B1 blogcsalád



Egyszerre zseniális és rettenetes húzás Gyurcsánytól a határon túliak szavazati jogának elvétele

2017. november 03. - Mr Flynn Rider

A DK ezzel a húzással sok szavazót állíthat maga mellé, beleszáll a Fideszbe és egyértelműen kitűnhet a többi ellenzéki párt közül. Nem csoda, hogy mindenki nekitámadt Gyurcsányéknak. Viszont a javaslatnak vannak hátulütői is. 

gyurcsany_ferenc_pirosfeherzold.jpeg

Az Index remek összefoglalót írt a Gyurcsány Ferenc ötlete nyomán elindult újabb kampánytémáról, a határon túli szavazók választójogának elvételéről. Ugyanakkor azt kell mondjuk: az ellenzéki pártok hamis érveléssel estek neki Gyurcsányéknak, a Fidesznek pedig elemi érdeke a nekik kedvező választási rendszer fenntartása.

Miért jó húzás a határon túliak szavazati jogának elvételével kampányolni?

Mert csalásra és az eredmények torzítására ad lehetőséget a Fidesz által kialakított választási rendszer.

A rendszer maga sok szempontból igazságtalan, aránytalan. Az egyik aránytalansága a határon túliaknak megadott választói jog. A határon túliak sajátos helyzetüknél fogva sok esetben a Fideszre és Orbán Viktorra mint valamiféle megmentőre, nemzetmentőre néznek fel és eleve rá szavaznak. Tudjuk jól, hogyan önti ki a magyar adófizetők pénzét az Orbán-kormány a határon túliak támogatására, miközben a környező országokban az életszínvonal és a gazdaság messze lehagyja a magyarországiét. Ráadásul a Fidesz adta meg a határon túliaknak a szavazati jogot is. Mindez azt jelenti, hogy ha valaki onnan szavaz, 95%-ban a Fideszre fog szavazni. Ez mindenképpen torzítja az eredményt, méghozzá jelentősen.Azt már kevesen tudják, hogy olyanok is kaptak állampolgárságot, akiknek sok köze nincs Magyarországhoz, csak az ezzel járó előnyökre pályáztak. Sokan regisztrálták magukat a választási rendszerbe, de a rendszert nem frissítik – így például ha valaki anno regisztrált, de közben elhunyt, a rokonai nyugodtan szavazhatnak helyette levélben.

A másik probléma, hogy aki mostanában vándorolt ki és lett hirtelen „határon túli”, az nem szavazhat levélben. Neki bizony el kell mennie a követségre, vagy haza kell jönnie szavazni. Vagyis: azoknak, akik az országot reménytelennek ítélték, vagy nem jutott nekik a fideszes húsosfazékból és kivándoroltak, kevesebb joggal rendelkeznek, mint akik Magyarországon maradtak (és nagyrészt Fidesz-szavazók), vagy azok, akik korábban szorultak a határon túlra (és Fidesz-szavazók).

Szavazzon az, aki itt fizet adót és viseli a következményeket!

Hagyjuk a patetikus „a történelem által elsodródott nemzettestvéreink”-dumát a Fidesz paposkodó politikusainak. Könnyedén belátható (és, mint ahogy a fentebb idézett Index cikk is leírja, a magyarok többsége így is gondolja), hogy az szavazzon a magyar Parlament összetételére, aki Magyarországon él és itt is fizet adót. Hiszen csak a Magyarországon élők viselik a szavazásuk (nem szavazásuk) következményeit; az 50 éve Ausztráliába kivándorolt nyugdíjas, vagy az Ukrajnában élő magyar kisebbség jóval kevesebbet érez meg abból, hogy idehaza a Fidesz elfoglalja a médiát, terjeszti a gyűlöletpropagandát és közben omlanak a penészes falak a kórházakban.  A döntésének pozitív és negatív következményeit viselnie kell, aki itt él, itt fizet adót.

Hamis az ellenzék érvelése.

A tisztességes liberális ellenzéki pártok érvelése pont ezért cseng hamisan: azok a pártok, akik hisznek az individualizmusban, ne érveljenek azzal, hogy a „szerzett jogot a liberális demokráciában nem vehet vissza a hatalom.” Egyrészt, régóta nem élünk liberális demokráciában, másrészt ezt a jogot a Fidesz nem csupa jószívűségből osztotta ki, ezt a jogot nem is a határon túliak akarták megszerezni. Mindez a Fidesz és Orbán hatalmi céljait szolgálja. Pontosan ezért Gyurcsányék javaslata teljesen logikus, hiszen egy csomó kibic, fideszes szavazótól szabadíthatják meg az amúgy is torz választási rendszert.

Kitűnhet a DK a többi párt közül.

Korábban a B1-en is megírtuk, hogy a választási rendszer egyszerre kényszeríti az ellenzéket összefogásra és kíméletlen konkurencia-harcra. A DK és Gyurcsány Ferenc ezzel pontosan tisztába van, ezért is jó húzás az újabb kampánytémát bedobni a köztudatba. A Mérce szerint például ezzel a javaslattal a DK csak a többi ellenzéki párttól tud elvenni szavazatot. 

Az érem másik oldala, vagyis miért rossz a javaslat: 

 

Nem fog megváltozni a választási törvény.

Sem a Fidesz, sem az ellenzék többi része nem akarja megváltoztatni. Tehát ez eleve egy bukott ügy. A javaslat ráadásul bizonyos mennyiségű embert megint az ellenzék ellen fordíthat, vagy megerősítheti a Fidesz-pártiságában pl. a határon túliakat. Így ez bizonyosan nem volt okos taktikai lépés – ebből a szempontból.

Muníciót ad a Fidesznek.

A kampánnyal inkább megint kap a Fidesz egy témát, amit nyomhat végig: a hazaáruló ellenzék, amelyiket persze Soros irányít, el akarja pusztítani a magyarságot. Még bele is passzintható Orbánék fekete-fehér, 1 bites világmagyarázatába.  

Nem lesz több szavazója az ellenzéknek ettől.

Lehet, hogy a választási rendszer igazságtalan, de ettől a kampánytémától nem lesz több szavazója az ellenzéknek, amivel Orbánt le lehetne győzni.

Több konfliktust okoz az ellenzéken belül.

Lássuk be, az ellenzéki pártok körében erőt felmutatni, mindez azt jelenti, hogy a többi pártot konfliktusra fogja kényszeríteni a DK-val. Megint az jön majd a csapból is, hogy ezek egymással vitatkoznak, ahelyett, hogy a választóikkal, meg az országgal foglalkoznának.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr4213154842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCUK10 2017.11.03. 11:00:34

érdekes módon a "londoni magyaroktól" nem akarja elvenni a DK a szavazójogot, pedig ők is pont annyi adót fizetnek itthonra.

viszont ha a DK ötlete valóra válna, akkor kétféle állampolgárság jönne létre, innen meg már csak egy lépés a bőrszín, vallás, nemi identitás szerinti megkülönböztetés. ilyenkor szoktátok levonni a következtetést, hogy (kis ugrással) ez rasszizmus.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2017.11.03. 11:16:08

Gyurcsány elsősorban azt csinálja, ami helyes, és ez a legfontosabb, nem a sakkozás a szavazókkal.

FCUK10 2017.11.03. 11:47:08

@math_0: eltűnik végre a közéletből? neeeem? akkor nem azt csinálja :(

"A DK ezzel a húzással ... beleszáll a Fideszbe" ezen jót röhögtem. beleszáll :) ja, mint mikor nekem jön egy szúnyog. eldönthetem, hogy elhajtom, vagy lecsapom :)

SuperTölgy 2017.11.03. 12:16:18

Sajnos az emberek egy része jól elbolondítható, ugratható, az ellenük elkövetett vélt sérelmek hangoztatásával. A jól megfogalmazott hazugságon nem látnak át "olyanok döntenek a te adód felhasználásról, akik egy fillért sem adóznak magyarországon" Ez a régi negatív kampány. A kisember írígységére is épít.

Okos Tóbiás 2017.11.03. 12:16:27

@FCUK10: A "londoni magyarok" nagy része, rengeteg pénzt utal haza az itthon maradott családtagoknak( tudjuk, hiszen hozsannákat zeng a lakájmédia a lóvéról), akik viszont kénytelenek elviselni, hogy a pénzükért(nevezhetjük adónak is) nem, vagy csak kemény áldozatok árán szavazhatnak, kizárva őket a lehetőségből, hogy esetleg jobb világ jöjjön az országban, és visszaköltözzenek. Így talán nem kétféle az állampolgárság?! Az egyik húzza az igát, fizet, mint a katonatiszt, a másik pedig kibickedik, és a csübgőhasútól bezsebelt lóvéból "nemzethy mélymagyarkodik". Természetesen a mi kontónkra. Mielőtt nyilvánosan fényesre nyalod a vezíred v@lagát, gondolkodhatnál is.

Okos Tóbiás 2017.11.03. 12:37:39

@SuperTölgy: "Sajnos az emberek egy része jól elbolondítható, ugratható, az ellenük elkövetett vélt sérelmek hangoztatásával."- Ez sajnos így igaz. Bizonyság rá, a csüngőhasú 1998. óta tartó ámokfutása, uszítása, a "keresztényi szeretet" jegyében.

sommar 2017.11.03. 13:16:43

@FCUK10: " érdekes módon a "londoni magyaroktól" nem akarja elvenni a DK a szavazójogot, pedig ők is pont annyi adót fizetnek itthonra."
Kicsit a tájékoztatás végett:
1. Hallhattuk többször is, hogy a "londoni magyarok" a hazaküldött pénzekkel a GDP növeléséhez jelentősen hozzájárulnak...még hogy nem fizetnek adót??
2. Ők itt születtek, az életük egy részét itt töltötték, egy részük adót is biztos fizetett, meg talán haza is jönnek valamikor, mikor itt élhető ország lesz.
Ennyit az ostoba megközelítéshez.....

Okos Tóbiás 2017.11.03. 13:18:12

@FCUK10: Szokás szerint, megint csak gurítasz., és azt hiszed, nem buksz le a hazugságaiddal. Csak azoknak a kiköltözőknek kell az itthoni lakcímüket kijelenteni, akik kifejezetten letelepedési szándékkal mennek el. De a törvény szerint, amit 2013-ban a fideSS változtatott meg, nem szab határidőt arra, mikor kell eldönteni, a letelepedési szándékot. Ők az elenyésző kisebbség. A többinek csupán a NAV és TB felé kell bejelentenie, hogy külföldön dolgozik. Ha kiskorú gyermek is költözik, az iskoláztatást itthonra igazolni kell. Tehát a túlnyomó többséget, kizárják az emberi módon történő joggyakorlásból, míg egy másik csoportot tisztességtelen előnyben részesítenek.

sommar 2017.11.03. 13:19:49

@FCUK10: Az állampolgárságot nem vitatta senki, hiába hadakozol emiatt....

blah 2017.11.03. 13:20:56

értem én, hogy nem fair beleszólniuk ilyen mértékben az itthoni életbe, de talán a fűnyíróelvet sem kellene alkalmazni. valami köztes megoldás mint pl. válasszanak saját képviselőket jobb megoldás lenne.

DFK 2017.11.03. 13:30:16

@sommar: de most nem fizetnek ide a londoniak semmit. Viszont a nyugdíjas szüleik nyugdíját MI fizetjük. Így egy londoni mosogató nekünk többe van, mint egy erdélyi magyar.

FCUK10 2017.11.03. 13:31:50

@Okos Tóbiás: a törvény szerint be kell jelentened, hol élsz. él: legalább évi 183 napot tölt ott. aki pedig kint él, az bizony többet van ennél kint. mivel állandó címed csak egy lehet, ebben az esetben nem lehet ez itthoni. viszont tartózkodási címed sem lehet itthon, mert ahhoz meg minimum 3 hónapos tartózkodás kell, aki pedig kint él, az nem tartózkodik itthon. körbeértünk. aki kint él, de magyar címe van, az nem tartja be a szabályokat. vagy leszarásból, vagy érdekből. hadd szívjanak.

@sommar: állampolgárságról beszélek én is. nincs belőle kétféle. egy van, és azzal jogok járnak, meg kötelezettségek. ha ezt nem érted, csak sajnálni tudlak :D

FCUK10 2017.11.03. 13:34:30

@sommar: a legtöbb kint élő csak pénzünkbe került, aztán mire adót fizetett volna, lelépett. magyarra lefordítva, egy egyetem után kiköltöző nekünk többe volt jóval, mint egy erdélyi magyar.

dare 2017.11.03. 13:38:29

Egyértelműen zseniális.
Az meg, hogy pont ő teszi napirendre ezt a témát, az meg maga a csúcs.
Nem is értem, a többi hülye pártvezető miért nem foglakozott ezzel a témával eddig?
Mit is mondanak a hívei erre a nagyszerű lépésére.
Ja igen, következetes.
Nagyszerű, nagyszerű ember.
Csókkal illetném még a lába nyomát is.
Bár minden politikusunkban ilyen sok kurázsi lenne!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 13:41:40

"Egyszerre zseniális és rettenetes húzás Gyurcsánytól a határon túliak szavazati jogának elvétele"

Azon ritka alkalmak egyike, mikor egyetértek a bloggal. A poszt címében zanzásította a lényeget.

Okos Tóbiás 2017.11.03. 13:42:00

@FCUK10: Ki kell hogy ábrándítsalak, "morpho"-hoz semmi közöm, hacsak az nem, hogy sok dologban hasonlóan vélekedünk. Valóban be kell jelenteni, hol élsz életvitelszerűen, de az itthoni állandó lakcímed marad. Csűrheted-csavarhatod, ez a lényeg.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 13:50:03

@FCUK10: Bocs, de azt miből gondolod, hogy a londoni magyaroktól nem venné el a választójogot? Állandó mo-i lakhelyhez kötné azt és, ha egy londoni magyarnak nincs itthoni lakhelye, ugyanúgy nem szavazhat, mint egy székelyudvarhelyi vagy caracasi.
"Ne Sydney-ből, Caracasból vagy Székelyudvarhelyről döntsék el, hogy milyen legyen a magyar egészségügyi vagy nyugdíjrendszer – áll a DK aláírásgyűjtő oldalán." index.hu

"viszont ha a DK ötlete valóra válna, akkor kétféle állampolgárság jönne létre, "
Bocsánat, szerintem most is kétféle van, Gyurcsány elképzelésében is kétféle lenne, csak másképp. Jelenleg ez a kétféle:
1. Akiknek van bejelentett mo-i lakhelyük, azok szavazhatnak listára és egyéni jelöltre.
2. Akiknek nincs bejelentett mo-i lakhelyük, azok csak listára.

Gyurcsány víziójában:
1. Akiknek van bejelentett mo-i lakhelyük, azok szavazhatnak listára és egyéni jelöltre.
2. Akiknek nincs bejelentett mo-i lakhelyük, azok nem szavazhatnak sehogy.

Persze, ő nem is játszadozik el a gondolattal, hogy esetleg meg tudja változtatni a jelenlegi helyzetet. Nem szándéka. Egyszerűen csak látja, hogy sokak szemét szúrja, hogy "románok" (értsd: székelyföldi magyarok, pl.), "tótok" (felvidéki magyarok), etc. vehetnek részt a magyar ogy-i választásokon. Nos, ő valóban a gyűlöletre épít.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 13:52:52

@Fermentátor: Na, azt akartam írni, egyetértek a blognak a poszt címében leírtakkal.
:))

(A poszt tartalmával - hát, jóval kevésbé.)

Sean MacTíre 2017.11.03. 13:53:36

@FCUK10: nekem az is eleg lenne ha a kulfoldi magyarok egysegesen egyenlo merce ala esnenek. pl. nekem fel kell mennem Dublinba hogy szavazhassak, mig a kornyezo orszagbeli magyaroknal eleg a level. Vagy legyen mindenkinek eleg a level, vagy mindenkinek kelljen utaznia hogy szavazhasson.

FCUK10 2017.11.03. 13:57:15

@Fermentátor: a kétféle tekintetében nem értek egyet. jelenleg egyféle állampolgárság van: ami választójoggal jár. ezen kívül a törvény reagál arra, hogy van, aki itthon él, és van aki nem, de ezt a helyzetet nem ő hozza létre.

a DK-s ötlet viszont már a jogot is elvenné az állampolgárok egy részétől, most épp lakcím alapján. később jönne a bőrszín, meg a vallás.

Sean MacTíre 2017.11.03. 13:57:43

Az, hogy ki van jelentkezve vagy nincs - nem kotelezo kijelentkezni otthonrol. Csak a NAV-nal es az OEP-nel kell. Ha van otthon ingatlanod akkor minden nagyon macerassa valik ha kijelentkezel.

Amugy meg nincs jelentosege abbol a szempontbol, hogy ez csak egy politikai dontes, hogy a nekik kedvezoen szavazo embereknek meghagyjak a kenyelmes lehetoseget, mig azok akik valoszinuleg miattuk is elnek kulfoldon, szivjanak.

FCUK10 2017.11.03. 13:58:33

@Sean MacTíre: nem kell, ha a lakcímkártyádon magyar cím van, az azt jelenti, hogy itthon élsz, két szavazatod van. ha az van rajta, hogy külföldi címen élsz (ami ugye a valóság lenne), akkor egy szavazatod van és leadhatod levélben. hol élsz, cica?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 14:03:35

@FCUK10: Hát, nem tudom. Én azt látom, hogy korábban annyi volt a szabályzás, ha betöltötte a 18-at, nincs eltiltva a közügyektől ÉS (!) van itthoni bejelentett lakhelye, akkor voksolhat. Ezen változtatott az előző Orbán-kormány: a bejelentett lakhelyesre ez a szabály vonatkozik, a nem bejelentettre, az. Persze, ez még indokolható.

"később jönne a bőrszín, meg a vallás."
Jaj, ne már! Te nem szoktál demagóg lenni, de ez itt demagógia, neked is tudnod kell! Gyurcsány ötlete érzéketlen és számító, újabb bizonyítéka, hogy ő számokban gondolkodik és nem nemzetben. Ettől azonban még a kritikája során nem kell demagógnak lenni.

vaffanculo 2017.11.03. 14:06:28

Aki nem itt él, az ne pofázzon bele az ország ügyeibe. Pont.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 14:10:53

@Sean MacTíre: Ebben is van valami, de azért a megkülönböztetésnek van alapja. Vannak olyan magyar állampolgárok, akik nem változtatták a lakhelyüket, abban az értelemben semmiképp, hogy ők ugye továbbra is azon a területen élnek, ahol a felmenőik is, kvázi a magyarság területén. Ők nem akarták meglazítani az anyaországgal való kötelékeiket, sőt, az állampolgárság felvételével azt bizonyították, szorosabbra kívánják azt fűzni.
És vannak olyanok, akik saját döntésükből fogva elhagyták azt, kiléptek belőle. Vagyis ők saját döntésükkel lazítottak a kötelékeken. Joguk volt ezt tenni? Igen, természetesen! De ők döntöttek így, ha voksolni akarnak az itthoni ügyekben, akkor azért nem ördögtől való ötlet, ha azt várjuk, hogy ők is járjanak utána a dolgoknak.
Viszont az állam valóban tanúsíthatna itt nagyobb eleganciát és a levélszavazatokat esetleg náluk is engedélyezhetné.

Gonda István 2017.11.03. 14:12:16

Gyurcsány már tett egy óriási szolgálatot a Fidesznek annak idején, amikor hatalomra segítette őket. Most újra ezt tette. Egyrészt ezzel eldőlt, hogy ebben az életben már nem akar miniszterelnök lenni Mo.-on, másrészt belőtte magát egy 5-10%-os pártsávba, harmadrészt a Fidesz élete végéig előveheti ezt a témát, és ezzel stimulálhatja a saját választóit. Én mindig mondom, hogy nagyon hálás vagyok Gyurcsánynak. Most újra rászolgált erre.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 14:16:31

@Gonda István: ha ezt az ötletét komolyan veszik, akkor sokan beállhatnak mögé. Akár 2-3. erő is lehet, főleg az mszp-től elvéve szavazatokat.

