B1 blogcsaládOrbán nem tudott brüsszeli támogatást szerezni Mészárosnak, de közpénzből megmenti a gyerekkori barátját

2019. december 21. - nickgrabowszki

A haszon a pénztárcáé lett volna, a veszteség az adófizetőké.orkar.jpeg

Az nem annyira meglepő, hogy a magyar állam kimentette Orbán Viktor pénztárcáját Mészáros Lőrincet egy kudarcos üzleti vállalkozásból: és megveszi (visszaveszi) tőle a visontai Mátrai Hőerőművet. Karácsony előtt napokkal, ráadásul pénteken jelentették be, hátha nem jut el szélesebb közönséghez, hogy már megint a magyar adófizetők állják a klientúra pénzügyi veszteségeit.

Az egyértelmű, hogy miért veszi meg az állam az erőművet, az viszont már kevésbé, hogy milyen megfontolások vezették oda az Orbán-Mészáros műveket, hogy megvásárolja Visontát a német tulajdonosoktól. Bár nem üzleti érzékükről ismertek (a Mészáros cégek üzemi veszteséget termelnek, és állami dotációra szorulnak), annyira hülyék ők se lehettek, hogy nem tudták volna

  • a Mátrai Hőerőmű 50 éve épült;
  • legutóbb 20 éve újították fel,
  • azóta csak amortizálódott,
  • súlyosan környezetszennyező,
  • az üzemi engedélye még 5 évre szól,
  • utána vagy bezárják, és akkor 100 milliárdos nagyságrendű rekultivációs költséggel kell számolni,
  • vagy felújítják és korszerűsítik, de akkor meg csak a széndioxid elnyelő berendezés került vagy 200 milliárd forintba.

A dolog tiszta bukónak tűnik, amit így utólag nyilván az állam fizet, de valamilyen profitra nyilván számítottak, mert egyébként nem vette volna meg az Opus a német RWE-EnBW konzorciumtól.

A megfejtés alighanem az, hogy

Orbán magyar és brüsszeli pénzből egy másik erőművet akart oda építeni,

viszont erre az Unió nemet mondott, így már Visontára sem volt szükség. Vissza lehetett adni az államnak, hogy fedezze a veszteségeket. (Erre mondta Orbán a legutóbbi brüsszeli csúcs után, hogy félsikert ért el.)

A történet megértéséhez vissza kell lépni 4-5  évet. A németek azzal a problémával szembesültek, hogy a visontai, lignittüzelésű hőerőmű súlyosan környezetszennyező, az egyre szigordodó szabályozásnak már nem képes megfelelni, az amortizációja előrehaladott, csak egy nagyszabású, és igen drága felújítással lehetne helyrehozni, viszont az engedélyek 2025-ben lejárnak, ezért ez már nem hozná vissza az árát.

A bezárás viszont szintén vinné a pénzt. Kb. 150 milliárdnyi magyar forintba kerülne az erőmű és a külszíni bányák rekultivációja, azaz az eredeti állapot visszaállítása.

A német konzorcium ezért előre akart menekülni. Lehetőséget láttak abban, hogy - bár nem kimondva - Orbán is húzódozik - illetve húzza az időt - Paks2 ügyében, ahol a szerződés 5 évvel ezelőtti aláírásához képest még egy kapavágás sem történt, noha az új atomerőműnek az eredeti tervek szerint 3 éve múlva el kellene (kellett volna) kezdenie az áramszolgáltatást.

A jelenlegi áramárak mellett Paks2 súlyosan veszteséges lenne, viszont Magyarországnak a következő évtizedekben is szüksége lesz villamos áramra. Ezt ugyan meg is lehetne vásárolni a piacon, mint ahogy cipőt, autót és kenyeret se otthon készít magának senki.

A Fidesz-kormány viszont ún. energiaszuverenitásra törekszik, amit alighanem az magyaráz, hogy valamilyen nagyszabású globális gazdaság-politikai válságra készülnek, ami egyfelől már 10 éve várat magára, másfelől meg a jelenlegi katonai-haditechnikai viszonyok között egy saját - az ország területén lévő - hőerőmű se oldaná meg a majdani krízist.

Viszont mivel Orbán ragaszkodik ehhez a víziójához,

a németek kb. 5 évvel ezelőtt prezentáltak neki egy tervet.

Ti. hogy a magyar állammal közösen az RWE építene egy új, tisztaszén-technológián és megújuló forrásokon alapuló hőerőművet. Ez horrorisztikus összegbe, 541 milliárdba forintba kerülne (került volna), de még mindig jelentősen olcsóbb lenne, mint a paksi bővítés: az ottani becsült költségek alig hatoda, a valódi ár kevesebb mint 10 százaléka.

A konstrukció az lett volna, hogy az MVM megveszi az EnBW üzletrészét, amivel felhozza a részesedését 50 százalék körülre, majd az RWE-vel együtt tőkét emelnek, amiből építenek egy teljesen új energiatermelő-komplexumot, ami csak nevében és cégjogilag azonos a jelenlegi erőművel. A német cég és a magyar állam osztozott volna a tőkefektetésen, és risztelték volna  hasznot is. (Ráadásul a rekultivációs költségeket is el lehetett volna odázni pár évtizeddel.)

Ezzel meg is lett volna a oldva Magyarország energiaszükségletének jelentős része a következő néhány évtizedre. Még 2-3 ilyen konstrukció, és az egészet le lehetett volna fedni - Pakshoz képest nyolcad-tized áron.

Orbánnak tetszett a terv, de az nem, hogy a németek is benne vannak, és hazaviszik a profit felét. Ezért úgy gondolta, kivásárolja őket, és majd Mészároson keresztül a teljes profit az övé lesz. Mivel ekkora - többszáz milliárd forintos - likvid tőkéje az állami szubvencióra alapozott, üzemi veszteséget termelő Mészáros konzorciumnak nincs, ezért

Orbán abban bízott, hogy Brüsszellel meg lehet finanszíroztatni a projektet.

A nyári uniós csúcson azonban kiderült, az év végén pedig biztossá vált, hogy az EU nem hajlandó pénzt adni egy üzleti vállalkozásnak, még akkor sem, ha abban állami cég is résztulajdonos, mert a szabadkereskedelmi egyesülésként induló (Közös Piac) társulás nem akarja torzítani a versenypiacot.

Ilyen módon biztossá vált, hogy nem lesz új erőműkomplexum Visontán, ezért már nem fűződött érdek Mészáros nevén tartani a céget; nem arról közismertek, hogy az állami költségvetésbe lapátolják a pénzt, hanem inkább teljesen fordítva.

Az Unió legfeljebb arra hajlandó, hogy a szénerőmű felszámolásához, a rekultivációs költségekhez hozzájáruljon, de a magyar államnak így is komoly érvágást okoz majd Visonta felszámolása. Nagyságrendileg kb. annyit, mintha belementek volna németekkel közös projektbe. Csak akkor lenne egy új erőmű, így viszont nincs semmi.

Ne legyen igazam, de a Mészárosnak hasznot termelő, a magyar és az európai adófizetők által finanszírozott hőerőmű-projekt bedőlése alighanem azt jelenti, hogy Orbán ismét Paks felé fordul, és feleleveníti az érdemeben 5 éve jegelt atomerőmű-bővítési tervet.

Mert Magyarországnak 10 év múlva valóban szüksége lesz valamilyen új villamosenergia-forrásra.

  • Ez lehetne akár a piac is.
  • Meg lehetett volna egy német-magyar erőmű.
  • Ha mégiscsak nekilátnak Paksnak, akkor viszont egy orosz-magyar lesz, ami nem mellesleg minimum ötször-tízszer annyiba kerül majd, mint került volna egy környezetbarát mátrai.

És akkor még nem vettük tekintetbe a nukleáris hulladékot és a biztonsági problémákat.

De Mészároséknak ez már mindegy, őket a magyar adófizetők pénzből a gyerekkori jó barát már kimentette egy kudarcos üzleti vállalkozásból. A nyereség az övék lett volna, a veszteség meg majd a miénk lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr2515361490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2019.12.23. 19:51:12

@6.Lenin:
“ Azért ebben a németek megint lehagytak minket.”

És az most megváltoztat valamit is?

6.Lenin 2019.12.23. 20:03:38

Egy párt már a 22 választásra készül...

Ajánlatuk a fiataloknak

st.depositphotos.com/1049184/3574/i/950/depositphotos_35745489-stock-photo-woman-laughing-at-the-exhibitionist.jpg

És a szépkorúaknak

www.keszichannel.hu/images/2018/08/25/23018.08.23.%20pedofil.jpg

Az 1ik aktivistájuk már sikereket is tud felmutatni. A pártjában óriási sikereket ért el.
Mindenki támogatja. Az ellenzék is támogatja(egymást a röhögéstől)

Grimbusz Makszimusz 2019.12.23. 20:04:17

@morph on deer: Szivike, te hoztad fel a témát, nem emlékszel, te kis huncut?............

Csak nem abból az aspektusból, úgyhogy ne kezdd el a Gréczy hadműveletet!

nincs1itt 2019.12.23. 21:34:27

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: számonkér/számontart megy már? csak kérdezem, mert: Neurath Kraftwerk.... RWE csak kérdezem, ismered-e? gyanítom lövésed sincs erről sem! azt sem sejtheted, hogy mekkora barna szén tartalék van arrafelé! mennyi időre elég. csak halkan merem megjegyezni, hogy létezik olyan technologia amit "tiszta-szén"-nek neveznek.
szerintem maradj meg o.v. valagában betyárkörtének! mindamellett, hogy én is atomerőmű "párti" vagyok.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.12.24. 04:37:19

infostart.hu/tudositoink/2018/05/18/nemet-varosokat-is-sulyosan-erint-a-legszennyezettseg

"Jelenleg 66 német városban lépi túl a légszennyezettség a megengedett szintet,"
" az Európai Bizottság pert indít Németország ellen a légszennyezés korlátozására vonatkozó szabályok megsértése miatt."

lignit nani

MAXVALL bircaman közíró · www.bircahang.org 2019.12.24. 05:39:32

Boldog karácsonyt, pöcsök, a kurva életbe.

István Tamasi 2019.12.24. 07:08:02

@6.Lenin:
Ön aztán alaposan rácuppant gréczi farkára. Olyan élvezettel szopogatja csukott szemmel, hogy azt sem látja amint a nemzetthy stróman újabb tízmilliiárdokat lopott el a közösből.

Májkűl Dzsexon 2019.12.24. 07:27:56

Nyilvanvalo, hogy az Orbanek a b1 blogot is felvasaroltak. Kedd van es sehol egy cikk Orban bukasarol, pedig a Greczy ugy utan muszaly lett volna.

Muhammad Balfas 2019.12.24. 09:12:53

@Májkűl Dzsexon: Lehet,hogy újabb fotók kerültek elő Gréczyről amelyeken a háttérben Ferenc látható némi etil-alkohol társaságában,így most kissé össze vannak zavarodva..:)

6.Lenin 2019.12.24. 09:29:23

@István Tamasi:

Mit szopogatok te szerencsétlen?
Gréczy és az egész DK-s banda elmebetegek gyülekezete.
ezt a faszt jobb helyeken lecsuknák, mint magamutogató szerencsétlen beteg embert.
Mind betegek vagytok, ezt igyekeztek bizonyítani naponta.

István Tamasi 2019.12.24. 09:31:29

@Muhammad Balfas: Hazugság. az egészséges, normális - azaz nem lakájmédia - borkai esetében azzal foglalkozott, hogy a győri qrvapecér korrupcióból, azaz közpénzből lopott pénzen pecérkedett.

