B1 blogcsalád



Orbán Viktor már megint a közérdek elé sorolta saját anyagi hasznát

2019. június 21. - nickgrabowszki

Fizessék ki neki a veszteségét, különben nem lesz uniós klímacél. orban-viktor.jpg

A közérdek nehezen meghatározható fogalom. Egyértelműen nem közérdek például a nemlétező bevándorlás és betelepítési tervek elleni közdelem. Közpénzeket költeni alig kihasznált stadionokra minden városban szintén nem közérdek.

A klímaváltozás elleni fellépés viszont biztosan közös érdek. Annak tényét Donald Trumpon és kevéssé agyoniskolázott szavazóin, valamint a klímaváltozást liberális agymosásnak tartó Kövér Lászlón kívül nem sokan tagadják.

Az éghajlat változására rámutat például

  • a brutális nyáreleji kánikula,
  • az özönvízszerű és folyamatos májusi esőzés
  • vagy a tavaly télen Magyarországot is heteken át sújtó sarkvidéki hideg.

A klíma változik, és nekünk nem (sem) jó  irányba: egyre szélsőségesebbé válik: a tavasz idén is elmaradt, télikabátról egyenesen fürdőruhára kellett váltani.

A változás emberi-ipari eredete sem kétséges ma már: bár elvileg állhatna más (vulkáni vagy napfolt-tevékenység) is a dolog mögött, egyszerűen senki nem tudott felmutatni olyan okot, amivel magyarázható volna a globális felmelegedés. És még ha más is volna az eredeti ok, az üvegházhatású gázok emberi kibocsátásának mérséklésével akkor is érdemes volna csökkenteni a hatást.

Az is elképzelhető, hogy a klímakatasztrófa már nem visszafordítható, és esetleg nem is megállítható. De abban azért elég nagy a konszenzus, hogy amíg ez ki nem derül biztosan, próbálkozni azért kellene.

Mert jó vége biztosan nem lesz, ha már a közepe ilyen.

Az Európai Unió - német kezdeményezésre - ezért bevállalta volna, hogy 2050-re eléri a karbonsemlegességet, azaz csökkenti a széndioxid-kibocsátását olyan mértékre, ami megegyezik a felhasználáséval.

  • Nem holnapra: 30 év alatt.
  • És nem nullára, hanem csak jelentősen.

De 4 tagországnak még ez is sok volt: a lengyel, cseh és észt mellett a magyar miniszterelnök is blokkolta a közös álláspontot.

A többiek döntése még magyarázható úgy-ahogy gazdasági érdekekkel. A lengyel szénipart például biztosan tönkrevágná CO2-csökkentés, ők nyilván kompenzációt akarnak cserébe.

Magyarországon viszont a szénbányászatot zömmel felszámolták a rendszerváltáskor, érdemi veszteség nem érné a magyar gazdaságot, nem kerülnének ezrével, tízezrével utcára a bányászok, nem keletkezne elviselhetetlen politikai nyomás.

Egyetlen embernek viszont alighanem fájna a szénbányászat maradékának kötelező felszámolása:

magának Orbán Viktornak,

aki néhány éve megszerezte a Mátrai Hőerőművet. Hivatalosan persze a vagyonkezelője és -elrejtője, Mészáros nevén van Visonta, de ez nem sokat számít.

vis.jpgOrbán most abban bízik, hogy a németek akceptálják a lengyel igényeket, forrásokat biztosítanak a szénipar felszámolására, és akkor ő is tarthatja a markát baksisért.

Mindeközben a saját anyagi érdekeit megpróbálja a többi magyar állampolgáré mögé bújtatni, és azt állítja, hogy 30-40 százalékos rezsinövekedést hozna, ha csökkentenék a széndioxid-kibocsátást. (Mégegyszer: nem holnapra, hanem csak 2050-re kellene elérni a karbonsemlegességet.)

Persze, amivel Orbán takarózik, az

szimpla hazugság.

  • Ha valóban megugrana az áramár, akkor elég volna csökkenteni a rezsit most növelő, az egész világon példátlan 27 százalékos áfát.
  • Vagy lehetnének magyar állami források is a háztartások energiahatékonyságának a növelésére: abból a sokszáz milliárd forintból, amit a teljesen fölösleges Belgrád-Budapest vasútra költ a Fidesz-kormány, minden magyar lakást és házat le lehetne szigetelni.

Mondjuk az igaz, hogy abban az esetben Orbán (formálisan persze Lőrinc) elesne ettől a pénztől, mert az ő cége építi a vonatpályát (is).

Semmi biznisz nincs neki tehát a CO2-csökkentésben, sőt, pénzt vesz ki a zsebéből a német javaslat, amit szerinte amúgy is csak pőre politikai célok motiválnak (ti. a Zöldek megelőzték a CDU-t a németországi közvéleménykutatásokban). 

Azt üzeni: fizessék ki neki a veszteségét, különben fenntartja a vétót, és nem lesz uniós klímacél.

Oda jutottunk, hogy 2019-re Magyarország miniszterelnöke egy egyszerű lókupec lett, aki mindenben csak a saját hasznát nézi, és nem számít neki, mi lesz a többi emberrel, meg az éghajlattal.

Hol lesz ő már 2050-ben? Neki most kell a pénz, mert kormánypolitikája, hogy amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra.

Pláne ne 2050-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://b1.blog.hu/api/trackback/id/tr6114905372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogolo Blogi 2019.06.23. 09:54:34

@midnightcoder2: "De ha nekiállsz vele alaperőművet kiváltani, akkor mögé kell tenni egy rakás új fosszilis erőművet, mert Pl. télen a napelemből nem sok delej jön ki"

Ez igy van. Epp ezert csodalokozom, hogy nagytudasu TenyszeruElek es az apronep miert akarja atirni az energiaipar alapjait ily vehemenciaval.

Gyorgy007 2019.06.23. 10:03:41

@Blogolo Blogi: Kedves Blogi, te olyan okos és értelmes vagy mint alattam a hasított fejű. Neked is elég egyszerű a gondolkodásod, hogy minden nyomorodat Viktorra vezeted vissza, és minden történésre a csak a magad igen szerény eszköztárából váltogatod az eszközöket.
Addig is én köszönöm Viktornak, hogy nem a legújabban zöld komcsik nyomásának megfelelően dönti be a fejlődő magyar gazdaságot (ipart) és helyezi totális hátrányba.

Blogolo Blogi 2019.06.23. 10:10:53

@Gyorgy007: "Neked is elég egyszerű a gondolkodásod, hogy minden nyomorodat Viktorra vezeted vissza"

Gyurika draga, a terdizuleteim kopasat pl. az aktiv dportolasnak tudom be, amihez - ahogyan azt egy oraja kifejtette- semmi, de semmi koze nincs Viktornak.

Te pediglen Draga Gyermekem, ne irjal le mindenfele faszsagot es akkor tan nem fognak kijavitani folyton - amely jogos kritikakat ezek szerint igen nehezen viseled.

Szadat sulyba, kezedet zsebre es mar meg is szunt az osszes problemad pancserkem.

Európai téridő 2019.06.23. 10:13:53

Grabovszki, már megint elfelejtetted bevenni a reggeli dilibogyódat?

2019.06.23. 10:27:46

@morph on deer: "Miért, szerinted a 733 millió nem TÖBB, mint az 500 millió?
Tehát akkor miben is tévedtél, okoska?"
A pár évvel ezelőtti lakosságszámból kiindulva azt feltételezték, hogy átlépi az 500 milliós határt, éppenhogy /Ezt írtam én is többször, amire az volt a válasz, hogy lehetetlen./, .. de a 733 millió nem az alig kategóriába tartozik. De az én és az ENSZ szakemberek mentségére legyen mondva, arra senki sem számított, hogy a muszlimok a munka és a szabadidejüket is a demográfiai fölény kialakítására fogják fordítani.

Blogolo Blogi 2019.06.23. 10:43:56

@Tényelek: "De az én és az ENSZ szakemberek mentségére legyen mondva, arra senki sem számított, hogy a muszlimok a munka és a szabadidejüket is a demográfiai fölény kialakítására fogják fordítani"

Ezek szerint a kialakulo muszlim terror miatt csak azt a most ott elo 80 millio nigeriai keresztenyt, illetve az o jovobeli ivadekaikat kell majd befogadni, akiket Viktor oly boszen ved.

Igy a 2050re teljesen muszlimma valo nyugat-europai orszagokkal szemben Magyarorszagon belul, egybentarthatna a keresztenyseget es hat mi tagadas az elkorcsosult DNSe is kaphatna egy kis frissitest.