SuperTölgy 2017.11.03. 14:21:57

@Okos Tóbiás: A szavak értelmezése terén van közöttünk ellentét.

igazi abramovics 2017.11.03. 14:22:14

@FCUK10:
nos öcsi, nem kell erőlködnöd!
.
helyből olyan hülye vagy, amire más nekifutásból sem képes.
.
TÉNYEK:
.
akik Londonban élnek, dolgoznak, azok legtöbbje a jelenleg az országot terrorizáló
.
BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
.
elől menekült egy normálisan működő demokráciába.
a családjaik nagy része - többnyire a szüleik, nagyszüleik - itthon maradtak,
.
DE
.
sok esetben a közvetlen családuk is.
gyermekeik, feleségük, sőt férjük - konkrét eseteket tudok mondani! - akiket onnan kintről támogatnak a hazautalt pénzzel.
EZ AZ AZ ADÓ, AMIT ŐK MEGFIZETNEK, RÁADÁSUL DUPLÁN!
hiszen levonják az adót a munkaadók kint, s még haza is küldenek hatalmas összegeket.
sajnos a pontos számot nem ismerem - ráadásul lusta vagyok utánanézni, tedd meg te! - milliárdos nagyságrendben beszélünk euróban!!
.
szóval a lényeg, hogy az országból elmenekült, az országban született magyarok bizony nem kevés pénzt fizetnek a jelenlegi országrontó maffiának, melynek seggnyalójaként te itt osztani akarod az észt, ami neked nincs.

igazi abramovics 2017.11.03. 14:24:42

@FCUK10:
TE SZERENCSÉTLEN ISTENBARMA!
.
próbáltál már kijelentkezni ebből a mocsokból, amit mint nav létrehoztak?!
te kretén barom!
ha valamiról semmit sem tudsz, arról ne ugassál te csahos gyökér!

Sean MacTíre 2017.11.03. 14:26:07

@FCUK10: Kulfoldon, cuncimokus. Ez igy van, de csak azert van igy, mert igy van es kesz. Ha ki tudnak kuldeni Erzsebet-utalvanyokat es a minielnok szivhez szolo keretlen szerelmesleveleit Ausztraliaba, akkor siman lehetne ezt is csinalni, csak parterdekekkel ellentetes hogy ne igy legyen.

@Gonda Istvan: a felmeresek szerint a magyarok nagy resze tamogatja Gyurcsanyt ebben a velemenyeben. Ugyanazok, akik a szegyenteljes nepszavazason is tobbsegben voltak. Vesziteni a dologgal nem tud, nyerni igen. A Fidesz a nepszavazast is mindig eloveszi, szoval nagy valtozas nincs. Abban egyertertek viszont hogy az egesz ellenzeket gyengiti, de sajat maganak jo.

@Fermentator: hat jah. Mondjuk en is osztom a velemenyt, ha nem akarsz Magyarorszagon elni akkor ne akarj beleszolni. En ezert is nem eroltetem, egyelore nem tervezek hazamenni - de az erdelyi, szlovakiai, etc magyaroknak sem kene. De pl. lehet, hogy ha lenne level lehetoseg akkor odanyomnam az x-et mert az nem kerul semmibe.

BALTAZÁR 2017.11.03. 14:36:37

Azok a felvidéki vagy erdélyi magyar emberek akik sok évnyi
kommunizmus elnyomása, a nemzetiségeket tudatosan és erőszakosan
ellehetetlenítő politika, egzisztenciális hátrányok ellenére is meg tudták, meg akarták
tartani magyarságukat, sokkal de sokkal többet érdemelnének annál, hogy
ilyen Gyurcsány féle senkik, rongy emberek egyáltalán a szájára vegye őket.

Igen, Gyurcsány Ferenc egy rongy ember, senkiházi, aljas kis szemét.
Az egyetlen haszna a hazai politikai palettán az, hogy megmutatja, mekkorra aljas söpredék volt az az oldal akit ez a pondrót anno miniszterelnöknek a nyakunkra hozta.

Bízom benne, hogy hamarosan elmegy egy kis Erdély túrára, esetleg a Felvidékre.
Méltó fogadtatásban lesz része.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 14:37:45

@Sean MacTíre: Most nagyot szusszantottam! Örülök, hogy találkozni ezen a blogon olyanokkal is, akik bár ellentétes véleményűek, mint én, de abszolút normális, emberi hangnemben adják azt elő! Nem sok ilyen van itt, az tény!
Köszönöm! :)

Más. "a felmeresek szerint a magyarok nagy resze tamogatja Gyurcsanyt ebben a velemenyeben. Ugyanazok, akik a szegyenteljes nepszavazason is tobbsegben voltak. "
Azona népszavazáson a "kettős állampolgárságot" elutasítók száma kevesebb volt, mint az azt támogatók! Csak hát, érvénytelen volt a népszavazás.

inteligencs elenzeki 2017.11.03. 14:39:24

@vaffanculo:

"Aki nem itt él, az ne pofázzon bele az ország ügyeibe. Pont."

Fogyatkozó kis magyarságunk sorvadását mindenképpen lassítja, ha kapnak a trianon miatt határainkon kívül rekedtek is szavazati jogot. Ez az össz magyarságnak érdeke.

Egyébként meg köszi Ferike, szép volt.

Ja, egyébként ismerek a környezetemben egy f.szit, sugárzik róla a nárcizmus egy nagy simligép. Na ő aztán fröcsög ha ez a téma szóbakerül, idézem: "menjenek a p.csába, szavazzanak otthon, mi a f.szomat akarnak itt stb." A Ferike erre akar építeni, azonban ez csak egyszer jött be, többször nem fog.

Tom66 2017.11.03. 14:44:49

Azért, ebben az írásban elég aljasul megfogalmazott állítások is vannak. Lényegében ebből is kiviláglik, hogy a hazafiatlan balliberális oldal zsigerből rühelli a határon túli magyarokat, bezzeg a bevándorlókkal semmi problémája.

illaim 2017.11.03. 14:46:27

@csobi2011: Aztán ki az a mindenki, seggszolgálatos, akinek a nevében mindennemű felhatalmazás nélkül belevauuuzol?

laci_52 2017.11.03. 14:54:05

@BALTAZÁR: "Gyurcsány Ferenc egy rongy ember, senkiházi, aljas kis szemét"

Ott a pont, ez nagyon igaz!

Hozzátenném, hogy Gyurcsány egy igazi politikai kalandor, akit egyvalami motivál, a saját személyes érdeke. Szétverte a pártját, saját kormányát, az ország gazdaságát és mostanában a komplett ellenzéket is. Mindezt azért, hogy ő lehessen a kukorékoló kakas a saját kis szemétdombján.

Mindenesetre Orbán a két legfontosabb dolgot köszönheti neki: hatalomra kerülését és tartósan hatalmon maradását. Mert ne legyenek kétségeink: '18-tól még legalább négy évig OV lesz a miniszterelnök.

illaim 2017.11.03. 14:54:11

@Tom66: Az, hogy ki a nemzetellenes hazaáruló, szerencsére nem egy hozzád hasonló seggszolgálatos dönti el! De a román szélsőjobb nem titkolt terve, hogy Erdélyből elűzzék a magyarokat! A magyar állampolgársággal járó schengeni vízum megadásával a jelenlegi magyar kormány a román szélsőjobbot segíti! Ki akkor a nemzetáruló, te piciny bogárka?

tatraplan 2017.11.03. 15:03:05

illaim

Tom66-nak teljesen igaza van.
Gyurcsány egy kispályás gazember, aki a többi balliberális párttól próbál átcsábítani annyi szavazót, hogy meg legyen az 5%-a. Nem érdekli, ha azok szavazóinak felét-harmadát, akár 10%-ot elvesz a többi párttól csak neki legyen 2%-kal több....

illaim 2017.11.03. 15:04:03

@laci_52: Az, hogy neked mint fidesstálibnak mi a véleményed a DK elnökéről magánügy.
Felhívom szíves figyelmed a 444.hu oldalon megjelent Orbán száz hazugságát tényekkel igazolt cikkére! Tudod annak az Orbánnak a hazugságairól szól, aki azt hazudta a képedbe, hogy ő soha nem hazudik! Javaslom tanulmányozásra, a reális értékrended megalkotása érdekében!

inteligencs elenzeki 2017.11.03. 15:04:09

Mindenesetre a határainkon kívül élők jól szavaztak (köszi) 2010-ben egy csőd szélén álló országot vett át ez a kormány, rendbe lett téve a költségvetés, a piac is lereagálta a dolgot persze pozitívan.
2014-ben ez lett megerősítve, a határainkon kívülrekedt magyarok által.
Egyébként zárójeben nekik is érdeke, hogy itt jól menjen a szekér, hiszen akkor tud az anyaország forrásokat biztosítani az ottani magyar nyelvű oktatási intézményekhez, és a magyar kultúra támogatásához.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.03. 15:05:04

A cél az MSZP megsemmisítése, Gyurcsány akar lenne az egyetlen ballib erő a választások után.

Tom66 2017.11.03. 15:06:36

@illaim: Te az vagy, egyértelműen kiderül a hozzászólásodból. Nincs ezzel probléma, csak nem szükséges maszatolni, ködösíteni és ostobaságokat írni. Erdéllyel kapcsolatos ismereteid, pedig finoman szólva is hiányosak.

illaim 2017.11.03. 15:08:06

@tatraplan: Szóval te is a román szélsőjobbot támogatod, és pofátlanul ide jössz provokálni? Gondolkodni próbáltál e valaha az életedben? Egyszer legalább próbáld meg, hidd el nem fáj! LOL

berber10 2017.11.03. 15:08:39

@FCUK10: Jelenleg is két féle van, az egyik fizeti az adót és viseli a terheket a másik meg csak az előnyöket élvezi. Miért van a határon túli magyar állampolgároknak még magyar igazolványuk is amivel utazási és egyéb kedvezmények járnak. Ha valaki Gyuláról akarja felhozni a gyerekét Pestre egész jegyet fizet, ha valaki átjön a túloldalról annak már 90%-os kedvezmény is járhat. Volt egy "ifjúsági parlament" az állampolgárság megadásával kapcsolatban, az első kérdésük az volt, hogy az utazási kedvezmények megmaradnak-e. Olyanok mint a megélhetési politikusok, megélhetési állampolgárok. Miért kell olyanoknak magyar nyugdíjat fizetni akik soha nem dolgoztak Mo-n, soha egy fillér járadékot nem fizettek ide. Különösen úgy, hogy állandó itt tartózkodás mellett járna csak, de ezt nehogy már ellenőrizzék mert hogy fog kinézni. Közben meg sírnak, hogy összeomlik a nyugdíj rendszer.

Okos Tóbiás 2017.11.03. 15:09:26

Az ex sógorom, vérszékely. Arrafelé nagyon dívik az itthoni magyarok fikázása, hogy "Ti nem is vagytok igazi magyarok, bezzeg mi székelyek!" Amikor pár éve kijött Győrbe dolgozni, az egyik kocsmában is előadta a dumát. Amikor kiengedték a kórházból, behúzott farokkal ment vissza Erdélybe. Azóta se tette be a lábát Mo-ra. Gondolom, az itt nemzethy fröcsögők egy része is kinti "nagymagyar".

illaim 2017.11.03. 15:15:56

@Tom66: Ezt miből szűrted le, hogy hiányosak az információim? Arra még nem gondoltál , hogy esetleg te vagy a megvezetett birka?

illaim 2017.11.03. 15:26:15

@Tom66: "Lényegében ebből is kiviláglik, hogy a hazafiatlan balliberális oldal zsigerből rühelli a határon túli magyarokat, bezzeg a bevándorlókkal semmi problémája."
Ez a beírásod is csak azt támasztja alá, hogy minden észérv, vagy konkrét bizonyíték nélkül, csak elvakult, és kirekesztő fröcsögésre vagy képes! Az már csak hab a tortán, hogy szellemi sivárságod miatt nem tudsz különbséget tenni menekült, és gazdasági bevándorló között, ráadásul fogalmad sincs az emberségről, és az emberséges bánásmódról! Azaz egy szellemi toprongy vagy! LOL

Ad Dio 2017.11.03. 15:28:10

Ez az egész hercehurca a döglődő MSZP szavazóiért megy. A hátulütője az, hogy tövig beveri az ékeket a baloldal különböző pártjai közé, de legalább a Fidesz/Jobbik szavazóiban tovább erősíti a negatív/nemzetellenes baloldal képet. Ez mozgósítja a Fidesz szavazókat és nehezíti a Jobbikkal való együtt működést. Politikailag rövidlátó, rossz húzás.

Ad Dio 2017.11.03. 15:29:48

@Okos Tóbiás:

Elképzelem ahogy Győrben (sic!) kocsmai verekedés tör ki egy "vérszékely" szavai nyomán. Ember, ez nem egy hálivudi film...

laci_52 2017.11.03. 15:31:23

@illaim: Hol írtam én azt, hogy Orbán sohasem hazudik? Hazudik ő is gyakran, de itt most Gyurcsányról van szó.

Eygébként pedig nem kedvencem sem a Fidesz, sem Orbán, sohasem szavaztam rájuk és nem is fogok.

inteligencs elenzeki 2017.11.03. 15:32:12

@Okos Tóbiás:
"Ti nem is vagytok igazi magyarok, bezzeg mi székelyek!"

Nyilván, a székelyek között is van ostoba ember. Aki székelyt én ismerek, az úgy mondta, hogy amikor idejön, úgy érzi, mintha haza jönne. Rettenetesen le volt lombozódva, az ominózus sikeres Gyurcsány kampány után. Alig tudtam meggyőzni, hogy azért otthon is vannak normálisan gondolkozó emberek. Nyugtatgattam, hogy ez az állapot nem fog örökké tartani, (hálistennek igazam lett.)

2017.11.03. 15:40:20

@FCUK10: "ha a DK ötlete valóra válna, akkor kétféle állampolgárság jönne létre"

Most is kétféle állampolgárság van: az erdélyieké több joggal jár, mert ők a román parlamentbe is szavazhatnak be képviselőket, te meg nem, mint sima magyar állampolgár. Jó reggelt!

@BALTAZÁR: "Azok a felvidéki vagy erdélyi magyar emberek akik sok évnyi
kommunizmus elnyomása, a nemzetiségeket tudatosan és erőszakosan
ellehetetlenítő politika, egzisztenciális hátrányok ellenére is meg tudták, meg akarták
tartani magyarságukat"

Tömény hazugság, látszik hogy nem éltél ott.

@Comte de Gippaud: "2010-ben egy csőd szélén álló országot vett át ez a kormány"

Ocsmány hazugság, ezzel inkább fideszes blogokon kampányolj. Köszi.

"akkor tud az anyaország forrásokat biztosítani az ottani magyar nyelvű oktatási intézményekhez"

A romániai oktatási intézmények működését a román állam költségvetéséből szokták pénzelni. Segíthetek még valamiben, troll?

Szelid sunmalac 2017.11.03. 15:41:06

Azok az erdelyiek, akik Magyarorszagon akartak elni magyarkent, Ceaucescu bukasa utan mar reg atjottek. Emlekszem akkoriban jottek tucatszam es azonnal kaptak munkat akar tanarkent is, raadasul szolgalati lakassal, visszanemteritendo tamgotassal stb. . A szembe szomszedaink is onnan jottek, a tanaraim kozul ketto is, de meg a felesegem es csaladja is. Akik meg ma ott elnek, azoknak nagy resze a vilag semmi penzeert nem jonne, de mar nem is annyira nagy magyarok. Koszoni, jol elvannak. Can munkajuk, csaladjuk. Tobbseguk jobban tud romanul, mint magyarul, a feleseguk, baratjuk, baratnojuk roman. Ezzel pedig nincs semmi gond. Ha nem ilyen politikai faszfej szemszogbol nezzuk oket, akkor ez termszetese, bar igaz ,a romanok a 90-es evekben jelentosen rasegitettek erre komplett falvak atkoltoztetesevel es a lakossag "higitasaval". Viszont a szavazati jogot meg ok sem ertik, legfeljebb rohognek a magyarokon, mekkora barmok. Akik kuldenek innen a "libsiket" meg megfosztanak a kulfoldon dolgozokat a szavazati joguktol....nos aoktol kerdezem: miert nem jon Magyarorszagra, aki ott akar szavazni? Mi akadalyozza, hogy szellemben, lelekben vegre egyesuljon nagy nemzetevel, hogy itt dolgozzon (epp munkaerohiany van ugy is) es fizessen adot, hogy vonatkozzon ra a dontesei kovetkezmenye?

Szelid sunmalac 2017.11.03. 15:42:18

@Comte de Gippaud: Nekem meg jopar szekely baratom egyreszt "magyarozik" oket meg a magyarok romanozzak. Hozzak fel en is peldakat?

Okos Tóbiás 2017.11.03. 15:42:27

@Ad Dio: Egy szóval sem említettem, hogy a kocsmát verték szét. Egyébként odakint engem is meg akart verni egy "vérszékely" bandavezér, csak azért, mert anyaországi vagyok, de aztán pár sör mellett megbeszéltük, ha már mindenképpen verekedni akarnak, miért nem az oláhokat ütik? A banda néhány tagja rábeszélésére elállt a szándékától. Hazafelé menet aztán elvertek pár oláh fickót.

Szelid sunmalac 2017.11.03. 15:46:13

Ja igen, felvidekieket is szep szammal ismerek. Engem peldaul felvidekiek tanitottak nepzenelni. Igen bazdmeg, en ennyire turbomagyar vagyok ,tudok meg nepzenelni is! De ok is inkabb atjartak mar akkor is, ma meg aztan vegkepp nem jonnenek Magyarorszagra. Errol ennyit

2017.11.03. 15:47:41

@Ad Dio: "Elképzelem ahogy Győrben (sic!) kocsmai verekedés tör ki egy "vérszékely" szavai nyomán."

Egész biztosan székely dialektussal magyarkodott, azért verték meg a jobbikos érzelmű mélyebb magyarok.
:)

A székelyek, mert ezek külön kaszt az erdélyi magyarok között, soha nem akarnak rájönni, hogy két kiejtett szó után már mindenki tudja, hogy hova valósiak.

Szelid sunmalac 2017.11.03. 15:48:06

Nemetorszagban elo kihelyeett kollegak szoktak szidni a nemeteket es magyarkodni, de amikro rakerdezek, hogy akkor miert maradnak megis, ha ennyire szar, akkor jon a hebeges-habogas, hogy hat a gyerek, meg az iskola,meg epp most kezdte, meg aztan mindjart eloleptetik a ferjet stb...

Persze lehet, hogy aztan csak en talalkozom ilyen fura emberekkel es a valosag ennek pont az ellenkezoje, de azert mar eltem parat, hogy en igy lassam

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 15:51:54

@kopasz barmok mindenhol: "A romániai oktatási intézmények működését a román állam költségvetéséből szokták pénzelni."

Tekintve, hogy tudok olyan esetekről, melyek szerint a magyar állam is támogatja egyes romániai magyar oktatási intézmények működését, azt lehet mondani, ebben tévedtél.

Ad Dio 2017.11.03. 15:57:58

@Okos Tóbiás: @kopasz barmok mindenhol:

Figyeljetem. Én Győrhöz képest benne élek magában a magyar ősvalóságban (déli kis falu). De olyan már itt is elképzelhetetlen, hogy ilyesmiért verekedés törjön ki bárhol. Aki hülye, arr legyintenek. Hamarabb kapsz a szemed alá, ha a verdáját szapulod, mint ha magyarkodsz/székelykedsz. Ez már nem életszagú.

2017.11.03. 15:58:06

@Fermentátor: "azt lehet mondani, ebben tévedtél"

Nem lehet mondani. Csak te vagy a tévedés áldozata, miután támogatásról beszélsz. Az nem ugyanaz, ráadásul egyházi iskolákról tudhatsz, ami újfent más kategória. Vedd át még egyszer.

Szelid sunmalac 2017.11.03. 15:59:03

@Fermentátor: A tamogatas es fenntartas kozott bizony van am kulonbseg. Akar hiszed akar nem, tobbszaz Magyar intezmenyt tamogatnak mas allamok, de ettol meg nem kapnak a nemetek sem allampolgarsagot. Vagy mire is akarsz kilyukdani?

Janossz 2017.11.03. 15:59:46

@Ad Dio: Az, hogy te nem láttál még székelyt fél liter pálinkával bélelve, nem ok arra, hogy megkérdőjelezd mások igazát.
Egyébként ezek a remek székelyek az erdélyi magyarokkal sincsenek igazán jóba, mint valami szekta, különülnek el.

martineden 2017.11.03. 16:02:31

@DFK: Hazug fideszes, ehhez szolj valamit. Ok ontjak a penzt magyarorszagra, ahatarontuliak pedig csak vi8szik anagy G-nek hala........,,Egyre több pénzt utalnak haza a külföldön dolgozó magyarok
2016. 10. 03. 07:00 Hornyák József Pénzügy .Már ezermilliárd forintot küldtek haza egy év alatt a külföldön lakó magyarok, ami új történelmi csúcs. A folyamat megállíthatatlannak tűnik."

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 16:02:42

@kopasz barmok mindenhol: oktatási intézményekről írtál. nem állami oktatási intézményekről. Vagy: nem állami közoktatási intézményekről.
Ja, igen: a "pénzelés" az talán nem támogatás?
"A romániai oktatási intézmények működését a román állam költségvetéséből szokták pénzelni."
@Szelid sunmalac: "A tamogatas es fenntartas kozott bizony van am kulonbseg. " Bizony! Csakhogy a kopasz barmok nem ezt írta, hanem "pénzelést".

