B1 blogcsalád



Rohanunk az újfasizmusba

2016. március 22. - nickgrabowszki

Brüsszelben november óta rendkívüli biztonsági készültség van. Ennek ellenére dzsihádista terroristák két merényletben megölnek 34 ártatlan embert.

Mit tesz erre Magyarország?lisztferi.jpeg

Terrorkészültséget rendel el, illetve emel a biztonsági fokozaton. Beveti a parasztvakítás csodafegyverét.

Közismert, hogy egy terrorista merénylet (illetve bármilyen irreguláris hadviselés) kulcseleme a logisztika és a helyismeret. Tehát egy merényletet megtervezni és megszervezni csak helyiek tudnak.

Hogyan reagál tehát a brüsszeli merényletekre a magyar kormánypárt frakcióvezetője?

A napnál világosabban kiderült: fokozza a terrorveszélyt az a folyamat, hogy illegális bevándorlók ellenőrizetlenül, tömegével áramlanak be az Európai Unió területére.

Most nagyvonalúan tekintsünk el attól, hogy az ellenőrizetlen tömegekhez Magyarország (illetve dehogyis: a magyar kormány) 400 ezer emberrel járult hozzá.

  • 200 ezret ellenőrizetlenül engedtek át, ahelyett, hogy regisztrálták és szűrték volna őket, mint ahogy a schengeni szerződés szerint kötelességük lett volna.
  • Másik 200 ezret vonatokkal kifejezetten ők maguk szállítottak át az osztrák határra Horvátországból.

De hadd emlékeztessünk: egy merénylethez logisztika és helyismeret kell, a menekültek ilyennel nem rendelkeznek, tehát nem is lehetett közük a robbantásokhoz. Néhánynak közülük esetleg mint katonáknak, akik semmit nem tudtak volna elérni, ha nincs szervezés, tervezés és felszerelés.

Persze van olyan, hogy a szervezők és a tervezők is szír területekről jönnek. Mint a Belgiumban született és felnőtt Salah Abdesalam, a párizsi merényletek stratégája, aki többször megfordult tavaly ősszel Magyarországon. Jelezve egyúttal, hogy ennyit ér a fokozott biztonsági készenlét.

Egy terrorista merényletre nem lehet felkészülni, nem lehet ellene védekezni, mert kiszámíthatatlan, véletlenszerű célpontokat támadnak.

Viszont nincs stratégiai céljuk. Nem tudnak elfoglalni semmit, nem tudják megszerezni a hatalmat. Az egyetlen eredmény, amit elérnek (persze a halottakon kívül), hogy félelmet keltenek. Egyedüli fegyverük a

félelemkeltés.

Ha nem veszünk róluk tudomást, ha nem félünk, akkor még ezt is elveszítik. Akkor végleg veszítenek.

De mit érdekli ez a magyar kormány éceszgéberét, Habony emberét? Ő már háborút hirdet. Pedig

háború nincs stratégiai célok nélkül. 

Az nem stratégiai cél, hogy néhány holdkóros vallási fanatikus úgy gondolja, majd egyenként kiirtanak bennünket. Az csak néhány ellenkező oldali megszállottat és fajvédőt, meg a hasznos idiótákat és a tömegek félelmét kihasználó hatalomtechnikust késztet arra, hogy az aránytalan túlreagálás legyen a megoldási javaslatuk.

Nincs háború. Egy 500 milliós politikai közösség számára egyszerűen nem lehet ellenfél egy néhány ezres vagy tízezres szekta.

Elfoglalni nem tudnak minket, mi viszont be tudunk hódolni nekik.

Ahelyett, hogy ezt mutatnánk (illetve mutatnák kormányaik, különös tekintettel a magyarra), hogy bennünket nem lehet megfélemlíteni, minket nem érdekel néhány merénylet, mi még a szokásainkon se vagyunk hajlandók változtatni, nemhogy kijönnénk a sodrunkból, ahelyett pánik és morális pánik, a terrorveszély hangoztatása és uszítás.

parl.jpg A fokozott készenlét, meg a migránsok okolása nem több mint

politikai termék.

  • A fokozott készenlét rövidtávra szól, hogy megnyugtassa a tömegeket: a kormány erős és a helyén van.
  • A migránsozás már középtávra, a morális pánik fenntartására, belpolitikai haszonra, szavazatszerzésre tekint.
  • Ha meg újfent előkerül megint a kormánynak a rendkívüli állapotra is korlátlan felhatalmazást adó alkotmánymódosítás terve, annak hosszútávú kihatása lehet.

Néhány merénylet, és máris önként rohanunk az újfasizmusba.

Az újfasizmushoz ellenségkép is kell. Úgyszólván nélkülözhetetlen. De még jó, hogy kéznél vannak az arabok. És az nem zavarja az uszítókat,

  1. hogy a merényleteket bennszülöttek követik el,
  2. hogy a mostani bevándorlók 99 százaléka még a legpesszimistább becslések szerint se potenciális terrorista,
  3. hogy a merényleteknek az évtizedek óta itt élő közel-keletiek, észak-afrikaiak és dél-ázsiaiak is áldozatul esnek.

Magyarországon meg különösen nem zavar senkit, hogy nem vagyunk célpontország. Itt aztán pláne fölösleges és értelmetlen terrorveszélyt hirdetni.

Mert az ténylegesen igaz, hogy a mostani európai terrorizmus az iszlámhoz, és így az arabokhoz, tehát a korábbi bevándorlókhoz kötődik. De ez a differenciálatlan megközelítés teljesen félrevezető. Bár lehet, hogy valóban arab volt az öngyilkos merénylő, de nem minden arab öngyilkos merénylő.

Az ellenkezőjét állítani egyszerű logikai hiba. Azt nem gondolnánk, hogy bárki, aki józan és rendelkezik ismeretekkel a világról, ezt ne volna képes belátni. De aki nemhogy terroristát, hanem még arabot se látott soha, az nem tud mit tenni, elfogadni, amit a tévé mutat, meg amit fontos emberek mondanak.

A legveszélyeztetettebb helyzetben a falusiak vannak (Magyarországon is), akik rettegnek a migránsoktól, meg a terroristáktól. Nekik nehéz elmagyarázni, hogy a migránsok nem jönnek, soha nem is akartak Magyarországra jönni; hogy abban a nem valószínű - de előre nem látható - esetben, ha mégis történne merénylet Magyarországon, az Budapestet fogja majd érinteni, nem az ő kis falujukat.

Nekik van a legkevesebb félnivalójuk, mégis ők félnek leginkább. Ők Habonyék elsődleges célcsoportja.

A mindenrendű uszítók logikája szerint ha a terroristák az arabok közül kerülnek ki, meg az arabok között húzzák meg magukat, akkor mi sem természetesebb, hogy az 50-60 éve itt (Nyugat-Európában) élő muszlim vagy muszlim eredetű közösséget differenciálatlanul büntessük. Mit számít, hogy a potenciális bűnelkövetők büntetése a hitleri meg a sztálini rezsimeken kívül soha sehol nem számított elfogadottnak. (És még ott is letagadták.) De hát a zsidókon már kipróbáltuk a dolgot; menni fog ez megint.

A mostani merényletek okai azonban nem etnikai, de még csak nem is szociális természetűek: egy misztikus szektához és a vallásos tévképzetekhez köthetők. Nekik, hogy ártatlanokat öljenek céltalanul, azt

Isten parancsolta meg.

Mégse gondolja senki, emiatt be kellene tiltani a vallásokat Európában. (Bár némi felvilágosító kampány a transzcendenciáról meg az azt hirdető misztikus-ezoterikus vezetőkről, akik állításuk szerint beszélnek Istennel, és közvetítik az utasításait, talán nem ártana.)

Figyelem, ez nem migrisimogatás! Abból, hogy nem egyszerűen bevándorlók (mostaniak vagy a korábbiak utódai), hanem tévképzetektől szenvedő fanatikusok gyilkoltak ártatlanokat, egyszerűen semmi nem következik a menekültválságot tekintve. A nemzetközi jogi vagy erkölcsi kötelezettségeket, meg a gazdasági teherbírást, a kulturális identitást és a demográfiai helyzetet érintő diskurzus egy másik vita.

Ha valaki háborút vív Európa ellen, azok nem a bevándorlók vagy a korábbi bevándorlók utódai, hanem egy vallási szekta. Meg néhány kormányposzton lévő uszító, aki morális pánikot kelt, és kihasználja a tömegek félelmét.

Az előbbivel elbír Európa, ha felszámolja a sötét tudatlanság maradványait.

Az utóbbiaktól sokkal nehezebb lesz megszabadulni, ha oktalan félelmünkben hagyjuk, hogy bebútorozzanak.

