lehetne vezetni, mert bármit be lehetne vezetni. Pl a halálbüntetést is, mégsem realitás. Szerintem tanulj még egy kicsit, mert egyre nagyobb hülyét csinálsz magadból, pedig én érzem, hogy alapvetően nem vagy az...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:35:26

@Attika77: azt, hogy egy max 47%-os párt kormányoz, és, hogy ez igazságtalan, azt nem fogtad fel, mert ahhoz vagy idióta vagy, vagy vagy te olyan geci, hogy ne akard felfogni.

Attika77 2018.09.02. 23:37:18

@math0: nem ezt mondtam. Mondasz RELATÍVE ÉRTELMES DOLGOKAT IS. Ettől még nincsen igazad

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:39:52

@Attika77: igazságos, be lehetne vezetni. érved nincs. az, hogy "semelyik országban nem vezették be", nem érv. bazdmeg, minden új dolgot valakinek el kell kezdeni bevezetni, te idióta faszfej! ennyi erővel a nők szavazati jogát se vezették volna be, mert soha senki nem vezette be, amíg be nem vezette valaki. te egy retardált, reakciós faszfej vagy. pont ilyen ostoba "érveket" mondtak a 19. században az általános választójog bevezetése ellen, a 20. században a nők szavazati jogának bevezetése ellen, ma az elektronikus szavazás ellen, stb.

a retardált, konzervatív faszok mindig ezzel a baromsággal jönnek, hogy ami eddig még nem volt, az nincs is.

Attika77 2018.09.02. 23:41:08

@math0: ha a többi párt kicsi és megosztott, akkor ez biza így van. A világon mindenhol. Normális ellenzéki alternatíva kéne...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:42:58

@Attika77: te viszont nem mondasz értelmes dolgokat. relatíve sem. ostobaságokat mondasz. attól nem lesz valami igazságos, hogy "mindenütt így csinálják". ráadásul a német választási rendszer olyan, hogy meg tudta már akadályozni, hogy egy 49%-os párt egyedül kormányozzon, mert 1983-ban meg Németországban a küszöbnek nem volt jelentősége, azaz 1983-ban megvalósult az az igazságos dolog, hogy egy 49%-os párt nem kormányozhatott egyedül. a német választási rendszer egyszer minimum ideálisan működött. nem irreális, te ostoba faszfej!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:44:33

@Attika77: nincs mindenütt így a világon, Németországban egy nagy párt nem tud a sok kicsi, megosztott párt ellen nyerni, ha azok elérik az 5%-ot. te ezt tudod, csak hazudsz, mert Fideszes, pszichopata geci vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:46:05

@Attika77: Fiam neked aztán sok gyerekszobád nem volt. A szüleid arra nem tanítottak meg, hogy tisztességesen érvelj, hogy ne hazudj, és észt se neveltek beléd. Gratulálok a szüleidhez, egy ostoba kretént neveltek!

Attika77 2018.09.02. 23:46:06

@math0: elmondom neked, hogy miért nem vezették be a rendszered, és miért nem fogják. Mert annyira instabil kormányok jönnének létre, hogy kormányzásképtelenek lennének. Ezt ráadásul le is írják könyvekben. Én csak egy közgazdászmatematikus vagyok, de ennyi politológiát még én is tanultam. Ráadásul a személyeskedéssel továbbra is csak magadat járatod le, és gyengíted az érveidet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:47:00

@Attika77: "Mert annyira instabil kormányok jönnének létre, hogy kormányzásképtelenek lennének. "

faszt. se a német, se a magyar választásokon semmiféle instabilitás nem lett volna a rendszeremmel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:47:50

@Attika77: a személyeskedés nem gyengít semmiféle érvet. hol a faszodban tanultál ilyen ostobaságot?!

Attika77 2018.09.02. 23:49:03

@math0: tévedsz. Németországban is van bejutási küszöb, tehát ott is a Fidesz nyert volna. Ez tény, tetszik vagy sem. Mellesleg csak mellékesen jegyzem meg, hogy nem fidesz szavazó vagyok, csak én nem idióta kifogásokat keresek, hanem próbálok ellenük érdembe tenni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:51:23

@Attika77: nem ez volt a kérdés, faszfejkém! mellébeszélsz, te idióta! ha nem vagy Fideszes, akkor nem értem, hogy miért véded őket ennyire idióta módon.

igazságtalan az, hogy egy 47%-os párt kormányozzon? igen. van olyan választási rendszer, ami ezt garantálja? igen. akkor meg?! azt feldughatod magadnak, hogy más országokra mutogatsz, kurvára nem érv!

Attika77 2018.09.02. 23:51:54

@math0: tanították, mellesleg józan érv is. De amúgy érveléstechnika első óra: érzelmek nélkül, a másikat nem megbántva. Szomorú, ha ez nincsen meg. www.uni-miskolc.hu/~bolantro/informalis/L06.2.1.0.html

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:54:50

@Attika77:

figyusz, te idióta kretén: Orbán megerőszakolja az anyádat, aztán megöli. se tanú, se bizonyíték.

a világ egyetlen jogállamában sem ítélnék el Orbánt ebben az esetben.

ez azt jelenti, hogy Orbán nyugodtan megerőszakolhatja az anyádat?!

te tényleg ekkora geci állat, vagy?! odaadnád az anyádat, csak azért, mert annyira szopod Orbánt?!

Attika77 2018.09.02. 23:56:34

@math0: ok. Tehát tudsz mutatni egy választási rendszert,, ahol a fidesznek nem lenne abszolút többsége? Ja nem. Hoztad a német példát, te. Rámutattam, hogy a bejutási küszöb miatt, ott is abszolút többsége lenne a fidesznek. Erre te személyeskedsz tovább.
Nem védem a fideszt. Nem védem a választási rendszert. De a vereségért nem azt hibáztatom. Ha nyerni akarunk, mást kell csinálni, mint a mai ellenzék. Mert a választást miattuk vesztettük el, nem pedig a választási rendszer miatt. Ha az anyámat szidod, akkor is

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:57:26

@Attika77: a személyeskedés akkor érvelési hiba, ha érvként tüntetem fel. de nem azt teszem. mellesleg nyugodtan személyeskedhetek, az érv értékén nem változtat semmit, te ostoba faszfej!

nem úgy érveltem, hogy "nincs igazad, mert idióta vagy", hanem úgy, hogy "nincs igazad ezért és ezért, és ebből is látszik, hogy idióta vagy". az, hogy idióta vagy, nem érv, hanem konklúzió. nem lehet tehát érvelési hiba, te elmebeteg fasz!

Attika77 2018.09.02. 23:58:05

@math0: nem ezt jelenti, de ettől még ez lesz. Nem szabad bűnözni, de ettől még teszik. Teljesen hibás a metafórád.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:58:12

@Attika77: tudtam mondani egy választási rendszert, amelyben a Fidesz nem kormányozna. HAZUDSZ.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.02. 23:59:26

@Attika77: " Nem szabad bűnözni, de ettől még teszik."

pontosan ugyanez a helyzet a Fidesszel is. nem szabad bűnöznie, de ettől még teszi. a választási rendszer igazságtalan.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 00:01:55

@Attika77: "nem ezt jelenti, "

na látod. ugyanígy nem jelenti azt, hogy a választási rendszer igazságos az, hogy ha véletlenül a világ összes választási rendszerében megúszta volna a Fidesz. ez nem érv az igazságosság mellett. fogd már fel, te agyalágyult elmebeteg!

Attika77 2018.09.03. 00:04:36

@math0: ennek ellenére a személyeskedés minden esetben gyengíti az érveidet. Egyes kultúrákban meg is öli. Mindenesetre a legfontosabb része, hogy mi most nem egymással vitázunk. Te annyira vakon elfogult vagy, hogy meggyőzni nem tudlak. Ellenben amit mi most összehozunk, azt el fogják jó páran olvasni, és véleményt fognak formálni. A személyeskedés ellenszenvet szűl, tehát fogékonnyabbá teszi őket az én érveimre. Szépen lassan, minden commenteddel, a saját érveidet gyengíted. A gáz nem az, hogy te szükségét érzed a személyeskedésnek, hanem, hogy nem vetted ezt észre

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 00:07:35

@Attika77: "a személyeskedés minden esetben gyengíti az érveidet."

nem. nincs ilyen logikai szabály, nincs ilyen érvelési szabály. amit hoztál, az nem vonatkoztatható ide, megmutattam, hogy miért nem. nem is tudtál rá mit mondani, csak elismételted a téves rögeszmédre, amiben semmi logika nincs, és semmi érved nincs mellette.

" Egyes kultúrákban meg is öli."

nem érdekelnek az egyes kultúrák.

"A személyeskedés ellenszenvet szűl, tehát fogékonnyabbá teszi őket az én érveimre. "

az a 2,8 idióta, aki ezen a szinten van, már Fideszes, és meggyőzhetetlen.

