B1 blogcsalád



A Századvég megtalálta a fő felelőst a hódmezővásárhelyi katasztrófáért

2018. február 28. - nickgrabowszki

Orbán? Tiborcz? Lázár? A lopások? Az arrogancia? A sorosozás? A hazugságok? Nem. Az ellenzéki média túlsúlya!marki_zaj_peter_mosolyog.jpg

Erről G. Fodor Gábor, a Századvég elnökhelyettese írt a Origón, amit tekinthető úgyis, mint vendégszereplés a kormánypropagandán belül, mivel a jampigalléros ember a 888 főszerkesztője:

Az ellenzéki sajtó elvégezte azt a feladatot, amit az ellenzéki pártoknak lehetett volna. Országos kampánnyal segítették az összellenzéki jelöltet. Hetekig címlapos sztorikat építettek róla. Megácsolták neki a színpadot. Most pedig igyekeznek az eredményt földrengésszerű változásnak beállítani és

elhitetni, hogy van remény.

Még jó, hogy sajtószabadság van, és lehet mást is olvasni, nem kell így bevenni az ellenzéki sajtó meséjét.

Merthogy a Fidesznek meg volna az érdeke, hogy a választók azt lássák, nincs alternatíva, nincs remény.

Ezt a narratívát tolta tovább Orbán Balázs, a közpénzekből finanszírozott Századvég kutatási igazgatója a Mandineren:

A médiafelületek részben a politikai pártok szerepét veszik át, hiszen nem a hírek szolgáltatása, hanem a közvélemény formálása válik első számú céljukká.

Hasonló jelenséget láthattunk a hazai médiatartalom-szolgáltatók körében is az ellenzéki jelölt hódmezővásárhelyi polgármesteri kampánya kapcsán. Az ellenzéki pártok politikai tevékenységéből csak arra futotta, hogy egységesen támogassák a magát függetlennek mondó jelöltet.

Szóval az Vásárhely tanulsága, hogy a minden hatalmi eszközzel, pénzzel, paripával és fegyverrel rendelkező Fidesz kikapott egy olyan ellenféltől,

  • amelyiknek nincsenek ilyen eszközei,
  • nem is indult választáson.

De hát hogy a bánatban lehetséges ez, hiszen láttuk az elmúlt évek médiapiaci fejleményeit, a korábban nem a kormányhoz és a Fideszhez kötődő orgánumok bezárását, felvásárlását, igába hajtását, majd közpénzekkel való hizlalását, amit utóbb még maga a miniszterelnök is késze volt elismerőleg nyugtázni (legutóbb az ún. évértékelő beszédében):

nemzeti tulajdonba került a magyar médiumok több mint fele is.

Hát akkor meg hogy lehetséges, hogy a független (fideszes olvasatban: ellenzéki) sajtó választást tudott nyerni, hogy meg tudta törni

a kormányoldal propagandagépezetének információs monopóliumát?

Orbán azt állítja, hogy Orbán nem mond igazat, a politikai kitartott beleharap az őt etető kézbe, azaz a Századvég embere simán meghazudtolja a miniszterelnököt:

Közhelyszerű az érvelés, hogy a kormánypártok médiafölénnyel rendelkeznek Magyarországon, s elsősorban a kormánypárti média az, amely a framing eszközével képes élni.

Azonban a puszta számok mást mutatnak! (...)

a kormánypárti portáloknak 913 ezer, az ellenzékieknek pedig több mint 1,9 millió volt a látogatottsága a vizsgált időszakban. Az ellenzéki online média elérése tehát lényegesen jobb, mint a kormánypárti oldalé (s egyébként hasonló a helyzet a televíziós médiában is).

Lehet persze, hogy ez nincs így, és Századvégnél csak mentegetni akarják Orbánt, Lázárt, Tiborczot, a Fideszt, meg saját magukat a felelősség alól.

Másfelől meglehetősen önkritikus beismerés ez, amelyik éppen a közpénzekkel felhizlalt kormánymédiában jelent meg. Vajon mi az oka, hogy a Mészáros, Vajna, Habony, Schmidt, Tombor, etc., az ún. nemzeti tulajdonosok kezébe került orgánumok tízmilliárdokat kaptak az elmúlt években, miközben riválisaik (szinte) semmit, és mégis az utóbbiak elérése kétszerese volt a propagandáénál?

De valószínűleg nem ez lesz a fő irány a kormányoldal gondolkodásában. Ha a trendek ellenére mégis meg tudnák nyerni a választást, akkor az ellenzékinek nevezett médián kegyetlen bosszút állnak majd, ez nyilvánvaló. 

A tájékoztatás kiegyensúlyozása újabb intézkedést sürget.

A másik lehetőség persze, hogy nem nyernek.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr3913705642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 10:20:00

@oszt jónapot:

A lakosság kb. fele fideszes, sose volt kétharmad. A ballibek elutasítottsága valóban 80 % feletti, de ez a tábor csak részben fideszes.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 10:21:06

@sinus67:

Ez tény. Sok a szarság. Pl. a 888 és az Origo. A Magyar Idők valamivel jobb, de az is nagyon lent van.

2018.03.01. 10:25:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Csak, hogy a mai napon is tanulj valamit. Olyan szó nem létezik, hogy médiák. Csak a tanulatlan, buta emberek használják, hogy fitogtassák nem létező műveltségüket. A média önmagában többes számú alak, egyes számban médium. Tehát vagy médiumok vagy média. Ostoba fideszeseknek üzenem, hogy a tanulatlanságot, bunkóságot nem lehet arroganciával, nagyképűséggel leplezni csak a ti szinteteken. Műveltséget nem lehet pénzért venni, kérdezd csak meg Mészáros Lőrincet. Mindegy mennyi pénze van, lesz, akkor egy műveletlen bunkó marad, ahogy a fidesz hívek nagy része.

2018.03.01. 10:25:28

A felelősség elkerülése lehet olyan hatással az emberre, hogy el is higgye a saját szavait?