Akkor majd tényleg háború lesz.

(Képek: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr378515732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virgo 2016.03.23. 06:40:53

@fidesz maszop dk egykutya: Itt dagonyázott a világsajtó, hogy a magyar kormány mekkora náci. Az osztrákok autókonvojt szerveztek, hogy "kimentsék" szegényeket. ehhez képest ma szárnyas kaput (nem kerítést!) építenek NATO drótocskával.

Nem lehetett regisztrálni őket, mert nem akarták. Ennyi.

Zsuzsi25 2016.03.23. 06:42:50

@Bogyó 2: Nem ezt hisszuk te hulye. Ez tortenik. Nem tudnak beilleszkedni a tetvek. Lasd nemetorszag,termqlfurdo. Egy 17 eves mocsok illegalis hataratlepo megeroszakoltbegy 11 eves kisfiut. Keeobb azt mondta, hogy nem nagy bun, veszhelyzet volt, mert 4 honapja nem dugott. Akik ezt csinaltak most larizsban brusszelben, ok is mind menekultkent jottek ide. Es itt radikalizalodtak....nem kene meg tobb. Mert nem beilleszkednek, hanem honfoglalnak. Marpedig ezt meg kellene akadalyozni. A szukseges eszkozeink megvannak(fegyverek stb) csak erkolcsileg elkene mar oda jutni, hogy igenis lehet lono a hataron ha mi nem akarunk izltt ilyet

2016.03.23. 06:43:01

A tetű baloldal elárulta újfent az országot, elárulta Európát.
Sok embernek hiába van tele a töke orbánékkal a mutyikájuk miatt, az, hogy csórók lesznek vagy anyagilag szívnak kevésbé zavarja őket, mint az ország elöntése vallási fanatikusok hordáival, akik már "megérkezésükkor" bemutatták, hogy szarnak ők minden törvényre.
De a baloldalt nen érdekli az emberek többségi akarata, megint szembe mennek az országgal.

És tovább nyomatjéáátok Párizs illetve a tegnapi nap után is az aljas, hazug, pusztító és áruló propagandátokat.

Hát pajtás akkor üzenném az örökzöldet néked: " nem azt monták Feri, hanem azt, hogy menj a picsába"

midnight coder 2016.03.23. 07:01:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az esetleg némi összefüggést jelent, hogy az IS ott alakult ki, ahonnan ez a pár millió migráncs érkezett, illetve a szomszédban, de lényegében ugyanaz a kultúra. És akik odahaza csadorban járatták a nőket itt nem fogják hagyni hogy miniszoknyában járjanak. A kulturális különbség megvan, plusz jön hozzá a nyelvi különbség, az eltúlzott várakozáshoz képest érzett csalódás. Lesznek itt ezerszer durvább dolgok is, mint a mostani merénylet.

nu pagagyí 2016.03.23. 07:20:02

Orbánék már akkor elkezdték börtönné alakítani az országot, amikor a migránsoknak és terroristáknak még híre-hamva sem volt.

tobias2 2016.03.23. 07:37:21

"Ha valaki háborút vív Európa ellen, azok nem a bevándorlók vagy a korábbi bevándorlók utódai, hanem egy vallási szekta." Ez itt a lényeg. Az iszlám.

has 2016.03.23. 08:03:40

Ezek a fekete ruhás bohócok magukat sem tudják megvédeni, nem hogy minket.

sas70 2016.03.23. 08:40:11

@Zöld atomerőmű: Tanulj egy kis történelmet és nézd meg az IRA, ETA stb. szervezeteket! Azok nem arabok voltak.

Void Bunkoid 2016.03.23. 08:43:55

Mindenki vagdalkozik itt összevissza, mindenféle töredék szegmenseket felhozva példának. A liberálisok a jófej, öt nyelven beszélő fogorvos vagy akármilyen atomfizikus szírrel, a rettegők meg a terroristákkal.

Nos, nem velük van igazán a baj, és nem is tőlük retteg annyira Európa (még ha a tegnapi történések igenis rémisztőek...), meg megy annyira a bevándorlásellenesség, mert ezek csak egy igen kicsi töredék része annak a jópár millió embernek, akik már idejöttek.

A jófej több nyelven beszélő szírt úgyis be fogják fogadni, mert valószínűleg akar dolgozni, munkát is fog kapni, satöbbi (persze ettől még lehet bújtatott terrorista).

A terrorista ÚGYIS bejut, mert a terrorszervezetek nem ősembertörzsek, és elég rafináltak ahhoz, hogy bejuttassanak terroristákat, akár jófej szír fogorvosként, akár belülről beszervezve.

A baj, meg a viszolygás oka leginkább a menekülttömeg több mint 80 százalékát (legjobb barátom befogadóállomáson dolgozott, amíg be nem zárták, így személyesen tapasztalta ezeket) kitevő tömeggel van, akik nemhogy képzetlenek, de facto írni-olvasni nem tudnak.

Ők - habár őket nem szokták a tévében mutogatni - valóban azért jönnek, mert arra számítanak, hogy majd szépen rászívják magukat az Európában default állami szoctámogatós csecsre, és elvegetálgatnak, igaz, hogy nem valami fényesen, de tekintve, hogy otthon semmi ilyesmi nincs, nagyságrendekkel magasabb életszínvonalon mint otthon. Ugyanúgy, tevékeny, produktív munka nélkül, csak kérve és fogyasztva.

Sajnos, Európának már megvannak a saját semmirekellői, és baromira nincs szüksége még 20-30 millióra. Ezt már nyugaton is belátták.

Netuddki. 2016.03.23. 09:23:58

Látom megint fidesztrolltúltengés van az oldalon. Azért kíváncsi lennék, hogy mit mond erre a hivatalos fideszes agitprop:

index.hu/kulfold/2016/03/22/brusszel_robbantasok_percrol_percre/
"Laachraoui és Abdeslam harmadik útitársa, aki
szintén hamis papírokkal csúszott át a magyar-osztrák határon tavaly"
"Najim Laachraoui, és Abdeslam ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben az igazoltatások idején, de álnevet, és hamis belga személyi igazolványokat használtak."

A terroristák ezek szerint mégsem a sárban csúszva-mászva, kerítés alatt átbújva jönnek Európába robbantgatni.

Netuddki. 2016.03.23. 09:27:59

@Void Bunkoid: "A baj, meg a viszolygás oka leginkább a menekülttömeg több mint 80 százalékát (legjobb barátom befogadóállomáson dolgozott, amíg be nem zárták, így személyesen tapasztalta ezeket) kitevő tömeggel van, akik nemhogy képzetlenek, de facto írni-olvasni nem tudnak."

Ja, az okostelefonjukkal meg szóban kommunikálnak. Elmentek a picsába a hülyeségeitekkel ostoba tolvaj fideszagitprop trollok!

Ettől függetlenül NEM kellenek az okmányok nélküli bevándorlók, és az orbán gazdátok is jobban tenné ha együttműködne az EU-val a kérdés megoldásában, nem pedig handabandázva fúrná őket ahol tudja!

drover(fanyul társa) 2016.03.23. 09:34:31

Na most az egésszel a következő a bajom:

Magyarországon nincs terrorista, mert a Kedves Vezető körbekerítette amit kellett. Megvédett bennünket a sok migránstól, erről minden nap biztosítja szeretett népét többször is.
Ha meg itt vannak, bejöttek, akkor meg mi a francnak az a büdös drótháló meg a közmunkások kivezénylése? Magyarul semmit nem ér karám? Pénzkidobás?

Ivan Szirko 2016.03.23. 09:38:37

Újfasizmus, mi? Azt hittem, a tébolydában csak az orvosok és az ápolók használhatják a netet. Tévedtem.

Ráérek 2016.03.23. 09:51:14

@Bogyó 2: "tavaly két magyar feldarabolt egy házaspárt Franciaországban"

A két cigány srácra gondolsz.....????? Ne magyarozz, ha kérhetném...!

Ráérek 2016.03.23. 09:54:38

@Bogyó 2: néhány albínó kenguruból extrapolálsz......

Nem érzed, mekkora csúsztatás...??? :-DDD

Ballib Cenzúrázók Réme 6 2016.03.23. 10:40:50

Hazudsz !

A megélhetési migránsok nem itt léptek be az Unió területére, hanem Görgöországban, és ide három országon keresztül szállították őket.

A magyarok voltak az egyetlenek akik regisztrálni próbálták őket.
Persze ez lehetetlen feladat volt, amíg nem volt kerítés, mert a zöldhatár minden pontján jöttek tömegesen.

A Fidesz kormány már 2015 januárjában megmondta, hogy a Görögöknél, közös EU-s összefogással kell a megélhetési migránsokat feltartóztatni.

Hála a magadfajta szerkeverő ballibeknek EU szerte, ez még most másfél évvel később sem valósult meg !

De hogy még nektek álljon feljebb, akik az EU-ra kényszerítitek a megélhetési migránosakt terrristástul, az észbontó!

Megjegyzem minden terrorista muszlim vallású.
És nekem édesmindegy hogy az illegálisan érkező megélhetési migráns, avagy annak az unokája fog felrobbantani engem, vagy családom !

Ne jöjjön ide !
Pont.

Világos te szarkeverő ballib tetű !?

Ballib Cenzúrázók Réme 6 2016.03.23. 10:44:16

@___________Tibi___________:

Amikor kerítést húzott a kormány a Déli határon, arra hivatkozva, hogy ellenőrizhessék az illegálsian a zöldhatáron átlépő megélhetési migránsokat, akkor azért sírtál !

Most meg éppen azt kifogásolod, hogy nem tudták ellenőrizni a ránk uszított muszlim hordát, amíg nem volt kerítés ????

Tipikus ballib szarkeverő vagy te is.

Ballib Cenzúrázók Réme 6 2016.03.23. 10:47:59

@Void Bunkoid:

Ha megnézzük az elmúlt évszázadokat, akkor az jön ki, hogy kivétel nélkül minden muszlimok lakta országba évtizedenként felüti a fejét a szélsőséges valláson alapuló muszlim terror.

Ha elzavarták az aktuális diktátort, ha felszámolták a terror szervezetet ha nem.
Líbiától, Irakon keresztül, Szíriáig.

A terrorizmus oka a muszlim vallás, és hogy vallási alapon, a Korán szavai szerint, minket becsaphatónak, meglophatónak, és feláldozhatónak titulálnak. MI vagyunk a kafírok, ők a kiválasztottak.
Ez a vallásuk alapja.
A szélsőséges hívők, ezokból bármikor kiirtanak mnden keresztényt, ha tudnak.

konrada 2016.03.23. 10:58:00

@$pi$:
"Kérdés: te mennyi idő alatt integrálódnál, illeszkednél be? Mennyi idő kellene, hogy az asszonyverést meg a lányod agyonverését a saját kultúrádnak tekintsd?

Nah, ha megsaccoltad, akkor tudod, hogy ők mennyi idő alatt tekintik természetesnek, hogy nem verhetik az asszonyt, nem erőszakolhatnak az utcán és nem ölhetik meg a lányukat, ha erkölcstelen életet él. "

...félek nincs igazad. Az emberben ott az állat, amit a tanítás, és az azt megalapozó kultúrális háttér alapján nyom el.
Azaz: sokkal hamabb történik meg a rossz, de génekben benne lévő dolgok elfogadása, mint a megtanulandó, alapvetően fajtaidegen viselkedésé.
(Ha már etológiánál tartunk: egy kutya napok alatt farkassá tud vállni, ha olyan a környezet, de egy farkasból nagyon hosszú idő, hogy olyan legyen, mint a házi kedvenc, ha egyáltalán azzá válik...)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.23. 11:01:44

A kommentekhez: én azt hiszem, hogy nem vagyok Orbánpártisággal vádolható, de ez az alternatív világlátás most eléggé gáz. Én is kritizáltam Orbánt múlt tavasszal, hogy plakátkampányozik, ahelyett, hogy megoldást keresne a kontrollálatlan migránsáradat megfékezésére. Majd hozott is intézkedést, bár elég sutát (kerítés), de akkor már kapkodni kellett. Ezt követően viszont valóban az EU-s igényeket szolgálta ki a buszoztatással. Tehát nem helyénvaló azzal vádolni, hogy nem cselekedett a migránsok megfékezése érdekében.

A posthoz: igen sajnos, a történelemben sokszor láttuk, hogy az ilyen folyamatok az arra hajlamos vezetőnek zöd utat adnak az autokratizmus felé, mert a közhangulat ilyenkor alakítható. Orbán arra hajlamos, és minden robbantás beleillik abba a stratégiába, amit felállított. Lépésről lépésre, ahogy a Star Wars-ban Palpatine.

nniicckk 2016.03.23. 11:06:28

"Egy terrorista merényletre nem lehet felkészülni, nem lehet ellene védekezni, mert kiszámíthatatlan, véletlenszerű célpontokat támadnak."

Egyetertek, NINCS SEMMI TENNIVALONK, azonkivul, hogy bamban nezzuk, ahogy millioszamra lerohannak minket.
A bambasagot, legfeljebb egy egy Orban Viktor elleni antifasiszta tuntetessel erdemes megszakitani, vagy mas ezzel egyenerteku nemzetkozi lejarato kampannyal.
Ahol vilagossan kell kommunikalni, hogy a KERITES NEM MEGOLDAS, es egyebbkent is ALPROBLEMAROL van szo, ITT ORBANREZSIM VAN, ezenkivul hianyoznak a fekek ellensulyok, es persze se sajtoszabadsag se demokracia nincsen.
Ja az arabok meg, lehet hogy, egyszercsak maguktol hazamennek, bizzunk benne.

grafoguru 2016.03.23. 11:15:15

@Ballib Cenzúrázók Réme 6: Nu, örömmel látom, hogy iszlám szakértő is lettél.
"Mi vagyunk a kafírok, ők a kiválasztottak.
Ez a vallásuk alapja.
A szélsőséges hívők, ezokból bármikor kiirtanak mnden keresztényt, ha tudnak."
Ez aztán a szofisztikált szakmai megközelítés. Gratula.

Ha nem túl nagy feladat, gondolatban kicsit menj vissza a történelemben, cseréld ki a kersztényt az iszlámmal és viszont, és mire jutsz? Arra, hogy a keresztények ugyanezt csinálták évszázadokon át. (Naná, honann lenne a mérhetetlen egyházi vagyon?)

Ami a fő baj, hogy A POSZT NEM ERRŐL SZÓL.
Hanem arról, hogy a valós problémát hogyan használja ki népbutításra, a saját hatalmának megerősítésére, ezzel a nyilvánvaló közpénzlopás teljes legitimizálására az a szűk csoport, amelyik a hithű hozzászólóktól (pl. tőled) is ugyanúgy lopja a pénzt, és ugyanúgy ellehetetleníti az orvosi ellátást és a gyerekek oktatását számukra (számodra) is.
Tényleg nem értitek? Tényleg nem?
Ja, tényleg.

hétköznapi libsizmus 2016.03.23. 11:19:49

@Jobban való teljesítés van:
Egy posztoló azt hablatyol össze-vissza amihez kedve van, a politikus meg reális politikai térben mozog. Persze nem mindegyik, de az már nem nevezhető politikusnak. Hanem például holdkóros idiótának, szerintem ide tartoznak a migránspátyolgatók. Köztük sok főrangú brüsszeli politikus, akik jelenleg a mainstreamet adják. Ezek most úgy kussolnak, mintha őket is elsöpörte volna a bombatámadás, pedg ami történt azt nagyjából előre lehetett látni

Orbán megtette amit lehetett AZ ADOTT POLITIKAI TÉRBEN, utólag azt kell mondjam zseniális érzékkel. Május 15-én az EP ülésén felhatalmazást kért Brüsszeltől a határvédelmi intézkedésekre (válasz azóta se jött), utána elindította a hazai lakosság pszichológiai felkészítését a plakátkampánnyal. A libsiknek köszönhetően a plakátok üzenete elérte az egész világot, tulajdonképp ingyenreklám, ez is zseniális volt. Utána pedig belefogott a kerítésépítésbe, és a törvények szigorításába, ami az adott lehetőségek között a maximum. Helyesebb lett volna lőfegyvert is használni a migránsok ellen, de ezt nem lehetett az adott EU-s politikai környezet miatt

Hogy a jövőben lesz-e diktatúra ebből, azt nem igazán hinném. Orbán szerintem egy relatíve "szoftos" választ adott arra a problémára, amire mások sokkal hevesebben fognak később- reagálni. Néha az időben megtett határpozott intézkedés többet ér, mint a nyammogás aztán meg a kapkodás-csapkodás

hétköznapi libsizmus 2016.03.23. 11:25:24

@grafoguru:
Ahogy nézem az Index 2 blogketrecét, nagyjából le is ragad a brüsszeli események értelmezése ezen a ponton. A hazai libsi ellenzék, akik a fő műsorszolgáltatók a blogketrecben, képtelenek az orbanofóbiájuknál egy kicsit is tovább látni. Még egy ilyen megrázó eseményről se jut más egyéb az eszükbe, mint Orbán. Nem is tudom mi lenne velük Orbán nélkül

grafoguru 2016.03.23. 11:26:44

@hétköznapi libsizmus:
Tényleg nem értitek? Tényleg nem?
Ja, tényleg.