Ad Dio 2017.11.03. 16:04:04

@Janossz:

Ez nem ide tartozik. Én csak annyit mondatam, hogy nem életszagú ilyen történetekkel traktálni a nagyérdeműt. A székelyek valóban nem egészen tartják magyarnak magukat, de mégis LEGINKÁBB annak tartják magukat (azon felül, hogy székelyek).

Ad Dio 2017.11.03. 16:05:47

@martineden:

Itt most ADÓRÓL volt szó. Mégpedig leginkább munkához kapcsolódóról (áfát a német turista is fizet). Ilyen adókat pedig a londoni magyarok sem fizetnek. Ezen aza alapon nekik sem járna meg a szavazati jog.

Janossz 2017.11.03. 16:07:11

@Ad Dio: " benne élek magában a magyar ősvalóságban (déli kis falu). "
Ha elég régóta élsz abban a valóságban, arra is emlékezhetsz, hogy mikor Tito alatt jól ment szomszédéknak, hogyan is viselkedtek a nemzettestvérek, átjőve.
Én nem felejtem. A legjobb helyekre beülve ebédezni, tankolni a NYUGATI kocsijaikat átruccangattak Szegedre, tahó módon játszva az agyukat, kigúnyolva, lenézve az itthoniakat.
Aztán alig tíz évre rá, pár puskalövés után azt se tudták, hogy rohanjanak menedékért az anyaországba.

Tom66 2017.11.03. 16:07:32

@illaim: A történelmi ismeretekről beszélek arról, hogy miért alakult így és miért csökken 100 éve folyamatosan az Erdélyi magyarság lélekszáma, amiről szerinted természetesen a Fidesz tehet.

A menekültekről, gazdasági bevándorlókról és az emberiességről szóló elmélkedésedet, inkább nem kommentálom, igazi gennyes kis hipokrata vagy. A te kártékony fajtád - az erdélyi magyarokat lerománozza, a felvidékeiket szlovákozza és a nemzeti ünnepen is uniós zászlóval vonul fel.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 16:08:02

@Janossz: "mint valami szekta, különülnek el." Ja, leginkább földrajzilag, Székelyföldön. Fölháborító! Gondolom, azon sem tudod túltenni magad, hogy a békésiek is leginkább Békés megyében élnek, ahelyett, hogy Zalában vagy Komárom-Esztergomban élnének.
:))

2017.11.03. 16:10:35

@Ad Dio: Rád hányan legyintenek, amikor bemész a kocsmába?
:)

Én egyszer bementem egy kocsmába Maros megyében, nem emlékszem a falu magyar nevére, és románul kértem unikumot meg sört (tekintettel a román vendégre, aki velem utazott). Erre úgy néztek rám, mint a véres rongyra. Kérdeztem tőlük magyarul, hogy románul nem értenek? Erre semmi válasz.
Azóta nem járkálok arra, csak román többségű területekre, ahol tisztelettel és szeretettel fogadnak, ha magyar rendszámú autóból románul pofázok.

Janossz 2017.11.03. 16:14:06

@Fermentátor: Ha nem magam hallom ezt a mondatot elhangozni egy székely szájból egy harmadik személyről : Az nem magyar, székely!, akár igazat is adhatnék neked. Te biztos jobban tudod ezeket, én csak kilenc hónapot töltöttem pár éve Romániában.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 16:15:28

@kopasz barmok mindenhol: Ha román faluba érkezel, románul beszélsz, hogy megadd a tiszteletet a helyieknek, magyar faluba érve ezt nem teszed meg? Oké, te döntésed. Csak aztán miért csodálkozol, ha csak az örül neked, aki felé tisztelettel fordulsz?

2017.11.03. 16:17:10

@Ad Dio: "A székelyek valóban nem egészen tartják magyarnak magukat, de mégis LEGINKÁBB annak tartják magukat (azon felül, hogy székelyek). "

Ráadásul katolikusok és fantasztikus félholdas zászlójuk van, mint a muszlimoknak.
:)

@Fermentátor: "Csakhogy a kopasz barmok nem ezt írta, hanem "pénzelést".

Reszelheted tovább a fingot, a lényegen nem változtat.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 16:19:16

@Janossz: sarkítottam, a szmájlik talán nem adták ezt teljesen vissza, bocs!
De az elkülönülésük, ami büszkeség valóban elsősorban a földrajzi elkülönülésükre vezethető vissza. Székelyföldön ők azért egy keményebb életre vannak berendezkedve, a kb napi küzdelem a mínuszokkal és a medvékkel. :)) "A nyár igen rövid, általában szerdára esik."
Szóval, ez a kemény élet büszkévé teszi őket - és büszkék is magukra.

Na, asszem, kicsit leegyszerűsítve kb erről van szó. :)

martineden 2017.11.03. 16:19:56

@Ad Dio: Ne beszelj hulyesegeket. A hazakuldott penz nagy resze adova vallik. No a GDP. A G altal a hatarontulra kuldott penz semmive lesz.

fingerbangs 2017.11.03. 16:23:05

nekem a hajam égnek áll attól, hogy senkiházi románok szavazhatnak arra hogy itt mi történjen, ez egy agyrém, ők nem magyarok, az hogy 100 éve mik voltak engem nem érdekel, ahogy az olaszokat se érdekli, hogy 1500 éve a római birodalom pont itt állt ahol most ülök, CSAK MAGYARORSZÁGI ÁLLANDÓ LAKCÍMMEL RENDELKEZŐ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR SZAVAZHASSON!!!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 16:23:15

@kopasz barmok mindenhol:
"te vagy a tévedés áldozata, miután támogatásról beszélsz. Az nem ugyanaz,"
Jogos, a pénzelés és a támogatás nagyon nem ugyanaz. :XD Ha Te pénzelsz valamit, akkor azt Te nem támogatod! Ha támogatnád, akkor nem adnál neki pénzt. :D

2017.11.03. 16:25:23

@Fermentátor: "Ha román faluba érkezel, románul beszélsz, hogy megadd a tiszteletet a helyieknek, magyar faluba érve ezt nem teszed meg?"

Honnan az anyámból tudjam, hogy az magyar falu és hogy kik vannak többségben, ha van is magyar feliratú helységnév ? Ott is van, ahol csak 10% a más nemzetiségű lakosok száma.

"Csak aztán miért csodálkozol, ha csak az örül neked, aki felé tisztelettel fordulsz? "

Hol írtam ilyet?

Okos Tóbiás 2017.11.03. 16:31:34

@Ad Dio: Az esetek még a 90-es években történtek.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 16:33:37

@kopasz barmok mindenhol: "Azóta nem járkálok arra, csak román többségű területekre..."
Valami alapján tehát csak sikerül megállapítanod, hogy magyar vagy román lakosságú-e az adott település.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.03. 16:50:21

@FCUK10: Te SMS-ben kapod a pártirodáról az értesítést az új posztokról?

Pyrrhus 2017.11.03. 16:51:03

@FCUK10:
Hát, tőlük a Fidesz vette el.
Azzal, hogy a lehetséges Fideszre szavazóknak hatalmas könnyebbség a levélszavazás. Valamint számtalan csalásra ad lehetőséget.
Tehát a választási rendszer megkülönbözteti a szavazókat aszerint is, hogy hol él, milyen jogon (születés, kérelem) által lett magyar állampolgár(is).

Amúgy g.O. és a fideszes bagázs hányszor ment Londonba kampányolni, és mennyi magyar közpénz, stadiont, stb. osztogatott azoknak az állítólagosan ide nem adózóknak, ott Londonban?
Ami már csak azért sem igaz, mert a családnak, az itt maradt lakásnak, ingatlannak (iratok, útlevél) a terheit (+ 27 % ÁFA), onnan kintről is viselik. S ha csak látogatóba is, de jönnek és akkor adóznak mindenért (+27 % ÁFA) amit csak belélegeznek.

Okos Tóbiás 2017.11.03. 16:54:04

Gyurcsány valóban nagyot húzott ezzel. Legalább felráz jó néhány apátiába esett szavazót. A "baloldal" többsége egyetért a felvetéssel, a fideSS szavazók megosztottak e téren. Remélem a lakájmédia sokáig napirenden tartja, hadd nőjön a DK szavazóbázisa. Ha sikerül még két három jó ötlettel előállniuk, lemoshatja a többi "ellenzéki" pártot, és 2/3 is lehet belőle, persze nem a fideSS-nek.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.03. 16:54:19

@BALTAZÁR: O.K. Megőrizte magyarságát. Rendben, legyen állampolgársága. De ha nem itt él akkor ne szóljon bele az ügyeinkbe!

morph on deer 2017.11.03. 16:56:43

@Fermentator:
”Persze, ő nem is játszadozik el a gondolattal, hogy esetleg meg tudja változtatni a jelenlegi helyzetet.”

Mert arra bárkinek bármilyen esélye van, ugye?

Amúgy személy szerint én amellett vagyok, hogy a székely/magyar/román külhoni lakosnak UGYANOLYAN joga legyen - CSAK! - mint a belföldi magyarnak, azaz ki-ki csak a saját választókerületében szavazhasson, és ne össze-vissza, mint most.
A határon túli magyar ugyancsak válasszon magának képviselőt - a lakóhelye szerint , a helyben lakók közül, és - pártonkívüliként - delegálják a magyar parlamentbe.

Szerintem alja dolog más farkával verni a csalánt, alja dolog más rovására jópofizni, ahogy alja dolog más pénzéből fizetni a határon túli faxszopókat, akik baksisért orbánra szavaznak, hiszen nem ők viselik a következményeit, őket csak jobban fizetik a seggnyalásért!

Gerinctelen bagázs, akik kis lóvéért bármit megtennének...

Szóval igen, Gyurcsánynak igaza van!
Az szavazhasson, aki viseli a kovetkezményeit!
A többi szimpatizáns meg küldjön virágot viktornak, - vagy akár füstölt “kalbászt”, ha akarnak, de ne ugassanak bele a parlamenti választásokba!
Remélem így is fog történni!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.03. 16:56:48

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mi van bírca? Felébredtél az altatásból? Fáj még a segged a tegnapi buli után?

Pyrrhus 2017.11.03. 16:58:52

Másrészt: A határon kívül született és később magyar állampolgárrá vált személyeknek van állampolgárságuk és választójoguk abban az országban, ahol élnek és adóznak.
A nyugatabbra emigrált magyar állampolgárok többségének ez nincs meg. Se állampolgárság, se szavazati jog abban az országban, ahol élnek és adóznak.

FCUK10 2017.11.03. 17:01:42

@Pyrrhus: áfát fizet a turista is, adjunk neki választójogot?:)

2017.11.03. 17:17:28

@Fermentátor: "Valami alapján tehát csak sikerül megállapítanod, hogy magyar vagy román lakosságú-e az adott település."

Hogyne. Ha betervezek egy utazást többnyire román többségű területre, akkor megfelelő megyét választok ki. Van térkép is, de ha nincs helyismereted, kizárod az erdélyi megyéket, és akkor sínen vagy. Aztán a gugli a barátod, de az nem annyira jó, mert olyan román településre is magyar nevet ad, ahol a büdös életben nem laktak magyarok.
Az előző hozzászólásomat még kiegészíteném annyival, hogy Romániában a hivatalos nyelv a román, tehát ha északon bemész egy ruszin falu kocsmájába vagy délen egy török vagy szerb falucskába tévedsz, a vendéglátó helyeken beszélnek románul.
Szerintem, most nem ez a téma, hanem Gyurcsány apád.
:)

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 17:19:08

@kopasz barmok mindenhol: "Szerintem, most nem ez a téma"

te hoztad szóba - és beszélsz róla még mindig.

sutyerák 2017.11.03. 17:19:48

ha az erdélyiek,-milliárdokért,- nem a fideSSre szavaznának,akkor meddig lenne ez az ellenőrizhetetlen levélszavazás?

2017.11.03. 17:22:34

@Fermentátor: Meddig maszatolsz még?

sutyerák 2017.11.03. 17:22:51

@morph on deer: pontosan.
ha annyira nagy magyarok,akkor megmutathatnák,hogy nem arra szavaznak akik pénzelik őket.
na persze.

Okos Tóbiás 2017.11.03. 17:23:36

Azon csodálkozom, hogy a csüngőhasú miért nem kérte még a román államtól, hogy mi, honi magyarok is szavazhassunk a román választásokon? Indok is lenne: a történelmi Magyarország része volt Erdély és a partium, tehát ősi jussunk van rá. :) Vajon az oláhok mit szólnának hozzá?

sinus67 2017.11.03. 17:25:10

@DFK:
Akkor szavazzanak az argentínok is, mert ők még kevesebbe vannak nekünk!

Baszod! Azok, akiknek a nyugdíját "MI" fizetjük, nos azok a "MI" nagyszüleink nyugdíját fizették.
Ennyi erővel pl. a coccilista diktatúra elől kimenekült, majd nyugdíjasan visszatelepült 56-osoktól is vegyük el a nyugdíjukat, mert itt évtizedekig nem fizettek adót?

sinus67 2017.11.03. 17:28:35

@FCUK10:"állampolgárságról beszélek én is. nincs belőle kétféle."

Tényleg? Ugyanolyan feltételekkel szavazhat pl. egy erdélyi magyar, mint egy Londonban mosogató magyar?
Ezt Te sem gondoltad komolyan!

Fuss neki mégegyszer!

sutyerák 2017.11.03. 17:31:33

@sinus67: azoknak a német,vagy angol,kanadai állam adja a nyugdíjat,-mi meg 2 szót magyarul alig beszélő ukrán un.főtanácsadóknak,román un.főmérököknek,stb.

2017.11.03. 17:35:12

@Okos Tóbiás: Mi az a "történelmi" Magyarország? Akkor lehetne történelmi, ha a magyarok ősi idők óta itt éltek volna, de ők csak 1100 éve vándoroltak be ide a pusztába. Az akkori őslakosok nem tudtak mit kezdeni ekkora migráncs hordával, hát elhúztak innen. A németek meg, a későbbi Merkelhez híven, szépen letelepítették őket a mocsárba, segítettek nekik államot alapítani. Érdekes népek ezek a németek, pedig nem is olyan régen még full nácik voltak.

Okos Tóbiás 2017.11.03. 17:43:17

@kopasz barmok mindenhol: Ezt a "nemzethy mélymagyaroktól" kérdezd. Ők hivatkoznak mindig rá. Én csak egy kis hülye demokrata vagyok. Egyébként meg az 1100 évet akár történelemnek is nevezhetjük. Egy kis jóakarattal.

Janossz 2017.11.03. 17:59:25

Ha csak egy érv kell a külhoniak szavazójoga ellen, azt ők maguk szállítják.
Már egy hete tart a vita a kérdésben, és egy fia kommenttel nem járulnak hozzá.
Se pro, se kontra. Tesznek nagy ívben a honi dolgainkra.
Az Indexet nem lehet fogni Romániában? Zavarja a Soros, vagy mi?
Akkor minek is a választójog?

morph on deer 2017.11.03. 18:03:36

@Fermentátor:
Annak is szántam, - lehet cáfolni, sőt,vitatkozni, de természetesen nem muszáj.
A helyzet az, hogy én nem vagyok érzelmileg befolyásolva, sem így, sem úgy, szóval csak arról írok, amit látok és tapasztalok. Az meg ide vezet.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 18:27:30

@morph on deer: "A helyzet az, hogy én nem vagyok érzelmileg befolyásolva, ..."
Azt elhiszem. Ahhoz, hogy valaki fontosnak tartsa a határon túliak állampolgárságát és/vagy választójogát, kell némi érzelmi befolyásoltság is a puszta tények ismeretén kívül.

illaim 2017.11.03. 18:32:51

@Tom66: " A te kártékony fajtád - az erdélyi magyarokat lerománozza, a felvidékeiket szlovákozza és a nemzeti ünnepen is uniós zászlóval vonul fel."te náci köcsög ezt az alja dumát attól a kedves utcalány anyukádtól tanultad?

Kelly és a szexi dög 2017.11.03. 18:40:08

Igazi kommunista ez a Fletó!

taga20 2017.11.03. 18:42:54

@Kelly és a szexi dög: Igazi kommunista ez a orbán!

hirtelen így olvastam.

ja! tiborc gyerek negyedik üzlettársáról, tucc valamit?

VT Man 2017.11.03. 18:48:04

"Szavazzon az, aki itt fizet adót és viseli a következményeket!"

Tehat a kulfoldon dolgozo magyarok ne szavazzanak.

Kosz.

VT Man 2017.11.03. 18:52:03

@Sean MacTíre:
"nekem fel kell mennem Dublinba hogy szavazhassak, "

Ha kijelentkezel a magyar cimedrol, akkor te is tudsz levelben szavazni.

taga20 2017.11.03. 18:52:36

@VT Man: ha te nem szavazol, akkor cserében veszek neked egy madzsar billentyűzetet.

szívesen droid!

taga20 2017.11.03. 18:54:32

@VT Man: nagyszerű megoldás! szerintem ezé mehetsz a lendvai uccába, egy kisvasút ingyenjegyért!

2017.11.03. 18:56:14

@Kelly és a szexi dög: "Igazi kommunista ez a Fletó!"

Még mindig jobb, mintha fideszes lenne.
:)

taga20 2017.11.03. 18:58:56

@kopasz barmok mindenhol: még mindig jobb, mintha dajcstompika lenne, vagy mészaroslölö, vagy rezsiszilárd, vagy....:)

morph on deer 2017.11.03. 19:02:14

@VT Man:
Ezt pontosabban így írják:
“Tehat a kulfoldon dolgozo magyarok SE szavazzanak.”

Akár, de ők legalább már tettek valamit a közösbe, szemben a “történelmileg” elválasztott magyarokkal!

Amúgy az én családom egy ma ausztriához tartozó magyar településhez köthető, - olyannyira, hogy rólunk van elnevezve, mert az volt a családi ‘dominium’ - tehát van fogalmam Trianon “eredményeiről”, de messze nem tartom helyesnek, hogy valaki kibicként ugasson bele olyasmibe, ami nem rá van hatással, hanem a másik 9 millió szerencsétlente..!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 19:03:03

@Sean MacTíre: Egyébként gondold végig, ha levélben szavazhatnának a magyarországi állandó lakcímmel rendelkezők, de külföldön tartózkodó állampolgárok, akkor gyakorlatilag egyik szavazókörzetben sem lehetne még csak el sem kezdeni a szavazatok összesítését a választások napján!

taga20 2017.11.03. 19:07:20

@Fermentátor: te zseni! olyanról nem hallottál má, hogy előtte egy héttel leadják?

nem azt kell keresni, hogy miért nem, hanem aszt, hogy miért igen.

2017.11.03. 19:09:26

@Janossz: "Ha csak egy érv kell a külhoniak szavazójoga ellen, azt ők maguk szállítják.
Már egy hete tart a vita a kérdésben, és egy fia kommenttel nem járulnak hozzá.
Se pro, se kontra. Tesznek nagy ívben a honi dolgainkra."

Ennek több oka van. Az első az, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mi folyik itt. Ha volna, akkor nem szavaznának Orbán pártjára. A másik, hogy magyarul írni és fogalmazni nem tudnak. A harmadik: amúgy sem hinnék el, hogy Viktor isten nem a tökéletes államférfi és a magyarok megmentője. Így a fizetett fideszes trollok ocsmány szintjét sem érik el, tehát nem avatkoznak bele. Különben is, a saját képviseletük a román választási rendszerben megoldott, a többi nem érdekes. Hobbiból és röhögve szavaznak a nemzethyeskedő Orbán-bagázsra, mert olyan jó hallani, amit mondanak és bosszantják vele a románokat.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 19:17:53

@taga20: nem ez a gond. Hanem az növeli meg az adminisztratív terheket, hogy ők egyéni jelöltre is szavaznak. Míg a hazai lakcímmel nem rendelkezők csak listás voksokat adnak le (ergo: kvázi mind egy szavazókörön belülinek számít, nyugodtan össze lehet önteni a voksaikat), addig a hazai lakcímmel rendelkezők elvileg az összes hazai vk-körzet összes szavazóköréből is érkezhettek. Hová érkeznének ezek a levelek? Például a máripiripócsi 17-es szavazókör vagy a balatonborzadályi 5-ös szavazókörnek címzett levél? Merthogy ugye, ők, mint írtam, nem csak listára voksolhatnak. Még fel sem állt a szavazatszámláló bizottság, mikor minden ilyen kis szavazókörbe megérkezik az a néhány (esetleg egyetlen egy darab) levélszavazat. Nem megoldhatatlan, persze. Csak átadni ezeket az adminisztratív terheket az egyes települések, falvak polg.m. hivatalának nagyon elaprózza az egészet.
Ennyit a "nem"-ről.
Egyébként pedig korábban leírtam, hogy "miért igen". Van valaki viszont ezt nem képes felfogni, ezért itt szajkózza, hogy azt keressem, miért igen! :)))
Rajta röhögök, nem ellene! ;)

paragrafus 2017.11.03. 19:24:58

@Fermentátor:
....."Bocsánat, szerintem most is kétféle van, Gyurcsány elképzelésében is kétféle lenne, csak másképp. Jelenleg ez a kétféle:
1. Akiknek van bejelentett mo-i lakhelyük, azok szavazhatnak listára és egyéni jelöltre.
2. Akiknek nincs bejelentett mo-i lakhelyük, azok csak listára.

