B1 blogcsaládOrbán a katasztrófa szélére sodorta az országot, és még most se látja, mekkora a baj

2020. március 23. - nickgrabowszki

Sikerült megvárni, amíg a vírus elterjed egész Magyarországon.orban-viktor_1.jpg

Nem az a baj, hogy Orbán Viktor diktatúrát készül bevezetni. Mert már megtette. Nem az a baj, hogy föl akarja számolni a jogállamot. Túl vagyunk rajta. Nem az a baj, hogy nem fog ülésezni az Országgyűlés, mert az amúgy is csak Orbán szavazógépeként működik a Fidesz - a választók kisebbségével összebuherált - kétharmadával.

Hanem az a baj, hogy a Fidesz-kormánynak egyáltalán fogalma sincs arról, mit tegyen, amikor valódi (és nem kitalált, mint a betelepítés) veszélyben az ország. Minden lépésük  elkésett és elégtelen, amit maga Orbán is elismert közvetve hétfő délelőtt, amikor azt mondta, hogy

 • a regisztrált 167 koronavírus-fertőzöttnél NYILVÁNVALÓAN (Orbán kifejezése) jóval több van Magyarországon;
 • a járvány átlépett a tömeges megbetegedések időszakába.

Az igazi baj az, hogy ezt minden józanul gondolkodó, vagy egyáltalán csak gondolkodni képes ember előre látta. (Volt szakértő, aki már többtízezres vagy akár százezres átfertőződést se zárt ki - ráadásul a kormánylapnak nyilatkozva.) Előre lehetett tudni, hogy ez lesz, ha nem végeznek tömeges teszteket és izolációt. De nem végeztek, csak azon, akinek elég súlyos tünetei voltak. Miközben a Sars-CoV-2 legfőbb veszélye az, hogy a népesség négyötöde tünetmentes vagy -szegény, de súlyosan fertőző.

Magyarország miniszterelnöke azonban csak most fogta fel mekkora a probléma.

Vagy még most se. Orbán hétfőn azt is közölte, hogy 12 nappal(!) a veszélyhelyzet jogi deklarációja után Magyarország eldöntötte, hogy cselekedni fog. 

Csak emlékeztetőül:

 • Orbán Szijjártó nevű kifutója még akkor is új közvetlen járatot avatott Kínával, amikor ott már karanténba helyezték az egész országot,
 • a központilag meghatározott protokoll miatt a magyarországi egészségügyi hatóságok még az önként jelentkezőket se tesztelhették a Sars-CoV-2-re, nemhogy kötelezően előírt tömeges teszteket végeztek volna;
 • az iskolákat is csak akkor volt hajlandó bezárni, amikor nyilvánvaló lett, hogy az igazgatók meg fogják tenni maguktól, még ha törvénytelen is, vagy a szülők nem engedik el a gyerekeiket iskolába;
 • nem tiltotta meg azonnal a miséket és sportrendezvényeket (csak az egyházak és a sportszövetségek önkorlátozásának köszönhető, hogy nem tartanak ilyeneket);
 • nem szüntetett meg azonnal minden nem létfontosságú gazdasági tevékenységet (a plázák azóta is lelkesen üzemelnek);
 • nem korlátozta azonnal a mozgásszabadságot, akár a kijárási tilalomig: Magyarországon belül azóta is vidáman lehet utazgatni és terjeszteni a koronavírust.

Ha ezeket az Orbán-kormány 2 hete meglépi, akkor mára csaknem túllennénk a járványon, és lehetne foglalkozni a valóban fontos (de csak másodlagos) gazdasági kármentéssel.

Ehhez képest bő egy hete az volt a hír, hogy "elfogtak" egy vloggert, aki azt a rémhírt terjesztette, hogy lezárják Budapestet. Miközben

a valódi rémhír az, hogy nem zárták le azóta se.

Mert amikor majd le fogják, akkor már késő lesz. A vírus mindenhol ott lesz, könnyen belátható következményekkel az egészségügyi rendszerre és a halálozási adatokra.

Mindezt két hónapja előre lehetett látni. Azóta, hogy január 23-án Kínát lezárták. Magyarországnak még szerencséje is volt némileg, mert az új koronavírus a Kínával sokkal inkább összekötött Észak-Olaszországban (már 5,5-6 ezer halott), illetve Nyugat-Európában.

Erre Orbán bejelenti, hogy átléptünk egyéni megbetegedések szakaszából a csoportosokéba, és közeledünk a tömeges megbetegedésekébe, és már minden megyében ott a vírus.

Hát igen, a koronavírus virulens, ezért exponenciálisan terjed. Ezt legkésőbb január közepe óta lehet tudni, amikor a szintén pártállami kínai kormány - hosszas tagadás, bagatellizálás és mellébeszélés után - hivatalosan is elismerte. Orbán és kormánya azonban nem hitt még egyik legfőbb autokrata szövetségesének sem, és bénultan várt heteket-hónapokat, mint nyúl a reflektorfényben.

Miközben már tudható volt, hogy ez nincs így. Sőt, egészen ellenkezőleg van. A Fidesz-elnök azonban láthatólag még most se érti teljesen, hogy mivel áll szembe. Alighanem azért van, hogy most már arról beszél, hogy egészségügyi, rendőri és gazdasági mellett

katonai(!) területen is védekeznünk kell.

Amiből nyilvánvalóan az látszik, hogy azt hiszi, Magyarország kiszolgáltatott és védtelen helyzetét kihasználva meg fognak támadni bennünket a gaz norvégok, aljas románok vagy az emberalatti migrácsok.

Egyszerűen hátborzongató.

Orbán, kormánya és a Fidesz még mindig nem ismerte fel, hogy háború van. Illetve felismerte, csak az ellenfelet nézte be. Nem az a kérdés már, hogy Magyarország milyen gazdasági hátrányokat szenved el, vagy milyen előnyöket szerez a többi európai országgal szemben a járvány miatt. Meg nem is az, hogy elfoglalja-e valaki az országot. Mert nem fogja.

 • Hanem, hogy felrobban-e a vírus nálunk is?
 • Összeomlik-e az egészségügy?
 • Belehalnak-e a tüdőgyulladásba tízezrek? (Alsó becslés.)

Ehhez képest a Fidesznek és Orbánnak még mindig az a legfőbb problémája, hogy korlátlan idejű felhatalmazást kapjon, miközben a rendes jogi környezetet lehetőségeit se használják ki a vészhelyzet kelezésére.

A veszélyhelyzet jogi deklarálása teljesen szükségtelen és értelmetlen volt, annak kiterjesztése meg pláne az. De ez nem a jogállam felszámolása. Az már megtörtént. Ki állítaná, hogy Magyarország még jogállam 3 évvel a CEU kitiltása és az után, hogy az Alkotmánybíróságnak nem volt elég ez az idő a nyilvánvalóan alaptörvény-ellenes jogszabály megtárgyalására?

A fő baj azonban nem az, hogy Orbán ezután parlamenti felhatalmazás nélkül lépheti meg azt, amit eddig a Fidesz-KDNP frakciói megszavaztak neki, hanem az, hogy

1.  eddig sem vagy csak elkésve lépte meg, amiket rég meg kellett volna,

2.  a katasztrófahelyzetet arra használja fel, hogy az ellenzékkel szemben pozíciókat szerezzen a politikai közdelemben.

Ez egy rossz háború, rossz időben, rossz ellenféllel szemben.

Orbán, Habony és a Fidesz láthatólag PR-eseményként fogja fel a járványt, ahol az a cél, hogy "politikailag" keveset veszítsenek. Vagy legalábbis kevesebbet, mint az ellenzék, amelyikre rá lehet fogni, hogy jogi-ideológiai-hatalmi okokból nem szavazza meg a sürgősséget, és nem segíti elő a védekezést.

Amely védekezésre amúgy nem is kellene semmilyen külön felhatalmazás. A kormánynak normál jogrendben is joga van akár kijárási tilalmat is elrendelni,

ahhoz meg pláne nem kellene semmilyen külön jogszabály, hogy tömeges teszteket végezzenek és kontaktokat kutassanak.

Ahhoz az kellene (vagy kellett volna), hogy Magyarország ne legyen teljesen felkészületlen, az egészségügyi infrastruktúra leamortizált, a kormány meg béna.

Ehhez képest az a legfőbb gondjuk, hogy szigorítsák az - egyébként is üldözendő - álhírterjesztést. Persze nem a migrációval, terrorral, meg erőszakkal riogató propagandát akarják visszaszorítani, hanem a kormányzati szemfényvesztés mögé néző maradék független sajtót megrendszabályozni.

Az Orbán-kormánynak a vírus-vészhelyzetben az a legfőbb, mi több az egyetlen üzenete, hogy vigyázzunk egymásra. Miközben nem. Ez pont nem az emberek dolga lenne. Hanem a kormányé. Azért választottuk.

Most azonban már jól látszik, hogy nem kellett volna, mert csak egy kitalált vészhelyzetet tudnak kezelni, egy valódival szemben azonban még a teljhatalmuk ellenére se szerepelnek jól.

Ha a járvány véletlenül még se robbanna fel Magyarországon, az nem az Orbán érdeme lesz. Ha - mint az valószínű - mégis, az viszont az ő bűne.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr5615547472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Belzebubo 2020.03.23. 14:11:30

A nyilatkozat: "Keddtől minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló kap rendes védőfelszerelést"
Vagyis, eddig nem volt nekik. Vagyis, a többi orvos, ápoló, mentős még most sem kap. Vagyis kezdettől fogva HAZUDOTT. (Van elég védőfelszerelés) ERRE emlékezzenek a szavazók ês az elvakult FIDESZ alattvalók 2022-ben...

Muhammad Balfas 2020.03.23. 14:14:45

A két legsúlyosabb európai járványhelyzet Olaszországban és Spanyolországban állt elő, ahol baloldali kormányok vannak hatalmon.Örüljünk,hogy nálunk nem ez a helyzet,mert akkor megnézhetnénk magunkat..

kunzoo 2020.03.23. 14:20:04

Bizony, sok mindent sokkal jobban is csinálhatnának. Az sem segített hogy pont most járt le a síszezon, Ausztriából tömegesen tértek vissza a munkavállalók. részben a szezon, részben a vírushelyzet miatt. Plusz rázúdult a határra a román, bolgár tömeg. egy hét aztán jönnek a tünetek tömegesen á la Rektor úr.

A részleges kijárási tilalom szart sem ér, mindenki szabadon lófrál.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 14:21:34

Ahol nem Orbán a főni és még teszteltek is mint a barom, meg különben diktatúra sincs, ott hogy terjed a járvány?
Ja, hogy jobban!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 14:24:27

@Belzebubo: Rátok fogunk emlékezni, hogy milyen aljasok voltatok még most is! Visszatérünk rá, ne félj! Kis belzebuzi.

alöksz róz 2020.03.23. 14:35:01

"Ha ezeket az Orbán-kormány 2 hete meglépi, akkor mára csaknem túllennénk a járványon" - ezektől biztos hogy nem

Womb Rаider 2020.03.23. 14:43:44

@Belzebubo: Kicsi buta DinKa... Az intenzív ágyak mellett koronavírus kitettségben mondjuk nagyvonalúan 2 tucat ember dolgozik. Kötve hiszem, hogy ennyi emberre ne lett volna akár szkafander..
Az ellátórendszer többi területén meg valójában sok jelentősége nincs (a dolgozók szempontjából biztosan) hogy van-é űrruha, az intenzíven dolgozókon vagy nincs. De ha te tudsz tömeges fertőződésről akkor ne rejtsd véka alá.
( és most nagyvonalúan az infektológiák dologozóit is ideértem..)

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2020.03.23. 14:54:25

Olyan hosszú a cikk, hogy teljesen kiszartam magam a végére.

Belzebubo 2020.03.23. 14:55:47

@Grimbusz Makszimusz: ez olyan igazi, őszinte, belevaló fidesz-mudzsahed megjegyzés volt. Remélem már kivasaltad a barna ingecskédet és a fekete szvasztikás piros karszalagodat

R. V. J. 2020.03.23. 14:57:04

@Grimbusz Makszimusz: előbb talán éld túl a következő 3 hónapot, aztán emlékezgess a buzikra...

morpho 2020.03.23. 14:57:42

Orbán: "Kedd reggeltől minden intenzív ágy mellett dogozó orvos és ápoló speciális maszkot kap"

Narancskullancsok! Napok óta toljátok a mantrát, Orbánnal együtt, hogy minden védőfelszerelés adott és a magyar kormány mindent jól csinál. Orbán ezzel elismerte, hogy nem igaz, hogy mindenkinek volt megfelelő védőfelszerelése és az sem, hogy ez nem is kell. Olvassátok vissza magatokat, hogy mekkora faszságokat firkáltatok az elmúlt napokban erről az egészről. Sületlenségeket védtetek be, hülyeségek mellett "érveltetek" Jobb híján személyeskedtetek, primitíven zsidóztatok és buziztatok, miközben Orbán most húzta le a klotyón az egész több napos haknitokat. Pedig itt minden volt. Bencsik nem is azt írta, amit írt. Orbán nem is azt mondta, amit mondott, vagy nem mondott, de neki amúgy is igaza van, mert nincs is járvány. Elmentek a picsába csapatostul, ócska narancskullancsok!

Belzebubo 2020.03.23. 15:03:25

@Womb Rаider: nem én mondtam, a Vezéred mondta. Továbbá az orvosi kamara, a háziorvosok nagyobb része, a mentősök, szóval valaki nagyot hazudott. De hát a ti hályogos szemetek még azt se veszi észre, ha a valóság kiszúrja...

Muhammad Balfas 2020.03.23. 15:10:40

@morpho: Nem minden intenzív eset koronavírus..

Belzebubo 2020.03.23. 15:12:38

@Muhammad Balfas: É-Olaszországban, ahol a ti kedvenc Salvinitek a vezér. Továbbá a Trampli féle USA-ban és B. Johnson féle Angliában is. A vírus politikafüggetlen, de a hazudozás, a tények elhallgatása, letagadása, meg a fenyegetès minden autokrata jelkemvonása, legyen szó Rákosiról, Kádárról vagy Vezéretekről. Éltem eleget az átkosban, hogy lássam/felismerjem visszajönni a régi szép időket

Muhammad Balfas 2020.03.23. 15:13:04

@Grimbusz Makszimusz:

Ne zavard meg őket a realitásokkal , nem szeretik..

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 15:16:26

@Belzebubo: Minden megvan ami kell, ne aggódj, kötél, lámpavas, zsák, ásó!

Muhammad Balfas 2020.03.23. 15:18:33

@Belzebubo: A járvány ellen kormányszinten kell fellépni. A jelenlegi olasz kormányban pedig csupa baloldali erő van, ahogy a spanyol kormány is baloldali.
Az általad említett orzágokban közel sem olyan katasztrofális a helyzet, mint Olasz- vagy Spanyolorágban..

Belzebubo 2020.03.23. 15:25:11

@Grimbusz Makszimusz: nem félsz, hogy a végén téged visznek el gyűlölet uszításért?!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 15:26:35

@morpho: "Narancskullancsok! Napok óta toljátok a mantrát, Orbánnal együtt, hogy minden védőfelszerelés adott és a magyar kormány mindent jól csinál. Orbán ezzel elismerte, hogy nem igaz, hogy mindenkinek volt megfelelő védőfelszerelése és az sem, hogy ez nem is kell."

Múlt héten láttam mentőst "szkafanderben" a saját szememmel, intenzíves ápolót ugyan nem, de kötve hiszem, hogy nem jutott nekik.
Egyébként ezt az "ezzel elismerte" fordulatotokat már elfelejthetnétek, mert egyrészt mások is ugyanazt hallják és nagyot néznek mennyire kiforgatjátok valami beteges kényszerrel, másrészt bazdmeg hányszor ismert el szerintetek rengeteg mindent, amiről utólag kiderült, hogy csak ti voltatok aljadék gecik szokás szerint, de semmi olyasmi nem történt!

Womb Rаider 2020.03.23. 15:26:35

@Belzebubo: 'a kamara'.. az, amelyik először bértárgyalásokat folytatott volna? Akkor ezek alapján én is gondolhatom azt, hogy a helyzet jóval egyszerűbb, mint amilyennek látszik.. ha némi fizetésemelés elegendő védelmet ad..

Az a ti legnagyobb bajotok, hogy idehaza egyelőre nem szabadult el a pokol. Ha az emberek is együttműködőbbek lesznek, úgy még van remény. Talán pont ezért igyekszik a teljes ellenzék stresszelni a sajnos átlagosan buta tömegeket, hogy kétségbeesésbe kergessék és irracionális cselekvésekre ösztönözzék őket.

Most sem az a cél, hogy a saját társadalmi támogatottságotokat erősítsétek, nem, sokkal egyszerűbb rombolni az 'ellenfélét'.. miközben most valójában minden ellenségeskedést félre kellene tenni, ha valóban a társadalom érdekei lennének fontosak.
Értem én, hogy azon a szinten, amin éltek, rohadt nagy dilemma, hogy mi is legyen... ha a kormány és Orbán képes lesz nagyobb károk és emberveszteség nélkül átmanőverezni az elkövetkező fél éven az országgal.. akkor komoly esélye van, hogy szentté avatják.. és nektek kapáltak egy-két kormányzati ciklusra.. de ha nem tudtok konstruktívan és segítő szándékkal fellépni, akkor kockáztatjátok, hogy ez a kép fog bevésődni (Orbán nagy szobrász..) a tömegekben és annak nagy ára lesz 2020.-ban..
Valamit be kell áldoznotok..és meg kell mutatnotok, hogy klépesek vagytok felelősen.. ember módjára cselekedni és helytállni a vészterhes időkben.. Így van egyedül esélye, hogy hosszú távon pozitív megítéléssel és növekvő támogatottsággal gyertek ki ebből a dágványból.

(borítékolom: bele fogtok bukni)

Belzebubo 2020.03.23. 15:27:26

@Muhammad Balfas: ja akkor te biztonságban vagy, mert nem vagy baloldali. Menjél szépen sétálgass, puszilgasd a fideszes elvtársaidat, szigorúan zárt térben, nehogy buzinak nézzenek.

Belzebubo 2020.03.23. 15:30:33

@Womb Rаider: mi nem tudunk belebukni nyuszika, mert nem mi vagyunk kormányon. Ti vagytok.

Senki, de senki nem akarja, hogy még rosszabb legyen a helyzet, jó lenne némi kompetenciát látni ezügyben.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 15:30:49

@Belzebubo : Kicsi klón, ha te nem félsz, akkor én sem! :D
És ne bohóckodjál, olyat mint belzebuzi nem tudsz hitelesen utánozni, hiszen nálad is hülyébb és ekkora tehetségen nem tudsz túltenni!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.23. 15:35:04

@Womb Rаider: Rosszul fognak kijönni belőle, mert más fórumokon is látom, hogy mennyire tele van az emberek fasza azzal, amit az ellenzék művel! Ezt a pár őrjöngő lumpenprolit nem kell figyelembe venni, ezek még a szarból sem engednék kihúzni magukat, ha Orbán nyújtana le nekik egy lapátnyelet!

illaim 2020.03.23. 15:40:46

A fidess Sa csürhéje most is visszaigazolja az ősi magyar népi bölcsességet! " KI mint él, úgy ítél" Minden szavukban az útszéli bunkó szervilis parasztok megnyilvánulásai! Az ilyen bunkók miatt szégyenkezik az ember külföldön, belföldön egyaránt, mert ők keltik a rossz híreket a magyarokról, pedig ezek nem is biztos hogy magyarok, csak beszélik a nyelvünket!

peter götz 2020.03.23. 15:45:58

@Grimbusz Makszimusz: én nem hiszem,hogy ti emberek vagytok,fidesz trollok !

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 16:00:13

Czechia 1,165
Japan 1,101

a nap amikor a nagyon bezzeg mintaálam csecsek be előzték a a názi Japánt

kunzoo 2020.03.23. 16:15:58

@Belzebubo:
Még akár mindkettőnek igaza lehet. Van készleten, de baszták időben kihordani az érintetteknek. Volt rá egy hónap hogy bespájzoljanak belőle, nem is értem miért aludt el az egész Unió.

19540511 2020.03.23. 16:17:48

Az első szótól az utolsóig egyetértek a bloggal. A WHO és a vírussal szembeni harcot eddig sikeresen felvett országok gyakorlata is azt bizonyítja, hogy minél több embert kéne tesztelni, de ezt Orbánék elszabotálják. Sőt, tegnap órákat töltöttem azzal, hogy keressek magánlabort, ahol esetleg tesztet lehetne csináltatni, de nem találtam, mert már az az egyetlen lehetőség sincs, ami pár hete még volt 31.000 Ft-ért (!). Szégyen, gyalázat, amit Orbánék csinálnak. Semmi szükség nincs erre a korlátlan hatalomra, mivel eddig is csak visszaéltek még a legkisebb hatalommal is. Inkább az látszik, hogy ezt a vírust is hatalom-maximalizálásra akarja felhasználni és arra, hogy senki ne tudja meg a valóságot a járvány magyarországi helyzetéről, mert őt az nem érdekli. Attól fél, hogy az aggkorú fideszesek a járvánnyal kiesnek a szavazógépből és így nem lesz meg a kétharmad. Undorító, szemét gazember ez az Orbán.

2020.03.23. 16:37:48

Ahogy látoma cikk írójának sikerült egy akkora baromság "zanzát" összehozni, amit még Rákosi beszédírói sem tudtak anno.
Lehet csemegézni a hülyeségek között, de nekem a kedvencem, hogy arról ír, az idióta, hogy Orbán diktátor akar lenni, .., ami, ha úgy elnne, nagyon nem lenne jó, .., bár eddig semmi jelét nem mutatta, hogy hajlamos lenne erre, .., de ez az én véleményem.
Térjünk vissza a diktátor Zorbánra, akitől a cikk írója azt követeli; "Az Orbán-kormánynak a vírus-vészhelyzetben az a legfőbb, mi több az egyetlen üzenete, hogy vigyázzunk egymásra. Miközben nem. Ez pont nem az emberek dolga lenne. Hanem a kormányé. Azért választottuk."
Hááát, kedves cikkíró, ilyen a Rákosi rendszerben, volt, hogy az állam vigyázott mindenkire, .., ne kényszerítsük már ki Orbántól, hogy diktátor legyen, amikor semmi kedve hozzá, még akkor sem, ha a libsik részéről erre nagyon nagy igény volna!

morpho 2020.03.23. 16:41:34

@19540511: " Attól fél, hogy az aggkorú fideszesek a járvánnyal kiesnek a szavazógépből és így nem lesz meg a kétharmad." Stimmel.

Sok hülye narancskullancs meg azt hiszi, hogy ha Orbán visszaél a teljhatalommal, az őket nem fogja érinteni. Szerencsétlenek.

2020.03.23. 16:44:31

@kunzoo: A nyilvánosságra hozott hírek szerint eddig is volt nekik védőfelszerelésük, de ezek speciálisan a koronavírushoz, a kínaiak által kitalált maszkok, ... innen a speciális jelző. Azért kell "felszerelni"az állományt, illetve "csak" most kiosztani nekik, mert tagnap érkeztek, .... az összes hírportál lehozta.
Mondjuk az ilyen kavarás, amit ezzel a témával is összehoznak páran, a tipikus rémhírterjesztés.

2020.03.23. 16:50:36

@Grimbusz Makszimusz:
Ha abból indulunk ki, hogy az ellenzéki szavazók 87 százaléka támogatja a vészhelyzet meghosszabbítását, a teljes társadalmon belül meg 96 %, akkor a Dákosok vezérletével irányított ellenzék, nem valami fényesen fog kijönni ebből.
Úgy néz ki, hogy a lenézet, egyébként többségében valóban butus szavazóknak /Nem gond ez, mert ez más társadalmakban is így van!/ is több eszük van, mint az öt ellenzéki párt összes szakemberének.

n_dy 2020.03.23. 16:51:19

le meritek azt írni, hogy "a népesség négyötöde tünetmentes, de súlyosan fertőző" ????
bsdzódnátok meg, azonnal beperelni ezt a rühes bandát!

2020.03.23. 16:55:20

@morpho: A felhatalmazás a járvánnyal kapcsolatosan ad szabadkezet, ..., írjon legalább egy példát, hogy miként lehet egy ilyen felhatalmazással visszaélni?
Bemondják a sajtótájékoztatón, hogy a dákósoktól el kell venni az összes maszkot meg kesztyűt :-) , .., , az embernek olyan érzése van ilyenkor, hogy, aki ilyet állít az valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt van, ..., ön mit tol?

FCUK29 2020.03.23. 17:01:21

Sosem volt Kína egésze karanténban. Tovább nem is olvastam, hazugságból ennyi is elég.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 17:03:43

@Belzebubo: Hogyha ebben a kritikus helyzetben a balliberált országrontók lennének hatalmon, az éppúgy katasztrófát eredményezne az országra nézve, mintha a 2015-ös illegális migránsválság idején birtokolták volna a hatalmat.
Óriási szerencséje a magyar népnek, hogy ezekre a válságos időszakokra már el lettek takarítva a hatalomból..

2020.03.23. 17:08:41

@Muhammad Balfas: Gondolom már ön is rájött, hogy itt arról szól az ellenzék részéről a szavazás, hogy ha nincs vészhelyzet, akkor később kártérítésért perelhető a magyar állam, mert a normális jogrend érvényes.
Szerintem a háttérből milliárdokat tolnak ebbe a lehetőségbe az érintettek, .., min ta börtön-biznisz és a többi jó üzletnél is, .., csak itt euró milliárdokat lehetne akasztani, ha a normál jogrend szerint folytatnák tovább a védekezést.

morpho 2020.03.23. 17:10:31

@Tényelek: "Írjon legalább egy példát, hogy miként lehet egy ilyen felhatalmazással visszaélni"

Örülök, hogy humorodnál vagy. Majd meglátod te is, ne aggódj! Aztán visszatérünk.

2020.03.23. 17:20:25

@morpho: " Majd meglátod te is, ne aggódj! Aztán visszatérünk. "
Nem kell lista, csak mondjuk három konkrét lehetőséget írjon le, mert utólag mondhatja , hogy ez, meg az is az, .., szeretnék tisztán látni, igazítson útba, mit keressek!

sZulamith 2020.03.23. 17:29:12

Ritkán olvasott, ill. irt tartalmas poszt. Ennek ellenére azt mondanám, hogy utólag könnyű okosnak lenni. A kormánynak már akkor kellett cselekednie, amikor az ellenzék még csak állt, és bámult, és azt gondolom, hogy a kormány jól kezelte a helyzetet.

Különben én sem szavaznám meg a "korlátlan hatalmat". Nem kell lehetőséget adni uralkodásra:)

eszti..... 2020.03.23. 17:35:17

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

apám! a csehek néhány lépéssel járnak mindannyiunk előtt . bár, az elejét ők is elbénázták.

ma a Babis kormány jóváhagyta a kurtzarbeit-ot. a cseh állam garantálja a dolgozók bérének 50 %-át azoknál a cégeknél, akik leállították vagy csökkentették termelésüket a járvány miatt. a dolgozó megkapja bére 80%át, ebből az állam fizet ötvenet.

a Cseh Műszaki Főiskola kutatói 3D technológiával / MFJ/nyomtatják azokat a védőmaszkokat, amelyek speciális filtere egy hétig tart és nagyobb védettséget nyújt, mint a FFP3. ez saját fejlesztés, jelenleg napi 10 000 darabot képesek gyártani. most dolgoznak a tömeggyártáson.

2020.03.23. 17:40:38

@sZulamith: Ha a normál jogrend marad, akkor a jogállami szabályok szerint minden elszenvedett veszteségért perelhető a magyar állam, ha vészhelyzet van, akkor nem.

2020.03.23. 17:43:15

@eszti.....: Szerintem nem állnak a csehek előttünk, mert ahogy én látom, szétosztották , hogy ki milyen irányban keresi a megoldásokat, ..., mi a magas szintű gyógyszergyártásunk miatt, gyógyszert fejlesztünk, ..., szerintem a szlovákok is dolgoznak valamin csak elkerülte a figyelmét.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 17:45:24

@eszti.....: Mi újság a hitelekkel?

Muhammad Balfas 2020.03.23. 17:46:47

@eszti.....: A linket meg ellinkeskedted..:)

Muhammad Balfas 2020.03.23. 17:48:01

@morpho: Még a végén a Zorbány megkoronáztatja magát..

Muhammad Balfas 2020.03.23. 17:49:50

@Tényelek: Majd a pataiak is perelnek, hogy nem mehettek iskolába..:)))

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 17:55:41

émmár naggyon várom a buumafejbe.tót linkeket
hoty tágullyon a világképem

rallus 2020.03.23. 18:03:34

Azt nem bánnám, ha a ballibek tőlünk izolálva felkent vezetőik irányításával élnék át a koronás járványt....

eszti..... 2020.03.23. 18:11:18

@Tényelek:

ahogy én látom, ők minden irányban- védőfelszerelés, és már a gyorstesztek terén is az önellátásra törekszenek.
egy cseh virológus Sona Peková COVID 19 tesztjét kísérleti jelleggel már használják. épp most folyik a szabadalmaztatása. remélem nem sokat baszakodnak vele, a doktornő elsősorban hazai és régiós felhasználásra szánja a terméket. az amerikaiak és több nyugat európai ország azonnal bejelentkezett érte.
www.hlavnydennik.sk/2020/03/17/ceska-lekarka-v-nemilosti-vyvinula-rychlotest-na-koronavirus-ponuka-ho-zadarmo/
www.lidovky.cz/domov/laborator-tilia-si-musi-pozadat-sukl-o-certifikaci-testu-rekl-prymula-lekarka-vyvinula-vlastni-test.A200317_204519_ln_domov_ele

illaim 2020.03.23. 18:13:20

A jelenlegi helyzetben is látni, hogy a fidess SA csürhéje, meg a CÖF, a Bayer, meg az ifjú Lomnici csak egy beszari gyáva segglyuk! Most miért nem akarnak Békemenetelni?
Mert szarházi, beszari alakok! Pedig most aztán megmutathatnák ki a legény a gáton! LOL
Semmi áldozathozatal a vezérért? Csak a nagy sunnyogás a fotelből!? LOL

eszti..... 2020.03.23. 18:14:11

@Muhammad Balfas:

baszhatod a hitelek befagyasztását /egyszer úgyis vissza kell fizetni/, ha három hónapos munkanélküli segély után jövedelem nélkül maradsz.

illaim 2020.03.23. 18:17:56

@Muhammad Balfas: Amit írtál csak fikció és fröcsögés! A tipikus Meine Tante Räde hätte, meine Tante Trolibus würde! LOL

nincs1itt 2020.03.23. 18:18:22

@morpho: ma délutáni hír, a mocskos tájcsok megtiltják a védőfelszerelés(szájmaszk, kesztyű stb) kivitelét az országból... merkelnek negatív lett a tesztje, bár egy fertőző orvossal találkozott, aki valami védőoltást adott merkelnek... a fidesz-tálibok most fognak csak hiperűr sebességre kapcsolni az amnézia terén, 2-3-4 hete még mindenki hülye libsibolsisorosmigráncs volt, aki szólni mert: "jön a nagy rábaxás!" ne adja Isten, hogy olyan helyzet legyen, mint olaszo.-ban!

nincs1itt 2020.03.23. 18:21:32

@Muhammad Balfas: blafas, balfas ugye azt mered tudni, hogy egy vírust durvára nem érdekel, hogy fidesz-tálib vagy soroslibsibolsimigráncs? egyet tud, teszi a dolgát és megbetegít, ez meg olyan, hogy akár bele is lehet halni... nem egyszerű influjencija, nem, nem... már fiatalok is kezdenek hullani: 30-40 évesek. itten tájcslándba, 4 óra alatt produkált 2000 új fertőzöttet... hm?

Belzebubo 2020.03.23. 18:22:54

(vagyis az igazi Trebitsch) Bakker, valaki lenyúlta becsületben megöszült nicknevemet, amit már idestova 20 éve, még az elsô lev. rendszerek óta használok. Köszi barátom, de ha a hangulatom meg van hozzá, irok hsz-t a magam stilusában.
Eltekintve a személyeskedésektôl - ahogy valaki ásó,kapa,nagyharangot (kötelet) emlegetett velem és a hasonszôrüekkel kapcsolatban (egyúttal remek példáját adta a FIDESZ demokrácia-felfogásának) a tereléseken túl senki nem cáfolta, hogy Viktátorunk hazudott, amikor azt állitotta, hogy "Minden nagyon szép, Minden nagyon jó, mindenben meg vagyok elégedve. Aztán ugyanô mondja, hogy majd csak ezután lesz elegendô cucc a védekezéshez és akkor is csak éppen hogy (nem mindenkinek) Az a fogalmatlan, aki meg azt mondja, hogy annak a néhány orvosnak/ápolónak, biztosan volt, az pont Vezérünk szavait hazudtolja meg, arról nem is beszélve, hogy a többieknek sem csak azért kell, hogy magukat védjék, hanem, hogy tôlük védjék a betegeket (lásd a szegedi dokit) De maradjunk a tényeknél, nincs elég védôfelszerelés, nincs elég fertôtlenitô, nincs elég férôhely, de Vezérünk arra kér felhatalmazást, hogy beláthatatlan ideig azt csinálhasson, amit akar. Ami meg az olaszokat, meg a spanyolokat illeti, nem az épp kormányzó

Womb Rаider 2020.03.23. 18:23:04

@nincs1itt: Konfabulálsz... dolgozik az agyrágó bogár :)
A huhogásoddal meg fáraszd a választott hazád pógárait.. mi valahogy elleszünk a segítséged nélkül.

nincs1itt 2020.03.23. 18:24:03

@Muhammad Balfas: hitelek? az audi győr bezárt, 1 hétig kapnak fizetést a melósok, szerintem pont a hitel ami durvára megmenti őket... ja, meg 3 hónapos munkanélküli segély...

eszti..... 2020.03.23. 18:24:21

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

ha már annyira ácsingózol érte...... :D

vége a nyájimmunitásról szőtt ábrándoknak....

"Boris Johnson miniszterelnök vasárnap esti sajtóértekezletén hangsúlyozta: nem akar olyan drákói kijárási korlátozásokat bevezetni, amilyeneket több más európai ország életbe léptetett, de ha a járvány megfékezését célzó ajánlásoknak másképp nem sikerül érvényt szerezni, akkor szigorításokra lesz szükség."
www.bumm.sk/kulfold/2020/03/23/a-parlament-elott-a-brit-kormanyt-rendkivuli-intezkedesekre-felhatalmazo-torveny-tervezete

Womb Rаider 2020.03.23. 18:29:00

@nincs1itt: H A Z U D S Z ! ! ! Hogy szakadna rá az ég a hozzád hasonló szájbakúrt dögkeselyűkre..

autopro.hu/gyartok/elorehozza-a-gyori-audi-a-premiumok-kifizeteset/325992

nincs1itt 2020.03.23. 18:34:16

@Womb Rаider: óóóó, egyem a szíved! nagy szemű babbal és chiantit innék rá! persze, persze itt mindenki "konfabulál", aki fel meri vetni, hogy a dakszlinapóleon ellenére is (nem kívánom mo.-nak) kitörhet olyan súlyosan a járvány, hogy bizony nagyon nem fog jólesni... de persze, "A" magyarok mindenki segítsége nélkül mindig elvoltak, vannak, lesznek... ja, nem...

nincs1itt 2020.03.23. 18:36:26

@Womb Rаider: cica bogár, a prémium az rendes havi munkabér? mennyi időre zárt be az audi győri üzeme? 4 hétre(legkevesebb)??? ebből 1 hetet fizetnek. előrehozták a prémiumok kifizetését, rendes tőlük, mert az államtól durvára nem számíthat semmire a dolgozó mo.-on.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 18:36:55

@illaim: "a fidess SA csürhéje, meg a CÖF, a Bayer, meg az ifjú Lomnici csak egy beszari gyáva segglyuk"

Az. De legalább a menetrendszerű gyűlöletkampánnyal kiplakátolhatnák a pokolfajzat Erdogánt, aki ránkszabadította a miráncsokkal a vírust. :))

eszti..... 2020.03.23. 18:37:57

@nincs1itt:

hát ilyen hozzáállással nagy baj lehet.
ma olyan fideszes képviselő ült a parlamentben, aki 10 nappal azelőtt egy orvossal koszorúzott, akinek azóta pozitív lett a tesztje.
index.hu/belfold/2020/03/23/szabo_timea_rovo_laszlo_orszaggyules_b._nagy_laszlo_szeged_koronavirus/

nem veszik komolyan....

nincs1itt 2020.03.23. 18:38:00

@Womb Rаider: édesanyád(akit ismeretlenül is tisztelek) na az a dögkeselyű, ostoba, gyökér, kivagyi magyar....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 18:39:59

"A kormány felruházása teljhatalommal éppen azért aggasztó, mert nem látszik, mire akarják használni.

A kabinet ugyanis az elmúlt egy hétben az egyre súlyosabb járványügyi helyzet ellenére sem tett semmi érdemleges intézkedést, azon kívül, hogy néhány katonát kirendelt az utcára és összeütött egy gyalázatos törvénytervezetet.

Nem szívesen adnék korlátlan felhatalmazást egy olyan kormánynak, amelyik eddig alapvető járványtani ismeretek hiányáról tett bizonyosságot."

index.hu/velemeny/2020/03/23/az_alkotmanyos_puccs_nem_allitja_meg_a_jarvanyt/

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 18:45:17

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Tök jó, hogy ma már egy állatorvos is járványügyi szakértőnek gondolja magát... 10 millió epidemológus országa leszünk.

(Na jó, csak a lypschyk syvalkodnak, azt meg már békeidőben is megszoktuk.)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 18:48:31

Németország 28865 fertőzött, 118 halott, 0,4% halálozási ráta
Magyarország 167 fertőzött, 7 halott, 4% halálozási ráta

Magyarország jobban teljesít. Vagy csak impotens a hímivarsejt Kedves Vezető.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 18:50:40

@Soros csicskák húzzatok haza!: "ma már egy állatorvos is járványügyi szakértőnek gondolja magát"

Jogosan. A legfőbb járványügyi szakértőnél, Ondó Viktor gazdádnál a sarki fűszeres is többet tud a vírus elleni védekezésről. :))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 18:55:55

@Muhammad Balfas: Ezért a kommentért meg megbaszhatod szájba azt a jó édes kurva anyádat te féreg!

Elnézést kérek a férgektől!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 18:59:06

@Soros csicskák húzzatok haza!: A tetves riherongy szájbabaszott kurva anyádat ezen a neveden is te féreg geciláda anyabaszó kis hazaáruló csicska!

rallus 2020.03.23. 18:59:27

Orbán 2010 óta hetenként sodorja katasztrófába az országot, rendszeresen megbukik, (ha jól tudom, keddenként..) ennek ellenére a rendkívül éles eszű ellenzék ma taposta ki neki a négyötödöt 2022-re!
Arról nem is beszélve, hogy ha a járvány után merő demokráciaféltésből előrehozott választást íratna ki, akkor a következő parlamentbe csak Bangóné kerülne be emlékeztetőnek...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 19:00:42

Miért van az, hogy Ondó Viktor MINDENT elbasz, amihez hozzáér, legyen az a gazdaság vagy a járvány??? Be van oltva kormányzás ellen?

6.Lenin 2020.03.23. 19:00:42

"2. a katasztrófahelyzetet arra használja fel, hogy az ellenzékkel szemben pozíciókat szerezzen a politikai közdelemben."

Na ettől félnek, nem a vírustól.....pedig csak az a helyzet, hogy a csutinak szinte semmit nem kell tennie az ellenzékkel szemben, elég, ha az emberek megnézik mit csinál az ellenzék, mit írnak/mondanak a mediában, mit írnak a híveik a pl ebben a blogban is.
1000-rel robognak a pöcegödörbe.

Csak sajnos még a megtévesztett híveik életével is játszadoznak közben. Remélem ezt ők is észreveszik még időben. Már aki képes még gondolkodni közülük.

10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!! 2020.03.23. 19:03:55

"A vírus mindenhol ott lesz, könnyen belátható következményekkel az egészségügyi rendszerre és a halálozási adatokra."

Kevés lesz ez lipsikék. 22-ben akkorát fogtok bukni, hogy nyomotok sem lesz a parlamentben.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 19:06:27

@nincs1itt: Átmenetileg zárták be, alkatrészhiány miatt.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 19:07:53

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mondom, hogy kend a fejed vazelinnel te buzi, mert visszakalapállak a mocsok kurva anyád szaros picsájába..:)

Muhammad Balfas 2020.03.23. 19:09:14

@eszti.....: Baszhatod az 50%-os fizudat, ha kilakoltatnak a hiteleid miatt..

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.23. 19:10:10

" Magyarország még jogállam 3 évvel a CEU kitiltása és az után, hogy az "

Vilagmeretu veszelyhelyzet van, a libbuskak meg azon aggodnak, hogy a CEU nem adhat ki kamu diplomakat, az elmebetegnek.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 19:11:18

@nincs1itt: A terjedése szempontjából viszont nagyon nem mindegy, hogy kik vezetnek egy országot..

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 19:15:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nekem csipogsz, kicsi csibe?

Ti tényleg nem fogjátok fel, mekkora a tét?!!!!!!!!!!!!!!

"Az ellenzék miatt nem lehet sürgősséggel tárgyalni a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényt.

Hiába volt óriási tét a védekezés szempontjából, az ellenzék nem volt hajlandó az együttműködésre a ma délutáni szavazáson.

Ezek az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását:"
www.origo.hu/itthon/20200323-ezek-a-kepviselok-nemszavaztak-meg-a-veszelyhelyzet-meghosszabbitasat.html

nincs1itt 2020.03.23. 19:16:56

@Muhammad Balfas: mint a dingolfingi bmw-t is múlt pénteken már nem volt termelés, előreláthatóan 4 hét, de a fax se tudja mennyi lesz. ma kaptam meg az útvonal engedélyemet a legfrissebb hivataltól(18-24 szótag a neve és csak a rövidítését ismerem), hogy a lakhelyemtől a munkahelyemig autózhatok egyedül! bemehetek egy útba eső boltba vagy benzinkútra(ha nyitva van) és ennyi. szerinted mekkora lehet a baj, ha itt már két ember sem! "gyülekezhet"? tényleg nem vagyok egy aggódógép, de ez már nekem is gyanús, ha a bajor min.elnök, söder 8 perces beszédéből 5 perc rinyálással telt...

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.23. 19:17:18

"a katasztrófahelyzetet arra használja fel, hogy az ellenzékkel szemben pozíciókat szerezzen a politikai közdelemben."

Pont a Soros altal iranyitott ellenzeki partokra igaz hogy szaz szazalekben politikai haszonszerzesre probaljak felhasznalni a virus helyzetet.

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 19:17:47

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "a sarki fűszeres is többet tud a vírus elleni védekezésről"

Persze, meg a szomszéd Mari néni, aki szerint a foghagyma meg a C-vitamin gyógyítja...

Hát te személyesen nyugodtan fogadd meg az ő tanácsaikat, én a magam részéről inkább a járványügyi szakembereknek hiszek.

És szerencsére az ellenzéki akadékoskodók is csak időlegesen tudják megakasztani a járványügyi védekezést (bár ez is sokba kerülhet...), mert 8 nap múlva 2/3-dal úgyis átmegy a törvény, akárhogy syvalkodhattok.

nincs1itt 2020.03.23. 19:20:20

@eszti.....: ez van, ilyen felelősség teljesek mo. vezető politikusai... majd meglátjuk mi lesz belőle, csak nagyobb baj ne legyen! mert ha bármelyik politikus belehalna, nem baj... de ha egyetlen egyel több átlag polgár, mint ami elkerülhetetlen, akkor az összes! politikusnak kötelet(ellenzéktől a fideszig!)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 19:20:24

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: elbaszta a patás a járványt?
ez egy ujj érv az elmeroggyant nemzetrontó oldalról
terjeszd mindenfelé nézeteid, Viktornak 4/5 kell 22-től már látszik

nincs1itt 2020.03.23. 19:23:51

@Muhammad Balfas: ja, ugye tudod honnan érkezik az alkatrészek zöme? bizony! kínából... lehet, hogy húsvét után(talán, esetleg) lesz megint alkatrész... bár az audinak éppen gyártanak mo.-on is a zf+thyssen üzemében... ott meg 4 műszakban tolják...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 19:24:13

@nincs1itt: "dingolfingi" ez most komoj?
télleg van dikklandba dingolfing?

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.23. 19:26:14

"Ha a járvány véletlenül még se robbanna fel Magyarországon, az nem az Orbán érdeme lesz. Ha - mint az valószínű - mégis, az viszont az ő bűne."

Ja akarcsak a gazdasagi novekedes eseteben. Az evi 5 % -os novekedes, az kizarolag a veletlen muve mert egy orszag gazdasagi helyzete fuggetlen a kormanytol. De ha problema lenne, akkor egyszemelyben mindenert Orban a hibas.

nincs1itt 2020.03.23. 19:26:29

@Muhammad Balfas: rossz hírem van, durvára mindegy, mert kínában sem libsibolsik vezetnek, meg mo.-on sem. máshol meg ki tudja kik... de ez a rohadék magasról tesz rá, csak fertőz és fertőz és fertőz.... ne ringasd magad abba a tévhitbe, hogy a fidesz miatt meggondolja magát a covid19 vírus...

nincs1itt 2020.03.23. 19:27:52

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: nem tartottad számon? számon fogom kérni!
tudod, a bmw központi üzeme dingolfing nevű településen van, csúcs időben 21ezer dolgozóval... ostoba fidesz-tálib

nincs1itt 2020.03.23. 19:30:40

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: jól mondod! a gazdaság növekedése csak a világszintű és főleg a német autóipar masszív teljesítményének tudható be, ehhez sincs semmi köze a csútirámszesznek... ha viszont, most megtérdel a mo.-i gazdaság, csak jelzem durvára meg fog, akkor bizony azért a dakszlinapólen egy személyben felelős, mivel mindent egyedül dönt el...

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.23. 19:36:22

@nincs1itt: Ugye latod az ellentmodast a dumadban. "mivel mindent egyedül dönt el... "

Ha mindent egyedul dont el, akkor gazdasagi novekedes is kizarolag Orbanon mult.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 19:36:23

@nincs1itt: az arab főnököd tarsd a szádon azzal jól jársz
dingofing höhö ez lyobb mint bugyi és pornóapáti összeadva (azt nem kell tudnod az miaz)

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.23. 19:37:01

@nincs1itt: Ugye latod az ellentmodast a dumadban. "mivel mindent egyedül dönt el... "

Ha mindent egyedul dont el, akkor gazdasagi novekedes is kizarolag Orbanon mult.

nincs1itt 2020.03.23. 19:39:55

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: ti ketten együtt nem tesztek ki egy féleszűt... nem csodálom, hogy fidesz-tálibnk álltatok.
egyedül döntötte el, hogy német ipar jól fog teljesíteni... te tényleg ennyire???
látom, csókolom, hogy a magyar nyelvvel még nem sikerült szorosabb ismeretséget kötnöd, de azért bájos amikor gondolkodni próbálsz...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 19:40:54

@Soros csicskák húzzatok haza!: Hát nem kétharmad van,hogy baszd szájba a jó édes kurva anyádat te képmutató hazaáruló féreg geciláda!

nincs1itt 2020.03.23. 19:41:22

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: ne fáraszd magad, elsőre is baromság volt amit írtál, második olvasásra sem lett jobb...

nincs1itt 2020.03.23. 19:44:15

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: csak nyugi! nem érti az egészet, csak annyit tud: soroslibsibolsimigráncs, minden rossz a zellenzék mijatt van, na! a többi meg csútirámszesz mijatt. ennyivel elboldogul a trollfarmon. krumpli+farhát megvan, sátoros ünnepeken utalvány... mi kell még?

morpho 2020.03.23. 19:52:58

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: "Ha mindent egyedul dont el, akkor gazdasagi novekedes is kizarolag Orbanon mult"

Hát ha azt döntésnek veszem, hogy nem záratta be a magyarországi autógyárakat, akkor igen.

morpho 2020.03.23. 19:53:34

@RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY: "Ha mindent egyedul dont el, akkor gazdasagi novekedes is kizarolag Orbanon mult"

Hát ha azt döntésnek veszem, hogy nem záratta be a magyarországi autógyárakat, akkor igen.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 19:53:40

@nincs1itt: kiestél a ritmusból
próbáld lezárni az egyik témát mielőtt másikba vágsz
de gondolom szelim már sokszor elmondta neked
írasd fel a tenyeredre, talán meglesz

nincs1itt 2020.03.23. 20:00:11

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: te sem érted mit akarsz ezzel mondani... te sebaj, ma jó napom van, foglalkozom egy kicsit visszamaradott, iskolázatlan, fidesz-tálibokkal is.
na mesélj még! milyen ritmusból estem ki? a körúti gíroszos főnöködre gondolsz, ahol minimálbérre bejelentve "dolgozol"? értem, hogy a tenyérre íráshoz vagy szokva, az sms neked is és a csútirámszesznek is már kvantumfizika... na mesélj még...

RÉMÍSZTŐ KÉPZŐDMÉNY 2020.03.23. 20:00:40

@morpho: Azert hazug faszsag amit irsz, mert kulonosen a liberalis kormanyokhoz kepest, amikor kizarolag SZEMKILOVETES es ALLAMCSOD volt, most valodi jol szervezett kormanyzas folyik, a nemzeti erdekek menten.

nincs1itt 2020.03.23. 20:03:24

@10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!!: na baz+!!! még egy fogyatékos... a többiek még eligazításon? ezért fért a hozzád hasonló is géphez a trollfarmon? Istenem... én kérek elnézést, nagyon gyenge a mai felhozatal...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 20:05:04

@nincs1itt: szedd be az 5 ejrós gyogyószeredet
mert nagyon szétcsúsztál
1szerre mind az 5 gondolatod kicsúszik belőled, a 6dikk.at a csirkefarhátat + kifelelyted

nincs1itt 2020.03.23. 20:05:24

@morpho: csak óvatosan! lehúz a "szintjére" és ott győz a rutinjával... ma valamiért ezeket engedték az első sorba... vagy még várni kell, amíg a 8 elemisek megérkeznek a szájbarágásról...

Muhammad Balfas 2020.03.23. 20:07:20

@nincs1itt: A dolgok vissza fognak állni a rendes kerékvágásba, idő kérdése. Ha meg nem , akkor tök mindegy, hogy adó és hitelkönnyítés vagy fizetéstérítés van. Egyiket sem lehet a végtelenségig csinálni

nincs1itt 2020.03.23. 20:07:47

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: látod ennyit tudsz. ez van, itt ennyibe kerül. na mesélj még a farhátról, gondolom vannak élményeid.

Muhammad Balfas 2020.03.23. 20:10:15

@eszti.....: Mi újság a kisvállalkozókkal?

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 20:10:46

@nincs1itt: "ha viszont, most megtérdel a mo.-i gazdaság, csak jelzem durvára meg fog, akkor bizony azért a dakszlinapólen egy személyben felelős, mivel mindent egyedül dönt el"

Te, mutass már egyetlen olyan uniós országot, ami gazdaságilag NEM fogja megszenvedni a válságot!

Elég egy ilyet mondanod!

(Ha meg nincs ilyen, akkor ezek szerint megint csak orbánozásra futotta a részetekről.)

nincs1itt 2020.03.23. 20:11:54

@Muhammad Balfas: 50-50% ez biztos. de itt a kurzarbeit(rövidített munkaidő, 1 hét munka 1 hét otthon) a fizetés 94%át kapja a dolgozó, egyelőre ameddig csak szükséges. ha a munkahely karantén alá kerül(értsd:bezár) akkor is ez van. egyéb csomagokat is most vezetnek be a kis- és középvállalatoknak, a magánvállalkozóknak, szülőknek akik az iskola bezárás miatt nem tudnak dolgozni stb, stb, stb csak itt bajoro.-ban hirtelen 10 milliárd euró és jön a többi a bundestől is...

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 20:13:11

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: De, 2/3 van, akár tetszik nektek, akár nem.

Szóval nyaljad csak nyugodtan az 1/3-os gazdáid seggét, mocskos szájú barátom, talán Gyuri bácsi ad érte annyi pízt, amiből kihúzod a hónap végéig...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 20:13:52

@nincs1itt: az a jó bennetek sváb zsidó (de nem párttag) gulágra telepített értelmiségi családból való demókratákban hogy tuttok a kis dolgoknak is örülni
ezért kérd + arab tulajodat, fizessen be 1 dingolfingi társasútra, hoty az idei örömöd is +legyen

nincs1itt 2020.03.23. 20:14:09

@Soros csicskák húzzatok haza!: ne terelj, ostoba mudzsahed, mindegyiket meg fogja viselni. de mo.-ot különösen oldalba fogja rúgni! ez durvára nem jó, de attól, hogy a szomszéd tehene is beteg, azért még tied nem fog feltámadni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:18:06

@nincs1itt: Igazából az egész magyaros hülye felfogás baszta mostanában fel az agyam,hogy a sok nagyokos a legkisebb hibáját nem képes elismerni,felfogni.
Úgyhogy most ilyen anyázós a hangulatom.
A sok fideszköcsög meg kibírja,megérdemli.
Vastag rajtuk a bőr,főleg a pofájukon.

nincs1itt 2020.03.23. 20:19:16

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: óóóó, látom már majdnem megy a szövegértés... sváb, de nem telepítették ki a családom egy részét, hanem deportálták mo.-ról németo.-ba, a hozzád hasonló friss komenisták(2 hete még nyilasok) viszont vadul zabrálták a zsidók és svábok házait, hátramaradt vagyonát. ezek vagytok ti, magyarok! most éppen a fidesz fizet, akkor abban hiszel és szolgálod gerinctelenül, ha holnap más fog jobban fizetni, akkor annak a seggét nyalod ki boldogan. gyökér, gerinctelen, szarházi magyar jobbágy vagy, aki egy guruló 20 filléresért, anyját a ravatalon megcsinálja. na ennyit rólad...

nincs1itt 2020.03.23. 20:20:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: akkor olvasd, amit a csókolom nevű gyökérnek írtam.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:22:20

@Soros csicskák húzzatok haza!: A kérdőjelet lehagytam a végéről de amúgy sem értenéd miért kérdeztem.
Az 1/3 meg jó az ország felének is.

De azért nagy szarban vagytok,ha már ezt a nevedet is elő kellett venned!

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 20:23:23

@nincs1itt: "mo.-ot különösen oldalba fogja rúgni!"

Ahogy azokat az országokat is, ahol a koronavírus-válság miatt a turizmus és a vendéglátás részesedése magas volt...

Igen, a tehén nem fog feltámadni; de a magyar emberek véleménye egyértelmű volt: az emberélet és az egészség jelenleg felülírja a gazdasági számításokat. Ma az elsődleges cél a túlélés, az áldozatok számának minél alacsonyabban tartása; ez nem lesz olcsó (semmilyen tekintetben), de szerintem igen kevés olyan családot találnál ma Magyarországon, akik a nagymamát beáldoznák egy Fiat Puntóért.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 20:24:45

@nincs1itt: meséjj még magadról olyan érdekes
meg a kis kitalált barátaidról is minden kép
azér vagy ilyen érdekes mer te 1 1 éniség vagy

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:28:07

@nincs1itt: Mondjuk a magyarozást azért nem szeretem,mert csak a rasszista zsidók meg a cigányok szoktak ilyet.
Helyette fideszgecizek.:))(többek között)Néhány alapszóval és annak kombinációjával dolgozom.
Azok is magyarok voltak akik a dunába lőtték a zsidókat és azok is magyarok voltak,akik bújtatták őket.
Viszont a fideszbarmok fel sem fogják,hogy ha valamit hibáznak.
Mert ők nem hibáznak meg nem lopnak,mert olyat csak a komcsik csinálnak,ők meg nem azok.(nem fogják fel,hogy azok)

nincs1itt 2020.03.23. 20:28:49

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: na mi van gyökér? telitalálat? olcsó egy betyárkörte vagy! megéred az összes szem krumplit, amit kapsz...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 20:30:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: te most le rasszista zsidóztad leendő koalícijós zsánered?

nincs1itt 2020.03.23. 20:31:16

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: sajnos, ezek is "magyarok". a fidesz-tálibozást csak akkor cserélem fel "magyarozásra", amikor világosan látszik, hogy tegnap komenista, tegnapelőtt nyilas, holnap meg ami jobban fizet...

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 20:31:50

@nincs1itt: az 5 ejrosat kellet volna bekapnod nem a barnát
annyira bonyolult ez?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:32:03

Mondjuk tudom szidni én is a saját fajtámat!

nincs1itt 2020.03.23. 20:34:03

@Soros csicskák húzzatok haza!: miről beszélsz? végeznek mo.-on elég tesztet? tudja valaki, bárki valós! adatokat? 160-170 megbetegedés? amikor németo.-ban 2 óránkét 1000-2000 között van? ne fárassz már! 4 ezer teszt... na jó 5 ezer... ez nulla, semmi, zérus. az olaszok is így kezdték... csak lazán, olaszosan, mediterránosan... és most? 6 ezer halott...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:35:03

@nincs1itt: olyan munkásőrféle,mint lenin.:))
Értelek,mert én is hazaárulózom ezeket a tetveket!
Valahogy nem ebben az országban akarok megdögleni,de félek az lesz a vége.
Persze leginkább rajtam múlik.

nincs1itt 2020.03.23. 20:35:36

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: mi a bajod? gyökér magyar? ennyit tudsz a világról...
vagy csak simán látens buzi vagy... na gyerünk, kámingátoljál... annyira emlegeted.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:37:15

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Nem rossz,de nem talált!XD
Mostanában néhány poén is eszetekbe jut.
Rossz leírni de mintha fejlődnétek.:))
Persze bizonyos értelemben.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 20:38:00

@nincs1itt: neked már a szarról is a buzulás ugrik be?
furcsa kis lények mocorognak ott dikklandba...

morpho 2020.03.23. 20:39:26

@nincs1itt: "ma valamiért ezeket engedték az első sorba"

Nincs jobb ennél. Mutass már egy normális embert, aki elvállal ilyen szar melót? Semmire nem válaszol, csak hülyeségeket firkálgat. Erre a rendeleti kormányzásra nem is lehet érveket mondani. Orbánék sem tudták egyetlen értelmes mondattal sem megindokolni, hogy miért nem elég nekik a 90 nap? Nyilván azért, mert egészen mást akarnak ezzel, de azt meg nem mondhatják meg. Fentebb írta valaki, hogy Orbán attól fél, hogy az aggkorú fideszesek a járvánnyal kiesnek a szavazógépből és így nem lesz meg a kétharmad. Ebből is politikai hasznot akar húzni. Eleve hányingerem van attól, hogy kvázi rendészeti kérdésként fogja fel ezt az egészet és nem egészségügyiként. A vészhelyzeteket mindig szereti kihasználni az aktuális hatalom. Olyankor nem figyelnek annyira az emberek a disznóságaikra. A narancskullancsokkal meg nem állok szóba. Minek?

Európai téridő 2020.03.23. 20:41:33

Ez a rizsa egy giganagy álhír, véleménynek álcázott hazudozás.

eszti..... 2020.03.23. 20:41:42

@Muhammad Balfas:

Szlovákiában március 12-től a rendkívüli vészhelyzet miatt az összes bank felkínálta ügyfeleinek a törlesztő részlet elhalasztását / egy-hat hónap/, és/vagy a kölcsön átütemezését. Ebben az időszakban nem kell sem kamatot, sem kezelési költséget fizetni. Ez a vállalatokra és vállalkozókra is vonatkozik.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 20:42:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ideje 1 lyót kurvanyáznod és elköszönnöd
kezdődik a fellalis pasik levadászási ideje a kamion parkolóban

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:51:28

@nincs1itt: én is nézem,mikor valaki jelentkezik,hogy ezzel és ezzel érintkezett,akkor hazaküldik tesztelés nélkül.
???