megtorolom 2016.03.23. 11:52:22

@grafoguru:
Az ISIS hívei a közösségi oldalakon nyíltan ünnepelték a brüsszeli robbantásokat. A szervezet maga nem adott ki közleményt a támadásokkal kapcsolatban.
“Úgy látszik, az Iszlám Államban harcoló testvéreink elhagyták Moszult és Rakkát, és áttették a fővárost Brüsszelbe” – írta egy szimpatizáns arab nyelvű Twitter-üzenetben.
“A minap elfogták (a párizsi támadások fő szervezőjének számító) Salah Abdeslamot, ma meg már meg is bosszulták őt a társai. Az Iszlám Állam üzenete az ellenségeinek egyértelmű: nem hagyunk békén titeket!” – írta a milícia egy másik támogatója.
A brüsszeli merényletek kapcsán egy szimpatizáns azt írta: “Ha a hitetlenek muzulmánokat bombáznak, azt terrorellenes harcnak hívjátok, de ha az Iszlám Állam hitetleneket öl meg, arra azt mondjátok: terrorcselekmény.”
Tehát az iszlám helyesen cselekedik. Orbán meg hülyíti a népet. Van egy kis bökkenő. Ugyanis minden ellenzéki párt helyesli a veszélyhelyzetre való készenléti intézkedést. Akkor most ők is Orbánnak nyalnak? Annak idején az arabok szintén ellenálltak a keresztes hadjáratoknak. Most nekünk kell ellenállni a terroristáknak. Amúgy minden országban készültséget rendeltek el, csak figyelni kellene a híreket, nem azonnal Orbánozni!
A posztírónak is szól! Nézi barátom a híreket? MINDEN ORSZÁG KÉSZÜLTSÉGET RENDELT EL!!!! Biztos Orbán utasította őket. Már csak ez hiányzik a posztból.
Van orvosi ügyelet az ilyen esetekre!

Peetee 2016.03.23. 11:59:27

Ezek bazzeg' még arra is képesek, hogy megvesznek kilóra pár sajókazai kisebbségit, csinál a TEK valami robbanást a galgamácsai református templomnál, és eladják szépen a kézivezérelt közmédián keresztül, hogy szír terroristákat fogtak, akik a kereszténységünket támadják, de 29,5%-os ÁFA-val meg még 1-2különadóval mi megvédjük ettől a rémtől a Zembereket. Képesek rá, valami hasonlót meg fognak lépni még idén; annyira bele van serelmesedve Orbán a migránsos gyűlölködésbe.

Ballib Cenzúrázók Réme 6 2016.03.23. 12:02:56

@grafoguru:
"Nu, örömmel látom, hogy iszlám szakértő is lettél."

Néhány idézet a koránból, az idézetek pontos helyét is feltüntetve:

www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201508/kafirok_gyaurok_ellensegek
Mit mond a saria a a kafírokról? Két idevonatkozó idézet: „A kafírokkal szemben hajthatatlannak kell lenni, keményen kell fellépni ellenük, utálni kell őket, amíg el nem fogadják a Legmagasztosabb Allah által kirótt sorsot, mivel ez Allah rendeltetése.”

Az Allahért való gyűlöletet és Allahért való szeretetet Al Walaa wal Baraa-nak hívják, mely az iszlám etika és a saria alapelve. Egy muszlimnak gyűlölnie kell, amit Allah gyűlöl, és szeretnie, amit Allah szeret. Allah gyűlöli a kafírokat, következésképp a muzulmánok is ugyanígy tesznek.

„Allah és követői gyűlölik azokat [a kafírokat], akik bármiféle felhatalmazás nélkül vitáznak Allah jelei felől [a Korán verseiről]. Így pecsételi le Allah az arrogáns, lenéző szíveket.” [Korán 40:35]

A kafírokat ezért ki lehet gúnyolni: „Azon a napon [ítélet napján] a hívők ki fogják gúnyolni a kafírokat, miközben nászágyukon ülnek, és nézik őket. Vajon megkapták-e a kafírok a fizetségüket azért, amit cselekedtek?” [Korán 83:34] A kafírokat le is lehet fejezni: „Ha a csatamezőn találkoztok a kafírokkal, vágjátok le a fejüket, míg fölényesen le nem győztétek őket, majd fogjátok a rabokat, és szorosan kötözzétek meg őket.” [Korán 47:4]

A kafírok ellen szabad összeesküvést szőni: „Összeesküdnek ellened és cselszövést terveznek ellened [Mohamed ellen], ám én is összeesküdök ellenük, és cselszövést tervezek ellenük. Ezért viselkedj higgadtan a kafírokkal, és hagyd őket békén egy ideig.” [Korán 86:15]

A kafírokban szabad félelmet kelteni: „Ekkor a te Urad az Ő angyalaihoz szólt és ezt mondta: Veletek leszek. Adjatok erőt a hívőknek. Én pedig rettegést fogok kelteni a kafírok szívében, le fogom vágni a fejüket, és az ujjuk hegyét is.” [Korán 8:12]

Egy muzulmán számára egy kafír nem lehet barát: „A hívők ne barátkozzanak kafírokkal más hívők helyett! Akik mégis ezt teszik, elveszítik Allah védelmét, egyedül maradnak önnönmaguk védőiként. Allah figyelmeztet benneteket, hogy féljétek őt, hisz mindenki hozzá fog majd visszatérni.” [Korán 3:28]

A kafírok gonoszak: „És mondd: Ó, Uram, nálad keresek menedéket a gonoszok (kafírok) sugalmazásai elől. És nálad keresek menedéket, Uram, az ő jelenlétük elől.” [Korán 23:97]

A kafírok végül átkozottak is: „Meg lesznek átkozva, és ahol rájuk lelnek, ott megfogják és megölik őket. Allah ugyanezt tette azokkal is, akik előttük jöttek. És nem fogtok változást találni Allah megszokott eljárásaiban.” [Korán 33:61]

A muzulmánok gyakran hangsúlyozzák, hogy tisztelik a „Könyv népeit”, vagyis a keresztényeket és a zsidókat, akik testvérek az ábrahámi hitben. De az iszlámban csakis az számít kereszténynek, aki abban hisz, hogy Jézus ember volt, és egyben Allah prófétája; hiszi, hogy nincs Szentháromság; hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem támadt fel, azonban vissza fog térni, hogy meghonosítsa a saria törvényt. Igaz zsidó pedig az, aki hiszi, hogy Mohamed az utolsó a zsidó próféták sorában.

Ez a versszak is ezt mutatja: „Mondd: Ó, könyv népei, ne lépjétek át az igazság határát saját vallásotokban! És ne kövessétek azok vágyait, kik rossz útra tévedtek, és sokakat félrevezettek. Ők maguk eltévedtek már az egyenes úttól.” [Korán 5:77]

megtorolom 2016.03.23. 12:06:52

@Peetee:
Lehet hogy ezt a robbantást is Orbán rendelte, nem gondolod? Há nem? Igaz? De! Ugye? Há mé? Jó mondom? Nem? Ugye? /Besenyő Pista bácsi/
Beszarás:))))

grafoguru 2016.03.23. 12:12:16

@megtorolom: Kedves "megtorolom"!
Minden igaz, amit írtál, egyet is értek vele. Semmi bajom a "veszélyhelyzetre való készenléti intézkedés"-ekkel. Szükségesek.
Én csak azt bátorkodtam (eredetileg) hozzászolni, hogy a poszt nem errő szól.
Hanem arról (szerintem - természetesem nem kell velem egyetérteni), hogy mindezt arra használja fel a Vezír, és maroknyi haszonélvező csapata, hogy még törvényesebbé (ha lehet ezt fokozni) tegye a lopást. Ennyi.

Jossarian 2016.03.23. 12:14:45

Az anyadat kellett volna megvakitani mielott meglatta apadat

konrada 2016.03.23. 12:22:29

@grafoguru:
....s ha valóban visszamegy az időben és tényleg kicseréli a keresztényt muszlimra, akkor mi változik??

...hiszen csak azt látja majd, hogy a másként gondolkodókat elégették, a vallás hítszónokaiank hatalma volt az emberek felett, és azokat a kontineseket, országokat, ahová a kereszténység erővel benyomult, nem csak politikailag, de etnikailag is sok esetben szinte teljesen megváltoztatták, akár a teljes őslakosságot is kiírtva.

