B1 blogcsalád



Rogánt följelentik gyerekmolesztálás miatt

2015. február 25. - Egyenlítő blog

Valamint a kisgyerekek molesztálásán kívül nemi erőszakért és idős nyugdíjasok bántalmazásáért is. A Fidesz frakcióvezetője mellett ugyancsak feljelentik ugyanezekért Szentgyörgyvölgyi Pétert és Böröcz Lászlót, az V. kerület polgármesterét és alpolgármesterét is.

Amennyiben ezeket a bűncselekményeket elkövetik.

A feljelentéseket Juhász Péter, a belvárosi ellenzék vezetője, az Együtt alelnöke ígérte be, de az el nem követett bűncselekmény elleni eljárások divatját éppen a majdani feljelentettek, az V. kerület korábbi és jelenlegi vezetése teremtette meg.

Még hétfőn jelentették be, hogy Juhászt feljelentik hamis vád miatt. Annak dacára, hogy tudták, nem tesznek ilyet. Vagy, ha nem tudták, akkor kegyetlenül hülyék.

Minden bizonnyal az utóbbi volt a helyzet, mert még ugyanaznap kiadtak egy másik közleményt, változatlanul, kivéve, hogy a hamis vádas rész már kimaradt belőle.

szentgyorgyvolgyi_rogan.jpgMindannyian potenciális bűnözők vagyunk (Kép: Facebook)

Ilyen bűncselekményt ugyanis csak hatósági eljárás keretén belül, hamis tényállítással lehet elkövetni, például ha Juhász tanúként vádolta volna meg őket valamivel név szerint. Azonban a képviselő ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a pályáztatás nélkül eladott, korrupciógyanús ingatlanügyek egyikében. Ám tanúként nem is hallgathatták meg, mert a Nemzeti Nyomozóiroda meg sem indította a hatósági eljárást, elutasította a feljelentést.

Amúgy egészen szokatlan módon, mert

  1. ennél jelentéktelenebb ügyekben is hivatalból nyomoznak,
  2. ha meg már van feljelentés, akkor meg ki kellene vizsgálniuk, inkább mint elutasítani, ráadásul konkrétan hibás ténymegállapításokon alapuló indoklással

Az elutasítás feletti örömében közölte az önkormányzat a hamis vádas feljelentést, majd miután fölvilágosította őket valamelyik jogvégzett kolléga, Böröcz alpolgármester az ATV-ben elismerte, tisztában vannak azzal, hogy el nem követett bűncselekmény miatt nem tehetnek feljelentést. Azért közölte, ha Juhász mégis elkövetné, akkor persze feljelentik.

Ahogy mondta, nem fenyegetésként, csak tényként.

Erre közölte az ellenzéki vezető, hogy ő is feljelent, egészen biztosak lehetnek benne.

A budapesti Belvárosban zajlik az élet.

És azt még nem is említettük, hogy

a Korrupció kormánya ellen

Juhász tüntetést szervez az önkormányzattól az NNI központjáig március 8-ára.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr787219377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása