B1 blogcsalád



Juncker újabb pofont adott Orbánnak: okafogyottá vált a migránsellenes népszavazás

2016. szeptember 14. - nickgrabowszki

A luxemburgi Jean Claude Juncker bizottsági elnök szerdai beszédében, a Parlament előtt bejelentette, hogy a Bizottság nem javasolja már a menekültek arányos elosztását az Unió miniszterelnökeinek.

Meggyőződésem, hogy sokkal több szolidaritás kellene. De a szolidaritásnak önkéntesnek kell lennie. Szívből kell jönnie. Nem lehet kikényszeríteni.

(I am convinced much more solidarity is needed. But I also know that solidarity must be given voluntarily. It must come from the heart. It cannot be forced.)

Azaz gyakorlatilag bejelentette, hogy nem akar kötelező kvótát. Nem ragaszkodik hozzá. Nem javasolja.

Ennél egyértelműbben ezt már nem lehetett volna közölni. Most már hivatalosan sincs napirenden a kvótaötlet, ami nemhivatalosan már legalább tavasz óta nincs az asztalon. Most már elvileg

nem lehet képzelt veszéllyel riogatni.

Ezzel teljesen értelmetlenné, sőt, okafogyottá vált Orbán, kormánya és a Fidesz-KDNP októberi népszavazása.

Értelmetlennek eddig is értelmetlen volt, mert

  • nem az Országgyűlés hatáskörében lévő kérdést tett fel,
  • a Fidesz-KDNP-nek megvan a parlamenti többsége, hogy népszavazás nélkül is törvényt hozzon,
  • valamint az Európai Tanácsban amúgy is a kormány képviseli az országot, még akár akkor is szavazhatnának nemmel, ha nem volna meg a parlamenti többségük.

Azaz Orbán miniszterelnöknek elegendő a miniszterelnököket tömörítő ET-ben elegendő szavazatot szereznie, hogy megakadályozza, amit meg akar akadályozni. A magyar embereknek a dologhoz több közük nincs, őket a megválasztott miniszterelnök képviseli, tök fölösleges még egyszer elmondani neki, miként szavazzon,

  • ha egyfelől népszavazással nem is lehet semmire kényszeríteni Orbánt (illetve az aktuális magyar miniszterelnököt),
  • másfelől meg ismert is az álláspontja.

De legfőképpen azért értelmetlen a népszavazás, mert nemhogy kötelező vagy kényszerbetelepítést nem akar senki, hanem már a menekültek arányos elosztását a tagállamok teherbírásának arányában, azaz kvótát sem.

Ennek egyik oka nyilvánvalóan az, hogy az - amúgy Orbán által megfúrni kívánt - török-EU egyezmény óta jelentősen enyhült a Nyugat-Európát érő migrációs nyomás.

A másik pedig az, hogy a kvóta amúgy is alkalmatlan volt a probléma kezelésére.

  • Mert vagy bűnözőnek tekintjük a menekülteket/migránsokat/bevándorlókat, és akkor be lehet zárni táborokba, és aztán kiutasítani őket, menjenek, amerre látnak.
  • Vagy pedig nem tekintjük bűnözőnek, de akkor meg nem lehet akadályozni a szabad mozgásukat, az Unión belül oda mehetnek, ahová akarnak.

A második álláspontnak azért jelentős többsége van az Unióban.

Ha viszont a menekült szabadon közlekedhet a schengeni határokon belül, akkor vajon mi akadályozná meg, hogy a gazdagabb, élhetőbb, barátságosabb Nyugatot válassza a provinciális, szegényebb, rideg és ellenséges Kelet helyett.

A menekülteknek eszükbe nem jutott soha, hogy elvegyék a magyarok munkáját. Oda igyekeznek ők, ahová a mobilis magyarok is,

fél-egymillió honfitársunk: Nyugat-Európába.

A schengeni határok lezárása nélkül ezt megakadályozni nem lehet. Ha viszont lezárnák (újrateremtenék) a belső határokat, akkor mi kötné össze tovább az EU tagországait, milyen alapon tartozna egyazon közösségbe két, amúgy egymástól elzárt ország?

A kvótarendszer mint a tavalyi(!) migránskrízis megoldására kitalált eszköz tehát hamvába holt, megbukott, aktualitását veszítette.

Ehhez legkevesebb köze a tervezett magyarországi népszavasnak volt - bár nyilván hozzájárult.

  • De a kvóta eleve belpolitikai célokat szolgált (megnyugtatni az idegenellenes, szélsőjobboldali választókat, hogy nem csak nekik kell viselni a terheket).
  • Ennek megfelelően csak szimbolikus volt: a szegény (szegényebb) kelet- és dél-európai országoknak csak néhány ezer menekültet kellett volna ellátniuk, ami lakosságuknak csak elenyésző része lett volna. (Gyakorlatilag senki észre se vette volna, hogy ott vannak.)
  • Valamint értelmetlen lett volna, mert úgyse maradtak volna ott.

Ennek dacára az európai szélsőjobboldal Orbán vezetésével fellázadt ellene.

És erre reakcióként az ötletet visszavonták.

Írtunk már róla, hogy a dologról a Tanácsnak kell döntenie, ahová viszont a Bizottság terjeszti elő, mert őket megbízták, hogy tegyenek javaslatot. A kvótáról már idén tavasszal kiderül, hogy nincs támogatottsága Keleten és Délen - főként ott is belpolitikai okokból. 

Pedig az Orbánnal az élen tiltakozó országok akkor jártak volna jól, ha belemennek az ötletbe, sőt, lelkesen támogatják. Mert akkor megteremthették volna az érzőszívű, felelősségvállaló, résztvevő, morális vezetők képét, miközben

  • a menekültek ellátását amúgy is a gazdag Nyugat fizetné,
  • és a dolog átmeneti lett volna, nem győzzük hangsúlyozni.

Viszont ha az a látszat, hogy egy ország menekülteket fogad be, akkor bár ez nem igaz, vagy nincs jelentősége, a szélsőjobb részéről kihasználható. Könnyen az a látszat keletkezhet, hogy az adott miniszterelnök menekülteket fogad be, miközben valójában nem is, hogy migránsimogató, miközben a szavazói xenofóbok.

Orbán annyira tartott a szélsőjobbtól, hogy inkább az élükre állt.

Sok embert látott egy irányba menetelni, hát velük menetelt ő is.

Több mint egy éve rasszista, uszító kampánnyal kedveskedik az új rasszista híveinek. Ennek most elvileg vége. Vége kellene, hogy legyen, hiszen már nemcsak menekültek nincsenek és kényszerbetelepíteni nem akarja őket senki, hanem elosztani sem. Ráadásul mostantól már deklaráltan nem akarja.

A dolgot onnan is nézhetjük, hogy Orbánnal megcsinálták azt, amit tavaly ő csinált meg a szocialistákkal: a népszavazás eredményét megelőlegezve, a várható eredmény miatt végrehajtotta annak követeléseit.

  • 2008-ban a Gyurcsány vezette MSZP dilettáns módon az utolsó pillanatig kitartott a népszerűtlen vizotdíj (és ágydíj, valamint tandíj) mellett. Kitartásuk eredményeképpen egy hónap múlva már nem volt koalíció, egy év múlva megbukott Gyurcsány, két év múlva - de ennek következtében - történelmi vereséget szenvedett a baloldal.
  • 2016 tavaszán Orbánnak több esze volt. Nem tartott ki a népszerűtlen vasárnapi boltzár mellett, pedig korábban ő volt a legfőbb támogatója. (Bár más okokból, mint amit hazudott róla.)
  • 2016 őszén az eurokrata, illetve nyugat-európai politikai elit végképp lemondott a kvóta ötletéről, ami amúgy se jelentett volna megoldást, és népszerűtlen is volt némely tagországokban.

Mondhatni, kihúzták Orbán alól a szőnyeget.

Elvileg az egész népszavazást le kellene fújni, mivel végképp okafogyottá vált. De ha érdekelné őket a racionalitás, akkor eleve ki se tűzték volna.

Ne legyenek illúzióink, úgy tesznek majd mintha semmi nem történt volna. Az állami tévé és a habonyi propagandisták virtuális világában továbbra is áramlanak, özönlenek majd a menekültek, a sötét bőrűek, hogy gyilkoljanak, erőszakoljanak, robbantsanak, és a végén kikiáltsák a Dél-budai Iszlám Kalifátust.

Az ő alternatív univerzumukban egyáltalán nincs jelentősége annak, hogy már nemcsak a migránsok hiányoznak Magyarországról, de már nem is küldi őket ide senki.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr1611705455

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Népszavazol, de mire is? 2016.09.15. 17:31:27

Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MSZP Afrika Korps 2016.09.14. 20:13:51

A brüsszeli főalkesznak minden szavát isszuk a tavalyi 'nincs is migránsprobléma' óta....

Francois77 2016.09.14. 21:24:28

Tekintve, hogy már hónapok óta azt szajkózzátok, hogy nincs is ilyen javaslat, de Juncker csak ma jelentette be, hogy nem javasolja, ellenben ez csak szóban hangzott el, két dolgot állapíthatunk meg:

1. hazudtatok hónapokig
2. nem lenne értelme a népszavazásnak, ha Juncker a szaván kívül vaami kézzelfoghatóbbat is letett volna az asztalra, de ilyen véletlenül sem történt, a szava meg....inkább hagyjuk.

Összegezve: kár volt ilyen hosszú lére ereszteni a szöveget, anélkül, hogy a lényeget kiemeltétek volna: még meg sem történt a magyar népszavazás, máris hatása van az európai politikára. Ja, várjunk csak, azt is állítottátok, hogy nem lesz hatása...

dieter1 2016.09.15. 00:10:25

"Az állami tévé és a habonyi propagandisták virtuális világában továbbra is áramlanak, özönlenek majd a menekültek, a sötét bőrűek, hogy gyilkoljanak, erőszakoljanak, robbantsanak, és a végén kikiáltsák a Dél-budai Iszlám Kalifátust."
Megvolt a népszavazás kiírásának első eredménye, visszavonták a hamvába holt javaslatot - ez jó hír.
Viszont sajnos ettől még az állítólagos menekültek továbbra is özönleni fognak nyugatra, és ez nekünk akkor sem lesz jó, ha minket elkerülnek, és nem is tukmálják ránk őket. Személy szerint egy Nyugat-Európai Iszlám Kalifátust sem szeretnék, mely Magyarországgal határos. Tehát ha ma´r most is volt valami eredmény, remélhetőleg még több lesz, ha eredményesen le is zajlik a népszavazás. Nem elég, hogy lassacskán ébredeznek odaát, teljesen fel kéne ébredni, és cselekedni :-)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 01:06:18

@dieter1: "visszavonták a hamvába holt javaslatot"

Bizony. Nagy pofon ez orbánnak.

"Visszavonta titokban kiválasztott jelöltjeit a kormány az Emberi Jogok Európai Bíróságának magyar posztjára"

444.hu/2016/09/13/visszavonta-titokban-kivalasztott-jeloltjeit-a-kormany-az-emberi-jogok-europai-birosaganak-magyar-posztjara

Ben Franklin 2016.09.15. 03:20:12

@atpijkamo116: A briteknek el kell dönteniük, hogy szerintük britannia keresztény ország-e. Ha majd eldöntötték, tudni fogják mit kezdjenek az arabokkal. Ls úgy általában Európában is ez a helyzet, vagy ők vagy mi.

Ezt máshogy kezelni nem lehet, ott már. Nálunk még adott a megelőzés lehetősége, megyek is küldök 2 7 múlva egy nagy NEMet az arab gyerekgyáros cigányfattyakra.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 03:43:40

@Ben Franklin: "britannia keresztény ország-e"

A fele lakosság valamely keretény egyházhoz tartozik, egyharmaduk nem vallásos. Bár VIII. Henrik óta a király az anglikán egyház feje, de Nagy-Britannia szekuláris államnak tekinthető. Úgyhogy a kérdésedre a válasz: nem, közjogi értelemben nem keretény állam.

Ben Franklin 2016.09.15. 03:47:14

NIHILISTA

A nyugat NIHILISTA, az arabok meg hívők. Ha a nyugatban lenne hit, megölné, elüzné az arabokat és más tájidegen életformákat. Európa elfelejti hogy az 1000+ éves ojrópa eszme a KERESZTÉNY hagypmány és tradíció, mindössze ennyi a kapocs európa 100 féle népe közt.

A brüsszeli intézményeket viszont a 68as ateista-kommunista-nihilista generáció foglalja el, és próbálja európát a saját képére formálni. Árulókkal a trónon nem tudjuk felvenni a harcot a tájidegen életformákkal szemben.

Purgatórium kell, vagy pusztulás! A keleti birodalom, benne hazánk, pont mint Bizánc idején, akkor is tovább él majd, ha a nyugatot összedöntik a NIHILISTÁK! De ne hagyjuk hogy magunkkal rántsanak!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 03:54:19

@Ben Franklin: "A nyugat NIHILISTA"

:)) Ezt a hülyeséget is orbántól tanultad. Nagyon buta az az ember, kereshetnél jobb tanítót.

"tovább él majd, ha a nyugatot összedöntik"

:)) Mivel M.o. gazdag természeti erőforrásokkal nem rendelkezik, az exportból fedezzük a nélkülözhetetlen importot. Az export 80%-a az EU-ba irányul. Ha az EU csak tüsszent, M.o. ágynak esik.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 03:59:47

@Ben Franklin: "NEMet az arab gyerekgyáros cigányfattyakra."

Akkor te sem értetted meg, miről szól a népszavazás. Mentségedre legyen mondva, a politológusok se tudják.

Nem akarlak elkeseríteni, de az EU által védelmet kapó menekültek szabadon közlekedhetnek a schengeni határokon belül. Semmi nem akadályozza meg őket, hogy Magyarországra jöjjenek. Azért ne keseredj el, nincs olyan hülye menekült, aki ebben a rasszista siralomvölgyben akarna élni. Magyarországon többen látnak UFO-t, mint menekültet.

Ben Franklin 2016.09.15. 04:31:23

@atpijkamo116: Most még közlekedhetnek.

Pár hónap és röghöz kötik őket. Ellenkező esetben semmi értelme nem lesz a görögorzágból, olaszországból szétpaterolt migrik kikvótázásának. Az fog történni ami itt: 'A migránsok azért hagyták ott a balti államot, mert nehézségeik támadtak a munkahely-kereséssel és a lakbérfizetéssel – olvasható a Mandiner írásában. A menekültek ennek ellenére 139 euró segélyre jogosultak a lett államtól, ugyanis ez azoknak is jár, akik már megkapták a menekült, vagy más alternatív státuszt.
Előbbiek egy évig, utóbbiak 8 hónapig, és csak abban az esetben lehet megvonni a segélyt, ha a címzettje elhalálozott, a minimálbért meghaladó keresethez jutott, vagy bűncselekmény miatt fegyintézetbe kerül.
Lettország 2017 végéig összesen 531 menekültet befogadását vállalta.'

Na ennyit tudnak a segg-hülye brüsszeliták meg a nevüket. Ha továbbra is ilyen praktikus és megvalóstható tervekkel állnak elő a tagországok fogják a saját kezükbe venni a migriket (ahogy eddig is): www.origo.hu/nagyvilag/20160914-12-ezer-migrans-kozpontilag-osztjak-szet-a-migransokat-franciaorszagban-jobboldal.html

Mindenki mindenkire keni a migránsokat mint a leprát, országok között és országon belül. A holnapután melósai egyre népszerübbek! SIC

1ghost 2016.09.15. 07:58:28

@Ben Franklin:

"Na ennyit tudnak a segg-hülye brüsszeliták meg a nevüket"

Na ja bazdmeg. Ugyanezt mondtad 1990 előtt is. Csak akkor, a brüsszelitákat mocskos imperialistáknak, kapitalistáknak hívtad.

Az igazság ezért az, hogy tőletek, tetves narancsbolsevikoktól kéne megszabadulni az országnak.

Ben Franklin 2016.09.15. 08:01:19

@1ghost: 'Az igazság ezért az, hogy tőletek, tetves narancsbolsevikoktól kéne megszabadulni az országnak.'

Sok sikert hozzá! Legközelebb október 2-án mutathatjátok meg Orbánnak hogy milyen sokan vagytok!

1ghost 2016.09.15. 08:07:57

A cikk baromi jó, tárgyilagos, korrekt, naprakész.

A népszavazásnak eddig sem volt sok értelme, lévén 1280 háborús menekült befogadásáról volt szó, jogi következménye pedig semmi.

Namármost

Juncker szavai után most mindez hatványozódott.

A népszavazás valódi oka kettős.

1. Elterelni az ország fideszes szétrablásáról a figyelmet. A narancsos mocskot, a http://blog.hu/profilommigráncsozással rejtegetni. Ez a legfontosabb.

2. Plakátozással, reklámokkal, tengernyi közpénzt lopni a fidesz sleppnek.

Undorító egy banda az biztos. Értelmes, becsületes szavazója a fidesznek mára egy sem maradt.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 08:15:00

@1ghost: Mi pedig el is hisszük a 'nincs is migránsprobléma' alkeszának minden szavát.

A népszavazásnak pedig annyira nincs következménye, hogy ha Junker a fönti ígérvényét írásba adja, akkor a népszavazás már a megtörténte előtt elérte a célját.

Csakhogy későn.

Orbánt már felbosszantotta a pimasz Junker, amiért fizetnie kell. További országok kilépését a szégyenteljes brüsszeli Brexit kudarc után már nem visel el a tákolmánya.

1ghost 2016.09.15. 08:30:40

@Kővárépítő Orbán a király a házban:

Ó, látom, új nicked van! Leamortizálódtak a régiek, azon már annyit hazudoztál. De van ám egy kis bibi!

Ezen is ugyanúgy messziről bűzlesz, mint a többin.

Yobbágy Fery 2016.09.15. 08:32:32

Ez a népszavazás nem a kvótáról szólt sose.
Ez a népszavazás arról szólt az elejétől kezdve, hogy a fityisz mozgósítsa és aktívan tartsa a tábort 2018-ig. Minden, amit csinálnak mindössze egy célt szolgál: hatalomban maradni, mert csak úgy lehet betömni azt a rengeteg éhes szájat, ami a pártban és holdudvarában van. A birka nép egyik része lelkesen tapsol hozzá, egy másik része csendben tűr, a maradék meg lelépett vagy le fog lépni.

Isten hozott mindenkit a magyar ugaron.

dieter1 2016.09.15. 08:36:49

@atpijkamo116: gratulálok, sikerült eljutnod Bodóné szintjére ;-)
("Mást beszél, mint Bodóné, mikor a bor árát kérik. ")
Valamit talán az itt vitatott témához is tudnál szólni? :-P

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 08:37:10

@Yobbágy Fery: És hatalomban is fognak maradni!

Hiába találta ki Orbán a migrihordákat amik itt nem vonulgattak fel s alá, a hazuugságai ellenére megint 2/3-ot fog kapni!

barli 2016.09.15. 08:42:24

Hű mekkora pofon, Brüsszel azt csinálja, amit a Patás szeretne :)
Az a baj, hogy ezt a "nem lesz kvóta" szöveget már ezerszer elmondták, mégis mindig napirenden van, a legtöbbször büntipénzekkel együtt.
És hagyjátok ezt az 1200as szöveget, ez nem ennyiről szól, csak azért mert elsőre ennyit mernek mondani.
Perszw hogy jól jön az orbánnak a mozgósítás meg a hisztéria, csakhogy ez itt nem (csak) erről szól, és ezt a legtöbben felismerik, még nyugaton is.
Az ellenzék szimplán belefutott megint egy csapdába, ahol csak veszthetnek. A patás meg szimplán összeköti a kellemest a hasznossal.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.09.15. 09:44:21

@Francois77: Az a vezéred volt, aki azt mondtqa, hogy ne azt nézzék, amit mond.
Egyébként a népszavazásnak rengeteg okból nincs értelme, ehhez jött most még egy (mert mindig az volt a végső mantrátok, hogy ugyan most semmi értelme nincs, de valamikor még jól jöhet, ha mégis lesz kvóta - erre mondtuk, hogy nem hisszük, hogy lesz, és ez igazolódott most be. Sajnos ennek megértése logikai készésgeket kökvetelne.
@dieter1: Logika egyes. Attól, hogy a magyarok megnépszavazzák, hogy a soha sem lesz kérdésre a parlamentnek kell válaszolnia (és nem mondják meg, hogy beleegyezhet-e), attól a többi ország azt tesz, amit akar (és ráadásul a parlament bele is egyezhet attól, hogy mi jött ki a népszavazáson).
A rengeteg eszes FID-eszes pontosan ugyanúgy ködösít a népszavazás értelméről, mint az ellenzék: azok azt mondják, hogy nem a menekültekről és a kvótáról szól, hanem az EU-tagságunkról (és ezt le is vezetik, ennyiben még jobbak is), míg most meg az jön elő, hogy nem magyaroroszágról és nem a kvótáról, hanem általában a befogadásról Európában, ami tök baromság.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 09:46:00

@Kuviklacz: Ha Junkker írásba adja hogy nem jön ide migráncs, akkor a népszavazás el is érte a célját.

És akkor majd kampányolhat Orbán azzal hogy ha nem keménykedik akkor a szocik simán ideengedték volna a vadembereket.

Én meg el is hiszem neki!

barli 2016.09.15. 09:56:06

@Kuviklacz: dehogynincs értelme, csak nem ott, ahol ti keresitek. A békamenetnek sem volt elvileg értelme, oszt mégis volt. A zorbi egyre nagyobb tétekben kártyázik, most már nem szoclib-fidesz, hanem kelet nyugat a tét. Normális embernek általában felfordul a gyomra a trükkjeiktől, de valahogy mindig kisül belőle valami hosszú távon. Lehet, hogy egyszer majd összedől a kártyavár, de még mindig minőségi különbség van köztük, meg akik előttük voltak. Mindenki szeretne náluk jobbat, csak lássuk be, jelenleg nincs ilyen. Az hogy "lógassuk fel őket a lámpaoszlopra", még nem old meg semmit.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 10:05:49

@dieter1: "az itt vitatott témához is tudnál szólni?"

Jó a cikk, nincs mit hozzátennem.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 10:09:37

@barli: "Lehet, hogy egyszer majd összedől a kártyavár, de még mindig minőségi különbség van köztük, meg akik előttük voltak."

Igen, de a mostani százor nagyobb tolvajlás százszor rosszabb minőséget jelent. Nem biztos, hogy kibírja az ország, míg összedől a kártyavár. Mindenesetre egyre távolabb kerül a környező államok életszínvonala, gazdasági fejlettsége.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 10:18:39

@atpijkamo116: Már miért lenne a mai rosszabb minőség?

A 100x nagyobb tolvajás egy vélemény.

A radikális béremelések

2010 átlagfizetés 202 ezer ft (nettó 120ezer)
2016 július 260 ezer ft (nettó 173ezer) www.hrportal.hu/berkalkulator_2016.html?edt_brutto=260000&edt_elt=0&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=1&edt_kedvezmeny=0&edt_munkaido=40

173ezer/120ezer=144%

44%-ot emelkedett a nettó bér az elmúlt 6 évben, majdnem nulla infláció mellett, családi adókedvezmény nélkül!

- meg egy tény. A másik tény hogy az államadósság csökken, a szocik alatt meg nőtt.

Ezzez képest picsafüst hogy van egy VÉLEMÉNY miszerint 100x nagyobb a lopikálás. Nem ez következik a fenti TÉNYEKből.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 10:19:21

@Ben Franklin: "semmi értelme nem lesz a [menekültek] kikvótázásának"

Tök mindegy nekik, hogy mondjuk Németo. vagy Franciao, nem fognak nagy számban átrohangálni. Lettországból sem sok értelme van továbbmenni, mígy a lecsúszott, rasszista, idegengyűlölettől fortyogó Magyarországból, ha csöpp eszük van, észnélkül menekülnek.

"Lettország 2017 végéig összesen 531 menekültet befogadását vállalta."

Csak nem rokkannak bele abba az 531-be. Ha nem költenek rájuk semmit, csak amit mi könnyedén kidobunk az ablakon a hazug és értelmetlen népszavazásra, 10+ milliárdot, akkor fejenként jut 20 millió. Annyiból el lehet élni egy ideig.

Francois77 2016.09.15. 10:25:33

@Kuviklacz: namost, én egy blogbejegyzésről fejtettem ki a véleményem, te meg az enyémre. Viszont nem kértem.

Ben Franklin 2016.09.15. 10:26:52

@atpijkamo116: Te nagyonhülye, Lettországból már el is szöktek Németországba!

www.hirstart.hu/hk/20160906_lettorszagbol_nemetorszagba_tavoztak_a_kvotamenekultek

Magyarországról pedig menjenek ki merre lát! Ugyanúgy gondoljuk mint a lettek..:)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 10:27:30

@Kővárépítő Orbán a király a házban: Légyszi, ne kezd megint, beszoptad az orbáni propagandát, olvassál utána, hogy csúszunk le. A fasz gyurcsányhoz meg ne hasonlítgassál, nem teszi egy cseppet se vonzóbbá az orbán rombolását. Az államadósság növelésénél meg nézd meg, hogy az emberekre, nyugdíjpénztárra költötte, míg orbán pont nem. Meg 13. havi nyugdíjat adott, míg orbán beígért 14. havi nyugdíjából semmi nem lett.

A szélkálmán terv szerint csillió adót szednek be, de az államadósságot 80%-ról 70%-ra cszökkentik 2018-ra. Az adóbeszedést maradéktalanul teljesítették, az államadósság csökkentését egyáltalán nem.

A nyugdíjpénztár 3000 milliárdja egyedül 80%-ról 70%-ra csökkentette volna az államadósságot. Ezzel szemben MOST áll 75%-on.

Ne gyere nekem hazug számokkal!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 10:28:17

@Ben Franklin: "Lettországból már el is szöktek Németországba!"

Sírok.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 10:31:58

@Kővárépítő Orbán a király a házban: "A 100x nagyobb tolvajás egy vélemény."

:)) Bárcsak az lenne!

Hadházy Ákos hetente mutat be egy-egy különösen pofátlan tolvajlást. Ettől függetlenül szinte naponta pattan ki egy-egy gusztustalan botrány. Még a népszavazási gyűlöletkampánnyal se tudnak akkora hisztériát kelteni, hogy ezek ne tűnjenek fel.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 10:36:39

@atpijkamo116: Nem tudom ki az a Hadházy Ákos, és még másik 8 millió magyar se hallot róla soha.

Azt tudom, hogy ha a bérek nőnek, és az adósság csökken, akkor nem fogom elhinni annak, hogy 100x többet lopnak most, aki alatt az adósság nőtt és a bérek csökkentek.

Sőt még ha bebizonyítja nekem hogy 100x többet lopott a fidesz mint ahogy soha semmit se bizonyítottak se a kamuvidióval, se a ződ dossziéval, szóval még ha be is bizonyítják, akkor sem érdekel. A SAJÁT ZSEBEM az, ami érdekel.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 10:38:38

@atpijkamo116: Ne hasonlítgassak a fasz Gyurcsányhoz? Kíváncsivá tettél.

Eddig azt hittem 2018ban Orbánra szavazok. Te kire akarsz Orbán helyett, ha nem Gyurcsányra?

Ben Franklin 2016.09.15. 10:40:18

@atpijkamo116: Na mert gyorsan elkezdted a magyarokat mucsaizni, pedig nem innen szöktek el a kikvótázott migrik, hanem Lettországból.

Ezt jól beszoptad te balfasz!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 11:41:33

@Kővárépítő Orbán a király a házban: "Nem tudom ki az a Hadházy Ákos, és még másik 8 millió magyar se hallot róla soha."

Igen, az állami médiában nagyon erős a cenzúra.

"A SAJÁT ZSEBEM az, ami érdekel."

Akkor szólj orbánnak, hogy lopjon kevesebbet, és kezdjen el kormányozni, mert nagyon lemaradunk a környező országoktól.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 11:46:05

@Kővárépítő Orbán a király a házban: "Te kire akarsz Orbán helyett, ha nem Gyurcsányra?"

A gyurcsányira csak faszok szavaznak. Ha lenne egy szikrányi szimpátiám az iránt a bohóc iránt, akkor se lenne értelme rá szavazni, mert akkora az elutasítottsága, hogy vele senki se nyerhet választást. Az emberek az öszödi beszéd miatt haragszanak rá, mert bevallotta, hogy hazudott. A sok idióta. Bezzeg, mikor kiderült, hogy hazudott, a választás után a beígért 5 éves adócsökkentás helyett rögtön adót emelt, egy szót se szóltak.

Most az MKKP a legrokonszenvesebb, az egyetlen, aki csinál valamit. A Juhász is tökös gyerek.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 11:56:43

@atpijkamo116: 'Most az MKKP a legrokonszenvesebb, az egyetlen, aki csinál valamit. A Juhász is tökös gyerek.'

A Juhász az tudom ki de 1%-os pártra nem dobálom el a szavazatomat (ráadásul 1 pillanat alatt összekoalíciózná magát Gyurcsánnyal akire ügye nem szavaznál).

Az MKKP az mi?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 12:04:42

@Kővárépítő Orbán a király a házban: Nézzél már mást is, mint az M1 párttévét, mert kiég teljesen az agyad!

Bárkire szavazok, csak az országromboló orbánra nem. Tudom, hogy seggbebasz, de akkor se tartom oda neki.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 12:06:54

@atpijkamo116: Tulajdonképp ezt szerettem volna tudni, hogy szívesebben szavazol e a gyurcsányszociszdszjuhász-ra, mint orbánra. Most már tudom.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 12:12:13

@Kővárépítő Orbán a király a házban: Tudod mit? Ha mindenképpen valakire kellene szavazni, és csak gyurcsány és orbán lenne a lehetőség, akkor se szavaznék orbánra. Ahhoz, hogy rászavazzak, az ellenfelének bizonyítania kellene mégnagyobb hozzánemértést, tolvajlást és rosszindulatot. Nem hiszem, hogy anya ilyen embert szült a Földön. Hitler és Sztálin is legalább érintőlegesen jót akart a népének.

Francois77 2016.09.15. 12:20:12

@atpijkamo116: bocs a kérdésért, de arról a Juhászról beszélsz, amelyik épp most bukik meg? :)

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 12:26:41

@atpijkamo116: Nem mintha nem tudtam volna az első pillanatban amikor hozzámszóltál hogy gyurcsányista vagy, de le a kalappal ezt kevesen vállalják fel.

gratulálok

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 12:33:13

@Francois77: Megbukó Juhászról nem tudok. Csak a Stadlerről.

@Kővárépítő Orbán a király a házban: "gyurcsányista vagy"

:))

Francois77 2016.09.15. 12:39:34

@atpijkamo116: Portik, sajtófigyelés, alapítványi autó magánhasználata nyaralási céllal, ezek mondanak valamit? vagy ennyire nem élsz a való világban?

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 12:45:09

@Francois77: Juhász nem tud megbukni. Hova lehet 1%-ról bukni?

röhögnöm kell

Francois77 2016.09.15. 12:49:16

@Kővárépítő Orbán a király a házban: nem fogja magával rántani a pártját a szédítő magasságból, de eltűnik egy életre. legalábbis, ha van egy icipici gerince, akkor csak ez következhet.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 12:59:19

@Francois77: Csalódni fogsz...nem tudna munkából úgy megélni mint most, soros gázsi meg mindig lesz Orbán nem tudja kitenni ezeket a szervezeteket mint Ördögan meg Putyinelvtárs.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 13:48:36

@Francois77: :)) orbán ordas hazugságokkal, uszítással, százmilliárds lopásokkal nem tud megbukni. Tegyük fel, hogy van valami vaj a fején. Mi ez ahhoz képest?

Kámasuka 2016.09.15. 14:03:21

@atpijkamo116: Ok, de Orbán azért Juhásszal ellentétben nem hülye.

A ballibnak már csak a legalja leghülyébb politikusgárdája maradt meg, az összes többi vagy visszatért a civil életbe vagy felvásárolta őket a fityisz.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 14:10:07

@Kámasuka: "nem hülye."

Az ügyes tolvaj nálad pozitív kategória???

"felvásárolta őket a fityisz."

Az. ezeknek a politikusoknak a 99%-át meg lehet venni kilóra. Vagy a tolvajlásaikkal zsarolni. Lehet, hogy emiatt kell megépítenünk TwinPaksot. Kurva nagy ráfizetés lesz.

Francois77 2016.09.15. 14:13:44

@atpijkamo116: olyan, aki tisztességesnek adja el magát, és nem az, annak nincs joga számonkérni másokat. Ennyi.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 14:22:12

@Francois77: Én tiszta vagyok. Kérje számon a nevemben. Én nem bírnám ki, ha az egész fideSS terrorszervezet rámszállna.

Francois77 2016.09.15. 14:23:55

@atpijkamo116: ő is azt állítja magáról, hogy tiszta :)

NekemNemEzKell 2016.09.15. 15:20:42

Ez most komoly? Vannak olyan politikai analfabéták, akik ezt elfogadják? Junckner ma azt mondta... megváltozik az egész Eu bürokrácia hozzáállása a migránysügyhöz? Most már lehet bontani a krítést, mert...? Mert mi van? A "demokratikus Európai Únió" egyszemélyi vezetés alatt van? S ez a vezető Junckner? Ha ő szól, akkor az egséz Eu Merkellel, meg a ballibekkel együtt máris leállítja a migránsok bejövetelét? Mert az, hogy ma (!) ezt a lassan 2 milliót nem "osztják" szét, kötelezően, ez azt jelenti jövőre, a következő 2-3 milliót sem? Van aki elhiszi ezt a hülyeséget? " Nem jönnek annyian"? Mi van? 2015-ben ezek az emberek párszázról beszéltek! Röhigcséltek, amikor az ENSZ tanulmány több tíz millió útnak indulótól beszélt! S kinek lett igaza? Már megint nem a ballibnek! Mint ahogy ebben is.. ma "félrebeszélt Junckner.. Tehát meg van oldva a jelenlegi, s a jövendőbeli migránsok elhelyezése? De jó, hogy nem vagyok ballib!

2016.09.15. 16:28:27

A brüsszeliták meghátráltak. Fényes győzelem ez Orbánnak és Magyarországnak.

"2016 őszén az eurokrata, illetve nyugat-európai politikai elit végképp lemondott a kvóta ötletéről, ami amúgy se jelentett volna megoldást, és népszerűtlen is volt némely tagországokban."

Ha eleve értelmetlenvolt, akkor miért akart a brüsszelita elit betelepíteni iszlámokat minden tagországba? Ha csak némely tagországban volt ellenkezés, akkor miért nem csinálták önkéntes alapon a szétosztást? Ott, ahol imádják az iszlámistákat, oda mehetett volna több is belőlük, az iszlámisták is boldogabbak lettek volna, ha nem Romániába, Magyarországra vagy Lettországba teszik le őket központilag, hanem olyan országok fogadják be őjet, ahol imádják az iszlámokat. Dánia, Hollandia, Svédország, Franciaország, Belgium, Németország, Ausztria mind tövig szopkodja az iszlámokat, miért nem eleve ott helyezték el őket?

2016.09.15. 16:29:28

@NekemNemEzKell: Junckernek meg Merkelnek azt se szabad elhinni, amit kérdeznek.

Sir Galahad 2016.09.15. 16:46:53

Semmi jelentősége annak, amit mond. Annyi a szavaiból kiderül, hogy igenis létezik elképzelés a kvótáról; Junckernek erről van egy magánvéleménye, de hivatalosan Brüsszel nem hozott határozatot arról, hogy márpedig kvóta nem lesz.

Akkor meg mi értelme a cikknek?

totalpatec 2016.09.15. 17:16:39

Hááát, Juncker eddig teljességgel mást mondott. Fenyegetett, degradált, kirekesztett. Most ezt mondja.
Ki tudja mi lesz a véleménye két hét múlva?
Brüsszelben besz@rtak a népszavazástól. Hiszen a Magyar után talán vérszemet kapnak a lengyelek, csehek, szlovákok, románok, stb, stb..

sírjatok 2016.09.15. 17:17:46

Ugyanúgy képzelt veszély a kvóta, ahogy másfél évvel ezelőtt képzelt veszély volt a migráció, egy évvel ezelőtt meg képzelt veszély volt a terrortámadás?

Titeket ki a tököm fizet? Ingyen vagytok ilyen hülyék?

sírjatok 2016.09.15. 17:19:21

@atpijkamo116: no legalább nyíltan kiteszed az asztalra: szerinted Orbán rosszabb, mint Hitler vagy Sztálin.

Karcos :D

morph on deer 2016.09.15. 17:19:54

"Üzenjük Felcsútnak, hogy ők is megértsék: Nincs határozat semmiféle kvótáról, és nincs is tervbe véve!"

sírjatok 2016.09.15. 17:24:58

@morph on deer: Jaja!
Ezen kívül a bevándorlás is álprobléma, megmonta a gyurcsán úr tavaly nyáron.

csepel.info/?p=43822

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.15. 17:34:36

Népszavazol, de mire is?

Ezt kihagyta a Kétfarkú Kutya párt a plakátjai közül, pedig ezért vicc a szavazás. Kár 2018 utánra felhatalmazást adni az új kormánynak a migránsok betelepítésére. Ennek meg pláne.

erkolcstan.blog.hu/2016/09/09/nepszavazol_de_mire_is

Sexual Harassment Panda 2016.09.15. 17:35:43

Hogyan lehet az, hogy visszavontàk azt a kötelező kvòtatervet, ami nem is volt??
Szerintem inkàbb Orbàn hùzta a faxára Junckert, MEGINT.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.15. 17:42:44

Már a cikk címe is irritáló! " Migránsellenes népszavazás."

Lassan az igazság minden részlete kifejtésre kerül:

1./ Eddig az ellenzék tagadta a kötelező kvóta létezését és a további kvóta terveket, most az Európai Bizottság Elnöke jelentette ki, hogy ezek kikényszerítéséről lemond. Ennek persze nincsen semmi jogi relevanciája, ez egy kinyilatkozás, hisz a cikkíró is tudja, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió Tanácsával és az Európai Parlamenttel együtt alkotja csak az EU törvényhozói hatalmi ágát.
Tehát a népszavazás nem vált okafogyottá!

2./ Az ellenzék bizonyos csoportjai állal hirdetett dogma is megdőlt: a népszavazás értelmetlen, nincs semmilyen hatása Brüsszel menekült politikájára. Ezzel szemben a cikkíró is elismeri, hogy valami hatása mégiscsak lehetett, hogy Juncker megtette ezt a nyilatkozatot. Pedig még meg sem tartottuk a népszavazást, máris hatott!

A cikk ellentmondásai:

A népszavazási kérdés „nem Országgyűlés hatáskörében lévő kérdést tett fel”, majd az állítást üti a következő mondata: „a Fidesz-KDNP-nek megvan a parlamenti többsége, hogy népszavazás nélkül is törvényt hozzon”.

„Orbán miniszterelnöknek elegendő a miniszterelnököket tömörítő ET-ben elegendő szavazatot szereznie, hogy megakadályozza, amit meg akar akadályozni. Az Európai Tanácsban amúgy is a kormány képviseli az országot, még akár akkor is szavazhatnának nemmel, ha nem volna meg a parlamenti többségük.”

Hallott már a cikkíró a legitimációról? Ki tudja jobban az oldalára állítani a többi miniszterelnököt? Egy kisebbségi kormány miniszterelnöke, vagy egy eredményes népszavazást a háta mögött tudó miniszterelnök?

„A magyar embereknek a dologhoz több közük nincs, őket a megválasztott miniszterelnök képviseli, tök fölösleges még egyszer elmondani neki, miként szavazzon”Tudtommal még nem volt népszavazás a kérdésben, a 2010-es választásokon pedig még nem volt szó a migrációról!

„amúgy Orbán által megfúrni kívánt - török-EU egyezmény óta jelentősen enyhült a Nyugat-Európát érő migrációs nyomás.”

Álljon itt a magyar külügyminiszter nyiltkozata, melyet Törökországban tett a pucskísérlet után:

„Törökországgal nemcsak a menekültszerződés miatt, hanem ugyanakkor az ILIÁ elleni küzdelemben és a NATO-együttműködés keretében is jó kapcsolatokat kell ápolnunk”

Végül a cikkíró megállapítja: „a kvóta nem megoldás”Csak éppen a magyar kormány a kezdetektől ezt mondta! Leesett a tantusz?

„A menekülteknek eszükbe nem jutott soha, hogy elvegyék a magyarok munkáját.”

Csak éppen leterhelik a szociális ellátórendszert!

„a szegény (szegényebb) kelet- és dél-európai országoknak csak néhány ezer menekültet kellett volna ellátniuk, ami lakosságuknak csak elenyésző része lett volna. (Gyakorlatilag senki észre se vette volna, hogy ott vannak.)”

Ez még akkor sem lenne igaz, ha lenne egy felső határ!

„erre reakcióként az ötletet visszavonták.”

Igen, ezt látjuk már egy jó ideje, hogy Brüsszelben csak ötletelés folyik!

"a menekültek ellátását amúgy is a gazdag Nyugat fizetné,
és a dolog átmeneti lett volna, nem győzzük hangsúlyozni."

Csak részben állná a költségeket és mivel nem akarják megállítani a migránsáradatot, a kvóta is egyre nagyobb lenne, egyre nagyobb költségekkel. mivel nincs felső határ.
Ha egy ilyen folyamat elindul, utána már szinte lehetetlenség megállítani!

bloglegelő 2016.09.15. 17:53:49

nahát, ez a Juncker meg az Orbán ... bizonyára érdekes írás

egyébként október 2.-án a népszavazáson válaszolni lehet egy kérdésre, miszerint

akarom-e, hogy az otthonomba a beleegyezésem nélkül mások beköltöztessenek-e megint másokat ?

a válaszom: NEM

ha meg az ajtón kívülről bekiabálnak, hogy "nem ér a nevünk" akkor meg pláne közlöm velük, hogy

NEM

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 17:57:48

Persze, átmeneti. Átmenetileg mennyenek a buckalakók a qrva annyukba ne ide.

A franciáknál ott vannak az emberevők átmenetileg a 60as évektől, a briteknél ugyanúgy.

Steretik is őket mint a leprát. Most adnának nekünk is, köszi, nem kérjük!

eztkapodd 2016.09.15. 18:07:28

Blogger!
Egy undorító szarjankó vagy. Pontosan tudod, hogy az alkesz juncker most ezt mondta, de egy hét vagy hónap múlva előveheti ismét a kötelező szétosztási ötletet megint. Szerinted pedig te nyomorult féreg, nekünk rögtön le kéne fújni a népszavazást, aztán ha a derék juncker meggondolja magát akkor már természetesen nem lehet a népszavazósdit újra kezdeni, tehát beszoptuk. Na röviden ezért vagy te egy undorító, aljas szarjankó.

Sexual Harassment Panda 2016.09.15. 18:37:42

@eztkapodd: azèrt is a kurva annyàt a bloggernek, mert most szörnyű rasszista a kormàny, bezzeg 2004 ben a hatàrontùli magyarok elleni jampàny nem volt az .

Blogtolo 2016.09.15. 18:47:30

Úgy látszik, az EU "nagyemberei" kezdenek észhez térni.

Mert eddig nagyon nem foglalkoztak azzal, hogy az emberek mit is gondolnak róluk. Hiszen őket megválasztották erre a "király székre", akkor már diktálhatnak bármit, bármilyen országnak. És ettől a hozzáállástól lett tele az emberek hócipője.

Egy nem túl komolyan vett angol népszavazásból hirtelen BrExit lett: jó nagy pofon, mert a 2. legnagyobb befizető ország lép ki emiatt, Merkel kapja a pofonokat a németországi helyi választóktól: olyan pártoktól kapnak ki, akiknek szinte egyetlen jelszava a migránsellenesség. A "mitugrálsz" kis országok (Magyarország, Szlovákia, Lengyelország) együtt próbálnak fellépni a rájuk erőszakolt hülyeség ellen.

A kormány képviselői az EU-ban is azonnal tiltakoztak a zseniális kvótarendszer ellen, de lehurrogták őket. És mivel nálunk még 2 évig nincs választás, de azért szeretné a kormány, hogy hivatalos tiltakozás legyen lakossági szinten is: na erre kellett ez a népszavazósdi.

Meg persze arra, hogy a majdani magyar választás nehogy már attól függjön, hogy az egyes pártok mit mondanak arról a néhány ezer migránsról (mint Németországban), hanem a valós magyar problémákra adott válaszoktól.

A balosok persze csak azért is fúrták, de amikor erre válaszul beígérték az ő körzeteiknek a betelepítendő migránsokat (ha már úgy várják őket), akkor már nem tetszett nekik annyira. Hiába, magamtól jó messzire könnyebb megszavaznom a zűrös fazonokat (prostikat, hajléktalanokat, migránsokat, ...), mint a saját utcámba ...

Meg persze azt sem felejtsük el, hogy a migránsok sem ide akarnak jönni: nekik a gazdag nyugat kell. A szegényebb országokba letelepítettek visszamennek Németországba.

Már Németországban sem látják olyan jónak ezt a mindenkit befogadunk stílust: akiket vissza akarnak küldeni, azok eltűnnek, tízezerszám. A legminimálisabb munkára is hosszú betanítási idő kell, mert nem tudnak nyelveket. (eddig összesen 60-an dolgoznak, főleg a képzettséget nem igénylő munkakörökben) Akiket befogadtak, azok hazautaznak "nyaralni" oda, ahol elvileg "életveszélyben" voltak. Az ellenőrizetlen beutazás miatt beszivárogtak terroristák is, akik már Németországban, Franciaországban le is tették a névjegyüket. ...

Szóval az EU "nagyemberei"-nek épp ideje észhez térni.

morph on deer 2016.09.15. 19:00:18

@Sexual Harassment Panda:
"azèrt is a kurva annyàt a bloggernek, mert most szörnyű rasszista a kormàny, bezzeg 2004 ben a hatàrontùli magyarok elleni jampàny nem volt az ."

Nem!
Keresd ki a szó jelentését!

similarthings 2016.09.15. 19:08:36

Engem aztán nem érdekel fidesz se kis se nagy betűvel, de évek óta, sőt amióta létezik a népszavazás intézménye ez a legnagyobb jelentőségű népszavazás.

Mert ez rólunk szól - még azokról a majmokról is akik azt szeretnék hogy mindenféle barbár teleszórjuk Európát - arról hogy ami a miénk arról mi döntünk és hogy nem akarunk menekült üldözöttek lenni saját régiónkban. Lásd a zsidók - vallásuk szerint zsidók - már menekülnek Franciaországból mindenhová. Ők nem várják meg hogy megint áldozatok legyenek.

Sexual Harassment Panda 2016.09.15. 19:11:45

@similarthings: semmi èrtelme a szavazàsnak, mivel èrvènytelen lesz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.15. 19:20:31

Ahogy Juncker SZÓBAN és nem is egyértelműen visszavonta a kényszerbetelepítést, ugyanúgy bármikor újra bejelentheti. Arról nem is beszélve, hogy erről eleve nem Juncker egy személyben dönt, így a bejelentése akkor sem élrne semmitm ha egyértelmű lett volna.

Na meg iszonyú nagy pofon Orbánnak, hogy visszavonták az általa bírált tervet, mi?

sírjatok 2016.09.15. 19:20:53

@morph on deer: igen igen, magyarokat lehet utálni mert az nem rasszizmus, négereket viszont nem lehet utálni, mert az rasszizmus.

Na látjátok, emiatt az egyedi gondolatmenet miatt van most ez:
static.origos.hu/s/img/i/1608/20160831mandatumbecsles-20160831.jpg

morph on deer 2016.09.15. 19:45:11

@sírjatok:
Kár, hogy a kérdésed nem erről szólt!

Pedig jobb, ha elhiszed, hogy az ha egy magyar utál egy másik magyart az nem rasszizmus.
Hidd el, mindenkinek jobb, ha ugyanazokat a szavakat ugyanazokra a dolgokra használjuk.
Úgy is van elég zűrzavar az életben, (meg a fejekben is,) felesleges fokozni :)

Francois77 2016.09.15. 19:53:17

Juncker??? Pofon??? Vagy megint csak a baloldalt sikerült hülyére venni? :):):):);):):):) index.hu/kulfold/eurologus/2016/09/15/nem_vonja_vissza_brusszel_a_kotelezo_kvotajavaslatot/

morph on deer 2016.09.15. 20:10:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ahogy Juncker SZÓBAN és nem is egyértelműen visszavonta a kényszerbetelepítést, ugyanúgy bármikor újra bejelentheti. Arról nem is beszélve, hogy erről eleve nem Juncker egy személyben dönt, így a bejelentése akkor sem élrne semmitm ha egyértelmű lett volna."

Ez mind így igaz!
De:
Mi van akkor, ha holnap, jövő héten, vagy mit tudom én, de még "időben" bejelentik hivatalosan is?

Úgy értem, mi lehet a várható forgatókönyv?

2016.09.15. 20:13:14

Merkelnek meg a hozzá hasonló befogadó lelkületű politikusoknak kötelezően be kellene költöztetni a családját anonim módon arabok által sűrűbben lakott környékre. Ugyanígy, a magyar ultraliberális elszálltaknak is élniük kellene egy kicsit a magyarországi kisebbségek sűrejében. Nyilván nem mindenki egyforma, de mégis mit gondoljon az ember rôluk, ha látni, ahogy méregetik az utcán az embert? Nyilván meg akarják ölelni nagy szeretetükben. Engem nem érdekelnek, de kellett már szempárbajt vívnom párral buszon is. Láttam a fejükön a sunyi számítgatást, merhet-e támadni majd. De látják rajtam, ha kell, kiontom a belüket, nem adom olcsón magam, ezért nem történik inzultus, egyik fél sem járna jól. Szóval nincs is bajom velük. De aki támogatja őket, az hibbant, vagy szimplán keresztbe akar tenni a többinek. Támogassa őket a Róbert Gida, húzzanak a fenébe testületileg.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 20:15:36

@Sexual Harassment Panda: Éevénytelen szavazás ugyanúgy nem köti az EUt mint az érvényes.

De figyelmen kvül se hagyják, Junker már most elkezdett taktikázni.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 20:17:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudod, nincs is kényszerbetelepítés.....

Ezért fontos, hogy aki él és mozog menjen szavazni.

midnight coder 2016.09.15. 20:17:52

Kedves Blogger! Szerinted Junker elvtárs holnap reggel még emlékezni fog arra, hogy most mit mondott migránsügyben ?

dieter1 2016.09.15. 20:29:25

@Kuviklacz:
"Logika egyes. Attól, hogy a magyarok megnépszavazzák, hogy a soha sem lesz kérdésre a parlamentnek kell válaszolnia (és nem mondják meg, hogy beleegyezhet-e), attól a többi ország azt tesz, amit akar"
Neked meg szövegértési problémád lehet. Sehol nem írtam olyat, amire a fenti mondat logikus válasz volna. Hár persze, hogy a többi ország azt tesz, amit akar, a népszavazásnak semmiféle KÖZVETLEN hatása nincs rájuk - ezt sosem vitattam.
Node azt tagadni, hogy közvetve se volna semmiféle hatása a nyugat-európai politikára, az meg a másik véglet. Ha ez számukra közömbös volna, nem foglalkozna vele annyit a nyugati sajtó. Talán Juncker sem sietett volna gyorsan még előtte kijelenteni, hogy elvetette a kötelező kvótát.
Nem igazán foglalkozom azzal, mivel indokol a Fidesz, én már hónapok óta ugyanezt írom, hogy én speciel ezért fogok részt venni és nemmel szavazni. Abban reménykedem, hogy az agymosott német nép és a többiek végre sarkukra állnak, ha látják, hogy másképp is mehet, és elzavarják az alkalmatlan politikusaikat. Nem állítom, hogy például Orbán növekvő népszerűsége a német és osztrák kommentelők körében közvetlen hatással lenne a hozzá hasonlóan gondolkodó politikusok előretörésére (pl. Hofer), de odaát igenis figyelik, hogyan éreznek, gondolkodnak nálunk.

dieter1 2016.09.15. 20:34:19

@atpijkamo116:
Akkor már csak egyet nem értek. Ha a cikkhez nincs mit hozzátenned, és ahhoz se volt, amit én írtam, akkor minek írtál "választ"?
Kényszert éreztél, hogy rányomj a gombra, és böffents valami oda nem tartozót? Legközelebb prób´áld meg leküzdeni, előbb-utóbb biztosan sikerülni fog :-P

midnight coder 2016.09.15. 20:35:43

@dieter1: Ráadásul elég kínos lenne a magát demokratának tartó EU-nak úgy ránk erőltetni a dolgot, hogy a polgárok egyértelműen kinyilatkoztatják hogy nem akarják ezt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.15. 20:41:01

@morph on deer:
@Francois77:

A poszt alcíme:

"Junker újabb pofont adott Orbánnak: okafogyottá vált a migránsellenes népszavazás"

Hm. Most akkor nem inkább ez a poszt vált okafogyottá? :DD

Francois77 2016.09.15. 20:41:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez már akkor okafogyott volt, mikor feltették.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.15. 20:41:51

Ja, és ki is kapta a pofont? :D

morph on deer 2016.09.15. 20:49:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hát persze!
Attól még érdekes(nek tartom a saját) kérdés(eme)t, mert kiváncsi természetű vagyok!
Meg díjazom a leleményes "megoldásokat", ha vannak :)

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.15. 20:51:56

@morph on deer:

Az uniós döntéshozatali rendszer jogalkotási eljárása:

Egyenlő súlyt ad az Európai Parlament és az Unió Tanácsa számára a bevándorlás területén. A jogszabályt az Európai Parlament és a Tanács közösen fogadja el.

Ebből látszik, hogy ha jogilag is aláakarja támasztani a nyilatkozatát, az hosszú idő. Anélkül pedig puszta ígérgetés az egész.

CM2131 2016.09.15. 20:54:01

Legalább a saját magad által leírt mondatokat értenéd: "A menekülteknek eszükbe nem jutott soha, hogy elvegyék a magyarok munkáját. Oda igyekeznek ők, ahová a mobilis magyarok is, fél-egymillió honfitársunk: Nyugat-Európába."

Tehát végső soron magyarok elől veszik el a munkát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.15. 21:08:35

@CM2131:

Fenét veszik el: Büdös nekik a munka, na meg képzetlenek is. Azt hiszem, tegnapi hír, hogy Németországban eddig 63 migráns dolgozik, a végek meg panaszkodnak, hogy nem ismerik a nyelvet és képzetlenek, semmilyen munkára nem alkalmasak.

Csak asztat nem értem, miért írták tavaj a migránssimogatók, hogy a "menekültek" képzettebbek a bennszülött lakosságnál. Az nem lehet, hogy hazudtak! :O

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.15. 21:11:47

@morph on deer:

Soha nem fogják visszavonni, mert az a kudarc nyílt beismerése lenne.

Na de miért követelne az EU euró-százezreket Magyaarországtól minden be nem fogadott kélnyszerbetelepítendő után? Állítólag ezek a "menekültek" fogják megoldani a munkaerőhiányt, növelik a GDP-t és fellendítik a gazdaságot. Akkor nem inkább KAPNUNK kellene euró-százezreket minden Nyugat-Európának átengedett erőforrás után?

Chris Lamb 2016.09.15. 21:17:42

@Kővárépítő Orbán a király a házban: VICC: Őrmester üvölt a katonával aki hibát vétett: -Ezért amit csinált azonnal lefokozom. Mondja meg mi a rangja. -Nekem? Jelentem alközlegény. :D

Etniez 2016.09.15. 21:23:59

Kb lehet törölni a posztot....

Chris Lamb 2016.09.15. 21:32:16

Azért nagy durranás lenne,ha Orbán lenne az ítélő bírója az elmebajos brüsszeli elitnek. :O Mindegyik megérdemelné a bitófát azért hogy a milliós patkány áradatot rászabadították Európára.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 21:34:51

@sírjatok: "magyarokat lehet utálni mert az nem rasszizmus"

Bedőltél az orbáni propagandának. Az ország kormánya nem egyenlő az ország népével. Az utóbbi választja meg az alőbbit. NE nézd az M1-et, mert kiég az agyad.

Ha valaki bevallja, hogy orbán hazug tolvaj, tönkreteszi az országot, az nem a magyar nép ellen szól. (Csak áttételesen, mert ők választottak meg egy hazaárulót.)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.09.15. 21:35:29

Alkeszoknak.nem.lehet hinni.Junckernek hatványozottan érvényes ez a tétel.hagyjuk már.demokraták akik felnek a nepszavazastol.szanalmas

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 21:35:53

@Chris Lamb: "rászabadították Európára"

Remélem, szép vagy, mert az eszedért nem szarethetnek, :))

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 21:37:05

Mi van? A fizetett fideszfasszopó trolloknak nem járt még le a munkidejük?

Etniez 2016.09.15. 21:37:07

@atpijkamo116: Ehhez képest a luxemburgi külügyminiszter minket akar kizáratni, nem Orbánékat. Talán nekik nem szóltak?

"Az ország kormánya nem egyenlő az ország népével. "

Francois77 2016.09.15. 21:41:25

@atpijkamo116: szerintem ma te fogsz hamarabb aludni menni, most, hogy kiderült, hogy van kvótajavaslat, minden épeszű ember próbál felvilágosítani, akit csak tud, hogy 1. jó válasz a "nem"
2. a baloldal már megint hazudott egy akkorát, mint ide Lacháza, de alig 24 óra alatt nekimentek a falnak

és igen, élvezzük a látványt :)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 21:46:59

@Francois77: Az EU nem kötelezhet országokat olyanra, amibe ne egyeznek bele. Ez nem egy Pinochet diktatúra. Teljesen szétette az agyatokat a hazug orbáni gyűlöletpropaganda.

Francois77 2016.09.15. 21:52:17

@atpijkamo116: jó, akkor ezt a témár ne velem beszéld meg, hanem a kedves baloldali sajtóval, pártokkal és egyebekkel, mert szerintük igen, és ez a demokrácia.
ja, és nincs gyűlöletpropaganda, én pl személy szerint voltam arab országban, és nem utálom őket, sőt! az más kérdés, hogy turistaként mentem oda, és nem maradtam ott.

Chris Lamb 2016.09.15. 21:52:48

@atpijkamo116: Áááá nem. Csak nyomást gyakorolnak. Pdl ha nem fogadunk be migriket akkor büntit kell fizetnünk minden egyes be nem fogadott példányért. Akkor mi ez ha nem diktatúra.

Chris Lamb 2016.09.15. 21:54:09

@atpijkamo116: El kell hogy keserítselek még az ördög is előttem van szépségben. :/

Francois77 2016.09.15. 21:54:16

@atpijkamo116: jaj meg akartam kérdezni, hogy a kötelezettségszegési eljárás az micsoda is?

Chris Lamb 2016.09.15. 21:56:49

Egyébként ha annyira ki akarnánk lépni az EU-ból simán meg lehetne csinálni. Pdl: Bevezetjük a halál büntetést és kezdésként kivégezzük Szita Bence gyilkosait!

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 21:57:26

@Francois77: Ha katasztrófaturizmusra vágyom, megnézek egy arab vagy néger országot, ehhez jogom van.

De a zember nem hordja haza a szart.

Francois77 2016.09.15. 22:00:07

@atpijkamo116: nincs. tudom, hogy balról ez a mantra, de attól még nem igaz. az, hogy együtt akarok éni valakivel vagy sem, nem gyűlölet kérdése. sok olyannal sem akarok együttélni, akit egyébként kedvelek.

Kelly és a szexi dög 2016.09.15. 22:02:20

Ideje lenne levenni az oldalról ezt az álhiren alapuló csúsztatást

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 22:07:23

@Francois77: "kötelezettségszegési eljárás az micsoda"

Azok ellen a tagállamok ellen indítható, amelyek nem teljesítik az uniós jogszabályokból eredő kötelezettségeiket, pedig arra előzőleg kötelezettséget vállaltak. Illetve nem a tagállamok ellen, hanem a kormányok ellen.

A kötelezettségszegési eljárás egy fasság. Az ravasz orbán körbetáncolja. És ha mégse sikerülne, és kirónak pénzbírságot? Közpénz, nem a sajátja, nevetve kifizeti.

Látom, az orbáni hazugságáradat neghezen hagyható figyelmenkívül.

Az EU összefogásra épül, az alkotók nem számoltak széthúzó minidiktátorokkal.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 22:09:25

@Francois77: Én nem szívesen élek együtt ennyi gyűlölködő rasszitával. Hol lehet panaszkodni?

Tudta? Több magyar látott UFO-t, mint menekültet.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 22:10:37

@Chris Lamb: "ha annyira ki akarnánk lépni az EU-ból simán meg lehetne csinálni."

Nyitott kapukat döngetsz. Erről szól a népszavazás.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 22:12:12

@atpijkamo116: 'Az EU összefogásra épül, az alkotók nem számoltak széthúzó minidiktátorokkal.'

Junkert senki se váasztotta meg, Orbánt meg már 3x. Ennyit a diktatúráról. Az angol minidiktátorok jól beintettek a faszoknak. Folytatása következik.

Francois77 2016.09.15. 22:13:13

@atpijkamo116: el lehet költözni. de szerintem itt senki nem rasszista, én sem mondtam, hogy azért ne élnék együtt valakivel, mert milyen rasszba tartozik... sok más emberi tulajdonság is van, mint a rassz,

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 22:13:43

@Chris Lamb: "büntit kell fizetnünk minden egyes be nem fogadott példányért"

Ne hidd el! Nincs ilyen EU direktíva.

Egyébként rosszul csinája az EU. Úgy kéne, hogy minden egyes befogadott menekült után támogatást adnának. A végeredmény ugyanaz, de lenne mit ellopni az orbánéknak. Követelőznének, hogy minél több menekültet kapjanak. Csak kapkodnád a fejed.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 22:16:58

@atpijkamo116: Aztán a támogatást miből adják? A vízbül veszik ki a zoxigént?

Hogy oldja meg európa nyugdíját az a migri aki után még nekünk kell fizetni?

Chris Lamb 2016.09.15. 22:17:47

@atpijkamo116: Az EU összefogásra épül. De ez nem jelenti azt hogy a szart átlapátolják hozzánk.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 22:22:28

@Chris Lamb: 'Az EU összefogásra épül. De ez nem jelenti azt hogy a szart átlapátolják hozzánk.'

De a balloldalnak ezt jelenti. Ezért volt 2010 előtt ez az ország az EU szemétlerakója.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 22:22:47

@Francois77: "el lehet költözni"

Engem kádár és gyurcsány se tudott elüldözni a hazámból. Egyelőre a Bonsai Ducenek is ellenállok.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 22:23:29

@Kővárépítő Orbán a király a házban: "miből adják?"

Amiből most is kapjuk. A tagországok befizetéséből.

Francois77 2016.09.15. 22:25:54

@atpijkamo116: hát, érdekes módon fejezed ki a hazaszeretetet.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.15. 22:27:06

@Chris Lamb: "átlapátolják hozzánk"

??? Miről beszélsz. Németország valami egymillió menekültet fogadott be. Egy darabot men kapunk tőlük, kell nekik a fiatal munkáskéz. Elöregedik a társadalom.

Magyarország is elöregedik, elég, ha megnézed a korfát. A demográfusok évtizedek óta papolják, de a politikusok legfeljebb 4 évben gondolkodnak. Lessz ir sírás-rívás, fogaknak csikorgatása, mikor parízerre se lesz elég a nyugdíjad.

Chris Lamb 2016.09.15. 22:27:31

@atpijkamo116: Nyitott kapukat döngetsz. Erről szól a népszavazás. Szerintem nem legfeljebb előkapuja lehet. Ezért írtam a szösszenetet erről,mert ha meg csinálnánk nem lenne szükség újabb népszavazásra /esetleg/ az EU tagságról. Mert úgy kivágnának onnan mint macskát kaksizni. Ugyanis a halál büntetés bevezetése súlyos dolog.

Francois77 2016.09.15. 22:28:56

@atpijkamo116: 63-an kezdtek el dolgozni Németországban... a több mint egymillióból. de ha annyira kell nekik, akkor miért nem mennek el Törökországba, választják ki, aki kell, és viszik haza? miért kell átcsörtetni a fél világon szegényeknek?

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 22:31:57

@atpijkamo116: Aha. Tehát miért jó az nekem, ha abból, amit eddig normális dolgokra költhettünk, most kecskebaszók segélyére KELL költeni?

Ennek kell most örülnii?

Chris Lamb 2016.09.15. 22:36:45

@atpijkamo116: Miről beszélsz. Németország valami egymillió menekültet fogadott be. Egy darabot men kapunk tőlük, kell nekik a fiatal munkáskéz. Elöregedik a társadalom. Az egymillióból mennyi dolgozik? Talán 50? 1 év alatt.És a többit mikor tudják munkára fogni? 200 év alatt? Képzések,tanítások hada után. Viszont ha rövid idő alatt szeretnének eredményt elérni,ezt csak úgy tudnák elérni ha munkatáborba zárnák őket. Magyarország is elöregedik, elég, ha megnézed a korfát. A demográfusok évtizedek óta papolják, de a politikusok legfeljebb 4 évben gondolkodnak. Lessz ir sírás-rívás, fogaknak csikorgatása, mikor parízerre se lesz elég a nyugdíjad. És ezt a képzetlen,analfabéta migráncsok fogják megtermelni. Hmmm.... (sírva röhög)

Six 2016.09.15. 22:56:29

az ugye mindenkinek megvan, hogy SOHA nem volt szó betelepítésről? arról volt szó, hogy a menekültstátusz elbírálását osztanák szét az országok között, hogy tehermentesíték a határmenti országokat.
még ha el is fogadjuk a 1284 igénylő egyikét, akkor sem hozzánk nyomják be, hanem visszamegy abba az országba, ahol először EU területre lépett.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 23:02:43

@Six: Aha persze. És a baloldal mindig igazat mondott kvóta ügyben eddig is, csak a V4ek valahogy félreértették Brüsszelt.

A baloldal minden egyes migrikérdésben hazudott mióta megindultak a vadak.

Nincs migránsprobléma, nem megoldás a kerítés, képzettebbek mint az őslakosok.

DEVISZONT most igazat mondanak, senki nem akar migránsokat ránktukmálni.

Mondjunk NEMet a hazug baloldalra!

Tblog 2016.09.15. 23:17:38

Az Index szerint az ellenkezője igaz és szó sincs kvótavisszavonásról. Akkor most ki tájékoztatja félre az embereket?

index.hu/kulfold/eurologus/2016/09/15/nem_vonja_vissza_brusszel_a_kotelezo_kvotajavaslatot/

Francois77 2016.09.15. 23:25:59

@Six: ha valaki nincs az országban, aztán be kell engedni és marad x ideig (x=ismeretlen) az betelepítés.

nem, nem megy vissza, mert a menekült státusz arra az országra vonatkozik, ahol megkapja.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.15. 23:37:14

@Six: "az ugye mindenkinek megvan, hogy SOHA nem volt szó betelepítésről? arról volt szó, hogy a menekültstátusz elbírálását osztanák szét az országok között, hogy tehermentesíték a határmenti országokat.
még ha el is fogadjuk a 1284 igénylő egyikét, akkor sem hozzánk nyomják be, hanem visszamegy abba az országba, ahol elősaz ugye mindenkinek megvan, hogy SOHA nem volt szó betelepítésről? arról volt szó, hogy a menekültstátusz elbírálását osztanák szét az országok között, hogy tehermentesíték a határmenti országokat.
még ha el is fogadjuk a 1284 igénylő egyikét, akkor sem hozzánk nyomják be, hanem visszamegy abba az országba, ahol először EU területre lépett.
zör EU területre lépett."

Andersen meseje! Meg azokat is hozzank akarjak visszatoloncolni, akik Görögorszagban leptek be az unio területere, de mi, betartva a jogszabalyokat, regisztraltuk őket. Az unio mostani vezetese ugy csűri-csavarja, ertelmezi a jogszabalyokat, ahogy nekik tetszik.