Cycmen 2019.06.23. 10:55:17

Minden libsinek a bárcás kurva anyját!

Blogolo Blogi 2019.06.23. 11:36:29

@Tényelek: "https://www.villanylap.hu/hirek/4926-a-nemet-energiaforradalom-bukasa"

Draga Baratom, toled nem meglepo modon ez sem talalt!

Sajnos ebben a cikkben sincs sem egy utalas, se egy betu, ami alatamasztana azt a baromsagot, hogy a megujulok termeles ingadozasat atomeromuvek alkalmazasaval lehet kivaltani. Ezzel szemben az van leirva, hogy ezen ingadozasokat fosszilis tuzeloanyagot elegeto gazeromuvek kompenzaljak, ami igaz, csak epp ellentetes azzal a faszsaggal, amit eroltetsz. A cikk szerzojekent jegyzett okl. gepeszmernok kifejti meg azt is, hogy a kornyezetszennyezo es kornyezetet rombolo fosszilis eromuveket (ld. Viktor tulajdonaban levo, lignit eltuzelesevel elektromos aramot termelo Matrai Eromu) be kell zarni es epp ez az, ami miatt Viktor nem szavazta meg a hazai CO2 csokkentest szorgalmazo kezdemenyezest. Tulajdonoskent ugyanis neki nem erdeke ezt a kornyezetszennyezo eromuvet bezarni.

Mindazonaltal a cikk szerzojenek erzelmi elfogultsaga - ami ellen egyebkent mindjart a tanulmany elejen hitet tesz- tobb ponton is egyertelmu. Egyreszt nem altalaban atomeromuveket, hanem egy konkret orosz technologiat hypol, masreszt az aram lakossagi fogyasztokra ervenyes arat hasonlitja egymashoz, aminek az aram termelesi koltsegeihez keves koze van.

Ujra csak azt tudom neked javasolni, hogy ne allj ki a vegsokig az altalad magabiztosan harsogott fel- vagy negyedigazsagok mellett, ha egyebkent nem vagy a tema szakertoje, maskulonben ujra csak kinosabbnal kinosabb szituaciokba kevered magad, ami meg a kommentek anonim mivoltat figyelembe veve is total gaz.

Erted mar a lenyeget, pancserkam?

chrisred 2019.06.23. 11:56:34

@Willkommenskultur: Olyan schmidtmáriafiaésmészároslőrincüzletipartnere típusú ellenzéki tevékenységnek tűnik első pillanatra. :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2019.06.23. 12:38:05

@Willkommenskultur: "Ha megharagszom Orbanra, en magam fogom megszervezni az ellenzeket ellene, ezektol semmit nem varok." - speciel most megértelek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.23. 13:06:29

@apro_marosan_petergabor: "az óvodás nyelvelés szintjére"

:))

Honnan is gondolhattam, hogy egy bőcsész az óvodás szinten felül megért bármit is az energiapolitikából. Nem érted, nem baj, szopd tovább a geci faszát, baromarc.

apro_marosan_petergabor 2019.06.23. 15:56:29

@Blogolo Blogi:
-igen szabályzó/csúcs erőművek ... ..és állítottam én bármit a GT erőművekről...?
- ...igen, alaperőmű, a magyar nyelv szerint ... produkálja, amit kell, az alapot, az energia termelés stabil zömét (télen, nyáron, éjjel, nappal, napsütésben és hóban)... kis területen tárolt hónapokra évekre elegendő fűtőanyaggal... / jelezd, ha mást mondtam... ...a németek is csak azért zárogathatnak be atomerőműveket, mert rajtuk kívül Európában (főleg Franciaországban) megy még jó sok (+ a magyar, bolgár, szlovák, cseh stb.) ...akkor most mire is tanítottál/ -nál?
...vagy csak blogolgatsz, mert ráérsz...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.23. 16:03:29

@apro_marosan_petergabor: "az alapot, az energia termelés stabil zömét"

Bőcsészként nem kéne hozzáugatnod az energiatermeléshez, mert láthatóan segg vagy hozzá. Az alaperőmű termelése hektikusan eltér az igényektől. A megújulók pont ugyanezt tudják, illetve annyival többet, hogy a kurvadrága atomerőműhöz képest mindezt sokkal olcsóbban.

Még annyit, hogy míg a megújulókhoz van esélye a magyar iparnak hozzátenni, alvállalkozni, fejleszteni, innoválni, addig az atomerőművet megvesszük a ruszkiktól, hatalmas extraprofitot termelve nekik.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.23. 17:02:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: „"az MTA Sztaki-ban berendezett »kéjbarlangban«."

fideSSfasszopók, ti minden baromságot elhisztek, szakadok. :))”

Tovább dagad az Akadémia kéjbarlang-botránya:
„Megdőlni látszik az a szűk körben uralkodó, de mégis széles körben terjesztett feltevés, hogy a tudomány embereit csak a tiszta tudomány eszméje élteti és érdekli, írja a 888.hu főszerkesztője, G. Fodor Gábor.

Az »akadémiai kéjbarlang« ügye azt sejteti, hogy a tudomány emberei mégsem kiválóbbak és különbek, mint ahogy mi, egyszerű halandók vagyunk. Még az is lehet, hogy őket is kísértésbe ejtik földi kísértések.”
www.origo.hu/itthon/20190622-a-nagy-g-fodorsejtes.html

Az MTA kénytelen-kelletlen beismerte a lényeget:
„Az MTA SZTAKI elismerte az Indexnek, hogy létezett olyan szoba náluk, amit a Ripost alapján az Origo is bemutatott. Ahogy arról pénteken a Ripost alapján beszámoltunk, a legnagyobb titokban alkalmi együttlétekre szolgáló »kéjbarlangot« építettek a Magyar Tudományos Akadémia egyik kutatóintézetében. A Ripost informátora szerint csak a beavatott professzorok kaphatnak speciális kódot, hogy igénybe vehessék a különös módon berendezett intim találkozóhelyet. Az Indexnek nyilatkozó MTA-munkatársak nagy magyarázkodásba kezdtek, állításuk szerint nem szexuális együttlétre szolgált a titkos szoba, de hogy akkor pontosan mire kellett a szív alakú ágy és az azzal egy légtérben lévő sarokkád, arról nem érkezett magyarázat.”
www.origo.hu/itthon/20190622-mta-sztaki-elismerte-a-kejbarlang-korabbi-letezeset.html

Megszólalt az érdekvédelmi szervezet is, elítélve a közpénzpazarló, értelmetlen beruházást:
„»Az Akadémiai Dolgozók Fóruma értetlenül áll az MTA SZTAKI-ban létesített rekreációs szoba ügye előtt« – írta a balliberális szervezet szombati közleményében, miután az MTA SZTAKI elismerte, hogy valóban létezett náluk olyan szoba, ahol helyet kapott egy szív alakú ágy, és az azzal egy légtérben lévő sarokkád. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma álláspontja szerint elfogadhatatlan az öncélú pénzköltés, és az eset rávilágít arra, hogy szükség van az MTA kutatóhálózatának megújítására és az intézményrendszer demokratizálásra.”
www.origo.hu/itthon/20190623-akademiai-dolgozok-foruma-mta-kejbarlang.html

Pedig korábban, amikor az ITM és a kormány mondta, hogy szükség van a reformra, még tiltakoztak, védték a mundér becsületét.

midnight coder 2019.06.23. 18:29:17

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nem. A fogyasztói igényeknek van egy olyan stabil része, ami mindig megvan. Ez akkor is kell ha a fene fenét eszik, mert a vonatok éjjel is mennek, a gyárak egy része éjjel-nappal dolgozik. Van egy része ami dinamikusan változik attól függően, hogy mikor mennek haza a népek a munkahelyről és kapcsolják le a gépet, illetve mikor indul be a közvilágítás. Az előbbire kell az alaperőmû, az utóbbira a fosszilis erőmû, amit ki/be lehet kapcsolni. És ez utóbbinak tud besegíteni Pl. egy nap vagy egy szélerőmû: ha épp kell a plusz delej (Pl. nyáron a légkondik idején) akkor ennyivel kevesebb fosszilis energiát kell elégetni.

De ha az alaperőmûvet akarod kiváltani velük, akkor mögéjük kell tenni ugyanakkora fosszilis energia kapacitást, mert ha épp nem süt a nap éjszaka vagy télen, a vonat, a kórház lélegeztetőgépe, stb. akkor sem állhat le.

Azaz a technológia jelen állása szerint, a legkevesebb CO2-t úgy termeled, ha a zsinóráramot atommal termeled meg, a zsinóráram és a csúcsterhelés különbségét megújulóval, de ehhez kell hogy legyen egy legalább akkora fosszilis termelői kapacitásod is, amit akkor tudsz bevetni, ha a megújuló valami miatt kiesik.

Persze valamennyit tudsz trükközni azzal, hogy ha nincs megújuló akkor veszel máshonnan delejt mint a németek a francia atomárammal, de ezt csak addig tudod csinálni amíg az adott pillanatban van eladó delej a piacon. Ez viszont erősen függ attól, hogy mennyire terjednek el a megújulók az egyes országokban. Mert ha a franciák is azt csinálják mint a németek, akkor a derék németeknek picit nehezebb lett volna megoldani az importot, pláne mert ez esetben ők is mint vevők jelentek volna meg ugyanazon a piacon, mert hogy tél illetve éjszaka kb. ugyanakkor van az egész kontinensen.

midnight coder 2019.06.23. 18:33:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ps. A megújuló vonat pedig már rég elment. A németek is azt hitték, hogy majd jól meggazdagszanak a napelemekkel, aztán jöttek a kicsi kínaiak és jól letarolták a piacot. És fogják is, mert a napelemhez a technika jelen állása mellett kb. ugyanaz a technológia kell mint a chipekhez, abban pedig a kínaiak jók. A szélerőműhöz pedig ritkaföldfémek kellenek, ami megint csak nagyrészt a kicsi kínaiak kezében van.

nincs1itt 2019.06.23. 19:15:18

@midnight coder: a zónijós klím acél, az mijafaxom is? mert aszongya a világ co2 termelésének 25-26%-át a szókóccó kínai adja, 15-17%-ot a fehérfejű halászsas, hopp a ritikülöm és már meg is van majdnem 40-45%! a jó tájcsok pedig 2%-ot pöfögnek... most éppen bezárták az isar1 és 2 atomot, majd jönnek a szenes erőművek mannheimtől, kölnig, igaz ezzel kicsit megroggyan a ruhr vidék, de a sötétzűdek boldogok. mert a minap éppen egy vízi erőmű előtt demonstrácionálták össze magukat, hogy a zöldhátú vízinyünyőke csorbul! kellemetlen volt látni, hogy teszik mindezt egy olyan infotafel előtt ami éppen azt közli, hogy milyen módokon kerülik el a zöldhátú vízinyünyőke és co. csorbulását... vadul lengették a zájfonokat, amiket delejjel kell ellátni, miután kicsit környezetszennyezően legyártják azokat.

midnight coder 2019.06.23. 19:36:48

@nincs1itt: "mert aszongya a világ co2 termelésének 25-26%-át a szókóccó kínai adja"
Na ja. Hülye kínai úgy termeli a GDP-t, hogy legyártja a zoknit és elszállítja Európába. Az okos európai pedig úgy, hogy rányomtat egy szép márkajelet és eladja neked 4x annyiért amennyiért a kínai legyártotta és idehozta. Mindezt egy darab CO2 kibocsájtása nélkül!

2019.06.23. 19:42:22

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Még annyit, hogy míg a megújulókhoz van esélye a magyar iparnak hozzátenni, alvállalkozni, fejleszteni, innoválni, addig az atomerőművet megvesszük a ruszkiktól, hatalmas extraprofitot termelve nekik. "
A megújuló energiához minden országban a lakosság és a vállalkozások azt tudják hozzátenni, amennyivel drágább az, mint a hagyományos vagy atomenergia. Azokban az országokban, ahol magas a megújuló energiatermelés /pl. Németország, Spanyolország, Belgium/ ott sokkal magasabb az áram ára. A németeknél nagyjából két és félszeres, mint nálunk.
Az meg viccveszélyes, hogy az oroszok teszik zsebre az extraprofitot az atomenergiánál, mert, ha gázzal működne az erőmű, akkor még nagyobb profitot tesznek zsebre az oroszok, mert onnan jön az Északi Áramlat I-II. , és jönne, ha engedték volna a nyugati országok megépíteni, a Déli Áramlaton keresztül is. Az orosz függés mindenképpen megmarad csak ha atommal működik, azt be lehet spájzolni akár tíz évre is, míg a gázszállítás gyakorlatilag csak pár hónapra ad biztonságot, mert csak annyi tárolható belőle egyszerre.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/ten00117.html

2019.06.23. 19:52:19

@Blogolo Blogi: "Sajnos ebben a cikkben sincs sem egy utalas, se egy betu, ami alatamasztana azt a baromsagot, hogy a megujulok termeles ingadozasat atomeromuvek alkalmazasaval lehet kivaltani"
Okos ember a két cikkből simán kikövetkeztette volna, .. így jártam :-) . Megpróbálok egy olyan cikket találni, ahol olyan szöveg van, hogy "A témában alap szinten sem jártas Blogolo Blogi részére szóló magyarázat ...
Ez persze valószínűleg elég sok időt vesz igénybe, mert ekkora traumára csak nagyon kevesen vannak felkészülve.

csókolom a Miniszterelnök Úr kezit 2019.06.23. 20:42:17

www.portfolio.hu/vallalatok/energia/nagyot-ugrott-es-beerte-a-szelenergiat-a-napenergia-termeles-magyarorszagon.327433.html

"a napelemek által termelt villamos energia mennyisége közel 75 százalékkal ugrott meg az előző évhez képest" (2018)

a zorbán már a napot is loplya

Blogolo Blogi 2019.06.23. 21:35:51

@Tényelek: "Megpróbálok egy olyan cikket találni, ahol olyan szöveg van, hogy "A témában alap szinten sem jártas Blogolo Blogi részére szóló magyarázat ..."

Koszonom Draga Baratom, de ne faradj vele. Igazabol mar ott megertettem, hogy mindenben igazad van, mikor (velhetoen a paksi eromurol), azt talaltad irni, hogy:
" ez nem olyan, mint a csernobili, mert ezt bármikor le lehet állítani, újra lehet indítani és kizárt, hogy netán a hűtés hiánya problémát okoz, azon kívül, hogy akkor leállítják! Ennél alkalmasabb eszköz nem igazán létezik a mai energia termelésben az ingadozás kiegyenlítésére, erre a megállapításra jutottak a finnek is."

apro_marosan_petergabor 2019.06.23. 22:49:15

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Kis butus, nem őriztünk együtt disznót, hogy ismerd az életutamat... A sok zöldségből, amit itt összehordassz, úgy látom, te végeztél szociológiát, vagy politológiát, szóval valami könnyítettet....
Paks jelenleg 7 Ft-ért termel 1kWh, a megújulók kb. 30-ért...
...termellése hektikusan eltér az igényektől... nem stabilan, folyamtosam hozza a 2 GW-ot...
Vagy hozzáteszel még, vagy nem, ezért ALAPERŐMŰ...
Nos, mi magyarok elég keveset tehetünk hozzá a naperőművekhez, sem napelem, sem invertergyártásunk sincs... de még a tartószerkezeteket is importáljuk...
Maximum összeállíthatjuk, s nyírhatjuk alatta a füvet...
Kis "szakemeberem", most már ideje, ülj be a sulipadba, s tanulj valami használhatót...
Majd pár év múlva, esetleg értesz valamihez...

2019.06.23. 22:58:31

@B.Joci: Ezt a cikket egy olyan fizetett emberke írta, aki a populista társadalommal szemben az elitista társadalmi modellt kívánta támogatni. Az igaz, hogy neki is a populista irányzat lenne a kedvezőbb, de azt hiszi a kis lüke, hogy a fizetségből, amit kap a saját társadalmi érdeke elleni véleménnyilvánításért, majd jobban megél, mint a saját társadalmi rétege, ... ebben valószínűleg igaza is van, de ettől még ő saját csoportjának az árulója, egy lator.
Egyébként meg csak egy kicsit kellet átírni a tömegmanipuláció általános érvényű gyakorlatát, mert olyannal mindennap találkozunk, hogy azért kell letarolni egy országot, mert vegyi és biológiai fegyvere van, netán gonosz diktátorok uralkodnak ott és csak és kizárólag a liberális demokrácia mentheti meg őket az "elnyomástól", majd amikor meghódítják az országot, akkor elviszik az ásványkincseiket, kirabolják a múzeumokat, stb, és természetesen földönfutóvá teszik a lakosságot.
De a hétköznapi reklámok is arról szólnak, hogy ha nem azt a fogkrémet használjuk, akkor kihullhat a fogunk, ha használnánk egy adott gyógyszert, akkor nem kapunk szívrohamot, stb. .
A lényeg, hogy a cikkben nem sok új dolog van, amivel a mindennapjaink során ne találkoznánk, csak az elvtárs átdolgozta azt a populista társadalmakra.
Arról nem beszélve, hogy aki ezt idetette annak azért el kellene gondolkodni azon, hogy a kétféle társadalmi berendezkedés van; elitista és populista. Ez utóbbira sajnos nincs olyan ország, ami egyértelmű példa lehetne, de mostanában egyre több országban arra felé hajlanak a politikai vezetők, hogy egyes elemeit alkalmazzák. Egy. ami biztos, hogy aki ide ír, az kizárt, hogy az elit tagja legyen, ezért számára csak és kizárólag a populista elemeket tartalmazó társadalom az előnyös, ... de mint látható, az elitista propaganda, áltudományos kinyilatkoztatások olyan erővel hatnak, hogy még önmagának is kárt okoz az elfogadásával. De abban igaza van, hogy a médiában nyomott agyferdítések a legfontosabb eszközök a tömegek megtévesztésére, erre ön a legjobb példa.