Indriq 2018.03.01. 10:29:59

azt el kell ismernem, hogy birka most nagyon próbál megdolgozni a pénzéért, de a hazugságai akkoris azok, ha 40szer ismétli el :)

Lolek i Bolek 2018.03.01. 10:37:08

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ha 50%, ahogy alitod, akkor mondhatjuk, hogy a bukas nem a balos media tulsulya okozta?

Ujra kerdezem, honnan van az 50% meg a tobbi szam?

Tothotto 2018.03.01. 10:37:25

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Évi 80 mrd forintból tényleg csak erre futja a közmédiától??
Lehet,hogy nem érdekli a népeket?

morph on deer 2018.03.01. 10:44:54

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“Ugyanez a tv-knél. Hiéba van egy rakás közmédia,. ha 5 % a nézettségük. Egyedül az Echo Tv és a TV2 rendelkezik komoly nézettséggel a kormánypárti csatornák közül.”

És itt van az eb elhantolva, Birca!
Ugyanis hiába van de facto médiatúlsúly a fideszes kezekben, akik ezeken a helyeken dolgoznak, azok messze nem szakmájuk legjobbjai, hanem elsősorban “jó elvtársak”, hithű szolgák, ésígytovább!
Kontró Béla pon tosan elmagyarázta neked az okokat és a működési mechanizmust, - szóról szóra igaza van!

És ezért nem lesz az életben mérvadó a fideszes kormánypropaganda, mert a saját műfaján belül is rossz!
Arról már nem is beszélve, hogy szemmel láthatóan az irányítás teljesen nyilvánvalóan hozzá nem értő, azaz dilettáns kezekben van!
Azaz nem szakember, hanem “elvtárs” az, aki dönt.
Elég csak az országszerte azonos címlappal megjelenő megyei lapokra visszagondolni, és fogod látni, hogy miről van szó.
És ez megint az orbáni hatalommániának és viruló személyi kultuszának köszönhető: mindenben ő dönt, és senki nem mer szólni, hogy ehhez sem ért.
De mivel ez így működött az általa utánozott rendszerekben, ez az általa jónak tartott módszer, és ezt nyomja.

Az láthatóan valahogy elkerülte a figyelmét, hogy egyik hasonlóan autoriter rendszer sem áll fenn ma, és szinte kivétel nélkül mindegyiknek csúfos vége lett.
Annak ellenére, hogy az összes példaképe ugyancsak biztos volt benne, hogy ők pont kivételek, mert ők bezzeg jól csinálják, hiszen qrva okosak, sőt, mindenkinél okosabbak..!

Ez most az egyszer hétszentség, hogy így is van, nem?
Hát nem.

_most_ 2018.03.01. 10:47:42

Elvileg sajtó szabadság van, de a fideszesek még mindig az ellenzéki média túlsúlyra panaszkodnak, miközben csak állami országos rádió maradt, a helyi rádiókat meg megveszik, a vidéki lapokat mar felvásárolta Mészáros, 4 éve folyamatosan fidesz plakátokkal van tele a legkisebb falu is, mit akarnak még, a teljes nem fideszes sajtót megszüntetni? Kíváncsi vagyok az index és az rtl klub meddig maradhat meg, gyanítom bedarálják ezeket is.

2018.03.01. 10:50:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
tehát a médiában azért nincs fideszes túlsúly, mert az "ellenzéki" lapokat többen olvassák?
Hogy az origo látogatottsága csökkent az átvétele után, annak az az oka, hogy az ellenzék túlsúlyba került?

Te tényleg agyatlan vagy.

Ráadásul azt állítod, Orbán hazudott? Ha még te is ezt mondod, igaz lehet!

n3spr3ss0 2018.03.01. 10:55:24

Ez a 888-as törpe a geciségben a legnagyobbak közt van.

2018.03.01. 10:59:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ha a ballibsi lapok példányszáma magasabb, az azt jelenti, hogy többen veszik. Birka, te a fidesz ellen lázítasz?
Az ország lakosságának 30%-át érdekli csak a fidesz? Bayer csak ennyire vonzó?
Jönnek a migráncsok, támad Soros, és az emberek nem akarnak tudni róla?

martineden 2018.03.01. 11:01:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:,, A lakosság kb. fele fideszes, "....ja, latszott vasarhelyen.

2018.03.01. 11:02:00

@morph on deer: Orbán már elfelejtette, hogy a média 100%-os megszerzése esetén megjelennek a szamizdatok?
Ja, ami Sorossal összefügg, azt törölt a memóriából...

2018.03.01. 11:02:34

@Tothotto: Igen erre futja mert inkompetensek.
Én például szívesen elmennék dolgozni a közmédiába is ha erkölcsileg nem kellene olyat tennem amit nem tudok vállalni. De ha szakmailag hagynának dolgozni, akkor oké. Miért nem pártpreferencia miatt hagyjam veszni a nem létező tehetségem :)?

A baj ott van, hogy nem lehet sikeres egy ország ha szükség van tíz szakemberre de csak két jó szakember van aki fideszes, nyolc pozíciót meg hülyékkel töltünk fel, mert párton kívüli, vagy ellenzéki nem lehet semmilyen pozícióban (ez sajnos minden pártra
igaz).

Legyen szó politikáról, disznótáp gyártásról, vagy kenyérsütésről. Mert csak selejt jön a végén és összeomlik a rendszer. Ha a cégemben dolgozókat is így válogatnám akkor már lehúztam volna a rolót. Az, hogy pártszinten meg gazdasági szinten ez működhet ezermilliárdos károkat okoz a gazdaságnak és az országnak. Ugyanis balfékek és retardáltak (bocsánat) ülnek a pártokban magas állami pozíciókban mert nincs annyi fideszes szakember. Más meg nem kerülhet oda.

De miért csodálkoznak, hogy ez feltűnik az embereknek?

Még egy dolog. De ezzel már sokat segítek.
A nagy ellenség keresésnek van ám egy óriási hátulütője.

Az emberek csak addig félnek a sárkánytól, ameddig még él valaki aki látta is. Utána már nem.
Az ellenséget fel kell mutatni, meg kell személyesíteni (soros, brüsszel, migráns), ha nem látod - mint a sárkányt - akkor már nem hiszed el. És már nagyon régen nem látod se sorost, brüsszelt sose láttad és migránst se látsz.

Följebb megint írta valaki ezt a békemenetet. Ismét kérdezem ki lesz a megyei városokban településeken a megemlékezéseken ha a tömeget felviszik a fővárosba?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 11:11:25

@roli101:

Tehát helyesen úgy kell mondani, hogy pl. "a média azt írták"? Hiszen többesszámú.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 11:16:05

@morph on deer:

Azaz ez nem is propaganda, hsizen rosszul működik. Akkor meg mi a gondod vele.

A sokkal kevesebb pénzből működő fideszes médiák sokszorosan jobbak az államiaknál, ez a nagy helyzet.

F1őr 2018.03.01. 11:18:17

@morpho: Mindennap olvasom a Délmagyarországot, mert ebben a liberálkommunista fos városban más helyi napilap nincs is. Szóval próbálhatod nekem bemagyarázni, de nem fog sikerülni mert látom miket irkálnak főleg a Szegedi Tükör nevű mellékletbe. Ha te azt olvasnád el is élveznél a csodálattól te kis szegfűtetű.

2018.03.01. 11:18:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
:) Most leíratnál velem vagy három oldalt, de arra azért nincs időm munka mellett.

Röviden, hiteles az, amit annak érzel.
Ha az egyén hitelesebbnek hiszi a baloldalt, akkor anélkül, hogy a következményekre gondolna (választások után mi van) elzavarja a fideszt. De ez így működik fordítva is. A fidesz veszte, hogy nyerő pozícióban már nem akar hiteles lenni, még csak látszani sem akar annak. Nem hihető dolgok: sárkány, soros, brüsszel. Erőpolitika van, az van amit én mondok kuss. Mondom kuss...

Az egyénben bármennyire félelmet próbálsz kelteni, akkor sem tudod eltörölni a mélyen lakozó valami mellé állok és nem valami ellen harcolok érzést.
Ugye mindenki ismeri. Milyen érzést vált ki a következő mondatok egyike?

Én a Barcelona szurkolója vagyok, fogjunk össze a Barca mellett buzdítsuk Őket!
Én a Real Madrid ellen szurkolok, dögöljön meg mind, tiporjuk el Őket!

Szerintem többségben az első típusú Barca szurkolókkal vagyunk ha ilyen kommunikációt hallunk.
Bocs a Reálosoktól, de szerintem értik, hogy most nem azon van a hangsúly.

A második lehetőség csak háború, vagy valós ellenség esetén működik.
Kamurobbantással, kerítéssel sorossal brüsszellel migránssal sárkánnyal ez már nem megy át az egyénhez. Pontosabban csak a szélsőségesen gondolkodó réteghez megy el.

A másik oldal miért működik? Mert az ember kis valóságában a saját bőrén éli érzékeli a valós helyzetet. Drágább minden. Egyre kevesebbet ér a bérem, egyre rosszabb a közhangulat.

És ez teljesen független az ország valós helyzetétől. Talán annyiban nem, hogy ha tényleg csodát vittünk volna véghez (lehetett volna, ha 10-ből nem csak két szakember értene ahhoz amihez kell, mert csak Ők fideszesek, más meg nem kerülhet oda) és lenne 20%-os gazdasági növekedés, mert akkor tényleg lenne pénz mindenre.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 11:18:59

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Bayer pont vonzó, sokan nézik a műsorait, de önmagában kevés a Magyar Időkhöz, ami kb. a Népszava szintje, csak ellenkező előjellel, azaz szar.

2018.03.01. 11:21:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: akkor sose lesz médiafölény.
Mondanod kéne a főnöknek, hogy fölösleges pénzkidobás. Egy megoldás van: könyvégetés!
Mindden médiákokat meg kell semmisíteni!

2018.03.01. 11:23:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: tehát a névtelen senkit a baloldalon többen olvassák, mint Bayert, Lovasst, meg ezt a patkányarcút?

Dr. Fotos 2018.03.01. 11:29:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Az 5 legnézettebb tévécsatorna: RTL, TV2, Hír Tv, Echo Tv, ATV, az 5-ből alig 2 fideszes."

Mi az, hogy alig? Nomeg az ATV vezetoje Habony meeting csak smafu? Es mi a helyzet azzal, hogy a majdnem alkotmanyba vesve kotelezo a TV szolgaltatoknak az m1,m2,m4 stb faszom kampanycsatornakat elso helyre rakniuk?

rallus 2018.03.01. 11:29:47

Az biztos, hogy a Fidesz hiába harcol a "szürkeállománnyal" szemben. Az idetelepült külföldi TV-k először magaskultúrával (Való Világ, Mónikasó, stb.) magukhoz csábították az igényes nézőket, aztán így feljavítva intellektuális színvonalukat már könnyen tájékoztathatják őket az objektív igazságról. Ráadásul a ballibek sz.rkenésben abszolút profik és rutinosan tesznek egyenlőségjelet a ballibek 16 000 milliárdos károkozása és egy tanterem 17 fokos hőmérséklete közé.

Lolek i Bolek 2018.03.01. 11:35:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ugy erted az 50% tulsuly? mennyinek kene lenni? gondolom az 50% eredete meg nincs meg :-)))

Thunder_th 2018.03.01. 11:37:43

Tök mindegy kinek mennyi médiája van. A tartalom számít. Illetve inkább a hitelesség. Szüleim például lemondták a megyei lap előfizetését, amikor megkapták az első 2 kiadást már Mészáros tulajdonában. A szomszédjuk a 40 éve előfizetett Nemzeti Sporttól búcsúzott mikor az a hülye seggnyaló Szőllősi főszerkesztő a vb selejtző kudarca után szépen publicisztikában leírta, hogy a vezetés semmiben sem hibás, hanem Gyurcsány a hibás. Pedig annak a lapnak csak a sportról kéne szólnia. Ha összehasonlítjuk hitelességben az indexet, bármilyen prosti srácokkal, origóval és a többi propaganda szarral, akkor az index minden elfogultságával együtt a leghitelesebb. Amíg a többieg szín propagandát nyomnak, rossz híreket az imádott vezetőikről nem közölnek, addig ez így is marad. Olvasottságot, nézettséget nem lehet venni, mert fogja magát az olvasó és továbbmegy. Az egyetlen lehetőség, ha megszűnik minden kritikus hang, de az emberek akkor is találnak majd maguknak forrást. Ugyanúgy az M1. Meg lehet nézni az M1 tartalmát 15 éve és most. Lehet, hogy volt egy napkelte, ami elég elfogult volt, de az akkori híradókat nem akarom a mostanihoz hasonlítani mert nem említhetőek egy lapon. Az akkori híradók próbáltak tárgyilagosak lenni, hitelesek és mindkét fél megszólalhatott. Többször láttam még a szoci időkben is fideszes élő riportot az esti műsorsávban. Na most ilyet el tudsz képzelni ma fordítva? Lófaszt. Amit a "kormánymédia" csinál az csak egy rühes talpnyaló kutya csinálja. A gazdi tehet bármit vele vagy mással, ő hűen bújik hozzá és támad mindenkit aki a gazdinak ártani akar. Mert tudja, hogy ha a gazdi már nem lesz, akkor nekik senki nem ad enni. Mert amit művelnek az nem szakma, csak seggnyalás és gusztustalan propaganda. Arra meg ki kíváncsi? Nem csoda, hogy nincs olvasottság. Tehetségtelen emberek szerkesztik ezeket a lapokat, egymásra hivatkoznak, hogy hitelesnek tűnjenek, közben felülről jövő utasításokat írnak nekik. Nem csoda, hogy az összes valamirevaló újságíró, szerkesztő, tartalomelőállító felmondott. A selejtre meg ki kiváncsi? Csak a hasonszőrű igénytelenek. De azok ritkán olvasnak újságot, még ritkábban interneteznek. Ők a fidesz törzsszavazói. Olvasottságot nem lehet venni még szerencsére.

dare 2018.03.01. 11:41:15

@Konteó Béla: Lehet tényleg kevés volt Vonának az idő a néppártosodásra, de az tényleg vicces, hogy a Fideszes média ezt ingyen és bérmentve megtette nekik. :D
Bár azt a 660 milliós csekket lehet ezért számlázták ki nekik.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 11:44:10

@Konteó Béla:

Minden a narratívától függ, s éppen ezt adják az egyes médiák.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 11:48:15

@Dr. Fotos:

Én szinte minden nap nézek ATV-műsrokat. Nem tűnt fel, hogy fideszes vonaluk lenne.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 11:49:52

@Konteó Béla:

Bayerrel 2 baj van: az agresszív stílusa és a fanatizmusa.

Amikor ballib volt, pont ugyanezt csinálta. Azaz politikafüggetlen ez.

Hozzáteszem: egyébként többször elemez jól, mint ahányszor téved. De amikor téved, akkor nagyon téved.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 11:52:36

@Lolek i Bolek:

Minden médiát véve egyensúly, de egyes szegmensekben ma is ballib túlsúly van, pl. a netes portálokban és a hetilapokban.

Sir Galahad 2018.03.01. 11:53:12

A vásárhelyi választási kampány idején az ellenzéki média valóban feltűnően tolta Márki-Zay szekerét. De ezzel szerintem semmi baj nincs: ez volt a dolguk, ezt csinálták, ráadásul a kormánypárti média meg Márki-Zay ellen dolgozott, legalább ugyanekkora erővel. A kampány így működik. Szerintem a vesztes meccs után butaság olyasmikre hivatkozni, hogy nagy volt a szél meg pattogott a labda meg ellenünk fújt a bíró és hasonlók. Még ha igaz is, ennek a lehetősége minden meccsben eleve benne van, ezzel együtt kell győzni. Az eredményt kiírták a táblára, a többi mindegy.

2018.03.01. 12:04:05

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a médium latin eredetű szó. Többesszáma média.
Lehet fokozni, de nyelvtanilag helytelen.
Mint a legmaximálisabb birka.

2018.03.01. 12:05:05

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ja, Putyint nem érdekli a magyar médiákok.

Lolek i Bolek 2018.03.01. 12:07:27

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: imadom a veteran kommentelok hozzaszolasait olvasni (ismeros a nicked meg azokbol az idokbol amikor lehetett az indexen cikkeket kommentalni). kepesek vagytok szenvedelyes vitat folytatni olyan allitasokrol amik se szamokkal vagy hivatkozasokkal nincsenek alatamsztva. ez komoly tehetseg, referendumot, elnokvallasztast lehet vele nyerni. le a kalappal

neko1967 2018.03.01. 12:27:00

Tölgyessy Péternek - évekig országgyűlési képviselő Szdsz majd fidesz színekben, Orbán tanácsadója - évekig volt egy állandó rovata a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorában. Ebben a rovatban hétfőnként az előző hét eseményeit kommentálta, elemezte. Minthogy ebben az időszakban a baloldal volt hatalmon, hát őket cinkelte rendesen, de pl. Bajnai teljesítményéről tudott elismerően is nyilatkozni. Persze volt nyomás a rádió irányába az akkori gyurcsány-kormány irányából, de az akkori rádió vezetése azt mondta, hogy ez egy független közszolgálati adó és kész! Tölgyessy pedig tovább működhetett.

De eljött 2010 és megváltozott a rádió vezetése. Ultimátumot kapott a jobboldali elemző, hogy csak akkor dolgozhat tovább, hogyha a "kiegyensúlyozott tájékoztatás miatt" beül mellé egy fidesses emberke -név szerint lánczy andrás, csak így kisbetűvel - és így mehet a műsor. Természetesen Tölgyessy ebbe nem ment bele.

Hát ennyit akartam írni a baloldal média fölényéről......

Dr. Fotos 2018.03.01. 12:34:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Netes kamuportalokban (amikben oriasi migransellenes temakat tolnak) meg kormanyoldali tultenges van. Meg szerencse, hogy a netes portalokat nem tudjak betiltani, mert ha tehetnek megtennek es akkor sehonnan sem kapnank informaciot arrol, hogy az adott napon mennyit loptak el a zsebunkbol a narancsos maffiozok. Oh, jut eszembe! CAP-os hadserege is csak a fidesznek van.

