B1 blogcsalád



Egyszerre zseniális és rettenetes húzás Gyurcsánytól a határon túliak szavazati jogának elvétele

2017. november 03. - Mr Flynn Rider

A DK ezzel a húzással sok szavazót állíthat maga mellé, beleszáll a Fideszbe és egyértelműen kitűnhet a többi ellenzéki párt közül. Nem csoda, hogy mindenki nekitámadt Gyurcsányéknak. Viszont a javaslatnak vannak hátulütői is. 

gyurcsany_ferenc_pirosfeherzold.jpeg

Az Index remek összefoglalót írt a Gyurcsány Ferenc ötlete nyomán elindult újabb kampánytémáról, a határon túli szavazók választójogának elvételéről. Ugyanakkor azt kell mondjuk: az ellenzéki pártok hamis érveléssel estek neki Gyurcsányéknak, a Fidesznek pedig elemi érdeke a nekik kedvező választási rendszer fenntartása.

Miért jó húzás a határon túliak szavazati jogának elvételével kampányolni?

Mert csalásra és az eredmények torzítására ad lehetőséget a Fidesz által kialakított választási rendszer.

A rendszer maga sok szempontból igazságtalan, aránytalan. Az egyik aránytalansága a határon túliaknak megadott választói jog. A határon túliak sajátos helyzetüknél fogva sok esetben a Fideszre és Orbán Viktorra mint valamiféle megmentőre, nemzetmentőre néznek fel és eleve rá szavaznak. Tudjuk jól, hogyan önti ki a magyar adófizetők pénzét az Orbán-kormány a határon túliak támogatására, miközben a környező országokban az életszínvonal és a gazdaság messze lehagyja a magyarországiét. Ráadásul a Fidesz adta meg a határon túliaknak a szavazati jogot is. Mindez azt jelenti, hogy ha valaki onnan szavaz, 95%-ban a Fideszre fog szavazni. Ez mindenképpen torzítja az eredményt, méghozzá jelentősen.Azt már kevesen tudják, hogy olyanok is kaptak állampolgárságot, akiknek sok köze nincs Magyarországhoz, csak az ezzel járó előnyökre pályáztak. Sokan regisztrálták magukat a választási rendszerbe, de a rendszert nem frissítik – így például ha valaki anno regisztrált, de közben elhunyt, a rokonai nyugodtan szavazhatnak helyette levélben.

A másik probléma, hogy aki mostanában vándorolt ki és lett hirtelen „határon túli”, az nem szavazhat levélben. Neki bizony el kell mennie a követségre, vagy haza kell jönnie szavazni. Vagyis: azoknak, akik az országot reménytelennek ítélték, vagy nem jutott nekik a fideszes húsosfazékból és kivándoroltak, kevesebb joggal rendelkeznek, mint akik Magyarországon maradtak (és nagyrészt Fidesz-szavazók), vagy azok, akik korábban szorultak a határon túlra (és Fidesz-szavazók).

Szavazzon az, aki itt fizet adót és viseli a következményeket!

Hagyjuk a patetikus „a történelem által elsodródott nemzettestvéreink”-dumát a Fidesz paposkodó politikusainak. Könnyedén belátható (és, mint ahogy a fentebb idézett Index cikk is leírja, a magyarok többsége így is gondolja), hogy az szavazzon a magyar Parlament összetételére, aki Magyarországon él és itt is fizet adót. Hiszen csak a Magyarországon élők viselik a szavazásuk (nem szavazásuk) következményeit; az 50 éve Ausztráliába kivándorolt nyugdíjas, vagy az Ukrajnában élő magyar kisebbség jóval kevesebbet érez meg abból, hogy idehaza a Fidesz elfoglalja a médiát, terjeszti a gyűlöletpropagandát és közben omlanak a penészes falak a kórházakban.  A döntésének pozitív és negatív következményeit viselnie kell, aki itt él, itt fizet adót.

Hamis az ellenzék érvelése.

A tisztességes liberális ellenzéki pártok érvelése pont ezért cseng hamisan: azok a pártok, akik hisznek az individualizmusban, ne érveljenek azzal, hogy a „szerzett jogot a liberális demokráciában nem vehet vissza a hatalom.” Egyrészt, régóta nem élünk liberális demokráciában, másrészt ezt a jogot a Fidesz nem csupa jószívűségből osztotta ki, ezt a jogot nem is a határon túliak akarták megszerezni. Mindez a Fidesz és Orbán hatalmi céljait szolgálja. Pontosan ezért Gyurcsányék javaslata teljesen logikus, hiszen egy csomó kibic, fideszes szavazótól szabadíthatják meg az amúgy is torz választási rendszert.

Kitűnhet a DK a többi párt közül.

Korábban a B1-en is megírtuk, hogy a választási rendszer egyszerre kényszeríti az ellenzéket összefogásra és kíméletlen konkurencia-harcra. A DK és Gyurcsány Ferenc ezzel pontosan tisztába van, ezért is jó húzás az újabb kampánytémát bedobni a köztudatba. A Mérce szerint például ezzel a javaslattal a DK csak a többi ellenzéki párttól tud elvenni szavazatot. 

Az érem másik oldala, vagyis miért rossz a javaslat: 

 

Nem fog megváltozni a választási törvény.

Sem a Fidesz, sem az ellenzék többi része nem akarja megváltoztatni. Tehát ez eleve egy bukott ügy. A javaslat ráadásul bizonyos mennyiségű embert megint az ellenzék ellen fordíthat, vagy megerősítheti a Fidesz-pártiságában pl. a határon túliakat. Így ez bizonyosan nem volt okos taktikai lépés – ebből a szempontból.

Muníciót ad a Fidesznek.

A kampánnyal inkább megint kap a Fidesz egy témát, amit nyomhat végig: a hazaáruló ellenzék, amelyiket persze Soros irányít, el akarja pusztítani a magyarságot. Még bele is passzintható Orbánék fekete-fehér, 1 bites világmagyarázatába.  

