B1 blogcsalád



Homályos ideológiai okok miatt köpi szembe saját alaptörvényét a Fidesz

2018. augusztus 11. - ashwood

2013titlemap-ftgs.pngNem csupán megalázó, de alkotmányellenes is, amit a kormány épp művelni készül a magyar egyetemekkel. A nácik és a kommunisták bélyegeztek meg tudományterületek - no meg a Fidesz.

A kormány betiltani készül egy egyetemi szakot. Mégpedig egy olyat, amelyet évek óta akkreditál a felsőoktatási szakigazgatás, 2016-ban saját rendeletben rögzítette e szak feltételeit az EMMI, amúgy pedig a világ több száz egyetemén oktatják-kutatják. Az elmúlt száz évben nem példa nélküli az ilyen beavatkozás a tudományos-egyetemi életbe:

– a nácik például az elméleti fizikát tiltották be, mint "zsidó fizikát",

– a kommunisták pedig a reformpedagógiát és a pszichológiát, mint "imperialista tudományt".

Ehhez a dicső sorhoz kíván most csatlakozni az Orbán Viktor vezette magyar kormány, amely a "liberális tudományt" kívánja betiltani.

Néhány alapvetés a gender-szak tervezett betiltásához:

– Az Alaptörvény szerint:

Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát. Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak.

Ehhez képest Rétvári Bence, EMMI államtitkár kijelentette: a társadalmi nemek "nem a tudományos igényesség okán, hanem ideológiai okokból alakult meg. Mert a gender ugyanúgy ideológia, mint a marxizmus–leninizmus, és a liberálisok ugyanúgy tudománynak akarják láttatni, mint korábban a kommunisták a saját ideológiájukat."

– Rétvári azzal is érvel: "A képzés más szakoktól vesz el erőforrásokat, rontja az egyetemek gazdasági stabilitását. Az állami közfinanszírozású egyetemeknek mindezt figyelembe kell venniük…" Bizonyosan jól hangzik, hogy ne az adófizetők pénzéből finanszírozzanak olyan képzést, ami épp nem tetszik az állampárt ideológusainak - a valóságban azonban erről szó sincs. Ugyanis mind az ELTE-n, mind a CEU-n (utóbbi nem is közfinanszírozású) önköltséges a gender-szak, vagyis aki ezt kívánja tanulni, az saját pénzén teheti csak meg. Így nem csupán helytelen, de szándékosan hamis az az állítás, hogy ez veszélyeztetné az egyetemek gazdasági stabilitását.

– Csak közbevetnénk: mióta aggódik az EMMI a CEU gazdasági stabilitásáért?

– Az állam nem arra készül, hogy az állami fenntartású egyetemen fizetőssé tenné e szakot - hiszen az. Hanem arra, hogy konkrétan betiltsa a társadalmi nemek egyetemi kutatását, tanulmányozását. Ugyanis e szak akkreditációját kívánja megszüntetni, vagyis Magyarországon senki nem tanulhatja majd ezt a területet. Ez nem más, mint az Alaptörvényben rögzített tanszabadság elvének semmibe vétele.

– Mindezt pedig valami homályos ideológia mentén teszi a hatalom. Nehéz lenne eltagadni, hogy a biológiai nemnek komoly társadalmi következményei vannak. Például aki nőnek születik, kizárólag ivarszervei milyensége okán az esetek elsöprő többségében nem kap ugyan annyi fizetést ugyan azért a munkáért, mint az övétől eltérő szaporítószervekkel rendelkezők, vagyis a férfiak. Ugyancsak érdemes lehet azon elgondolkozni: miért kell karrier és család között választania az embereknek? Miért gondoljuk, hogy csak a nő mehet gyesre, noha a törvények már lehetővé teszik, hogy az apa maradjon otthon a kicsivel? Miért van sokkal kevesebb nő a politikai-kormányzati szférában, mint azt a társadalmi arányuk indokolná? És milyért ugyan ennyire torz a nemek aránya például az óvodapedagógusi szakmában? Ezernyi – jogos – kérdés, mely a társadalmi szerepek nemi azonosságaihoz kötődik. A kormány mégis úgy gondolja: liberális elhajló, aki ilyenekkel foglalkozik. Miért is?

Végezetül pedig egy kis vendégszöveg, mégpedig Bencsik Gábortól, a Demokrata főszerkesztőjének testvérétől, a kormányzati szócsövek állandó szereplőjétől a gender-szak betiltásának híréről:

"Ne legyen igaz a hír

Ha igaz a hír, akkor most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől.

Ha igaz a hír, az ELTE és a CEU illetékes vezetői huszonnégy órát kaptak egy olyan előterjesztés véleményezésére, melynek értelmében nem indulhat több képzés a társadalmi nemek, hétköznapi nevén a gender szakon.

Ha igaz a hír, akkor szögezzük le, hogy egy egyetemmel, különösen húsba vágó kérdésekben nem szokás huszonnégy órás határidővel levelezni. Ez egyszerűen sértés, vagy ami még rosszabb, hatalmi arrogancia. Az egyetemen tiszteletre méltó emberek dolgoznak, akik a tehetségük mellett kemény munkával lettek azokká, akik. Kijár nekik, hogy időt kapjanak az álláspontjuk megfogalmazására.

Ha igaz a hír, akkor itt ráadásul alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla. Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket?

A gendertudományokat az egész világon kutatják és oktatják. Ezekben a szellemi műhelyekben bőven van zabhegyezés is, meg túltolt feminizmus is, számos tanszék a szélsőséges liberalizmus fellegvára. Más műhelyekben pedig értékes munka folyik, segít megértenünk, hogy miért viselkednek úgy az emberek, ahogy, és mit kellene tennünk, hogy jobban működjön a társadalom.

Nonszensz, hogy a magyar tudományosság ne kapcsolódhassék be ebbe a folyamatba, a tudományos konferenciákon ne legyen jelen magyar kutató, a folyóiratokban ne jelenjék meg magyar szerző.

Valaki azt írta az ügy kapcsán: nem kell félni ettől a konfliktustól. Igaza van, de ellenkező előjellel. A betiltás ugyanis nem konfliktus. Legyen genderszak, és mi, keresztény konzervatívok ütközzünk velük. Aki bízik a saját érvei erejében, az nem akarja betiltani az ellenfelét.

Ne legyen hát igaz a hír. A kormány ne akadályozza meg a társadalmi nemek mesterszak további működését. Bízzon bennünk, nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiekben, hogy megvédjük azokat az értékeket, amelyekkel azonosul."

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3614175095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Punxsutawney Mormota 2018.08.11. 13:26:15

Ha valami mocsok liberáljudaistának lenne pofája perre vinni a dolgot, akkor szeretett vezérünk utasítására módosítanák az Alkotmányt.
Emberek! Mikor értitek már meg, hogy a Fényességes Padisahnak mindig igaza van?! Amikor pedig nincs, akkor csak a körülmények fordultak úgy, hogy úgy tűnjön! De ha sokat kekeckedtek nyomorult, sorosbérenc, kockásinges romkocsmázó libsi söpredék, akkor a Kedves Vezető az EU-ból egyenesen egy párhuzamos univerzumba vezeti az országot. Ő már ott van.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.11. 14:28:31

Az áltudományos szakokat tessék magánintézményekben oktatni, ennyi az egész.

2018.08.11. 15:00:21

Iszonyatos csapás fogja érni a magyar felsőoktatást, a magyar ifjúságot, mi több, az egész magyar nemzetet, ha a büdösbuzi, femináci, LMBTQREKBXÁP gendergöndör szakokat nem indíthatnak a liberofasiszták.

A kormány egy dolgot tett. Meggyorsította a folyamatot, melynek során a szart fölveti a víz.

taga20 2018.08.11. 16:42:49

@Quercus a gondolkodó: iszonyatos csapás érte az alaptörvény asztalát!

beatta a kulcsot a fő gerinctelen féreg! szép nap ez a mai.

taga20 2018.08.11. 16:45:08

@maxval balcán bircaman: birka, ha rajtad múlna a dolog, akkor még lapos lenne a föld, és a köznépnek kuss lenne!

össze-visszapofázol, semmi racionalitás nincs a hülyeségeid között!

taga20 2018.08.11. 17:51:22

@Quercus a gondolkodó: látom tölgy, hogy neked az a keményfa, aki a diggerhaverod blogján ekézi a másikat, úgy hogy az, akit betámadsz nem tud védekezni.

gondolom ez lenne az új világ számotokra?

gratulálok haver, azé ha belenézel a borotválkozótükörbe, akkor ne felejts!

NemodaBuda 2018.08.11. 18:33:50

@maxval balcán bircaman: Ez is ahhoz a területhez tartozik melyikhez te nem értesz semmit sem ! Maradj tehát csöndben.

NemodaBuda 2018.08.11. 18:35:23

@Quercus a gondolkodó: Nem mintha bármit is számítanál ott, ahol emberek beszélnek, de mégis, ha már idejöttél a lebaltázásért, hát takarodj ! Mocskosszájú ! Tudatlan, elszántan ostoba!

paraszthajszal 2018.08.11. 18:49:57

@taga20: „beatta a kulcsot a fő gerinctelen féreg! szép nap ez a mai.”

Látom, a helyesírás nem a legerősebb oldalad („beadta”, ti. be- + ad +-t +-a), a nagyobb baj az, hogy a tanáraid és a szüleid a tisztességre se tudtak megtanítani. Egy Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészt vesztettünk el ma. Persze neked ezt biztos nehéz értékelni, mert még életedben nen voltál színházban.
______
@cikk: Ti ezek szerint nem olvastátok az EMMI indoklását: ebben szó sem volt homályos ideológiai okokról, csak arról, ami az igazság is, hogy ez a szak gazdaságilag nem racionális.

Egy olyan ELTE mesterszakról beszélünk, ahol az ország egyik legnagyobb, központi fekvésű egyetemén a meghirdetett létszám felét (10/19 fő) tudták csak betölteni. Az ELTE egy állami egyetem, egy tíz fős szak pedig gazdaságilag nem rentábilis, a tandíjból rezsiköltséget sem hozza be, nemhogy az oktatói béreket. A közpénz ilyen pazarlása megengedhetetlen, pláne akkor, ha ráadásul a munkaerőpiac részéről sem mutatkozik igazi igény a genderkutató végzettségű szakemberek iránt. Az, hogy ráadásul a szakon tudomány helyett amúgy is csak ideológiát oktatnak, csak a hab volt a tortán...

taga20 2018.08.11. 19:18:27

@paraszthajszal: "Egy Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészt vesztettünk el ma. Persze neked ezt biztos nehéz értékelni, mert még életedben nen voltál színházban."

természetesen soha nem voltam, maksz anno kállai ferencet láttam az úrhatnám polgárban, de már nem is emlékszem rá:))

ennek a gerinctelen féreg kerényinek, még gecitérdszalagja is lehet, de akkor is egy gerinctelen féreg volt!

Sir Galahad 2018.08.11. 19:37:06

@paraszthajszal: Végre valaki értelmesen elmagyarázta az okokat. Ezekkel nehéz vitázni.

taga20 2018.08.11. 19:48:28

@paraszthajszal: "A közpénz ilyen pazarlása megengedhetetlen, "

gondolom a stadionépítés, tiborcgyerek felpumpálása, mészaroslölö 1000csilliárdja, a bizniszdzset és mék száz ilyen dolog is bassza a csőröd fityeszjobbágy?

na ugass kutya!

Gödör Pöce 2018.08.11. 19:49:02

@Quercus a gondolkodó: Na és kik úsznak fölül, haver? Most gondolkod6sz!

taga20 2018.08.11. 19:50:03

@Sir Galahad: mivel nehéz vitázni? avval, hogy a gecimaffiád szarrá lopja magát, avval?

vagy mivel?

2018.08.11. 20:09:00

@Gödör Pöce:

A degenerált agyatlan barom, a genetikai hulladék oldalkocsis, meg a haverjai?

ember100 2018.08.11. 20:10:44

@maxval balcán bircaman:
Helló !

Te Béla azt tudod-eé hogy a CEU MAGÁN intézmény , ja meghogy az ELTÉn is fizetős szak ? :)

élveteg 2018.08.11. 20:15:56

Eugenika szak sincs Pedig az is tudomány mint a gender és szerintem ha indítana az ELTE Eugenika szakot lenne is rá jelentkező lehet hogy picivel több is mint a genderre

Az Ellenálló 2018.08.11. 20:18:41

A wage gap számtalanszor meg lett cáfolva, nem nagy titok, hogy miért megy több nö óvodapedagógusnak, viszont a betiltás szerintem sem vezet eredményre, ahogy ez sehol sem vált be.

élveteg 2018.08.11. 20:31:52

" Miért van sokkal kevesebb nő a politikai-kormányzati szférában, mint azt a társadalmi arányuk indokolná?"

A bányászati szférába is kevesebb a nő mint azt társadalmi arányuk indokolná Meg a culágerek közt is

dunántúli gyerek 2018.08.11. 20:32:57

Az alaptörvény marad, ti megdöglötök.

baldoc 2018.08.11. 20:42:17

@Quercus a gondolkodó: "A kormány egy dolgot tett. Meggyorsította a folyamatot, melynek során a szart fölveti a víz."
A gimnáziumi igazgató kinevezésekre gondol, ugye?

JFK-alapítótag 2018.08.11. 20:42:26

@Sir Galahad: Kár, hogy ez a magyarázat útólagos, a 24 órás véleményezésre megküldött rendelettervezetben egyszerűen nincs indoklás.
A kontraszt: az akreditálás folyamata több éves költséges folyamat rengeteg résztvevővel, buktatóval - megszűntetni egyszemélyes döntéssel 24 órás egyeztetési lehetőséggel indoklás nélkül.