Attika77 2018.09.03. 00:09:13

@math0: az igazságosság fontos, de legalább ennyire fontos a kormányzóképesség. Na ezért van mindenhol bejutási küszöb. Mindenesetre köszönöm, nagyon jót szórakoztam. Jó éjszakát neked...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 00:10:07

@Attika77: "nem vetted ezt észre"

én már régebben előrébb voltam, mint ahova te most eljutottál. már másoknak is elmondtam ezeket a válaszokat. eddig semmi újjal nem tudtál előjönni.

ateistaklub.blog.hu/2017/02/21/isten_nevet_hiaba_szadra_ne_vedd

az a baj veled, hogy azt hiszed, hogy olyan szinten vagy hogy tudsz nekem újat mondani. sehol nem vagy, kicsihuszár!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 00:10:56

@Attika77: nincs szükség a bejutási küszöbre. semmi gondot nem okozott volna Németországban sem, ha nincs, Magyarországon sem, ha nincs. a rögeszméd ostobaság.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 00:16:45

@Attika77: érdekes módon a német alkotmánybíróság az EP választásoknál többször is kimondta, hogy a küszöb alkotmányellenes:

de.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCnf-Prozent-H%C3%BCrde_in_Deutschland

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 00:21:27

@Attika77: az összes német választás a II VH után, és az össze magyar választás a rendszerváltás óta, tehát amióta van küszöb, olyan, hogy nem a küszbön múlt a kormány stabilitása. a küszöb tehát hülyeség.

ThemePHL 2018.09.03. 00:44:32

@math0:

"idén még sehogy, nincs vége az évnek, te idióta!"
(azaz: idén még sehogy nem teljesítettek a MANYUPok)

Taga20-al nagyon egy rugóra jár az agyatok.
Ugyanúgy kerüli a konkrét kérdés megválaszolását, és ugyanúgy hiszi, hogy az idiótázás bárkit is meghat a gyorsítócsíkos kempingbiciklis haverjain kívül. :)

Fussunk neki, immár HARMADJÁRA:

IDÉN, EDDIG, hogyan is teljesítettek a MANYUPOK ? :DDD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 07:52:49

@ThemePHL: most éppen általában nem jól áll a tőzsde.

markets.ft.com/data/indices/tearsheet/summary?s=BUX:BUD

mi következik ebből, te idióta? zárjuk be a tőzsdét?

idén szarul teljesít a forint:

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=1Y

mondjon le a kormány!

Attika77 2018.09.03. 08:07:15

@math0: Részemről befejeztem a beszélgetést, mert össze-vissza beszélsz. Mik a tények: A fidesz április 8-án nyert a hatályos magyar választási törvények szerint. A fidesz, a világ összes országában nyert volna az ott hatályos választási törvény szerint. Szerinted úgy kell megakadályozni a fidesz győzelmét, hogy kitalálunk egy olyan választási rendszert, ami amúgy sehol sincsen, amiben nem a fidesz győz. Szerintem meg, olyan ellenzéki pártok kellenek akik le tudják győzni a fideszt az aktuális választási rendszerben. Ez a vita kettőnk között. Én azt mondom, hogy az ellenzéknek javulnia kell, te azt mondod, hogy adjunk nekik olyan mankót, motoros segédeszközt amivel nyernek. Szerintem tragédia a fidesz győzelme, nem vagyok fidesz szavazó. Te folyamatosan személyeskedsz, és fideszesnek próbálsz beállítani, pedig nem vagyok az. A lényeg továbbra is az, hogy megpróbálsz engem beállítani egy "egyedüli őrültnek" aki egyedüliként hiszi, hogy a bejutási küszöb hasznos. Ezzel szemben a valóság az, hogy mindenki más szerint hasznos, ezért is van szinte az összes parlamenti választási rendszerben bejutási küszöb. Biztos ismered a viccet, az őrültről aki szemben megy a forgalommal. Szerinted mindenki szemben jön a logikus forgalommal. Rossz hírem van, te vagy rossz oldalon az autópályán. Arra hivatkozol, hogy meg lehet csinálni. Nos meg lehet bármit csinálni, attól az még nem lesz jó. Mindenesetre köszönöm neked a vitát. Nagyon jót szórakoztam rajtad, és szerintem még sokaknak szereztél vidám perceket. Mindenesetre ha javasolhatom, bármit is tanulsz, ne próbálj meg olyan állást választani ahol emberekkel kell véleményeket ütköztetni, mert nem vagy benne jó. Ettől még fantasztikus informatikus lehetsz pl., vagy programozó. Valami ilyesmi irányba orientáld magad. És ezennel el is köszönnék tőled, mert sajnos dolgozni kell, bármennyire is szórakoztató a hergelésed, ez most már nem fér bele. :) Cheers bro...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:19:09

@Attika77: A Nirvana érvelésre visszatérve. A Nirvana érvelés azt mondja, hogy "mivel nincs tökéletes megoldás, ezért nem is érdemes a tökéletlen megoldáson javítani". Szigorúan véve a te érvelési hibád nem pontosan ez, hanem ennél rosszabb. Ugyanis esetünkben van tökéletes megoldás, te azzal akarsz visszaélni, hogy ezt a megoldást tökéletesen még egyik országban sem vitték végig. De semmi akadálya, hogy bárhol bevezessék. Tehát a te érvelési hibád súlyosabb a Nirvana érvelésnél.

A te érvelési hibád a Nirvana érv, az argumentum ad populum, az argumentum ad antiquitatem, a "whataboutizmus", a "tu quoque" és a "más is ezt csinálja" keveréke. Talán a legutóbbi a leginkább találó:

1.3.2. 15.1.3.2.

www.typotex.hu/upload/book/261/margitay_tihamer-az_erveles_mestersege_reszlet.pdf

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:25:50

@Attika77: a hozzászólásod a Nirvana érv, az argumentum ad populum, az argumentum ad antiquitatem, a "whataboutizmus", a "tu quoque" és a "más is ezt csinálja" érvelési hibáktól hemzseg. Te informatikusnak sem lennél jó. Te semminek nem vagy jó, te egy bigott, konzervatív fafej vagy.

Abból, hogy ha Orbán megerőszakolja és megöli az anyádat, és bizonyíték hiányában a világ összes jogállami bíróságon felmentenék, nálam nem következik az, hogy helyes, ha Orbán megerőszakolja az anyádat.

Nálad következik, te simán legyintenél, ha Orbán megerőszakolja az anyádat, vagy te olyan elvtelen féreg!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:26:49

@Attika77: "A fidesz, a világ összes országában nyert volna az ott hatályos választási törvény szerint. "

A bejutási küszöb nélkül az összes választás stabil kormányt hozott volna, te idióta! Nincs szükség a bejutási küszöbre. Te mész szemben az autópályán!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:37:20

@Attika77: és az ellenzéket tekintve, általában véve is rosszul látod a helyzetet. nem arról van szó, hogy az ellenzék szörnyen hülye, szörnyen béna, hogy nem kínálnak fel alternatívákat. a faszt. az ellenzék politikai pártjai vannak olyan szinten, mint amilyenen eddig voltak, azelőtt voltak, amilyenek kormányon voltak, vannak olyan szinten, mint a német pártok, vagy bármilyen ország más pártjai. persze ezzel nem azt mondom, hogy az ellenzék hibátlan, vagy, hogy mindegyik ellenzéki párt elfogadható, vagy, hogy mindegyik ellenzéki párt ugyanolyan, csak azt, hogy semmiféle általános leromlás nincs. Jobbik számomra ma is elfogadhatatlan, de a MIÉP sem volt elfogadható. van az ellenzékben is náci párt, és a német ellenzékben is van náci párt.

ezzel szemben amit a Fidesz csinál, az minden értelemben durva, és egy egészen más szinten van, egy önkényrendszer.

és nem, az ellenzék akármit is csinál, ebben az önkényuralmi rendszerben, amelyben egy országot közpénzből tele lehet plakátolni ostoba, náci plakátokkal, és fel lehet hergelni a 2,8 millió leghülyébbet, hogy minden mindegy, szavazzanak a Fideszre, mert jönnek a "niggerek", miközben a zsákfaluban soha életükben nem láttak még feketét, és nem is fognak, ezzel nem nagyon lehet mit csinálni.

ha nincs az országban 5 millió normális ember, aki felfogja, hogy a nácizmus olyan rossz, hogy le kell szavazni ellene, akkor Magyarországnak annyi. pontosan ugyanúgy, ahogy Németországnak annyi volt 1933 után. az nem a német ellenzéki pártok hülyesége volt, az a német nép hülyesége volt.

ha a nép túl nagy része hülye, akkor a népnek Mohács kell, a népnek Drezdai bombázás kell. nem tanulnak ezek semmiből, ahogy te se tanulsz semmiből, idióta vagy.

és programozónak se lehetsz jó ezzel az idiótasággal. te is Emőke vagy.

ertelemblog.wordpress.com/2018/04/11/mi-a-megoldas-emokere/

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 08:39:39

@Attika77: "A fidesz, a világ összes országában nyert volna az ott hatályos választási törvény szerint."

A fideszt a világ összes országában kibaszták volna, mint macskát szarni a választási csalásai miatt, az ott hatályos választási törvény szerint. Kivéve Oroszország és Észak-Korea.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:41:21

@Attika77: és persze, hogy az ellenzék is csinál hülyeséget, különösen ebben a lehetetlen, kiélezett helyzetben. az LMP és a Momentum például fóbiásan iszonyodott az összefogástól. az MSZP nagyon sokszor viszonylag hülye embereket nyom előre. a DK-ban Gyurcsány szintén időnként hülyén nyomat valamit. túlságosan erőltet dolgokat. bármelyik párt Facebook oldaláról kidobhatnak, ha kritizálsz. stb.

de ez az, amivel ezek a pártok sehol sem rosszabbak, mint a világszínvonal. és miközben persze ezt sem kell elfogadni, az nyilvánvaló, hogy mindezek a hibák sehol nincsenek a Fidesz diktatúrájához és kleptokráciájához képest.

ha ennek az országnak a Tiborcz botrány nem elég a kormány bukásához, akkor nem az ellenzék a hibás, hanem a nép nagy része a hibás.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:45:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @Attika77:

ja, mondjuk ez is igaz, ha már "egyetlen országozunk", nincs olyan normális ország, ahol egy kormány ne bukott volna bele mindabba a disznóságba, amit Orbánék csináltak. tarfikmutyi, nyugdíj einstand, tákolmányozás, választási rendszer torzítása, Mészáros és Tiborczék lopásai, autópálya díjak, és még sorolhatnám.