...legfeljebb meg lesz abban erősítve, hogy nem jó az egy őslakosnak, ha egy idegen kultúra erőszakos vallásával megszáll egy területet... ...és arra is, hogy szükséges a békés egymás mellett éléshez pár száz évnyi reformációra....

metal · http://electric.blog.hu 2016.03.23. 12:23:32

Mielőtt ezeket a nagyon magvas gondolatokat leírtad, Nem ártott volna megtanulni írni, vagy legalább egy helyesírás-ellenőrzőt ráengedni. Ha legalább ilyen otrombaságok nem lennének benne:
"terroristák két merényletbe megölnek"
akkor talán kicsit komolyan lehetne venni ezt a hülyeséget!

KurucInfo Főszerkesztő 2016.03.23. 12:30:42

@megtorolom: "Lehet hogy ezt a robbantást is Orbán rendelte, nem gondolod?"

Ha megnezzuk kihuzza A legnagyobb hasznot a ujabb robbantasokbol akkor nyilvanvalo az elkoveto is.
Orban Viktor az egesz belpolitikajat az arab ellenesegre alapozza. Ezenkivul Orban Viktor egyebbkent is utalja az uniot legszivessebben felrobbantana az egeszet.
Tehat ezzel merenylettel egyszerre hangolja a menekultek ellen az orszagot, es elegiti ki Brusszel elleni gyuloletet. Ja es Orban Viktor eleg gyakran jar Brusszelbe, tehat volt alkalma megszervezni.
TEHAT A BIZONYITEKOK MINDEN KETSEGET KIZAROAN ALATAMASSZAK HOGY ORBAN VIKTOR AZ ELKOVETO.

Jolka40 2016.03.23. 12:33:36

Valami azt súgja nekem, hogy nálunk is lesz robbantás. Na nem olyan helyen, ahol emberek meghalnának. De anyagi kár biztosan lesz. Valamivel mégiscsak igazolni kell a teóriákat, meg a II. osztályú vészhelyzetet.

megtorolom 2016.03.23. 12:34:13

@grafoguru:
Ugyan! Ez az arabok nélkül is végbe ment volna. Azonban azt is látni kell, hogy ezek a megmaradt állami földeket osszák. A szocik a magán emberek földjeit szerezték meg a kárpótlásnak nevezett rablásban. nekik nem volt idejük az állami földekre. ez a valós helyzet. Az állami földek a Rákosi korszakban szintén magántulajdonú földekből lettek!

wolves84lb 2016.03.23. 12:39:00

@monddazigazatmar: miért hazudsz? Senki nem ágált az ellen, hogy regisztrálják őket. De a magyar kormány NEM ezt akarta csinálni - különben nem plakátokra baszott volna el milliárdokat fél évvel az egész szarság kezdete előtt, hanem felállítja a határon a megfelelő intézményrendszert (védelem, bürokrácia, stb), és egyeztet a migráncsok feltételezhető célpontjaival (Ausztria, Németo) a fogadásuk menetéről.

Esetleg felelős európai államférfiként (ahogy szeret tetszelegni) még 1 éve elkezd a görögökkel, macedónokkal és szerbekkel egyeztetni, hogy a "rohadt migrik" ide se kerüljenek, ha nem muszáj. Ha akkora zseni lenne a faszi, mint ti gondoljátok, akkor már 1 éve erről győzködte volna Merkel-mamát...hogy itt baj lesz. És ha akkor szava lenne/lett volna, mint ahogy azt ő maga és ti is gondoljátok róla, biztosan hallgattak volna rá.

Szerinted EZ miért nem volt járható út?

Tizenötmillió Magyarok 2016.03.23. 12:44:14

@Ballib Cenzúrázók Réme 6:
Megorulnek a libbantak, a nemzetkozi sikerektol.
A par honapja meg HOLOKAUSZTOZO osztrakok, most elismeressel beszelnek a magyar keritesrol. Es ebben is igaza volt Orbannak, hogy ido kell hogy Europa felebredjen.
Vicces lenne osszehasonlitani azt a honapokon at tarto eszelos gyulolet hadjaratot az orszag es Orban Viktor ellen a mostani nyilatkozatokkal elismeresekkel, sikerekkel.

mikerbiker 2016.03.23. 12:45:27

HA nem tudnám hogy a klikkekre vadászol még azt is hihetném hogy ostoba vagy...
Na nézzük egyesével:
"Rohanunk az újfasizmusba"-már Hitler halála óta erre rohan egész európa, Leginkább az ostoba liberális politikusok miatt.
"Mit tesz erre Magyarország?"
Egy ilyen esemény után ez a minimálisan elvárható reagálás! Még szép hogy hirtelen tele lesz minden rendőrrel,csak szólok hogy Berlinben, Bécsben és Londonban ugyanúgy mint nálunk...valszeg mind hülyék nem?
"Közismert, hogy egy terrorista merénylet (illetve bármilyen irreguláris hadviselés) kulcseleme a logisztika és a helyismeret. Tehát egy merényletet megtervezni és megszervezni csak helyiek tudnak."
Fordítsuk le ezt a mondatot: Párizsban a párizsiak terrroroznak,Londonban a londoniak,Brüsszelben a Brüsszeliek.... aztakurva....ennyire senki sem lehet hülye...
Ezután jön egy oldalnyi tömény Fidesztutájukmerezismiattukvan,persze gondosan kifelejtve a kényesebb információkat..nagyon gáz...
"Egy terrorista merényletre nem lehet felkészülni, nem lehet ellene védekezni, mert kiszámíthatatlan, véletlenszerű célpontokat támadnak.
Viszont nincs stratégiai céljuk."
Baszki, semmi másuk nincsen csakis stratégiájuk! És igen,dőljünk hátra aztán lesz ami lesz...mert úgysem lehet erre felkészülni he! Anyám borogass....Manapság már az ovisok is fejböl megmondják neked hogy hol lehet nagyobb esélye egy terrortámadásnak.Minél nagyobb a tömeg annál nagyobb az esélye,ennyi,pont.
Hogy az EU-nak sikerült ezt is benézni, és pont brüsszelben, azt azért már tényleg baszottnehéz ráverni a Zorbánra,de neked majdnem összejött mert itt közbeszúrjuk hogy nálunk többször is járt azaz állat,és hehe egyszer sem fogtuk el...
itt újabb sok-sok karakternyi Habonyozás,Hülyemagyarokozás,azután:
"Nincs háború. Egy 500 milliós politikai közösség számára egyszerűen nem lehet ellenfél egy néhány ezres vagy tízezres szekta." Ezt talán magyarázd el annak a mostanra kb kétszézvalahány ember családjának akik elveszítettek valakit Párizsban vagy Brüsszelben.És igenis tudnak milliók félni párezer fanatikustól,nagyon gyorsan elfelejtetted 2001.9.11-et.
"1. a merényleteket bennszülöttek követik el"
NANANAAA...itt születtek talán,de sosem voltak helybeliek és ezt leginkább ők hangoztatják magukról!

"2. a mostani bevándorlók 99 százaléka még a legpesszimistább becslések szerint se potenciális terrorista,"
Nemtom honnan szedted ezt a baromságot, a bevándorlók MINDEGYIKE potenciális terrorista,és csak miután ellenőrizték és ártatlannak bizonyult akkor beszélhetünk az ellenkezőjéről.
"3. a merényleteknek az évtizedek óta itt élő közel-keletiek, észak-afrikaiak és dél-ázsiaiak is áldozatul esnek."
Persze. Ki mondta hogy nem? Leszarják ki hal bele, a robbantás ténye az ami fontos nekik,és hogy minél nagyobb legyen az áldozatok száma.
Ezután valami kifordult logikai rendszerben lehülyézed a vidékieket de erről is a Habony tehet mer a ZŐ parancsára van minden. Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy kurvanehéz lesz meggyőzni azokat a határközeli falvakat a liberális nézeteidről ahol napi szinten tarolták le a gyümölcsöst,(vagy a nyárikonyhát a kert végében,) a migránsok, mert ugye ami a gyauroké azaz övék is...
"A mostani merényletek okai azonban nem etnikai, de mégcsak nem is szociális természetűek: egy misztikus szektához és a vallásos tévképzetekhez köthetők. Nekik, hogy ártatlanokat öljenek céltalanul, azt Isten parancsolta meg."
Nem hinném... inkább egy olyan szadista rohadék aki az anyagi haszon miatt kihasználja mások vallását,gyengeségét,elégedetlenségét.
ÉS ezt a rohadékot a média hozzád hasonló ostobái emelik a vállukra, a szólásszabadságot és a liberalizmust hirdetve,körbehordozzátok a félelmet az egész világban ami valójában :a végső célja ezeknek a terroristáknak.
Szóval leginkább azon kellene elgondolkodni hogy mi árt többet a népnek,egy falkányi hülye politikus,vagy egy világnyi szenzációhajhász rohadék?

dez01 2016.03.23. 13:16:31

Kb. ugyanígy gondolom, mint a blogíró, respect.

