B1 blogcsalád



Orbán miatt veszélyben van a magyar nemzet

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

2018. március 25. - Szelestey

orfar_1.JPG

  • Ekkora hazugsággal, mint a Soros-elleni hadjárat, még egyetlen uniós kormányfő sem kampányolt.
  • Az Orbán-klán mesés módon megszedi magát az unió által támogatott közbeszerzéseken.
  • A magyar miniszterelnök már nem európai úton jár.

Spiegel

der_spiegel.jpg

Magyarországon veszélyben a nemzet – figyelmeztet a hetilap kommentárja. Orbán Viktor az összeesküvés elméletekre alapoz, hogy két hét múlva bebiztosítsa győzelmét. A napokban újra bejelentette, hogy megtiltják a „Soros-szervezetek” tevékenységét az országban. A politikus a választások előtt nem középen keres támogatást, hanem a szélsőjobbon. A befektető elleni hadjárat a legarcátlanabb hazugság-építmény, amivel egy uniós miniszterelnök valaha is a kampányolt. De hat, mert gerjeszti a félelmet a menekültekkel szemben, noha az ország már régen bezárkózott. A Soros elleni uszítás egyben rájátszik a globalizáció-, illetve az elit-elleni reflexekre is. A hadjáratban tapasztalni némi antiszemita felhangot is. Régi, zsidóellenes közhelynek számít a szálak titkos mozgatója, aki az egész világra kiterjedő hálózaton keresztül, alattomos módszerekkel gyakorolja a hatalmat, illetve igyekszik meggyengíteni olyan bátor népeket, mint amilyen a magyar is. De a közvélemény kutatások idáig azt mutatják, hogy Orbán számítása beválik, biztos előnyben bízhat április 8. után. Az ellenzék azt reméli, hogy elhódíthat egy pár egyéni mandátumot. Hódmezővásárhelyen ez már bejött. A nemzeti lárma ellenére sok magyarnak immár elege van a másokra tekintettel egyáltalán nem levő Fidesz-rezsimből.

Neue Kronen Zeitung

kronen_zeitung_1.jpg

„Az Orbán-banda kasszíroz, szervezett csalás az EU millióival” – ezzel a címmel közli magyar helyzetképét a legolvasottabb osztrák lap. Bár a miniszterelnök már százszor is ördögként festette le az uniót, családja és politikai klánja csodás módon gyarapszik a közbeszerzéseken, különösen azokon, amelyeket Brüsszel milliókkal támogat. Egyre több az olyan ügy, amelybe bekapcsolódott az OLAF és ez a kétharmadba kerülhet a Fidesz számára. Az egyszerű többséget azonban biztosra lehet venni. A leglátványosabb botrányt a vő szolgáltatta, aki – ha minden igaz – sokmillió euróval szedte meg magát a közvilágítás korszerűsítése során. Az EU Csalás Elleni Hivatala szerint a szóban forgó 35 eset közül a pályázatok felénél lehet tetten érni a szervezett csalást. A feltételeket eleve úgy írták ki, hogy annak csakis az Elios tudott megfelelni, miközben a jelentkezési anyagokban meghamisították a megtérülésre vonatkozó adatokat.

De milliós nagyságrendben jutottak közösségi pénzekhez Orbán apjának és egyik fivérének cégei is. Az egyik legnagyobb haszonélvező pedig a házi oligarcha, Mészáros Lőrinc volt, akinek vagyonát jelenleg kereken 350 millió euróra becsülik. A figyelem elterelésére a miniszterelnök látványosan mocskos választási kampányt szervezett, Soros Györggyel a célkeresztben. A hivatalos propaganda valósággal démonizálja az üzletembert. Brüsszelnek mindezidáig nincs receptje a magyar demokrácia folytatólagos leépítése ellen. A szerződésszegési eljárásokat a kormányfő úgy védte ki, hogy egy pár ponton kozmetikai változtatásokat hajtott végre a kifogásolt törvényeken, de közben zavartalanul kitartott célja mellett. A választási győzelem csaknem 100 % számára, a politikus biztosra megy. Kampányát a migránsokról és Sorosról szóló összeesküvés elméletre építi.

Deutschlandfunk

unnamed.png

A német közszolgálati rádió munkatársa a Fidesz 12 EP-képviselője közül négyet keresett meg, hogy adjanak neki interjút a Brüsszel és Budapest közötti ellentétekről, ám egyik sem állt kötélnek. Szájer József és Deutsch Tamás egyáltalán nem válaszolt, Gál Kinga egyeztetési nehézségekre hivatkozott. Ugyanakkor Schöpflin György három oldalon három oldalas levélben kifogásolta, hogy a liberális újságírók rendszeresen rágalmazzák a magyar kormányt. Vagyis nem járnak utána a dolgoknak, ellenben sokat másolnak egymástól. Azon kívül az ilyen kritikának általában része a nacionalista vád, Orbán ostorozása, csak baloldali forrásokat idéznek, panaszkodnak a választási rendszerre, a tekintélyelvű irányvonalra, a sikerekről viszont hallgatnak. Nagyjából ez a recept, ha a nyugati sajtó Magyarországról küld jelentést - állítja Schöpflin.

Mindebből a német sajtómunkás azt a következtetést vonta le, hogy a Fidesz politikusai nem kívánnak beszélni. Nem úgy viszont Frank Engel, a luxemburgi konzervatív képviselő, aki elárulja, hogy a párbeszéd gyakran az Európai Néppárt frakciójában sem tartozik a magyar megbízottak erősségei közé. Nem nagyon akarnak érintkezni más, jobboldali pártok embereivel sem. Inkább elvannak egymás között, még a többi magyar delegátussal sem állnak szóba. Ez abból fakad, hogy úgy érzik: állandóan támadják őket. Már rájöttek, hogy senki sem kedveli őket, és hogy mindenkinek csak az idegeire mennek.

Engel azt mondja, az uniónak sokkal korábban kellett volna a magyar eseményekre reagálnia, éspedig jogsértési eljárás formájában. Úgy fogalmaz, hogy Magyarországon 2010 óta zajlik az állam teljes körű összeomlása. Ez azután együtt jár teljesen elfogadhatatlan jogsértésekkel, ám ezeket Brüsszel csak a konkrét esetekben teheti szóvá. Ennek azonban csak akkor van foganatja, ha a magyar fél belátja, hogy nem sokat nyerhet az ügyön. Ilyenkor némileg visszahúzódik. Az EU pedig úgy tesz, mintha egy teljesen normális tagról volna szó. Ám a luxemburgi politikus szerint a magyarok esetében a demokrácia lényege már rég szétporladt. Olyan ügyekben van vita az unió és az Orbán-kormány között, mint a sajtószabadság, az igazságszolgáltatás függetlensége, a személyiségi jogok, a tanszabadság és a civil társadalom. Illetve, hogy a miniszterelnök nem teheti azt, amit csak akar, mert Brüsszel felmutatja neki a korlátokat.

Engel hozzáteszi, hogy ha a magyar vezetőnek ennyire nem tetszik a rendszer, nyugodtan mehet isten hírével, ám ezt nem mindenki látja így a parlamenti csoportban. Az interjúalany megjegyzi, hogy a kizárásból nem lesz semmi, mert az olyan pártok, mint a CSU, védik az Orbán-klánt és a Fideszt. De hogy miért, azt a luxemburgi politikus nem érti, mert úgy ítéli meg, hogy a kormányfő által választott út már nem európai.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7213777428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamedve 2018.03.25. 09:23:39

Előbb-utóbb mindenki támadni fog minket.
A beszélő mosómedvék is.

rallus 2018.03.25. 09:25:48

Azért jól látszik, hogy Soros György a 18 milliárd dollárjából nem lélegeztető gépet és száraztésztát vesz a szegényeknek, hanem politikusokat és újságírókat...

sinus67 2018.03.25. 10:27:38

@rallus:

Egyébként is! Mit keres Oszkó Péter a Wizz Air-ben?

De írhatnám azt is:
- Kot-kot-kot-kot kotkodács! Kodács kot-kot!

sinus67 2018.03.25. 10:31:12

@ManDownton:
Úgy van! Az ellenzék a zemútnyócévben rendre nyerte az EU-s pályázatokat! Törvényeket alkotott! Alaptörvény kókányolt össze! És az ellenzéki politikusok a saját családjukat és haverjaikat juttatták közpénzek milliárdjaihoz, mely közpénzek elvesztették közpénz jellegüket.
Soha ilyen kárt nem okozott még ellenzék a nemzetnek!
Ja?! Nem!

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.25. 10:32:01

Előbb utóbb ennek is vége lesz . És akkor jön a futás és a sikítás.

ManDownton 2018.03.25. 10:37:13

@sinus67: A kedves ellenzekednek elevulhetetlen erdemei vannak az orszag vagyonanak kisopreseben. A "munkajukert" apro Judaspenzt kaptak.

taga20 2018.03.25. 11:53:08

@aptikjampó: helga, bözsiutalványt felnyaltad má? farhát rotyog már a fazekadban jobbágy?

sinus67 2018.03.25. 11:58:52

@aptikjampó:
Rendben! Ülj le! Ötösre felmondtad a propagandát!