Orbánék mindenkibe bele rúgtak, de találtak 2,8 millió idiótát, akik akkora nácik, hogy minden másra vakok.

ilyen idióta ország nem sok van a világon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:46:48

@Attika77: ja, és a világ egyetlen országában sem lehetett szerintem még 49%-kkal kétharmadot szerezni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:52:03

@Attika77: ja, és a világ egyetlen országában sem lehetett szerintem még 49%-kkal kétharmadot szerezni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 08:54:02

@Attika77: ezzel "az ellenzéki pártok a hibásak" dumával te a Fidesz dumáját nyomod, amit beszoptál, és a Fidesz szekerét tolod. az ellenzék pártoknak vidéken gyakorlatilag nincsenek eszközeik. Budapesten, ahol még úgy-ahogy el tudják érni az embereket, csodával határos módon sokkal jobban teljesítettek a Fidesznél. pedig egyetlen hatásos fórumuk sincs, ahol igazán elérhetnék a szavazókat. Orbanisztán nem demokrácia, nincs rendes média és sajtó. Orbanisztán diktatúra. ez nem az ellenzék hibája.

Ménár Atya 2018.09.03. 09:13:12

@math0:
Matyi, nyugodjál meg, attól majd megnyugszol!
Mióta kálmán olga jobbikos, vona gábor cicapárti, az lmp meg szétesik,mint gyurcsány a demokratikus kígyóival választási zakó után, azóta bármi lehetséges.
A fent leírt káosz senkinek sem kell, ezért van most :
2/3
Te tényleg elhiszed, hogy azért lettetek szarrá verve, mert orbi kirakott néhány migránsozós tacepaot?
Biztos az is nyomott valamit, de a vereség fő oka, hogy szimplán nem kér az emberek többsége a szocialistának nevezett ámokfutók szakértő gazdasági tevékenységéből, és a családokat egymásnak ugrasztó ron werberes gyűlöletkampányból.
Lop a fidesz......hát igen, lopott a maszop szadesz is, de ezek legalább közben törődnek mással is, a hibákat meg majd javítjuk.
Az ország működik, nyugalom van, persze megértem, ha valaki politikailag elkötelezett akkor szar néznie hogy nem a haverok vannak jó posztokon, de hát most így döntött a nép, majd legközelebb meg talán másképp, persze ha az ember azt érzi, hogy jobban él, akkor érik a 4/5 -is :D
Az megvan hogy a pojáca fletóra, vagy a szétesett maszopra hány % szavazott?
Na számolj kis francia fartúró rabszolga, és rájössz miért nem rúghatnak labdába az elvtársaid.
Az a helyzet, hogy orbinak jelentősen több szavazata volt, a választási rendszer meg olyan amilyen, ha fordított lenne a szavazatok aránya, akkor most másnak lenne 2/3-a, ennyi az igazság.
Na kínlódj kisköcsög és matekozz, de a végeredmény mindig állandó lesz:
2/3 :D:D
Ámen

antiinternáci 2018.09.03. 09:25:50

@math0:

Te tényleg nagy9n hülye vagy, ember.
Az egyéni körzetekben mikor volt olyan, amiről beszélsz? Mikor volt olyan, hogy mondjuk 48% szabazott egy pártra, és akkor 48%-át kapta a mandátumoknak?

A választás a hatályos törvények szerint történt. Gyurcsányék még saját maguknak vizionáltak kétharmadot, minden ellenzéki párt legyőzhetőnek nyilvánította a Fideszt.
Undorító, de mem meglepő, hogy most utólag a hozzád hasonló boksevista faszok ilyen képtelen hülyeséhekkel állnak elő.
Egyszerűen nem kelletek a kutyának se, na.
A bolsevisták kampánya nevetséges volt, fő elemei a kövezkezők:
- büntessük meg, akinek munkából van jövedelme
-közmunka helyett ismét segélyt a képzetleneknek
-le az olyan náci fogalmakkal, mint haza, család meg magyar
-15.000 illegális migránst az országba azonnal
-vezessük be az abberrációt kötelező tantárgyként
- rendbírság azoknak, akik nem gyalázzák külföldön olyan hangosan az országot, ahogyan a Nagy Testvér elvárja
-a párt tagjai ismét szabadon lopnak, különösen a Belső Párt tagjai

Menjetek Észak-Koreába, ott még hatalmon vagytok. (Jó, van köztetek egy kis frakcióharc, de az még jó hely, ott még az eszme uralkodik.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 09:32:44

@Ménár Atya: "orbi kirakott néhány migránsozós tacepaot?"

Sok tízmilliárdot költött közpénzből a kampányra, a pártállami médiumokat is einstandolta. Stb, stb. Ennyi erőforrással bárki más 90% eredményt ért volna el. (A másik elkúrót kivéve, az csak 80%-ot.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 09:41:37

@math0: "tarfikmutyi"

Mekkora már, hogy a nyertes pályázó számítógépén írják meg a pályázatot. :))

Ménár Atya 2018.09.03. 10:00:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: 2010 ben sem ezért nyert, 2014-ben sem ezért nyert, 2018-ban sem ezért nyert, és gyanítom, hogy 2022-ben sem ezért fog nyerni.
Talán kicsit gondolkodni kellene.
Mit adott a maszop-szadesz a népnek, és mit adott fidesz a népnek.
Ha megvan a megoldás, akkor nézd át kicsit hogy menyire szimpatikus, ha egy baloldali kormány, vereti,löveti a népet a nemzeti ünnepén, jelöletlen keretlegényekkel, ez kb amúgy a nemzetiszocializmussal vonható párhuzamba, azt meg nem nagyon szeretjük.
A maszop miért nem adott ingyen étkezést,ingyen tankönyvet, 16% os szjat, egy számjegyű taot, adókedvezményt a gyerekeid után?
Miért emelte a gázt amikor nem lesz gázáremelést ígértek, és miért nem vezette be az eurót,amikor lehetett volna, és miért vitte bóvliba az országot 8 év alatt, és ne gyere, hogy a fidesz alatt került oda, mert ilyet csak buta demagóg faszok mondanak, mindenki tudja, hogy az egy folyamat, nagyon hosszú, és onnan kijönni szintén az.
És miért nem dőltünk még mindig be és gyilkoljuk egymást az utcán az élelemért, mint ahogy azt 2010 től folyamatosan tolta a bukott baloldal..............
Na ha ezek megvannak, akkor rájössz, hogy nem a migrikampány itt a vereség oka.
De amíg ezt hitetitek el magatokkal, orbi biztonságban tudhatja a seggét, és bárhova felhúzhat egy stadiont nektek.
Szép dolog az önámítás, csak a vége mindig:
2/3
Ámen

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:01:12

@Ménár Atya: "Lop a fidesz......hát igen, lopott a maszop szadesz is"

Ezt a sutkát már sokszor elsütöttétek, fideSSfasszopók.

1. Más tolvajlása nem menti fel a gecit.

2. A maszopot és szadeszt elkergettük, a szadesz meg is szűnt, a maszop segge kilóg a gatyából, már a székházukat is el kellett adniuk.

3. Nem mindegy, hogy valaki csokit lop a boltból, vagy ellopja a boltot az egész háztömbbel együtt.

Ménár Atya 2018.09.03. 10:07:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ugyan már cicafiú ne ferdíts, én nem ezt írtam, hanem ezt :
"Lop a fidesz......hát igen, lopott a maszop szadesz is, de ezek legalább közben törődnek mással is, a hibákat meg majd javítjuk."
Tehát értelmezem helyetted:
Ez is lop az is lop, ez nem helyes.
De az újak lopás közben csinálnak jó dolgokat is, ezért várunk a picsán rúgásukkal, és próbáljuk helyes irányba terelni őket, pl az önkori választásokon.
Szóval légyszi ne legyél baloldali fasz, aki a szövegkörnyezetből kiemel valamit amit támadhat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:08:14

@Ménár Atya: "2010 ben sem ezért nyert"

Akkor nem. Annyira utáltuk már gyúrcsányékat, hogy egy üres öltöny is nyert volna.

"2014-ben sem ezért nyert,"

Pedig de.

"Mit adott a maszop-szadesz a népnek"

Dupla fizetést a tanároknak, stb. Soha úgy nem emelkedtek a fizetések, mint akkor. A geci "rosszabbul élünk mint négy éve" kampánya orbitálisat bukott, annyival jobban éltek az emberek, mint négy éve. Mindezt külső forrásból, hitelből.

"és mit adott fidesz a népnek."

27% világbajnok ÁFÁ-t.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:14:54

@Ménár Atya: "lopás közben csinálnak jó dolgokat is"

Például: Az ország gazdaságát letolták az EU aljára, Romániával küzdünk az utolsó előtti helyért, nemsokára Bulgáriával az utolsóért.

Például: Tönkretették az oktatást, a PISA eredmények a béka segge alá estek.