Gérard Duchemin 2016.03.23. 13:18:14

@pamut: "Milyen szinten nézi debilnek a fidesz saját szavazóit? :D " Olyan szinten, hogy azok debilek is. Aki képes fideszre szavazni, az debil.

konrada 2016.03.23. 13:40:28

@wolves84lb:
Senki????
...csak volt olyan mértékadó vélemény, hogy nem lehet őket visszatartani, nem lehet erőszakkal megállítani...

...amit tudtak is, így nem is voltak hajlandóak sem odaadni a papírjaikat, sem megvárni azt, hogy regisztrálják őket...

...azért nem lehet könnyű neked ilyen emlékezőképességgel...
...vagy igen, a szelektív memória néha segíthet...;))

Ballib Cenzúrázók Réme 6 2016.03.23. 13:40:52

@Gérard Duchemin:

Bezzeg a GYurcsányra és az MSZP-s elkúrókra szavazók...
Azok milyen kis okosak..

Pl az itteni MSZP házi blogírója is.
Akinek egy igaz modata se volt a cikkben.

Rólatok a vicc jut eszembe:
Bemondja a rádió:
- Figyelem figyelem ! Vigyázzanak az autópályán, mert egy őrült szembe megy a forgalommal !
...
Ballib sofőrünk vezetés közben magában morog:
- Mi az hogy egy ?? Van itt ezer is !

Simor Miklós (törölt) 2016.03.23. 13:53:57

Migrációs ügyben egyetlen kérdést kell megválaszolni. Európának van-e haszna abból, ha beengedi a migránsokat? Figyelembe véve, hogy a munkapiac is egyre kevesebb alacsonyan képzett munkást igényel, és ez a tendencia nem változik, illetve a magas munkanélküliséget is szemelőtt tartva kijelenthető, hogy haszna nincs. Kockázata viszont van, akkor is ha az összes migránsból csak 1 terrorista. Vagyis ez egy nulla-negatív kimenetelü játék, amibe értelmes ember nem megy bele.
Európának nem feladata, hogy a világ össze problémáját kezelje!

bgd75 2016.03.23. 14:29:52

Én a második mondatnál abbahagytam a cikk olvasását. Aki írásra adja a fejét, tanuljon már meg helyesen írni! "két merényletbe" !!!

wolves84lb 2016.03.23. 14:35:55

@konrada:
"Senki????
...csak volt olyan mértékadó vélemény, hogy nem lehet őket visszatartani, nem lehet erőszakkal megállítani...

...amit tudtak is, így nem is voltak hajlandóak sem odaadni a papírjaikat, sem megvárni azt, hogy regisztrálják őket...

...azért nem lehet könnyű neked ilyen emlékezőképességgel...
...vagy igen, a szelektív memória néha segíthet...;))"

Figyelj, orbánista/fideszes/narancsbolsi/stb...látom, nehezen megy a szövegértelmezés. A regisztráció, és a menekültek továbbengedése nem egymással ellentétes dolog. Az, hogy a magyar kormány baszott a regisztrációra, inkább a népet hergeltette a sok külföldivel (lásd Keleti-pu, Röszke...tényleg, ha ott a mi nemes vezérünk megállította a rohadt dühöngő bagázst, hogyan lehet, hogy azon kívül egyetlen erőszakos esetről sem tudunk, pedig több százezernyi menekült ment át Mo-on).

És esetleg a hozzászólásom érdemi részére is reagálnál, kis fidesznyik? Hogy mi akadálya volt annak, amit leírtam? Azon kívül, hogy így a hozzád hasonlók most nem orbánt látnák a nagy európai államférfi szerepében?

orbánt, aki tegnap is képtelen volt 3 percet saját kútfőből beszélni a terrortámadásról, és az intézkedésekről. Mindent papírról olvasott fel, jó szokása szerint. A nép nagy szónoka...

Tök olyan, mint ha már a sajátjai sem engednék, hogy szabadon beszéljen bármiről...mert kezd debillé válni teljesen.

wolves84lb 2016.03.23. 14:43:37

@ChemZso: kicsit álságos a fideszesektől, hogy most európáért aggódnak, hónapok óta meg mást sem hallunk tőletek, mint rohadt eu, rohadt nyugat, és hajrá putyin. Na, menjetek most is Valigyimir apátokhoz, hátha majd ő segít.

Ugyanmár, csak pár rohadék libsi halt meg...minek adjátok elő itt a hattyúhalálát?

konrada 2016.03.23. 15:01:38

@wolves84lb:
Én vagyok droid, miközben te nem vagy képes felfogni, mi az összefüggés a regisztrálni nem akaró tömeg, és az erőszakos visszatartás tilalma között????

...nem csoda, hogy személyeskedésbe menekülsz....

(Próbálok didakta lenni, hátha megérted: ha én tudni akarom a te adataidat, te meg nem akarod megadni, akkor szerinted én mit tehetek, ha nincs jogom téged visszatartani???
Ha erre válaszolni tudsz, akkor talán megérted, miért ellentétes a kettő.

wolves84lb 2016.03.23. 15:02:05

@tralalala:
"Mindegy, nem sokan hisznek már nektek, és egyre kevesebben."

Hát persze, narancsbolsikám...hát persze...:))

wolves84lb 2016.03.23. 15:08:15

@konrada: Nem, te nem ezért vagy droid, hanem azért, mert narancsbolsi vagy. És ez nem személyeskedés, hanem egyszerű tény. Ha zavar, növessz gerincet.

Azt hiszem, hogy a tömeg elszeparálva már nem annyira veszélyes, kezelhetetlen, és nem igényli feltétlen az erőszakot. Persze ehhez megfelelő rendvédelmi szerv kell, megfelelő vezetéssel. És megfelelő politikusokkal.
A te fejedben valamiért az a kép él, amit Röszkén láthattunk - az enyémben meg nem.

wolves84lb 2016.03.23. 15:11:34

@Shabby Bear:
"A posztoló a fasiszta. Ez a szín és vegytiszta liberál fasizmus amit ebben a posztban olvashatsz... és ezért kell kibaszni őket a hatalomnak még a közeléből is. A médiát is nehéz lesz visszafoglalni de menni fog :) Ki kell őket szorítani mindenhonnan."

Ritka beteg fasz vagy te...:) Kezeltesd magad, ha még nem késő.

A médiát VISSZAfoglalni...hát ez meg a hét vicce bazdmeg...mármint egy undorító narancsbolsi szájából.

wolves84lb 2016.03.23. 15:13:37

@FeroxX: nahát-nahát, még egy fidesztroll, aki lebukott...szevasz, FILTOL....muszáj bemásolnod ezt mindenhová, csak más-más név alatt?

Szánalmas szar...

wolves84lb 2016.03.23. 15:23:14

@Zsuzsi25:
"Mert az embereknek, a tisztessegesen dolgozo embereknek k.....ra eleguk van!!! Eleguk van abbol, hogy a hozzad hasonlon hulyek meg mindig a potencialis terroristakat vedik."

Ezekről neked honnan lenne fogalmad? Te nem tartozol abba a csoportba, az nyilvánvaló. És azok az emberek nem vállalnak közösséget a hozzád hasonló szellemi toprongyokkal...semmilyen szinten sem.

prolee 2016.03.23. 15:30:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: Bocs, de nem emlékszem, hol írtam ilyet. Iszlám terrorizmus akkor is lenne, legfeljebb Európában nem lenne utánpótlása.
Az a kérdésem, reálisan megoldható-e az, hogy a befogadottak itt normálisan élhetnek, mert azt mondjuk, azért jön de, mert normálsan szeretne élni.
Ezzel ellentétben áll az, hogy a több generációval ezelőtt érkezettek sem tudnak normálisan élni, ezért radikalizálódnak.
Egyébként lassan már mi, európaiak sem tudunk normálisan élni.

wolves84lb 2016.03.23. 15:30:48

@$pi$:
"Az elején le kellett volna lőni párat. Persze ügyelni rá, hogy felnőtt férfi legyen az áldozat és ne legyen szemtanű, aztán lehetett volna mondani, hogy önvédelem volt. "

Na, ezzel tökéletesen jellemezted is magad, köszönjük...

prolee 2016.03.23. 15:32:03

@Könnyen elkaptuk, uram!: Egyébként a retkes faszod csüng habony péniszén, te skatulyahuszár!

wolves84lb 2016.03.23. 15:34:32

@tralalala:
"Csak Németország nem azért lett jó hely, mert egy tündérke odaszállt és jó hellyé varázsolta, hanem mert az ottani emberek (az ottani kultúrán keresztül) olyanná tették. Ahogy ezt hígitják és töltik fel mással, úgy változik meg Németország arculata."

