B1 blogcsalád



Berlinale - filmfesztivál, a filmkritikusok díja már megvan

2017. február 18. - jdesi

Ma - szombaton - este héttől kezdődik az idei berlini filmfesztivál, a Berlinale díjátadási ünnepsége.

Bár a főbb díjakat este héttől adják, azt már közzétették, hogy Enyedi Ildikó filmje, a  Testről és lélekről nyerte el a filmkritikusok díját., az ökumenikus zsőriét és a Berliner Morgenpost olvasóinak az elismerését.

De továbbra is lesz miért drukkolni, hiszen további magyar esélyek is vannak. Török Ferenc filmje az 1945, amelyet Szántó T. Gábor novellájából az íróval közösen írtak, a Panorama szekcióban indul.

(Főbb szerepekben: Rudolf Péter, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Tasnádi Bence, operatőr: Ragályi Elemér, producer Angelusz Iván, Török Ferenc.)

torok_jo.jpg

 

Míg a fő kategóriában indul Enyedi Ildikó filmje a Testről és lélekről, amely kifejezetten jó kritikákat kapott, a sajtótájékoztatón is csak dicsérték, és telt házak előtt vetítették Berlinben.

testrol_es_lelekrol_stils_0142224.jpg

 (Írta: Enyedi Ildikó, a főbb szerepekben: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Tenki Réka, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Békés Itala, operatőr Herbai Máté, producerek. Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Muhi András)

(Érdekesség, hogy öt éve a berlini filmfesztiválon a zsűri nagydíját éppen a Mécs-Mesterházy-Muhi produceri trió által készített film, Fliegauf Benedek Csak a szél című alkotása nyerte el. Trailer.)

Az 1951-ben alapított berlini filmfesztivál a filmművészet és a filmszakma egyik legfontosabb nemzetközi eseménye. A Berlinale az év első A-kategóriás filmes világtalálkozója, Európa legnagyobb nézőszámú filmfesztiválja, tavaly 337 ezer mozijegyet adtak el a vetítésekre. És több ezer (!) filmből válaszjták ki az indulókat.

 

A díjkiosztót, amely este hétkor kezdődik, de a "vörös szőnyeges bevonulás" már fél hattól indul, élőben is nézhetik az interneten és a B1.blog.hu is beszámol majd az eredményekről.

Itt például olvashat az első díjakról

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr8912270492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása