B1 blogcsalád



Varga Mihály harcol saját beosztottja ellen

2016. december 10. - nickgrabowszki

Rájöttek a kormányban, hogy Tállai András teljesen fogalmatlan.

Illetve erre csak Varga Mihály - aki miniszterként Tállai főnöke - jött rá, de ő meg már régen rájött. Valamint Orbán miniszterelnök is tisztában van az államtitkár képességbeli korlátaival, de ő meg pont ezért tartja.tallaivarga.jpg

A Tállai januári menesztését megszellőztető Magyar Nemzet-cikkből az látszik, hogy nem a miniszterelnök döntött, hanem csak

Varga miniszter akarja elérni Tállai kirúgását.

Az nem világos, hogy csak az adóügyekért felelős, vagy a parlamenti államtitkári posztjáról is eltávolíttatná. Ehhez Varga érvei:

  • amellett, hogy miniszteréhez nem lojális, vele nem egyeztet,
  • a NAV-hoz csak hetente egyszer megy be dolgozni,
  • nem is ért az adóterülethez.

Mondhatni teljesen fogalmatlan.

És erről a napokban adott interjúja után már a nyilvánosság is képet alkothatott, amikor az ember nem jött rá, hogy a nyugdíjasoknak Orbán személyes ajándékaként küldendő 10 ezer forintos ajándékutalvány azért kerül a kormánynak valójában 15 ezer forintba, mert van neki adótartalma:

HírTV: A miniszterelnökség azt mondta, a Nemzetgazdasági Minisztérium tudja majd megmondani, miért jön ki tizenötezer forintra egy tízezres Erzsébet-utalvány. Mit lehet erről tudni?

Tállai: Úgy gondolom, hogy a kormánynak joga eldönteni, hogy most tízezer forint vagy tizenötezer forint. A kormány ülésén fog megszületni, hogy ez az összeg mennyi lesz. Ha a Miniszterelnökség ezt javasolja, nyilván megvitatja a kormány. Így van?

Lehet, hogy Vida Ildikó nem beszélt angolul - persze Tállai se beszél -, de azért ilyen hibát, ha akart volna, se tudott volna elkövetni.

Az nem sokat jelent, hogy a NAV-nál kész tényként kezelik Tállai menesztését: ők - legalábbis a hivatal felső vezetése - nyilván ismeri Tállai viszonyát Vargával. A probléma csak az, hogy

Tállai hozzá nem értése, alkalmatlansága Orbán számára egy pillanatig sem volt szempont.

Sőt, inkább előnyt jelentett a posztra kinevezéséhez.

Tállait nem kötik. ún. szakmai elkötelezettségek, feltétel nélkül lehet lojális a miniszterelnökhöz - akár saját miniszterével szemben, vagy annak háta mögött is.

Nota bene: ugyanez volt a dolga Vargának államtitkárként az első Orbán-kormányban, amikor még Járai Zsigmond volt a pénzügyminiszter. Varga azért kapta a kinevezését, és nem valami bankárból csinált államtitkárt akkor Orbán, nehogy a minisztérium két felsővezetője összefogjon ellene.

A miniszterelnök több forrásból akart tájékozódni, amihez saját - és a miniszterrel rossz viszonyban lévő - embert kellett beültetni megfelelő rálátással, hogy a tárca vezetője nem tudja szűrni, terelni és blokkolni az információkat.

Orbán úgy ultizik, hogy ismeri az ellenfelek lapjait.

Ez minden minisztériumban így működik Orbán alatt- Lásd még: divede et impera, valamint fékek és ellensúlyok.

tallai.jpegAmikor 2001-ben Járaiból jegybankelnök, Vargából miniszter lett, akkor Tállait találták meg a politikai komisszár szerepére. Az "elmúlt nyolc évet" Mezőkövesd polgármestereként élte túl, de Orbán olyannyira alkalmasnak találta őt a besúgói alternatív információforrási státuszra, hogy a ciklus vége előtt lemondatta a polgármesterségről. Akkor a Belügyminisztériumba került önkormányzati államtitkárként; 2014-ben, a választás  - és az önkormányzati lobbi lefejezése, kiherélése, felszámolása - után mehetett a gazdasági tárcához.

Most már ott van rá szüksége Orbánnak. Varga bárhogy tiltakozott. Sőt, a tiltakozása csak erősíttette Orbán szándékát.

Orbánnak addig semmi baja nincs Tállaival, amíg a szereplése nem kezdi el erodálni a Fidesz bázisát. És erre pillanatnyilag nem sok jel utal: Tállai éppen olyan, mint az átlag Fidesz-szavazó

Hacsak Vargának nincs valami komolyabb adu a kezében, akkor nincs esély Tállai menesztésére. Legfeljebb valami ködös ígéret hangozhatott el Orbán részéről Varga követelésére, hogy majd januárban térjenek vissza az ügyre.