Egyébként semmi baj! Ha nem tűnt volna fel 8 éve nem az "elkúróek" vannak hatalmon. Mi a panasz?
Félsz, hogy nem jut majd több a közpénzjellegét vesztett összegekből a számládra, ha bukik a fidesz?

sinus67 2018.03.25. 12:25:27

@szárny:
Na nézzük miről beszélsz! Azt ugye vágod, hogy a Jobbik is ellenzék, meg az LMP is? Igaz, akkor a Jobbik még nem ellenzék volt, de ez most már nem így van! Vagy mégis?
Az mondjuk nem vágod, de elárulom neked, ha már így magunk között vagyunk! A 2006. okt. 23.-i események kapcsán nem kell elfelejteni velem kapcsolatban senkinek semmit, ugyanis nem vettem részt egyik oldalon sem semmiben!
De sebaj! Soros után húzzátok be a 2006-os kártyát is!
Azért érdekes dolog ez a felejtés!
Borítsunk fátylat a Szita Károlyokra, az elsíbolt milliárdokra, de Fletót nem feledjük!
Baszod! Ferit ti tartjátok életben és emlékezetben...
:D

rallus 2018.03.25. 12:35:26

@sinus67:

Oszkó 2009. április 16. – 2010. május 29.között volt pénzügyminiszter és ezt összeegyeztethetőnek tartotta a Malév eltüntetésével. Feltehetően a hálás dögkeselyűk jutalmazták a poszttal, mert nem vették észre, hogy titokban a Malév érdekében veszi fel tőlük a pénzt...(saját bevallása szerint..)
Úgy tudod, hogy Orbán minisztere volt?

taga20 2018.03.25. 13:10:52

@rallus: a malév 2012.02.03 szűnt meg.

fityeszzombi reklamálj a gecinél, a gazdádnál!

morpho 2018.03.25. 14:35:18

@Lamlam: Mit akar a Karácsony építeni Zuglóban?

taga20 2018.03.25. 14:37:51

@morpho: szerintem valami elfekvőt, az ilyen lamlam féle agyhalott fityeszdroidoknak:)))

hallod! ezeknek is van szavazati joguk?

morpho 2018.03.25. 14:38:32

@taga20: Minden poszt alatt egy komplett narancskommandó jelenik meg :) És mind ugyanazt írja! :) Komoly zavar támadt az erőben...

taga20 2018.03.25. 14:46:55

@morpho: csak azt nem értem, hogy ezekről a tetvekről, mé ez ugrik be egyből nekem!:)

hvg.hu/vilag/201809__orosz_trollgyarak__kozponti_megrendeles__jo_fizetes__ismetles_es_tudas

Pista Sagemono 2018.03.25. 15:09:47

Szerencsére a nyugati újságírókat félrevezeti a demokrácia meg a liberalizmus. Ezért azt írnak amit akarnak.
Ebben a kis magyar honban kiképeztünk egy jó tucat hiteles, talpig becsületes politikust és tanácsadót. Olyan vezetőt aki cáfolhatatlanul kiváló kolbásztöltésben. Nemzetközileg szórja a pirospaprikát a rothadó nyugatiak szemébe.
Olyan hiteles embereink vannak, mint :rogán, kósa,lázár,n szilárd,dajcstomi, farkas flóri, matolcsi, habony,poltpéter és még sorolhatnám.
Irigykedjetek, vagy sajnáljatok.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.25. 16:44:38

@Pista Sagemono: Ez a kis ország mire nem képes és előállítja azokat az embereket akikre egész nyugaton köpködnek. Na ilyen példa ritkán adódik és becsüljük meg őket és vigyázzunk rájuk a Szegedi Csillagban. Örök mementónak. Minden politikusnak. Ha még egyszer ellopjátok a közpénzt nem lesz többé nap ami rátok süssön.

morpho 2018.03.25. 17:11:34

Mi van a képen Orbán mögött? Északi fény (aurora borealis)?

dalia07 2018.03.25. 19:09:05

Márcsak Szelestey hiányzik az "elemzők" közé ! Aki saját cikkeit szokta lapszemlézni...

Bela Kesz 2018.03.25. 20:37:59

Mit képzelnek az Orbán hívők ? Meg áll az élet ha a " :::::::::::::::" vezetőjük eltűnik a színről . Nagyon remélem : Bölcs a Nép , az Istenadta Nép , és elhajtja ezt az egoista mániákus őrültet. // Paks 2, stadionok, kórházak, Lőrincek .............................................

kunzoo 2018.03.25. 20:51:09

Mi ez a Luxemburg-őrület itt a blogon? Nem telik el úgy hét hogy valaki Luxemburgból meg ne mondja a tutit. A Luxemburgi liberálisok, azután a konzervatívok stb. Holnap kérném az andorrai liberálisok véleményét is közölni! az is kvázi-EU állam! (euro a hivatalos pénze)

morpho 2018.03.25. 22:53:44

@kunzoo: Ez is a Soros terv része. hogyhogy te ezt nem tudod? Azt hittem szakértő vagy!
süti beállítások módosítása