Ha egyszer átszakad a "gát", engedünk az örült politikának, akkor soha nem fogjuk visszaforditani az aradatot!

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.15. 23:57:08

@Francois77: beengedni eleve nem szabad egyet se

*látni mi történik nyugaton - nekik jogaik vannak, onnantól hogy bejön, ha a kérelmét elutastják eltünik mint szamár a ködben

A jó migri a határon túli migri!

Nagy fasz vagy te Válasszunk 2016.09.16. 00:04:26

@Six: "az ugye mindenkinek megvan, hogy SOHA nem volt szó betelepítésről? arról volt szó, hogy a menekültstátusz elbírálását osztanák szét az országok között, hogy tehermentesíték a határmenti országokat.
még ha el is fogadjuk a 1284 igénylő egyikét, akkor sem hozzánk nyomják be, hanem visszamegy abba az országba, ahol először EU területre lépett."

Figy, rég lejárt ez a kamu baromság.
Mi az, hogy az elbírálását kéne megtenni? Van kétmillió ember németországban, és pont 1300nak nem tudnák elbírálni?
Ez a szám a 160ezer migráncs elhelyezéséról szólt másfél éve. Ennek kb. a hússzorosa van már európában, azt akarják szétosztani. Ami mondjuk kb. lehetetlen, mert se ők nem akarnak idejönni, se mi nem akarjuk. (Se a németek, dehát nekik kuss, mert ott a mutter)

Ad Dio 2016.09.16. 00:12:18

Ennek a Juncker gyereknek azt sem hiszem el, amit kérdez... így hát azért inkább elmegyek szavazni...

Advanced Flight 2016.09.16. 00:19:16

@Chris Lamb: és mellesleg az a 60 darab is a német postán dolgozik, levélszortírozóként. Ja, és annyit a piacgazdaságról meg kapitalizmusról, hogy a legnagyobb németo-i cégek vezetői mehettek be a muttihoz mentegetőzni meg a szőnyeg szélén álldogálni, hogy sajna nem tudnak tömegesen migránsokat alkalmazni, mert se nyelvtudás, se képzettség :-) Sztálin elvtárs hangosan röhög a pokolban :-P

TomT 2016.09.16. 00:32:15

Ez a poszt egy gyenge propagandaanyag, kb. azon a szinten, amit a köznyelv okoskodásnak hív. Az okoskodás ehhez képest mondjuk kevésbé kártékony, bár jelentősége ennek sincs. Az egyik hazug féreg banda maszlagját is van, aki benyalja, meg a másikét is.
Nagy gazember ez a Juncker is, de egy félmondatát talán túlzás kész tényként, megváltoztathatatlan EU-döntésként interpretálni. Minimum csúsztatás, maradjunk annyiban. És itt körbe is értünk. Ez ezért hazudik, az meg azért. Aki érdemben politikával foglalkozik, az hazudik. Életvitelszerűen, folytatólagosan, előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból.
Ezért aztán ostobaság bármelyik színtársulat napi bohóctréfájának egy-egy mondatára hosszútávon alapozni.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 00:35:05

Itt az újabb bizonyíték, hogy az MSZPre már csak az öreg, buta, képzetlen kommunisták szavaznak, ergo jövőmentes párt:

'A felmérésből kiderült, hogy a Jobbik nem minden rétegben előzi meg az MSZP-t. Az 50 évnél fiatalabbak között a Jobbik sokkal erősebb (15, illetve 6%), az ennél idősebbek között viszont lemarad az MSZP-től (9, illetve 14%). A baloldali pártnak több híve van az alapfokú végzettségűek körében (16 illetve 9%), míg a nemzeti radikálisok népszerűbbek a többi iskolázottsági csoportban (szakmunkás végzettségűek között 15-7; az érettségizetteknél 14-7, a diplomásoknál 13-6 a Jobbik-MSZP százalékos arányok). Budapesten azonos súlyt képviselnek (11-11 százalék), vidéken viszont nem: a Jobbik 13, az MSZP 9 százalékos.'

inforadio.hu/belfold/2016/09/15/a_nyugdijasoknal_epphogy_vezet_a_fidesz_-_kozvelemenykutatas/

Minden amit az MSZP a migrációról állít, 4 általános kádárista nyuggereknek hihető csupán!

Szavazzatok NEMMEL az arabok ellen!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 00:53:05

@Francois77: "63-an kezdtek el dolgozni Németországban"

Kedves tőled, hogy aggódsz a németekért, de majd valahogy megoldják. Inkább azért aggódhatnál, hogy orbán tönkreteszi a hazádat és téged.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 00:55:01

@ColT:Aha, tehát akkor most eggyel több ok a kecskebaszók ellen hogy az EU támogatásoktól vonják el a migráncssegélyeket.

Nem leszünk gyarmat! Inkább díszkövet mint Ahmedet!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 00:58:03

@Kővárépítő Orbán a király a házban: "Tehát miért jó az nekem, ha abból, amit eddig normális dolgokra költhettünk, most kecskebaszók segélyére KELL költeni?"

A menekültek befogadása, amire M.o. önként vállalást tett, nem erről szól.

1200 ember kérelmének elbírálása, minden ezredik menekült ideigenes befogadása nem ró érezhető terhet társadalmunkra. Ha orbán csak egy ezred százalékkal kevesebbet lop, akkor minden befogadott menekült kaphat belőle egy yachtot az Adrián.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 00:59:00

Azt látom, hogy orbán agymosása sikeres.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.09.16. 01:00:21

@Chris Lamb: Tudod, van az, hogy egy jogrendszer részei vagyunk.
Amúgy a bünti olcsóbb lenne, mint a népszavazás.

Francois77 2016.09.16. 01:01:05

@atpijkamo116: értem, hogy ez a kattanásod, de nem ez a téma.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.09.16. 01:02:19

@Kővárépítő Orbán a király a házban: "
Nem leszünk gyarmat! "
De az EU pénz az kell ingyen, mi?
Öngól, pá.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 01:08:01

'A mustáráról híres szászországi Bautzenben migránsok és helyiek közti tömegverekedésbe torkollott a szerda este. A kiérkező rendőrök végül viperával tettek rendet a betolakodók között. A Junge Freiheit nevű jobboldali német hetilap úgy tudja, "menedékkérők" egy 20 fős csoportja verekedést provokált ki egy helyiekből álló 80 fős csoporttal. A megszállók általi provokációt megerősítette a kelet-németországi város rendőrsége is.'

folytassuk!

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 01:08:43

@ColT: Nem, az EUnak kellünk mi, azért fizetik a pénzt. Miért mit gondoltál?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 01:09:31

Tegyük fel csak a példa kedvéért, hogy M.o. mindenáron be akar fogadni ezer menekültet. Nem akar, hazug, xenofób, rasszista, de tegyük fel. Akkor a népszavazásra könnyedén eltapsolt tízmilliárdból minden menekült elllátására jutna tízszmillió forint. Mibe is akar belerokkanni e kicsi ország? orbán tolvajálásaiba, nem pár üldözött ellátásába. Fogalmatlanok vagytok.

tpl 2016.09.16. 01:11:42

Junker eddig egyetlen pofont nem tudott adni Orbánnak. Nincsenek egy súlycsoportban.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 01:11:50

@atpijkamo116: Magyarország éppen most 2 hét múlva mondja ki hogy egyáltalán nem fogad migránst.

Az 1200 migráns hazugság, naponta ennek az 5xöse érkezik az Únióba. Hazugság mint eddig minden amit a baloldal állított a migrikről...

nincs migránsválság
nem megoldás a kerítés
képzettek a migránsok dolgozni jönnek+életveszély blabla

Most a számról hazudnak, mi ebben az újdonság?

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 01:12:30

'Emellett nyolc menedékkérő tett panaszt a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságán a ProAsyl "jogvédő" csoport segítségével Macedónia ellen, amiért a helyi hatóságok március 14-én a határon átjutott betolakodókat visszatoloncolták Görögországba. Karl Kopp, a frankfurti székhelyű "jogvédők" szóvivője szerint a Szíriából, Irakból és Afganisztánból származó menedékkérők pénzügyi kártérítést kaphatnak, amennyiben javukra dönt a bíróság.'

Pénzügyi kártérítést...:) Golyót nekik!

folytassuk!

tpl 2016.09.16. 01:12:37

@atpijkamo116: az orrod hegyéig se látsz.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 01:13:03

@Kővárépítő Orbán a király a házban: Eldönthetnéd, hogy bevándorlók, menekültek vagy megszállók. :))

– Igaz-e, hogy Moszkvában a Lenin téren Volvókat osztogatnak?
– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

tpl 2016.09.16. 01:13:45

@atpijkamo116: azt látom, hogy az Orbán elleni gyűlöletkapmány sikeres. Nálad.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 01:16:57

Volt nyáron, hogy egy menekült megerőszakolt egy magyar lányt. Csak később adták hírül, hogy nem mekült, hanem egy szerb volt. Persze ti csak az első, szándékosan hazug hírre emlékeztek. Ilyen orbán médiája. Ne nézzétek az M1-et, mert kiég az agyatok.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 01:18:10

@atpijkamo116: Ne beszélj mellé, amint látod szászországban már termelik a migrik a GDP-t! Annyira hogy már nekünk is adnának belőle!

folytassuk

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 01:19:39

@tpl: Nem láttam egy óóóóriáspalkátot se. :))

Csak féltem a hazámat. Egyre jobban leszakad a gazdaság, és nem látni a végét. Egyre jobban szétszkad a társadalom. Egyre jobban lepusztul az életünk (egészségügy) és a jövőnk (oktatás). Egy kurva KLIKK-et nem tudnak üzemeltetni ezek a balfaszok.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 01:21:09

A fideSS fasszopóknak is ugyanúgy a szájába hugyoznak orbánék, mint mindenkinek, csak azt nem értem, ők miért élvezik?

tpl 2016.09.16. 01:21:33

@atpijkamo116: sajnálom, hogy ezt így eléd meg. Én nagyon nem így, pedig nem vagyok közel a "tűzhöz".

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 01:23:47

@atpijkamo116: Nem nyáron, hanem utoljára 3 napja volt, és igen, migri volt a bicskei kecskebaszólágerből, sőt még mindig az: hirtv.hu/ahirtvhirei/12-eves-lannyal-eroszakoskodott-a-menedekkero-1361354

Ps.: A szerb az amúgy nem migri te szerencsétlen? Ki a szerbekkel az országból!

folytassuk

2016.09.16. 02:43:50

@atpijkamo116: index.hu/kulfold/eurologus/2016/09/15/nem_vonja_vissza_brusszel_a_kotelezo_kvotajavaslatot/

Tehát hazugság volt az egész. Nem vonják vissza a kvótákat a brüsszeliták. Nem tettek le arról, hogy iszlám kalifátust csináljanak Európából. Juncker hazudott, a maszopista és gyurcsányista blogok meg terjesztik a hazugságokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 02:54:00

@atpijkamo116:

"Azok ellen a tagállamok ellen indítható, amelyek nem teljesítik az uniós jogszabályokból eredő kötelezettségeiket, pedig arra előzőleg kötelezettséget vállaltak. Illetve nem a tagállamok ellen, hanem a kormányok ellen."

Te szerencsétlen, hol és mikor vállalt Magyarország kötelezettséget migráncsok befogadására?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 03:02:31

@atpijkamo116:

"Németország valami egymillió menekültet fogadott be. Egy darabot men kapunk tőlük, kell nekik a fiatal munkáskéz."

Aha:

"a német nyelvtudás hiánya miatt a menekültek jelentős része képtelen bármilyen képzésben részt venni, ... Emellett pedig általában véve nem elég magasan képzettek az országba érkezett menedékkérők."

"Az adatok és a kezdeti tapasztalatok alapján egyáltalán nem világos, hogy a menekültek miként tudnak majd segíteni a német munkaerőhiány problémáján, ami a jövőben erősödni is fog. A demográfiai helyzet miatt 2030-ig hatmillióval csökkenni fog a munkára fogható németek száma, ugyanakkor az egyik legnagyobb német iparvállalat, a Thyssenkrupp vezérigazgatója például arról beszélt, hogy a menekültek nem jelentenek megoldást a képzett munkaerő hiányára.
A legtöbb német cég saját maga végzi a fiatal pályakezdő alkalmazottak képzését, akár négy éven keresztül. A szír, iraki, afgán menekültek azonban nem elég felkészültek ahhoz, hogy részt vegyenek ezeken a kvázi gyakornoki programokban – állítják a Reutersnek a vállalatok. A Siemens és a Daimler indított ugyan több hónapos, képzésre előkészítő tanfolyamokat, de ez elenyésző a milliós bevándorló tömeghez képest."

"A Deutsche Telekom például legalább másfél évre teszi a menedékkérők extra képzési igényét. Ők 75 menekültet terveznek felvenni, de például a pénzügyi és a légi közlekedési szektorban működő cégek gyakorlatilag lehetetlennek látják, hogy menekülteket alkalmazzanak."

index.hu/gazdasag/2016/09/14/a_nemet_topcegek_szerint_a_menekultek_nem_keszek_a_munkara/

Pop40 2016.09.16. 03:11:41

Rühellem Vityát, meg a maffiabandáját, de az elmebeteg Merkelt meg kell állítani mielőbb.
Nyilván ezt nem egy súlytalan, semmire sem kötelező népszavazás teszi majd meg, de legalább jelzés.

Elmegyek, és nemmel szavazok.

Először és utoljára a fideszes maffia álláspontjával együtt.

Kővárépítő Orbán a király a házban 2016.09.16. 03:12:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A migrik 5 év múlva se lesznek kész a munkára. Még a képzésre se.

Ahhoz min. középfokú német kell, amit megy magyar vagy más európai se tud 1,5 év alatt megtanulni, nem egy arab aki írástudatlan + egy teljesen más nyelvcsaládból jön, kést-viéllát angol wc-t most lát először!

A cigányokat könnyebb lenne megtanítani németül mint ezeket!

vNHM 2016.09.16. 03:27:50

Faszszopo bloggazda, milyen erzes pofanbaszva a foldon heverni, ahogy lehugyoznak?
Lolololol. Szar lehet, kis csicska.

Csuti Ördögüző 2016.09.16. 03:28:51

Ha nem történik vmi Németországban jön a köv. Hitler.

1945-től mostanáig még eladták valahogy a németeknek, hogy nézzenek szembe, meg mindenki őket pumpolja mindenért, de kezd qrvára elegük lenni (UGYANEZ volt hitler hatalomrakerülése előtt amikor a franciák mohósága miatt iszonyat hadisarcokat fizettek a franciáknak)

A német állam csak jövőre 20 milliárd eurót szán (6000=hatezer milliárd forint) a migrik segélyére, oktatására, satöbbijére, úgy hogy közben egy ezrelék dolgozik a 1,5 millióból és jé rájöttek hogy ezek nem tudnak semmilyen nyelven. +a kiképzésük pont a végtelen+1 napig fog tartani, mert ki látott már nyelvet beszélő cigányt? Soha senki.

6000 milliárd forint több mint amennyi SZJA-t ÉS ÁFÁT összesen befizet egy év alatt a 10 millió magyar. Németország ennyit szór a homoki niggerekre jövőre.

De Merkel szerint ezt megoldják (wir schaffen das) adóemelés nélkül. Hát, nagyon ajánlatos, a saját érdekében hogy igaza legyen, mert igencsak be tudnak náculi a németek ha megharagszanak.

vNHM 2016.09.16. 03:35:05

ec.europa.eu/avservices/video/player.cfm?ref=I125840
Leszoptad magadat, mi?
Wahahaha.
Irj errol majd egy bejegyzest, milyen erzes mikor leszopod sajat magadat!
:DDDDDDDDDDD

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 04:51:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tetszik, hogy te is mennyit aggódsz szegény németekért. :))

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 04:55:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "mikor vállalt Magyarország kötelezettséget migráncsok befogadására?"

Nem tudom, mit értesz migráncs alatt. Sok értelme nincs, hogy az orántól eltanult paneleket szajkózod. Szabatosabban kéne fogalmaznod, ha választ is vársz, nem csak fröcsögsz oktalanul. Azért megpróbálok segíteni.

Ha a menekültekre gondolsz, akkor ezt olvasd el:
hu.wikipedia.org/wiki/Dublini_rendelet

DFK 2016.09.16. 04:58:36

Szép látni, ahogy a balosok minden egyes mondatáról bebizonyítják, hogy hazugság.

Neo07 2016.09.16. 05:35:06

A blogíró meg szélsőliberális.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2016.09.16. 06:47:38

A baloldali véleményformálni akaró bloggerek rendszeresen uszító rasszistázzák a baloldali szavazókat, akik hiába kapnak hidegrázást Orbántól, a migránspolitikáját nem tudják elítélni.
Liberálisnak tartom magam, és egy dologban hasznos volt a migránsválság. A liberális vezetőkön, értelmiségen olyan mértékben elhatalmosodott a dogmatikus gondolkodás, hogy a liberális embereknek ki kell hátrálni alóluk, meg kell vetni őket, hogy ti már nem liberálisok vagytok.
Nem is azok. Van rájuk egy új elnevezés: SJW-k (social justice warrior)

Egy meghökkentő videó, hogy milyen mértékben torzítják a világot:

m.youtube.com/watch?v=weV8IBx0J3c

Kalmár 2016.09.16. 07:04:54

Nyüszíthettek, kedves ultra liberális "hazafiak"!
Ez nem Ausztria!

Itt demokrácia van, éppen ezért, itt meg lesz tartva a népszavazás!
(nem úgy mint a sógoroknál az elcsalt elnökválasztás...)

UltraTotálBrutál (törölt) 2016.09.16. 07:15:25

Na, ezt beszoptátok. Mai hír megvan? Junker szóvivője közölte, szó sincs arról, hogy lemondanának a kötelező betelepítési kvótáról. Szánalmas...

Prognozuoti Blasio 2016.09.16. 08:18:34

Hazudik a fasisztoliberális náci!!!

Pontosan tudja Junnker, hogy ha a merkeli politika idecsalogat még 30 millió szírt, 20 millió afgánt, meg errr felbuzdulva fél afrika elindul, akkor MINDENHOVA fog jutni bevándorló!! Nem is kevés!

Prognozuoti Blasio 2016.09.16. 08:21:14

@Csuti Ördögüző:

Már ott az új németországi Hitler, csak éppen nem zsidókat öl, hanem németeket... És a német nőket erőszakoltatja az új árja fajjal...

Úgy hívják Angela Merkel

Nem hittem, hogy Hitler után lesz még egy ekkora náci népirtó!

Netuddki. 2016.09.16. 08:48:09

@CM2131: Ostoba fidesztroll! Mindenre van valami "magyarázatotok", he?
Magyarok munkáját csak Magyarországon lehet elvenni bazmeg te tolvaj tetüláda!

Mellesleg a fidesz külföldről hozna be melósokat mert állítólag itt nincs munkaerő. Azért csak hozna, mert ennyiért a környező országokból nem akar a kutya se idejönni, mert itt a legszarabbak a bérek a környéken. Amit szintén az orbán banda politikájának köszönhetnek a magyar emberek.
A munkaerő behozásának is csak az lenne a célja, hogy nehogy már itt felzárkózzanak a bérek a környékhez. Ezzel a tolvaj orbán banda gyakorlatilag elárulta a magyar munkásokat, a keményen dolgozó kisembereket.

Netuddki. 2016.09.16. 08:49:21

@Mérnork: És akkor mi van? Bassza meg az orbán a nép szavaztatását!

Netuddki. 2016.09.16. 08:51:21

@Tibi !: Apropó ha már szóba került a tolvajok fejedelme.
Reggel már azon aggódott, hogy 3 milliárd ember napi $2-ból él meg vazzeg! Mintha itt nem lenne semmi probléma. Mintha nem lopnák el a felzárkóztatási támogatást, és a befizetett adónkat. A jó q. annyát a g. orbán viktornak!

2016.09.16. 09:09:46

@atpijkamo116: "Nem hiszem, hogy anya ilyen embert szült a Földön. Hitler és Sztálin is legalább érintőlegesen jót akart a népének. "

Most ha jól értem ezzel azt akartad kifejezni, hogy a Viktor rosszabb, mint Hitler és Sztálin.

Ugye nem kell magyaráznom, hogy ezzel teljesen kiírtad magadat a komolyan vehető kategóriából?

Ravasz Figyelmeztetés 2016.09.16. 09:13:41

Mikor törlitek már ezt az ostoba cikket? Teljesen okafogyottá vált, hisz minden egyes szava nyilvánvaló hazugság.
Kint van a címlapon, Juncker nem vonta vissza a kvótát.

konrada 2016.09.16. 09:15:49

@Tibi !: Aham.
Egyébként abban igazd van, hogy tényleg hülye az, aki azért szavaz majd nemmel, mert azt hiszi, hogy elveszik előle a betelepítendők a munkát, hiszen a németeknek is 60 munkára foghatóhoz be kellett importálniuk egymilliót, de még azok is csak képzettség nélküli munkára voltak alkalmasak...

Mennyi is nálunk a munkaerőhiány? 55 ezer fő? Mennyit is kéne beengedni ahhoz, hogy abból a hiányszakmák lyukainak betömésére elég legyen?
...inkább ne számolgassuk....

konrada 2016.09.16. 09:24:45

@Tibi !:
...de ettől még 3 milliárd ember (a föld lakosságának 40%-a) napi 2 $-ból él. Az EU-ban a legmucsaibb Magyarországon az alsó 5% is ennek a többszöröséből.
...biztos hogy nem kell azon aggódni, hogy ha zöld utat ad az EU, akkor nem fog megindulni a 40% mobilabb, veszteni való nélküli tizede a jobb élet reményében?
Biztos vagy te benne, hogy az lesz Európa jövője?

...egyébként én biztos vagyok benne, de szeretném ezt már nem megélni, és azt, hogy a gyermekeim is minél később kerüljenek ebbe a helyzetbe, mert az már egy új középkor kezdete lesz.

luis5 2016.09.16. 10:11:12

Biztos irtak mar de az Juncker azota megerősítette: igenis akarjak a kotelezo kvótát .
Lukra futottal

Attilajukkaja 2016.09.16. 10:19:48

Valaki szolt mar a bloggolonak, hogy elirta Juncker nevet? Picit ciki!

Attilajukkaja 2016.09.16. 10:23:07

@luis5:
" igenis akarjak a kotelezo kvótát .
Lukra futottal"
En meg ingyen sort akarok!
Amig nincs rola hatarozat, addig semmit nem jelent, Juncker mit akar. Amit mond, viszont nagyon is megfontolando: "I also know that solidarity must be given voluntarily. It must come from the heart. It cannot be forced."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 10:40:21

@atpijkamo116:

"Tetszik, hogy te is mennyit aggódsz szegény németekért. :))"

Ugye megengeded, hogy aggódjam azért a nemzetért, amelyből vér szerint én is 90%-ban származom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 10:41:52

@atpijkamo116:

"nem csak fröcsögsz oktalanul"

Na jó, akkor ennyi volt, a stílusodat tartsd meg magadnak meg a kedves pereputtyodnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 10:45:38

@DFK:

Persze, hogy érti, de értetlenséget tettetve elkerülheti a válaszadást. Az ui. kínos lenne elismernie, hogy Dublin nem a befogadásról szól, a "menekültek" szétosztásáról meg végképp nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 10:50:36

@Kalmár:

"Ez nem Ausztria!

Itt demokrácia van, éppen ezért, itt meg lesz tartva a népszavazás!
(nem úgy mint a sógoroknál az elcsalt elnökválasztás...)"

Na ez az. Mikor volt nálunk példa elcsalt közt. elnökválasztásra? Az meg a végképp szánalmas kategória, hogy a megismételt választást is el kellett halasztani, mert a lebonyolítás csalásokra adott volna lehetőséget.

Attilajukkaja 2016.09.16. 10:53:05

@Pop40:
"Elmegyek, és nemmel szavazok.
Először és utoljára a fideszes maffia álláspontjával együtt."

Egeszsegedre! A NER orommel veszi a Fidesz tamogatok listajan az On nevet. Ez a nepszavazosdi ugyanis csak errol szol, es koze nincs ahhoz, hogy Europa mit tud kezdeni a menekultaradattal. Mert ahhoz keves a kekeckedo kiskakasok negativ, egyseget rombolo allaspontja. Oda konstruktiv megoldasok kellenek. Merkel ezert kotott pl. kompromisszumot Erdogannal. Ez nem lesz elegseges, de legalabb tett valamit az ugy erdekeben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 10:55:22

@Attilajukkaja:

"A NER orommel veszi a Fidesz tamogatok listajan az On nevet. "

Az ugye megvan, hogy a szavazás titkos?

Attilajukkaja 2016.09.16. 11:02:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az ugye megvan, hogy a szavazás titkos?"
De csak jogallamokban.
Mi van pl. azokkal a levelben kuldott szavazatokkal, amelyeket egyes un. magyarok kuldhetnek be? Es a kikenyszeritett szavazatokkal, amit a helyi polgarmester vagy vajda ellenoriz?
Nem beszelve a fideszes aktivistakrol, akik nev szerint keresik fel az embereket a lakhelyukon.
Titkos, mi? :o))))

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 11:02:43

A kérdés itt nem az, hogy a zeu mit akar vagy mit nem és nem is az, hogy mire kötelezheti az országot és mire nem, hanem az, hogy a magyar emberek mit akarnak. Ennek eldöntésére a népszavazásnál demokratikusabb megoldást nem tudok. Szóval majd az emberek szavaznak, aztán el lesz döntve, hogy kellenek-e migránsok vagy sem. Aki migránsokat szeretne, az menjen el és szavazzon IGEN-nel, aki pedig nem szeretne az menjen el és szavazzon NEM-mel. Nem tudom mit kell ezen a kérdésen ennyit agonizálni...

Másrészt egy egész posztot arra építeni, hogy éppen mit nyilatkozott a médiának a nonstop részeg junker és ezt a nyilatkozatot úgy beállítani, hogy ez az eu számára kötelező érvényű, az egyszerűen vicc.

Egyébként meg fuck orbán\gyurcsán\vona\stb.

glinolid 2016.09.16. 11:07:13

brüszel nem vonja vissza a kvótát...fél nap alatt kiderült: juncker hazudik.

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 11:10:37

@glinolid: nem hazudott, csak szokásához híven be volt baszva és szegény azt se tudta, hogy mit beszél.

index.hu/kulfold/eurologus/2016/09/15/nem_vonja_vissza_brusszel_a_kotelezo_kvotajavaslatot/

Főhorgász1 2016.09.16. 11:14:30

Politizálás nélkül vagyok elkeseredve! Életveszélyesek a közútjaink, tele bukkanókkal, gödrökkel, útszéli nyakig érő gazokkal, főleg a falvak közötti szakaszokon, az egészségügy egy szerencsejáték kft, ha valakinek szerencséje van az életben marad, az itthon maradt fiataljainkat a nyugdíjasok tartják el, mert nincs állásuk, ha van, abból nem tudnak jövőt építeni, az erdeink , ártereink tele vannak szeméttel, fényes nappal kirabolnak bennünket és a lakásunkat, a házak zöme, főleg a társasházak, leamortizálódottak, romosak, a pénz hiány miatt, és ha véletlen építkezést látni valahol az legtöbbször eszetlen, indokolatlan, összecsapott, vagy befejezetlenül maradó.Ha nyugat felé megy az ember, a határon átlépve szinte fellélegzik,levegőt kap, és megnyugszik.Szerintem a mostani népszavazás kérdése azért felesleges, mert a válasz egyértelmű: senki nem akar keveredni olyan emberekkel, akik az ország felemelkedésének elősegítése helyett még lejjebb húznak bennünket . Szerintem ez az egész népszavazás csak egy szimpátiaszavazás lesz kormányunk mellett, s mivel a kérdés populista, ezért valószínűleg el is éri a várt eredményt!

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 11:22:05

@Főhorgász1: " ez az egész népszavazás csak egy szimpátiaszavazás lesz kormányunk mellett"

Na ez a nagy tévedés viktátor részéről is. Én és sok ismerősöm is elmegy és NEM-mel fog szavazni ezen a népszavazáson, annak ellenére, hogy rüheljük viktátort és tolvaj bandáját, értelemszerűen SOHA nem fogunk rájuk szavazni semmilyen választáson. Ugyanezt az álláspontot sok kommentben is olvastam.

Persze viktor királyunknak biztos dagad majd a melle, hogy mennyien vannak mellette és ez nagy büszkeséggel fogja majd eltölteni, ám legyen...

A legnagyobb baj az, hogy bár a fideszre SEMMILYEN körülmények közt nem szavaznék, de semelyik másik parlamenti erőre SEM tudok szavazni. NINCS ALTERNATÍVA, mert az összes tolvaj gazember! A "Lehet más a politika" is gyönyörűen bebizonyította, hogy NEM lehet más a politika. Aki ezt nem látja az álomvilágban él.

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 11:24:14

@Gab84or: "az ott élő magyarok menekűlnek a ruszkik elől akkor gondolom ők is migránsok"

Nem barátom, a kérdésedben ott a válasz is. Az "ott élő magyarok" szóösszetételben keresd a megoldást.

Attilajukkaja 2016.09.16. 11:26:02

@Ez a név már foglalt!:
" Én és sok ismerősöm is elmegy és NEM-mel fog szavazni ezen a népszavazáson, annak ellenére, hogy rüheljük viktátort és tolvaj bandáját"
Ha igy lenne, atlatnatok a szitan es eszetekbe nem jutna tamogatni a hatalma bebetonozasat. Ennek a nepszavazosdi komedianak nincs semmi tetje se a magyar Parlamentre, se az EU-ra nezve. Vagy ilyen nagy hatassal volt ratok a Habony-Vajna muvek 50 milliardos kozpenzbol finanszirozott kampanya?

lavór 2016.09.16. 11:28:56

Nem mintha eddig nem lett volna okafogyott...
Egy oka biztos van, milliárdok vándoroltak már a haverok zsebébe.

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 11:31:16

@Attilajukkaja: "Ha igy lenne, atlatnatok a szitan es eszetekbe nem jutna tamogatni a hatalma bebetonozasat. Ennek a nepszavazosdi komedianak nincs semmi tetje se a magyar Parlamentre, se az EU-ra nezve."

Na hát segíts légyszi, mert ezt nem értem. Miért is betonozza be ezzel a hatlamát viktátorunk? Amikor a második mondatoddal már ütöd is az elsőt? Tehát, hogy semmilyen tétje nincs és a magyar parlamentre (igen, így kisbetűvel) sincs semmilyen ráhatása a szavazás eredményének? Te is átláthatnál a balos szitán... Most épp mi az álláspont egyébként, maradj otthon és szavazz nemmel? Nagyon vicces ám a baloldal is...

"Vagy ilyen nagy hatassal volt ratok a Habony-Vajna muvek 50 milliardos kozpenzbol finanszirozott kampanya"

Ez teljesen felesleges pénzkidobás volt, mert elég ha csak a liberális indexet olvassa az ember, abból is le tudja vonni a következtetést, hogy igennel vagy nemmel szavazzon.

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 11:34:02

@Attilajukkaja: Egyébként meg azzal betonozza be magát, segítek, hogy a jelenlegi "ellenzéknék" egy akkora vicc, hogy az leírhatatlan, csak sajnos sírni tudnék ezen, nem nevetni...

Sexual Harassment Panda 2016.09.16. 11:37:54

Hülye blogger beszaladt tàtott szàjjal a faszerdőbe

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 11:40:49

@Ez a név már foglalt!: "a jelenlegi "ellenzéknék" egy akkora vicc,"

Igen. Ebből pedig következik, hogy szabadrablás van, az oszágnak tönkretétele. Pedig ez a fideSS fasszopóknak is fáj, csak jóképet vágnak hozzá.

patkányarcúáginéni 2016.09.16. 11:43:08

Mint tudjuk, azóta Juncker szóvivője "megmagyarázta" főnöke szavait: jó volna, ha szívből jönne a hajlandóság a migrik elosztásához, de ha nem, természetesen akkor is végrehajtandó a kvóta. Tehát az egész poszt okafogyottá vált.

Jakab.gipsz 2016.09.16. 11:44:23

Természetesen mindnyájunknak el kell mennie szavazni! Ez a felszólítás nem képezheti vita tárgyát.

Senki se hallgasson a libsi propaganda gépezetre, ők azok akik ugyan azok, a dallam más, de a zenekar változatlan.

Minden politikus ugyan azokon az egyetemeken képeztek ki, Orbán egy kicsit más, de a mi kutyánk kölke, majd megneveljük, ha netán-tán hibázott.

De most kivételesen fején találta a szöget.

Tehát a nem az jelenti, hogy NEM, és nem kérünk az össze-vissza hazudozó gyűlölet filozófusokból, saját hazánkba nem fogunk rettegni, minek kockáztatni ha semmi eredménye nincsen. Mi magyarok nem kereskedtünk és nem is hoztunk Magyarországra senkit sem rabszolga szállító hajón. Akinek nem tetszik, a magyar nép kifinomult kultúrája, az keressen magának jobbat.

Egykor megígérték az 56-osok, márciusban újra kezdjük, lassan de biztosan eljön az a március is.

Lémusz 2016.09.16. 11:46:06

@atpijkamo116:
"Az EU nem kötelezhet országokat olyanra, amibe ne egyeznek bele. Ez nem egy Pinochet diktatúra."

Örülök, hogy ezzel te is egyetértesz. Ha tenni is akarsz érte, október 2.-án te is szavazz nemmel.

„Én nem szívesen élek együtt ennyi gyűlölködő rasszitával. Hol lehet panaszkodni?”
Panaszkodni bárhol lehet. Akár itt is. A kérdés csak az, hogy ki a rasszista? A kommentek közt én is olvastam rasszista – vagy csak nem eléggé körültekintő – megnyilvánulásokat, viszont mióta a fél országot lerasszistázta az egykori MSZP, ez már nem szitokszó. Mióta pedig az Orbánt cigányozzák, még kevésbé. Ha egy mérsékelt jobboldalit ugyanazzal a jelzővel illetnek, mint a valódi neonácikat, akkor ez a jelző elveszíti a tartalmát. Ma egyesek szerint már az is rasszista, aki nem szeretné, hogy ismeretlen személyazonosságú magukat menekülteknek valló emberek az országba szabadon bejöhessenek. Ha az itt élőknek sem tartanák nyilván a személyazonosságát, vagy bemondásra mindent elhinnének nekik, ez nyilván senkit sem érdekelne.