Nem lesz több szavazója az ellenzéknek ettől.

Lehet, hogy a választási rendszer igazságtalan, de ettől a kampánytémától nem lesz több szavazója az ellenzéknek, amivel Orbánt le lehetne győzni.

Több konfliktust okoz az ellenzéken belül.

Lássuk be, az ellenzéki pártok körében erőt felmutatni, mindez azt jelenti, hogy a többi pártot konfliktusra fogja kényszeríteni a DK-val. Megint az jön majd a csapból is, hogy ezek egymással vitatkoznak, ahelyett, hogy a választóikkal, meg az országgal foglalkoznának.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4413154842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2017.11.04. 13:57:18

@1ghost: "Mi a retkes, fideszes gazdád faszaért kéne kijelentkeznie Budapestről, amikor a családja, felesége, gyermekei ott laknak? "

Ja, értem. A felesége, a gyerekei ott laknak, de ő nem tud négy évben egyszer oda menni szavazni. Sőt, ahol lakik, ott sem tud megjelenni szavazni a konzulátuson. Csakis levélben tudna szavazni.

Ne elmégy te a p.csába!

BAZINGA2 2017.11.04. 13:57:54

Amikor Orbán megadta a magyar állampolgárságot a határon túliaknak, azt mondta, hogy a magyar állampolgárság nem jár szavazati joggal! Később kiderült, hogy csak azért adta meg, hogy a Fideszre szavazzanak! Tehát eredetileg az volt a célja. Igen, van ismerősöm aki kiment dolgozni, és a családja (feleség, gyerekek) itthon maradt és nem szavazhat, csak ha kilométereket utazik a nagykövetségre! Addig a soha nem itt született magyar és lakhellyel sem rendelkező nyugodtan szavazhat levélben! Ez szemétség. Ebben egyetértek Gyurcsány Ferenccel. Állampolgár lehet, de ne szavazzon!

Janossz 2017.11.04. 14:46:10

@$pi$:" Ezerszer el lett mondva: ha a "budapesti" betartja a törvényeket és kijelentkezik budapestről, akkor szavazhat levélben is. "

Hol a törvény, troll? Nincsen? Hazudtál? Ejnye.

$pi$ 2017.11.04. 15:17:25

@Janossz: "A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés)."

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200066.TV

lac1 2017.11.04. 15:23:54

@erkölcsi hulla:

Ebben egyetértek veled, annyiban különbséget teszek, hogy ha valaki azért alkalmatlan a kormányzásra, mert idegen érdekeket szolgál, vagy csak teljesen rutintalan. A végeredmény mind a két esetben katasztrofális lenne, ezért szavazok úgy a Jobbikra, hogy remélem a kormányzás nem csak és kizárólag az övék lenne.
Ha úgy lenne..

lac1 2017.11.04. 15:27:08

@Jericho.:

És mennyivel "jogosabb", hogy az élősködőknek, kettős állampolgároknak meg adunk?

Janossz 2017.11.04. 15:28:14

@$pi$: Aha. Olvasni meg nem tudsz. Ez már nem hatályos, vége. De amíg érvényben volt, addig is 30 napon túli tartózkodásra vonatkozott. Az meg egyrészt elég valószerű, hogy három havonként hazajön valaki, másrészt a schengeni rendszeren belül ellenőrizhetetlen, mert itt csak olyan szabad jövés-menés van mindig.
Olvass vissza Birca-nagymestert!

lac1 2017.11.04. 15:31:39

@1ghost:

Nem próbálnám ki cigányok és/vagy prolik kormányzását ha nem gond. Lehet, hogy most előítéletes vagyok, de inkább mondjuk tapasztalatnak.
Tudod, ez olyan, mint amikor megmented valakinek az életét és jutalmul azt mondja:
-van autókereskedésem, az egyik Toyota a másik meg Tavria, egyikből választhatsz egyet. Ugye te sem a Tavriát választanád, pedig még ha roppant csekély is, de van rá esély, hogy azzal jutnál messzebb?
Hát az a nem előítélet hanem a tapasztalat. Így vagyok a te felvetéseddel is, hogy mindenki alkalmas a kormányzásra, aki még nem bizonyította az ellenkezőjét.

lac1 2017.11.04. 15:36:57

@Janossz:

Miért nem hatályos, de ez most tényleg érdekel. A jogtár tetején ott van, hogy a mai napon érvényes változata.

4. § (1)11 A törvény hatálya alá tartoznak:
..
d)15 - e törvényben meghatározott esetekben - a külföldön élő magyar állampolgárok.

$pi$ 2017.11.04. 15:50:58

@Janossz: "Aha. Olvasni meg nem tudsz. Ez már nem hatályos, vége."

De, de az. Ott a tetején, ahogyan már más is mondta.

"Olvass vissza Birca-nagymestert!"

Mi, a Birca hatályos? :D

Azt mondtad, hogy hazudtam. Bebizonyítottam, hogy nem hazudtam, bocsánatot kérhetsz. Lehet, hogy tévedek, lehet, hogy rosszul értelmezen a jogszabályt, de nem hazudtam.

$pi$ 2017.11.04. 15:54:47

@lac1: "ezért szavazok úgy a Jobbikra, hogy remélem a kormányzás nem csak és kizárólag az övék lenne."

Teljesen védhető álláspont. Jó lett volna, ha a Jobbik felnő a feladathoz és kormányképessé válik, de ez úgy néz ki nem nagyon történik meg. Viszont szükség van rájuk és bizonyos dolgokat (pl. helyi önkormányzatok) elég jól csinálnak.

A cucikra is szükség van, máskülönben az ilyen ghost1 féléket megütné a gutman. Csak kormányra nem szabad, hogy jussanak, mert megint elk.rják.

lac1 2017.11.04. 15:57:48

Párral feljebb le van írva, az a baj, hogy a nyomoroncok kiestek a kondérból, és most minden előtérbe kerül, amivel a regnálót ekézni lehet. Ha köpne egyet a kormányfő a földre, még azért is leváltanák, ha tudnák.

