B1 blogcsalád



Ha ez a görbe nekik lapos, akkor milyen lehet a meredek?

2020. március 30. - nickgrabowszki

Kilőtt a vírus Magyarországon, mióta a kormány azt állítja, hogy sikerült lelassítani.
cov0330.jpg

Az utóbbi két hétben azt kommunikálta a kormány,  hogy mindjárt átlép Magyarország a csoportosból a tömeges megbetegedések korába. Az ún. operatív törzs napi mítingjein rendszeresen elhangzott, hogy most már mindjárt várható, hogy a megbetegedések átlépnek az ezres nagyságrendbe.

Talán azért, hogy ha már megakadályozni nem tudják, a kormány legalább elmondhassa utólag, hogy legalább megjósolták, ők előre szóltak.

De aztán semmi ilyesmi nem történt. A koronavírusos  esetszámok a növekvő intenzitású tesztelés ellenére alacsonyan maradtak. Ekkor a kormány váltott, és

áttért a sikerpropagandára.

Az Emmi nevű sóhivatal például azzal káslerolta magát, hogy minden az ő érdemük:

a kormány határozott fellépésének jelentős szerepe van abban, hogy Magyarországon a járvány bármilyen európai összevetésben két-három héttel később jelent meg, és lényegesen kevesebb fertőzést okozott, mint a nyugat-európai országokban.

Jakab Ferenc, az országos koronavírus-kutatócsoport vezetője pedig úgy nyilatkozott, neki

úgy tűnik, a járványgörbét ellaposítottuk.

És akkor ránéz az ember a napi esetszám grafikonjára (lásd fent; forrás: pandemia.hu, a kormány hivatalos adatai alapján), és nem érti, mitől tűnik ez nekik laposnak.

  • Pénteken, amikor Orbán bejelentette a kijárási korlátozást nevezett kormányrendeletet, például 300 koronavírus-fertőzöttet detektáltak Magyarországon.
  • 3 nappal később, hétfőre ez a szám 447-re nőtt (a halottaké 15-re)). Ez 50 százalékos emelkedés.

Ha ez nekik a lapos, milyen lehet a meredek?

Ez eredmény kevésbé tudható be a tesztek megnövelt számának, mint inkább annak, hogy az eddigi intézkedések elégtelenek voltak. Már amik voltak.

Az iskolabezárást a miniszterelnök nemcsak tagadja (mert ő nem zárta be azokat, csak látogatásukat tiltotta meg), de elrendelni is csak komoly lakossági nyomásra rendelte el. (Még aznap reggel is a tanárok fizetésének megvonásával fenyegetőzött, ha továbbra is követelnék.)

A határokat is csak félig meddig zárták le: minden magyar állampolgár bejöhet, ha fertőző, ha nem; a nem állampolgárok szintén átmehetnek az országon.

Az akkor még biztatónak tűnő, a jóslatok ellenére csak lassan emelkedő esetszámoknak tudható be a szombattól elrendelt, ún. kijárási korlátozás.

Ami sokkal inkább kijárási engedély, mint bárminek a korlátozása volna.

  • Értelmetlen volt például megtiltani, hogy a tömegközlekedési eszközökön 1,5 méterre álljanak egymástól az emberek. Amikor eddig 5-10 méterre álltak, olyan kevesen használták a tömegközlekedést.
  • Eddig nem jártak az emberek fodrászhoz, meg műkörmöshöz, például mert a fodrászok és a műkörmösök rég zárva voltak. Most Orbán megengedte nekik, hogy újranyissanak. (Érthetetlen, hogy a kozmetikusok miként maradhattak ki a felsorolásból.)
  • Az idősek jelentős része eddig nem járt boltba, mások vásároltak helyettük. Most külön időablakot kaptak, a kormányrendelet gyakorlatilag felszólítja őket, hogy menjenek boltba.

Orbán rendelete minden tekintetben az ellenkező hatást érte el: azonnal megnőtt a kiskereskedelmi és az autóforgalom, illetve az egészségügyi sétájukat a város parkokban (Budapesten a Városligetben, a Margitszigeten vagy a Normafánál) végzők száma is.

A kijárási tilalom inkább engedély: mindenki mehet, ahová akar, ha tud találni egy kibúvót, amiket a kormány előzékenyen listázott is a rendeletében.

A kormányrendelet elérte a célját, ha az volt a cél, hogy felgyorsítsa a fertőzések számának emelkedését.

És ez még nem is látszik az adatokon. A 2-14 (átlag 5-6) napos inkubációs idővel számolva ez még a 21-22-ei hétvége hatása. A 27-ei kijárási engedély miatti szétterülés majd csak az első április hétvégén mutatkozik meg.

Ez van akkor, ha a kormány nem mer érdemi lépéseket tenni. Mindenképpen el akarták kerülni a kijárási tilalmat

  • annak gazdasági hatásai miatt,
  • mert úgy látták, úgyse tudnák betartatni,
  • ráadásul népszerűségvesztést okozna.

Erre válaszként a vírus kilőtt és szétterült.

Ha viszont el akarják kerülni kerülni a tömegkatasztrófát. akkor végül majd mégiscsak rákényszerülnek a kijárási tilalomra, a nem létfontosságú gazdasági tevékenység leállítására. A különbség csak az, hogy hosszabb ideig fog tartani és nagyobb gazdasági visszaeséssel jár majd, mert a jóval kiterjedtebb fertőzést nehezebb megállítani, mintha időben léptek volna.

Lehetett volna a dolog fordított (szigorú korlátozás, fokozatos enyhítés), mint most, amikor majd az enyhítést lesznek kénytelen szigorítani.

Csak sokkal tovább fog tartani, és még kevésbé fogjuk élvezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr7015572046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2020.03.30. 13:06:10

papám, egy 0-tól 0,01-ig tartó számsort is lehet "meredeknek" rajzolni egy grafikonon :D

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.30. 13:14:35

Hülye ez grabovszki, erre mán én is aszondom.

De küldök neki fingot.

2020.03.30. 13:18:06

Hogy ne haljon meg bután a cikk szerzője, válaszolok a kérdésére és nem is a legdurvább grafikont teszem be, itt van Spanyolország;
www.worldometers.info/coronavirus/country/spain/
és mondjuk Svájc;
www.worldometers.info/coronavirus/country/switzerland/
És, hogy viszonyítani is lehessen, nézzük meg Ausztriát, ahol 6 nappal hamarabb kezdődött a járvány és most 17 nap előnyünk van hozzájuk képest, .., valóban jól elcsesztük a védekezést :-) ;
www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/

rallus 2020.03.30. 13:24:57

Az a baj, hogy 2010 óta már annyiszor besz.ratott bennünket az ellenzék és az ő korrekt médiája a holnapra várható garantált tragédiák eljövetelével, hogy igazán már megrémülni sem tudunk....
A ballib veteránok és irigy lumpenprolik meg egyre kevesebben vannak...

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 14:02:29

csóró jakab ferenc tényleg beszopta: őt tolják előre, hogy belemondja a kamerába a ner wishfullthink-jét...

(másrészt csatlakoznék @alöksz róz: kommentjéhez... grabowszki, már te is poénra veszed sz'tem;-)... )

Függöny, csapó, vége a játéknak! 2020.03.30. 14:09:05

"És akkor ránéz az ember a napi esetszám grafikonjára (lásd fent; forrás: pandemia.hu, a kormány hivatalos adatai alapján), és nem érti, mitől tűnik ez nekik laposnak."

A probléma általában abból fakad, hogy a járványtani modellekhez, sőt a matekhoz sem konyító átlagjózsi áll neki járványügyi szakembert játszani.

Sajnos józsikám, van számodra néhány igen rossz hírem!

Az első, hogy jelenleg a nyugati világban mindenhol a járvány terjedése exponenciális járványgörbe segítségével modellezhető; azon egyszerű oknál fogva, hogy még a korlátozó intézkedések bevezetése után is egy beteg egynél több egészséges embert fertőz meg.

Ez senkinek nem egy öröm, mert ebből következik az, hogy a felfutást, a tömeges megbetegedések időszakát (és az egészségügyi ellátórendszerekre, a társadalmakra váró megpróbáltatásokat) nemigen lehet elkerülni.

Itt lehet megnézni, hogy melyik országban hány naponta DUPLÁZÓDIK a fertőzések száma: Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban három naponta. Ehhez képest a +50%, bár nem örömteli, de mérsékeltebb.
www.forbes.com/sites/startswithabang/2020/03/17/why-exponential-growth-is-so-scary-for-the-covid-19-coronavirus/

Az is kiderül, hogy a korlátozó intézkedések bevezetésének hatására a görbe növekedése ugyan kevésbé lesz meredek, de ettől még (sajnos) továbbra is exponenciális marad, legfeljebb a csúcsot később érjük el (és ez tűnik reális célnak).

Mindez azonban ráadásul a fertőzés lappangási idejének, a tünetek megjelenése után a tesztelés és diagnózis (szükségszerű) késéséből adódóan nem azonnal, hanem leginkább kb. 2 héttel később látszhat az adatokból.

Persze ebből az is következik, hogy a járványcsúcs közelében az emberi életek megkímélése, az egészségügy működőképességének megőrzése érdekében további, szigorúbb intézkedésekre lehet szükség, de ezeket nem azért nem vezetik be most, mert gonoszak, esetleg nem elég előrelátók, hanem azért, mert a tőlük remélhető további (csekélyebb) lassulás, mérséklődés nem állna arányban a fellépő gazdasági károkkal, no meg azért is, mert ezeket a legszigorúbb intézkedéseket valóban nem lehet a végtelenségig betartani, betartatni; akkorra kell időzíteni őket, amikor a tőlük remélhető hatás a lehető legnagyobb.

Hogy miért nem lehet a legszigorúbb intézkedéseket hónapokon keresztül érvényben tartani, arra is kaphatsz választ Olaszországból: ha nem működik a gazdaság, az embereknek nincs munkája, akkor sokaknak el fog fogyni a pénze - márpedig enni a karantén idején is kell. A boltok fosztogatását, anarchiát pedig el kellene kerülni.

"A munkanélküli és nélkülöző emberek elkezdtek ételt lopni a szupermarketekből."
index.hu/kulfold/2020/03/29/egyre_nagyobb_a_nyugtalansag_olaszorszagban_a_lezarasok_miatt/

6.Lenin 2020.03.30. 14:15:25

Nem lehetett meredekebbre, vagy az már nagyon ciki lett volna?

Az viszont igaz, remek alkalom-megint -az anyázásra.
Hajrá, magyarok, ne kíméljétek a másik anyját.

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 14:54:13

@Függöny, csapó, vége a játéknak!: nekem is kellemetlen, hogy egy ilyen provokatív nickkel egyet kell értenünk, de a valót írtad;-)...

(annyival kiegészítve, hogy a fentiek sikeresen akkor alkalmazhatók, ha a döntési helyzetben lévők az ország valós helyzetét veszik alapul, s nem a politikai propagandajelentésben ábrázolt virtuális valóságot (mindig és mindenki rendelkezik ilyen virtuális valóságképpel, melyet a szavazóknak próbál sugallni)... s ezt most csakis orbán és szűk köre tudja, hogy mivel számolnak: a reális vagy párhuzamos valóságuk adataival... majd a számok eldöntik a végén...

FCUK29 2020.03.30. 15:16:52

éjfél után 5 perccel fel kell nyomni graboékat, nincs mese, ez a szintű gonoszság és szarkavarás már büntit kíván, a törvény meg ugye megvan rá.

de no para, majd gondolunk rátok :) végülis nem sok az a max 5 év.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.30. 15:22:11

A görbének "csak" a meredeksége csökkent némileg az utolsó vasárnapi! napon. 1 napból és főleg vasárnapi napból talán még korai lenne trendfordulóra következtetni, annál is inkább mert az eddig fel nem ismert fertőzöttek száma szerintem és minimum pár ezer fő lehetett vasárnap. :-(

2020.03.30. 15:23:49

@Sir Bates dö Hól: Csóró Jakab Ferenc szégyelli is, hogy nem tud annyit ebben a témában, mint ön, ..., de szerintem belefog törődni, .., igaz ők szekvencionálták a koronavírust és kifejlesztettek egy gyógyszert is, ami már tesztelés alatt van, .. de önhöz képest hülye szegény ehhez az egészhez, .., reméljük nem öngyolkolja meg magát, hogy így szembesítette a helyzetével!
szkk.pte.hu/hu/kutatocsoportok/molekularis_biologiai_klaszter/virologiai_kutatocsoport

6.Lenin 2020.03.30. 15:25:16

@rdos:

Sőt azok sincsenek még benne, akik jövőre fognak megszületni, és felnőtt korukban a veszélyeztettek közé kerülhetnek.

alöksz róz 2020.03.30. 15:41:55

@rdos: azt számsort kell nézni, amennyivel növekedett...

de tényleg korai bármit kijelenteni ebben a szakaszban, itt is berobbanhat

n_dy 2020.03.30. 15:42:24

grab.-ra már legyinteni sem érdemes, a matekhoz is tök hülye

Grimbusz Makszimusz 2020.03.30. 15:44:47

Értelmetlen volt például megtiltani, hogy a tömegközlekedési eszközökön 1,5 méterre álljanak egymástól az emberek. Amikor eddig 5-10 méterre álltak, olyan kevesen használták a tömegközlekedést.
Eddig nem jártak az emberek fodrászhoz, meg műkörmöshöz, például mert a fodrászok és a műkörmösök rég zárva voltak. Most Orbán megengedte nekik, hogy újranyissanak. (Érthetetlen, hogy a kozmetikusok miként maradhattak ki a felsorolásból.)
Az idősek jelentős része eddig nem járt boltba, mások vásároltak helyettük. Most külön időablakot kaptak, a kormányrendelet gyakorlatilag felszólítja őket, hogy menjenek boltba......................................

Teljes agyfasz az egész poszt, de ez mindent visz!
Ezek után kijelenthetjük, hogy Grabovszky kompnak készült, de nem komplett!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.30. 15:46:52

Semmi gond, a parlamentben szénné lettetek szopatva, szokás szerint!

morph on deer 2020.03.30. 15:54:58

Az a baj, hogy te BALRÓL nézed a grafikont, hát naná, hogy emelkedik!
Csak nézd jobbról, és máris meredeken “laposodik”!

Na, mit mondtam!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 16:03:14

@morph on deer: Ez a grafikon lineáris. Mindegyik pontpár között egyenes. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 16:08:36

@alöksz róz: "berobbanhat"

:))

Exponenciálisan nő az esetszám. Nem nagyon van ehhez képest lehetőség "berobbanni".

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 16:11:25

@FCUK29: pedig azt gondoltam, hogy te igazi, egyenes gerincű hungarista vagy, nem a viceházmester fajta...

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 16:13:39

@alöksz róz: azért az írni-olvasni tudás mindig összesodor minket;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 16:26:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ne vicceljünk, majd mikor öt digites értékek duplázódnak 5-7 napon belül, majd akkor fog berobbanni... (persze ez az elvégzett tesztek számától is függ)

ÉÉN VAGYOKH AZZ __ A GYÚRCSÁÁNY! 2020.03.30. 16:33:19

Meg működik ez a katyvaszgyar? Nem kéne. Ez már többett visz mint hozzz.

Nekoashi2005 2020.03.30. 16:46:04

Szerintem ez nem "laposodó" görbe, hanem erősen emelkedő! És könnyen lehet, hogy az emelkedés szöge is egyre meredekebb lesz! Persze akkor már nem fogják nyilvánosságra hozni a számokat, mint Észak-Koreában....
A törvény már meg van hozzá....

"Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

2020.03.30. 16:46:20

@Sir Bates dö Hól: Írtam már többször, hogy én nem vagyok buzi, nem szophat le, ne kúrhat meg, bármennyire rám is van gerjedve, ..., és ráadásul nem is román az anyanyelvem, mint az öné.
Csodálkozik, hogy lenézik a románokat egész Európában, amikor ön is akkora barom, hogy egy magyar oldalon, román nyelven akar magának buzuló társat keresni, .., már közel kétszázadik alkalommal.
Nyugodjon bele, nem jut hozzá a fekáliámhoz, ...,
Mondjuk nem igazán értem, hogy az ilyen undorító módon törtető buzikat miért nem takarítják ki innen?!

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 16:49:03

@Tényelek: du-te dracu lui bulangiu... madtrka...

2020.03.30. 16:54:51

@Sir Bates dö Hól:
Már világgá kürtölte, hogy buzi és fekáliát szeretne a farka végére, mert a kijárási korlátozások miatt megszűnt az arab fasz és lyuk ellátása, .., minek kell ezt tovább ragoznia?!

2020.03.30. 16:59:16

@Sir Bates dö Hól: Ja és, hogy még több is kiderüljön önről, .., átküldtem a szövegeinek egy részét a román-magyar műfordító haveromnak és ő azt mondja, hogy ezek a szövegek első ránézésre nyelvileg hibásak, .., de valójában nem, mert a román börtönökben ezeket szavakat , kifejezéseket így használják, .., magyarul román börtönszlengben írogat az anyanyelvén, ... , mások meg itt benyalták az "értelmiségi" dumáját :-) .

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 17:02:17

@Tényelek: bulangiu, pont van egy "román-magyar műfordító haverom";-DDDDDDDD...
ne idegeskedj bulangiu, inkább húzz az anyádba...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.30. 17:16:29

@FCUK29: Gondolom a nyilasból lett ávós őseid is így csinálták!

2020.03.30. 17:58:54

@Sir Bates dö Hól: Hát pont van,,, . van angol, német és szerb is, .. nem akkora durranás normálisabb körökben az ilyen, .. és mivel pár éve egy börtönben játszódó művet fordított, ezért képben van.
Az ön szövegei a buzitárs keresésének a szlengje az erdélyi börtönökben, .., és amit ön ítt írogat, abból kiderül, hogy ön alárendelt a belső ranglétrán, valószínűleg ezt kompenzálja, amikor hozzájuk a börtönkönyvtárban a számítógéphez és próbálja itt a magyarokat alázni, .., ami persze nem sikerül, de valószínűleg az ön szellemi képessége nincs azon a szinten, hogy ezt felfogja.
Mivel a francia börtönökben legnagyobb arányban az arabok vannak, így az is érthető, hogy honnan vannak a velük kapcsolatos információi, .., a második legnagyobb csoport a románoké, amibe ön is tartozik, ...
Úgy egyébként minden elismerésem, hogy így beetette itt a kommentelő társait, .., gondolom addig idejár, amíg le nem telik a büntetése, .. utána meg irány a "munka" megint.

sZulamith 2020.03.30. 18:25:58

Kissé izzadságszagú poszt, de élni kell és ez felmenti. Szerintem jók a kormány intézkedései, persze hibát lehet találni - mint a görbe, bizonyára nem igy gondolta - , jó az időseknek adott idő, hadd érezzék a szabadságot még ilyen nehéz időben is. Bezárva lenni, és csak arra gondolni, hogy éppen mi is fáj. Talán a szombatot én kihagytam volna.

2020.03.30. 18:27:54

@Sir Bates dö Hól: Szerezzen magának arab fekáliát román cigány barátom, itt, ahogy látom egyedül ön buzi, .., mondjuk szőröstalpú román sincs önön kívül, .., bár ez utóbbi magyarázat a magyargyűlöletére, .., szóval jelentősen előrelépett itt sok ember önnel kapcsolatban, ..., de azért nem semmi, hogy hét évig játszotta itt a román Győzikét és senki sem szúrta ki :-) .

Nekoashi2005 2020.03.30. 18:28:46

2020. március 20.
"Orbán: Nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz"
2020. március 30.
"Orbán szerint csak azért nem kötelező a maszkviselés, mert nincs elegendő az országban"

Pávatánc?

Nekoashi2005 2020.03.30. 18:31:11

@sZulamith:
"Szerintem jók a kormány intézkedései"

Igazából még el sem kezdődött itt a járvány.... Még nem vonnék le elhamarkodott következtetéseket.....

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 18:33:15

@Tényelek: bulangiu, látom, egyre idegesebb vagy;-)...

morph on deer 2020.03.30. 18:33:47

@Nekoashi2005:
“Pávatánc?”

Ó, hát dehogy!
Csak túl gyorsan repül az idő, azért látszik annak!
Ez mind a rohadt libsik miatt van így, akik átállították az órákat.

2020.03.30. 18:36:21

@Sir Bates dö Hól: Dehogy, csak azt akarom elérni, hogy meglegyen a kétszázadik buzikereső felhívása itt Buzi1 oldalon :-) .
Már nem sok kell, húzzon bele buzikám!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 18:39:53

@Sir Bates dö Hól: "öt digites értékek duplázódnak 5-7 napon belül"

Most 4-5 naponta duplázódik. Az meredekebb emelkedés, mint 5-7 naponta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 18:41:39

@Tényelek: "itt Buzi1 oldalon"

Szóval ezt hiszitek? Ezért tömörültök itt buzi fideSSfasszopók! :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 18:45:40

@Tényelek: "átküldtem a szövegeinek egy részét a román-magyar műfordító haveromnak"

Tényleg rohadtul nem tudsz magyarul. Az a rossz hírem, van, hogy amilyen segg vagy, románul se fogod megérteni. :))

Nekoashi2005 2020.03.30. 18:47:45

Találtam egy jó sztorit, hogy hogyan viselkedik egy okos politikus vész esetén:

"Amikor Hitler megtámadta a Szovjetuniót, Winston Churchill, ádáz antikommunista létére, azt nyilatkozta: „Ha Hitler megtámadná a poklot, szerét ejteném, hogy kedvezően szóljak az ördögről.” Hamarosan megindult a brit tankok és ellátmány szállítása a Szovjetunióba"

beflower 2020.03.30. 18:48:23

Kiszólt a szar/cikkszerző/a gödörből!A kommentelők/balos libsik/meg a hányingert okozó bűzfelhők

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 18:50:16

@Tényelek: "Írtam már többször, hogy én nem vagyok buzi"

Szóval még a tagadás fázisában vagy? Sajnállak. Nem szégyen az, nem azért tartunk szarevőnek, mert buzi vagy.

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.30. 18:50:53

@Nekoashi2005: A védőfelszerelésekből és eszközökből folyamatosan újabb szállítmányok érkeznek (Kínából) – az elsődleges cél, hogy a betegekkel közvetlenül kapcsolatban lévő egészségügyi személyzet (orvos és nővér) rendelkezzen ilyennel.

Ez sem magától értetődő; még Nyugaton is panaszkodnak orvosok, kórházak, hogy maszkból, félálarcból, védőfelszerelésből nincs (elég), és folyamatos beszerzéssel, racionalizált eszközgazdálkodással próbálnak úrrá lenni a hiányokon. Pedig az kritikus kérdés, hogy nekik legyen, hiszen ha az orvos, nővér lebetegszik, meghal, akkor nem lesz ki ellássa a betegeket. (Az egészségügyi dolgozók vannak kitéve a legnagyobb kockázatoknak.)

Igen, ehhez képest az a kérdés, hogy a lakosság maszkkal való ellátása hogy áll, a kevésbé fontos kérdés. Ha a kedves lakosnak amúgy nincs fontos dolga, akkor egyébként is inkább maradjon otthon (ha esetleg beteg, köhög, tüsszög, akkor mindenképpen!); ha ki kell mozdulnia, akkor pedig tartsa a 1,5-2 méter távolságot más emberektől, ne nyúljon az arcához, hazaérve pedig azonnal mosson kezet. Amennyiben azon szerencsések közé tartozik, aki be tudott szerezni maszkot, akkor viselje (helyesen), de ne gondolja, hogy az minden kockázattól megvédi (ha sebészi maszk, akkor még őtőle valamivel hatékonyabban véd másokat).

Szergej Szergejevics Szergejev 2020.03.30. 18:55:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Exponenciálisan nő az esetszám"

Mondjá' má' egy olyan nyugati országot, ahol nem... (a duplázódási idő más és más, de mivel a járványcsúcsot még sehol sem érik el, az exponenciális növekedés megvan).

Esetleg az esetszámot nézheted logaritmikus skálán is, és akkor talán jobban látod, hogy hol meredekebb, hol laposabb.

2020.03.30. 18:56:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "nem azért tartunk+
Az összes nicknevén vagy csak páron?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 18:59:50

@Tényelek: "Az összes nicknevén vagy csak páron?"

Az összes neveden szar darabnak tartunk, hiába bujkálsz. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.30. 19:28:22

@Sir Bates dö Hól: Nézd meg a görbét a cikk elején. 4-5 naponta duplázódik.

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 19:30:37

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: azt írtam, hogy "majd mikor öt digites értékek duplázódnak 5-7 napon belül, majd akkor fog berobbanni..."

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.30. 19:38:55

ajánlott logaritmikusan ábrázolt adatokat nézegetni
már ha tudni akarod hol mi történik valójában
de ezt tudod gradlopszki, hiszen ennek IS szakértője vagy

nincs1itt 2020.03.30. 19:40:29

@Szergej Szergejevics Szergejev: ez tényleg szép volt! a kínai szállítmány németo.-ba is megérkezett, a hivatalos vélemény szerint a tesztek és védőfelszerelések nagyon "vegyes" képet mutatnak. vagyis a minőség megkérdőjelezhető... de! kifejlesztettek egy olyan maszk alapanyagot, ami 50x mosható és hatásos védelmet nyújt, mindkét irányban. az összes helyi szeszfőzde, agancsoskólától a bärwurzerei-okig felajánlották a tiszta szesz készleteiket fertőtlenítő szerek gyártásához. a kijárási korlátozást meghosszabbította söder április 20-ig.

nincs1itt 2020.03.30. 19:52:28

@Sir Bates dö Hól: de most tényleg, 11 nap alatt 362 beteggel több, 85 volt 20-án, ma 447. 13301 tesztet végeztek el eddig... vannak 70-en kb karanténban(bizonytalan a fertőzöttségük)... ez azért nem annyira lapos, mint a föld...

eszti..... 2020.03.30. 20:25:24

@Karoly Temesi:

ha ilyen jut eszébe, akkor eddig is az volt.

eszti..... 2020.03.30. 20:43:07

@nincs1itt:

a kínai szállítmányok minősége mindenütt gond. a csehek is keresik a megoldást, 3D nyomtatóval készítik az általuk kifejlesztett maszkokat. a szlovákok ugyanezzel a technikával félmaszkokat. az a kevés cég, ahol ilyen technika van csak ezzel foglalkozik.

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 20:49:21

@nincs1itt: ne gyaluld te is az agyam!;-)...
van 93k km² és 10M fő; jelenleg nem tudjuk, hogy van-e olyan, aki "ha belefekszem egy kád covid19-be, akkor sem lesz semmi bajom"(©dr. lendvay) vagy nincs (ab ovo rezisztens), de tételezzük fel, hogy 60% ilyen; akkor marad 4M, aki biztosan elkapja a vírust, majd különböző módon reagálnak rá, egyéni érzékenységtől függően; majd amikor ezen csoport tíz százaléka felderítődik, mint fertőzött, akkor mutat valamit a görbe...

továbbra is fenntartom, hogy moon "majd mikor öt digites értékek duplázódnak 5-7 napon belül, majd akkor fog berobbanni..."

ha az 1€-mat megduplázom, akkor 2€-m van, de a Σ az 10M€, azaz az 1-hez képest a 2 az nagyon meredek, de a 10M-t alapul véve nem igazán...

(figyelmébe ajánlom a poszt alatti első kommentet;-)... )

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 20:58:25

@Sir Bates dö Hól: ja, azt meg nem is érintettem, hogy az egész a kórházi kapacitásokat alapul véve számítandó...
hiszen a poszt kontextusában a "járványgörbe ellaposítása" a kórházak áteresztő képessége/kapacitása szempontjából ÉRTENDŐ... s nem máshogy: aki másként értelmezése, az ad1/ sanda szándék/prekoncepció által vezérelt; ad2/ komoly gondjai vannak az alapvető gondolkodási műveletek terén...

eszti..... 2020.03.30. 21:08:17

@Sir Bates dö Hól:

mit jelent ez?

majd mikor öt digites értékek duplázódnak 5-7 napon belül,

2020.03.30. 21:14:49

@Sir Bates dö Hól: "hiszen a poszt kontextusában a "járványgörbe ellaposítása" a kórházak áteresztő képessége/kapacitása szempontjából ÉRTENDŐ... s nem máshogy: "
Na ettől most dobtak egy hátast páran, hogy sikerült önnek is megértenie, amit már az ovisok is fejből fújnak, .., ezt magyarázzák a kormány által finanszírozott reklámban két hete :-)
Na ezért nem kellene leszólni egy ilyen jöttmentnek Jakabot Európa egyik legjobb járványügyi szakemberét, aki egyedüliként küldte melegebb éghajlatra, részletes szakmai alátámasztással az ECDC teljes szakembergárdáját, amikor másfél hónappal ezelőtt azt állították, hogy a koronavírusból nem lehet tömegjárvány, csak egyedi esetek lesznek.

eszti..... 2020.03.30. 21:18:42

@Tényelek:

te tudod, hogy ez mit jelent?

majd mikor öt digites értékek duplázódnak 5-7 napon belül,

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 21:34:20

@eszti.....: egy digit= egy helyiérték→ öt digit az tízezres... most bármennyire is rossznak gondolom a moi egészségügyi helyzetet, azért azt nem feltételezem, hogy 200 intenzív állapotú beteg megoldhatatlan feladat elé állítaná... sz'al momentán semmit nem látunk még sz'tem...

2020.03.30. 21:36:28

@eszti.....: Nagyjából értem, hogy mire akarnak kilyukadni itt a járványügyi atomtudósaink, de valójában nem is érdekel ilyen mélységig, énmaradok a viszonyításoknál, amit pl. Ausztriához jól meg lehet tenni, ..., ezek egyébként hasonló okoskodások, mint , amikor a 24.hu újságírója el kezdte taglalni, hogy azért nem lehet majd használni a lélegeztetőgépeket, mert nem ugyanolyan menetes csatlakozó van a cső végén, mint, amilyen nálunk a vezetékek csonkján, .. :-) .
A pontos görbékkel kapcsolatban, ma Orbán azt mondta, hogy három görbét kell nekik szinkronba hozni, hogy működjön minden, ebből a legfontosabb az életvédelem szempontjából az EÜ áteresztőképessége, ..., de bárhogy variálják a matematikusok a három görbét, amiben a gazdaság működése az egyik, .., nem lehet teljesen összehangolni, ezért a lehető legjobb eltéréseket próbálják meg elérni.
Szóval nem olyan egyszerű ez, .. bár itt , mint látható ezt a feladatot sokan csuklóból oldják meg :-)

2020.03.30. 21:40:57

@Sir Bates dö Hól: Írt már az ön szerint hülye Jakabnak, hogy nyugodtan kérjen tanácsot öntől :-)
Látom nagyon megy a járványügy, két hét alatt már a kormány reklámját is sikerült megértenie :-)
és erre jön még a felsőbbrendűségi komplexus, .., milyen közegben él, hogy ezzel ön a király ott :-) ?

morph on deer 2020.03.30. 21:41:56

@Sir Bates dö Hól:
“ sz'al momentán semmit nem látunk még sz'tem...“

Aztán meg majd nem is fogunk, mert az “akadályozná a vírus elleni küzdelmet”.