„"ha annyira ki akarnánk lépni az EU-ból simán meg lehetne csinálni."

Nyitott kapukat döngetsz. Erről szól a népszavazás.”
Ez egy átlátható hazugság. A népszavazás után mindenki tagadni fogja, hogy ilyet állított. Most viszont annyi haszna van, hogy aki nem akar befogadni menekülteket, az EU-ban akar maradni, és bedől ennek a blöffnek, az ne menjen el szavazni.
Egyébként a népszavazás arról szól, hogy elutasítjuk-e a világbékét. : ))))

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 11:46:39

@atpijkamo116: Ebben egyetértünk. Mindettől függetlenül a direkt demokrácia (népszavazás) nyújtotta lehetőségemmel most is, mint mindig, élni fogok és mindenkit erre bíztatok, akár nemmel, akár igennel akar szavazni. Annak ellenére is, hogy galád módon, nem ügydöntő lesz az eredmény.

patkányarcúáginéni 2016.09.16. 11:48:32

@patkányarcúáginéni:
Nem olvastam végig a kommenteket, látom jópáran már megírták ugyanezt.

A blogger nem követi a híreket?

patkányarcúáginéni 2016.09.16. 11:53:29

@Főhorgász1: Akkor te már tudod, kire fogsz szavazni 2018-ban. Jó neked.

Tom66 2016.09.16. 11:55:19

"Junker újabb pofont adott Orbánnak: okafogyottá vált a migránsellenes népszavazás"

"Azaz gyakorlatilag bejelentette, hogy nem akar kötelező kvótát. Nem ragaszkodik hozzá. Nem javasolja."

A kedves szerző időcsapdába került? A legfrissebb hírek nem erről szólnak.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 11:57:51

@Ez a név már foglalt!: "elmegy és NEM-mel fog szavazni ezen a népszavazáson, annak ellenére, hogy rüheljük viktátort és tolvaj bandáját, értelemszerűen SOHA nem fogunk rájuk szavazni semmilyen választáson."

Márpedig szerintem pont ez az értelme orbán szempontjából az egész cirkusznak, hogy rászavazzanak, népszerűséget szerezzen, erről menjen a közbeszéd. Akik nem teljesen eltökéltek, azokból jó sokat szavazóivá tesz, mert sokan mennek a tömeg után.

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 12:00:21

@atpijkamo116: most ezt miért hozod újra fel, azt hittem ezt a részt már megbeszéltük, pontosabban megbeszéltem magammal, mert te mintha el sem olvastad volna amit írtam neked. Kérlek tisztelj meg annyival, hogy a válaszaimat elolvasod és azokra reagálsz.

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:00:52

@Ez a név már foglalt!:
"Egyébként meg azzal betonozza be magát, segítek, hogy a jelenlegi "ellenzéknék" egy akkora vicc, hogy az leírhatatlan, csak sajnos sírni tudnék ezen, nem nevetni..."
Koszonom a hathatos segitseget! De mi bajod az ellenzekkel?

"Miért is betonozza be ezzel a hatlamát viktátorunk?"
Mert az egesz szavazosdinak ez az egyetlen tetje: hogy Orban itthon felhatalmazast kapjon a nepetol, hogy folytathassa az EU-t bomlaszto politikajat.

" Tehát, hogy semmilyen tétje nincs és a magyar parlamentre (igen, így kisbetűvel) sincs semmilyen ráhatása a szavazás eredményének?"
Jol erted. Jogilag semmi kovetkezmenye nincs annak, hogy mi lesz a szavazas kimenetele. Semmire nem kotelezi a parlamentet (termeszetesen nem az epuletet!).

"Most épp mi az álláspont egyébként, maradj otthon és szavazz nemmel? Nagyon vicces ám a baloldal is..."
A "maradj otthon" nem a baloldal allaspontja, hanem az ellenzeke. Hogy az MSzP mit akar, csak sejtem. Szerintem fenn akarja tartani a baloldali ellenzek imidzset, kozben meg tovig benyal a Fidesznek.

"Ez teljesen felesleges pénzkidobás volt, mert elég ha csak a liberális indexet olvassa az ember, abból is le tudja vonni a következtetést, hogy igennel vagy nemmel szavazzon."
Egyetertunk!!!!! (Lehet, hogy nem pont ugy, ahogy kepzeled, de a vegkovetkeztetesed tokeletes.)

DFK 2016.09.16. 12:02:02

@Six: ez tényszerűen nem igaz.

Ben Franklin 2016.09.16. 12:03:34

@atpijkamo116: Ki szorulna rá jobban a hazai politikusok közül a népszerüséghajjhászásra jobban, mint Orbán, aki 10 éve vezeti az összes közvéleménykutatást és egy most vasárnapi választáson ugyanúgy 2/3-ot szerezne mint az előző 2 országgyülésin?

A ballenzék kiépítette a maga kis fantáziavilágát, mint az elmebeteg emberek. Nem kell őket zavarni, jól elvannak magukkal..:)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:04:36

@Gab84or: "Nem lesz érvényes a szavazás."

Szerintme se. De sajnos mindegy, a fideSS-szel szavazók nagy száma miatt ígyis-úgyis nagy győzelemnek hirdetik majd. Egyedül az érvénytelen szavazatok számára leszek kiváncsi, de mivel az egységsugarú szavazó olyat nem tud, csak nagyon kevés lesz.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:06:22

@Ben Franklin: "Ki szorulna rá jobban a hazai politikusok közül a népszerüséghajjhászásra jobban, mint Orbán, aki ..."

... fuldoklik a napi szinten kibukó korrupciós botrányokban.

DFK 2016.09.16. 12:06:39

@Attilajukkaja: Bakker, az aktivista legfeljebb elvisz szavazni, de a fülkében egyedül vagy.

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:07:03

@atpijkamo116:
" Egyedül az érvénytelen szavazatok számára leszek kiváncsi"
Gondolod, hogy nyilvanossagra hozzak?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:08:24

@Főhorgász1: Jókat íesz. Hozzátenném a jövőnk, az oktatás leromlását, az ország kirablását, dolgozni akaró fiatalok elüldözését, befektetők szivatását.

Sexual Harassment Panda 2016.09.16. 12:08:27

@atpijkamo116: tök mind1.
Ha èrvènytelen lesz, fel kell adniuk a "küzdelmet" Brüsszellel szemben, ès be kell fogadniuk az àlmenekülteket.

Sexual Harassment Panda 2016.09.16. 12:09:04

@atpijkamo116: a fiatalok elüldözèse nettò baromsàg.

Ben Franklin 2016.09.16. 12:09:48

@Attilajukkaja: 'Mert az egesz szavazosdinak ez az egyetlen tetje: hogy Orban itthon felhatalmazast kapjon a nepetol, hogy folytathassa az EU-t bomlaszto politikajat.'

Közjogilag ennek sok értelme nincs hisz Orbán jelenleg is azt csinál amit akar a 2/3os parlamenti többségével.

De Orbán lenne az egyetlen aki az EU vezetést kritizálja? Mert a Magyarországnál kissé fontosabb Franciaországban jelenleg elnökválasztási kampány folyil, és a bal és jobboldali jelölt azon verseng éppen, ki tudja hangosabban szidni az EU-t.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szornyu_masfel_ev_kovetkezik.621035.html

Tehát a 2. legfontosabb tagországban folyik mindez. A 3. legfontosabb tagország most hagyta itt az EU-t.

Orbán a legnagyobb problémája az EU-nak? Nem úgy tünik.

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:10:17

@DFK:
"a fülkében egyedül vagy"
Kiveve, ha telefonon kell rogzitened a szavazatodat. A telefont a fulkebe valo bemenetel elott kapod a bejaratnal es ott is kell leadnod. Nem uj dolog ez Magyarorszagon.
Az aktivista pedig feljegyzi, hogy milyen szimpatizans vagy. Kisebb (de talan nagyobb) telepulesen sok mulhat ezen. A boritekban szavazokrol pedig csak azt tudhatunk meg, amit a Fidesz megenged.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:10:37

@Attilajukkaja: Persze, darabra. 2014-ben - akkor nem engedték a MKKP bejegyzését - érvényetlen szavazatot adtam le, egyedül voltam vele a körzetemben. :))

Ben Franklin 2016.09.16. 12:11:22

@atpijkamo116: Orbán ma is ugyanúgy 2/3ot kapna az összes közvéleménykutató szerint, mint 2 éve.

Ben Franklin 2016.09.16. 12:13:38

@Attilajukkaja: Van erről vmi bajai kamuvideó vagy zöld dosszié, vagy csak beszélsz a levegőbe?

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.09.16. 12:15:58

Nem szabad abbahagynunk a szabadságharcunkat az álbrüsszeliták ellen, akik azon ügynöködnek a háttérhatalmakkal, hogy az 1300 migránssal elfoglaltassák a földjeinket, hogy azok elvegyék az agrártámogatást Mészáros Lőrinc és Lesiztinger Tamás becsületes magyar családemberektől és kis és közepes nagyvállakozóktól, elvegyék 1 millió magyar cigány honfitársaintól a nekik járó segélyeiket, eligyák a vizünket (mert nekik a sivatagban kevés van, de erről nem írhat a német sajtó mert Merkel megtiltotta nekik), halomban figyeljék meg a tornázó lányainkat és hogy nógrádi falvakban tömegével erőszakolják meg az M1-et néző nagymamáinkat.

Ezt mind nem engedhetjük meg az álnihilista brüsszelitáknak!

OKTÓBER 2-ÁN SZAVAZZ NEM-MEL AZ EU-BAN MARADÁSRA! Hogy Brüsszel is megértse, hogy az angolok után mi fogunk angolosan lelépni az EU-ból!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:16:26

@Ben Franklin: Igen. az mszmp leamortizálta, az szdsz megszűntette magát, az LMP mostanáig seggfejkedett csak, a gyurcsányira épelméjű nem szavaz, más a baloldalon nincs, a kisgazdákat, mdf-et az orbán kicsinálta, a jobbikkal védi a jobbszélt, nincs alternatívája. Ha lenne, azt kicsinálja hazugsáokkal, nézd, mi híreket hallasz Juhászról, a választási rendszert a saját előnyáre alakítja, és a fontos posztolat pártkatonákkal tölti fel. Esélye nincs alternatív formációnak. Ezzel a szavazással a tolvajlásait leplezi valamelyest.

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:17:47

@Ben Franklin:
"Közjogilag ennek sok értelme nincs hisz Orbán jelenleg is azt csinál amit akar a 2/3os parlamenti többségével."
Valoban, Orbannak ez valamiert megis meger 50 milliard koltsegvetesi forintot.

"De Orbán lenne az egyetlen aki az EU vezetést kritizálja? "
A kerdes gondolom, csak koltoi. A kerdes, hogy hogyan, milyen szandekkal kritizalod az EU-t. Orbannal nyilvanvaloan egy szemernyi konstruktiv szandek sincs, csak ugy, mint a tobbi populista europai kiskakasnal. Csak a sajat szemetdombjukat igyekszenek osszekapirgalni, a nagy kep oket baromira nem erdekli. Ez a fajta kritika pedig egyre csak gyengiti a mar most nem tul eros EU-t, ahelyett, hogy segitene azt megerositeni.

"Orbán a legnagyobb problémája az EU-nak? Nem úgy tünik."
Valoban, Orban nem egy jelentos tenyezo Europaban, viszont egy rothadt alma is elkezdheti mergezni az egesz kosarat. Es erre most nagyon nincs szukseg!

Ben Franklin 2016.09.16. 12:19:27

@atpijkamo116: Ninc vita abban hogy Orbán mamelukjai vastagon lopnak.

De ez a poszt nem erről szól. A balpártok se az elmúlt 6 évben, se a kormányzásuk alatt nem tudtak semmit rákenni személyesen Orbánnra vagy magasabb rangú fideszesekre.

Úgy hogy ne most legyenek olyan nagyon okosak, amikor a migrik itt állnak a kerítés előtt, mert nagyon kilóg a lóláb. Szvsz.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:21:11

@Ben Franklin: "Orbán a legnagyobb problémája az EU-nak? Nem úgy tünik."

Messze nem a legnagyobb problémája. Mint egy kavics a cipődben, zavaró, és esetleg rosszul lépsz miatta, kibicsaklik a bokád, és az már nagy problémád lesz.

Nem elegáns bekéreckedni a klubba, és utána bomlasztani. Ha nem tetszik, kinn kell maradni. Az orbánkormány mindig csak visszahúzó erő lesz gazdaságilag is, politikailag is, ha kis esze van az EU-nak, kivágnak minket mint macskát szarni.

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 12:22:11

@Attilajukkaja:
"Koszonom a hathatos segitseget! De mi bajod az ellenzekkel?"
Ezt nem segítségként írtam le, mivel nem tudok segíteni, ugyanis nem értek a politikához, szerencsére nem is vagyok rászorulva mert van "szakmám" és igazi munkám, mellyel termelem a gdp-t és a nyugdíjat, nem is kis mértékben és fizetem be az eszméletlen összegű adókat, ellentétben a semmirekellő politikusokkal (párttól függetlenül).

"Mert az egesz szavazosdinak ez az egyetlen tetje: hogy Orban itthon felhatalmazast kapjon a nepetol, hogy folytathassa az EU-t bomlaszto politikajat."
Viccelsz ugye? :) Majd pont viktor fogja bedönteni a zeut... persze... kicsit sokat nézel ki ebből a törpéből... Másrészt meg rafkós cigánygyerek ez, nagyon jól tudja, szerencsénkre, hogy ha nincs az eus pénzszivattyú, akkor hazánk csődbe menne, meg persze a haverok sem akasztanának le milliárdokat.

"Jol erted. Jogilag semmi kovetkezmenye nincs annak, hogy mi lesz a szavazas kimenetele. Semmire nem kotelezi a parlamentet (termeszetesen nem az epuletet!)."
Ha nincs következménye, akkor továbbra sem értem, hogy miért fél az ellenzék az eredménytől. (Nem azért írtam kisbetűvel a parlamentet, mert épület, hanem azért mert az abban tespedő semmirekellők nem érdemlik meg, hogy a házukat nagy kezdőbetűvel írjam. Ez a helyzet ma sajnos.)

"A "maradj otthon" nem a baloldal allaspontja, hanem az ellenzeke. Hogy az MSzP mit akar, csak sejtem. Szerintem fenn akarja tartani a baloldali ellenzek imidzset, kozben meg tovig benyal a Fidesznek."
Na erről beszélek, amikor azt mondom, hogy egy vicc az ellenzék. Lehet ellenkezni a fidesz vagy bárki ellen, de inkább a nép akaratát kellene teljesíteni és a népet kiszolgálni és akkor rájuk lenne szavazva. Nem kell félreérteni, nem azt mondom ezzel, hogy a fidesz a népakaratot teljesíti nonstop, sőt, viszont a népszavazás bárki is kezdeményezi (lásd vasárnapi boltzár) és ez a legdirektebb módja a demokráciának amivel minden állampolgárnak élnie kellene.

"Egyetertunk!!!!! (Lehet, hogy nem pont ugy, ahogy kepzeled, de a vegkovetkeztetesed tokeletes.) "
Örülök, mindenki más szemüvegen keresztül látja a világot és nincs univerzális igazság. Nekem az a véleményem, hogy a békés muszlimok számát sem kell gyarapítani sem itthon sem Európa egyéb részén, mert az nem a mi kultúránk, a nem békés muszlimokról meg szerintem egyezik a véleményünk. Ettől függeltenül nem kívánom a halálukat és egyéb ellenséges náci gondolataim sincsenek velük szemben, éljenek a saját földjükön békében, egymás mellett. Ja, hogy ez utóbbi már nem igazán megy nekik, mert a szunnita nyírja a síitát és fordítva, hát ez sajnálatos. De ebbe a muszlim kérdésbe most igazán ne menjünk bele.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:24:06

@Ez a név már foglalt!: "liberális indexet"

Mitől lenne liberális ez a bulvárlap?

Ben Franklin 2016.09.16. 12:25:10

@Attilajukkaja: Milyen 50 milliárd? Ez vmi hasraütött szám megint, a múltkor még 8 mrd volt, ha a népszavazás ktgeire gondolsz.

8 mrd sok? Németország csak 2017ben 20 mrd eurót (6000 mrd ft) költ a migránsokra

'Orbannal nyilvanvaloan egy szemernyi konstruktiv szandek sincs, csak ugy, mint a tobbi populista europai kiskakasnal.'

Hogyne lenne. Nagyjából a Orbán tavalyi javaslatainak a nagy részét már beépítette az EU a mostani gyakorlatba - határvédelem, kerítés, határon kívüli hotspotok, közös EUs határőrség, erről 1 éve az EU hallani sem akart

'Valoban, Orban nem egy jelentos tenyezo Europaban, viszont egy rothadt alma is elkezdheti mergezni az egesz kosarat. Es erre most nagyon nincs szukseg!'

Nem Orbán a probléma, hanem az EU vezetés. Franciaország is az EU vezetést okolja, nem Orbánt. A bal és a jobboldali jelölt is az EU-t okolja, nem Orbánt.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szornyu_masfel_ev_kovetkezik.621035.html

Ben Franklin 2016.09.16. 12:26:59

@atpijkamo116: 'Nem elegáns bekéreckedni a klubba, és utána bomlasztani. Ha nem tetszik, kinn kell maradni. Az orbánkormány mindig csak visszahúzó erő lesz gazdaságilag is, politikailag is, ha kis esze van az EU-nak, kivágnak minket mint macskát szarni.'

Olvasni is tudsz, vagy csak írni? A franncia bal és jobboldali elnökjelölt nem Orbánt, hanem az EU-t szidja egymással versenyezve: www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/szornyu_masfel_ev_kovetkezik.621035.html

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:29:24

@Ben Franklin: "nem tudtak semmit rákenni személyesen Orbánnra vagy magasabb rangú fideszesekre."

Igen, főügyésznek is pártkatonát tett be, semmilyen nyomozás nem indulhat ellenük. Ügyes!

Ha valaki korrupciós ügyet tálal, azt rövid úton elintézik. Ha nem lehet, akkor a Polt az ügyet rekeszti be.

A bírói kar függetlenségét csak kicsit tudta eddig csorbítani, ez kicsi, de állandó veszélyforrás. Ezért kiépít még egy védelmi vonalat, egy saját emberekből álló külön bíróságot a saját ügyei elbírálására.

bkkzol 2016.09.16. 12:30:01

Nem allitom, hogy Orban es csapata egy szepottelen szuz, de ha ejjel-nappal lopnanak se tudnanak annyi penz tisztara mosni, lopni , mint amit Juncker es csapata csinalt/csinal. Gzakorlatilag koztorvenyes bunozot ultetett Merkel az EU-s vezetoi szekbe.

Jolka40 2016.09.16. 12:30:08

Van még több, mint két hét a népszavazásig. Őszintén remélem, hogy simán lemegy ez a két hét, ál-terrorcselekmény nélkül, amit ál-migránsok követnek el.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:31:52

@Ben Franklin: "8 mrd sok?"

Lesz az 10 is, de valóban nem 50. Ha 1000 menekültre kellene elosztani, mindegyik kapna 10 milliót. Abból király módon el lehetne látni őket.

Ben Franklin 2016.09.16. 12:33:12

@atpijkamo116: Orbán 25 éve van a csúcspolitikában. Ebből 16 évig nem volt kormányfő, Polt meg 21 évig nem volt főügyész. Orbánra SOHA nem tudtak rákennni semmit.

Tehát Orbán az elmúlt25 év leghófehérebb politikusa. És persze éppen ezért a legtöbbször megválasztott is.

Nem azt mondtam, hogy hófehér, haem hogy a leghófehérebb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:34:00

@Attilajukkaja:

"Mi van pl. azokkal a levelben kuldott szavazatokkal, amelyeket egyes un. magyarok kuldhetnek be?"

Ezt az osztrák elnökválasztási botrány után felhozni mint demokrácia-deficitet - nos, eléggé vicces emberke vagy te. Ami meg a többi kifogásodat illeti, a választópolgárok személyes vagy gyűléseken történő meggyőzése nem illegális.

Ben Franklin 2016.09.16. 12:34:26

@atpijkamo116: Ja, ha meg a nagyanyámnak farka lenne...de senki soha nem beszélt se 1000, se 2000, se 10000 menekültről.

Napi 5-7000 érkezik, per pillanat.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:34:55

@Ben Franklin: "Orbánra SOHA nem tudtak rákennni semmit."

'Ne mi nyerjük a legtöbbet!'

Egyébként csak az utóbbi 6 évben pofátlanodott el nagyon.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:36:23

@Ez a név már foglalt!:

"Ennek eldöntésére a népszavazásnál demokratikusabb megoldást nem tudok. "

Az EU vezetői mégis azt pedzegetik, hogy ez a népszavazás antidemokratikus. Talán azért, mert a libsi EU-vezetők szerint csak az lehet dmokratikus, aminek az eredménye megegyezik az ő akaratukkal.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 12:36:49

@bkkzol: "ejjel-nappal lopnanak se tudnanak annyi penz tisztara mosni"

Pedig de, korlátlan pénzmosási intézményt alkottak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:39:47

@Főhorgász1:

"s mivel a kérdés populista, ezért valószínűleg el is éri a várt eredményt!"

Attól, hogy valami populista, még lehet rendkívüli fontosságú a nemzet jövője szempontjából. Mint pl. az okt. 2-i népszavazás.

Akinek ez szimpátiaszavazás a kormány mellett, az nyilván azt a "demokratikus baloldali" nézetet képviseli, hogy bukjon az Orbán-kormány, akár Magyarország tönkremenetele árán is.

Ben Franklin 2016.09.16. 12:42:19

@atpijkamo116: Biztos, csak az a probléma hogy bizonyíték egy szál se. Majd ha az emberek elhiszik Orbánról hogy korrupt akkor lesz változás.

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 12:44:08

@atpijkamo116: "Mitől lenne liberális ez a bulvárlap? "

Látom már nem tudsz mibe belekötni :)

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nekem nem kell libsizned, meg bizonygatnod, hogy viktátor mekkora demokrata, nem én vagyok a te embered. Viktátort akasztófán látnám legszívesebben, ennek ellenére NEM-mel szavazok, na ezt rakd össze :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:44:24

@Jakab.gipsz:

"saját hazánkba nem fogunk rettegni"

Erről vanm szó. A németeknél a nők védelmében körbe fogják keríteni a dómot szilveszterkor. Oda jutottak a migránssimogató politikusaik miatt, hogy a saját hazájukban félniük kell. Mi nem akarunk ide jutni.

sírjatok 2016.09.16. 12:44:33

@Tibi !: És akkor az van, hogy n+1-edik alkalommal álltok ki a magyarok érdeke ellen, idegen érdekek védelmében, és n+1-edik alkalommal bizonyosodik be, hogy hazudtok.

Pl. ez a blog itt ordít, hogy értelmetlen a népszavazás, miközben én már tegnap is megírtam, hogy nem úgy van az. Csak az ilyen fasznaív balosok tudnak beszívni ilyesmit. Kussoljatok már el.

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:46:00

@Ez a név már foglalt!:
"Ezt nem segítségként írtam le, mivel nem tudok segíteni,"
Ezt hogy erted? Eleve azzal kezdted, hogy ""Egyébként meg azzal betonozza be magát, segítek,..."
Most akkor segiteni akartal vagy megsem? Hogy nem nagyon sikerult, az mas dolog, de mert nem vallalod fel a sajat mondataidat?

"Viccelsz ugye? :) Majd pont viktor fogja bedönteni a zeut..."
Nyilvan nem. Ezt szerencsere egy pillanatig nem allitottam. Csak azt, hogy bomlasztja az EU egyseget, amire nagy szukseg lenne egy ilyen valsagos helyzetben.

"jól tudja, szerencsénkre, hogy ha nincs az eus pénzszivattyú, akkor hazánk csődbe menne"
Rafkosnak rafkos, csak nem lat tovabb az orra hegyenel. Nem egy intelligens politikus. Vagy mar azzal szamol, hogy lassan kiapadnak az EU-s forrasok es akkor neki mar nem eri meg az egyuttmukodes. Ami meg rosszabb.

"Ha nincs következménye, akkor továbbra sem értem, hogy miért fél az ellenzék az eredménytől."
Ezt nalam jobban irtak meg masok: "A népszavazás tárgyában tehát töknyugodt vagyok, ellenben a népszavazás eredménye nekem a legkevésbé sem mindegy. Azon kívül ugyanis, hogy a Fidesznek fekszik a Brüsszellel szembeni ellenzéki retorika, és azon kívül, hogy látványosan csillog a határon az új kerítés, nyilvánvaló, hogy a népszavazás valójában a Fidesz sikerének elismeréséről, a regnáló hatalom felmagasztalásáról szól, amire viszont jelenleg a legkevésbé sem szeretnék igent mondani, azazhogy a szavazólapon az elvárt „nem”-et beikszelni." [http://verdikt.blog.hu/2016/09/15/ezert_maradok_otthon_oktober_2-an]

"azt mondom, hogy egy vicc az ellenzék"
Nalam az ellenzek nem merul ki az MSzP-ben vagy az LMP-ben. :o)

"inkább a nép akaratát kellene teljesíteni és a népet kiszolgálni"
Most en kerdezem, hogy ugye csak viccelsz? A nep azt akarja, amit bedumalnak neki. Es amig a kormany 50 milliardbol nyomja orrba-szajba a kek plakatjait honapok ota (szabajelennesen!), addig az ellenzek max. 50 milliot tud ugyanerre kolteni (a Ketfarkuak kozadomanybol koltottek erre 22 milliot es a plakatjaikat torvenyellenesen szaggatjkl le). Es nem a "nep", hanem a Fidesz megbizottjai.

"a békés muszlimok számát sem kell gyarapítani sem itthon sem Európa egyéb részén, mert az nem a mi kultúránk"
Ha nem lenne ilyen kritikus a helyzet, en is ezt mondanam.
Amugy meg nem tudom, mi az a "mi kulturank", amibe nem ferne bele meg tobb kulso behatas. Ha ugyesen integraljuk egy-egy nep jo hagyomanyat, akkor az meg jol is johet. Torokok nelkul a mi kulturankban sem lenne jelen a csipos paprika, a kave vagy a retes. ;o) Csak mindezt esszel kellene csinalni, nem bezarkozassal es xenofobiaval. Europa kozepen van Magyarorszag, mindig is egy atjarohaz volt, es ezen meg Orban sem tud valtoztatni!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:46:00

@Ez a név már foglalt!:

"nekem nem kell libsizned, meg bizonygatnod, hogy viktátor mekkora demokrata"

Hol is bizonygattam?

Orbánt én sem látom szívesen a hatalomban, de amíg ő a legkisebb rossz.... Vagy javasolj nála jobbat. Ja, hogy te sem tudsz? :D

sírjatok 2016.09.16. 12:46:30

@Ben Franklin: "Nem elegáns bekéreckedni a klubba, és utána bomlasztani. "

csak tudod ha a lovaspóló klub, amibe belépünk, egyszer csak úgy dönt, hogy inkább homokospornó-swingerklub lesz, akkor hadd mondjuk már ki, hogy mi nem ebbe léptünk be, és ezzel gondjaink vannak.

Ben Franklin 2016.09.16. 12:47:42

@sírjatok: Nézd meg mire reagálsz, legközelebb..:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:48:39

@Attilajukkaja:

"Torokok nelkul a mi kulturankban sem lenne jelen a csipos paprika, a kave vagy a retes."

Öngól. :) Mert hát a paprika, a kávé és a rétes itt van, de a törökök nélkül. :)

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 12:49:23

@Attilajukkaja: "Most akkor segiteni akartal vagy megsem? Hogy nem nagyon sikerult, az mas dolog, de mert nem vallalod fel a sajat mondataidat?"

Barátom, nem azt a mondatomat idézted amire válaszoltál... nem lehet veled így beszélgetni. Mogács jutott rólad eszembe, 02:44-től: youtu.be/s02Sh3J8vc0?t=164

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:51:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Mert hát a paprika, a kávé és a rétes itt van, de a törökök nélkül."
Latod, latod? Ertelmes lany vagy te! Pont errol beszelek! A jo megmarad minden kulturabol, a rossz pedig idovel kiszu"rodik, ha okosan banunk vele.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:52:23

@Lémusz:

""Az EU nem kötelezhet országokat olyanra, amibe ne egyeznek bele. Ez nem egy Pinochet diktatúra."

Örülök, hogy ezzel te is egyetértesz. Ha tenni is akarsz érte, október 2.-án te is szavazz nemmel."

Nem vetted észre, hogy az idézett mondat kétféleképpen is érthető. A kommentelő bizonyára úgy érti, hogy bármire kötelezi is őt az EU, ő elfogadja. Mint pl. ebben a mondatban: "Nem tudsz akkora számot mondani, aminél nem mondok eggyel nagyobbat."

sírjatok 2016.09.16. 12:53:34

@Attilajukkaja: "Most en kerdezem, hogy ugye csak viccelsz? A nep azt akarja, amit bedumalnak neki. "

Nyugtass meg, hogy te valamelyik demokrata pártra fogsz szavazni, mert ez az ő hozzáállásuk.

Ha a nép azt akarja, amit bedumálnak neki, akkor hogy van egyre több németnek elege a wilkommenskulturból, mikor ott az a propaganda megy?

Ben Franklin 2016.09.16. 12:54:01

@Attilajukkaja: 'Torokok nelkul a mi kulturankban sem lenne jelen a csipos paprika, a kave vagy a retes. ;o)'

Jó jellemzi az agyatlan ballenzéket, hogy amikor a keleti nyitásról volt szó (ami kereskedelmi együttmüködést jelentett eu-n kívüliekkel) akkor annak is nekiugrottak.

És a letelepedési kötvényeknek is.

De nyilván az illegális migráncs hozza be a KV-t, nem a gazdag letelepedési kötvényes....

sírjatok 2016.09.16. 12:54:20

@Ben Franklin: NEM HANEM CSAK ÍROK :)
(ok, bocsi, akkor ezt arra írtam, amire te is reagáltál)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 12:54:30

@Attilajukkaja:

"a rossz pedig idovel kiszu"rodik, ha okosan banunk vele."

Látod, látod? Értelemes fiúcska vagy te. Pont erről beszélek. A betolakodó "menekülteket" ki kell szűrni minél hamarabb - lehetőleg mindjárt az elején.

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:54:35

@Ez a név már foglalt!:
"Barátom, nem azt a mondatomat idézted amire válaszoltál..."
De nagyon is! Azt mondtad, hogy segitesz, amit illedelmesen meg is koszontem. Aztan meg azt irod, hogy nem akartal segiteni. Szerintem olvasd vissza magad!

" nem lehet veled így beszélgetni"
Hm. Akkor fejezzuk be! Viszlat!

Ez a név már foglalt! 2016.09.16. 12:56:55

@Attilajukkaja: " A jo megmarad minden kulturabol, a rossz pedig idovel kiszu"rodik, ha okosan banunk vele."

Lásd franciák és arab "telepesek" integrációja, ahova bementek a zsidók elmenekültek. Vagy németek és törökök, ahol a sokgenerációs német állampolgár azt vallja magáról, hogy ő török és nem is tud németül se, csak törökül. Ezt übereli, hogy a németeknél a muzulmán törökök menekülnek a muzulmán arabok elől, elköltöznek onnan, ahova azokat betelepítik, mert még azok sem bírják elviselni ezeket.

Na mindegy, befejeztem, én NEM-mel szavazok, viktátor rohadjon meg, mindenki más meg azt csinál amit akar.

Attilajukkaja 2016.09.16. 12:57:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Látod, látod? Értelemes fiúcska vagy te. "
Mit lassak ezen be? Hogy megint nagyon mellenyultal, mert no" vagyok?

"A betolakodó "menekülteket" ki kell szűrni minél hamarabb"
Bocsi. Megsem vagy annyira ertelmes!!!! (Neha en is mellenyulok.) :o)))))

Udv,

Jukka

Nagyorrú Barbi 2016.09.16. 12:57:54

Ez a köcsög junker Orbánnak a farkáig se ér fel. Pedig leszophatná, mert kb.ennyit ér a csipet agyával.A migráncsokat szeretettel váró seggfejek ideírhatták volna a címüket, hogy imádottjaikat lakásukra irányíthassák az illetékesek a szeretet nevében... (De aztán semmi reklamáció!)

sírjatok 2016.09.16. 13:01:14

@Attilajukkaja: "mert no" vagyok"

Ja én azt hittem, hogy "Attila + juk (lyuk) + kaja", de most már dekódoltam, hogy akkor Judit lehetsz.

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:06:06

@sírjatok:
Igy van! :o) Attila becez Jukkanak.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:07:34

@Nagyorrú Barbi: "leszophatná"

Kb. 50% xenofób gyűlölködő magyar választó leszopja, plusz egy nem számít.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:12:08

@Attilajukkaja: Értelmes, van amikor még hajlandó is belátni a tévedését, de szeret kekeckedni, keményfejű, nem jó vitapartner. Nagyon sok dologban nem értek vele egyet.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:14:43

@Ben Franklin: "keleti nyitásról"

A fasz orbán ugrott neki a fasz gyurcsányinak.

Csak mikor a putyini titkosszolgálat megropogtatta a golyóit, rájött, hogy kell nekünk a feneketlen pénznyelő paks2 beruházás.