Ezért virtuálisan minden szart felemlegetve tartják magasba a virtuális "No pasaran" táblát.
Én pedig büszkén írom és mondom a lelki nyomoronc és élhetetlen panelproli ivadékoknak, hogy: Hemos pasado!
Lehet üldögélni a toronyház bejárata előtti padon és az Internacionálét énekelni, de nincs már annak aktualitása.

lac1 2017.11.04. 16:03:11

@$pi$:

Köszönöm, meggyőződésem, hogy a sarkalatos, de amúgy igaz álláspontját jobban elfogadná az Istenadta, ha feltudnának mutatni legalább egy fél kormányra való hiteles és okos embert. Amíg ez nem lesz meg, hiába szól szóról-szóra elfogadhatóan igazat bármelyikük, ha csak egy puszta vagy kistelepülés újdonsült polgármestere, ennek megfelelő gyakorlattal.
A Jobbiknak ez a rákfenéje.

1ghost 2017.11.04. 16:39:00

@lac1: @$pi$:

Hát itt meg mi a fasz történt?

Orbán ócska csicskájára már nem reagál senki? Hát hiába rohad itt egész délután a velejéig korrupt, tolvaj gazdája seggét nyalva? Tényleg ott tartunk, hogy ez a tetű saját magával kényszerül levelezni a nickjein, hogy meglegyen a norma?

Bástya elvtárs szellemét megidézve: Hát orbán bérhazudozója már nem ér szart sem?

:)))))))

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.04. 17:06:33

@1ghost: Hát a lac1 az közönséges fizett troll, a szokásos hazug paneleket nyomja órabérbe. A pi$i$ viszont elhivatott igazhitű fideszes, a trollkodással reméli segíteni a gazdája rendszere fennmaradását. (Persze ez is lehet egy álca.)

Az mindig megmosolyogtat, mikor arra hivatkoznak, hogy nincs alkalmasabb ember az ország kormányzására, mint a geci gazdájuk. Mikor az a legnagyobb hazaáruló, egy hajléktalan alkesz is jobb lenne a hazának.

Janossz 2017.11.04. 17:10:21

@1ghost: De, pont annyit ér. Én meg, bután azt hittem, játsszák ezek a hülyét... Hát nem.
Ezek HISZIK is amit mondanak. Végső fázis.
Itt bizonyítja egy évek óta kinn élő (mellesleg a zenekarukhoz tartozó) kommentelő, hogy hülyeséget beszélnek, de ők akkor is jobban tudják.
A schengeni rendszerben akkor mész, annyiszor, ahová akarsz. Ki az a betyár házmester, tömbbizalmi, vagy ki igazolná, hogy ki, mikor mennyi időt töltött házon kívül?
Ezek megragadtak valahol 85-ben, vagy inkább 69-ben, vágyik is a szívük vissza, imádták a pecséteket az útlevelükben, meg a vízumkérelmeket beadni. Illetve a lehetőségét, nem jártak Csajágaröcsögénél távolabb életükben sem

taga20 2017.11.04. 17:11:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerintem még orgovány bála is:)))

tényleg döbbenet, hogy vannak itt is olyan arcok, akik a legdurvább geciséget is megmagyarázzák!

$pi$ 2017.11.04. 17:15:41

@Janossz: "A schengeni rendszerben akkor mész, annyiszor, ahová akarsz. Ki az a betyár házmester, tömbbizalmi, vagy ki igazolná, hogy ki, mikor mennyi időt töltött házon kívül?"

Éveken keresztül dolgoztam külföldön. Kötelező volt bejelentkezni. Egy év után kötelező volt állandóra bejelentkezni. Nyugaton...

Ennyit megint arról, amit mondasz. Egy komolyan vehető mondatot nem vagy képes leírni.

taga20 2017.11.04. 17:19:08

@$pi$: szerintem te moszkvában dolgoztál, me ha nyugaton, akkor nem tolnád a fityeszmaffiát ennyire!

Janossz 2017.11.04. 17:32:22

@$pi$: Te Szöszi, téged is unlak már piszkosul.
Az állításod az volt, hogy törvény szerint aki kimegy egy időre dolgozni, ki kell jelentkeznie.
Most valami másról beszélsz. Megint sántít a dolog. Megszoktuk.
Hogy tudd: Németországba megérkezel hétfőn. Előre lerendezett bérleményed van, akár egy kockás lapra írt albérleti szerződés, de egy panzió is megteszi.
Másnap besétálsz a tanácsra, igen Rathausnak hívják. Kitöltesz egy Anmeldung (bejelentkezés) nyomtatványt.
Ez meglesz úgy 10-re.
Aztán közlöd, hogy te pediglen vállalkozni kívánnál itt. Esetleg többen egy GbR-ben (magyarul Gmk). 11-re kezedben a papír, amivel ebéd után, ha úri kedved tartja, dolgozhatsz.
Ha te valaha dolgoztál volna külföldön, megkímélnél minket az orbitális ostobaságaidtól a tárgyban.
A világért se válaszolj, Pajtikám, elég volt belőled is!

1ghost 2017.11.04. 17:41:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Polgártárs! Minden szavaddal egyetértek. Viszont lac1 és pi$i$ ugyanaz a tetves orbán troll. (Ezt pontosan be tudjuk lőni, majd egyszer elmondom, hogyan.)

Egyébként ez a szarházi volt régebben blogger géza is, aki segghülye létére akart okosat játszani, de akkorákat bukott, mígnem zéróra amortizálta magát.

$pi$ 2017.11.04. 17:43:27

@taga20: "szerintem te moszkvában dolgoztál"

Körülbelül ennyire vehető komolyan amiket mondasz, fogalmad sincs róla, hogy hol dolgoztam, de azért vadul hangoztatod, hogy "szerinted" hol.