Csak hab a tortán, hogy útólag gazdasági döntésnek is nonszensz beállítani, mert nem államilag támogatott képzés, hanem önköltséges.

szdan 2018.08.11. 20:47:09

Nah, liberálmoslék szak megy a kukába, erre felhördül az össze buzernyák... Az ilyen agyzsibbadt atwood félék mit fognak most levelezőn tolni...? Nyugi, ott van még az iszlamisztika, bár gondolom az már megvolt.
Akkor talán egy kis isász-terapeuta önképző kör? Vagy tudnám ajánlani a fake-news média szakkört. Szóval van még választék liberálbloggereknek, nem kell ijedezni... :)

taga20 2018.08.11. 20:50:22

@szdan: te egy kibaszott benihil vagy gyökér! szarrá röhöktem rajtad!:)))

dunántúli gyerek 2018.08.11. 20:51:50

@JFK-alapítótag: Orbán megmondta a választás után hogy lecsapolja a szartengert?

Akkor? Nem ezért szavaztunk rája?

baldoc 2018.08.11. 20:55:50

@szdan: Na, és persze inkább tanuljuk meg O1G életszemléletét ??
Kultúráját, hobbiját, nagyvonalúságát, szerénységét, alázatát??
Az tetszene, ugye?

taga20 2018.08.11. 20:56:56

@dunántúli gyerek: akkor szorulsz mi fostenger?

a seggedbe egy zabszemet se lehet bedugni!

baldoc 2018.08.11. 20:59:40

@dunántúli gyerek: Miért, nem tud járni a szartengeren a Vezér??

dunántúli gyerek 2018.08.11. 21:06:20

@baldoc: Orbántól megszokott dolog a megmondás.

Amit megmond, az meg van mondva.

Először megmondta a lipsimentesítést, arabmentesítést, ez le is futott. Most a gendermentesítés van megmondva.

Nem is értem az ellenzéket, eddig úgy tünt, nekik fontos az oktatás fejlesztése...vigyázzatok nehogy megin bevigyen titeket a csúti a zerdőbe!

taga20 2018.08.11. 21:10:06

@dunántúli gyerek: te tényleg ekkora szar darab vagy?

dunántúli gyerek 2018.08.11. 21:19:37

Nem vinnyogni kéne ilyenkor, kedves Index blogszerkesztő, hogy mekkora a nácizmus, hanem érvelni:

hiányolom a cikket, ami feldolgozza a magyar állami genderszakon végzett nobel-díjas kiválóságainkat, mi van velük, merrefele építik a hazát?

mer így látatlanba én hamarabb befizetnék egy LÖLÖ féle "legyen Ön is miliomos" kurzusra, de az nincs az ELTÉn, meg nem vagyunk egyformák

Sandor Szajcz 2018.08.11. 21:20:56

Hölgyek, Urak és kedves Agent Provokator-ök,

Vegyük már észre, hogy egészpályás letámadás indult a magyar oktatás megmaradt része ellen. Ha ma megengedi a magyar társadalom, hogy egy tudományág oktatását konkrétan hatalmi szóval betiltsák, akkor számíthatuk rá, hogy a kormány minden néki nem tetsző oktatást be fog tiltani.
Az eddigi nyilatkozataik alapján kb. a következőket szeretnék megtartani:
- hittan
- honvédelmi nevelés
- írás-olvasás, hogy a szalagmunkás el tudja olvasni az írásbeli utasítást.

Lehet egy gender szakot nem szeretni, én sem szeretem, de ha megszólalnék ellene, akkor elsődlegesen:
- tüzetesen megismerném, hogy miről is szól
- mérlegelném, hogy hasznos-e a közel vagy ákár a távoli jövőben (Einstein felfedezéseinek a legnagyobb része csak elmélet volt a maga idejében, de egy rohadt GPS sem működne ma nélküle)
- kialakítanék egy észérveken alapuló érvrendszert majd ezeket megvitatnám mind a szakma támogatóival mind az ellenzőivel.

Ez a kultúrált módszer.
Fiatal koromban volt alkalmam az ELTE számítóközpontban dolgozni 7 éven keresztül, így van némi fogalmam az ELTE-n uralkodó légkörről. Meg kell mondanom, hogy ha csak az 1/4-ét fizetnék annak amit most keresek, visszamennék, mert a légkör nagyon jó volt.

Azokat, akiknek a fenti szavak értelmezésével gondja akad, mivel csak a libsi, fidesznyik, liberálblogger stb. kifejezéseket ismerik, kérem ne reagáljanak a comment-emre.

Tisztelettel,
Szajcz Sándor

dunántúli gyerek 2018.08.11. 21:31:22

@Sandor Szajcz: "Ha ma megengedi a magyar társadalom, hogy egy tudományág oktatását konkrétan hatalmi szóval betiltsák, akkor számíthatuk rá, hogy a kormány minden néki nem tetsző oktatást be fog tiltani. "

Ki vagy te magyarbálint? Nincs olyan törvény, hogy nem indíthatsz genderszakot, ugyanúgy vehetsz magadnak, mint Népszabadságot. De Soros nem fog örülni a konkurenciának!

"Az eddigi nyilatkozataik alapján kb. a következőket szeretnék megtartani:
- hittan
- honvédelmi nevelés
- írás-olvasás, hogy a szalagmunkás el tudja olvasni az írásbeli utasítást."

Nem újdonság, hogy a komcsiknak borsódzik a hittantól a háta, de hát az ördög is retteg a tömjénfüsttől.

"- kialakítanék egy észérveken alapuló érvrendszert majd ezeket megvitatnám mind a szakma támogatóival mind az ellenzőivel."

Mi másképp csináljuk, mi lecsapoljuk a szartengert.

"Fiatal koromban volt alkalmam az ELTE számítóközpontban dolgozni 7 éven keresztül, így van némi fogalmam az ELTE-n uralkodó légkörről. Meg kell mondanom, hogy ha csak az 1/4-ét fizetnék annak amit most keresek, visszamennék, mert a légkör nagyon jó volt."

Vágyad teljesült, ma már semmit sem fizetünk gender-oktatásért, tehát biztosan csak az fogja csinálni, akit ez tényleg érdekel.

baldoc 2018.08.11. 21:33:28

@dunántúli gyerek: "mi van velük, merrefele építik a hazát? "
Hát, Magyarországon nem szoktak Nobel-díjasok érvényesülni.
Csak a Mészárosok, Vajnák, Garancsik, Tiborczok.
Ez nem elég??

dunántúli gyerek 2018.08.11. 21:40:27

@baldoc: "Hát, Magyarországon nem szoktak Nobel-díjasok érvényesülni."

Gender szakosok meg sehol sem szoktak. Így amondó vagyok, hogy még a LÖLÖ képzéseire is nagyobb szüksége van a hazának, meg az ELTÉnek.

baldoc 2018.08.11. 21:44:57

@dunántúli gyerek: Nézd, írkálhatsz itt össze-vissza az Orbán-rezsim egy rakás szar.
Dehát, erőlködj!
Csinálj még egy kupacot!

dunántúli gyerek 2018.08.11. 21:52:39

@baldoc: Csak elválasztja az ocsút a buzától, s mostantól az ocsú a tiétek. Itt a remek alkalom, az ellenzék bővítheti a bázisát a gender-károsultakkal.

JFK-alapítótag 2018.08.11. 21:57:57

@dunántúli gyerek: Te csak egy szarkeverő vagy aki provokálni jár ide.
Véleményed annyit ér mint a példaképed akinél kártékonyabb mocskot, ami a hatalom közelébe jutott, nehéz találni ez elmúlt századokban.
Itt és most neked külön is ajánlom értékitéletem:

Aki a Fideszre szavazott az vagy bűnöző vagy agymosott kretén vagy a kettő közös halmaza!

dunántúli gyerek 2018.08.11. 22:03:11

@JFK-alapítótag: a békákkal nem egyeztetünk a mocsár lecsapolásról

a klasszikus kereszténydemokrácia, az ideálunk, nem kompatibilis a gender szakkal

morph on deer 2018.08.11. 22:14:36

@dunántúli gyerek:
“ Orbán megmondta a választás után hogy lecsapolja a szartengert?
Akkor? Nem ezért szavaztunk rája?”

Végre rájött, hogy hol a helye?
A trágyatározó és környéke tényleg egy hozzá illő környezet, szó se róla..!

Amúgy biztos, hogy ezt akartad mondani?
:))

JFK-alapítótag 2018.08.11. 22:51:19

@dunántúli gyerek: Azt már bizonyítottad, hogy az emlitett halmaz melyik része igaz rád.

"a klasszikus kereszténydemokrácia, az ideálunk, nem kompatibilis a gender szakkal"

Nem úgy tünik, hogy kiérlelt világnézeted van. Pláne, hogy többesszámba emlited.
Ez hangzott el az eligazításon?
Attól még hogy jól hangzik nem igaz rátok. Jobb ha tudod megint hazudtak nektek és megint fentartás nélkül beszoptátok és fennen hangoztatjátok.

Jézus Krisztus a farizeusokat ugyan kikorbácsolta a templomból de téged inkább gyógyított volna.

meszena 2018.08.11. 23:32:44

Miért kellene államilag támogatni azt, amitől aztán meg kell védeni a társadalmat?
A "nemzeti keresztény konzervatív értelmiség" (micsoda idétlen elnevezés!) meg jobb lenne, ha csendben maradna, azzal foglalkozna, amivel kell. Pl vállaljanak sok gyereket, végezzenek kartatív munkát...

meszena 2018.08.11. 23:34:48

a keresztény konzervatívok meg ütköznek :)))))
Idétlen, beképzelt társaság :(

Sandor Szajcz 2018.08.12. 01:01:10

@dunantuli gyerek:

A statisztikád eddig:
dunántúli gyerek
0 bejegyzést írt és 3512 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Észérveket kértem, ehelyett hazudozol, lekommunistázol és össze-vissza beszélsz.
Neved sincs. Miről beszéljek egy krumplival (ezúton is elnézést kérek a krumplitól, ha megsértettem volna).
Elszomorító, hogy erre a szintre süllyedt a színvonal Magyarországon.

Tisztelettel,
Szajcz Sándor

colonel Tigh 2018.08.12. 01:24:13

@meszena: "Miért kellene államilag támogatni azt, amitől aztán meg kell védeni a társadalmat?" Fogalmad sincs, ugye? Mert az egy dolog, hogy fingotok sincs miről alkottok véleményt, de úgy látszik olyan ostoba vagy, hogy még azt sem értetted meg, hogy miről beszélt a BencsikG, pedig ő aztán minden médiumban a legszervilisebb módon védte eddig a legképtelenebb fidióta sumákságokat, aljasságokat. Akkor most elmagyarázom, csak hogy megértsd. Szóval miért kellene államilag támogatni azt, amitől aztán meg kell védeni a társadalmat? Mert Bencsik nem a genderoktatásra utal, amikor azt mondja, majd ők megvédik az értékeiket. Hanem amit ki is emelt, a túltolt feminizmusra céloz, a szélsőséges liberális megnyilvánulásokra. A SZÉLSŐSÉGEKtől védene, a gedert pedig ő is hasznosnak tartja. Ennyi. Eddig utáltam Bencsiket, mint a szart, mert a legképtelenebb, és védhetetlen dolgokat is megvédte minden fórumon, tévében, rádióban, sajtóban, de most megemelem a kalapom. Főleg mert tőle olvasom először, hogy a SZÉLSŐSÉGES liberális dolgokkal van probléma. Itt a lényeg, a szélsőségeken. Orbánék pedig a teljes liberalizmust támadják úgy, hogy veszik az összes liberális szélsőséget, safe space, erőszakos feminizmus, túltolt pc, stb hozzátesznek pár hazugságot (liberálisok el fogják pusztítani a hagyományos családmodellt és hasonló baromságok), leöntik szexuális devianciákkal és azt mondják: ez a liberalizmus. Ez ugyanaz, mint amikor ti azért sírtok, hogy lenáciznak, lefasisztáznak valakit, ha jobboldali. Ugyanaz: fognak egy szélsőséget, és ráhúzzák az egészre, mint ha pl a konzervatív jobboldaliság egyenlő lenne a fasizmussal, nácizmussal. Legyen szó jobb, bal, vagy liberális modellről, a probléma mindig a szélsőségekkel van. A hatalmi ágak szétválasztása - az egyik liberális fundamentum - ez szerinted rossz dolog? Olyan, amitől meg kell védeni a társadalmat? Pont fordítva: a hatalmi ágak szétválasztása a társadalmat védi. Nem hiába rombolja le Orbán, mert pont a hozzá hasonló figuráktól védené a társadalmat. De ha ezt helyesnek tartod, vagy ördögtől valónak, miért nem mész É-Koreába lakni? Vagy Türkmenisztánba? Miért jár az összes illiberális idióta is a nyugati jóléti államokba nyaralni, dolgozni, élni? Miért a CEU-n tanul, vagy a liberális fertő központjainak kikiáltott nyugati egyetemeken tanult az összes illiberális idióta? Miért oda íratja be gyerekét, miért nem egy kiváló Türkmén, Kazah, vagy É-koreai egyetemre? Amit orbánék csinálnak az egy szimpla hatalomtechnikai módszer, és a tudatlan, tanulatlan, műveletlen prolikat célozza, meg a gátlástalan gerinctelen szarháziakat. Előbbiek alkotják a tömegbázist, ők a hasznos hülyék, hozzák a szavazatokat, az utóbbiból meg lesznek a káderek. Olyan ostoba barmok vagytok, hogy nézni is fáj. Őszintén remélem egyszer leesik a tantusz, hogy mi folyik itt. Hogy a hozzám hasonlóknak nem a jobboldallal van baja önmagában, vagy a nemzeti iránnyal - Orbán ugyanis se nem konzervatív, se nem jobboldali, se nem nemzeti, se nem keresztény. Egy gusztustalan hazug köpönyegforgató, egy cigány tolvaj, aki zsebre rakta az országot. Ti meg tapsoltok, mert ő azt mondja hajrá Magyarország, hajrá magyarok, és majd ő megvéd a migránsoktól. Ja, Csak többet fogadott be mint a szlovákok, a csehek, és a lengyelek együttvéve - és ők a földönfutó fajta, kötvénnyel meg bejött még plusz huszonezer. Ránk haragudtok, mert szólni merünk, hogy talán nem kéne lopni? Akinek nem tetszik valami: libsi. Mint az óvodában bazdmeg. 2010-ben akkorát bukott a baloldal (és leginkább az Mszp) hogy már rég eltűntek volna, és ahelyett, hogy kivágnánk a tolvaj cigányt is a Gyurcsány után, meg az összes szarházi tolvaj sleppjét, nem lehet, mert hatalmon vannak tartva. A ner izraeli magán hírszerzőket bérel fel, hogy magyar állampolgárokat kompromittáljon koholmányokkal? Aztán amikor a szolgálatoknak be kellene számolniuk mégis mit tudnak erről, a parlamentáris rend szerint a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, a ner simán ellehetetleníti a beszámolót? És nem gyújtjuk rájuk az egész kócerájt? Romániában vagy Szlovákiában tudod mi történt volna? Ez az ország soha nem fog fölzárkózni Ny-Európához se gazdaságilag, se sehogy, de már úgy néz ki Szlovákiához vagy a románokhoz sem.

LKerekes 2018.08.12. 02:01:11

@Quercus a gondolkodó:
Indíthatnak ilyen szakot, de nem lesz államilag támogatott és államilag elfogadott diploma, tehát nem tud sírni a diplomás , hogy a diktatúra elnyomja, mert nem ad neki jólfizetett állást a végzettségének megfelelően.

LKerekes 2018.08.12. 02:03:38

@colonel Tigh:
Te tényleg ilyen utópista vagy? Annak is nagyon hülye .

dunántúli gyerek 2018.08.12. 03:18:25

@Sandor Szajcz: azt a tényt állítottam, ami igaz, hogy minden kommunista egyházellenes, keresztényellenes, csakúgy mint ti libsi-bolsik, akiknek az apjuk volt komcsi

lebuktál gyorsan

conchita wurst 2018.08.12. 03:21:08

@Sandor Szajcz: mondjuk az kemény hogy a mondandódat eleve hazugságra építed jó bolsi szokás szerint, aztán még neked áll feljebb

ki akar bármilyen tudományt betiltani? szerinted a népszabót valaki betiktotta?

fordulo_bogyo 2018.08.12. 04:40:06

ek.uni-miskolc.hu/?p=2709

Ájurveda szakirányú továbbképzés
2015. március 2.

Tájékoztató az
Indiai gyógyászat – ájurveda tanácsadó terapeuta
szakirányú továbbképzésről

A keleti gyógyászatok alkalmazása iránti érdeklődés Európában, s hazánkban is folyamatosan növekszik. A wellness, a természetgyógyászat és a komplementer gyógyászat egymásba átfolyó, érdemben nem elkülönülő és nem elkülöníthető területek. Felsőfokú képzés ezen a területen homeopátia és akupunktúra kivételével (csak orvosok számára) nincs.

Az érdeklődést felismerve, s a szükségletet érzékelve a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara 2015 szeptembertől szakirányú továbbképzést indít el.

A továbbképzés alapítási engedély száma: FF/1350-3/2014

A továbbképzési program ISCED besorolása: ISCED 6

A továbbképzés időtartama: 2015. szeptember 18 – 2017. június 30. A képzés négy féléves, félévente 120 órás, minden második hétvégén szombat–vasárnap vannak az előadások, illetve gyakorlati órák. Az oktatók magyar–indiai szakemberek, az angol nyelvű előadásokat tolmáccsal fordítjuk. A számonkérés nyelve magyar. Az egyes tantárgyakat gyakorlati vizsga, vagy elméleti vizsga zárja le. A negyedik félévben kötelező szakmai gyakorlat van ayurveda rendelőben, valamint a szakdolgozat elkészítése, megvédése történik.

A továbbképzésre jelentkezési határidő: 2015. augusztus 21.

A jelentkezés feltétele: felsőfokú (BsC, MsC, vagy annak megfelelő) végzettség. A nem egészségügyi szakon szerzett végzettség esetén a Természetgyógyászat egészségügyi alapmodul tanfolyam (11/1997. (V.28) NM rendelet)elvégzése szükséges. Igény esetén a modul elvégzésében segítséget tudunk nyújtani. A felvételhez szakmai önéletrajzot, motivációs levelet kell beküldeni, amely alapján történik a felvételi beszélgetésre történő berendelés.

A továbbképzés célcsoportja: keleti élettudományok iránt érdeklődő, felsőfokú végzettséggel rendelkező személyek.

A képzés célja: olyan, az ayurveda filozófiáját, egészség és betegségképét ismerő szakemberek képzése, akik képesek önállóan életviteli tanácsadásra, tisztában vannak az ayurveda alapvető diagnosztikai és terápiás eszközeivel (dietoterápia, pancsakarma, gyógynövény terápia), s azokat mind manualitásában, mind ismeretanyagában orvos irányítása mellett, illetve saját kompetenciájukon belől önállóan tudják alkalmazni. Az elméleti és gyakorlati oktatás során a hallgatók elsajátítják azokat a képességeket és készségeket, amely segítik az önálló probléma felismerést és szakmai kommunikációt. A hallgatók jártasságot szereznek az egyes betegségcsoportok prevenciójában, integratív szemléletében, megközelítésében és kezelésében. Az ayurveda szemléletének megfelelően alkalmazni képesek az ismereteiket az egészség megőrzésében, a betegségek prevenciójában, a népbetegségek komplementer kezelésében, illetve a rehabilitációs tevékenységben.

A diploma kiadásának a feltétele: a vizsgák sikeres letétele, a diplomadolgozat megvédése.

A szakirányú továbbképzéssel kapott diploma felhasználható az egészségügyi és szociális alapellátásban, természetgyógyászati praxisban, wellness szolgáltatásban, oktatásban, orvosi tevékenységben.

A képzés díja félévente 285 000 Ft, amelyet több részletben lehet befizetni.

A képzés iránt érdeklődni lehet:

Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar

Kapcsolattartó: Kassai Edit: +36(46) 565-111/26-79

vagy – szakmai kérdésekben – dr. Szalkai Iván +36(30)985-1889.

$pi$ 2018.08.12. 05:27:31

"Például aki nőnek születik, kizárólag ivarszervei milyensége okán az esetek elsöprő többségében nem kap ugyan annyi fizetést ugyan azért a munkáért,"

Ez butaság, ilyen nincs. A genderszakot végzettek kevesebbet keresnek mint a mérnökök, ez igaz, de ugyanabban a munkakörben nem keresnek kevesebbet a nők. Ha így lenne szaladnának is a főnökhöz, utána meg a munkaügyi bíróságra. Az esetek elsöprő többségében.

$pi$ 2018.08.12. 05:28:43

@$pi$: A szerző meg azért kap kevesebb fizetést, mert képtelen leítni az "ugyanannyi" szót, mégis cikkek írásából akar megélni.

Magentax 2018.08.12. 07:22:49

@$pi$: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
Te meg nem tudod leírni a "leírni" szót, mégis idetolod a fejed nyelvtannáciskodni - és jól beégeted magad. Hehehehehihihihi...

$pi$ 2018.08.12. 07:35:02

@Magentax: Le tudom írni, csak elgépelés volt. Nyilvánvalóan. Annak meg, hogy mi az a nyelvtannáci nézz utána. ;)

rallus 2018.08.12. 07:48:26

Ha megszűnik a gender képzés, akkor nem lesz majd szakember, aki a budi előtt eldönti, hogy ki melyik ajtón menjen be! Anarchia lesz!

elismert felhasználó 2018.08.12. 07:57:51

Kár, hogy elmegy a CEU, mert ilyen és ehhez hasonló dolgozatokkal, kutatásokkal lettünk szegényebbek:

1. Megfosztás és jövőtlenség: a marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjánál

A queer elmélet a gender tanulmányok része és a másság témakörével foglalkozik. A dolgozat többek között Lee Edelman, a queer elmélet kiemelkedő alakjának és Lukács György kommunista filozófusnak a téziseit veti össze.

2. Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről

A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi, azon belül is kiemelt figyelmet szentel a játék szerepének.

3. A blaszfémia mint az intézményi kritika eszköze

Ez a történelem tanszéken készült dolgozat esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy az istenkáromlásnak milyen szerepe van a posztszovjet politikai művészetben.

4. Az anya nevében: médiadiskurzus, nacionalista ideológia és a reprodukcióval kapcsolatos politika a posztszocialista Macedóniában

Ez a kutatás feltárja, hogy Macedóniában a média hogyan terjeszti a nacionalista ideológiát a tradicionális nemi szerepeken és a női test tipizálásán keresztül.

5. Lengyel kivételesség: gyűlöletbeszéd-törvények a szupranacionális standardok és a nemzeti politika között

Ez a diplomamunka azt vizsgálja, hogy a gyűlöletbeszédet érintő lengyel törvények szigorúsága miért marad el a nemzetközi standardtól.

6. Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon

A dolgozat betekintést ad az izlandi feminista férfiak tapasztalataiba és az elméleti háttér alapján bemutatja, hogyan lehet jobban bevonni a férfiakat a nemi egyenlőséget propagáló programokba.

7. A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat

A dolgozat etnográfiai megközelítéssel, interjúkon keresztül mutatja be a londoni homoszexuális muszlim férfiak identitását.

8. Migráció a Földközi-tenger térségében: az embercsempészek mint bűnbakok

A dolgozat szerint noha az illegális bevándorlás évtizedek óta tart, az embercsempészek csak az utóbbi időszakban kaptak nagyobb figyelmet, és ez azért történt mert bűnbaknak kiáltották ki őket.

9. Identitásképzés a magyar migrációs diskurzuson keresztül

A dolgozat azt kívánja bemutatni, hogy a kirekesztő magyar bevándorláspolitika, és a kormány által kialakított ellenségkép, hogyan befolyásolta a magyarok identitását.

10. Antiliberalizmus és antiszemitizmus a dualista Magyarországon

A diplomamunka Kárpátalja térségén keresztül mutatja be a kor magyarországi antiliberalizmusát és antiszemitizmusát.

LKerekes 2018.08.12. 08:39:41

@taga20:
Anyád adta be a kulcsot?

Szálló monitorok (törölt) 2018.08.12. 08:44:42

Nézzük a tényeket:

1) Magyarországnak jelen helyzetben az ipari és mezőgazdasági termelését kell felpörgetnie. Ehhez a genderaszakon végzett szakemberek vajmi keveset tudnak hozzátenni. Sem az alapkutatás, sem az állami háttérintézmények, sem a versenyszféra terén nincs olyan pont, ahol ez a szaktudás előremozdítana bármit is.

2) Hazugság, hogy betiltja a kormány ezeket a szakokat. A közös pénzből nem finanszírozza tovább. Az viszont senkinek nincs megtiltva, hogy piaci alapokon működő képzés keretében ilyen szakot indítson, vagy ilyenen részt vegyen. A náci-kommunista hasonlat tehát itt el is bukik.

3) A versenyszféra egy forinttal nem tervez beszállni ezen képzések magánúton történő fenntartásához, a cégek egyáltalán nem tiltakoznak. Tehát a versenyszférát hidegen hagyja ezen szakok megszüntetése, valószínűleg azért, mert a nekik szükséges értelmiség nem ezeken a szakokon végez.

+1) A szocializmus bukása után lassan 30 évvel még mindig azt kell magyarázni, hogy profitábilis, gazdaságilag megtérülő dolgokba érdemes pénzt fektetni?

nu pagagyí 2018.08.12. 09:12:20

A Fidesz ideológiai okokból tagadja, hogy az emberi nem férfira és nőre bomlik.

anyadmajma 2018.08.12. 09:13:25

@conchita wurst: na, te hazaáruló bolsevik geci birka, isten nem ver bottal:
Hullotok geci, hullotok:)
index.hu/kultur/2018/08/11/meghalt_kerenyi_imre/

taga20 2018.08.12. 09:15:26

@anyadmajma: gondolom, te is bontottál egy pezsgőt tegnap!:)))

2018.08.12. 09:22:07

@Quercus a gondolkodó: "Magyarország biztosítja a tudományos kutatás és művészeti alkotás szabadságát, továbbá - a lehető legmagasabb szintű tudás megszerzése érdekében - a tanulás, valamint törvényben meghatározott keretek között a tanítás szabadságát. Tudományos igazság kérdésében az állam nem jogosult dönteni, tudományos kutatások értékelésére kizárólag a tudomány művelői jogosultak." Erre kellene valami értelmeset írnod. Esetleg megmagyaráznod, hogy ez nem is így van...ha nem úgy...meg különben is...tulajdonképpen...Na, írom magyarul, hogy értsd: Valami jó kis ostobaságot kellene ide karcolnod, tudod, amilyeneket szoktál. Szedd össze magad, ne kelljen csalódnom benned. Hajrá!

nu pagagyí 2018.08.12. 09:28:41

@Szálló monitorok: Nézzük a tényeket. A pénz mindig korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, ezért ezzel az indokkal bármikor bárminek a finanszírozását meg lehet szüntetni. Mondok néhány példát: spóroljunk a senki által nem olvasott sajtóba ömlő kormányzati reklámokon, a senki által, soha nem tanulmányozott közpénzes szakértéseken, vagy szüntessék meg a magyar focit tönkrekúró TAO-t, de azt hiszem, a kötelező hittan sem túl rentábilis. Azon is el lehet gondolkodni, miből gyűlt össze Mészárosnak 90 milliárd megtakarítás, csak nem közpénzből?

Ha jól tudom, a magyar állam mindenki állama (köztársaságban élünk formailag), elég necces, ha a politikai hatalom ideológiai okokra hivatkozva (Rétvári) akar valamit megszüntetni az állam mögé bújva. Úgy látom, a Fidesz már nyíltan vállalja az állampárti működést, ami már a kizárólagos hatalom jele.

2018.08.12. 09:28:43

@Szálló monitorok: "1) Magyarországnak jelen helyzetben az ipari és mezőgazdasági termelését kell felpörgetnie. Ehhez a genderaszakon végzett szakemberek vajmi keveset tudnak hozzátenni. Sem az alapkutatás, sem az állami háttérintézmények, sem a versenyszféra terén nincs olyan pont, ahol ez a szaktudás előremozdítana bármit is." Véleményem szerint jó pár olyan felsőoktatási szak van ami ugyan úgy keveset tesz hozzá az iparhoz és a mezőgazdasághoz. Sőt, olyan is van ami semmit nem tesz hozzá. Így azok finanszírozása is megkérdőjelezhető. Vagy ez majd ez után következik?

taga20 2018.08.12. 09:34:44

@Thomas Grande: ne báncsd, me fogyatékos szegény!

szerintem most is kiküldték az erdőbe fát lopni:)))

taga20 2018.08.12. 09:38:45

@Thomas Grande: szerintem a kurva balettot és a sipákoló opera énekeseket is át kéne irányítani a földekre!:))))

nu pagagyí 2018.08.12. 09:41:07

@elismert felhasználó: Ezekből melyik lehet a CEU-n végzett fideszesek diplomamunkája?

csakférfi 2018.08.12. 09:41:19

@Thomas Grande:

"Vagy ez majd ez után következik?"

Igen. Módszeres tisztogatás a neve.
Ez a diktaturák jellemzője.
Marhaságnak tartom a "gender" elméletet.
Mint sok mást is. Mégsem vártam el hogy megszüntessék az oktatását.
Azzal nem lesz "halott". Gyanítom az énekes Ákos nyilatkozata utáni horror (ami nem volt olyan súlyos) kommentek miatt ....meg néhányan Bagdy Emőkének is nekimentek,aki köztudottan család és férfi-női szerepek,barát.
Nyilván akkor jött az ötlet hogy vannak habzószáju liberálisok. Akik melegágya a genderszak.
Talán ez a magyarázat.

nu pagagyí 2018.08.12. 09:42:29

@taga20: Kevés a munkáskéz a felcsúti stadion gyepesítésére.

nu pagagyí 2018.08.12. 09:45:20

@anyadmajma: Meghalt Kerényi Imre, megírom!

nu pagagyí 2018.08.12. 09:50:06

@dunántúli gyerek: "a klasszikus kereszténydemokrácia, az ideálunk, nem kompatibilis a gender szakkal"

A "klasszikus kereszténydemokrácia" vajon mit is mond a nőkről? Tudsz erről valamit egyáltalán? A feleséged (bocs, ha buzi vagy) mit is csinál, van-e joga dolgozni, tanulni?

elismert felhasználó 2018.08.12. 09:51:27

@nu pagagyí:

library.ceu.edu/ceu-library/electronic-theses-and-dissertations-etds/

Itt megtalálod, a gender studies alatt évekre bontva, a munkákat és a szerzőket is. Válogass nyugodtan, a fideszeseket gyorsan rakd ki ide.
A szerzők képeit is nézd meg. Érdemes...
:)

taga20 2018.08.12. 09:51:59

@nu pagagyí: szerintem is fel kéne turbózni a TAhOt, me ez így kurva kevés!:)

ezt a geci féle országot, rendszert, csak humorral lehet kibírni!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:57:37

@maxval balcán bircaman: valami nem lesz attól áltudományos, hogy egy olyan iidóta, mint te, vagy Rétvári annak hiszi.

és a CEU magánintézmény.

nu pagagyí 2018.08.12. 09:58:02

@elismert felhasználó: A CEU-n elég sok fideszes okult. Az ő diplomamunkájukból kérnék egy csokrot, mert úgy látom behatóan foglalkozol az ilyesmivel. Te is ott végeztél?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 09:58:40

@Quercus a gondolkodó: "A kormány egy dolgot tett. Meggyorsította a folyamatot, melynek során a szart fölveti a víz. "

reméljük, hogy a qrmányt felveti a víz, minél előbb!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:00:15

@paraszthajszal: a rentabilitást, az olyan dolgokat, mint rezsiköltség, az ELTE jobban átlátja, mint az EMMI, nem gondolod?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:01:09

@paraszthajszal: "munkaerőpiac részéről sem mutatkozik igazi igény a genderkutató végzettségű szakemberek iránt."

szerintem kevés teológust keresnek a Mercedes gyárban, mégis oktatják ezt az áltudományos faszságot, állami pénzből.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.12. 10:02:00

@math0:

A CEU csinál amit akar, viszont államilag elismert diplomát csak olyan szakból adhat ki, amit az állam elismer.

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:02:20

@nu pagagyí: Nem, én egy suttyó proli vagyok, akinek 8 általánosa sincs. Ezért kénytelen leszel magad kikeresni az ott végzett fideszesek munkáit. Dolgozz meg a sikerért, mert különben olyan leszel, mint az ellenzéki politikusok többsége, akik a Fidesz leváltását és rendszerének felszámolását is a Fidesztől várják.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:03:02

@élveteg: a tudomány ténykérdésekkel foglalkozik, az eugenika nem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:04:10

@Az Ellenálló: a wage gap nem lett megcáfolva. még mindig van wage gap.

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:04:21

@math0: De az ateizmussal foglalkozókra kurva nagy igény van. Várj csak! Nem is...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:06:43

@dunántúli gyerek: de, mind 2,8 millió 4 elemis faparaszt ezért szavazott a Fideszre. ja nem. a zsákfaluban azt se tudják, mi az a gender szak, ők a niggerek miatt szavaztak a Fideszre, igaz, sose láttak még fekete embert

nu pagagyí 2018.08.12. 10:06:47

Azt hiszem, a Fidesznek tisztáznia kellene a gender témában elfoglalt álláspontját, mert egyelőre elég zavarosnak tűnik. Az biztos, hogy elismerik a férfit és a nőt, mint külön entitást, mert ezt még a tákolmányba is belevették a család fogalmának fejtegetésénél. De nőkkel kapcsolatban erős igény van részükről az abortusz betiltására, a közéleti szerepük korlátozására. Ezekből egyenesen következhet, bár még nem kristályosodott ki náluk, hogy be kéne szüntetni a nők oktatását, mert úgyis csak szülésre jók, meg arra hogy biztosítsák az otthon melegét. Minek pazaroljuk a pénzt a nők közép, vagy felsőfokú oktatásának támogatására? Aztán, ha úgyis csak otthon vannak, meg nem is tanultak, a választójog is luxus nekik, sőt a polgári jog is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:08:38

@dunántúli gyerek: ha már érvelni akarsz:

"hiányolom a cikket, ami feldolgozza a magyar állami genderszakon végzett nobel-díjas kiválóságainkat, "

hány Nobel-díjast is köszönhetünk az Orbán rezsimnek?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:09:42

@dunántúli gyerek: " így látatlanba én hamarabb befizetnék egy LÖLÖ féle "legyen Ön is miliomos" kurzusra"

azt gondoltuk, hogy te azért szavazol a Fideszre, mert ugyanolyan kis agyhalott, geci patkány vagy, és befizetsz seggnyaló kurzusra is akár.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:11:19

@dunántúli gyerek: úgy konkrétan a hittan áltudomány, ideológia, és nulla teológust keresnek a Mercedesz gyárban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:13:26

@dunántúli gyerek: akkor tiltsuk be Magyarországot, mert nincs Nobel-díjasunk már fél évszázada!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:13:57

@dunántúli gyerek: teológiából sem osztottak még Nobel-dijat. be kéne már tiltani!

csakférfi 2018.08.12. 10:14:30

@math0:
"a zsákfaluban azt se tudják, mi az a gender szak, ők a niggerek miatt szavaztak a Fideszre, igaz, sose láttak még fekete embert "
Meg atombombát sem...mégis irtózunk tőle.
gyilkost sem....detto
Isten sem...mégis szeretik
Ezzel mit akarsz mondani?
Az ember nyugalomra vágyik.Mi olyan érthetetlen ebben?
nem szereti az ismeretlen embereket.
Xenofób? Igen és?
Homofób?
Igen és?
Attól még a diktatura rendezett körülményeket biztosít "köznépnek".
Ők vannak többen.Ezért nyerte a fidess.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:15:09

@meszena: a társadalmat nem kell megvédeni a nemektől.

nu pagagyí 2018.08.12. 10:15:59

@elismert felhasználó: Ha azokra az ellenzéki politikusokra és pártokra gondolsz, akik a Fidesz fizetési listáján vannak, akkor valóban csak abban bízhatunk, hogy szétestek, mint az MSZMP. Pár év múlva, mikor már a "nyolc általánost végzett suttyókra" nem lesz szükség és a felkapaszkodott elit liberális attitűdökkel kérkedik majd, te leszel majd az ellenség.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:16:25

@meszena: rsadalmat nem kell megvédeni a nemektől, te húgyagyú. btw. a társadalmat meg kell védeni például a tűzhányóktól, vadállatoktól, egyéb környezeti katasztrófáktól, mégis tanítanak zoológiát, geográfiát, és hasonlókat.

ostoba barom vagy.

nu pagagyí 2018.08.12. 10:18:10

@csakférfi: Kár, hogy a társadalmak fejlődését nem azok szokták előre vinni, akik nyugalomra vágynak. Pedig milyen fasza is lenne! Nyugi is van, meg szárnyalunk is.

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:18:22

@nu pagagyí: Én most is ellenség vagyok. Elég csak ezt a blogot és a hozzászólásokat olvasni.
:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:19:48

@$pi$: "ugyanabban a munkakörben nem keresnek kevesebbet a nők."

hazudsz, ostoba vagy. a nők még mindig kevesebbet keresnek ugyanolyan munkakörben is.

de.wikipedia.org/wiki/Gendergap#Lohndifferenz

pontosan azért van szükség gender szakra, mert kurva sok az olyan idióta, férfisoviniszta faszfej, mint te.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:20:41

@$pi$: "Annak meg, hogy mi az a nyelvtannáci nézz utána. ;) "

te voltál az, de még ugyanabban a hozzászólásban be is szoptad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:21:13

@rallus: neked fingod nincs, mi az a gender studies.

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:21:34

@math0: Te vagy az izlandi feminista férfi? Baszki...
:)

csakférfi 2018.08.12. 10:21:41

@nu pagagyí:

"Az Egyesült Államok szinte minden államában nőtt az öngyilkosságok aránya 1999 óta, az országok felében több mint 30 százalékkal is - jelentette az országos járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) júniusban. Majdnem 45 ezer ember követett el öngyilkosságot 2016-ban az Egyesült Államokban, ezzel az öngyilkosság bekerült az első három (a másik kettő az Alzheimer-kór és a kábítószer-túladagolás) halálok közé.2
gondolom az amcsik elég fejlettek hogy odatartsunk.
vagy vissza?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:24:07

@Szálló monitorok:

"Magyarországnak jelen helyzetben az ipari és mezőgazdasági termelését kell felpörgetnie. Ehhez a genderaszakon végzett szakemberek vajmi keveset tudnak hozzátenni."

A teológia, hittan. a filozófia, egy csomó művészeti szak sem. Szerintem kezdjük a teológia betiltásával!

"2) Hazugság, hogy betiltja a kormány ezeket a szakokat. A közös pénzből nem finanszírozza tovább. Az viszont senkinek nincs megtiltva, hogy piaci alapokon működő képzés keretében ilyen szakot indítson, vagy ilyenen részt vegyen. A náci-kommunista hasonlat tehát itt el is bukik."

A gender szakok Magyarországon eddig is önköltségesek voltak. Megint kiderült, hogy csak hülyék és tájékozatlanok vagytok.

"3) A versenyszféra egy forinttal nem tervez beszállni ezen képzések magánúton történő fenntartásához, a cégek egyáltalán nem tiltakoznak. Tehát a versenyszférát hidegen hagyja ezen szakok megszüntetése, valószínűleg azért, mert a nekik szükséges értelmiség nem ezeken a szakokon végez."

ld teológia, hittan,...

Akárhogy is nézem, "érvelésed" szerint a teológia és a hittan betiltásával kéne kezdeni!

csakférfi 2018.08.12. 10:24:12

@math0:
A bakancsom telke van az érveiddel.

"a nők még mindig kevesebbet keresnek ugyanolyan munkakörben is."

Minek vállalta el?
Miért nem mondta hogy ő többet szeretne?
Miért nem megy bíróságra?
Pont a gender menti meg?
Baszki.

taga20 2018.08.12. 10:24:38

@csakférfi: te bakker mekhülyültél? múltkor tök normális voltál!

csakférfi 2018.08.12. 10:26:29

@nu pagagyí:
Lapos?
nem értelek.
Hogyan jön össze a gyugtalanság a fejlődéssel?
Aki izgatott az jobban fejlődik?
technikailag?
Vagy hogy?

csakférfi 2018.08.12. 10:27:30

@taga20:
"te bakker mekhülyültél? múltkor tök normális voltál!"
:) :) :)
Hogy érted?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:29:11

@elismert felhasználó: Nem talált. Nem vagyok egyetemi képzés. Ugorjunk vissza, hogy mi a faszomért nem a teológiát tiltják be?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:30:55

@csakférfi: a "niggerrel" az a helyzet, hogy nem igazolható, hogy úgy általában veszélyesebb lenne a nem "niggernél". az atombombával más a helyzet.

csakférfi 2018.08.12. 10:31:42

@taga20:

"@Thomas Grande:

"Vagy ez majd ez után következik?"

Igen. Módszeres tisztogatás a neve.
Ez a diktaturák jellemzője.
Marhaságnak tartom a "gender" elméletet.
Mint sok mást is. Mégsem vártam el hogy megszüntessék az oktatását.
Azzal nem lesz "halott". Gyanítom az énekes Ákos nyilatkozata utáni horror (ami nem volt olyan súlyos) kommentek miatt ....meg néhányan Bagdy Emőkének is nekimentek,aki köztudottan család és férfi-női szerepek,barát.
Nyilván akkor jött az ötlet hogy vannak habzószáju liberálisok. Akik melegágya a genderszak.
Talán ez a magyarázat. 2
ez az álláspontom.
Ez hülyeség?
De lehet.

taga20 2018.08.12. 10:31:45

@csakférfi: én úgy emlékszem, hogy ilyen baromságokat nem mondtál, mint amit most.

aztán lehet, hogy keverlek pákóval:)))

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:32:31

@csakférfi: Fóbiákkal nyugalmat teremteni?! Van még ilyen zseniális ötleted?!:)

Egyszerűbb lett volna nem fóbiássá tenni az embereket, és akkor maradt volna a nyugalom. A Fidesz maga csinálta a nyugtalanságot, amit rendbe akar tenni.

csakférfi 2018.08.12. 10:33:12

@math0:
Mondjuk a homoszexuálisok között meg arányaiban nagyságrendekkel tönn a pedofil.
Meg a saját gyereküket szexuálisan zaklató.
Ez ok akkor a félelemre?