Lenyeg a lenyeg: tultoltak az utalkozos bicajt a sargak es most pislognak, hogy mi a fasz van. A narcisztikusok mindig pofara esnek amikor szembesulnek a valosaggal. Ilyen pl, hogy az emberek 1/6-a nem 2/3.

károly szántana 2018.03.01. 12:56:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "MÉDIUM", nem "média". A "média" már többes szám. Ugyanígy, ahogy "múzeum", "gimnázium", vagy "unicum".

Senki A. 2018.03.01. 13:10:05

Nem a darabszámot, nem a látogatottságot kell összehasonlítani. Hanem az egy látogatóra eső állami támogatást. S akkor megnyílik az igazság világa.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 13:11:06

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Egyes szám: média, többes száma: médiák.
Egyes szám: médium, többes száma: médiumok.

sinus67 2018.03.01. 13:15:44

@Ballib Cenzúrázók Réme 27:
Hát baszod, Ti nemzeti érzelműek, miért nem szóltatok a nemzeti kurmányotoknak, hogy a plakátkampányok pénzeiből csináljanak inkább blog felületet!
A TAO pénzeket is felhasználhatták volna azok, akik a sportegyesüketeknél sorban álltak a kifizetéskor!
Ráadásul ráért volna a mi lábunkon állással a Tiborcz, a LED-esítés első köreiből is meglehetett volna oldani a nemzeti blogfelületet!

Egyébként nem kaptad meg az e-mailt?
Nincs sorosozás! Pozitív kampány van!

Viktor
Vejed
Vagyunk

sinus67 2018.03.01. 13:18:36

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Hát mégis mindig azokat firkálod ide, amit ők írnak le! Akkor most a sok szarsággal Te is lent vagy?

sinus67 2018.03.01. 13:21:23

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója:
Szerintem nem!
A felelősség elkerülésének REMÉNYE van olyan hatással, hogy valaki azt hiszi, mások hiszik el amit mond! :)

_Wasp_ 2018.03.01. 13:27:47

Bircaman: "Médiáknál nem a darabszám számít, hanem az, hányan olvassák, nézik."

Borzasztóan sértő, hogy azt állítod, a kormánypártiak nem tudnak olvasni, nem szoktak legalább tévét nézni. Nyilván a statisztikák hibásak. Vagy valaki hazudik.

sinus67 2018.03.01. 13:30:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Nem úgy kell írni, mert ha valaminek a leírására hivatkozol, hivatkozni kell név szerint arra, aki írta, vagy ahol megjelent!
Nem tudod leírni, hogy a média azt írta: Soros x migránst akar betelepíteni. Szűkíteni kell a kört, mert a médiába azok a felületek is beletartoznak, akik szerint nem akar betelepíteni x migránst.
Érted ugye?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 13:31:02

@Lolek i Bolek:

Már a web feltalása előtt is részt vettem a vitákban. Ha megnézed a HIX archívumot, ott is ott vagyok, ott is mint maxval. (A "birca" későbbi találmány.)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.01. 13:32:25

@sinus67:

Ha a "média" szó valóban többesszámú lenne, akkor a rá vonatkozó állítmánynak is többes számban kellene lennie, azaz "média írják".

BéLóg 2018.03.01. 13:35:14

Te B1 Blogcsalád :-), megmondanád, melyik PÁRT nyert Hódmezővásárhelyen a Fidesz ellenében?
Illetve hogy a jobbikos érzelmű vallásos, többgyerekes családapa hogyan illeszkedik a balliberális vesszenorbán stratégiába?

Tudjátok az emberek NEM hülyék. Ha van értelmes ember, akkor arra szavaznak. nem sok, de bőven akad még olyan önkormányzat, amely nem fideszes vezetésű és mégis működik az EMBEREKÉRT.

BéLóg 2018.03.01. 13:38:58

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Folium, folia. Lap, lapok.
Biblio, biblia. Könyv, könyvek.
Médium, média. Közvetítő/közvetítők. (Kb.)
Stb.
Ez egy ilyen hüjje latin egyes/többesszám.

Ettől függetlenül, már átalakult és használatos és helyes a média/médiák is.
Szívesen.

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2018.03.01. 14:24:23

Hát ez nem igaz, már délután van, lassan lejár a műszakom, ez a Soros csicska blog a 99%-os Soros bérenc kommentelőkkel meg még mindig fenn van az indexen, hogy az emberek millióinak hazudja össze a világot arról hogy Orbán Viktor csak lopni meg hazudni tud!

Szerencsére a bolgár birka testvérünk jól megvédi a nemzeti kormányunkat az alattomos liberális támadások ellen, még szerencse, hogy nemcsak a magyar, hanem a bulgár emberek Orbán Viktor melletti harcát az orosz szövetségeseink is támogatják. Rubelben vagy dollárban, kinek mi jut, hajrá birka, ne add fel, mi itten ingyen csináljuk!

Nekünk nemzeti magyarul érző és gondolkodó, és a következő 20 évben csak Orban Viktorra szavazó tudatos választóknak pedig keményen ellen kell állnunk ezeknek az álhétgyermekes, áltemplomba járó balliberális ellenzékieknek. A mi imánk nem liberális álima, hanem igaz magyar ima, imádkozzunk közösen együtt Orbán Viktor országáért és azokért, akik mindent megtesznbek azért hogy itt ne Európa legyen, hanem Orbán Viktor országa. Mondjuk fel közösen a mi fideszes Hiszekegyünket:

Hiszek az Orbánban
Hiszek minden szavában,
Hiszem, hogy Orbán Viktor országa
A legboldogabb kontinens az egész világban

Hiszek a Matolcsiban,
Hiszem hogy kétszer-kettő öt,
Hiszem hogy a magyar gazdaság
Fényévekkel száguld az egész világ előtt

Hiszek a Rogánban,
Hogy megmérhetetlen a lakása,
Hogy az Ötkert saját zsebre el nem privatizálta,
Letelepedési kötvények offshore cégeibe a milliárdokat sose átjátszotta

Hiszek a Lázárban,
A családi összefogásban,
Még szép, hogy a dohányból jött dohányból
Egész Csongrád-megyét felvásárolja

Hiszek a Századvégnek,
Hogy ők nem is pénzmosoda,
Hiszem hogy 5 milliárd kell hozzá,
hogy a Fidesz népszerűséget kimutassa.