István Tamasi 2019.12.24. 09:33:24

@6.Lenin:
Igen, gréczi gusztustalan farkát szopogatod ( egyébként egészségedre, ha arra van gusztusod) amikor még azután is azzal foglalkozol, hogy gréczi lemondott.

István Tamasi 2019.12.24. 09:38:15

@Muhammad Balfas:
Egyébként pedig az újabb fotók arról szólnak majd amint arrogán tonyó kólázik.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.24. 10:00:44

@morph on deer: "Valaki tudja, hogy mennyiért is adták el, és most mennyiért is veszik vissza? Csak az érdekesség kedvéért."

Nanemá! Mit kíváncsiskodsz? ez üzleti titok, mondta tegnap valami vezér. Igaz, hogy az állam a vevő, a nép meg a fizető, de neki ( mármint a népnek ) nem kell tudnia, hogy kinek mennyit tömnek a zsebébe.

6.Lenin 2019.12.24. 10:36:51

Beteg, beteg, mindenki itt beteg. Csak én vagyok kataplán.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.12.24. 10:42:37

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: lignit nani tönkrebassza a földet
mit szólnak a ződek

Lignit kitermelés millió metrikus (ezer) tonnában
Németország 178.1
Kína 140
Oroszország 73.2
Egyesült Államok 64.7
Lengyelország 63.1
Törökország 50.4
Ausztrália 63.0

hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9nb%C3%A1ny%C3%A1szat#Lignit

6.Lenin 2019.12.24. 11:21:55

@István Tamasi:

Borkai is lemondott, pedig sem a drog, sem a korrupció nem lett bizonyítva.

ez a geci i lemondott, de a fia jól fizető állást kapott, valszeg ő is valami ilyen helyen fog landolni. hiszen a DK védi a betegeit.

A te pénzeden is veri majd a farkát kényelmesen, és majd küld a nejednek is, ha van ilyen kreténnek

István Tamasi 2019.12.24. 11:31:39

@6.Lenin: Továbbra is érezze jól magát gréczi farkának szopizásán.

6.Lenin 2019.12.24. 11:33:38

@István Tamasi:

Bár karácsony van, de te egy ritka egy nagy barom vagy. Áldott ünnepeket neked is, te seggfej.

Muhammad Balfas 2019.12.24. 13:00:51

@István Tamasi: Ezt pl. honnan tudod? Magadból indulsz ki? :)

István Tamasi 2019.12.24. 13:05:01

@Muhammad Balfas:
Várd ki, hamarosan megkapja a selyemzsinórt a csüngőhasú suttyótól.
Egyébként pedig már elég régóta visszavonta az első sorból és nem engedi nyilvánosság elé a fideszmaffia.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.12.24. 14:02:52

Azér' fideszgecik rendesen elterelték a témát a gazdi újabb százmilliárdos bizniszéről.
Lehet tapsikolni fidióták!

morph on deer 2019.12.24. 14:06:35

@6.Lenin:
“ezt a faszt jobb helyeken lecsuknák, mint magamutogató szerencsétlen beteg embert.”

Mert kinek mutogatott mit is, drága Aljosa! Ugyan tedd már közkinccsé ezt a részletet is légy oly kedves!
Előre is köszönöm!

Philip F. Queeg 2019.12.24. 14:37:46

" Jóllehet az égvilágon semmit sem tudok felhozni Gréczy Zsolt mellett, ezt a pokoljárást azonban senkinek sem kívánom. Az csak egy dolog, hogy a politikai karrierjének lőttek. Azonban élni holnap is kell. A benzinkútnál, a bevásárlóközpontban, a vendéglőben, mindenütt a perverz lúzert látják majd benne, s neki ezt viselnie kell. A gyermekei szemébe kell néznie, ami talán messze a legnehezebb. És végül: a vére eztán sem nyugszik majd, és ezzel önmagában nincs is semmi baj. De ki lesz az a nő, aki ezt követően szóba áll vele? Bevallom, sohasem szimpatizáltam Gréczyvel, ám most őszintén sajnálom. Akár egy szerencsétlen kamaszt, akit rajtakaptak hokizás közben. Ilyen karácsonyt senkinek sem kívánnék."

Gréczy egy idióta fasz, de én is sajnálom. Már egy kicsit túlzás az ami történik. Megkapta, amit érdemelt, de most már hagyjuk békén.

Philip F. Queeg 2019.12.24. 14:45:09

@morph on deer:

Nézd, biztos, hogy a képeket elküldte valakinek. Nem életszerű, hogy "saját célra", magának készítette. Hogy miként került ki, azt nem tudom.
Sajnálom szegényt, mert bár szánalmas és óriásit hibázott, de ez, ami van, ez annyira megalázó, hogy megsajnáltam.
Van amikor a legyőzött ellenfelet hagyják békésen, méltósággal elvonulni. Most nem ez történik.

Philip F. Queeg 2019.12.24. 14:46:12

Jaj! Majd elfelejtettem!

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

6.Lenin 2019.12.24. 14:48:15

@morph on deer:

Kiket hívott kakaózni, te szerencsétlen?

Talán saját képei izgatták fel annyira, hogy rángatódzni kezdett valamelyik keze a bránerén?
Akkor meg betegebb, mint gondoltam.

Aranyom, te ilyen beteg embereket szeretnél látni a kormánynál? A fiának a kinevezése se tűnt fel nagyon neki, tehát a saját korrumpálhatósága se nagyon zavarja (a többit se).

@Philip F. Queeg:

Mo-on demokrácia van, a beteg emberekre simán szavazhatnak a többi beteg emberek is. Ennyien vannak, de ezt szabadon tehetik.

Vannak, akiknek felfordul a gyomra az ilyenektől, de ők nem is szavaznak rá (juk).

Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Ez így van jól.

morph on deer 2019.12.24. 16:39:59

@6.Lenin:
“Kiket hívott kakaózni, te szerencsétlen?”