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.23. 20:58:04

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Akkurvaanyádat te féreg!
Lassan tényleg ideje lesz mennem.Vissza kell terelnem a fideszeseket a gumiszobába!

fehérfarkas 2020.03.23. 21:12:42

@Grimbusz Makszimusz:

Nincs teszt = nincs beteg. Ennyire egyszerű. Heteken keresztül nem szűrték a gócpontokból Magyarországra érkezőket (sem ott telelő, üzletelő magyarokat, sem az ide beutazó külföldieket, sem a rajzunk átutazó külföldieket mint pl. románok, ukránok, szerbek, albánok).
Sőt, még a múlt héten is szállt le gócpontból érkező repülőgép Ferihegyen úgy, hogy csak az utasok egy részét tesztelték, a másik része teszt nélkül mehetett tovább. De autóval is az osztrák-magyar határon is ellenőrzés nélkül jöttek át tömegesen a múlt héten.

Az a baj, hogy Orbán tényleg úgy gondolja van elég védőmaszk és védőfelszerelés, meg teszt, mert csak azt kell tesztelni, meg csak attól kell védeni magunkat, aki bizonyítottan fertőzött. Csakhogy a fertőzés bizonyítottságához tesztre van szükség. Amíg sokakat elutasítanak és megtagadják tőlük a tesztet, addig az illető papíron valóban egészséges, de a valóságban lehet, hogy fertőzött és másokat is megfertőz.
Pont ez ennek a koronavírusnak a tulajdonsága, hogy 10-ből 6-on úgy megy át, mintha csak megfázott volna, de közben ez a 6 fertőz. És, ha gyengébb immunrendszerő, vagy idős vagy krónikus beteg van a közelébe, akkor az ő számára ez a vírus már végzetes is lehet.

Nem véletlen, hogy ahol sikeresen tudták lelassítani a vírus terjedését (Kína, Dél-Korea, Japán, Thaiföld), ott nemcsak napi szintű tesztelések voltak, hanem utak mellett az autóval megállva is lehetett teszteket végeztetni mobil tesztelő helyeken. És ez nagyon fontos, az ember akár naponta is tesztelhette magát. Hiszen reggel lehet még nem fertőzött, de napközben valakivel találkozva (akár boltban vásárláskor) megfertőződik. Másnap reggel újból tesztelve pedig kiderül, hogy most már neki is házi karanténba kell mennie (hogy ne fertőzzön másokat).

Nagyon fontos különbséget tenni megfertőződött és megbetegedett között. Ugyanis nem minden fertőzött betegszik meg. És a megbetegedettek között is a többség egyhe nátha szerű tünetekkel megússza. De, mindkét csoport fertőz másokat, akikkel találkozik. A krónikus betegek, az idősek, és a gyenge immunrendszerűek számára viszont halálos is lehet a vírus.
Ezért lenne jó IDŐBEN észrevenni kik a fertőzöttek, és házi karanténnal távol tartani őket másoktól, még a saját családtagjaiktól is (ha ez megoldható - ha nem, akkor az egész családot karanténozni).

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 21:27:29

Grabowszki!

Azon az egy nyilvánvaló marhaságon kívül - miszerint "Ha ezeket az Orbán-kormány 2 hete meglépi, akkor mára csaknem túllennénk a járványon" - teljesen igazad van.
(Bár sz'tem, HA mindazt meglépi a ner, AKKOR lenne valami komolyabb esély megúszni a járvány következményeit tekintettel a moi állapotokra... )

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 21:29:28

@Muhammad Balfas: mennyire pitiáner kis geciputtony vagy;-)... Többet néztem ki belőled...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 21:55:05

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: "elbaszta a patás a járványt?"

El biza! Nem tesztelt, hagyta szétterjedni. Semmihez nem ért Ondó Viktor gazdád, a járványügyhöz se.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 21:56:43

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Rohadt magyargyűlölö fideSSfasszopók! Mindegy, hogy hullik a magyar. csak stadion legyen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 21:58:48

@Soros csicskák húzzatok haza!: "foghagyma"

:))

Fog-micsoda? Kb. ennyire ért hozzá Ondó Viktor gazdád. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 22:02:02

@fehérfarkas: "Nincs teszt = nincs beteg."

Persze. Ondó Viktor megszokta, hogy kommunikációban győzi le az ellent. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.23. 22:06:08

@Európai téridő: "Ez a rizsa egy giganagy álhír, véleménynek álcázott hazudozás."

Már Ondó Viktor gazdád is elismerte, hogy járvány van. Ideje lenne neked is 180 fokos fordulatot venned. Ha csak tagadod, az már nem elég, hogy Kubatovtól fizetést kapj. :))

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 22:07:34

@nincs1itt: nem kell ezeken aggódni: majd tanulnak a saját bajukon... sz'tem mi mindketten leírtuk, hogy mi mit látunk, s az itteni források és infrastruktúra miként viszonyul a moihoz... ebből már egy éppen_csak_nem_debil is kiszorozza a jövőt...
(nyugi, a segélyt nagy pofával követelő buta ner-kurva már nekem is mondta: ez a magyarok dolga, ebbe ne ugasson bele egy hazáját elhagyó!;-)... mintha a vírus országhatár vagy ideológia függő lenne!;-)... semmi baj, hülyeország hülyeokosai majd megmutatják, hogy itt is van magyar puma... vagy út! elvégre minden hülye azt szajkózza, hogy "az uniónak vége, nemzeti megoldások vannak csak, erős nemzetállam kell!";-)))... azért pont nem a németek vagy a franciák szopnának az unió nélküli európában...

hagyd a picsába, hülye ez mind, én asszonyom basszanak egyedül...

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 22:08:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Gondolom észrevetted, hogy direkt volt; lásd még: "syvalkodik" is. :P

@Sir Bates dö Hól: "Ha ezeket az Orbán-kormány 2 hete meglépi, akkor mára csaknem túllennénk a járványon"

Hát basszus, ha ez ennyire egyszerű lenne, akkor ezeket nemcsak az Orbán-kormány, hanem minden európai ország meglépte volna.

De én nem tudok arról, hogy közülük akár csak egy is túl lenne a járványon, vagy akár csak ennek a közelében lenne...

morph on deer 2020.03.23. 22:14:38

@Soros csicskák húzzatok haza!:
“ Ma az elsődleges cél a túlélés, az áldozatok számának minél alacsonyabban tartása”

Akkor ezt a célt elég szépen sikerül elvéteni, mivel nálunk az ismert fertőzöttek számához képest jóval többen halnak meg, mint a sokkal fertőzöttebb helyeken nyugat- és észak- Európában. Ekkora veszteség legalább ötször ennyi fertőzött (800-1000) esetén fordul(t) elő, vagy még akkor sem.

Szóval valami itt rendesen mellé ment.
Lehet, hogy még több katona kéne az utcákra?
Esetleg tankok is?
Ahogy kinéz, ez a szerencsétlen bagázs erővel akar megoldani mindent!
Katonai erővel a Covid-19 ellen! “Sajnos csak 140 000 a rendészeti erők létszáma, ami nem elégséges...”
Miért, több a vírus?
Nem mondod...
De talán a focistákkal ki lehetne egészíteni a létszámukat, mert azokból elég jól állunk. Legalább darabra...

És orvos, meg mentő, meg nővér mennyi van?
Vagy arról nincs adat sem?

Merthogy most olyan kéne, de nagyon, és nem a haderő!
Vagy ezt még nem mondták a törzsi haditanácsban?
........!

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 22:16:42

@fehérfarkas: ez szép, tömör és érthető volt... s mégis csak vízet vittél a Dunában..

morph on deer 2020.03.23. 22:17:13

@Sir Bates dö Hól:
“ mintha a vírus országhatár vagy ideológia függő lenne!;-)”

Hát ez az!
Ez a MAGYAR VIR(T)US!
Nem tudtad?
Nahááát!

Alex Soros 2020.03.23. 22:26:41

"A kormánynak normál jogrendben is joga van akár kijárási tilalmat is elrendelni"

A fasiszta Orban akarmilyen diktaturat is akar bevezetni a PRIDE-ot minden korulmenyek kozott es barmi aron meg fogjuk rendezni, Budapesten es videken is. Ez szazszor fontosabb mint a naci rezsim alproblemai. A prideon raadasul lehetoseg lesz a naci Orbanrezsim altal uldozott virusok jogaiert is felszolalni. Fel vagyunk keszulvek antifa kommandosaink mar gyakorlatoznak.

morph on deer 2020.03.23. 22:27:15

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
“ Fog-micsoda?”

A koronáról juthatott eszébe, biztosan fogorvos szegény.:)

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 22:28:22

@nincs1itt: "160-170 megbetegedés? amikor németo.-ban 2 óránkét 1000-2000 között van?"

Senki nem állít olyat, hogy Magyarországon összesen 160-170 fertőzött van, ezek a már diagnosztizált (beazonosított) fertőzöttek, és a kormányzati köröktől a tisztifőorvoson át a járványügyi szakemberekig mindenki tisztában van azzal, hogy nem mindenki kerül bele a látókörbe.

Nálunk fejlettebb, gazdagabb országok sem engedhetik maguknak, hogy mindenkit, az ország teljes lakosságát teszteljék; és ebben a járványügyi szakaszban már nem lehetséges és nincs is értelme annak, hogy minden egyes beteg teljes kontaktustörténetét megpróbálják lenyomozni, és az ismerősök ismerőseit is tesztelgetni.

Aki tüneteket észlel magán, és a háziorvosa is gyanúsnak tartja az esetet, attól mintát vesznek és pozitív eredmény esetén házi karanténba vagy kórházba kerül (az állapotától függően). Sok fejlett nyugati ország (pl. Anglia) ennél továbbment, és egyáltalán nem teszteli azokat, akiknek nem súlyos az állapota, hanem önkéntes elkülönülést kérnek tőlük (és a családjuktól). Az erőforrásokra szerintük már máshol van szükség (a kórházba került betegek és egészségügyi dolgozók tesztelése persze ott is alap!), mindenhol dolgoznak az egészségügyi dolgozók védőfelszereléseinek beszerzésén, és a kapacitások kitolásán (pl. ideiglenes kórházak építése, önkéntesek toborzása, lélegeztetőgépek beszerzése stb.).

FCUK29 2020.03.23. 22:34:43

@morph on deer: ezt most tövig beszoptad, nézzük csak:

Nyugat-Európa: Spanyolország: 6.7 % halálozás.
Franciaország: 4,2 %
Hollandia: 4,5 %
Egyesült Királyság: 5%

Észak-Európa: itt valóban sokkal kevesebb a halálos áldozat, de ez megváltozhat, főleg, mert el akarják engedni a járványt a nyájimmunitás irányába

nálunk jelenleg 4,8 % a halálozás, egyáltalán nem kirívó.

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 22:40:58

@morph on deer: "Akkor ezt a célt elég szépen sikerül elvéteni, mivel nálunk az ismert fertőzöttek számához képest jóval többen halnak meg, mint a sokkal fertőzöttebb helyeken nyugat- és észak- Európában."

Aha, OK, és ennek az aránynak az ÁTLAGEMBER számára amúgy mégis mi jelentősége van? Nagyjából semmi?!

A cél az, hogy a halálozások számát összességében lehessen alacsonyan tartani, az elhalálozott/diagnosztizált arányon alapuló összehasonlításoknak jelen pillanatban semmi értelme nincs. Annak annál inkább van, hogy akinek segítség kell (súlyos beteg lesz), az jusson megfelelő ellátáshoz; és ezért is fontos az is, hogy a járvány ne terjedjen olyan gyorsan, hogy a betegek ellátása veszélybe kerüljön.

Sir Bates dö Hól 2020.03.23. 22:42:23

@Soros csicskák húzzatok haza!: és? miért nekem írtad ezt? írd a poszternek, ő írta...

morph on deer 2020.03.23. 23:00:20

@FCUK29:
“ ezt most tövig beszoptad, nézzük csak:
Nyugat-Európa: Spanyolország: 6.7 % halálozás.”

Azért nem írtam dél-Európát, mert Spanyolország például nálam már oda tartozik.
A briteket egy ugyanolyan húgyagyú vezeti, mint nálunk, de rajtuk kívül mindenhol jobb a helyzet. Nézd csak végig, kezdve Szlovákiánál, Csehországnál, de akár az osztrákoknál is, a németekről nem is beszélve!
Részletes nemzetközi statisztika van az orrom előtt, szóval nem hasraütésre mondtam.

Ahogy látom, ezeken a helyeken jóval korábban kerülnek kórházba a fertőzöttek, mint nálunk, így nagyobb esély van megúszni.
Lehet, hogy ebben a magyar mentalitás is szerepet játszik, mert itt a “leszarom, majd elmúlik” az alapállás, aztán mikor már fuldoklik, legfeljebb akkor szánja rá magát a honpolgár, hogy mégis hívja az orvost...
Na meg a fegyelmezetlenség, ami mindezt megelőzte.
Még mindig az érdekel, hogy ki mit szopott be?

eszti..... 2020.03.23. 23:07:18

@Soros csicskák húzzatok haza!:

" ezért is fontos az is, hogy a járvány ne terjedjen olyan gyorsan, hogy a betegek ellátása veszélybe kerüljön."
és ezt hogyan szeretnéd elérni Magyarországon, ahol a múlt héten sütkérező emberekkel volt teli a Margitsziget, ahol a parlamenti képviselő megszegve a karantén előírásait beül a parlamentbe?

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 23:16:36

@eszti.....: "a múlt héten sütkérező emberekkel volt teli a Margitsziget"

Nem helyes, hogy a kormány és a hatóságok tanácsát sokan nem fogadják meg.

A nálunk még (más európai országokhoz képest) alacsonyabb esetszám néhányakat túl könnyelművé tehetett, pedig a plakátoktól a tévén át a YouTube-videók előtti reklámokig mindenhol hallani, hogy a fiatalok és az öregek, és akiknek nincs fontos dolga (bevásárlás, munka), maradjanak otthon.

Ez a fegyelmezetlenség ugyanakkor nem magyar sajátosság, hasonlóra volt példa Floridától az Egyesült Királyságon át Belgiumig sok más helyen is".

FCUK29 2020.03.23. 23:19:42

@morph on deer: Szlovákia, Csehország, Ausztria soha nem volt sem észak, sem nyugat Európa. Ha meg azt is számításba veszem, hogy itthon szar a tesztelés, amit hangoztattok, és mondjuk 10x annyi beteg van mint a hivatalos szám, akkor fél százalék lenne a halálozás. Sehogy nem jön ki, amit állítasz. Jó éjt!

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.23. 23:27:26

@morph on deer: "Ahogy látom, ezeken a helyeken jóval korábban kerülnek kórházba a fertőzöttek, mint nálunk, így nagyobb esély van megúszni."

A koronavírus-fertőzés, akinél egyáltalán vannak lényeges tünetek, az első napokban influenzaszerű tünetekkel jelentkezik; akinél a helyzet eldurvul (kórházi kezelést, oxigént, lélegeztetőgépet igénylő tüdőgyulladás), ott ez jellemzően kb. egy hét után történik meg.

Mivel a vírusnak ismert gyógyszere nincsen (ígéretes, de még klinikai vizsgálatok alatt lévő gyógyszerek vannak), ezért az influenzaszerű tünetek esetén csak a tünetek menedzselhetők (lázcsillapítás szükség szerint, szellőztetés, ágynyugalom), ami nem igényel kórházi kezelést. Az extrém és valószínűtlen eset, hogy valaki súlyos tüdőgyulladás tüneteivel ne forduljon orvoshoz.

A halálozási ráta eltérései (a kapacitásuk határára jutott olasz, spanyol egészségügy esetét leszámítva) döntően a nevező különbségére vezethetők vissza, ti. ahol több tünetmentes fertőzöttet mutatnak ki, ott a számított halálozási statisztika alacsonyabb, de ez nem a betegek túlélési esélyét mutatja.

Kunhallmi Agnes 2020.03.23. 23:34:14

"Nem az a baj, hogy Orbán Viktor diktatúrát készül bevezetni."

Az ellenzéknek össze kell fognia a koronavirussal csak így tudjuk legyőzni az orbánrezsimet. A legjobb az lenne, ha 22-ben a koronavirusoknak is lenne szavazatijoguk. A virussal együtt biztos nyernénk.

SZAVAZATIJOGOT A VIRUSNAK !!!

morph on deer 2020.03.23. 23:34:32

@FCUK29:
Aludj jól!

Az említett országokat már a válaszomban hoztam szóba, hogy ne csak a névleg fejlettebbekre hivatkozzak.

Ez egy tegnapi statisztika a régióból, azóta nálunk még ketten meghaltak.
“ Jelenleg Magyarországon 167 az összes eset száma, 101 ember van karanténban és 5 515 mintavétel történt.
A halottak száma jelenleg 8, és 21-en meggyógyultak.“
Az arány most 4,79.

Magyarország 4,58 százalék (131 fertőzött/6 áldozat)

Ukrajna: 4,1 százalék (73 fertőzött/3 áldozat)

Lengyelország: 1,1 százalék (634 fertőzött/7 áldozat)

Szerbia: 0,9 százalék (222 fertőzött/2 áldozat)

Románia: 0,69 százalék (433 fertőzött/3 áldozat)

Szlovénia: 0,48 százalék (414 fertőzött/2 áldozat

Ausztria: 0,44 százalék (3 564 fertőzött/16 áldozat)

Horvátország: 0,39 százalék (254 fertőzött/1 áldozat)

Csehország: 0,09 százalék (1120 fertőzött/1 áldozat)

Szlovákia: 0 százalék (185 fertőzött/0 áldozat

FCUK29 2020.03.23. 23:39:32

@morph on deer: az eredeti kommentedben észak és nyugat szerepelt, régió nem. Mismásolhatsz, attól még az a kommented hazugság.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.23. 23:40:20

@Alex Soros: fery-gery kéz a kézben vezetheti a büszkén vonagló ratyikat

morph on deer 2020.03.23. 23:50:26

@Soros csicskák húzzatok haza!:
“ Annak annál inkább van, hogy akinek segítség kell (súlyos beteg lesz), az jusson megfelelő ellátáshoz; és ezért is fontos az is, hogy a járvány ne terjedjen olyan gyorsan, hogy a betegek ellátása veszélybe kerüljön.”

Éppen ez az!
Szerinted ha minden rászoruló “megfelelő ellátást” kap, akkor mégis miért halnak bele nálunk többen a fertőzésbe?

Mert úgy néz ki, hogy amikor már súlyos beteg lesz, ahogy mondtad, akkor lényegesen rosszabb esélyei vannak a felgyógyulásra a szerencsétlenjének.
Ráadásul nagy valószínűséggel maradnak komoly tüdőproblémái is, ha valóban súlyos tüdőgyulladást is kapott.

Szóval engem zavar ez a halálozási arány, maradjunk annyiban. Ezért kéne qrvára vigyázni, de mindenkinek, kivétel nélkül, mert aki öreg és amúgy is beteg, annak ez elég könnyen végzetessé válhat.
De még annak is, aki fiatal, de akit éppen valamilyen rákkal kezeltek, és le van gyengítve az immunrendszere. Szar ügy, na.

morph on deer 2020.03.23. 23:56:20

@FCUK29:
“ attól még az a kommented hazugság.”

Nem vagyok fideszes patkány, mint te, picim, szóval tévedsz!

Én pontosan tudom, hogy mit írtam az eredeti kommentemben, és azt is tudom, hogy az általam hivatkozott nyugat- és észak-európai országokból egyedül a britek állnak hozzánk hasonlóan szarul a halálozási aránnyal, mert rajtuk kívül mindenhol kevesebben halnak bele a fertőzésbe, mint nálunk.

Ez szomorú, de tény.
Na jobbulást!

eszti..... 2020.03.24. 00:35:54

@Soros csicskák húzzatok haza!:

"Nem helyes, hogy a kormány és a hatóságok tanácsát sokan nem fogadják meg."

...nem fogadják meg??????
Nahát! Ezek szerint az egyébként oly sarkos magyar kormányzati kommunikáció ebben az esetben befürdött.
Szerinted kérdezte tőlünk valaki, itt Szlovákiában, vagy a cseheknél, hogy meg akarjuk-e fogadni? Jól megijesztgettek minket, aztán egyik szigorú rendeletet hozták a másik után. Ahogy nőtt a fertőzöttek száma, amit minden nap részletes elemzéssel közölnek és a belügyminisztérium oldalán lévő térképen lehet követni városonként, úgy szartunk be.
Nagyon gyorsan a fejünkbe verték, hogy ez egy halálos vírus, ami gyógyíthatatlan. Jelenleg egyetlen ellenszere a polgárok mobilitásának és a személyes kontaktusok számának drasztikus csökkentése. A mobilitást nálunk egy hét alatt 30%-kal sikerült lenyomni.
Szerinted jókedvünkben kezdtünk maszkot viselni?
Először kinézték, aki feltette a maszkot, most már ciki anélkül kilépni az utcára. Azt jelenti, hogy felelőtlen vagy. A rendőr figyelmeztet miatta, boltba, postára, hivatalba nem léphetsz be anélkül. A csehek büntetik azt, aki nem takarja el orrát-száját közterületen.

"alacsonyabb esetszám "

Ebbe inkább ne menjünk bele! Annyi eset van, ahányat felderítenek, tesztelnek. Egy felderítetlen fertőzött 5 nap alatt 2,5..... 30 nap alatt 406 embert fertőzhet meg, amennyiben szabadon mozog. Ezt már fejből tudom.

Na, akkor bekövetkezik az, amit egyikünk sem szeretne. Egyszerre megtelnek a kórházak és összeomlik az eü ellátás.

anonymand 2020.03.24. 03:56:53

@FCUK29:

"Sosem volt Kína egésze karanténban. Tovább nem is olvastam, hazugságból ennyi is elég." - pedig ha valamit végigolvasol, az esetleg hasznodra válhat.
Akár.

Kínáról:
"Hubei tartományt és annak székhelyét, Wuhan várost 2020. január 23-án lezárták, a tartományt és a várost azóta elhagyni, oda belépni sem légi, sem szárazföldi úton nem lehet, így az oda tervezett utazásukat mindenképpen el kell halasztani.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kína teljes Hubei tartományát az I. utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta, míg az ország egész területére nézve felhívjuk az utazók figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és körültekintéssel járjanak el, illetve lehetőség szerint csak halaszthatatlan ügyben utazzanak Kínába. Mivel a beutazás és tartózkodás fokozott biztonsági kockázattal jár, ezért Kína egész területe, beleértve Hongkongot és Makaót is, a II. fokozott biztonsági kockázatot rejtő térségek kategóriába került átsorolásra." - való igaz, ha a szó szoros értelmében nem is jelent karantént, de kvázi karanténnak tekinthető, tekintendő (és nem a libsik írták).
konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 05:22:17

@fehérfarkas:"" Nincs teszt = nincs beteg. Ennyire egyszerű. Heteken keresztül nem szűrték a gócpontokból Magyarországra érkezőket (sem ott telelő, üzletelő magyarokat, sem az ide beutazó külföldieket, sem a rajzunk átutazó külföldieket mint pl. románok, ukránok, szerbek, albánok).
Sőt, még a múlt héten is szállt le gócpontból érkező repülőgép Ferihegyen úgy, hogy csak az utasok egy részét tesztelték, a másik része teszt nélkül mehetett tovább. De autóval is az osztrák-magyar határon is ellenőrzés nélkül jöttek át tömegesen a múlt héten.

Az a baj, hogy Orbán tényleg úgy gondolja van elég védőmaszk és védőfelszerelés, meg teszt, mert csak azt kell tesztelni, meg csak attól kell védeni magunkat, aki bizonyítottan fertőzött. Csakhogy a fertőzés bizonyítottságához tesztre van szükség. Amíg sokakat elutasítanak és megtagadják tőlük a tesztet, addig az illető papíron valóban egészséges, de a valóságban lehet, hogy fertőzött és másokat is megfertőz.""

Ezeket mindenki tudja amit magyarázol, csak valahogy készakarva rosszhiszeműen adjátok elő a témát! Itt van a teszt. Gondolod, hogy készakarva nem tesztelnek, illetve azon okból, mert így "kevesebb" a fertőzött? Ez piramisjáték lenne, ami tudvalevően jól megy az elején, viszont annál nagyobb robajjal dől össze, ennyire ezek nem hülyék!
Állandóan jöttök külföldi teszt és fejlettebb orvoslási példákkal! Hány helyen tombol a járvány ilyen fejlettéknél, ahol teszteltek ? Ott egyébként mennyiit teszteltek, mert a fertőződési lánc és a járványhoz való polgári hozzáállás ismeretében. annak logikája alapján eleve ott sem eleget! Mert az a baj tudod, hogy egyesek követelik a tesztet, de ugyanazok és (vagy) mások, meg szarnak mindenre, jönnek mennek és terjesztik a járványt, mert nekik semmi bajuk! A tesztkövetelés nettó faszság, ha felelőtlenül viselkednek egyesek, azokat kell elkapni, nem megvárni, meg a kormányra mutogatni, hogy vezessen be kijárási tilalmat!
Mit tesztelsz, mit vársz a teszttől, ha a hírek szerint még egy orvos is tud olyan hülye lenni, mint a szegedi, meg ahogy hallom már Polgár polgármestere is kiakadt a szabadságon levő közmunkásokra, meg az iskolaszüneti üzemmódban az utcán rajoskodó purdékra, úgyhogy orvostól a cigányig szarnak itt a járványra rengetegen!!

illiberalisberlo · http://illiberalisberlo.blog.hu/ 2020.03.24. 05:57:33

@Muhammad Balfas: itt aztán nem lakoltatnak ki senkit se. A Póni már elintézte évekkel ezelőtt.

FCUK29 2020.03.24. 06:08:04

@anonymand: akkor idéznéd, hol szerepel a posztban a kvázi szó? Segítek: sehol. A poszter állítja konkrétan, hogy Kína egésze karanténban volt, ennyi.

FCUK29 2020.03.24. 06:11:12

@morph on deer: Hollandia is hasonló aránnyal áll, hazudsz, patkány. De nem is várunk el tőled mást :)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 06:57:46

@morph on deer: Ne arányt mondj, hanem konkrét számokat! Ha kijelentik, hogy kilencmillió fertőzöttünk van, akkor jó lesz az arány, de ebből nem tudsz meg semmit!
Te is értelmes vagy az itteni többi lippsiproli kommentelőhöz képest, de ez is csak egy arányszám, mert egy bevásárlást sem bíznék rád!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 07:14:11

@FCUK29: Mindig az aktuális példájukhoz keresnek megfelelő országot, a nálunk rosszabbról mélyen hallgatnak, de szélsőséges esetben még egy rosszabbat is felhoznak, meghamisítva az adatot. A minap az egyik félcédulás libsi már Iránnal és Kínával példálózott, hogy jobbak valamiben nálunk!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 07:47:57

Bemutatjuk a magyarság gyilkosait névvel, ezek szavaztak nemmel a veszélyhelyzetre

Ők szavaztak ma nemmel a veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatosan. A világon nincs még egy ilyen undorító ellenzék…

Íme a halálosztók listája:

Ander Balázs Jobbik
Dr. Brenner Koloman Jobbik
Csányi Tamás Jobbik
Dudás Róbert Jobbik
Dr. Gyüre Csaba Jobbik
Jakab Péter Jobbik
Kálló Gergely Jobbik
Dr. Lukács László György Jobbik
Magyar Zoltán Jobbik
Nunkovics Tibor Jobbik
Potocskáné Kőrösi Anita Jobbik
Rig Lajos Jobbik
Dr. Steinmetz Ádám Jobbik
Stummer János Jobbik
Dr. Varga-Damm Andrea Jobbik
Bangóné Borbély Ildikó MSZP
Dr. Harangozó Tamás MSZP
Dr. Hiller István MSZP
Hiszékeny Dezső MSZP
Korózs Lajos MSZP
Kunhalmi Ágnes MSZP
Mesterházy Attila MSZP
Molnár Gyula MSZP
Dr. Molnár Zsolt MSZP
Dr. Szakács László MSZP
Dr. Tóth Bertalan MSZP
Tóth Csaba MSZP
Dr. Varga László MSZP
Arató Gergely DK
Bősz Anett DK
Gyurcsány Ferenc DK
Hajdu László DK
Dr. Oláh Lajos DK
Sebián-Petrovszki László DK
Dr. Vadai Ágnes DK
Varga Zoltán DK
Varju László DK
Csárdi Antal LMP
Hohn Krisztina LMP
Dr. Keresztes László Lóránt LMP
Ungár Péter LMP
Burány Sándor Párbeszéd
Kocsis-Cake Olivio Párbeszéd
Dr. Mellár Tamás Párbeszéd
Szabó Timea Párbeszéd
Tordai Bence Párbeszéd
Bana Tibor független
Bencsik János független
Dr. Hadházy Ákos független
Szabó Szabolcs független
Székely Sándor független
Dr. Szél Bernadett független

HAZAÁRULÓK SZARHÁZIAK VAGYTOK!