Hiszek a Ráhelban,
Hiszek a Tiborcban,
A Flieres haverokban,
Az önálló lábon álló nem is családi strómanokban.

Hiszek a Gázszerelőben,
Hogy keze-lába tiszta,
Akárcsak a műkörmösnek,
És az egész fidesz nagycsaládnak

Az utolsó leheletemig hiszek az Orbánban!
A kommunisták, az EU, az EP, az ellenforradalmárok, a CNN, a Tavares, a Velencei Bizottság, a Soros, a Simicska, a norvégok, a liberálisok, a Kun Bélák, a migránsok, az álcivilek, a háttérhatalmak, a külső erők, a szoft púderek, a kvóták, a CEU, a brüsszeliták, a Soros Terv, a Soros Párt, az idegen ügynökök elleni harcában,
Hiszem hogy sose fog elfáradni,
Még a végleges leülése előtti órákban.
Sem.

Cinkes 2018.03.01. 14:24:52

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: egy dolog nem változott azért, mindig is egy kretén hazudozó voltál

Bolshevik 2018.03.01. 14:28:22

@roli101:@Könnyen elkaptuk, uram!: "Médiák helytelen"

A magyar nyelvet kurvára nem érdekli, hogy ez eredetileg latinban egyes vagy többesszám. Ha érdekelné, akkor a következő mondat helyes lenne:

"Tegnap gyilkosság történt, megírták a média".

Sok ilyen szó van amúgy, pl. az opera (opus), vagy a fentebb is írt fólia (folium). Ezeknek is van többesszáma.

Részletesebben:

index.hu/tudomany/2013/11/28/a_legoptimalisabb_mediak_abu-dzabiban/

Bolshevik 2018.03.01. 14:30:02

@sinus67: Te olvasod amit ír vagy csak izomból reagálsz? Egy paródia nick, faszságokat írogat. Oszt még te nézel hülyének másokat, lol.

Bolshevik 2018.03.01. 14:36:14

@roli101: Engem azért érdekelne hogy miután vagy 8 sorban részletezted, hogy csak a hülye fideszesek hiszik hogy létezik a "médiák" szó, mégis mi a hozzáfűznivalód van az indexes cikkhez, vagy akár Nádasdy Ádám eszmefuttatásához a témában:

index.hu/kultur/klassz/mancsndy/

György Csaba Nagy 2018.03.01. 14:52:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Tehát nem az számít, hogy majd minden médiát megvettünk, továbbá az sem, hogy közpénzes hirdetésekkel, pályázati pénzekkel kizárólag ezeket etetjük, hanem az, hányan olvassák/nézik őket. Ez nagy gond. Megoldására sajna elvileg is csak 2 módot látok: vagy kötelező felolvasó-szemiket bevezetni, ahogy azt a Nagy Mao intézte, vagy minőségi tartalmat adni. Utóbbi persze igazmondást feltételezne, ami nem trendi. Igazat mondani úgy, hogy az közben kormánypropi legyen, akkor lenne lehetséges, ha a kormány valós, értékelhető teljesítményt nyújtana. Ez azonban feudalizmus-építés, népbutítás és lopás közben nem megy.

Bolshevik 2018.03.01. 15:02:03

@György Csaba Nagy: Az ilyen érvelésekkel az a gond, hogy mozgó célpont.

1. Azon megy a nyafi, hogy jaj a fideszes médiatúlsúly
2. Birca azt állította, hogy nincs médiatúlsúly, hiszen egy csomó balos médiát csomóan olvasnak.
3. Arról kezd el mindenki beszélni, hogy igen de ez így helyes mert azok írják az igazat

Csakhogy a 3. pont cáfolja az 1. pontot, amiből kiindult a beszélgetés. Ha annyian olvassák a ballib médiát, akkor NINCS médiatúlsúly meg mindent lehengerlő propaganda. Akik Bircával vitatkoznak, időközben álláspontot váltottak, amivel hallgatólagosan valójában elismerik Birca igazát, és médiatúlsúly helyett másról kezdenek beszélni (arról, hogy mennyire "igaz" a média).

Ezt most neked írom, de minden fölötted lévőnek is írhatnám, annyira egy kaptafára mennek ezek a beszélgetések.

rasztaszív 2018.03.01. 15:14:58

@Bolshevik: felvásároltok,tönkretesztek,kisajátítotok,irdatlan pénzt elköltötök(a közösből...),majd amikor alig érdekel valakit,amit összegányoltatok,akkor a baloldali médiafölényre hivatkoztok...?

úgy hazudtok,mint a papok.hol tanultátok?

morph on deer 2018.03.01. 15:31:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“Azaz ez nem is propaganda, hsizen rosszul működik. Akkor meg mi a gondod vele.”

A propaganda nem hatásfoka miatt az, hanem a célja miatt.
Ez “csak” rossz propaganda.

A gond vele “csak” az, hogy úgy rossz mint tévé, úgy is rossz mint sajtótermék.

A legszebb mégis csak az, - és ez jellemzi a szakmai színvonalat is, hogy a “G” népség, mármint G Fodor, G Vajna, stb, azaz a G orbán emberei nem a saját teljesítményük minőségében látja a hibát, hanem szerintük az ellenzéki média túl erős még mindig, tehát azzal kéne kezdeni valamit!