Te Lenin, ez már gáz.
Te magamutogató beteg emberről beszélsz, és a kakaóra való invitálást hozod fel érvként!

Nem gondolod, hogy ez így nagyon gyenge?
Vagy most már neked mindegy, csak óbégathass kicsit?

Aljosa, Aljosa, nem lesz ennek így jó vége! Kezdesz olyan szintű hülyeségekkel vagdalkozni, amelyek az itteni rezidens fidesztáliboknak is becsületére válna, fizetésnap környékén..!

Elég ciki ez az ügy mellébeszélés nélkül is, felesleges hülyeségekkel érvelni, nem gondolod?

morph on deer 2019.12.24. 17:03:05

@6.Lenin:
“ Talán saját képei izgatták fel annyira, hogy rángatódzni kezdett valamelyik keze a bránerén?”

Szerintem rád gondolt.

“Akkor meg betegebb, mint gondoltam. :)“

Azt hogy diagnosztizálod, amikor valaki ilyesmiket mond hangosan és nyilvánosan:

...a "Soros-hálózat" egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával. "Mi azonban arra kaptunk többször megerősített felhatalmazást a magyar választóktól, hogy szembeszálljunk ezzel a tervvel, és ezt is fogjuk tenni.

Ők az állkapcsuk erejében hisznek, mi pedig abban, hogy belénk törik a foguk...”

AZ ÁLLKAPCSUK EREJÉBEN, bassky, abban!

6.Lenin 2019.12.24. 17:51:51

@morph on deer:

Tényleg nem érted? Kakaózni hív nőket, és gusztustalan üzenetekkel, képekkel bombázza őket.
Nehogy azt mond, hogy Gréczy szerelmes sajkát magába, és a saját faszverős képeire izgul.
Ez tényleg nagy gáz lenne, bár én róla el tudom képzelni, aki a Ferivel ennyi időt eltölt egy légtérben, az bármire képes.
Feltűnöen véded, neked is küld a képekből, vagy van közös verő verseny is köztettek?

Muhammad Balfas 2019.12.24. 18:01:47

@István Tamasi: Tudom, kedden bukik a Zorbány..:) Simicska hogyhogy nem küldött neki selyemzsinórt? Vagy küldött, csak nem kapta meg? Na mindegy, nem akarlak összezavarni..:)

Muhammad Balfas 2019.12.24. 18:03:35

@6.Lenin: Két lehetőség van. Vagy a saját képeire izgul fel, és akkor egy aberrált pöcs, vagy másoknak küldözgeti őket, akkor pedig zaklató. Egyik se túl pozitív..

Muhammad Balfas 2019.12.24. 18:05:13

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A Borkai üggyel ti nem tereltétek el a témát a kispesti dolgokról. Ahol Lakner szépen tagoltan elmeséli, hogy hogyan szoktak lopni..:)

Muhammad Balfas 2019.12.24. 18:21:30

@jános515: Meséld el, hogy hogyan működik szerinted. Világszerte a legelterjedtebb ,leghatékonyabb módszer a nedves kéndioxid elminiálás..:)

SO2+H2O->H2SO3
CaCO3+H2SO3->CaSO3+CO2+H2O
CaSO3+1/2 O2->CaSO4
CaSO4+2 H2O->CasO4.2H2O

Vagyis láthatod, hogy a végtermék: gipsz..:)

morph on deer 2019.12.24. 19:24:37

@6.Lenin:
“ képekkel bombázza őket.”

Kis szivem, melyik nőnek is küldött farokverős képet?
Hogy hívják a szerencsés hajadont?

Mert eddig csak két - azaz kettő - név merült fel, akikkel szöveges üzeneteket váltott: az egyik valami zenész csaja, a másik meg egy nemzetvédő kollégája, akiknek neve is van, de mindmáig SENKI nem tartotta fel a kezét, hogy “halló fiúk, halló lányok, ÉN kaptam képeket Gréczy összeorbánozott alsógatyájáról, stb!

Szóval KINEK is mutogatta magát, ha még neked sem?

Arra mit lépsz, Aljosa, ha netán a kedves elvált feleség dobta ki a placcra a Gréczy ótvaros fotóit?
Csak kérdem.

Akkor mi lesz a hisztiddel, ha kiderül, hogy mindez egy elcseszett családi történet, és semmi több?

Mert ne tévedj, a kéretlen kakaózós meghívás IS lehet zaklatás, csak éppen a dolog szexuális vonatkozása tűnik erőltetettnek, - szerintem, persze.
Lehet, hogy nálad a “kakaózás” már egyenértékű egy szexuális tevékenységgel, - anális inkább, mert a szín odaillő, - de azért a hagyományos beállítottságú heterók ettől még nem akadnak ki, és nem kiáltanak azonnal beteges magamutogatót, de te tudod...

Mindenesetre nem ártana, ha esetleg a tényeket is figyelembe vennéd, ha már hozzászólsz, akár egy ilyen, a számodra izgalmas téma esetén is.
Komolyan, Aljosa!

Harry Hole 2019.12.24. 21:10:58

@morph on deer:

"Arra mit lépsz, Aljosa, ha netán a kedves elvált feleség dobta ki a placcra a Gréczy ótvaros fotóit?"

Kinek készültek a fotók?
Saját magának? A feleségének? Egy másik nőnek?
Mit gondolsz?

Ha nem egy másik nőnek, akkor az ATV-s interjúban miért nem mondta ki, hogy így van? Csak nem attól tartott, ha tovább hazudozik, akkor még a végén tényleg megtudjuk, hogy kinek és miért készültek?

Védd tovább csak a védhetetlent. Pont azt csinálod, mint amit Lajosék csináltak a Borkai ügyben.
Semmivel sem vagy különb náluk.