@Janossz: "Másnap besétálsz a tanácsra, igen Rathausnak hívják. Kitöltesz egy Anmeldung (bejelentkezés) nyomtatványt."

Tehát elmondod ugyanazt, mint én, hogy bejelentkezési kötelezettséged van.

"Ha te valaha dolgoztál volna külföldön, megkímélnél minket az orbitális ostobaságaidtól a tárgyban."

És utána mocskolódsz.

"A világért se válaszolj, Pajtikám, elég volt belőled is! "

Akkor a francnak írkálsz hosszú tirádákat rólam? Ha neked jogod van írni rólam, akkor mi az már, hogy én meg halgassak? Milyen erkölcs már ez?

taga20 2017.11.04. 17:45:42

@1ghost: én má csak arra vagyok kíváncsi, hogy batyu ki volt, vagy az a gyurcsány bohócos avataros retardált belpesti!:)

$pi$ 2017.11.04. 17:48:41

@1ghost: "Polgártárs! Minden szavaddal egyetértek. Viszont lac1 és pi$i$ ugyanaz a tetves orbán troll. (Ezt pontosan be tudjuk lőni, majd egyszer elmondom, hogyan.)"

Képzelődsz! Nekem mindegy, mondogathatod, csak próbálok segíteni.

"Egyébként ez a szarházi volt régebben blogger géza is, aki segghülye létére akart okosat játszani, de akkorákat bukott, mígnem zéróra amortizálta magát. "

Ez sem igaz. Paranoiás vagy, rendszeresen mondogatod, hogy ez meg az ugyanaz a személy, azt hiszed, hogy csak pár emberrel beszélsz és ettől a kényszerképzetedtől nem lehet eltántorítani.

Erre elég hatásos gyógyszerek vannak ám és ezt a legnagyobb jószándékkal mondom. Nézz utána!

taga20 2017.11.04. 17:50:40

@$pi$: te bazdmeg olyanokat szarsz ide, hogy ez jut rólad eszembe.

szerinted egyébként, honnan a kurvaéletből tudnék én rólad bármit is?

én bazdmeg nem a fityeszmaffiás gazdád vagyok, aki ráuszíthatja bárkire a gyökér titkosszolgálatait, aki neki nem tetszik!

rohadj meg tiborcgyerekkel, a mészaroslölövel, a napestig sorolhatnámma együtt!

félelmetes amit művelsz te is!!!!

$pi$ 2017.11.04. 17:51:14

@1ghost: Amúgy nekünk elárulhatod: ugye te vagy az, aki naponta négy-öt mocskolódó emailt írsz az index szerkesztőségének? Már cikket is írtak róla... :)

lac1 2017.11.04. 18:42:53

Hála Istennek,

amikor olvtársak előjönnek a trollkodással és a személyeskedéssel, akkor vagyok benne bizonyos, hogy igaz, amit állítok.
A nick névvel viccelődés meg ugyanennek a megkoronázása.
Bár nem volt tisztem, pláne célom, de amikor annak idején a szadesz fórumját szétvéleményeztem pár hasonlóan gondolkodóval, és kapott a szombat is, ha-ha-ha, amikor a valamilyen webes fordítóval héberre fordítva

אני טיפש

megkapták a magukét és azóta ott sincs fórum, mint a szadeszon, akkor jöttem rá, hogy ti nem érdemeltek szánalmat.
De csak mert személyeskedtek ok nélkül.

taga20 2017.11.04. 18:51:06

@lac1: laci bakker, te ma nagyon odatetted magad. egy januári csúti bérlet má beizzott neked. az fiksz!

te annyira túl tolod fityeszdroid, hogy má magaddal dumálsz:)

u.i.: egyébként szórakoztató vagy, többek között érted is érdemes idejárni:)))))))))

lac1 2017.11.04. 19:00:04

@taga20:

Örülök, hogy tetszek. A témához esetleg valami konkrét, ha már a trollkodásról van szó?

taga20 2017.11.04. 19:07:08

@lac1: szerintem lehet itt a szót csűrni csavarni, de te is vágod, me látom nem vagy olyan, mint a szöszi.

a fityeszmaffia rátelepült a határon túli droidokra, onnan jön több százezer szavazat nekik, a feketelevest meg mi isszuk ki.

ennyi, nincs itt nagy talány, és ahogy látom eszt te is vágod.

1ghost 2017.11.04. 19:12:24

@taga20:

Ne bántsd má', ezt a szerencsétlen hülyét, mert még itt leheli ki nekünk a lelkét, oszt nem tudjuk megmutatni az utókornak, hogy milyen gerinctelen szaralakok nyalták egykoron az orbán seggét.

:)))))

taga20 2017.11.04. 19:20:26

@1ghost: te haver, ha mindenkit szarba se nézünk, akkor nem az lesz a végén, hogy mi is szarok leszünk?

szerintem lacival lehet vívni.
néha betol olyat, hogy a gyér hajam is égnek áll, de szerintem vannak jó pillanatai:))

1ghost 2017.11.04. 19:28:59

@taga20:

Hát te tudod! Ha szeretsz egy velejéig hazug, az emberi jellemnek a szikráját is nélkülöző orbántrollal diskurálni, miért ne. Szóval, ahogy jól esik.