Nekoashi2005 2020.03.30. 21:55:32

Ki is az Országos Vérellátó vezetője? Bayerné dr. Matusovits Andrea? Ez a Bayern név valahonnan ismerős....

magyarhang.org/belfold/2020/03/30/felsobb-utasitasra-nem-viselhetnek-maszkot-a-verellato-szolgalat-munkatarsai/

"Ugyanazon a napon egy másik írásos iránymutatást is megkaptak az intézmény vezetői, amit tolmácsoltak az alkalmazottaknak. Eszerint

„Donorokkal foglalkozó munkatársak szájmaszkot nem viselhetnek! Ez egy egészséges környezet, kockázatos emberek távol tartva, úgy véradói, mint munkáltatói oldalon.”

Hogy miért nem viselnek maszkot a vérellátó szolgálat munkatársai, arról a Véradás.hu oldalon is tájékoztatást ad az OVSZ. Ennek tartalma megegyezik a dolgozóknak kiküldött levélben foglaltakkal, bár kifejezett tilalomról nem esik benne szó. Az eddigi közlések szerint egyébiránt a donorokat nem tesztelik koronavírusra és csak olyan óvintézkedések szerepelnek az OVSZ szabályzatában, amelyek lényegében a véradók belátására és önfegyelmére bízzák, hogy felkeresik-e a véradó központokat, vagy sem.

Értesüléseink szerint az OVSZ munkatársainak nemcsak a fertőzés továbbadását megakadályozó egyszerűbb maszkok viselését tiltják az egészséges intézmény látszata kedvéért, hanem az esetleg saját maguk számára védelmet biztosító FFP2-es és FFP3-as maszkokat is. Ezek alkalmasak arra, hogy viselőjük számára is védelmet biztosítsanak."

Nekoashi2005 2020.03.30. 21:59:15

@Tényelek:
Na mi van, van amikor hírforrás az index is?

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 22:06:56

@Tényelek: "csóró jakab ferenc tényleg beszopta: őt tolják előre, hogy belemondja a kamerába a ner wishfullthink-jét..."

ezt írtam bulangiu, de, ha már nem b@szod szájba a kurva anyádat, akkor kérj már valami segítséget -elemi harmadiktól bárkit-, hogy segítsen a szöveg desifrírozásában, majd du-tu dracului bulangiu...

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.30. 22:09:57

@alöksz róz: Vagy nem is annyira robbanhat? Elgondolkodtató és nem rövid, frissülő írás, forrásokkal. Mintha nem is lenne akkora nagy a baj? :-)

Az összes halálozási esetek száma a taljánoknál és a flansziáknál ez év 12. hetéig a normál - szokásos tartományban mozgott, a németeknél meg talán egy kicsit még alatta is maradt. :-) Lehet hogy nagyobb a füstje mint a lángja ennek az új vírusnak? Jó, az igaz, vakcina még nincs ellene :-( , szóval jogos a megelőzés de talán nincs itt a világ vége? :-)

swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 22:10:02

@morph on deer: erről is szólt a mai szavazás, akié a tv-rádió, az írja a valót;-)... sz'tem már azon gondolkodnak, hogy miként lehetne blokkolniuk a netet részlegesen;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 22:14:08

@nincs1itt: tudsz csak bajor adatokat (tesztek száma, fertőzöttek, intenzív ágyak száma)?

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 22:30:01

Akkor a gyengébb képességűek kedvéért...

"csóró jakab ferenc tényleg beszopta: őt tolják előre, hogy belemondja a kamerába a ner wishfullthink-jét..."

bármennyire is nepotista a ner, mégis feltételezem, hogy legalább Jakab nem az "és Önben kinek a faszát tisztelhetjük?" alapon került a pozíciójába, s akkor pontosan tudja, hogy 10M főnél 10k tesztet elvégezve gyakorlatilag semmit sem tudhat arról, hogy mo miként áll; ha komolyan gondolja az "ellaposítottuk a járványgörbét", akkor meg kókler, szakmájára és magára valamit is adó szakember ilyet soha nem mondana ennyi adat birtokában... s megszopta, mert, ha nem jön be a wishfullthink, őt vetik a mókusok elé a kesma köcsögei...

AngeI 2020.03.30. 22:42:01

Sehol nem tudják megakadályozni a tömeges fázisba való eljutást, a magyar statisztikák pedig kifejezetten jónak számítanak.

AngeI 2020.03.30. 22:45:24

@Tényelek: Jávor Benedek véleménye a koronavírus járványról megvan?:)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.30. 22:47:53

@Sir Bates dö Hól: te ilyen dákó-román vagyol alapból vagy a gógle is besegít?

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 22:53:13

Nem csak covid19 van, sz'al tarararaaam és: youtu.be/eB7ANVNGHFM

ez az ír patriotizmus, az ír kultúra megmaradásának egyik alapköve...

míg moon: youtu.be/KmUMvShEq-E és youtu.be/kBDwIqMUhso

;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 22:56:26

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: inkább székely-magyar-szerb-albán vagy török, s a gugli segít, leginkább a források, az esszék, a monográfiákhoz férésben;-)...

AngeI 2020.03.30. 22:58:58

168ora.hu/itthon/who-magyarorszag-szures-teljes-lakossag-183189

"Lazeri szerint az új számok azt mutatják – Magyarországon 3007 mintavételnél 85 az igazolt fertőzések száma, világszerte pedig már 244 ezer az utóbbiaké –, hogy a hatóságok teszik a dolgukat, képesek észlelni az új eseteket, és tesztet végeznek, ha szükséges."

Grimbusz Makszimusz 2020.03.30. 23:02:57

Lapícsátok a görbe tükröt!

2020.03.30. 23:03:24

@Sir Bates dö Hól: Gyengébbek kedvéért!
Pontosan tudjuk azoknak a számát, akik kezelésre szorulnak, azt is aki intenzív kezelésre szorul,,,..., majd többet fogunk arról is tudni az orba-szájba tesztelők arányaiból, hogy ez milyen szintű fertőzöttséget takar, .., ez a rész matematika, ne erőltesse én sem teszem!
EÜ áteresztőképesség pontos betájolásához tudjuk azt az adatot, mire szükségünk van, ..., még mi is, pedig nekünk erre nincs is szükségünk.
Akkora barom nem lehet Jakab, ha az európai járványügyisek állásfoglalása ellen csak és kizárólag Magyarország emelte fel a szavát, az ő szakanyagával és mindenben igaza lett.
Úgy egyébként ettől a hülyétől kérnek tanácsot a franciák is, ha elakadnak valahol, szóval vegye úgy, hogy megfog halni hiába ment ki :-) .
Az, hogy ön semmit sem tud, hogy Magyarországon mi lehet a helyzet az látszik, de ezt egy olyan szakember, mint ő attól még megoldja.
Magyarország hivatalosan deklarálta, hogy a járvány csúcsát június-júliusra akarja kitolni és a számok alapján ezt az ütemterv szerint jól csinálják, ..., mint írtam is többször én a többi ország görbéjéhez viszonyítok, ..., számunkra a kevésbé szélsőséges osztrák görbe szerintem jó viszonyítási alap. Az alapján a hat napos előnyünket, 17 naposra növeltük az elmúlt hónapban, ami arra utal, hogy ha nem vigyázunk, akkor még júniusban sem érjük el a csúcsot :-)
De szerintem nekünk ezen a szinten nem ezzel kell foglalkozni, elég, ha megnézzük,hogy biztonságban vagyunk-e a legfontosabb eszközök tekintetében!
Most az egész világon a lélegeztető gépeket kergetik, ..., az eddigi tapasztalat szerint a fertőzöttek 15% szorul kezelésre és ezeknek 5% /=0,75%/ intenzív kezelésre, ami azt jelenti, hogy ha mindenki beteg lenne egyszerre, akkor Magyarországon nagyjából 11.000 lélegeztetőgép kellene, hogy legyen. Ilyen helyzet persze magából a járványból adódóan lehetetlen.
Most van nagyjából 7.000 gépünk /5.000 lélegeztető és 2.000 altató/, amiből 2.000 olyan, amire más betegek vannak kötve, tehát a járvány szempontjából nincs, marad 5.000 gép, ami ha leosztjuk, akkor azt jelenti, hogy a teljes lakosság megbetegedhet egy hónap alatt, mert egy gépet egy ember két hétig használ és vagy meggyógyul, vagy meghal, de gép felszabadul.
Amivel még le vagyunk maradva, az a személyzet kiképzése, de már azt is tolják ezerrel már két hete, .., ez egy komoly projekt, de szerintem azért annyira túl bonyolult nem lehet nyolc gombot kezelni, valószínűleg ha az életünk múlna rajta, azt még mi is megtanulnánk egy óra alatt.
Meg ugye marad még a 24.hu felvetése, hogy be kell kötni a csöveket :-) , .., mert az oxigéngyár már államosítva van és teljes gőzzel termel.
Az ápolóknak megjött már többszázezer "űrhajósruha", ..
Lehet itt riogatni az embereket, de ahogy én látom a hírekből, kifejezetten jól állunk, ...., és nem politikai megközelítésből!
A többit meg majd meglátjuk!

2020.03.30. 23:05:15

@/\ngel: Nincs, de ismerve ... :-)
De üsse szivacs, ..., van róla egy linkje ?

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 23:10:57

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: ha a nyelv miatt kérded, akkor az onnan jön, hogy itt froban vagy két évig laktam regáti románokkal egyazon szállodában, s onnan ragadt rám... s igen, mindegyik bűnöző volt, leginkább bolti tolvajok (de nagyüzemben!!! egyszerre 3000 borotvapengét az eladótérből!), zsebesek, besurranók... nagyon vidám társaság volt, sokat nevettünk...

2020.03.30. 23:11:07

@Sir Bates dö Hól: "már azon gondolkodnak, hogy miként lehetne blokkolniuk a netet részlegesen;+
Nem kell félni, még részlegesen sem fogják blokkolni a netet, ha kap pár tíz ember fejenként 1-5 év börtönt,és azt benyomják a hírekbe a többi már nem is akar rémhírezni :-) !

2020.03.30. 23:13:34

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "két évig laktam regáti románokkal "
Győzike is kimagyaráz mindent, a vér nem válik vízzé, ..., és véletlenül a börtönszlenget is ott szedte össze :-)

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 23:14:50

@Tényelek: bulangiu, a du-te dracului az arra vonatkozik, hogy baszd meg önmagad, nem arra, hogy utánam koslass, hogy basznád szájba anyádat-apádat! nekem ne írogass bulangiu! madtrka...

eszti..... 2020.03.30. 23:15:25

@Tényelek:

egy Hofi vicc jut rólad eszembe:
Mi különbség a jobb fasz és a bal fasz között?
Mindkettő feláll, de a balfasz még hozzá is szól...

Sir Bates dö Hól 2020.03.30. 23:29:47

@eszti.....: huhuhuhú;-)... ez találó;-)...

2020.03.30. 23:44:52

@Sir Bates dö Hól: A börtönszleng szerint bőven nem ezt jelenti, ....... ez a buzeránsok felhívása,,.. fájt a segge reggelente, és azt hitte, hogy önmagát baszta meg :-) , ... és hogy lehet az, hogy a regáti románok az erdélyi börtönszlenget beszélték ?

2020.03.30. 23:46:57

@eszti.....: Gyorsan tegye, amit eddig tett, mert már csak 15 perce maradt, hogy rémhíreket terjesszen ezen a oldalon, ..., és akkor ki is fog derülni, ki a libarálbalfasz :-) !

eszti..... 2020.03.30. 23:57:35

@Sir Bates dö Hól:

más. Babis is elbaltázta az elején- ezért kért bocsánatot- ezért hetekkel ezelőtt a csehek szénné szívatták a kormányt. legjobb ötlete a prágai Műszaki Főiskola rektorának volt, aki március 14-én közzétette - mit csináljunk míg várjuk, hogy a kormány beszerzi a maszkokat? - címmel, hogyan barkácsoljunk otthon pet palackból, ablaktömítőből, papírzsebkendőből filteres arcmaszkot.

www.hlavnydennik.sk/2020/03/16/cesky-rektor-prisiel-na-to-ako-doma-vyrobit-ochrannu-masku-z-pet-flase/

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 00:00:41

Két cikk egymás mellett

qubit.hu/2020/03/30/a-vilagjarvany-idejen-a-cenzura-jelenti-az-egyik-legnagyobb-veszelyt?_ga=2.201862097.1366829714.1585604642-66645349.1568054130

444.hu/2020/03/30/tisztifoorvos-nincs-az-a-teszt-ami-megallitana-a-jarvanyt

Miért nem lehet azt mondani, hogy "sajnáljuk, de nincs jelenleg elég tesztünk ahhoz, hogy teszteljünk mindenkit, azon vagyunk, hogy beszerezzük, mert igenis nagyon fontos lenney hogy tudjuk mindenkiről, hogy fertőzött-e vagy sem, vagy esetleg már gyógyult. ennek ellenére, tekintve a járvány világméretű voltát, a tesztek beszerzése, miként a többi védőeszközé is, jelenleg bizonyos nehézségekbe ütközik."

én sokkal nagyobb bizalommal lennék egy ilyen tájékoztató után a másik fél felé...

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 00:02:11

@Tényelek: szerelmes vagy bulangiu‽ ideges? madtrka...

eszti..... 2020.03.31. 00:04:57

@Tényelek:

nem tudom, milyen rendeleteket hoznak az új helyzetben. de az biztosan nem lesz benne, hogy sötét bunkókat ne lehessen szívatni.
kit jelentettél fel az előző rendszerben? mert Heltai óta tudjuk:
"Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, azzal kell mindent megoldani."

eszti..... 2020.03.31. 00:11:45

Hofi kommentárjával még érthetőbb:

Heltai Jenő mondta:” kis ország vagyunk. Egy csőcselékünk van, azzal kell mindent megoldani. Itt nincsen külön munkásőr, meg külön nyilas, meg külön minden. Nem, be van osztva. Gyerekek, hát legyünk őszinték, a Gestapónak nem volt annyi besúgója - nem tudom, szabad-e mondani, mert az Árpád-sáv nem sáv - szóval elég az, hogy a Gestapónak itt volt annyi besúgója, mint az összes megszállt területen együttvéve. Itt amióta élnek, mindig mindenki csak nyal, nyal, nyal. Mi történt? Hát közben új lett a segg.“

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.31. 00:40:04

"... Heltai kilépett a zsidó hitközségből – de nem csatlakozott egyetlen más felekezethez sem. Csak évtizedekkel később keresztelkedett ki. Mégsem volt se ateista, se materialista, …Ahogy Heinével is megtörtént, és azóta oly sokakkal, az antiszemiták zsidónak tekintették, a hithű zsidók hitehagyottnak… És Heltai megértette még az antiszemitákat és a hithű zsidókat is."

igazi haza- és mindent eláruló típus
pont mint hoffmann

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.31. 01:16:55

@eszti.....: a gézu
hogyan fogtok a kis hátrányos helyzetűekkel emilt faragni, ha ilyenkor is itt kukorékolsz

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 01:18:50

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: ez baromság, csak saját gyűlöleted vetíted ki rá, mert ő kilépett a rákényszeríteni akart ósdi és idejétmúlt "szent törzsi kötelékből", míg ellenben te beszari vagy ehhez, bár sóvárogsz utána... vagy egyszerűen csak egy pitlák kis gyökér voltál most... választhatsz;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.31. 01:24:42

@Sir Bates dö Hól: Hegedüs Géza szerint

látod szír baszó de hol, ha tudnád mit jelent az idézőjel, nem írogatnál ilyeneket Hegedüs Gézáról

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 02:12:58

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
"igazi haza- és mindent eláruló típus
pont mint hoffmann"

az én kommentem erre vonatkozott;-)... ezt meg te írtad, bulangiu;-)...
(tulajdonképpen saját magad szopattad meg, s kuuurva nagyon;-DDDDDDDD... )

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2020.03.31. 02:35:34

"Soros György 1 millió eurót adományoz Budapestnek"

A mocskos hazaarulo ellenzek szaros 1 millioert arulta el az orszagot. Pitianer 1 millioert mondtak fel a kormannyal az orszag erdekben kotott megallapodast a koronavirus torvenyrol. Szanalmasak, es meg ezt sem kapjak meg kp-ban, hanem soros civil szervezetei fogjak nekik csopogtetni, hogy tovabbra is iranyitsak oket.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2020.03.31. 02:36:37

"Soros György 1 millió eurót adományoz Budapestnek"

A mocskos hazaarulo ellenzek szaros 1 millioert arulta el az orszagot. Pitianer 1 millioert mondtak fel a kormannyal az orszag erdekben kotott megallapodast a koronavirus torvenyrol. Szanalmasak, es meg ezt sem kapjak meg kp-ban, hanem soros civil szervezetei fogjak nekik csopogtetni, hogy tovabbra is iranyitsak oket.

10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!! 2020.03.31. 03:23:09

Komolyan kiváncsi volnék, hogy a blogoló magától ilyen elvakult eszement barom, tehát a hasznos idióta kategoriájában tartpozik, vagy pedig fizetett rohadék ??

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.31. 04:30:45

@Sir Bates dö Hól:
ezt írtad aztán fröcsögtél

MERT ő kilépett a rákényszeríteni akart ósdi és idejétmúlt "szent törzsi kötelékből"

szóval egy suttyó proli vagy, ne próbáld tagadni, nagyon kevés vagy hozzá
szóval baszd tovább a szíreket, ne akarj a Magyarok dolgába belepofázni te szellemi top rongy

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.31. 04:34:06

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: amúgy kezdj el végre te is Magyarozni, mint a többi hazátlan házatlan

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.31. 06:21:18

Basszus!!! 1 hétig nem nézek rá a hírekre és máris megfertőződött az EGÉSZ ország?????
Attyaég jóllátom? Március 1-től 0-ról 447ezerre nőtt a betegek száma?????

ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS 2020.03.31. 07:05:20

@R.V.J.: Sajnos rosszul ertelmezed az adatokat, mert nem ilyen kedvezo a helyzet. A grafikon azt mutatja, hogy 1000 emberbol atlagosan hany fertozott van.
Mar Orban is elkapta a koronat : kepkezelo.com/images/mikrwffgeep34iypxfpu.jpg

De mi meg nem panaszkodhatunk mert van ahol sokkal rosszabb a helyzet:
888.hu/szabad-vasarnap/a-jarvany-miatt-nem-tudja-felesegul-venni-szexbabajat-a-kazah-testepito-4238719/
"A járvány miatt nem tudja feleségül venni szexbabáját a kazah testépítő"

Nekoashi2005 2020.03.31. 07:08:17

Mi van?

'Gulyás: Idővel a rendőrök járnak majd ki elvégezni a koronavírustesztet.

Egyre több tesztet végeznek majd el, ha nem lesz elég mentő, a rendőrök veszik át a feladatot."

Járvány után nem csak az eü dolgozói fogják benyújtani a számlát a kormánynak, hanem a rendőrök is!

Nekoashi2005 2020.03.31. 07:12:19

"na végre összeáll orbán mesterterve

a rendőrők mennek a mentősök helyett a betegeket tesztelni

a katonák mennek a rendőrök helyett a közrendet fenntartani

a mentősök meg ezek szerint mennek a határt őrízni

na ugye

már csak a sok ingyenélő semmirekellő focistát kellene leküldeni a bányákba"

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.31. 07:12:22

@ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS:
4,5millió fertőzött????? És ezt elhallgatják???
Nemhiszemel :''(((((

A Zorbán már 2000-ben is jàtszott a Coronával, úsztatta ide-oda, míg végül kiszabadult!!!!

Nekoashi2005 2020.03.31. 07:16:54

" megnyugtató, hogy a hírfolyamban láthatjuk, ahogy ezek a védőfelszerelések megérkeznek Magyarországra
Selmeczi Gabriella (via sztivan)

Be is tették a megvédett nyugdíjpénzek mellé...."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 07:42:26

Magyarországon 200 labor van, amiket hamar be lehetne állítani tesztelésre. Ha nem magyarellenes kormányunk volna.

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.31. 08:17:05

Kikutatták hogy a finggal nem fertőz a szarsz.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 08:39:51

@Nekoashi2005: Milyen tréfás zsidógyerek vagy te buzizacsi!

Nekoashi2005 2020.03.31. 08:48:24

@Grimbusz Makszimusz:

"Milyen tréfás zsidógyerek vagy te buzizacsi!"
Micsoda kultúrált hozzászólás! Ebből is látszik, hogy minden hozzászólásom telibe talált!

De ki kell ábrándítanom téged, mert a nőket szeretem férfi létemre, így nem vagy az esetem, de nyugodj meg, nem ítéllek el a nemi beállítottságodért!

Ha zsidó lennék, nem szégyelném, de evangélikusnak kereszteltek! A rokonságban volt csendőr - dédnagypapa - és kisnyílas, a nagyapa testvére...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 09:05:22

@eszti.....:" Hofi kommentárjával még érthetőbb:
Heltai Jenő mondta:”

Kit érdekel? Hofit ezerszer kitárgyaltuk és mindenkinek tele van a fasza ezekkel a zsidó entellektüelekkel is és a pofátlanságukkal is! Itt egy Heltai, ott egy Kertész Ákos, amott egy Niedermüller mond valamit a magyarokra, utána meg visítoznak, hogy antiszemitizmus van, közbe a gecimet sem érdekeli a véleményük!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 09:07:52

@Nekoashi2005: Akkor viselkedj és nyilvánulj meg hetero keresztény magyarként, mert ez látszik rajtad a legkevésbé!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.31. 09:10:35

@Nekoashi2005:
"szégyelném, de evangélikusnak kereszteltek!"

Ne szégyeld! Az már majdnem ott van, hiszen jószerint ki se nyitják az Újszövetség nevű istenkáromlást.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 09:24:04

@Nekoashi2005: "Ha zsidó lennék, nem szégyelném, de evangélikusnak kereszteltek! A rokonságban volt csendőr - dédnagypapa - és kisnyílas, a nagyapa testvére..."

A csendőrség egy rendészeti félkatonai szervezet volt te nagyon hülye! Semmi közük nem volt a politikához, ebből is látszik, hogy ha nem is vagy fajtiszta bibsilibsi, de jellemileg közéjük tartozol, hiszen ők veszik egy kalap alá őket a nyilasokkal!

élveteg 2020.03.31. 09:31:01

"A koronavírusos esetszámok a növekvő intenzitású tesztelés ellenére alacsonyan maradtak."

Tényleeeeeeeeg ? Akkor garbowski a legközelebbi postban ebből ki tudod hozni hogy az orbáni poklot még a virus igyekszik elkerülni

6.Lenin 2020.03.31. 09:56:21

"Meglepő lehet a sosem látott jó magyar–szlovák viszony közepette, hogy a szlovák sajtóban időről-időre provokatívan magyarellenes cikkek jelennek meg. Ez azonban csak a látszat. Ezek valójában nem a szlovák újságok, hanem ugyanannak a globális sajtónak a szlovák nyelvű kirendeltségei, amelynek magyar támadóalakzatát az Index, a 24, a HVG, és a 444 alkotja. Most, a járványügyi törvény elfogadásakor is bebizonyosodott, hogy nem lehetsz rosszban a hálózat egy tagjával anélkül, hogy ne lennél rosszban az egész hálózattal. És, ha jóban vagy a hálózat egyik ellenségével, akkor törvényszerűen gyűlölni fog az egész hálózat."

"http://www.atv.hu/belfold/20200331-koronavirus-torveny-bernie-sanders-nekiment-orbannak"

@eszti...te is tőlük kapod az irány mutatást?

Egy kézben lehet a gyeplő...

Egy jelentéktelen senki bassza a csőrüket.

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:10:42

@Grimbusz Makszimusz:
"Akkor viselkedj és nyilvánulj meg hetero keresztény magyarként, mert ez látszik rajtad a legkevésbé!"

"Az Újszövetség hirdeti, hogy minden szeretet Istentől van és a hívőnek kötelessége embertársát szeretni."

A "migráncsokat" is, a zsidókat is, a cigányokat is, a homoszexuálisokat is, a macskásokat is, a kutyásokat is stb....

És egy heteroszexuálisnak nem jut eszébe a homoszexualítás.....

De én nem ítéllek el a nemi beállítotságodért, mert egy hívőnek szeretnie kell az embertársait.....

6.Lenin 2020.03.31. 10:26:17

@Nekoashi2005:

Te ennyire beteg vagy? Ilyenek szórakoztatnak? Most állítottak Németországban Lenin szobrot, tudtad? Nem zavar a nickem elején a 6. ? Fel se tűnt, vagy a hülye agyadig el sem jutott?
Vagy ezt önreklámnak szántad? Nekem nem kell reklámoznod magad, már régen tudom.
Néhány kommentel fentebb elárultad el a családod csendőr, nyilas múltját, és most ugrott be (ennyire tartalak számon), hogy ezt mi már 1x megtárgyaltuk, hogy ki is kommunistázik, fasisztázik, és már akkor beletrafáltam, hogy biztosan a fél családod 1x az egyik, máskor a másik oldalhoz tartozhatott. 1x már kiderült. Derengett nekem, hogy valakivel ezt már tisztáztuk, rád tippeltem, de nem voltam benne biztos, meg annyira nem is érdekelt, de biztos voltam, hogy te is ilyen lehetsz. Másodszor is bejött.
Én nem tudok ilyen háttérrel dicsekedni.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 10:32:26

@Nekoashi2005: Mit akartál mondani, mongolidiótám, mert ez nem volt túl értelmes!

István Tamasi 2020.03.31. 10:34:41

Vasárnap óraátállítás volt.
Hétfőn naptárátállítást végzett a fideszmaffia: 2020-ról 1933-ra.

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:35:44

@6.Lenin:
Én nem dicsekszem a családi hátteremmel, mert a rokonságát nem tudja megválasztani az ember, te azonban saját akaratodból vagy büdös kommunista!
Írtad, hogy nyugaton dolgoztál. Mennyi időnként kellett találkozni a tartótiszteddel?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 10:36:02

@6.Lenin: Néhány kommentel fentebb elárultad el a családod csendőr, nyilas múltját,.............

Ja! Hogy el tud korcsosulni egy család pár generáció alatt! .D Ilyen buzizacsik hoznak szégyent a felmenőkre!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 10:37:37

@Grimbusz Makszimusz: A "heteró", a "keresztény" vagy a "magyar" szót nem ismered?

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:39:56

@Grimbusz Makszimusz:
"Akkor viselkedj és nyilvánulj meg hetero keresztény magyarként, mert ez látszik rajtad a legkevésbé!"

"Az Újszövetség hirdeti, hogy minden szeretet Istentől van és a hívőnek kötelessége embertársát szeretni."

A "migráncsokat" is, a zsidókat is, a cigányokat is, a homoszexuálisokat is, a macskásokat is, a kutyásokat is stb....

És egy heteroszexuálisnak nem jut eszébe a homoszexualítás állandóan, mindenről.....

De én nem ítéllek el a nemi beállítotságodért, mert egy hívőnek szeretnie kell az embertársait.....

És ha nem megy a szövegértelmezés, menj ki az utcára, kérd meg az első embert, aki szembejön, és az segíteni fog!

6.Lenin 2020.03.31. 10:41:27

@Grimbusz Makszimusz:

Mindig az kiabál akinek a háza ég, vagy valami hasonló.
Nem tehet a család múltjáról, de jobbikos . A vér nem válik vízzé.
Az anyatejjel szívta magába mások gyűlöletét. Csak neki ez a természetes, észre sem veszi már.

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:42:21

@Grimbusz Makszimusz:
"Ja! Hogy el tud korcsosulni egy család pár generáció alatt! .D Ilyen buzizacsik hoznak szégyent a felmenőkre!"

Már megint a homoszexualitás jutott az eszedbe! Hid el, senki nem kiváncsi az átlagtól eltérő nemi beállítottságodra!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 10:42:22

@élveteg: "az orbáni poklot még a virus igyekszik elkerülni"

Így van. A BCG oltás 30%-kal csökkenti a megfertőződés veszélyét, és Magyarországon egyedülálló módon végig van oltva mindenki 1954 óta.

Cseh Kattka 2020.03.31. 10:45:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "pofonegyszerű és olcsó rutinmegoldás"

Hát ezek a Glattfelder Tomikáék milyen zseniálisak, ettől eldobom az agyam !!!!!!!

Pofonegyszerű, olcsó és rutin, mégse jutott eszébe senki másnak, csak náluk volt meg a gógyi (meg persze az izraeli műszaki egyetemnek, akitől a know how-t csenték) !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Persze a gonosz magyar kormány biztos nem akarja majd megvenni, de majd Gerynek leszólunk, hogy néhány eurócentecskét erre is fordítson a Gyuri bácsi milliójából !!!

És bizonyára a szabad piacon is nagyot üt majd, cégek százai állnak majd sorba náluk, hogy a munkavállalóikat szűrjék vele !!!!!!!!

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:45:10

@6.Lenin:
Nem vagyok jobbikos, sem dk-s, sem mszp-s!
Pláne nem büdös kommunista, mint te!

Csak utálom a párt álcát magárahúzó bűnözőket - fidess - és talpnyalóikat!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 10:46:35

@Nekoashi2005: Ismét roppant tréfás voltál kedves hasitasi-buzizacsi! Csak így tovább a Bödőcsi úton!

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:47:18

@Grimbusz Makszimusz:
Melyik részét nem érted? Jelöld meg, és megpróbálom a te szintedre - 20-30 IQ között - lebutítani....

6.Lenin 2020.03.31. 10:51:16

@Nekoashi2005:

Persze, hogy nem vagy, mert egy sunyi szar alak vagy-csak állandóan őket idézed-embergyülölő, pláne azokat, akik másként gondolkodnak, mint te.
Egy sunyi pöcs vagy, mint minden náci, komcsi, lipsi. Egy banda.

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:51:46

@Grimbusz Makszimusz:
"Ismét roppant tréfás voltál kedves hasitasi-buzizacsi! Csak így tovább a Bödőcsi úton!"

Elnézést, tévedtem! Az IQ hányadosod nem 20-30 közötti! Jó lesz az 10 alatt...

Érdekesen fikszáltak a vágyaid! "Buzizacsi"
Ritka, hogy valaki írott szövegben ennyire megmutatja eltitkolt szexuális vágyait.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 10:52:38

@Nekoashi2005:" Nem vagyok jobbikos, sem dk-s, sem mszp-s!"

Sem utódja, sem boldog őse... Sem rokona, sem ismerőse. Nem vagyok senkinek, Nem vagyok senkinek.!!!!!!!! :DDDDDDDDDDD

Nekoashi2005 2020.03.31. 10:53:46

@6.Lenin:
Aha! Szóval tényleg besúgó voltál! Most meg örülsz, hogy visszatértek a régi szép idők.....

Toportyán Zsóti 2020.03.31. 10:55:44

Régóta tudható ezeknek a bocizás is győzelem,ép elme már rég ki lett golyózva a g narancstolvajseregletből...már ha magától nem menekült el fejvesztve.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 10:56:13

@Nekoashi2005: "Melyik részét nem érted?"

Melyik részét? Gondolod, hogy volt benne valami érthető???
Az egészet nem értem, mert egy nagy baromság!

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 10:57:48

Mi van buzik még sem véd meg a maszk???? szarzsákok lehet bocsánatot kérni mindenkitől. gerinctelen rettegők.

Toportyán Zsóti 2020.03.31. 11:00:07

@6.Lenin: Magadat kihagytad észkombájn.

Nekoashi2005 2020.03.31. 11:02:36

@Grimbusz Makszimusz:
Nem érted a keresztényi szeretet fogalmát? Segítek!

Google.com .....

Toportyán Zsóti 2020.03.31. 11:05:03

@a nagy hohohorgász: Magadat alázod folamatossan,mekkora baromnak kő ehhez lenni?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 11:10:32

@Toportyán Zsóti: Mi van Zsoltikám, te is szeretnél bekapcsolódni az intellektuális konfrontációba a magad szerény módján? Gyere bazmeg beleférsz a libbant színvonalba, ezt a csapatot már te sem tudod lejjebb húzni! :P :D

6.Lenin 2020.03.31. 11:18:45

@Nekoashi2005:

Kit kéne besúgnom, és kinek? Minden értelmes ember látja, aki olvassa az itteni hozzászólásokat, hogy ki hova is tartozik, tartozhat.
Mosaxol? Nyilas ivadék.

Nekoashi2005 2020.03.31. 11:26:12

Azért nem csak az itteni fidesses kommentelők tudják "kreatívan értelmezni" a valóságot....

szíjjártó "csodacsatár" péter:
"Úgy vélte, hogy a szóban forgó áramlat „pártjai és politikusai frusztráltak és irigyek: ők legfeljebb csak álmodhatnak az olyan társadalmi támogatottságról, mint amilyennel az elmúlt három parlamenti választást kétharmados többséggel megnyerő magyar kormány rendelkezik”.

"parlamenti választást kétharmados többséggel megnyerő"

2014-ben 45%
2018-ban 49%

Azért ezek a számok igen messze vannak a kétharmadot jelentő 66%-tól.....

eszti..... 2020.03.31. 11:28:43

@6.Lenin:

az megvan, mikor a Három nővér paródiában Körmendi, Másaként kicsomagolja a nyolcadik szamovárt?
- EZ HOGY JUTOTT AZ ESZEDBE??? :D:D

2020.03.31. 11:29:26

Az itt kommentelő dákós román buzi és bezzegező liberálbolsi elvtársai örömére írom, hogy Románia kitalálta a koronavírus megsemmisítő ellenszerét, minden egyes nap, minden egyes településen a román rendőrségi autókra szerelt hangfalakkal segítve, mindenki elénekli a román himnuszt,... kurvára örülnek a Székelyföldön élők, .., nem elég a vírus, még ez a baromság is nyakukba szakadt.
Ráadásul a libsi "bezzeg Románia" azt is megoldotta, hogyan jusson pénzhez a nagyvonalú gazdasági intézkedéseihez, .., felajánlotta, hogy az IMF bármit ír feltételként, azt Románia elfogadja, ha hajlandóak finanszírozni a kormány költekezését.

6.Lenin 2020.03.31. 11:33:58

@eszti.....:

Nem hiszem, hogy magányos amazonként vered itt a nyálad Mo fikázásaként.
Vagy valami ősi sérelmet próbálsz a helyére tenni?
Nincs olyan sok variáció.
Szerintem.

Nekoashi2005 2020.03.31. 11:35:49

@6.Lenin:
Nagyapám testvére volt nyilas, aki megmentette nagyapámat, mert amikor behívták leventének, akkor szó szerinti nyílas "testvér" kézen fogta, és kihúzta a sorból.

Apai nagyapám meg sofőr volt a seregben, megjárta a keleti frontot is. Három testvérét is elvitték a malenkij robotra, egy se tért vissza! Utálom is a büdös besúgó kommunistákat, olyanokat mint te!

De mit is mond a Biblia:

Ezékiel 18:20.
"A fiú nem bűnhődik az apa bűne miatt, az apa sem bűnhődik fia bűne miatt”

6.Lenin 2020.03.31. 11:37:08

@Nekoashi2005:

Vagyis most pontosan azt igazoltad-az irigységet a felhatalmazásról-amit az idézetben leírt Szíjjártó.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 11:38:45

@Nekoashi2005:

Az a baj, hogy senki nem tudja Orbánékon kívül a valós adatokat, így könnyű ráfogni mindenkire, hogy rémhíreket terjeszt.

6.Lenin 2020.03.31. 11:39:42

@Nekoashi2005:

Egy náci ivadék hivatkozik a Bibliára (még jó, hogy reggel voltam wc-n). Most gatyát kéne cserélnem.

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 11:39:47

szoptatok rettegők már megint, pedig ezt én sem hittem hogy ilyen hamar... Nem baj gyuri bácsi ad pénzt a bringás polginak további rémhírgyárra .. szarzsákok

Nekoashi2005 2020.03.31. 11:42:48

@6.Lenin:
A kétharmados választási győzelem 45 %-os, besúgó matekzseni?

6.Lenin 2020.03.31. 11:43:54

@Nekoashi2005:

Azt miért nem idézted, hogy ezek az Orbán családra, és a fideszesekre nem értendők vala. Ők más elbírálás alá esnek. Ezt egy másik oldalon az aprobetűs részben lehet olvasni.

2020.03.31. 11:45:09

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ""Egy pofonegyszerű és olcsó rutinmegoldással napok alatt le lehetne tesztelni a teljes magyar népességet"
Erre mondják, hogy noooormális?
A cikket írók célját értem, de az önét nem!
A PCR gépekkel a teljes társadalom genetikai láncát tudnák adatbázisba gyűjteni, ami olyan szintű kockázat lenne a társadalom számára, amihez képest pár százezer halott is elenyésző veszteségnek számítana a vírus elleni harcban.
Mondjuk egyesek kurva gyorsan kapcsoltak, hogy milyen haszonszerzésre is lehetne egy ilyen járványt felhasználni, ... és csodálkoznak, hogy az antiszemitizmus nem akar eltűnni a társadalmakból!

6.Lenin 2020.03.31. 11:47:29

@Nekoashi2005:

Olvasd el, és próbáld értelmezni is a választási törvényt.

Lécci idézd azt a részt, hogy minden CSAK a Fideszre vonatkozik, senki másra. Az ellenzékre külön van törvény.

Nekoashi2005 2020.03.31. 11:47:37

@6.Lenin:
Érdekes egy "náci ivadék" vagyok, ha az egyik kedvenc könyvem - a magyar irodalom egyik csúcsteljesítménye! - a Sorstalanság, és a Schindler listáját csak azért nézem meg ritkán, mert rendkívül felkavar az a rettenetes szenvedés, amit ábrázolnak benne... Ja és rendkívül utálom a kárpátiát!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 11:47:45

@Tényelek:

Az idős korosztály jelentős része ( 50-es, 60-as években születettek ) kaptak BCG oltást, még is köztük terjed a legnagybbb mértékben. Nem véletlenül idősek otthonában van sok fertőzött.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 11:49:07

@látjátok feleim szümtükkel: "Az a baj, hogy senki nem tudja Orbánékon kívül a valós adatokat, így könnyű ráfogni mindenkire, hogy rémhíreket terjeszt."

Egyrészt ha nem tudod a valós adatokat, akkor mi az anyádat terjesztesz?
Másrészt nektek mik számítanak valós adatoknak? Amik alapján verhetitek a nyálatokat a kormányra, amik magasak? A mi adataink nem magasak ezért vagytok kénytelenek rémhíreket terjeszteni! Hazudtok reggel, éjjel, meg este! (ez a barom Gyurcsány még ezt is hibásan mondta)

2020.03.31. 11:50:23

A tegnapi szavazás után az egyik mszp-s vezér - Aki ugye a vészhelyzet bevezetése ellen szavazott :-) - odament Orbánhoz és kérte, hogy figyeljenek arra, hogy nehogy egyből megszüntessék a veszélyhelyzetet ha a járvány egészségügyi része lefutott, mert akkor a gazdaságvédelmi rész is automatikusan megszűnik, ..., . és még Orbánra mondják a liberálbolsevikok, hogy "pávatánc" :-) !

6.Lenin 2020.03.31. 11:51:57

@Tényelek:

Talán egyre inkább lehet hinni, hogy ilyen járványok nem véletlenek. Egy kísérlet valamelyik szakaszát jelentik inkább. Őrült elmék játékát.

2020.03.31. 11:53:29

@látjátok feleim szümtükkel: A BCG oltás a kommunista oldal országaiban volt általános, "nyugaton" nem, ezért az olasz vagy spanyol vagy francia, nyugatnémet minta számunkra ebből a szempontból nem értékelhető.
Nálunk most is megkapják a kicsit ezt az oltást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 11:54:20

@Tényelek: "Az itt kommentelő dákós román buzi"

A sok fideSSfasszopó közül melyikre gondolsz? :))

Nekoashi2005 2020.03.31. 11:54:31

@6.Lenin:
Nem csak olvastam a választási törvényt, hanem vizsgáztam is belőle! Úgy hatszor-hétszer, minden választásnál....

Aki kétharmaddal nyer, az megszerzi a szavazatok 66 %-át, aki pedig ennél kevesebbet szerez, az is nyerhet, de nem kétharmaddal!

Ahogy Baradlay Ödön mondta: "Ez matematika!"

Amit meg te meg a csodacsatár mondtok, az nettó hazugság!
De ne izgulj, a gondolkodó emberek ezt már megszokták, az okozna meglepetést ha egyszer igazat mondanátok....

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 11:56:45

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: megadták a választ: egy pitlák alak vagy csak... s még ki is maxolod ;-DDDDD...

(mindegy, hogy mit írsz, attól még TE és én tisztában vagyunk a valóval;-)... majd elmúlik;-)... )

eszti..... 2020.03.31. 11:59:36

@6.Lenin:

ősi sérelem- nézzük csak:
egyik dédapám az olasz, másik az orosz fronton maradt- életüket adták a magyar hazáért.
nagyapám bajtársai megmentéséért vitézi rangot kapott. ami különben örökölhető, ha igényt tartanék a címre. szóval vedd úgy, hogy a magyar állam vitézi ragjával kitüntetett hős katona leszármazottjához beszélsz.
a te családod meg volt valami, amit máig nem mersz bevallani. pedig nem szégyen.
aztán beálltál magyarnak. :D :D

Nekoashi2005 2020.03.31. 11:59:40

@6.Lenin: Ja igen, ha a nagyapám testvére nyilas volt, és én ezért nyilas és náciivadék vagyok, akkor micsoda a csuti, ha az apja pártitkár volt, vagy a dagi laci, akinek a felmenője - már nem tudom hogy a nagyapja vagy az apja - magas állami kitüntetést kapott 56-os "ellenforradalom" leveréséért!

Vigyáz, megy érted a TEK!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 12:02:02

@Tényelek: Figyelj, Elek! Te egy AKKORA segg vagy, hogy az ajtón nem férsz ki. :))

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 12:02:28

@Nekoashi2005:

Írtam neked egy hszt, de valahol a végtelenben eltűnt.

Azt kérdeztem volna, hogy Orbánékon kívül ismeri valaki a valós adatokat? Innen kezdve honnan lehet tudni, hogy ki is a rémhítrerjesztő?

Most ugyan olvastam valahol, hogy változik az adatok közzététele, de mi a garancia arra, hogy az pontos, és hiteles lesz?

Mert ugye fideszes potentátok a karatént csak félig ülték le, vagy nem is mentek karanténba, majd elmentek koszorúzni, meg a franc tudja hová. Utólag meg púderoznak, tele a levegő a púderral.

Arról nem is beszélve, hogy valami csak utal rá, hogy a levegőben is terjed, mert a kormány fője sajnálattal tájékoztatta népét, nincs elég maszk, ezért nem jut mindenkinek. Közben meg hivatalnok modta, aki egészséges, annak nem kell maszk, ne menjünk egymáshoz közelebb másfél méternél. Szóval ki, és mit is erjeszt itt?

2020.03.31. 12:02:59

@6.Lenin: Odáig én nem mennék el, főként, hogy ha az ilyen járványok kiindulási pontját megnézzük, .. csoda, hogy naponta nem jön egy.
De az, hogy egyből rácuppan egy bizonyos érdekkör, hogy na most lehet begyűjteni az egész világ genetikai térképét, ...
Ez inkább olyan lehet, mint a régi viccben, hogy összejön az orosz, amerikai és a zsidó miniszterelnök, mert tudják, hogy egy hét múlva özönvíz lesz, ..és hát mit tesznek.
1, Amcsi: Hazamegy és elrendeli, hogy minden kocsma egy hétig ingyen ossza a piát meg minden ingyen legyen, amitől az emberek jól érzik magukat.
2, Az orosz hazamegy és elrendeli, hogy minden gyár álljon át gumicsizma, esőkabát, csónak és egyéb gyártására, mivel esetleg túlélhető az özönvíz.
3, a A zsidó miniszterelnök összehívja a legnagyobb bankárokat és kereskedőket és kiadja nekik, hogy egy hetük van rá, hogy megtanúljanak víz alatt bankárkodni és kereskedni!

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 12:04:18

@Grimbusz Makszimusz: én ezt játszottam nekik mindig m.youtube.com/watch?v=3i2plrBIxpw , beszartam a röhögéstől;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 12:05:13

@Nekoashi2005: az egyik kedvenc könyvem - a magyar irodalom egyik csúcsteljesítménye! - a Sorstalanság, .................

Nem a magyar irodalom csúcsteljesítménye több okból sem! A legfőbb ok, amit te is elfogadhatsz, mert hát az idolod mondta, Kertész Imre, hogy ő nem magyar! Ezt azért fogadjuk már el tőle, még ha idejött is megdögleni a Honvéd kórházba, mert a szar magyar szar egészségügye,azért jó volt neki, meg mert gondolom olcsóbb volt ! Remélem kipában olvasod! :D

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 12:05:27

index.hu/techtud/2020/03/30/koronavirus_kormanyok_korlatozasai_59_ezer_ember_eletmentes/

A matematikai értékelésnek azért van alapja. A matematika már akkor létezett, amikor az ember még a fákon szaladgált. A matematikai a világegyetem törvénye. Kormányoktól függetlenül.

fáskerti elvtárs 2020.03.31. 12:06:53

@a nagy hohohorgász:

Először is, az index fakenews, olvasgasd a vadhajtásokat inkább!

Másodszor, ami a saját nemükhöz vonzódó maszkos lipsiket és az ő prostitált édesanyjukat illeti:

www.egerhirek.hu/wp-content/uploads/2020/03/Download.aspx-35.jpeg

fáskerti elvtárs 2020.03.31. 12:09:31

Ha valaki nem tudná, miről is szól itt a csevej: a legutóbbi 100 kommentben tízszer szerepel a "járvány" kifejezés és tizenkétszer a "buzi".

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 12:11:12

@6.Lenin: Lajosom, azt "lefelejtetted", hogy a pestisracokat idézted... a szellemi kurvák lapját;-)... hová süllyedsz még? mindenszó, vadhajtások?

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 12:12:31

@fáskerti elvtárs: na mi van nyomi? Gyuri bácsi mit mond?

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 12:14:08

@Sir Bates dö Hól: csigaszarpucolo mi van? Te sem kommenteled a maszkos cikket? Gerinctelen kis buzi vagy te is.

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 12:15:07

@Nekoashi2005: ezt ne erőltesd!!! a tartótiszt hallatán megvadult mindig;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 12:15:23

@fáskerti elvtárs: Ha valaki nem tudná, miről is szól itt a csevej: a legutóbbi 100 kommentben tízszer szerepel a "járvány" kifejezés és tizenkétszer a "buzi".

Ezeket számolgatod te buzi? A "görbe" meg a "lapos" pedig egyszer sem, pedig ez a poszt címe!

Nekoashi2005 2020.03.31. 12:15:47

@látjátok feleim szümtükkel:
Az a baj, hogy a magyarokba bele van kódolva, hogy nem bíznak a hatalomban, vagy az uralkodó osztályban, nevezzük, ahogy akarjuk, és erre a fidess-kormány még rá is erősített! Csak példaképpen: "a magánnyugdíj pénztári vagyon nem tünt el, mindenkinek lesz névreszóló állami nyugdíjszámlája", azóta is várom az értesítést.... "A taó nem közpénz...." "Az egykulcsos adóval senki nem fog rosszul járni, a minimál bért keresők sem..." Dehogynem!
"Senkit nem hagyunk az út szélén!" Mert belerúgják az árokba, mint a rokkantnyugdíjasokat....
"Ne azt figyeljék, mit mondok, azt figyeljék, mit teszek!" stb

Szóval nincs közbizalom...

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 12:17:27

@Nekoashi2005: farhatzabalo maszkos rettegő vagy te is

2020.03.31. 12:18:12

@eszti.....: "egyik dédapám az olasz, másik az orosz fronton maradt- életüket adták a magyar hazáért."
Az kimaradt a felsorolásból, hogy most meg büszke szlovák, ahogy a Momentum kérte, ..., csak a tisztább kép kedvéért!

Nekoashi2005 2020.03.31. 12:18:17

@Sir Bates dö Hól:
Akkor minden mondat végére odaírom: "tartótiszt!":-))

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 12:18:57

@Grimbusz Makszimusz: fréro, engem nem zavar, ha meleg vagy... amíg nem stírölöd a seggem;-)...

fáskerti elvtárs 2020.03.31. 12:19:30

@a nagy hohohorgász:

Elég hamar elfüstölt az agyad. Egy komment elég hozzá. Szerintem inkább nézegesd Harrach Pétert, az nem olyan megerőltető.

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 12:21:21

@Nekoashi2005: továbbra is kérdezem mikor kértek bocsánatot kis buzik a maszkos rettegés miatt?????

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 12:22:55

@Grimbusz Makszimusz: ez nagyon nagy;-))))... tudtam én , hogy kit választok és miért!;-)...

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 12:23:43

@Tényelek:

Nem a nyugatról beszéltem, hanem arról, hogy a hírek szerint a nagymágocsi idősek otthonában két idős ember vírus miatt halt meg ( tegnap írták ), a szentesi otthonban meg az első adatok szerint 8, vagy 9 időst véltek fertőzöttnek, mai adatok szerint kettőnek negatív lett a tesztje.

Ez még csak feltételezés, mint ahogy sok egyéb más is.

Ezért a poszthoz is szólva, ajánlom a wikin elovasni az exponenciális szóra vonatkozó írást.

Igaza van a posztolónak, hogy nincs laposodás, csak remélni lehet, hogy lesz. Valamelyik nap Orbán is arról beszélt, hogy a tömeges-csoporos megbetegedési szakasz még nem kezdődöt, de számítanak rá.

Tudod kár a vírus témáját politikai ideológiai térre terelni, mert a vírus ideológia mentes, sőt eddig igen sok fideszes potentát került vele ismerettségbe. Vagy legalább is gyanúba. Gondolom nagy mellényben azt gondolják/játok sokan, hatalom a kezünkben, még a vírus sem mer megtámadni. Kívánom, hogy legyen igazatok, és úszuk meg. De a púderozás és egymás pocsokondiázása ebben nem lesz megodás. Egyébként meg van az a magyar mondás, hogy isten bottal nem ver. Érdemes rajta elgondolkodni.

fáskerti elvtárs 2020.03.31. 12:24:14

@Grimbusz Makszimusz:

"Ezeket számolgatod te buzi? A "görbe" meg a "lapos" pedig egyszer sem, pedig ez a poszt címe!"

Hát ez az! Azt gondoltam, belenézek valami politikai vitába egy közéleti blogban, erre homoszexuális szexchatbe ütközöm. De nem akartalak megzavarni, megyek is.

2020.03.31. 12:24:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "dákós román buzi"
A DK-sok neve lett Gréczi után a dákós, ..és hát egyetlen kommentelő van itt, aki rendszeresen románul írogat, és kizárólag a buzulásról, .. elég gyenge a felfogása, ha ezt nem bírja megérteni, .., ráadásul jelzi is, hogy ennyire hülye, mert a kérdéssel kikiabálja, hogy nem tudja.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 12:25:08

@Sir Bates dö Hól: Küldj magadról egy fürdőruhás képet! :D :P

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 12:25:18

@a nagy hohohorgász:

Mi bajod van a farháttal? A baromfi legfinomabb része.

2020.03.31. 12:32:24

@látjátok feleim szümtükkel: Itt egyetlen kommentelő erőlteti állandóan a buzulást a Sir Bates dö Hól nicken írogató figura, a ki ráadásul provokálja a magyarokat azzal, hogy az anyanyelvén románul teszi, a többiek csak reagáltak a deviáns megnyilvánulására.

A görbe laposságáról meg csak annyit, hogy ha a miénk nincs ellaposítva, akkor pl. a spanyolok, svájciak, olaszok, izlandiak, franciák, németek járványgörbéje milyen ön szerint?
Tájékozódjon mielőtt csatlakozik a rémhírterjesztő blog írójához!
Ha rákattint az ország nevére, akkor előjönnek a grafikonok, csemegézzen és kizárt, hogy azt a következtetést fogja levonni, hogy a cikk írójának ne rosszindulatú szándékai lennének!
www.worldometers.info/coronavirus/

2020.03.31. 12:42:12

@látjátok feleim szümtükkel:
Az idősek nagyon nehezen bírják a vírus elleni harcot, .., de ha úgy csinálnánk a statisztikáinkat, mint a németek, akkor most egyetlen emberünk sem a koronavírusban halt volna meg, mert náluk az alapbetegséget írják be ilyen esetben, ... mennyivel jobban néznénk ki, .., bár hazugság lenne, de szerencsére mi nem ezt az utat választottuk, ezért tisztábban látható a valós helyzet!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 12:42:34

Na, mi úsjság van Wágner úr?

hvg.hu/itthon/20200331_Kiszivarogtatas_gyanuja_miatt_fegyelmi_indul_a_jaszberenyi_polgarmester_ellen_a_koronavirusos_tajekoztatoja_miatt?s=hk

No látható, hogy mit eredményez a titkolódzás. Tegnap nagymágocsi halottakról szóltak a hírben, ma meg arról, hogy csak pozitív lett a tesz eredménye. Mit is gondolhat erről, aki a híreket halotta, olvasta?

Mi lenne, ha egyszer olyan kormányunk lenne,amelyik nem hazudik, legalább is ilyen komoly helyzetben nem. Nem hülye a magyar nép.

Mellesleg igaza van a cikknek, kis településeken, meg nagyokon is, gyorsan terjednek a hírek, és azok egy idő után exponenciálisan elferdülnek. Nem szándékosan, hanem a matematikai valószínűség alapján.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 12:49:04

@Tényelek:

Tudtommal az illető nem román, hanem magyar, mert ugyé a határokon túl élő magyarok is magyarok. Ezt a fidesz sulykolta belénk. Pont.

Másodszor, minden görbe a saját adataival tud dolgozni, a mienk azzal, amit közzé tettek, az pedig exponenciálisan növekvő, és nem laposodó Ha laposnak látod, sürgősen menj szemorvoshoz, hogy megtámadta a vírus a látásod! Biztosan fog laposodni, de most még nem úgy néz ki.

Én is tudnék konkrét eseteket modani, ahol felmerült a fertőzödés lehetősége, amiről még egy szó sem jelent meg a királyi sajtóban, de nem kiabálok addig tüzet, amíg nem ég.

Nekoashi2005 2020.03.31. 12:52:07

@a nagy hohohorgász:
"továbbra is kérdezem mikor kértek bocsánatot kis BUZIK a maszkos rettegés miatt?????"

Tanulmányt lehetne írni a fidessesek kommentjeiből ezzel a címmel:
Hogyan tesz tönkre egy embert a szexuális beállítottságának titkolása, és ez hogy észlelhető a szóhasználatában!

Milyen maszkos rettegés?

Megint felhívott a tartótiszted?

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 12:57:29

@fáskerti elvtárs: mindenki arra fókuszál, ami közvetlenül érinti;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 13:01:54

@Nekoashi2005: "Tanulmányt lehetne írni a fidessesek kommentjeiből ezzel a címmel:
Hogyan tesz tönkre egy embert a szexuális beállítottságának titkolása, és ez hogy észlelhető a szóhasználatában!"

Te a genderlobbi álruhás ügynöke vagy?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 13:01:54

@Nekoashi2005: "Tanulmányt lehetne írni a fidessesek kommentjeiből ezzel a címmel:
Hogyan tesz tönkre egy embert a szexuális beállítottságának titkolása, és ez hogy észlelhető a szóhasználatában!"

Te a genderlobbi álruhás ügynöke vagy?

Nekoashi2005 2020.03.31. 13:02:46

@Grimbusz Makszimusz:

Ha Kertész Imre nem magyar, akkor nyugodtan ved el a magyar olimpiai érmek legalább a felét, a magyar nobel díjjak nagyjából az egészét! Mondjuk rögtön kezdheted a két első olimpiai aranyéremmel, amit Hajós (Gutmann) Alfréd szerzett!

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:03:04

@Nekoashi2005: ne csináld! múltkor is egy hétig magyarázta a nacionáléját... roppant kellemetlen volt;-)...

inkább a Morzsi iránt érdeklődj;-)...

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 13:03:07

@Nekoashi2005: na, ezt a választ vártam. Azt sem tudjátok miről beszélek... Egyem az én mentális egészségemert aggódó lelketek. Utolsó férgek vagytok. Hahaha

Nekoashi2005 2020.03.31. 13:05:34

@Grimbusz Makszimusz:
"mindenki arra fókuszál, ami közvetlenül érinti;-)..."

Ezt mintha rólad írták volna! Inkább ne fejtsd ki, mi érint közelről! A szexuális életed csak rád tartozik!

6.Lenin 2020.03.31. 13:06:23

@Tényelek:

Pontosan a kiindulási pontok lehetnek legjobban árulkodó tények.

Miért nem egy világvégi kunyhóból indulnak ahol 1000 évente jár egy másik ember?
Többször is szóba került itt a hálózatelmélet is. Lehet, hogy nem is gondolod, de van Trump-al közös ismerősötök is.

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:11:06

@Grimbusz Makszimusz: előlről vagy hátulról? má' csak amiatt, hová kenjük a vazelint?;-)...

6.Lenin 2020.03.31. 13:11:07

@Nekoashi2005:

Látod, eddig tartottak a Bibliából idézett soraid. Ezért nem idézted az apró betűs részt, amiről én írtam. Egy buta seggfej vagy.

engedélyes pinaellenőr 2020.03.31. 13:11:55

@Nekoashi2005: Ezt a csendőr dédnagypapa dolgot már olvastam valahol (katpol blog?).
Nem ő volt az, aki figyelmeztette a zsidókat a deportálás előtti napon?

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 13:12:40

@Nekoashi2005: akkor a zsidók meg az állami támogatást adják vissza te szar

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:16:58

@Nekoashi2005: héééhahóó! ela kezekkel Mirr-Murrtól!!! keress magadnak mást, ő foglalt! nem tudsz konkolyt hinteni két szerető szív búzája közé;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 13:18:19

@Nekoashi2005: Mit vegyek el féleszű buzi? Ha egyszer Kertész kijelenti, hogy ő nem magyar, akkor nem az, azt sem én vettem el tőle! Itt mindenki magyar amíg önszántából meg nem tagadja ezt de aki nem tartja annak magát, azzal sincs baj, az a baj, ha valaki antimagyar! Benned is a szar hungarofób dumád a legundorítóbb!

István Tamasi 2020.03.31. 13:19:41

VILÁGSZENZÁCIÓ!
A fideszmaffia feltalálta az időgépet és visszarepítette Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánt 1933-ba.

2020.03.31. 13:21:19

@látjátok feleim szümtükkel: "Tudtommal az illető nem román, hanem magyar, mert ugyé a határokon túl élő magyarok is magyarok."
Nekem sok barátom él Erdélyben, de egyetlen egynek sem jutna eszébe románul írni nekem, .., aki viszont rendszeresen románul ír, mint itt a Sir Bates dö Hól nicken lévő görény csak és kizárólag román lehet, .., az, hogy megtanult magyarul semmit sem jelent, rengeteg román megtanult magyarul, hogy magyar útlevelet kapjon, mert azzal egyből kimehetett olaszba, spanyolba, meg a franciákhoz, .., több százezer ilyen románunk lehet, ..., mondjuk olyan, ki utána ide és máshová írogat, hogy rontson az itt élők helyzetén, nem jellemző, .., eddig csak ezzel a patkánnyal találkoztam.

Az, hogy mit jelent a járványgörbe laposodása elég jól elmagyarázzák a kormány ezzel kapcsolatos reklámjai, .. persze, hogy emelkedő tendenciát mutat csak akkor nem lenne emelkedő, ha nem lenne egyetlen fertőzött sem.
De ahogy látom nem nézte meg egyetlen másik ország grafikonját sem, amit javasoltam, .., így nehéz érdemben vitázni :-) .

A tegnapi eredmények alapján az osztrákokhoz viszonyítva, akikkel szemben hat nap előnyünk volt az elején, most 18 nap előnyünk van, .., mi ez, ha nem hatalmas siker 27 nap alatt?!
Attól még persze mi is megszívjuk csak több időnk lett felkészülni !

Ego55 2020.03.31. 13:21:39

Szövegértés?
A lapos és a laposított között óriási a különbség! Ezt nem túl nehéz megértenie annak, akinek magyar az anyanyelve!

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:23:35

@a nagy hohohorgász: "akkor a zsidók meg az állami támogatást adják vissza te szar"

nagyon büszke, nagyon szürke, mi az első neked? hol a pénz! mondom, kinek mi fontos;-)... a Lendvay jól fizet?...

(titeket külön kiképeznek arra miként szopassátok saját magatok?;-)... )

6.Lenin 2020.03.31. 13:24:35

@eszti.....:

Drágaságom, én csak említettem, mint egy lehetséges okot. Ki tudja közben mit tagadsz le. Vagy te milyen messze estél a fától, vagy kik szakítottak le róla?
Tudod hány embert ismerek/ismertem, aki volt már partizán, nyilas, komcsi, forradalmár, ellenforradalmár, sima gyilkos, országgyűlési képviselő, párt titkár, gazdag kapitalista? Egy személyben.

Sőt olyan nőt is, akinek a párja részeges, veri, és mégis vele él? Engem már kevés dolog képes meglepni, pláne az emberek közül.

Baszki, én tényleg nem azt szoktam figyelni, hogy ki, mit mond. Inkább azt, hogy mit is takargathat azzal, amit mond. Sokkal közelebb leszel a valósághoz, ha inkább ezekre figyelsz. Ez a felület ehhez kincsesbánya. Előbb-utóbb érdekes dolgok derülnek ki, ha az ember célirányosan kapirgál a szennyesek közt.

2020.03.31. 13:24:42

@6.Lenin: Kizárni nem lehet, ráadásul előbb utóbb valamelyik unatkozó beteg állat milliárdosnak ez is eszébe jut, mint ahogy a mi drága Sorosunk is nyakig be akarja küldeni a világot a mocsárba.

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:25:16

@eszti.....: ;-)... látom, nálad is van azért egy határ;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:28:46

@Tényelek: bulangiu, látom valami nagyon betalált;-)... du-te dracului...

2020.03.31. 13:30:24

@István Tamasi: "1933-ba."
Mi történ Magyarországon 1933-ban a világválságon kívül?

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:33:39

Sz'tem a B1 csúcsa, mikor Lajosom és Bulangiu közösen szakértenek vagy töprengenek a világ folyásán... mint ha Platón és Arisztotelész vitáját hallanánk;-)...

6.Lenin 2020.03.31. 13:33:43

@Tényelek:

Sok-sok apró mozaikot lehet úgy is összerakni, hogy nem jön ki belőle semmi, de úgy is, hogy egy értelmes kép jelenik meg előtted.
Hány ember képzelte már magát Mindenhatónak, halhatatlannak.

Pedig sok ezer év után is minden ott volt sértetlenül egy fáraó sírjában. Semmit nem használ fel belőlük (esetleg a tolvajok) a halála után. Vagy egy másik életben már kiröhögték volna a sok ósdi cucc miatt, azért nem vitte magával?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2020.03.31. 13:36:23

@István Tamasi:
"A fideszmaffia feltalálta az időgépet és visszarepítette Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánt 1933-ba."