Gyurcsány víziójában:
1. Akiknek van bejelentett mo-i lakhelyük, azok szavazhatnak listára és egyéni jelöltre.
2. Akiknek nincs bejelentett mo-i lakhelyük, azok nem szavazhatnak sehogy."....

Viszont a jelenlegi helyzetben, akiknek van bejelentett állandó magyarországi lakcíme, azoknak a külképviseleteken (ill. ha hazajönnek, a szavazóhelységekben) igazolniuk kell a személyazonosságukat.
Akik viszont levélben szabazhatnak, azoknak sehogysem kell igazolniuk a személyazonosságukat. Nem tudni tehát, hogy aki szavaz, az a személy valóban létezik, de nem tudhatjuk azt sem, hogyha létezik, él-e még. Nem tudhatjuk, hogy aki szavaz, az személyesen szavaz, vagy helyette valaki más.
Mint ahogy azt sem tudhatjuk, hogy aki szavaz, az - esetlegesen - valamilyen okból kifolyólag nincs-e eltiltva a közügyek gyakorlásától.

taga20 2017.11.03. 19:25:28

@Fermentátor: "Hanem az növeli meg az adminisztratív terheket, "

komolyan mondom szakadok rajtad!

agecimaffiát, hol érdekli az ilyen szempontok? te meg ezen picsogsz!

Janossz 2017.11.03. 19:27:23

@Fermentátor: Azt keresed, hogy nem lehet.
Ha az összes kinn dolgozó pénzt, időt, fáradságot nem kímélve elzarándokol a képviseletre szavazni, akkor nem ugyanez a probléma?
Legfeljebb egy hét múlva lesz végleges eredmény, na bumm!

paragrafus 2017.11.03. 19:31:32

Súlyos visszaélésekre, választási csalásra ad alkalmat, hogy Erdélyben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) gyűjti a magyarországi országgyűlési választásra regisztrálók adatait. A határon túli választópolgárok névjegyzéke nem nyilvános, tehát nem is ellenőrizhető, és a kormány által busásan támogatott határon túli szervezetek összegyűjtik a választóktól a szavazatokat.
Noha a szabályok szerint a regisztrációs kérelmet csakis maga a választópolgár nyújthatja be, Erdélyben az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány mégis gyűjti a magyarországi országgyűlési választásra regisztrálók adatait, majd ezen adatok alapján regisztráltatják őket a Nemzeti Választási Irodánál. Az erdely.atlatszo.hu írta meg, hogy ugyanazon a formanyomtatványon gyűjti az adatokat a nemzeti kisebbségek egyes jogainak európai uniós szabályozását javasoló Minority SafePack európai polgári kezdeményezés aláírására, valamint a magyarországi országgyűlési választásokon való részvételhez szükséges regisztrációra az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány. Az írás szerint egy az NVI által megadott nyomtatványtól különböző formanyomtatványon gyűjtik a magyarországi országgyűlési választásokon regisztrálni kívánó emberek adatait, majd ezeket kézzel vezetik be az NVI rendszerébe.
Választási csalásra adhat lehetőséget az a gyakorlat, hogy a regisztrálni kívánó személy adatait a segítő tárolja – áll a Nemzeti Választási Iroda válaszában.
Különösen aggályos lehet, ha a választópolgár által a regisztrációhoz megadott, és az ellenőrzése alól kikerült személyes adatait a segítő (különösen, ha az politikai szervezet) tárolja, és ezzel lehetősége nyílik arra, hogy – a saját címet megadva a szavazólap-kézbesítési címként – a szavazási levélcsomagot az állampolgár helyett (annak tudta nélkül) átvegye, azonosító nyilatkozatot a választópolgár adatainak felhasználásával kitöltse, és a választópolgár helyett szavazatot adjon le” – áll az NVI levelében.

Apróságnak tűnik, de fontos: az RMDSZ-nek adatvédelmi engedélye szerint nincsen jogosultsága nemzetiséggel és állampolgársággal kapcsolatos adatokat gyűjteni, ezekre az adatokra csak az Eurotrans Alapítvány rendelkezik engedéllyel.
Egyik engedély sem terjed ki azonban a magyarországi lakcímkártyán feltüntetett személyi azonosító számra vagy a honosító okirat számára, ehhez egy harmadik, a magyarországi adatvédelmi hatóság által kiadott engedély szükséges. Márpedig a NAIH adatbázisában sem az RMDSZ-t, sem pedig az Eurotrans Alapítványt nem szerepel.

Janossz 2017.11.03. 19:33:31

@taga20: Ugyan már, hisz erről szól a történet, akárhány pántlikát kötnek rá, nemzeti színekből:www.youtube.com/watch?v=Df4iMHtFgiw

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 19:34:24

@paragrafus: Abban igazad van, hogy ez a szavazási mód nem a legjobb megoldás. Tényleg vannak biztonsági problémák. Viszont tudtommal nem megoldott a külföldre kitelepített szavazókörök kérdése, ezért is alkalmazzák ezt a módszert. Csak remélem, hogy találnak jobb megoldást!

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 19:40:52

@Janossz:
"Azt keresed, hogy nem lehet."
Igen, arról is írtam, hogy milyen ellenérvek szólhatnak ellene. és leírtam, hogy miért kellene mégis valahogy megoldani. Ha nem voltál képes elolvasni, az nem az én hibám, ezt te is elfogadod.

"Ha az összes kinn dolgozó pénzt, időt, fáradságot nem kímélve elzarándokol a képviseletre szavazni, akkor nem ugyanez a probléma?"
nem, mert a külképviseletnek lehetősége van az adminisztrációs terheket átvenni a mindenféle kis falvaktól. képesek az adott napon leadott voksokat szortírozni, összeszámolni , továbbítani. És eleve: ők ott vannak a szavazás pillanatában, az átküldött levélszavazatokra pedig állítsanak fel minden szavazókörben (nem tudom hány ezer van ezekből az országban) egy állandó bizottságot, amely várja és őrzi a voksokat?

Janossz 2017.11.03. 19:45:54

@Fermentátor: Nagy dolog. Szavazzanak az ideiglenesen kinn tartózkodók csak listára, levélben. OK. Szerintem nekik is.
Az itteni téma meg az volt, hogy kibicek szavazzanak a saját hazájukban, saját képviseletükre. És így rendben is volnánk.

taga20 2017.11.03. 19:47:32

@Fermentátor: "Csak remélem, hogy találnak jobb megoldást!"

te tényleg ekkora barom vagy, vagy csak csinálod?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 19:55:26

@Janossz: "Szavazzanak az ideiglenesen kinn tartózkodók csak listára, levélben."

Ez például jó ötletnek tűnik!

taga20 2017.11.03. 20:01:57

@Fermentátor: hallod!
nézem a keszlüt, van benne egy pszichopata alak. rád emlékeztet, me annyira hidegvérű, mint te:)

sinus67 2017.11.03. 20:26:34

@fingerbangs:
Megjegyzem nem értek egyet én sem a kintiek szavazati jogával.
Azonban a magyarázatod a határon túli magyarok és a rómaiak nemzethez való viszonyuk és nemzethez való tartozásuk párhuzamáról nettó marhaság.

sinus67 2017.11.03. 20:31:19

@sutyerák:
Szerintem, mint 56-osok, kapnak innen is. Persze nem minden hazatelepült. Csak a Wittner Mária félék.
:(

Drednaught 2017.11.03. 21:16:36

Sajnos itt tévesek voltak az ismereteim. Eddig azt hittem,h goy a határon túliak nem szavazhatnak úgy, ahogy pl. én Budapestről.
Azt hittem, hogy csak bizonyos számú parlamenti képvislőt tudnka bejuttatni a parlamentbe, amolyan tiszteletbeli képviseletet.

Valaki el tudná magyarázni, hogy most mennyire is számítanak az ő szavazataik és hány emberről is beszélünk egész pontosan?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.03. 21:37:47

@Drednaught: (Az országos) listára szavazhatnak. 2014-ben ezzel kb egy vagy két fő képviselői helyről, ha úgy vesszük, ők döntöttek. De ez függ a részvételi számoktól.

VT Man 2017.11.03. 21:39:36

@morph on deer:
"Akár, de ők legalább már tettek valamit a közösbe"

Aki rogton gimi utan ment kulfoldre, ugy, hogy sose dolgozott itthon, az szavazhasson vagy sem?

Drednaught 2017.11.03. 21:49:07

@Fermentátor: Köszi. Így viszont nem tartom jogosnak Gyurcsány pampogását, noha nem tudom, hogy mekkora lehet a maximális hatásuk az eredményekre.
1-2-3 képviselőjük igenis legyen már a parlamentben, mert annyira nem igaz, hogy semennyi hatással nincs rájuk a döntés, viszont tényleg nem jó, ha rajtuk múlik 10-20 vagy több hely.
Az, hogy 4 éve rajtuk múlott a 2/3 az szerintem nem az ő hibájuk.

nick papagiorgo 2017.11.03. 22:14:28

Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azt a sok szavazót, akit Gyurcsány ezzel szerez, mind megtarthatja magának.

Én se indítok szavazási kísérleteket azzal, hogy a szomszéd 80 éves Manci néni már vastüdőn él, gyakorlatilag az állam csecsén lóg, nem is tud szavazni, de ha tudna, akkor is a Fideszre szavazna, ráadásul az állam sokkal többet ruházott bele, mint amennyit ő visszaadott, ilyenekre nincs szükség az "új demokráciában". Meg ennyi erővel bárkit ki lehet rekeszteni, csak indokot kell találni.

Ha ez az "új demokrácia", akkor nekem nem kell. De úgy látszik másnak sem. Ha minden úgy alakul, be sem jut a parlamentbe. Még egy-két ilyen gyomorforgató javaslat, és ledolgozza magát kb. a Liberálisok szintjére. Meg is érdemli.

morph on deer 2017.11.03. 22:17:20

@VT Man:
Aki nem az ország lakosa - vagy esetleg soha nem is volt - annak nincs erkölcsi alapja belepofázni az ott lakók életébe, ennyi.
Ilyen szempontból nem teszek különbséget.
Az viszont - szerintem - más helyzet, ha valaki külföldön dolgozik ugyan, de fenntart itthon egy lakást, és viseli annak terheit, és/vagy a kinti keresetével támogatja az itthoni hozzátartozóit.

Én például attól a perctől fogva, hogy jogosulttá váltam - magyar állampolgárként - a külföldi munkahelyemen a helyhatósági választásokon szavazni, beszüntettem az itthoni szavazásokon való részvételemet.
Ott éltem, az ottani döntések következményei hatottak rám, és nem éreztem etikusnak érdemben belepofázni az itthoni dolgokba, pedig rendszeresen kaptam szavazócédulákat.

Nyilván felfogás kérdése, (is) én így gondolom.

taga20 2017.11.03. 22:26:53

@nick papagiorgo: neked droid, a geci demokráciája, vagy a gazdája, putyini demokrácia a fasza.

nick papagiorgo 2017.11.03. 22:26:59

@morph on deer:
ezzel annyi baj van, hogy Gyurcsány ezt NEM elvből ellenzi, hanem azzal az indokkal, hogy a "külföldiek" 95%-a a Fideszre szavazott (ezt hirdetik is). Tehát nem elvi gondjuk van, hanem az, hogy nem rájuk szavaznak. Ha rájuk szavaznának, jöhetnének a szuahéliek is, tömegesével.

Amúgy meg szerintem a lehetőséget mindenkinek fel kell ajánlani, aki egy adott államban él, vagy dolgozik, vagy az államhoz tartozónak érzi magát. Aztán majd mindenki eldönti, hogy él-e a lehetőséggel, vagy sem. Ez (ami amúgy a lakosság töredék %-a) nem dönt el igazából semmit (vagy ha igen, akkor ezen nem ártana elgondolkodni....), mégis egy gesztus, hogy az állam úgymond fontosnak érez téged, vagy sem.

nick papagiorgo 2017.11.03. 22:32:18

@taga20: Viszonylag ritkán érintkezem olyanokkal, akiknek a nagybetű, illetve a központozás is gondot jelent, a tartalomról, szókincsről nem is beszélve. További jó szórakozást.
A "droid" szó jelentését azért az Ön helyében megnézném a szótárban :)

taga20 2017.11.03. 22:44:17

@nick papagiorgo: remélem a kis ujjadat eltartottad, miközben eszt leírtad.

gondolom, bájerzsoca, dajcstompika, vagy a geci a zsánered.

hozzájuk nap-nap után dörgölőzöl te képmutató droid:)

további jó bré szopást!

nick papagiorgo 2017.11.03. 23:05:00

@taga20:
Na most az van, hogy a "hejesírást" az ember már viszonylag korán megtanulja, elsőben, de legkésőbb másodikban. Szexuális vágyai (a "bré szopás - már akinek") picit később ébrednek, de életkorilag semmiképp sem a felnőttkorban.
Apuka amúgy tudja, hogy Te így elloptad a számítógépét, és itt üzengetsz, vagy esetleg fontoljuk meg a családsegítő szolgálat kiküldését, természetesen csak a Te egészséges fejlődésed érdekében? :)

Bogyó 2 2017.11.03. 23:22:24

Az a helyzet, hogy 20 éven át magyarországi lakóhelyhez kötött volt a szavazati jog, hihetetlen, hogy most arról beszélnek, hogy micsoda új dolog, ha elvennék a határontúliaktól. A javaslat csak a régi rendet állítaná vissza. Vajon mi alapján van morális indok arra, hogy valaki a magyar országgyűlésről szavazhasson? Az, hogy magyar nemzetiségű? Szerintem nem, mert akkor zárjuk ki a magyarországi nemzetiségeket, svábokat, tótokat, cigányokat, és ilyen elv alapján ne szavazhassanak az erdélyi magyarok se a romániai választásokon, vagy a felvidékiek a szlovákon? Vajon melyik a fontosabb nekik? A Fideszre szavazni, vagy az RMDSZ-re, MKP-ra stb? Nyilván az utóbbiakra. Ha ők szavazhatnak mint magyarok az RMDSZ-re mi miért nem, ha mondjuk a nagyapánk székely volt? Csak azért, mert a románok nem engedik? Egyébként volna rá erkölcsi alapunk? Szerintem nem. Az országgyűlések területhez és nem adott nemzetiségű emberekhez kötődnek. A választásokon Magyarország és nem a magyar nemzetiségűek Parlamentjéről szavazunk. Arról a szervről, amely Magyarország területén gyakorolja a szuverenitását, itt érvényesek az általa hozott törvények, az ezen a területen élőkre terhelnek kötelezettségeket, nyilván leszámítva a direkt külföldiekre hozott szabályokat, de azokat is csak ezen a területen tudja kikényszeríteni az állam. Nyilván az a korrekt, ha azok vesznek részt a választásokon, akiknek az életét alapvetően meghatározzák a választott szerv szabályai. Aki máshol él, és rendelkezik egy másik országban is választójoggal, annak inkorrekt részt vennie a választásokon. Én sem szólok bele a Székely Nemzeti Tanács ügyeibe, de ha Erdély önállósodna, akkor se kívánnék beleszólni a választásukba, mert én is magyar vagyok. Ők döntsenek, akik ott élnek és akikre vonatkoznak majd az erdélyi népképviselet által hozott szabályok. Valójában nagyon egyszerű ez, és alapvető jogérzékkel mindenki számára nyilvánvaló, Angliában se biztosítanak szavazati jogot a felmenőik alapján az amerikaiak, kanadaiak, ausztrálok, új-zélandiak tízmillióinak, teljesen nyilvánvalóan, de a lebutított országban a fél ország valami nemzetellenes lépésként értelmezi azt, pedig ez sokkal inkább szolgálja a Fidesz érdekét, mint a határontúliakét, nem a szavazati joggal kell őket segíteni, hanem abban, hogy maguk tudjanak boldogulni, de azt hazudni nekik ezzel, hogy Trianon nem történt meg, becsapás, kihasználás. A saját pártjaik céljait kell támogatni a mindenkori magyar kormánynak, nem pedig bevonni őket a magyarországi politikai harcokba.

morph on deer 2017.11.03. 23:24:34

@nick papagiorgo:
“ezzel annyi baj van, hogy Gyurcsány ezt NEM elvből ellenzi”

Ezzel meg csak az, hogy nem igaz.
Gyurcsány soha nem mondott mást, már tízegynéhány éve! Nem az a kérdés, hogy igaza van-e, - szerintem igen, - hanem az, hogy ez önmagában véve nem púder a Gyurcsány részéről.

Azon már lehet lamentálni, hogy miért most hozták fel, és hogy mennyi köze van ennek a választásokhoz, vagy a választási törvényhez, mert ez valóban aktuálpolitikai kérdés.

Az viszont teljesen biztos, hogy ez Gyurcsánynál nem pillanatnyi ötlet, alapból ez a véleménye.

Ami árnyalja a képet az az, hogy a lakosság túlnyomó többsége ugyanezt gondolja! Még nagyon sok fideszesnek is ez az őszinte véleménye, bár szívesen látják azt a néhány mandátumot, ami a vezér teljhatalmához elengedhetetlenül szükséges, és a határon túliak nélkül nem jött volna össze legutóbb sem...

Ez így nagyon sokunk szerint nem igazságos, főleg nem tisztességes, akárhonnan nézve sem.
A határon túliak részéről pedig - sajnos - a gerinctelenség jele, hogy hajlandóak eladni a tisztességüket, és hozzájárulnak az orbáni ámokfutáshoz, az itthon élők rovására!

És ezt lehet pakolni akármilyen nemzetiszínű csomagolásba, ez így egy tisztességtelen tett részükről.

BiG74 Bodri 2017.11.03. 23:25:10

@nick papagiorgo:
Gyurcsányban pont annyi elv van a határontúliak szavazatával kapcsolatban, mint orkbánban.

Bogyó 2 2017.11.03. 23:32:53

Még egy dolog. A szokásos néphülyítő mantra, hogy nem létezhet kétféle állampolgárság. Miért ne létezhetne? Miért jár együtt a szavazati jog automatikusan az állampolgársággal? Hiszen érdekes, nem jár együtt a honvédelmi, a polgárvédelmi, sőt semmilyen kötelezettséggel, mert kikényszeríthetetlen egy Brassóból soha ki nem mozduló magyarral szemben. Az nem kétféle állampolgárság, hogy egyiknek mindenhez van joga, de kötelezettsége meg semmire, miközben a másiknak meg van ez is az is? Az nem kétféle állampolgárság, hogy az egyik feladhatja Liverpoolból a szavazatát, a másiknak el kell utaznia Londonba? Az egész állampolgársági ügy bűzlik. A népszavazás róla érvénytelenné tette, aztán a Fidesz már nem bízta a népre, törvénnyel adta meg, de az egésznek az értelme gyakorlatilag nem volt más, mint a szavazati jog biztosítása, tudva, hogy az rájuk megy. Szóval ki tudja Gyurcsányt mi vezeti, de a Fideszt egészen biztos, hogy ez vezette, de ezt valahogy elfogadják, ez olyan természetes, nekik szabad politikai haszonszerzésből morális elveket felrúgni a választási rendszerben.

Bogyó 2 2017.11.03. 23:43:32

@morph on deer: Gyurcsány nyilván azért forszírozza, mert tudja, hogy ez egy olyan kérdés, amivel sokan egyetértenek. Ráadásul a népszavazás idején még szó nem volt szavazati jogról. Akkor még érvényes volt, hogy lehet magyar állampolgár valaki, de szavazat csak magyarországi lakóhellyel jár. A határontúliak közül azért sokan nem szavaznak, ismerek olyanokat akik ugyanúgy mint mi nem érzik tisztességesnek, de hallottam olyan embert is, aki még ebben az évben is kikérte magának a 2004-es szavazást, szívesen elbeszélgettem volna vele, de valószínűleg reménytelen lett volna, ők úgy ítélték meg, hogy a magyarságukról szavaztunk, pedig nem. Még akkor sem, ha én éppen megszavaztam a részükre, de csak azért, mert érzékeltem, hogy ez fontos nekik és akkor még nem járt volna szavazati joggal.

morph on deer 2017.11.04. 02:00:08

@Bogyó 2:
“...mert érzékeltem, hogy ez fontos nekik...”