Európai téridő 2020.03.24. 07:48:33

Csodálatias, ahogy a szabados és nyegle viselkedésetek, fegyelmezetlenségetek miatt bekövetkezett bajokért is Orbánt okoljátok. Megijesztett titeket a helyzet súlyosságával? Csakazértse fogadunk szó t a Patásnak, ugye? Itt a baj, miért nem szólt előbb, ugye. Pedig hőn rajongott internáci firkász elvtársaitok is figyelmeztettek, hogy nagy baj közeledik. Nekik sem hittetek, ugy? Mert csak ti vagytok okosok, mert a s....eteken is van egy felyetek, ugye? Egyétek csak meg, amit főztetek!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 07:59:06

Nem vagyok patkány! Csupasz a farkam de viszont rövid.

rallus 2020.03.24. 08:02:59

Orbán tehet mindenről!
Ha nem ilyen rossz a viszonya Brüsszellel, már mi is rengeteg védőfelszerelést , tesztet és orvost kaphattunk volna tőlük, mint a többi tagország!
Ha nem fúrja meg a vizitdíjat, akkor mos özönlene a pénz az egészségügybe!
Ha nem épít kerítést, akkor Ázsia és Afrika színe-virága már itt ápolgatná a rászoruló nyugdíjasokat!
Ha elfogadja az ellenzék gazdaságra vonatkozó ötleteit, akkor most az IMF pénzét költenénk és nem a sajátunkat!

Nekoashi2005 2020.03.24. 08:26:24

"Ha elfogadja az ellenzék gazdaságra vonatkozó ötleteit, akkor most az IMF pénzét költenénk és nem a sajátunkat!"

Itt azért helyesbítenék!

Orbán a mi és az EU pénzét költötte és költi a saját céljaira és gazdagodására, lásd stadionok, kisvasút, vastagon veszteséges nemzetközi sportesemények rendezése, Modern városok program összegeinek saját gazdagodásra fordítása, stb....

haXXor 2020.03.24. 08:29:09

Én feljelentelek téged rémhír terjesztésért.. szégyen ez a blog, ráadásul akkora ökörségek, féligazságok vannak benne, hogy az már fáj.

Nekoashi2005 2020.03.24. 08:45:20

@Grimbusz Makszimusz:

Büdös fidesspatkány fasiszta! Ezek nem "hazaárulók", hanem gondolkodó és felelős emberek!

Mit is mondott Bibó - akire a kezdetekben annyit hivatkoztak a fidessesek, illetve akiről elnevezték a szakkollégiumot is, ahol a fidesst megalapították - a politikáról és a kompromisszumról:

"a gyakorlati politika a kompromisszumkötések művészete, ám olyan kompromisszumoké, amelyek nem jelentenek elvfeladást és nem semmisítik meg a kompromisszumkötő politikai identitását."

Az ellenzék a vitában a következő kompromisszumot ajánlotta fel:
1. Kerüljön ki a javaslatból az a rész, hogy a csutinak teljhatalmat adnak az idők végezetéig plusz 1 nap! Legyen pl 90 nap!
2. Kerüljön ki belőle az a rész, amellyel a kormánynak/fidessnek nem tetsző véleményeket - nem valótlan rémhíreket, mert pl. rendszeresen elhangzott, hogy az orvosoknak nincsenek védőeszközei, amire ti, fidesspatkányok azt okádtátok, hogy ez nem igaz, erre a csuti azt mondta tegnap, hogy minden fertőzöttekkel foglalkozó meg "fogja kapni" (így jövő időben) a megfelelő felszerelést -korlátozza és bünteti!
3. Oldják meg a parlament folyamatos, online ülésezését!

A többi, valóban a járvány elleni javaslatot megszavazták és támogatták volna!

De mint tudjuk, a csuti csak a nála erősebbekkel hajlandó kompromisszumot kötni - ja nem, Merkellel kompromisszumot köt, Putyinnak becsicskúl! - az ellenzékkel kötött kompromisszumot vereségként értékeli!

Szerintem az jár a csuti fejében, hogy a kormánypárt képviselői között elég sok az idős ember, és ha néhányat az egyéni képviselők közül elvisz a járvány, oda a kétharmad!

Womb Rаider 2020.03.24. 08:49:12

@Sir Bates dö Hól: Ne feszengj már... kivagyi hazátlán . Menj, kérj egy spanglit valamelyik hajléktalantól, attól majd lenyugszol.. és szólj a deportált sváb cimbidnek is!

Az ócska dumáddal meg próbáld tagát elkápráztatni, ő már most is rajongva kotorászik a slicced táján.
Ja.. és mellesleg az sem ártana, ha a valóság és a dumád között valami átfedést idéznél elő és nem fantáziálgatással töltenéd ki a hézagot.

Senki nem könyörög itt segélyért, pusztán arra mutattunk rá, hogy ilyenkor, a bajban mutatkozik is meg valójában, mi, mennyit ér egy Eu amit hol a nácik, hol a vadnacionalista gyarmattartó franciák próbálnak kézivezérelni.

"(nyugi, a segélyt nagy pofával követelő buta ner-kurva már nekem is mondta: ez a magyarok dolga, ebbe ne ugasson bele egy hazáját elhagyó!;-)..."
Ha effektíve tenni nem vagy képes, úgy az uszításod nélkül meg egészen nyilvánvalóan el fogunk boldogulni.

" mintha a vírus országhatár vagy ideológia függő lenne!;-)... "
kacsintgathatsz, de ezt senki nem állította, hogy az lenne.. mindenki tisztában van azzal, hogy mitől lett ez globális kiterjedésű pandémia.

"semmi baj, hülyeország hülyeokosai majd megmutatják, hogy itt is van magyar puma... vagy út! elvégre minden hülye azt szajkózza, hogy "az uniónak vége, nemzeti megoldások vannak csak, erős nemzetállam kell!";-)))...
nem, valóban.. majd egy drogos köztörvényes expat fogja megmondani a tutit!!! :))) Sok volt a joint, fátter..

"azért pont nem a németek vagy a franciák szopnának az unió nélküli európában..."
Az unió pont ezen két ország számára hozta a legtöbbet.. vagyis ők biztosan sokat veszítenének. A németek már most 5% visszaesést jósolnak.. ami talán nem lesz annyi, de jobb ha végül kellemes lesz a meglepetés..
A franciákat meg majd meglátjuk.
Ha valamit megmutat a járvány az pl. az, hogy el kell gondolkodni a globális feladatmegosztás fenntarthatóságán és talán téves a gondolat, hogy mindent ott kell megtermelni, ahol a tőkés a legnagyobb prfittal teheti. Talán közelebb kell vinni a gyártást a felhasználás helyéhez.. a stratégiai árucikkek esetében minimum.
Ja.. és amúgy se a franciákkal, se a németekkel nincs különösebb gond, teszik ők is a dolgukat, meg mi is.. a baj a hazátlan majmokkal van, akik utolsó senkiként , messziről beszélve megpróbálják magukat az itthon élők fölé pozícionálni. Azokkal, akik kibicelnek, akiknek semmi nem drága, és sok-sok ötletük van, csak legyen elég liba..

eszti..... 2020.03.24. 08:49:35

@Grimbusz Makszimusz:

mit hisztizel? a jövő héten elfogadják sima kétharmaddal.
itt holnap a kormány újabb két héttel meghosszabbítja a vészhelyzetet és slussz, nem kell hozzá parlament.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 08:58:06

@Nekoashi2005: Az a probléma, hogy eldönthetnétek, mit akartok! Keveslitek az intézkedéseket, de jogköröket próbáltok próbáltok korlátozni!

Nekoashi2005 2020.03.24. 08:59:03

"Orbán a katasztrófa szélére sodorta az országot, és még most se látja, mekkora a baj"

Ez a cím túlzás, hatásvadász, mert a jövőre vonatkozik, amibe senki nem láthat.... De mondjuk a csuti tényleg nem nagyon látja, mekkora a baj.

"a kormány az elsők között hozott meg minden fontos intézkedést Európában." Ez mondjuk tényszerűen nem igaz, hazugság, a valóság meghajlítása, csak gondoljunk az iskola bezárásokra..... Ezt is az ellenzék javasolta sokkal hamarabb nemzetközi példákra hivatkozva, az ellenzék javasolta először, hogy a lakossági hitelek törlesztését függesszék fel....

Nekoashi2005 2020.03.24. 09:00:35

444.hu/2020/03/24/a-cseh-miniszterelnok-nyilvanosan-bocsanatot-kert-a-jarvany-kezelese-alatt-elkovetett-hibakert

"A miniszterelnök közölte: senki nem volt felkészülve egy ilyen helyzetre, az egész világ még csak most tanulja, hogyan reagáljon a kihívásra. Emellett beismerte, hogy kormánya a helyzet kezelésekor hibákat vétett, illetve problémákat is okozott."

A csutinak ilyen kijönne a száján? Költői kérdés volt......

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 09:01:52

@Európai téridő: "Csakazértse fogadunk szó t a Patásnak, ugye?"

Csakazért se engedjük, hogy Ondó Viktor gazdád vírusra teszteljen? Te fasz! Elhajtották az embereket, messze a legkevesebb tesztet végezzük, szabadon terjed a vírus az országban az impotens geci gazdádnak köszönhetően.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 09:05:51

Skacok!
Nem az a gond, hogy a "laposföldhívő" lápimagyarok ellepték a blogokat, s csak huhogtak és hazaárulózták azokat, akik tapasztalat alapján jelezték, hogy mi a helyzet nyeuban (sz'tem ezt már megszoktuk;-)), hanem az, hogy moon ugyanolyan laposföldhívő a me, mint az itteni baribaszói...
Skacok!
Ezt beszoptátok, már a "felhatalmazási törvény" is lényegtelen, okafogyottá vált: én, egy mekiben mosogató büfészakos innen nyugatról csak azt tudom üzenni: maradjatok a valagatokon és imádkozzatok a moi egészségügy istenének kegyeiért...

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 09:11:37

@Grimbusz Makszimusz: "Ez piramisjáték lenne, ami tudvalevően jól megy az elején, viszont annál nagyobb robajjal dől össze, ennyire ezek nem hülyék!"

De, ezek ennyire hülyék... kezdve azzal, hogy az ÁNTSZ élére nem egy falusi háziorvost teszek, akinek tudományos fokozata prédikációból van... Mirr-Murr, a Föld nem lapos...

Nekoashi2005 2020.03.24. 09:14:42

@Grimbusz Makszimusz:
A járvány elleni intézkedések ok, az ellenzék és a kritikus független sajtó elhallgattatása és a csuti kezébe adni a gyeplőt időkorlátozás nélkül nem ok! Ennyire egyszerű az egész!

Én azt hittem, hogy a csuti ezeket azért tette be a törvénybe, hogy ezeket visszavonva mutassa a népnek, hogy ő mennyire kompromisszumkész, és mennyire az egész ország javáért és és hal, annyira, hogy még magát is korlátozza!

De egy annyira kisszerű politikus, hogy még ennyire is képtelen!

Hogy mennyire pitiáner, azt a következő kép mutatja:

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--vY2YmG_9--/h_226,w_340/7Qt9dYi3byfSFUAKs.jpeg

Most komolyan, neki kell átvennie - természetesen fotós jelenlétében! - a Kínából megérkezett segélyszállítmányt? Ez az ő dolga, vagy ezzel azt akarja mutatni, hogy mindent a kezében tart?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 09:26:16

@eszti.....: "mit hisztizel? a jövő héten elfogadják sima kétharmaddal."

Pont ez az! Nem szeretem, ha egy tehetségtelen és aljas banda feleslegesen kihasználja a helyzete a ha keresztbe tehet, csupán azért, hogy megmutassa a pillanatnyi nem létező hatalmát!

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 09:27:55

Hát ő sem a szívem csücske, de nem is egy sunyi, félművelt paraszt, komoly pszichés problémákkal... index.hu/kulfold/2020/03/24/csehorszag_koronavirus_andrej_babis_nyilvanos_bocsanatkeres/

Womb Rаider 2020.03.24. 09:31:09

@Sir Bates dö Hól: "Ezt beszoptátok, már a "felhatalmazási törvény" is lényegtelen, okafogyottá vált: én, egy mekiben mosogató büfészakos innen nyugatról csak azt tudom üzenni: maradjatok a valagatokon és imádkozzatok a moi egészségügy istenének kegyeiért... "

Ez nagyon-nagyon hasznos és iránymutató ... és ti ott miért imádkoztok? te személy szerint?

"Hát ő sem a szívem csücske, de nem is egy sunyi, félművelt paraszt, komoly pszichés problémákkal..."
Ezzel biztosan megnyugvást fog hozni azoknak, akik közvetve az elismert hibás intézkedések miatt esetleg hozzátartozóikat fogják elveszteni... Vicc vagy, öreg, szánalom kupac hazátlan..
Miért nem 'otthon' osztod a hasznos ötleteid?

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.24. 09:31:44

@Sir Bates dö Hól: ez nálatok romániában bevett közmondás vagy csak a te fajodnál?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 09:33:07

@Sir Bates dö Hól: Konkrét tudományos és orvos szakmai ellenérvet prezentálnál esetleg, mert a tisztifőorvos ellen a körzeti orvosi múltját felhozni debil dilettantizmust sejtet, a lelkészi tevékenységére célozni viszont a mérhetetlen aljasság csalhatatlan jele!

eszti..... 2020.03.24. 09:37:47

@Grimbusz Makszimusz:

öööö. na ezt mondhatja az ellenoldal is. :D

de miért kell egyből hazaárulázni??? EBBEN A HELYZETBEN???

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 09:39:40

@Nekoashi2005: gondoljunk az iskola bezárásokra..... Ezt is az ellenzék javasolta sokkal hamarabb nemzetközi példákra hivatkozva, az ellenzék javasolta először, hogy a lakossági hitelek törlesztését függesszék fel....

Az ellenzék irányítja az országot, övék minden érdem, a kellemetlenségeket meg mind a kormányra fogjátok! Na elmész te a jó kurva anyádba!

eszti..... 2020.03.24. 09:39:56

@Sir Bates dö Hól:

milyen követelményeket kell ahhoz teljesíteni, hogy verset írj a fan klubodnak? :D

István Tamasi 2020.03.24. 09:40:38

@Alex Soros: Sunyí, álnév alatt rémhírterjesztő vagy.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 09:42:45

@eszti.....: Személyesen nem hazaárulóztam, a vadhajtásokból másoltam a névsort, ott volt a szövegben ez is, de amúgy már régen köztudott, minek tiltakozol?

6.Lenin 2020.03.24. 09:46:00

Kibaszott okos ellenzéki honfitársaim!

Ha tegnap az ellenzék lehetővé tette volna a kormány megoldási kérését, az utána tartoot sajttájékozhatón elmondhatták volna a következőket:

Tisztelt Honfitársaink, most világossá vált mindenki előtt, hogy ez a kormány NÉLKÜLÜNK KÉPTELEN URRÁ LENNI A HELYZETEN,TEHÁT ALKALMATLAN AZ ORSZÁG IRÁNYÍTÁSÁRA.

A jövő héten a kormányoldal lehetővé tesz mindent a kormány számára + azzal, hogy ami rossz (ne adj isten) történne, a kormány az ellenzékre foghatja. Ismét a kormány jöhet jól ki belőle.

Akik nem látják a két megoldás közti különbséget, menjenek inkább lepkéket kergetni, jön a jó idő.

Gyurcsány most már biztos, hogy egy seggfej, hatalom éhes seggfej, még magával is kibaszott. Nincs helyette valamilyen értelmes ember köztetek?

István Tamasi 2020.03.24. 09:46:01

Alap, hogy elmebeteg autokrata vezérkének nem szabad teljhatalmat adni, ezt tanítja 1933.
Egyébként pedig a ma hatályos eü és járványügyi szabályozás minden szükséges lehetőséget megad egy járvány elleni küzdelemhez.
Ha az elmebeteg suttyó a katonákat valóban a járvány elleni küzdelemre akarná használni és nem egy puccs, teljhatalom biztosítására, akkor a katonákat nem fegyverrel az utcára vezényelné hanem az egészségügybe fegyver nélkül.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 09:48:08

@Sir Bates dö Hól: "Nem az a gond, hogy a "laposföldhívő" lápimagyarok ellepték a blogokat,"......................

Így van, hanem, hogy a félzsidó libsik, meg a elhülyült lumpenprolik is és dől a szar a szájukból nonstop!

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 09:49:22

Le gouvernement Français appellent les Français "qui n'ont plus d'activité" à aider les agriculteurs en allant "dans les champs".

És közben látom, hogy a toulouse-i és többi éhes agyhalottak továbbra is piacoznak (van aki azzal magyarázta, hogy "a lidlben sokkal többen vannak, szerintem ez biztonságosabb"... meg mondjuk a felkapott, divatos helyeken tényleg nincs más megoldás nagyon, mert csak kis boltok vannak (bérleti díj túl magas almát és hagymát árulni a helybeli "váci utcában" is...)

Womb Rаider 2020.03.24. 09:51:29

@István Tamasi: Európában lassan mindenütt ott vannak a katonák az utcákon, köztereken, stratégiai pontokon... akkor a te bugyuta logikád alapján mindenütt puccs van készülőben?

eszti..... 2020.03.24. 09:52:11

@Grimbusz Makszimusz:

tiltakozni... azon már rég túl vagyok.
elképedve nézem, hogy még mindig, a legnagyobb szar közepén is ezzel foglalkoznak egyesek.

Nekoashi2005 2020.03.24. 09:54:47

@Grimbusz Makszimusz:
"Az ellenzék irányítja az országot, övék minden érdem, a kellemetlenségeket meg mind a kormányra fogjátok! Na elmész te a jó kurva anyádba!"

A stílus maga az ember...
Neked meg nincs stílusod, ergo.....

6.Lenin 2020.03.24. 09:57:36

@eszti.....:

Min csodálkozol? Te sem vagy képes meglenni a mindennapi bezzegezés, epeürítés nélkül.
Miért várnád ezt el másoktól?

Képzeld el, ha a szarzsákokba beszorulna a sok szar, előbb-utóbb szétpukkadnának, ahogy esetleg te is. KI KELL LÖKNI, ezért vannak az ilyen blogok, rajtatok segíteni.

rallus 2020.03.24. 09:58:06

"Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt és 86 lélegeztetőgép érkezett meg Kínából kedden – számolt be róla Orbán Viktor kormányfő közösségi oldalán. A kormány mindent megtesz azért, hogy az ország készleteit növelni tudja, hamarosan újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmányok érkezése várható keletről. A hagyományos importútvonalakat ugyanis – Brüsszel tétlen asszisztálása mellett – a nyugati országok ellehetetlenítették."

Szar ügy...egy rohadt ágymelletti páncélszekrényt, vagy vizitdíj automatát nem vettünk, pedig az volt a nagy biznisz...

eszti..... 2020.03.24. 10:00:19

@6.Lenin:

rajtatok segíteni... és rajtad is. :D hány napot hagytál ki az elmúlt héten? de elég, ha megszámolod mikor nem voltál itt reggeltől estig. :D

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 10:01:23

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr, te is "félzsidó libsik, meg a elhülyült lumpenprolik" vagy, akinek "dől a szar a szájukból nonstop!"‽...

(Barátom, sz'tem ideje lenne egy nagyot fújni, s követni @Soros csicskák húzzatok haza!: vagy Szergej Szergejevics magatartását, ami informatív és lényegre törő kommentekben nyilvánul meg, anélkül, hogy "beballipsiződtek" volna;-)... Ennyit tud a ner, ennyit tud idolod, ennyire képes mo, az állam, a szándékosan vegetálásra kényszerített alrendszerek, a nem_létező_magyar_gazdasági_csoda, az_elmúlt_száz_év_legsikeresebb_kormányzata, ha nem képzelt ellenséggel kell légkardozni... elhiszem, hogy ez csalódás, de azt is túlélted, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot, majd ezen is túl leszel;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 10:14:00

@Womb Rаider: "mindenütt puccs van készülőben?"

Nem, ott demokrácia van, nem pártállam.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 10:14:08

Beszarás! Indul egy helyreigazítással, majd business as usual üzemmódban tolják;-)... Ez a ner járványvédelme;-)...

youtu.be/BogzrPgy1pg

6.Lenin 2020.03.24. 10:14:57

@eszti.....:

Te szeretnél rajtam segíteni? Miben? azt sem tudod, én miért szeretem ezeket a blogokat olvasni. Elárulhatom, de felesleges. Igaz, már többx is leírtam, de meguntam, úgyis elfelejtik. Annyit talán, van rá időm, közben teszem a dolgom, és rendkívül szórakoztató.
A többi számodra is érdektelen.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 10:15:44

@Sir Bates dö Hól: A laposföldhívőzést és az összeesküvés elméletezést különösen rosszul tűröm! Ha valaki marhaságot állít, akkor idézd és elemezd, de ezt a lippsi műszót, amit az antiszemitázáshoz hasonlatosan legfőbb, űberelhetetlen bunkóként próbál valaki használni, mindenféle vita nélkül ezzel akar fölébe kerekedni, nem tartom színvonalnak, a használója kizárja magát a vitaképesek sorából!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 10:20:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Ahol ballibek vezetik az országot, ott az itteni, vagy ennél még széleskörűbb jogkörök is természetesek? Férgek vagytok!

Nekoashi2005 2020.03.24. 10:21:26

@Grimbusz Makszimusz:
Hogy is volt a legendás szlogen?
"Cipőt a cipőboltból!
Szóval az országos tisztifőorvos járja végig a ranglétrát a szolgálatnál, és nem hátrány, ha ért a járványügyhöz, és ne azért nevezzék ki, mert megbízható pártkatona! Persze, ez csak normális országokban van így, mert például polt "minden komoly fidessbűncselekményt elsimítok" petike is úgy lett legfőbb ügyész, hogy az ügyészi szervezetben egy percet sem dolgozott!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 10:25:56

Orbán Viktor hárommillió maszkot hozott az országba, a zsidrák Dobrev pedig tegnap húsz (20!) maszkot vitt a János kórházba!
Lehet összevetni az arányokat!

rallus 2020.03.24. 10:32:02

@Nekoashi2005: Ebből a szempontból az utolsó hiteles politikus Szetey Gábor, Gyurcsány buziságügyi államtitkára volt...
Azóta csak pangás van...

eszti..... 2020.03.24. 10:38:07

@6.Lenin:

1. először értelmezd a kommentedet amire válaszoltam
2. aztán az én válaszomat
3. ha nem megy, így jártál.....

ZX 2020.03.24. 10:38:58

@Grimbusz Makszimusz: És Orbán saját zsebből fizette? Barom.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 10:40:53

@Nekoashi2005: Amit nyomsz az általad elvárt ranglétráról! A tisztifőorvos szerinted alkalmatlan szakmailag. Rendben, de akkor írj szakmai hibákat, amiket elkövetett, mert hogy szerinted ki lehet ebben a pozícióban, az nem releváns érv, a véleményed önmagában szart sem ér, hülye vagy, hogy megítéld, ebben a formában tehát süket duma! Normális indokod viszont egy szál sincs!

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 10:46:30

@Grimbusz Makszimusz: ;-)... akkor ne legyél hülye, ne baromságokat osszál itt meg... jeleztem már "majd térjünk vissza jó két-három hét múlva erre"... akkor is én voltam a hülye, a vitaképtelen;-)... részemről nincs harag...

6.Lenin 2020.03.24. 10:47:21

@eszti.....:

OK! Öntsd az epét, ne siránkozz!

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 10:49:43

@Nekoashi2005: ellenben polt kiváló szakember, szakmai kvalitásait senki sem kérdőjelezheti meg (tudom mit beszélek, ismerem, s meg is tudom ítélni); morálisan nulla, de nem ezt írtad, sz'al maradjunk tényszerűek...

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.24. 10:49:47

@eszti.....: "nem fogadják meg??????
Nahát! Ezek szerint az egyébként oly sarkos magyar kormányzati kommunikáció ebben az esetben befürdött."

Kár ezért a kormányzati kommunikációt hibáztatni.

Nem arról van szó, hogy az információ nem jut el, hanem, hogy nem hallgatnak rá.

Nem fogadják meg, mert az emberek egy része önfejű, felelőtlen és önző.

De ez nem magyar sajátosság, így volt/van ez Nyugaton is, ahol pl. a briteknél ezért kellett kijárási tilalmat és a nem létfontosságú üzletek, szolgáltatók bezárását elrendelni. És ahogy itt nálunk a Balatoni nyaralókra "menekültek le" néhányan Pestről, ugyanezt a szerepet a briteknél pl. a ritkán lakott skóciai szigetek játszották.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 10:51:34

@ZX: "És Orbán saját zsebből fizette? Barom."

Nem, de ez most lényegtelen, rengeteg maszkra van szükség és a világban élethalál harc folyik értük! Tehát a hárommilió aránylik a húszhoz, ennek a jelentősége a másikéhoz!
De ha már a saját zsebet említetted, akkor még érdekesebb, hogy annak a gazdag zsidó nőnek, az EU parlamenti fizetéséből, a nevén levő milliárdos cégből és a milliárdos férjéből kiindulva mi járhatott a fejében a kb. ezer forint értékű ajándékkal! Jól kitett magáért, ő volt a zs. télapó, kipakolt és azt mondta, lehet vásárolni! :DDDDDD

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 10:53:04

@Sir Bates dö Hól: Nincs harag természetesen. Ez csak játék.

Nekoashi2005 2020.03.24. 10:53:30

@Grimbusz Makszimusz:
Szakmai hibák? Sajnos nincs elég hely....Teljesség igénye nélkül: Az eü-ben nem volt, és jelenleg sincs megfelelő számú és minőségü védőeszköz, de mondhatom a gyermekvédelemben dolgozó családsegitőket és esetmenedzsereket, akiket most köteleznek idősek gondozására, és egy darab kesztyűt és sebészi maszkot kapnak..... Nem egy napra, hanem összesen!
Nem tesztelnek eleget, és a tesztelés is rosszul van szervezve....

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 10:56:08

@Soros csicskák húzzatok haza!: az tény, hogy orbán eddig mindent elbaszott, ahogyan pl. a svájciak is... amit írsz, az viszont igaz nyeuról és a hülye polgároktól (most hozta a postás a leveleket: se kesztyű, se maszk, mikor megkérdeztem, esetleg adjak neki kesztyűt, hogy ne puszta kézzel dobálja be a leveleket, mutatja, neki is van, de kényelmetlen abban dolgozni... mondom jó, levelek karanténba két-három napig... )

a funkcionális analfabéták aránya a stabil ⅔, all over the world...

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 10:57:26

@Grimbusz Makszimusz: akinek megmurdel a hozzátartozója, annak nem lesz játék...

Nekoashi2005 2020.03.24. 10:59:40

A 444.hu kérdései az operatív törzshöz:

Mi a jelenlegi protokoll új koronavírus szűrővizsgálat elvégzésére, milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy valakit teszteljenek?
A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint "Tünetmentes emberek szűrővizsgálata, tesztelése nem indokolt." A miniszterelnök hétfői bejelentése szerint azonban 108 tünetmentes fertőzött van. Őket hogyan tesztelték? Ezek szerint legalább 108 embert annak ellenére is teszteltek, hogy nem voltak tüneteik?
Tervezik-e a szűrővizsgálati protokoll megváltoztatását?
Az állam mely laborokban végzi a teszteket?
Egy nap hány tesztet tudnak elvégezni?
Több kórháztól olyan információkat kaptunk, hogy kevés a vírus kimutatásához szükséges táptalaj, mennyire általános probléma ez?
A mintavételtől számítva mennyi időnek kell eltelnie, hogy a beteg vagy a kezelőorvosa megkapja az eredményeket?
Ki hozza meg a végső döntést, hogy egy beteget tesztelnek-e vagy sem?

Vajon mennyire fognak válaszolni?

Minthogy ezek a kérdések szakmaiak, így valószínüleg egyre sem!

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 10:59:44

Azt viszont látom, hogy mostanában új csillag született a propagandisták között: trombitás "a buziság gyógyítható" kristóf... én azért elgondolkoznék, milyen hatalom lehet az, ahol ezek adják a szellemi holdudvart;-)...

ZX 2020.03.24. 11:00:05

@Grimbusz Makszimusz:
1. Ha Dobrev miniszterelnökként csak 20 maszkot tudott volna rendelni akkor igazad lenne, de mivel nincsenek a gecivel egy pozícióban, így semmi értelme az összehasonlításnak.
2. Ha szerzel nekem 20 maszkot 1000 Ft-ért akkor nagy király vagy, főleg, hogy nem is kapni szinte sehol.

Soros csicskák húzzatok haza! 2020.03.24. 11:07:13

@morph on deer: "Szerinted ha minden rászoruló “megfelelő ellátást” kap, akkor mégis miért halnak bele nálunk többen a fertőzésbe?"

Eddig a Magyarországon elhunytak lényegében mindegyike rendelkezett valamilyen krónikus betegséggel, ill. jellemzően idősek voltak.

Mivel a koronavírusnak jelenleg nincs gyógyszere (a tüneteket lehet menedzselni, az enyhéktől [láz] a legsúlyosabbakig [légzési elégtelenség - lélegeztetőgéppel], nagy a szerepe annak, hogy milyen a beteg általános egészségi állapota, mennyire erős az immunrendszere. Ha gyenge, akkor az esélyeik még optimális ellátás mellett is rosszabbak.

A magyar egészségügyi rendszer (intenzív ellátás) jelenleg még nem túlterhelt, tehát nincs arról szó, hogy a rászoruló betegekre ne jutna intenzív ágy, lélegeztetőgép, orvos, ápoló.

A "számított" halálozási mutató lehet rosszabb egyszerűen attól, ha a legenyhébb tüneteket mutató pácienseket jellemzően nem tesztelik (ahogy pl. a briteknél egyáltalán nem), hanem kiírják táppénzre, betegszabadságra (ennek a gyakorlati következménye ugyanúgy az, hogy közösségbe nem mehet).

Ha netán rosszabbra fordul az állapotuk, akkor értük is kijön a mentő, és megkapják a szükséges kezelést (ami jó esetben segít rajtuk). A betegség lefolyása ilyenkor is jellemzően fokozatos, és nem olyan gyors, mint pl. egy szívrohamnál, tehát nem a kórházba jutás ideje a legkritikusabb tényező.

morph on deer 2020.03.24. 11:12:25

@Grimbusz Makszimusz:
” Dobrev pedig tegnap húsz (20!) maszkot vitt a János kórházba!
Lehet összevetni az arányokat!”