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:33:18

@math0: Nem tudom. A vallás buzulás. Aki vallási kérdésekkel foglalkozik az buzi.

csakférfi 2018.08.12. 10:34:33

@math0:
Te is fóbiás vagy öregem !!
Meg én is .
Te a vallásosoktól félsz én meg....
:)

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:35:28

@math0: Nem, én egy rohadt férfisoviniszta vagyok.

csakférfi 2018.08.12. 10:36:18

@taga20:
:) :)
próbálok nem szélsőséges lenni egy szélsőséges társadalomban.
Köszönjük az orbáni retorikának.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:36:19

@csakférfi: például, mert nem is tudja, hog a férfiak átlagban többet keresnek, és ha a faszfej kormány betiltja a gender szakot, valószínűleg soha nem is fogja tudni. no meg nem lesz olyan tudatos, hogy mindezeket megtegye, mert egy férfisoviniszta, náci diktatúrában nevelte a hülye Orbán rezsim.

nu pagagyí 2018.08.12. 10:38:50

@csakférfi: "Hogyan jön össze a nyugtalanság a fejlődéssel?" Ha csak nyugit akart volna, Gallilei sem ment volna szembe a fennálló baromságokkal, hiába ütközött a tapasztalata a tényekkel. Aztán, ha mindenki ilyen lenne, még mindig a fán ugrabugrálnánk. A világ csak azok által megy előre, akiket nem érdekel mit állít a hatalom, a közvélekedés, hanem triviálisnak tűnő dolgokat is újragondolnak és elég bátrak ahhoz, hogy nyilvánosság elé álljanak a véleményükkel. Minden diktatúra rémálma az ilyen ember, de valahogy mégsem nem fogynak el.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:39:38

@csakférfi: "Mondjuk a homoszexuálisok között meg arányaiban nagyságrendekkel tönn a pedofil."

igazolás?

szerintem a papok között aránytalanul sok a pedofil, be kéne már tiltani őket!

csakférfi 2018.08.12. 10:39:39

@math0:
sajnálom!
nem értek egyet a genderrel.
Sok asszonnyal találkozok aki szalagon dolgozik.
Olyannal is aki a szakmámban esztergál.
Mégis többet keres mint én.
Szerinted ez igazságos?

taga20 2018.08.12. 10:40:16

@csakférfi: ez a gender valami, miért szélsőséges számodra?

a melegek szélsőségesek, ha azonos jogokat akarnak, mint amilyen nekünk van?

és sorolhatnám.

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:40:37

@csakférfi: Nem csak nevettem. Igen, Brendel is fóbiás. De ami a legrosszabb. Mélyen vallásos. Ateizmusa már a vallásosságig fokozódott.
A vallás pedig buzulás. Tehát Brendel buzi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:41:07

@csakférfi: nem, a helyzet az, hogy a fóbiás csak te vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:42:04

@elismert felhasználó: ok, maradjunk ennyiben. te egy rohadt férfisoviniszta vagy, én meg egy korrekt, normális, nemsoviniszta férfi.

csakférfi 2018.08.12. 10:42:46

@nu pagagyí:
A "még a fán ugrálnánk" feltételezés.
Általában azok elmélkednek fontos kérdésekről akik nyugodtak.
Ezért ellentmondásos az állításod.
Ne vedd sértésnek.

@math0:
A papok is elmeháborodottak meg a buzik is .
Ez nem érv ismét mellébeszélsz.

nu pagagyí 2018.08.12. 10:43:25

@csakférfi: A katolikus papok közt arányában több a pedofil, mint a nem papok közt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:43:27

@csakférfi: "Mégis többet keres mint én.
Szerinted ez igazságos? "

persze, hiszen a te egyedi esetedet igazolja azt, hogy mennyire hülye vagy, és mennyire nem tudsz semmit.

de átlagban a nők nem hülyébbek a férfiaknál, tehát az átlagos gender gap nem igazságos.

csakférfi 2018.08.12. 10:43:57

@math0:
Nem akadályoz a fóbiám a mindennapokban.
:) :)
Ellenben a fidesst igen a "különvélemény".

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:44:02

@csakférfi: úgy konkrétan amilyen hülye vagy, én nem is bíznák rád esztergát.

nu pagagyí 2018.08.12. 10:44:23

@csakférfi: "Általában". Tetszik ez precíz, tudományos fogalom.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:44:57

@csakférfi: "nem értek egyet a genderrel."

magyarra fordítva a mondatot, te nem értesz egyet a nemmel. melyik nemmel nem értesz egyet?

csakférfi 2018.08.12. 10:46:12

@math0:

""Mégis többet keres mint én.
Szerinted ez igazságos? "

persze, hiszen a te egyedi esetedet igazolja azt, hogy mennyire hülye vagy, és mennyire nem tudsz semmit.

de átlagban a nők nem hülyébbek a férfiaknál, tehát az átlagos gender gap nem igazságos."
Meg vannak akik nálam kevesebbet a szakmámban mint nők.
Most hogy legyen?
egymásnak ellentmondó állításokat fogalmazol meg.
:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:46:19

@csakférfi: "A papok is elmeháborodottak meg a buzik is .
Ez nem érv ismét mellébeszélsz. "

de ez érv, hiszen nincsenek betiltva. mégiscsak a legveszélyesebb dolgok betiltásával kéne kezdeni, nem?!

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:47:13

@math0: Én férfisovinisztaként nem értek egyet a női nemmel. Amikor a nő nemet mond, az szerintem igen. Én nem ismerem a női nemet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:47:29

@csakférfi: "Nem akadályoz a fóbiám a mindennapokban."

dehogynem, csak nem tudod. például azokra a gazdag esztergályos nénikre csak irigykedni tudsz a kis fóbiáiddal.:)

csakférfi 2018.08.12. 10:48:54

@nu pagagyí:

"Például az alapvető személyiségjegyeket a pszichológusok manapság az öt fő személyiségjegyet vizsgáló un. Big Five kérdőívekkel mérik. Mindegyik személyiségjegy esetében a változatosságnak legalább a 40%-át magyarázzák közvetlen genetikai faktorok, további mintegy 25%-át az egyedi környezeti hatások és csak mintegy 10%-ot a közös környezet (vagyis főleg a család). A fennmaradó közel 25% egyszerűen mérési hiba ill. bizonytalanság."
Wiki idézet.
Ikerkutatás.
Gondolom az "általában" tudománytalanabb ,mint a 25% hibahatár?
Most tényleg ezzel kell szívózni?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 10:49:33

@csakférfi: nem, én az általános gender gapról beszéltem, az átlagról, ez igazolt, te meg olyan egyedi eseteket mondasz, amelyeknek igazságát nem is tudod igazolni.

a kettő egészen más. hogy te ezt nem fogod fel, az a hülyeségednek köszönhető. ugyanezen hülyeség miatt keresel keveset.

taga20 2018.08.12. 10:49:59

@math0: "én nem is bíznák rád esztergát."

szakadok rajtad faszparaszt:)))

csakférfi 2018.08.12. 10:50:00

@math0:
feltételezed hogy nem vagyok gazdag...és hogy irigy vagyok.
Honnan veszed?

fhdgy 2018.08.12. 10:50:43

@Sandor Szajcz: "... mérlegelném, hogy hasznos-e a közel vagy ákár a távoli jövőben (Einstein felfedezéseinek a legnagyobb része csak elmélet volt a maga idejében, de egy rohadt GPS sem működne ma nélküle).."

Ehhez még tegyük hozzá, hogy az SZKP valahányadik kongresszusa a kibernetikát is imperialista áltudományként bélyegezte meg.

Volt idő, amikor ennek következtében magyar egyetemeken számítástechnikával bűn volt foglalkozni. Erről Kalmár László professzor a 70-es években egyetemi előadásain is foglalkozott, amiket volt szerencsém nekem is látogatni. Én is ilyen imperialista áltudománynak estem "áldozatul", hogy programtervező lettem. Ma már ugye az IT megnevezést húzzák rá mindenre.

Nos, ez is egy példa arra, hogy a hatalom milyen kretén módon tud viszonyulni a tudományhoz.

csakférfi 2018.08.12. 10:53:42

@math0:

"Gondolatai a női nemi szerep totális leértékeléseként és elutasításaként értelmezhetőek: „A kamasz lány azért iszonyodik a havivérzéstől, mert jóvátehetetlenül besorolja az alacsonyabb rendű, csonka emberi lények kategóriájába.”[13] A nő „balsorsa az, hogy biológiailag az élet reprodukciójára rendeltetett.”[13]

Kritikusai szerint a családellenességet leplezetlenül jeleníti meg: „A házasság „visszataszító konvenció”[13] „Míg le nem romboljuk a családot a család mítoszával együtt, a nők elnyomatása fennmarad.”[13] „A házasság megkétszerezi a családi kötelezettségeket s minden egyéb társadalmi gyötrelmet is.”[13] „El kellene tiltani, hogy a nőnek egyedüli hivatása, szakmája lehessen a házasság.”[13]

Anyaságellenessége a bírálók szerint kifejezett és vitathatatlan: „Az úgynevezett ,anyai ösztön' nem létezik, legalábbis ami az emberi fajt illeti...”[13] „Egyetlen nőt sem szabad felhatalmazni arra, hogy otthon maradjon gyermeket nevelni... Azért nem szabad ilyen választás elé állítani a nőket, mert ha van ilyen alternatíva, túl sok nő fogja választani...”[13] A magzat „véletlen burjánzás az anyaméhben, léte nem igazolt2

"Simone de Beauvoir (születései neve: Simone Lucie-Ernestine-Marie-Bertrand de Beauvoir) (Párizs, 1908. január 9. – Párizs, 1986. április 14.) francia írónő, filozófus. A 20. század második felének egyik népszerű, meghatározó feminista, egzisztencialista gondolkodója. Nagy hatással volt a második világháború után megerősödött fogyasztói, jóléti társadalomban felnövő ifjúságára.2
..
Mindent összevetve életrajzi adatai alapján kijelenthető, hogy Simon de Beauvoir ephebofil hajlamú volt. Egy korábbi diákja, Bianca Lamblin, eredetileg Bianca Bienenfeld „Mémoires d'une jeune fille a rangée” című könyvében leírta, hogy amikor ő kiskorú diák volt, akkor tanára, Simone de Beauvoir szexuálisan kihasználta.[24] 1943-ban Simone de Beauvoir-t felfüggesztették tanári munkájából, amiatt a vád miatt, hogy 1939-ben elcsábította a 17 éves tanulólányt, Nathalie Sorokine-t
Wiki idézet.

annyira hülye vagy öregem hogy nézni is rossz
Na cső Jó étvágyat mindenkinek!!
:)

elismert felhasználó 2018.08.12. 10:54:33

@csakférfi: Mert ő sem gazdag, és ő is irigy. Rokonlelkek vagytok. A flúgosok felismerik egymást. Vegyétek be a tagát is. A három testőr...

anyadmajma 2018.08.12. 10:55:43

@csakférfi: na, te hazaáruló bolsevik geci birka, azt mond már meg, hogy a bértrollok között hol vannak esztergályos nők, te gyökér? Amikor egyedül ülsz az egész szinten, és vagy 300 nicknéven kommentelsz ide?
:D

taga20 2018.08.12. 10:57:47

@csakférfi: margit, te 11 kor ebédelsz?:)))

taga20 2018.08.12. 10:59:05

@elismert felhasználó: helga, szájba vagy seggbe akarod?

:))

csakférfi 2018.08.12. 11:00:18

@anyadmajma:
Sorry
nem vagyok bérkommentelő.
Náci orbán.
Rohadt fidess.
Diktatúrát építenek ki itt Magyarországon.
Vágod?
Ez az egy nicknevem van.

@elismert felhasználó:
remek.
Három testőr.
:) :)

taga20 2018.08.12. 11:02:59

@csakférfi: te melyik vagy? kuka vagy szundi?:)))

elismert felhasználó 2018.08.12. 11:03:55

@taga20: Te kis paranoiás...Csorgatnád a nyálad, mi? Ó, várj csak! Te már csorgatod is.
:)

csakférfi 2018.08.12. 11:04:14

@taga20:
Ja 11 -kor.
megéheztem mert 4.00 tól nem alszom.
az asszony nappalos.este 6.-ig dolgozik.
mopst jut idő arra hogy kiéljem a "ferde" hajlamaimat!
Más meg pornót néz...vagy akocsmába kujtorog.
Vagy meghúzza a szomszédaszonyt.
:) :9
Minden jót Neked!!
Offolok.
Jókat somolyogtam azon mennyire komolyan veszik emberek a diktatúrát.
Sajnálom nem ezt képzeltem '89-ben.
Viszlát!!

taga20 2018.08.12. 11:09:33

@csakférfi: szerintem neked is mekkéne húznod a szomszéd asszonyt, akkor nem lennél annyira feszült!:))

ja és gutenápetit haver!

taga20 2018.08.12. 11:11:29

@elismert felhasználó: ja, ha megint felveszed azt a cuki tangádat, amit múltkor, akkor csodálkozol?:))

nu pagagyí 2018.08.12. 11:13:23

Azért kíváncsi lennék, hogy a családügyi államtitkárnak milyen végzettsége van? Fodrász?

elismert felhasználó 2018.08.12. 11:15:05

@taga20:

x.imagefapusercontent.com/u/hairytwinkgaper/4913045/534072470/591747453.jpg

Itt épp rajtam van a tangám. Hiszed-e?
:)
Letépnéd rólam...ha megtalálnád?
:)

paraszthajszal 2018.08.12. 11:16:15

@math0: A gazdasági hátteret átlátja az ELTE is, elméletben nem olyan nehéz kiszámolni, hogy kb. milyen költségek merülnek fel a szakkal kapcsolatban (pl. oktatók bére időarányosítva); az egyetem akár még alternatívaköltség-számítást is végezhet.

Ami viszont nem jelenti azt, hogy az egyetem ez alapján dönt(ött) a szak létesítéséről, fenntartásáról. Hallgatólagosan mindenki elismeri, hogy vannak olyan szakok, amelyek a kis létszám miatt önmagukban nem lennének fenntarthatóak, amiket keresztfinanszírozni kell. (Bár az alapozó tárgyak egy részét, akár többségét több szak hallgatói együtt tanulhatják; de vannak olyan spec. tárgyak, amiket nem.) Ezeket is engedik azonban indítani (az egyetemi vezetés és a minisztérium is), ha ez abhoz szükséges, hogy valamilyen, a „társadalom” számára hasznos, de szűk, specializált szakterület (pl. altajisztika) szakember-utánpótlását biztosítsák. A gender studies esetében ilyen

paraszthajszal 2018.08.12. 11:18:28

@paraszthajszal: A gender studies esetében ilyen raison d'être nem fedezhető fel.

Nem véletlen azért, hogy maga az ELTE egyetemi vezetés viszonylag simán elengedte ezt a történetet. (Persze a sértett oktatók egy-két diáktüntit simán megszerveznek majd, de aztán megy minden tovább a maga útján.)

taga20 2018.08.12. 11:19:15

@elismert felhasználó: haver, ez dzsordzs asztala, nem a tijéd!:)

de ahogy malacúr mondaná, megpulykáznám!:)))

elismert felhasználó 2018.08.12. 11:21:59

@taga20: Malacnak mindegy. Igénytelen. Nem látja ebben az isteni testben a lehetőséget. Nem látja a vonalak finom szépségét...ááááhhh!!!!
Amúgy is Tymeára, az anyagias ribancra vagyok beindulva.

elismert felhasználó 2018.08.12. 11:22:41

@taga20: Jah, Georges meg buzi, és az anyjával él.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:29:30

@csakférfi: "feltételezed hogy nem vagyok gazdag...és hogy irigy vagyok.
Honnan veszed? "

innen:

"Sok asszonnyal találkozok aki szalagon dolgozik.
Olyannal is aki a szakmámban esztergál.
Mégis többet keres mint én."

Tudom, a te agybajoddal erre nehéz visszaemlékezni, de te írtad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:31:08

@elismert felhasználó: Esztergályosoknál nagyságrendekkel többet keresek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:32:59

@paraszthajszal:

"A gazdasági hátteret átlátja az ELTE is"

Akkor talán nem az EMMI-nek kéne 1 nap alatt dönteni a fejük felett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 11:33:44

@paraszthajszal: "A gender studies esetében ilyen raison d'être nem fedezhető fel."

a gender studies jóval hasznosabb a teológiánál. A teológiát kéne betiltani!

elismert felhasználó 2018.08.12. 11:35:48

@math0: Mennyit keres egy esztergályos?

elismert felhasználó 2018.08.12. 11:36:55

@Cycmen: Már megint kitiltottak? Biztos a taga nyom fel állandóan. A kis házmester ivadék...

elismert felhasználó 2018.08.12. 11:38:07

Taga! Mennyit keres egy jó esztergályos? Ezt most komolyan kérdezem. A komoly válasz után elküldhetsz a picsába....

csakférfi 2018.08.12. 11:40:29

@math0:
Ismét hülye vagy!
van házam autóink a feleségemnek is meg nekem is.hitelünk jővőre kifut.A gyerekeinknek szakmája van a nagyobb az audinál dolgzik győrben.A kisebb jövőre érettségizik.Laptopok..led tv..
Kutya ..hobbikert...termőföld...stb.
Hogy nem vagyok "kőgazdag",az biztos.
Mintahogy irigy sem.
Mivel számomra 100-ad rangu mennyit keres valaki.
Nem az alapján itélem meg...rendes vagy hülye mint te.

Másodszor...

"Konkrétabban: a homoszexuális vagy leszbikus pártok által nevelt gyermekek közt (akik az egyik fél korábbi, heteroszexuális kapcsolatból származó biológiai gyermekei) később háromszor annyi a munkanélküli, mint a hagyományos családokban nevelkedettek között, és csaknem négyszer annyian szorulnak szociális segítségre. Azon fiatal felnőtteknek, akiket olyan nő nevelt, akinek volt leszbikus kapcsolata, a 28 százaléka munkanélküli, szemben a hagyományos családban nevelkedettek 8 százalékával. Az első kategóriába tartozók 40 százaléka csalta meg házastársát vagy élettársát, míg a második csoportba tartozóknak csak a 13 százaléka. Az első csoport 19 százaléka vett részt pszichoterápiás kezelésen depresszió, aggályoskodás vagy épp kapcsolatai sikertelensége miatt, míg a második csoportnak csak a 8 százaléka.
...
...
A leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek a 14 százaléka nevelőszülőknél nevelkedett, szemben a heteroszexuális párok gyermekeivel, akiknek csak a 2 százaléka járt így; a leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek a 40 százalékát nevelték a nagyszülei, szemben a heteroszexuális szülők gyermekeinek 10 százalékával; a leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek 19 százaléka élt valamikor egyedül 18 éves kora előtt, szemben a heteroszexuális szülők gyermekeinek a 4 százalékával. Tulajdonképpen a leszbikus kapcsolatban élő nők gyermekeinek csak a 2 százaléka töltötte élete első 18 évét végig az édesanyjával
..

www.magyarkurir.hu/hirek/rengeteg-szempontbol-hatranyban-vannak-melegparok-altal-nevelt-gyermekek

szóval mire is alapozom hogy a gender ...baromság??
Meg létjogosult elmélet.Amikor a kiagyalója egy leszbikus elmebeteg?
menj a francba a homályos eszméddel együtt.Nem vagy vitapartner.
csak egy idióta.

csakférfi 2018.08.12. 11:43:08

@math0:
Ami kimaradt az előbbi linkből.
"gazán sokkolóak a kutatás korai szexuális iniciációra és molesztálásra vonatkozó adatai. A leszbikus anya által nevelt gyerekek 23 százaléka bevallotta, hogy „szexuálisan érintette” őt az anya vagy a partnernője. 31 százalék bevallotta, hogy szexre kényszerítették akarata ellenére. Ugyanez vonatkozik a homoszexuális apa által nevelt gyerekek 25 százalékára. A leszbikus anyák által neveltek 20 százaléka és a homoszexuális apa által neveltek 25 százaléka nemi úton szerzett betegségben szenvedett."

Ugy "általában".
Öregem.

anyadmajma 2018.08.12. 11:43:27

@csakférfi: nem fogsz te engem átverni, te hazaáruló bolsevik geci birka, akármilyen nincsknéven is írogatsz éppen:)
mindenki tudja, hogy te vagy az:)

csakférfi 2018.08.12. 11:44:59

@elismert felhasználó:
mennyit keres egy esztergályos.
a gyerekem az audinál 240 ezer nettót kap túlórák nélkül.Plusz 320 ezer cafetéria.most 19 éves.Gépkezelő.

csakférfi 2018.08.12. 11:48:11

@elismert felhasználó:
bocs a 320 ezer cafetéria 1 éves juttatás.
A gyerekem jobban keres mint én....biztosan ezt is irigylem.
:) :)

GallaiG 2018.08.12. 12:14:43

Döbbenetes, hogy felnőtt emberek pontosan arról vitatkoznak, aminek ebben a témában semmi értelme sincs, azt teszik, amit a diktátor kitervelt. Tudományos kérdést nem az utca embere, nem az egyház, nem a kormány és nem a léggömbárus fog eldönteni. Az átlagember feladata csak annyi, hogy felismerje, ha egy általa - és hozzáadott csalás révén - "választott" kormánya olyan eszközökhöz nyúl, mint az eddigi legocsmányabb diktatórikus rezsimek. Korábban Galilei ellenségei a Föld keringéséről, újabban Hitler, Sztálin meg Ceausescu döntött legutóbb arról, mi a "tudományos". Így lett például a neje, Elena Ceausescu "nemzetközi hírű tudós", maga a diktátor pedig "akadémikus" és a "kárpátok géniusza". Az utca embere nem végzi el a feladatát akkor, ha ezt az ordító egyezőséget nem veszi észre a mai helyzettel. Márpedig ha erre nem képes, akkor ugyanazt a sorsot fogja kapni.

taga20 2018.08.12. 12:16:34

@csakférfi: gondolom három műszakban.

taga20 2018.08.12. 12:20:39

@elismert felhasználó: az egyik kommentedben leházmesterezel, a következő kommentedben meg komolyan kérdezel tőlem valamit?

csak én érzem a disszonanciát?

egyébként, 250 az alap, egy műszakban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:32:19

@csakférfi: "Mintahogy irigy sem."

csak az esztergályos nénikre.

a Magyar Kurir cikke ugyebár egy újságcikk, amely, ha jól látom megpróbál hivatkozni valami tudományos kutatásra egy gender studies témában. a lényeg, hogy a magyar kurir cikke gender studies témakörbe tartozik. pont ennek oktatását akarja betiltani a kormány.

és ez neked nem baj, amikor ennyire érdekel a téma?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:34:01

@csakférfi: hangsúlyozom, hogy a magyar kuríros cikked a gender studies témák közül csak egyet érint. és nem cáfolja a gender elméletet. egy bizonyos tanulmányról számol be egy bizonyos kérdésről, bizonyos eredménnyel.

elismert felhasználó 2018.08.12. 12:34:35

@math0: Hát a kevéshez könnyű nagyságrendekkel többet keresni.

elismert felhasználó 2018.08.12. 12:37:44

@taga20: Csakhogy érezd a törődést. Amúgy köszi a választ. Ebből kikalkulálhatjuk, hogy az idióta Brendel mennyit kap a napi semmittevésért.
:)

fhdgy 2018.08.12. 12:39:02

@GallaiG: Nézd meg, hány hozzászólás van, úgy általában, nemcsak itt, amik támogatják egy eszement hatalom ordító tudományellenességét!

Ezeknek a hozzászólásoknak ( tehát azoké, akik támogatják ezt az ámokfutást ) a döntő része, olyan emberkéktől származik, akik még Pitagorasz tételét sem tudják. Én nem csodálkoznék azon, ha 95%-a vagy még több az ilyen hozzászólóknak tényleg nem tudja a Pitagorasz tételt.

És ők, a magabiztos többség, ők azt hiszik magukról, hogy érdemben nyilatkozhatnak, ítélhetnek tudományt érintő dolgokban.

GallaiG 2018.08.12. 12:43:09

@fhdgy: Annyit értenek Pitagoraszból, hogy biztos valami migráncs. Ami persze nem az ő bűnük. Az aljas gonoszság az, amelyik ezt a tudatlanságot a hazug, tolvaj, népellenes hatalma fenntartására használja.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:43:14

@csakférfi: a másik hiba, hogy a cikkedben lévő professzorod a heteroszexuális házasságban élőket hasonlította össze azokkal, akiknek volt már leszbikus kapcsolata. tehát nem a leszbikus kapcsolatban gyereket nevelő szülőkről szól a tanulmány, hanem az esetleg férjét leszbikus kapcsolatban megcsaló nőkről, és azok családjáról és gyerekeiről.

ez kurvára nem fair összehasonlítás.

paraszthajszal 2018.08.12. 12:43:17

@math0: Egy jó mérnök-informatikushoz képest lehet, hogy kevesebbet, de egy szabad bölcsészként végzett, McDonald's-ban dolgozó takarítóhoz képest többet. És ahogy az egyik hozzászóló írta is, már 18-19 évesen munkába állhat, nem kell az egyetemen pazarolnia az idejét és a társadalom erőforrásait. Az egyetem nem való mindenkinek, a jó szakembereket is meg kell becsülni, munkaerőhiány idején kiváltképp.

Egyébként bármit gondolsz is a teológiáról, az tény, hogy a magyar falvak többségében a papokra van társadalmi igény, genderkutatókra nincs.

Ami pedig a „ne döntsenek az ELTE feje fölött” kérdést illeti, sajnos előfordul, hogy egy-egy állami intézmény a józan ésszel, gazdasági racionalitással, közérdekkel szemben partikuláris érdekek mentén dönt; ilyenkor a fenntartónak ezen érdekek védelmében sajnos be kell avatkoznia. Az egyetemi autonómia nem abszolút, elsősorban a tudomány és az oktatás szakkérdései esetében releváns, a gazdálkodást tekintve jóval korlátozottabb, márpedig egy szak fenntarthatósága, gazdasági megalapozottsága elsősorban ilyen kérdés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:45:28

@csakférfi: ez nem található meg a slate cikkben. a magyar kurir hazugsága is lehet.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:48:08

@csakférfi: akkor én úgy kb négyszer annyit keresek, mint te. Mondjuk vagyok is annyival okosabb nálad.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:50:56

@elismert felhasználó: nem tudod, hogy mit dolgozok, és miért. azt elárulom, hogy kereskedelmi cég adja a fizetésemet, kurvára megnézik, hogy mennyit adnak, és szellemi teljesítményért adják. tehát az eszem ér ennyivel többet, mint a tiétek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:53:40

@fhdgy: igen, a sok hülye között, ugye tudjuk, hogy van Magyarországon 2,8 millió hülye, aki Orbánékra szavaz, akik szétlopják az országot, és csak azért, mert félnek a migráncsoktól, akikből még egyet se láttak, és nem is akarnak ide jönni.

no mindegy, jól látod, ha ezek a hülyék nem értik a tudományt, szarul élnek, és Orbán azt kínálja nekik, hogy továbbra is szarul élnek, de utálhatják a migráncsokat, melegeket, tudósokat, akárkiket, akik nem ők, akkor ezek a hülyék rávetődnek, mint gyöngytyúk a takonyra.

nem fogják fel, hogy a végén szétverik az országot, és ők szívják majd meg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:56:04

@GallaiG: a Pitagorasz valami görög migráns Olaszországban, nem? Majd a Salvini kibassza!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:57:48

@paraszthajszal: " a magyar falvak többségében a papokra van társadalmi igény"

10% igény van, állami hátszéllel. lehetne ennyi igény gender tudósokra is ennyi hátszéllel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 12:59:10

@paraszthajszal: "sajnos előfordul, hogy egy-egy állami intézmény a józan ésszel, gazdasági racionalitással, közérdekkel szemben partikuláris érdekek mentén dönt; ilyenkor a fenntartónak ezen érdekek védelmében sajnos be kell avatkoznia. "

nem így. máról holnapra, először még indoklás nélkül, aztán nagyjából vita nélkül.

te most komolyan elhiszed, hogy az EMMI hozta a józan döntést a kérdésben?!

de sötét vagy !