Csák Norisz kettévágott egy fotont. 2019.12.24. 21:44:16

@Harry Hole: A kepek egy allashirdetes miatt keszultek. Greczy, Soros egyik civil szervezetehez jelentkezett, es ez kellett, hogy lassak mennyire szuper liberalis. Nem jott ossze, igy kerult a dk-hoz.

morph on deer 2019.12.24. 22:04:07

@Harry Hole:
“ ha tovább hazudozik, akkor még a végén tényleg megtudjuk, hogy kinek és miért készültek?”

Hogy miért? Egyáltalán miért csinál bárki hasonló felvételeket, beleértve akár az élete nagy szerelmével való falrengető dugásról készült kedves emléket?

Szerinted miért is neki kellett volna beszámolni arról, és MIÉRT NEM annak vállalnia a nevét, aki nyilvánosságra hozta?

Csak mert pl Limlom Jolánnak semmiféle hátránya nem lehet(ne) abból, ha azt mondja: “emberek, engem zaklatott ez a spermahajder ezekkel a gusztustalan képekkel!” - nem így van?

Viszont - valamilyen érdekes oknál fogva - fentebb említett Jolánka titkolja kilétét.

Innentől kezdve aztán felmerül pár lehetőség:
- A képeket kilopták Gréczy telefonjából, ezért.
- Nincs is Limlom Jolán, Gréczyt egy kamu profillal verték át, ezért.
- Gréczy korábbi nője/elvált neje állt bosszút, lett megvásárolva, de már nem meri vállalni, hogy ennyire szemét, ezért.

Kihagytam valamit?
Javíts ki, szívesen tanulok valami újat!

Amúgy pedig nem csípem a dögevőket: sem a hiénákat, sem a keselyűket, - mit csináljak, ez van.

Harry Hole 2019.12.24. 22:32:27

@morph on deer:

"Innentől kezdve aztán felmerül pár lehetőség:
- A képeket kilopták Gréczy telefonjából, ezért."

Itt továbbra is áll az, hogy nagyon nem életszerű, hogy ezt magának, vagy a feleségének csinálta, nem pedig más nőnek.

"- Nincs is Limlom Jolán, Gréczyt egy kamu profillal verték át, ezért."

Tehát Gréczy elküldte egy kamuprofilnak ezeket a képeket. Vagyis ha Limlom Jolán nem kamu, hanem valódi, akkor is elküldi. Ha Limlom Jolán mégis kamu, és ő kérte, hogy Gréczy csináljon ilyen képeket, akkor...ezt inkább nem kommentálnám, mert mint férfi én érzem kínosan magam, hogy van olyan balfasz férfitársam, aki pinahiány miatt képes így lemenni kutyába.

"- Gréczy korábbi nője/elvált neje állt bosszút, lett megvásárolva, de már nem meri vállalni, hogy ennyire szemét, ezért."

Volt nejének küldte? Miért? Minek? Mikor? Házasságuk alatt a neje nem látta elégszer? Lehet, hogy neje emiatt vált el és választott inkább egy férfit? Más nőnek küldte, a neje megtalálta Zsóti telefonján és ezért váltak el?

Továbbra is véded a védhetetlent...ráadásul elég izzadságszagúan.

profilo 2019.12.24. 22:45:13

@Harry Hole:

A net tele van olyan írásokkal, ahol a különböző társkereső oldalakra regisztrált nők arról panaszkodnak, hogy férfiak tömegétől kapnak kéretlenül olyan képeket , mint amilyeneket a Gréczy is csinált. Tehát van bőven olyan férfitársad, aki balfasz.

eszti..... 2019.12.24. 23:02:29

@Harry Hole:

Mért védhetetlen és miért izzadságszagú?
Ha valaki elgondolkodik a történtek fölött, épp ezek a kérdések jutnak az eszébe.

Muhammad Balfas 2019.12.24. 23:07:33

@eszti.....: Maga sem tagadta,hogy küldözgette ezeket a képeket.Rónai Egon kérdésére azt válaszolta,hogy nem emlékszik..

morph on deer 2019.12.24. 23:14:34

@Harry Hole:
“ Továbbra is véded a védhetetlent...ráadásul elég izzadságszagúan.”

Baj van az orroddal, darling.

Én lehetőségeket soroltam fel, amelyeknek körülbelül ugyanolyan esélye van igaznak lenni, mi t a te teóriádnak.

Rosszabb hírem is van: egyiket sem tudod cáfolni, legfeljebb a saját véleményedet próbálod valószínűsíteni, ami körülbelül nulla értékkel bír jelen esetben.

Mondtam már, hogy nem állom a dögevőket?

Ez arra is vonatkozik, amit te csinálsz!
Nevezetesen: semmilyen konkrétumot nem ismersz, de már ítélkezel, és csámcsogsz az elhullott és már játéktéren kívül fekvő áldozaton.

Gondolom ez az orbánhitűeknél egy alapkövetelmény, hiszen az nem lehet véletlen, hogy itt tolong az egész csorda...
Vagy te magadtól lennél ilyen szorgalmas kis fidesztálib?
Na mesélj szivi, hogy is van ez?

Harry Hole 2019.12.24. 23:46:29

@morph on deer:

Miért csinálta a fotókat?

Sorold a lehetőségeket és te is belátod majd, hogy mi a "legvalószínűbb".
Belátod? Dehogy....
...az utolsó töltényig.
:)

Harry Hole 2019.12.24. 23:48:02

@eszti.....:

Gondolkodj el, hogy miért csinálta a fotókat...
:)

Harry Hole 2019.12.24. 23:54:04

@eszti.....: @morph on deer:

Ja, és még valami. Pont az érdekel titeket, mint ami az ellenoldalt is érdekelte a Borkai ügyben.
Nem az a lényeg, hogy mi van a képen, a videón, hanem hogy ki adta közre.
Nem véletlenül. Ezért írtam, hogy pont olyanok vagytok, mint ők.
Nem véletlenül.
:)))

GyurcsányNé 2019.12.25. 00:14:58

Az ellenzek rosszul kezelte az ugyet. Nem kellett volna visszavonulni, Greczyt levaltani, hanem ellenkezoleg. Az Orban modszeret kellett volna hasznalni. "Ha tamadjak kisvasutat, meghosszabbitjuk."
Greczynek azonnal ujabb kepeket kellett volna csinalni, terjeszteni orias plakaton megjelentetni, nem pedig gyavan lemondani.

morph on deer 2019.12.25. 02:03:06

@Harry Hole:
“ mi a "legvalószínűbb".
Belátod? Dehogy....
...az utolsó töltényig.
:)”

El vagy tévedve, de alaposan.