Én ezzel akkor találkoztam először, amikor egy éltesebb erdélyi nőismerősünket elvittük egyszer Egerbe kirándulni, (Budapestről) mert őt nagyon érdekelte a város. Volt a várban egy nagy zászlórúd felállítva, piros-fehér-zöld csíkos, zászlóval a tetején, és ő megkért, hogy fényképeztem le, amikor melléállt.
Nekem akkor kezdett derengeni, hogy mit is jelent(het) mindez neki. Akkor még úgy kellett ‘hazacsempésznie’ a fotót, hogy meg ne találják véletlenül a határnál, ez még az az időszak volt.

Nem a magyarságtudattal van a baj, hanem azzal, hogy itthon gátlástalanul visszaélnek a nemzeti érzésekkel - politikai célból - a hazafisággal teszik egyenlővé, hogy orbánra kell szavazni.
Mocsok dolog, ahogy van.

feketeesfeher 2017.11.04. 06:24:04

@nick papagiorgo: "Tehát nem elvi gondjuk van, hanem az, hogy nem rájuk szavaznak."

Maradjunk annyiban, hogy nem mondasz igazat,

Fazakas László 2017.11.04. 07:03:31

Érdekes, de állandóan a határon túliak (értsd alatta - erdélyi magyarok) szavazataitól retteg ez a bukott baloldal.
Ámde attól miért nem rettegnek ugyanezen hivatásos pánikolók, amikor az országgyűlési választások idejére és napján szinte a fél Izrael állam lakossága idejön , hogy ugyanezen címen kapott kettős állampolgárságuk alapján az abban elnyert jogaikat kihasználják? (Valakik tán még ki is fizetik azt az útjukat - innen!)
Szegény vecsésiek - mindig mondogatják, bizony eléggé felpezsdülős lesz a légi forgalom élete, amikor itt a charter-gépek szinte nyüzsögnek.

Fazakas László 2017.11.04. 07:13:17

Bogyó 2
"de szavazat csak magyarországi lakóhellyel jár."
Valóban létezhet ilyesmi!
Viszont - ha mindez tényleg így igaz, és amit erről gondolsz -
például nálunk a társasházban miért van vagy 3-4 izraeli kettős állampolgárságú egyénnek saját, megvásárolt lakása? A gyakorlatban benne sem lakik, de albérlőknek ki van adva. Azután, ha 4 évente megvan a lehetőség, minden bizonnyal jön is élni vele.
És vajon hány ilyen ház van még a fővárosban, vagy az egész Magyarországon bárhol? Halvány fingod sincsen róla! Ezek sokkal hamarább kitalálták a kiskapukat, minthogy még állampolgárok lettek volna. Az ördög nem alszik ....

lac1 2017.11.04. 07:16:55

Ket eszrevetel, az egyik: ha a hataron tuliak nem Orbanra szavaznanak hanem a gyurcsanyi-felekre, akkor jo lenne ezek szerint a valasztai rendszer?
A masik meg az, hogy aki nem itt fizet adot az e szavazhasson, az nekem is tetszik, a sok semmirekello cigany igy nugodtan otthon is maradhat. Na, nem mintha amugy a okyan sokan kozuluk elmennenek voksolni, kiveve a bablevessel a komcsik altal megvaaroltakon kivul.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.04. 07:17:54

@Fazakas László: A reggeli zsidózásod már megvolt, most elégedetten ki is verheted magadnak.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.04. 07:20:31

@nick papagiorgo: Látom te + beszoptad. Azé irrunk igy, h te küzgyé azza h elolvasod amit be pöyögtünk..

lac1 2017.11.04. 07:31:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Az a lenyeg, hogy van-e igazsagalapja az allitasanak. Ha van, akkor teljesen lenyegtelen, hogy tetszik- vagy nem tetszik barkinek is.

rasztaszív 2017.11.04. 07:32:08

az hogy is volt,amikor 1918-ban a székely hadosztály a román királyt választotta a magyar köztársaság helyett?nekik,meg az őket felheccelő klerikális söpredéknek köszönhetjük trianont!az az egy a szerencséjük,hogy negyven évig nem lehetett beszélni erről,így most eljátszhatják a nagy nemzetit!!!

lac1 2017.11.04. 07:39:00

@morph on deer:
Nem itt elsz, nem akarsz itt szavazni' mert az erkolcsod ezt diktalja, de visszajarni ide, ha masert nem de velemenyezni, belebeszelni, igen? Ertem, hogy ennek nincs olyan sulya, de itt most az elvekrol beszelek. Pl. en sem jarok a kanadai magyarok forumara kioktatni oket. Persze, ha valami jo halaszle receptrol lenne szo, akkor esetleg, de az meg nem ide tartozik.

$pi$ 2017.11.04. 07:41:17

@Bogyó 2: "Akkor még érvényes volt, hogy lehet magyar állampolgár valaki, de szavazat csak magyarországi lakóhellyel jár."

Ilyen soha nem volt, összekevered az önkormányzati választásokkal.

$pi$ 2017.11.04. 07:52:15

@Bogyó 2: "Angliában se biztosítanak szavazati jogot a felmenőik alapján az amerikaiak, kanadaiak, ausztrálok, új-zélandiak tízmillióinak, teljesen nyilvánvalóan"

A britt állampolgárok akik külföldön élnek bizony szavazhatnak. Ez a példa nem sikerült túl jól... :D

És igen, te is a felmenőid alapján szavazhatsz, azért kaptál magyar állampolgárságot, mert a szüleid magyar állampolgárok voltak. Ezért szavazhatsz.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.11.04. 07:56:18

@$pi$: ..ásít.. mint mindig, hülye vagy.

1989. évi XXXIV. törvény

lac1 2017.11.04. 08:01:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Dehogynem ertem. 49 eve itt elek. A szamra es barki a sajat szajara azt vesz akit akar es amilyen formaban akar, amig nem hazudik. En ezt igy gondolom. Az persze problemas, ha valakinek a barmilyen temarol a pirezek vagy a mexikoiak jutnak az eszebe, ja, a zsidokat ki ne hagyjam, de ennyi amit hozzatennek pluszban.
Ha egyszer az illeto azt tapasztalja, hogy a kettos allampolgar zsido csak a valasztasok alkalmaval jelenik meg meg a lakasan, akkor nacizas nelkul mondhassa el ezt, p,ane, amikor egy tolvaj komcsi bolsevik el szeretne venni a tobbi, akar kenyszerbol mashol elo magyartol a szavazati jogat.

$pi$ 2017.11.04. 08:02:47

Amúgy a képlet roppant egyszerű: a régebben állampolgárok egy része irigykedve nézi, hogy akik nemrég kaptak állampolgársogot, azoknak ugyanazok a jogok járnak, mint nekik. Nyilván úgy gondolták, hogy kapnak ugyan majd állampolgárságot, de az majd csak valamiféle kamu állampolgárság lesz, falból, nyilván nem igazi, mint amilyen az övék. Ha már muszály állampolgárságot adni nekik legalább ne igazit, legalább szabotáljuk el és szúrjuk ki a szemüket valami kamuval.

A vicc az, hogy általában ugyanezek az emberek azok, akik bármelyik afrikai muszlimnak azonnal megadnának mindent csak valahogy a magyarokat szeretnék kizárni a szavazásból. Mint ahogyan az adót sose fizetőnak vagy a hajléktalan élősködőknek is szívesen adnak szavazati jogot.

Ha az izraeli magyar kettős állampolgároktól akarná elvenni valaki a szavazati jogot már akasztgatni akarnának, de a magyarok más, azoknak ne járjon. Mert azok még másra találnának szavazni.

Frick László Intézet 2017.11.04. 08:03:10

A FIDESZ "csalási rendszere" kiélezett helyzetben, a Werber-féle Kiegyenlítettségi Trükk esetén lehetne bejövös.

Ha a "határontúli szavazatok" kategóriáját nézzük, el kéne dönteni, hogy most akkor a Kitántorgóóóó!!!-k, akik "Szomorúan álltam: Ők sem jönnek vissza soha már!"-ok, a tzávozásukkal szavaztak az Orbándiktatúra ellen, de mint határontúli jószavazók,persze elmehetnek szavazni és naná, hogy a diktatúra ellen :D

vagy a pártízezer "büdösromán" szavazótól kéne rettegni?

A demokrácia faékszerűen egyszerű:
Tegnap olvastam egy ehhez a bloghoz hasonló agitációs-propaganda blogban, hogy az emberek 70%-a akar Orbánt váltani.

Hát, akkor rémületesen egyszerű a megoldás:

1.Orbánváltó egységes koalítcióba a legnagyob olyan párt mögé, amelyiknek a legtöbb húsvér szavazója van. [És amelyikről már 2014-ben bebizonyosodott, hogy nem lehet le-aggykirálykatonázni róluk szavazóbázist]
2. Leváltani Orbánt.
3.Osztozkodni a hatalmon.

Ezzel szemben az idén is a 3. ponttal kezdte az "ellenzék".

A cikk szövegében a súlyos tévedés ott van, hogy valamit feltételez Gyurcsányról [ "a DK-ról"] Gyurcsánynak nem valami a célja

hanem bármi, ami fokozza az anarchiát. Még csak nem is magyar "belpiacos" cél ez, hiszen a főcél Európa anarchiába fullasztása, ennek javára dolgozik a DK, a Momentum, más tamagocsi és bojóccpártok.

Olyan vadászat ez az orbánváltás, ahol föl se kelnek a vadászok a hereveregető kerevetről, de máris a medvebőrön való hentergés előjogain vitáznak. Még erdőt se láttak, nemhogy puskát, de máris a büdös medve a hibás, hogy nem akar megdögölni és nem bújik ki a bundájából:D

ÍYrhatja azt a Választási Törvényt Gulyás Márton egyedül:

Az az állítólag létező Sötét Orbángyűlölő Tömeg ["70%"] elmegy szavazni és ikszel: le lesz váltva Orbán.

Csalkással, ahogy az osztrák és más fejlettisztáni példák is bizonyítják, pár százalékot lehet javítani.

Tessék szépen a Sötét Tömeget ne undorító módon viselkedni és tessék már a Sötét Tömegnek 1 koncentrált Iksz Rubrikát biztosítani az orbánváltáshoz.

Tán Orbán a hibás, hogy ellene nem 1 rubrika van? :D

$pi$ 2017.11.04. 08:07:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "1989. évi XXXIV. törvény "

Igen, ezt kellene elolvasnod. :D

rasztaszív 2017.11.04. 08:15:37

@Frick László Intézet: "Tán Orbán a hibás, hogy ellene nem 1 rubrika van? :D "

mindent megtesz,hogy ne úgy legyen.elég feltűnően...

2017.11.04. 08:15:43

@FCUK10: rosszul tudod. Aki Londonban dolgozik, még magyar állampolgár. Sőt, rendelkezhet magyar âllandó lakcímmel is...
De a magyar gdp mintegy 3%-át utalják haza, mondotta Matolcsy...
mennyi is a gdp növekedés?
Na, erre vered magad. Borulj le nyugat felé, és adj hálát nekik, hogy fenntartjâk a fidesz Magyarországát!

$pi$ 2017.11.04. 08:20:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: "De a magyar gdp mintegy 3%-át utalják haza, mondotta Matolcsy... mennyi is a gdp növekedés?"

Minden évben GDP 3%-al többet utalnak? Nem? Mindig ugyanannyit utalnak? Akkor?

Janossz 2017.11.04. 08:21:49

@Frick László Intézet: "Tán Orbán a hibás, hogy ellene nem 1 rubrika van? :D "
Ahogy mondod, szó szerint Orbán a hibás. A kétharmaddal csúnyán visszaélve alkotott magának választási törvényt a saját előnyére, lévén egy pártmassza (most nem sorolom fel, hány beolvasztott gyülekezetből) vezetője.
Az egy fordulós renddel csak egy másik massza győzheti le, tudja jól, ezért mindent megtesz az ellenzék megosztására.

1ghost 2017.11.04. 08:32:33

@Frick László Intézet:

Te figyelj, ezt a sok baromságot nem magad találtad ki az holtbiztos. Egyenesen orbán seggéből szippantottad ide.

lac1 2017.11.04. 08:38:47

@Janossz:

"Tetszettek volna forradalmat csinálni" - mondta egyik, általam amúgy nem túl nagyra becsült államférfink.

$pi$ 2017.11.04. 08:41:26

@Janossz: "A kétharmaddal csúnyán visszaélve alkotott magának választási törvényt a saját előnyére,"

Ja, megtiltotta az ellenzéknek, hogy összefogjanak. Ördögi terv!

lac1 2017.11.04. 08:42:50

@$pi$:

Így is lehet értelmezni, de szerintem jobb lenne, ha ha már személyek választási lehetőségéről beszélünk, hogy a külföldről hazautalt pénzeket bontsuk le per kopf, és hasonlítsuk össze pár magát magyarnak valló, de max. csak magyar állampolgársággal rendelkező személy hasonló adatával.
Adhatnánk annak megfelelően is szavazati jogot, ugye?

rasztaszív 2017.11.04. 08:43:22

@$pi$: nem megtiltotta,rákényszerítette.nem is olyan vicces...

lac1 2017.11.04. 08:45:50

@rasztaszív:

Ezt ugye te sem hiszed el...

Fazakas László 2017.11.04. 08:52:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ez nem a zsidózásról szól, hanem a tényekről. Hát nem érdekes, hogy az itt élő- lakó kínaiak meg nem szavazhatnak!

$pi$ 2017.11.04. 08:53:16

@lac1: "Adhatnánk annak megfelelően is szavazati jogot, ugye? "

A külföldön élő magyar állampolgároknak van szavazati joga. Aki nem magyar állampolgár, annak nincs. Mi a baj ezzel?

@rasztaszív: "nem megtiltotta,rákényszerítette.nem is olyan vicces... "

A törvény rákényszeríti az ellenzéket, hogy ne fogjanak össze? Akkor a legutóbbi választásokon mi volt az a nagy tömörülés, amit az mszp vitt be a hátán a parlamentbe?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2017.11.04. 08:56:44

@morph on deer: "Ezzel meg csak az, hogy nem igaz.
Gyurcsány soha nem mondott mást, már tízegynéhány éve! "

Nem tudom, Gyurcsánynak mi a személyes véleménye ebben az ügyben. Simán el tudom képzelni, hogy igen közel áll ahhoz, amiért most aláírást gyűjtenek! De! 2004-ben sem azért kampányolt a kettős állampolgárság ellen és most sem azért kampányol, mert ez a személyes véleménye, hanem jól felfogott taktikai (értsd: szavazatmaximalizáló) okokból.

rasztaszív 2017.11.04. 08:58:24

@$pi$: "megtiltotta az ellenzéknek, hogy összefogjanak"

először ugye válasz értelmezése.
alany,állítmány stb. meghatározása.
aztán ez alapján.
hajrá

lac1 2017.11.04. 09:09:27

@rasztaszív:

Amíg nincs rá tényszerű bizonyíték, addig az. Utána én azt is elhiszem, hogy a Föld lapos, csak lássam.

1ghost 2017.11.04. 09:12:39

@rasztaszív: Ilyet kérni orbán ocsmány trolljától? Ne légy naív.
Az a szarházi orbánista eb a csillagokat is lehazudja az égből, ha a velejéig tolvaj, korrupt, köpönyegforgató gazdája érdeke úgy kívánja.

lac1 2017.11.04. 09:12:54

@$pi$:

Félreértés van, nekem ezzel semmi bajom nincs.
A határok miatt más országban élő magyarok úgy is x-re szavaznak nagy többséggel, az Orbánra fogott megélhetési faszkalapok meg Londonból meg oda.
A kettő részben úgy is kompenzálja egymást.
Ja, hogy a x-re szavazókban jobban buzog a szavazási kedv, mint a másik halmazban? Hát erről aztán tényleg nem tehet senki saját magukon kívül.

rasztaszív 2017.11.04. 09:14:26

@lac1: bizonyítsd be nekem,hogy a fű zöld.ez kb ugyanaz a szint...:)
ott van az orrod előtt.

lac1 2017.11.04. 09:26:49

@rasztaszív:
A szín az egy elvont dolog, de természetesen van rá válaszom, az, hogy:
a fű színe az, amit a Földön (különböző nyelveken de akkor is) mindenhol a zöld színnel jelölnek.
Ez persze nem jó érv, hogy a gonosz zorbán a saját kezével és fondorlatos módon verte szét az ellenzéket.
Azt írhatnád, hogy megvette őket, hogy belülről bomlasszanak, ezt akár el is hinném, de ha van ilyen mocskos tolvaj filoszemita-kozmopolita-bolsi ember, akkor...?

És erről tudod mi jutott az eszembe? És tényleg lehet, hogy megnáczultam:
amikor az egyik ""hitközség" új elnököt akart választani pár éve, és három "ember" jött számításba, egy pederaszta buzi, egy levitézlett volt komcsi munkásőr és egy banki tolvaj sikkasztó.
Ha most ilyen a felhozatal Magyarországon, akkor talán magunkban kéne keresni az okokat, nem pedig egy emberre kenni mindent.

rasztaszív 2017.11.04. 09:33:18

@lac1: igazad van, az összefogási kényszer abszolút tárgyszerű alapú,a törvény szövegében rejlik.aztán kinek mi jut eszébe róla.

lac1 2017.11.04. 09:40:26

@rasztaszív:

Szerintem nem feltétlen. Elvi síkon is összefoghatok bárkivel, aki arról ugyanúgy gondolkodik.
Ez szerintem semelyik törvényben nincs szabályozva, más csak azért sem, mert nem kötelező minden "összefogást" törvény előtt szentesítenem. Nyilván, ha pályázati pénzt akarok lopni, ha a parlamentbe szeretnék bekerülni akkor igen, de ha összefogok a lakótömb (nem ott lakom) többi lakójával a környezetünk fokozottabb rendben tartására, akkor ez nem feltétel.

rasztaszív 2017.11.04. 09:49:18

@lac1: most pont arról beszélünk,ami törvényben van szabályozva.aki ebben nem látja az összefogási kényszert,az lehet érdekes színfolt egy vitában,de nem több.bocs...

2017.11.04. 09:51:38

@$pi$: akkor nincs növekedés. Könnyű belátni. A 100 103 %-a 103. A következő évben a 103 -nak vesszük a 103%-át , tehát a 3% az hozzá adódik. Matolcsyval ne vitázz.

lac1 2017.11.04. 09:58:07

@rasztaszív:

Oké, de én meg azt gondolom és írom, és teszem ezt így azért, mert tudom magamról, hogy sem mindenható- sem mindentudó nem vagyok, hogy a törvényben le lenne fektetve az, amivel vádolják a kormányt.
De ha a mellébeszélésemet kerülendő konkretizálnád azt, amit a törvényben kifogásolsz, akkor beszélhetünk pont és csak arról.

Egyet azért tudomásul kell venni, minden hatalom térben és időben korlátlanul egyik ALAPVETŐ célja az, hogy a hatalmat megszerezze és azt megtartsa. Ennek természetesen azért gátat kell szabni, főleg az eszközök tekintetében, de elvi síkon senkinek nem lehet és nem is szabad megtiltani azt, hogy erre törekedjen a játékszabályokon belül. Aztán hogy ez a határ hol van, erre látunk példákat Észak-Koreában és mondjuk Svédországban is. Egyik sem jó, a koreait tudjuk, vagy tudatják velünk, mert tuti rálátásunk nincs, ezt azért valljuk be, a svéd meg... most majd azok is megszopják a sok buziforma migrált miatt. Hozzáteszem, nagyon helyesen.

lac1 2017.11.04. 09:59:08

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Mi a bázisév? Mert így lesz pontos a számítás. Matolcsy ezt mondta-e?

2017.11.04. 10:02:17

@lac1: milyen bázisév? Az adott év gdp-jének 3%-a.

1ghost 2017.11.04. 10:07:15

@lac1: "A határok miatt más országban élő magyarok úgy is x-re szavaznak nagy többséggel, az Orbánra fogott megélhetési faszkalapok meg Londonból meg oda."

Pont az ocsmányságot hagytad le! Egyenlő feltételekkel szavazhatnak? Nem! Az egyik (a külhoniak) levélben is, a másik csak is kizárólag a konzulátuson. Vagyis nem mindegy, hogy Brightonban erdélyiként mosogatsz, vagy budapestiként. Ez utóbbi esetben szavazni sokkal nehezebb.

És ez a lényeg. Pont ami kimaradt. És most mehetsz tolvaj gazdád seggébe, hogy orbán trolljaként egy szempillantás alatt buktál le.

2017.11.04. 10:07:20

@lac1: nem bizonyítottad be, hogy a fű színe zöld...azt mondtad, elvont fogalom. Tehát nem egzakt. Ezzel kimondtad, a választási rendszer sem egzakt. Öngól.