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:16:03

@Ben Franklin:
"Jó jellemzi az agyatlan ballenzéket, hogy amikor a keleti nyitásról volt szó (ami kereskedelmi együttmüködést jelentett eu-n kívüliekkel) akkor annak is nekiugrottak."
Mert mit is jelentett ez a keleti nyitas? Kereskedelmi egyuttmukodesbol csupan annyi jott be Magyarorszagnak, ami amugy is bejott volna. Az azerieknek is milyen etikusan adtuk ki a baltas gyilkost, nem igaz? A keleti nyitasbol en egyelore csak annyit latok, hogy Orban lefekudt Putyinnak.

"És a letelepedési kötvényeknek is."
Ezekkel sem lenne baj, ha azt nem adnak oda 350 ezer euroert BARKINEK, minden atvilagitas nelkul. Es ha megint nem az allam fizetne ra ugy, hogy a haszonbol csak kormanykozeli offshore-os (Fidesz kozeli) vallalkozok latnanak azonnali es busas hasznot. Szegyen, amit ezekkel a kotvenyekkel is muvelnek.

"De nyilván az illegális migráncs hozza be a KV-t, nem a gazdag letelepedési kötvényes...."
A gazdag kotvenyes csak egy kolcsont nyujt az allamnak, amit aztan eleg magas kamattal nekunk kell visszafizetnunk.
A menekultek egy egeszen mas teszta. A magyar menekulteket sem a nagy penzek remenyebe fogadta be annak idejen Nyugat-Europa, Kanada, USA vagy Ausztralia. A kettot nem erdemes keverni.

N. Barbie 2016.09.16. 13:17:38

@atpijkamo116: Azert van annak nemi diszkret Baja, amikor mar a sokadik hozzaszolasban pocskondiazol minden nem migrisimogatot, mondvan, hogy "beszoptak az orbanpropagandat", a fideszpropagandat ismetelgetik stb, mikor te mast se csinalsz csak az elmebeteg ballib propaganda bofogod vissza.
Csak egy pelda.
Irod valakinek, hogy ez a nepszavazas az EU kilepest kesziti elo. De erdekes, a szemkiloveto pont ugyanezt sulykolja par hete, persze bizopnyitek az nuku.
Abba meg minek is belegondolni, hogy miert is mondja ezt gyurcsi. Segitek.
Mi volt a balos hozzaallas a migritemahoz annak "kitorese" ota?
Megindul az aradat - alproblema, nem is jonnek migransok
Folyik az aradat - engedjuk oket szabadon grasszalni
Tovabb folyik az aradat - honapokig mely hallgatas
Kvotanepszavazas - ez valojaban az Eu kilepest kesziti elo.
Megvan? Mikor rajottek, hogy az emberek tudnak gondolkodni, igy nem erdemes a migrik beengedeset/befogadasat eroltetni, mert abbol nemhogy nem lesz tobb szavazo, csak kevesebb (az orszag sorsa szokas szerint minek is erdekelne oket), akkor taktikat kellett valtani. nyilvan nem valthattak arra, hogy, jo akkor ne engedjuk be oket, mert azzal csak meg jobban kinevettettek volna magukat. Gyorsanki kellett talalni valami mellebeszelest. Igy szuletett az EU-bol kilepesre szavazos suletlen hulyeseg.
De nem baj, a lenyeg, hogy te nem partpropagandat nyomsz, csakis a fideszesek. :D

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:17:41

@Ben Franklin: "És a letelepedési kötvényeknek is."

Annak minden értelmes ember nekiugrana, túl sok észt feltételezel az mszpről. Ki örül annak, hogy arogán milliárdokat kaszál vároznyi migráns betelepítésével?

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:17:50

@atpijkamo116:
"Értelmes, van amikor még hajlandó is belátni a tévedését, de szeret kekeckedni, keményfejű, nem jó vitapartner."
Koszi! :o) Amugy en is kemenyfeju es kekeckedo vagyok. Az nalam nem egy hatranyos tulajdonsag.

Ben Franklin 2016.09.16. 13:18:24

@Attilajukkaja: Ok, de te hülye vagy. Erre azért ne alapozzunk.

Ben Franklin 2016.09.16. 13:20:03

@atpijkamo116: Mint már említettem Orbán 2/3ra áll. Senkinek sincs baja a letelepedési kötvényekkel, meg azzal se hogy kormányközeliek ebből sokat keresnek (mert az állam is keres rajta).

Mármint a ballenzéken kívül.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:22:06

@N. Barbie: "elmebeteg ballib propaganda bofogod vissza"

Mit jelent nálad, hogy ballib?

Ha másnak is ugyanaz a véleménye, mint nekem, az pusztán a véletlen műve, meg orbán tolvajlásanak, elhibázott rossz gazdaságpolitikájának.

Sajnos nincs középen vagy a jobb oldalon olyan párt, aminek a propagandáját magamévá tehetném. :(

Ben Franklin 2016.09.16. 13:22:12

@atpijkamo116: Soha fel sem merült hogy nem Putyin építi meg Paks folytatását....Gyurcsány alatt se amikor az előkészületekről megállapodtak. Ha jól emléxem Paks1-et is az oroszok építették, azt kéne bővíteni.

Újabb ballenzéki hazugságcunami.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:23:05

@Ben Franklin: "az állam is keres rajta"

Az állam veszt rajta.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:25:06

@Ben Franklin: Most te a gyurcsányi szekerét tolod, vagy az orbánét?

"Paks1-et is az oroszok építették, azt kéne bővíteni."

Lehet. De putyin Paks2-t építteti fel a pénzünkön. Persze orbán is lophat belőle.

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:25:45

@Ben Franklin:
" Ok, de te hülye vagy"
:o))) Azt hittem, valami durvabb jon. Ez viszont mar-mar kedves volt. Koszi!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:27:31

@Ben Franklin: "@Attilajukkaja: Ok, de te hülye vagy. Erre azért ne alapozzunk."

Erre mi szükség volt?

Ben Franklin 2016.09.16. 13:27:59

@atpijkamo116: Miért, nálad áram nélkül megy a laptop?

Mert alternatívát nemigen láttunk Paks2-re.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:28:37

@Attilajukkaja: Üde színfolt a gyűlölküdő fideSS fasszopók között. :))

Ben Franklin 2016.09.16. 13:30:05

@atpijkamo116: Ha egy letelepedési kötvénynnyel az államadósságot olcsón finanszírozzuk, akkor hogy veszthetne már rajta az állam?

/azt hadd higgyem már el a fidesznek hogy ez olcsó, mert ők, a balllenzékkel ellentétben felelősen menedzselték eddig az államadósságot/

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:32:20

@Ben Franklin: Több szakértői interjút meghallgattam. Az elkövetkezendő évtizedekben a megújuló energiatermelés előretörése miatt nem alaperőműre, hanem gyorsan ki-be kapcsolható gazdaságos gázerőműre lesz szükség.

Ha lenne is értelme ekkora alaperőműnek, akkor az elkövetkezendő 10 évben megvitathatná a kérdést a társadalom. Elvégre ők fizetik, nem orbán, az csak nagy részét ellopja.

konrada 2016.09.16. 13:35:51

@Attilajukkaja:
"A jo megmarad minden kulturabol, a rossz pedig idovel kiszu"rodik, ha okosan banunk vele. "

Na ja. Az akkori okosan bánás az volt, hogy fegyveresen kiűztük őket -európai összefogással - de míg ez az összefogás megtörtént, lett Magyarország Európa egyik leggazdagabb középhatalmából Balkán széli gyarmata Európának.

A balkán széli gyarmat pozició meg megmaradt, nem kéne ezt újbóli megszállással tetézni...

Ben Franklin 2016.09.16. 13:36:15

@atpijkamo116: Szakértő az mindig van mindenre, meg az ellenkezőjére is.

Mindenesetre bal és jobboldal egyaránt atomerőmüvet akart, és egyaránt paksra akarta, és egyaránt az oroszoktól akarta. Tehát ebben teljes az egyetértés.

konrada 2016.09.16. 13:43:19

@atpijkamo116:
A gázenergia pont ugyanúgy foszilis -üvegház hatást okozó - energia, mint aminek a kiváltása miatt - fűtés-hűtés - a modern épületek átállnak elektromos energiára, illetve a járművek elektromos hajtásra, és közben egyre több ország lép be a fogyasztói társadalomba.

Mindezek miatt az elektromos áram igénye pár évtizeden belül a mai sokszorosa lesz.
...de a zöldpárti szakértők ezt, és azt, hogy ennek megfelelő méretű alaphálózat szükséges (nincs nap, szél..) kihagyják a számításból, helyette a foszilis enregiát égetnék...

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:44:16

@konrada:
"Az akkori okosan bánás az volt, hogy fegyveresen kiűztük őket -európai összefogással - de míg ez az összefogás megtörtént, lett Magyarország Európa egyik leggazdagabb középhatalmából Balkán széli gyarmata Európának"
Es miert? Mert magunkra maradtunk Europaban. Ha Roma akkoriban segitett volna, ma nem itt lennenk, ahol vagyunk (ne'mi tulzassal). Muszaj megismetelnunk az elszigetelodest?

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:46:13

@atpijkamo116:
"Üde színfolt a gyűlölküdő fideSS fasszopók között."
Nem neveznek senkit fasszoponak, de az ude szinfolttal egyetertek. ;o)

N. Barbie 2016.09.16. 13:47:00

@atpijkamo116: A ballib propaganda az barmilyen meglepo, az a propaganda, amit a ballib partok nyomatnak. Kozte az EU-bol kilepesre szavazunk marhasag, aminek szepen felultel.
De persze, nyilvan csak a veletlen muve, hogy kb. az osszes, migritemaval kapcsolatos ballib ostobasagot irtad mar, mi mas is lenne, mint puszta veletlen. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 13:53:07

@Ben Franklin:

"Ha egy letelepedési kötvénynnyel az államadósságot olcsón finanszírozzuk, akkor hogy veszthetne már rajta az állam?"

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nem látom pl. ésszerű okát annak, hogy miért közvetítőn keresztül adja el az állam a letelepedési kötvényeket. Nem hiszem el, hogy az MNB számtalan alkalmazottja közül egy nem lenne képes értékesíteni ezeket, olyan sok azért nem fogy naponta.

Sajnos abban is van némi igaza, hogy az állam veszít rajta. Ui. a jóhaver közvetítő tetemes jutalékot vág zsebre a kötvények után, a kamatot azonban az állam a teljes összeg után fizeti - vagyis a haver által zsebre tett jutalék után is az állam fizeti a kamatot. Így már persze félrevezető, ha megírják, hogy x% a kötvény kamata, a tényleges hozam ui. jutalék/teljes összeg arányával csökken.

Hangsúlyozom, semmi bajom a letelepedési kötvénnyel, jó ötletnek tartom. Kizárólag az nem tetszik, hogy az ebből származó bevételeket is a haverok csapolják meg.

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:53:21

@N. Barbie:
"az EU-bol kilepesre szavazunk marhasag"
Szerinted, ha rovidesen kiapadnak a most bosegesen csordogalo EU-s penzkutak, a Fidesz tovabbra is EU tag akar maradni?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:54:03

@N. Barbie: Semmilyen irányú propagandához nincs közöm. Te szajkózod az értelmetlen fideSS paneleket, "ballib", "migráns", stb. Valószínűleg nem is érted azokat.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:55:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha nem szarnád le, kapnál most tőlem egy pirospontot.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 13:56:15

@konrada: "A gázenergia pont ugyanúgy foszilis"

Köszönöm a pontosítást!

Attilajukkaja 2016.09.16. 13:57:20

@atpijkamo116:
"A Jukka Finn férfinév."
Meglep, hogy ilyeneket tudsz! :o) Nekem volt is egy ilyen finn kollegam annak idejen, aki srac volt. Attila viszont nem miatta nevezett Jukkanak, hanem mert tudta, mennyire nem szeretem a Jutka becenevet, igy finomitott rajta. Kedves fiu volt!

N. Barbie 2016.09.16. 14:01:12

@atpijkamo116:
"Üde színfolt a gyűlölküdő fideSS fasszopók között. :)) "

Egy mondaton belul ujabb 3 gyongyszem a ballib propagandabol. :D

1. Ha megmondjuk az igazat a migrikrol, ha nem a minden alapot nelkulozo sikerpropagandat toljuk roluk, sot, mas orszagok hibaibol tanulva felhivjuk a figyelmet a tomeges muszlim/feka bevandorlas negativumaira es veszelyeire, az nem felelos hozzaallas, hanem gyulolkodes. Szanalmas.

2. fideSS-ezes. Ez a ballib erzelmu kommenthuszarok legaljanak a szofordulata. Ultra gaz.

3. Tragarkodas, a mas velemenyen levok hozzaszolasanak erdemi cafolata helyetti "becezgetes", tragarkodas, utszeli stilus.

Eddig jo vagy a nem is ballib propaganda tolasaban. :D

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 14:06:27

Az atomenergia ára:

- felépíteni az erőművet
- biztonságot beépíteni
- az épító haszna
- plusz 20-40%, amit a fideSS ellopik
- költségtúllépés, az alvállalkozók haszna
- üzemeltetési költségek, tüzelőanyag
- a kiégett fűtőelemek rövid távú kezelése

A fentiak alapján már vastagon veszteséges az egész beruházás, még akkor is, ha a tolvajlás nem lenne. Amit nem számolnak, az a lebontás, és a radioaktív anyagok hosszútávú tárolásának költsége.

Mennyibe kerül évente a tárolás, ellenőrzés, újracsomagolás? Mondasz egy viszonylag kis számot, de meg kell szoroznod 240000 évvel.

Attilajukkaja 2016.09.16. 14:07:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
" a jóhaver közvetítő tetemes jutalékot vág zsebre a kötvények után, a kamatot azonban az állam a teljes összeg után fizeti - vagyis a haver által zsebre tett jutalék után is az állam fizeti a kamatot. "
Pontosan! Ez a lenyeg. Raadasul nem tudom, hogy mashonnan nem lehetett-e akkoriban jutanyosabb kamaton kolcsont kapni.

"semmi bajom a letelepedési kötvénnyel, jó ötletnek tartom. Kizárólag az nem tetszik, hogy az ebből származó bevételeket is a haverok csapolják meg."
Ugyanezt irtam fentebb! ;o) Ebben tutira egyetertunk.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.16. 14:16:26

A gazdasági rendszerek a természeti rendszerek lebontása, rombolása révén teremti meg jólétének alapjait.
A civilizáció fennmaradása összefügg az energia felhasználás növekedésével . Ez egy pozitív visszacsatoláson alapuló rendszerben történik, amelynek lényege:

Az emberiség létszámának növekedésével arányosan nő a természeti terhelés. Egyre nagyobb energiát fektetünk be, ezzel egyre jelentősebb pusztítást végzünk, (lásd egyre szélsőségesebben viselkedő természeti rendszerek visszahatásai) melynek semlegesítése, illetve a romló körülmények közötti termelékenység megőrzése egyre nagyobb energia befektetést igényeli, ami újabb károkat okoz, ami szükségszerűen újabb energia-bevitellel semlegesíthető.

A fokozódó energiaigény kielégítése nem lesz megoldható sem a fosszilis (szén, olaj, gáz), sem a megújuló energiák alkalmazásával. A környezetet nem szennyező atom-, majd magfúziós energiáé a jövő. Enélkül nem tudjuk lényegesen növelni az energiafelhasználásunkat, s így a Duncan féle Olduvai elmélet szerint s kihalás sorsára jutunk.

Erről döntsön Mari néni meg Józsi bácsi egy népszavazáson?

Francois77 2016.09.16. 14:16:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért nem az állam árulja, mert nem államkötvényt vesznek, hanem a közvetítő által kibocsátott kötvényt. Az államkötvényt a közvetítő jegyzi. És nem, a közvetítői jutalék után nem fizetünk kamatot, hisz az kötvény formában nem jelenik meg. Csak a tények kedvéért.

Attilajukkaja 2016.09.16. 14:22:34

@atomic power 1986DucaDuca:
Szia! :o)

"Erről döntsön Mari néni meg Józsi bácsi egy népszavazáson?"
Nyilvan ne ugy dontson, hogy semmirol nem tajekoztatjak. Hogy mindent titkositanak 100 evre, ami a kerdessel kapcsolatba kerul. Hogy nem vazoljak fel neki az alternativ lehetosegeket stb. A nep csak annyira hulye vagy donteskeptelen, amennyire azt a hatalom jonak latja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 14:24:32

@atpijkamo116:

"Több szakértői interjút meghallgattam. Az elkövetkezendő évtizedekben a megújuló energiatermelés előretörése miatt nem alaperőműre, hanem gyorsan ki-be kapcsolható gazdaságos gázerőműre lesz szükség."

Tévedsz, mint oly sokszor. Alaperőműre mindig szükség lesz, mert soha nem csökken nullára az ország energiaigénye. Ha nincs alaperőmű, akkor az állandó fogyasztást is a gyors indítású erőművekkel (praktikusan gázturbinás erőművek) kell fedezni, ami kva drága lenne.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a te szagértőid a mai igényekből indultak ki. A jövő igényei eltérőek lesznek. Hadd szemléltessem ezt egy saját példával:

Nemrég vettünk egy felújítanó családi házat. Először építkezni akartunk, de kiszámoltam, hogy így SOKKAL jobban járunk. A házban nincs gáz bevezetve. Férjuram rögtön be akarta vezettetni a gázt, de lebeszéltem róla. Főzni sokkal jobban szeretek indukciós főzőlapon, de te ezt úgysem érted. Azt azonban biztos megérted, hogy hűtő-fűtő klímával sokkal olcsóbban kifűthető a ház, mint gázzal. Kondenzációs gázkazánnal, 90% hatásfokkal számolva (persze nem fűtőértékre, hanem égéshőre, így nem jön ki 100% fölötti hatásfok:D ) 1kWh hőenergia 11.50 forintba kerül. 1kWh áram H tarifával 23.55Ft-ba kerül, de mivel a leggagyibb klíma is tudja a 3.5-ös SCOP-t (Seasonal Coefficient of Performance), ezt a 23.55-öt el kell osztani 3.5-tel. Így 1kWh hőenergia klímával már csak 6.72 forintba kerül, vagyis a gázfűtésnél sokkal olcsóbb. 2.05-ös COP esetén lesz pariban a kétféle fűtés, de ilyen rossz klímát sehol nem kapsz. Végül (férj)uramat és parancsolómat is meggyőztem, hogy hagyjuk a gázt a fenébe, fűtsünk klímával (persze külső szigetelés után).

Ezzel arra akarok rávilágítani, hogy változnak a fogyasztói szokások, éspedig a villamos energia javára. Az elektromos autók elterjedése is az éjjeli áramfogyasztás növekedésével fog járni, és akkor még nem beszéltünk olyan fejleményekről, amelyeket ma még nem is látunk.

Aztán ugye az is megvan, hogy ha a gázerőművekhez ragaszkodsz, akkor egyben ragaszkodsz az orosz gázfüggőséghez is? Mert hát fűtőrudakat Paks 2-höz bárkitől vásárolhatsz, de földgázt leginkébb csak az oroszoktól. Az orosz gázfüggőség ellen pedig éppen a te "demokratikus baloldalad" ágál legélénkebben.

Igen, lehet és kell is fejleszteni a megújulókat, de csak ésszel. Talán észrevetted, hogy a példaország németek már kezdik erősen visszafogni az új szél- és naperőművek telepítését. Ez nem egy vagy-vagy kérdés, mindkettőre szükség van. Az atomra is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 14:31:31

@Francois77:

Értem, és mégsem értem. Valahol le van ez írva világosan? Számokkal, kamatokkal.

Attilajukkaja 2016.09.16. 14:35:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
" változnak a fogyasztói szokások, éspedig a villamos energia javára. "
Most eppen annak a javara. De meddig?
Es ezen az alapon megadoztatni a napelemeket, az mennyire esszeru?

"Alaperőműre mindig szükség lesz"
Paks1 mint alaperomu meddig is mukodokepes meg? 15 evig? Nem lenne erdemes kicsit varni ezekkel az oriasberuhazasokkal addig, amig vegre elkeszul egy szerencsetlen hatastanulmany vagy ujabb energetikai vivmanyokkal gazdagodik az emberiseg?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 14:37:39

@atpijkamo116:

"Amit nem számolnak, az a lebontás, és a radioaktív anyagok hosszútávú tárolásának költsége.
"

Ezt olyannyira számolják, hogy a Paksi erőmű vállalata be is fizeti a tetemes összegeket a nukleáris pénzügyi alapba. Nemrég ebből akart a kormány újabb rezsicsökkentést finanszírozni, szerencsére visszakozott.

hvg.hu/gazdasag/20151027_Index_A_paksi_nuklearis_perselybol_finans

"A nukleáris pénzügyi alapot azért hozták létre, hogy ne a jövő generációknak kelljen egyszeri költség terhére gondoskodniuk a nukleáris hulladékok végső elhelyezéséről, illetve az atomerőmű leszereléséről, az 1998 óta felhalmozódott összeget a kormány 2017-ben elköltheti a rezsicsökkentésre – írja az Index a Miniszterelnökség anyaga alapján. Az atomerőmű évente nagyjából 20 milliárd forintot fizetett be az alapba, és a jövőben még 540 milliárdot kellene félre tennie, ezt azonban leállíthatja a kormány, amely az évenkénti összeget 10-10 milliárd forinttal egészítette ki eddig.

Az évenként félretett 30 milliárdos összeg egy részét folyamatosan a nukleáris hulladékok kezelésére fordítják, a nagyobbik hányada viszont tovább gyarapítja az alapot. Az erőmű eddig 324 milliárdot fizetett be, ebből 243 milliárd maradt a későbbi évekre."

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 14:43:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ezt olyannyira számolják, hogy a Paksi erőmű vállalata be is fizeti a tetemes összegeket a nukleáris pénzügyi alapba. Nemrég ebből akart a kormány újabb rezsicsökkentést finanszírozni, szerencsére visszakozott."

És 240000 évig megtartóztatják magukat? :))

Nem hiszem, hogy egyáltalán a lebontást és a rövid távú tárolást fedezi majd. A 240000 évig tartó tárolást természetesen nem.

konrada 2016.09.16. 14:44:55

@Attilajukkaja:
Mint ahogyan egyedül maradtunk most azzal, hogy Európát a hatránál kell megvédeni.
...aztán most elkezdték már az osztrákok is építeni a maguk kerítését a magyar határra.
Nagy sz.rban lennénk , ha mi még mindig az európai összefogásra várnánk, és itt táboroztatnánk addig is a bevándorolni akarókat...

konrada 2016.09.16. 14:47:16

@atpijkamo116:
...nézd, a föld elintézi. 3 millliárd éves kkövületeket is úgy eltárolt, hogy egy fillért sem kellett érte fizetni, és tán el lesz az emberiség is annak a pár ezer négyzetméternyi területnek a hiányával 1 km mélyen, ha nem mehet oda...

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 14:48:44

@Attilajukkaja: "megadoztatni a napelemeket, az mennyire esszeru?"

Amennyire ésszerű betiltani közlekedésbiztonsági okból az eleféntfül hírdetéseket. Majd ha tönkrementek, olcsón felvásárolják őket, és engedélyezni, támogatni fogják. Mindez legális és törvényes rablás. A fijjúg értik a csíziót.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 14:53:46

@Attilajukkaja:

>>" változnak a fogyasztói szokások, éspedig a villamos energia javára. "
Most eppen annak a javara. De meddig?"<<

Az általad favorizált megújulók is csak akkor lesznek életképesek, ha nő a villamos energia iránti igény.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 14:59:29

@Francois77:

"A fentiek szerinti vállalkozás ennek megfelelően legalább ötéves futamidejű értékpapírt bocsát ki, amelyből (és nem a Letelepedési Magyar Államkötvényből) kell a Magyarországon tartózkodási engedélyt kérelmezőknek legalább 300.000,- euro névértéknek megfelelőt legalább 5 évig birtokolniuk. Ezen értékpapír egyes konkrét jellemzőiről (különösen például a kamatozásról, vagy hozamról) a magyar jogszabályok nem rendelkeznek. "

Ez nem igazán szép.

Nézd, én abból indulok ki, hogy ha a közvetítő cégek nem keresnének rajta vastagon, akkor nem érné meg nekik foglalkozni a letelepedési kötvényekkel. Jó, persze ez minden másra is igaz, de én kíváncsi lennék, mekkora hozamot realizálnak ezek a haveri közvetítő cégek. Ha a kötvénypiacon elérhetőnél lényegesen többet, akkor nekem bűzlik a dolog.

Attilajukkaja 2016.09.16. 15:03:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az általad favorizált megújulók"
Tenyszeruen mikor mondtam ilyet?

@atpijkamo116:
"Majd ha tönkrementek, olcsón felvásárolják őket, és engedélyezni, támogatni fogják. Mindez legális és törvényes rablás."
Szerintem inkabb az a cel, hogy ne epuljenek alternativ energiat produkalo, a paksi eromunek konkurrenciat jelento eroforrasok. ;o)

@konrada:
"egyedül maradtunk most azzal, hogy Európát a hatránál kell megvédeni."
Talan, mert az ilyen egyeni hoskodeseknek semmi ertelme. Epithetunk mi akarmilyen eros es magas keritest, az alapveto gondot nem oldja meg. Az elkeseredett emberek tomege akkor is jonni fog, ha Orban kozejuk lovet. :o(

"Nagy sz.rban lennénk , ha mi még mindig az európai összefogásra várnánk"
Nem biztos. De ezt sohasem tudjuk meg, mivel Orban ezt ott lehetetlenitette el, ahol csak tudta. Sajnos.

N. Barbie 2016.09.16. 15:03:19

@Attilajukkaja:
"Szerinted, ha rovidesen kiapadnak a most bosegesen csordogalo EU-s penzkutak, a Fidesz tovabbra is EU tag akar maradni? "

Hadd valaszoljak kerdessel, habar nem illik. Ugyan miert ne akarna? Van erre barmilyen epeszu/tenyszeru magyarazat? Tudtommal nincs.

N. Barbie 2016.09.16. 15:06:12

@atpijkamo116:
"Semmilyen irányú propagandához nincs közöm. Te szajkózod az értelmetlen fideSS paneleket, "ballib", "migráns", stb. Valószínűleg nem is érted azokat.

Vagy van kozod vagy nincs, lenyeg, hogy szemmel lathatoan a ballib mantrakat ismetelgeted.

Azt esetleg meg tudod magyarazni, hogy mi a "fidesz panel" azon, hogy ballib partok altal tolt mantrat ballib propagandanak nevezem, az illegalis bevandorlokat meg migransnak? Hogy mashogy lehet ezeket nevezni, amitol mar nem lesz fidesz panel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 15:07:19

@Attilajukkaja:

"Paks1 mint alaperomu meddig is mukodokepes meg? 15 evig? Nem lenne erdemes kicsit varni ezekkel az oriasberuhazasokkal addig, amig vegre elkeszul egy szerencsetlen hatastanulmany vagy ujabb energetikai vivmanyokkal gazdagodik az emberiseg?"

1) Az üzemidő-hosszabbítás ellenére nem biztos, hogy kihúzzák addig.

2) Talán lehetett volna még pár évet várni, de nem sokat. Azt azért vedd észre, hogy az energetikai ipar nem változik olyan túl gyorsan. Ha ebben a pillanatban megoldanák a magfúziót (ugye már 50 éve mindig 50 év múlvára ígérik a fúziós erőművet), akkor is évtizedekbe telne, amíg elterjedne a technológia. Nekünk meg nincs annyi időnk.

Ami meg a hatástanulmányt illeti, mindenki olyan írat meg, amilyet akar. :)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 15:08:13

@konrada: "a föld elintézi"

Azért ennek nézz utána. Utána megírhatnád, melyik ország bízza a Földre.

Ahol a kontinentális kéreg alá becsúszik az óceáni kéreg, ott lehetne ferdén egy mély lyukat fúrni. A költségek csillagászatiak lennének, nem érné meg így az atomerőmű. Scifinek elmegy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 15:10:17

@atpijkamo116:

"És 240000 évig megtartóztatják magukat? :))"

Örülök, hogy olyan optimista vagy, hogy Orbán még 240,000 évig kormányon marad. Eddig te vagy a legelvetemültebb Orbán-fan, akivel virtuálisan ugyan, de találkoztam. :D

"Nem hiszem, hogy egyáltalán a lebontást és a rövid távú tárolást fedezi majd."

Ezt bízd a szakemberekre, ők nem hit alapján számolnak.

"A 240000 évig tartó tárolást természetesen nem.""

Addigra bőven kilövik az egészet a Napba. :D

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 15:14:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "nem biztos, hogy kihúzzák addig."

Kihúznák azok tovább is.

"lehetett volna még pár évet várni"

Nem kel várni. A beruházás megindításáig tartó 10 évben lehet tanulmányozni a lehetőségeket, és társadalmi vitára bocsátani.

"az energetikai ipar nem változik olyan túl gyorsan"

Az utóbbi 5 évben rohamosan törtek előre a megújulók, kb. mostanra váltak rentábilissá. Évi 30-60%-os a bővülés. Tudsz még egy ilyen "nem túl gyorsan" változó iparágat? A beruházás megkezdéséig hátralevő 10 év alatt gyökeresen fog változni a helyzet.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 15:16:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "legelvetemültebb Orbán-fan"

:))

"bízd a szakemberekre"

Azokra szívesen bíznám. A tolvaj orbánra nem.

"kilövik az egészet a Napba"

:)) Eeegen. Nyilván ingyenes lesz.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 15:18:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "hatástanulmányt illeti, mindenki olyan írat meg, amilyet akar"

Igen. A fijjúg mindig megtalálják a szemétkedés módját. Ki akarnak vágni 500 fát? Hát lesz szakértő, aki tanúsítja, hogy mind beteg, és mindjárt ránkdől. Berlinben nagyon kevés a fa. De ott is 5-ször több, mint Budapesten.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 15:22:20

@N. Barbie: "ballib partok"

Nincs ballib párt. Sose volt. Volt egy baloldali-liberális mszp-szdsz koalíció, talán arra gondolsz.

"illegalis bevandorlokat meg migransnak"

Akkor azt se tudod, mit nevez orbán migránsnak. A menekülteket és illegális bevándorlókat mossa szándékosan össze.

Attilajukkaja 2016.09.16. 15:23:50

@N. Barbie:
"Hadd valaszoljak kerdessel, habar nem illik."
Semmi baj. :o)

" Ugyan miert ne akarna? Van erre barmilyen epeszu/tenyszeru magyarazat?"
Mert akkor oda a fene nagy szabadsagharc latszatanak a csunya, elnyomo, rosszandeku Brusszel ellen. Akkor az egyre szegenyebb es rosszabbul oktatott koznep miben latja az o ho"s Orbanja szerepet? (Igaz, o kepes barhol es barmikor uj ellensegkepet fabrikalni.) Valojaban nem lesz erdeke tovabb hadakozni a fejlett Nyugat-Europaval es megint Ludas Matyikent villoghat a V4-ek elott.
Tudom, ez csunyan hangzott, de nem veletlenul fogalmaztam ilyen erosen.

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Az üzemidő-hosszabbítás ellenére nem biztos, hogy kihúzzák addig."
Vagyis nem igazak a kormany infoi? A szakemberek nem tudjak, mirol beszelnek?

"azért vedd észre, hogy az energetikai ipar nem változik olyan túl gyorsan"
En pont az ellenkezojet latom. A dolgok nagyon is gyorsan valtoznak. Ma meg nem gazdasagos a pala gaz kitermelese, de nem tudjuk, mi lesz 5 ev mulva. Es ez csak egy pelda volt.

"Ami meg a hatástanulmányt illeti, mindenki olyan írat meg, amilyet akar."
Nalunk biztosan! Foleg, ha csak egy bizonyos kormanyparti ceget biznak meg vele. De azert van egy kis hianyerzetem, amikor bevalljak, hogy eszukbe sem jutott ilyet keszittetni. :o/

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 15:24:09

@N. Barbie: "Ugyan miert ne akarna? Van erre barmilyen epeszu/tenyszeru magyarazat? Tudtommal nincs."

Épeszű magyarázat nincs. orbáni logika viszont van: az EU egy nagyon kis mértékben korlátozza a pártállam kiépítését.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 15:25:55

@Attilajukkaja: "eszukbe sem jutott ilyet keszittetni"

Ami nincs, azt nem lehet cáfolni.

De ha nagyon akarod, készítetnek egyet. És 100 évre titkosítják.

Attilajukkaja 2016.09.16. 15:29:24

@atpijkamo116:
"De ha nagyon akarod, készítetnek egyet. És 100 évre titkosítják."
Hja!
Errol az jutott eszembe, hogy ma reggel osszefutottam G. Fodorral a piacon. Lehet, hogy nagyon gazdag es ragyogo hatastanulmanyokat tud irni milliokert, de ott a piacon, eloben nagyon megsajnaltam. Szegeny emberke!

Francois77 2016.09.16. 15:34:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: úgy gondolkodsz róla, ahogy akarsz, csak azt akartam jelezni, hogy baromságokat híresztelsz, sokakkal másokkal együtt.

N. Barbie 2016.09.16. 15:43:41

@Attilajukkaja: @atpijkamo116:
Tehat nincs tenyszeru magyarazat, csak feltelelezesek, talalgatasok. Koszonom, erre voltam kivancsi. Akkor szerintem el is lehet felejteni ezt az EU-bol kilepesre szavazunk boszmeseget. Teljesen egyertelmu miert talalta ki gyurcsi, fentebb irtam.

sírjatok 2016.09.16. 15:51:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mert hát fűtőrudakat Paks 2-höz bárkitől vásárolhatsz,"

Sőt (nyilván drágán, de) még bányászni is lehet, illetőleg előre tárolni pár évnyit is könnyebb ebből, mint gázból.

N. Barbie 2016.09.16. 15:55:20

@atpijkamo116:
"Épeszű magyarázat nincs. orbáni logika viszont van: az EU egy nagyon kis mértékben korlátozza a pártállam kiépítését. "

Hja, mert az EU aztan ugy megdorgalta peldaul gyurcsit is, amikor o epitette a diktaturajat, tudod, mikor emberek szemet lovette ki...ja, nem. Nem volt ezzel gondja az Eu-nak.
Ami pedig (ellenzekiek elleni brutalis fellepes) szerintem "picit" nagyobb ismerve egy partallami diktaturanak, mint amit orbanek eddig csinaltak.
Megse jott Az EU-tol meg egy kis koki se ferkonak. De, hogy a kivenhedt komcsi birokat nyugdijba kuldjuk, meg hasonlo borzasztoan fontos ugyek mar rogton fellepesre kesztettek oket. De erdekes.

konrada 2016.09.16. 16:01:40

@atpijkamo116: Mondjuk nézzük Magyarországot. A hosszú távú tároló közel km mélyen, sok millió éve stabil, vízzáró kőzetben van. Persze építése sokba volt, de ennek költségét számolták. Ha feltöltése után beöntik betonnal, úgy pár millió évet kihúz úgy, hogy nem kell költeni rá, és nem az általa foglalt földalatti terület lesz az emberiség fejlődésének legfőbb akadálya.

Attilajukkaja 2016.09.16. 16:09:08

@N. Barbie:
"Tehat nincs tenyszeru magyarazat, csak feltelelezesek, talalgatasok. "
Orban politikajahoz nehez esszeru magyarazatot talalni. A feltetelezeseknek pedig 2 dolog ad alapot:
1. Lazar mar bejelentette, hogy o legszivesebben mar most kilepne az EU-bol.
2. Orban jobbrol igyekszik elozni a Jobbikot, nehogy a fejere nojjon. Nekik pedig az EU-bol valo kilepes az egyik maniajuk.
2+. Orban egesz viselkedese az EU-ban. Pokkhendi es lefitymalo. Sallereket es kokikat iger nekik, ...igaz, eddig meg csak o kapott Junckertol egy nagy es latvanyos pofont. :o))))

Francois77 2016.09.16. 16:12:46

@Attilajukkaja: én meg, ha most kérdeznék, nem lépnék be. és?
a 2-es pont baromság.
3. próbálja élhetőbbé változtatni az EU-t, mert így faszság, ahogy most van.

Attilajukkaja 2016.09.16. 16:18:58

@Francois77:
"a 2-es pont baromság."
Miert is? Orban folyamatosan Vonaek programjat valositja meg, kulonben mar reg leleoztek volna a Fideszt.

"próbálja élhetőbbé változtatni az EU-t, mert így faszság, ahogy most van"
Oszt mivel valositja meg ezt a nagy probalkozasat? A folytonos kakaskodasaval es gancsoskodasaval? Az egyuttmukodesre keptelen hozzaallasaval? Vagy mivel?

Francois77 2016.09.16. 16:24:49

@Attilajukkaja: mert állítasz valamit (jobbról előz a fidesz), kiemelsz a jobbik programjából valamit önkényesen, majd közlöd, hogy az egyikből (állításod) következik a másik (általad önkényesen kiválasztott dolog). ez a pont tehát csak rólad szól, sem a fideszről, sem a jobbikról :)

hát, a vita már csak így néz ki, hogy a felek bevetnek mindent, aztá na végén vagy megállapodnak, vagy otthagyják egymást a faszba. megjegyzem, ha ő képtelen együttműködni másokkal, de azok meg nem működnek vele együtt, akkor melyik is a rosszabb a másiknál?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 16:29:20

@Francois77:

OK, meg tudod mondani, hány százalék hasznot érnek el a közvetítők a letelepedési kötvények forgalmazásával? És ez mennyivel haladja meg a kötvénypiaci átlagot (államkötvényekről beszélünk)? Csak mert - ahogy idéztem is - a törvény nem szab meg kamatot/diszkontot.

Francois77 2016.09.16. 16:32:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: úgy nézem, csak nem értetted meg. az állam által kibocsátott kötvény kamata ugye ismert. ezt veszi a közvetítő, és saját kötvényt ad el az érdeklődőnek, akitől annyi kamatot kér, amennyit akar. és amennyit az érdeklődő megfizet. mi köze ehhez a magyar államnak? azt a pénzt a vevő fizeti, nem az állam. semmi közünk hozzá.
jó eséllyel a cég kamat nélkül adja a saját kötvényeit, hiszen így csak névértéken kell visszavásárolnia lejáratkor.

N. Barbie 2016.09.16. 16:37:49

@Attilajukkaja:
"Orban politikajahoz nehez esszeru magyarazatot talalni"
Rizsa. Masok meg mas partok politikajahoz nem talalnak esszeru magyarazatot. Na bumm.

1. ja, hogy 1 azaz egy darab ember a fideszbol elmondta a szemelyes velemenyet (nem a hivatalos allaspontot), es abbol lealtalanositasz. Ertem. Ez igy vicc kategoria.
2. Tajekozatlansag. A jobbik nem akar kilepni az EU-bol. Nezz utana, mielott ilyeneket allitasz.
3. Orban akarmilyen viselkedese nem bizonyitek semmire, kilepesi szandekra se. Pokhendi, lenezo viselkedesrol meg beszelgethetnenk meg par embernel, peldaul Junckernel is...
Annak az ominozus pofozkodasnak lehet, hogy idetlenul vihogva orultek az orban fobiasok, de ettol fuggetlenul qrva gaz es meltatlan egy politikai csucsvezetotol. A faluvegi kocsmaba elmegy, annal nagyobb szinten inkabb szanalmas.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 16:38:49

@Attilajukkaja:

"Vagyis nem igazak a kormany infoi? A szakemberek nem tudjak, mirol beszelnek?"

Tudod, shit happens.

"Ma meg nem gazdasagos a pala gaz kitermelese, de nem tudjuk, mi lesz 5 ev mulva. Es ez csak egy pelda volt."

És rossz példa volt. Az energetikai iparról beszéltem, nem az árakról.

Attilajukkaja 2016.09.16. 16:49:41

@Francois77:
"állítasz valamit (jobbról előz a fidesz), kiemelsz a jobbik programjából valamit önkényesen, majd közlöd, hogy az egyikből (állításod) következik a másik (általad önkényesen kiválasztott dolog)."
Ez kicsit kacifantosan hangzik,...de sajnos nem cafolja azt az allitasomat, hogy a Fidesz ugy probal lavirozni a Jobbikkal szemben, hogy a programja egyes reszeit sajatjava teszi. Es igy fogja ki a szelet Vonaek vitorlajabol. Orbanek is "onkenyesen" vesznek ki egyes elemeket a Jobbik programjabol. Egesz ugyesen!

"ez a pont tehát csak rólad szól, sem a fideszről, sem a jobbikról "
Na itt megfogtal. Ezt a logikai csavart meg en sem tudtam kovetni. :o))))

"megjegyzem, ha ő képtelen együttműködni másokkal, de azok meg nem működnek vele együtt, akkor melyik is a rosszabb a másiknál"
Ha egy bolha nem mukodik egyutt az elefantcsordaval, akkor ki is a hunyo? Foleg, ha az a bolha az elefantok vere nelkul ehen pusztulna.
Orban egy rafkos ember es eszrevette az EU gyenge pontjat. Ha europer lett volna, segitett volna, de nem. O nem ezt az utat valasztotta (Alcsuton nem igy szocializalodott Gyozo bacsieknal.) O visszaelt az EU toleranciajaval es johiszemusegevel. Na meg azzal, hogy az EU ennyi taggal meg egy uj szervezet, es sok gondjai akadhatnak. Orbannak az lett volna a dolga, hogy konstruktiv javaslatokkal segitse az EU megerosodeset. De akarcsak itthon, ott is visszaelt a hatalmaval, amit soha nem fogok neki megbocsajtani.
A legundoritobb az volt reszerol, hogy egy ilyen menekultugyi valsagban is a sajat kenyeradoja ellen fordult, es ott rombolja az EU egyseget, ahol eri. Hat milyen ember az ilyen?
Keresztenynek biztosan nem kereszteny, mert AZ ilyet soha nem tenne.
Nagyon el vagyok keseredve Magyarorszag jovojet illetoen. megint zuhanunk vissza abba a korszakba, amikor elszigetelodtunk a fejlett Ny-Europatol. Es ami a legszornyubb szamomra, hogy ezt onkent tesszuk (latszolag). Ezt a szegyent nagyon sokaig vnem fogjuk tudni lemosni magunkrol!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 16:56:00

@Francois77:
"úgy nézem, csak nem értetted meg"

Nagyon is jül megértettem. :(

"az állam által kibocsátott kötvény kamata ugye ismert. ezt veszi a közvetítő, és saját kötvényt ad el az érdeklődőnek, akitől annyi kamatot kér, amennyit akar. és amennyit az érdeklődő megfizet. mi köze ehhez a magyar államnak?" "azt a pénzt a vevő fizeti, nem az állam. semmi közünk hozzá."

A közvetítő nem kér kamatot a letelepedőtől, hanem kamatot fizet neki - pontosabban alig vagy nem fizet neki.

"jó eséllyel a cég kamat nélkül adja a saját kötvényeit, hiszen így csak névértéken kell visszavásárolnia lejáratkor."

Na ugye.

"azt a pénzt a vevő fizeti, nem az állam. semmi közünk hozzá."

Már hogyne lenne? Állami felhatalmazással teszi, külön engedéllyel, amit az államtól kap.

Na de pont itt van a kutyus eltemetve. A letelepdni vágyó maga is vásárolhatna államkötvényt, de neki egy monopol-terméket KELL megvásárolnia ahhoz, hogy letelepedhessen.

Látszólag az állam nem veszít, hiszen a közvetítőnek pont annyi kamatot/diszkontot ad, amennyit bárki másnak, DE: Ha a letepedni vágyó a kötvényt alacsonyabb vagy nulla hozam mellett is megvásárolja a közvetítőtől (és megveszi, ezt lehet tudni), akkor az államtól is megvásárolná, így az állam nulla vagy a szokásosnál alacsonyabb kamat mellett finanszírozhatná azt, amit akar.

A dolog lényege az, hogy az állampapírok teljes hozama (vagy annak jelentős része) a közvetítőnél csapódik le, miközben a közvetítő nem fektet be egy fillért sem, hiszen a kötvény árát a letelepedni vágyó fizeti.

Az állam kötelezi a letelepedni vágyót (már ha le akar telepedni), hogy a haveri cégnek igen alacsony vagy nulla kamatra adjon kölcsön pénzt, amely pénzt a közvetítő állalpapírba fekteti a saját hasznára.

Ne mondd már, hogy ez így tisztességes.

sírjatok 2016.09.16. 16:57:50

A B1 blog akkor most nem fog írni egy új bejegyzést, hogy "bocsi tévedtünk, nem, mégsem Orbán volt a hülye, hanem mi" vagy valami hasonló címmel?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 17:01:13

@Francois77:

"azt a pénzt a vevő fizeti, nem az állam. semmi közünk hozzá."

Még egyszer, hogy lásd, miért van közünk hozzá. Az állam a kötvényekben megtestesülő államadósságot INGYEN, nulla kamattal is finanszírozhatná, mert a letelepedő nulla hozammal is megveszi a kötvényt. Ezzel szemben a közvetítőnek fizeti a normál kamatot, amit aztán nyilván az adófizető állampolgáropkon vasal be.

Jobb helyeken ezt hűtlen kezelésnek hívják. Akkor is, ha az állam teszi.

sírjatok 2016.09.16. 17:01:42

@Attilajukkaja: "Az egyuttmukodesre keptelen hozzaallasaval? Vagy mivel? "

Ha azt látom, hogy egy szögletes kerekű, homokkal teli taligát húzol a sivatagban, akkor nem azzal segítek, ha beállok melléd taligát húzni, hanem ha rámutatok, hogy a kerék kerek szokott lenni, a taligát tolni szokták, homokot meg nem kell hozni, mert van.

Ez együttműködésre képtelen hozzáállás?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:03:48

@Francois77: "@Kovacs Nocraft Jozsefne: úgy nézem, csak nem értetted meg. az állam által kibocsátott kötvény kamata ugye ismert. "

Vicces, hogy ezt másra mondod. Annyira nem értetted, meg, hogy még azt se tudod, hogy nem értetted meg. :))

"Mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a Rogán Antal által kitalált, 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata"

alfahir.hu/kiszamoltak_mennyit_bukik_az_allam_rogan_letelepedesi_kotvenyein

Az kevésbé ismert tény, hogy az ofsór közvetító cégek nem azonnal veszik meg az államkötvényeket, ezzel is nő az állam vesztesége.

Plusz az állam bukik azon is, hogy a migráncsok többszörösét hajlandók fizetni, de az is a rogánék zsebébe vándorol. Százmilliárdos nagyságrendről beszélünk.

Francois77 2016.09.16. 17:07:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ha hol emlékszem, államkötvényt csak cég jegyezhet, de nem értek hozzá. Azt viszont tudom, hogy ha az ellenzék szorozza a rendszert, de nem teszik hozzá, hogy bezzeg a németek vagy spanyolok vagy angolok vagy máltaiak, az kettőt jelenthet: vagy az ellenzéki pártok sem értik a rendszert, vagy mások is úgy csinálják mint mi. Merthogy náluk is van ilyen.

sírjatok 2016.09.16. 17:09:32

@Attilajukkaja: "Ezekkel sem lenne baj, ha azt nem adnak oda 350 ezer euroert BARKINEK, minden atvilagitas nelkul. "

Én azt gondolnám, hogy van átvilágítás.

Francois77 2016.09.16. 17:09:53

@Attilajukkaja: bolha és elefántok... majd arra hivatkozol, hogy visszaél a hatalmával. Bolha hatalma az elefánton? Nem tudlak követni :)

Bravehearth 2016.09.16. 17:11:40

@Attilajukkaja: Van, aki téged is sajnálna, ha tudná, hogy ezt a regisztrációdat is képtelen voltál megcsinálni magadtól! Nem csak a neved kaptad az 'Attilától', ezt is ő csinálta neked... Te kis ostibenkó!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 17:12:28

@atpijkamo116:

"Az utóbbi 5 évben rohamosan törtek előre a megújulók, kb. mostanra váltak rentábilissá."

Milyen áron is? Masszív állami támogatással!

Mert ne feledd, a KÁT is állami támogatás. És az is állami támogatás, hogy az éves szaldóval ingyen tárolod a nyáron megtermelt áramodat télire. Egy átlagos házi kis naperőmű kb. 2-3MWh-t termel meg egy évben. Számold csak ki, mennyi akkumulátor kellene akár csak a felének az eltárolásához télire.

De elég csak a nappal megtermelt áram éjszakára ill. napmentes órákra való eltárolására gondolni.Erre szolgál pl. a Tesla Power Wall. Tudod, mennyibe kerül a 10kW-os PowerWall? Egy millió Ft. körül - nos, ennyi állami támogatást kapsz azáltal, hogy az áramszolgáltató KÖTELES tőled a szaldő erejéig fogyasztói áron átvenni az áramot.

BéLóg 2016.09.16. 17:16:44

Ha ha ha!
Nincs értelme a népszavazásnak abban a kérdésben, amely liberális álláspont szerint NEM is volt, de most VISSZAVONTÁK!
Hát b...átok meg, ENNÉL nagyobb öngólt már tényleg lehetetlen lőni!

Istenem, csak add, hogy ez a banda minél többet, minél szuorgalmasabban és minél gyakrabban írjon, hiszen ellenkező esetben veszélybe kerülhet 2018-ban a kétharmad. (Nem, áthúzva). A háromnegyed. (Nem, áthúzva.) A négyötöd? (NEM! Áthúzva.) Az öthatod!

Attilajukkaja 2016.09.16. 17:17:49

@sírjatok:
"Ha azt látom, hogy egy szögletes kerekű, homokkal teli taligát húzol a sivatagban, akkor nem azzal segítek, ha beállok melléd taligát húzni, hanem ha rámutatok, hogy a kerék kerek szokott lenni"
He-he, tetszik a hasonlat. Orultem volna, ha Orban valami hasonlot tesz. De sajnos nem ez tortent. Orbannak esze agaban sem volt szolni a kerekrol (neki sem jutott eszebe a megoldas, nincs hozza eleg esze), csak amikor a kerek beleragadt a sarba. Akkor viszont korbeugralta az erolkodo EU-t (foleg Merkelt), es azota is karorvendoen pattog. Hogy o miert nem ragadt benne a sarban a tobbiekkel egyutt? Mert addig sem huzta a kozos szekeret. Orban sajnos nem egy politikus. es fogalma sincs a politikarol. Rovidtavon gondolkozik,...vagy ameddig eljut a G. Fodor - Habony - Vajna esze.

Attilajukkaja 2016.09.16. 17:20:17

@sírjatok:
"Én azt gondolnám, hogy van átvilágítás"
Igen, ujabban ezt mondjak,...de semmirol nem lehet tudni semmit, amig minden 100 evre titkositva van.
En pl. mondhatnam azt, hogy szep vagyok. Na es?

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:21:33

@N. Barbie: "ellenzekiek elleni brutalis fellepes) szerintem "picit" nagyobb ismerve egy partallami diktaturanak, mint amit orbanek eddig csinaltak."

Az ellenzékiek és a rendőrök brutális harca szégyenletes, de egyszeri eset volt. Nem gyurcsány tervezte meg, hanem orbán. A szemkilövés egy csúnya szakmai hiba volt - nem szabad gumilövedéket fejmagasságban kilőni -, nem szándékos. A rendőrség ugyanúgy szervilisen és törvénytelenül kiszolgálta gyurcsányt, mint orbánt. Ez egyiket se menti.

Nincs példa a pártállami diktatúra kiépítésére a rendszerváltástól 2010-ig. De ha lenne, az nem mentené orbánt.

sírjatok 2016.09.16. 17:21:50

@Attilajukkaja: Jó de te azt állítod, hogy nincs, miközben ugyanúgy nem tudod, ez logikátlan :D

Szóval én nehezen hiszem, hogy bejön egy csöves az utcáról, szatyrában 350k euróval, és azt mondja hogy kér magyar állampolgárságot, és az ügyintéző annyit mond, hogy persze, áfás számlát kér-e.

eastern 2016.09.16. 17:22:24

Ezt a bődületes hazugságot még meddig akarja címoldalon tartani az Index?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 17:23:33

@Francois77:

"ha hol emlékszem, államkötvényt csak cég jegyezhet, de nem értek hozzá."

Nem túl sok jutalékért magánember is vehet bróker révén. De ez csak törvényalkotás dolga. Ahogy tudtak külön törvényt hozni a letelepedési kötvényre, úgy azt is bele lehetett volna tenni, hogy azokat magánember is megveheti. Ja persze, de akkor a haverok nem nyerészkedhetnének rajta.

"Azt viszont tudom, hogy ha az ellenzék szorozza a rendszert, de nem teszik hozzá, hogy bezzeg a németek vagy spanyolok vagy angolok vagy máltaiak, az kettőt jelenthet: vagy az ellenzéki pártok sem értik a rendszert, vagy mások is úgy csinálják mint mi. Merthogy náluk is van ilyen."

Gondolod, hogy náluk is a vezető politikusok haverjainál csapódik le a nyereség, vagyis az államkötvények teljes hozama, tényleges befektetés nélkül?

Nézd, engem nem bánt, ha azt írod, hogy nem értem. De akkor

1) magyarázd már el nekem, miért jó és tisztességes, ha az állam törvényben ad lehetőséget egyes cégeknek (=haveroknak), hogy befektetés nélkül bezsebelhesség az államkötvények hozamát.

2) Vagy részletesen magyarázd el nekem, miért tévedek, amikor a fenti állítást teszem.

De ne arra hivatkozz, hogy máshol így meg úgy.

Attilajukkaja 2016.09.16. 17:25:32

@Francois77:
"bolha hatalma az elefánton? Nem tudlak követni"
Pedig egyszeru: az elefant elturi a bolhat, amig az nem veszelyezteti a csordat. Utana pedig odacsap. Ha jol csap oda, el is talalja. Ha nem, akkor a bolha meg pattog egy darabig (kellemetlenkedik), de a csorda vonulasi iranyat nem befolyasolja. Sajnalom, hogy a hazam jelenleg ilyen nagyon kellemetlen verszivokent mukodik Europaban.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:29:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Masszív állami támogatással"

Nem. Már anélkül is rentábilis. Ha nem ma, akkor tegnap vagy holnap. És ez csak fokozódhat.

"a KÁT is állami támogatás."

Ja, te erre gondolsz? Az otthoni megújuló is egre olcsóbb lesz.

Bravehearth 2016.09.16. 17:29:45

@Attilajukkaja: Szokás szerint ostobaságokat írsz...!

"Orbannak esze agaban sem volt szolni a kerekrol (neki sem jutott eszebe a megoldas, nincs hozza eleg esze)"

Hazudsz! Szólt. Többször is jelezte, hogy a merkel hülyeséget csinál! Ami rosszabb, ebbe a hülyeségbe másokat is belesodort! És nyugodt lehetsz, bőven több esze van nálad! Az, hogy a merkel leszarta a véleményét és csak nyomta a pc sületlenségeket, az nem az orbán felelőssége!

"...csak amikor a kerek beleragadt a sarba. Akkor viszont korbeugralta az erolkodo EU-t (foleg Merkelt), es azota is karorvendoen pattog."

Miután a merkel kioktatta, leugatta és lenácizta az őt figyelmeztető orbánt, majd nyilvánvalóvá vált, hogy az élet nem őt igazolta, valahol érthető, ha az orbán emiatt szépen elkezte oltani ezt a szarházi vén agybeteg libát! Tegye! De akkor ezen te mit csodálkozol? Kinek az egy éve elhangzott szavait igazolta vissza az élet? Ki próbálja magyarázni és elkenni a hülyeségét? Az orbán? Esetleg ez a merkel?

"Hogy o miert nem ragadt benne a sarban a tobbiekkel egyutt? Mert addig sem huzta a kozos szekeret."

Hazudsz! Időben szólt, hogy szarban a szekér! Leszarták. Félreállt és inkább a maga cuccát igyekezett menteni a szekérről. Amiről te beszélsz, az a hülyeség! Amit az orbán csinált, az pedig a józanság.

"Orban sajnos nem egy politikus. es fogalma sincs a politikarol. "

Neked nincs fogalmad arról, mi a politika és hogyan kell politikai célokat kitűzni és elérni! Tudod, az kicsit bonyolultabb, mint egy ilyen reget összehozni! És neked az se jött össze, mert hülye vagy hozzá!

"Rovidtavon gondolkozik..."

Inkább te nem látod be azt a távlatot, amit ő kezelni próbál! De ez ismét csak rólad szól és nem orbánról!

N. Barbie 2016.09.16. 17:30:05

@Attilajukkaja:
"Ha egy bolha nem mukodik egyutt az elefantcsordaval, akkor ki is a hunyo? Foleg, ha az a bolha az elefantok vere nelkul ehen pusztulna."

Jaa, egyreszt mar megint ez a merjunk kicsik lenni hozzaallas. Ha az EU mond valamit, legyen az barmekkora hulyeseg, szo nelkul csinaljuk meg, csak mert kis orszag vagyunk. Remek hozzaallas.
Hogy a peldanal maradjunk, ha az elefantcsorda rohan a szakadek fele, a bolha meg szol, hogy b+ alljatok mar meg, de azok nem akarnak, akkor ki a hulye, az elefantok vagy a bolha?

Masreszt az egyes korokben maig elo legendara utalas: " az a bolha az elefantok vere nelkul ehen pusztulna"
Mikor erti mar meg mindenki, hogy az EU nem a Voroskereszt vagy a Maltai Szeretetszolgalat, hogy segelyeket osztogasson, ami nekik nem terul meg soha.
Ha adnak teszem azt 100 eurot, biztos lehetsz benne, hogy az szepen ki lett szamolva, hogy mas helyekrol visszajojjon.
De ezen legenda eltetoi csak megnezik mennyi penzt ad az EU, mi mennyit fizetunk es mar mantrazzak is, hogy jaj minket eltart az EU blablabla, holott ennel sokkal osszetettebb a valos szamitas.

Francois77 2016.09.16. 17:30:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nincs időm részletekbe menni, és pont leszarom, mit gondolsz. Eltértünk a témától, de menj fel Internetre, van pár ügyvédi iroda a témára szakosodva, érdeklődj.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:32:45

@sírjatok: "bejön egy csöves az utcáról, szatyrában 350k euróval, és azt mondja hogy kér magyar állampolgárságot"

Nem. Az a terrorista.

index.hu/gazdasag/2016/07/27/bunozok_is_kaphattak_letelepedesi_allamkotvenyt/

sírjatok 2016.09.16. 17:33:48

@Attilajukkaja: "Orultem volna, ha Orban valami hasonlot tesz. "

De hát megmondta, már tavaly: határvédelem, a határnál zárt táborok, pont. Mindenki hörgött, hogy ez náciság.

"Rovidtavon gondolkozik,..."

De hát látod, hogy lassan minden pont úgy alakul, ahogy mondta... Volt először ügye, hogy nincs is migránskérdés, csak Orbán találta ki. Aztán jött az, hogy jó, vannak migránsok, de ezek mind okos, képzett emberek. Aztán jött az, hogy oké, de a kerítés tök haszontalan lesz. Mikor ez is megcáfolódott, akkor jött a sajnáltatás, hogy nincsenek is köztük terroristák. A párizsi merényletek után ezek a hangok is elhaltak.

Gyakorlatilag a kormány végig kitartott az álláspontja mellett, és végig igaza lett. Lettek migránsok, nem képzettek, jó a kerítés, vannak köztük terroristák. És akkor ezt a kvótás dolgot még nem is említettem. Nézd meg a bejegyzés címét, és hasonlítsd össze a valósággal :D Megint a kormány látta ezt, ez a balos megmondóblog meg nem (de nem csak a bloggerek, a balos politikusok sem).

Szerintem ez nem rövidtávú politika. Tudod mi a rövidtávú politika? Kiállni azzal, hogy wilkommen flüchtlinge, rá két hónapra meg kerítést építeni, mint Faymann Ausztriában.

Francois77 2016.09.16. 17:33:56

@Attilajukkaja: ez a véleményed, ok. Sem megvaltoztatni nem akarom, sem bizonyítani, hogy hülyeség. Szólás és véleményszabadság van és demokrácia. A kisebbség nyomja a hisztit, aztán majd a többség ha megunta, odacsap. Lásd bolha:)

N. Barbie 2016.09.16. 17:34:35

@atpijkamo116: Nem ertetted meg a lenyeget, egyaltalan nem azert irtam,h ogy egyik dologgal mentegessem a masikat Amit irtam, arra irtam, hogy szerinted orban azert akar kilepni az EU-bol, mert az nem hagyna a partallam kiepiteset. Erre irtam egy peldat, a gyurcsi alatt elkovetett dolgokat, hogy ezert aztan igazan nem kell kilepni, mert gyurcsi alatt se erdekelte az EU-t az akkor elkovetett dolgok. Igy mar vilagos?

Bravehearth 2016.09.16. 17:35:47

@Attilajukkaja: "Sajnalom, hogy a hazam jelenleg ilyen nagyon kellemetlen verszivokent mukodik Europaban."

Kellemtlen nyomorult vérszívó leginkább te és a magadfajták, de nem Magyarország! Ha majd pontosan megnézed, hogy az eu-s kohéziós támogatások és célzott fejlesztési pénzek hány százalékát kapják vissza a nyugati tulajdonú multik és a fejlesztések kivitelezésének hány százalékát kapják szintén európai cégek, továbbá mennyi hazai támogatást kapnak egy létrehozott munkahelyért, a nyereség mekkora hányadát forgatják vissza és mennyit visznek ki (merga tavaly 100%-ot), majd akkor vérszívózzál...! Idióta

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 17:36:05

@Attilajukkaja:

"Orbannak esze agaban sem volt szolni a kerekrol (neki sem jutott eszebe a megoldas, nincs hozza eleg esze), csak amikor a kerek beleragadt a sarba. Akkor viszont korbeugralta az erolkodo EU-t (foleg Merkelt), es azota is karorvendoen pattog. Hogy o miert nem ragadt benne a sarban a tobbiekkel egyutt? Mert addig sem huzta a kozos szekeret. "

Atyaég, nem veszed észre, mennyire magadat nevetteted ki?

Miért húzta volna Orbán a négyszögletes kerekű szekeret, amikor te is írod, hogy azzal nem segített volna?

"neki sem jutott eszebe a megoldas, nincs hozza eleg esze"

Azt írod, hogy Orbánnak SEM jutott eszébe. Vagyis az EU többi vezetőjének sem. Akkor pedig azok is legalább olyan hülyék, mint Orbán, legalább annyira nincs elég eszük, mint Orbánnak. Akkor viszont miért is hallgatnánk rájuk? Ezen elgondolkodtál?

Ha érvelsz, akkor legalább egy kommenten belül ne vágd haza a saját érveidet.

sírjatok 2016.09.16. 17:36:48

@eastern: Most miért, legyen csak kinn jó sokáig, annyira jó példa a balos sírdogálásra :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 17:38:43

@sírjatok:

"Aztán jött az, hogy jó, vannak migránsok, de ezek mind okos, képzett emberek"

Közben az is kiderült már, hogy nem is olyan okos és képzett emberek. Németországban a másfél millióból eddig 63 darab "menekült" dolgozik, és azok sem kvalifikált munkát végeznek.

sírjatok 2016.09.16. 17:39:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jah, pedig egy időben a 444 tele volt azzal, hogy majd emelik a GDP-t meg az a baj, hogy továbbmennek :D

Bravehearth 2016.09.16. 17:41:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez egy hülye p*csa! Már ezer fórumon elmagyarázták ezt neki, de ahogy írta magáról, csak egy kekeckedő ostoba liba! Mindig elmagyarázzák neki, de adja az értetlent, kekeckedik, próbálja adni a bölcset, pedig csak egy nyomorult agyatlan! Tudja ő, hogy miről írsz és mi az oka mindennek! És érti is az érvelésed, ne félj! Ez egy ilyen lény!

sírjatok 2016.09.16. 17:43:56

@Bravehearth: nyugimá, majd megérti :D Idegeskedéssel biztos nem győzöd meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 17:48:32

@Francois77:

"nincs időm részletekbe menni, és pont leszarom, mit gondolsz. Eltértünk a témától, de menj fel Internetre,.. ."

Na ez a beszéd! Érvek helyett az, hogy leszarod, mit gondolok. De megmagyarázni, érvekkel alátámasztani az állításaidat vagy cáfolni az én érveimet, azt már nem. :D

"van pár ügyvédi iroda a témára szakosodva, érdeklődj"

Ez nem jogi kérdés, jogilag látszólag minden rendben van, hiszen hatályos törvények alapján történik. Ügyesen ki van találva. De attól még erkölcstelen és az állam, az adófizetők meglopása.

Mé'szaros Lőrinc is törvényesen nyeri el az állami megbízásokat, a többi holdudvar-cég is. Szerinted biztos ez is mind rendben van.

Ezt mondom én, akit itt általában fideSSnyiknek, Fidesz-seggnyalónak neveznek.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:51:13

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a másfél millióból eddig 63 darab "menekült" dolgozik, és azok sem kvalifikált munkát végeznek."

Nyilván. Csak pont mi tudtunk elgáncsolni egy fociedzőt. Millió az egyhez.

Bravehearth 2016.09.16. 17:54:01

@atpijkamo116: ja! Azt se sikerült felrúgni, elesett magától a patkány! És az is kiderült, ha Petra felrúgja, épp egy szélsőséges szimpatizáns tetvet rúgott volna föl! Mekkora esélye volt ennek több ezerből? Na? És profin válaszoltál Nocraft felvetésére is! Grat!

Francois77 2016.09.16. 17:54:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem foglalkozom a felhozott témáiddal. Valami vagy törvényes vagy lopás. De felőlem lophatnak, amíg nekem jobb, és nem megy csődbe az ország. Ennyi. Amíg évente 2x1 hónapot Thaiföldön tölthet az ember fizetésből, addig leszarom.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:54:35

@Bravehearth: "ez egy hülye p*csa!"

Te meg egy hülye f*sz. Na, akkor most kvittek vagytok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 17:55:36

@atpijkamo116:

Végigolvastad, amit írtam?

Már az is évi 100 ezer Ft támogatás, hogy éjjelre visszatáplálhatsz.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:55:51

@Francois77: "felőlem lophatnak, amíg nekem jobb"

Akkor felőled nem lophatnak, mert mindenkinek rossz, ahogy csúszik le az ország.

misztikus alfahím 2016.09.16. 17:56:44

A post megjelenése után egy nappal pedig okafogyottá vált a poszt, mert kiderült, hogy nem is úgy gondolta.

Nem osztogat itt Juncker pofont senkinek, helyette inkább tátott szájjal rohan a faszerdőbe. A posterhez hasonlók pedig nyelv lógatva követik.
Ennyit erről.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 17:57:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én az iparira mondtam, hogy kb. nullszaldós.

De az otthoni is egyre olcsóbb.

Bravehearth 2016.09.16. 17:57:54

@atpijkamo116: Jó eséllyel azok lennénk. Vele ellentétben nekem sikerült egy reget összehoznom, nem kellett hozzá egy másik ember. Ha már homár, hogy is van az a 63 a millióból??? Ennek a niedermüllernek és a kakukkgyörgy nevű reteknek a tavalyi okosságaiból az hallatszik, hogy ezek majd úgy kidolgozzák Európát a szarból, hogy a fritzek nem győznek majd 'jólélni', mi meg nem győzünk majd irigykedni...!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 18:04:03

@Francois77:

"nem foglalkozom a felhozott témáiddal. "

Vagyis nem tudsz megcáfolni. Ha ui. tudnál, akkor azt tennéd, és nem magyarázkodnál.

"Valami vagy törvényes vagy lopás."

Anno a zsidók deportálása is törvényes volt.

"De felőlem lophatnak, amíg nekem jobb, és nem megy csődbe az ország."

Pont ezért támogatom én is a Fideszt, ahol jónak látom, pl. a választásokon. De attól, hogy a Fidesz a legkisebb rossz - és a migránskérdésben az EGYETLEN Európában, amely kezdetektől fogva helyesen látta a helyzetet és helyesen cselekedett -, még nem igyekszem elmagyarázni, hogy a lopás nem is lopás, hanem törvényes.