A kiszivárogtatás nem jött jól Vargáéknak, ha ők csinálták, akkor komoly hibát követtek el. Orbán most már hivatkozhat arra, hogy azért nem rúgja ki Tállait, mert azt az ellenséges sajtó, meg az ellenzék követeli. Így, ugyanerre hivatkozva nem rúgta ki Rogánt vagy tavasszal Balogot sem (utóbbit inkább felfelé buktatja).

Varga talán csak akkor tudna elérni valamit, ha lemondással fenyegetne, de

ahhoz ő nem elég tökös.

És joggal tarthat attól is, hogy Orbán rajta demonstrálja, őt nem lehet zsarolni, és elfogadja a lemondását. Miközben Tállai a helyén marad.

Na, az lenne csak a nagy siker.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2412038247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.11. 03:20:49

Cicero 2000 éve: ezt írta:
"A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen, hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."

A segg pártkatona
Tipikus példája Tállai András. Kilóg a kapa a szájából, de államtitkárnak megteszi. Értelmes mondat évek óta nem hagyta el fogai ketrecét, de néhány óra magolás után szóról szóra és vigyorogva löki a kiadott pártdumát. Önálló gondolatainak éves szummája a nullához konvergál, de Kövesden ő az úr. Picsába küldi az éhségmenetet,de jó elvtársként 400 milliót kap közpénzből, hogy szaros focicsapatának stadiont építsen, majd újra ennyit, mert még nem lett kész a lelátó. Stadion nélküli negyedbites kategóriában versenytársa Selmeczi Gabriella, stadionos helyi kiskirályként pedig Mészáros Lőrinc
Igazi debil gigapoziban
Sokan kerültek és kerülnek érdemtelenül magas poziba, de Matolcsy viszi a prímet, az biztos. Miniszternek is gázos volt, a feritéllel, piros pöttyös seggekkel és ahogyan alapvető összefüggéseket magyarázott el úgy, mintha a Higgs bozont találta volna meg. És amikor már azt hiszed, nincs tovább, akkor van, a jegybank. Ahol járt, mindent szétkúrt, a minisztériumból ugyanúgy spricceltek el az épeszűek, mint az MNB-ből. Egyetlen esélyünk, ha a piac már beárazta a kreténséget. Hozzá hasonló, de több szempontból eltérő Doubravszky György. A nagy semmihez nem értő, aki majdnem magasra jutott, de hála istennek visszaállt a világ rendje és kitoszták a jegybankból végre a devizahitelesek meg nem mentőjét.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 16:53:55

Ne viccelj már..
Senki nem ismeri Tállait.

Most hogy egy MSZP-s blogban egy fizetett blogger kritizálja, legyenek kétségeim ?

Ki nem szarja le Tállait és a kompetenciáit, egy Veres Jani után ?

Mi az IP címem pecás? 2016.12.12. 17:03:51

Teljesen lényegtelen hogy mihez ért Tállai, a lényeg hogy a megfelelő emeszpés még kevésbé értett.
Ja és rohadt ballibsik ellepték a román parlamentet!

Gazz 2016.12.12. 17:04:34

Lézer egy éve viszonylag sikeresen zsarolta meg a főtolvajt.

gyurmicsek 2016.12.12. 17:39:10

@BalIib cenzúrázók réme 19: Ha majd egy ballibsi orvos akarja megmenteni az életed remélem nem járulsz majd hozzá.....

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.12. 18:00:37

@BalIib cenzúrázók réme 19: "rohadt ballibsik ellepték a román parlamentet!"

Most örülsz vagy gyászolsz?

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.12. 18:33:28

@BalIib cenzúrázók réme 19:

Hu basszameg! Még majd ragadós lesz a román példa nálunk is. Kéne gyorsan bekemenetelni.

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.12. 18:39:26

@Ballib cenzúrázók réme 19: "Senki nem ismeri Tállait."

Hogy te mekkorát tudsz tévedni. Vidéki látogatása során a saját hivatalában egy sündörgő hivatalnok a nyakába ugrott, és agyba-főbe nyalta.
Kiderült utóbb, hogy a hivatalnok rokona és Tállai egy iskolában koptatták a padot. Ki is lett tüntetve rövid időn belül a hivatalnok.
Persze ti tagadjátok, hogy ebben a kurzusban az érvényesül, aki sógor, koma, jóbarát-barátnő, asse baj, ha még a szakmájához sem ért.
Azért azt nem kéne elfelejteni, hogy mások is élnek ebben az országban, még akár fideszesek is, akiknek ez nem annyira teccik.

nu pagagyí 2016.12.12. 19:09:56

Tállai az egykori párttitkárok továbbtenyésztett klónja. Az épülő pártállam sok ilyet tud használni. Nem baj, hogy buta, mint a tök, de lojalitása megkérőjelezhetetlen, finnyáskodás nélkül elvégzi a piszkos munkát is. Fejlett antennarendszerrel rendelkezik, amivel hibátlanul pásztázza vezére ki nem mondott szándékait. Nem tévedhet, mert könnyen ellenséggé fokozzák le. Atyáskodó modora csak álca. Nincsenek barátai, mert bárkiről kiderülhet holnapra, hogy áruló. Hatalmát totálisan kihasználja, gyűjti a vagyont, mert nem tudja mit hoz a jövő.