Ilyen ez ezekkel a G-kkel!
(Csak megjegyzem, hogy Andrew G Vajna volt pl a Terminátor producere is, még jóval a G nap előtt! Ezt hívják előrelátásnak...:))

Sir Gombóc 2018.03.01. 15:33:16

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Pedig az bizony többesszámú (egész pontosan gyűjtő, összefoglaló fogalom), hiába kapálózol.

vajdasagi 2018.03.01. 15:35:59

@rasztaszív: @Bolshevik: Szerintem nem a papoktól tanulhatták, mert kétlem, hogy járnak templomba. A vallás számukra, csak egy köntös, amellyel el szeretnék takarni a szellemük meztelenségét. Igaz, bolshevik?

rasztaszív 2018.03.01. 15:39:06

@vajdasagi: simán lehet egyszerre is igaz a kettő.

morph on deer 2018.03.01. 15:49:46

Valaki nem tudja véletlenül, hogy orbán miért DK-s sálat visel piros rohamsisakhoz? Na nem azért, hogy ne lenne elég hercig a megjelenése, csak furcsának találtam.
Ez az:

index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/01/valasztasi_kampany_marcius_1_fidesz_mszp_jobbik_lmp_dk_egyutt_parbeszed/orban_viktor_piros_sisakban_jelent_meg_csobor_katalin_fb-oldalon/

György Csaba Nagy 2018.03.01. 16:30:47

@Bolshevik: Na ja, az élet mozgó célpont, mivel Furukava tévedett.
Aki előtt még bizonygatni kell, hogy a média nem kormányfarnehéz, az egyrészt vak, süket és retardált, másrészt az egész hódítás észszerűségét vitatja. Ha pedig a felvásárlás és támogatás közpénzei ilyen gyenge eredményt hoztak, hogy bízhatnánk pénzünk felhasználását ugyanerre a társulatra?
A fő probléma persze nem az, hol a túlsúly, hanem hogy a termék eladhatatlan. Ez a kormány nem tud teljesítményt produkálni, nem erre van szocializálva, hanem az uralkodásra, feudális emberi-társadalmi viszonyokat konzerválva, fékevesztett és hazug propagandával leplezve. A teljesítmény hiánya, az iparszerű lopással súlyosbítva, csak ideig-óráig leplezhető.

Ballib Cenzúrázók Réme 27 2018.03.01. 16:42:10

@Bolshevik:

Nem szabad hogy bedőljünk ezeknek az álliberális kamumagyaroknak, akik itt hőböröghnek egész nap hogy nincs demokrácia, meg hogy Orbán Viktor nem azért akar forró tavaszt hogy még a nyári szezon előtt lebarnuljon hanem hogy puska ropogások közepette számoljon le a liberális hazaáruló ellenzékkel, mint ahogy a migránsokkal kellett volna, ha a nyugati píszí nem kötötte volna meg Orbán Viktor cselekvésre kész kezét. Sebaj, majd jön az alternatíva, a tüntető ballibek is be lesznek szorítva a Keleti pályaudvarra mint a migánsok, aztán véletlenül ők is a sínek közé fognak esni, megértő rendőr gumibotok közé, akkor aztán majd megtanulják ezek a Soros bérenc liberálisok hogy jobb lett volna tisztelniük Orbán Viktort és nem Tiborcozni meg Mészároslőrincezni mg gyülöködni egész nap, csak azért mert most nem ők lopják el a magyar emberektől kisajtolt adóforintokat.

Szerencsére már nincs messze április, amikor Orbán Viktor bezsebeli az utolsó választási gőzelmét, aztán vége lesz ennek a liberális anarchista világnak ahol minden hazaáruló liberális azt ordibál Orbán Viktorra és családjára és az általa oly küzdelmesen felépített nemzeti nagytőkés osztályra amit csak akar. Ennek vége lesz, az utolsó álcivillel is le lesz számolva, rögötn az ut´án, ahogy az EU-ból kilépünk. Paksot már 2019-ben el kell kezdeni építeni hogy energia függetlenek legyünk, a 10 milliárd eurós orosz hitelt ezért azonnal fel kell venni, sőt még többet is, biztos ami biztos, meg mert jobb a kamata mint az IMF hitelé és ráadásul nem kell a törlesztéséhez semmi megszorítás, a magyar emebrek anélkül is vissza fogják fizetni azt 4-5 év alatt.
Ezt az utolsó harcot meg kell még vívnünk a liberális globalizáció és Soros ellen, utána Orbán Viktoré az ország és onnatól végre csak mi leszünk, akik csak Orbán Viktort fogják életükben szolgálni.

SOHA TÖBBET ELLENZÉKI KORMÁNYT AKIK BENNMARADNÁNAK AZ EU-BAN ÉS NEM AKARNÁNAK ORBÁN VIKTOR ORSZÁGÁBAN BOLDOG KISEMBER LENNI!

mh1973 2018.03.01. 16:49:36

@Ballib Cenzúrázók Réme 27: ezt a hazug tahót nem lehetne kitiltani, vagy úgyis visszajönne másik 20 nickjével?

pragmatika2 2018.03.01. 16:58:30

"Szóval az Vásárhely tanulsága, hogy a minden hatalmi eszközzel, pénzzel, paripával és fegyverrel rendelkező Fidesz kikapott egy olyan ellenféltől,

amelyiknek nincsenek ilyen eszközei,"

Lehet, hogy papíron nincsenek ilyen eszközei, de pl. itt az indexen elég nagy volt a zaj Zay körül.

rallus 2018.03.01. 17:00:58

Az a lényeg, hogy az ellenzéki mé........(tetszőleges megoldás behelyettesíthető) sokkal megértőbbek, mint a kormánypártiak, mondhatnánk hogy vajból van a szívük!
Adva van egy zsenge, friss polgármester, akit kiselejtezett a Fidesz, felbiztatott a Jobbik, lódított néhány erőset és ezért támogatott a demokratikus ellenzék gyűjtőfogalom alatt kezelt, egy kalap szamócával egyenértékes ballib katyvasz! És ő is a jövő záloga, és kapós, mint minden, a Fideszből kiebrudalt zseni, Fodortól Hadházyig.

pragmatika2 2018.03.01. 17:09:19

@Konteó Béla:

"Azonnal kirúgják vagy magától megy az összes tehetséges ember. "

Hmmm...

Értem.
Tehát tehetséges csak valami ballibsi lehet. Hmmmm.....