2019.06.23. 23:05:08

@Blogolo Blogi: Ez nem a paksi erőműre, hanem az összes most épülő atomerőműre igaz, teljesen mindegy, hogy a franciák vagy az oroszok építik! Abban van eltérés a különböző országok által épített erőművek között, hogy az orosz a legolcsóbb, ezért álltak át arra az oldalra pl. a finnek a két francia erőmű megéppíttetése után.

chrisred 2019.06.24. 05:25:16

@Tényelek: Voltak náluk más szempontok is, teszem azt, hogy a két ország közül melyik határos velük.

Szergej Szergejevics Szergejev 2019.06.24. 07:34:01

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
" 444.hu/2019/06/21/es-jon-aminek-jonnie-kell-kejbarlangot-sejt-a-ripost-az-egyik-mta-kutatointezetben

»professzorok bonyolítanak alkalmi szexuális együttléteket az MTA Sztaki-ban berendezett „kéjbarlangban”.«

fideSSfasszopók, ti minden baromságot elhisztek, szakadok. :))"

Hoppá-hoppá, csak nem lyukra tetszett futni ezzel?

"Soron kívüli beszámolót kért az MTA vezetése a SZTAKI-tól a szív alakú ággyal és jacuzzival berendezett szoba miatt - közölte az RTL Klub. A Híradóban nyilatkozott az Akadémiai Dolgozók Fórumának (ADF) egyik tagja, Szilágyi Emese, aki úgy tudja, a kormánypárti lapban bemutatott szobát a kutatóintézetek 2012-es átalakítása előtt rendezték be. (...) az Intézet egy szombati közleményben azt írta, valóban volt egy ilyen berendezésű szoba (...)

Megkerestük a SZTAKI-t, hogy mire használták a szobát, de a közleményen kívül nem akartak mondani semmit, ahhoz sem járultak hozzá, hogy videót készítsünk arról, most hogy néz ki a helyiség.

Szilágyi Emese úgy tudja, korábbi vezetők között volt valami belső feszültség, az egyik vezető szerette volna a másikat megviccelni, felbosszantani ennek a szobának a létrehozásával, és aztán sajnálatos módon ez a szoba egy darabig megvolt ebben a formában." hvg.hu/itthon/20190623_Soron_kivuli_beszamolot_ker_az_MTA_vezetese_a_sziv_alaku_agy_miatt

Szóval közpénzen "viccelődünk" a szívágyas, jacuzzis szobácskával?

Mennyibe fájt vajon az adófizetőknek ez a remek viccecske?

Tényleg így kell a közpénzekkel felelősen gazdálkodni??!

B.Joci 2019.06.24. 07:51:33

Tisztelt @Tényelek!
ha bármilyen módon be kívántam volna csatlakozni az itt folyó szubjektív kommunikációba, akkor valószínűleg arra utaló lett volna a hozzászólásom..
De ha már így az Ön kedvéért megtettem, akkor csak annyit mondanék, hogy az általam bemásolt link egy 2013-as cikkre mutat, (akkoriban még Ózdon sem tudták hogy eszik-e vagy isszák a migránsokat) a manipulációs tízparancsolat pedig állítólag valójában Sylvain Timsithez köthető, a szöveg pedig a szerző weblapja szerint 2002-es keltezésű..

2019.06.24. 08:02:10

@Taxomükke (UK):

Te már csak tudod, te szarházi soroscsicska.

Tudod hol vannak a hazaárulók? Ott a kedvenc cenzúrázott blogodon, a határátkelő nevű liberofasiszta blogon. Na ti akik ott mocskoljátok Magyarországot, ti vagytok a hazaárulók, a gazdátokkal együtt.

Blogolo Blogi 2019.06.24. 09:03:22

@Tényelek: "Ez nem a paksi erőműre, hanem az összes most épülő atomerőműre igaz, teljesen mindegy, hogy a franciák vagy az oroszok építik!"

Mondtam mar, hogy megertettem mindent. Igazad van abban, hogy minden atomeromuvet le lehet allitani. Ez veszleallassal par masodperc, tervezetten par ora. Termeszetesen helyes kovetkeztetes reszedrol az is, hogy egy ennyire rugalmasan szabalyozhato alaperomu a tokeletes megoldas a megujulok teljesitmenyingadozasainak kompenzalasara.

2019.06.24. 09:24:02

@Taxomükke (UK):

Megint elbújsz te csatornatöltelék?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 10:04:30

@Blogolo Blogi: "Termeszetesen helyes kovetkeztetes reszedrol az is, hogy egy ennyire rugalmasan szabalyozhato alaperomu a tokeletes megoldas a megujulok teljesitmenyingadozasainak kompenzalasara."

Természetesen teljesen helytelen gondolat. Egy atomerőmű nagyon nehezen szabályozható, egyszerűen nem alkalmas a csúcserőművek helyettesítésére. Másrészt minden óra állás, vagy csökkent teljesítmény nettó veszteség egy kurvadrágán épített erőműnél. Paks2 100%-on működve se fogja soha kitermelni az árát.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 10:05:59

@Quercus Maximus: "hol vannak a hazaárulók?"

Mindenhol. Kubatov szétküldi a fideSSfasszopókat mindenhova trollkodni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 10:19:19

@apro_marosan_petergabor: "Paks jelenleg 7 Ft-ért termel 1kWh"

Nem tudjuk, pontosan mennyiért termel. Paks1 építésének költségét soha nem termelte ki az eladott áram, most is itt hurcoljuk az államadósságban.

40-50 Euro/MWh az áram a szabadpiacon. Paks2 110 Euro/MWh-n lehetne csak nullszaldós. A megójulók ennek a töredékéért termelnek.

"folyamtosam hozza a 2 GW-ot."

Vagyis a termelése hektikusan eltér a napi fogyasztási görbétől.

"mi magyarok elég keveset tehetünk hozzá a naperőművekhez"

Az atomerűművekhez meg még 100x kevesebbet.

Te meg úgylátszik semmihez semmit. Legközelebb találkozunk, egy BigMac-et kérek tőled kólával, jég nélkül.:))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 10:21:49

@midnight coder: "A fogyasztói igényeknek van egy olyan stabil része, ami mindig megvan. Ez akkor is kell ha a fene fenét eszik, mert a vonatok éjjel is mennek, a gyárak egy része éjjel-nappal dolgozik."

Látszik, hogy faszt értesz hozzá. Kevered a termelés szerkezetét a fogyasztás szerkezetével. Az elektronokat nem tudod megcímkézni, hogy ez most egy éjjel-nappal működő gyárba menjen.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 10:24:05

@Tényelek: "Azokban az országokban, ahol magas a megújuló energiatermelés /pl. Németország, Spanyolország, Belgium/ ott sokkal magasabb az áram ára."

Na, még egy tudatlan fasz. Kubatov, küldj, már egy olyan trollt, ami ugatja az energiapolitikát.

Az áram fogyasztói ára nem gazdasági, hanem mindig politikai döntés eredménye.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 10:26:57

@Tényelek: "erre a megállapításra jutottak a finnek is"

Ne takarózz a finnekkel. A világ maradék része az ellenkező következtetésre jutott, 2005 óta világviszonylatban egyre csökken az atomerőművek építése, míg a megújulóké dinamikusan nő.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 10:29:49

@Quercus Maximus: "cenzúrázott"

Mi van lippsi, fáj, hogy törölték a fasságodat? Így megy ez egy antiliberális államban, jobb, ha megszokod. Vagy költözhetsz a liberális Svédországba. :))

Blogolo Blogi 2019.06.24. 11:05:37

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Természetesen teljesen helytelen gondolat. Egy atomerőmű nagyon nehezen szabályozható, egyszerűen nem alkalmas a csúcserőművek helyettesítésére."