Én nem Fidesz-, hanem magyarpárti vagyok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 18:10:54

@atpijkamo116:

"Én az iparira mondtam, hogy kb. nullszaldós."

Az sem az. A németeknél is a garantált és magas áron való kötelező átvétel miatt éri meg. Nézd meg, ott mennyibe kerül 1kWh áram: kb. a duplája a magyarnak. Persze csak a lakosságnak, mert az ipar olcsóbban kapja, különben nem lenne versenyképes. Vagyis a lakosság fizeti meg a "nullszaldó" árát.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 18:12:53

@Bravehearth: "a fritzek nem győznek majd 'jólélni', mi meg nem győzünk majd irigykedni."

Hét kábé. A németek most is jól élnek. Az egy dolog, hogy a menekülteknek ideiglenes menedéket adnak. Szerintem van egy hátsó szándékuk, hogy ottartsák egy részüket, mert a német társadalom is elöregedőben van, ha nem is olyan mértékben, mint a magyar, kell nekik a munkáskéz. A menekültek 40%-a gyerek, könnyen tanítható, integrálható. Természetesen jól kell csinálni, pénzt és időt áldozni rájuk, nem szegregálni, mint mi a cigányokat.

Magyarországra a kutya sem akar jönni, szerintem pár évtized múlva a falba fogjuk verni a fejünket, hogy mekkora faszok voltunk, hogy orbán hazugságait beszoptuk. És persze akkor is irigykedni fogunk a németekre, ahogy régen is, és most is, ez nyilvánvaló.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 18:15:11

@atpijkamo116:

"nem szegregálni, mint mi a cigányokat."

OK, akkor kezdd a deszegregációt azzal, hogy költözz Olaszliszkára.

sírjatok 2016.09.16. 18:16:54

@atpijkamo116: "A menekültek 40%-a gyerek, könnyen tanítható, integrálható. "

Gyerek=17 évesnek mondja magát, leellenőrizni nem lehet. Amúgy szakállas és kopaszodik.

www.express.co.uk/news/world/707297/Migrants-aged-40-lying-age-Europe-child-scheme

2016.09.16. 18:18:10

Az írás a mában íródott és a mának szól, de az iszlám nem percekben méri az időt, hanem évszázadokban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 18:18:14

@atpijkamo116:

"És persze akkor is irigykedni fogunk a németekre"

Akik akkorra már nem szőkék és kék szeműek lesznek, hanem barnás bőrűek, sötét hajúak, szakállasak, és templom helyett a mecsetbe fognak járni. Ja, és nem is németül fognak beszélni. :D

sírjatok 2016.09.16. 18:19:50

@atpijkamo116: "És persze akkor is irigykedni fogunk a németekre, ahogy régen is, és most is, ez nyilvánvaló. "

Ezek a németek olyan tök okosak, hogy az utóbbi száz évben csak két vesztes világháborút vívtak, milyen szerencse, hogy mindkétszer velük tartottunk. Gondolom ott is voltak ilyen okos emberek, akik elmagyarázták, hogy a németek csinálják jól.

sírjatok 2016.09.16. 18:20:29

@István Zsolt: Az írás a tegnapnak íródott, mert mára már nem aktuális :D

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 18:21:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A pénzügyi tervek szerint a torony 11 év alatt termeli ki a felépítésének költségeit, a fenntartására pedig minimális összeget és kezelőszemélyzetet igényel. Az élettartamát 80 évre becsülik a mérnökök, a befektetés gyors megtérülése és az alacsony fenntartási költség pedig a gazdaságilag is a leghatékonyabb megújuló energiaforrássá teszik a naperőműtornyokat."

index.hu/tudomany/2011/07/25/800_meteres_naperomutorony_epul_az_arizonai_sivatagban/

Bravehearth 2016.09.16. 18:22:08

@atpijkamo116: "Szerintem van egy hátsó szándékuk, hogy ottartsák egy részüket"

Nagyon helyes! Tartsák ott mind! Ha megnyerték, hadd vigyék! Ott marad mind: papa-mama-gyerekek, csupa szív, szeretet! A rokkant, a negyedik feleség és a tucatnyi pulya! Sok sikert!

"mert a német társadalom is elöregedőben van, ha nem is olyan mértékben, mint a magyar"

Talán még jobban is, mint a magyar...

"kell nekik a munkáskéz"

Az biztos kellene, már emlegették itt neked a '63 a millióból' sztorit! Ezzel szerintem az élet meg is válaszolta a hülyeségedet!

"A menekültek 40%-a gyerek, könnyen tanítható, integrálható"

ÁÁÁÁÁÁÁÁjjjjjjjjjjjjjj, ez a nap vicce!!! :-))) Épp most integrálják őket az uszodákban, parkokban és a kisvárosok terein! Ekkora faszságot hogy tudsz leírni, édes istenem!!!?

"Természetesen jól kell csinálni, pénzt és időt áldozni rájuk, nem szegregálni, mint mi a cigányokat."

Jah, hülye rizsa! A franciák se tuták 'jól' csinálni, az angolok sem, a belgák sem, a fritzek is vakaróznak...! De majd téged megkérdeznek és végre megismerik a tuti módszert! Zseniális!
Azt mondd már meg, te kis hungarofób, hogy ha a magyar egy szegregáló náci, akkor a szlovák, lengyel, szlovén, olasz, cseh és a román is az, ahol nem sikerült szegíny cigányokat integrálni párszáz év alatt?

"És persze akkor is irigykedni fogunk a németekre, ahogy régen is, és most is, ez nyilvánvaló."

Erre majd visszatérhetünk 10 év múlva!

sírjatok 2016.09.16. 18:27:13

@atpijkamo116: Aztageci, Arizonát Németországhoz csatolták?

Igen, egy sivatag közepén, másra teljesen használhatatlan terepen a napkollektor is hasznosabb, mint a homok.

N. Barbie 2016.09.16. 18:32:38

@atpijkamo116:
"Hét kábé. A németek most is jól élnek. Az egy dolog, hogy a menekülteknek ideiglenes menedéket adnak. Szerintem van egy hátsó szándékuk, hogy ottartsák egy részüket, mert a német társadalom is elöregedőben van, ha nem is olyan mértékben, mint a magyar, kell nekik a munkáskéz. A menekültek 40%-a gyerek, könnyen tanítható, integrálható. Természetesen jól kell csinálni, pénzt és időt áldozni rájuk, nem szegregálni, mint mi a cigányokat.

Magyarországra a kutya sem akar jönni, szerintem pár évtized múlva a falba fogjuk verni a fejünket, hogy mekkora faszok voltunk, hogy orbán hazugságait beszoptuk. És persze akkor is irigykedni fogunk a németekre, ahogy régen is, és most is, ez nyilvánvaló. "

Hogy tenyleg az osszes agyatlan ballib mantraval elojossz az mar nagyon gaz.
Most itt a kovetkezo, hogy hat most meg valoban semmire nem jok a migrik, na de majd par ev mulva.
Persze, persze, a mesebe. Hadd illesszek be egy korabbi hozaszolasom, az almaid cafolasara bizonyitekkal (tudod, ez a kulonbseg, a ballib mesek es a valosag kozott).

Tegnap volt egy musor a BBC-n (remelem eleg hiteles forras meg ballibeknel is) az angliai muszlimokrol. Mutattak egy statisztikat, miszerint az angliai muszlimok 41(!!!) szazaleka nem dolgozik az egyebkent aktiv korcsoportbol, ebbol 65% a nem dolgozo nok aranya. Ja, teszem hozza, a mar ezen muszlimok kivalo munkakedvet is tartalmazo, tehat ezzel rontott orszagos munkanelkulisegi rata 4.9%. Van meg kerdes? Nyilvan nem kell kozgazdasagi zseninek lenni, hogy konnyen belassuk, ilyen aranyu foglalkoztatottsaggal nemhogy hozzatennenek a befogado orszag gazdasagahoz, joleti ellato rendszerehez, hanem csak elvesznek, ugyanis nyilvan a dolgozo 59% meg a sajat muszlim nem dolgozo csoportjat se tudja ellatni, nemhogy hozzatenni a nagy kozoshoz. Ja, es igen fontos teny, hogy itt mar nem is frissen bevandorolt muszlimokrol van szo (arra van pl. nemet adat, ha jol emlekszem a migransok 80-90 szazaleka munkara alkalmatlan amikor megerkezik), hanem donto tobbsegben elso vagy inkabb masodik generaciosokrol.

Na ennyit a muszlim migrik beilleszkedeserol, meg arrol, hogy majd hogz megdobjak a GDP-t meg segitenek az eloregedo tarsadalmakon. Mese habbal.

A masik ballib mantrad, a szegeny artatlan ciganyok "szegregalasa" (ertsd. a tanulni es viselkedni nem tudo es nem akaro, koszos, budos, eroszakos, tulkoros cigany gyerekek elzsuppalasa az ertelmesektol) meg mar szot sem erdemel.

sírjatok 2016.09.16. 18:35:15

@N. Barbie: Amúgy én azt nem értem, hogy ha a migrik ilyen értékesek, akkor miért akarja őket szétosztani Németország. Érdekes, az aranyat, olajat, szakembereket, technológiát egyik ország sem igyekszik szétteríteni a többi között.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 18:38:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "nem szőkék és kék szeműek lesznek, hanem barnás bőrűek"

Nyilván, egymillió menekült gyorsan elvegyül a hatvanmillió német között, és a hatvanszor erősebb géneik dominámsak lesznek, és kiirtják az árja géneket. :))

Egyébként a kevert gének előnyt jelentenek. Elrettentő példa izland a sok genetikus eredetű betegségével. Jó példa a keverék kutyák, a fajtisztákhoz viszonyított jobb teljesítménye.

@sírjatok: "két vesztes világháborút vívtak"

Ez meg hogy jön ide?

És mégis irigykedünk rájuk. Hogyisvanez?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 18:43:33

@atpijkamo116:

Na és elkészült már az arizonai naptorony? Én nem találtam erről infót a neten, esélyes, hogy nem épült meg. A helyedben nem érvelnék meg nem épült erőművekkel. :)

Aztán meg elgondolkodtál már azon, mennyi az évi napsütéses órák száma Arizonában és mennyi nálunk vagy a németeknél? Segítek: Arizona az USA legnapfényesebb állama, éves átlagban 6.8kWh energia esik 1m2 felületre:

grist.org/climate-energy/one-of-the-years-most-important-clean-energy-fights-is-happening-in-arizona/

Aztán nézd meg Németországot:

www.joewein.net/img/blog/insolation-kwh-de.png

Mások a mértékegységek, de utánaszámolhatsz.

Bravehearth 2016.09.16. 18:45:03

@atpijkamo116: És akkor az egy év alatt 63 melós a milliónyi 'rejtett erőforrásból' hogy is van??? A nagypofájú dieterzetsche a még nagyobb bajuszkájával megy merkelnéni elé raportra a többi nagypofájúval és magyarázkodnak, miért nem alkalmazzák szegíny szegregált migriket? Ezt azért kifejthetnéd végre!!!

sírjatok 2016.09.16. 18:45:49

@atpijkamo116: "Ez meg hogy jön ide?"

Úgy hogy kb. az az érved, hogy a németek jobban tudják, ám mint a mellékelt ábra mutatja, a németek néha kurva nagy hülyeségeket is tudni vélnek. És szerintünk ez a migribarátság is pont ilyen.

Ettől a német nép nyilván tisztességes és keményen dolgozik, nem hiába tartanak ott, ahol. Csak ettől a történelmi döntéseik még nem biztos, hogy helyesebbek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 18:46:45

@atpijkamo116:

"Nyilván, egymillió menekült gyorsan elvegyül a hatvanmillió német között, és a hatvanszor erősebb géneik dominámsak lesznek, és kiirtják az árja géneket. :))"

Az megvan, hogy az az egymillió "menekült" túlnyomórészt fertilis egyén, míg a németek elöregedtek? Nézd meg a korfán, ott láthatod, hogy a szaporodóképes kort tekintve (ide értem a gyerekeket is, hiszen hamar felnőnek) az arány már nem 1:60.

Nem hiszem, hogy ennyire buta vagy, hogy ezt nem veszed észre.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 18:47:37

@sírjatok: "miért akarja őket szétosztani Németország"

Nem Németország, hanem az Európai Unió. Az az alapötlet: hogyha mondjuk Magyarországra beözönlik egymillió menedékkérő, akkor ezt a tömeget elosztják népesség és gazdasági teljesítmény alapján az EU országok között, ezzel átvállalva és egyenlően elosztva a terhet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 18:48:43

@sírjatok:

"ha a migrik ilyen értékesek, akkor miért akarja őket szétosztani Németország. Érdekes, az aranyat, olajat, szakembereket, technológiát egyik ország sem igyekszik szétteríteni a többi között."

Na, én is pont ezt kérdeztem már többször is, de választ nem kaptam.

sírjatok 2016.09.16. 18:51:10

@atpijkamo116: "ezzel átvállalva és egyenlően elosztva a terhet. "

bocs hogy szólok, de véletlen "terhet" írtál, pedig az eddigi szövegeidből tökre nem ez következik, hogy a migrik terhek lennének, hanem a jövő szakemberei és munkáskezei.

Most akkor döntsük már el. Ha teher, egyet se engedjenek be. Ha áldás, akkor ne legyen baj, ha nem kérünk belőle. Köszi.

Bravehearth 2016.09.16. 18:51:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A '63 melózik a millióból' kérdés is hanyagolva van, ahogy látom...

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 18:51:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az arány már nem 1:60."

Akkor 1:30. Mittomén. Meg van töbmillió keleteurópából jövő munkavállaló, köztük sok sváb, stb. Valahogy nem tudok remegni a németekért. Tőlem lehetnek zöldek is. Basszanak, ha meg akartják tartani a tiszta árja fajt. Ami nagy fasság lenne.

sírjatok 2016.09.16. 18:53:04

@atpijkamo116: "Nem Németország, hanem az Európai Unió."

Miért, Németország nem akarja szétosztani???

sírjatok 2016.09.16. 18:54:03

@atpijkamo116: "Tőlem lehetnek zöldek is. Basszanak, ha meg akartják tartani a tiszta árja fajt. "

Ez amúgy teljesen jogos sajnos. Mi jobbosok sápítozunk, hogy jaj túlszaporodnak minket, de ritka a három gyerek.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 18:54:28

@sírjatok: "Ha teher, egyet se engedjenek be."

Teljesen félre vagy tájékoztatva. A menekültek befogadását nemzetközi egyezményekben vállalták. Ez nem üzleti alapon működik.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 18:57:04

@sírjatok: "Mi jobbosok sápítozunk, hogy jaj túlszaporodnak minket, de ritka a három gyerek."

Én nem sápítozok. Mindenki annyi gyereket csinál, amennyit akar.

Azt viszont a magyarság elleni főbűnnek tartom, hogy a cigányokat nem integráljuk, hanem éppen szegregáljuk.

sírjatok 2016.09.16. 18:58:39

@atpijkamo116: A marokkóinak pont Svédországba kell menekülnie? :D Hagyjuk már.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 19:00:12

@sírjatok: "a németek néha kurva nagy hülyeségeket"

Ja. Volt egy Hitlerük, aki gyűlöletretorikával került a hatalomra, és vezette a fanatizált népet. Pont, mint mi orbánnal.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 19:02:21

@sírjatok: "A marokkóinak pont Svédországba kell menekülnie?"

Öltözzön fel, ha fázik.

Mondjuk 6 hónapi télt nem egyszerű túlélni. A tél közepén utazzon el pár hétre a Kanári szigetekre, akkor talán kibírja.

Bravehearth 2016.09.16. 19:03:07

@atpijkamo116: Egyrészt: a szlovák, cseh, lengyel, szlovén, horvát, román, olasz cigányok integrációjáról (pontosabban azok teljes kudarcáról) olvashatnánk tőled némi okfejtést?

A 63 melós a millióból még mindig egy nyitott kérdés? Esetleg erről is kifejthetnéd a véleményed! Szigorúan szem előtt tartva az egy évvel ezelőtti nyilatkozatokat és 'észosztásokat'?

Harmadrészt: a menekültekét igen, de a 10 országon keresztülvágtató afgán, szír, szomáli, eritreai, marokkói stb. az nem menekült, hanem csak egy bevándorló! Őket beengedni egyéni döntés kérdése! Ha azt mondjuk: nem, akkor így járt, mehet amerre lát!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 19:04:29

@atpijkamo116:

"Basszanak, ha meg akartják tartani a tiszta árja fajt."

Na, ebben egyetértek veled. Ez is ritka, mi?

sírjatok 2016.09.16. 19:07:58

@atpijkamo116: Na a mai Orbán = Hitler párhuzam meg is volt, gratulálok :D Szerencsére ez nem ilyen ellenségkereső gyűlöletbeszéd, amit nyilván elítélsz, hanem higgadt, konstruktív, előremutató kritika.

Francois77 2016.09.16. 19:10:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ne keverd a nem tudlak megcáfolnit a nem akarlakkal. Limonádézok a ligetben, hülyeségekkel nem foglalkozom. Plusz aki állít, bizonyítson, így működik a jogállam.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 19:13:38

@Bravehearth: "teljes kudarcáról"

Nem ismerem a külföldi helyezetet. Ugye nem azt akarod mondani, hogy a cigányok genetikailag ellenállnak az integrációnak?

"A 63 melós a millióból"

Én nem tudnám a német nyelvet egyik napról a másikra megtanulni. gondolom mások is így vannak vele. Az agysebészeknek még honosítaniuk is kell a diplomájukat, az is minimum egy év. :))

"menekültekét igen"

Erről beszélünk.

"egy bevándorló! Őket beengedni egyéni döntés kérdése"

Persze.

Azért a menekültügyi eljárás nem olyan egyszerű, mint egy narancsot megkülönböztetni egy banántól. De e menekültügyiseknek ez a szakmájuk, megoldják.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 19:14:27

@Francois77: "nekem nem rossz."

Jó neked, hogy még csak nem is tudsz róla! :))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 19:16:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Arizona az USA legnapfényesebb állama, éves átlagban 6.8kWh energia esik 1m2 felületre "

Helyesen:

"Arizona az USA legnapfényesebb állama, éves átlagban NAPI 6.8kWh energia esik 1m2 felületre"

Az EU területén ez az ábra:

pvshop.eu/public/assets/images/sun_irradiation_europe.jpg

Németországban a napsütésre merőlegesen számítva évi 1200kWh esik, ami napi 3.29kWh. Az összehasonlítő érték Arizonában 6.8.

Talán mondanom sem kell, hogy a beruházás költsége nem lesz kisebb attól, hogy kevesebb a napsütés, csak az energiatermelés lesz kisebb.

Ráadásul a naptorony sok négyzetkilométer szabad földterületet igényel. A sivatagban van ennyi, Németországban vagy Magyarországon nincs.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 19:18:53

@Francois77:

Na, te állítottad, hogy nem értem, akkor bizonyítsd.

"ne keverd a nem tudlak megcáfolnit a nem akarlakkal. "

Nem keverem, hiszen próbáltál cáfolni, csak nem sikerült. Bocs, az nem cáfolat, ha keírod, hogy én nem értem. :)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 19:19:16

@sírjatok: Nem én kezdtem. A párhuzamok miatt meg orbán felel.

A történelemben nem találok olyan példát, hogy a demagóg vezető kilopja a követői szemét, és a teljes romlásba vezeti az üneplő tömegett. Talán csak az az elvadult szekták ilyenek. Azok meg tömeges öngyilkosságba torkollnak. Ennek a párhuzama lehet majd az EU-ból való kilépés.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.16. 19:30:56

Anarchista "barátaink" híresztelik:

„ Ősszedől az ország, mint a kártyavár, egyre jobban leszakad a gazdaság, lecsúszunk!”

A Standard & Poor's annyira megijedt ezektől a hírektől, hogy egyből felminősítette Magyarországot! Fennálló államadósság osztályzatát az eddigi "BB plusz/B" szintről "BBB mínusz/A-3"-ra emelte. (Elsősorban a magyar gazdaság javuló költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatóival indokolták a lépésüket.)

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 19:45:09

@atomic power 1986DucaDuca: "BBB mínusz/A-3"

Sikerült 6 év alatt leromlani, majd visszakapaszkodni a kiindulási szintre, ahogy a fasz gyurcsányi átadta az országot. Ez a kánaán maga.

Ja közben mondjuk Csehország 2011-ben került "AA" kategóriába.

Leszakadtunk mindenkitől, EU átlagtól, visegrádi országoktól, még a beccsődölt görögöktől is. Miöüzben a Marshall segélyt meghaladó mértékben pumpált belénk pénzt ész nélkül az EU. Magyarországba a legtöbbet. Ja, hogy hiába, mert ellopták a fijjúg. Evvan.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 19:47:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szélerőmű, hullámerőmű, fotolvoltaikus naperőmú, gotermikus erőmű... Magyarország alatt 1 km-rel vékonyabb a földkéreg, ennyivel kevesebbet kell fúrni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 19:59:39

@atpijkamo116:

Szélerőmű a Kárpát-medencében, hullámerőmű vagy árapály-erőmű a Balatonon, hajjaj! A fotovoltaikusra meg ugyanaz áll, mint a naptoronyra.

A geotermikust meg hagyd, ezerszer leírták már, miért alkalmatlan energiatermelésre. Olvass utána a Carnot-ciklusnak, és akkor megérted.

Nem hiszem, hogy érdemes lenne ebbe itt belemenni, alapfokú műszaki és fizikai ismeretekkel belátható.

Nagyon sokat kellene még esniük a napelem-raknak ahhoz, hogy nálunk is megérje piaci alapon, állami támogatások nélkül. Viszont a gyártók kva sokat ruháztak be a mostani gyártósorokba, igen alacsony a profitjuk a nagy verseny miatt, ezért nem várható az új, laborban már létező technológiák megjelenése a piacon.

Francois77 2016.09.16. 20:29:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem próbáltalak cáfolni. Max leírtam, hogy tévedsz. Ez a véleményem, nem kell bizonyítanom. Egyébként pedig egy olyan blogbejegyzésnél írogatunk, ami olyat állít, amitől közben kiderült, hogy nem igaz. Ergo: hazugság. Ez a téma, nem más.

Francois77 2016.09.16. 20:30:52

@atpijkamo116: tudnék róla. De ha neked annyira szar, tegyél ellene, vagy tegyetek. Nehéz lesz 17%-kal bármit elérni, de próbálkozni mindig lehet.

Francois77 2016.09.16. 20:34:28

@atpijkamo116: ha jól emlékszem, a csehek nem dőltek be 2008-ban, igaz, nem is Fletó vezette az országot. Az meg, hogy miért nem akkor kerültünk bóvliba, az politika. Egyébként a Lehmann Brothers a bedőlése előtti nap még a legjobb osztályban volt. Másnap meg bedőlt. Ennyit a minősítőkről.

Bravehearth 2016.09.16. 20:36:50

@atpijkamo116: "Nem ismerem a külföldi helyezetet. Ugye nem azt akarod mondani, hogy a cigányok genetikailag ellenállnak az integrációnak?"

Süket duma! Pontosan ismered a helyzetet! Vagyis, a cigányokkal mindenhol épp annyi probléma van mind társadalmi, kulturális és oktatási szempontból, mint Magyarországon. Csak ha ezt leírnád, nem lehetne olyan jókat 'magyaroznod', ahogy szoktad! Hogy a genetikájuk miatt, vagy csak a saját szokásaik miatt áll fenn ez a probléma, az irreleváns. Nyilván inkább az utóbbi, de a végeredmény szempontjából tökmindegy!

"Én nem tudnám a német nyelvet egyik napról a másikra megtanulni. gondolom mások is így vannak vele. Az agysebészeknek még honosítaniuk is kell a diplomájukat, az is minimum egy év. :))"

Rizsa! De ha a nyelvtudás hiánya ekkora gond, akkor gondolom a kakukkgyörgy és a niedermüller nevű dékás patkányok hazudtak egy hatalmasat kb. egy éve! Igaz? Az agysebészeikről csak annyit, hogy ez egy félreértés! Tudod, az ostoba libbantak a műtétek iránt érdeklődtek, a buckalakók pedig a kivégzési módszereiket magyarázták. És a vége az lett, hogy ezek mind szakképzett sebészek!
Mellesleg, amikor tavaly télen pár buckalakót a bajorországi tábor és környékének takarítására akartak foglalkoztatni (pénzért), egy jelentkezőt SEM találtak!
És ha már a személyi okmányaikat is elhagyták (mert ugye egyiknél sem volt semmi okirat), akkor diplomájuk sincs, hiszen ha mutogat valamit, akárkiét is mutogathatja! Tehát úgy van ezeknek diplomája, ahogy Nigériának fúziós reaktora!

'Azért a menekültügyi eljárás nem olyan egyszerű, mint egy narancsot megkülönböztetni egy banántól. De e menekültügyiseknek ez a szakmájuk, megoldják.'

Baromi egyszerű ez!

- Jó napot kívánok! Beutazásának célja?
- Menekülök. Meg akarnak ölni, a házamat lebombázták.
- Hol? Szerbiában?
- Nem. Aleppóban. Szíriában.
- Á, értem. De ön most Szerbiában dekkol.
- Igen. És menekülök.
- A szerbek meg akarják ölni?
- Neeem, dehogy. De nincs munka, nem jó a kaja és hideg van.
- Nem a szociális helyzete érdekel, hanem az, hogy meg akarják-e ölni a származása, vallása miatt!
- Nem.
- Akkor viszlát!
- De én Németországba akarok menni, ott a család és a merkel is hívott!
- Semmi probléma. Belgrádi német követség és menekültvízumot kér. Azzal jogszerűen át is utazhat az országon! További szépeket...
- Na, de....
- KÖVETKEZŐ!!! Jaaa, 15 már megvolt, akkor holnap reggel 8-ig mindenkinek jó éjt!

És ennyi. Szart kell itt túlbonyolítani és minden menekültügyi vadbarmot végighallgatni a sületlen jogászkodásával!

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.16. 20:40:38

2016-os tavaszi európai gazdasági előrejelzés (forrás: Európai Bizottság)

GDP növekedés: Magyarország 2016-ban 2,5%, 2017-ben 2,8 %

Görögország 2016-ban -0,3%, 2017-ben 2,7%

Cseh Köztársaság 2016-ban 2,1%, 2017-ben 2,6%

Munkanélküliség: Magyarország 2016-ban 6,4%, 2017-ben 6,1%

Görögország 2016-ban 24,6%, 2017-ben 23,6%

Cseh Köztársaság 2016-ban 4,5%, 2017-ben 4,4%

Br. államadósság: Magyarország 2016-ban 74,5%, 2017-ben73,0%

Görögország 2016-ban 182,8%, 2017-ben 178,8%

Cseh Köztársaság 2016-ban 41,3%, 2017-ben 40,9%

A gazdasági mutatókat és a felminősítést ha helyiértékén kezeljük, akkor vegyük figyelembe a következőket:

Bokros L. szerint a 2010 előtti években 10 esztendőt veszítettünk el. Azaz legalább 10 évre meg lett kötve a kormány keze a gazdaságpolitikát illetően.

1/ 6 évvel ezelőtt a magyar államháztartás az összeomlás szélén állt, gazdasági szükséghelyzet volt.
2/ 2002‐höz képest, amikor Magyarország GDP‐re vetített államadóssága 53% volt, 2010‐re már a GDP 82%‐ára emelkedett.
3/ 2010‐re az államadósság, a vállalkozások és a háztartások adóssága együttesen a GDP‐hez viszonyítva 130%‐ra nőtt.
4/ 2002 és 2010 között a nominális adósság 12.000 milliárd forinttal, az adósságráta közel 25 százalékponttal nőtt.
5/ Eladósodtak az önkormányzatok, főleg devizában.
6/ A nyugdíjrendszer az összeomlás szélére került.
7/ Túlzott deficit eljárás alatt álltunk, amely az uniós pénzek megvonásával fenyegetett.

Ha 2010-ben nem indul a magyar kormány ekkora hendikeppel, akkor már előbbre járnánk!

Ha egy tankhajót visszafordítanak, de a többi tankhajó tartja az irányt, akkor a visszafordított tankhajónak idő kell, míg utoléri a többieket! Lásd Bokros L nyilatkozatát!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 20:42:29

@Francois77:

"Max leírtam, hogy tévedsz."

Aha, valahogy így:

"csak azt akartam jelezni, hogy baromságokat híresztelsz, sokakkal másokkal együtt."

Tudod, egy ilyen állítás, főleg ilyen hangnemben igazolást kíván. Kivételt képeznek az olyan hangemberek, amilyen te vagy. :(

Bravehearth 2016.09.16. 20:46:39

@atomic power 1986DucaDuca: Azt hiszem, szépen összeszedted, miért nem szabad a büdös életben többet ezt a retkes balliba, hungarofób brigádot a hatalom látótávolába sem engedni! Függetlenül attól, hogy az orbán mennyit lop!

Francois77 2016.09.16. 20:51:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: előtte már megindokoltam, de mivel rólad van szó, úgysem fogod elismerni, meddő vitának meg nincs értelme. Nem hangnem, hanem stílus, és pont olyan, amilyet megérdemelsz. Jó éjt!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 21:02:59

@Francois77:

"és pont olyan, amilyet megérdemelsz."

Végül is megértelek: Otthon egész gyerekkorodban így beszéltek hozzád a szüleid - hogyan is tudnál másképp beszélni?

"Jó éjt!"

Remélem, ezt búcsúnak szántad, és többet nem szólsz hozzám. Mondjuk már a legelején is kár volt szólnod hozzám, én nem szóltam hozzád.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.16. 21:16:50

2002-ben a Moody's - a három intézmény közül egyedüliként - két osztályzattal javította a besorolásunkat, amely ekkor érte el A1-es csúcsosztályzatát. 2000-2005 között Magyarország a régió legjobbja volt. Magyarországot 2005-ig fokozatosan egyre feljebb, utána viszont már csak lefelé minősítették a nemzetközi hitelminősítők a hiteltelen költségvetési politika miatt.

Tehát itt a tendencia a lényeges. Nem 6 év alatt romlottunk le, hanem a 2005 után elindult leromlás húzódott át részben a mostani kormány időszakára. Azért részben, mert a nyugdíjvagyon államosításának politikai felhangjai is befolyásolták minősítésünket. Hiába voltunk magasabb osztályban a 2005-2010-ig terjedő időszakban, ha a tendencia folyamatosan romlott. Most viszont a tendenciák javulnak és ez a lényeg! Lásd Európai Bizottság országjelentése.

Francois77 2016.09.16. 21:28:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, otthon azt tanultam, hogy a PC baromság, legyek mindig őszinte és egyenes. És ha valaki tapló, annak nyugodtan kifejthetem, hogy mekkora gáz az emberiségnek, hogy apád sajnálta a pénzt kotonra. De hát senki nem tökéletes.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 21:33:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szélerőmű a Kárpát-medencében"

Ha megyek Győr felé kocsival, gyönyörű hófehér szélkerekeket látok. Nem kell a süket duma, hogy éjjel nem fúj a szél. :))

Az egész világon mennek lefelé a megújulktető.ó energia költségei. Belinkeltem a cikket, ahol minden állami támogatás nélkül nagy profitot vár a befe

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 21:46:09

@Francois77: "nem is Fletó vezette az országot"

Nagyon unalmas már, hogy orbán minden kártevését a fasz gyurcsányira akarjátok kenni. Mint a kádárkorban, mikor minden évben lecsapott a magyar mezőgazdaság 4 legfőbb ellensége: a tavasz, nyár, ősz és a tél.

A gyurcsányi tehet arról, hogy az orbáni kormányzás első két évében M.o.-ot ugyanaz a S&P leminősítette eggyel, míg a cseheket fel 2-vel?

"Ennyit a minősítőkről."

Akkor mi a fasznak kell itt a hazug orbáni propagandát tolni, hogy ujjé, kikerültönk a bóvliból a felső kategória legaljára? Az a siralmas, hogy egyáltalán odakerültünk.

De jó, ne beszéljünk erről. Ki tehet arról, hogy az elmúlt 6 évben az ország 20%-ot csúszott vissza a visegrádi országokhoz képest, hogy most már a becsődölt görögöket is lehagytuk hátulról? Ki tehet arról, hogy a KLIKK és a kórházak úsznak az adósságban, meg a MÁV, BKV... Egyetemisták száma a mélyben, a költségeik az egekben? Ki tehet arról, hogy semmi nem működik rendesen ebben a kurva országban? Na.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 21:55:25

@atomic power 1986DucaDuca: "2002 és 2010 között"

Az előző neked is szól. Tavasz, nyár, ősz, tél...

Az rendben, hogy a gy alatt is lecsúsztunk. Ment is a faszjankó a levesbe. Ha előzőleg lecsősztunk, akkor annál könnyebb javítani, maga bázis gyenge. De nem javítottunk. Nem maradtunk. lecsúsztunk. Azt kérdezem, ki tehet róla, ha nem orbán, hogy az ő kormányzása alatt romlottunk a visegrádiakhoz képest? Nem kicsit, nagyon. És ne gyere az évszakokkal!

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 22:00:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Volt egy terv, hogy a Szaharában csinálnak jó sok naperőművet, és az áramot tengeralatti kábeleken nyomják át Európába. Egy ideje nem hallottam róla. Talán nem akarják drágán megépíteni, hogy aztán valaki szétbombázza.

Francois77 2016.09.16. 22:10:40

@atpijkamo116: bocs, én azt hittem, hogy amikor 2008-ban kiürült a kassza, és ha még egy hétig várunk az IMF-fel, akkor nincs se nyugdíj, se állami fizetés, szóval én azt hittem, akkor Fletó vezette az országot, de bocs, kösz, hogy felnyitottad a szemem, Orbán volt :)
kicsit nézz utána, amikor Viktor 2002-ben bukott, épp a legjobb volt a minősítésünk, utána tartottuk a kamuzásokkal pár évig, és elindultunk lefelé.
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111125-a-gyurcsanykormany-forditotta-meg-a-felminositesek-sorat.html
csak azért, hogy lásd is.

így van, nagy gáz, hogy odakerültünk, de nézd meg as tendenciákat, és vond le a tanulságot magadban, hogy mikor lett elbaszva. segítek, amikor elindultunk lefelé....
a többi témádra nem térek ki, erre is csak azért, mert friss a hír, és te ugyan hajtod a saját baromságod, te talán más, aki olvassa, elgondolkodik a tényeken.

de végül: de, abszolút rendben működik pl a szólásszabadság. te vagy rá az élő példa.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.16. 22:12:56

2016. Július végére 500 millió forint alá csökkent a Klik tartozása.
MÁV-Csoport adósságállománya tavaly év végén 98,7 milliárd forint volt, ez öt évvel korábban még meghaladta a 300 milliárdot. A menekültválsag rontotta a szemelyszallítasi beveteleket.
2015-ben kifizette az állam a BKV 50 milliárd forintot meghaladó adósságállományát, amelyet még 2010 előtt az MSZP-SZDSZ-es városvezetés halmozott fel.
A görögök annyira lehagytak bennúnket, hogy kínjukban mar azon gonolkodnak,,hogy eladjak a szigeteiket.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 22:50:55

@Francois77: Te már nem emlékszel rá, de 2008-ban tört ki az általános válság. M.o.-ot különösen megrázta, mert a gyurcsányi osztogató gazdaságpolitika miatt letolt gatyával ért minket. Nem lehetett a gazdaságot élénkíteni.

"amikor Viktor 2002-ben bukott, épp a legjobb volt a minősítésünk"

Ez tényszerűen nem igaz. 2006-ban kezdődött a leminősítési sorozat, és 2010-ben folytatódott, pedig (a retorik aszintjén) 2 hét alatt rendet csinált a fideSS.

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111125-a-gyurcsanykormany-forditotta-meg-a-felminositesek-sorat.html

orbánt 2002-ben váratlanul érte az elvesztett választás, a közvéleménykutatók szerint biztos győzelemre számíthatott. Pedig a gazdaság még nagyon jó állapotban volt, csak egy éve kezdte el az államadósság növelését. Ekkor megtanulta orbán, hogy gazdaság állapota nem számít, csak a populista igéretek. Azóta is ezt csinálja.

6 éve csúszunk lefelé az matocsi-orbáni elbaszott gazdaságpolitika miatt. Faszt érdekel, hogy mi volt Mátyás korában.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 22:52:48

@atomic power 1986DucaDuca: "eladjak a szigeteiket"

Bezzeg a magyarok nem adják a szigeteiket, olyan jól állnak. :))

Azért ez már szánalmas. Van innen lejjebb?

Francois77 2016.09.16. 23:02:04

@atpijkamo116: emlékszem, nálunk már 2005-ben kezdődött a válság.

"Ez tényszerűen nem igaz. 2006-ban kezdődött a leminősítési sorozat, és 2010-ben folytatódott, pedig (a retorik aszintjén) 2 hét alatt rendet csinált a fideSS."

nem olvastad el a linket :) már 2005-ben elkezdődött a sorozat, és 2002-ben már olyan magas volt a Moody's kivételével a minősítésünk, mint a le-sorozat kezdetén. mondom, olvasd el a linken a cikket, ott van minden, nem fejből nyomom :)

"6 éve csúszunk lefelé az matocsi-orbáni elbaszott gazdaságpolitika miatt. Faszt érdekel, hogy mi volt Mátyás korában."

ez megint konkrétan hazugság. 2005-től csúsztunk lefelé folyamatosan, és kurva nehezen, de ezt megállították Viktorék, és elindultunk felfelé.

de lehet, hogy szerinted nem, akkor sajnállak, majd dobok neked egy húszast a sarkon, ha arra járok.

atomic power 1986DucaDuca 2016.09.16. 23:17:52

Bruttó államadóssag: Bulgaria 28,1%
Észtorszag: 9,6%
Litvania: 41,1%
Lengyelorszag: 52%
Romania: 38,7%
Szlovakia: 53,4%

Magyarország: 74,3%

Ugye, nehéz gúzsba kötve táncolni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 23:35:19

@atpijkamo116:

"Az egész világon mennek lefelé a megújulktető.ó energia költségei."

Igen, ez így van. Előbb-utóbb támogatás nélkül is megéri a mi klímánkon is. Ma még nem. Valamilyen formában eddig mindig volt támogatás, ha más nem, akkor a KÁT. Amíg van KÁT, nem lehet lehet azt állítani, hogy támogatás nélkül is megéri.

"Belinkeltem a cikket, ahol minden állami támogatás nélkül nagy profitot vár a befe"

Folytatás?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.16. 23:40:01

@atpijkamo116:

Nem valaki, hanem az arabok.

Aztán meg mi van, ha egyszer az erőműnek területet adó állam azt mondja, hogy tízszeresére emeli a napsütés árát? Mert szigorúan véve a napsütés ugyanolyan természeti erőforrás, mint az olaj vagy a szén. Ingyen nem fogják adni.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.16. 23:50:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a napsütés árát?"

Területért fizet, vagy napsütésért, mindegy.

Megállapodnak, megcsinálják, ha elveszik, lerombolják, megcsinálják máshol. Minden befektetésben van kockázat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 00:16:34

@atpijkamo116:

Azért talán mégsem véletlen, hogy ejtették a tervet. Nagy bátorság - vagy inkább botorság - kell ahhoz, hogy manapság valaki a Közel-Keleten ilyen könnyen tönkretehető projektbe beruházzon.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.17. 00:32:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "botorság - kell ahhoz, hogy manapság valaki a Közel-Keleten ilyen könnyen tönkretehető projektbe beruházzon."

"Az izraeli Negev-sivatagban giga naperőmű épül"

reflektor.hu/hirek/az-izraeli-negev-sivatagban-giga-naperomu-epul

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 00:49:18

@atpijkamo116:

Mutass még rgy olyan országot Izrealen kívül, amely akkora katonai erővel rendelkezik.

És ne mondd, hogy nem értetted, amit írtam. Kár mindenbe belekötni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 00:53:17

"A jelenlévő európai politikusok elismerték, hogy a migrációs politika eddigi modellje nem vált be - közölte Szydlo."

Orbán ezt már egy éve mondogatja. Mostanra végre belátták, hogy igaza volt? Vagy mindenki más is benácult?

Forrás: index.hu/kulfold/2016/09/16/pozsonyi_csucs_bevandorlas_merkel_szydlo/

Röhejes látni, ahogy az Orbánt fikázó, nácizó politikusok - miközben Orbánt továbbra is fekete bárányként kezelik - lassacskán minben magukévá teszik Orbán álláspontját. Kivéve persze az olyan elvtelen őstulkokat, mint Juncker vagy Assborn (sic!).

Pop40 2016.09.17. 01:28:33

@Attilajukkaja:

" A NER orommel veszi a Fidesz tamogatok listajan az On nevet."

Nos, ezt köszönd meg az idióta, hülye baloldalnak.

Mindössze annyit kellett volna tenniük, hogy bejelentik, hogy a kvóta vállalhatatlan, ezért ők is a "nem" mellett volsolnak.

Ennyi.

Ugyanúgy győz a nem, mint így fog, de nem a NER sikere lenne, mert minden parlamenti párt a "nem" mellett kampányolt volna, Vitya nem tudná kisajátítani a győzelmet.

Azt, hogy a dilettáns, vadbarom szocik és kapcsolt részeik még erre a minimális agymunkára sem voltak képesek, ne rajtam kérd számon.

Pop40 2016.09.17. 01:40:19

@Főhorgász1:

"Szerintem ez az egész népszavazás csak egy szimpátiaszavazás lesz kormányunk mellett, s mivel a kérdés populista, ezért valószínűleg el is éri a várt eredményt!"

Nem kizárt, de ezt köszönd meg a hülye baloldalnak.

Ha ők is a "nem" mellett kampányolnak, akkor máris nem a kúrmány melletti szimpátiaszavazásról beszélnénk.

Senki nem kényszerítette őket, hogy nekiálljanak egy olyan opciót támogatni, amire épeszű ember semmiképp nem szavaz.

Pop40 2016.09.17. 01:44:25

@Ez a név már foglalt!:

Teljesen egyetértek, én is így vagyok ezzel. Soha nem szavazok Vityára, most októberben viszont megy a "nem".

Neked is szól amúgy az előző komment. Nem lenne szükségszerű, hogy Vitya dicsekedhessen az eredménnyel, csak ugye a hülye baloldal el**szta ezt is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 01:46:36

Pop40-et eddig egy megveszekedett ballibsinek ismertem meg. Az már csak jelent valamit, hogy ő is NEM-mel szavaz, Mit is jelenthet?

1) Megvette a Fidesz. De ez nem lehet, mert más témákban továbbra is ekézi a Fideszt, sokszor nem alaptalanul.

2) Megrontotta egy fideszes kisfiát, ezért zsarolják. Nem lehet, lásd fent.

3) Damaszkusz felé haladva megjelent neki az Úr Orbán Viktor képében, ő pedig megtért. Nme eslytelen verzió. :)

4) Ballibsi létére még nem ment el teljesen az esze - bár akkor nem is volt igazi skót .. . akarom mondani ballibsi. A legvalószínűbb verzió.

Pop40 2016.09.17. 01:48:39

@Attilajukkaja:

Ne rajta kérd számon.

Kérd számon a hülye balos pártokat, miért nem álltak be az egyetlen épeszű alternatíva, a "nem" mögé ők is.

És akkor egyből szóba sem kerülne Vitya bebetonozása.

Náluk kellett volna okoskodnotok, nem azoknál a szavazóknál, akik -kényszerből- leszavaznak az egyetlen épeszű opcióra.

Pop40 2016.09.17. 01:54:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Látod, ez itt a gond.

Hogy az már belpolitikai állásfoglalásnak számít, ha valaki nem akarja, hogy Európába bezúduljon pár milliónyi középkori szinten élő arab meg afrikai.

Attól még a fidesz ugyanúgy lopni fog, és ugyanúgy börtönben a helyük, nyilván.

Hogy ez a népszavazás a fidesz melletti állásfoglalás lett, a balos pártok sara, én egyszerűen felfogni nem tudom, hogy lehetnek ezek ennyire hülyék!

Pop40 2016.09.17. 01:57:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja, és nem rontok kisfiúkat. Se fideszeseket, se másmilyeneket. :-)

Sőt, még nagyfiúkat sem. :-D

A (nagy)lányokat szeretem. ;)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 02:02:30

@Pop40:

Bár kevés dologban értünk egyet, ebben maximálisan igazat adok neked. A baloldal ezt nagyon elb@ßta, pontosan úgy, ahogy leírtad. Gyönyörűen és elegánsan kifoghatták volna a szelet Orbán vitorlájából, ehelyett tálcán kínálják neki a politikai megerősödést.

De ez előre látható volt, és azt bizonyítja, amit már sokszor leírtam: a baloldalnak nincsenek önálló gondolatai, agyi tevékenysége kimerül abban, hogy mindig pont az ellenkezőjét mondja annak, amit Orbán mond. Orbán nélkül nem is tudnák meghatározni magukat. Továbbá nekik semmi nem drága Orbán remélt megbuktatásáért: ha kell, az országot is feláldozzák e nemes cél érdekéen.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 02:04:10

@Pop40:

Ne vedd a szívedre, csak poénkodtam, Lehet, nem a legszellemesebbek voltak a poénok. :D Azt azért láthattad, hogy nem ellenségesen viszonyultam hozzád.

Pop40 2016.09.17. 02:12:00

@Attilajukkaja:

"Kiveve, ha telefonon kell rogzitened a szavazatodat. A telefont a fulkebe valo bemenetel elott kapod a bejaratnal es ott is kell leadnod. "

Érvénytelenül attól még szavazhatsz.

Beikszeled a fideszt, lefotózod, és utána beikszeled az összes többit is - ezáltal érvénytelen lesz a szavazólap.
Vagy akár kérsz egy másik lapot, h ezt elrontottad.

Pop40 2016.09.17. 02:13:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ne aggódj, megértettem :P

Ha komolyan vettem volna, hidd el, nem állok neki taglalni :-))))

Pop40 2016.09.17. 02:20:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Na ja, a helyzet a következő:

Kiáll Vitya, és közli, hogy az ég kék.

Erre kiáll a baloldal, és közli, hogy az ég zöld, mert Vitya azt mondta, kék.
És innentől kezdve ők fűt-fát arról fognak győzködni, hogy az ég zöld.

Nem is az, hogy belekényszerítik őket egy vesztes szerepbe, hanem vannak olyan hülyék, hogy gyakorlatilag saját maguk állnak bele, kényszer nélkül.

Komolyan, én a politika történetében ilyen dilettantizmusra nem is emlékszem.

Azt nem hiszem, hogy rossz szándék vezetné őket. Nem, ezek tényleg ennyire leírhatatlanul hülyék.

Komolyan nem tudom, kire fogok szavazni 18'-ban, mert Vitya, Vona nyilván kiesik, a b@lf*szok kezébe meg az utóbbi 8 év ellenzéki "teljesítménye" után dettó nem merném adni az országot.

Pop40 2016.09.17. 02:32:16

@atpijkamo116:

Ugyan... Épp olyan pofátlan volt előtte is.

Csak a lehetőségei voltak kisebbek.

Azért az sokat lendíthet egy tolvaj karrierjén, ha ő nevezi ki a rendőrt, ügyészt, stb, akiknek épp utána kéne nyomozniuk.

Pop40 2016.09.17. 03:00:41

@N. Barbie:

"Hja, mert az EU aztan ugy megdorgalta peldaul gyurcsit is, amikor o epitette a diktaturajat, tudod, mikor emberek szemet lovette ki...ja, nem. Nem volt ezzel gondja az Eu-nak. "

Gyanítom, ez azzal lehet összefüggésben, hogy mielőtt a csúnya Gyurcsi nekiállt szemeket kilövetni, hetekig náci csürhék randalíroztak és gyújtogattak Bp-n.

Volt valami felgyújtott tévészékház is, ha rémlik esetleg még.

larababa 2016.09.17. 10:52:34

Túl sok a szöveg! Három szó elegendő; Hazaáruló, joggal visszaélő rablóbanda!

larababa 2016.09.17. 11:01:23

Néhány politikus tökéletesen igazolta azt, hogy az értelmi képesség önmagában kevés az intelligenciához. A politikához szükséges alkalmasság teljesen hiányzik azokból, akik akár a részvételre, akár a nemre v agy az érvénytelen szavazásra szólítanak fel. A népszavazásra tisztán, 100 %-osan csak azért van szüksége Orbán rablóvezérnek, hogy elfedje a törvényesített rablásokról a figyelmet. "Ezt ha nem érted, akkor szánts és vess, és hagyd másra az áldozatot"

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 11:16:38

@larababa:

"Néhány politikus tökéletesen igazolta azt, hogy az értelmi képesség önmagában kevés az intelligenciához."

Ezt már te is igazoltad, épp a fenti kommenteddel. Orbán és klikkje eddig is úgy és annyit lopott, amennyit nem szégyellt.

Viszont a népszavazás és a felvetett kérdés létfontosságú a magyarság számára.

Ha a tolvaj/hazug Orbán állítja az égről, hogy kék, azt sem hiszed el neki? :D

larababa 2016.09.17. 11:21:26

Van egy régi - nem dakota mondás, - "Soha ne vitatkozz tudatlannal, mert a többiek esetleg összetévesztenek vele!"@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 12:15:03

@larababa:

Ismerem, ezért nem is álltam le vitatkozni veled. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 13:14:58

index.hu/belfold/2016/09/17/terrorizmus_miatt_szigoritanak_be_az_oktoberfesten/

Előbb a kölni dóm, most meg a Oktoberfest köré terveznek kerítést építeni. Mindezt a saját hazájukon BELÜL fenyegető veszély miatt. :)

Merkel, die Republik-Mutter
Taugt nichts, nur als Hundefutter.
Wer nur die Migranten streichelt,
Wird verhöhnt und nur gegeißelt.
Du verrätst die deutschen Mengen,
Am Ende aber wirst du hängen.

N. Barbie 2016.09.17. 19:06:48

@Pop40: Igen, rémlik, hogy 10 éve ezzel a dumával mentegetik magukat a ballib "demokraták", hogy volt két tucat focihuligán és azért kellett ugy két héttel a TV székház után brutálisan összeverni, megalázni, kínozni, szemeket kilövetni egy ellenzéki megemlékezés résztvevői között, időseket, családosokat stb.
Na ilyen a komcsiból lett önjelölt demokrata csürhe. Ha ők ezt megcsinálják, az rendben van, rákenik pár focihuligánra az utána következő gyalázatos eseményeket is. 10 éve ez a duma, de persze akkor a demokrácia netovábbja volt, most meg a csúnya orbáni diktatúra. Az ész megáll.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.17. 20:04:16

@N. Barbie:

Már bocsika, de Orbán mikor és hol lövetett a tömegbe?

Pop40 2016.09.18. 00:03:44

@N. Barbie:

Hogyne, 2 tucat. :-D
Sőt, lassan eljutunk odáig, hogy 2-3 náci volt az, aki hetekig tombolt meg gyújtogatott Bp-szerte, és gyújtotta fel (többek között) a tévé székházát.

A náci legendáriumban ott kezdődik az időszámítás, hogy a csúnya Fletó egyszer csak nekiállt szemeket lövetni. Csak úgy, magától. Nyilván. :-D

Azt valóban elcseszték, hogy nem a megfelelő társaságot lőtték. Nem az okt 23-i tömeget kellett volna lőni, hanem a tévészékházat felgyújtókat, meg az utcán tombolókat, de azokat élessel.
Beküldeni a rohamosztagot a székházba, gépfegyverrel, és az összes nácit, akit ott találnak, azonnal fejbelőni.
Egyből nem lett volna hónapokig tartó cirkusz, meg okt 23-i gumilövedék.

N. Barbie 2016.09.18. 01:15:21

@Pop40: Egy európéer demokratát olvashattunk. :D
A csúsztatásaid meg maszatolásaid nem érdemelnek többet, úgysem értenéd...

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.18. 13:17:57

@N. Barbie: "brutálisan összeverni, megalázni, kínozni, szemeket kilövetni egy ellenzéki megemlékezés résztvevői között"

Ugyanezt csinálják most a rendőrök a ligetvédőkkel. A rendőrség mindig gusztustalanul, szervilisen kiszolgálta a hatalmonlévőket. A gyurcsány ott hibázott nagyot, hogy nem küldte bíróság elé a gergényit a sok törvénysértésért. Sőt, a denszkitől kitüntetést kapot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.18. 13:24:54

@atpijkamo116:

"A gyurcsány ott hibázott nagyot, hogy nem küldte bíróság elé a gergényit a sok törvénysértésért."

Na de Gyurcsány ezt hogyan tehette volna meg, amikor esélyes, hogy ő utasította Gergényit a tömegbe lövetésre. Én nem hiszem - persze ez csak a sejtésem, igazolni nem tudom -, hogy Gergényi egymaga dönthetett erről. Demokráciában éles lőszerrel - még ha csak gumilőszerrel is - a tömegbe lövetni, nos, szerintem ezt egy picit is értelmes rendőrparancsnok csak felső utasításra teszi meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.18. 13:25:59

És azért csak felső utasításra, mert nyilván védi a saját seggét.

atpijkamo116 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.09.18. 13:51:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "ő utasította Gergényit a tömegbe lövetésre."

Én nem hiszem, de lehet, hogy igazad van.

Mellesleg a miniszterenök nem utasíthatja a rendőrséget. Nem, mintha ez bármikor bármelyiket is meggátolta volna.

"gumilőszerrel is - a tömegbe lövetni"

Utasításra vagy nem utasításra, mindegy, de semmiképpen sem fejmagasságban!

Attilajukkaja 2016.09.18. 14:52:31

@Pop40:
"Kérd számon a hülye balos pártokat, miért nem álltak be az egyetlen épeszű alternatíva, a "nem" mögé ők is."
En inkabb azokat az ostoba hulyeket kernem szamon, akik gondolkodas nelkul, parancsszora allnak majd be a "Nem" moge, ahelyett, hogy vegiggondolnak, mennyire ertelmetlen kerdesre adnak le ertelmetlen szavazatokat. Es miert is? Mert Orban az o butasagukon keresztul igyekszik itthon legitimizalni az Europaellenes, rovidlato es onzo politikajat, ami sehova nem vezet a sajat meggazdagodasan kivul.
.....Mert ilyesmiket en is tudok irni!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.18. 16:55:55

Ez most akkor mi? Az osztrákok kerítést kezdtek építeni Hegyeshalomnál.

"A burgenlandi rendőrség szóvivője még a nyáron beszélt arról, hogy ha megindul a menekültáradat, Ausztria harminc kilométeres kordont húz fel a magyar határnál. "

index.hu/kulfold/2016/09/18/keritest_epit_ausztria_hegyeshalomnal/

Ebből egyrészt kiderül, hogy az osztrák kerítés - és ez kerítés lesz, nem "szárnyas kapu" - nem náci, csak a magyar kerítés az. Másrészt nem értem, minek nekik kerítés, amikor a magyar déli határszakaszokon lévő NÁCI kerítés már eleve megvédi őket.

Attilajukkaja 2016.09.19. 10:50:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
""Ausztria harminc kilométeres kordont húz fel a magyar határnál. "
Gratulalok Orbannak, hogy ujra tudta epittetni a vasfuggonyt. Remelem nagyon buszke magara!

Attilajukkaja 2016.09.19. 11:21:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Már bocsika, de Orbán mikor és hol lövetett a tömegbe?"
Miert? Ki lovetett a tomegbe? Csak nem jossz a regen lejaratott szemkilovos bugyutasaggal?
Inkabb azt kerdeznem, hogy kik gyujtogattak, dobaltak utcakoveket, kotottek el tankot, borogattak fel autokat es kukakat azon a bizonyos napon? Raadasul hangvelvetelek vannak arrol, hogyan szerveztek ezt mar akkor is meg a kopaszok.
Hogy ki lovetett a rendbonto csurhebe? A rendorok, akiket kovekkel es mas targyakkal dobaltak eletveszelyes modon. Errol tobb videot is megnezhetsz az indavideon. Nem nagy ugy.
A rendorok abszolut jogosan hasznaltak vizagyukat es gumilovedeket. Mert felo volt, hogy ujabb gyujtogatasok lesznek.
En a TV-ben kovettem az esemenyeket es nagyon izgultam azert, hogy a rend orei megfekezzek ezeket a garazda kopaszokat.
A baj, hogy a bekesen felvonulo lakossag is aldozatta vallt. Most persze mindenki szeretne ezt Gyurcsany kontojara irni,...pedig errol szo sincs.
Az akkori rendorseg tulkapasait en is elitelem. Ahogy a mostaniekat is. Arra nincs mentseg.
De a "szemkilovos" Gyurcsanyrol beszelni ma mar nevetseges dolog.
Azt feltetelezitek, hogy Gyurcsanynak akkoriban semmi mas gondja nem volt, csak az, hogy meg begyujtson egy szemkilovest is. Ugye?
Te si tudod, hogy az a feltetelezes annyira fals, mint az oszodi beszeddel valo visszaeles.
Te is tudod. Megis orommel elsz vissza vele.
Erre nem tudok, mit mondani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.19. 11:26:15

@Attilajukkaja:

"Gratulalok Orbannak, hogy ujra tudta epittetni a vasfuggonyt. Remelem nagyon buszke magara!"

Te szerencsétlen szefós! Gondolod, hogy Orbán építteti az osztrák kerítést? Az osztrákok a migrig ellen építik akerítést - pontosan úgy, ahogy Orbán egy éve - csak akkor még Orbánt az osztrák kancellár lenácizta ezért. Most meg ők is kerítést építenek, nem "szárnyas kaput".

Ha tényleg úgy gondolod, ehhez Orbánnak bármi köze van, akkor menj elmeorvoshoz. Vagy inkább mégse, úgysem tud rajtad segíteni.

Attilajukkaja 2016.09.19. 11:57:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Te szerencsétlen szefós!"
Apu..., kezdodik!
Elgogytak az ervek, kezdodik a szemelyeskedes! :o)))))

"Ha tényleg úgy gondolod, ehhez Orbánnak bármi köze van, akkor menj elmeorvoshoz. Vagy inkább mégse, úgysem tud rajtad segíteni."
Tenyleg ugy erzed, hogy ez egy ertelmes erveles volt reszedrol?

Koszonom a valaszodat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.19. 12:14:27

@Attilajukkaja:

"Apu..., kezdodik!"

Nem, már elkezdődött. Aki az osztrákok kerítésépítését is Orbánra képes kenni, az bizony szellemi fogyatékos.

Van számodra egy rossz hírem. A pasid nem azért nevezett el Attila jukkájának, mert a Jutkát akarta becézni, hanem azért, mert egy jukkának ( en.wikipedia.org/wiki/Yucca ) is több esze van nálad.

Attilajukkaja 2016.09.19. 13:23:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A pasid nem azért nevezett el Attila jukkájának, mert a Jutkát akarta becézni, hanem azért, mert egy jukkának ( en.wikipedia.org/wiki/Yucca ) is több esze van nálad."

Ennel egy picit ertelmesebb valaszt vartam toled. A lenyeg, hogy csak ovodas szintu gunyolodast kaptam, amit a gyerekek egymas nevenek elcelodesevel szoktak kielvezni a homokozoban.

A lenyeg, hogy sajnalom, hogy Orban olyan csunyan visszaelt Gyurcsany oszodi beszedevel. Ezt nyogjuk ma is.....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.19. 13:46:08

@Attilajukkaja:

Ez már csak reakció arra, hogy én is értelmesebb választ vártam tőled, nem olyasmit, hogy Orbán építteti az osztrák vasfüggönyt.

"sajnalom, hogy Orban olyan csunyan visszaelt Gyurcsany oszodi beszedevel. Ezt nyogjuk ma is....."

Orbán nem visszaélt Gy. őszödi beszédével, hanem kihasználta politikai céljaira - ahogy mellesleg MINDEN politikus tette volna. Nem ezt nyögjük azóta is, hanem Gyurcsány dilettáns politizálásának következményeit. Talán nem véletlen, hogy Gyurcsányt a saját párttársai is vállalhatatlannak tartották, ezért mondatták le.

Ne a tükröt (Orbánt) hibáztasd, ha nem tetszik, amit benne látsz (Gyurcsány). Avagy ne a hírnököt bántsd a rossz hír miatt.

Attilajukkaja 2016.09.19. 14:06:40

@atpijkamo116:
" "ő utasította Gergényit a tömegbe lövetésre."
Én nem hiszem, de lehet, hogy igazad van."

Ez most komoly?
Semmi nem utal arra, hogy Gyurcsany otthon ul es eppen eszebe jut, hogy lovessunk a bekesen felvonulo emberek koze. Ez nevetseges! Amit el tudok kepzelni, hogy a kopaszok TV Szekhaz elleni gyujtogatasai es brutalisan agressziv fellepese utan Gyurcsany azt mondta Gergenyinek, hogy akadalyozza meg az ujabb gyujtogatasokat. Gergenyi viszont tul sok hibat kovetet el: a beazonosithatatlan rendrorok es a civilek elleni durva fellepesek. Amugy pedig teljesen jogosan lepett fel az ujabb gyujtogatok es kohajigalok ellen.

Attilajukkaja 2016.09.19. 14:22:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Orbán nem visszaélt Gy. őszödi beszédével, hanem kihasználta politikai céljaira - ahogy mellesleg MINDEN politikus tette volna. "
Csak a tisztessegtelen, opportunista politikusok tesznek ilyet. Gyurcany beszede eppen hogy olyan reformokat surgetett, amelyekre mar regen szukseg volt. Az MSzP regi, hazug politikai gardaja ellen szolt. (Nekik szolt!) Ha azok a reformok megvalosulnak, ma egy europai Magyarorszagban elnenk!
Orbannak ezt figyelembe kellett volna vennie, es minden ellensegeskedes ellenere, nem lett volna szabad MINDENT lerombolnia egy uj demokratikus allam megvalosusalasert. Persze akkor meg nem rudtam, hogy Orban egy uj carizmust akar epiteni.

"Ne a tükröt (Orbánt) hibáztasd, ha nem tetszik, amit benne látsz (Gyurcsány). Avagy ne a hírnököt bántsd a rossz hír miatt."
Orulnek, ha elrugaszkodnal a mesevilagtol es az ovodas szintu csipkelodesektol. Azt hittem, tul vagyunk ezen. En Magyarorszagot a nagy Europa reszekent kepzelem el. Nem csak egy kellemetlen kis szarjankonak, hanem az EU egyik komoly tagallamanak.
Tul sokat kerek?

Attilajukkaja 2016.09.19. 15:55:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Elnezest a sok melleutesert. Sietve irtam.

Attilajukkaja 2016.09.19. 19:19:55

Soha nem voltam Gyurcsany szavazo, de egyre jobban ertem es ertekelem az oszodi beszedet.
Egy olyan vezeto volt, aki ki merte mondani, amit Orban sohasem mereszel megtenni. Ki merte mondani, hogy a dolgok rossz iranyba mennek es ezen surgosen valtoztatni kell. A sajat parttarsait probalta ravenni a valtoztatasra. De a szarjankok meg sem hallottak, Gyurcsany mit mond. Feltettek a jol megerdemelt egzisztenciajukat.
Es most ugyanez tortenik Fidessz cimszo alatt. Csak sokkal erkolcstelenebbul, pofatlanabbul es sokkkkkkkal tobb penz ellopasaval. Viszont a sok kek plakat nyoman a buggyuta magyar ember ennek meg tapsikol is.
Mert mi ezt erdemeljuk!

zokogjatok 2017.09.11. 00:28:17

@Attilajukkaja: "oszodi beszedet.
Egy olyan vezeto volt, aki ki merte mondani"

Ki merte mondani, ja, csak kár hogy titokban, amivel aztán lebukott.

Tudod ha én csalom az asszonyt, és a haveromnak elmondom aki aztán világgá kürtöli, akkor nem "bátran vállaltam", hanem lebuktam.

zokogjatok 2017.09.11. 00:29:17

Ja a cikkhez, most akkor lett kvóta vagy nem lett kvóta? Ja hogy hazudtatok, ennyi :D

BéLóg 2017.09.20. 15:27:04

@Attilajukkaja: Hát, azon gondolkodom, mondjuk a HENTESED előáll egy olyan beszéddel, hogy, döghúst árultam drága pénzért és marhahúgyban áztattam hogy elvegye a szagát, ...
Te meg ezután azt mondod, NA VÉGRE egy őszinte beszéd, HOLNAP IS ettől a hentestől veszem a húst!
Gratulálok, komolyan.

BéLóg 2017.09.20. 15:30:15

@Attilajukkaja: Hát még mekkorát fox gratulálni, mikor majd MINDEN nyugattal szomszédos ország, lengyel, cseh, szlovák, horvát, szlovén VASFÜGGÖNYT épít, hogy az olaszoktól, osztrákoktól és németektől nem törhessenek be hozzánk a tömeg, amely azokat az országokat iszlamizálta és lerohasztotta!

Attilajukkaja 2017.09.21. 11:11:50

@BéLóg:
"NA VÉGRE egy őszinte beszéd, HOLNAP IS ettől a hentestől veszem a húst!
Gratulálok, komolyan."
Komolyan? Pedig sehol nem írtam, hogy holnap is tőle venném a húst. Szóval nincs mihez gratulálnod. Bocsi!

"Hát még mekkorát fox gratulálni, mikor majd MINDEN nyugattal szomszédos ország, lengyel, cseh, szlovák, horvát, szlovén VASFÜGGÖNYT épít, hogy az olaszoktól, osztrákoktól és németektől nem törhessenek be hozzánk a tömeg, amely azokat az országokat iszlamizálta és lerohasztotta!"
Nem ismerem a gratuláló rókát, de úgy látom, hogy a többi EU-s országnak több esze van, mint hogy vagyonokat költsön kerítésre miközben az eü-gye vagy az oktatása romokban hever.
A Vasfüggönyt visszahozni pedig nem egy okos dolog. De úgy látom, van nálunk kb. 1-1,5 millió ember, aki visszasírja.
És milyen országokról írsz, amelyeket "a tömeg iszlamizált és lerohasztott"? Én egy ilyenről sem olvastam sehol.

BéLóg 2017.09.22. 14:02:47

@Attilajukkaja: Gyurkaferkóról úgy írtál, hogy könnyes lett tőle a szemem. Mint akik ma Igazságbeszédnek nevezik a büdöshús árusítás bevallását.

A "vasfüggönyt" meg már építik. MÉG nem olvastál iszlamizált és lerohasztott országokról, de hát nem mostról írtam, hanem a holnapról.
Ami ott kezdődik, hogy a német és osztrák iskolákba beíratott gyerekek 50-60%-a MUZULMÁN.
Én a helyedben Vasfüggöny részvényt vennék, amíg még olcsó. Igen keresett lesz az tizenöt-húsz év múlva.

Attilajukkaja 2017.09.22. 14:16:11

@BéLóg:
"Gyurkaferkóról úgy írtál, hogy könnyes lett tőle a szemem. "
Miért is érzékenyültél el ennyire?

"Mint akik ma Igazságbeszédnek nevezik a büdöshús árusítás bevallását."
Valahol el kell kezdeni. A folytonos tagadás és a büdös hús dicsőítése csak rövid távon működik. Majd Orbán is megtapasztalja.

"A "vasfüggönyt" meg már építik."
Sajnos így van. Ráadasul az én adópénzemből, a beleegyezésem nélkül!

"MÉG nem olvastál iszlamizált és lerohasztott országokról, de hát nem mostról írtam, hanem a holnapról."
Ja, hogy csak a vízióidat írtad le, mint valóságot? Mertél nagyot álmodni? OK! :o)))))

"Ami ott kezdődik, hogy a német és osztrák iskolákba beíratott gyerekek 50-60%-a MUZULMÁN."
Mesélj még, hercegem. Mesélj!

"Én a helyedben Vasfüggöny részvényt vennék, amíg még olcsó. Igen keresett lesz az tizenöt-húsz év múlva."
Én inkább fémhulladékba ruháznék/fektetnék be?
süti beállítások módosítása