Miért, orbán mennyit vitt a János kórházba? Mert úgy talán lenne mit összevetni, nem gondolod?

morph on deer 2020.03.24. 11:17:53

@Nekoashi2005:
“ Minthogy ezek a kérdések szakmaiak, így valószínüleg egyre sem!”

Nehogy már azt mondd, hogy te nem bízol egy dandártábornokban!
Szakmai választ fog adni, az teljesen biztos!

Csak még az nem, hogy melyik szakma...

morph on deer 2020.03.24. 11:19:58

@Sir Bates dö Hól:
“ trombitás "a buziság gyógyítható" kristóf... ”

De legalább ő már a gyógyultak közé tartozik! :))

eszti..... 2020.03.24. 11:24:03

@Soros csicskák húzzatok haza!:

Egy-két fotó a bergamói kórházról, a vírus terjedését bemutató térkép- az adott országról, maszk viselése a közmédiában nagyon gyorsan észhez téríti az álompolgárt.

Ezek a mától érvényes intézkedések Szlovákiában.
ujszo.com/kozelet/mobiltelefonon-segitsegevel-kovethetik-nyomon-a-polgarok-mozgasat-szlovakiaban?fbclid=IwAR0lZkZqNE0GbkQZ7p8xZBvOYYldwXS-hNsvmAEqWe0aCAyl3DbZph8WsQ0

A kormányfő kedd reggel ismertette azokat az intézkedéseket, amelyeket a hétfői, éjszakába nyúló ülésen fogadtak el:

Tilos az idősotthonok lakóinak látogatása
Az általános orvosi vizsgálatokat elhalasztják
A szociális intézményekre is szükségállapotot hirdetnek
Vasárnap zárva lesznek az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, az újságárusok, valamint az állateledelt árusító boltok is
Kijelölt kórházakban látnák el a koronavírus-fertőzötteket
A mobilszolgáltatók adatait felhasználva követnék nyomon a polgárok mozgását
Az iskolai kényszerszünet ideje alatt felfüggesztik a diákok ingyenes vonatozását
A lakóhelyen kívül mindenütt kötelezővé teszik a szájmaszk viseletét, beleértve a köztereket és a munkahelyeket is. Azoknak, akik sorban állnak, két méter távolságot kell tartaniuk egymástól
Elhalasztják jogi lépésekre vonatkozó kötelező határidők lejárását
A 65 évesnél idősebbek számára 9 és 12 óra között külön idősávot jelölnek ki a boltokban
A közmédiát a kormány arra kéri, hogy a délelőtti órákban oktató műsorokat, 18 órától pedig szentmisét közvetítsen
Március végétől a kórházak, a boltok vagy más nyilvános helyek előtt megmérik az emberek testhőmérsékletét
A koronavírusos betegeket kezelő kórházak mellett olyan lehetőséget alakítanak ki, amelynek köszönhetően a tesztelést úgy is el lehet végezni, hogy az adott páciens nem lép be az épületbe
A kórházak épületében a rendvédelmi szervek fokozottan ellenőrzik a közrend és a higiéniai szabályok betartását
Április 30-áig leállítják a végrehajtásokat és az adósok tulajdonának elárverezését

morph on deer 2020.03.24. 11:29:19

@Soros csicskák húzzatok haza!:
“ Eddig a Magyarországon elhunytak lényegében mindegyike rendelkezett valamilyen krónikus betegséggel, ill. jellemzően idősek voltak.”

Ahogy tudom, máshol is.

Nem is a kórházba jutásra gondoltam, hanem talán a beteg elhatározása jön későn, hogy valóban orvoshoz kell fordulnia.
Valamiért kevésbé tudatosan állunk a saját egészségünkhöz, ezért is van annyi elhanyagolt krónikus betegség, aminek aztán más se kell, mint egy ilyen agresszív vírus, ami rárúgja az ajtót az emberre...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 11:31:14

@eszti.....: ...nem fogadják meg??????
Nahát! Ezek szerint az egyébként oly sarkos magyar kormányzati kommunikáció ebben az esetben befürdött................

Na elmész a büdös picsába a sarkos kormányzati kommunikációzásoddal!
Hogy kellene mondani, hogy járvány van, maradj otthon, moss kezet, használj maszkot,, ha külföldön voltál maradj karanténban? Ezt meg nem érteni, kormányzati kommunikációzni büdös bunkóság, miért nem értik, értitek meg végre büdös proliik, hogy nem a kormánynak tesztek szívességet, nem velük basztok ki, ha nem tartjátok be, meg gúnyolódtok és köcsögösködtök, hanem saját magatokkal és ráadásul még másokkal is, esetleg olyanokkal, akik nem akkora barmok mint ti, de őket is megfertőzhetitek!

haXXor 2020.03.24. 11:34:05

@Nekoashi2005: Mert ha elmondod a lakosságnak, hogy puszta matek és józan ész alapján tök mindegy a tesztek száma mivel minél több embernek kell elkapnia, hogy az a kevés életbe maradhasson akikre TÉNYLEG VESZÉLYES, akkor minimum lázadás tör ki itthon. Nem cél, hogy te vagy én ne legyünk betegek, hanem az a cél, hogy ha neked vagy nekem nincs krónikus betegségem és nem 65 felett vagyunk, akkor minél kevesebb, de főleg minél kevesebb veszélyeztetettnek adjuk tovább. Igazából a 444 kérdései így nézve konkrétan faszságok mivel bár szakmainak tűnnek, de valójában egy olyan dologra kíváncsiak ami nem az itteni út amin haladnak a szakemberek (nem, kurvára nem Dél-Korea vagyunk, ahogy a Föld nagy részének, fertőzött országai sem). Nyugi, nagy részünk túléli, ahogy lesznek halottak is. De ha nem tűnt volna fel, évek óta halnak meg más időszakos járványban itthon, nem is kevesen (az is remélem megvan, hogy évről-évre hány flu oltás marad raktáron...)! És nem, a mostani halottak nem ezért lesznek, vagy mert Orbán otthon ezt akarja minden öregnek, hanem azért mert az ország EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA KATASZTROFÁLIS. Nem a kórházak, az emberek... Sokan kérdik, miért van Németo.ban kevés halott, itthon meg már most sok. Nézz meg egy 70 éves németet, aztán nézd meg a szomszéd Erzsi nénit, szerintem sejthető a válasz... Remélem ha ez lemegy, elgondolkodik mindenki, hogy mit akar a következő járványkor: élni vagy meghalni. Ha élni, akkor pedig ideje egészségesebben élni. (nem konkrétan neked szólnak amúgy a válaszok, csak így egyszerűbb volt megfogalmazni.. szóval no offenz)

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 11:37:11

Komolyan, orbán úgy védi moot, hogy kimegy fényképeszkedni Ferihegyre? Ellenőrzi a szállítólevelet‽
Monty Python nem tudott ilyen groteszket kitalálni;-)...

eszti..... 2020.03.24. 11:38:19

@Grimbusz Makszimusz:

Hogy kellene mondani......................

úgy, ahogy a migránsos kampányban tették, az hatásos volt. azt a módszert kellene használni.

6.Lenin 2020.03.24. 11:39:06

@morph on deer:

Ettől az egytől 1 mp-ig sem félek, hogy ne találnál valamilyen kifogást a kormányba rúgásra. Alapfelszerelés ez nálatok.
Még a Fletó se tudta átlépni a saját árnyékát, még magával is képes volt kibaszni.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 11:40:05

@morph on deer: "Miért, orbán mennyit vitt a János kórházba? Mert úgy talán lenne mit összevetni, nem gondolod?"

Gondolom és össze is vetettem! Ostoba vagy, mert ha Orbán 21 maszkot visz a kórházba a saját pénzéből, akkor Orbán fan leszel?
Nem ez a dolga, hanem amit csinál, felkutattatja és megveteti a maszkokat millió számra, hogy legyen mindenhol, Dobrev meg a milliomos sóher zsidó rákölt egy ezrest a Jánosra és visz húsz maszkot?

eszti..... 2020.03.24. 11:40:22

@Sir Bates dö Hól:

minden kormányfő lefényképezkedett a Kínából érkező gépnél. a szlovák és a cseh is.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 11:45:05

Azért arra sem voltam felkészülve, hogy egyértelműen ner-szimpatizánsok írják az informatív kommentek jelentős részét... s igen, a ner-ellenes szektások jelentős része átment futóbolondba, sz'al mo ⅔ funkcionális analfabétája legalább igazságosan oszlik el;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 11:45:39

@eszti.....: Hogy állapítottad meg, hogy hatásos volt a migránsos kampány? Ugyanúgy az ország buzibb fele nem törődött vele, meg gúnyolódott, ahogy ezen, de nem lehetett leszűrni jelekből, ahogy most az utcán szédelgőkből látszik, hogy mennyi eszük van!
De még egyszer, mert sem te, sem ezek nem fogták fel, hogy ez a saját érdekük, mert megbetegednek, ez nem kampánynak felülés, vagy nem ülés, ez nem politika.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 11:47:42

@morph on deer: ki mint definiálja a buziságot, attól függ;-)... igaz, hogy nem píszi, de nálam, kontextől függően, az lehet az ostobaság szinonimája is;-)...

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 11:52:46

@eszti.....: macron meg nem: itt az a védekezés, hogy "hadigazdaság" üzemmódra kapcsolva egy hét alatt 6M-t gyártanak 24/24-ben, de a jövő héten már 8M lesz... persze itt van ipar és technológia, a moi légvárakkal szemben: most lölö is megmutathatná, hogy okosabb zuckerbergnél;-)...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 12:00:06

@Sir Bates dö Hól: Azért arra sem voltam felkészülve, hogy egyértelműen ner-szimpatizánsok írják az informatív kommentek jelentős részét... s igen, a ner-ellenes szektások jelentős része átment futóbolondba, sz'al mo ⅔ funkcionális analfabétája legalább igazságosan oszlik el;-)...

És te vagy a porcukor ezen az egész szaron! Mondd már ki! :P

2020.03.24. 12:05:05

@Kunhallmi Agnes: Nálad a pont a homlokod közepén!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 12:12:01

@ZX: 1. Ha Dobrev miniszterelnökként csak 20 maszkot tudott volna rendelni akkor igazad lenne, de mivel nincsenek a gecivel egy pozícióban, így semmi értelme az összehasonlításnak.
2. Ha szerzel nekem 20 maszkot 1000 Ft-ért akkor nagy király vagy, főleg, hogy nem is kapni szinte sehol.......................

Ha sehol sem kapni, akkor a kormány mégiscsak sikeres, az 1000 forintot csak úgy mondtam, de sokkal több nem lehet a húsz maszk árban, és Dobrev azzal fényképezkedik, pedig ezt csak úgy be kellett volna adnia a portára, akkor becsülném!
Észreveszed, hogy aközben, hogy látványosan nem ismered el a kormány teljesítményét, kimondtad, hogy nem kapható maszk, tehát király dolog beszerezni, főleg 3 milliót! Látod a tények még az ilyen lumpen faszokon is kifognak és nem tudtok hazudni legnagyobb sajnálatotokra! Dobrev meg a pénzével és a kapcsolataival húsz maszkot ér! Orbán 3 milliót, ami lesz még több is! Apropó, Brüsszel hol van a nagy pofájával a nekünk nyújtott segítségével, az Oroszok segítik Olaszországot, a kubaiak is, az EU hány orvost küldött oda, vagy ide? Bazmeg, a kínai maszkok csomagján rajta van, hogy hajrá magyarország, ráírták a kínaiak, Brüsszel meg még ezt sem tette meg!

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 12:14:10

@Grimbusz Makszimusz: nem, de mindez reményt ad arra, hogy a jövőben lesz kompromisszum moon...

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 12:17:38

@Grimbusz Makszimusz: bazmeg, eddig pontosan azt hírdetted te is, még sokan mások is, hogy brüsszelnek semmi jogot! pontosan milyen állampolgárságú orvosokat küldhetne?

(ne adj magas labdát, mert leütik;-)... )

morph on deer 2020.03.24. 12:21:56

@Grimbusz Makszimusz:
“ Nem ez a dolga, hanem amit csinál, felkutattatja és megveteti a maszkokat millió számra, hogy legyen mindenhol...”

Most? Miért, mit csinált az elmúlt két hónapban, amikor már minden normális és felelős vezető tisztában kellett (volna), hogy legyen a feladataival, amit egy járványra való felkészülés jelent?
Amúgy nem hiszem, hogy egy épkézláb személynek néhány óránál hosszabb munkát jelenthetett megrendelni a felszerelést, de ha igen, bármelyik random tinédzser képes lett volna segíteni...

Azt tudod, hogy mit keresett orbán a cargogépen?
Csak nem ő ragasztgatta ki azokat a cédulákat?
Mert az a dolga?

“Dobrev meg a milliomos sóher zsidó rákölt egy ezrest a Jánosra és visz húsz maszkot?“

Rosszul tudod, milliárdos.
Amúgy vele jársz a zsinagógába, onnan ismered?
Az ezres rendben is van, csak nem forintban, - azt azért tudod, ugye?

Egyébiránt nyilván nem volt maszk, azért vitt a saját pénzéből azoknak, akiknek nem jutott abból az 1,4 millióból, amire orbán hivatkozott a minap.
Ahelyett, hogy örülnél neki, hogy valaki végre veszi a fáradságot, és kisegít pár rászorulót.
Pedig neki nem is kötelessége!

Ezzel szemben orbánnak mindez a kutya kötelessége, ezért tartjuk!

morph on deer 2020.03.24. 12:30:01

@Grimbusz Makszimusz:
“ Dobrev meg a pénzével és a kapcsolataival húsz maszkot ér! Orbán 3 milliót, ami lesz még több is! ”

Csak tudod orbán a mi pénzünkből költ, és NEM szívességet tesz, hanem a munkáját végzi!
Igaz, hogy jelentős késéssel, de gondolom már feltűnt neki, hogy nála már szinte mindenki korábban lépett a felszerelések beszerzésében!
De legalább melózik, a pénzünkért! Remélem ő a rakódó is a reptéren.
Merthogy ő meg ott fényképezkedik, amilyen szerény...

Keccsölj csak viktor, itt az ideje!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 12:35:00

@Sir Bates dö Hól: bazmeg, eddig pontosan azt hírdetted te is, még sokan mások is, hogy brüsszelnek semmi jogot! pontosan milyen állampolgárságú orvosokat küldhetne?

Ja, ha nem tudod mi a különbség az utasítás és a segítség között, akkor fel sem foghatod mit írtam. Ne ragaszkodj az orvosokhoz, Kuba szegény ország, természetben segít, de az EU bárhogy tud, ad absurdum akármilyen állampolgárságú orvosokkal is, ha felbéreli őket Dél-Amerikában pl. a híreim szerint, konkrétan Argentínában élnek német orvosok!

morph on deer 2020.03.24. 12:35:07

@Grimbusz Makszimusz:
“ Bazmeg, a kínai maszkok csomagján rajta van, hogy hajrá magyarország, ráírták a kínaiak, Brüsszel meg még ezt sem tette meg!”

Lófax, mama!
A viktor sajátkezűleg ragasztgatta ki a fotó előtt!
Azért nem is tudja levenni a ragadós kezét a csomagról amikor fényképezték!
Látod milyen béna vagy, még ezt sem tudod!
:)))

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 12:40:30

@morph on deer: "Ezzel szemben orbánnak mindez a kutya kötelessége, ezért tartjuk!"

Ilyen amikor a proli úrnak képzeli magát egy pillanatra! Nem tartod te semmi célból kecske, ő a miniszterelnököd, a kötelességét tudja és még jó, hogy nem ti mondjátok meg neki, hogy mit tegyen, mert egy hónapon belül úgy állna előttünk mint Fletó és azt habogná, hogy ELKÚRTUK!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 12:40:30

@morph on deer: "Ezzel szemben orbánnak mindez a kutya kötelessége, ezért tartjuk!"

Ilyen amikor a proli úrnak képzeli magát egy pillanatra! Nem tartod te semmi célból kecske, ő a miniszterelnököd, a kötelességét tudja és még jó, hogy nem ti mondjátok meg neki, hogy mit tegyen, mert egy hónapon belül úgy állna előttünk mint Fletó és azt habogná, hogy ELKÚRTUK!

ZX 2020.03.24. 12:49:37

@Grimbusz Makszimusz:
Szóval elismered, hogy fingod sincs semmiről.
"az 1000 forintot csak úgy mondtam, de sokkal több nem lehet a húsz maszk árban,"
Még februárban a mi cégünk nehezen, de szerzett 500 db FFP2-es maszkot, már akkor 630 Ft/db áron.

index.hu/gazdasag/2020/03/23/ugy_porog_a_kinai_maszk_ara_mintha_a_tozsden_lennenk/

"sehol sem kapni, akkor a kormány mégiscsak sikeres" Magyarországon alig kapni, azt viszont nem mondtam, hogy máshol sem. Ne legyél ostoba, nyilván egy ország minielnökeként könnyebb szerezni nagy tételben mint egy átlagos földi halandónak, ez nem kunszt.

"az Oroszok segítik Olaszországot, a kubaiak is" És ott hány beteg van? Mintha azt mondaná az egyik féllábú a másik féllábbúnak, hogy némmá vazze, a normális ember iderúgta a labdát, te meg még ennyit sem tudsz megtenni. Azt meg elfelejti, a kétlábú nemrég még őt rúgdosta ezerrel.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.24. 12:50:29

@Grimbusz Makszimusz: " Mert az a baj tudod, hogy egyesek követelik a tesztet, de ugyanazok és (vagy) mások, meg szarnak mindenre, jönnek mennek és terjesztik a járványt, mert nekik semmi bajuk! A tesztkövetelés nettó faszság, ha felelőtlenül viselkednek egyesek, azokat kell elkapni, nem megvárni, meg a kormányra mutogatni, hogy vezessen be kijárási tilalmat!"

Nosza, rajta! Kapjátok el a szegedi rektort, a fideszes-maszkos országgyűlési képiselőt, meg az összese fidesz politikust, aki megszegte a kéthetes karantén szavályait. Ehhez miért kell külön felhatalmazás?

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 12:51:39

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr, komolyan velem szemben is szart akarsz paszirozni‽;-))))... nemá' tesó;-)...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 12:51:57

@Grimbusz Makszimusz: "Nem tartod te semmi célból kecske, ő a miniszterelnököd, a kötelességét tudja"

Lehet, hogy tudja, de azt látjuk, hogy nem csinálja. Illetve ha csinálja, akkor meg elbassza. Csak lopni tud a geci, semmi mást. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 12:53:58

"Kilencre nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma"

Ondó Viktornak köszönhetően Magyarország teljesít a legjobban a halálozási statisztikában.

Muhammad Balfas 2020.03.24. 13:01:07

@nincs1itt: Hát lehet, hogy itthon is vezetnek majd be egyéb csomagokat. Nyilván a nyugati országok sem lesznek képesek a végtelenségig utalni a jövedelmek 94 %-át munka nélkül..Én egyébként Szlovákia kapcsán kérdeztem.

6.Lenin 2020.03.24. 13:01:20

" Mindeközben azonban Karácsony Gergely bejelentette, hogy a Fővárosi Közgyűlés bizonytalan ideig nem ülésezik, "de nem kell félni, majd ő rendeletek útján, egyszemélyben dönt" a budapesti kérdésekről. "Most akkor hogy is van ez a demokráciával, tisztelt ellenzék?"

De hát karigeri igazi demokrata (diktátor), ő mindig mindent tud, kivéve amikor semmit sem tud. Igaz, ez az utóbbi történik mindig, de ne legyünk kicsinyesek.

antiinternáci 2020.03.24. 13:43:56

Hát grabovszkij, neked elment az a kevés eszed is. Az irracionális gyűlölet megette.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 13:46:31

@Sir Bates dö Hól: Mirr-Murr, komolyan velem szemben is szart akarsz paszirozni‽;-))))...

Faszt, csak dramaturgiailag volt rá szükség, az egész cécó az "Argentínában fellelhető német orvosok" poén miatt volt! :D Le sem esett látom, faszom mesél neked intellektuális viccet! :P

Ego55 2020.03.24. 13:51:15

Orbánék miatt a legalacsonyabb a megbetegedések száma a környező országokhoz képest? Felháborító?

antiinternáci 2020.03.24. 13:52:20

@Grimbusz Makszimusz:

"...a húsz maszk árban, és Dobrev azzal fényképezkedik, "

Egyrészt az a fényképezkedés az sokkal, de tényleg sokkal jobb fényképeszkedés mint a Zorbáné...
Másrészt inkább örüljünk, hogy Dobrev visszahozott valamennyit abból a több tízezer milliárdból, amit a bolsevisták 60 évnyi uralkodásuk alatt elloptak, elkorruptkodtak, elostobáskodtak.
Minden kezdet nehéz, na! Ha a maradék egy kis részét is még visszahozzák, Svájcot megvesszük téli nyaralóhelynek.

rallus 2020.03.24. 14:01:23

"Még vitatkozik arról az EU, hogyan mentsék meg Olaszországot" (hvg)
Ha Dobrev Klára álma teljesül, akkor ezek fognak dönteni a gonosz Orbán helyett!
Gyorsak, aktívak, napra készek és félelmetesen gyakorlatiasak!

Szavazz a DK-ra!

antiinternáci 2020.03.24. 14:01:52

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

Téged viszont majd biztosan meggyógyít a bolsevista szakértelem, D9brev, EL Qurcsány, Karácsony meg a többi zseni.
Akik Magyarországon -elődeikkel együttesen- 60 éves uralkodásásukkal megteremtették a jólétet, a magyar szupremáciát a csúcstechnológiák terén, akik minden magyar nemdolgozónak Ferrarit adtak, még a te iq=1 értékedet is megduplázták.

Csak jött a Zorbán, és mindezt tönkretette...

Nekoashi2005 2020.03.24. 14:02:26

444.hu/2020/03/24/szerbia-is-atall-a-tomeges-tesztelesre

Ilyen idiótát, mint ez a szerb miniszterelnök! Találkozott a mi prof. virológus minielnökünkkel, és nem fogta fel amit mondott! "Ne tesztelj - szakértőként mondom neked te szerb gyerek, semmi értelme - mert nőni fog a fertőzésszám! Kell az neked?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 14:10:25

@antiinternáci: Azt mondod, hogy Dobrev nem zsidóskodik a szar 20 maszkjával, hanem spórol, hogy több lopott pénzt tudjon visszaadni? Lehet, hogy neked van igazad!

eszti..... 2020.03.24. 14:10:41

@Muhammad Balfas:

Talán nem tűnt fel neked, de hétvégén lépett hivatalba Szlovákia új kormánya. Ez a második munkanapjuk. Zajlik az átadás-átvétel.
Annyit már belengettek, hogy itt is lesz arbeitkurz. Részleteket később mondanak.

antiinternáci 2020.03.24. 14:12:08

@morph on deer:

Dibrev pont hogy a bolsevisták által ellopott pénzünkből hozott vissza 20 maszkra valót.
Nagyin jó lépés, folytatnia illene, és a többi elvtárs is kövesse a példáját.
Ehhez csak szólni kéne Simon gazdának, szabadítsin fel pár számlát a Kajmán-szigeteken, meg pár másik off-shore bankjukban.

eszti..... 2020.03.24. 14:13:52

@Grimbusz Makszimusz:

"Hogy állapítottad meg, hogy hatásos volt a migránsos kampány?"

Úgy, hogy megnéztem a kormányhirdetéseket a köztv-n. Kivert tőle a víz.
A módszer jó, már csak át kell aplikálni a covid-ra.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 14:15:49

@Nekoashi2005: Bocs, ahol szerintetek rendesen teszteltek, ott mennyi tesztet végeztek el és a tesztelések bevezetése után hogy alakult a fertőzés terjedése? Ország, tesztek száma/népesség, +tesztelések száma,ebből ténylegesen beteg, hány betegről derült kki úgy, hogy nem kért tesztet, járvány terjedési sebessége tesztelés előtt, tesztelések után, halottak száma ! Előre is köszönöm

rallus 2020.03.24. 14:17:53

@Nekoashi2005: Az a szerencsénk, hogy Orbán gyáva és a hazáját féltő ellenzék rettenetesen megrémítette tegnap! Persze a fékezhetetlen agyvelejű Gyurcsánytól ehhez még gazdasági tanácsokat is kapott, és tessék, itt az eredmény!

"Több mint 3 millió maszk, 100 ezer teszt és 86 lélegeztetőgép érkezett meg Kínából kedden"

Azt meg természetesen a mindent IS előre megmondó Jobbikosoktól tudta meg, hogy ott van eladó, mert különben biztos Salvínitől kér...
Ezért rohadt jó nekünk, hogy ilyen ellenzékünk van!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 14:23:17

@Grimbusz Makszimusz: "ahol szerintetek rendesen teszteltek, ott mennyi tesztet végeztek el és a tesztelések bevezetése után hogy alakult a fertőzés terjedése?"

Nézd meg Németországot. Bár néhány hetet késtek a drasztikusabb intézkedésekkel, általánosságban jól kezelték a helyzetet.

index.hu/kulfold/2020/03/18/nemetorszag_koronavirus_jarvany_osszefoglalo_bezaras_gazdasag_egeszsegugy_berlin_merkel/

"A koronavírus-járvány eddigi számai alapján Németország pedig úgy tűnik, kezelni tudja a válsághelyzetet. Míg Németországban 28, Olaszországban a járvány hasonló szakaszában már 463 volt a halálesetek száma.

Hendrick Streeck virológus szerint a sikeres német fellépés annak is köszönhető, hogy a lehető legszélesebb körben koronavírusteszt alá vettek mindenkit, így azokat is, akiknél csak enyhe tünetek léptek fel,

írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Egy bonni páciensünknek mindössze kapart a torka. Biztos vagyok benne, hogy Olaszországban nem vizsgálták volna meg” – ott ugyanis csak a legsúlyosabb tüneteket produkáló pácienseknél végezték el a koronavírustesztet. Holott az eddig jelentett esetek többsége enyhe lefolyású – 100 német koronavírusos esetből 15 betegnél állapítottak meg súlyosabb tüneteket, írja a Local.de.

A koronavírusteszteket az országban az egészségügyi ellátás részévé tették, így ezeket rengeteg laboratóriumban szabadon elvégezhetik. Ellentétben például Franciaországgal, ahol az összes tesztet egy központi hatóság végzi el. Egy vírusteszt 200 euróba kerül a pácienseknek, azonban ha orvosi beutalót kap a beteg a tesztre, akkor annak költségeit a betegbiztosító fizeti. A Robert Koch Intézet szerint Németországban napi 12 ezer teszt elvégzésére van kapacitás, az elmúlt héten pedig közel 35 ezret végeztek el, írja a tagesschau.

Franciaországgal összehasonlítva szembetűnő a különbség a koronavírusos esetek kezelésében: míg ott 9134 volt szerda esti adatok szerint a koronavírusos esetek száma (tehát kevesebb, mint a németeknél), a halálesetek száma (264) viszont közel tízszerese volt a németországi adatnak (27). Ráadásul míg Franciaországban 699 koronavírusos volt igazán súlyos, kritikus állapotban, Németországban mindössze két beteg volt életveszélyben."

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 14:24:31

@morph on deer: Csak tudod orbán a mi pénzünkből költ, és NEM szívességet tesz, hanem a munkáját végzi!.....................

És ebből is látszik, hogy Orbán bácsi ügyes bácsi, mert el is kúrhatta volna és lemond, mint ahogy a flepnis Fletótok! Akkor most elég lenne, ha Lévai Anikó bemenne 19 szájmaszkkal a kórházba, oszt jónapot!

eszti..... 2020.03.24. 14:25:55

@Sir Bates dö Hól:

Itt is valami hasonló zajlik. Már a leköszönő kormány elkezdte, az új támogatja. A textilipari cégeket, varrodákat, kisvállalkozásokat próbálják átállítani textilmaszkok, eü felszerelések gyártására. Ugyanez van a vegyiparnál, a fertőtlenítő szerekkel kapcsolatban. A cégek állami, önkormányzati megrendelésre dolgoznak.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 14:33:12

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "A Robert Koch Intézet szerint Németországban napi 12 ezer teszt elvégzésére van kapacitás, az elmúlt héten pedig közel 35 ezret végeztek el, írja a tagesschau."

Értem! Németország népessége 82, 79 millió! A többit tesztelték?

Nekoashi2005 2020.03.24. 14:34:27

@Grimbusz Makszimusz:
Talán próbáld meg a kérdésedet szabatosan, a magyar nyelv szabályait figyelembe véve megfogalmazni. Köszönöm!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 14:40:32

@Dolus directus: Tehát Karácsony a körülmények áldozata és úgy kap szabad kezet, hogy nem is akarja! Az a baj haver, hogy a kormánynak ténylegesen kellene is ez a felhatalmazás, amit a hülye ellenzék nem adott meg, a diktatúra rémképe miatt!
De mindegy, viszont ha Karácsony igazi demokrata, akkor lemond, mert kerülni kellene az önkényuralomnak még a látszatát is egy ilyen becsületes társaságnak, mint a lippsik!

Nekoashi2005 2020.03.24. 14:41:30

@rallus:
A csuti napokkal ezelőtt azt mondta, hogy nem igaz, hogy az eü. dolgozóknak nincs elég védőeszközük, mert van elég védőeszköz. Erre most büszkén pózol a kínai segély mellett! Most volt elég védőeszköz, vagy nem volt? Van néhány ismerősöm, rokonom az eü-ben, ők azt mondják, hogy nincs.....

Az önkormányzatokat kötelezték az idősek ellátására - ami nem hogy baj, hanem pont jó! - de védőeszközöket már nem adtak hozzá! Ma beszéltem egy gyermekvédelembe dolgozó esetmenedzserrel, és elmondta, hogy holnaptól menniük kell időseket ellátni - akár meg is etetni, vagy tisztába tenni - de se kesztyű, sem maszk, már ha nem vesz saját pénzéből.....

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 14:43:24

@Nekoashi2005: Talán próbáld meg a kérdésedet szabatosan, a magyar nyelv szabályait figyelembe véve megfogalmazni................................................

