B1 blogcsalád



Rogán embere, az Orbán-gárda és a rendszer lényege

2015. március 18. - nickgrabowszki

A kilencmillió forintnyi hamis százeuróssal lebukott ifjúsági tagozatost még ki lehetett magyarázni. Nem elsősorban azzal, amivel próbálkoztak, hogy már nem is tagja a Fidesznek. Hanem, hogy megtévedt bárányok minden nyájban akadnak, az egyes emberek dolgaiból nem lehet az egész közösségre következtetni.

Ám a Fidelitas ún. provokátorfigyelő oldalát, amelyik a sötét ötvenes évek és a nyilas házmesterek korát idézte meg, már azért nehezebb. Ez nem pimf baklövés, piti ostobaság, túlbuzgó aktivizmus, téves helyzetértékelésen alapuló hibás döntés.

Ez rendszerhiba.

fidelitas.jpg

A jelszót Orbán adta ki, még az évértékelő beszédében:

NEM HARCOLUNK ELÉGGÉ, DE LEGALÁBB IS NEM HARCOLUNK ELÉG JÓL.

A Fidelitasnak Rogán (és Szijjártó) adta tovább a stratégiát, ők meg így váltották át napi politikára. Ennyit tudnak, ez egy végzetesen kontraszelektált társaság. De legalább trafikokkal családilag jól el vannak látva. Legalábbis az elnök, Böröcz László, aki amúgy Rogán embere, az V. kerület alpolgármestere

Mivel harci médiájuk már nincs, vagy csak alig, visszatérnek a papagájkommandóhoz, amelyiknek Rogán anno a közkedveltségét köszönhette, meg a házmestertempóhoz, amelynek komoly történelmi tradíciói vannak.

Megtalálták az Ország Gyűlése nevű (vagy hogy is hívják magukat most már) marginális mozgalmat, akik megzavarták a békés megemlékezést. Azt, a közös pszichedelikus révületet.

Ellenségre a Fidesznek mindig szüksége van, az örökös küzdelem a lényegéhez tartozik. Feltalálták (de legalábbis reimportálták) a permanens szabadságharcot.

Voltak már

  • a kommunisták,
  • a liberálisok,
  • a multik,
  • a bankok,
  • Brüsszel,
  • az IMF,
  • az RTL Klub,
  • az Egyesült Államok,
  • Simicska és birodalma,
  • a drogosok,
  • a migránsok.

Csak az utóbbi néhány évben. És valakit biztos kihagytunk. Ellenségkép nélkül a Fidesz nem tud létezni.

Így lett a Buda-Cash- és Quaestor-ügy szocialista brókerbotránnyá, Tóta W. meg fajgyűlölő rasszistává Rogán szerint.

A civilek először a 2012-es, székházerkély-foglalós HaHa-tüntetések idején lettek nem szeretve (Bajnai-gárda), majd tavaly a netadó terve ellen demonstrálók váltak hirtelen szocialistává.

Nagy innováció ezúttal sincs. Hozzák, ami a lényegük.

(Kép: Fidelitas)

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr657281555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.03.19. 09:10:30

"Börörcz László, aki amúgy Rogán embere, az V. kerület alpolgármestere."

Akkor majd a rogán mellé fog kerülni a börtönbe is az ingatlanmutyik miatt?

2015.03.19. 11:15:49

Huh! Nem elég, hogy opcionálisan törvénytelen dolgot tervez a Fidelitas, de még a végén lelepleződik, hogy a "nép" címszó alatt mindig ugyanaz a 100-200 ember csinálja a show-t. Kérem, megyünk tüntetni!

Scagnetti 2015.03.19. 11:43:55

Igazából még az OGYM-et is sikerült elkúrniuk, mert az azt vezető Szabó G. helyett valaki más fotóját tették fel a rövid életű fészbukos oldalukra. :)

Mentségükre legyen mondva, hogy az OGYM tényleg csak pár DK-s nyugger sátortábora a Kossuth-téren, valójában jelentéktelenek, így nem volt nehéz benézni a dolgot. :)
süti beállítások módosítása