De azért nem töröld fel vele teljesen a padlót! :)

taga20 2017.11.04. 19:36:49

@1ghost: így ötven felé is naiv vagyok:)

de nem mindenki menthetetlen.

lac1 2017.11.04. 19:45:08

@taga20:
Elmondtam már, van különbözőség ez tagadhatatlan. De ha nem jelented be, hogy ott élsz akkor sorbanállás és úgy a voks, ha itthon, akkor meg egyénire és listára, míg a székely meg csak listára.
Az, hogy a bolsi maszopos banda a 23 millió románozással jól felidegesítette azokat és már csak azért sem rájuk és a buzikra szavaznak, köszönhetik maguknak, ebben ugye megegyezhetünk.
De még ez mellett is elmennék, ha az itt a szájukat tépő faszkalapok 99 %-a nem itthon ülne a panelban, nem kell sorban állnia, két listára szavazhat, csak most nincs nekik sör-virsli a majálison, nincs szot-üdülő, nincs semmi ami a kocsi időszakhoz köthető, ezért a népszavából olvasott baromságokat, amit a sok filoszemita-kozmopolita megélhetési, magukat újságírónak gondoló Down-kóros hülye a zászlójára tűz, azt ismételgetik önálló gondolat híján. Nincs sör-virsli, de azt olvassa a pártlapban, hogy azért mert a zorbán felzabálta, ezért annak mennie/halnia kell, ezért a sok nyomi innentől kezdve zorbánozik. ha előjön a szavazati jog akkor az, ha a lányának a háza akkor az, ha az autójának a színe akkor az.
Erről van itt szó, de amikor olyant olvas, amire nem okosodott ki a pártlapban, akkor jön a személyeskedés és a nicknévvel szemtelenkedés.
ha ez a sok hülye értene a legcsekélyebb módon is valamihez, akkor nem itt baszná a rezet, hanem valahol dolgozna és a 3,60-as kóóólbászon kívül zabálna mást is, elégedettebb lenne és olvasna mást is, pl. a Hogyan beszéljünk tisztelettudóan társaságban c. kiadványt.

Azt hiszem most megvilágítottam a probléma velejét. Van még ilyen hülye mint ezek, vagyis egy kicsit okosabbak, azok kint mosogatnak Birminghamben, és a boiler-testű angol ribancokra költik a fontjaikat, nem itt idegesítik a többieket.

lac1 2017.11.04. 19:46:57

@taga20:

Hát ezt igazán köszönöm. A mutter megdicsér gyakran, de az ugye nem ér, ám ha ellenérdekű fél, akkor az már valami.
Én is megdicsérlek, hogy benned annyival több van a többitől, hogy ezt megtetted.

lac1 2017.11.04. 19:47:50

@lac1:

kocsi időszak = komcsi időszak

taga20 2017.11.04. 19:54:16

@lac1: haver, te tényleg menthetetlen vagy!:)

szét tudnám szedni aszt a sok baromságot, amit ide hánytál, de görcsöt kapna az ujjam.

csak egy villanat a logikádból.

"Nincs sör-virsli, de azt olvassa a pártlapban, hogy azért mert a zorbán felzabálta, ezért annak mennie/halnia kell,"

aki az gecimaffiát és családját bevédi, az nem jobbikos laci!

taga20 2017.11.04. 19:56:51

@lac1: haver, ha nekem írsz nem kell javítani.
kurvára ki tudom pótolni.
nem vagyok grammatikanáci, nem innen fogok támadni.

:)

lac1 2017.11.04. 20:00:53

@taga20:

kedves,

ha a maszopos azt mondja, hogy 2+2=4 és az ég kék, én igazat fogok adni neki, akárhogyan is utálom a fajtáját. Sőt, ha cigány mondja ezt, annak is helyeselek.
Ebben különbözünk mi, én és mindenki más.
De azért úgy látom, a sör-virsli felemlegetésével valamibe beletaláltam...

lac1 2017.11.04. 20:02:12

@taga20:

Köszi, írom, aki még a kákán is csomót keres, ha belém akar kötni vagy elfogytak az érvei. Akinek nem inge, az nem veszi majd magára.

taga20 2017.11.04. 20:07:14

@lac1:

"De azért úgy látom, a sör-virsli felemlegetésével valamibe beletaláltam..."

bele bazd meg bele, csak nem tudod, hogy mibe. a nagy gecibe, amilyen a gazdád, abba.

te szerencsétlen barom, utálom a kádár rendszert, és ezért utálom a geci rendszerét, me tök ugyanaz!

haver, inkább kössé bele a helyesírásomba, aszt jobban viselem, te ártány!

a fajta dolgot meg felejtsd el, me egyszer te is és a családod fajta lesz, asztán csak nézel, mint ponty a szatyorban.

de szeretlek:)

lac1 2017.11.04. 20:14:16

@taga20:

Ha figyelmesen olvastál volna, akkor már leírtam, hogy a komcsik nagy bűne az, hogy belőlük nevelődött, szocializálódott ki az, azok, ami most van. Úgyhogy a származásbeli összehasonlítással megelőztelek.
de azt is írtam, hogy habár nem tetszik a rendszer, őket tartom a kisebbik rossznak, inkább mint a zsidók, inkább mint a buzik, inkább mint a cigányok, a Jobbikban meg nem látok spirituszt a kormányzásra.
Én bizony veled ellentétben egyrészt a mában, másrészt a való világban élek és nem biciklibelsőben, tudom, hogy választani csak abból lehet ami van.
És ami van, a jelenlegi a legkisebb rossz, innentől kezdve minden más mindegy.
És amikor az én családom fajta lesz, akkor bizony a fajtikák és a cigányok felköthetik, mert onnantól kezdve nem lesz mit zabálniuk.

taga20 2017.11.04. 20:37:06

@lac1: haver, csinájjuk úgy mintha értelmes lennél.

azt olvastam ma, hogy te jobbikos vagy. legyen úgy, hülyébb má nem lehecc!

akkor, mi a kibaszott hülye fejedért írsz ilyeneket fityeszdroid?