Jó!
Ha kikapom, bekapod?
Ezt érted?

FCUK29 2020.03.24. 14:51:04

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ami adatokra hivatkozol, azok pont azt nem támasztják alá, amit állítasz. a német és olasz adatok eltérése részben adódik a társadalom szerkezetének eltéréséből, az emberi kapcsolatok eltéréséből (ti. a németek leszarják a nagyszülőket, az olaszok meg látogatják, gyakran együtt is élnek), és jó eséllyel a németek valóban nagyobb számban tesztelnek, tehát gyakrabban mutatják ki a fertőzöttséget. ennek eredményeként jön csak ki kedvezőbb halálozási arány. ha azt vesszük, amit sokan állítanak, hogy az olaszok nem szűrnek, csak ha nagyon kell, akkor mondjuk, hogy tízszer annyi beteg van náluk, mint amit a számok mutatnak. és akkor már a halálozás sem olyan rossz...

lehet kavarni a szart, de maradjunk annyiban, hogy ha egy rákos 85 éves beteg lesz, jó eséllyel ugyanaz a vége. bármelyik országban. a kérdés csak az, hogy elkapja-e. és hogy van-e élő 85 éves.

6.Lenin 2020.03.24. 14:51:13

@Dolus directus:

Egy mocskos fideszes törvény, és ezt kénytelenek szó nélkül végrehajtani. Értem.
Geri is 3 órán keresztül sírt előtte a női wc-ben, mire rászánta magát, meg se mert nyikkanni, hogy ez helytelen, mert veszélyben a demokrácia.
Áldott jó lelkek, meg is fogja menteni Bp-et, de még nem tudja, hogy mitől. Majd menet közben kiderül, vagy nem. Lényeg a demokratikus diktatúra. Az meg nekik igen megy, még álmában is, vagy csak behunyt szemmel, de kellő éberséggel.
Világos.

eszti..... 2020.03.24. 14:51:54

@Sir Bates dö Hól:

megtennél nekem valamit? megnéznéd, említik-e valahol a virológusnőt a gyorstesztekkel kapcsolatban? MUDr. Soňa Peková, PhD., TILIA LABORATORIES s.r.o.

elég a link. köszi!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 14:52:41

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: Németországban mindössze két beteg volt életveszélyben.".................................

Ők most fogadtak be 3millió orvost! Úgy könnyű!

Womb Rаider 2020.03.24. 14:55:15

@Nekoashi2005: " Erre most büszkén pózol a kínai segély mellett! Most volt elég védőeszköz, vagy nem volt? Van néhány ismerősöm, rokonom az eü-ben, ők azt mondják, hogy nincs....."

Fizettünk érte, így talán nem segély, de az, hogy nekünk is jutott.. az inkább.

Másrészt ezek a védőeszközök folyamatosan fogynak és egyre nagyobb körben van rájuk szükség.. így ezt most tekintsd utánpótlásnak..
Az anekdotáid a 'nincs'-ről meg a lőtéri kutyát nem hozzák lázba. Mert én meg beszéltem két klinikai orvossal és azt mondták, hogy amire VALÓBAN szükség van, az elérhető. A terhelés nagyobb.. de ez különleges helyzet, mindenki elfogadja, hogy most keményebb a tempó.

Womb Rаider 2020.03.24. 14:56:23

@FCUK29: Nézzük így: nálunk a nyolcvanöt év felettieket nem fenyegeti veszély :)

FCUK29 2020.03.24. 15:02:58

@morph on deer: mi van, köcsög, megkaptad a térképet, amit küldtem?

morph on deer 2020.03.24. 15:04:16

@Grimbusz Makszimusz:
“ mert egy hónapon belül úgy állna előttünk mint Fletó és azt habogná, hogy ELKÚRTUK!”

Viccelsz?
Ő csak elkúrja, aztán ráfogja a Fletóta, tiszta sor. Vagy bárki másra, ha éppen úgy hozza a sor, mivel ő nem tehet semmiről!
Tudod ő az, aki hibátlannak született, és azóta is tartja a formáját, tudjuk...
Na meg a hibák/bűnök elismeréséhez gerinc is kell, az meg honnan lenne szegény fejének, hát nem?

Egyébként de, mi tartjuk el, (csak nem elég messzire, :() a pereputtyal, a magadfajta cselédekkel, meg a meccsek és a Kastanienhof látogatásával együtt!
Te ezt se tudtad?

“... ő a miniszterelnököd, a kötelességét tudja...”

Ebben csak két hiba van:
1. - NEM az én miniszterelnököm, picim, hanem Magyarországé, ezt kéne felfognod végre!
Ő NEM uralkodó, hanem közszolga, még ha az első számú közszolga is!

2.- Csak nem azt akarod mondani, hogy a miniszterelnök kötelessége telecseszni az országot haszontalan stadionokkal, meg milliós fizetésű focistákkal, míg az egészségügy romokban, az erejükön felül teljesítő dolgozói pedig a focisták bérének tizedéért, huszadáért életeket mentenek?

Ez lenne a KÖTELESSÉGE, amit tud?

És most, mivel képtelen helyén kezelni a helyzetet, meghatározatlan időre teljhatalmat akar magának, hogy tetszés szerint elhallgattasson bárkit, beküldhesse bárki otthonába a fogdmegeit, hogy mindenki csak azt mondhassa, amit ő akar hallani!

Ez lenne az a KÖTELESSÉG, amit tud???
Bát sokkal többet mondjuk nem is...

rallus 2020.03.24. 15:09:23

@Dolus directus: Az ellenzéket a saját fizetésük megszavazásán kívül MINDEN zavarta!
Jól nézne ki az ország, ha érdemi beleszólásuk lenne a működésbe! Jórészt már bizonyítottak, akik meg nem, azoktól kíméljen meg az Úr bennünket.....

6.Lenin 2020.03.24. 15:10:38

@Dolus directus:

A kormány sem a teremőrök nevében kérte a felhatalmazást, amit a jövő héten simán megszavaznak.
Közben minden addigi esemény az ellenzékre hárítható. Nagy marhák az már tuti, hogy egy olyan ziccert kihagytak: nélkülük béna a kormány. A sok DK-s, meg szoci nyugger simán benyalhatta volna ezt. Ennyi eszük viszont nem volt, nincs, nem is lesz. És ez megnyugtató az országra nézve.

Womb Rаider 2020.03.24. 15:12:18

@rallus: jajjaj.. mi lesz most? Fékek és ellensúlyok nélkül miként küzdünk meg a fene kórsággal?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 15:13:11

@Dolus directus: Vagy tisztában vagy ezzel, és direkt csúsztatsz? Melyik?.....................

Ebben a formában egyik sem, ugyanis az ellenzék demokráciafelfogása elég szelektív, amikor nekik kell valami, akkor azt szeretnék demokratikusan, de magukra nézve nem alkalmazzák, pl. az ogy. választások másnapján már próbáltak "forradalmat" csinálni! Ergo nem a demokrácia, hanem a gecizés volt a tervük. Tehát én sokmindennel tisztában vagyok, a csúsztatás meg tág fogalom, az én célom inkább az irónia volt!

Nekoashi2005 2020.03.24. 15:14:15

@morph on deer:
"az erejükön felül teljesítő dolgozói pedig a focisták bérének tizedéért, huszadáért életeket mentenek"
Te miről beszélsz? Kapjál már a fejedhez! "focisták bérének tizedéért, huszadáért"?
Nikolics a csuti kedvenc csapatának - a videotonnak - a csatára, és havonta 16 milliót kap! Pontosabban a szerződtetése időpontjában meglévő forint/euró árfolyam szerint 16 millió forint értékű eurót kért havonta. És kapott! Annak a tizede 1,6 millió, a huszada 800.000 Ft. Hol keres ennyit egy orvos, nem is beszélve mondjuk egy intenzíves ápolónő?

Nekoashi2005 2020.03.24. 15:16:24

@Grimbusz Makszimusz:

"akkor azt szeretnék demokratikusan, de magukra nézve nem alkalmazzák, pl. az ogy. választások másnapján már próbáltak "forradalmat" csinálni!"

Hű de rövid az emlékezeted! Ki is mondta, hogy "a haza nem lehet ellenzékben!"?

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 15:17:40

@6.Lenin: Annyiban előnyös ez a kormánynak, hogy a nem hithű fidesznyikek előtt is hitelesen alá tudják támasztani, miért szarják le az ellenzék javaslatait! Amik egyébként egyrészt baromságok voltak eddig is másrészt kivitelezhetetlenek direkt, hogy tudjanak mutogatni a kormányra! Így talán még jobb is!

morph on deer 2020.03.24. 15:19:00

@FCUK29:
Még nem tudom, köcsög, mindjárt utánanézek.

Nekoashi2005 2020.03.24. 15:20:05

atlatszo.hu/2020/03/24/nem-kapnak-eleg-vedofelszerelest-a-haziorvosok-pedig-tobb-mint-400-praxis-eleve-betoltetlen/

Ez mai cikk! És megkérdeztem a háziorvosomat, és ugyanezt mondta! Inkább nekik hiszek, mint a csutinak!

rallus 2020.03.24. 15:24:55

@Nekoashi2005: Tudod:szabadpiac! Menjél focizni! Messi úgyis lassan kiöregszik, meg Ronaldó is.... Igaz, ők is csak egy átlagember fizetését kapják, mert ott demokrácia van!

6.Lenin 2020.03.24. 15:29:15

@Grimbusz Makszimusz:

Orbán lassan abba fog beleőrülni, hogy ilyen ellenzékkel áll szembe. Látni kell a viszontválaszait. Látni, hogy soxor szívesen kimondaná, B+, te tényleg ilyen hülye vagy, mint tegnap a Fletónak. Este tuti be volt baszva a Feri, mert régen égett ekkorát.

Itt lett volna az ellenzéknek egy ziccer, pláne, hogy világos volt -Orbán meg is mondta, nélkülük is meg lesz oldva- egy hét múlva simán átmegy a Parlamenten.

Ez inkább előny most a Fidesznél, ha ne adj isten, ha rosszul alakulnának a dolgok, az ellenzék nyakába zúdítható, de simán elmondható: országot érintő ügyekben az ellenzékre nem lehet számítani. Kész, valszeg 22 már most eldőlt.

90 % a támogatás a járvány kezelésében. Ilyen hülye is csak a hazai ellenzék lehet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 15:30:14

@antiinternáci: "D9brev, EL Qurcsány, Karácsony"

Mikor legutóbb csekkoltam, nem ők voltak hatalmon. A járvány elleni védekezést Ondó Viktor gazdád bassza el, nála panaszkodj a magas halálozási ráta miatt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 15:31:13

@Grimbusz Makszimusz: "többit"

A kérdésedre válaszoltam. Az értelmezését rád bízom. :))

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 15:32:22

@Nekoashi2005: "Ez mai cikk! És megkérdeztem a háziorvosomat, és ugyanezt mondta! Inkább nekik hiszek, mint a csutinak!"

Biztosan nem akart neked ellentmondani, hogy mielőbb megnyugodj! Amúgy helyes, hogy orvoshoz fordulsz az után, ha olvasol valami cikket!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 15:36:30

@MOTHERFCUK29: "a németek valóban nagyobb számban tesztelnek, tehát gyakrabban mutatják ki a fertőzöttséget. ennek eredményeként jön csak ki kedvezőbb halálozási arány."

Igen, több teszttel több fertőzöttet lehet találni, elkülöníteni, gátolni a fertőzés terjedését, és végső soron csökkenteni a halottak számát. Több eset felismerésével is csökken a halálozási arányszám. A WHO erősen ajánlja a minél több tesztelést, Ondó Viktor gazdád ennek ellenmegy. Hálistennek engednie kellett az ellenzéki nyomásnak, és 180 fokos fordulattal - ez nagyon megy a gecinek - bezáratta mégis asz iskolákat, amit fél napja még vehemensen ellenzett. Az ellenzék így sok ezer életet mentett meg.

Nekoashi2005 2020.03.24. 15:36:57

@Grimbusz Makszimusz:
Egyre gyengébb vagy! A Lendvai utcában csökkentették a fizetésed?
Próbáld cáfolni, ami a cikkben szerepel!

6.Lenin 2020.03.24. 15:38:11

@Grimbusz Makszimusz:

Nyilván ismeri a leleteit , miért is mondana neki ellent? Csak gondja lenne a pacákkal.
Mindent ráhagy.

Womb Rаider 2020.03.24. 15:38:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Ondó Viktor gazdád bassza el, nála panaszkodj a magas halálozási ráta miatt. "

Te most komolyan 30 esetből számítasz letalitást??? Komolyan???

Womb Rаider 2020.03.24. 15:39:30

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Ondó Viktor gazdád bassza el, nála panaszkodj a magas halálozási ráta miatt. "

Te tényleg 30 esetből számolsz letalitást? Egy vicc vagy..

Womb Rаider 2020.03.24. 15:42:52

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Több eset felismerésével is csökken a halálozási arányszám. "

A halálozási arányt a lezárt esetekből érdemes számolni.. vagyis: vagy meggyógyul, vagy meghal.. a fertőzöttség nem eldöntött állapot az adott pillanatban :)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 15:42:56

@Womb Rаider: "Fékek és ellensúlyok nélkül miként küzdünk meg a fene kórsággal?"

Ellenzék nélkül nehezen menne. Szerencsére meghátrálásra tudták kényszeríteni a gecit, az iskolabezárással sokezer életet megmentve.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 15:43:57

@Womb Rаider: Mi van, téged először szopatott meg a blogmotor, hogy átírtad és úgy küldted el másodszor?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 15:44:09

@Womb Rаider: "30 esetből számítasz"

Több tesztből könnyebben számolnék. Ondó Viktornál panaszkodj a tesztek alacsony száma miatt.

morph on deer 2020.03.24. 15:44:21

@Grimbusz Makszimusz:
@FCUK29:
“ Ne arányt mondj, hanem konkrét számokat! Ha kijelentik, hogy kilencmillió fertőzöttünk van, akkor jó lesz az arány, de ebből nem tudsz meg semmit!”

Böngésszétek:

www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 15:45:51

@Womb Rаider: "a lezárt esetekből"

Majd a járvány lezárultával ki lehet értékelni a tanulságokat, és lemondatni a legfőbb bűnöst. Most azzal főzünk, amink van.

Nekoashi2005 2020.03.24. 15:46:05

@6.Lenin:
"Itt lett volna az ellenzéknek egy ziccer, pláne, hogy világos volt -Orbán meg is mondta, nélkülük is meg lesz oldva- egy hét múlva simán átmegy a Parlamenten.

Ez inkább előny most a Fidesznél, ha ne adj isten, ha rosszul alakulnának a dolgok, az ellenzék nyakába zúdítható, "

Úristen, mennyire buta vagy! Ha az ellenzék nélkül döntenek, "ne adj isten, ha rosszul alakulnának a dolgok", akkor minden felelősség a kormányé! Mondjuk kiderül, hogy tesztelni kellett volna a járvány elejétől ezerrel, de ez nem történt meg. Ki lesz érte a felelős? Az ellenzék vagy a kormány?
A csuti egy hatalommániás és buta politikus! Most kellett volna bevonnia az ellenzéket - akár kompromisszumok árán is - a döntéshozatalba és így megosztani a felelősséget! De a csuti nem alkuszik és neki minden kell!

Persze, ha itt lesz közel s' távol a legmagasabb a járvány mortalitása, akkor is ünnepelni fogja magát, mert ha ő nincs, akkor kétszer annyian haltak volna meg! Természetesen a hívei azt is be fogják nyalni, mint a hogy a migráncsokat, Sorost vagy a CEU-t......

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 15:46:52

@Nekoashi2005: Próbáld cáfolni, ami a cikkben szerepel!......................

Nem akarok én is az orvosnál kikötni! :P :D

Nekoashi2005 2020.03.24. 15:48:35

@6.Lenin:
Nálad is csökkentették a troll fizetést? Már nem is próbáltok cáfolni - mondjuk eddig sem sikerült egyszer sem - csak okádtok!

Nekoashi2005 2020.03.24. 15:51:04

@Grimbusz Makszimusz:
Szóval nem cáfolsz, elfogadod az igazságnak a cikkben leírtakat, amelyeket orvosok mondtak el!
Végre megvilágosodtál, kezdesz elmozdulni a sötét oldalról!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 15:52:44

@Nekoashi2005: Már nem is próbáltok cáfolni -.......................

Azt hittük, viccet mesélsz! :D

6.Lenin 2020.03.24. 15:53:00

@morph on deer:

Te eltudsz magadról olyasmit képzelni, hogy beállhat egy olyan idő, amikor nem tudsz semmi ellenérvet felhozni?
Szerintem ez lehetetlen, vagy kezdenek önértékelési gondjaid lenni?
Rengeteg gyógynövény van, amikből remek teák főzhetők, igaz ezen nálad nem segítenének, de van olyan is, aminek igen kellemes az íze.

morph on deer 2020.03.24. 15:56:28

@Nekoashi2005:
“ Te miről beszélsz? Kapjál már a fejedhez! "focisták bérének tizedéért, huszadáért"?”

Na látod! Oda is kaptam, többször, gyors egymásutánban..!

Egyébként nekem gőzöm nem volt arról, hogy ki az a szerb, akit emlegetsz a 16 millával, én csak az átlag talajmenti gyepen rohangáló változatra gondoltam, akikből hovatovább már több van, mint orvosból.

Megnyugtatásodra elárulom, hogy utoljára kisiskolás koromban érdekelt valamennyire is a foci, mert akkor még volt is olyan.
Ha választani lehet, akkor inkább valami sportot nézek, a foci nem izgat cseppet sem.

6.Lenin 2020.03.24. 15:58:04

@Nekoashi2005:

Mit cáfoljak? Hogy a háziorvosod nem ellenkezik veled? Ott vannak a gépén a leleteid, Olyan a szeme, mint egy CT, mindent világosan lát. Elképzelem, hogy eleinte próbált neked segíteni, de később nehéz lehetett neki lemondani erről veled kapcsolatban.
Kinézetre mégis csak embernek vélhet egy felületes szemlélő.

Womb Rаider 2020.03.24. 15:59:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Több tesztből könnyebben számolnék. Ondó Viktornál panaszkodj a tesztek alacsony száma miatt. "

Nem te lehetsz a legélesebb kés a fiókban..
A fertőzésen átesettek a legnagyobb halmaz, ennek részhalmaza az azonosított/igazolt (érzékelhető) fertőzöttek halmaza (komplementere azok csoportja, akik minimális tünetek okán nem lettek tesztelve) az azonosított (tesztelt) betegek részhalmaza a gyógyult és az elhunyt embereket tartalmazó két halmaz (ezek egyben egymás komplementerei)

Eddig ez evidens.. át.isk. 8.... Viszont, mennél több tesztet végzünk, úgy emelkedik azok száma, akik közül a legkisebb csoport, az elhunytak kikerülnek.. vagyis a sok teszt egyre mindenképpen jó: nagymértékben javíthatja a halálozási statisztikákat :)))

(Persze van más pozitív hozadék, de mindenképpen ellentmond az állításodnak, hogy azért jó a statisztika, mert nem tesztelünk. A WHO ajánlása mentén az összes , tünetet, tüneteket mutató beteget szűrik, közöttük lesznek a leendő halottak, a tünetmentesek között nem nagyon van ennek valószínűsége..)

Womb Rаider 2020.03.24. 16:00:47

@Nekoashi2005: "Persze, ha itt lesz közel s' távol a legmagasabb a járvány mortalitása, akkor is ünnepelni fogja magát, mert ha ő nincs, akkor kétszer annyian haltak volna meg! Természetesen a hívei azt is be fogják nyalni, mint a hogy a migráncsokat, Sorost vagy a CEU-t...... "

Viszont, ha a statisztika jobb lesz, mint a világ/eu átlag, akkor majd megmagyarázzátok, hogy szerencséje volt, meg Soros György patrióta és különben sem hisztek csak a magatok hamisította statisztikákban...

antiinternáci 2020.03.24. 16:01:52

@FCUK29:

"lehet kavarni a szart, de maradjunk annyiban, hogy ha egy rákos 85 éves beteg lesz, jó eséllyel ugyanaz a vége. bármelyik országban. a kérdés csak az, hogy elkapja-e. és hogy van-e élő 85 éves."

Ebben a gondolatban csak egy nagy hiba van: az, hogy a bolsevistáknak próbálod megmagyarázni azt, ami minden normális ember számára nyilvánvaló.
Mondom NORMÁLIS ember számára...

ZX 2020.03.24. 16:01:59

@antiinternáci: "amit a bolsevisták 60 évnyi uralkodásuk alatt elloptak, elkorruptkodtak, elostobáskodtak."

Ugyanekkora lopáshoz a gecinek elég volt 10 év. Tényleg jobban teljesítenek.

Nem kívánom, hogy megfertőződj, de ha ez esetleg mégis megtörténik, akkor légyszi fáradj be egy stadionba és ápoltasd magad a focistákkal. Talán akkor majd felfogod mit műveltetek.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 16:07:45

@Grimbusz Makszimusz: ;-)... értettem, csak nem izraelről volt szó... bár inkább paraguay az (kretén volt osztrák sógorom is oda emigrált;-))...

antiinternáci 2020.03.24. 16:08:40

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"nála panaszkodj a magas halálozási ráta miatt."

Köszönjük, leülhetsz. Nullás!
Na, akkor az egyesért most sorold fel azokat az EU tagországokat, amelyek -ha lehetne- nem cserélték volna fel a saját vírusszámaikat a miénkkel. (Ugyanebben a stádiumban és lakosságarányosan is.)
De mindet ám...

6.Lenin 2020.03.24. 16:09:43

@antiinternáci:

Na, ez is egy pozitív hozadéka lesz ennek a szerencsétlen járványnak. Talán nem lesz normális ember,, aki még remény szinten is foglalkozna azzal a gondolattal, hogy a ballibák meggyőzhetőek lennének a saját hülyeségükön kívül bármiféle értelmes dologgal.
A járvány lecsengése után ez elképzelhetetlen lesz.igaz most is csak néhány ingadozó baszaxik ezzel, de majd náluk is elmúlik a járvánnyal együtt.

morph on deer 2020.03.24. 16:13:11

@6.Lenin:
“ Te eltudsz magadról olyasmit képzelni, hogy beállhat egy olyan idő, amikor nem tudsz semmi ellenérvet felhozni?”

Ellenérv mindig van, az nem kérdés. Önértékelési gondjaim pedig nem szoktak lenni, mert nincs miért. Nem csupán arról van szó, hogy nem kell sámli egy manökenhez, hanem arról is, hogy én pontosan ismerem a képességeim határát.
Mondjuk volt is rá időm. :)

A konkrét helyzetről annyit, hogy személyes okokból én meglehetősen részletesen ismerem négy másik országban zajló dolgokat, plusz követem a nemzetközi helyzetet és a helyzetelemzéseket is.
Ráadásul van hozzátartozóm, aki a kiemelt kockázatú csoporthoz tartozik, és garantáltan annyi, ha beleszakad ebbe a nyavalyába.
Ezért aztán figyelek mindenre, amire csak lehet, ezért aztán tudok is egy csomó dologról.

Úgy egyébként meg no love lost köztem és orbán között, ez már vagy harminc éve így van, és eddig bevált. Sajnos. Járt utat pedig stb.:))

antiinternáci 2020.03.24. 16:20:37

@ZX:

Először is. Én semmit sem "művelek", csupán befizetek kurva sok adót, amiből egy rakás hozzád hasonló irigy, rosszindulatú prolinak pl. egészségügyi ellátást biztosítok, ha megfertőződnének.

Másrészt jelen helyzetben nem igazán látok más EU országot, ahol lényegesen sikeresebb lenne a járványügyi helyzet kezelése.

Harmadrész, azt majd az idő fogja megmutatni, mennyire terjed el nálunk a járvány.

És végül: minden esetre az olyan mérhetetlenül ostoba bolsevista hörgés, ami a sok tesztelés hiányáról és a "magas" halálozásról hallik egyidejűleg, az csak a ti színvonalatokat mutatja.
Ezt tudjátok művelni, meg a kárt okozni az országnak ilyen elképesztően (legyünk elnézőek veketek) "ostoba" hangulatkeltéssel.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 16:23:07

@Grimbusz Makszimusz: Mirr-Murr, a mindenkori kormánynak megvan a felhatalmazása, csak éppenséggel nem tud azzal mit kezdeni, mert nem légkardozni kell most;-)... egyébként már tökmindegy, a mai-holnapi számok megmutatják majd, hogy mo kapitulált már most, s ez egyedül orbán felelőssége (okés, az elmúlt harminc év elitje is benne van, meg az egész moi társadalom is, ha nagyon korrektek akarunk lenni: nem véletlenül írtam azt hete, tíz napja, hogy mo strukturálisan alkalmatlan a védekezésre, ott csak tűzoltás, kármentés lehetséges!... s mindezt több mint egy hete... s nem azért, mert én vagyok a helikopter, hanem azért, mert kesma ide, rogánhabonyfinkenstein oda, a propaganda a virtualitást hozza létre, hazudja valónak, de ez a fizikai valóságot nem érinti, a "kezdetben vala a gondolat" minden kultúrkörben a Teremtő privilégiuma, az élőknek nem adatott meg;-)...

repmérnök 2020.03.24. 16:24:47

Eszement idióta, közveszélyes bajkeverő, aki ilyen cikket ír, az eszmefuttatása beteges, légbőlkapott tele logikai bakugrásokkal. Még azt is meg kellene tiltani az ilyennek, hogy használhassa a magyar nyelvet ! Szánalmas !

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 16:26:07

@eszti.....: én itt nem láttam, a nevére rákeresve csak .cz, .sk, .ue jött fel...

ZX 2020.03.24. 16:27:50

@antiinternáci: Mit akarsz mondani? Hogy nem fizetek adót? Paraszt. Vagy azt akarod mondani, hogy te nem fertőzödhetsz meg? Ostoba paraszt.

" kárt okozni az országnak" Mondom, majd ha beteg leszel gyógyíttasd magad az "aranylábúakkal" valamelyik stadionban, és ne foglald a helyet a kórházakban a nálad értékesebbek elől.

morph on deer 2020.03.24. 16:36:55

@antiinternáci:
“ Na, akkor az egyesért most sorold fel azokat az EU tagországokat, amelyek -ha lehetne- nem cserélték volna fel a saját vírusszámaikat a miénkkel. (Ugyanebben a stádiumban és lakosságarányosan is.)
De mindet ám...”

Akkor neked is segítek, (mert valami qrvára jó szívem van,) egyúttal szólok, hogy nincs ötnél több olyan.

Nézd meg magad, a táblázat utolsó oszlopában vannak az 1 M lakosra vetített halálozási, az utolsó előttiben a fertőzöttségi adatok. (Már ahol laknak annyian.)

Alatta a jelen-idejű befutott infók, alul pedig visszamenőleg naponként, az elejétől.

Nyugodtan szolgáld ki magad, mert böhömsok adat, és annyira mégsem jó a szívem, hogy a kedvedért kifilézzem..:

www.worldometers.info/coronavirus/#countries

antiinternáci 2020.03.24. 16:40:42

@Nekoashi2005:

"ha rosszul alakulnának a dolgok", akkor minden felelősség a kormányé! "

Ezt már grabovszkij megmondta írása végén a szokásos bolsevista korrektség maximumát alkalmazva:

"Ha a járvány véletlenül még se robbanna fel Magyarországon, az nem az Orbán érdeme lesz. Ha - mint az valószínű - mégis, az viszont az ő bűne."

Szóval, lemaradtál egy brosúrával, de ez kivételesen a javadra írható: el tudtál képzelni a vezető elvtárs világos irányvonalától eltérő variációt, amikor nem a Zorbán a felelős mindenért.
Önkritikára fognak kötelezni. Ezt jól elcseszted: ezredmásodpercnyi esélyt adtál a tisztességnek.
Most várhatod éjszaka a lesötétített fekete autót. Fel a fejjel: talán be tudod majd bizonyítani Bauernek, meg Apró-Dobrevnek, hogy csak nem figyeltél...

morph on deer 2020.03.24. 16:40:46

@repmérnök:
“ eszmefuttatása beteges, légbőlkapott”

Miért, hát honnan máshonnan?
Az az életeleme, talán ő is “repmérnök”...

Womb Rаider 2020.03.24. 16:45:06

@Sir Bates dö Hól: Elárulod, miként csinálod, hogy te onnan tökéletesen meg tudod ítélni az itteni helyzetet.. egyenesen jobban, mint az itt élők, de ezzel párhuzamosan kizárod annak a legparányibb lehetőségét is, hogy valaki véleményt alkothasson, helytálló véleményt arról, hogy pl. a dicső francúzok hogy' is állnak.

Azt látom, hogy a kapituláció szó marhára tetszik :) Most tanultad? Mert vagy tucatnyi alkalommal eldurrantottad mostanában .

6.Lenin 2020.03.24. 16:53:19

@morph on deer:

Úristen, 30 év alatt nem tudtad eldönteni, hogy...? Nem lehetsz egy kapkodós fajta, az tuti.
Nem hiszem, hogy az adtok ismerete mentene meg bárkit is. Aki ismeri önmagát, körülményeit, állapotát, illene tudnia a védekezés módjait is. Mondjuk az se szokott nekem örömet okozni, ha máshol esetleg rosszabbak az adatok.
Szerintem Mo-on nem kezelik olyan rosszul a dolgot. Nincs is mihez nagyon mérni, mert senki sem tud semmi biztosat, mindenhol, mindenki inkább csak a saját logikája szerint próbálkozik valamilyen megoldással megnyugtatni az embereket.
Ezeken lovagolni kell némi rosszindulat is, szerintem. Vagy valamilyen szintű önismereti zavar.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.24. 16:54:45

Mélyen tisztelt trollok (akinek nem inge) és sekélyen sem tisztelt troll-tartók! A posztot elolvasva, a kommenteket csak átfutva mondom. Nagy a baj nertársak és kedves olvasótársak, beszélgető - kommentelő társak. :-(

Ez a járvány ugyanis nem pártpolitikai kérdés, még akkor sem ha a troll-tartók = focialista - szotyialista nertársak szerint az. :-( A járványnak nincsenek párt vonzódásai, betegít, öl ez mindenkit szerte e sártekén. :-(

Hogy az elmúlt tíz évvel ezelőtti elmúlt 8 év klasszikusát idézzem, ha nem is szó szerint.

Nertársak! Ezt elkúrtátok. Nem kicsit. Nagyon. :-(

A jó hír, a jövőben a miazma miatt elhalálozó nertársaknak majd nem kell szemköpszt nézni a következményekkel. :-)

Jaj a túlélőknek. :-(

repmérnök 2020.03.24. 16:58:30

@morph on deer: ha repmérnök lenne, akkor nem érvelne ilyen illogikusan, épp ezért logikai bakugrásokkal tele az érvelése és ezért is ír a firkász ilyen f@szságokat.

antiinternáci 2020.03.24. 17:04:16

@morph on deer:

Kösz, eléggé tájékozott vagyok a témában, de ez is hasznos info.
Mi még az elején vagyunk, a jelenlegi adatokból nem sok minden szűrhető le. Ezért találom elképesztőnek ezt a bolsevista gyűlöletcunamit.
Az idő fogja megmutatni, milyennek minősülnek majd a meghozott intézkedések. Szerintem sehol sem lesz hibátlan a helyzet kezelése, nálunk sem. Hogyan is lehetne? Senkinek sincs igazán tapasztalata ebben a kérdésben, és nyilvánvaló, hogy az egyes kormányok az ottani járványügy, a pillanatnyilag elérhető információk és tapasztalatok valamint a fizikai és gazdasági lehetőségek függvényében intézkednek.

De ugye grabovszkij a tőle megszokott intelligencia-deficittel ezt írja:

"Ha a járvány véletlenül még se robbanna fel Magyarországon, az nem az Orbán érdeme lesz. Ha - mint az valószínű - mégis, az viszont az ő bűne."

Azt hiszem, ez a mélypont a bolsevistáknál...

antiinternáci 2020.03.24. 17:10:03

@6.Lenin:

80-90%-ban támogatjs a lakosság a covid-törvény meghisszabbítását. Erre a bolsevisták leszavazzák úgy, hogy egy hét múlva csont nélkül át tud menni.
És ezek a politikai idióták akarják átvenni az ország vezetését!!!

Náluk súlyosabb büntetést csak az érdemelne, aki rájuk szavaz...

Grimbusz Makszimusz 2020.03.24. 17:12:34

@rdos: "Ez a járvány ugyanis nem pártpolitikai kérdés,"

Tényleg bazmeg? Akkor szólj a többi hozzád hasonló lippsiprolinak, meg a mongolidióta képviselőiteknek! Bár te mindent fordítva látsz, mert ideírtad ezt:
" Ezt elkúrtátok. Nem kicsit. Nagyon. :-("
ami rólatok és nektek szól!
Na húzz vissza a vincentre, ott nem zavarnak a fideszes trollok, mert ott cenzúrázik a zsidó!

Womb Rаider 2020.03.24. 17:16:37

@rdos: Látom, kissé megszaladt a torokfertőtlenítő.. megremegett a demizson a kezedben, mi?
Orbán nem Pakssal fogja kiirtani a honfitársainkat, hanem occó kínai koronavírussal... téged már felvettek a várólistára?

6.Lenin 2020.03.24. 17:27:56

@antiinternáci:

Ezt próbáltam már velük tudatni néhányszor, képtelenek felfogni. Szerintem Fletót már régen el kellett volna zavarniuk, teljesen meghülyíti őket.
Sajnos mindig lesznek követőik. De ez jó is, hiszen honnan is tudnák az emberek, hogy mi a rossz?

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2020.03.24. 17:33:57

@Grimbusz Makszimusz: Úgy látom a lányeget megértetted. Ez valóban nem pártpolitikai kérdés. :-) Nem zavarsz, úgy hogy maradok ha akarod.

És itt maradt. :-)

@Womb Rаider: Kommentedből azt látom hogy neked a demizson. :-)

Demi Moore képe felett a szöveg.

Szar szóviccek nélkül lehet élni.

Az arckép alatt.

Deminek?

A demi-zsonról jutott eszembe. :-)

És hogy orbán irt ki bárkit, vagy bárki irtja ki orbánt? Rövidesen megtudjuk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 17:36:45

@antiinternáci: "azokat az EU tagországokat, amelyek -ha lehetne- nem cserélték volna fel a saját vírusszámaikat a miénkkel."

Látom, teljesen tájékozatlan vagy a témában. De mit is várhatnék egy fideSSfasszopótól?

Például Németország. Amikor 10 millió lakosra 187 igazolt fertőzés esett, akkor volt 2 halottjuk, azaz 10 millió lakosra esett egy negyed. Nálunk 7. Szerintem semmiképpen nem szerettek volna több, mint félszáz halottat a 2 helyett, te fasz.

Womb Rаider 2020.03.24. 17:42:26

@Sir Bates dö Hól: :)))) Olvasva a kolléga linkelte indexes (féknyúz ?) cikket:
index.hu/gazdasag/2020/03/24/franciaorszag_mezogazdasagi_miniszter_idenymunka_karanten/
szívem repes, hogy új távlatok nyílnak előtted.. ha megunod a recepciót, még bármikor lehetsz első kaszás a kolhozban.. vagy én nem tudom, felétek mi a neve..

6.Lenin 2020.03.24. 17:45:16

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

10 millióból lehet olyan 5 millió fertőzött, aki két héten belül hazamegy gyógyultan.
10 fertőzöttből 5 halott. Mind a 10 súlyosan beteg idős ember volt, sok más súlyos betegséggel.

Annak van értelme, hogy a veszélyeztetett csoportot szűrik, és elkülönítik a többiektől.

Sok minden más csak a szarkeverőknek, mint neked is, az idióta érve, ami semmire se jó ( a szarkeverésen kívül)

ORSZÁGOS HISZTI FŐORVOS 2020.03.24. 18:23:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:
Ostoba hazug hiszteria keltes amit az adatokkal probaltok csinalni.
Jelenleg a kulonbozo orszagok megbetegedesi vagy halalozasi adatai nem hasonlithatoak ossze, mert teljesen maskepp szamoljak.
Az olaszoknal azert olyan magas a halalozasi szam, mert ok minden halott embert, akinek koranavirusa van a virus szamlajara irnak, akkor is ha a villamos utotte el vagy vizbefulladt. Mas orszagokban pedig csak a koronavirus altal okozott betegsegekben meghalt embereket szamoljak.
Ha peldaul egy koronavirus fertozott meghal tudogyulladasban, de a tudogyulladast nem a korona virus okozta hanem mas okbol alakult ki, akkor nem szamoljak a koronavirus aldozatokhoz.
Ezert teljesen osszevethetetlennek a kulonbozo orszagok adatai, eredmenyei.

morph on deer 2020.03.24. 18:33:08

@antiinternáci:
“ 80-90%-ban támogatjs a lakosság a covid-törvény meghisszabbítását. Erre a bolsevisták leszavazzák úgy, hogy egy hét múlva csont nélkül át tud menni.”

Pontatlan.
Az időkorlát nélküli felhatalmazást utasították el, mint amit szerintem bármikor, BÁRKI esetében el KELL utasítania minden jóérzésű embernek!

Miért, mi lehetne orbán problémája a hatáskörével, ha például ahhoz kért volna hozzájárulást, hogy további 90 nappal hosszabbítsák meg a különleges állapot fenntartását?

Semmi nem lehetne, mert minden mehetne zökkenőmentesen!

Csak éppen orbán retteg attól, hogy néhány idősb honatya megbetegszik, karanténba kerül, neadj isten jobblétre is szenderülhet, - akkor pedig lőttek a kétharmados parlamenti úthengernek, és kénytelen lesz politikus-, netán még ember módjára is viselkedni!
Tárgyalni, sőt: egyezkedni az ellenzékkel, ó borzalom!
Na, arról szó sem kehet!

Most erről van szó, és nem a járvány elleni küzdelemről, mivel abban senki és semmi nem akadályozná!
A saját elvtársain kívül, persze, akik még a közelmúltban is azt fújták, hogy járvány márpedig nincs, az egész csak hisztériakeltés..!

Szóval orbán nem a járványtól félti az országot, hanem a teljhatalom elvesztésétől saját magát, és erről szól ez az egész gyászos parádé.
:(

rallus 2020.03.24. 18:48:48

@morph on deer: Egyszer megpróbálhatnál őszinte lenni! Mi a túrót tudna ez az ellenzék segíteni a helyzeten?
Még arra is képtelenek, hogy a rémhír gyártással és a sz.rkeveréssel felhagyjanak!
Gyurcsány, Tordai, Bangóné stb segítsége.... Medve Anyám!

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 18:53:47

@Womb Rаider: retkes kurva, pofád sutba!...

(HA valóban lenne családi kontaktod froban, HA valóban értenék valamennyit franciául, miként ezt jelezted régebben, AKKOR láthattad volna, hogy cca. 9 órája már írtam a felhívásról... retkes kurva, de gond nélkül tövig torkozod a bránert... egyébként meg a III/-s kurva anyádat zaklasd; nem kommunikálunk ribanc...)

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2020.03.24. 19:01:00

@Sir Bates dö Hól: látszik a szellemi fejlődésed proli
1re több idegen szavacskát szősz bele mondókádba
kontakt höhö már csak azt kéne megtanulnod mit jelent
ti románok megállíthatalanok vagytok a fejlődésben, küszöbön áll nálatok a forró víz feltalálása

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.24. 19:01:54

Sok fideszgeci hogy jön terelni ezerrel!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.24. 19:07:19

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: Lassan már az összes neveden prolizol!
figyelj a részletekre ha kérhetem!

nincs1itt 2020.03.24. 19:13:15

@Sir Bates dö Hól: mo-ról ennyit: kepkezelo.com/images/854ifuhz3pxhjozwdfev.jpg
innen kezdve bármit mondhatnak a fidesz-tálibok. hazugság minden mondatuk. nem végeznek elég tesztet és még a halálozások számát is hamisítják, undorító egy hely lett abból az országból.

fáskerti elvtárs 2020.03.24. 19:13:53

@antiinternáci:

Egyrészt semmiféle "covid-törvény" nincs. Pont erről szól a történet, jogy rendeletek vannak, törvény nincs. Ha ennyit nem sikerült felfognod a sztoriból, minek osztod az észt?

Másrészt a "bolsevisták" nem a meghosszabbítást szavazták le, olyannyira, hogy saját javaslatuk van a parlament előtt, ami semmi másról nem szól, mint a 90 napos meghosszabbításról.
Ha pedig a fidesz valóban azt akarta volna, hogy ma már elfogadott törvény legyen, akkor egy héttel előbb benyújthatták volna a javaslatukat, és nem kellett volna 4/5 a soron kívüli eljáráshoz. De ők inkább balhét akartak.

10 év fegyházat minden indexes újságírónak !!! 2020.03.24. 19:14:12

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Csunya bukas lesz a 22-es valasztas libbantak szamara. Az emberek 94 % -a egyetert azokkal a dontesekkel torvenyekkel, amit az ellenzek most minden aron probal akadalyozni.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 19:18:11

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: jó... bár érdekes, te azonnal érted, ha románul küldenek el az anyádba;-)...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2020.03.24. 19:24:00

@nincs1itt: Látom.Ezentúl libsibolsi hangulatkeltés lesz ha valaki a vírus miatt meghal ha van más komoly betegsége.

Sir Bates dö Hól 2020.03.24. 19:24:28

@nincs1itt: teljesen felesleges bármit is írni már; reggel kinyitottam a netet, azt már látom is, hogy mi jön... ezek reggelire is vírust esznek, fél lábon is kibírják, ilyen az Ungarische Wirtschaft;-)...

morph on deer 2020.03.24. 19:24:31

@rallus:
“ Mi a túrót tudna ez az ellenzék segíteni a helyzeten?”

Te most miről beszélsz, már ne haragudj?

Mert én arról, hogy határozott időre az ellenzék minden további nélkül megszavazná a hosszabbítást, az miért felelne meg a vírus elleni védekezésnek, - amire egyébként a kormány hivatkozik, - és miért nem akarja ezt orbán.

Egyébként én meghatározatlan időre SENKI kezébe nem adnék teljhatalmat, és addig is csak folyamatos alkotmányossági ellenőrzés mellett!

Anyámnak SE, senkinek!

A tömeges bevándorlás miatt veszélyhelyzet a mai nap Is érvényes, holott közben már hetek óta még a tranzitzónák is bezártak, a határok gyakorlatilag ugyancsak, de a kormány valahogy “elfelejtette” ennek feloldását!
Ahogy évek óta, folyamatosan.

És akkor ennek a kormánynak kéne megadni a lehetőséget a korlátlan ideig tartó rendkívüli helyzet fenntartására?
Komolyan?

Mert amit Július 24-ig ma meg lehetett volna hosszabbítani, az mire nem elég?
Ugyan már..!

morph on deer 2020.03.24. 19:30:05

@nincs1itt:
De legalább Kásler szerint van feltámadás, így gondolom lesz rá módja, hogy az érintettekkel is megbeszélje...

Már intézkedek is, hogy engem minimum egy baseball-ütővel együtt temessenek, hogy akkor ne kelljen majd keresgélni.

CSOKKI MÁLNA 2020.03.24. 19:49:59

Né-gert fóg-tam,
Né-gert fóg-tam,
Sálállá...

Womb Rаider 2020.03.24. 19:52:17

@Sir Bates dö Hól: Már ne is haragudj.. de nem követem 7/24 a felhívásaid.. és a 'kontaktjaim' nem érdekeltek a mezőgazdaságban.. ne érezd őket konkurenciának és ne rám haragudj, hogy még erre a szörnyű helyzetre való tekintettel sem hirdettek idehaza amnesztiát :( Várnod kell..

morph on deer 2020.03.24. 19:54:28

Gyors körkérdés:
Próbált már valaki maszkban besétálni valamelyik bankba?
Egyből lőnek, vagy legalább szólnak előtte?
Csak mert kiváncsi vagyok.

Womb Rаider 2020.03.24. 19:55:33

@nincs1itt: Megint benyújtottál egy bizonyítékot arról, hogy funkcionális analfabéta vagy.. vagy inkább elfelejtetted a magyart.

A mellékelt dokumentumban semmi olyan nincs, amit te belelátni vélsz.. a beszívott cimbid előtt villogni persze elég, de itt felnőttek is vannak. Próbálj meg viselkedni ..

eszti..... 2020.03.24. 20:09:04

@morph on deer:

Ugyan miért mennél maszkban a bankba? Megmondta a tisztifőorvos asszony, maszkot csak azt viseljen, aki beteg.
Mondjuk ez szembe megy minden eddigi tapasztalattal, de megmondta. :D

nincs1itt 2020.03.24. 20:12:45

@Womb Rаider: hozzád képest még "funkcionális analfabétaként" is akadémikusnak számítok. mert minden erőlködésed ellenére, ez nem egyéb mint csalás, hazugság állami szintre emelve. ugyanis nyugaton, pl németo.-ban azt mondják ha covid19 fertőzött hunyt el: "volt/-ak egyéb betegségei is..."
de te, ostoba, kivagyi, hazug magyar csak mondd a magadét! védd tovább a védhetetlent.

2020.03.24. 20:28:07

@morph on deer: "Az időkorlát nélküli felhatalmazást utasították el, mint amit szerintem bármikor, BÁRKI esetében el KELL utasítania minden jóérzésű embernek!"
Érdekes, röhejes, pofátlan és hazug ,,, .. lenne még pár jelző, ami illik az állítására, ugyanis egy ilyen felhatalmazással a magyar kormánynak nagyjából tizedannyi felhatalmazása lesz, mint a francia elnöknek, .. és hát ott az a mandátum kezdetétől a mandátum végéig természetes. Orbánék, ha valóban diktatúrát akarnának, akkor át kellene adniuk a hatalmat , vagy megnyerni az akkori választást 2022-ben, míg Macron öt évig simán ámokfuthat, ..., milliós tiltakozás ide vagy-oda, tízmilliókat dönthet a nyomor szélére, .., ahogy teszi is és 2022-ig csak puskával lehet visszavonni a szabadkéz intézményéből.
Szerintem kérdezzen meg egy olyat, aki ismeri a francia állami berendezkedést, meg fog lepődni, hogy Orbán mekkora demokrata hozzájuk képest, .., !

2020.03.24. 20:35:09

@eszti.....: Ez megint egy olyan ferdítéses állítás, mint, hogy Magyarországon teljesen bezárták az iskolákat, .., tudja, amin oldalakon keresztül vitázott, .., lehet, hogy Orbán is olvasta a kommentjeit, ezért magyarázta el a másik egy bites Szabó Tímeának, hogy miként működik az oktatás és szó sincs iskolabezárásokról, .. mondjuk önnek annyi mentsége van az idióta Szabóval szemben, hogy ön nem volt ott a parlamenti szavazáson, ahol erről döntöttek, ..., ilyenkor lenne jó tudni, Szabó mi alapján szavazott, amikor nem ismeri a tartalmát, .., pedig szavazott, ..
Na nagyjából így működnek a libsi agyak :-) :

6.Lenin 2020.03.24. 20:40:23

@nincs1itt:

-Elnézést, miért sírnak?
-Sajnos meghalt a Józsi. Szegény.
-És miben?
-A kedvenc kockás kabátjában.
-Vírusos is volt?
-A kabát?
-Nem, a Józsi.
-Sajnos már nem tudtuk megkérdezni. Már nem beszélt mire ideértünk.
-Ember, miért halt meg?
-Hát a Dezső leszúrta.
-De csak vírusos lehetett?
-Lehet, de a Dezső azért szúrt, mert nem adta meg a lóvéját.
-De csak hallottak a vírusról?
-Hát a Julis mondott valamit, de a Dezső már egy hete részeg, ő biztos nem hallotta.
-Pedig lehet, hogy a késen volt.
-Lehet, de miért érdekes, a magáé volt az a vírus?
-Nem, nem az enyém, vírus mindenhol van.
-Akkor szedje össze, oszt hagyjon minket békén sírdogálni. Vigye haza őket.

eszti..... 2020.03.24. 21:24:59

@Tényelek:

értem.
szóval a pandémia kellős közepén, mikor magyarországi kormánytisztviselők nyíltan hangoztatják, hogy az országban bárhol lehetnek fertőzöttek, a magyar miniszterelnök a parlamentben arról értekezik, hogy mégsem zárták be az iskolákat- szabadon csoportosulhatnak pedagógusok és diákok.
pluszbónuszként a magyar tisztifőorvos asszony a maszkviseléssel kapcsolatban olyan felhívást tesz közzé közösségi oldalán, ami szembe megy a dél-kóreai, kínai, járványkezelési gyakorlattal, a WHO ajánlásaival és amiért Szlovákiában és/vagy Csehországban rémhírterjesztésért szankcionálnák.
gratulálok.... vagyis részvétem!

alöksz róz 2020.03.24. 21:29:00

@morph on deer: "Az időkorlát nélküli felhatalmazást utasították el" - hálistennek nem vagyok jogász, szóval magyarázd már el nekem laikusnak is, papám, hogy ugyan mit utasítottak el, ha egyszer most is a kormány mondja meg, meddig tart a veszélyhelyzet (forrás: index)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 21:46:59

"Ondó Viktor: Kapcsolat van a migráció és a koronavírus-járvány között"

www.origo.hu/itthon/20200310-koronavirus-orban-viktor-miniszterelnok-ismertette-unios-kollegaival-a-magyarorszagi-helyzetet.html

Ekkora kretén a miniszterelnökünk! Én szégyellem magam.

Kunhallmi Agnes 2020.03.24. 21:52:42

" Nem az a baj, hogy föl akarja számolni a jogállamot."

Orban tellyhatalmat akar, de mi nem hagyjuk.

alöksz róz 2020.03.24. 21:54:51

@nincs1itt: ne aggódj, te olyan buta vagy, hogy a világon senkihez képest nem számítasz akadémikusnak. bár azt el kell ismerni, hogy igen szórakoztató, amikor a tényelekkel megszakértitek a dolgokat: bal kézbe a gugli, jobb mutatóujj beélesítve a billentyűzet fölött, aztán durr mehet a hülyeség ezerrel pörgetve :-)

alöksz róz 2020.03.24. 22:00:05

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Kapcsolat van a migráció és a koronavírus-járvány között" - ez igaz.
és nyilván azért köpködsz, mert nem tudod cáfolni
"Én szégyellem magam." - mi is szégyellünk téged, elhiheted.

eszti..... 2020.03.24. 22:02:45

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

"hiszen számos bevándorló Iránból vagy Iránon keresztül érkezik, amely a fertőzés egyik gócpontja."

és van, aki a kormány ösztöndíja jóvoltából terjesztette a vírust.......

hetek óta nincs migránsos hír a szlovák és a cseh médiában. de ma megjelent egy Görögországgal kapcsolatban. a görög kormány az eu segítségét. attól félnek, valaki behurcolja a menekülttáborokba a fertőzést, ugyanis eddig egyetlen esetet sem regisztráltak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 22:08:37

@alöksz róz: "nem tudod cáfolni"

Na, te is pont akkora kretén vagy, mint a gazdád. :))

alöksz róz 2020.03.24. 22:10:49

@eszti.....: "attól félnek, valaki behurcolja a menekülttáborokba a fertőzést, ugyanis eddig egyetlen esetet sem regisztráltak." - akkor nincs is :D
már régen elkéstek...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.24. 22:11:55

@eszti.....: Míly megnyugtató, hogy csak illegális migráncsok terjesztik a kórt, és azok számára le van zárva a határ. Ondó Viktor nem csak a migráncsoktól, de a vírustól is megmentette az országot. :))

A föld meg lapos. :))

És ezek emelt fővel vállalják a vezérük baromságait. :))

eszti..... 2020.03.24. 22:18:17

@alöksz róz:

nem ismerős valahonnan ez a hozzáállás? :D

figyelj alex! te betartod a tisztifőorvos asszony útmutatását, vagy hallgatsz a józan észre és elkezded hordani a maszkot?
azé, nem mindegy!

alöksz róz 2020.03.24. 22:22:01

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: ilyen amikor a dékásproli szembesül a valósággal... rögtön köpködni kezd :DD
jaj de tipikus

és még ilyenkor is azon jár az eszetek, hogy mit tudnátok ellopni

eszti..... 2020.03.24. 22:24:59

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

én kíváncsi lennék rá, valójában mi hangzott el azon a körkapcsolásos beszélgetésen?
de ha mégis ez, akkor a kormányfők arckifejezésére az illegális migráció párhuzam hallatán.....

alöksz róz 2020.03.24. 22:27:23

@eszti.....: gyorsan el akarják paterolni őket, mielőtt kiderül hogy fertőzöttek vannak köztük

nem hordok maszkot, ellenkezne a józan ésszel. nem megyek közel senkihez.

alöksz róz 2020.03.24. 22:31:55

@eszti.....: "nem ismerős valahonnan ez a hozzáállás? :D" - de igen, ismerős, többször láttam már tőled.

2020.03.24. 22:44:58

@eszti.....: "magyar miniszterelnök a parlamentben arról értekezik, hogy mégsem zárták be az iskolákat- szabadon csoportosulhatnak pedagógusok és diákok."
Nem MÉGSEM zárták be az iskolákat, hanem az iskolákat nem zárták be sohasem , erről szólt az eredeti határozat. A teljes bezárást a liberálbolsevik pártok akarták kikényszeríteni, hogy ezzel fokozzák a káoszt Magyarországon.
Azt látom, hogy továbbra is egy tájékozatlan, úgy egyébként idióta, barom állat, aki minden beírásával rémhírterjesztésre törekszik.
A diákok és a tanárok nem mehetnek be szabadon az iskolákba, annak nagyon szigorú szabályai voltak eredetileg is és pl. az egy helyiségben /szétültetetten!/ tartózkodhatók számát hétfőtől csökkentették maximum öt főre.
Bár nem gondolom, hogy az olyan rosszindulatú patkányokat, mint ön a tények egy szemernyit is érdekelnék, csak a többiek kedvéért raktam helyre a dolgokat.

eszti..... 2020.03.24. 22:50:14

@alöksz róz:

na, ne hülyéskedj! amatőr vagyok hozzád képest...

értem, hogy most nem akarod. ..... de ha kötelezővé teszik?

eszti..... 2020.03.24. 22:52:50

@Tényelek:

jézusom! hétfő előtt mennyi volt????

2020.03.24. 22:57:51

@eszti.....: "hétfő előtt mennyi volt???"
Tényként állított a szabályozással kapcsolatban egy sor dolgot és nem tudja, ..., mi alapján állított, akkor bármit is eddig?!

alöksz róz 2020.03.24. 23:02:11

@eszti.....: na mesélj, mikor mondtam a valóságra, hogy nem létezik?

te maszkban vagy egész nap, még otthon is?

2020.03.24. 23:12:10

@alöksz róz: Ha valaki már évek óta megszokta az álarcot, .., mondjuk a szopót, mint eszti, annak az egészségügyi maszk könnyítés, simán hordhatja egész nap.

morph on deer 2020.03.24. 23:15:11

@Tényelek:
“ a magyar kormánynak nagyjából tizedannyi felhatalmazása lesz, mint a francia elnöknek, .. ”

És ez érdekel - rajtad kívül - kit is?
Mondhattam volna szebben is, például: hát ki nem szarja le, hogy kihez képest mije mennyi?

A helyzethez és a józan észhez képest indokolatlan, ráadásul alkotmányosan sem alátámasztott!

A jelzőidet meg nyugodtan gyűjtögesd csak tovább, idővel még akár egy Guiness rekord is összejöhet. Arra talán jók.:)
Csak így tovább pubika, az orbáni fényes ösvény az igaz út!
Neked.

morph on deer 2020.03.24. 23:23:37

@alöksz róz:
Akkor szerinted miért is sikítozott Kocsis Nembuzi Máté, hogy ha nem szavazzák meg, akkor a gyerekeknek iskolába kell menni, és nem lesz határzár, mert a különleges helyzet csak 15 napig érvényes?
Tudsz erre valami magyarázatot?

Már persze azon túl, hogy hazug mint a gazdája..?

eszti..... 2020.03.24. 23:32:11

@Tényelek:

abból indultam ki, hogy a járványügyi vészhelyzetre vonatkozó előírások minden államban /legalább is az eu-ban/ megegyeznek. ezek szerint tévesen.
itt , ha akár egy gyereket is behívnék az iskolába, akkor a tanuló veszélyeztetéséért bíróság elé állítanának. de a tanítókat sem kötelezhetem, szintén a szigorú szabályzás miatt, hogy bemenjenek a suliban.
és nem is jönnének.
aki akar, az ÖNKÉNT megy. laptopért, könyvekért.. eszközökért. egyszerre ketten lehetnek bent. erre nagyon vigyázunk.
egyrészt az állásunkkal játszunk, továbbá a saját egészségünk védelmében sem tömörülünk zárt helyen.

mit mondjak, nagyon meglepett az infó, amit tőled és balfastól kaptam.
de most már kezdem érteni, miért olyan Magyarországon a helyzet, amilyen...

morph on deer 2020.03.24. 23:39:38

@eszti.....:
:)
Nem mondták még, hogy te ehhez nem értesz, mert nálunk minden másképpen van?
Ez ugyanis az echte magyar vir(t)us, ilyen sehol máshol nincs! Kásler már biztosan vadul dolgozik azon, hogy “SzentKoronaVírus” néven törzskönyvezzék, mivel megdönthetetlen genetikai bizonyítékai vannak arról, hogy nekünk ilyenünk már az Etelközben is volt!

Na, szóval annak valóban tökmindegy, hogy Zorrónak öltözöl-e, vagy egy fél melltartó van a fejeden, netán halált megvető bátorsággal egy egyszerű orbán-maszkban fényképezkedsz egy Kínából érkezett cargogép fedélzetén, ennek a magyar vir(t)usnak ez egykutya...

Ezért is van igaza a tiszteletes nemzetthy főtisztiorvosov asszonyságnak.
Bizonyám!

eszti..... 2020.03.24. 23:40:14

@alöksz róz:

mesterszintű angolna vagy.. erről ennyit :D

látom, te sem olvasod a linkeket, amiket idehozok. :D
különben tudnád, hogy közterületen most már kötelező a védőmaszk.
én már 11 napja hordom, ha kiviszem a szemetet, vagy kimegyek kutyát sétáltatni a patakpartra. vagyis mikor elhagyom a lakóhelyem.
karanténban vagyunk, mindenki tudja. a szomszédok eleinte féltek, ezért is viseltem maszkot mindig, ha lementem a lépcsőn vagy a teraszról. igen, az udvaron is.
de most már látják, egészségesek vagyunk. vagyis az udvaron hordunk védőmaszkot.

2020.03.24. 23:43:19

@morph on deer:
Úgy is lehet védekezni, mint a svájciak, hogy megvárják a 200 népszavazás eredményét, és akkor pont ott tartanak, ahol most éppen vannak járványügyben.
"A helyzethez és a józan észhez képest indokolatlan, ráadásul alkotmányosan sem alátámasztott!"
Ha alkotmányosan nem lenne alátámasztható, akkor az AB nem hagyta volna jóvá a mostanit sem.
A mostani helyzethez valóban nem kellene, elég lenne akkor bevezetni, amikor már ott tartunk, mint az olaszok, ...., a nagy francot! ..., szerintem épp azért kell, hogy lehetőség szerint kerüljük el az olasz mintát, .., amit pl. már a svájciak, izlandiak, luxenburgiak, spanyolok épp most vesznek át!
Ráadásul nem tudjuk, hogy ez elkerülhető e közép és hosszútávon, rövidtávon úgy néz ki, hogy igen.
Az mondjuk nem teljesen világos számomra, hogy miért lesz az jó az ellenzéknek, hatályon kívül kerül egy sor eddig bevezetett intézkedés és e miatt két napig szabadon jöhetnek a személyszállító repülők Magyarországra, vissza kell küldeni az egyetemistákat az egyetemekre, stb. stb. ?
Igaz csak pár napot kell valahogy megoldani, mert utána a Fidesz önmaga is meg tudja szavazni, hogy ezentúl is lehessen védekezni a járvány ellen, ..., az ellenzéki pártok meg szurkolhatnak tovább a vírusnak, mint eddig is, ..., ami mondjuk egy agyrém, mert ilyen szintű veszély esetén elvárható lenne, hogy feladják a hatalmi céljaikat, ..., utána majd megint lehet tekergetni egymás nyakát, de ez most nem az a helyzet.

alöksz róz 2020.03.24. 23:48:49

@eszti.....: aha. olvasd csak vissza a régebbi hozzászólásaidat :-)

segítek, mert látom nehezen megy az egyszerű igazságok kimondása: "nem vagyok egész nap maszkban. és otthon felvenni én is hülyeségnek tartom"

eszti..... 2020.03.24. 23:49:00

@morph on deer:

eddig Orbánnak- külföldön azonosítják Magyarországgal- sok szimpatizánsa volt a szlovákok között.
de a mai nap után.....
először, ugye ott volt a karanténosok megbélyegzésének ügye. a miniszterelnöki sajtótájékoztatón volt újságírói kérdés - élőben!!!
a második, a tisztifőorvos asszony instrukciója keltette az igazán nagy felháborodást. ez teljesen szembe megy a szlovák, cseh, kínai, dél-kóreai gyakorlattal.
ez a hoax kategória, amit büntetnek nálunk, a cseheknél .....

eszti..... 2020.03.24. 23:52:56

@alöksz róz:

rakd ki, mikor írtam valamit, ami üti a fenti hsz-t / dátum, időpont/ és visszakeresem.

2020.03.24. 23:54:31

@eszti.....: "abból indultam ki, hogy a járványügyi vészhelyzetre vonatkozó előírások minden államban /legalább is az eu-ban/ megegyeznek. ezek szerint tévesen."
Ha csak feltételez valaki valamit azt ne állítsa be tényként!
Fentebb betettem a svédekről egy cikket, ..., ők normálisan járnak suliba csak közép és felsőoktatás ált át távoktatásra.
Úgy egyébként be is baszna , ha az idióták mondanák meg Brüsszelből, hogy ki mit tegyen kötelező jelleggel, tíz év alatt kipusztulnánk, .., a migriket is csak öt év után kezdik megállítani, .., egy egészségügyi krízishelyzetben öt év lereagálás elég sok idő.
Most pl. már megint vizsgálni akarják a magyar demokráciát, miközben az olaszoknál hullanak az emberek, mint a legyek, de még nem küldtek nekik segítséget, miközben már az oroszok, kínaiak és pl. már kubaiak is küldtek orvosokat, szakembereket, eszközöket.

Egyébként meg az embereknek is hozzá kell még szokni sokmindenhez, pl. a híradásokban látható, hogy miként ellenőrzik a határon átlépőket, ..., bakker, elveszik az igazolványokat, papírokat a szlovák, magyar, osztrák határon is, .., hiába van a határőrökön, rendőrökön kesztyű meg maszk, ha megfognak egy fertőzött igazolványt, azt kiosztják az összes utánuk érkezőnek egészen addig, amíg le nem telik a műszak.

eszti..... 2020.03.24. 23:58:03

@Tényelek:

istennek háta, hogy van ez a Brüsszel.... mellé lehet beszélni... jó hosszan.. és milyen keveset!!! :D

alöksz róz 2020.03.24. 23:58:36

@eszti.....: "aki akar, az ÖNKÉNT megy. laptopért, könyvekért.. eszközökért." - ne foglalkozz a tényelekkel. ez itt is így van, már megbeszéltük a múltkor. gyereket se kötelez senki.

morph on deer 2020.03.25. 00:01:01

@Tényelek:
“ Ha alkotmányosan nem lenne alátámasztható, akkor az AB nem hagyta volna jóvá a mostanit sem.”

A két eset nem ugyanaz.
A mostani meghatározott időtartamra szól, amit meg szeretnének, az meghatározatlan, azaz gyakorlatilag korlátlan időre szólna, orbán ábrándjai szerint.

Azt azért nehezemre esik elhinni, hogy a kormányban és/vagy a fidesz frakcióban senkinek nem sikerült IDŐBEN kiszámolnia, hogy meddig tart 15 nap, és mikor is fog lejárni, így aztán szegények kénytelenek voltak bepróbálkozni a házszabálytól való eltéréssel, hogy ki ne fussanak az időből, ó jaj!

Dehát a gonosz ellenzék, az..!

Azt lehet tudni, hogy mi a bánatos nyavalya akadályozta meg derék nemzetvédőinket, hogy IDŐBEN beterjesszék a javaslatot?

Mert így nagyon úgy néz ki, hogy megpróbálták belerángatni az ellenzéket a csapdába, miszerint ők is megszavazták orbán meghatározatlan időre szóló felhatalmazását, legitimálva ezzel a korlátlan ideig tartó egyszemélyi uralkodását is!

Hát ez mondjuk nem jött be a terv szerint, úgyhogy saját maguknak kell elvinni a balhét, ha eljön az ideje...
Tough luck.

alöksz róz 2020.03.25. 00:02:37

@morph on deer: azon túl nem tudom. és egyáltalán nem érdekel kocsis málé.
azt kérdeztem, hogy ugyan mit utasított most el az ellenzék

eszti..... 2020.03.25. 00:02:53

@alöksz róz:

te itt voltál, mikor ez a szorgalmas hülye egész este azt magyarázta nekem, hogy a gyereket be kell hívni az iskolába, ha nincs otthon net ?

morph on deer 2020.03.25. 00:05:58

@Tényelek:
“ hiába van a határőrökön, rendőrökön kesztyű meg maszk, ha megfognak egy fertőzött igazolványt, azt kiosztják az összes utánuk érkezőnek egészen addig, amíg le nem telik a műszak.”

Látod, azért van amiben maradéktalanul egyetértünk!

Oh, happy day!

alöksz róz 2020.03.25. 00:07:20

@eszti.....: ezt fogalmazd át, mert nem értem. milyen fenti hsz-t, mit üt??

kattints a nevedre, utána aktivitás, és ott vannak a hozzászólásaid. gyakorlatilag a koronavírus előtti összes hsz beletartozik.

2020.03.25. 00:07:40

@eszti.....: "először, ugye ott volt a karanténosok megbélyegzésének ügye."
Ahhoz nagyon hülyének kell lenni, hogy valaki a karanténosok jelölését megbélyegzésnek vegye, mert az egy önvédelmi megoldás.
A megbélyegzés kirekesztéssel jár, miközben maga a karantén a kirekesztés, amit tudnia kell a szomszédoknak és a hivatalnak is, hogy pontosan hol van.
Ráadásul a karantén jelölés nem személyekre, hanem helyre vonatkozik, házon, lakáson belül, ha jól elkülöníthető, akkor élhetnek egészségesek és a karanténosok, ..., ez nagyon pontosan le van szabályozva.
Ahogy én láttam és ha jól fordították, akkor az újságíró ferdített kérdést tett fel, amire csak az lehetett a válasz, ami volt.
De szerintem, ha Szlovákia is eljut odáig, hogy otthon is lesznek igazolt betegek, akkor ott is bevezetik a jelölést, mert nem tehetnek mást, a szomszédok egyébként honnan tudnák, hogy a szomszéd beteg és megfertőzheti őket, ..., ez nem olyan betegség, mint HÍV, hogy csak egy adott szituációban fertőz, ehhez elég másfél méter távolság is.

alöksz róz 2020.03.25. 00:10:35

@eszti.....: igen. már akkor is szóltam, hogy ne vedd komolyan.

2020.03.25. 00:11:17

@eszti.....: "@alöksz róz:

te itt voltál, mikor ez a szorgalmas hülye egész este azt magyarázta nekem, hogy a gyereket be kell hívni az iskolába, ha nincs otthon net ? "
Amikor ilyet lehetett volna olvasni, akkor senki sem volt itt, önt és engem is beleértve.
El kell olvasni a szabályozást, amit itt már többen betettek, abban van benne, hogy BE MEHET, KAPHAT, HA NINCS NEKI , ... Nem be kell hívni, .. csípőből hazudásban szerintem simán nyerne olimpiát!

morph on deer 2020.03.25. 00:13:30

@alöksz róz:
“ azt kérdeztem, hogy ugyan mit utasított most el az ellenzék”

Egyszerűbb lenne, ha mondanád egyből a választ, nem? Úgy is arról van szó. Na jó, itt a végszó:
azt, hogy házszabálytól eltérő módon hosszabbítsák meg a különleges állapotot, azaz meghatározatlan időre szóljon a felhatalmazás.

Most te jössz!
:)

2020.03.25. 00:14:41

@morph on deer: "Azt lehet tudni, hogy mi a bánatos nyavalya akadályozta meg derék nemzetvédőinket, hogy IDŐBEN beterjesszék a javaslatot?"
Az, hogy 10 napig egyeztettek az ellenzékkel, .. ha ezt nem teszik, .., mert, mint a példa mutatja,kár volt, akkor most nem lenne gond.

eszti..... 2020.03.25. 00:18:03

@Tényelek:

szivi! 11 napja karanténba vagyok. a posta rendelkezése alapján kiírtam a postaládára- karantén, nehogy a postás feljöjjön a lépcsőn. a családtagjaim, akik Ausztriából jöttek haza az első munkanapon bejelentették, a megadott szerveknél, hogy karanténba vonulunk. azóta naponta kapnak sms-t, mennyi idő van még hátra.
a háziorvos rendelőjéből időnként felhívnak, nincs-e vmi egészségügyi panaszunk. különben senki sem zargat minket. nincs billog az ajtónkon stb.....
a megengedett kutyasétáltatáson kívül nem hagyjuk el az objektumot, mert tudjuk, figyelik a mobilokat.
és különben sem tennénk, hisz karanténban vagyunk.

eszti..... 2020.03.25. 00:20:20

@alöksz róz:

ha lehet, erre térjünk vissza holnap.
ha nem gond....

alöksz róz 2020.03.25. 00:21:34

@morph on deer: én nem tudom. és látom te se tudod, de azért jajongsz ordítasz. ha most is veszélyhelyzet van, és most is a kormány mondja meg, hogy meddig tart a veszélyhelyzet... akkor?

eszti..... 2020.03.25. 00:30:10

@alöksz róz:

nem is tudom. nálunk a parlamentben egy adatvédelmileg, alapjáratban necces törvény miatt az év végéig kérnek hasonló felhatalmazást.
talán ott is ezt kellene, nem korlátlan ideig.

eszti..... 2020.03.25. 00:31:21

@alöksz róz:

nem, alszom egyet.
aztán vagy megértem, vagy elengedem... :D

alöksz róz 2020.03.25. 00:44:50

@eszti.....: de nem vágom itt mire vonatkozik

eszti..... 2020.03.25. 00:50:23

@alöksz róz:

ha a 0:30- as hsz-hez szól, akkor ne korlátlan ideig kérje Orbán a felhatalmazást, hanem az év végéig.
oszt, akik abba is belekötnek, azok menjenek a levesbe!
nagyobb a problémánk a jogállamiságnál....

ancsika3114 2020.03.25. 00:56:46

sok eszetlen karámtag! 90 napra megkapta volna a ballibek, meg a nácik szavazatát.
mi az, ami indokolja a korlátlan ideig tartó teljhatalmat?
soroljátok, mit nem tudott eddig is megtenni a 2/3 birtokában?
soroljátok, mit nem tud megtenni ezután is a 2/3 birtokában?
mi a qrva anyjáért fontosabb neki, meg a talpnyalóinak a korlátlan ideig tartó teljhatalom, mint az emberek biztonsága? és ez a biztonság vonatkozzon a jogbiztonságra is!
mi a f@szt nem értetek ezen?
szánalmas csürhe népség vagytok!

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2020.03.25. 01:05:50

@ancsika3114: "mi az, ami indokolja a korlátlan ideig tartó teljhatalmat?"

Mert Orbannak jar a teljhatalom, annyira jol vezeti az orszagot hogy virus nelkul is mar eddig is jart volna neki.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2020.03.25. 01:06:51

@ancsika3114: "mi az, ami indokolja a korlátlan ideig tartó teljhatalmat?"

Mert Orbannak jar a teljhatalom, annyira jol vezeti az orszagot hogy virus nelkul is mar eddig is jart volna neki.

mgdé 2020.03.25. 01:39:59

@Épüljön STADION a CEU helyére..:

Te nem lehetsz más, mint a Durmi bács tesókája. Ütős a szilva, mi? :D

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 05:40:47

@Épüljön STADION a CEU helyére..: "Mert Orbannak jar a teljhatalom, annyira jol vezeti az orszagot hogy virus nelkul is mar eddig is jart volna neki."

:))

Cycmen 2020.03.25. 06:08:21

Bibsi világ járvány.

fáskerti elvtárs 2020.03.25. 06:24:14

@alöksz róz:

Az alaptörvény értelmében a kormány a veszélyhelyzetben rendeleket alkothat olyan tárgykörben, amik törvényhozásra tartoznának, és ezekkel a rendeletekkel el is térhet törvényektől. A rendeletek hatálya viszont 15 nap elteltével automatikusan megszűnik, kivéve ha az országgyűlés felhatalmazza a kormányt a hatály meghosszabbítására. A fideszes törvényjavaslat arra hatalmazza fel a kormányt, hogy ezen - törvényekkel ellentétes - rendeletek hatályát meghosszabbítsa korlátlan ideig. Ez a felhatalmazás a jövőben megszülető (tehát még ismeretlen tartalmú) rendeletekre is vonatkozik.

István Tamasi 2020.03.25. 07:24:25

A "133 bátor emberről" jutott eszembe mit is mondott a cigány lókupec amikor egy vak lovat akart eladni, de a ló nekiment a falnak:
- Nem vak hanem bátor.
Aki pedig teljhatalmat akar adni egy elmebeteg, autokrata vezérkének az nem bátor hanem vak.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 07:40:47

"Koronavírus: újabb halott és 39 igazolt új fertőzött Magyarországon
Ezzel az igazolt fertőzöttek száma 226-ra nőtt. A járványnak már 10 halálos áldozata van Magyarországon. Az igazolt fertőzöttek száma öt nap alatt megduplázódott. "

Továbbra is 4% körüli a mortalitás. Ebben az egyben Magyarország a legjobban teljesít, hála a Kedves Vezetőnek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 07:41:55

Ondó Viktornak tejhatalomra van szüksége, hogy növelni tudja a mortalitást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 07:45:00

@Cycmen : "Bibsi világ járvány."

:))

Sose tudom eldönteni, melyik az igazi, és melyik a vicc. :))

Sándor Fogarassy 2020.03.25. 07:54:43

Még valamit. Az Orbán kormánynak már jóval a vész kitörése előtt biztosítani kellett volna megfelelő mennyiségű maszkot, kesztyűt a magyar állampolgárok megvédésére. Minden magyar állampolgár számára. Még pedig ingyen!!! Állampolgári jogon, az élethez való jog alapján. Mert Orbánék állítólag esküt tettek a magyar nép szolgálatára. Igen, tudtak volna segíteni. Idejekorán beszerezhették volna a szükséges védőeszközöket. De nem tették. Ehelyett kitartóan migránsoztak, sorosoztak,börtönbizniszeltek, nyomták a propagandát fullban. Egy valamiről, a legfontosabbról elfeledkeztek. A magyar emberekről. Ma itt tartunk. Magyar emberek halnak meg, és fognak meghalni ártatlanul egy arrogáns, cinikus, nemtörődöm kormányzat cselekvőképtelensége miatt. A felelősök meg vannak. Tudjuk a címüket is; Karmelita kolostor, Budapest

Grimbusz Makszimusz 2020.03.25. 07:59:40

@István Tamasi: "Aki pedig teljhatalmat akar adni egy elmebeteg, autokrata vezérkének az nem bátor hanem vak."

Tudod abból derül ki, hogy csak büdös bunkó kerékkötő prolik vagytok, hogy ez az általatok teljhatalomnak nevezett izé, aminek a meghosszabbításához most nem járultatok hozzá, eddig is megvolt a járvány kezdete óta!
Ezen idő alatt, semmiféle túlkapást nem láttatok, semmi miatt nem tiltakoztatok, sőt rengeteg egyéb intézkedést követeltetek, pl. az iskola bezárásokat, amit láthatóan vonakodva tett meg a kormány és ezt ti saját érdemként emlegetitek manapság!
Tehát milyen teljhatalomra gondoltok mégis, áruld már el nekem és miért kellene mindig egy meghatározott és rövid ideig tartó engedély meghosszabbításának alkalmából a részeges barom Gyurcsány felszólalásait hallgatni a parlamentben ahelyett, hogy a járvány időtartamára szólna az engedély és békén hagynátok azokat, akik akarnak és tudnak is dolgozni és tenni valamit ezért a "kurva országért" !
Mesélj te buzi!

FCUK29 2020.03.25. 08:02:19

@morph on deer: megint kapufa. de, ki tudták számolni, mikor teli kle a 15 nap, csak az ellenzéki nemet sokkal jobban lehet kommunikálni.
a kérdés inkább úgy hangzik, hogy az ellenzék nem tudta, hogy úgyis ők lesznek a bűnbak? vagy direkt mentek be a pofonfa alá?

annyira szép, mikor a balfaszok tajtékoznak, hogy az Opera felújítására adott pénznek mi köze a járványhoz, aztán jön karigeri, és kinevez a Víg élére, aminek ugye megint nincs sok köze a járványhoz :) az ember azt hinné, már nem tudtok meglepetést okozni, de igen, napról-napra, újra és újra bizonyítjátok a fenyegető hülyeség veszélyét :)

Grimbusz Makszimusz 2020.03.25. 08:14:15

@Sándor Fogarassy: "Még valamit. Az Orbán kormánynak már jóval a vész kitörése előtt biztosítani kellett volna megfelelő mennyiségű maszkot, kesztyűt a magyar állampolgárok megvédésére. Minden magyar állampolgár számára. "

Miért KELLETT volna? Te vettél a vész kínai hírére maszkot és gumikesztyüt magadnak, akkor amikor nem volt hiánycikk és az ára is bagatell volt, vagy leszartad? Mert most "kormányoztok", de ti sem szereztétek be, eszetekbe sem jutott, viszont a lisztet és a klotyópapírt valami értelmezhetetlen okból ötvenesével hordtátok haza!
Miért lovagolsz azon, hogy mit nem ad a kormány, amikor az meg nem érdekel benneteket, ha felszólít, hogy maradj már otthon a kurva anyádba, mert direkt azért zárnak be mindent, hogy ne kelljen csoportosulni és nem szabadságon vagy, hogy kirándulj, meg az utcán szédelegj, hanem járvány van és rendkívüli helyzet!

Grimbusz Makszimusz 2020.03.25. 08:22:44

@Sándor Fogarassy: "A felelősök meg vannak. Tudjuk a címüket is; Karmelita kolostor, Budapest"

Igen, azok felelősök, felelős döntéseket hoznak és azokat végre is hajtják! Ez látszik a címből is mert ők megcsinálták amit elhatároztak, ezért van ott a Miniszterelnöki Hivatal és nem a Nyugati melletti "kormányzati negyedben" amit a szocik határoztak el és lett belőle egy nagy lófasz, mint általában mindenből amihez nyúltak és majdnem az országból is!

István Tamasi 2020.03.25. 08:37:53

A fideszmaffia azonnal kezdje meg kézrátétellel kezelni a koronavírust, mert amire a fideszmaffia ráteszi a kezét az eltűnik!

István Tamasi 2020.03.25. 08:49:50

@Grimbusz Makszimusz: Mivel a létező eü és járványügyi szabályok megadnak minden lehetőséget egy járvány kezelésére - iskola, üzlet bezárás, határok lezárása külföldiek előtt, karantén elrendelése, stb. stb - a felhatalmazási törvény egyértelműen arra kell az elmebeteg autokratának, hogy elfojtsa a maradék ellenzéki médiát, ellenzéki hozzászólásokat és közvetlen kézi irányítás alá vegye Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánt és eltöröljön/elhalasszon mindenféle választást, minden ellenőrzés nélkül garázdálkodjon az ország pénzével.

eszti..... 2020.03.25. 09:01:49

@Sándor Fogarassy:

"Az Orbán kormánynak már jóval a vész kitörése előtt biztosítani kellett volna megfelelő mennyiségű maszkot, kesztyűt a magyar állampolgárok megvédésére. Minden magyar állampolgár számára. Még pedig ingyen!!! "

Moziba ne vigyenek?

Nekoashi2005 2020.03.25. 09:19:21

KUNCZE GÁBOR:

A miniszterelnök a repülőtéren fogadta az érkező Maszkokat és Védőruhákat. Rövid beszédet is mondott:

„Tisztelt Maszkok és Kedves Védőruhák!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm önöket hazánkban. Már vártuk önöket. Én például már egy hete mondom mindenhol, hogy itt vannak, sőt már ki is osztottuk önöket. Ezt egyébként holnapra szintén megígértem. Még jó, hogy a választóim egy napra sem tudnak vagy inkább nem akarnak visszaemlékezni! Az ellenzék szerint persze jelenleg több itthon a kipcsak, mint a Maszk, de mint tudjuk, ők felelőtlenek és a vírusoknak drukkolnak. A Maszkok hivatalos programjai holnap kezdődnek, a Védőruháknak külön programokat szerveztünk.

Érezzék magukat jól nálunk, én is jól vagyok!”

Nekoashi2005 2020.03.25. 09:24:21

Javaslat a netről:

"Javaslom a kormánynak, kezdjék kézrátétellel gyógyítani a koronavírust. Amire eddig rátették a kezüket, eltűnt!"

Visszagondolva a magánnyugdíj vagyonra, igaz!

István Tamasi 2020.03.25. 09:28:04

@Nekoashi2005: Igen. De ott van a termőföldek esete és az EU-s pénzek esete is.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.25. 09:34:42

@István Tamasi: a felhatalmazási törvény egyértelműen arra kell az elmebeteg autokratának, hogy elfojtsa a maradék ellenzéki médiát, ellenzéki hozzászólásokat és közvetlen kézi irányítás alá vegye Nemzetthy Szotyialista Mutyisztánt .......................

Az ellenzéki média egyrészt egyfolytában tolja a kreténségeket, másrészt egyoldalúan tájékoztat politikai szempontok szerint még vészhelyzetben is és csak kihasználni akarja a helyzetet!
Közvéleménykutató készített egy felmérést és ennek alapján az emberek 98% támogatja a felhatalmazás meghosszabbítását! Láttál erről valamit az indexen például? A faszszopó manipulatív "tények" vagy mi a faszom anno felmért piréz ügyben , ami önmagában is egy szégyen arra aki kitalálta és ezt az agyfaszt milliószor láttam pl. a zsindexen! Ezek után mi a faszról beszélünk?

morph on deer 2020.03.25. 09:50:17

@Tényelek:
“ Az, hogy 10 napig egyeztettek az ellenzékkel, .. ”

Miről? Kivel? Minek?
Mindez mitől is tartotta vissza őket? Talán azért nem adták be korábban ugyanazt a határozati javaslatot, amit most?
Nem gondolod, hogy már kicsit késő van a meséhez?

ZX 2020.03.25. 09:52:10

@Grimbusz Makszimusz: Tegnap itt verted a nyálad, hogy OV szerzett 3 millió maszkot, Dobrev meg csak 20-at. Most nézem, hogy a cseh miniszterelnök 9 millió maszkot szerzett. Na akkor most mi van az arányokkal?

Nekoashi2005 2020.03.25. 09:53:42

@Grimbusz Makszimusz:
" Ezek után mi a faszról beszélünk?"

Mi értelmes dolgokról, de a te szöveged értelmezéséhez komoly elmeorvosi szaktudás szükséges!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 09:57:08

@Sándor Fogarassy: "Az Orbán kormánynak már jóval a vész kitörése előtt biztosítani kellett volna megfelelő mennyiségű maszkot, kesztyűt a magyar állampolgárok megvédésére."

Ondó Viktor gyűlöli a magyarokat, egy ilyen lépés nem összeegyeztethető a jellemével.

2015-ben még sehol se voltak a migráncsok, de már gőzerővel ment ellenük a gyűlöletkampány. Ha a politikai haszonlesésével megegyezik, akkor időben tud lépni.

ZX 2020.03.25. 09:57:47

@Grimbusz Makszimusz: "az emberek 98% támogatja a felhatalmazás meghosszabbítását!"

Igen, de nem korlátlan ideig.

rallus 2020.03.25. 10:00:48

@István Tamasi: Sőt! A választottjaitok által itt hagyott IMF adósság és a túlzott deficit eljárás is eltűnt, ahogy lassacskán majd ti is...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 10:00:58

@Grimbusz Makszimusz: "Az ellenzéki média egyrészt egyfolytában tolja a kreténségeket"

Miért lenne kreténség az iskolák bezárása? Logikus lépés volt. Egyébként, ha meg az, akkor Ondó Viktor is kretén lett, mikor ismét köpönyeget fordított.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 10:01:59

@Nekoashi2005: "Javaslom a kormánynak, kezdjék kézrátétellel gyógyítani a koronavírust. Amire eddig rátették a kezüket, eltűnt"

:))

Grimbusz Makszimusz 2020.03.25. 10:04:34

@ZX: M9i van szánalmas proli, kitúrtál kínodban egy nagyobb számot és most boldogan turnézol vele? Költözz a csehekhez. A 9 millió egyszeri tétel volt egy repülőgépen kretén? Linkeld már ide, hol olvastad. Meg persze meséld el, hogy szerinted a mi 3 millió maszkunk egyszeri és se előtte, sem utána nem kerül, került beszerzésre, gyártásra több?
Zsidrev a 20 maszkkal meg ebben a formában ahogy tette, undorító volt! Ezt sem így látod?
De a lényeg, várom a linket, a forrásodról!

6.Lenin 2020.03.25. 10:05:07

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel:

", akkor időben tud lépni. "

Nocsak, egy újabb orbánista seggnyaló. Hogy miket képes tenni ez a járvány. Egy ilyen balfasz is képes eljutni rövid idő alatt Orbán elismeréséig.

morph on deer 2020.03.25. 10:05:51

@eszti.....:
“ nagyobb a problémánk a jogállamiságnál....”

Nem az.
A biológiai “élet” fogalma messze nem azonos azzal, amit mindközönségesen az “emberhez méltó élet” fogalom jelent.

Ha nekem kéne választanom a szabadság VAGY a halál között, akkor garantáltan az utóbbit választom.
Ismered: “jobb állva meghalni, mint térden csúszva élni!”

Az már csak megerősít ebben, hogy mégis, mekkora orbitális gecinek kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt a szituációt használja ki arra, hogy bezsarolja magát egy ellenőrizhetetlen hatalommal felruházott, igazi élet-halál ura pozícióba?

Akarod a megfejtést, vagy látod magad is?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 10:07:51

@eszti.....: "Moziba ne vigyenek?"

A rendőr talál egy pingvint a városban. Kérdezi a főnőkét, mit csináljon vele.
- Hát vidd el az állatkertbe!
Elmegy a rendőr. Délután találkozik a főnökével, de még mindig mellette a pingvin.
Kérdi a főnök:
- Mit csinálsz? Nem azt mondtam, hogy vidd el az állatkertbe?
- Ott már voltunk. Most moziba megyünk.

Grimbusz Makszimusz 2020.03.25. 10:08:25

@Nekoashi2005: Bissztossan így van kedves hasitasi buzizacsi pacsitacsi elmegyógyász professzorom, főleg az eddigi szellemi felhozatalod alapján! :P

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 10:09:59

@Grimbusz Makszimusz: "felelős döntéseket hoznak és azokat végre is hajtják"

Felelősen eldöntötték, hogy kifosztják az államot, és végre is hajtották.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2020.03.25. 10:11:44

@FCUK29: "kinevez a Víg élére"

Lejárt az igazgató mandátuma, nem vállalta, ki kellett valakit nevezni valakit, még akkor is ha a színházak most nem nagyon működnek.

ZX 2020.03.25. 10:19:21

@Grimbusz Makszimusz: Te verted itt a nyálad te nyominger, hogy a zorbán mekkora király. Aztán mikor kiderül, hogy mégsem akkor jössz itt a szánalmas védekezéseddel. Nevetséges vagy.

nepszava.hu/3071751_csehorszagba-9-millio-arcmaszk-erkezett-magyarorszagon-tovabbra-is-hianycikk

Womb Rаider 2020.03.25. 10:22:00

@A segg Ondó Viktor azt hiszi, antitestekre tesztel: "Továbbra is 4% körüli a mortalitás. Ebben az egyben Magyarország a legjobban teljesít, hála a Kedves Vezetőnek. "

Miért hazudsz, te mocsadék?? Miért??

www.worldometers.info/coronavirus/#countries
Itt vakon rábökve valamelyik országra találni jóval nagyobb adatokat..
Az USA-ban 380 gyógyultra jut 780 halott.. számolj már... Kína már statisztikailag is értelmezhető, ott 4.27% a mortalitás..

Grimbusz Makszimusz 2020.03.25. 10:23:22

@Nekoashi2005: Barátom, Kuncze Gábor akinek a belügyi tárca birtokosaként a közbiztonság fenntartása lett volna a feladata, azt mondta, hogy "tanuljunk meg együtt élni a bűnözéssel" ! Ebből is látszik, hogy egy mindenre alkalmatlan félnótás figura, aki joviális suttyóság mögé rejti a görénységét! Miért idézgetsz ettől a sikerpolitikustól, akiről már a saját választói is kiállították a bizonyítványt és kiejtették a parlamentből? :D