Tudsz olyanokat, amik nem a ruszkiknak jók, hanem a magyaroknak?

Ménár Atya 2018.09.03. 10:19:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Azt a dupla fizetést amiért tüntettek :D:D
Te minden propagandát beszopsz mi? :D
Tehát adok neked dupla fizetést, aztán rákúrok egy akkora szja-t, hogy a fele adó lesz :D
Amúgy a tanárok az nem a nép, :)
De majd nézz utána, vagy kérdezgesd ,ha van a tanár ismerőseidet, hogy alakult mostanság a fizetésük, mert elég jelentősen emelkedett, de szerintem erről most pattanj le, mert másról beszélt.
Én az átlag magyarról írok, nem csoportokról azon belül.
Az átlag magyar megélhetése ma kiszámíthatóbb.
Nem érzem magam büntetve azért mert dolgozok,és gyerekeim vannak.
Nincs szükségem alamizsnára mert tudok annyit keresni, hogy eltartsam magam,és a családom.
És ez jó.
A maszop szadesz viszont nem volt jó.

ThemePHL 2018.09.03. 10:24:00

"most éppen általában nem jól áll a tőzsde.
mi következik ebből, te idióta? zárjuk be a tőzsdét?"

Idiótázás már kezd uncsi lenni... értem én hogy nem nagyon mély ahonnan merítened lehetne, de mégis nincs valami új...? hogy becéztek még míg felnőttél? :)

Kicsit fentebb tőled:
"manyupok sokkal jobban gazdálkodtak a pénzzel, mint a tolvaj Orbán állam."
"a magánnyugdíjpénztárak legutóbb 9,2% hozamot teljesítettek. kurva jól."

Szóvalakkor, ha MANYUP hasít, akkor a MANYUP teljesített kurva jól.
Ha szarban vannak a MANYUPok, akkor a tőzsde nem áll jól a MANYUP nem tehet rőla.

Értem. :D

"idén szarul teljesít a forint:
mondjon le a kormány!"

Fentebb meg ugye:
"idén még sehogy, nincs vége az évnek, te idióta!"
(azaz idén még sehogy nem teljesítettek a MANYUPOK szerinted... mert nincs évvége)

Naszóval akkor MANYUPOkat nem nézzük mit produkáltak eddig idén, mert még nem ért véget az év.
A forintot meg ugye "valamiért" nézzük mit teljesít, szóval valószínűleg a forintnak augusztusban véget ért az év.

Értem. :D

Másrészről meg, a MANYUPok ha gyengén muzsikálnak, akkor a tőzsde a hibás.
Ha a forintnak szar az árfolyama, akkor a tőzsdének köze sincs hozzá, a kormány a kizárólagos hibás.

Kezdem kapizsgálni a logikádat. :DDD

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:25:32

@Ménár Atya: "rákúrok egy akkora szja-t"

A munka terhei pont ugyanannyi a geci alatt mint a maszop alatt, valami 43%.

ThemePHL 2018.09.03. 10:25:51

(bocs, előzőben lemaradt a címzett)

@math0:
"most éppen általában nem jól áll a tőzsde.
mi következik ebből, te idióta? zárjuk be a tőzsdét?"

Idiótázás már kezd uncsi lenni... értem én hogy nem nagyon mély ahonnan merítened lehetne, de mégis nincs valami új...? hogy becéztek még míg felnőttél? :)

Kicsit fentebb tőled:
"manyupok sokkal jobban gazdálkodtak a pénzzel, mint a tolvaj Orbán állam."
"a magánnyugdíjpénztárak legutóbb 9,2% hozamot teljesítettek. kurva jól."

Szóvalakkor, ha MANYUP hasít, akkor a MANYUP teljesített kurva jól.
Ha szarban vannak a MANYUPok, akkor a tőzsde nem áll jól a MANYUP nem tehet rőla.

Értem. :D

"idén szarul teljesít a forint:
mondjon le a kormány!"

Fentebb meg ugye:
"idén még sehogy, nincs vége az évnek, te idióta!"
(azaz idén még sehogy nem teljesítettek a MANYUPOK szerinted... mert nincs évvége)

Naszóval akkor MANYUPOkat nem nézzük mit produkáltak eddig idén, mert még nem ért véget az év.
A forintot meg ugye "valamiért" nézzük mit teljesít, szóval valószínűleg a forintnak augusztusban véget ért az év.

Értem. :D

Másrészről meg, a MANYUPok ha gyengén muzsikálnak, akkor a tőzsde a hibás.
Ha a forintnak szar az árfolyama, akkor a tőzsdének köze sincs hozzá, a kormány a kizárólagos hibás.

Kezdem kapizsgálni a logikádat. :DDD

Ménár Atya 2018.09.03. 10:27:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Senki nem küzd romániával, csak a hangok a fejedben.
Sajnos azt a szart amit fletó itthagyott kb 10 év helyrehozni, legalább is én ezt mondtam még akkor amikor a pojáca uralkodott itt.
Sajnos reális jóslat volt.
Pisa teszt :)
Most mondhatnám, hogy nem az oktatás a rossz, hanem a tanárok, akiket kinevelt az mszp rendszer. :)
Mi van a ruszkikkal?

Ménár Atya 2018.09.03. 10:32:04

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
A munka terhei pont ugyanannyi a geci alatt mint a maszop alatt, valami 43%.

Ne kezdj vállalkozásba, tönkremész :)
szja: 16%
Ebből még gyerekek után kapsz térítést.
Maszopnál, ha jól emlékszem 38 vagy 42 %, és lófaszt nem kaptam a két gyerek után.
Ingyen tankönyv, ingyen kaja.
Tehát szerintem jobb az elosztás.
Nekem aktívnak mindenképp.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:35:37

@Ménár Atya: "a tanár ismerőseidet, hogy alakult mostanság a fizetésük, mert elég jelentősen emelkedett"

:))

Istenem, te minden geci propagandát beszopsz.

Az 50% az elvett pótlékokkal, túlórákkal nettósítva jó, ha 15-20%, és azt ők 10 évre kapták.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:37:20

@Ménár Atya: "Senki nem küzd romániával,"

"Ha Szlovákiával és Romániával vetjük össze a mutatóinkat, szinte sehol sem leszünk elsők."

hvg.hu/gazdasag/20170707_Egyetlen_abra_osszefoglalja_hogyan_csuszunk_le_a_regioban

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:41:44

@Ménár Atya: "azt a szart amit fletó itthagyott kb 10 év helyrehozni"

Akkor a libajnait kéne vele megbízni, az egy év alatt rendbetette az országot. A gecinek 8 év kellett, hogy Románia szintjére csúsztassa le a gazdaságot egy világgazdasági konjunktúra közepette. Ezt senki nem csinálja utána.

Ménár Atya 2018.09.03. 10:44:16

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ezt lapozgasd, ez pontosabb.
www.ksh.hu/stadat_eves_7
Amúgy van egy tök jó mutatóm a gazdasági növekedésre.
2006 körül megjelentek a sárga csekkek a hűtőmön és rangsoroltam mikor melyiket fizetem be.
2013-ban eltüntek a sárga csekkek a hűtőmről, és egyszerűen befizetem őket ahogy jönnek.
A mostani helyzetről meg már nem ís írok inkább, mert azt hinnéd, hogy én vagyok orbi veje :)

Ménár Atya 2018.09.03. 10:47:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Ja még az előzőhöz:
Szlovákia nem épített autópályát, főleg nem olyat ami a világon az egyik legdrágább,mint nálunk.
Viszont épített olyan összeszerelő üzemeket, ami az ellenzék szerint rossz.
Csak annyi a gond ezzel, hogy most röhög rajtunk a tót, mert a szoci kormányzás alatt elhúzott mellettünk a bűnös összeszerelő üzemeivel.
Ez azért megvan remélem :)

Ménár Atya 2018.09.03. 10:50:10

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Bajnai semmit nem tett rendbe.
Amit előírtak neki az eu imf vezérek azt végrehajtotta, nem volt az országnak választása akkor.

Bajnai is fletó köpenyéből bújt elő, úgy hogy felejtsd már el ezeket a legendákat, az egyéves csodáról.
Semmit nem tett, felvett egy halom kölcsönt amihez ugye nem nyúlunk azt mégis elment a zs...........

Ménár Atya 2018.09.03. 10:52:07

Na jó, most léptem, mert meg kell keresnem szegény kis éhező csemetéimnek a kenyérre valót :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:55:01

@Ménár Atya: "előírtak neki az eu imf vezérek"

Kevered a gecivel.

A libajnai rendbetette a költségvetést, és teli kasszával adta át a gecinek.

Az meg egy évig pávatáncolt az IMF-nek, aztán felvett egy jóval drágább hitelt, és végrehajtott mindent amit az IMF ajánlott. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.03. 10:57:01

@Ménár Atya: "Szlovákia nem épített autópályát, főleg nem olyat ami a világon az egyik legdrágább,mint nálunk."

Hát az tuti.

De miért népszerűsíted a geci gazdád tolvajlásait? Neked védeni kellene. Kubatovtól ma nem kapsz fizetést. :))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 20:06:22

@ThemePHL:

1) ha idióta vagy, akkor nem hisztizel, hogy idiótának mondalak, mert csak az igazságot mondom! az, hogy neked mi unalmas, az irreleváns, nem szórakoztató műsor vagyok

2) te jöttél azzal, hogy téged az érdekel, hogy idén hogy megy a manyupoknak. erre válaszoltam neked, mire odáig eljutottál, hogy hát akkor nem a rövid távú teljesítményt kell nézni. pontosan ide eljuthattál volna magadtól is, ha 100 felett lenne az IQ-d, 110 felett kezdhetted is volna innen. de hát egy idiótának ez nem megy.