2017.11.04. 10:09:34

@lac1: 2014-ben 3%, 2015-ban 3.3%, 2016-ban 3%. Az aktuális gdp százalékában.

2017.11.04. 10:13:18

@lac1: amùgy nehogy nekem kelljen védeni Matolcsyt!
Biztos hazudott. Orbán is.

rasztaszív 2017.11.04. 10:14:35

@lac1: a törvényt magát sokkal átfogóbban kifogásolom,mint amennyit orbán torzított rajta a maga javára.azokat a pontokat pedig te is ismered,csak értetlenkedsz.hiszen ha belátod,hogy tudsz róla,már nem hitkérdés az egész,ahogy beállítani próbáltad,hanem józan megítélés kérdése.

a hatalom a népé.alkotmányban rögzítve.ha attól eltérő hatalom a megszerzésére,megtartására tör,az bűncselekmény.

lac1 2017.11.04. 10:15:00

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem lennél jó politikus.
Igaz, elfelejtettem kirakni a szmájlit a gondolat végére, a neten meg nem megy át az irónia ezek szerint a megfelelő mértékben.

lac1 2017.11.04. 10:20:28

@1ghos@

Nem jó az érvelésed.
Az egyik ideiglenesen él/dolgozik/tartózkodik külföldön (Magyarországhoz képest), míg a másik nem. Tudom, ebben is vannak még további eltérések, de személyre szabott törvény sehol a világban nincs.

1ghost 2017.11.04. 10:25:49

@lac1:

Már majdnem olyan folyékonyan hazudsz, mint a gazdád orbán. Ugyanis:

1. Mind a kettő ideiglenesen tartózkodik külföldön.

2. Személyre szabott törvény van nálunk. Vagyis különböző feltételek mellett szavaznak, mi több, a magyar polgár egyedülálló módon diszpreferált a külhonival szemben. Ez az orbáni illiberális demokrácia, amit a hozzád hasonló hitvány emberek az országra szabadítottak.

lac1 2017.11.04. 10:31:47

@rasztaszív:

Az, hogy tudok dolgokRÓL (többes szám) és hogy tudom, melyikről beszéljünk a többől, azt nem.

Az alkotmányban egy csomó más is le van írva, sőt, az egyetemes felfogáshoz képest az emberi létről szerintem még szűkítve is van, legalábbis az én világképem szerint.

(Egy kis kerülő, a már untig ismert tiráda: a bolsiknak nem kellett volna 23 millió románozással magára haragítania a kívül rekedt magyarokat, és akkor talán nem lenne a pofára esést okként antidemokratikussággal vádolni zorbánt. Az meg hogy a sok bőőőcsész ezrek nem találnak más munkát csak a vitában engem megszólító szerint brightoni mosogatáson kívül más egyebet, arról rajtuk kívül senki nem tehet. Tudom, az orvosok is meg a mérnökök is, de abban - és be kell vallanom, hogy most nincs, és annyira nem is keresnék kimutatásokat - biztos vagyok, hogy a kitántorgók nagy többsége nem a tanult szakmájában dolgozik, éééééééééééés abban már tutira vagyok, hogy kevésbé kvalifikált munkakörben teszi ezt. Brightonban. vagyis lehetett volna talán jobban felkészülni az életre, és tudom, ezzel a véleményemmel istentelenül nagy átkot kapok a fejemre tőletek. De hát a kint lévő, általam ismert emberek elbeszélései alapján nekem ez körvonalazódik.)

lac1 2017.11.04. 10:34:37

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Igen, csak közel sem olyan arányban mint itthon. És ezt én sem szeretném eltagadni. Lévén Jobbik szavazó, nekem nem a szívem csücske a Fidesz, de egyelőre a kisebbik rossznak gondolom, mint lehetséges kormánypárt.

rasztaszív 2017.11.04. 10:44:48

@lac1: magyarán nem hitkérdés,és te is tudod.

én nem fogom tudomásul venni,hogy legyen olyan hatalom,aminek az alapvető célja csak az,hogy a hatalmat megszerezze és azt megtartsa.a hatalom a népé,aki az elbitorlására törekszik,az bűnöző.

lac1 2017.11.04. 10:48:15

@1ghost:

Az almát a körtével hasonlítod össze.
Az előbb leírtam.
Egy csomó magyarországi magyarnak, akik külföldön tartózkodnak, NINCS külföldi lakcíme, magyarán papíron még Magyarországon vannak.
És. Akik itt éltek papírforma szerint, azok szavazhattak listára ÉS egyéniben is, míg a határon túliak meg nem.
Szóval ezen gondolkodj el, és inkább te is valami hasznosabbal töltsd az idődet és ne a nagyok dolgába avatkozz be.

Janossz 2017.11.04. 10:51:38

@rasztaszív: @1ghost: @Könnyen elkaptuk, uram!:
Titeket szórakoztat ez a mechanikus hasbeszélő, hogy túráztatjátok?
Akármi legyek, ha nem Lenin kapott új karosszériát.

lac1 2017.11.04. 10:53:04

@rasztaszív:

A bűnöző részt nem is kell, de ilyen meg nincs is.
Ha tagadod a hatalom (és a vele járó előnyök) megszerzésére irányuló törekvést, akkor egyszerűen tagadod az ember létét. Ez egy természetes folyamat, gyerekkorodban gondolom te akartál a bicikliversenyben győzni, te akartad a legnagymellűbb ribancot megkúrni, és a te autód legyen a legfényesebb. Ez nem tagadod? Akkor ne tagadd a hatalom megszerzésére irányuló törekvést sem, mert ez egy és ugyanaz. Csak akinek mondjuk nem jut belőle, az ideges lesz és frusztrált.
Neked (és senkinek) sem az lenne a feladata, hogy az emberi génekben kitörölhetetlenül rejtőzőt kitörölje, hanem az, hogy küzdjél az ellen, hogy ez a törekvés ne lépjen át egy határt akármelyik vetületében.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 10:55:04

@1ghost:

Mítosz.

Van címed = 2 szavazat, csak személyesen.
Nincs címed = 1 szavazat, levélben.

S bárki át tud menni az egyik kategóriából a másikba.

1ghost 2017.11.04. 10:57:37

@lac1:

Hazudsz. A Londonban dolgozó budapesti és erdélyi magyar nem ugyanúgy szavazhat. Ez előbb csak a konzulátuson - olykor száz kilométereket utazva -, a másik pedig egyszerűen csak levélben, kényelmesen, utazás nélkül.

Ez tény. És az is tény, hogy orbán ócska bérhazudozó trollja vagy.

lac1 2017.11.04. 10:58:58

@Janossz:

Ez az új karosszériás lenin nem másokban keresi a hibát a szánalmas életére, hanem 7/7-ben dolgozik, képzi magát, és három gyerekkel (meg igaz, némi-*néha apró nagyszülői segítséggel) tartalékkal várja a másnapot.
Igaz ez a lenin a vita közben folyamatosan rajzol egy tervet amíg a sok nyomi ekézi orbánt vagy a plázákban/kocsmákban kezdi a hétvégét amit szerinte a közfoglalkoztatás kimerítő munkája után megérdemel, de ezzel ne is törődjünk. A bigott vallásos az ördögöt hibáztatja a sanyarú sorsáért, a buzi ateista meg a mindenkori kormányt. A kurvák meg a rájuk mondott modern boszorkánytól származó átkot. (ez az utolsó történetesen színigaz, egy volt kolléganőm ezzel kínoz, hogy ezért szar az élete.)

De azért köszönöm a kitüntetett figyelmet.

rasztaszív 2017.11.04. 11:01:29

@lac1: pedig te sugalltad,hogy vannak hatalmak,amik így működnek - sőt,szerinted ezt tudomásul kellene venni...
nem tagadom a törekvést.és küzdök is,hogy te csak ne nagyon tologasd azt a határt...

lac1 2017.11.04. 11:09:23

@rasztaszív:

Vannak, de nem itt.
Azt nem állítom, hogy a kormány vajazza az ellenzék útját, de kettőnk között szólva: kellene neki?
A határt amúgy én szűkíteném ha tehetném, hidd el. Én pl. pártokat be sem engednék a parlamentbe, mindenkit egyéni megmérettetés útján juttatnék be.
És a fizetésük sem sem lenne több, mint mondjuk a SÚLYOZOTT átlagjövedelem 1,5-2 x.
És alapul venném az igazi- és a véleményem szerinti valaha volt EGYETLEN demokráciát, a görögöt, ahol amelyik állampolgár egy "honvédő" katona felszerelését és kiképzését nem tudta vagy akarta finanszírozni, annak nem volt szavazati joga.
Mert hogy manapság 10 büdös cigány leszavazhat 9 egyetemi professzort, azért ezt ne nevezzük demokráciának, ezáltal erre a valamire ne is hivatkozzunk, hogy a demokrácia szabályai szerint.
Mert ez nem az.

rasztaszív 2017.11.04. 11:13:25

@lac1: ja,hogy nem itt - hogy erre nem gondoltam...:)))

Janossz 2017.11.04. 11:13:41

@lac1: "7/7-ben dolgozik, képzi magát,"
Igazi jómunkásember. És még trollkodni is van ideje. A tettetett értetlenséged, az időnként túláradó szófosásod erre vall.
Ha valaki leírja, hogy a BRIGHTONBAN mosogató két magyar közül az egyik más esélyekkel szavazhat, mint a másik, aki történetesem erdélyi, akkor te még három kommenttel később is vitatod. Érted te, csak nem akarod.

lac1 2017.11.04. 11:17:52

@rasztaszív:

Pedig vannak rosszabbak máshol, sokkal rossazabbak.
Persze ez feltétlen nem mindig jó kifogás, de most ezt mondom.

$pi$ 2017.11.04. 11:18:20

@1ghost: "A Londonban dolgozó budapesti és erdélyi magyar nem ugyanúgy szavazhat. Ez előbb csak a konzulátuson - olykor száz kilométereket utazva -, a másik pedig egyszerűen csak levélben, kényelmesen, utazás nélkül."

Megint hazudsz! Ezerszer el lett mondva: ha a "budapesti" betartja a törvényeket és kijelentkezik budapestről, akkor szavazhat levélben is.

lac1 2017.11.04. 11:21:23

@Janossz:

Értem, persze, hogy értem, hogy vannak különbözőségek. De a körülmények is azok, mint ahogy írtam is. Ha nem akarod megérteni, hogy nem lehet mindenkit egy kalap alá venni, vagy nem lenne tisztességes, és csak szajkózod a mantrádat, hogy a zorbán a hibás a zorbán a hibás, miközben a devizahiteles kuckódban keresed a másikban a hibát, nem tudok segíteni.

1ghost 2017.11.04. 11:26:49

@$pi$:
Hehehe, tetves, ezernickű orbántroll! Illiberális barom. Mi a retkes, fideszes gazdád faszaért kéne kijelentkeznie Budapestről, amikor a családja, felesége, gyermekei ott laknak?
Húzhatsz vissza orbán seggébe te szarházi troll.

lac1 2017.11.04. 11:33:53

@1ghost:

Mert ott él életvitelszerűen mondjuk?

Janossz 2017.11.04. 11:38:57

@$pi$: Még egy nagy tudású...
"Ezerszer el lett mondva: ha a "budapesti" betartja a törvényeket és kijelentkezik budapestről, akkor szavazhat levélben is. "
Ezerszer el lett hazudva, hogy ilyen törvény létezik. Bizonyítva, sajna egyszer sem.
Ugyan hol írja elő bármilyen törvény, ha valaki megélhetési kényszerből pár hónapra-évre külföldre megy dolgozni, annak ki kell jelentkeznie a SAJÁT otthoni lakásából-házából??
Ennyire nem lehettek hülyék, csak teszitek magatok annak.

Janossz 2017.11.04. 11:40:45

@lac1: " és csak szajkózod a mantrádat,"
Talán lapozz vissza úgy ötven hsz.-t, és megtudod ki is mátyásmadár...

Janossz 2017.11.04. 11:49:00

@lac1: Tudod, az általad linkelt szövegben egy szó nincs a lakcím kijelentkezésről. Mindössze adó-járulék a téma.
De, ha te ilyesmit véltél volna felfedezni benne, ugyan idézd már ide, légy oly kedves!

1ghost 2017.11.04. 11:54:09

@lac1: Ez esetben a külhoni is. Tehát mindenképp belefulladsz a gazdád mocskába.

lac1 2017.11.04. 11:58:11

@Janossz:

Nincs, általában arról van szó, hogy a külföldön munkát vállaló ember a hatósággal, kormánnyal, intézményrendszerrel, hivatalnokokkal, hivatallal, önkormányzattal, és általában a megfelelő szervekkel közölje, hogy ő ezután nem itt él, dolgozik, adózik, betegszik, közleked, és általában él.
Beleköthetsz szavakba, pontokba, átvitt értelembe, de nem ez a lényeg, Ha elmész, mehetsz, csak jelentsd be.
Ha az állandóról elköltözöl vissza anyukádhoz, még azt is be kéne jelenteni, mint ideiglenes, hát még ha külhonba teszed ugyanezt.
bele lehet kötni, hogy izé, meg nem is, meg csak pár időre meg hetente hazajössz, de hát... vannak játékszabályok meg előírások.
Ennyi.

(Segítségül: ha bejelented, hogy máshol fogsz dolgozni és adózni és élni, szerinted nem egyértelmű, hogy akkor a lakcímet is módosítani kell? Tudom, hogy amíg valaki nem linkeli ide, hogy a ha a Janossz elmegy egy percnél tovább, akkor a jelenlegi lakcíméről elmegy élni Birminghambe, akkor a xxx szűmú nyomtatvány yyy sorába be kell írni azt, hogy zzz, de ilyen nem lesz, ez egyfajta lehetőség, hogy látszólagosan úriember módjára kikanyarodj az értelmes vita elől, ahol esetleg vakvágányra szaladtál.)

lac1 2017.11.04. 11:59:16

@1ghost:

A magyar törvények a magyar államhatáron belülre vonatkoznak 99,99999999999999%-ban. Ebben ugye vita nélkül megegyezhetünk?

erkölcsi hulla 2017.11.04. 12:06:01

Elvenni könnyebb mint adni, nem kerül semmibe. Hányingerem van az összes politikustől.

1ghost 2017.11.04. 12:11:03

@erkölcsi hulla: Hát még ha ezt meg nézed! Ilyen vityillót vett a saját lábon álló orbán ráhelka 28 évesen! Az egészségügy, az oktatás, a rokkantak dobták össze neki, és az apucin keresztül baszta zsebre.

Fasza, mi? Az átlagmagyar meg számolgassa hó végén a sárga csekkeket, hogy rohadna meg az egész fidesz.

www.thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=4472

n3spr3ss0 2017.11.04. 12:14:48

Lehet itt magyarázni a lehetetlent, de vásárolt állampolgársággal ne szavazzon senki, ne avatkozzon bele az ország ügyeibe, minden következmény nélkül.Igenis vásárolt állampolgárság, mert megvették őket kilóra.Hitvány népség, nem hiába bozgorozzák őket a románok, meg utálja őket az itteniek döntő része.

lac1 2017.11.04. 12:16:00

@1ghost:

Mert a gyurcsányi egy lakótelepi albérletben nyomorog... Ja, hogy egy zsidótól elrekvirált villában? Jaj istenem! Vagyis jehva.
Nem mintha az általad megnevezett gazdagodása engem nem zavarna, de hát ne mérjünk már kettős mércével.

lac1 2017.11.04. 12:17:11

@lac1:

jahve helyesen, bocsi

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 12:17:34

@$pi$: @lac1:

Ez tévedés.

2015 óta megváltozott a szabály. Ti a korábbi szabályt mondjátok.

Korábban 90 nap feletti külföldi tartózkodást KÖTELEZŐ volt bejelenteni, továbbá vissza kellett adni a lakcímkártyát, pontosabban arra "külföld" bejegyzést kérni.

Mivel az emberek 99 %-a nem ismerte ezt a szabélyt, s aki ismerte, az se tartotta be, az egész értelmetlenné vált, így 2015 óta csak akkor KÖTELEZŐ ezt megtenni, ha az ember "végleg" elment, míg ha csak "ideiglenesen", akkor nem. S nincs időkorlát: azaz dönthet X úgy, hogy ő ideiglenesen elmegy 50 évre, Y meg úgy, hogy végleg, majd visszajön fél év múlva.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 12:20:06

@1ghost:

A relatív szegénység oka nem a Fidesz (és nem is ballibek), azaz ezt az ócsak szöveget senki se veszi be, csak a már úgyis ballib szavazók.

A valóságbna az oktatás és az egészségügy 1990 óta ugyanazon a szinten van, a szegénység meg szintén, apró csökkenések és emelkedések vannak azóta az életszínvonalban, Ráadásul - a ballibek pechjére - most pont egy enyhe emelkedő szakasz van.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 12:21:09

@n3spr3ss0:

Nem lehet vásárolni magyar állampolgárságot, szóvel nyitott kapukat döngetsz.

1ghost 2017.11.04. 12:22:37

@lac1: Mondtam én gyurcsányról valami jót? Védtem őt? Mentegettem, valamivel? Nem!

Hihetetlen egy szarházi ember vagy. Is tudod mi a gáz? Hogy még annyi idő sem telik el amíg az orbán gazdád mészáros strómanja megkeres egy millát, és te máris belefulladtál a saját fideszes mocskodba.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 12:22:48

@lac1:

Az más dolog, nincs köze a lakcímhez!

Simán bejelentheted, hogy külfüldön vagy IDEIGLENESEN, így az egészségbiztosítás szempontjából megszűnsz belföldi lenne, de a CÍMED maradhat, mivel te nem állandóra menté el. nem vándoroltál ki.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 12:27:12

@lac1:

Az én saját esetem az, hogy 1980 óta nem élek Mo-on életvitelszerűen, leszámítva az 1997-2007 közti időszakot.

S amióta nagykorú lettem - 1985 - mindig szavaztam.

2007-ben mentem el ismét az országból. Kezdetben megtartottam eladott lakásom címét lakcímként. Azaz volt belföldi címem. Majd az új tulaj kényszerkijelentett pár évvel később. Címem megszűnt. Elvileg leveles szavazó lettem, de sose szavaztam így. Aztán 2015-ban örököltem lakást Bp-en, s bejelntkeztem arra a címre, sose laktam ott életvitelszerűen. Most megint van 2 szavazatom.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.04. 12:28:27

@1ghost:

Mi a valóság? Az összes ballib és fideszes gazdag együttvéve is kishal, az igazi elnyomókhoz képest.

Soros vagyona kb. a 100-szorosa Mészárosénak például.

lac1 2017.11.04. 12:30:14

@1ghost:

Nem, nem mondtál, csak éppen a téged vélelmesen megnyomorító rokonjait próbálod ekézni, ráadásul úgy, hogy a személyén keresztül az egész rendszerre, kormányra próbálod ezt kiterjeszteni.

erkölcsi hulla 2017.11.04. 12:31:06

@1ghost: Egyik sem különb sajnos, ugyanezt csinálná akármelyik politikus, és ez a szomorú.

lac1 2017.11.04. 12:33:18

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Ebben igazat kell adjak, sajnos pont te világítasz rá, hogy ebben a fenemód liberális világban úgy mennek-jönnek az emberek mindenféle bejelentés és tájékoztatás nélkül, hogy még én sem tudnék olyant alkotni, hogy legalább nagy részükre igaz lenne.
Így aztán azt látom, a lovak közé dobták a gyeplőt, mindenki zabálja meg a sarát szarát, aki legalább egy cseppet sem tartja magát sem a normákhoz, sem az elvárhatókhoz.

lac1 2017.11.04. 12:35:09

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

Látod, erre alkoss te egy szavazati törvényt, de úgy, hogy a sok hülye ne tudjon belekötni, ha a voksolás nem az ő kedvére (pénztárcájára) végződik.

lac1 2017.11.04. 12:37:33

@erkölcsi hulla:

Így van, az előző bolsi rendszerből kinevelkedett és szocializálódott embersereg ez, akármilyen színű zászló mögé bújik.
És ez a szocializmus igazi vétke, nem az, hogy a dollárokat gurították Moszkvába, manapság meg tel-avívba.

Janossz 2017.11.04. 12:42:08

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Látod, még neked is lehet igazad.
Oktasd Őket, nekem nem hisznek. Amúgy vicces, hogy TÖRVÉNNYEL indítanak, aztán mindenféle NAV szabályocskákkal (ami persze tök másról szól) próbálják bizonygatni. Ezektől ennyi telik.

erkölcsi hulla 2017.11.04. 12:42:14

@lac1: Nem tudom, anno a jobbik is fiatalokból állt meg most a momentum is. Egyikre sem bíznék egy kalap szart sem, ellopnák.

Janossz 2017.11.04. 12:44:29

@lac1: Úriember módjára elköszönök. Isten áldjon, Troll Koma!