Termeszetesen baromsag es csak a bolond, illetve Teny"faek egyszeru"Elek nevu bohoc nem latja be, hogy fizikailag is keptelenseg lenne egy alaperomuvet ilyesmire hasznalni. Igy inkabb rahagytam az egeszet, hatha ettol lenyugszik a kreten allatja.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 11:16:26

@Blogolo Blogi: :))

Aranyos vagy. Nem ismerlek, nekem nem jött át a szarkazmus. Majd jobban igyekszem. :))

apro_marosan_petergabor 2019.06.24. 19:24:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Bárhogy is alaperőmű nélkül nem megy. Kötelező.
- A napi átlag fogyasztás 4 GW körül van, tehát PAKS indokoltan/nyugodtan termelheti folyamatosan a 2 GW-ot, hagya a hektikus dumát...
- Lévén éjszaka, hóesében, esőben nem termel a naperőmű. rendelkezésre állásuk nem éri el a 15%-ot... Szmold ki, a 6,5 GW-os csúcshoz hány GW-nyi naperőművet kellene letenni Mo-on (kb. 50 GW >> (62 millió hektár terület, ha jól számolom...) .... No de mi lenne éjszaka...?
- a KÁT (kötelező átvételi tarifa 26-33 HUF /kWó ez kb 100 EURÓ/MW, milyen töredékért termel a megújuló?...
Nem folytatom, mert zöld zöldségeket böfögsz fel, anélkül, hogy gondolkodnál és képben lennél...
Az EV-k szaporodtával (villany autók) az igény nőni fog...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2019.06.24. 19:44:27

@apro_marosan_petergabor: "hagya a hektikus dumát"

Ez igazi jó érv. :))

"rendelkezésre állásuk nem éri el a 15%-ot... Szmold ki"

Viszont egy nagyságrenddel olcsóbbak. Én meg tudtam szorozni a 15%-ot tízzel. Te kiszámolod? :))

"kötelező átvételi tarifa 26-33 HUF /kWó"

A csúti geci vállán sírjál, ne az enyémen, nem én határoztam meg a tarifát. :))

2019.06.24. 23:11:36

@Blogolo Blogi: "@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Természetesen teljesen helytelen gondolat. Egy atomerőmű nagyon nehezen szabályozható, egyszerűen nem alkalmas a csúcserőművek helyettesítésére."
Kivéve, ha mégis alkalmas rá!
"A reaktor teljesítményét két módon szabályozzák:

A reaktor indulása után a névleges teljesítményének 70%-áig a szabályzórudak leengedésével (illetve betolásával). A szabályzórudak jó neutronelnyelők, így könnyen leállítják a láncreakciót.
A reaktor névleges teljesítményének 70 és 100%-a közötti intervallumában a víz keringési sebességének változtatásával. Ha a víz gyorsabban áramlik a reaktormagon keresztül, kevesebb gőzbuborék keletkezik a magban, tehát több neutron lassul le, ami megnöveli a hasított magok számát. Ha több buborék van a vízben, kevesebb neutron lassul le, tehát a hasított magok száma csökken.

Az aktív zónában keletkezett gőzt közvetlenül a turbinákra vezetik. Mivel a reaktor hűtővizében mindig találhatók radioaktív atommagok, a turbinákat szigetelni kell a külvilágtól. Ez megnöveli a karbantartási költségeket a nyomottvizes reaktorhoz képest, viszont a nagyobb hatásfok és az egyszerűbb szerkezet ellensúlyozza ezt.

Előnyei:

egyszerű szerkezet, nincs hőcserélő
nagyobb hatásfok
könnyen idomul a napi, illetve heti energiaigény-ingadozásokhoz
kisebb üzemi nyomás: 75 bar (a nyomottvizes 158 bar-hoz képest)
alacsonyabb az üzemanyag hőfoka"
Alulról a harmadik sorra koncentrálnék az ön helyében!
nuki.hu/?page_id=256

2019.06.25. 21:35:12

@apro_marosan_petergabor: Szerintem az itt liberális propagandát folytató egyének el sem olvassák, amit érvként ideír bárki, valószínűleg nem is tudják, mi az, hogy érvelni, .. legalábbis én eddig nem találkoztam ilyen jelenséggel velük kapcsolatban.
Bár itt az utolsó beírásomnál , ahol már egyértelműen a felsorolásban van, hogy az atomerőmű mire alkalmas már nem reagálták le, .. a másik cikkben ugyanez volt csak nem szakszavakkal, az még a "kretén állat" jelzőt kapta reagálásként,.. bár szerintem csak abban bíznak, hogy úgy sem olvasta el senki és simán lehet hazudni arról, mi volt benne, .... ezt meg bemásoltam.
Ide csak azért érdemes jönni, hogy megismerje az ember a liberális kultúrát, mert ha csak hallana róla, úgysem hinné el, mennyire alpáriak és buták.

Attilajukkaja 2019.06.26. 13:00:55

Miért van ennyi ember az országunkban, aki vért köpködve gyűlöli Gyurcsány hazugságait és lopásait, de az ennél több nagyságrenddel súlyosabb hazugságokat és lopásokat védelmezi, ha ezt az Orbán klán csinálja?
Az emberek egy nagy része miért hisz ennyire elvakultan a Fidesz nevű vallásban ahelyett, hogy racionálisan szétnézne maga körött? Az ország egyre mélyebbre süllyed. Ez miért nem érdekli őket?

2019.06.26. 13:14:33

@Attilajukkaja: Értelmes ember minden választáson elmegy és választ, de ezt csak és kizárólag a "boltban lévő" választékból teheti. Jelenleg van a Fidesz és az összes többi egy kalapban, Ez utóbbit nem én gondolom így, ők maguk mondják, tehát ha valaki a Jobbikra, Momentumra, MSZP-re, LMP-re, P-re szavaz, az ugyanaz, mintha a DK-ra szavazna Gyurcsánnyal. Mivel az emberek zöme racionálisan gondolkodik, ezért inkább a Fideszre szavaz, mint a teljes káoszt garantáló másik tömbre, .. harmadik lehetőség meg nincs, ezt az ellenzék állítja a teljes összefogásra hivatkozva.
Szóval nem a választókkal van a gond, hanem a választékkal!

Attilajukkaja 2019.06.26. 13:25:02

@Tényelek:
"ha valaki a Jobbikra, Momentumra, MSZP-re, LMP-re, P-re szavaz, az ugyanaz, mintha a DK-ra szavazna Gyurcsánnyal."
Értem, mire gondolsz, de ez egy elég idejemult gondolkodásra vall.
A Momentum például miért tükrözné a DK-t? :o)

"az emberek zöme racionálisan gondolkodik"
Ezt erősen kétlem. Az emberek többsége utána sem néz a dolgoknak, csak a Borsból meg a Lokálból "tájékozódik".

"a teljes káoszt garantáló másik tömbre"
Igen, ez a kormánypropaganda. Tudjuk.

"nem a választókkal van a gond, hanem a választékkal!"
Talán mindkettővel!!!!!!

2019.06.26. 13:39:58

@Attilajukkaja: "A Momentum például miért tükrözné a DK-t? :o)"
Ha a Momentum, Jobbik, LMP, MSZP, stb. a DK jelöltjére, Kálmán Olgára szavaz, akkor az összes párt szavazója Gyurcsányista lesz, .. ezt elég nehéz nem így értelmezni!
""a teljes káoszt garantáló másik tömbre"
Igen, ez a kormánypropaganda. Tudjuk."
Szívesen olvasok egy olyan logikus levezetést, ahol kiderül számomra, hogy a szélsőségesen neoliberális baloldali jobboldali párttömörülés miként hozna stabil vezetést?!
Elég megnézni az EU parlamenti választás utáni kavarodást a nagyok között. Azt szerintem értelmes ember nem gondolhatja komolyan, hogy alacsonyabb szinten 6-10 hatalomért reszkető ember megegyezik egymással csak azért, hogy nekünk jó legyen, .. nem is tudják, hogy mi létezünk, azt gondolják, hogy csak szavazni akarunk.
""az emberek zöme racionálisan gondolkodik"
Ezt erősen kétlem. Az emberek többsége utána sem néz a dolgoknak, csak a Borsból meg a Lokálból "tájékozódik"."
Azért az emberek nem ennyire hülyék, az tény, hogy a részleteknek nem néz utána, de a legfontosabb dolgokat általában jól érzi és jól is lép.
Ez nem jelenti azt, hogy azt választja, ami neki jó, hanem inkább azt, ami számára kevésbé kedvezőtlen, ... és itt visszatértünk a választékhiányhoz.