3) Hosszú távon meg hasítottak. 5-10%-os átlagos éves hozamráta 2003 és 2017 között

www.mnb.hu/letoltes/nyugdijpenztari-hozamok-2003-2017.pdf

nehéz lesz ezt szőnyeg alá söpörnöd, mert az MNB közleménye

4) ehhez képest Orbanisztán elverte a pénzünket:

24.hu/fn/penzugy/2018/01/21/a-fidesz-az-ellopott-penzt-mar-felelte/

az 5-10%-os hozam mégiscsak jobb, mint, hogy Orbanisztán felélte.

ez elég nagy KO neked, te Fidióta!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 20:11:12

@Ménár Atya: "kb 10 év helyrehozni"

sajnos az SZDZS-MSZP-nek nem volt ennyi ideje, hogy helyrehozza azt a szart, amit a csuti geci itthagyott.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 20:13:50

@Ménár Atya: "nem az oktatás a rossz, hanem a tanárok, akiket kinevelt az mszp rendszer"

meg a Fidesz rendszer, meg az MDF rendszer. idióta vagy. nyilvánvaló, hogy a tanárok egy minimum 30 éves periódusból tevődnek össze, tehát a tanárok minősége soha nem kötődik 1-2 ciklushoz.

de hát ezt egy Fidióta a 80-as IQ-jával nem fogja fel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 20:19:17

@Ménár Atya: ",ha van a tanár ismerőseidet, hogy alakult mostanság a fizetésük"

Medgyessy emelte a legjobban a tanárok fizetését.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 20:25:21

@Ménár Atya: összeszerelő üzemet Magyarországon MSZP időszakban épített a Mercedes legutóbb.

Autópályát legdrágábban messze a Fidesz épített.

2009-ben az ostoba vastagbőr még azon sipítozott, hogy azMSZP autópályái kilométerenként közelíttették a 2 milliárdod:

vastagbor.blog.hu/2009/04/28/1_km_autopalya_326_millio_forintert

2013-ban Fideszéknél már 3,8 milliárd 1 km:

hvg.hu/gazdasag/20131127_Uj_csucs_38_milliardba_kerul_egy_kilomete

idióta Fideszes barom vagy!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 20:29:23

@Ménár Atya: azt tudjuk, hogy ingyenélő pedofil vagy, de nem a te hűtőd az érv. úgyis tele van sikosítóval, a ministránsfiúk örömére.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.03. 20:30:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: ja, ezek a barmok azt hiszik, Gyurcsány csinálta a recessziót, Orbán meg véget vetett neki. pedig Orbán a kedvező környezethez képest sokat rontott az országon.

tpl 2018.09.04. 06:45:02

@taga20: a suttyóságod zavar. De mivel te ezt nem vágod, inkább én lépek innen.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.04. 11:38:57

@math0: Na azért ne kezdd már te is!
Vastagbőrt nem szidni!
Ők voltak a legjobbak!
'10 előtt és után is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.04. 21:01:37

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ebben a cikkben is magyar épülő autópályákat hasonlítottak össze horvát, annyiért és semennyiért soha meg nem épült autópálya tervekkel. mekkora idióta már az ilyen?!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 14:29:01

@math0: Nem.Akkor is jók voltak mikor fecóékat szidták meg akkor is igazuk volt amikor vikiéket.
Ezért voltak ők először "náczi"blog utána meg "gysurcsányista" blog.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 14:31:32

@math0: Azért volt pár tényleg jó cikkük.
És azért tényleg ment a lenyúlás itt is.
Az,hogy viktor megszépíti ezeket az egy dolog.:((

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 18:15:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ez a cikkük is hülyeség volt, és a többi is. ennyikeh. felesleges mosnod a szennyest. nem fogod fel, te idióta barom, hogy komoyltalan terveket szoptak be az idióták.

ThemePHL 2018.09.05. 20:19:01

@math0:

1.
"ha idióta vagy, akkor nem hisztizel, hogy idiótának mondalak, mert csak az igazságot mondom!"
Nyugodtan maradhat az idióta. Nem zavar. Sejtettem, kicsi az a készlet amiből válogathatsz. :)

"nem szórakoztató műsor vagyok"
Dehogynem, csak még nem vetted észre. :)

2.
"te jöttél azzal, hogy téged az érdekel, hogy idén hogy megy a manyupoknak."
Pontosabban te lobogtattad, hogy milyen kurva jól teljesítenek.
Erre kérdeztem, hogy hogyan is teljesítettek idén. Nem mást.

"erre válaszoltam neked"

Noakkor hol is válaszoltál az idei teljesítményre? Link a kommenthez?

"mire odáig eljutottál, hogy hát akkor nem a rövid távú teljesítményt kell nézni."

Hol is mondtam ilyent? Link?

Mivel eleve harmadjára sikerült felfognod, hogy mit kérdezek,
így nem vádollak azzal hogy notórius hazudozó vagy, csak
mert, mondjuk úgy, "eléggé pontatlan az emlékezeted", csak szimplán
örülök annak, hogy ha még konkrétan ugyan ki nem mondva ugyan, de
legalább indirekten elismered hogy az idei év masszívan fos lett
a pénztáraknak.

3.
"Hosszú távon meg hasítottak. 5-10%-os átlagos éves hozamráta"

Szuper. Legyen. Az MNB listája korrekt.
Akkor eddig a MANYUPok hasítottak, vagy a tőzsde volt a jó?
Mert most ugye szerinted csak a tőzsde a hibás a jelenlegi teljesítményükért.
Amikor majd a tömeges kifizetések kezdődnek, akkor épp jól fognak majd teljesíteni, vagy éppen szar lesz a tőzsde?

Mégegy kérdés. Hamár a MANYUPok olyan jól hasítanak.
Amikor visszaállamosították a nyugdíjpénzeket és a visszalépők megkapták a
MANYUPjuk által "szorgosan megtermelt" reálhozamjukat...
... naszóval akkor milyen reálhozam százalékokat is láthatunk? :D

4.
"ehhez képest Orbanisztán elverte a pénzünket
24.hu/fn/penzugy/2018/01/21/a-fidesz-az-ellopott-penzt-mar-felelte/
az 5-10%-os hozam mégiscsak jobb, mint, hogy Orbanisztán felélte."

Most elverte, vagy felélte? Netalántán felhasználta?
Már ha egyáltalán érted a szavak jelentése közti külömbséget. :D

A cikk dátuma: 2018. 01. 21.
Kampányidőszak.

Idéznék a cikkből:
"A Fidesz az ellopott pénzt már felélte, és most minden forintra szükség lenne az oktatás rendbetételéhez, az egészségügy megmentéséhez és a béremeléshez – véli az LMP."

"ez elég nagy KO neked, te Fidióta!"

Az idézet és vélemyény az azóta is atomstabil LMPtől. Kampányidőszakból. 24.huról.

Hatalmasnagy KO valóban.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 21:32:36

@ThemePHL:

"Nyugodtan maradhat az idióta. Nem zavar. Sejtettem, kicsi az a készlet amiből válogathatsz. :)"

Egyre kevésbé érthető, hogy min hisztizel. Egy szókincs-versenynek nem sok értelmét látom az "idióta" szinonimáit illetően. Nem mintha nem tudnék szinonimákat, csak minek mennék ebbe bele?!

"""nem szórakoztató műsor vagyok"
Dehogynem, csak még nem vetted észre. :)""

Itt is még jobban belezavarodtál abba, hogy egyáltalán min hisztizel, mi a bajod.

"""te jöttél azzal, hogy téged az érdekel, hogy idén hogy megy a manyupoknak."
Pontosabban te lobogtattad, hogy milyen kurva jól teljesítenek.""

Igen, én ezt mondtam, és általánosságban. Erre te kezdtél el ugrálni, hogy de az idei teljesítményt nézzük, és pár ellenpélda után a végén eljutottál odáig, hogy a rövid távú teljesítményt hülyeség nézni, azaz pofán szartad magad.

Sokáig tartott, lassan szartad magad pofán, de a pofánszarás az tény.

"elismered hogy az idei év masszívan fos lett
a pénztáraknak."

Látom, teneked még mindig nem sikerült felfognod, hogy az idei évnek nincs vége. És azt sem, hogy hosszú távon a manyupok jól teljesítenek. Idén meg a választások óta valahogy összeesett a forint euro árfolyam.

"Akkor eddig a MANYUPok hasítottak, vagy a tőzsde volt a jó?"
Mindkettő.

"Mert most ugye szerinted csak a tőzsde a hibás a jelenlegi teljesítményükért.
Amikor majd a tömeges kifizetések kezdődnek, akkor épp jól fognak majd teljesíteni, vagy éppen szar lesz a tőzsde?"

Itt is látszik, hogy idióta vagy. Ha hosszú távon jó a tőzsde, és közben rövid időközökre lehet visszaesés, akkor ugye a kifizetéseknél a hosszú távú trend lesz a döntő, a pillanatnyi állás nem különösebben. Egy évtized jó kamat után egy fél évnyi kis visszaesés ugye nem ront el sokat. De hát a hülye Fidesznyik a 80-as IQ-jával ezt nem fogja fel.