Nekem nincs mit védenem, a józan ítélőképességen és a tapasztalaton kívül.

Szerinted mi a francért csinálnak naponta tíz- és százezrek hasonló képeket magukról világszerte?
Miért pózolnak kamerák előtt, amikor azt hiszik, hogy csak az ő kiválasztottjuk látja őket?

Neked vagy fogalmad sincs a világról, vagy úgy döntöttél, hogy csakazért is a tudatlant fogod alakítani. Hát soxerencsét, akármelyik is az igaz.

Egyébiránt a Gréczy baromságát a Borkai féle magamutogatással azonos szinten kezelni egy kissé erős.
Gréczy esetében egy magányos balfasz hülyeséget csinál, Borkai meg milliós költséget nem kímélve szerepel a saját közönsége előtt, - és ez szerinted ugyanaz a kategória!

Gondolom a fidesznél most az a napiparancs, hogy ezt kell harsogni mindenáron.
Hát gratulálok.

Mindenesetre legközelebb majd akkor szóljál, ha lesz neve annak a nőnek, akit Gréczy az amúgy gusztustalan fotóival zaklatott!
Majd akkor folytathatjuk a csevegést, mert akkor lesz miről.

Addig meg “békés, boldog karácsonyt” ahogy führered kinyilatkoztatta.
Igaz, akkor sem arról volt szó...

Soros csicskák húzzatok haza! 2019.12.25. 02:33:10

@morph on deer: "Nekem nincs mit védenem, a józan ítélőképességen és a tapasztalaton"

...meg a Soros által folyósított apanázsodon kívül. Mondd, te kit akarsz hülyének nézni?

"Szerinted mi a francért csinálnak naponta tíz- és százezrek hasonló képeket magukról világszerte?"

Mert éppen ez a baromság jött divatba, ahogy tíz- és százezrek kattantak az ánusznapoztatásra, a vaginagőzölésre és a homeopátiára is...

De egy 55 éves, házas, családos embernek; egy országgyűlési képviselőnek ennél azért lehetne több esze is.

Bár akkor aligha Gyurcsány seggnyalójának állt volna.

"Gréczy esetében egy magányos balfasz hülyeséget csinál, Borkai meg milliós költséget nem kímélve szerepel a saját közönsége előtt"

A kurvázást Borkai aligha szereplésnek szánta, annak se hiszem, hogy örült volna, hogy valaki a seggét fotózta az aktus közben hátulról.

Gréczy viszont ezeket a képeket önként, saját maga készítette; és minden bizonnyal saját maga küldte el a "kiszemeltjeinek" is.

"Mindenesetre legközelebb majd akkor szóljál, ha lesz neve annak a nőnek, akit Gréczy az amúgy gusztustalan fotóival zaklatott!"

Miért is kellene az illetőnek ezzel a nyilvánosságot vállalni? Hogy Gréczy után még zaklassák a bulvárlapok kíváncsi újságírói is, az idióta Gréczy-rajongó liberálisok meg az utcán is inzultálják?

Gondolom éppen elég teher neki, hogy ezeket a gusztustalan képeket kellett nézegetnie a telefonján...

HabonyArpi 2019.12.25. 02:58:31

@morph on deer: Hazucc lipsi. Borkait titkosszolgalati modszerekkel illegalisan le videoztak. Sok millios koltseggel csapdat allitottak neki. Peldaul a prostitualtakat is a dk szervezte. MOST MEGKAPTAK MAGUKET !!!!!

NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK 2019.12.25. 04:47:00

Bezzeg a Kunhalmirol nincsennek ilyen felvetelek.

István Tamasi 2019.12.25. 05:26:51

@6.Lenin: Ugye, hogy nem tud leszakadni gréczi farkáról! Hát csak szopogassa tovább ha már ilyen az ízlése és jövőre benevezhet a Pride felvonulásra is.

István Tamasi 2019.12.25. 05:28:37

@Muhammad Balfas: Na tessék! Továbbra is felváltva szopogatja iljiccsel a borkai farkát. Egészségükre.

István Tamasi 2019.12.25. 05:31:00

@Harry Hole: Tehát ön is odaáll balfas és iljics mögé a sorba tovább szopogatni gréczi farkát.

István Tamasi 2019.12.25. 05:36:44

@HabonyArpi: Ez a "titkosszolgálati módszerek" duma nem jött be a csüngőhasú suttyónak sem, kiderült, hogy hazudott a gazdád 98-ban rögtön a parlamenti eskütétele után.
Persze a sok milliárdos költség stimmel, mert a győri q.vapecér sokmilliárdos korrupcióból - azaz ellopott közpénzből - pecérkedett és még bele is vigyorgott a kamerába. A korrupciókat is a soros meg a dk szervezték? Ekkora marhasággal nyugodtan mehet Grazba a gazdája melletti gumiszobába.

_atpijkamo_ 2019.12.25. 09:16:16

@Soros csicskák húzzatok haza!: "A kurvázást Borkai aligha szereplésnek szánta, annak se hiszem, hogy örült volna, hogy valaki a seggét fotózta az aktus közben hátulról."

Én a barátnőmmel privátban szeretkezek, nem a barátaim és üzletfeleim előtt lopott pénzből hajókázva, az adideadidit dallamára.

Egyik tolvaj se úgy tervezi, hogy a bíróság előtt fog szerepelni.