"És ami van, a jelenlegi a legkisebb rossz, innentől kezdve minden más mindegy."

hogy hűlne rád a bőr, fityeszszar!

lac1 2017.11.04. 20:42:37

@taga20:

Rosszul olvastad. Azt olvashattad, hogy a Jobbikra szavaztam.
Neked meg essen le az orrod.

taga20 2017.11.04. 20:47:28

@lac1: le fog esni az orrom, bármit is jelent ez számodra.
(nem vagyok zsidó, max. filoszemita, ennyi)

haver, ha te a jobbikra szavaztál bármikor is, akkor most epét kéne hánynod a fityeszmaffiára.

remélem segítettem!:)

lac1 2017.11.04. 20:56:13

@taga20:

Még mindig nem érted. A Jobbik egy egészséges ellenpólus a jobboldalon, habár ez így egy oximoron. Én bizonyos kérdésekben a Jobbiknál is konzervatívabb vagyok, bizonyosban meg még a hajdani szadesznál is engedékenyebb.
Az, hogy rájuk szavaztam többször is, semmi kötődést nem jelent hozzájuk. Hogy a megélhetési panelprolik másokéval kacérkodó véleménye ellen vagyok, az me, jelenti azt, hogy Fidesznyik vagy hogyan hívjátok lennék.
De mondok másik vetületet is, hogy éjjel ne aludjál a kutyaóladban, én éppen kibaszásból is szavazhatok a Jobbikra... persze nem, de te ezt soha nem tudhatod, de a lehetősége fennáll.
Ja, 2002-ben asszem pont kibaszásból a komcsikra, hogy sikerüljön nekik, szopjanak egy nagyot a saját választási ígéreteikkel, szopjanak a nyuggerek ha annyira szerették volna viszontlátni a komcsikat.
Aztán lett is nagy ajvékolás. Meg nevetés, de az az én szobámban történt.

lac1 2017.11.04. 20:58:17

Ja, filoszemita?
Arra kérlek előre, ha ezen járna az eszed, hogy ez nem a szochnut.

taga20 2017.11.04. 21:02:33

@lac1: "De mondok másik vetületet is, hogy éjjel ne aludjál a kutyaóladban, "

haver, ez most, hogy?

hirtelen, aszt hittem, hogy értelmes ember vagy!

pedig kéne egy értelmes apa, annak a háromnak, akivel eldicsekedtél!

na zene, me talán az összeköt!

persze az nagy orrok aránya elég nagy, de hátha:)

www.youtube.com/watch?v=pWPlM2V4-3c

taga20 2017.11.04. 21:05:13

@lac1: nem vagyok zsidó, ezé nem tudom, hogy mi az a szochnut.

világosíts má fel!

lac1 2017.11.04. 21:14:48

@taga20:

Hiszed vagy sem, az vagyok. lehet különböző a véleményem, lehet egyedi, engem a személyeskedés zavar. Amikor valaki a véleményem másságától vezérelve erre ragadtatja magát, az leszerepelt. Nem csak előttem, hiszen sokan olvassák ezt úgy, hogy nem szólnak hozzá, ezt egyszer vagy tíz éve a netmánián vagy hol, kipróbáltam.
Én nekik címzem a mondanivalómat, csak látszólag titeket megszólítva. Az elvakult gyűlölködőket, akik ilyenre ragadtatják magukat, úgy sem lehet, és nem is akarom megváltoztatni. Akik a másik nickjét csavarják ki mert már csak ennyire futja az állandó körömpörkűűűtt és lidlis sör fogyasztása után, mert az az olcsó, ott nem érdemes arra számítani, hogy elgondolkodik saját alávalóságán.
De kihasználni őket jó, tanulni belőlük mint a II. VH-s emberkísérleteken. Akárhogyan is ítéljük meg azt, a tudomány és az emberiség előnyére váltak.
Az itteni meszes agyú bunkók alapján aki fogékony rá, tanul egy kis vitakultúrát. 49 éves vagyok, 1996 óta gépelek, 1998-óta tekergek a politikai oldalakon, láttam már egys-mást, hidd el. Nem lepődtem meg a mai napon, sokat dolgoztam közben, de az lenne a meglepődés, ha a régi világ köszönt volna vissza. De az elmúlt, pedig akkor még kocsmában is jártunk a vitapartnerekkel közösen, nem anyáztunk, nem öltük egymást.
Persze közben felnőtt egy nemzedék, mind-mind funkcionális analfabéta, türelmük, általános műveltségük nulla, ezekkel nem lehet normális ember módjára beszélni.

Köszi, én meg ezt hallgatom jelenleg:

www.youtube.com/watch?v=aiumJ_nDkhs

lac1 2017.11.04. 21:15:56

@taga20:

Tudom, hogy a gugli a barátod neked is.

>:-)

lac1 2017.11.04. 21:17:06

@taga20:
Igaz, nem fogod elolvasni sehol velősen, ezért hát:
agit-prop.

2017.11.04. 21:36:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "arra hivatkoznak, hogy nincs alkalmasabb ember az ország kormányzására, mint a geci gazdájuk" - nem az a lényeg. hanem az, hogy
1. ti nem tudtok olyan jelöltet felmutatni, aki legalább alkalmasabbnak tűnne az emberek többségének.
2. valamiért azt hiszitek, hogy ha mégis össze bírtok kaparni valahonnan egy épkézláb jelöltet, akkor az 1-2 százalékos pártjaitokkal hirtelen megszerzitek a parlamenti többséget, miközben semmi értelmes alternatívát nem tudtok kínálni...
(én tudok egy jót, de természetesen nem mondom meg :D )

Frick László Intézet 2017.11.05. 03:50:03

@Janossz: Mindent megtesz az ellenzék megosztására? - a minden eléggé gatyagumi ... konkrétan? Tallózgatom itt, sokan azt hazudjátok magatoknak, hogy Gyurcsány Orbán ügynöke. Nem.Gyurcsány csupán az Orbán iránti megveszekedett vak gyűlöletet használta ki. Már eleve "Orbán ellen való áfiom"-ként találta ki Vitányi Iván. Vitányi nevelte ki. GYurcsány Magyarország 300 legokosabb embere tanávsait hallgatta meg -és meg is fizette őket rendesen.

Márpedig erre nyóc osztályt végzett félanalfabéta falusi paógárrmesterektől is van példa: Nem kell többet tenni, mint a képviselőtestületben az ember-s állatorvos, tanarak,egyéb értelmiseggek okosságait legalább látszatra elfogadni... egyből elfogadható lesz a gummicsimmás bunkaja.

Annyi igaz, hogy amíg Orbán van,ép ésszel képtelenek vagytok Gyurcsányról gondolkodni :D Ezért Gyurcsány csak imázs-szinten orbánváltó. Sőt: tudatosan generálta is az orbángyűlöletet ezért.

Frick László Intézet 2017.11.05. 03:56:04

@1ghost: A "baromságaim" Nem csak a te gyűlöletben megveszekedett káposztalevedet bugyborékoltatják a koponyádban, de megforralnák Orbán agyvérzsírját is.

Politizálgatni szeretnél... de a politikában, ahogy a sakkban és ökölvívásban, az érzelmek vesztésbe visznek. Te kibic vagy ugyan... de "idegből" a kibic sem képes gondolkodni.

Ferenc zsenialitásának ez a lényege, az agyfelbaszás alapú kommunikáció.Azt lehet esetleg latolgatni, hogy Ferenc magától fedezte föl az agyfelbaszás alapú kommunikáéciót vagy a Matula Magazin jelentős művészei is segítették.Mindenesetre az index Wallis-pénzből való megújításával az Új Index (2005-től) az agyfelbaszás alapú kommunikációra gyúrt... és Ferenc is.

Ez a bejegyzés eleve így lett "címlapos" ... "provokatív" címmel, baszódjon a zagya az olvasónak és kattintson.

Ahogy elnézem a felbaszott agyatokat, ez az ócska és már Habonytól is lejáratott trükk még mindig bejövős :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 08:57:37

@Jericho.:

Liberális mítosz.

A szavazati jog az ÁLLAMPOLGÁRSÁG, s nem a lakóhely következménye.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:00:08

@BAZINGA2:

Álprobléma.

Kijelentkezik és szavaz levélben.

Nem jelentkezik ki és szavaz személyesen.

Hol a probléma?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:02:01

@$pi$:

Ez azonban csak BELFÖLDI esetre vonatkozik, nem külföldre menésre. Kivándorolni meg csak akkor kell, ha az embernek ilyen szándéka van. Ha csak ideiglenes elmenési szándéka van, nem kell jogilag kivándorolni.

Azaz simán lehetek budapesti állandó lakos, aki elment ideiglenesen 50 évre külföldre.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:07:19

@$pi$:

Alapvetően ez is más ügy.

Simán lehet több országban is egyszerre állandó címed, az egyik az egyik ország szerint, a mésik amásik szerint.

S ehhez még 2 állampolgárság se kell.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:08:14

@taga20:

Mítosz. 2014-ben Londonban a Fidesz magasan nyert, a ballibek pedig 1 %-kal se kaptak többet, mint belföldön.

Janossz 2017.11.05. 10:25:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Ja. Tévedni lehet, csak aki kitart az ostobaságai mellett az vagy nagyon ostoba, vagy troll.
Szép dolog ez a mesterség. A poszt témája a határon túli magyarok választójoga (lett volna), ezek a jómunkásemberek gyorsan eltolták a biciklit Londonig, ott is tartják...

lac1 2017.11.05. 12:08:46

@Janossz:

Csak éppen az a baj, hogy te vagy a teféléd magadnak vindikálod azt a jogot, hogy eldöntsd, hogy mi az ostobaság.
Innentől kezdve miről akarsz beszélni?

2017.11.05. 13:42:22

@$pi$: miért kell különbséget tenni magyarországi magyar, de külföldön dolgozó és külföldi magyar között?
Azt írod, hogy négy évente nem tud hazalátogatni, hogy szavazzon? A kérdés jogos. De a másik oldal miért szavazhat levélben???
Tehát te mehetsz el a picsába. Buszra már nem futja? Csak a lengyel elvtársaknak jár ingyen kirándulás?
A nagykövetség persze London legdrágább övezetében bérel két házat...
ahol egy 3×4-es lyukban folyik az ügyfélfogadás...a legutóbbi szavazásnál az utcán, a sarkon túl volt a sor vége.
Elegáns..ja, nem. Inkább piti.

Ad Dio 2017.11.05. 19:31:54

@Janossz:

Nagyapám délvidéki, a családja ma is ott él. Jó emberek. Nem hiszem hogy egy-egy nagatív élményből érdemes általánosítani.

Ad Dio 2017.11.05. 19:37:22

@martineden:

Akkor adjunk a turistáknak is szavazati jogot, hiszen az ő itt hagyott pénzük is "adóvá válik". :-) Ne nevettessük már ki magunkat a hülyeséggel: a külföldön dolgozó pont annyira nem itt adózik, mint a székely vagy a felvidéki magyar. Vagy mindenkinak meg kell hagyni a jogát, vagy moindtől el kell venni. No kettős mérce allowed...

Ad Dio 2017.11.05. 19:38:53

@Okos Tóbiás:

"Az esetek még a 90-es években történtek. "

A múlt században... éretm... tök releváns...

Janossz 2017.11.05. 20:01:56

@lac1: Veled speciel a világon semmiről.

Janossz 2017.11.05. 20:06:23

@Ad Dio: Nem a családod ellen szóltam.A határon túli magyarok ellen sem.
Csak arra mutattam rá, hogy milyen mód képes meghatározni a lét a tudatot.
Nem mindenkinél, de sokaknál.

$pi$ 2017.11.05. 22:46:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Azt írod, hogy négy évente nem tud hazalátogatni, hogy szavazzon? A kérdés jogos. De a másik oldal miért szavazhat levélben???"

Nincs "másik oldal". Ha a közhiteles nyilvántartás szerint a lakhelye magyarországon van, akkor személyesen szavazhat, ha a lakhelye külföldön van, akkor levélben is szavazhat.

Ha valaki magyar lakhelyet tart fenn, ha magyar lakhelyre van bejelentve, akkor azt azért teszi, hogy bizonyos szolgáltatásokat ott vehessen igénybe. Akkor ott szavazhat, ez ilyen egyszerű.