Egész konkrétan, mondjuk 14 évig egy 8%-os hozam összesen majd 200%-os hozam. Ehhez képest egy idei pár százalékos visszaesés mi a faszt jelent, te idióta, elmebeteg?!

"Most elverte, vagy felélte?"

Ez nálad nem egyeztethető össze?! Melyik elmegyógyintézetben kezelnek?!

Ha az LMP nem tetszik, van itt még pár tényfeltáró cikk:

index.hu/gazdasag/2015/10/08/nyugdijreform_es_adossagcsokkento_alap/

tenytar.blog.hu/2014/03/24/az_allamositott_nyugdijpenz_elfogyott_a_megmaradt_jol_fial

Szóval idiotizmusban és szarkavarásban jeles vagy, de csak ebben.

ThemePHL 2018.09.23. 10:25:55

@math0:
"Egy szókincs-versenynek nem sok értelmét látom az "idióta" szinonimáit illetően. Nem mintha nem tudnék szinonimákat, csak minek mennék ebbe bele?!"

Bizony nem verseny. Jól érzed.
Csak gondoltam, mivel láthatóan örömet okoz, hogy lelkesen idiótázol másokat, hátha van még valami valami megszólítás a tarsolyodban, ahogyan becézgettek a családban például, amit érdemes lehetne bevetni.
Én jobban szórakoznék, te pedig kidomboríthatnád, hogy a látszat ellenére nem is vagy olyan egyszerű.
Persze ha nincs több az idiótán kívül, akkor nincs több.

(jól teljesítenek a MANYUPok) "Igen, én ezt mondtam, és általánosságban. Erre te kezdtél el ugrálni, hogy de az idei teljesítményt nézzük, és pár ellenpélda után a végén eljutottál odáig, hogy a rövid távú teljesítményt hülyeség nézni, azaz pofán szartad magad."

Noakkor dobj már linket légyszi arra, hogy hol is:
- kezdtem el ugrálni, hogy csak az idei teljesítményt nézzük?
- jutottam el odáig, hogy a rövid távú teljesítményt hülyeség nézni?

"Sokáig tartott, lassan szartad magad pofán, de a pofánszarás az tény."

A tény az, hogy eddigi, hát hogy is mondjam, a "valóság kissé módosultabb verziójának"
büszke előadása ellenére sem sikerült ideraknod a hivatkozott kijelentéseim linkjét. :)

""elismered hogy az idei év masszívan fos lett
a pénztáraknak."
Látom, teneked még mindig nem sikerült felfognod, hogy az idei évnek nincs vége. És azt sem, hogy hosszú távon a manyupok jól teljesítenek. Idén meg a választások óta valahogy összeesett a forint euro árfolyam."

Valóban van amit nem fogtam fel. Azt hogy ha vannak olyan emberek, akik már eleve az átlag ember számára is teljesen egyértelmű-, de ha nekik mégsem, akkor legalább a szájbarágós IDÉN EDDIG szavakat tartalmazó, egyértelműsített mondatokat is csak nagyjából harmadjára értik meg, akkor mi az anyám kínjáért nem faék egyszerűen fogalmazok továbbra is és írom az IDEI szó mellé azt hogy EDDIG.

""Akkor eddig a MANYUPok hasítottak, vagy a tőzsde volt a jó?"
Mindkettő."

Akkor amíg a Forintnak jó volt az árfolyama, akkor az állam hasított vagy a tözsde volt jó?
Továbbá most hogy nem jó a Forint árfolyama, akkor az állam teljesít szarul, vagy a tözsde gyenge?

Juteszembe! Hogyan is befolyásolja a Forint árfolyama a nyugdíj kifizetéseket? :D

(hogy teljesítenek a MANYUPok) "Ha hosszú távon jó a tőzsde, és közben rövid időközökre lehet visszaesés, akkor ugye a kifizetéseknél a hosszú távú trend lesz a döntő, a pillanatnyi állás nem különösebben. Egy évtized jó kamat után egy fél évnyi kis visszaesés ugye nem ront el sokat. De hát a hülye Fidesznyik a 80-as IQ-jával ezt nem fogja fel."

Noakkor, mennyi idő MANYUP műkodés után államosították vissza a nyugdíjpénzeket? Mennyi hozamot is "vallottak be" az előző években a MANYUPok?
Amikor pedig az állami rendszerbe visszalépők megkapták a MANYUPjuk által "szorgosan megtermelt" reálhozamjukat...
... naszóval akkor milyen reálhozam százalékokat is láthatunk? :D

"Most elverte, vagy felélte?"

Pontosabban így kérdeztem: Most elverte, vagy felélte? Netalántán felhasználta?

"Ez nálad nem egyeztethető össze?! Melyik elmegyógyintézetben kezelnek?!"

Dehogynem. Ha egy funkcionális analfabéta "szemüvegén keresztül" nézem a szavakat, akkor igen.
Tudod, például vannak családok, ahol ha az apuka kurvára veri el a pénzt, azt nem pont ugyanolyan szemmel nézik, mintha a család a szükségleteire feléli, vagy akár jövőbeni célok elérésére felhasználja.
Nem hinném, hogy ez nálatok is másképpen lenne. De javíts ki ha tévednék.

"Ha az LMP nem tetszik...
Nincs velük baj.
De az már megmosolyogtató, hogy egy ilyen stabil, kitartó, egységes párt kampányidőszakban elhangzott szavait, véleményét próbálod mint megdönthetetlen tényt előadni.

"...van itt még pár tényfeltáró cikk:"
Index, ténytárblog. Hát nem éppen a teljes objektivitásukról híresek, de legyen.
Legalább nem egy marginális párt, már kitudjaholnemjáró vezetőjének a populista szavait lobogtatod.

Akkor had használjam a felhasználta szót. Mert ugye neked a fentebbiek alapján mindegy, hogy ezt vagy az elverte szóval fejezem ki amit szeretnék.

Bizonyára számodra megnyugtatóbb lenne, ha a MANYUP pénzekkel az állam nem csinálna semmit több évtizeden át, csak bevarrná a párnacihába, és mutogatná neked az egyenleget minden évben.
Ez a temérdek pénz, ha nem használják fel, bizony hiányozni fog a költségvetésből. Lehet belőle hitelt törleszteni. Lehet belőle jövőben hasznot hozó befektetéseket csinálni.
Gondolom te szívesebben fizeted a már felvett vagy a kieső pénzek miatt majdan felvett hitelek kamatát, mert megnyugtat, hogy van valahol pénzed ami kamatozik.
Persze töredék annyit kamatozik, mint amennyi kamatot a hitelekre kell fizetni, de szerinted az jó. :D

Még egy kérdés.
Ugye a mostani nyugdíjasoknak sem volt "nyugdíjszámlája". Nekik sem rakta az állam a kredenc hátuljába a nyugdíjukra szánt pénzt.
Akkor meséld már el, hogy ők miért és hogyan is kapnak nyugdíjat? :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.23. 10:59:46

@ThemePHL:

1) bízd ide a szóhasználatot, én se szólok bele, hogy hogy szólítod a kurva anyádat!

2) "Én jobban szórakoznék" le se szarom. nem vagyok szórakoztatóipar.

3) "te pedig kidomboríthatnád, hogy a látszat ellenére nem is vagy olyan egyszerű."

Nálad értelmesebb embereknek ez leesik. Nem a szavakból, hanem a tartalomból. Az olyan húgyagyúak véleménye meg, mint amilyen te vagy, nem érdekel.

"Noakkor dobj már linket légyszi arra, hogy hol is:
- kezdtem el ugrálni, hogy csak az idei teljesítményt nézzük?"

viola: b1.blog.hu/2018/08/30/ami_kedden_milanoban_valojaban_tortent/full_commentlist/1#c35766211

Azóta is csak ezen ugrálsz. Azt, hogy a manyup hozamok az MNB szerint több, mint 10 év átlagában igen jól teljesítettek, azt ignorálod. Pedig ez fontos adat a manyup kérdéshez, nem pedig az a kis részlet, amin itt ugrálsz, mint a mérgezett egér.

"Akkor amíg a Forintnak jó volt az árfolyama, akkor az állam hasított vagy a tözsde volt jó?"

Általában mindkettő. Az állam teljesítménye közvetlenül hat a forint erejére. A manyup teljesítmények nem. Ezt látom nem sikerült még felfognod a 80-as IQ-ddal.

"Továbbá most hogy nem jó a Forint árfolyama, akkor az állam teljesít szarul, vagy a tözsde gyenge?"

Az állam teljesít szarul. És a magyar tőzsde ezért is szar.

"Tudod, például vannak családok, ahol ha az apuka kurvára veri el a pénzt, azt nem pont ugyanolyan szemmel nézik, mintha a család a szükségleteire feléli, vagy akár jövőbeni célok elérésére felhasználja."

No, Orbán az előbbi típusú "apuka".

"Index, ténytárblog. Hát nem éppen a teljes objektivitásukról híresek, de legyen."

látom, neked a szennymédia az objektív.

"Bizonyára számodra megnyugtatóbb lenne, ha a MANYUP pénzekkel az állam nem csinálna semmit több évtizeden át, csak bevarrná a párnacihába, és mutogatná neked az egyenleget minden évben."

nekem
1) az lenne a legjobb, ha én fektetném be
2) második legjobb, ha egy magán-nyugdíjpénztár fekteti be
3) harmadik legjobb, ha egy jó kormány, értelmes célokra
4) a legrosszabb Orbanisztán, mert totál hülyeségeke verte el.

amit nem tudtál cáfolni, hogy AZ MNB KIMUTATÁSA SZERINT A MAGÁNNYUGDJPÉNZTÁRAK 10 ÉV ALATT IGEN JÓL TELJESÍTETTEK.

ez meg felmossa veled a padlót, te debil kis köcsög!

www.mnb.hu/letoltes/nyugdijpenztari-hozamok-2006-2015-kozzetetel-vegleges.pdf

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.23. 11:10:30

@ThemePHL:

"Gondolom te szívesebben fizeted a már felvett vagy a kieső pénzek miatt majdan felvett hitelek kamatát, mert megnyugtat, hogy van valahol pénzed ami kamatozik."

1) az IMF hitel kamata 3-4% volt:

www.portfolio.hu/gazdasag/hatalmas-tehertol-szabadulunk-meg-mire-koltottuk-az-imf-hitelt.229691.html

2) a manyupok hozama általában 6% felett

tehát igen, szívesen tartanám a manyupoknál a pénzem, még akkor is, ha az IMF hitel kamatát tovább kell fizetni, és konkrétan nekem kéne fizetnem. állami szinten is kurvára megérte a manyup, és kurva nagy hülyeség volt visszaopni, és hitelvisszafizetésre elverni.

de hát egy olyan kretén, mint te, ezt hogy is fogná fel?!

ThemePHL 2018.09.23. 16:39:42

@math0:
""Én jobban szórakoznék" le se szarom. nem vagyok szórakoztatóipar."

SzórakoztatóIPAR magadban valóban nem nagyon lehetsz. :)
De hidd el irtó szórakoztató, az ahogyan vért izzadva próbálod sértegetéssel
bizonygatni az igazadat. :D

"bízd ide a szóhasználatot, én se szólok bele, hogy hogy szólítod a kurva anyádat!"

Odabíztam. Bővült is a szókincs lista egy "kurvaanyáddal". Ügyes vagy. :)

"Nálad értelmesebb embereknek ez leesik. Nem a szavakból, hanem a tartalomból. Az olyan húgyagyúak véleménye meg, mint amilyen te vagy, nem érdekel."

Valóban vaskos lett a tartalom. 5 idiótára jut 1 kurvaanyád, meg 1 húgyagyú.
Látod igazad lett. Most már valóban nem tűnsz olyan egyszerűnek. :D

""Noakkor dobj már linket légyszi arra, hogy hol is:
- kezdtem el ugrálni, hogy csak az idei teljesítményt nézzük?"
viola: b1.blog.hu/2018/08/30/ami_kedden_milanoban_valojaban_tortent/full_commentlist/1#c35766211"

Viola? Hogy jön ide a virág?
Értem ám, hogy voilà-t akart volna lenni. :) Ha nem megy, lehet magyarul is ám, pl.: "tessék, íme" :D

Akkor lássuk... ez volt az idézett kommentem:
"Hogyan is teljesítettek IDÉN a pénztárak? :DDDD"

BINGÓ! Tudtam, hogy ezt a kommentemet fogod linkelni. :)
Hogy miért? Mert a funkcionális analfabéták nem veszik észre, hogy:
- ez nem állítás, hanem kérdés. Érted. Kérdőjel van a végén. :)
- egyszerűen megkérdeztem, hogy vajon idén hogyan is teljesítettek a MANYUOPok, semmi mást
- ami azt jelenti, hogy én bizony sehol nem UGRÁLTAM, hogy CSAK az IDEI teljesítményt nézzük

"Azóta is csak ezen ugrálsz. Azt, hogy a manyup hozamok az MNB szerint több, mint 10 év átlagában igen jól teljesítettek, azt ignorálod."

Idézet tőlem: "Az MNB listája korrekt."
Sajnos, csak ismételni tudom önmagam: csak a funkcionális analfabéták értik az "Az MNB listája korrekt." mondatomat úgy, hogy én ignoráoom az MNB jelentését. :D

"Az állam teljesít szarul. És a magyar tőzsde ezért is szar. "
Te, szólnod kéne a hitelminősítőknek...
...mert ők Magyarország kilátásait stabilnak és pozitívnak értékelik. :D

(apuka kurvára veri el a pénzt)
"No, Orbán az előbbi típusú "apuka"."

Tehát semmiben nem fektetnek be. Értem.

"látom, neked a szennymédia az objektív."
Az eddig tőled látottak alapján, hogy mit és hogyan értelmezel, nem lepődöm meg rajta, hogy ezt így értelmezed.

"1) az lenne a legjobb, ha én fektetném be"
Talán még egyet is értenék. Mert úgy elsőre szerintem sokaknak ez lenne a legjobb. Mondom, ELSŐRE.
A tömegek azomban pénzügyi analfabéták. Kétlem, hogy sokaknak lenne majd épkézláb nyugdíjuk.
Gondolom a kieső pénzek és a befizetések meghitelezésének a kamatait is vígan fizetnéd.
Szintén a befektetett pénzek által termelt pénzek meghitelezésének a kamatait is ugye? :)

"2) második legjobb, ha egy magán-nyugdíjpénztár fekteti be"
Ahogyan az a világban máshol olyan jól működött eddig is.

3) harmadik legjobb, ha egy jó kormány, értelmes célokra
Első, talán max másodikra raknám.

4) a legrosszabb Orbanisztán, mert totál hülyeségeke verte el. "
Sok hülyeség, meg zseb volt tömve. Így igaz. Ahogyan azt az eddigi kormányok is tették.
Az is igaz, hogy ez semilyen kormányt nem ment fel a saját tettei alól.
De az is kurvanagy mese, hogy semmi érdemlegeset nem csináltak és mindenkinek csak szarabb a helyzete.
Amúgy meg egy épkézláb koalíció nem volt, akire lehetett volna szavazni.
Az eddigi kormányokkal meg nem véletlenül nem akarnak az emberek újrázni.

"amit nem tudtál cáfolni, hogy AZ MNB KIMUTATÁSA SZERINT A MAGÁNNYUGDJPÉNZTÁRAK 10 ÉV ALATT IGEN JÓL TELJESÍTETTEK.
ez meg felmossa veled a padlót, te debil kis köcsög!"

Noakkor MÉGEGYSZER, egy idézet tőlem: "Az MNB listája korrekt."
Általános iskola, alsó tagozat. Olvasás. Szövegértés.

Jól felmostad velem a padlót, hogy nem cáfoltam valamit, amivel egyetértek. :DDD

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.23. 19:41:25

@ThemePHL:

"De hidd el irtó szórakoztató, az ahogyan vért izzadva próbálod sértegetéssel
bizonygatni az igazadat. "

Érvekkel igazolom az igazamat, azokra nem is tudsz érdemben válaszolni, a sértegetések az én szórakozásomra vannak. A sértegetésekre csak azért cuppantál rá, mert az érvekkel nem bírsz.

"Valóban vaskos lett a tartalom. 5 idiótára jut 1 kurvaanyád, meg 1 húgyagyú."

Mint tudod, több tartalom is volt, de azt ignorálod, mert egy kis geci patkány vagy.

"Értem ám, hogy voilà-t akart volna lenni. :) Ha nem megy, lehet magyarul is ám, pl.: "tessék, íme" :D"

na most meg az a bajod, hogy gazdag szókinccsel fejeztem ki magam, és szűkítenéd. minden nap tökön szúrod így magad?!

ez a teljes idézet:

"Ez a TAVALYI. Szóval újra felteszem a kérdést, hátha most sikerül megérteni:
"Hogyan is teljesítettek IDÉN a pénztárak? "

Tehát te a tavalyi helyett az ideire vagy rákattanva, kétszer kérdezel rá, és a 15 éves átlag után is csak ezen rugózol. Megmondanád szép egyenesen, hogy mi a jó édes kurva anyádnak vagy erre ráfixálva?! És de igen, ha te kétszer kérdezel rá, és azóta is erre a témára vagy ráfixálva, akkor te ezen ugrálsz. Ha az idei teljesítmény nem kiemelten fontos, akkor miért ez a rögeszméd, te genetikai selejt?!

"Te, szólnod kéne a hitelminősítőknek...
...mert ők Magyarország kilátásait stabilnak és pozitívnak értékelik. :D"

ja, BBB-, + tőzsde szar, + forint szar.

"Tehát semmiben nem fektetnek be. Értem."

dehogynem. hülyeségbe. a részeges apuka alkoholba fektet be, a hülye Orbán meg stadionokba meg atomerőműbe. ugyanúgy elverés.

"Talán még egyet is értenék. Mert úgy elsőre szerintem sokaknak ez lenne a legjobb. Mondom, ELSŐRE.
A tömegek azomban pénzügyi analfabéták. Kétlem, hogy sokaknak lenne majd épkézláb nyugdíjuk."

emiatt a tömegeknek a manyup a jó megoldás. nem a pénzügyi analfabéta kormány.

"Sok hülyeség, meg zseb volt tömve. Így igaz. Ahogyan azt az eddigi kormányok is tették."

nem. Mészárosék nagyságrendekkel többet lopnak. százmilliárdokat.

"Noakkor MÉGEGYSZER, egy idézet tőlem: "Az MNB listája korrekt.""

akkor még egyszer a konklúzió: ergo a manyup jó volt, Orbánék nemcsak loptak, hanem óriási kárt is okoztak Magyarországnak.

ez volt a fő kérdés. ennyikeh, hülyegyerek. igen, felmostam veled a padlót.