Muhammad Balfas 2019.12.25. 11:17:28

@István Tamasi: Láthatóan farokfixált vagy.. Látens homoszexualitás..? :)

Muhammad Balfas 2019.12.25. 12:16:09

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: És olyan fotókat szoktál magadról készíteni, mint Gréczy..?

István Tamasi 2019.12.25. 12:25:47

@Muhammad Balfas: Én ugyan nem vagyok homoszexuális. Ti cuppantatok rá gréczi ocsmány farkára és szopogatjátok hetek óta, sőt el se tudjátok engedni, úgyhogy saját berkeken belül keresgéld a látens homoszexuálisokat, elsőként önmagadban

Muhammad Balfas 2019.12.25. 13:15:15

@István Tamasi: Állandóan Gréczy meg Borkai farkával ,illetve ezek szopásával vagy elfoglalva. Ez ezért sokat elárul..Orális fixáció?:)

Harry Hole 2019.12.25. 13:44:19

@morph on deer:

"Szerinted mi a francért csinálnak naponta tíz- és százezrek hasonló képeket magukról világszerte?
Miért pózolnak kamerák előtt, amikor azt hiszik, hogy csak az ő kiválasztottjuk látja őket?"

Az nem pózolás, ha valaki a saját önkielégítését veszi fel. És mindezt tuti nem azért, hogy később abba gyönyörködhessen. (De ha mégis, akkor az is elég baj.)

Lehet védeni a DK G- napját, de minek...
:)

morph on deer 2019.12.25. 13:49:15

@Soros csicskák húzzatok haza!:
“ A kurvázást Borkai aligha szereplésnek szánta, annak se hiszem, hogy örült volna, hogy valaki a seggét fotózta az aktus közben hátulról. ”

Ebben az esetben akkor miért közönség előtt csinálta, nem tudod?
Vagy az az elvárás a felsőbb fideszes körökben, hogy más is hozzájusson az élményhez?

Akkor szerinted a másik két csajnak miért van neve?
Ők nem félnek?

Ez az egész dolog úgy sántít ahogy van.

6.Lenin 2019.12.25. 14:10:19

@morph on deer:

Főleg azért sántít, mert aki szerezte a hajót, a csajokat, akik a képeket vitték nyitott borítékban, azok mind összefüggésbe hozhatók a DK-val, ahogy annak idején a bajai videó.

morph on deer 2019.12.25. 15:18:47

@6.Lenin:
“azok mind összefüggésbe hozhatók a DK-val”

Hozzad szivi, ne tétovázz!
Már várom a leleplezést, hogy tulajdonképpen mindenki dékás volt a videón, csak álruhában..!
Akarom mondani: álruhátlanul, de legalább álzokniban.

Kicsit még azért dolgozz rajta, szerintem...

6.Lenin 2019.12.25. 15:45:36

@morph on deer:

Ezek már publikált dolgok. Nekem ezzel semmi dolgom (bármit is feltárni)
A videó készítői, a botrány kirobbantói köthetőek a DK-hoz.

morph on deer 2019.12.25. 22:00:32

@6.Lenin:
“ A videó készítői, a botrány kirobbantói köthetőek a DK-hoz.”

Csak nem azt akarod mondani, hogy egyedül nekik van normális erkölcsi érzékük ebben az országban?
:D)))
Szerintem meg akárki tette, nagyon helyesen járt el!
Ismerje már meg a köznép is, hogy milyenek is igazán azok a keresztény értékek, ne csak az elnyomóik!
És lőn...:)

Muhammad Balfas 2019.12.25. 22:52:45

@morph on deer: A zsarolás viszont bűncselekmény,és emiatt bizony megütheti a bokáját a DK..

6.Lenin 2019.12.26. 09:35:21

@morph on deer:

Mondjuk a DK és a normális erkölcsi érzék, az pont nem említhető egy lapon, sőt.
Persze, ha a zsarolást erkölcsi normának vesszük, már talán lehetne valami.
A DK Mo-on a beteg emberek gyülekezete, maradjunk ennyiben.

Borkait a Gréczyvel összehozni is ezt jelenti. az egyik is erkölcstelen , de Borkai -Úristen egy NŐVEL(vagy többel) kefél. Gréczy ezt mint igazi magányos harcos is képes elintézni (a DK-s csajok alapján még meg is érteném, ha....), talán a demokrácián túl nagy csorbulás nem keletkezik, a DK szerint, Gréczy farka se sérül már tovább, ha nem viszi túlzásba a harcot vele.

6.Lenin 2019.12.26. 11:50:19

@Muhammad Balfas:

Anett bősz libsi, valszeg ő is a repedésre bukik inkább, mint én is. Nekem ez a bajom a haladókkal, ők már más utakon járnak, férfi-férfi, nő-nő, a jövő útja, nekik.
Mit keresne az én kardom, egy másik kard mellett. Jobb, ha a megfelelő hüvelyben van, nem tud másokat megsérteni, ha esetleg kapkodnának a környékén.

6.Lenin 2019.12.26. 11:58:50

@csókolom a Miniszterelnök Úr kezit:

Nézd meg a két férfinek látszó 1én tekintetét.

Hú, borzalom ez a valami, inkább 100x kiverem, mint vele valamit is kéne kezdenem.
(Legalább is én ezt érzékelem az okos tekintetükből)

Mondjuk én is inkább levágatnám, mint azzal a nőszerű lénnyel egy légtérben bárminemű szexuális akcióba kezdeni. Bár a látványtól úgy összetöpörödne, hogy akár órákig kereshetnénk a megszokott helyén, feleslegesen. Annyi időm meg ritkán van.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.12.26. 13:53:54

Jóval korábban szerettem volna linkelni, de ha már kéntelenítés szóba került, linkelek egy üzemlátogatást sok képpel megörökítő blogposztot.

kameraaltal.blog.hu/2013/10/14/gagarin_hoeromu_matrai_eromu

_atpijkamo_ 2019.12.26. 16:57:02

@Muhammad Balfas: "olyan fotókat szoktál magadról készíteni, mint Gréczy..?"