Már fel is gyújtották a DK székházát, megsemmisítve a párt fontos dokumentumait taglétszámról, belépési nyilatkozatokat, pontos elszámolásokat stb., több évre visszavetve az ellenzéket!!!

6.Lenin 2020.03.31. 13:37:08

@Sir Bates dö Hól:

Sose kívántam meg egy szomorú sámlit, miért is vitáznék róla egy napi szintű felhasználóval? Tök logikátlan. Szarzsák, mostanában nagyon kezdesz vagdalkozni, figyelmetlenül dobálod magasra a labdákat. Netán be vagy tépve? Bár az sem érdekel, ha igen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 13:39:44

@Tényelek: ""dákós román buzi"
A DK-sok"

Nem dékások vagytok, buzi román dezinformátorok, hanem a Kubatov zsoldjában levő fideSSfasszopók. :))

Mondjuk az igaz, hogy ugyanolyan agyhalottak vagytok, mint a dékások. :))

eszti..... 2020.03.31. 13:39:45

@Sir Bates dö Hól:

a fene tudja... ez is csak borsóhányás... víz tükrére krónikát írni...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 13:42:26

@Sir Bates dö Hól: Ne zavard meg buzizacsit, kíváncsi vagyok, hányszor süti még el ezt az "átlagostól eltérő nemi identitásos" poénját csórikám!

Nekoashi2005 2020.03.31. 13:42:29

@engedélyes pinaellenőr:
Deportálások idején már nyugdíjas volt, ha jól tudom.

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:43:48

@6.Lenin: azt csípem benned, ahogy a frappáns riposztokat és bómokat osztogatod;-)...

(tényleg elképesztő, hogy leéltél egy életet anélkül, hogy akár csak egy kukkot is értettél volna abból, amit a körülötted lévők beszéltek! funkcionális analfabétának funkcionális analfabéta vagy, de nem csak ezért nem vagy képes egyetlen mondatot sem dekódolni...)

Nekoashi2005 2020.03.31. 13:45:33

@6.Lenin:
"Látod, eddig tartottak a Bibliából idézett soraid. Ezért nem idézted az apró betűs részt, amiről én írtam. Egy buta seggfej vagy."

Írtál valami értelmeset? Én semmit nem láttam.. Rádpirított a tartótiszted, hogy aktívabb legyél?

Nekoashi2005 2020.03.31. 13:48:38

@Grimbusz Makszimusz:
A Rákóczi téri könnyű altesti munkát végző hölgyek nem gondolnak annyit egy év alatt a férfi nemiszervre, mint amennyit te egy röpke óra alatt....

eszti..... 2020.03.31. 13:51:40

@6.Lenin:

öreg! épp most volt a kezembe nagyapám katonaládája...

milyen fa? a család/rokonság mellveregetős része fenemód büszke arra, hogy csak magyar őseink vannak. de itt a nyelvhatár közelében bármelyik ősanyámat elcsábíthatta egy erre járó tót/román/török/horvát/cseh/lengyel/német/.......

Előbb-utóbb érdekes dolgok derülnek ki, ha az ember célirányosan kapirgál a szennyesek közt....... fene a gusztusod!

6.Lenin 2020.03.31. 13:52:15

@Sir Bates dö Hól:

Minket világok választanak el egymástól.

(tényleg ne nézz ki belőle semmit, ha néha válaszolok)

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 13:52:56

@Sir Bates dö Hól: bozgor, a szart kipucoltad már a csigazabalok alól? Ha még nem igyekezz. Nehogy kibasszanak bezzegorszagbol

6.Lenin 2020.03.31. 13:55:52

@Nekoashi2005:

Te tényleg nem hiszed, hogy már nagyon régen 1 db seggfejnek nézlek?
Küldjem dísztáviratban az igazolást több tanú aláírásával?

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 13:56:45

@Grimbusz Makszimusz: azért egy-egy ilyen ház váltás után mi zavar lehet mindkét oldali fejekben!;-)...

6.Lenin 2020.03.31. 14:00:27

@eszti.....:

Olyasmire utaló nyomot nem találtál a ládában, hogy az öreg máshol szórt magot, netán?
(ezért is veszélyes lenne egy rögzített géntérkép. Úristen, mik derülhetnének ki belőle)

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:02:28

@a nagy hohohorgász: nem sikerült, apád meg anyád megelőzött... miközben a padlót nyalták ezt dúdolgatták youtu.be/51-bdDkvIFA... s közben a hülyegyerekükről hadováltak, hogy "2 misit keres orbánék alatt, bírja a nyomást a gyerek!";-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:04:40

@6.Lenin: "Olyasmire utaló nyomot nem találtál a ládában, hogy az öreg máshol szórt magot, netán?
(ezért is veszélyes lenne egy rögzített géntérkép. Úristen, mik derülhetnének ki belőle)"

reménykedsz, hogy nem csak ti házasodtak családon belül, mi?;-)...

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 14:09:53

@Sir Bates dö Hól: anyámék nem lehettek mert ők Orbánt szopjak már 25 éve

6.Lenin 2020.03.31. 14:10:19

@Sir Bates dö Hól:

Sámlibaszó, ez olyan lapos volt, mint 1 arab kurva pináján a tetű, vagy pont ezek adják az alapot neked? A hétköznapi megszokások?

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:10:50

@Grimbusz Makszimusz:

Te a buzi szóra élvezel? Elég sekélyes a nemi életed.;D

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 14:11:34

@a nagy hohohorgász: a 2 misi az viszont még mindig igaz. Hahaha.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:13:53

@MAXVALL bircaman közíró:

Mi nem töténik, már a szart tapogatod laposra? Vigyázz, nehogy megvírusolj tőle!

eszti..... 2020.03.31. 14:14:27

@6.Lenin:

azért annyira amatőr nem volt az öreg, hogy írásos bizonyítékot hagyjon abban a ládában, amit nagyanyám a kasznyi /mindenes szekrény/ tetején tartott. :D :D

van itt minden... cseh/magyar/német nyelvű marhalevél az első köztársaságból, postai vények pengőben fizetve- a visszacsatolás utáni évekből, kérelem a vitézi rang odaítéléséhez, bajtársak nyilatkozatai, büntetőcédula- mert vasárnap dolgoztak a földecskén....... és még néhány dolog.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:16:28

@6.Lenin:

No végre! Megtudtuk, hogy te is pina szakértő vagy, főleg z araboké. Vigyázz, nehogy a tetűjétől lapos legyél. Az biztos, hogy valami barnabőrűvel fogdosott kezet a belügyér is, oszt utána karanténba küldték.

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 14:17:23

@eszti.....: nagyapad sirna ha látna téged milyen kis mocsing lettél... De hát ez van

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:23:42

@a nagy hohohorgász: "anyámék nem lehettek mert ők Orbánt szopjak már 25 éve

2020.03.31. 14:24:16

@Sir Bates dö Hól: Szerintem valóban betalált, mert ritkán lehet lebuktatni egy román ügynököt, még ha egy liberálbolsi oldalon vagyunk is :-) .
301 kommentet írt eddig románul, .. szóval kizárt, hogy bármi köze lenne a magyarokhoz a nyelven kívül, egy erdélyi magyarnak a gyomra kifordulna, ha Románián kívül románul kellene leírnia akár csak egyetlen szót is, .., de mint írtam,elismerésem, hogy így beszopatta itt a többieket éveken keresztül!

Nekoashi2005 2020.03.31. 14:25:36

@6.Lenin:
Nagyon ledorongolhatott a tartótiszted.... Akarsz róla beszélni?

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:26:30

Baribaszó ner-cselédek!
Elmegyek ananászért, anyáitok is jobban kedvelték, mint mikor olajos halat ettem szopatásuk előtt;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:28:32

@Tényelek: bulangiu, belémpistultál?... madtrka...

a nagy hohohorgász 2020.03.31. 14:29:11

@Sir Bates dö Hól: az a durva hogy nem pénzért csinálják hanem csak azért mert nem akarják h elquro szent Ferenc és csatlosai újra képbe kerüljenek . A 2 misi meg az enyém amit gondolkodasert kapok piaci alapon, de neked ezt úgy is hiába magyarázom bozgor.

2020.03.31. 14:31:06

@látjátok feleim szümtükkel:
Azért azt el kell ismerni, hogy a sajtótájékoztatásokon eddig a 444 épp ott lévő "újságírója" adta a legjobb műsort, mert öt percig makogott összefüggéstelenül, amihez négy tolmács is kevés volt, hogy lefordítsa magyar nyelvre, ..., a többiek csak szánalomból nem röhögték ki hangosan, de ha visszanézi ezeket,akkor pukkadoztak rendesen, függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali újságírók voltak.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:33:07

privatbankar.hu/cikkek/makro/igy-keszult-fel-a-magyar-egeszsegugy-minden-poszton-hiany-van.html?utm_source=rss&utm_medium=referral

Hiába, nagyot mondani tud a kormány, meg minden minisztere. A birkanyáj meg hisz a kolompnak. Pedig már januárban becsengettek.

2020.03.31. 14:33:18

@Sir Bates dö Hól: Ne reménykedjen román buzi, hiába írja akar kétszázszor, hogy le akar szopni, meg akar dugni, .. önnel szemben én normális vagyok!

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:35:01

@a nagy hohohorgász: az én házam nem ég kicsi kurva;-)... sz'al anyád sportból ribanc, apád meg elhivatottságból hímringyó? csak te vagy profi, pötizsuö? ez jóval több információ a szükségesnél... ám a "lippsik" ezt nem ítélik el;-)....

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:35:57

@6.Lenin: "Minket világok választanak el egymástól."

meg az értelem...

2020.03.31. 14:37:53

@Sir Bates dö Hól: "ettem szopatásuk előtt"
Akkor miért írta le addig több százszor, hogy ön akar szopni, .., nincs ebben ellentmondás vagy eljutott odáig az évek óta tartó szopások után, hogy innentől ön szeretne lenni a domináns, .., elárulom, hogy egy ilyen oldalon ezt nem tudja megoldani, .. még képletesen sem, mert egy román buzinak itt semmi esélye, aki még ráadásul buta is, mint azt már több ezerszer bizonyította :-) .

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:38:26

@Tényelek: ajjajjaj! nagyon betalált itt valami, bulangiu!;-)... sztrók lesz ennek a vége, ha nem lazítasz, du-te dracului...

6.Lenin 2020.03.31. 14:39:02

@eszti.....:

Ha lennének közte bélyeggel ellátott postai levlapok, főleg a határváltozások idejéből településeiből küldve, vevő vagyok, érte megyek, örök titoktartással. Komolyan.

Kezdem tisztelni a vitéz urat (a bizonyítékokat máshol tartotta), úriember volt az öreg ezek szerint. Nem bántani akartam, de távol az otthontól is szoktak működni az egészséges ösztönök, meg hát biztosan adódtak alkalmak is a magtár ürítésére , és könnyen magyarázható is, nem feltétlen jelen hűtlenséget a hiteshez sem.
Mind1, az öreg ezt biztos megnyugtatóan elrendezte magában is, meg otthon is. Nyugodjék békében, mint jó hazafi.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:40:34

@Tényelek:

Nahát! Ezek szerint te is oda jársz, ahová a 444 újságírója? Ha szabad kérdezni újságírói vagy leskelődői pozicióban? Esetleg besúgási célból?

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:43:46

@a nagy hohohorgász: ;-)... látom, nem tudod, hogy mikor bozgorozol, akkor az erdélyi levélszavazókat basztatod, pötizsuö;-)...
e-nyelv.hu/2017-10-03/mit-jelent-a-bozgor/

2020.03.31. 14:43:53

@látjátok feleim szümtükkel: A sajtótájékoztatókat a tv adók közvetítették eddig is, .. , nem kellett leskelődni, élőben lehetett nézni, .., mondjuk én arra tippelek, hogy eleve azért közvetítették, hogy mások tudják nézni, .. , ön szerint :-) ?

2020.03.31. 14:46:17

@Sir Bates dö Hól:
Kedve román bozgor buz!
A bozgor szó hazátlant jelent, mint pl. ön is, aki megszerezte a román útleve mellé a magyart is, majd kiment a franciákhoz csicskának, .., magyarul egy hazátlan buzi lett, mert sehová sem tatozik valójában.

2020.03.31. 14:48:17

@Sir Bates dö Hól: Egyébként meg legyen hálás azért, hogy az ön több, mint kétszáz román nyelven írott kommentje után van aki megtiszteli önt azzal, hogy az anyanyelvén szól önhöz!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 14:49:00

@látjátok feleim szümtükkel: A privátbankár a libsi trágyadomb mostanság, ahonnan a hozzád hasonló neten szar után kutató hasznosidióták idetalicskázzák a kulát? Meg a HVG mi?
Szar a magyar egészségügy, mert felvételre keresnek ápolókat és orvosokat? A bezzegnyugati pedig jó! Ja, az sem lehet jó, mert pl. az osztrákok ingyenszállással csábítják a magyar ápolókat! Faszfej! De az angolok a zöldségeiket sem tudják leszedni, a németek, meg "Oh! irgalom atyja, ne hagyj el!" már migránsokat akarnak a földekre kényszeríteni! Ugyanaz, csak másként te geciszájú proli, azokat a kormányokat nem támadjátok a tetves fajtátokkal együtt? Ja, azok libsik!

6.Lenin 2020.03.31. 14:49:17

@Sir Bates dö Hól:

Az pótolható, ha szükséges, a jellem nem, és sok minden más sem.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:49:28

@Tényelek:

Nem nézek sajtótájékoztatókat. De azért ha ezt belinkelnéd, azt megnézném.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:52:00

@Grimbusz Makszimusz:

Hiába, "Aki hülyee, az is marad."

Meg egyre prasnyább a szád, de félek, ha még egy kicsit hergellek, agyvérzést kapsz, és fére raknak majd a felkészült kórházban, mint a rákos betegeket, hogy majd eccer sorra kerülsz.

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 14:52:43

@6.Lenin: mondom én, a bonmot az erősséged;-)...

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 14:55:10

Hát. Sajnálom szegény fideszbarikat, de ha teccik nekik, ha nem, az elmúlttíz a fidesz számlájára írható, az összes hibájával együtt. Nem lehet egyre sem ráfogni, hogy a Gyurcány a hibás, meg a Soros, meg a libsibolsikomcsik. Így jártatok.

Umann Tamás 2020.03.31. 14:57:55

Ha olyan koordináta rendszerben ábrázoljuk a megfertőzöttek számának növekedési görbéjét, ahol az Y tengely nem lineáris, hanem logaritmikus akkor, ha a növekedés logaritmikus, egyenes vonal lesz. Meredeksége attól függ, mennyi idő alatt duplázódik meg a szám.
A magyar estek számát így ábrázolva, egy ideig a kétnaponkénti duplázódásnak megfelelő meredekségű egyenes volt. Pár napja "legörbült" a vonal. Ha maradt volna a kezdeti kétnaponkénti megkétszereződés, akkor ma 1000 fertőzött lenne.
Egyértelmű, hogy a fertőzöttek számának növekedési üteme csökkent. Pár nap múlva egyértelműbb lesz, de ma az is megkockáztatható, hogy megállt.

2020.03.31. 14:59:36

@látjátok feleim szümtükkel: M1 archívum, had ne én keresgéljek már önnek a sokszáz közül. Mondjuk azt írja nem szokta nézni, akkor meg hiába keresi ki :-) .

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 14:59:47

@látjátok feleim szümtükkel: Még egy kicsit hergelsz? :DDDDD Csórikám, ne becsüld már túl magad, arra sem tudtál mit lépni amit írtam, válaszolni nem tudsz, normális cikket idelinkelni nem tudsz, semmit nem tudsz! Ez mondjuk tényleg nem szívderítő, de egyedül a te bajod, engem miért idegesítene?

2020.03.31. 15:02:18

@Sir Bates dö Hól: Látom Soros pénze sokat emelt itt az aktivitáson, mert a 444 cikkét már hárman betették, .., oké, hogy van pénz dögivel, de senki nem szervezi meg, hogy csak egyszer kerüljön be ugyanaz a propagandaanyag?!

Umann Tamás 2020.03.31. 15:08:08

@Umann Tamás: Pontosítok. Nem a járvány kezdete óta történt összes megbetegedések számának növekedése állt meg - talán - hanem a naponkénti megbetegedések számának növekedése.
Ez elmúlt pár nap számai huszonötödikétől: 39: 35: 39: 35: 39: 43: 65: 39: 45.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 15:10:50

@látjátok feleim szümtükkel: "Hát. Sajnálom szegény fideszbarikat, de ha teccik nekik, ha nem, az elmúlttíz a fidesz számlájára írható, az összes hibájával együtt. "

Köszi a nagy együttérzést, akkor engedd meg, hogy a viszonosság és a kölcsönös udvariasság jegyében én is sajnáljam a hozzád hasonló lumpenproli lippsiket, amiért az ellenzék a járvány kapcsán tanúsított magatartása miatt vesztett a népszerűségéből, majd tegnap a parlamentben a többség még szénné is szopatta! :D

2020.03.31. 15:11:23

@Umann Tamás: Szép levezetés, DE az ilyen értékelések végére be kell írni legközelebb, hogy ebből következően két héten belül kihalunk,mert ha pozitív a végkövetkeztetés leszedik itt az elvtársak a virtuális fejét :-) .

Umann Tamás 2020.03.31. 15:12:46

@Umann Tamás: Pontosítok. Nem az összes, hanem a naponként megbetegedések száma mutat megállást.

2020.03.31. 15:15:17

@Umann Tamás: A csúcson naponta akár százezres is lehet a megbetegedések száma, azon a grafikonon ezek a számok nullán lesznek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 15:16:42

@Cseh Kattka: "csak náluk volt meg a gógyi"

Azt nem tudom, máshol megvolt-e.

A magyargyűlölő Ondó Viktor gazdád akkor se tesztel, ha 300 forintba kerül.

Umann Tamás 2020.03.31. 15:18:40

@Tényelek: Ha megnézed a FB oldalamat, ott ezt találod: Két dolgot utálok. Legjobban a tökfőzeléket, másodsorban Orbánt. 1945-ben annyi tököt ettem, hogy egy életre megutáltam. Hogy Orbánt miért utálom, azt nem kell magyarázni, minden normális ember utálja.
De mint mérnök, mániákusan ragaszkodok a számokból levonható következtetésekhez. Akkor is, ha utálatom tárgyának ez kedvező.

6.Lenin 2020.03.31. 15:18:59

@Umann Tamás:

Már ne haragudj, de ez így 1 nagy 0, ez nem idevaló komment, semmi buzizás, O1G, fideszesek anyázása, meg ilyenek. Ne gyere itt egy normális hozzászólással, hol élsz te?
Tessék máskor figyelembe venni a környezetet is.

6.Lenin 2020.03.31. 15:20:35

@Umann Tamás:

Elkéstem. A trend helyre állt.

2020.03.31. 15:24:57

@Umann Tamás: Ezzel a nemtörődöm hozzáállással itt nem sok puliszkát lesz ideje megenni :-) .
De komolyra fordítva, szerintem is ez most az a helyzet, ahol az ember még az anyósát is kihúzza a kútból, még akkor is ha előtte ő lökte bele.

Umann Tamás 2020.03.31. 15:30:40

@Tényelek: Véleményem szerint a kormány intézkedései semmivel sem térnek el a más országokban bevezetettektől. Hogy nálunk miért eredményesebb? Lehet, hogy mi fegyelmezettebben betartjuk?
Japánban, Hong-Kongban, Szingapurban kezdetektől fogva ugyanolyan lassú a növekedés, mint nálunk az utóbbi napokban. Tehát nem törvényszerű, ami az olaszoknál, amerikaiaknál, spanyoloknál történt
Japánban a járvány kezdete utáni 30. napon összesen ezer megbetegedett volt, az olaszoknál HATVANSZOR annyi

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 15:31:29

@6.Lenin: Elkéstem. A trend helyre állt............................

Hát igen! Ezeket az akadémiai székfoglaló szintű magyarázatokat imádom " Hogy Orbánt miért utálom, azt nem kell magyarázni, minden normális ember utálja." !!!!!!!!!!!!
Mindegyik egy kis elmekórtani történet!

6.Lenin 2020.03.31. 15:35:50

@Grimbusz Makszimusz:

Mindig mondtam, hogy ez itt egy kincsesbánya.

2020.03.31. 15:40:08

@Umann Tamás: Ha abból indulunk ki, hogy a kormány június, júliust tűzte ki csúcsdátumként, hogy legyen idő felkészülni, akkor egyértelműen jól állunk.
Ha azoknak a járványügyi szakembereknek lesz igazuk, akik szerint ezen a fertőzésen mindenkinek át kell esnie, mert egyébként később nagyobb baj is jöhet, akkor viszont túl lassúak vagyunk. Az osztrák grafikonhoz szoktam viszonyítani a folyamatosan, hogy lássam, hozzájuk képest mennyi időnk van hozzájuk képest és én azt látom, hogy hat nap előnyünk volt /Annyival később jelent meg a vírus itt!/ , amiből mostanra 19 nap előny lett, úgy hogy nem veszem figyelembe, hogy ott kevesebben élnek, .., ha azzal is számolok, akkor 21 nap, ami azt jelenti, hogy 27 nap alatt a két teljes hetet javítottunk a pozíciónkon hozzájuk képest.

Nekoashi2005 2020.03.31. 15:43:08

@Grimbusz Makszimusz:
"A privátbankár a libsi trágyadomb mostanság, ahonnan a hozzád hasonló neten szar után kutató hasznosidióták idetalicskázzák a kulát?"

Értem. A tartótiszted mondta, hogy ha rosszat írnak bármiről, ami összeköthető az elmúlt 10 évvel - legyen az bármilyen igaz - ezt kell mondani?

Akkor nézd meg a kozigallas.gov.hu oldalt. Beütöd az "orvos" szót, kidob 355 állásajánlatot! És folyamatosan keresik őket!

Ausztriában egy rezidens keres 3000, egy szakorvos 6000 eurót! Járvány után nyugaton önteni fogják a pénzt az egészségügybe - eddig is sokkal többet költöttek rá - így úgy fogják elszipkázni a magyar orvosokat, ápolókat! Persze, ha a kormány most is támadja az orvosok legnagyobb érdekképviseleti szervét ahelyett, hogy partnernek tekintené és tárgyalna velük, akkor ne is csodálkozzatok azon, hogy a járvány után átcuccolnak nyugatra kevesebb munkáért és kétszer annyi fizetésért!
De például 2018 februári adatok szerint Szlovákiában 25 magyar állampolgárságú orvos dolgozott!

ujszo.com/kozelet/lassan-elfogynak-az-orvosok-szlovakiaban

Lehet, hogy ez a szám azóta növekedett, pláne hogy most ilyen gyenge a forint, ott meg euróban kapja a fizetést!

De itt van egy cikk, melyben leírják, hogy az egészségügyet tízezrével hagyják el a dolgozók!

g7.hu/adat/20191112/magyar-orvosok-ezrei-noverek-tizezrei-hagyjak-el-a-palyat-vagy-az-orszagot/

És most nehogy azzal gyere - mint a csuti a parlamentben - hogy Gyúrcsányék 600 milliárd forintot vettek ki az egészségügyből! Volt rá tíz évük, hogy visszategyék, de inkább még kivettek belőle! A kórházépítések másod-, harmadrangúak ebből a szempontból, sőt, nem is számítanak, ha nincs a kórtermekben orvos és ápoló.....

Persze, azt megnézném, hogy mely NER közeli cégek építik a kórházakat...

És hogy mi a baj az egészségügyi kormányzattal, arra ez a cikk is rávilágít... Korrupció korrupció hátán!

24.hu/belfold/2020/03/04/hadhazy-miutan-haromszoros-aron-nem-sikerult-duplaaron-vettek-lelegeztetogepket/

2020.03.31. 15:43:49

@Umann Tamás: A múlt héten voltam Ausztriában és azt hitték visszajöttek az oroszok, űrhajósruhában, .., mert rajtam kívül senkin sem volt maszk, meg kesztyű.
Ötös-tízes csoportokban beszélgettek, vihorásztak az utcán.

alöksz róz 2020.03.31. 15:58:03

@Nekoashi2005: ehhez pofa kell öcsém
állandóan azért követelőztök, hogy miért nem csinálták már meg osztrák német svájci szintre, amit ti lepusztítottatok elbasztatok

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 16:04:21

@Nekoashi2005: Akkor nézd meg a kozigallas.gov.hu oldalt. Beütöd az "orvos" szót, kidob 355 állásajánlatot! És folyamatosan keresik őket!

Ausztriában egy rezidens keres 3000, egy szakorvos 6000 eurót! ...........

Állásajánlatok száma, vs. osztrák orvosi fizetés. Csinálj belőle te is grafikont mint Grabowszki, és jó magas legyen! :D
És nem mondod, tényleg magasabbak az osztrák bérek buzi? Ha nekik is ötven évig ültek volna a komcsik a nyakukon ruszki segítséggel, akkor nem ennyi lenne!
Persze így most könnyen elcsábíthatják a drága pénzen kiképzett szakembereket, meg a melósokat is, csak azt nem értem, hogy a helyiek mihez értenek akkor?

mgdé 2020.03.31. 16:23:12

@Grimbusz Makszimusz:

3e, 6e, piha. Ha én műtök, én akár itt Magyarországon is elkérek 36.000 eurót egy műtétért.
A páciensnek már úgysem kell semmire.

Műthetlek? :P

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 16:25:46

@6.Lenin: Figyu, utánozlak!

-Mi ez?????
-Görbe! Kicsit rövid, kicsit lapos, de a miénk!

-

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 16:27:23

Grabovszki elvtársnő, ez a görbe kurta, hagyjuk a lassan terjedő járványt a rothadó nyugat ópiumának!

Nekoashi2005 2020.03.31. 16:36:49

"És nem mondod, tényleg magasabbak az osztrák bérek buzi?"

Megint kitört belőled az eltitkolt nemi identitásod!

"Ha nekik is ötven évig ültek volna a komcsik a nyakukon ruszki segítséggel, akkor nem ennyi lenne!"

Vigyáz, miket írsz, mert Putyin elvtárs az Orbán elvtárs nagy barátja!

Egyébként a szlovákoknál és a cseheknél is kommunisták voltak, talán még rosszabbak is mint itt, ott mégis többet keresnek az orvosok... Csehországban egy orvos átlagfizetése 84.000 korona, átszámítva több mint 1 millió forint, az ápolóké 43.000 korona, több mint félmillió forint!

news.expats.cz/praguejobs/czech-doctors-now-earn-an-average-of-84000-crowns-per-month/

Magyarországon mennyi ez a szám? Az orvosoknak félmillió alatt, egy kezdő diplomás ápoló valahol nettó 180 ezer körül, természetesen pótlékokkal...

Hogy mi a különbség Csehország és Magyarország között? Talán ők nem építettek közpénzből stadionokat és nem öntötték a közpénzt a kormánypolitikusok csapataiba...

De vehetünk még más országot is, ahol nagyobb szovjet elnyomás volt!

qubit.hu/2019/06/04/esztorszag-mutatja-meg-a-vilagnak-az-egeszsegugy-jovojet

Orvosi fizetést nem találtam, csak azt hogy a tanárok kétszer annyit keresnek, mint itt...

Szóval a kormány fogja vissza a pazarlásait és lopásait, és néhány éven belül egész szép haladást érhetnénk el.... Persze ez csak vágyálom, mert a kisgömböc mindent akar magának, és most 133 "bátor" embertől meg is kapta a felhatalmazást hozzá...

Umann Tamás 2020.03.31. 16:47:55

@Tényelek: Ha elfogadjuk a szakemberek állítását, (és miért ne) hogy bármilyen a görbe, a görbe alatti terület azonos, azaz érthetőbben mondva mindenféleképpen ugyanannyi ember betegszik meg. Ha meredek a görbe, nincs elég hely kórházban e miatt sokan halnak meg, ha lapos, sokáig tart, ennek gazdasági hatását nem kell magyarázni.
Lehet választani.
Ahogy törzskocsmámban mondják, mindegy melyik végén kezdjük enni a szart, mindenféleképpen büdös.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 17:12:59

@Nekoashi2005: Azoknál meg nem adtak el mindent, meg adósították szarrá az IMF-nél az országot, mint nálunk ti! És még most ti ugattok bérekről, meg vissza akarjátok hozni Gyurcsányékat!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 17:15:46

Íme az egyik brüsszeli bürokrataidióta felelős viselkedésének az eredménye, nem csoda, ha az olaszok már égetik az EU zászlót!

www.vadhajtasok.hu/2020/03/31/a-huawei-visszafogja-a-covid-19-virus-maszkok-szallitasat-az-europai-bizottsag-alelnokenek-nyilatkozata-utan/

Nekoashi2005 2020.03.31. 17:22:43

@Grimbusz Makszimusz:

"Azoknál meg nem adtak el mindent, meg adósították szarrá az IMF-nél az országot, mint nálunk ti! És még most ti ugattok bérekről, meg vissza akarjátok hozni Gyurcsányékat! "

Aha, értem! Ha nem tudsz cáfolni - stadion, pazarlás, kormányzati lopás stb.. - akkor Gyurcsány meg az IMF a hibás... Vigyáz, kihagytad Sorost!

De most elárulok neked egy nagy titkot... 2010 áprilisa óta a csuti kormányoz! Két-három évig még lehet az előző kormány hibáira hivatkozni, de tíz év után.... Persze, vannak idióták, akik vevők rá, mint becses személyed, de azért a gondolkodó embereknek ez már lassan nem elég.....

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 17:33:53

@Grimbusz Makszimusz: "Azoknál meg nem adtak el mindent,"

Mirr-Murr, ez parallel azzal, mikor gyurcsánynál rablóprivatizációt emleget valaki, miközben nem érinti az orbán-bányák ügyét;-)...

a kuponos privatizációval szembeni kiárusítás egyik fő támogatója kancsalgyurka volt, mint a miniszterelnöki hivatal privatizációért felelős politikai államtitkára... az ő munkáját fejezte be suchmann;-)...

2020.03.31. 17:36:10

@Nekoashi2005: Csak, hogy a földön maradjunk!
Magyarországon egy diplomás ápoló 331-607.000 forintot keres havonta. Ebből logikusan az első szám a gyakorlat nélküli kezdőé, a magasabb a több éve dolgozóé és ez pótlék nélkül!
Ez nekem egy kicsit többnek tűnik, mint az ön által írt 180.00 ft pótlékkal együtt!
www.meszk.hu/upload/meszk/document/egeszsegugyi_bertablak.pdf?web_id=
és hát az orvosok átlagfizetése is 870.000 ft, ..., ami szerintem több, mint a "félmillió alatt", amit ön írt..
Egy nyugdíj előtt álló védőnő is megkeres 430.000 ft-ot.
Ettől persze még lehetne több is, de azért ez már bőven nem a nyomor kategória, mint tíz éve volt.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 17:42:36

@Nekoashi2005: De most elárulok neked egy nagy titkot... 2010 áprilisa óta a csuti kormányoz! Két-három évig még lehet az előző kormány hibáira hivatkozni, de tíz év után..

Hivatkozom is! Akkor elloptak tőlünk nyolc évet amit elkúrással töltöttek el, a mostani kormánytól szerinted is két-három évet, de ezzel együtt is emelkedtek a bérek, megfogták az árakat és csökkent a munkanélküliség!
Az, meg hogy nektek pont most lett fontos az egészségügyi dolgozók bére és te is egyből osztrák béreket emlegetsz, az teljesen átlátszó nettó aljasság! Egyébként mindenki tudja rólatok, hogy ha most valami varázslat folytán holnapra hatalomba kerülnétek, akkor egyből nem lenne téma a béremelés nálatok és még szar minőségű maszkokat sem hoznátok, mert ha nektek kell valamit csinálni pofázáson kívül, az már köztudottan nem megy!