Nos, akkor ezt levezetnéd nekem a magyarságra vonatkozóan? Tudod, volt itt némi tatárjárás...150 évnyi török hódoltság...kunok, besenyők, svábok, stb betepításe...orosz 45 év...szóval, Hallgatlak.

wolves84lb 2016.03.23. 15:41:40

@$pi$:
"Tegyük fel, hogy kiköltözöl Szíriába. Ott bevett szokás, hogy verik az asszonyt, az idegen nőket megerőszakolják és ha valaki félrelép azt agyonveri a falu."

Ja, nálunk ez nem szokás...valahogy az "asszony verve jó" szólás is a rohadt migriktól jött be hozzánk, ugye? Talán beszélgess erről a vak komondor gazdájával. Nálunk nem hogy szokás az asszonyt verni, de még dicséretes is...

wolves84lb 2016.03.23. 15:53:20

@Rébusz:
"Talán ezek is nyugat-európai útlevéllel rendelkeztek, miért ne jöhettek volna egy szír kiképzés után Magyarországon keresztül ők és a társaik? Ha a nyugati nagyvárosok repterein terrorelhárítás várja őket, nálunk nem, akkor nem lehet, hogy majd ezt az útirányt választják, mert itt nincs ellenőrzés? "

Tudom, hogy nehéz dolog a gondolkodás, de ha nyugat-európai útlevelük van, akkor ugyan minek szoptak volna többezer km-t gyalog, étlen-szomjan, a tömegben?

wolves84lb 2016.03.23. 15:59:29

@E.Katolnai: furcsa, az orbánistákat, fideszeseket mennyire tudja zavarni a fanatizmus, ha a másik oldalon látják. Na, pont ezek miatt utálja az ország egy elég nagy része orbánt, és a híveit.
Csak ott nem Allah.akbar van, hanem szeretünk.viktor.

wolves84lb 2016.03.23. 16:01:54

@Nagyorrú Barbi:
"gyurcsótány elvtársadat meg törte a fene, hogy befogadjuk a "menekülteket". Lényeg, hogy köpj egyet, ha a Fidesz csinál valamit. Szerencsére többen vagyunk, akik békét és nyugalmat akarunk ebben az országban"

Szerintem is túltolta Fletó, de fideszesként ne zavarjon már...2002-2010ig a fidesz pont ezt csinált.

Ti, akik a békét akarjátok...ti voltatok ott a nénivel a Választási Irodánál is? :)

prolee 2016.03.23. 16:03:01

@Void Bunkoid: Pontosan erről van szó. Rácuppannak az ellátórendszerre és meghúzzák magukat. Az sem jó. De a gyerekeik már nem örülni fognak, hogy lyuk van és szelel, hiszen nem lesz összehasonlítás alapjuk. Ők annyit látnak majd az egészből, hogy európai állampolgárok és mégis periférián élnek, a keresztények meg nem (annyira).
És AKKOR kezdődik majd a probléma.

prolee 2016.03.23. 16:05:45

@___________Tibi___________: Az osztrákok és a németek is ellenőrizték, mégsem bukott le más országban sem. Ennyit az gazoltatásokról, meg a rendészetileg kiszűrhető problémáról.

hétköznapi libsizmus 2016.03.23. 16:07:15

@grafoguru:
"Tényleg nem értitek? Tényleg nem?"

Ezt a kérdést feltetted már saját magadnak is? Ideje volna

prolee 2016.03.23. 16:09:03

@drover(fanyul társa): Néha megszökik egy-egy birka, de azért a karámot nem szokták lebontani, mert akkor az egész nyájnak lába kél.
Tényleg ennyi eszed van?
Úgyis megszöknek rabok a börtönből, kész pocsékolás börtönöket fenntartani. Nem igaz?

hétköznapi libsizmus 2016.03.23. 16:11:25

@prolee:
A németek mostanáig, tehát átlagban több hónappal a megérkezés után sem tudták hitelt érdemlően megállapítani a személyazonosságot a migránsok 70%-ánál. Részben ennek tudható be, hogy sziveszter óta hiába keresik a kölni gyorsbaszók nagy részét

Persze ez is nyilván Orbán miatt van

prolee 2016.03.23. 16:17:18

@konrada: Olvastam egy muszlim pasit, aki arról értekezett, hogy az iszlám egy olyan vallás, amelyben egyre menetelsz előre, minél jobb muszlim akarsz lenni, annál inkább lépkeded a szinteket, aminek a végén a dzsihád van.
Tehát a nem dzsihádista muszlim az olyan muszlim, aki megállt az úton. De bármikor tovább mehet rajta.

prolee 2016.03.23. 16:23:00

@___________Tibi___________: Okos telefonnal kommunikál? Ne csináld már! :))))) Minden putrilakónak van okostelója Magyarországon is. Az írni még nem tudó óvodás is tudja használni az ájpedet, direkt úgy van megcsinálva.
Hogy mire használja, az már más kérdés.

hétköznapi libsizmus 2016.03.23. 16:33:31

@wolves84lb:
"de ha nyugat-európai útlevelük van, akkor ugyan minek szoptak volna többezer km-t gyalog, étlen-szomjan, a tömegben?"

A szakállas fickó akit lekaptak a röszkei zavargás egyik hangadójaként, szintén rendelkezett EU útlevéllel, mégis a határ megrohamozása mellett dönött, és uszított másokat bömbivel a kézben

prolee 2016.03.23. 16:55:38

@wolves84lb: Ó igen. És a "migráncsok" szépen odasorakoztak volna az "intézményrendszerhez" (pontosan úgy, mint az eddig érintett országokban tették ) és "Hurrá, fingerprint!" felkiáltással léptek volna be kies kis hazánkba. És akkor beleért a kezed a bilibe....

prolee 2016.03.23. 16:57:18

@hétköznapi libsizmus: Sőt! A kelleténél is több EU útlevéllel rendelkezett. :)))))

prolee 2016.03.23. 17:00:17

A rohamozás és a "no fngerprint" cirkuszolás célja éppen az volt, hogy az ellenőrizetlen tömeggel beszivárogjanak azok, akik nem szerették volna, hogy tudjanak a hatóságok arról, hogy bejöttek EU területére.
Nyilván belekalkulálták, hogy egyszer vége lesz a dalnak és észbe kapnak az idióta európai hatóságok.

Zsuzsi25 2016.03.23. 17:16:10

@wolves84lb: De igen. Dolgozom(nem kozszfraban). Es magas a fizetesem, tehat tobbet is rakok bele a kozosbe ado formajaban....Nekem abbol van elegem, hogy ez a penz az oktatas, egeszsegugy helyett a politikusok zsebebe, a ciganyok zsebebe iilletve ha jon kvota altal rank kebyszeritett döghorda, akkor az o zsebukbe vandorol (mielott beszolnal, hogy 1200 emberrol van szo, akkor a csaladegyesites fogalman gondolkodj el....isten ovja azt a telepulest ahova majd tetveket teleputenek....tudod, ez olyan mint amikor egy osztalyba bekerul egy cigany....mett valami hozzad hasonlo hulye kitalalta, hogy kotelezo az integralt oktatas....es a hozzad hasonlo hulye miatt, 20 masik gyerek sziv amiatt, hogy a cigany osztalytars bomlasztja az egesz kozossseget. Az illegalis hataratlepokkel ugyanez a helyzet. Nem akarok meg tobb ciganyt....

micsoda? 2016.03.23. 17:25:13

Csak reménykedem, hogy a félelemkeltéssel nem teremtjük meg a félelem tárgyát,

cipraszon 2016.03.23. 17:35:21

@Bogyó 2: És hány franciaországi arabból lett gyilkos, nemi erőszakoló, gyújtogató, erőszakos vallási fanatikus, rendzavaró, nőkínzó, keresztény-zsidó gyűlölő...

Voznyák Pista2 2016.03.23. 18:24:03

"Bár lehet, hogy valóban arab volt az öngyilkos merénylő, de nem minden arab öngyilkos merénylő."

Viszont az öngyilkos tömeg merénylők 99 %-a legalábbis európában Muszlim bevándorló, vagy azoknak leszármazottja. Mond ez neked valamit ? Mert nekem sokat.