Attilajukkaja 2019.06.26. 13:54:48

@Tényelek:
"Ha a Momentum, Jobbik, LMP, MSZP, stb. a DK jelöltjére, Kálmán Olgára szavaz, akkor az összes párt szavazója Gyurcsányista lesz, .. ezt elég nehéz nem így értelmezni!"
Nagyon nehéz így értelmezni, mivel csak Kálmán O. a DK jelöltje. Az összes többi Tarlóst akarja leváltani. Nagyon erőltetettnek tartom a Momentumot gyurcsánistának nevezni.

"Szívesen olvasok egy olyan logikus levezetést, ahol kiderül számomra, hogy a szélsőségesen neoliberális baloldali jobboldali párttömörülés miként hozna stabil vezetést?!"
Miért nevezed őket "neoliberális baloldali jobboldali párttömörülésnek"? Ez mit jelent?

"Elég megnézni az EU parlamenti választás utáni kavarodást a nagyok között."
A szélsőjobbosoknál ugyanez van. Most rendezik a soraikat.

"értelmes ember nem gondolhatja komolyan, hogy alacsonyabb szinten 6-10 hatalomért reszkető ember megegyezik egymással csak azért, hogy nekünk jó legyen"
De hát eddig ebben hitt az ország nagy része! Aztán kiderült, hogy Orbán mindent visz, a többiek meg behódoltak neki. Magyarország pedig sereghajtóvá degradálódott az EU-n belül az elmúlt években.

"Azért az emberek nem ennyire hülyék, az tény, hogy a részleteknek nem néz utána, de a legfontosabb dolgokat általában jól érzi és jól is lép."
És mik a legfontosabb dolgok szerinted?

"itt visszatértünk a választékhiányhoz."
Visszatérünk ahhoz, hogy a magyarok nagy részének halvány lila fogalma sincs a választékról, mert azt hiszik, amit te: minden ellenzéki csak gyurcsányista lehet. Ez a szomorú.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.06.26. 13:57:56

@Attilajukkaja: Mert egy kretén idióta csicskageci nép vagyunk!

Attilajukkaja 2019.06.26. 14:39:46

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
"egy kretén idióta csicskageci nép vagyunk!"
Egy évszázadok óta traumatizált nép vagyunk, akiknek könnyű rájátszani a zsigeri félelmeire. Megvetem azokat a politikusokat, akik saját rövidtávú, személyes haszonból erre játszanak rá ahelyett, hogy az ország, Európa jövőjét tartanák fontosnak.

2019.06.26. 15:16:39

@Attilajukkaja: "Nagyon nehéz így értelmezni, mivel csak Kálmán O. a DK jelöltje. Az összes többi Tarlóst akarja leváltani. Nagyon erőltetettnek tartom a Momentumot gyurcsánistának nevezni."
Aki beugrik a latrinába fetrengeni, az bizony onnantól nem állíthatja, hogy őő tiszta és jó illatú!
"Miért nevezed őket "neoliberális baloldali jobboldali párttömörülésnek"? Ez mit jelent?"
Írhattam volna még pár ideológiai irányzatot, mert pl a zöldek még ki is maradt. Ha az ellenzék "néppártként" áll ki a Fidesz ellen, akkor az ideológiájuk is összeadódik, .. és az meg lehetetlen, ezért értelmes ember egyikre sem szavaz, mert tudja, hogy annyira messzire vannak egymástól, hogy soha az életben nem fognak tudni kiállítani egy vezetőképes elitet közösen.
"Magyarország pedig sereghajtóvá degradálódott az EU-n belül az elmúlt években."
Ez a megállapítást szerintem ön sem gondolja komolyan, mert makró szinten hatalmas fejlődés van.
Ez az ellenzéki szöveg legalább annyira jó, mint 2006-ban a rosszabbul élünk, mint négy éve, .. bele is bukott a Fidesz.
"És mik a legfontosabb dolgok szerinted?"
pl. Az ENSZ, NATO, CIA szerint olyan migrációs hullám várható a muszlim világ bődületes túlszaporodásának következtében, hogy elsöpörheti a nyugati civilizációt, ezzel szemben az ellenzék szerint ilyen nem is létezik.
A baloldalról /MSZP, DK, P. / gyakorlatból tudjuk, hogy nem támogatja a családokat, ők szüntették meg a GYED-t, GYES-t, gyerekek után járó adókedvezményt, stb. tehát, akinek van vagy tervez gyereket, unokája van az csak akkor szavaz ezekre a pártokra, ha nem normális vagy vallásként tekint a pártjára.
A Momentum egy olyan pártcsalád tagja, amelyik szerint ahol támogatják a családokat és nem a migránsok befogadására fordítják azt a pénzt, az fasizmus.
A nemzetek és a családok felszámolása, kábítószer liberalizáció, amire felelősségteljesen nem lehet igent mondani, mert az gyengíti a társadalmat és az egyéneket is. Ettől még tisztában vagyok vele, hogy vannak olyanok, akik számára ez nem érték, ...
"Visszatérünk ahhoz, hogy a magyarok nagy részének halvány lila fogalma sincs a választékról, mert azt hiszik, amit te: minden ellenzéki csak gyurcsányista lehet. Ez a szomorú. "
Mert nem lehet más csak olyan, akikkel összeáll. Madarat tolláról ....
Valójában én az összes ellenzéki pártvezetőt és tanácsadót bezárnám külön-külön egy évre, hogy legyen idejük gondolkodni azon, hogy mit tehetnének az ország felemelkedéséért, illetve hátha rájönnek az idióták, hogy ha keverik a politikai irányzatokat az összefogással, akkor már középtávon is öngyilkosságot követnek el, .. esélyük sem lesz egy országgyűlési választáson, .. önkormányzatin esetleg, de az eddig sem pártpolitikai alapú verseny volt, kivéve azokat helyeket, ahol kellő mennyiségű pénzt lehet lopni, ezért megéri a színházat megszervezni /pl. Budapest, Szeged, Győr, .. szóval nagyobb költségvetésű városok./.
Szóval minden választó és párt, akik részt vesznek a szövetségben gyurcsányista, thótista, karácsonyista, stb. lesz , és ebből mindig ki lehet választani egyet, amelyik annyira taszító, hogy ne legyen eléggé kívánatos az egész együtt.
Jól hangzik az, hogy azért mert csótány van a levesben, attól még meg lehet enni, de ha van olyan leves is, ahol nincs csótány , vagy a szakács már akkor kikapta belőle, mielőtt meglátták volna, hogy benne van, akkor a többség az utóbbit fogja levenni a pultról.
Magyarországon jelenleg demokráciadeficit van, amit az okoz, hogy nincs alternatívaként funkcionáló ellenzék, .. amíg ez így van, addig a jelenlegi ellenzék szavazóinak szerintem meg sem lenne szabadna szólalni, kényszerítsék rá a saját pártjaikat /A zömét már biztosan nem lehet, mert lejáratták magukat!/, hogy alternatíva képessé tegyék magukat! A jelenlegi irány az abszolút lenullázás felé halad, .. még akkor is, ha netán ősszesszel lesznek, akár komoly sikereik is.
Ráadásul a nullába bele fog tartozni a legújabb párt a Momentum is, és ezért nagy valószínűséggel egy teljesen új pártot kell majd építeni, hogy egyáltalán legyen esélye a választókat megnyerni a Fidesszel szemben!.

Attilajukkaja 2019.06.26. 15:32:23

@Tényelek:
"Aki beugrik a latrinába fetrengeni, az bizony onnantól nem állíthatja, hogy őő tiszta és jó illatú!"
Fetrengeni? Kik fetrengenek itt? Ennyire zavar az ellenzéki előválasztás? Szerintem jó ötlet.

"Írhattam volna még pár ideológiai irányzatot, mert pl a zöldek még ki is maradt. Ha az ellenzék "néppártként" áll ki a Fidesz ellen, akkor az ideológiájuk is összeadódik"
Nem hinném. Szerencsére szó sincs semmilyen néppártról. Viszont szó van nagyon sok közös pontról, amiben a demokratikus ellenzék egyetért.