Solo_ 2017.11.04. 12:54:14

Akibe szemernyi igazságérzet is szorult, az belátja: nem jogos szavazati jogot adni olyan külföldön élőknek, akiknek semmi közük az itteni élethez és nem is kell viselniük szavazatuk következményeit. Ennyire egyszerű ez.

1ghost 2017.11.04. 12:56:26

@erkölcsi hulla: Hát ez a te véleményed. Valami olyasmi, minthogy bolti tolvaj, meg a sorozatgyilkos ugyanaz: mindkettő bűnös.

Gratulálok. A gondolkodás egyébként nehéz dolog, ezért is űzik olyan kevesen.

Ja, majd elfelejtettem: "Nem tudom, anno a jobbik is fiatalokból állt meg most a momentum is. Egyikre sem bíznék egy kalap szart sem, ellopnák. "

"Bocsánat Virág elvtárs, de ez itt már az ítélet." Úgyhogy rövidre is fogom: te meg elmehetsz a picsába.

erkölcsi hulla 2017.11.04. 12:59:13

@1ghost: Látom a lelkedbe gázoltam. Bocsesz.

1ghost 2017.11.04. 13:03:54

@erkölcsi hulla:

Nézd, nem szeretek előre ítélkezni, csak a tettek alapján. Nem csak a politikát, hanem az élet bármely területét tekintve.

Aki még nem kapott lehetőséget a kormányzásra, azt miért ítélnénk el előre? Ha kapnak lehetőséget és kiderül, hogy lopnak, akkor a dolog rendben van, és a mocskos kurva annyukat nekik is. De előre hozni a verdiktet? Korrekt ez?

$pi$ 2017.11.04. 13:57:18

@1ghost: "Mi a retkes, fideszes gazdád faszaért kéne kijelentkeznie Budapestről, amikor a családja, felesége, gyermekei ott laknak? "

Ja, értem. A felesége, a gyerekei ott laknak, de ő nem tud négy évben egyszer oda menni szavazni. Sőt, ahol lakik, ott sem tud megjelenni szavazni a konzulátuson. Csakis levélben tudna szavazni.

Ne elmégy te a p.csába!

BAZINGA2 2017.11.04. 13:57:54

Amikor Orbán megadta a magyar állampolgárságot a határon túliaknak, azt mondta, hogy a magyar állampolgárság nem jár szavazati joggal! Később kiderült, hogy csak azért adta meg, hogy a Fideszre szavazzanak! Tehát eredetileg az volt a célja. Igen, van ismerősöm aki kiment dolgozni, és a családja (feleség, gyerekek) itthon maradt és nem szavazhat, csak ha kilométereket utazik a nagykövetségre! Addig a soha nem itt született magyar és lakhellyel sem rendelkező nyugodtan szavazhat levélben! Ez szemétség. Ebben egyetértek Gyurcsány Ferenccel. Állampolgár lehet, de ne szavazzon!

Janossz 2017.11.04. 14:46:10

@$pi$:" Ezerszer el lett mondva: ha a "budapesti" betartja a törvényeket és kijelentkezik budapestről, akkor szavazhat levélben is. "

Hol a törvény, troll? Nincsen? Hazudtál? Ejnye.

$pi$ 2017.11.04. 15:17:25

@Janossz: "A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés)."

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200066.TV

lac1 2017.11.04. 15:23:54

@erkölcsi hulla:

Ebben egyetértek veled, annyiban különbséget teszek, hogy ha valaki azért alkalmatlan a kormányzásra, mert idegen érdekeket szolgál, vagy csak teljesen rutintalan. A végeredmény mind a két esetben katasztrofális lenne, ezért szavazok úgy a Jobbikra, hogy remélem a kormányzás nem csak és kizárólag az övék lenne.
Ha úgy lenne..

lac1 2017.11.04. 15:27:08

@Jericho.:

És mennyivel "jogosabb", hogy az élősködőknek, kettős állampolgároknak meg adunk?

Janossz 2017.11.04. 15:28:14

@$pi$: Aha. Olvasni meg nem tudsz. Ez már nem hatályos, vége. De amíg érvényben volt, addig is 30 napon túli tartózkodásra vonatkozott. Az meg egyrészt elég valószerű, hogy három havonként hazajön valaki, másrészt a schengeni rendszeren belül ellenőrizhetetlen, mert itt csak olyan szabad jövés-menés van mindig.
Olvass vissza Birca-nagymestert!

lac1 2017.11.04. 15:31:39

@1ghost:

Nem próbálnám ki cigányok és/vagy prolik kormányzását ha nem gond. Lehet, hogy most előítéletes vagyok, de inkább mondjuk tapasztalatnak.
Tudod, ez olyan, mint amikor megmented valakinek az életét és jutalmul azt mondja:
-van autókereskedésem, az egyik Toyota a másik meg Tavria, egyikből választhatsz egyet. Ugye te sem a Tavriát választanád, pedig még ha roppant csekély is, de van rá esély, hogy azzal jutnál messzebb?
Hát az a nem előítélet hanem a tapasztalat. Így vagyok a te felvetéseddel is, hogy mindenki alkalmas a kormányzásra, aki még nem bizonyította az ellenkezőjét.

lac1 2017.11.04. 15:36:57

@Janossz:

Miért nem hatályos, de ez most tényleg érdekel. A jogtár tetején ott van, hogy a mai napon érvényes változata.

4. § (1)11 A törvény hatálya alá tartoznak:
..
d)15 - e törvényben meghatározott esetekben - a külföldön élő magyar állampolgárok.

$pi$ 2017.11.04. 15:50:58

@Janossz: "Aha. Olvasni meg nem tudsz. Ez már nem hatályos, vége."

De, de az. Ott a tetején, ahogyan már más is mondta.

"Olvass vissza Birca-nagymestert!"

Mi, a Birca hatályos? :D

Azt mondtad, hogy hazudtam. Bebizonyítottam, hogy nem hazudtam, bocsánatot kérhetsz. Lehet, hogy tévedek, lehet, hogy rosszul értelmezen a jogszabályt, de nem hazudtam.

$pi$ 2017.11.04. 15:54:47

@lac1: "ezért szavazok úgy a Jobbikra, hogy remélem a kormányzás nem csak és kizárólag az övék lenne."

Teljesen védhető álláspont. Jó lett volna, ha a Jobbik felnő a feladathoz és kormányképessé válik, de ez úgy néz ki nem nagyon történik meg. Viszont szükség van rájuk és bizonyos dolgokat (pl. helyi önkormányzatok) elég jól csinálnak.

A cucikra is szükség van, máskülönben az ilyen ghost1 féléket megütné a gutman. Csak kormányra nem szabad, hogy jussanak, mert megint elk.rják.

lac1 2017.11.04. 15:57:48

Párral feljebb le van írva, az a baj, hogy a nyomoroncok kiestek a kondérból, és most minden előtérbe kerül, amivel a regnálót ekézni lehet. Ha köpne egyet a kormányfő a földre, még azért is leváltanák, ha tudnák.

Ezért virtuálisan minden szart felemlegetve tartják magasba a virtuális "No pasaran" táblát.
Én pedig büszkén írom és mondom a lelki nyomoronc és élhetetlen panelproli ivadékoknak, hogy: Hemos pasado!
Lehet üldögélni a toronyház bejárata előtti padon és az Internacionálét énekelni, de nincs már annak aktualitása.

lac1 2017.11.04. 16:03:11

@$pi$:

Köszönöm, meggyőződésem, hogy a sarkalatos, de amúgy igaz álláspontját jobban elfogadná az Istenadta, ha feltudnának mutatni legalább egy fél kormányra való hiteles és okos embert. Amíg ez nem lesz meg, hiába szól szóról-szóra elfogadhatóan igazat bármelyikük, ha csak egy puszta vagy kistelepülés újdonsült polgármestere, ennek megfelelő gyakorlattal.
A Jobbiknak ez a rákfenéje.

1ghost 2017.11.04. 16:39:00

@lac1: @$pi$:

Hát itt meg mi a fasz történt?

Orbán ócska csicskájára már nem reagál senki? Hát hiába rohad itt egész délután a velejéig korrupt, tolvaj gazdája seggét nyalva? Tényleg ott tartunk, hogy ez a tetű saját magával kényszerül levelezni a nickjein, hogy meglegyen a norma?

Bástya elvtárs szellemét megidézve: Hát orbán bérhazudozója már nem ér szart sem?

:)))))))

MIÉRT NINCS.MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.11.04. 17:06:33

@1ghost: Hát a lac1 az közönséges fizett troll, a szokásos hazug paneleket nyomja órabérbe. A pi$i$ viszont elhivatott igazhitű fideszes, a trollkodással reméli segíteni a gazdája rendszere fennmaradását. (Persze ez is lehet egy álca.)

Az mindig megmosolyogtat, mikor arra hivatkoznak, hogy nincs alkalmasabb ember az ország kormányzására, mint a geci gazdájuk. Mikor az a legnagyobb hazaáruló, egy hajléktalan alkesz is jobb lenne a hazának.

Janossz 2017.11.04. 17:10:21

@1ghost: De, pont annyit ér. Én meg, bután azt hittem, játsszák ezek a hülyét... Hát nem.
Ezek HISZIK is amit mondanak. Végső fázis.
Itt bizonyítja egy évek óta kinn élő (mellesleg a zenekarukhoz tartozó) kommentelő, hogy hülyeséget beszélnek, de ők akkor is jobban tudják.
A schengeni rendszerben akkor mész, annyiszor, ahová akarsz. Ki az a betyár házmester, tömbbizalmi, vagy ki igazolná, hogy ki, mikor mennyi időt töltött házon kívül?
Ezek megragadtak valahol 85-ben, vagy inkább 69-ben, vágyik is a szívük vissza, imádták a pecséteket az útlevelükben, meg a vízumkérelmeket beadni. Illetve a lehetőségét, nem jártak Csajágaröcsögénél távolabb életükben sem

taga20 2017.11.04. 17:11:25

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: szerintem még orgovány bála is:)))

tényleg döbbenet, hogy vannak itt is olyan arcok, akik a legdurvább geciséget is megmagyarázzák!

$pi$ 2017.11.04. 17:15:41

@Janossz: "A schengeni rendszerben akkor mész, annyiszor, ahová akarsz. Ki az a betyár házmester, tömbbizalmi, vagy ki igazolná, hogy ki, mikor mennyi időt töltött házon kívül?"

Éveken keresztül dolgoztam külföldön. Kötelező volt bejelentkezni. Egy év után kötelező volt állandóra bejelentkezni. Nyugaton...

Ennyit megint arról, amit mondasz. Egy komolyan vehető mondatot nem vagy képes leírni.

taga20 2017.11.04. 17:19:08

@$pi$: szerintem te moszkvában dolgoztál, me ha nyugaton, akkor nem tolnád a fityeszmaffiát ennyire!

Janossz 2017.11.04. 17:32:22

@$pi$: Te Szöszi, téged is unlak már piszkosul.
Az állításod az volt, hogy törvény szerint aki kimegy egy időre dolgozni, ki kell jelentkeznie.
Most valami másról beszélsz. Megint sántít a dolog. Megszoktuk.
Hogy tudd: Németországba megérkezel hétfőn. Előre lerendezett bérleményed van, akár egy kockás lapra írt albérleti szerződés, de egy panzió is megteszi.
Másnap besétálsz a tanácsra, igen Rathausnak hívják. Kitöltesz egy Anmeldung (bejelentkezés) nyomtatványt.
Ez meglesz úgy 10-re.
Aztán közlöd, hogy te pediglen vállalkozni kívánnál itt. Esetleg többen egy GbR-ben (magyarul Gmk). 11-re kezedben a papír, amivel ebéd után, ha úri kedved tartja, dolgozhatsz.
Ha te valaha dolgoztál volna külföldön, megkímélnél minket az orbitális ostobaságaidtól a tárgyban.
A világért se válaszolj, Pajtikám, elég volt belőled is!

1ghost 2017.11.04. 17:41:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Polgártárs! Minden szavaddal egyetértek. Viszont lac1 és pi$i$ ugyanaz a tetves orbán troll. (Ezt pontosan be tudjuk lőni, majd egyszer elmondom, hogyan.)

Egyébként ez a szarházi volt régebben blogger géza is, aki segghülye létére akart okosat játszani, de akkorákat bukott, mígnem zéróra amortizálta magát.

$pi$ 2017.11.04. 17:43:27

@taga20: "szerintem te moszkvában dolgoztál"

Körülbelül ennyire vehető komolyan amiket mondasz, fogalmad sincs róla, hogy hol dolgoztam, de azért vadul hangoztatod, hogy "szerinted" hol.

@Janossz: "Másnap besétálsz a tanácsra, igen Rathausnak hívják. Kitöltesz egy Anmeldung (bejelentkezés) nyomtatványt."

Tehát elmondod ugyanazt, mint én, hogy bejelentkezési kötelezettséged van.

"Ha te valaha dolgoztál volna külföldön, megkímélnél minket az orbitális ostobaságaidtól a tárgyban."

És utána mocskolódsz.

"A világért se válaszolj, Pajtikám, elég volt belőled is! "

Akkor a francnak írkálsz hosszú tirádákat rólam? Ha neked jogod van írni rólam, akkor mi az már, hogy én meg halgassak? Milyen erkölcs már ez?

taga20 2017.11.04. 17:45:42

@1ghost: én má csak arra vagyok kíváncsi, hogy batyu ki volt, vagy az a gyurcsány bohócos avataros retardált belpesti!:)

$pi$ 2017.11.04. 17:48:41

@1ghost: "Polgártárs! Minden szavaddal egyetértek. Viszont lac1 és pi$i$ ugyanaz a tetves orbán troll. (Ezt pontosan be tudjuk lőni, majd egyszer elmondom, hogyan.)"

Képzelődsz! Nekem mindegy, mondogathatod, csak próbálok segíteni.

"Egyébként ez a szarházi volt régebben blogger géza is, aki segghülye létére akart okosat játszani, de akkorákat bukott, mígnem zéróra amortizálta magát. "

Ez sem igaz. Paranoiás vagy, rendszeresen mondogatod, hogy ez meg az ugyanaz a személy, azt hiszed, hogy csak pár emberrel beszélsz és ettől a kényszerképzetedtől nem lehet eltántorítani.

Erre elég hatásos gyógyszerek vannak ám és ezt a legnagyobb jószándékkal mondom. Nézz utána!

taga20 2017.11.04. 17:50:40

@$pi$: te bazdmeg olyanokat szarsz ide, hogy ez jut rólad eszembe.

szerinted egyébként, honnan a kurvaéletből tudnék én rólad bármit is?

én bazdmeg nem a fityeszmaffiás gazdád vagyok, aki ráuszíthatja bárkire a gyökér titkosszolgálatait, aki neki nem tetszik!

rohadj meg tiborcgyerekkel, a mészaroslölövel, a napestig sorolhatnámma együtt!

félelmetes amit művelsz te is!!!!

$pi$ 2017.11.04. 17:51:14

@1ghost: Amúgy nekünk elárulhatod: ugye te vagy az, aki naponta négy-öt mocskolódó emailt írsz az index szerkesztőségének? Már cikket is írtak róla... :)

lac1 2017.11.04. 18:42:53

Hála Istennek,

amikor olvtársak előjönnek a trollkodással és a személyeskedéssel, akkor vagyok benne bizonyos, hogy igaz, amit állítok.
A nick névvel viccelődés meg ugyanennek a megkoronázása.
Bár nem volt tisztem, pláne célom, de amikor annak idején a szadesz fórumját szétvéleményeztem pár hasonlóan gondolkodóval, és kapott a szombat is, ha-ha-ha, amikor a valamilyen webes fordítóval héberre fordítva

אני טיפש

megkapták a magukét és azóta ott sincs fórum, mint a szadeszon, akkor jöttem rá, hogy ti nem érdemeltek szánalmat.
De csak mert személyeskedtek ok nélkül.

taga20 2017.11.04. 18:51:06

@lac1: laci bakker, te ma nagyon odatetted magad. egy januári csúti bérlet má beizzott neked. az fiksz!

te annyira túl tolod fityeszdroid, hogy má magaddal dumálsz:)

u.i.: egyébként szórakoztató vagy, többek között érted is érdemes idejárni:)))))))))

lac1 2017.11.04. 19:00:04

@taga20:

Örülök, hogy tetszek. A témához esetleg valami konkrét, ha már a trollkodásról van szó?

taga20 2017.11.04. 19:07:08

@lac1: szerintem lehet itt a szót csűrni csavarni, de te is vágod, me látom nem vagy olyan, mint a szöszi.

a fityeszmaffia rátelepült a határon túli droidokra, onnan jön több százezer szavazat nekik, a feketelevest meg mi isszuk ki.

ennyi, nincs itt nagy talány, és ahogy látom eszt te is vágod.

1ghost 2017.11.04. 19:12:24

@taga20:

Ne bántsd má', ezt a szerencsétlen hülyét, mert még itt leheli ki nekünk a lelkét, oszt nem tudjuk megmutatni az utókornak, hogy milyen gerinctelen szaralakok nyalták egykoron az orbán seggét.

:)))))

taga20 2017.11.04. 19:20:26

@1ghost: te haver, ha mindenkit szarba se nézünk, akkor nem az lesz a végén, hogy mi is szarok leszünk?

szerintem lacival lehet vívni.
néha betol olyat, hogy a gyér hajam is égnek áll, de szerintem vannak jó pillanatai:))

1ghost 2017.11.04. 19:28:59

@taga20:

Hát te tudod! Ha szeretsz egy velejéig hazug, az emberi jellemnek a szikráját is nélkülöző orbántrollal diskurálni, miért ne. Szóval, ahogy jól esik.

De azért nem töröld fel vele teljesen a padlót! :)

taga20 2017.11.04. 19:36:49

@1ghost: így ötven felé is naiv vagyok:)

de nem mindenki menthetetlen.

lac1 2017.11.04. 19:45:08

@taga20:
Elmondtam már, van különbözőség ez tagadhatatlan. De ha nem jelented be, hogy ott élsz akkor sorbanállás és úgy a voks, ha itthon, akkor meg egyénire és listára, míg a székely meg csak listára.
Az, hogy a bolsi maszopos banda a 23 millió románozással jól felidegesítette azokat és már csak azért sem rájuk és a buzikra szavaznak, köszönhetik maguknak, ebben ugye megegyezhetünk.
De még ez mellett is elmennék, ha az itt a szájukat tépő faszkalapok 99 %-a nem itthon ülne a panelban, nem kell sorban állnia, két listára szavazhat, csak most nincs nekik sör-virsli a majálison, nincs szot-üdülő, nincs semmi ami a kocsi időszakhoz köthető, ezért a népszavából olvasott baromságokat, amit a sok filoszemita-kozmopolita megélhetési, magukat újságírónak gondoló Down-kóros hülye a zászlójára tűz, azt ismételgetik önálló gondolat híján. Nincs sör-virsli, de azt olvassa a pártlapban, hogy azért mert a zorbán felzabálta, ezért annak mennie/halnia kell, ezért a sok nyomi innentől kezdve zorbánozik. ha előjön a szavazati jog akkor az, ha a lányának a háza akkor az, ha az autójának a színe akkor az.
Erről van itt szó, de amikor olyant olvas, amire nem okosodott ki a pártlapban, akkor jön a személyeskedés és a nicknévvel szemtelenkedés.
ha ez a sok hülye értene a legcsekélyebb módon is valamihez, akkor nem itt baszná a rezet, hanem valahol dolgozna és a 3,60-as kóóólbászon kívül zabálna mást is, elégedettebb lenne és olvasna mást is, pl. a Hogyan beszéljünk tisztelettudóan társaságban c. kiadványt.

Azt hiszem most megvilágítottam a probléma velejét. Van még ilyen hülye mint ezek, vagyis egy kicsit okosabbak, azok kint mosogatnak Birminghamben, és a boiler-testű angol ribancokra költik a fontjaikat, nem itt idegesítik a többieket.

lac1 2017.11.04. 19:46:57

@taga20:

Hát ezt igazán köszönöm. A mutter megdicsér gyakran, de az ugye nem ér, ám ha ellenérdekű fél, akkor az már valami.
Én is megdicsérlek, hogy benned annyival több van a többitől, hogy ezt megtetted.

lac1 2017.11.04. 19:47:50

@lac1:

kocsi időszak = komcsi időszak

taga20 2017.11.04. 19:54:16

@lac1: haver, te tényleg menthetetlen vagy!:)

szét tudnám szedni aszt a sok baromságot, amit ide hánytál, de görcsöt kapna az ujjam.

csak egy villanat a logikádból.