Ellenzéki szavazó 2020.03.31. 17:47:33

@Tényelek: "Ha azoknak a járványügyi szakembereknek lesz igazuk, akik szerint ezen a fertőzésen mindenkinek át kell esnie, mert egyébként később nagyobb baj is jöhet, akkor viszont túl lassúak vagyunk."

Ne félj, nem késünk le semmiről; ellenben siettetni nem kéne a dolgot, mert sehol nincs annyi szabad kapacitás a kórházakban (hát még nálunk), hogy kezelni tudják azt, ha a népesség 4-5%-a egyszerre esik be hozzájuk, és ezek jelentékeny része igényelne lélegeztetőgépet is!

Egyébként azt a (valódi) szakemberek sehol nem mondják, hogy ezen a fertőzésen mindenkinek át kellene esni, az még Angliában is leesett a döntéshozóknak, hogy a 70-en felüli, ill. a kórtörténetük, krónikus betegségeik alapján magas kockázatú csoportoknak most nem kéne az utcán kóricálni (védeni, izolálni kell őket a fertőzéstől, fertőzöttektől), mert ők jó eséllyel nem átesnének, hanem áldozatul esnének a fertőzésnek.

A "nyájimmunitásról" szóló (az alkalmazó országokban is kétes megítélésnek örvendő) elképzelés is csak arról szól, hogy a nagy többségnek (kb. 70-80%; amiben a fenti csoportok persze nincsenek benne) kell átesnie a betegségen, hogy újabb hullám, összefüggő fertőzési lánc később ne alakuljon ki. Ami egyébként ezen elmélet egyik nagy gyengesége (a kalkulálható áldozati rátán túl), hogy arról egyébként nincsenek megbízható adatok, hogyha a többségben (a megfelelő immunrendszerrel rendelkezőkben) ki is alakul ilyen védettség, az mennyire lesz tartós (pl. 1 éven túl is kitart-e?).

2020.03.31. 17:50:08

@Nekoashi2005: Azt, amit Horn idején csináltak Bokrosék, hogy 50.000 milliárd forint értékű állami vagyont adtak el 4900 milliárdért sohasem fogjuk kiheverni, .., mondjuk a csehek szerintem élve égették volna el az egész vezérkart, ha ilyen eszükbe jutott volna.
A módszerváltás előtti rablóprivatizáció is tízezermilliárdos nagyságrendű volt.
2002-2010 között meg 14.000 mrd forinttal nőtt az államadósság és ehhez jött még a Bajnai találmánya a PPP beruházás, ami további bő 20.000 milliárd "államadósságon kívüli államadósság"gal terhelte meg a költségvetést. Ez utóbbit szerencsére nem egyből, hanem 20-30 év alatt kell kifizetni, de akkor ki kell.
Ebből a két tételből 8 Paks II lehetne építené plusz minden városba egy Puskás stadiont.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.31. 17:57:50

@Sir Bates dö Hól: Panelszövegre mivel lehet válaszolni? Szívem szerint egy egész házgyári panellel válaszolnék, de nem bírom felemelni és a hülye fejére helyezni! :D

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 18:07:12

@Grimbusz Makszimusz: pl. egy józsef attila parafrázissal?!-)... nincsen apád, se anyád;-)... a panelek az igénytelenek vagy/és debilközeliek eszközei;-)...

nincs1itt 2020.03.31. 18:14:25

@Sir Bates dö Hól: az intenzív ágyak jelenleg 4000, most növelik 8000-re, 1200 lélegeztető gépet rendeltek a meglévők mellé. ez az ágyszám csak a kórházaknak van, mivel itt kiszervezik, úgynevezett klinikán kívüli intenzív ápolásba azokat a betegeket, akik már nem szükséges a kórházi ellátás, stabilak, de intenzív ápolásra szorulnak. ezek sem 100%-os kihasználtságúak, tehát van még egy kis tartalék. a betegek száma: 14810 a tegnapihoz képest 861-vel több, 162 halál eset máig. a tesztek száma naponta kb 1000. a lakosság száma 13 millió a terület 70 ezer km2.

2020.03.31. 18:22:56

@Ellenzéki szavazó: "siettetni nem kéne a dolgot, mert sehol nincs annyi szabad kapacitás a kórházakban (hát még nálunk), hogy kezelni tudják azt, ha a népesség 4-5%-a egyszerre esik be hozzájuk, és ezek jelentékeny része igényelne lélegeztetőgépet is!"
A járványok tulajdonsága, hogy terjedniük kell, ezért egyszerre nem tudnak beesni a betegek a kórházakba, mert az is idő, amig elkapja és az is, amíg megbetegszik.
Valamelyik nap grafikonozott egy fickó az osztrák tv-ben és neki az jött ki, hogy a lehető leggyorsabb esetben is minimum másfél hónapra van szükség, ahhoz, hogy az egész országot beterítse a vírus, .., de ehhez nagyon nagy mákja kell, hogy legyen a vírusnak és védekező csapatnak meg nem jön be semmi.
A legnagyobb esély szerintük arra van, hogy a vírus elfárad és félbehagyja a munkát valahol a lakosság felénél, ez állítólag az influenzánál is nagyjából ezen szinten szokott lenni.
Ha most beüzemelik az összes lélegeztetőgépünket, akkor egy ideális, az eü fogadóképességéhez igazított járvány "vezérléssel", nekünk úgy 10-15 millió főre elegendő kapacitásunk van /lesz/ .
Amíg az olaszok 3700 lélegeztetőgéppel / Amiben az is benne van, amit egyébként használtak más betegségben szenvedők!/ vették fel a harcot egy 62 milliós országban, addig nekünk most 5.000 olyan eszközünk van, amit kifejezetten erre használhatnak, mert van még 2000 olyan eszközünk, amit azok használnak, akik más betegség miatt szorulnak erre.
A britek 5.000 lélegeztetőgéppel kezdtek cakkom púder, most kapkodnak, hogy legyen elegendő, ha kell, ..., csak hát most meg gépet nem lehet kapni.
Az, hogy a mi gépállományunk mire lehet elég, a németeket érdemes figyelni, ahol 28.000 gép van, mindennel együtt, míg nekünk ugye 7.000, ami arányosan a duplája, mint az övék, ..., persze ez nem farokméregetés, mert most nem annak van itt az ideje, de mint látható a németek svájci és francia betegeket is fogadnak, a luxenburgiak meg alapból odatartoznak, ..., ebből következően, most még úgy látszik, hogy nálunk lélegeztetőgép hiánya miatt nem fog meghalni senki, .., gyakorlatilag lakosságarányosan lélegeztetőgép nagyhatalom lettünk az elmúlt két hétben, ..., a többit meg úgy is a természet vagy Isten dönti el, kinek melyik a szimpatikusabb megközelítés.

Egy megjegyzésem lenne; Azt tudja, hogy a szöveghasználat alapján még azt is el lehet dönteni egy emberről, hogy diplomás-e és ha igen, hanyadik generációs, ..., persze ezen kívül még nagyon sok mindent, ..., mert megmaradnak olyan szavak, amelyek jelzőpontként visszavezetik az embert a kályhához :-) ?
Erre nem kell válaszolni, mert akarok belebonyolódni :-) !

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.31. 18:27:47

@Tényelek: " Azt, amit Horn idején csináltak Bokrosék, hogy 50.000 milliárd forint értékű állami vagyont adtak el 4900 milliárdért sohasem fogjuk kiheverni, .., "

Ne lódíts!

Ha ez igaz lenne, akkor a fidesz kormány már régen becsukatta volna a felelősöket. Hogy is áll ez a téma? Talán kérdezd már meg Budai nertársat, hányat csukatott be, hiszen ő volt az egyik habzó szájú.
Az viszont érdekes, hogy az ócskavasként kidobott stadijony beléptető rendszer gazdáját sem csukták be. Miért nem? Ja, és mi is van a szélesávú internetet minden háztartásba mozgalomra elköltött pénzzel? Mert internet sok családba még most sincs.

nincs1itt 2020.03.31. 18:35:16

@Tényelek: öööö jááános, megnézted a táblázatokat, amiket hivatkoztál??? csak azért kérdezem, mert nem szeretném ha ismét hazudnál, pusztán tudatlanságból... a legmagasabb orvos bére 50 éve orvos(legkevesebb 75 éves) a legmagasabb iskolázottsággal, kaphat(!) 870 ezer bruttót... ez cirka 2400 euró bruttó... szóval ne hazudozz...

2020.03.31. 18:35:25

@nincs1itt: "betegek száma: 14810 a tegnapihoz képest 861-vel több, 162 halál eset máig. a tesztek száma naponta kb 1000. a lakosság száma 13 millió a terület 70 ezer km2. "
Ebben a számsorban a tesztek száma szerintem sántít, mert ha csak a kontaktokat tesztelik, akkor minimum 30-40 teszt/ új betegnek kellene lennie, ami ebben az esetben 861x legyen 30, akkor is 25.000 teszt egy nap alatt, de nálunk ilyen számnál ez inkább 30-32.000 lenne a mostani átlag szerint.

mgdé 2020.03.31. 18:35:49

@6.Lenin:

Elkéstél, valóban. A szilvafa ágai biztonságot nyújtanak, cserébe ...,
azaz, hogy legalább mi kapcsolódjunk a poszt címéhez és tárgyához:
Arról, hogy a te net-homlokod lapos, az én homlokom pedig domború, a vírus tehet, Kásler doki tehet, mint főfő iskolaigazgató, vagy Jakab doki tehet, mint doki, avagy a te elkésésed?

(Avagy Tompika és az egyéb gaz társadalmi liberálisok tévednek, s mégsem előnyös a mindenkinek net?)

2020.03.31. 18:42:42

@nincs1itt: Azok a táblázatok, amire hivatkoztam, nem az orvosoké volt, hanem az ápolóké!
Fejezze be annak a fogyasztását, amit elkezdett, mert már a tesztszámokat is elnézte, .. a táblázat meg totál kifogott önön :-) !

nincs1itt 2020.03.31. 18:42:48

@Tényelek: jááános, ne beszélj bele a felnőttek dolgába, édesanyád nem szokta mondani?

Nekoashi2005 2020.03.31. 18:51:33

@Tényelek:
Na akkor nézzük, mi a valóság.... És javaslom, mielőtt írsz valamit, nézzél jobban utána!

"Magyarországon egy diplomás ápoló 331-607.000 forintot keres havonta. Ebből logikusan az első szám a gyakorlat nélküli kezdőé, a magasabb a több éve dolgozóé és ez pótlék nélkül! "

2020 január elsejétől a pályakezdő diplomás ápoló az "F" kategóriában van. A fizetése havi bruttó 289 662 Ft. Ez nettóban kb 188 000 Ft. És akkor honnan vetted a 331 042 Ft-ot? A "J" fizetési kategóriánál tényleg ennyi van írva, de akkor ki tartozik ebbe a kategóriába?
El kellett volna olvasnod a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII tv. V. fejezetét A közalkalmazottak előmeneteli és illetményrendszeréről, abból is a 61. § (1) bekezdés j) pontját. Idemásolom szó szerint:

j) a „J” fizetési osztályba

ja) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerinti tudományos fokozat,

jb) a Magyar Tudományos Akadémia hazai rendes és levelező tagsága, az akadémiai doktori cím.

Na most mutass nekem egy ágytálazó pályakezdő diplomás nővérkét akinek
1. van tudományos fokozata
2. A Magyar Tudományos Akadémia rendes és levelező tagja
3. van akadémiai doktori címe!

Ha mutatsz egyetlen egy ilyen kezdő egészségügyi szakdolgozót, becsszó, a csutira fogok szavazni 2020-ban ha megérem! Vagy ha ő megéri....

De sajnos a többi kategóriával sem jársz nagyon jól, mert:

az „I” fizetési osztályba

ia) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez és a munkakör betöltéséhez jogszabályban előírt szakvizsgát vagy jogszabályban azzal egyenértékűnek elismert vizsgát igazoló oklevélhez kötött munkakör,

ib) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és 1984. szeptember 1-je előtt doktori cselekmény alapján szerzett egyetemi doktori cím, vagy egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevél és 1984. szeptember 1-je után szerzett egyetemi tudományos fokozat,

Itt is kitétel a doktori cím, és az egyetemi tudományos fokozat.....

h) a „H” fizetési osztályba

ha) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör,

hb) a főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és ehhez az oklevélhez kapcsolódó tudományos fokozat,

Még itt is befigyel egy "tudományos" fokozat....

Ezt a három fizetési kategóriát nyugodtan elhagyhatjuk, mert ezeket teljes pályafutásuk alatt nem fogják elérni az egészségügyi dolgozók családalapítás és több műszakos munka mellett... Szóval ezek kiesnek, maradna a kezdésnek a "G" kategória, de mégsem marad, mert szakvizsgához kötött, a szakvizsgát meg gyakorlathoz kötik, az meg egy kezdőnek ugyebár nincsen.....

Akkor egy pályakezdő diplomás ápoló kap úgy nettó 188 ezret. De a többség nem diplomás ápoló, hanem simán egészségügyi szakiskolát végzett, de igazából ők vannak a legtöbben. Mennyit kap egy kezdő nővérke? Ő bizony a "D" kategóriában van.
Mennyit keres egy "D" kategóriás kezdő nővérke? Bruttó 218 004 Ft-ot, vagyis nettó 141 000 Ft! Szép kezdő kereset!

De nézzük, a példáink mennyit keresnek 10-12 év több műszakos munkanap, betegek kötözése, emelgetése, mosdatása és ágytálazása után...

A diplomásnak már legyen szakvizsgája akkor ő "G" kategóriás. A fizetése bruttó 332 051 Ft, nettó kb. 215 000 Ft

A nővérke férjhez ment, szült, nem volt ideje tanulni, maradt "D" kategóriás. Akkor a bruttója 230 115 Ft, a nettója pedig felment kb 150 000 Ft-ra! Azta! Micsoda fejlődés! 9 000 Ft!

De nézzük azt a valószínűtlen esetet - mert vagy belenyomorodnak a munkába, vagy belehalnak, jobb esetben már régen pályát változtattak, vagy elmentek külfödre - hogy ledolgoztak 51 évet!

A diplomás "G" kategóriában fog kapni bruttó 477 219 Ft-ot, kb nettő 310 ezret. a súlyosan visszeres lábú, gerincproblémákkal küszködő nővérke pedig bruttó 282 779 Ft-ot, kb nettó 184 ezer forintot! 51 év munka után! Micsoda kilátások!

Csak úgy összehasonlításképpen, Nikolics nevű csatár a Székesfehérvár - minielnök úr kedvenc csapata! - csapatához az öltözői pletykák szerint 16 millióért írt alá. Havonta!

Szóval ezt csúfosan benézted! Mielőtt jogszabályokkal kapcsolatosan írnál valamit, nézesd meg egy jogásszal!

Összegzés!
Vagy fizessék meg őket - a kezdők fizetése legyen mondjuk a fele egy ausztriai kezdő ápoló fizetésének - vagy ne mocskolják őket ha elmennek! tisztességes fizetésért dolgozni!

nincs1itt 2020.03.31. 18:57:44

@Tényelek: jááánoska, nekem már nem is kell tennem semmit, @Nekoashi2005: szépen beleverte az orrodat a piszkodba. legközelebb ha azt akarod, hogy foglalkozzon veled valaki, akkor köss csontot a nyakadba és akkor a kóbor kutyák nagyon fognak érdeklődni utánad... azért még érdekelne, hogy egy nővér (diplomás szakápoló+akadémiai tag+doktor+miazmás) 70 évesen (18-19 + 51 = 69, 70) mikor kp fizetést, mert már egy ideje nyugdíjas, ha megélte!

2020.03.31. 19:00:26

@látjátok feleim szümtükkel: Ez tény, ha ráér ön is össze tudja lapátolni a neten az adatokat.
Ezt már egy párszor átbeszéltük, hogy gazdasági területen a diktatúra és a liberális demokrácia között annyi a különbség, hogy diktatúrában pofán verik azt, akinek van valamilye és elveszik, .., a liberális demokráciában meg megteremtek a jogi környezetet ahhoz, hogy el lehessen venni büntetlenül a másét.
Így rabolják végig a világot és így lehetséges az, hogy a társadalom felső öt százaléka birtokolja az összes vagyon 95 százalékát, ..., nálunk ez még nem állt be ilyen aránytalanra, de több fejlett liberális országban ez már közelíti a 98%-ot.
Amikor arról olvas, hall, hogy be kell tartani a jogállami normákat, az arról szól, hogy ilyen szintű - szerintünk rablásokat - lopásokat is el kell viselnie a társadalmaknak, .., és mi vagyunk akkora barmok, hogy elviseljük, sőt egyesek még lázadnak is, amikor véletlenül a kormányunk ellent akar mondani ennek az elvnek :-) .

nincs1itt 2020.03.31. 19:00:46

@Grimbusz Makszimusz: maxi, biztosan. de azért ne feledd, hogy munkanélküliség azért csökkent érzékelhetően, mert 700 ezer és 1 millió magyar munkaképes, külföldön dolgozik. a gazdasági növekedés a 2009-et követő nyugatról mo.-ra is "begyűrűző" konjunktúra eredménye is(80-90%-ban).

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.31. 19:12:17

@nincs1itt: Különbenis orbánék 50%-al emelték az egészségügyi dolgozók fizetését!
Ja nem,azok még megyóék voltak!

2020.03.31. 19:16:24

@Nekoashi2005: "most mutass nekem egy ágytálazó pályakezdő diplomás nővérkét"
Szerintem erős fogalomzavarai vannak, egy kezdő diplomás nővér minimum egyetemi alapszakot végzett, normális esetben egyetemi végzettségű, attól diplomás, ..
Nagyon képben lehet, meg úgy a logikája is igen nehézkes, ha úgy gondolja, hogy egyetemi végzettségű ápoló ágytálazni fog, .., gondolom a segédápoló meg a főnővér :-)

nincs1itt 2020.03.31. 19:16:54

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: csak olvassad tényelek táblázatát!!! attól még egy jámbor golden retriever is vérengző fenevaddá változik!!! 49-51 év közötti ápolóként letöltött idő után, ha közben doktorált, akadémikus lett és még szült 3-4-5-6 gyereket a hazának, 70 évesen kereshet majdnem 2400 eurót bruttó!!!
ilyen táblázatot arcpirulás nélkül közzétesznek... a gyalog mudzsahed meg kétpofára zabálja...

nincs1itt 2020.03.31. 19:18:52

@Tényelek: jááános, és akkor mit csinál a "diplomás" ápoló? csont a nyakba, irány az utca... olyan ostoba vagy, hogy a hullámvasúton felfelé sikítasz!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.31. 19:21:50

@nincs1itt: Jójó de ha nem lett volna az eeemúútnyóócéév akkor akár 2000 is meglehetne...vagyis..ja nem ..várjál csak...!:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.31. 19:24:21

@Nekoashi2005: Héló!Mikor fogsz te 2020-ban a csútira szavazni?:))
A kis raffinált!:))

nincs1itt 2020.03.31. 19:31:48

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: az átlag fizetés, ma mo.-on 700-1000 euró bruttó körül mozog. ennyiért itt a spárgát takarítják be mostanság... de ha nem lesz elég ember, akkor lesz az 1500 is a spárga szedésért...

2020.03.31. 19:32:40

@nincs1itt: Látom a napi 1000 teszt, amit a bajoroknál végeznek és sokkal több, mint nálunk a 2-3 ezer :-) , teljesen elvette az eszét, .., pedig írtam, hogy ne fogyasszon tovább abból a szerből, ami ezt okozza!
De mert jó napom van kikerestem önnek, hogy a diplomás ápolói képesítés mire jó;
https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/3475/szakleiras

2020.03.31. 19:34:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Jól tudja, mert Orbánék 70 %-al emelték az ápolók fizetését.

nincs1itt 2020.03.31. 19:36:22

@Tényelek: jááános, 14146 teszt készült mo.-on akkor ez csak a múlt heti adat? csont a nyakba, irány az utca...
ügyes vagy... egy baj van, se olvasni nem tudsz, se írni, a szövegértést nem is merem említeni. röviden, hülye vagy!

2020.03.31. 19:39:24

@nincs1itt: Gondolom egyedül ez sem menne,ezért ideteszem, hogy mennyi az átlagfizetésük; 447.817 ft
https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/3475/vegzes_utani_kilatasok

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 19:41:43

@Tényelek: "a társadalom felső öt százaléka birtokolja az összes vagyon 95 százalékát, ..., nálunk ez még nem állt be ilyen aránytalanra, de több fejlett liberális országban ez már közelíti a 98%-ot."

Mondj EGYET! Seggfej. :))

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 19:43:06

@nincs1itt: köszi, csak a moi miheztartás végett kértem... de látom, Bulangiu már azonnal cáfolta;-)... hja, kérem a Freistaat Bayern nem a tejjel-mézzel folyó ner-kánaán! látod, moon b+ dufflázzuk a teljes UK lélegeztetőgép-állományát!;-)... sz'tem holnaptól azt írja, hogy egy gép per fő a számuk...

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 19:43:06

@nincs1itt: köszi, csak a moi miheztartás végett kértem... de látom, Bulangiu már azonnal cáfolta;-)... hja, kérem a Freistaat Bayern nem a tejjel-mézzel folyó ner-kánaán! látod, moon b+ dufflázzuk a teljes UK lélegeztetőgép-állományát!;-)... sz'tem holnaptól azt írja, hogy egy gép per fő a számuk...

2020.03.31. 19:47:17

@nincs1itt: "14146 teszt készült mo.-on akkor ez csak a múlt heti adat?"
Leírtam önnek, hogy miért annyi, amennyi, .. minden nap van x számú fertőzött és ehhez tartoznak koktaktkutatások, ami személyenként 30-40 szokott lenni.
Ha van egy nap kettő, akkor 60 tesztet végeznek, ha van 50 akkor 1500 és így tovább, a negyedikes matek anyag szerint.
Azért kellett volna Bajorországban egy nap 25.000 tesztet elvégezni, ha minimum annyit tesztelnek, mint a magyarok!
Új estszám x 30-40 !
Nekünk most valószínűleg nem ugrott ekkorát, mert az új fertőzöttjeink legnagyobb része karanténban volt a kontaktokkal együtt, így kevesebb teszt kellett, mint egy szabadon mozgó csoportnál.
Mi a fenét fogyaszt, .., oké egyébként sem valami éles kés, de ennyire nem szokott hülye lenni, .., bár ha jól érzi magát és úgy hülye, .., :-)

Nekoashi2005 2020.03.31. 19:52:48

@Tényelek:
Igazi fidesses "sportember" vagy nem tudsz veszteni!
Konkrétan ismerek egy hölgyet, aki akkor egy kisebb vidéki kórház ápolási igazgató-helyettese volt, elmesélte hogy előfordult, hogy nővérkék ilyen-olyan okból kiestek, és bizony be kellett állnia az osztályra dolgozni. Szóval egy kezdő diplomás nővért simán befognak minden ápolói feladatra...

Ja, és a nővérek dolga az osztályon elhunytak megmosdatása is!

"nálunk ez még nem állt be ilyen aránytalanra, de több fejlett liberális országban ez már közelíti a 98%-ot."

Ne akard, hogy elkezdjek utána nézni, mert megint csúful jársz!

Most komolyan, a svédeknél, dánoknál, finneknél, a norvégoknál a vagyon 98 %-a társadalom felső 5 % tulajdona.... Ha az átlag skandináv vagyoni helyzetét nézem, akkor ezek az országok uralnák a világ vagyonának nagyjából 99.9 %-át. Banánköztársaságokban, Közép-Afrikában igen, és mi is ehhez közelítünk! De a skandinávoknál?

De nézzünk egy konkrét skandináv esetet:
"A svéd politikusok nem kiváltságosok a törvény előtt sem, és nem rendelkeznek mentelmi joggal. 1995-ben Mona Sahlin svéd politikus 2000 $ értékű Toblerone csokoládét vett a hivatali hitelkártyája terhére. A kipattant botrány következtében Sahlin kénytelen volt lemondani miniszterelnök jelöltségéről. Ez volt az hírhedt „Toblerone-ügy”.

Kicsit édesszájú volt a hölgy, mert ez kb 658 ezer forint, de mi ez egy alcsuti stadionhoz képest! Aprópénz!

nincs1itt 2020.03.31. 19:54:14

@Tényelek: tényleg sok lesz már az ostobaságodból! a bértáblát beszoptad, a végzett tesztek számát beszoptad, mi kell még ahhoz, hogy felfogd: ne írj többet. teljesen felesleges. ostobaságokat firkálsz.

nincs1itt 2020.03.31. 19:57:55

@Sir Bates dö Hól: szívesen, a tesztek számát kb naponta 1000-ben határozták meg, de további ezerrel növelik a kapacitást és önkéntes teszt elvégzésére átalakították a közösségi épületeket, pl jégcsarnokot, koncerttermet stb.

Nekoashi2005 2020.03.31. 19:58:47

@Tényelek:

Persze, lehetséges ekkora átlagjövedelem. Ha napi 16 órát dolgozik a kórházban és még utána elmegy másodállásba...
Baromság! Pontosabban lehet egy megoldás, hogy elment mondjuk egy plasztikai sebészetre... De állami egészségügyben, közalkalmazottként 51 év után sem fog keresni ennyit!

2020.03.31. 20:03:24

@Nekoashi2005: "Most komolyan, a svédeknél, dánoknál, finneknél, a norvégoknál a vagyon 98 %-a társadalom felső 5 % tulajdona.... Ha az átlag skandináv vagyoni helyzetét nézem, akkor ezek az országok uralnák a világ vagyonának nagyjából 99.9 %-át."
Gondolom akkor az még inkább új információ önnek, hogy egy rakás olyan ország van, ahol az emberek úgy patkolnak el, hogy nem vagyont, hanem adósságot hagynak maguk után, magyarul negatív vagyonuk van, még a gatya, amiben eltemetik az is hitelből van, .. és hát nem is tudják visszafizetni a túlvilágról.
Ahol a társadalomnak több, mint 60% negatív vagyonnal rendelkezik, az Dánia, Németország, Hollandia, .. az USA még ebből a csoportból is kiemelkedik, mert ott már 79%-a teljes lakosságnak úgy hal meg, hogy a semmije sincs.

novekedes.hu/elemzesek/melyik-az-a-ket-europai-orszag-ahol-a-lakossag-60-szazalekanak-tobb-az-adossaga-mint-a-vagyona

eszti..... 2020.03.31. 20:03:50

@nincs1itt:

nem tudom mire működik, de ki kellene belőle venni...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 20:05:04

@Tényelek: "USA"

Te egy MEKKORA barom troll vagy! Csak fosod a szót értelem nélkül. Szerinted az USA-ban "a társadalom felső öt százaléka birtokolja az összes vagyon ... 98%-ot."???

"2018-ban a leggazdagabb 10 százalék képviselte az összes amerikai vagyon 70 százalékát" ... "a leggazdagabb 1 százalék vagyon-aránya 32 százalékra"

kitekinto.hu/2019/05/30/europan-kivul/egyre-melyul-a-szakadek-a-szegenyek-es-gazdagok-kozott-az-usa-ban/171954/

A felső 5% valahol 60% körül birtokolhat. Egy laza 20-as szorzót tévedtél, fideSSfasszopó. :))

2020.03.31. 20:05:27

@Tényelek: Ez a cikk 2014-es adatokkal dolgozik, de azóta még rosszabb lett helyzet a liberális világban.

2020.03.31. 20:06:49

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Amit ön talált cikket, ott nem tisztították meg a vagyonokat a hitelektől!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 20:11:23

@Tényelek: Ne erőlködj, te fasz. Baromságot mondtál. Minden kommented baromság. Csak trollkodsz.

2020.03.31. 20:12:51

@nincs1itt: "végzett tesztek számát beszoptad, "
Ne vicceljen már, azt írta, hogy 860 új fertőzöttet találtak, ezt csak akkor tudják, ha tesztelték őket, .., marad 140 teszt még, ha minden második fertőzöttnek volt felesége vagy gyereke, a többi meg árva volt és remeteként élt egy pincébe zárva, akkor is 420 tesztet kellett volna még végezni a kontaktkutatás keretén belül. Ha igaz, amit ír, akkor a bajorok nem térképezik fel a fertőzöttek környezetét, .., és ezt azért kizártnak tartanám, .., bár, ha ön állítja, csak akkor nem értem, hogy miért keveselli a magyarországi tesztek számát?

Nekoashi2005 2020.03.31. 20:20:16

@Tényelek:
És mi van a bértáblával meg a "J" fizetési kategóriás kezdő ápolóval?

nincs1itt 2020.03.31. 20:24:22

@Tényelek: fejezd már be!!! ostoba, gyökér fidesz-tálib.

2020.03.31. 20:24:55

@Nekoashi2005: Azt betettem az elvtársának, had ne rakjam már be mégegyszer, ..., 447.000 ft-os kezdőfizetés, ha jól emlékszem.

2020.03.31. 20:27:28

@nincs1itt: Na ja 13 milliós országban 1000 teszt egy nap, 860 fertőzött mellett, .. basszus nálunk egy állatorvosi asszisztenst tennének oda, az is tudná, hogy minimum a kontaktokat is tesztelni kell! Erre reagáljon, ne a lányos hisztijére!

Nekoashi2005 2020.03.31. 20:39:35

@Tényelek:
Állami kórházban, közalkalmazott szakdolgozó nem keres annyit! Egy kezdő rezidens orvos alapbére nincs ennyi! Ha vállal plusz ügyeleteket, talán...

De mi is van az akadémiai doktor kezdő diplomás ápolóval?

Nekoashi2005 2020.03.31. 20:41:55

@Tényelek:
Én nem vagyok kommunista, így neked elvtársad a 6. Lenin!

De mi is van az Magyar Tudományos Akadémia rendes tag kezdő diplomás ápolóval?

eszti..... 2020.03.31. 20:47:41

Elfogadhatatlannak tartjuk az Országos Tiszti főorvos Asszonynak a koronavírus járvány kezdete óta több alkalommal, így a 2020. 03. 30-án megtartott sajtótájékoztatón is ismételten elhangzott kijelentését, miszerint a háziorvosi szolgáltatók feladata a védőeszközök beszerzése

– írják háziorvosok Müller Cecíliának címzett nyílt levelükben, amiben felhívják a figyelmét arra, hogy a hatályos jogszabály szerint (18/1998.NM.rendelet 41 § (4)) a járási hivatal kötelessége gondoskodni járványos fertőzés terjedésének, megelőzésének leküzdéséhez szükséges anyagokról, eszközökről.

24.hu/belfold/2020/03/31/koronavirus-haziorvosok-nyilt-level-vedofelszereles-muller-cecilia/

Nekoashi2005 2020.03.31. 20:50:46

@Tényelek:
Na most még csúfosabban beégetlek!

https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/3475/vegzes_utani_kilatasok

Nézd már meg ezen a képen, mi olvasható a kis fehér piros keresztes orvosi táska alatt!

MESTERKÉPZÉS!

Nem alapszak! Akik ezen végeznek, lehet hogy már 8-10 éve dolgoznak az egészségügyben!

Hogy valaki ennyire hülyét csináljon magából, mint te!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 20:52:12

@Tényelek: És? Ne tetézd, barom! Ez nem negligálja, hogy kurva nagy fasságot mondtál. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 20:54:07

@Nekoashi2005: "De mi is van az akadémiai doktor kezdő diplomás ápolóval?"

:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 20:57:13

@Tényelek: "nálunk egy állatorvosi asszisztenst tennének oda, az is tudná, hogy minimum a kontaktokat is tesztelni kell"

Na igen. Csak nálunk nem ilyen hozzáértő a vezető, hanem egy segg. A gazdád, fideSSfasszopó. :))

Nekoashi2005 2020.03.31. 21:04:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Kénytelen lesz nevet változtatni, mert a "tény" kifejezést névként használni az ő esetében, hogy is mondjam.... vicces!

2020.03.31. 21:04:49

@Nekoashi2005: Milyen beégetés kedves liberálbolsevik elvtárs!
Annyira égő, hogy én is mesterképzést tettem be :-) .
Úgy egyébként normális esetben mindenki egyből megcsinálja a mesterszakot, ha van olyan azon a szakterületen, ..., milyen nyolc év, .., önnek ennyi időre lenne szüksége egy két éves képzéshez?
Persze lehet olyan, aki húsz év munka után végzi el a alapszakot vagy negyven év után, .. , na ja :-) .

2020.03.31. 21:13:43

@Nekoashi2005: Lehet, hogy önnek az a problémája, hogy nem tudja az egyetemi alapszakot érettségi után egyből el szokták kezdeni, majd ha azt sikeresen abszolválta valaki, akkor mesterszakra meg, ugyanúgy mint bármelyik másik szakterületen, .., közben nem dolgozik normális esetben, mint ahogy a többi szakokon végzők sem, csak amennyi gyakorlat elő van írva.
A végén ugyanúgy kezdő egyetemi végzettségű munkavállaló lesz, mint a közgazdász és egyéb szakokon végzettek csak nekik van szakosítójuk is, mint ahogy olvashatta a szakleírásban, .., ha egyáltalán megnézte.
"beégetlek" :-) , :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 21:21:58

@alöksz róz: "és most még több lesz..."

Így van. De nem a 98%-a. Az nettó fasság, amit mondtatok. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 21:42:06

@Tényelek: "Lehet, hogy önnek az a problémája"

Biztos, hogy neked az a problémád, hogy idióta vagy. MINDEN egyes kommenteddel beégsz. Ultra szánalmas fideSSfasszopó vagy. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 21:54:43

A magyarellenes tudatlan Ondó Viktor tiltja a tesztelést, a patrióta Soros György támogatja.

"Jövő héten megkezdik az egészségügyben dolgozók tesztelését Budapesten, részben Soros támogatásából"

24.hu/belfold/2020/03/31/soros-gyorgy-tamogatas-piko-andras-egeszsegugy-dolgozok-teszteles/

Kunhallmi Agnes 2020.03.31. 22:10:16

Orban ma bukik, mi vagyunk a tobbseg es o1g.

10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!! 2020.03.31. 22:13:54

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Valojaban azt tesztelik, hogy meglehet e venni apropenzen a hazaarulo ellenzeket. Olcson megveheto hazaarulokra tesztelnek, nem virusra.

Nekoashi2005 2020.03.31. 22:20:32

"Lehet, hogy önnek az a problémája, hogy nem tudja az egyetemi alapszakot érettségi után egyből el szokták kezdeni, majd ha azt sikeresen abszolválta valaki, akkor mesterszakra meg, ugyanúgy mint bármelyik másik szakterületen, .., közben nem dolgozik normális esetben, mint ahogy a többi szakokon végzők sem, csak amennyi gyakorlat elő van írva."

Na akkor vegyük végig! Nem megyek a jogi képzésre - bár azt ismerem - , maradjunk az egészségügynél. Egy orvos először rezidens lesz, majd szakorvos jelölt, és sok év múlva szakorvos.
Minthogy a tervek szerint azt szeretnék, hogy bizonyos feladatokat átvegyen az orvostól a diplomás szakápoló, így biztos hogy valamilyen gyakorlati időt le kell töltenie, mert friss diplomával csak súlyos problémákat okozna.

De akárhogy kerestem a net jogtárban, semmilyen jogszabályt nem találtam, amely szabályozná, hogy mennyi egy mesterdiploma pótlék, vagy egyáltalán van-e ilyen....

Három lehetőség van.

Ezek a mesterdiplomások - 2016-ban összesen 67-en - vagy sok éve az állami egészségügyben dolgoznak, plusz a kórház saját hatáskörben lök a fizetésükön,
Vagy a magánegészségügyben helyezkedtek el,
Vagy az az összeg ordas nagy kamu...

De ettől még hatalmas hülyét csináltál magadból!

Szóval hogy is van az akadémikus kezdő diplomás szakápolóval?

2020.03.31. 22:25:09

@Nekoashi2005: "így biztos hogy valamilyen gyakorlati időt le kell töltenie, mert friss diplomával csak súlyos problémákat okozna"
Ezért kellet volna elolvasni azt, amit betettem, , abban benne van, hogy a képzés gyakorlatorientált, ezért kész szakemberek kerülnek ki az egyetemről.
Bár tudom, hogy ez nekem égő ön szerint :-) .

2020.03.31. 22:28:39

@Nekoashi2005: "mennyi egy mesterdiploma pótlék"
Mert olyan nincs, ..., ha elolvasta volna, amit betettem, akkor azt is tudná milyen pótlékot keressen.
Bár ez is az én égésem :-) .
Jó ez a szavanként szájbarágásos módszer egy olyannal, aki ilyen felsőbbrendű módon áll bele egy vitába :-)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 22:29:50

@10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!!: "meglehet e venni apropenzen a hazaarulo ellenzeket"

Mindenki tudja, hogy meg lehet venni a hazaárulókat, csakhogy nem az ellenzék, hanem Kuabtov alkalmaz titeket, hazaáruló fideSSfasszopók. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 22:31:19

@Tényelek: Kurva unalmas a szánalmas erőlködésed, fideSsfasszopó. :))

Nekoashi2005 2020.03.31. 22:42:37

@Tényelek:
"Mert olyan nincs, ..., ha elolvasta volna, amit betettem, akkor azt is tudná milyen pótlékot keressen."
Elolvastam, és semmi olyan nincs benne, ami bizonyítaná az ott leírt összeg valódiságát, vagy azt hogy az állami egészségügyben keresne egy ápoló annyit. Mert nem keres! Annyit nagyjából egy szakorvosjelölt keres!

De soraidat olvasva igazolódik a mondás:
Akkor van a legnagyobb baj, amikor a hülyeség szorgalommal párosul!

És ha jogszabályban nincs

2020.03.31. 22:49:04

@Nekoashi2005: Mert még több szót kellene elmagyaráznom, ..., így is túl sok szájbarágást csináltam és mint látható teljesen fölöslegesen, mert, ha egy szót elmagyarázok, akkor jön helyette egy másikkal, amit nem talál, ..
A csúcs, hogy mindezért is én vagyok hibás :-) .
Szerintem hagyjuk, .. önnek ez tényleg hosssssszzzzúúúú, sohasem fogja megérteni :-) !

alöksz róz 2020.03.31. 22:57:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: most mit hisztizel, te 1%-ot írtál, elek meg 5%-ot
a többit beszéljétek meg

Nekoashi2005 2020.03.31. 23:00:07

@Tényelek:
"aki ilyen felsőbbrendű módon áll bele egy vitába :-)"

Nem álltam bele "felsőbbrendűen", hanem egész finom voltam! Pontosan levezettem, hogy miért írtál butaságot, de úgy voltam vele, nem mindenki dolgozik jogszabályokkal, pláne nem a közalkalmazotti törvénnyel, bár az viszonylag könnyen értelmezhető, ezért visszafogtam magam....

Erre te kerestél egy adatot - amelyről azt hitted hogy az igazadat bizonyítja - de azt is rosszul értelmezted, szóval addig csak nyakig voltál a fekáliában, de egy laza bukófordulóval sikerült teljesen elsüllyedned.

De legyünk megengedőek! Tételezzük fel, hogy a mesterdiplomát szerzett ápolók fizetése ennyi.... mind a 2016-ban végzett 67 főnek. Mennyi szakdolgozó van Magyarországon? 65 000? És annak mekkora része a 67 fő? Úgy 0,1 %? Kemény munkával egy évtized alatt elérhetik az 1 %-ot is!
De nem keresnek ennyit az biztos.....

Nekoashi2005 2020.03.31. 23:03:02

@Tényelek:
Szóval akkor mennyit is keres egy akadémiai doktor. rendes akadémiai tag kezdő diplomás ápoló? Na jó , legyünk megengedők, elég ha vsak levelező tagja az akadémiának....

Szóval mennyit keres?

Sir Bates dö Hól 2020.03.31. 23:20:01

@Nekoashi2005: hagyjad már, nem magyar az anyanyelve... meg funkcionális analfabéta is a bulangiu...
(ő nem a tartótisztre, hanem a bulangiu-ra ugrik;-)... )

eszti..... 2020.03.31. 23:31:29

@Sir Bates dö Hól:

persze, hogy arra ugrik, mert véresre szekáltad vele
na, de te mire ugrasz? :))))

nem úgy korrekt, ha mások gyenge pontjának ismertetése után magad is színt vallasz?

mgdé 2020.03.31. 23:33:51

@Tényelek:

"a képzés gyakorlatorientált, ezért kész szakemberek kerülnek ki az egyetemről"

Ön most az éppen megszületett fehér cápácskákról vagy a tojásból éppen kikelt királykobrácskákról tudósít?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.31. 23:43:01

@alöksz róz: "te 1%-ot írtál, elek meg 5%-ot"

Te is egy kapitális barom vagy. Olvasási nehézségeid vannak? Én nem írtam semmit. Ez a farok azt írta, hogy az USA-ban a társadalom felső öt százaléka birtokolja az összes vagyon 98%-át. A valós érték 70% és 32% között van, valahol 60% tájékán. Laza 20-szoros "tévedés". :))

eszti..... 2020.03.31. 23:56:08

@Nekoashi2005:

azért elég elképesztő, hogy a családtagokat nem tesztelték...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 01:06:30

@MAXVALL bircaman közíró: nem -nák, hanem -nék!...

az ismeretlen rajongó

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 01:18:06

@eszti.....: na mész a picsába te is!!;-)...
te nem vagy tisztában a "szekálni" fogalmával!;-)... tényeket közöltem, ő meg bullyingot folytat ellenem... s ez engem megvisel;-)...

mi az ami zavar? a butaság, az igénytelenség, a szellemtelenség... ezt a bulangiut fésztufész agyonverném... ha csak nincs mellettem valaki, aki kiszedné a kezemből... mint pl. said, aki már megmentett pár ilyet... de most ő sz'tem valahol spanyolban ül;-)...

mi zavarna? semmi... akinek Mirr-Murr a spanja, azt baj nem érheti! s még Oriza-Triznyák még színre sem lépett!!-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 01:24:35

ja, egyébként mitől lenne az inkorrekt ? nekem sem segített senki? nálam még mindig a másik kezdi;-)... @eszti.....:

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 01:27:00

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A valós érték 70% és 32% között van, valahol 60% tájékán."

ez a nap kommentje!;-)... te se lennél kasszázs nálam;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 01:37:22

kasszázs
kaszás lesz az
ma nem remekel a gógli oláh-magyar

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 01:51:58

@Sir Bates dö Hól: "te se lennél kasszázs nálam"

Nem is vállalnám. Tudod, napi hány mázsát tolnak el a szkenner előtt?

Tegnap a Lidlben kérdeztem a kasszás kislányt, hogy a 8-as kóla csomagot leolvassa-e a kosárból. A csajszi lehetett vagy 45 kiló, mielőtt mozdulhattam volna, áthajolt a pulton, kikapta a kocsiból a kólát, leolvasta a pultba épített szkenneren, és visszatette. 8*1,75 l, azaz több, mint 14 kiló. Csak pislogtam.

"2018-ban a leggazdagabb 10 százalék képviselte az összes amerikai vagyon 70 százalékát" ... "a leggazdagabb 1 százalék vagyon-aránya 32 százalékra"

Tehát van egy folytonos monoton föggvényünk, amiből ismerünk két pontot:
x=1% -> y=32%
x=10% -> y=70%
Kerssük a függvény értékét az x=5% pontnál. Csak y=70% és y=32% között lehet. Nyilván baromság Tény Elek elképzelése, hogy
x=5% -> y=98%

A függvény görbülését ismerve olyan y=60% lehet a keresett érték.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 02:31:59

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: iratkozz be 1 deriválás integrálás tanfolyamra hogy lyobban görböllyön a nyelved

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 02:37:50

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: lya egyépként az anyagi/lyóléti =tlenségeket hejtelen haranggal ábrázolni, ezért fogalmad/unk nincs a helyi görbületrő

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 07:17:01

@Nekoashi2005: "De mi is van az Magyar Tudományos Akadémia rendes tag kezdő diplomás ápolóval?"

Olyan csak a beteg agyadban létezik, viszont a pénzt követelő és mindenféle hasznos tudományos munkáikra hivatkozó akadémikusok hogyhogy nem találták fel már a koronavírus vakcináját? Mert annyit sem érnek, mint a legutolsó betanított ágytálmosogató alsegédápoló!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 07:28:17

@mgdé: "a képzés gyakorlatorientált, ezért kész szakemberek kerülnek ki az egyetemről"

Ön most az éppen megszületett fehér cápácskákról vagy a tojásból éppen kikelt királykobrácskákról tudósít?"

Hát nem is a CEU mesterképzését elvégző kígyóvállú sokdioptriás zsidógyerekekről, akik a romkocsmák félhomályában tervezgetik hogy hogy ültetik át a gyakorlatba az összes összeesküvés elméletet!

Nekoashi2005 2020.04.01. 08:01:25

@Grimbusz Makszimusz:

Kissé lemaradtál!
A Tényelek nevezetű párttársad kifejtette tegnap, hogy nem igaz, hogy az ápolók rosszul keresnek, és belinkelt egy táblázatot, mely szerint egy kezdő diplomás ápoló 331 ezer forintos bruttó fizetéssel kezd a "j" fizetési kategóriában. Én pedig felhívtam a figyelmét, hogy a közalkalmazotti törvény szerint a 'j' fizetési kategóriában akkor kaphat ennyit egy kezdő diplomás ápoló, ha rendelkezik akadémiai doktorátussal, rendes vagy levelező akadémiai tagsággal..... De a többi fizetési kategóriát áttekintve max "g" kategóriás lehet!

A párt és hívőtársad ahelyett, hogy elismerte volna, hogy emeletes baromságot írt, még fokozta a hülyeségét, mert belinkelt egy képet, mely szerint egy friss diplomás ápoló a végzés után átlagosan 440 ezer fizetéssel kezd! Erre felhívtam a figyelmét a kép oldalán egy feliratra, hogy MESTERKÉPZÉS! És 2016-ban összesen 67-en végeztek...

De ekkor sem ismerte el, hogy baromságot írt, hanem teljesen belelovalta magát, hogy a diplomás ápoló, ahogy elvégzi az alapszakot, megcsinálja utána a mesterképzést, és akkor 440 ezer forint kezdő fizetéssel kezd.... A magyar állami egészségügyben....

Nekoashi2005 2020.04.01. 08:17:48

@Grimbusz Makszimusz:
"CEU mesterképzését elvégző kígyóvállú sokdioptriás zsidógyerekekről"

kovács "Hazudok bármiről" zoltán zsidó?

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 08:23:47

@Nekoashi2005: kovács "Hazudok bármiről" zoltán zsidó?..................................

Persze, de nekem nincsenek előítéleteim!
Ismerek nagyon rendes zsidókat, de mégsem hiszem, hogy mindegyik az!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 08:26:47

@Nekoashi2005: Az MTA-s ápolókat beszéld meg vele, én az akadémikusokról, meg a jó büdös kurva anyjukról értekeztem!

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.04.01. 08:44:37

Pelenkámat aki kéri,
Jobban teszi, ha kikéri,
Mert KURVÁRA AKCIÓS!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 08:48:54

@Nekoashi2005: "akkor kaphat ennyit egy kezdő diplomás ápoló, ha rendelkezik akadémiai doktorátussal, rendes vagy levelező akadémiai tagsággal"

Miért ne rendelkezhetne? Tény Elek magából indult ki, ő a baromarc tudományok doktora. :))

Nekoashi2005 2020.04.01. 08:50:07

@Grimbusz Makszimusz:
"az akadémikusokról, meg a jó büdös kurva anyjukról értekeztem!"

Most részben egyetértünk, mármint ha a palkovics nevű akadémikusra gondolsz!

István Tamasi 2020.04.01. 09:03:52

@Tényelek: "Mi történt Magyarországon 1933-ban?"
Nem kell játszanod a hülyét, már az vagy, nem kicsit, nagyon.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 09:07:26

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: miva' kis pitlák, tíged is elő evett a rosseb?...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 09:20:26

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ? inkább maradjunk egyenlőre a 8*1,75=14... okés?;-)... a többire még alszom egy kicsit, álmomban még csöngetek is egy kicsit, mint thomaskisbalázs...

6.Lenin 2020.04.01. 09:33:03

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"és visszatette. 8*1,75 l, azaz több, mint 14 kiló. Csak pislogtam. "

Na, csak kiderült. Annyi gyűlölet, rosszindulat, irigység, tehetségtelenség csakis egy nyápic, nyamvadt, kis seggdugóban lehet összesürítve ilyen mennyiségben. Bejött ez is.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 09:33:30

Ezen a blogon vamelyik posztban egy fidesztroll azzal dicsekedett, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet Orbán okos gazdaságpolitikájának köszönhető.

Ez minek köszünhető? "A reggeli órákban tovább gyengült a forint, már 362,6-nál járunk az euróval szemben, ami fél százalékos gyengülés tegnaphoz képest."

www.portfolio.hu/deviza/20200401/nincs-nap-uj-forintmelypont-nelkul-mar-a-360-tol-is-tavolodik-az-euro-jegyzese-423386?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Hajrá, előre a lenini úton?

Mondjuk ez jó Beninek ( meg a többinek ), aki jó parti lesz, mert igen csinos összeg üti a markát itthon a svájci bankszámláján öszegyüjtött frankból. Apukája megmondta. Már régebben.

Nekoashi2005 2020.04.01. 09:39:05

@6.Lenin:
""és visszatette. 8*1,75 l, azaz több, mint 14 kiló. Csak pislogtam. "

Na, csak kiderült. Annyi gyűlölet, rosszindulat, irigység, tehetségtelenség csakis egy nyápic, nyamvadt, kis seggdugóban lehet összesürítve ilyen mennyiségben. Bejött ez is."

A tartótiszted még nem küldött el szövegértelmezés képzésre?
A bejegyzés idézett része pont a kasszás kislány irányába kifejezett tisztelet megnyílvánulása volt!

A posztoló ki sem nézte a hölgyből azt az energiát és erőt, amit egy mozdulattal bizonyított!

6.Lenin 2020.04.01. 09:39:18

Na, itt a másik is...

" ezt a bulangiut fésztufész agyonverném... ha csak nincs mellettem valaki, aki kiszedné a kezemből... mint pl. said, aki már megmentett pár ilyet... de most ő sz'tem valahol spanyolban ül;-)..."

Valamilyen front volt az éjjel, hogy mindenkiből kitört az őszinteség?

Tipikus eset. A jelentéktelen, kis , de öntelt pöcsök reakciója, ha kiderül a valóság. Egy kezdő lélekbúvár félálomban is rávágná ezt a jellemzést.
Na, lesz még valaki?

6.Lenin 2020.04.01. 09:42:04

@Nekoashi2005:

Te seggfej, pont ez a lényeg, kis hölgy simán letudta az akadályt, ami ennek a seggdugónak problémaként jelentkezett.

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 09:42:33

@István Tamasi: Mi van rinya, mi történt 33-ban? Mi a faszt keresitek a párhuzamot, mi nem vagyunk azonosak azokkal, de viszont ti rengeteg hasonlóságot mutattok az akkori szemetekkel, Kun Béláékkal, Rákosiékkal, baszki, ugyanaz a vérvonalú magával nem bíró erőszakos entellektüel bagázs lovagolja most a liberalizmust, amelyik akkor a bolsevizmusban látta a világhatalom megkaparintásának az eszközét! Szóval elmehettek a kurva anyátokba a szaros kis izmusaitokkal, meg a nácizásotokkal! Egyébként ha már 33, akkor érdekes, de elhallgatott és sokak számára ezért ismeretlen tény, hogy Hitlerék azért kaphatták meg a felhatalmazást, mert ugyanúgy, ahogy most is, az internacionalisták éppen fel akarták borítani a rendet!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 09:52:24

@látjátok feleim szümtükkel:" Ezen a blogon vamelyik posztban egy fidesztroll azzal dicsekedett, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet Orbán okos gazdaságpolitikájának köszönhető."

Pedig nem is ugye? Hagy tippeljek, szerinted az ellenzék okos tanácsinak az eredménye, csakúgy, mint ahogy most a koronavírus feltűnően lassú terjedését is az ő javaslataiknak köszönhetjük! Ha még arra is rá tudjátok kényszeríteni, hogy teszteljen többet, akkor a koronavírus ijedtében elmenekül vissza Kínába!

Nekoashi2005 2020.04.01. 09:54:38

@6.Lenin:
Tényleg el kell küldenie képzésre a tartótisztednek!

Megkérdezte udvariasan a hölgyet, hogy ki vegye e az üdítőitalokat, de a hölgy nem a választ adta meg, hanem kikapta a csomagot...

Írjam le mégegyszer, vagy megértetted elsőre....

eszti..... 2020.04.01. 09:55:18

@6.Lenin:

öreg! neked senki nem mondta még, hogy nem kell mindent elhinni, amit a neten olvasol?
sanyarú sorsod lenne egy társkereső oldalon.:D

Nekoashi2005 2020.04.01. 09:56:36

@Grimbusz Makszimusz:
"Hagy tippeljek, szerinted az ellenzék okos tanácsinak az eredménye, csakúgy, mint ahogy most a koronavírus feltűnően lassú terjedését is az ő javaslataiknak köszönhetjük!"

Kik is mondták először, hogy be kell zárni az iskolákat?

István Tamasi 2020.04.01. 09:57:05

@Grimbusz Makszimusz:
- "mi nem vagyunk azonosak" Tehát pontosan tudod, hogy mi történt 1933-ban azaz rád is pontosan illik, hogy nem kell játszanod a hülyét mer már régóta az vagy, méghozzá nem kicsit, nagyon.
- Kun Béláék fegyverrel szálltak szembe az ország feldarabolásának (sajnos sikertelenül) azaz magyarok számára vállalható, sőt vállalandó amit tettek ahogy az is, hogy a rendelkezésükre álló szűkös és rövid lehetőségek keretei között is igyekeztek gondoskodni nélkülöző magyar gyerekekről. Mivel te/ti ezt nem vállaljátok ezért nem is vagytok magyarok hanem csak magyarkodó idegenszívűek aki elmehettek az idegen kurva anyátokba.
- adolfék (például a dongalábú aki a 6 gyerekét saját kezével gyilkolta le) is azért kaphatták meg a teljhatalomra a felhatalmazást, mint az elmebeteg, hazudozó suttyó vezérkéd: sunyi demagóg hazugságokkal megvezették a 'zembereket. Tehát az analógia 1933-al ezért is stimmel.

6.Lenin 2020.04.01. 10:00:28

@Nekoashi2005:

Még mindig nem érted. A kis hölgy TISZTÁBAN VOLT A SAJÁT KÉPESSÉGEIVEL, nem tökölt egy seggdugóval, nem állt le magyarázkodni, kinyúlt leszkennelte, visszatette. Arra nyilván nem volt ideje hogy a seggdugót a lába közé vegye és kiszorítsa belőle a szennyezett levegőt, baszott rá, tette a dolgát.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:01:17

@6.Lenin: miva' Lajos? Kinyitod a csipás szemed reggel, oszt terülj-terülj aaztalkám mindgyá' mi?;-)... a te, mint lélekbúvár, azonnal akcióba lépsz;-)... ha már a Morzsival kudarcot vallottál... ;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:05:28

@6.Lenin: Lalikám,ne kezdd el! Ez megint olyan lesz, mint a "demokratikus hülye hülyék vagy republikánus hülye hülyék" legendás performanszod. Sokan emlékeznek még arra;-)...

rallus 2020.04.01. 10:05:30

@István Tamasi: Hát igen...Kun Béláék Linder Béla szakmai irányításával...

Egyszer megnézhetnéd, hogy kik pénzelték Adolfékat..., meg azt is, hogy a kommunisták miért őket támogatták a VÁLASZTÁSON.

Nekoashi2005 2020.04.01. 10:09:58

@6.Lenin:
Ad már meg a tartótiszted elérhetőségét - ha nem titkos! - mert szeretnék beszélni vele, hogy ilyen szinten égeted a "tisztességes" besúgók testületét! Sürgősen állítson le!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 10:10:35

@Nekoashi2005: "Kik is mondták először, hogy be kell zárni az iskolákat?"

Ez nem kérdés, hiszen a kereket is ti találtátok fel!
A járvány óta ezerféle dologba ugattok bele, utána meg veritek a melleteket, hogy ti mondtátok meg! Ötletelésben tényleg világbajnokok vagytok, a szar akkor kezdődik, ha valamit nektek kell megoldani is!

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 10:11:18

@Grimbusz Makszimusz:

Nem is tudom miért akarják soron kívül kirúgni a únió néppártjából a fideszt. Te nem tudod véletlenül?

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 10:13:40

@Grimbusz Makszimusz:

Nem emlékszel? Nem a fidesz és a vége, nem is Orbán, hanem az ellenzék, meg a szülők mondták. Romlik a memóriád, vigyázz, nehogy megegye a kór. Moss gyakran kezet szappannal, és viselj maszkot!

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:15:10

@Grimbusz Makszimusz: "Egyébként ha már 33, akkor érdekes, de elhallgatott és sokak számára ezért ismeretlen tény, hogy Hitlerék azért kaphatták meg a felhatalmazást, mert ugyanúgy, ahogy most is, az internacionalisták éppen fel akarták borítani a rendet!"

Mirr-Murr, remélem azzal tisztában vagy, hogy ez azért egy picit árnyaltabb história volt;-)...
De látom, a te napod jól indult, a mai zsidózás megvolt (hál'istennek nem nekem kellett nyilatkoznom kováccsal kapcsolatban;-)... )

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 10:16:12

@István Tamasi: - Kun Béláék fegyverrel szálltak szembe az ország feldarabolásának (sajnos sikertelenül).

Anyád picsáját már meg azoknak a "hazamentőknek" is! Mondtam hogy a leszármazottaik és mindenben a szellemi örököseik is vagytok!
33 egy sikertelen patkányirtás kezdete volt!

6.Lenin 2020.04.01. 10:18:12

@eszti.....:

Nekem soha nem kellett társat keresnem, sehol.

Természetes, hogy egy névtelen felületen bármi kiélhető, leírható, de...
Vannak olyan pillanatok, belső zsigeri kényszerek, ami kijön, kontroll nélkül, és ezek az igazi gyöngyök. A titkolt, takargatni szándékozottak.

Apropó, mi van a vitéz úr hagyatékában? Lenne valami nekem való? Érdekelne a hozzá kapcsolódó történet is.
PL. volt olyan ismerősöm, aki munkaszolgálatos volt, és ott volt a hátizsákjában végig vele a bélyeggyűjteménye, gyufásdobozokban, Egy hatalmas értékű klasszikus bélyegekből álló, ritka gyűjtemény.
Van olyan levlapom, ahol leírják (44-ben történt)hogyan lőttek agyon egy anyát, úgy, hogy a kezében tartotta a csecsemőjét.

Történetek sokaságát lehetne leírni. Mondjuk egy Hollandiába 1869-bem írt, és küldött levlappal , mi történt addig, míg és megvettem egy árverésen, 1989-ben.
Nagyon érdekelnek ezek a dolgok.
Sokat jártam Kassára egy társaságba, ahol olyan történeteket meséltek világ járt emberek (szintén gyűjtők), hogy az ember önkéntelenül is megtanulta Európa történelmét, a valóságot. Magyarok, szlovákok, lengyelek, zsidók, keresztények, meg a jó ég tudja, hogy kik, ez a része nem volt különösebben érdekes.
Na mind1.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 10:20:06

@Grimbusz Makszimusz: "A járvány óta ezerféle dologba ugattok bele"

És milyen jó, hogy beleugatnak, Ondó Viktort megfutamítják, és életek ezreit mentik meg. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 10:23:14

@Sir Bates dö Hól: Mirr-Murr, remélem azzal tisztában vagy, hogy ez azért egy picit árnyaltabb história volt;-)...

Nem férne ide, meg beszűkült tudatú faszoknak minek magyaráznám, hogy ne fekete-fehérben gondolkodjon, vagy ha mégis akkora barom, akkor legalább másokat kíméljen meg! Tele van a faszom az állandó nácizásukkal, meg Hitlerezésükkel, meg ahogy ezt mindig legfőbb adunak használják a legpitibb vitákban is, mert amúgy sem eszük sem érvük nincs a balfasz lippshitzeknek!

6.Lenin 2020.04.01. 10:25:17

@Sir Bates dö Hól:

Sámlibaszó, máskor ne irkálj betépve. Véletlenül kipofázol olyasmiket is, amit nem kéne (de nyilván belülről nyomnak), aztán kijönnek, mint hasmenéskor a másik felesleges dolgaid.

Nekoashi2005 2020.04.01. 10:29:00

@Grimbusz Makszimusz:
Hatályos BTK-ból:

258. § (1) Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást

a) súlyos hátrányt okozva,

b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,

c) háború idején vagy

d) KÜLFÖLDI FEGYVERES ERŐ BEHÍVÁSÁVAL VAGY IGÉNYBEVÉTELÉVEL

követik el.

(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Milyen csapatok élén vonult be kőbányai horty sörhajóhadnagy a bűnös Budapestre? És most nem arra a pár száz darutollas köztörvényes bűnözőre célzok.....

Nekoashi2005 2020.04.01. 10:30:28

@6.Lenin:
"Sámlibaszó, máskor ne irkálj betépve."

A tartótiszted nem tartott még stílusból neked előadást? Ideje lenne....

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:32:29

@Grimbusz Makszimusz: mindezért inkább átmész egy lórugás erejű reggeli kávépótlónak, mi?;-)... hadd baszódjon fel mindenki, aki nem ismer!;-)...

eszti..... 2020.04.01. 10:33:06

@Sir Bates dö Hól:

kösz, az irányt! minap az öreg is oda küldött.
most vagy nekem sikerül egy fenékkel több darázsfészekbe ülnöm, vagy rátok férne egy kis relaxálás..

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 10:36:39

@Sir Bates dö Hól: Még véletlenül se vedd mentegetőzésnek, de alapból nem zavar ha valaki zsidó,bár kurvára nem jó pont nálam és bizonyos velük kapcsolatosan törvényszerűen előálló problémák miatt alapból gyanakodva tekintek rájuk, viszont konkrét személyeknél bármikor eltérek ettől, ha kell! Arról, hogy a közszereplőik szinte kivétel nélkül a sztereotípiáknak felelnek meg, nem én tehetek, néha csodálkozom is, hogy a normálisabbja miért nem szól rájuk!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 10:38:05

@Nekoashi2005: Ja, köszi, hogy megmagyaráztad ennek az ütődöttnek. Én akkor se válaszolnék, ha olvasnám, amit mond, rosszindulatú trollokat nem etetek. :))

Arányosan nekem 31 kilót kellett volna a pulton áthajolva kikapnom a kocsiból. Hát felemeltem volna, de nyögve. :))

És a kiccsaj ezt csinálja egész nap. Amit rendesen megmozgat 8 óra alatt, az se semmi. A kasszásoknak a szalag oldali karjuk erősebb, mert azzal emelik meg az árut.

Szoktam poénkodni. Mondjuk 19800 az összeg, és megkérdezem, hogy húszezresből tud-e visszaadni. Egyszer nagyon el volt kámpicsorodva a hölgy, rákérdeztem, mi a baj. Nem mondta, de kitaláltam. Parasztok a vevők? Bólintott. Vannak akik alantas munkának tartják, és lenézik a pénztárosokat. Én minden dolgozót megbecsülök, aki jól csinálja.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:39:38

@6.Lenin: Lajosom, én ezt eddig is vállaltam, miként azt is, hogy nálad csak a botod rúgnám ki, csak összeszedne valami karitaszos és slaggal kimosnának a szarból-hugyból;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:43:08

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: csak neked migrik ezek, kis pitlák, fro szempontjából állampolgárok;-)... meg ez itt normális

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 10:43:50

@Grimbusz Makszimusz: "Tele van a faszom az állandó nácizásukkal, meg Hitlerezésükkel"

... meg nyilván a gecizésükkel. Egyedül te tehetsz róla, hogy imádatod tárgya egy tehetségtelen senki, aki csak fosztogatni tud. A gecire nem mondhatom, hogy rózsabimbó. :))

6.Lenin 2020.04.01. 10:46:49

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Seggdugó, mit magyarázkodsz? A kis csajnak elég volt rád néznie, tisztában volt, hogy mire is lehetsz képes, nem ért rá pöcsölni veled. Kivette, oszt simán megszabadult tőled. Ennyi. Semmiben sem csigáztad fel az érdeklődését, ilyen seggdugókat százával láthat naponta. Lehet, ha olyan bunkó is, mint te, még köpött is volna egyet. Szerencsédre nem volt bunkó.

eszti..... 2020.04.01. 10:49:58

@6.Lenin:

Ritkán leveleztek, inkább üzentek egy arra járó földivel. A láda kicsi, annál nagyobb a családi legendárium, ami itt van a fejemben.

6.Lenin 2020.04.01. 10:50:06

@Sir Bates dö Hól:

Vegyél mély lélegzetet, lassan fújd ki, aztán így még néhányszor. Mondjuk utána is maradsz sámlibaszónak, de kicsit lenyugodhatsz talán, vagy nem, de ki nem szarja le?

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:50:30

@Grimbusz Makszimusz: nekem is volt számtalan ilyen vitám, pl. steiner vagy zoltai kapcsán...
"Még véletlenül se vedd mentegetőzésnek"
már miért venném? elsőre megértettem, s tudod, csak a sunyi "szalonzsidózással" van bajom, a futóbolondokkal nincs;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 10:55:20

@6.Lenin: Lajosom, mit akarsz? Udvarolsz? Vagy rájöttél vénségedre miként működik a légzés? S most megosztom szíved igaz választottjaival?;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 10:57:39

@Nekoashi2005: Kik is mondták először, hogy be kell zárni az iskolákat?

először a kínaiak, aztán a who, azután minden malyom ezt szalykózta

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 10:59:10

@Sir Bates dö Hól:" De látom, a te napod jól indult, a mai zsidózás megvolt"

Voltaképpen türelmes is voltam, mert négy napja nyomja ez a leértékelt fejű lippsiproli a 33-azását és csak ma reggel cuppantam rá jobb híján!

6.Lenin 2020.04.01. 11:01:40

@eszti.....:

"itt van a fejemben. "
Az nem kell. A zavaros, félig üres dolgokat nem szeretem.

eszti..... 2020.04.01. 11:05:19

@Sir Bates dö Hól:

honnan? a gugli csak a liliputost mutatja. ha jól emlékszem, nem rá gondolsz.
meg minek, a felét sem érteném. tele lennék kérdéssel, amire nem tudom a választ...
így is elég nagy meló legyűrni a nyugtalanságot és normális életet imitálni.
ma pl. kirúzsoztam a számat, aztán rájöttem tök felesleges, hisz mindent elfed a maszk....

na, de ennyi elég is .... swift helyett marad a porszívó...

igaza volt Lukasenkónak, aki vodkát és kapálást ajánlott népének a vírus ellen.. :D

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 11:05:44

@eszti.....: bummafejbe.tót
rakhatnál ide valami igazán tanulságos okosságot
rég volt má

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 11:09:56

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "Kik is mondták először, hogy be kell zárni az iskolákat?
először a kínaiak, aztán a who, azután minden malyom ezt szalykózta"

Kivéve Ondó Viktor gazdád, az állt a vártán rendületlenül tiltotta az iskolabezárást. Aztán meghátrált a nyomás alatt, még aznap köpönyeget fordított, és kötelezővé tette. Ötletel a geci, semmi koncepciója nincs, okos embereket meg nem enged a döntéshozatal közelébe. A szentfazekak már csak istenben bízhatnak. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 11:13:51

@Sir Bates dö Hól: " mindezért inkább átmész egy lórugás erejű reggeli kávépótlónak, mi?;-)... hadd baszódjon fel mindenki, aki nem ismer!;-)..."

:DDDDDD Katonakoromban egyszer a "jószerencsém" a laktanya malactelepére vezérelt egy kis látogatásra (levittük a dandárkonyháról teherautóval a moslékot) és ha már ott voltam, megtekintettem az ólakban heverésző sertéseket. És mivel a teljesítményüket nem találtam elég érdekesnek, mert egymás hegyén hátán aludtak a napon, ezért a 65M 45-ös surranómmal hatalmasat rúgtam az ólajtóba!
Na, ha láttad volna azt a felháborodott röfögéssel kísért felpattanást, akkor megértenéd a provokációban lelt élvezeti faktort, amivel itt is múlatom az időt! Voltaképpen hibátlan az analógia, itt is, ott is sertésekről van szó.

rallus 2020.04.01. 11:14:03

@Sir Bates dö Hól: Hála közös Istenünknek, ma a Földön egyedül a zsidó az, akit nem szabad nem szeretni, negatív összefüggésben megemlíteni és a tőlük származó adatokat nem csak hogy vitatni, de még kétségbe vonni sem!
Ez jól van így, hiszen az emberek nem elég okosak ahhoz, hogy erről maguk döntsenek.
Aki meg mégis tévedésből, vagy tájékozatlanságból leír valamit, ami kiválasztott embereknek nem tetszik, azt még mindig le lehet bunkózni a "szalonzsidózással" vagy a "burkolt antiszemitizmussal".
Ez mindannyiunk számára megfelelő....

eszti..... 2020.04.01. 11:22:16

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

nagyanyám axiómája a férfiakról:

olyanok, mintha mindegyiket egy nagy fasz csinálta volna..... :D

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 11:22:47

@rallus: , azt még mindig le lehet bunkózni a "szalonzsidózással" vagy a "burkolt antiszemitizmussal".

Ezért kell élesben zsidózni! A szalont én mindig kikérem magamnak! :D

István Tamasi 2020.04.01. 11:24:31

@Grimbusz Makszimusz:
Az elmebeteg, hazudozós suttyó farkára cuppantál te rá, nem ma hanem már nagyon régen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 11:27:09

@eszti.....: "olyanok, mintha mindegyiket egy nagy fasz csinálta volna"

:))

István Tamasi 2020.04.01. 11:27:27

@Grimbusz Makszimusz:
A patkányirtást a Vörös Hadsereg fejezte be 1945-ben, de sajnos azóta újabb egyedek - te is - bújtak ki a pöcegödörből.

Nekoashi2005 2020.04.01. 11:28:21

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
"Kik is mondták először, hogy be kell zárni az iskolákat?

először a kínaiak, aztán a who, azután minden malyom ezt szalykózta"

Minielnök urat és a fidess frakciót lemajmozni?

Már elindult érted a TEK!

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 11:31:55

@Grimbusz Makszimusz: "és csak ma reggel cuppantam rá jobb híján!"

tisztán, háló érintése nélkül fogják ezt lecsapni!!!;-)...

megjegyzem a te kunbélázásod semmivel sem jobb, mint a harminchármasozás, sőt, hisz amit @István Tamasi: írt a Tanácsköztársaság HONVÉDŐ HARCÁRÓL, az mind ül (s katonai teljesítménynek is kiváló, tán a '49-es tavaszi hadjárat hasonlítható ahhoz)... s az ő 1933-ma metafora, amire képtelenek voltatok eddig adekvát választ adni, csak hadoválni: ergo eddig orbán talpasai nyitott szájjal rohangálnak a maguk kreálta faszerdőben... s te volunterként csatlakoztál hozzájuk;-)...
bocs fréro, én ezt érzékelem;-)...

6.Lenin 2020.04.01. 11:32:50

@Sir Bates dö Hól:

Közben napoztam egyet-reggel mondták a rádióban, hogy hatásos a vírus ellen -és közben tényleg beugrott valami...

a vonzalmad a sámli irányában. Valszeg-mivel méregzsák is vagy, nemcsak szarzsák-
hamar indulatba jössz, mert nem éred fel álló helyzetben az asztalt, állandóan cipeled magaddal a sámlit, beleszerettél, és néha meg is dugod.
Mivel őnagyságával ( a sámlival) még nem beszélgettünk erről, nem ismerem az ő vonzalmát irányodba, de mivel te egy erőszakos bunkó vagy, szerintem beletörődött már a sorsába. De ez mellékszál, nem annyira érdekes.

mgdé 2020.04.01. 11:41:02

@Grimbusz Makszimusz:

Nyugi, az én vállaimat egy kőszáli sas is megirigyelhetné!

Amúgy meg, bivalyerős repülő macskát láttál-e már, aki egy kondort visz a hátán? :P

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 11:41:44

az egyik libbsi rúzsozza magát, a másik faszerdőket vizionál...

kuruc.info/galeriaN/2012/steinerkristof180902_01.jpg

nem kéne már ezeket összezárni egymással?

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 11:43:00

@Grimbusz Makszimusz: vigyázz, Lajos ma lélekbúvár üzemmódra kapcsolt;-)...

(nyilván, ha korrekt, önálló és független személyiség lenne, akkor nálad is profilozna egyet, de hát még a belátási képessége sem üti meg a mércét... egy normálisan működő országban már születése pillanatában azonnal gondnokság alá helyeznék (szarrágóknak: tudom gyámság/gondnokság, etc. )... vagy lebasznák a taigetoszról... moon meg inkább beszervezte a tartótisztje;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 11:46:51

@rallus: na, már nem keltem fel hiába, te is megérkeztél...
(azt tudod, hogy a kommented baszott rossz helyre ment?
meg a te fajtádat, a sunyi szalonzsidózót különben sem kedvelem, sz'al madtrka... )

rallus 2020.04.01. 11:48:06

@Grimbusz Makszimusz: Nem elegáns és értelmetlen dolog zsidózni, ráadásul megfoghatatlan is!
Szamueli, Rákosi, Gerő és Aczél például magyar volt, Radnóti és Kertész pedig zsidó....

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 11:53:54

@rallus: talán nem kéne hülyeségeket írkálni

"Gerő Ernő, születési nevén Singer Ernő...
Singer Móric (1851–1927) zsidó banktisztviselő gyermeke. Édesanyja Engel Mária (1863–1913)Apai nagyszülei Singer Bernát és Steiner Anna, anyai nagyszülei Engel Gábor és Schönfeld Berta"

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 11:55:45

@Sir Bates dö Hól: tisztán, háló érintése nélkül fogják ezt lecsapni!!!;-)...

Csapják!

"amit @István Tamasi: írt a Tanácsköztársaság HONVÉDŐ HARCÁRÓL, az mind ül (s katonai teljesítménynek is kiváló, tán a '49-es tavaszi hadjárat hasonlítható ahhoz).."

Baszki, ott a világháborús frontokról hazatért KUK katonák és tisztek harcoltak és a hazát védték a betörő kisantant csapatok ellen, az ideológiához közük sem volt!
A Tanácsköztársasághoz köthető nemzetközi zsidó kalandorok jobbára Lenin-fiúk művésznéven halálvonatokkal turnéztak az ország védelme helyett!

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 11:56:15

@rallus:
"1890. december 27-én született Nyíregyházán, a zsidó származású Szamueli Lajos terménykereskedő... Apai nagyszülei Szamueli József és Burger Juliánna voltak"

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 11:56:16

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
"nagyanyám axiómája a férfiakról:

olyanok, mintha mindegyiket egy nagy fasz csinálta volna..... :D"

"ezért maradt szűz egész életében"

a kettő közötti oximoront feloldandó ad1/ @eszti.....: egyik szülője szeplőtelen fogantatás eredménye, s ekkor Isten unokájával szórakozol; ad2/ kis pitlákként annyira megtetszett a múltkori szopásod, hogy hiányzik az íze; ad3/ csak hülye vagy...
te választasz;-)...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 11:59:56

@rallus: Rákosi Mátyás 1903-ig Rosenfeld Mátyás...
a bácskai Ada községben született a szegény, nem túl vallásos zsidó terménykereskedő Rosenfeld József és Léderer Cecília hatodik gyermekeként

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:01:38

@6.Lenin: "Mivel őnagyságával ( a sámlival) még nem beszélgettünk erről,"

látod, pedig ő lenne veled egy intellektuális szinten... bár, amelyikre bárki egyszer már ráült, az már magasan feletted áll értelmileg...

(Lajos, most komolyan: te ma szopni jöttél ide?)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 12:02:24

@rallus:
" Aczél György (született Appel Henrik
Appel Henrik néven született zsidó származású szegény családba Apja, Appel Gyula kocsis és hentessegéd, anyja, Weimann Aranka"

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:04:58

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: látom, a múltkori pofont még nem heverted ki, csak szédelegsz még mindig;-)...

mgdé 2020.04.01. 12:05:35

@Grimbusz Makszimusz:

45-ös bakanccsal nem lehet viccelni. Az már a Sas-kabaré szintje lenne ... :D

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 12:06:46

@Sir Bates dö Hól: szellemi csökevény, majd ha szólok hozzád válaszolhatsz

2020.04.01. 12:18:00

@Nekoashi2005: "A Tényelek nevezetű párttársad kifejtette tegnap, hogy nem igaz, hogy az ápolók rosszul keresnek, és belinkelt egy táblázatot, .."
Szerintem ha nem a valóságot nyomja ide, attól még bárki meg tudja nézni, hogy honnan indult a vitánk.
A tényeknél maradva; Betett egy tényállítást, hogy egy kezdő diplomás ápoló 180.000 ft-ot keres minden pótlékkal együtt, erre írtam, hogy ez nem igaz, .. de mivel ragaszkodott az állításához, azóta már azt lehet mondani, hogy hazudott.

Az, hogy közben azt állította, hogy az egyetemet végzett ápolók ágytálakat cserélnek, meg az összes többi csak a Hanta üstökösön nyergelésének volt köszönhető, semmi köze nem volt az eredeti állításához és az én az elleni véleményemhez.

Tehát kizárólag azt az állítását vettük górcső alá, hogy egy diplomás ápoló esetében igaz-e, hogy 180.000 forintot keres minden pótlékkal együtt, ahogy azt ön állította, .. és hát ez több, mint hazugság, .., ez liberálbolsi propaganda, ..., tudom, hogy ez önnek nem újdonság, mert eleve ennek szánta :-) .

rallus 2020.04.01. 12:20:20

@Grimbusz Makszimusz: Ez nem vicc! Ha VÉLETLENÜL van köztük egy-egy rossz ember, akkor az magyar! Ha nem véletlenül van egy jeles ember, akkor az hangsúlyozottan....

Ez ugyanaz, hogy Angliában a magyarok futtatják a cédákat, de itthon a romák nem tanulhatnak...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:20:21

@Grimbusz Makszimusz: nem, baszki, ott a világháborús frontokról hazatért magyar katonák és tisztek harcoltak és a hazát védték a betörő kisantant csapatok ellen, a moi kommunisták vezetésével (mivel senki más nem vállalta fel ezt - horthy a mai terminológiával élve kollaboráns hazaáruló volt), s valóban, soknak közülük az ideológiához közük sem volt... horthyt és csürhéjét leszámítva valóban létrehozva egy nemzeti egységet;-)... na, a történtek ilyetén interpretálása miként tetszik? s még a valóságot sem hajlítottam;-)... vannak a tények, s van a prekoncepció; amennyiben a tényeket prekoncepciód igazolásához önkényesen szelektálod, akkor csupán egy kvázi genezist kreálsz a mai pillanatnyi érdekek igazolására;-)...

2020.04.01. 12:25:15

@eszti.....: "ma pl. kirúzsoztam a számat, aztán rájöttem tök felesleges, hisz mindent elfed a maszk...."
Az emberek zömének nem egyszerű gyorsan alkalmazkodni a helyzethez, ..., a koronavírus miatt nagyon sokat lehet spórolni, ha logikusan gondolkodik az ember.
Itt a rúzs, amire rájött két hét után, .., no de pl.a fogkrémmel és fogkefével is fölösleges bíbelődni, mert a maszk miatt úgysem érződik semmi, ..., és hány ilyen lesz még, amire rájön az ember!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 12:28:16

@rallus: Ja, értem!Már kezdtem befoschni, hogy mekhülyültél!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 12:33:00

@6.Troll: "napoztam egyet-reggel mondták a rádióban, hogy hatásos a vírus ellen"

:))

A napozás a D vitamin termelését segíti, csak áttételesen befolyásolja a vírus elleni védekezést. A rossz hír az, hogy a D vitamin hiány miatti dongalábadat, tyúkmelledet már nem gyógyítja, ahhoz gyerekkorban kellett volna a napra menned. :))

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:33:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: ;-)... kis pitlák, jó volt szopni?... mi munkál benned jobban: a düh vagy a szégyen a saját balfaszságod miatt? s most, egy napot pátyolgatva fortyogó lelkedet, annak sajgó sebeit nyalogatva, a vendetta vágyával kebledben, revánsot akarván venni, ismét harcba szállsz?;-)... ezzel nincs is semmi gond, de csupán annyira futja pitlákságodból kifolyólag, hogy sunyi kis szalonzsidózó módjára, mint a kurucinfóra pöcsét verő nyamvadék, ismerteted a "ki a zsidó" lexikont?... szánalmas kis pitlák vagy, inkább menj és kopulálj jó szüléddel;-)...

(baaaszod, miket tud ez a gúgli oláh-magyar!;-)... )

rallus 2020.04.01. 12:34:06

@Sir Bates dö Hól: Nem tudom feltűnt e, de már vannak olyan könyvek is a Dicsőséges Tanácsköztársaságról, amiket nem a Szikra adott ki...

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 12:35:47

@Sir Bates dö Hól: vannak a tények, s van a prekoncepció; amennyiben a tényeket prekoncepciód igazolásához önkényesen szelektálod, akkor csupán egy kvázi genezist kreálsz a mai pillanatnyi érdekek igazolására;-)...

Amíg a másik oldal a saját szája íze szerint csavarja ki a történetet, addig nem kellene rám szólni! A Tanácsköztársaság idején tanúsított hős honvédelmi szerepük megértéséhez nem árt figyelembe venni későbbi tevékenységüket ugyanezen föld szétbaszása ügyében, hogy kizárjuk a jóhiszeműségük illúzióját !

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:36:35

@Grimbusz Makszimusz: hová jobban? nála ez már past perfect...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 12:39:04

álmodozik az oláh zsidó a faszerdejével meg a szopásaival, oszt annyira primitív, hogy egy nyelvet sem bír

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:41:09

@Grimbusz Makszimusz: milyen másik oldal?! hülyék hülyéje, veled diskurálok... (bár tény, hogy zavaró a kibicek és outsiderek beleugatása felnőttek diskurzusába... )

eszti..... 2020.04.01. 12:41:44

@Sir Bates dö Hól:

hangoskönyv nincs?
kissé macerás egyik kézben könyvolvasóval ablakot mosni.... a létra tetején..

2020.04.01. 12:44:41

@Sir Bates dö Hól: "fésztufész agyonverném... ha csak nincs mellettem valaki, aki kiszedné a kezemből... mint pl. said, aki már megmentett pár ilyet... de most ő sz'tem valahol spanyolban ül;-)..."
Akkor összegezzük, eddig miket írt le önmagával kapcsolatban;
Több, mint kétszáz román nyelven írt hozzá szólása van, ami kivétel nélkül mindegyik tartalmát tekintve a buzulásra felhívásból áll.
Az, hogy románul ír, egyértelművé teszi, hogy román az anyanyelve, eszti sem ír szlovákul soha, pedig ő büszke szlovák lett.
A román nyelvhasználata az erdélyi börtönök börtönszlengjében íródik és most elmeséli, hogy úgy rendezné az ügyeket, ahogy ahhoz a börtönudvarokon szokott, .., ami meg már több, mint sok információ, hogy az egyik volt rabtársa most éppen spanyolban ül.

és erre az életútra alapozva osztja az észt itt évek óta :-) !

eszti..... 2020.04.01. 12:45:41

@Tényelek:

kicsi! szájat rúzsozni indulás előtt szoktam. fogat mosni, pedig felkelés után...
rakd össze! ha megy, innen folytatjuk....

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 12:48:30

@Sir Bates dö Hól: "a hazát védték a betörő kisantant csapatok ellen, a moi kommunisták vezetésével "

Ismétlem, a betörő idegen csapatok ellen harcoltak a hazáért, ha ténylegesen Kunék elismert vezetése alatt Vörös Hadsereg néven tették volna, akkor egy ilyen méretű haderő birtokában nem buknak el 133 nap alatt azok a féreg komcsik!

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:48:55

@rallus: egyébként meg majd' egy éve fixáltam, hogy veled erről nem folytatok eszmecserét, mert ez nálad érzelmi, s nem értelmi kérdés/állapot: ha utálod a spenótot, akkor utálod; érzelmekről meg nem vitatkozunk, mindenki alapvető joga, hogy valaki vagy valami iránt miként érez... antiszemitának lenni ugyan nem érdem, de nem is illegitim...

István Tamasi 2020.04.01. 12:54:32

@Grimbusz Makszimusz:
"baszki" egy honvédő háborúban álló országban a fennálló rend ellen lázadókkal számoltak le a Lenin fiúk.

6.Lenin 2020.04.01. 12:54:34

@Sir Bates dö Hól:

És te egy ilyen sámliba vagy szerelmes? Kezd érdekelni őnagysága.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:55:34

@Grimbusz Makszimusz: sz'tem meg pontosan azért bukott/buktak el, mert a kommenisták neve alatt harcoltak;-)... akkor is voltak geopolitikai érdekek;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 12:55:55

"Csehországban az állam kifizeti a leállt cégeknél a bérek 80%-át
A felső határ 526 ezer forintnak megfelelő összeg. Eddig 450 ezren váltak munkanélkülivé."

index.hu/gazdasag/2020/04/01/csehorszagban_az_allam_kifizeti_a_leallt_cegeknel_a_berek_80_-at/

István Tamasi 2020.04.01. 12:56:06

@6.Lenin: Féltékenykedsz egy sámlira, üvegkoporsó lakója?

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:57:15

@eszti.....: sz'tem az egyik az pont hangoskönyv;-)...

2020.04.01. 12:58:47

@eszti.....: Nekem mindegy, ha nem akar spórolni, akkor nem akar :-)

6.Lenin 2020.04.01. 12:58:59

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Seggdugó, enyhült valamit ? Figyelj, sok hasonló seggdugót ismertem, te is lehetsz hasznos. Kiviszed a szemetet, vasárnap elzavarod a legyeket a kirántott húsról, stb.
Lehetsz még hasznos is, talán. Attól függ hol van a környezeted tűrőképessége.
Nem kell ennyire elkeseredned, Visszavágással meg ne kísérletezz, ahhoz te bunkó vagy., mint a sámlibaszó is.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 12:59:42

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: már nekem kellemetlen, ahogy alázod magad, kis pitlák... szánni való vagy;-(...

2020.04.01. 13:01:13

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Csehországban az állam kifizeti a leállt cégeknél a bérek 80%-át"
Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a cégeknek egy fillér vesztesége sem lesz csak az állam adósodik el nyakig, .. így működik a liberális gazdaság.

2020.04.01. 13:04:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: " 365 forint fölé ment az euró árfolyama"
Végre valami jó hír is van, , .., eddig nem is szúrtam ki!
Mondjuk azok most nagyon megszívják, akik a tengerpartra mennének :-)

6.Lenin 2020.04.01. 13:06:43

@Tényelek:

Ma reggel beszélt arról a pozsonyi tudósító, hogy igen indulatos egyeztetés volt a nagyvállalatok és az új kormányfő közt, a cégek támogatásáról. Arról is, hogy csak ígéret volt a 3000-es tesz, csak néhány 100 a valóságban, Szlovákiában.
@eszti egy nagy kamuláda a jelek szerint.

2020.04.01. 13:07:46

@rallus: Szerintem a román buzival ha vitázik, tartsa szem előtt, hogy az ő ősei a másik oldalon harcoltak, .., szerintem még a franciákhoz is kivitte a dédapja fényképét, ahogy a román hadsereg katonájaként masírozik Budapest utcáin!

Nekoashi2005 2020.04.01. 13:09:08

@Tényelek:
Úgy látszik szereted, ha a földig vernek, de hát vannak perverz emberek....

Na akkor vegyük végig.

Én azt írtam, hogy egy diplomás szakápoló valahol nettó 180 ezer körül keres...

Erre te ezt írtad:

"Magyarországon egy diplomás ápoló 331-607.000 forintot keres havonta. Ebből logikusan az első szám a gyakorlat nélküli kezdőé, a magasabb a több éve dolgozóé és ez pótlék nélkül!"

Erre én mit írtam:

"2020 január elsejétől a pályakezdő diplomás ápoló az "F" kategóriában van. A fizetése havi bruttó 289 662 Ft. Ez nettóban kb 188 000 Ft. És akkor honnan vetted a 331 042 Ft-ot? A "J" fizetési kategóriánál tényleg ennyi van írva, de akkor ki tartozik ebbe a kategóriába?
El kellett volna olvasnod a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII tv. V. fejezetét A közalkalmazottak előmeneteli és illetményrendszeréről, abból is a 61. § (1) bekezdés j) pontját. Idemásolom szó szerint:
j) a „J” fizetési osztályba
ja) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény szerinti tudományos fokozat,
jb) a Magyar Tudományos Akadémia hazai rendes és levelező tagsága, az akadémiai doktori cím.
Na most mutass nekem egy ágytálazó pályakezdő diplomás nővérkét akinek
1. van tudományos fokozata
2. A Magyar Tudományos Akadémia rendes és levelező tagja
3. van akadémiai doktori címe!

Ha mutatsz egyetlen egy ilyen kezdő egészségügyi szakdolgozót, becsszó, a csutira fogok szavazni 2020-ban ha megérem! Vagy ha ő megéri....

De sajnos a többi kategóriával sem jársz nagyon jól, mert:
az „I” fizetési osztályba
ia) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez és a munkakör betöltéséhez jogszabályban előírt szakvizsgát vagy jogszabályban azzal egyenértékűnek elismert vizsgát igazoló oklevélhez kötött munkakör,

ib) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és 1984. szeptember 1-je előtt doktori cselekmény alapján szerzett egyetemi doktori cím, vagy egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevél és 1984. szeptember 1-je után szerzett egyetemi tudományos fokozat,
Itt is kitétel a doktori cím, és az egyetemi tudományos fokozat.....
h) a „H” fizetési osztályba
ha) az egyetemi végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör,
hb) a főiskolai végzettséget és szakképzettséget igazoló oklevélhez kötött munkakör és ehhez az oklevélhez kapcsolódó tudományos fokozat,
Még itt is befigyel egy "tudományos" fokozat....
Ezt a három fizetési kategóriát nyugodtan elhagyhatjuk, mert ezeket teljes pályafutásuk alatt nem fogják elérni az egészségügyi dolgozók családalapítás és több műszakos munka mellett... Szóval ezek kiesnek, maradna a kezdésnek a "G" kategória, de mégsem marad, mert szakvizsgához kötött, a szakvizsgát meg gyakorlathoz kötik, az meg egy kezdőnek ugyebár nincsen.....

Akkor egy pályakezdő diplomás ápoló kap úgy nettó 188 ezret. De a többség nem diplomás ápoló, hanem simán egészségügyi szakiskolát végzett, de igazából ők vannak a legtöbben. Mennyit kap egy kezdő nővérke? Ő bizony a "D" kategóriában van.
Mennyit keres egy "D" kategóriás kezdő nővérke? Bruttó 218 004 Ft-ot, vagyis nettó 141 000 Ft! Szép kezdő kereset!"

Vagyis egy kezdő diplomás ápoló soha nem fog kapni a bértábla alapján 331 ezer forintot és a pályafutása végén 607 ezer forintot! Mert ha éppen a tudományos akadémia tagja, akadémiai professzor lenne, akkor már nem az osztályon dolgozna!

És igen fog a diplomás ápoló is ágytálazni, ha nincsen más ember az osztályon.... A magasabb végzettség nem azt jelenti, hogy bizonyos ápolási tevékenységeket nem végezhet el, hanem azt hogy bizonyos tevékenységeket az ápolók közül csak ö végezhet el!

Szóval akkor találtál már akadémiai doktor akadémiai tag kezdő diplomás szakápolót?

És még te hazugozol le engem..... Kezdő fizetés ápolónak bruttó 331 ezer......

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 13:11:04

@Tényelek: du-te dracului bulangiu...

"és erre az életútra alapozva osztja az észt itt évek óta :-) !"

és ezzel az életúttal is lapis philosophorum vagyok számodra;-)... egyébként a fésztufész problémamegoldás a hímekre jellemző, nem a hímringyókra, mint amilyen te is vagy bulangiu... nem csoda, hogy összeszartad magad, s ezt vegyük ténynek;-)... madtrka...

Egyébként nem önt el titeket a primer szégyen, hogy egy oláh zsidó bűnöző jobban ismeri és bírja az anyanyelveteket, mint önmagatok, nagy magyar hazafiak?;-DDDDDDDD...

még ujjgyakorlatra sem vagytok elegek;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 13:11:38

@Tényelek: "Végre valami jó hír is van"

Igen, nektek, fideSSfasszopó román dezinformátoroknak jó. Nekünk magyaroknak rossz.

2020.04.01. 13:12:36

@6.Lenin: Szerintem a szlovákok nem hülyék, nem fognak vaktesztelésbe kezdeni, meghagyják azoknak, akiknek van olyan pénzük, amit ki lehet dobni az ablakon, mert egyébként semmi értelme nincs most, mert rengeteg olyan eset van, ahol zárt helyen lévő negatív eredményt produkál, öt nap múlva meg már pozitív.
Szerintem a nagyteszteléseknek majd akkor jöhet el az ideje, amikor lokálisan lesznek gócok, ott az elkülönítést segítheti, bár ott is 50-50 % az esély, hogy megfogják-e a fertőzötteket, hogy el tudják különíteni.

6.Lenin 2020.04.01. 13:13:12

@Nekoashi2005:

Hazudsz! 3 Ft-al több, miért próbálod ezt a tényt letagadni, nyilasivadék.

2020.04.01. 13:14:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Mondjon egy példát, ami miatt önnek ebben a helyzetben rossz az alacsony árfolyam, ...., áll az élet, nem mehet sehova,, ..., alig van árucsere?

6.Lenin 2020.04.01. 13:15:48

@Tényelek:

A tudósító azt mondta, hogy Szlovákiában nagyon sok minden hiányzik még a beígért védekezéshez. Nyilván mindenhol lódítanak most egy kicsit az egyik oldalon, meg a másikon is.