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:01:16

@elismert felhasználó: nem tudom, miből akarod kikalkulálni, hogy mennyit keresek, ha nem hiszed el, amit mondok erről. béljóslás lesz?!:)

taga20 2018.08.12. 13:05:08

@math0: szerintem, te még annál is okosabb vagy!

döbbenet, hogy mekkora egy fasz vagy!

elismert felhasználó 2018.08.12. 13:07:18

@math0: Már itt van előttem az áldozati bárány kiontott belsősége. Még néhány mágikus szó, és kiderül, hogy talpon maradsz-e...vagy nyílik az ajtó és...

elismert felhasználó 2018.08.12. 13:08:47

@taga20: Ugyan már! Lehet, hogy azt a gépet is ő tervezte, amin dolgozol. Várj csak! Nem is...
:)

elismert felhasználó 2018.08.12. 13:10:54

@taga20:
Volt már ő minden. Lehet, hogy most csak egy sima informatikus munkáját látja el, azaz az Icuka által eltüntetett ikonokat "varázsolja" vissza.
Itt egy előadás tőle:

www.youtube.com/watch?v=tN25SW6hh8I

fhdgy 2018.08.12. 13:11:49

@paraszthajszal: Az nem tudom, hogy milyen partikuláris érdek, ha a hatalom beleavatkozik a tudomány dolgaiba. Én nem is nevezném semmilyen érdeknek, egyszerűen csak szellemi töpörödöttségnek.

Mondok két példát:

Hitlerék az ( akkori ) elméleti fizikát zsidó hókuszpókusznak tekintették. Így nem lehetett véletlen, hogy csoda lett volna, a csodafegyvert nem azok vethettékvolna be ( most ne vitatkozzunk ennek a bevetésnek az értelmén ) elsőnek, akik olyan, igaz zsidó, fizikusoknak adtak lehetőséget, mint Einstein, Fermi, Oppenheimer, Teller, Wiegner, stb.

Sztálinék a genetikát és a kibernetikát nyilvánították tudománytalan hókuszpókusznak, sőt ellenségnek.

Egy ráadás: Hány olyan dolog van, mondjuk csak az elmúlt ötven-hatvan évben, ami akkor a nagyeszű politikusok szemében csak idióta tudósOCSKÁK kisded játéka volt és, a te logikád szerint is, értelmetlen lett volna a nagyérdemű adófizetők pénzét a hóbortjaikra pazarolni.

Én 41 éve fejeztem be az egyetemet, amennyit azóta a tudomány, a technika fejlődött, az szinte felfoghatatlan.

Ha a mai életünkből kivonnánk azokat a dolgokat, amik az elmúlt ötven-hatvan év, először "semmire sem lesz jó", kutatásaiból lettek, akkor még te is belebolondulnál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:13:57

@taga20: döbbenet, hogy mekkora egy fasz vagy!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:21:47

@fhdgy: az egyik leginkább ragyogó példa arra, hogy egy senki által hasznosnak nem tartott elméleti, absztrakt alaptudomány a világ egyik legfontosabb gyakorlati dolgává válik, az a számelmélet. A titkosított kódolások ma szinte egytől egyig prímszámokkal kapcsolatos tételeken alapul (pl. számelmélet alaptétele). Enélkül az egész internet és bankrendszer nem működne biztonságosan és hatékonyan. Ha ma valaki továbbá hirtelen felfedezné a prímszám faktorizálás polinomiális módszerét, akkor holnap lerabolhatná az egész financiális szférát.

De hát ilyet hiába mondasz a 2,8 millió fidesz-parasztnak, ezek idióták.

taga20 2018.08.12. 13:26:04

@math0: haver, kérdeznék tőled valamit, egy hülyeséget.
legyél má olyan jó arc, hogy válaszolsz nekem.

neked mi abban a jó, hogy mindenkibe páros lábbal beleszállsz, még az olyanokba is, aki egy követ fúj veled?

u.i.: kicsit érdekes kérdés tőlem, me kicsiben én is ezt csinálom, mint te.

de én néha, talán nagyon néha, tudok nagyvonalú is lenne, és azt mondani, hogy igaza van a másiknak.

baráti üdvözlettel, taga.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:33:01

@taga20: én a hülyeséget utálom. te a hülye oldalon állsz. Ehhez képest elenyésző dolog az, hogy politikailag nem a rossz oldalon állsz. Ennek köszönhetően beléd ritkábban rúgok páros lábbal. Tökéletesen arányos a dolog.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 13:34:20

@taga20: én nem az a fajta nyécsorgatós hülye vagyok, mint te, aki meglát egy másik embert, akinek hasonló a politikai véleménye, és akkor odaszalad ölelgetni, még akkor is, ha hót hülye az illető. a mi oldalunkon is vannak hót hülyék. te az vagy. a helyesírásodon is látszik. teljesen jogosan kötnek bele.

fhdgy 2018.08.12. 13:34:35

@math0: A példád jó.

A 2.8 millióról a megállapításod meg kifejezetten rettenetes.

Rettenetes, mert igaz és még jó hosszú ideig megmásíthatatlan!!!

fhdgy 2018.08.12. 13:45:39

@math0: Egy eset jutott eszembe.

Jó pár éve olvastam a neten egy kretén firkász cikkét, hogy egy, szerinte hülye, kutató nem is azt találta fel, amit keresett, hanem valami egészen mást. A firkászkám ezen poénkodott.

A konkrét dolgokra már nem emlékszem, csak arra, hogy valami genetikai betegséggel kapcsolatos volt a felfedezés, az eset Svédországban történt és a kutató egy orosz nő ( a szentségit, egy migráncs ) volt.

A cikk arra volt kihegyezve, hogy csak véletlen volt a felfedezés.

Én erre azt mondom, hogy frászt! Akkor lett volna az, ha nő az utcasarkon strihelt volna ( talán még több pénze is lett volna ) és nem kutatott volna egy témában.

Ami a laikus szemében véletlen, a mögött kemény munka van. Érdekes, hogy a laikusokkal, akik fantasztikus tv sorozatokon élnek, soha nem történik ilyen véletlen.

taga20 2018.08.12. 13:49:23

@math0: "a helyesírásodon is látszik. teljesen jogosan kötnek bele"

nem kérdeztem semmit haver, vedd úgy!

:)))

paraszthajszal 2018.08.12. 14:11:33

@fhdgy: „Az nem tudom, hogy milyen partikuláris érdek, ha a hatalom beleavatkozik a tudomány dolgaiba”

Nem abba avatkozott bele. Először talán pontosan idézzük miről szól maga a döntés, mire hivatkozik az EMMI az indoklásban ( m.eduline.hu/felsooktatas/2018/8/11/Emmi_magyarazat_genderszak_megszuntetes_R3RAUW )
„[A] jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon”. (…) „A »társadalmi nemek tanulmánya« mesterszakon végzettek iránti igény a magyar munkaerőpiacon nem mutatható ki - indokolta a hvg.hu kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, miért szüntetik meg a társadalmi nemek tanulmánya képzést.”

Azaz a döntés a szakindítási jogosultságot vonja vissza, de nem érinti az egyetem és oktatóinak jogát arra, hogy e témában kutassanak, publikaciókat jelentessenek meg, de akár 1-2 féléves kurzust indítsanak mondjuk a szociológia alapképzési szakon.

Ez nem az egyetem tudományos autonómiájába való beavatkozás, hanem a képzési portfólió hozzáigazítása a munkaerőpiac igényeihez.

Ráadásul hitleri vagy sztálini párhuzam már csak azért is sántít, mert a társadalmi nemek kutatója, akár a szociális munkás, valójában nem _egy_ tudományterület művelését fedi le, hanem egy interdiszciplináris, issue-alapú megközelítést takar.

Ezt még az érintett szak oktatója sem tagadta, hiszen azt írja, hogy a témában évtizedek alatt felhalmozódott „szociológiai, szociálpolitikai, pszichológiai, jogi, közgazdaságtudományi, politológiai, történettudományi, irodalomtudományi” tudást akarták megosztani a hallgatóikkal. www.facebook.com/gigoca/posts/10155743558767135

Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem! (törölt) 2018.08.12. 14:21:07

@taga20: Ellenzéki összefogás, blog.hu edition... :D

fhdgy 2018.08.12. 14:21:15

@paraszthajszal: Milyen szakon végeztél egyetemet?

anyadmajma 2018.08.12. 14:28:25

@fhdgy: szerintem a Politológia az NSZMP-ben, avagy hogy mentsük át a PÁRT embereit és kommunista-bolsevik eszméit a fideszbe szakon végzett.

Sir Gombóc 2018.08.12. 14:29:19

@Quercus a gondolkodó: igazad van, tényleg felveti. Kár, hogy az egész ország bűzlik a kormány szarától. Elkövették a hibát, mint annak idején a kommunisták, olyanokat engednek a hatalom közelébe, döntési pozícióba, akiknek nincs ehhez sem értelmi, sem érzelmi intelligenciájuk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 14:34:47

@paraszthajszal: tehát szerinted mondvacsinált okból, konzultáció nélkül, előszö indoklás nélkül, aztán ostoba indoklással lenyomni pár nap alatt egy egyetemen egy szak megszüntetését nem az autonómiába való beavatkozás?

elég nagy agyhalott vagy!

kolomparlole1114 2018.08.12. 14:37:09

A zsidesz is tudja hogy annyit se ér az az alapfecni mint a papír amire rá van firkálva. Ez csak egy fideszes héziszabályzat, az első rendszerváltásnál megy a kukába.

kolomparlole1114 2018.08.12. 14:38:12

@math0: Jár egyáltalán még valaki pedofilképzőbe?

kolomparlole1114 2018.08.12. 14:42:40

@Sir Gombóc: Orsós elvtárs a 2002-es elkergetésekor levonta a következtetést hogy a magyarok nem szeretik, utálják (mint) a szart. Ezért már meg se próbál úgy tenni mintha érdekelné a nép, csak élősködik rajta, lop minden mozdíthatót, pont mint a segílyes tesókái. Ez fajjelleg.

taga20 2018.08.12. 14:43:45

@kolomparlole1114: nigger! ne cigányozzál má tezsvérem!:)))

kolomparlole1114 2018.08.12. 14:44:42

@anyadmajma: Nem kellett azon semmit menteni, vitte magával a két KISZ titkár: Orbán + Luxustóni. Meg a besúgókat is, azért csak a zsidesz nem hajlandó felfedni az ügynöklistákat, mert mind rajta van!

taga20 2018.08.12. 14:58:19

@kolomparlole1114: nigger! a zsidókkal mek mi a bajod?

Attilajukkaja 2018.08.12. 16:12:55

@fhdgy:
"Ami a laikus szemében véletlen, a mögött kemény munka van. "
Így igaz! Mondjuk sok felfedezésben játszott szerepet a véletlen, mert pl. Madame Curie sem a radioaktivitást akarta felfedezni, Flemming pedig egy "elfertőződött" petri csészében vette észre, hogy hanyag volt és valami elkezdte enni a gyönyörű baktériumait. Így fedezte fel a penicillin gombát. És ilyen esetből nagyon sok volt, de valóban kemény munka áll mindegyik mögött. :o)

nu pagagyí 2018.08.12. 16:37:04

@kolomparlole1114: "A zsidesz is tudja hogy annyit se ér az az alapfecni mint a papír amire rá van firkálva."

Már rég át kellett volna írniuk, hogy megfeleljen a rezsim tényleges működésének, de nincs vér a pucájukban, inkább hazudoznak. A tényleges államforma királyság, demokrácia helyett pedig hűbéri rendszer van. A választás csak bábellenzékkel való bohóckodás. Nem is tudom, minek fenntartani egy rakás látszatintézményt, amelyik "ellensúlyként", mind Orbán-király agymenéseit képviseli.

2018.08.12. 16:53:58

@fhdgy:

Nocsak főhadnagy elvtárs! Meguntad a fosblogot, és most itt nyomot a hülye liberós dumát. Megértem. Itt nagyságrendileg több hozzád hasonló van.

taga20 2018.08.12. 17:08:17

@Quercus a gondolkodó: nocsak fatolvaj, itt baszod a rezet, nem a diggerhaverodnál?

persze arra van gerinced, hogy a patkányfészkedben ekéz engem, ahol nem tudok védekezni!

fhdgy 2018.08.12. 17:25:03

@Quercus a gondolkodó: Most, de őszintén, mi a bajod velem?

Mi olyat írtam, ami szerinted hülye liberós duma?

Nagyon érdekelne, hogy mi bajod!

2018.08.12. 17:45:50

@fhdgy:

Nem tudom mit írtál, mert nem olvastam el. Nagyon kevés ember kommentjére pazarlok a drága időmből.
A határátkelős tevékenységedet minősítettem. Undorító amit ott műveltek. Mocskoljátok, az országot, a magyarságot, persze elbújva a cenzúra mögé.

Na itt nincs cenzúra, legalább is egyenlőre. Ha itt maradsz, készülj.

taga20 2018.08.12. 17:53:06

@Quercus a gondolkodó: "Nem tudom mit írtál, mert nem olvastam el. "

:)))

"Na itt nincs cenzúra, legalább is egyenlőre."

a digger patkányfészekben van. és ti vagánykodtok szutykok?!

erdész, te vagy a blogszféra feketepákója, vagy kósalalája!:)))

regbor 2018.08.12. 17:55:34

@Quercus a gondolkodó: Evvel a hozzáállással talán nick-nevet kéne váltani, mert a "gondolkodó" nagyon erősnek tűnik...

taga20 2018.08.12. 18:05:39

@regbor: van ennek a hulladéknak egy fészke.

ilyeneket szarik ott!