"Nincs sör-virsli, de azt olvassa a pártlapban, hogy azért mert a zorbán felzabálta, ezért annak mennie/halnia kell,"

aki az gecimaffiát és családját bevédi, az nem jobbikos laci!

taga20 2017.11.04. 19:56:51

@lac1: haver, ha nekem írsz nem kell javítani.
kurvára ki tudom pótolni.
nem vagyok grammatikanáci, nem innen fogok támadni.

:)

lac1 2017.11.04. 20:00:53

@taga20:

kedves,

ha a maszopos azt mondja, hogy 2+2=4 és az ég kék, én igazat fogok adni neki, akárhogyan is utálom a fajtáját. Sőt, ha cigány mondja ezt, annak is helyeselek.
Ebben különbözünk mi, én és mindenki más.
De azért úgy látom, a sör-virsli felemlegetésével valamibe beletaláltam...

lac1 2017.11.04. 20:02:12

@taga20:

Köszi, írom, aki még a kákán is csomót keres, ha belém akar kötni vagy elfogytak az érvei. Akinek nem inge, az nem veszi majd magára.

taga20 2017.11.04. 20:07:14

@lac1:

"De azért úgy látom, a sör-virsli felemlegetésével valamibe beletaláltam..."

bele bazd meg bele, csak nem tudod, hogy mibe. a nagy gecibe, amilyen a gazdád, abba.

te szerencsétlen barom, utálom a kádár rendszert, és ezért utálom a geci rendszerét, me tök ugyanaz!

haver, inkább kössé bele a helyesírásomba, aszt jobban viselem, te ártány!

a fajta dolgot meg felejtsd el, me egyszer te is és a családod fajta lesz, asztán csak nézel, mint ponty a szatyorban.

de szeretlek:)

lac1 2017.11.04. 20:14:16

@taga20:

Ha figyelmesen olvastál volna, akkor már leírtam, hogy a komcsik nagy bűne az, hogy belőlük nevelődött, szocializálódott ki az, azok, ami most van. Úgyhogy a származásbeli összehasonlítással megelőztelek.
de azt is írtam, hogy habár nem tetszik a rendszer, őket tartom a kisebbik rossznak, inkább mint a zsidók, inkább mint a buzik, inkább mint a cigányok, a Jobbikban meg nem látok spirituszt a kormányzásra.
Én bizony veled ellentétben egyrészt a mában, másrészt a való világban élek és nem biciklibelsőben, tudom, hogy választani csak abból lehet ami van.
És ami van, a jelenlegi a legkisebb rossz, innentől kezdve minden más mindegy.
És amikor az én családom fajta lesz, akkor bizony a fajtikák és a cigányok felköthetik, mert onnantól kezdve nem lesz mit zabálniuk.

taga20 2017.11.04. 20:37:06

@lac1: haver, csinájjuk úgy mintha értelmes lennél.

azt olvastam ma, hogy te jobbikos vagy. legyen úgy, hülyébb má nem lehecc!

akkor, mi a kibaszott hülye fejedért írsz ilyeneket fityeszdroid?

"És ami van, a jelenlegi a legkisebb rossz, innentől kezdve minden más mindegy."

hogy hűlne rád a bőr, fityeszszar!

lac1 2017.11.04. 20:42:37

@taga20:

Rosszul olvastad. Azt olvashattad, hogy a Jobbikra szavaztam.
Neked meg essen le az orrod.

taga20 2017.11.04. 20:47:28

@lac1: le fog esni az orrom, bármit is jelent ez számodra.
(nem vagyok zsidó, max. filoszemita, ennyi)

haver, ha te a jobbikra szavaztál bármikor is, akkor most epét kéne hánynod a fityeszmaffiára.

remélem segítettem!:)

lac1 2017.11.04. 20:56:13

@taga20:

Még mindig nem érted. A Jobbik egy egészséges ellenpólus a jobboldalon, habár ez így egy oximoron. Én bizonyos kérdésekben a Jobbiknál is konzervatívabb vagyok, bizonyosban meg még a hajdani szadesznál is engedékenyebb.
Az, hogy rájuk szavaztam többször is, semmi kötődést nem jelent hozzájuk. Hogy a megélhetési panelprolik másokéval kacérkodó véleménye ellen vagyok, az me, jelenti azt, hogy Fidesznyik vagy hogyan hívjátok lennék.
De mondok másik vetületet is, hogy éjjel ne aludjál a kutyaóladban, én éppen kibaszásból is szavazhatok a Jobbikra... persze nem, de te ezt soha nem tudhatod, de a lehetősége fennáll.
Ja, 2002-ben asszem pont kibaszásból a komcsikra, hogy sikerüljön nekik, szopjanak egy nagyot a saját választási ígéreteikkel, szopjanak a nyuggerek ha annyira szerették volna viszontlátni a komcsikat.
Aztán lett is nagy ajvékolás. Meg nevetés, de az az én szobámban történt.

lac1 2017.11.04. 20:58:17

Ja, filoszemita?
Arra kérlek előre, ha ezen járna az eszed, hogy ez nem a szochnut.

taga20 2017.11.04. 21:02:33

@lac1: "De mondok másik vetületet is, hogy éjjel ne aludjál a kutyaóladban, "

haver, ez most, hogy?

hirtelen, aszt hittem, hogy értelmes ember vagy!

pedig kéne egy értelmes apa, annak a háromnak, akivel eldicsekedtél!

na zene, me talán az összeköt!

persze az nagy orrok aránya elég nagy, de hátha:)

www.youtube.com/watch?v=pWPlM2V4-3c

taga20 2017.11.04. 21:05:13

@lac1: nem vagyok zsidó, ezé nem tudom, hogy mi az a szochnut.

világosíts má fel!

lac1 2017.11.04. 21:14:48

@taga20:

Hiszed vagy sem, az vagyok. lehet különböző a véleményem, lehet egyedi, engem a személyeskedés zavar. Amikor valaki a véleményem másságától vezérelve erre ragadtatja magát, az leszerepelt. Nem csak előttem, hiszen sokan olvassák ezt úgy, hogy nem szólnak hozzá, ezt egyszer vagy tíz éve a netmánián vagy hol, kipróbáltam.
Én nekik címzem a mondanivalómat, csak látszólag titeket megszólítva. Az elvakult gyűlölködőket, akik ilyenre ragadtatják magukat, úgy sem lehet, és nem is akarom megváltoztatni. Akik a másik nickjét csavarják ki mert már csak ennyire futja az állandó körömpörkűűűtt és lidlis sör fogyasztása után, mert az az olcsó, ott nem érdemes arra számítani, hogy elgondolkodik saját alávalóságán.
De kihasználni őket jó, tanulni belőlük mint a II. VH-s emberkísérleteken. Akárhogyan is ítéljük meg azt, a tudomány és az emberiség előnyére váltak.
Az itteni meszes agyú bunkók alapján aki fogékony rá, tanul egy kis vitakultúrát. 49 éves vagyok, 1996 óta gépelek, 1998-óta tekergek a politikai oldalakon, láttam már egys-mást, hidd el. Nem lepődtem meg a mai napon, sokat dolgoztam közben, de az lenne a meglepődés, ha a régi világ köszönt volna vissza. De az elmúlt, pedig akkor még kocsmában is jártunk a vitapartnerekkel közösen, nem anyáztunk, nem öltük egymást.
Persze közben felnőtt egy nemzedék, mind-mind funkcionális analfabéta, türelmük, általános műveltségük nulla, ezekkel nem lehet normális ember módjára beszélni.

Köszi, én meg ezt hallgatom jelenleg:

www.youtube.com/watch?v=aiumJ_nDkhs

lac1 2017.11.04. 21:15:56

@taga20:

Tudom, hogy a gugli a barátod neked is.

>:-)

lac1 2017.11.04. 21:17:06

@taga20:
Igaz, nem fogod elolvasni sehol velősen, ezért hát:
agit-prop.

2017.11.04. 21:36:20

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "arra hivatkoznak, hogy nincs alkalmasabb ember az ország kormányzására, mint a geci gazdájuk" - nem az a lényeg. hanem az, hogy
1. ti nem tudtok olyan jelöltet felmutatni, aki legalább alkalmasabbnak tűnne az emberek többségének.
2. valamiért azt hiszitek, hogy ha mégis össze bírtok kaparni valahonnan egy épkézláb jelöltet, akkor az 1-2 százalékos pártjaitokkal hirtelen megszerzitek a parlamenti többséget, miközben semmi értelmes alternatívát nem tudtok kínálni...
(én tudok egy jót, de természetesen nem mondom meg :D )

Frick László Intézet 2017.11.05. 03:50:03

@Janossz: Mindent megtesz az ellenzék megosztására? - a minden eléggé gatyagumi ... konkrétan? Tallózgatom itt, sokan azt hazudjátok magatoknak, hogy Gyurcsány Orbán ügynöke. Nem.Gyurcsány csupán az Orbán iránti megveszekedett vak gyűlöletet használta ki. Már eleve "Orbán ellen való áfiom"-ként találta ki Vitányi Iván. Vitányi nevelte ki. GYurcsány Magyarország 300 legokosabb embere tanávsait hallgatta meg -és meg is fizette őket rendesen.

Márpedig erre nyóc osztályt végzett félanalfabéta falusi paógárrmesterektől is van példa: Nem kell többet tenni, mint a képviselőtestületben az ember-s állatorvos, tanarak,egyéb értelmiseggek okosságait legalább látszatra elfogadni... egyből elfogadható lesz a gummicsimmás bunkaja.

Annyi igaz, hogy amíg Orbán van,ép ésszel képtelenek vagytok Gyurcsányról gondolkodni :D Ezért Gyurcsány csak imázs-szinten orbánváltó. Sőt: tudatosan generálta is az orbángyűlöletet ezért.

Frick László Intézet 2017.11.05. 03:56:04

@1ghost: A "baromságaim" Nem csak a te gyűlöletben megveszekedett káposztalevedet bugyborékoltatják a koponyádban, de megforralnák Orbán agyvérzsírját is.

Politizálgatni szeretnél... de a politikában, ahogy a sakkban és ökölvívásban, az érzelmek vesztésbe visznek. Te kibic vagy ugyan... de "idegből" a kibic sem képes gondolkodni.

Ferenc zsenialitásának ez a lényege, az agyfelbaszás alapú kommunikáció.Azt lehet esetleg latolgatni, hogy Ferenc magától fedezte föl az agyfelbaszás alapú kommunikáéciót vagy a Matula Magazin jelentős művészei is segítették.Mindenesetre az index Wallis-pénzből való megújításával az Új Index (2005-től) az agyfelbaszás alapú kommunikációra gyúrt... és Ferenc is.

Ez a bejegyzés eleve így lett "címlapos" ... "provokatív" címmel, baszódjon a zagya az olvasónak és kattintson.

Ahogy elnézem a felbaszott agyatokat, ez az ócska és már Habonytól is lejáratott trükk még mindig bejövős :D

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 08:57:37

@Jericho.:

Liberális mítosz.

A szavazati jog az ÁLLAMPOLGÁRSÁG, s nem a lakóhely következménye.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:00:08

@BAZINGA2:

Álprobléma.

Kijelentkezik és szavaz levélben.

Nem jelentkezik ki és szavaz személyesen.

Hol a probléma?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:02:01

@$pi$:

Ez azonban csak BELFÖLDI esetre vonatkozik, nem külföldre menésre. Kivándorolni meg csak akkor kell, ha az embernek ilyen szándéka van. Ha csak ideiglenes elmenési szándéka van, nem kell jogilag kivándorolni.

Azaz simán lehetek budapesti állandó lakos, aki elment ideiglenesen 50 évre külföldre.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:07:19

@$pi$:

Alapvetően ez is más ügy.

Simán lehet több országban is egyszerre állandó címed, az egyik az egyik ország szerint, a mésik amásik szerint.

S ehhez még 2 állampolgárság se kell.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.05. 09:08:14

@taga20:

Mítosz. 2014-ben Londonban a Fidesz magasan nyert, a ballibek pedig 1 %-kal se kaptak többet, mint belföldön.

Janossz 2017.11.05. 10:25:17

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
Ja. Tévedni lehet, csak aki kitart az ostobaságai mellett az vagy nagyon ostoba, vagy troll.
Szép dolog ez a mesterség. A poszt témája a határon túli magyarok választójoga (lett volna), ezek a jómunkásemberek gyorsan eltolták a biciklit Londonig, ott is tartják...

lac1 2017.11.05. 12:08:46

@Janossz:

Csak éppen az a baj, hogy te vagy a teféléd magadnak vindikálod azt a jogot, hogy eldöntsd, hogy mi az ostobaság.
Innentől kezdve miről akarsz beszélni?

2017.11.05. 13:42:22

@$pi$: miért kell különbséget tenni magyarországi magyar, de külföldön dolgozó és külföldi magyar között?
Azt írod, hogy négy évente nem tud hazalátogatni, hogy szavazzon? A kérdés jogos. De a másik oldal miért szavazhat levélben???
Tehát te mehetsz el a picsába. Buszra már nem futja? Csak a lengyel elvtársaknak jár ingyen kirándulás?
A nagykövetség persze London legdrágább övezetében bérel két házat...
ahol egy 3×4-es lyukban folyik az ügyfélfogadás...a legutóbbi szavazásnál az utcán, a sarkon túl volt a sor vége.
Elegáns..ja, nem. Inkább piti.

Ad Dio 2017.11.05. 19:31:54

@Janossz:

Nagyapám délvidéki, a családja ma is ott él. Jó emberek. Nem hiszem hogy egy-egy nagatív élményből érdemes általánosítani.

Ad Dio 2017.11.05. 19:37:22

@martineden:

Akkor adjunk a turistáknak is szavazati jogot, hiszen az ő itt hagyott pénzük is "adóvá válik". :-) Ne nevettessük már ki magunkat a hülyeséggel: a külföldön dolgozó pont annyira nem itt adózik, mint a székely vagy a felvidéki magyar. Vagy mindenkinak meg kell hagyni a jogát, vagy moindtől el kell venni. No kettős mérce allowed...

Ad Dio 2017.11.05. 19:38:53

@Okos Tóbiás:

"Az esetek még a 90-es években történtek. "

A múlt században... éretm... tök releváns...

Janossz 2017.11.05. 20:01:56

@lac1: Veled speciel a világon semmiről.

Janossz 2017.11.05. 20:06:23

@Ad Dio: Nem a családod ellen szóltam.A határon túli magyarok ellen sem.
Csak arra mutattam rá, hogy milyen mód képes meghatározni a lét a tudatot.
Nem mindenkinél, de sokaknál.

$pi$ 2017.11.05. 22:46:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Azt írod, hogy négy évente nem tud hazalátogatni, hogy szavazzon? A kérdés jogos. De a másik oldal miért szavazhat levélben???"

Nincs "másik oldal". Ha a közhiteles nyilvántartás szerint a lakhelye magyarországon van, akkor személyesen szavazhat, ha a lakhelye külföldön van, akkor levélben is szavazhat.

Ha valaki magyar lakhelyet tart fenn, ha magyar lakhelyre van bejelentve, akkor azt azért teszi, hogy bizonyos szolgáltatásokat ott vehessen igénybe. Akkor ott szavazhat, ez ilyen egyszerű.

Ha az is szavazhatna levélben, akinek magyarországi lakhelye van, akkor összeomlana a rendszer, mert mindenki levélben akarna szavazni.

$pi$ 2017.11.06. 09:15:16

"Egyszerre zseniális és rettenetes húzás" = "baromság, de nem szabad kritizálni" :)

2017.11.06. 15:36:42

@$pi$: milyen szolgáltatást? TB? Arról le kell mondanod, ha külföldön veszed igénybe. NAV? Nem otthon adózol. Lakás? Ja, annak a költségeit fizeted.
Miért ne szavazhatnék, ha magyar cégnél vagyok kiküldetésben? Szabadságot kell kivennem, fizetni a hazautazás költségeit, amikor van net?
Nem, kilóg a lóláb.

2017.11.06. 15:38:51

@$pi$: most Bircának van igaza. Állampolgárság és nem lakcím kérdése.
Viszont magyar állampolgárként miért nem egyenlő eséllyel szavazhatok?

2017.11.06. 15:40:07

@$pi$: Egyébként semmi akadálya nem lenne az elektronikus szavazásnak. Ügyfélkapu.

2017.11.06. 15:44:46

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: minek jelentkezne ki? Van lakása, lehet, hogy nem marad ott örökre.
De vezesd le nekem, hogy egy angol-magyar kettős állampolgárnak miért van kònnyebb dolga, mint egy átmenetileg-mondjuk kiküldetésben-külföldön dolgozónak?

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.06. 16:39:17

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Ha akar levélben szavazni, kijelentkezik. Ha meg nem akar levélben szavazni, nem jelentkezik ki. Hol a probléma?

Ha kijelentkezés nélkül lehetne levélben szavazni, az azt jelenti: belföldön is bevezetjük a leveles szavazást.

Az egésznek semmi köze az állampolgárságok számához.

$pi$ 2017.11.06. 17:59:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: "most Bircának van igaza. Állampolgárság és nem lakcím kérdése."

Pont azt mondja, hogy nem, nem attól függ. Nem is függhet, mert nem kell elmondania senkinek, hogy más állampolgársága van -e. A modern demokráciákban egy ország nem kérdezi meg az állampolgáraitól, hogy máshol van -e állampolgárságuk.

$pi$ 2017.11.06. 18:00:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Egyébként semmi akadálya nem lenne az elektronikus szavazásnak. Ügyfélkapu. "

Dehogy nincs. Nincsenek meg a törvényi és a műszaki feltételei sem. Meg lehetne csinálni, de persze akkor meg azon hörögne mindenki, hogy az orbán az internetes szavazással csal. :D

2017.11.07. 01:45:53

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ott, hogy hülye vagy.
Az a probléma. Ha a MOL kiküldetésében dolgozol kûlföldön, nem szavazhatsz, csak ha lemondasz a lakhatásodról? Aztán az első alkalommal a hatóság hajléktalannak minősít...
Miért adjam el a lakásomat és jelentkezzek ki, ha az IBM magyarországi állományában vagyok, de Orlando-ban dolgozok egy évig?
Birka, mikor leszel juhászkutya fokozatú? Sose? Látod, a tartód se gondolja, hogy többre vagy képes.

2017.11.07. 01:51:24

@$pi$: lófaszt, mama! Pártunk és kormányunk pontos információkkal rendelkezik. A leveleit mindig megkapom. A telefonszámomat is tudja Viktor. Pedig nem adtam meg neki.
A fidesz meg mindennel csal, tehát ez nem indok.
Például a külképviseletek figyelmét felhívták, hogy növelni kell a magyar állampolgárságot igénylők számát.
Londonban könnyű, mert brexit. Nade Berlinben?

2017.11.07. 01:56:17

@$pi$: hát, téged se az eszedért szeretünk. Birka azt mondta, nem a lakcím, hanem az állampolgárság a mérvadó.

2017.11.07. 02:00:56

@$pi$: egyébként el kell mondania. Ha megszerzed az angol állampolgárságot, nyilatkoznod kell, hogy a magyart megtartod-e. Az angolok pedig hivatalból értesítik a magyar hatóságokat. De neked is le kell jelentened, különben előfordulhat, hogy a határon kivesznek a sorból az angol útleveleddel. Pláne, ha a magyar személyi is nálad van...

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 06:20:25

@$pi$:

Ez országfüggő. Vannak országok, melyeket a saját állampolgárai más állampolgársága nem érdekel. De nem minden ország ilyen.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 06:21:32

@$pi$:

Plusz olyan szavazatvásárlás indulna el, hogy az hihetetlen.

A helyes út szerintem MINDENKITŐL elvenni a leveles szavazás jogát, s nem kitrejeszteni azt mindenkire.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 06:23:43

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem igaz.

Számtalanszor utaztam be Mo-ra bolgár okmánnyal, s közben a magyar okmányom is nálam volt. Mo-on erre nincs szabály. A lényeg: magyar szempontból a magyar állampolgár csak magyarnak számít, mindegy hogy van-e más állampolgársága is.

2017.11.07. 09:12:34

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: a hatályos jogszabály szerint csak egy okmányt használhatsz. Attól, hogy nálad volt mimdkettő, még nem változott a törvény.
Annyira komoly érv, mintha azt írnád, hogy már többször vittél magaddal kokaint, tehát az szabályos.

2017.11.07. 09:13:59

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: nem. Ha csak magyarnak számítana, nem szavazhatna levélben.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 09:42:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Tévesz.

Bárki szavazhat levélben, akinek nincs bejelentett belföldi lakcíme.

Nézd meg a jogszabályt!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.07. 09:43:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Szerinted mutassam be minden határon mindkét okmányomat? Szerinted csinálja ezt így bárki is?

2017.11.07. 11:24:56

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: ha cigit csempészel sem mutatod be , hogy van elvámolni valód.
Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak kell a hozzászólás a teljesítésedhez?
Sose leszel juhászkutya.
süti beállítások módosítása