ThemePHL 2018.09.24. 09:44:12

@math0:
"Érvekkel igazolom az igazamat, azokra nem is tudsz érdemben válaszolni, a sértegetések az én szórakozásomra vannak."

Érvekkel igazolod? Van amit, valóban... néhol azért ott is csak harmadjára, de legalább sikerül.
Csak valahogy a többi számos kínos kérdésre nem tudsz válaszolni. Ez ám a nagy érvelés. :)

Az eddig is világos, hogy nagy örömet jelent neked ha másokat sértegetsz.
Nekem nem baj. Ugyebár "van az a közeg", meg persze kinek mi az ami a kis életét feldobja...
Ettől függetlenül én is rettenetesen jól szórakozok az izzadtságszagú kínlódásodon. :)

"Mint tudod, több tartalom is volt, de azt ignorálod, mert egy kis geci patkány vagy."

Melyiket is ignoráltam a "több tartalom" közül? Mutass rá.

(voilà)
"na most meg az a bajod, hogy gazdag szókinccsel fejeztem ki magam, és szűkítenéd. minden nap tökön szúrod így magad?!"

Valóban. Köztudott, hogy a gazdag szókincs ismérve egy szarul leírt francia szó. :)
Ha én ilyennel villognék, akkor valóban tökön szúrva érezném magam. :)

""Ez a TAVALYI. Szóval újra felteszem a kérdést, hátha most sikerül megérteni:
Hogyan is teljesítettek IDÉN a pénztárak?"
Tehát te a tavalyi helyett az ideire vagy rákattanva, kétszer kérdezel rá, és a 15 éves átlag után is csak ezen rugózol. Megmondanád szép egyenesen, hogy mi a jó édes kurva anyádnak vagy erre ráfixálva?!""

Vannak emberek, akiknél sajnos valóban többször kell rákérdezni mindenre mire úgy-ahogy átmegy a kérdés... a többszöri rákérdezés belülről tűnhet rákattanásnak. Nem hibáztatlak ezért.

Szóval akkor, mégegyszer:
(Hol) "- kezdtem el ugrálni, hogy CSAK az idei teljesítményt nézzük?"

Segítek értelmezni. Mert az előző kommentemben lévő kb. 5 soros értelmezés ezekszerint nem volt elég egyszerű.
A MANYUPok kurvajónak aposztrofált teljesítménye miat kérdeztem rá arra, hogy IDÉN akkor hogyan is muzsikáltak.
Erre dobtál egy TAVALYI eredményt. :DDD Nem hibáztatlak. :D
Innentől vált érdekessé. Újra rákérdezés párszor tőlem. Erőlködés tőled, hogy ne kelljen kimondani az idei eredményeket.
Ennyi, nem bonyolult. :D

""Te, szólnod kéne a hitelminősítőknek...
...mert ők Magyarország kilátásait stabilnak és pozitívnak értékelik. :D"
ja, BBB-, + tőzsde szar, + forint szar."

:DDDDDDD

Segítek. A BBB- az nem az ország kilátása...
Kukkancs csak rá az MNB oldalára. :) Mit mondanak ott a hitelminősítők azt ország kilátásairól?
STABIL, POZITÍV.
Nembajd, harmadjára ez is sikerült majd. :D

"emiatt a tömegeknek a manyup a jó megoldás. nem a pénzügyi analfabéta kormány."

A MANYUP? Ja, kurvanagy zsenik. Ha megy akkor zsenik. Ha nem, szar a tözsde, szar a forint szar a kormány. Ők nem szarok.
Igen, hatalmas analfabéta a kormány. A hitelminősítők szerint is ilyenek a kilátások. :)

""Noakkor MÉGEGYSZER, egy idézet tőlem: "Az MNB listája korrekt.""
akkor még egyszer a konklúzió: ergo a manyup jó volt, Orbánék nemcsak loptak, hanem óriási kárt is okoztak Magyarországnak."

A konklúzió az az, hogy sokadik állításodról bizonyosodik be, hogy szimplán hazudsz. :)
(ha gondok voltak alsóban, akkor elnézést, a hazudozást visszavonom)

"ez volt a fő kérdés. ennyikeh, hülyegyerek. igen, felmostam veled a padlót."

Namostakkor most biztosan felmostad? Egyszer már szeritend felmostad. Csakhát ugye hazugsággal próbáltad.
Az nem az volt? Most akkor ez lesz az a bizonyos hatalmasnagy felmosás?

A konklúzióddal, hogy vitatkozzak... újrázok egy kérdést... Mily meglepő, HARNMADJÁRA. Hátha majd most átmegy... :)
"Noakkor, mennyi idő MANYUP műkodés után államosították vissza a nyugdíjpénzeket? Mennyi hozamot is "vallottak be" az előző években a MANYUPok?
Amikor pedig az állami rendszerbe visszalépők megkapták a MANYUPjuk által "szorgosan megtermelt" reálhozamjukat...
... naszóval akkor milyen reálhozam százalékokat is láthatunk? :D"

Most mosd fel velem a padlót úgy, hogy végre ideírod a választ. :)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.24. 10:30:44

@ThemePHL: te csak szofista szarkavarásra vagy képes. neked az a napi szórakozásod, hogy minden hülyeségbe beleköss, kifordítsd, hazudj róla, rákattansz, utána letagadod azt is, amit írtál, illetve azt is, hogy mit akartál vele.

1) az idei éves eddigi hozamokkal kapcsolatban két eset van:

A) vagy relevánsnak tartod a 15 éves átlag mellett, akkor a kurva anyádnál hisztizzél, hogy hol mondtál ilyet!

B) vagy nem tartod relevánsnak, akkor a kurva anyádat kérdezgesd az idei év teljesítményéről!

2) Je peux parler et écrire et comprendre assez bien en français. On peux discuter en français si tu veux. Alors, dérange ta mère putain avec ta chamailleries stupides!

3) Akkor még egyszer a konklúzió a valódi kérdésre: a manyup 15 éves átlagban jó volt, sokkal a GDP-növekedés felett, messze jobb helyen volt ott a pénz, mint az államnál. Orbánék nemcsak az embereket személyesen lopták meg, hanem óriási kárt is okoztak Magyarországnak. Ezt az MNB kimutatásával igazoltam, linkeltem, el is ismerted, csak tagadod, mert egy patkány geci kis Fidióta vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.09.24. 10:46:24

@ThemePHL: "A MANYUPok kurvajónak aposztrofált teljesítménye miat kérdeztem rá arra, hogy IDÉN akkor hogyan is muzsikáltak."

A tőzsde jellegéből adódóan értelmetlen egy befejtetési alap teljesítményét egy évre nézni.

Az önkéntes nyugdíjpénztárakból ami megmaradt, azok 50%-kal növelték vagyonukat az első 5 év alatt.

ThemePHL 2018.09.24. 11:44:37

"minden hülyeségbe beleköss, kifordítsd, hazudj róla, rákattansz, utána letagadod azt is, amit írtál, illetve azt is, hogy mit akartál vele."

Noakkor... hol tagadtam le amit írtam? Link?

"1) az idei éves eddigi hozamokkal kapcsolatban két eset van:
A) vagy relevánsnak tartod a 15 éves átlag mellett, akkor a kurva anyádnál hisztizzél, hogy hol mondtál ilyet!
B) vagy nem tartod relevánsnak, akkor a kurva anyádat kérdezgesd az idei év teljesítményéről!"

Ismétlés, nem meglepően, sokadjára... :D
"A MANYUPok kurvajónak aposztrofált teljesítménye miatt kérdeztem rá arra, hogy IDÉN akkor hogyan is muzsikáltak."
Segítek. Kérdeztem tőled az idei eredményeket. Ennyi. Vért izzadtál, hogy ne kelljen kimondani.
Akkor ez most A vagy B válasz szerinted? :D

"2) Je peux parler et écrire et comprendre assez bien en français. On peux discuter en français si tu veux. Alors, dérange ta mère putain avec ta chamailleries stupides!"

Szuper. Akkor tán illene a francia szavakat jól használni nem? :)

"3) Akkor még egyszer a konklúzió a valódi kérdésre: a manyup 15 éves átlagban jó volt, sokkal a GDP-növekedés felett, messze jobb helyen volt ott a pénz, mint az államnál. Orbánék nemcsak az embereket személyesen lopták meg, hanem óriási kárt is okoztak Magyarországnak. Ezt az MNB kimutatásával igazoltam, linkeltem, el is ismerted, csak tagadod, mert egy patkány geci kis Fidióta vagy."

Hogyan is jött ki a konklúzió az MNB kimutatásából, hogy:
- JOBB helyen volt nálunk a pénz, MINT az államnál?
- hogyan is alakultak a GDP növekedési számok?

Noakkor linket kérek a következő állításaidhoz...
- hol ismertem el, hogy az Orbánék óriási kárt okoztak az országnak?
- hol tagadom (miután elismertem) a MNB kimutatását?

No, jöjjön NEGYEDJÉRE a kérdés, amit VALAHOGY még mindig nem sikerült megválaszolnod...:D
"Noakkor, mennyi idő MANYUP működés után államosították vissza a nyugdíjpénzeket? Mennyi hozamot is "vallottak be" az előző években a MANYUPok?
Amikor pedig az állami rendszerbe visszalépők megkapták a MANYUPjuk által "szorgosan megtermelt" reálhozamjukat...
... naszóval akkor milyen reálhozam százalékokat is láthatunk? :D"
süti beállítások módosítása