6.Lenin 2020.04.01. 13:18:21

@Tényelek:

Nekem kimondottan hasznos, az euróban kapott nyugdíjam most "értékesebb". Vagy akik kintről hazahozták a kint keresett fekete pénzt.

látjátok feleim szümtükkel 2020.04.01. 13:23:59

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Baszod, a felsorolásoddal pont azt bizonyítod, hogy a zsidóknak volt eszük, képességük, tehetségük, hogy az egyszerű munkás zsidó gyereke is előbbre jusson. Szegény magyar kölök, meg ment cselédnek, oszt két család élt egy konyhán az urdalom cselédlakásaiban. Mellesleg egy 10 tagú család egy szobában. Nem irigy-e vagy?

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 13:24:40

@6.Lenin: "Figyelj, sok hasonló seggdugót ismertem, te is lehetsz hasznos."

kezd sok lenni a kámingáut: most vagy minden arra járó seggbe kúrt téged, vagy nem hallottál még a pampers extrasizeról...

2020.04.01. 13:25:16

@Sir Bates dö Hól: "észtufész problémamegoldás a hímekre jellemző"
Ezt a megoldást nálunk a cigányok, pontosabban azok közül is a börtöntöltelékek szokták használni, ...., Egyébként nem vagyok ijedős, de mivel nem a nyúltagyam a domináns a gondolkodásomban, ezért arra szoktam figyelni, hogy bárki ellen, bármikor meg tudjam magam védeni, ... és ehhez a lehető legkevesebb energiát használjam el, ezért úgy szoktam megoldani, hogy azt az erőt, amit a támadó, a támadásba fektet, felszoktam használni a saját védelmemhez, .. így, ha csak fele akkora erőt teszek bele, mint ő, akkor simán törik a keze, ..., ha rászánok még egy kicsivel többet, akkor meg kórház, ..., de én még sohasem kezdeményeztem verekedést, azt ráhagyom a börtöntöltelékekre.

Valószínűleg azért nem érzékeli, hogy alulmarad a vitákban rendszeresen, mert nem érti olyan mélységig a magyar nyelvet, hogy ezt fel tudja fogni.
Őszintén szólva én még nem igazán láttam olyan vitát, ahol győztest lehetett hirdetni és azt ön megnyerte volna, .., az egy más kérdés, hogy ön minden vitában, már az elején rohangászik az ön által elképzelt ringben, .., hogy nyertem.nyertem, .., nagyon viccesek ezek az öntömjénezések :-) .

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 13:30:51

@Tényelek: tekintettel arra, hogy nagyapám az utolsó lófők egyike volt ez nem valószínű, de valóban van egy fotóm: nagyanyádat éppen gruppenben tolják a domuk, így a vérvonalad enyhén kérdéses bulangiu;-)...

2020.04.01. 13:32:48

@Nekoashi2005: "diplomás szakápoló"
Na végül kiderül, hogy én is elnéztem, mert én a diplomás ápolókra koncentráltam, miközben ön ezt a diplomás szakápolókra értette, ami ugye szakvizsgázott egyetemet végzett ápolót jelent.
Ha már így újra előjött vele /Én már feladtam volna az ön helyében :-)/, megnézné, hogy az ő fizetésük pontosan mennyivel több a 180.00 forintnál, minden pótlékkal együtt :-) ?

mgdé 2020.04.01. 13:36:29

@Tényelek:

Bolond vagy te ... Nyilvánvalóan van emögött elvi megfontolás. Ha becsődölnek a kényszerűségből leállt cégek - hisz bevételük sincs -, s az embereik az utcára kerülnek, munkanélküliek lesznek, az mennyivel jobb? Az nem kerül pénzbe? Amikorra majd kicsit normalizálódik a helyzet, egy becsődölt, bezárt, felszámolt céget sokkal nehezebb újraindítani, mint egy ideiglenesen bezártat, melynek az emberei, ingatlanai, gépei, készletei is megvannak. Ez utóbbiakat általában egy csőd esetén kvázi b@chatja. Az meg, hogy a leállt emberek jövedelemhez jutnak, egyrészt személyes segítség az egyéneknek, családoknak, másrészt lassítja a spirált. Ha ők nem vásárolnak semmit, még több cégnek kellene bezárnia.

Mivel ez így megfogalmazva meglehetősen óvodás szintre levitt magyarázat, talán még az is elképzelhető, hogy még te is megérted.

Tágabb látképért pedig nyugodtan fordulj szemészorvosodhoz.

Ha meg nem normalizálódik a helyzet, akkor a cujkás üvegedhez.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 13:38:16

@Tényelek: "alig van árucsere"
bulangiu, az csak nálatok elfogadott, hogy anyád, apád, s egész nemzetséged egy kiló krumpliért szopik, már az analfabéta kurvák és hímringyók is pénzforgalmi szemléletben tevékenykednek... csak ti maradtatok a történelem kezdetén... bár az is igaz, te még most sem másztál le a fáról, s fel sem egyenesedtél még...

2020.04.01. 13:40:23

@Sir Bates dö Hól: "nagyapám az utolsó lófők egyike volt"
Ezen jót röhögtem ,,...., ha véletlenül pont most nem hazudna, .., mit szólna a nagypapa, hogy áttért a román nyelv használatára, .., és hogy mindenáron buzulni akar?
Mondjuk az tetszik, hogy most hirtelen székely is lett :-) ,, .. miközben az előző vitában, de eddig még sohasem jutott eszébe a Székely Hadosztály :-)
Az önhöz hasonlókkal vannak itthon is tele börtönök, ..

mgdé 2020.04.01. 13:40:58

@Tényelek:

"felszoktam"

Jé, egy tai-chi mester! ;)

2020.04.01. 13:43:23

@Sir Bates dö Hól: Na ezeket a szóösszetételeket viszont a börtönviselt cigányok körében lehet hallani rendszeresen, .. úgy néz ki, hogy találó lesz az az oláh cigány, amit itt már többen használnak önre.

6.Lenin 2020.04.01. 13:46:51

A vírus egyik, de nem elhanyagolható mellékhatása...

"A videó negyvenedik percében Tusk a következőket mondja:

"képes-e az unió túlélni? Az elmúlt húsz év alatt először vannak komoly kételyeim, hogy ez megtörténik-e. Néhány politikus és néhány társadalom úgy viselkedik, mint egy vírus, nem pedig úgy, mint az oltás. Az EU felépítése nagyon nehéz volt. A megtartása pedig folyamatos erőfeszítést és jó szándékot igényel. A lerombolása pedig egy másodperc tört része alatt bekövetkezhet. Ha brexit, Kaczyński, Orbán, vagy Trump logikája győz, lehet, hogy az EU nem éli túl"

Főleg az utolsó mondatok roppant érdekesek. ezek szerint a unió igen csak gyenge lábakon áll, jelenleg, és mindezt néhány jelentéktelen, elszigetelt semmit sem érő politikus logikája sodorja veszélybe.

Ennél a Tusk-nál is hiánycikk a logika.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 13:46:53

@Tényelek: "Ezt a megoldást nálunk a cigányok, pontosabban azok közül is a börtöntöltelékek szokták használni"

Bulangiu, ezt a vakert mindig a nagypofájú puhapöcsű, amolyan "nincs elég vér a pucájukban" bulangiuk használják;-)... madtrka...

2020.04.01. 13:46:58

@mgdé: Nem arról van szó, hogy ne segítsék, de 80%-os bért kifizetni helyettük úgy, hogy közben nem végeznek munkát, .., az nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy a cég már egy fillért sem fizet.
Szerintem igazságosabb lenne, ha tehermegosztás lenne ezen a területen, nem csak az adófizetők pénzét használnák erre!

Nekoashi2005 2020.04.01. 13:48:34

@6.Lenin:

Miben is szenvedsz? Szifilisz? Egyre jobban látszik a gondolkodásodon.... A tartótiszted még nem vette észre?

mult-kor.hu/20091027_szifilisz_vegezhetett_leninnel?fbrkMR=desktop

2020.04.01. 13:48:57

@Sir Bates dö Hól: "nagyapám az utolsó lófők egyike volt " :-)
Ezt már írta, szerintem most arról meséljen, amikor Isztambulban volt szultán és avatták az új háremet, .., azt biztosan sokan szívesen olvasnák itt a nagy bezártságban!

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 13:51:37

@Tényelek: tetézd csak nyugodtan... mint a me kezét csókolgató... nem vagytok ti két macska "véletlenül;-)))...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 13:56:24

@Tényelek: bulangiu, már jeleztem, hogy magyar-székely-szerb (ún. janicsár vagy fekete szerb) és albán/török a vérvonalam... van ez így a Kárpátok térségében, Európa legnagyobb útkereszteződésében;-)...

mgdé 2020.04.01. 14:02:56

@Tényelek:

Majd ha túl sok érintett lesz, csökkentik a %-ot.
Egy polgári államról alapvetően feltételezhető, hogy vannak matematikusaik, közgazdászaik, pénzügyminisztériumi apparátusa, és figyelembe veszik az állam teherbíró képességét. Míg Észak-Koreának rakétamérnökei vannak. Meglátjuk, hol halnak többen éhen.

Más országok alacsonyabb %-kal (75, 60, 40) kezdték, de ők is ugyanezt lépték. A baráti lengyelek is. Valami oka csak van. :)

6.Lenin 2020.04.01. 14:04:05

@Nekoashi2005:

Nagy penge lehetsz a nemi betegségek diagnosztizálása terén, igaz ez nyilaséknál nem meglepő, gondolom volt elég sok a családban.
Na, talán lenne összefüggés az elvek, és a nemi identitás váltogatása közt? Utána nézek, ha nyugdíjas leszek.
Neked még nem írtam, hogy ne erőlködj a visszavágással? A macskának, meg a sámlibaszónak se megy, te még hülyébb is vagy tőlük. Meg túl laposak, egysíkúak az 5leteid. Semmi kihívást nem találtam még bennük.

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 14:04:15

@mgdé: theoretically he's better than Bruce Lee;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 14:08:04

@mgdé: sz'tem képtelen vagy leegyszerűsíteni az ő hardveréhez;-)...

6.Lenin 2020.04.01. 14:12:16

Grézcy Zsolt szerint reszeltek a kormánynak, csak az érintettek még nem tudnak róla. Ezekkel fogom őket is verni, mutatja harcedzett dolgos kezeit...

pestisracok.hu/wp-content/uploads/2019/04/gr%C3%A9czy_MTI.jpg

A kormánynak tényleg reszeltek.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.04.01. 14:15:36

ez a szír baszó de hol jól bezárta magát a faszerdőbe, már reménytelen a kijutása
sugárzik belőle a kisebbségi komplexus, itt akar kompenzálni arctalanul arcátlanul
froban keleti migráncs, Magyroknak hazátlan oláh, oláhoknak akadozó nyelvű buzi hülyegyerek

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 14:18:26

@Tényelek: Létezik élő versenyző, aki meg tud téged közelíteni hülyeségben. :))

"Senki nem ismeri nálam jobban Dél-Koreát, dicsekedett az amerikai elnök, és azzal a lendülettel összekeverte a fővárosa lélekszámát a tengerszint feletti magasságával"

Szöul: 38 m. Nem millió, hanem méter. :))

"Azt hiszem, Budapest mind az 527 millió lakója nevében mondhatom, hogy sehol nincsenek hozzánk képest ezek a koreaiak."

index.hu/mindekozben/poszt/2020/03/31/senki_nem_ismeri_nalam_jobban_del-koreat_dicsekedett_az_amerikai_elnok_es_azzal_a_lendulettel_osszekeverte_a_fovarosa_lelekszamat_a_tengerszint_feletti_magassagaval/

eszti..... 2020.04.01. 14:18:42

@Tényelek:

figyelj! amennyiben Magyarországon meghal még 10 ember, a lakosság félelmében nemhogy maszkot kezd viselni, de burkába bújik. önként. :))))

eszti..... 2020.04.01. 14:20:24

@6.Lenin:

szlovák az anyanyelv? :D :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 14:35:01

@Tényelek: "rossz az alacsony árfolyam"

A lakásaim kevesebbet érnek, nő az infláció, stb, stb. Most kapsz egy jó pontot, mert nem tudtad ugyan, de nem bemondtál egy baromságot, hanem udvariasan megkérdezted. :))

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 14:39:35

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: kis pitlák... vagy hívjalak bulangiunak;-)... itt prüszköltök napok óta, miközben jelentéktelen senkiztek;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 14:49:21

@mgdé: ja, az is lehet;-)...

most látom a froi adatokat: 330k vállalkozás kért segítséget, 3,6M munkavállaló részleges munkanélkülin...

mo meg már megpályáztatott segélyekre hivatkozik: komolyan azt gondolják, hogy valóban folytatni kell a hotelek, a turizmus kitömését közpénzzel még most is? szemmel látható, hogy az oda invesztált minden egyes fillér víz a dunába... mondjuk annak azért örülök, hogy a "család" megszívta;-)...

6.Lenin 2020.04.01. 14:50:38

@eszti.....:

Nem, de én a suliban szerettem az oroszt is, sokat jártam Szlovákiába, szlovákok közé is. Bizonyos szinten értem, a cseh nyelvet is.

De én a magyar rádió pozsonyi tudósítását hallgattam. Néha nézem a neten az AT3-at is.
Úgyhogy én nem midig veszem be, amikor kamuzol 1 picit, nagyon.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 14:56:16

@Tényelek: "a cégeknek egy fillér vesztesége sem lesz csak az állam adósodik el nyakig"

Az rejtély számomra, hogy egy álló cégnek hogy nem lesz vesztesége. Nem termel, bevételei nincsenek, sok kiadása viszont megmarad, a bérleti díjat, közüzemeket fizetni kell, a kölcsönöket törleszteni, stb.

Én nem látok semmi rosszat abban, ha az állam vészhelyzetben nem hagyja éhen halni a polgárait. Tudom, neked, mint vöröscsillagos hazaáruló fideSSfasszopónak ez nem tetszik.

"így működik a liberális gazdaság."

Ondó Viktor gazdád neoliberális gazdaságpolitikája kurvára nem így működik. 3 hónap a munkanélküli segély, míg az átlagos munkakeresés 1-2 év. A nagy cégek kiadásait a szegényekkel fizetteti meg. Stb. stb.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.01. 15:00:21

@Sir Bates dö Hól: "örülök, hogy a "család" megszívta"

A mi pénzünket veszítik el, nem a saját pénzük, amiért megdolgoztak volna.

Nekoashi2005 2020.04.01. 15:04:56

@6.Lenin:
"Na, talán lenne összefüggés az elvek, és a nemi identitás váltogatása közt?"

Nálad elég erősen kitűnik!

És én a kedves családoddal nem foglalkoztam, azt meghagyom a genetikusoknak, hagy szörnyülködjenek...

A tartótiszted címét még mindig nem adtad meg!

És nem is mondtad - azon kívül, hogy szifiliszed van - hogy német ügynök és besúgó is voltál!

www.terrorhaza.hu/hu/idoszaki-kiallitasok/az-akcio-fedoneve-lenin-nemet-penzzel-oroszorszag-ellen

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 15:06:43

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: baszod, egyrészt ők erre mindig is a "saját" pénzükként gondoltak, másrészt meg, ha per fő te vesztesz teoretikusan 1€-t, a vej veszít 10M€-s befektetést, ami nem teoretikus;-)... nem vagyok grál lovag, kajánul somolygok, mikor a fagyi és valóság nagybácsi visszanyal;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 15:18:43

@Nekoashi2005: üssed csak!;-)... még egy kicsit berzenkedik, majd elcsendesedett, s átvált egy kedves öregapó stílusára, s legvégül mindenkihez sopánkodva fordul, hogy őt itt bántják... majd jön az "azért egy próbát megért, mind1, bebizonyítottad, hogy jól ítéltelek meg, hogy ... vagy, stb."...
nem egy komplikált szerkezet, mind a faék, mind a vasgolyó n-edik generációs nanotechnológia hozzá képest... Lajosom a husánggal és a marokkő1.0-val analóg, nem véletlen a mondás "a lángeszed majd a szalonnasütéshez használjuk" by aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl...

2020.04.01. 15:22:49

@Sir Bates dö Hól: "magyar-székely-szerb (ún. janicsár vagy fekete szerb) és albán/török a vérvonalam..."
Ja, ezt nem tudtam, ez egyből magyarázatot ad a 221 román nyelven betett kommentjére :-) !

Szerintem ön az a fajta ember, aki reggel, amikor már teljesen elkészült mindennel, egy órát nézegeti magát a tükörben, hogy ha jobbról nézem, Einstein vagyok, balról Platon, középről olyan intelligens, hogy ,,., na bassza meg megint összefostam magam a saját nagyságomtól, kezdhetek mindent elölről!

Ezzel ugye nem lenne semmi gond, ez az ön problémája, de amikor géphez kerül, akkor ezt az öncsodálat levezetést itt nekünk is el kell viselni!
A személyiségpszichológia szerint ezzel valamilyen hiányosságát, mentális problémáját próbálja meg pótolni, kezelni, .., de szerintem ez önnél már olyan szinten van, hogy pszichológus segítsége nélkül nem fogja tudni megoldani, .. és ez rész,mist KOMOLY.

Nézze végig a hozzászólásokat, .., lehet azon vitázni, hogy kié mennyire értelmes, de ön az egyetlen, aki rendszeresen önmagáról ír, a saját különlegességét próbálja kihangsúlyozni, .., mindezt egy olyan közegben, ahol bárki azt ír, amit akar, ..., minden hatodik hozzászólása arról szól , hogy ön mennyire intelligens, miközben ilyet senki sem ír magáról, ha csak nem érzi úgy, hogy márpedig ez nagyon nem úgy van, .., azt állíthatom, hogy látszani biztosan nem látszik, de ez ugye meg vélemény ... !

6.Lenin 2020.04.01. 15:25:48

@Nekoashi2005:

Ha fel szeretném sorolni, hogy mi voltam eddig, az 5 ezer karakter kevés lenne, sőt olyan nemi betegség nem létezik, amit ne vészeltem volna már át.
Gondolkozzál már el azon, hogy vajon miért lehetek 6. a sorban...

De elárulom neked a történetét...

Egyik ősöm, egy kurva hideg októberi estén kopogást hall a dácsája ablakán, úgy éjfél tájt.

-Ki az, kérdezte mérgesen, mert már majdnem elaludt.
-Én vagyok, Lenin, Vlagyimír Iljics, engedj be.
-Menj a picsába, mondta még mérgesebben az ősöm, és a fal felé fordult. Elaludt.

Mivel az akkor szerencsét hozott neki, hogy ő még személyesen beszélt Leninnel, sorszámozták az utódokat. Én lettem a 6. a sorban, ennyi.
Talán még annyit, hogy az ős szökött hadifogoly volt még 48-ból kifolyólag, és a dácsában illegális lakásfoglalóként tartózkodott, néhány éve.

2020.04.01. 15:27:38

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:
Látom az oláh buzi már önre is rástartolt, ..., egy palacsintasütő jól jöhet innentől az ön nadrágjába is hátul :-) !
Kurva kényelmetlen, de annyira nyomul kis buznyák, hogy biztos, ami biztos!

Grimbusz Makszimusz 2020.04.01. 15:31:16

@Sir Bates dö Hól: "bulangiu, már jeleztem, hogy magyar-székely-szerb (ún. janicsár vagy fekete szerb) és albán/török a vérvonalam... van"

Az hatalmas gruppemszex lehetett! Örülj, hogy nem ugatsz! :DDDDDDDDDDDD

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 15:34:32

@Grimbusz Makszimusz: "Az hatalmas gruppemszex lehetett! Örülj, hogy nem ugatsz! :DDDDDDDDDDDD"

;-DDDDDDDD... hülye vagy, cigányútra ment azonnal a kávé!;-DDDDDDDD...

2020.04.01. 15:37:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Látom nem követi a híreket!
A kormány legelső intézkedése volt, hogy felfüggesztette a vállalkozói és magánhitelek visszafizetését, .. ön szerint mennyibe kerül így a cégeknek a futó hitelük :-) ?
Ön szerint a most legtöbbe kerülő cégek, mondjuk Audi, Suzuki, stb. hány százaléka bérli azt a a területet, amin a gyár van?
A kisebb vállalkozások bérleti díjainak fizetésétől az önkormányzatok eltekintenek, amíg a vészhelyzet tart, .., mármint a kormánypárt szerint, mert az ellenzék szerint nincs vészhelyzet, nem is szavazták meg.
A cégek 90 százalékánál kizárólag a bérek kifizetése marad meg költségként, .. annak meg a 80%-át fizetni, ami ráadásul magasabb, mint az állásidőre fizetett arány, több mint pofátlanság az adófizetőkkel szemben.
Egy ilyen helyzetben az állam részéről 35-40 % maximumot el tudok képzelni, de többet biztosan nem.

6.Lenin 2020.04.01. 15:39:44

@Sir Bates dö Hól:

" majd jön az "azért egy próbát megért, mind1, bebizonyítottad, hogy jól ítéltelek meg, hogy ... vagy, "

Eddig ez bevált, mindenkiből kihoztam az igazi énjét, belőled is, a sámlibaszót, mert a valóságban az vagy, hiába fested itt magad. Ez egy bevált kísérlet végeredménye, nálad is bejött.

2020.04.01. 15:40:42

@Grimbusz Makszimusz:
Ja és a román volt a közös nyelv, amivel egymással kommunikáltak, ..., szerintem elkezdhetné az oláh buzi az isztambuli szultánkodásának a mesélését is :-) !

Sir Bates dö Hól 2020.04.01. 15:50:31

@6.Lenin: legyen neked igazad Lajosom;-)...

By the way, Morzsi még gyakja az asszonyod?;-)...

2020.04.01. 15:51:43

Visszatérve az eredeti témához, találtam egy egész jó kis összefoglalót, ami még a cikk írójának is jó lehet, tájékozódni :-)
www.portfolio.hu/gazdasag/20200401/koronavirus-korai-volt-az-orom-elkeseritok-a-legfrissebb-adatok-423472?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

6.Lenin 2020.04.01. 16:03:29

@Sir Bates dö Hól:

Te tényleg elhitted, hogy valaha is érdekelt, hogy ki lehetsz valójában?
Típusok érdekelnek, hogy mit is próbálnak takargatni. Ennyi. Kijött. Vége.
Morzsizzál még nyugodtan, sámlibaszó.

eszti..... 2020.04.01. 16:24:56

@6.Lenin:

Öreg, öreg, ez nem a te napod....
Folyamatosan hozom ide a szlovákiai magyar lapok linkjeit. Nem kell ahhoz szlovák nyelvtudás, ha valaki le akar engem buktatni.
Elég összevetni a magyar nyelvű sajtóhíreket a kommentjeim tartalmával.
De még ettől az erőfeszítéstől is megkímélem a t. társaságot, mert többnyire kirakom a linket is.
Ennyit a kamuzásról. Kapj hazugságon, bizonyítsd be! Állok elébe. :D
Különben TA3....

eszti..... 2020.04.01. 16:37:16

@Tényelek:

te megszámoltad a román nyelvű kommentjeit? ez már komoly érzelmekre utal...
hívd randira!

mgdé 2020.04.01. 16:43:36

@6.Lenin:

Te laktál a 6. dácsában? :D Akkor tényleg mindenfele jártál ...
No és, beengedted, vagy hagytad kint megfagyni?

2020.04.01. 16:45:05

@eszti.....: Nem olyan bonyolult,
Ez nem érzelmi értelmi motiváció csak kíváncsi voltam rá, hogy hányszor mert románul hozzászólni egy magyar oldal kommnetjeihez,, . , miközben azt állítja magáról magyar /is/ és érdekli mi történik itt, ..., így legalább érthető, hogy miért olyan módon szól hozzá, hogy a legtöbbet ártson azoknak, akik itt élnek.

6.Lenin 2020.04.01. 16:45:23

@eszti.....:

Miért akartalak volna lebuktatni?
A szlovákiai magyar nyelvű lapok nem mind magyar lapok. Bár ez örök kérdés, hogy ki is az a magyar.
A Mo-on, magyar nyelven megjelenő lapok se mind magyarok.

Mi a baj a TA3-al? Szlovákiában se mindenki szlovák? Ez nem lehet igaz.

alöksz róz 2020.04.01. 16:48:42

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "az átlagos munkakeresés 1-2 év" - kamu. aki 3 hónapon belül nem helyezkedett el, az nem is akart.

alöksz róz 2020.04.01. 16:49:37

@eszti.....: "többnyire kirakom a linket is" - de minek :D

eszti..... 2020.04.01. 16:52:10

@6.Lenin:

nem te. te nem is tudnál.... az ügyesebbekre gondoltam :D

a ma7.sk/ és a felvidek.ma/ a kesma lapjai

eszti..... 2020.04.01. 16:53:33

@alöksz róz:

most kifejezetten jól jött... ezt nevezik előrelátásnak...

eszti..... 2020.04.01. 16:59:35

@Tényelek:

aha! nem érzelmi.... de azért kíváncsi voltál rá, és megszámoltad mind a kétszázhuszonakárhányat...
én a helyedben nem titkolnám tovább. talán a karcos felszín érző szívet takar.
... szerelem a kolera idején....

6.Lenin 2020.04.01. 17:05:16

@eszti.....:

Akkor jól éreztem, hogy az ilyesmikhez én kevés lennék, Janošikovát lebuktatni, hogy jövök én ehhez ?
Kösz a lapokat, majd beleolvasok.

2020.04.01. 19:05:01

@eszti.....: Látom megfogadta az ötletem és spórol a fején belüli tisztálkodáson, ezért vannak ilyen mocskos gondolatai.

eszti..... 2020.04.01. 19:14:08

@Tényelek:

Mocskos? Te kis huncut! Őszinte vonzalomról beszéltem meg randiról. Neked meg azonnal a pajzánkodás jut az eszedbe.
Uramatyám! Ennyire sürgős??? :D:D

2020.04.01. 19:18:52

@eszti.....: Mondjuk szerintem az az igazán kínos, hogy olyan jó cikkek vannak itt, hogy ilyen hülyeségekkel szórakoztatjuk magunkat :-) .

mgdé 2020.04.01. 20:58:09

@alöksz róz:

Mikor?

Vagy te tudod már, hogy még egy, max. két hét, s a világon vége a virnyákizének, mintha csak elfújták volna?

Szerinted a 2018-19 -es időszak jellemzői lesznek igazak 2020 további részében?
Vagy esetleg - NE legyen úgy - korábbi időszakok jellemzői?
Illetve, tényleg függetleníteni tudjuk magunkat a világpiaci trendtől, mint anno a Szu az aidstől?
No meg az autóipar helyzetétől?

Ha te vagy Matolcsy, szólj, akkor elhiszem, hogy tudod, s nem kérdezek többet ...

alöksz róz 2020.04.01. 22:45:54

@mgdé: ugyan mi az anyádat rizsázol már megint

mgdé 2020.04.02. 01:02:55

@alöksz róz:

Ittál, vagy anyád ivott, mikor teherbe esett?

Pontosan tudod, hogy voltak hosszú évek, nem, nem csak a válság alatt, amikor akárkinek/bárkinek nagy valószínűséggel NEM lehetett állást találni 3 hónap alatt. Nem véletlen volt korábban pl. a nyugdíj előtt állók alkalmazását olcsósító jogszabály sem. Stb.
Egyelőre elmúlt, mert mentek el sokan az EU-b dolgoznia, nyugdíjba épp a nagy létszámú Ratkó-korosztály ment, s a gazdasági helyzet is javult. De semmi garancia arra, hogy ez "örökké" megmarad. Mit csinál a kisváros, ha bezár az egyetlen nagyobb helyi gyár/bánya/logisztikai központ, vendég nélküli a gyógyfürdő-szállodák komplexum?

No, jöhet az újabb "okos" egymondatocska, kicsi árpádfi ...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.04.02. 09:44:24

@Tényelek: "mennyibe kerül így a cégeknek a futó hitelük"

Többe, mert a futamidő meghosszabbodik. A moratórium azt segíti, te barom fideSSfasszopó, hogy ne most dőljenek be a cégek.

mgdé 2020.04.02. 11:32:47

@alöksz róz:

Jól van, árpádfi. :)

Ha ez volt a célod, sikerült, elérted végre a f.trollok legaljainak színvonalát.

Az a százezres nagyságrendű közmunkás is mind-mind talált 3 hónap alatt rendes munkát ... Ja, ja, s közülük EGY SE akarna rendes munkahelyen, rendes bérért, rendesen dolgozni, te ezt mind tudod ... Hát persze ... Aladár ...

kunzoo 2020.04.02. 21:24:12

Szerintem a "járványgörbe" szó alatt azt értik hogy a napi új megbetegedések száma. Tehát pl. napi 500 új beteg van, akkor lapos a görbe. Akkor meredek ha pl. 500, 1000, 2000, stb. Mivel ennek a vírusnak 3 fölött van a fertőzési potenciálja, védekezés nélkül úgy nézne ki: 1, 3, 9..27,.....stb.

alöksz róz 2020.04.03. 01:17:53

@mgdé: látod pont ilyen az igazi szar lipsi, mint te. csak mellébeszélni tud és még akkor is hazudik, amikor igazat mond.
a sok agyhalott bölcsészmérnöknek meg agyatlan irigy prolinak való ez a duma.
százezer fő közmunkás. de mennyivel sokkal nagyobbnak hangzik a százezres nagyságrend... és egyébként a közmunkás nem álláskereső.

alöksz róz 2020.04.03. 01:23:49

@mgdé: így van, akarat kérdése. az általatok munkáról lenevelt emberek nem a rengeteg betöltetlen vagy kényszerből román ukrán szerb vendégmunkásokkal feltöltött álláshelyre jelentkeznek, hanem közmunkára, érdekes. ja, a rendes munkahelyen rendesen dolgozni kell, ezt nem tudják vállalni.

mgdé 2020.04.03. 12:51:08

@alöksz róz:

Bolond vagy te, árpádfi aladár, de nagyon :D

Én ugyan nem neveltem le senkit a munkáról. :D

Valamint, majd 30 éve felvételiztetek embereket a cégemhez, 2017-ben még egy-egy helyre sokan jelentkeztek. (Lefordítom neked, dolgozni akartak.) 2018-19 -ben meg már nem, vagy alig találtunk embert. Ennek főbb okait már jeleztem. Az, hogy te erre rizsázol valami ostobaságot, az nem változtat semmin.

Ne izgulj, nem haragszom rád, ezt köszönd Winnetou-éknak. Nem K.Winnetou-nak hanem az apacsnak. Ha meg valós személynek akarod megköszönni, legyen mondjuk Tompa Kés vagy Kis Farkas.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.03. 17:02:51

@alöksz róz: azért nem műszálas az ôsszes neveden ugyanolyan stílusban írnod!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.04.03. 17:04:30

műszálas=muszáj

pedig néha kitalálja ez a gép hogy mit akarok írni

alöksz róz 2020.04.04. 02:00:55

@mgdé: én rizsázok, mi? "az átlagos munkakeresés 1-2 év", innen négy hozzászólás alatt sikerült eljutnod vinetuig, miközben jártál a jövőben, a ratkó korszakban, közmunkán meg saját cégben, csak azért h mindenáron bevédd az elvtársad faszságát
szánalmas

klimahisztiverseny győztes 2020.04.09. 20:24:35

"Itt élünk - pár képnem elmesélve"

De mi a franc az a képnem ? Egy kép ami mégse kép ? Ez valami balliberális kód ?
süti beállítások módosítása