BiG74 Bodri 2016.03.23. 18:37:46

Most akko mért rohanunk az újfasiszmusba?

tralalala 2016.03.23. 19:30:23

@wolves84lb: Baszki ez zseniális, hogy ott van a kérdésedre a válasz az idézetben, amit idézel, de aztán felteszed a kérdést :D

Geciostoba vagy. Rettegjél az újfasisztáktól, most is azok robbantottak szögesbombákat.

septem 2016.03.23. 20:45:20

tehát pl. az usa egy újfasiszta állam. atyaég, akkor izrael mi lehet?

chepunk 2016.03.23. 21:10:58

@jágör68:

Photoshopnak is gyenge! Mindenki tudja. Az ISIS-t az oroszok lendítették fel az ukrán válság alatt, ez is nyilvánvaló, a menekülteket is ők utaztatják át nemcsak kisoroszországon (Szerbia) hanem saját magukon is.

hétköznapi libsizmus 2016.03.23. 22:36:17

@micsoda?:
"Csak reménykedem, hogy a félelemkeltéssel nem teremtjük meg a félelem tárgyát,"

Arra gondolsz, hogy a náciktól bérrettegők miatt jön el a nácikok uralma?

bkkzol 2016.03.24. 01:41:15

Borsodban vett át iskolát a magyar muszlim közösség. Húúú, de jó lesz!

bkkzol 2016.03.24. 01:46:04

@chepunk: A nyugat, meg USA pénzelte, szervezte a kijevi tüntetéseket. Kellett az új piac, olcsó munkaerő ,meg nem lett volna rossz egy fekete-tengeri nato állomás se....
Szép csapat itt is mind a két oldal.
A törökök az iszlám állammal kerekednek folyamatosan, cserébe inkább a kurdokat lövik ( nehogy önálló államban gondolkozzanak). A nato csak nézi.

ChemZso 2016.03.24. 07:19:41

@wolves84lb: Neked mindenki fideszes, akinek nem tetszik a véleménye? Ugye te bégető birkázol?.... Vegyél már néha levegőt.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2016.03.24. 07:30:12

Ha a korábban betelepültek leszármazottai is képtelenek integrálódni, miért lenne helyes további tömegeket betelepíteni?
Miért kellene elviselni azon követelésüket, hogy mi integrálódjunk a disznóhús, a karácsonyfa betiltásával az iskolákban, hogy mi változtassunk az öltözködési szokásainkon?
Egyáltalán miért kellene elfogadnunk, hogy annyian jöjjenek, hogy közép- és husszútávon ők alkossák majd a többségi társadalmat ránk kényszerítve a saját szokásaikat?
Egy népvándorlás után az őslakos népek megszűntek létezni.
Te egy muzulmán Európában akarsz élni?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2016.03.24. 07:31:34

Egyáltalán miért lenne joguk itt élni, nekünk miért lenne kötelességünk ezt elfogadni?

micsoda? 2016.03.24. 08:00:22

@hétköznapi libsizmus: Egyszerűen a terrortámadásra gondoltam. Az a mondás járja, hogy amitől félünk, és az eszünk arra jár, az bekövetkezik.

Void Bunkoid 2016.03.24. 08:48:40

@___________Tibi___________: az, hogy valaki tud használni egy okoseszközt, még nem feltételezi, hogy VALÓBAN tud olvasni. Az egyik kollégám hároméves gyereke sem tud olvasni, mégis tud játszani a tablettel, és tudja hogy mikor mire tapizva mi indul el.

A 80 százalékból nem a teljes tömeg true analfabéta, viszont mind _funkcionális_ analfabéta, tehát oké, hogy tudja használni a google mapset, meg rá tud keresni a pornóra az ötvenszavas szókincsével, de pl nem tud értelmezni egy vonaton olvasható utazási feltételeket, vagy egy munkaszerződést.

Ha láttál már tévés valóságsót, akkor szembesülhettél nemcsak menekültek, de itthon lakó fiataljaink irdatlan butaságával is (valamelyik valóvilágban volt, hogy valamelyik szereplőnek egy papírról kellett felolvasnia valami napi feladatot, és igencsak megküzdött vele, mire egyáltalán fel tudta olvasni, és szemmel láthatóan halvány lila fingja nem volt amúgy, hogy mi a francot is olvasott fel...).

hétköznapi libsizmus 2016.03.24. 09:00:52

@micsoda?:
Szóval jön az újabb fazzizmus meg holokoszt? Merthogy a libsik esze (ha van olyan) ezen jár folyton

$pi$ 2016.03.24. 10:07:18

@wolves84lb: "Nálunk nem hogy szokás az asszonyt verni, de még dicséretes is... "

Fenéket az! Beteg dolgok mindenütt vannak, de nem általános.

hétköznapi libsizmus 2016.03.24. 19:00:29

@micsoda?:
Látom nem sikerült még eljutni a blog címéig. Nem baj, fő a mindentudás

J_O_L_A_N 2016.03.24. 21:33:13

Lám csak néhány robbantás kell, hogy az iszlám állam totális győzelmet arasson. A radikális iszlamista Iszlám Állam ellensége a felvilágosult, elsősorban keresztény Európa, és ugyanúgy ellensége a zömében nem radikális muszlimokból, keresztényekből, vagy éppenséggel ateistákból álló migránstömeg. A két tömeget az irányított propaganda szépen egymás ellen kell hergeli, majd szépen elintézik egymást, rengeteg ártatlan hal meg.

Lazlow Awad 2016.03.25. 11:49:40

Ez mind szép. Igaz tipikus balos sablon az egész cikk. Egy valamit azért hozzá fűznék. Ez nem faji kèrdès hanem (a valásbol kiindulva) kulturális. Az Islám közelkeleti nép csoport nem képes a kompromisszumra igy nem képes a beilleszkedésre sem. Európa háboruban áll és nem egy szekta ellen hanem egy kultura ellen. Csak nèzzük meg Konstantinápolyt. Az akkori Oszmán birodalom a mai muzulmán értékeken alapult, és ugyan azzal a modszerrel amivel most, akkor is sikerrel zárták a harcukat. Konstantinápoly egykoron Európai Keresztény nagyváros volt. Ma már csak Isztanbul. Ezen kellene elgondolkodni. Ha semmibe vesszük a tényleges veszélyt csak feladjuk, és azt èrjük el hogy leányaink csadorba és burkában fognak mecsetekbe járni. Mert azt lessz szabad. És akkor már lehet menni az utcára, nem lessz értelme hiszen mi Europa, Keresztény morálban nevelkedett emberek leszünk a kissebség a barbár közelkeletiekkel szemben, a saját hazáinkban.
Ezt a jövőkèpet akarjátok gyermekeiteknek ès unokáitoknak?

tomcsicsi 2016.03.26. 18:33:48

@tralalala: Az egyik nem igazolja- vagy cáfolja a másikat. A tény attól még tény marad.

tomcsicsi 2016.03.26. 19:10:36

@ChemZso: Tudom nehéz megugrani a szintet, ha a lécet sem látod.
A hír mint olyan igencsak szelektív. Egy aprócska példa; biztosan találkoztál már olyan periódussal, amikor - legyen az egy hét, avagy napok -, amikor minden nap meghal egy csecsemő családon belüli erőszak miatt vagy "fekete nap a mai" felkiáltással vég nélkül sorolják, hogy hány ember- és milyen módon halt szörnyet az utakon satöbbi. És van olyan hét - inkább hónapok -, amikor egyetlen szó sem esik ezekről a "hírekről". Miért? Egyszerűen ez a média mechanizmusa; így tanítják, így gyakorolják. A mai trendek szerint így kell csinálni, még annak ellenére is, hogy minden, értsd minden egyes napon kettő, azaz kettő gyermek hal meg családon belüli erőszak következtében. Hogy az első példánál maradjak.
Józan paraszti ésszel is belátható, hogy ha minden egyes nap ez az infó elhangozna, akkor nem bírna túl nagy hírértékkel. Mert ami nem meghökkentő, rendkívüli, rendhagyó; az bizony, még az előtt a kuka felé tart, még mielőtt megfogalmazódna valamelyik sajtós agyacskájában.
A másik: Olyasmit kifogásolsz a poszter irományában, amit pártunk- és kormányunk nem csak egy blogocskában, hanem nagyban, ország-világba kiáltva gyakorol. Még a ki sem hűlt szerencsétlen embereket használva, hogy a gyermetegül buta elgondolásaikat és gyakorlatukat igazolhassák. Nem tesz mást szegény blogger sem.
A médiák - legyen az jobbos avagy balos - sem különbözik; miszerint amiről nem tudsz, az nem fáj. Azt hiszem ily módon is megállja ez kifejezés a helyét: Amiről nem tudsz, az nincs is. A Te esetedben mindenképp. ;)
süti beállítások módosítása