ParaBello 2016.12.12. 19:10:37

@Ballib cenzúrázók réme 19: A senki túlzás, kis falujában jól ismerik. Amúgy meg buta vagy. veresjani ide vagy oda.

Janossz 2016.12.12. 19:55:28

Aki a kortárs képzőművészet olyan utánozhatatlan győngyszemével ajándékozza meg a főnökét, mint tette Tállai Nagymester, annak az állása ítéletnapig fix a NER-ben. Pont.

dr. mesterséges színezék 2016.12.12. 19:58:35

@Janossz: Teljes mélységében érti a NER lényegét.
Mást se, de ez itt előny.

árnyékgyuri 2016.12.12. 20:09:42

Tállai nem buta. Egyszerűen eljutott, egy olyan pozícióba, ahol olyan kompetenciák szükségesek, amelyek neki most még nem állak rendelkezésére. Pártállástól függetlenül mindenki elismeri a térségi képviselői teljesítményét. Sokat dolgozik, mindenhol jelen van, és kb. jó arányérzékkel tesz jót a választóival: aki nem fideszes, az is számíthat rá. Szóval helyi képviselőként nagyon jó. Simán 10-ben van. De ez a szint, ahol most van, a médiamegjelenésekkel, nyilatkozatokkal stb. abszolút célpont: a magasra jutott alkesz vidéki bunkó címerállata. Érdekes, hogy a térségben mindenki Tállait futtatná, nem szeretnék, hogy megbukjon. Hogy én mit tennék a helyében? Kb. most kezdenék keresni egy nyugis helyet, ahol meghúzhatom magam, térségi képviselőként, megyei főispánként, vagy valami nagy cég jól fizetett vezetőjeként (pl. Sasvári Szilárd Heves megyei vízmű). Higgyétek el: Bandi nem hülye, pontosan tudja, hogy túl van a politikia pályafutása zenitjén, de pont ezért(mivel nem buta): nem megbukni akar, hanem visszább húzódni.

Janossz 2016.12.12. 20:16:52

@árnyékgyuri: " abszolút célpont: a magasra jutott alkesz vidéki bunkó címerállata "
Még maradhat kicsit, jó lenne a következő választásokon a Fidesz címerállatának is...

siriq111 2016.12.12. 21:56:43

@árnyékgyuri: Az ev vicce postra keszulsz? Momentan elegge sokat megfordulok a tallai fele szemettelepen .

Mi az IP címem pecás? 2016.12.13. 00:57:34

@FILTOL: Azt nem írta h nyerni fognak, te hülyegyerek!

nu pagagyí 2016.12.13. 08:03:56

Ha egy nyilvánvalóan hozzá nemértő hülyét neveznek ki egy fontos posztra, akkor el kell majd vinnie valamilyen balhét, ha úgy alakul. A NAV-nál sok olyan adat halmozódott fel, amelyek később bizonyítékai lehetnek a Fidesz által üzemeltetett korrupciós hálózatokra. Tállai azért kell, hogy ha lebuknának a beépített "szakemberek" az adatmegsemmisítés és manipulálás közben, legyen olyan, akire majd rákenhetik az egész bulit. Tállai van olyan hülye, hogy egészből semmit nem fog fel, így terhelő vallomást még véletlenül sem fog tenni.

Netuddki. 2016.12.13. 08:43:35

Addig ugrál a kis varga, amíg a végén ő lesz kirúgva. Majd ha ő is csontig benyal a vajdának, utána ugrálhat.

Netuddki. 2016.12.13. 08:45:41

@árnyékgyuri: Nem hülye? Akkor miért fogadta el a nav vezéri állást? Általában a hülyék nincsenek tisztában a saját képességeikkel.

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.14. 19:48:58

@árnyékgyuri: " Bandi nem hülye, pontosan tudja, hogy túl van a politikia pályafutása zenitjén, de pont ezért(mivel nem buta): nem megbukni akar, hanem visszább húzódni."

Tán haverod? Akkor esetleg tudod, hogy vett-e már magának egy maszek fénymásolót;D
süti beállítások módosítása