Nem vagyok buzi fideSSfasszopó.

_atpijkamo_ 2019.12.26. 17:08:22

330,83 forint 1 euró. Ondó Viktor szerint, ha 280 forintnál több, az a kormány alkalmatlanságát bizonyítja. Legalább egyszer életében igazat mondott.

_atpijkamo_ 2019.12.26. 17:19:54

"A 281 régió közül a legszegényebb 15-ben négy magyar régiót találunk: Észak-Alföld (43 százalék), Dél-Dunántúl (45 százalék), Észak-Magyarország (46 százalék), Dél-Alföld (48 százalék).

A legszegényebb 15-be még 5 bolgár, 3 görög, 2 román és egy francia régió került."

uzletem.hu/europai-unio/negy-magyar-regio-az-eu-legszegenyebbjei-kozott

De a nemzet hímivarsejtje azt ígéri a birkáknak, hogy pár év alatt lehagyjuk Ausztriát. Persze a nagy ugráshoz először jól le kell maradni. :))

_atpijkamo_ 2019.12.26. 17:30:20

"Hiába büszkélkedik a kormány az elmúlt évek hatalmas minimálbér-emeléseivel, az igazi felzárkózás elmaradni látszik. A régiós országok igyekeznek kitörni az olcsó munkaerő, alacsony bérek világából."

"2017-ben - sőt még korábban, 2014-ben is - minimális volt a különbség a magyar és a másik három visegrádi ország minimálbére között. Egészen pontosan

a lengyel bér 10 százalékkal,
a szlovák 5,8 százalékkal volt magasabb,
a cseh 1 százalékkal,
a román pedig 42 százalékkal alacsonyabb a magyarnál.

A tervek alapján 2020-ra ezek az arányok úgy fognak kinézni, hogy

a lengyel bér már 31 százalékkal,
a szlovák 20 százalékkal,
a cseh 12 százalékkal magasabb,
a román minimálbér pedig mindössze 2 százalékkal alacsonyabb a magyarnál."

"Ez alapján a magyar minimálbér a sereghajtó a régióban. Noha nominálisan alacsonyabb a román nettó minimálbér, az érintettek többet tudnak vásárolni belőle, mint a magyarok idehaza. A grafikonon is jól kirajzolódik, hogy keleti szomszédunkkal együtt a magyar fizetés kilóg a visegrádi országok sorából, a cseh, lengyel és szlovák minimálbérből ugyanis sokkal jobban meg tudnak az adott országban élni a helyiek."

mfor.hu/cikkek/makro/minimalber-regio-2020.html

_atpijkamo_ 2019.12.26. 18:34:00

@Muhammad Balfas: "a Gréczy buzi?"

Pffff. Azt én honnan tudnám? Nem ismerek sok buzit, nem forgok a köreitekben.

Muhammad Balfas 2019.12.26. 19:35:01

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Azt írtad, hogy nem készítesz olyan képeket, mint Gréczy, mert nem vagy buzi.. Mi következik ebből? Az, hogy szted Gréczy buzi.

_atpijkamo_ 2019.12.26. 19:50:07

@Muhammad Balfas: Téged se az eszedért fognak ellopni az ufók. :))

Azt mondtam, hogy nem vagyok buzi fideSSfasszopó, engem nem tud felizgatni a gréci fasza.

Muhammad Balfas 2019.12.26. 20:33:50

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Ha lett volna Logika tantárgy az iskolában, amikor te jártál, egész biztosan pótvizsgára kényszerültél volna belőle..:)

6.Lenin 2019.12.26. 20:42:25

@Muhammad Balfas:

Ahová ő járt-gyepi-minek is tanítanának logikát, jó, ha megtanulja, hogy a kanalat nem a fülébe kell dugni evéskor, és a többiek kukiját se szabad a nyalóka helyett szopogatni.
Logikát várni egy seggarctól? Még karácsonykor is lehetetlen kívánság.

_atpijkamo_ 2019.12.26. 21:07:33

@Muhammad Balfas: "Ha lett volna Logika tantárgy"

Frappáns riposzt, sírok. :))

Egyébként volt, matematikai logikából ugyanúgy 5-ösre kollokváltam, mint minden más tárgyból.

Az a baj veletek fideSSfasszopókkal, hogy olyan korlátoltak vagytok, amennyire humortalanok, és ugyanolyan humortalanok vagytok, amilyen korlátoltak. :))

taga20☺ 2019.12.27. 02:41:31

fidess troloknak anyám tyuklya
menő liberrált pasiknak apád fasza
haladó fügetlen értelmiségnek lónak a fasza
dékásoknak habos dákó

taga20☺ 2019.12.27. 02:43:34

@taga20☺: neköm haladó fügetlen értelmeségnek csak az arab faszok kölenek

taga20☺ 2019.12.27. 02:47:13

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: mi liberáltak nagyon értjük ezt a kolktiv matekk lóógikát meg csak mi ösmerlyük az arabtely titkát
höhö fidessbuzikok xd

taga20☺ 2019.12.27. 04:00:15

szálka ment a kukimba
dákó mek a torkomba

taga20☺ 2019.12.27. 04:42:58

csiga bige gyereki
ég a dákom ideki

taga20☺ 2019.12.27. 06:06:31

védekez a keletti hüvej gomba ellen nyugat arabFaszal

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.12.27. 06:39:59

ütött a nótredám órálya
nincs meg macron tórálya

Muhammad Balfas 2019.12.27. 11:55:25

@Borkai $egge a Fidesz igazi arca: Nehéz elhinnem, amikor alapvető logikai összefüggéseket nem vagy képes felfogni..Na mindegy, nem bántalak..

Muhammad Balfas 2019.12.27. 11:56:22

@6.Lenin: A kanalaktól fél, ezért jár mindig a mekibe kajálni..:)
süti beállítások módosítása