"értelmes ember egyikre sem szavaz, mert tudja, hogy annyira messzire vannak egymástól, hogy soha az életben nem fognak tudni kiállítani egy vezetőképes elitet közösen."
Kik azok az "értelmes emberek", akik szerinted ezt hiszik? A gyávák, az agymosottak vagy NER által kitartottak?

"Ez a megállapítást szerintem ön sem gondolja komolyan, mert makró szinten hatalmas fejlődés van."
Papíron HATALMAS fejlődés van, de szerintem ezt Ön sem veszi komolyan. :o)
Az EU sereghajtói vagyunk.

"pl. Az ENSZ, NATO, CIA szerint olyan migrációs hullám várható a muszlim világ bődületes túlszaporodásának következtében, hogy elsöpörheti a nyugati civilizációt"
A migrációs hullám valóban várható, de nem feltétlenül a muszlim világból. És azt semmilyen kerítés nem fogja visszatartani. Ezért kellene elsősorban a klímakatasztrófára összpontosítani, nem az újabb migrációellenes plakátokra. Jelenleg iszonyú pénzeket költ ilyesmire Rogán, ellenőrizetlenül.

"ezzel szemben az ellenzék szerint ilyen nem is létezik."
Ezt is Rogán mondta neked? Mert az ellenzék nem ezt mondja.

"A baloldalról /MSZP, DK, P. / gyakorlatból tudjuk, hogy nem támogatja a családokat"
Ezt meg hogyan???????????????????

"ők szüntették meg a GYED-t, GYES-t"
Az soha nem szűnt meg.

"A Momentum egy olyan pártcsalád tagja, amelyik szerint ahol támogatják a családokat és nem a migránsok befogadására fordítják azt a pénzt, az fasizmus. "
Ennyi badarságot már rég hallottam! :o)))))))))))
Én itt abba is hagyom ezt a sehova nem vezető polémiát. Sajnálom, hogy nem lehet veled beszélgetni, annyira elvakult NER hívő vagy.

2019.06.26. 19:07:56

@Attilajukkaja: ""ők szüntették meg a GYED-t, GYES-t"
Az soha nem szűnt meg. "
"A gyermekgondozási díj (gyed[1]) Magyarországon 1985-ben bevezetett, majd a Bokros-csomag részeként 1996-ban megszűnt, de 2000 óta ismét folyósítot ...."
forrás; hu.wikipedia.org/wiki/Gyermekgondoz%C3%A1si_d%C3%ADj

"ezzel szemben az ellenzék szerint ilyen nem is létezik."
Ezt is Rogán mondta neked? Mert az ellenzék nem ezt mondja."
Ha abból indulunk ki, hogy Gyurcsány személyesen is demonstrál a határkerítésnél, a Momentum meg a terrorista Ahmed mellett tüntetett többször is, akkor nem igazán értem, hogy mi köze ennek Rogánhoz.
A pártok önfeláldozó jó barátsága mellé nekem ez a cikk tette e legtöbbet :-)
alfahir.hu/2019/05/12/dk_ronai_sandor_ep_valasztas_2019_ep2019_jobbik_puzser_robert_2019_es_onkormanyzati A cikk az Eu parlamenti választás előtt készűlt, .. érdemes megnézni mi változott az elmúlt másfél hónapban :-) .
Szóval majd meg fognak egyezni, hogy ki lesz a főnök kisfőnök, csicska, stb. SOHA!

Blogolo Blogi 2019.06.26. 21:05:59

@Tényelek: "Ide csak azért érdemes jönni, hogy megismerje az ember a liberális kultúrát"

Ez fizika b+, semmifele ideogia nem fog rajta valtoztatni. Hidd el, hogy igazad van es lehet szabalyozni az alaperomuveket, hogyne lehetne......

Hasonloan a tobbihez, te is olyan fajta fideszgyoker vagy, aki a valosagra fittyet hanyva alakitja ki kis sajat vilagat es mindenki hulye, aki tenyszeruen cafolja az osszes szart az agyadban. Ezzel egesz odaig jutottal, hogy a fizikai torvenyszerusegeket is politikai vilagnezeted szerint ertekeled. Te meg a tenyek.... Igazi barom vagy, ahogyan irtam par napja: egy kreten allat.

Roppant kivancsi voltam ra, ha tobben is felvilagositanak egy adott temaban valo tudatlansagoddal kapcsolatban, akkor veszed-e a lapot, probalsz-e tajekozodni, netan kussolsz, ha rajottel mekkora baromsagokat eroltetsz. Es tessek, mi tortenik, inkabb jon a mindent vivo joker, a vonat, amire barmikor felulhet a magadfajta full idiota: lipsik.

De tudod mit: olvasgassal az alap es csucseromuvek helyerol es szereperol a vilagban, majd az utobbi par nap amokfutasat kovetoen gondold at a sajat helyedet es szerepedet is a vilagban, te ocska kis seggnyalo:

www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop412A/2011_0059_SCORM_MFKGT5066/sco_11_01.scorm

Blogolo Blogi 2019.06.26. 21:07:29

@apro_marosan_petergabor: az elozo bejegyzes rad is vonatkozik feleszu....

2019.06.27. 00:01:56

@Blogolo Blogi: Nem kellene kapálózni, mert egyre hülyébbnek tetszik látszódni!
Amit én beraktam linkeket, azok a BWR típusú atomerőművekre vonatkoznak, amilyen az új paksi erőmű lesz, mert erről vitáztunk.
Ön viszont egy VVER reaktorra vonatkozót, ami a mostani paksi reaktor.
Az általam betett linken egyértelműen elmagyarázzák még az olyan szintű agykapacitással rendelkezőnek is érthetően, hogy a jelenlegi VVER típusú alkalmatlan a teljesítmény ingadozások kiegyensúlyozására, míg a BWR típusú napi szinten is képes lekövetni a teljesítményingadozásokat.
Pontosan mit akart bizonyítani ezzel, amikor semmi köze ahhoz, amiről vitáztunk? Vagy fogalma sincs arról miről vitatkozik?
Ezért írtam; "Ide csak azért érdemes jönni, hogy megismerje az ember a liberális kultúrát, mert ha csak hallana róla, úgysem hinné el, mennyire alpáriak és buták. "
"Ez fizika b+, semmifele ideogia nem fog rajta valtoztatni. "
Kedves, ez az ön esetében nem a fizikáról szól, hanem a szövegértésről, még akkor is ha egyáltalán nem ért a fizikához, illő lenne lekövetni a szövegek logikáját, .. na jó nem felfogni :-) , de ha már egyszer odaírja az atomfizikus, hogy szabályozható napi és havi szinten is, .. :-) ?!
... és még csodálkozunk, hogy a kompetencia méréseken mindig hátul kullogunk, .. tessék belehúzni, hogy javítsa a statisztikát!

Blogolo Blogi 2019.06.27. 07:46:41

@Tényelek: Kompetencia. Szovegertes. Olyan szavakkal dobalozol, amelyek jelenteserol magad bizonyitottad, hogy fogalmad sincs.
A NERben jol mukodo, sablonokra epulo kommunikacio szerencsere ebben az esetben teljes kudarc. Itt a lipsizessel inkabb csak magadat teszed meginkabb nevetsegesse. Draga Baratom, azt javaslom keress inkabb Sorossal kapcsolatos blogokat. Bar csusztatasaid ott is nyilvanvaloak lennenek, megis nagyobb valoszinuseggel mukodhetne az ossze vissza linkekre tamaszkodo "ervrendszered".

2019.06.27. 11:34:39

@Blogolo Blogi: Mentségemre legyen mondva, nekem csak most vált egyértelművé, hogy a liberális vallásban a fizika törvényei nem érvényesek! Még szoknom kell, hogy a fizika törvényei mindig úgy működnek liberáliséknál, ahogyan azt az állításuk megköveteli :-) .
Meg kellene próbálni szabadalmaztatni azt a "speciális atomerőművet" :-) , amiről itt ön és az elvtársai írogatnak! Nagy visszalépés lenne az új típusú erőművekhez viszonyítva, de mégiscsak egy teljesen új világszabadalom, biztosan hozna a konyhájára pár millió dollárt!

Blogolo Blogi 2019.06.27. 12:02:14

@Tényelek: "Mentségemre legyen mondva...."

Nehez mentseget talalni, mikor valaki a fizikai es gazdasagi torvenyszeruseget figyelmen kivul hagyva ragaszkodik a rogeszmeihez. Hacsak nem fideszgyoker az illeto, mert akkor mindez meg kivanatos is.