Akkor ha most átszavazok a ballibre, akkor az én szellemi leépülésem is megáll, és én is tehetséges leszek ?

Hmmmm... Értem.

Nem veszed észre b.meg, hogy amivel te a fideszt vádolod, pont abba tapicskolsz te is ?

Hari Seldon 2 2018.03.01. 17:11:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
És miért akkora az olvasottságuk, amekkora a "kormánypárti" sajtónak? Talán csak nem azért mert folyamatosan hazudnak, de minimum csúsztatnak, és a kutya sem akar rájuk nézni?
Nem lehet egy efféle összefüggés? - Dehogynem, csak ezzel szembe kéne nézni. És nem baromságokat fröcsögni a századvégBÉLnek...

sinus67 2018.03.01. 17:26:39

@Bolshevik:
Időközben rájöttem, csak a stílus, a szövegezés pontosan olyan volt, amit az igazi hülyéktől megszoktam!
Azért nyomhatnál egy ctrl "c"-ctrl "v"-t arról, ahol másokat hülyének néztem!
Ha már ennyire hülyének nézel mindenkit a nyelvtani kiokosításaiddal pl.!

taga20 2018.03.01. 17:40:30

@sinus67: bolsevik egy rohatt fityeszdroid, de te is beszoptad a cumit:)

a rém27-es kartárs rég óta tolja az ilyen kommentjeit, hogy az olyan faszkalap, mint a bolsevikevtárs szarul érezze magát.

én mindig szakadok rajta, egy kincs:)))

Harvey Weinstein. 2018.03.01. 18:59:28

Lofaszt sem ertek el a libsik, a legujabb kozvelemeny kutatasok szerint a fidesz ujabb 3 szazalekot erosodott, ugyhogy az egesz ugy lejart lemez, ugorjunk.

Európai téridő 2018.03.01. 19:06:25

@taga20: majd lecsihadtok, amikor elmúlik a mámor.

taga20 2018.03.01. 19:18:34

@Európai téridő: a sitten majd ti is elkushadtok. ha szerencséd lesz, tiborc és a geci mellett
lesz a te cellád:)))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.03.01. 19:31:43

Akkor belinkelném a pőre rideg tényeket az álmok világával és a ballibsi légvárakkal szemben, a Závecz research tálalásában:

www.zaveczresearch.hu/

;)

Ratyi Manó 2018.03.01. 20:59:31

Orbán Viktor sose búsulj

Fideszes a sajtó túlsúj

VáradiJános 2018.03.01. 21:35:58

@taga20: ghosti-ghosti, ne dekázzá mán itten

2018.03.01. 23:47:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Igen, a média az angol mass-media ’tömegkommunikációs eszközök (összessége)’ kifejezés utótagjának ebben a gyűjtőnévi megnevezés értelemben való átvétele. Tehát a média – amelynek útját a Nyelvművelő kéziszótár (2005) jól összefoglalja – többes számú értelmű; forrása a latin medium ’valaminek a közepe, középső része’ szó többes számú alakja. Még egy, ezúttal magyar többesjellel való ellátása (médiák) nem tekinthető szerencsésnek.
Viszont a médium, médiumok sem tökéletes megoldás, a szó régebbi, ma is használatos ’könnyen hipnotizálható személy’ jelentéssel való egybeesés miatt.
A nyelvhasználatban – tehetjük hozzá – a jelenlegi tendenciák alapján alakilag tehát szabálytalanul, de szemantikailag indokoltan jelentésszétválás következik be a médium/médiumok és a média/médiák használatában"

Mondja az mta. Tudom, lippsik.

2018.03.02. 00:03:27

@Bolshevik: birka egy rossz következtetésből indul ki. A túlsúly nem abból adódik, hogy mennyien olvassák.
Az asztalodon túlsúlyban van a bor, ha több palack van kitéve, akkor is, ha mindenki sörözik.

2018.03.02. 00:08:35

@Bolshevik: szétfutott a ménes. Egyes számban futott szét? Egy nem tud szétfutni!
Akkor úgy helyes, hogy szétfutottak a ménesek? Nem, mert csak egy ménes volt. A ménes sajátja, hogy több lóból áll.
Vagy fut szét.
A média is az írott és elektronikus sajtó összessége.

2018.03.02. 00:20:05

@Bolshevik: dia-diák-diákok
média-médiák-médiákok

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.02. 06:43:56

@Könnyen elkaptuk, uram!: Csak a Soros által lefizetett libsik tartják etanolnak (C2H5OH) az akadémiát.

nu pagagyí 2018.03.02. 07:04:17

Darabra óriási a közpénzből felpumpált Fidesz-média túlsúlya, de sajnálatukra az emberek többsége már csak röhög az ezekbe beleerőszakolt primitív színvonalú, izzadságszagú propagandán. További gátlástalan térfoglalással a röhögést undorra válthatják.

nu pagagyí 2018.03.02. 07:12:21

@Harvey Weinstein.: "a fidesz ujabb 3 szazalekot erosodott"
Meg kell nyugtatni a führer urat, nehogy megharagudjon? Vásárhely előtt is óriási fidesz fölényt kommunikáltak, aztán mi lett belőle? Majd a választáson kiderül, hogy igaz-e, amit hazudtok.

torró 2018.03.02. 08:51:29

@_most_:
Szóval mégiscsak van ellenzéki média? Eddig az ellenzék jajgatott, hogy minden a patás kezében van! Meg mégiscsak van összefogás? Eddig meg köpködték egymást! Szóval nem hazudnak csak taktikáznak. Értem én.Amúgy csak széljegyzetben. Sokszor leírtam, hogy Orbánt nem az ellenzék fogja elkaszálni, hanem a telhetetlen holdudvara. Elmegyek jósnak.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.02. 17:09:38

@Hari Seldon 2:

Nem ez volt a kérdés.

S minden média hazudik, politkai iránytól függetlenül.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.02. 17:11:17

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha a "média" szót gyüjtőfogalomnak használod, AKKOR IS van tübbesszáma.

Viszont nem mindenki használja gyüjtőfogalomként.
süti beállítások módosítása