Ha az is szavazhatna levélben, akinek magyarországi lakhelye van, akkor összeomlana a rendszer, mert mindenki levélben akarna szavazni.

$pi$ 2017.11.06. 09:15:16

"Egyszerre zseniális és rettenetes húzás" = "baromság, de nem szabad kritizálni" :)

2017.11.06. 15:36:42

@$pi$: milyen szolgáltatást? TB? Arról le kell mondanod, ha külföldön veszed igénybe. NAV? Nem otthon adózol. Lakás? Ja, annak a költségeit fizeted.
Miért ne szavazhatnék, ha magyar cégnél vagyok kiküldetésben? Szabadságot kell kivennem, fizetni a hazautazás költségeit, amikor van net?
Nem, kilóg a lóláb.

2017.11.06. 15:38:51

@$pi$: most Bircának van igaza. Állampolgárság és nem lakcím kérdése.
Viszont magyar állampolgárként miért nem egyenlő eséllyel szavazhatok?

2017.11.06. 15:40:07

@$pi$: Egyébként semmi akadálya nem lenne az elektronikus szavazásnak. Ügyfélkapu.

2017.11.06. 15:44:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: minek jelentkezne ki? Van lakása, lehet, hogy nem marad ott örökre.
De vezesd le nekem, hogy egy angol-magyar kettős állampolgárnak miért van kònnyebb dolga, mint egy átmenetileg-mondjuk kiküldetésben-külföldön dolgozónak?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.06. 16:39:17

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha akar levélben szavazni, kijelentkezik. Ha meg nem akar levélben szavazni, nem jelentkezik ki. Hol a probléma?

Ha kijelentkezés nélkül lehetne levélben szavazni, az azt jelenti: belföldön is bevezetjük a leveles szavazást.

Az egésznek semmi köze az állampolgárságok számához.

$pi$ 2017.11.06. 17:59:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: "most Bircának van igaza. Állampolgárság és nem lakcím kérdése."

Pont azt mondja, hogy nem, nem attól függ. Nem is függhet, mert nem kell elmondania senkinek, hogy más állampolgársága van -e. A modern demokráciákban egy ország nem kérdezi meg az állampolgáraitól, hogy máshol van -e állampolgárságuk.

$pi$ 2017.11.06. 18:00:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Egyébként semmi akadálya nem lenne az elektronikus szavazásnak. Ügyfélkapu. "

Dehogy nincs. Nincsenek meg a törvényi és a műszaki feltételei sem. Meg lehetne csinálni, de persze akkor meg azon hörögne mindenki, hogy az orbán az internetes szavazással csal. :D

2017.11.07. 01:45:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ott, hogy hülye vagy.
Az a probléma. Ha a MOL kiküldetésében dolgozol kûlföldön, nem szavazhatsz, csak ha lemondasz a lakhatásodról? Aztán az első alkalommal a hatóság hajléktalannak minősít...
Miért adjam el a lakásomat és jelentkezzek ki, ha az IBM magyarországi állományában vagyok, de Orlando-ban dolgozok egy évig?
Birka, mikor leszel juhászkutya fokozatú? Sose? Látod, a tartód se gondolja, hogy többre vagy képes.

2017.11.07. 01:51:24

@$pi$: lófaszt, mama! Pártunk és kormányunk pontos információkkal rendelkezik. A leveleit mindig megkapom. A telefonszámomat is tudja Viktor. Pedig nem adtam meg neki.
A fidesz meg mindennel csal, tehát ez nem indok.
Például a külképviseletek figyelmét felhívták, hogy növelni kell a magyar állampolgárságot igénylők számát.
Londonban könnyű, mert brexit. Nade Berlinben?

2017.11.07. 01:56:17

@$pi$: hát, téged se az eszedért szeretünk. Birka azt mondta, nem a lakcím, hanem az állampolgárság a mérvadó.

2017.11.07. 02:00:56

@$pi$: egyébként el kell mondania. Ha megszerzed az angol állampolgárságot, nyilatkoznod kell, hogy a magyart megtartod-e. Az angolok pedig hivatalból értesítik a magyar hatóságokat. De neked is le kell jelentened, különben előfordulhat, hogy a határon kivesznek a sorból az angol útleveleddel. Pláne, ha a magyar személyi is nálad van...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 06:20:25

@$pi$:

Ez országfüggő. Vannak országok, melyeket a saját állampolgárai más állampolgársága nem érdekel. De nem minden ország ilyen.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 06:21:32

@$pi$:

Plusz olyan szavazatvásárlás indulna el, hogy az hihetetlen.

A helyes út szerintem MINDENKITŐL elvenni a leveles szavazás jogát, s nem kitrejeszteni azt mindenkire.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 06:23:43

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem igaz.

Számtalanszor utaztam be Mo-ra bolgár okmánnyal, s közben a magyar okmányom is nálam volt. Mo-on erre nincs szabály. A lényeg: magyar szempontból a magyar állampolgár csak magyarnak számít, mindegy hogy van-e más állampolgársága is.

2017.11.07. 09:12:34

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: a hatályos jogszabály szerint csak egy okmányt használhatsz. Attól, hogy nálad volt mimdkettő, még nem változott a törvény.
Annyira komoly érv, mintha azt írnád, hogy már többször vittél magaddal kokaint, tehát az szabályos.

2017.11.07. 09:13:59

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: nem. Ha csak magyarnak számítana, nem szavazhatna levélben.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 09:42:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tévesz.

Bárki szavazhat levélben, akinek nincs bejelentett belföldi lakcíme.

Nézd meg a jogszabályt!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 09:43:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Szerinted mutassam be minden határon mindkét okmányomat? Szerinted csinálja ezt így bárki is?

2017.11.07. 11:24:56

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ha cigit csempészel sem mutatod be , hogy van elvámolni valód.
Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak kell a hozzászólás a teljesítésedhez?
Sose leszel juhászkutya.
süti beállítások módosítása