"Ezért olyan pártok, akik visszatérnek a hagyományos jobb-, és baloldali politikához, azok nem szélsőségesek. Szélsőség a liberalizmus, amivel egyszer s mindenkorra le kell számolni. Ez az emberiség alapvető érdekek."

fhdgy 2018.08.12. 18:06:16

@Quercus a gondolkodó: Lenne egy tiszteletteljes javaslatom:

Ülj le egy magányos tölgy, valamilyen quercus, alá és gondolkodj el egy kicsit a világról.

Pl. mit tisztelsz jobban? Egy tölgyet vagy egy nádszálat. A nád úgy hajladozik, ahogy a szél fúj. A tölgy inkább eltörik, de meg nem hajlik.

Aztán merengjél el azon is, hogy tisztességes dolog-e valakit úgy minősíteni, hogy saját bevallásod szerint sem vetted a fáradságot, hogy elolvasd.

Őszintén mondom, hogy a stílusod egy bértrollra vall. Nem ilyen voltál!

Nincs már elég erdő, ahol pénzt lehet keresni, kell egy új pénzkeresési lehetőség?

Szeretném remélni, hogy nem erről van szó!!!

2018.08.12. 18:07:50

@regbor:

Gondolod? Normális ember nem pocsékol az idejéből hülyékre egy percet sem. A fenti több mint 200 kommentből hány értelmes hozzászólás van szerinted?
Ennek az oldalkocsis genetikai hulladéknak pl. lendületből törlöm a kommentjeit olvasás nélkül. Ez már az anyjában sem volt normális. Igaz a családjában sem találni egy tiszta fialást sem.

regbor 2018.08.12. 18:10:50

Ebben mondjuk igazad van. Alig találni értelmes, a témához passzoló hozzászólást.
De evvel vége is az igazadnak. Úgy minősíteni valamit, hogy el se olvasod... ez mindennek az alja.

2018.08.12. 18:14:46

@fhdgy:

Ismerős duma a fosblogról. Nektek mindenki troll, aki nem a liberós mantrát nyomja. Igaz észérvetek nincs, ismeretetek nincs, nem tudtok mást, mint a zindex, meg a sorosürülék 444-et linkelgetni, szentírásként elfogadva minden baromságot, amit ott olvastok.

Pénzkereset? Te jössz ezzel, aki szakmányban mocskolja az országot, miközben, erdővel, földel rendelkezel, miközben ebben az országban vagy nyugdíjasként vállalkozó,kihasználva az adórendszer előnyeit? Miért? Miért nem húzol el, ha ennyire utálod ezt az országot? Mert máshol nem tudnád megszedni magad, csak ebben a szar országban,igaz?

2018.08.12. 18:20:25

@regbor:

Na akkor figyelj kicsihuszár.

A főhadnagy elvtárs a Határátkelő nevű liberofasiszta aljablog megbecsült tagja. Lassan 6 éve ismerem a "munkásságát". Azon a blogon ugyan olyan mocskos, aljas liberósok vannak, kevés kivétellel, mint itt. Csak ott cenzúra van, oda csak a liberós sekkfejek kommentelhetnek. Na ott volt "szerencsém" a főhadnagy elvtársból ízelítőt kapni.

regbor 2018.08.12. 18:23:02

@Quercus a gondolkodó: "kicsihuszár"? Anyád...
Szerintem meg te ahhoz a csúszómászó féregfajhoz tartozol, aki akkor is g.orbán seggét nyalja, ha nem is kérik.

fhdgy 2018.08.12. 18:24:12

@Quercus a gondolkodó: Én hiszek a tudományban, tekintve, hogy matematikus vagyok.

Hogy a genderrel mi a helyzet, nem tudom, nem értek hozzá. Majd az idő eldönti, hogy tudomány-e vagy sem, szükség van-e rá vagy sem.

És igen, liberós dumát nyomok, amikor a mostani hatalom a Magyar Tudományos Akadémiát csicskáztatja.

Akkor legyen teljes a dumám: egy intelligensnek alig nevezhető orbán és sleppje neki megy olyan tudósoknak mint pl. Lovász László!

Ők akarják előírni egy ilyen kaliberű tudósnak, hogy mit és hogyan kell kutatni?

Itt és most, a mai blogban nem az a fő probléma számomra, hogy gender vagy nem gender, hanem a hatalom eszetlensége.

Mondhatnám, hogy elefánt a porcelánboltban, de talán jobban kifejezi a véleményemet, hogy szaros, patkós csizmában berontanak a táncparkettre és összekennek mindent és össze is karistolnak.

Tömören, röviden: BUNKÓK!

taga20 2018.08.12. 18:24:15

@Quercus a gondolkodó:

bakker, egy olyan elmebeteg osztja az észt, mint te?:))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.12. 18:32:42

@math0: Azért nem kell megjátszani a kemény gyereket.Én tudom ,hogy a zord külső mögött érző szív lapul.
Tuudom ezerszer hallottad.....

regbor 2018.08.12. 18:34:28

@Quercus a gondolkodó: Nekem legalább szabadon van a fejem, míg a tied nyakig a gazdid seggében,... nem is tud rászállni semmi...

fhdgy 2018.08.12. 18:34:46

@regbor: No, most mennem kell, "jó" matematikushoz illően meg kell számolnom a kecskéimet, mert nekem olyanok is vannak. Nekik pedig van személyemben egy gazdájuk, akinek törődni kell velük.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.12. 18:42:12

@math0: Pontosan.És még azt sse fogja fel az idióta fideszbirka,hogy "ezért vinnyognak a lippsik".
Azt hiszi az istenbarma,hogy csak a másik szopik ő meg nem.

Azért ne haragudj rám,ha valamiben egyetértek veled...!

fhdgy 2018.08.12. 18:45:45

@regbor: Nem szegények. Szerencsések! Nem állítom, hogy én vagyok a világ legjobb gazdája a kecskéihez, de jól bánok velük.

Csak egy példa: szeretik, ha simogatom őket és el is várják, sőt ki is követelik.

fhdgy 2018.08.12. 18:47:01

@Quercus a gondolkodó: No, jó, részemről ennyi! ezzel betelt a pohár.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.08.12. 18:47:15

Akkor tisztázzunk valamit!
Bárki aki orbán ellen szól az mocskos liberálbolsevik sorosbérencz..
De aki úgy indít,hogy: "én nem vagyok fideszes"..de utána a meleg szarig benyal orbánnak,és az összes aljas és pitiáner intézkedésüknek tapsikol az ugye nem fideszes.
Világos.

nu pagagyí 2018.08.12. 18:47:23

Már nagyon nehezen tartja fent a demokratikus látszatot a rezsim. Betilt, aztán magyarázkodik. Minek? Azt hiszik így tovább húzzák? Vége lesz ennek a szarnak is, de nem mindegy hogyan. Ahogy durvítják a közéletet és ahogy semmibe vesznek mindent, ami nem a céljaikat szolgálja, nem jósolok sima bukást. Az az igazság, nem is lenne jó, ha a nép nem demonstrálná, hogy nem tűr több elnyomót a nyakán, mert akkor egy idő múlva ismét előmásznának a csatornából ugyanezek. Ez volt a baj a rendszerváltással is, a házmester elvtársak sem tanulták meg, hogy nem érdemes egy diktátor seggét nyalni, és Orbán sem tanulta meg, hogy nem érdemes diktátornak lenni.

Attilajukkaja 2018.08.12. 19:51:44

@Quercus a gondolkodó:
"aki azért hisztizik, hogy a kutatási tevékenység az MTA-nál maradjon, az a rákosista."
A kutatás eddig sem csak az MTA-hoz tartozott, hanem az egyetemekhez is. És a nyugati világban is vannak állami kutató intézetek. Ezt nem ártana tudni. Amúgy meg a "hiszti" nem azért megy, hogy az MTA ne kutathasson, mert azt a jogát nem vették el, hanem azért, hogy a NER határozhassa meg, hogy mit szabad oktatni/kutatni és mit nem, a szakma megkerülésével. És ezt most a kórházakban is be akarják vezetni.

kolompar lole 1113 2018.08.12. 20:21:26

@taga20: Nekem semmi, de a (narancs)kommunista pártnak annál több. sorosoznak teli szájjal, miközben a führer lánya ősi zsidó nevet kapott, vajon véletlenül? Nekik probléma ez, nem nekem.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.12. 20:22:16

@Quercus a gondolkodó: nem. a nyugati világban vannak kutatóintézetek, mint a Bell Laboratories, a Max Planck Institute, a CNRS, a CERN, a Fraunhofer Institute, és hasonlók.

Itt találhatsz még egy csomót:

de.wikipedia.org/wiki/Forschungseinrichtung
en.wikipedia.org/wiki/Research_institute

kolompar lole 1113 2018.08.12. 20:26:03

@nu pagagyí: Királyságnak se mondanám, mert ott történik azért néha valami a nép érdekében is. Itt meg csak lopnak, és viszik külföldre, offshoreba. Ez színtiszta maffia. Ezért a rendszerváltás után a fideszt bűnszervezetté kéne nyilvánítani, és simán lefoglalni mindent a tagjaitól,, az elkövetőket TÉSZ-re vágni a Csillagba. Együtt lopták, együtt is rakják vissza! Minden fidesz tag.

kolompar lole 1113 2018.08.12. 20:27:16

@fhdgy: Nem jobb egy magányos hölgy alá ülni?

kolompar lole 1113 2018.08.12. 20:29:54

@Quercus a gondolkodó: Sorosürülék az a kedvenc Viktorkád, ő írt alá neki!!!! Oxfordban jó vot Soros-ügynökösködni, mi? :DDD

alöksz róz 2018.08.14. 01:19:44

@math0: muhaha.

jelentkezzen, aki elhiszi, hogy van olyan kereskedelmi cég, akik kurvára megnézik, hogy mennyit adnak, amelyik sokat fizetne hajnaltól késő estig tartó fórumozgatásért egy diákmunkásnak

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:08:46

@alöksz róz: van olyan kereskedelmi cég, amelyik nem azt nézi, hogy mikor mit csinálsz, hanem, hogy közben mit teljesítesz. de a fórumozásért nem kereskedelmi cég neked fizet egy kicsit, a Habony Művek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 08:09:46

@alöksz róz: a diákmunkások bérét nem ismerem, te bizonyára ismered. mennyit fizetnek Orbánék seggnyalásért?!

alöksz róz 2018.08.14. 12:06:20

@math0: aha. mert nonstop fórumozás közben fantasztikus teljesítmény lehet nyújtani bizonyára :D :D

alöksz róz 2018.08.14. 12:09:03

@math0: nem ismered a diákmunkások bérét? ezek szerint még 16 éves se vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 16:48:57

@alöksz róz: régen voltam diákmunkás, az azóta már nem releváns. Ez fel se merült abban az ostoba fejedben.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 16:49:31

@alöksz róz: a te IQ-ddal nem. A te IQ-dat lefoglalja a napi 3 komment.

Attilajukkaja 2018.08.14. 17:08:35

@math0:
"a nyugati világban vannak kutatóintézetek, mint a Bell Laboratories, a Max Planck Institute, a CNRS, a CERN, a Fraunhofer Institute, és hasonlók."
Én is írtam már ennek a jóembernek, hogy az alapkutatásokat a fejlett országokban nem csak az egyetemek végzik, hanem államilag finanszírozott intézetek is. Az alkalmazott kutatások persze egy más tészta.
Sajnos, falra hányt borsó volt. :o(

alöksz róz 2018.08.14. 22:56:58

@math0: muhaha. 100% hogy gyerek vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.14. 23:23:28

@alöksz róz: a gyerekes az, hogy ilyen hülye rágalmakat írdogálsz, miközben te is tudod, meg minden olvasó, hogy honnan a faszból tudnád te a koromat úgy egyáltalán? egy idióta viselkedik úgy, mint te.

alöksz róz 2018.08.15. 00:37:26

@math0: elég elolvasni a hozzászólásaidat. max 16 éves gyerek vagy.

(esetleg talán egy kortársainál jóval éretlenebb egyetemista lehetsz. de ha pénz kéne rá tenni, inkább a középiskolás korosztályra tennék)

alöksz róz 2018.08.15. 00:40:50

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: vélemény. mások szerint meg nem.
az viszont tény, hogy a math0 user gyerek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 01:35:17

@alöksz róz: ahogy írtam, max 16 éves idi´óta gyerek irkál ilyeneket, mint te.

alöksz róz 2018.08.15. 01:42:32

@math0: mi a baj, kicsi? tényleg rám haragszol? meg mindenkire? vagy inkább anyuékra, csak nekik nem mersz visszaszólni

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.08.15. 01:59:15

@alöksz róz: mi a baj, kicsi? tényleg rám haragszol? meg mindenkire? vagy inkább anyuékra, csak nekik nem mersz visszaszólni

alöksz róz 2018.08.15. 02:02:16

:D
maradt még kétsége valakinek?

meszena 2018.08.15. 14:32:12

@colonel Tigh: Feleslegesen írtál regényt. Arra reagáltam, hogy a "keresztény értelmiségiek" akarják megvédeni a társadalmat. Ezért kérdeztem, ha (amint mondták) meg kell védeni ettől a társadalmat, akkor miért jó erre költeni.
Vagy a cikket nem olvastad?
:)
Magánvéleményem az, hogy tényleg felesleges erre költeni, pont elfér a téma a szociológia szakon.

meszena 2018.08.15. 14:34:11

@math0: Ezt miért nekem mondod?
Nem olvastad a cikket?

meszena 2018.08.15. 14:38:01

@math0: Gőzöd sincs mihez szóltam hozzá, mert nem is olvastad el az írást.
De az is lehet, hogy nem vagy képes ilyen bonyolult dolgokra figyelni, csak a végtelenül leegyszerűsített demagóg világodban tudsz gondolkodni.
Megértem: ehhez képest mindenki csak ostoba barom lehet, aki nem ennyire korlátolt.
süti beállítások módosítása