2019.06.27. 12:44:51

@Blogolo Blogi: Gondoltam elég lesz, ha beteszem egy linkben, hogy az ELTE-n is azt tanítják, amit én írok a kezdetektől fogva, .. de ön szerint ez kevés, mert a liberális vallás felülírja az atomfizikusok által leírt közmeggyezésén alapuló szakmai tényeket.
"Nehez mentseget talalni, mikor valaki a fizikai es gazdasagi torvenyszeruseget figyelmen kivul hagyva ragaszkodik a rogeszmeihez. Hacsak nem fideszgyoker az illeto, mert akkor mindez meg kivanatos is. "
Most akkor ön egy Fidesz gyökér, aki minden alapvető működési elvet, törvényszerűséget a rögeszméjével helyettesít?

Blogolo Blogi 2019.06.27. 13:29:53

@Tényelek: "de ön szerint ez kevés, mert a liberális vallás felülírja az atomfizikusok által leírt közmeggyezésén alapuló szakmai tényeket."

Atomfizikusok. A legutobbi tudomanyos forrasod egy ELTEn vegzett informatikus holgy ismeretterjeszto diasora, az azt megelozo pedig egy gepeszmernok publikacioja volt, te nagyon szerencsetlen! Fogd fel vegre, hogy mennyire vallalhatatlan ez a fideszgyokeres libsizessel sulyosbitott amokfutas, aminek par napja rabja lettel.

Raadasul meg mindig csak ott tartasz, hogy atomfizika. Draga Baratom, senki nem vonja ketsegbe az atomfizikusok altal muvelt tudomanyag fontossagat, azonban a villamos halozatok es energiabiztonsag kerdeskore ezen tulmutato terulet. Te abban az igen sulyos tevedesben kezdel el dagonyazni, hogy amire elmeleti lehetoseg van, az a gyakorlatban is mukodik. Pedig nem. Lasd korabbi agymenesedet, hogy a cirka 1 milliard muszlim ferfibol 750millio nem tud meghazasodni, mert minden no foglalt a tobbnejuseg miatt, raadasul ezek az emberek ezert Europaba fognak jonni.

2019.06.27. 17:20:58

"Te abban az igen sulyos tevedesben kezdel el dagonyazni, hogy amire elmeleti lehetoseg van, az a gyakorlatban is mukodik. Pedig nem. Lasd korabbi agymenesedet, hogy a cirka 1 milliard muszlim ferfibol 750millio nem tud meghazasodni, mert minden no foglalt a tobbnejuseg miatt, raadasul ezek az emberek ezert Europaba fognak jonni. "
@Blogolo Blogi: Értem a logikát, tehát az autók alkalmasak technikailag és elméletileg is az országúton való közlekedésre, de ez a gyakorlatban a Blogolo Blogi hatás miatt soha sem fog bekövetkezni :-) .
Muszlimos résszel kapcsolatban azért szívesen olvasnék egy olyan matematikai levezetést, ami cáfolja azt, amit írtam és az is érdekelne, hogy a naiv megközelítés alapján miért van az, hogy az Európába érkező migrik 95-96%-a egyedülálló férfi, .. akik közül sokan az ideérkezés után távmegnősűlnek, mert így már versenyképesebbek lettek, mert elérték az élősködő státuszt, .. később sokuk elválik, mert a "feleségeiknek" otthon van férjük, akikkel a "válás" után "összeházasodnak", majd családegyesítés címén még behoznak Európába 20-30 muszlimot betántorgónként!

Blogolo Blogi 2019.06.27. 18:23:04

@Tényelek: Ha nem volt meg eleg, akkor folytassuk.... Fejtsd mar ki mi a kutatasi terulete egy atomfizikusnak es egy magfizikusnak, ugyanis egyaltalan nem lenne rossz megtudni, hogy elobbieket hogyan tudtad belekeverni ebbe az egesz szarsagba, amibe egyre melyebben sullyedsz. Atomfizikus, akkor atomeromuvek? Hat persze, te kreten allat.
A bena hasonlatodat pedig ugy modositanam, hogy Ford Mustanggal is lehet pizzat hordani, csak butasag. Ugyanugy, mint aranyvillaval levest enni. Elvileg lehetseges, gyakorlatilag nevetseges. Kb, mint te magad es az a rengeteg sok esz, ami a fejedben lotyog.

Mondjad inkabb, soros. Pancser.

2019.06.27. 20:32:38

@Blogolo Blogi: Az atomfizikusok úgy kerültek szóba /OKÉ tudom, hogy a liberális felfogás szerint semmi közük az atomerőművek megalkotásához :-) !/, hogy naivan azt képzeltem, hogy a működési elveket ők tervezték meg, .. de most már tudom, hogy NEM, azokat pizzaszakácsok és blogoló blogik agyalták ki a a pride két programja közben.
Van ez így, nem egyszerű beletörődni, hogy az atomfizikusoknak semmi közük az atomerőművekhez :-) , ..
Az azért tetszik, hogy mennyit vergődik, pedig itt a csapat már fetreng a röhögéstől régóta, .. ráadásul van köztük atomfizikus is, .. és most tudta meg, hogy hiába van :-) , igyekszünk lebeszélni az öngyilkosságról :-) !

Blogolo Blogi 2019.06.27. 21:04:10

@Tényelek: "Van ez így, nem egyszerű beletörődni, hogy az atomfizikusoknak semmi közük az atomerőművekhez"

Atomfizikus, yihaaaaa. O is az a fajta tudos ember lehet, mint te magad. Gondolom ugyanazon hajlektalanszalloban huzzatok meg magatokat az eso elol. Azert majd tolmacsoljad neki, hogy hagyjon munkat a magfizikus barataidnak is, te nagyon marha.

Az az egy fura dolog nem hagy nyugodni egyedul, ha ennyi tudos baratod van, akkor miert BsC hallgatok diasoraval akarod igazolni a baromsagaidat? Hat milyen barat az ilyen, hogy nem ad linket egy temabeli publikaciojahoz legalabb. Keress mar gyorsan valamit b+! Igaz en egyedul mosolygok rajtad, vicces, hogy ennyire ervek nelkul tenyelgetsz fideszgyoker.

Mondjad szepen: lipsi.

2019.06.27. 21:14:13

@Blogolo Blogi: "Az az egy fura dolog nem hagy nyugodni egyedul, ha ennyi tudos baratod van, akkor miert BsC hallgatok diasoraval akarod igazolni a .. "
Mert, mint a példa mutatja, még az is olyan magas önnek, hogy évek kellenének, ahhoz, hogy felfogja .. Bár szerintem a soha inkább közelebb áll a várható valósághoz :-) .

Blogolo Blogi 2019.06.27. 21:30:29

@Tényelek: "Bár szerintem a soha inkább közelebb áll a várható valósághoz"

..... akkor ennyit az ELTEs atomfizikus baratodrol, te hulye fassssz. Vagy csak azert nem segit neked, mert mar be van allva a tablettas bortol? Sajnalom, hogy nem hagyott neked eleget, lehetett volna egy igazan jo napod iden pancserkam.

2019.06.27. 22:03:17

@Blogolo Blogi: Nincs ELTE-s atomfizikus barátom, így be sem tud állni semmitől, .. bár még csak nem is iszik, szóval vakvágány, mint a hajléktalanszálló :-) .

Blogolo Blogi 2019.06.27. 22:45:04

@Tényelek: "Nincs ELTE-s atomfizikus barátom, így be sem tud állni semmitől, .. bár még csak nem is iszik"

Ha nincs ELTEs atomfizikus baratod, akkor kerdezd meg azt a nem ELTEs atomfizikus baratodat, aki majdnem ongyilkos lett. Vagy o sem letezik?
Tudod mit, kapsz segitseget: barmelyik atomfizikus altal publikalt, atomerovekrol irt tudomanyos jellegu munkajat linkelheted. Kivancsi vagyok mennyi fogsz talalni, ugyanis az atomfizikusok nem igazan foglalkoznak atomeromuvekben alkalmazhato elmeleti kutatasokkal. Azzal ugyanis a magfizikus barataid foglalkoznak, ha epp nem veled egyutt rokaznak a parkban. Ok nem akarnak ongyilkosok lenni a sok baromsag miatt, amit osszehordtal itt par nap alatt?

2019.06.28. 09:29:33

@Blogolo Blogi: Már több beírással ezelőtt kértem, hogy ne égesse magát, .. de úgy néz ki szereti meleget így július 7-hez közeledve.
Ha már nincs egy 7.-es ismerős, akitől megkérdezhetné, megpróbálom az ön szintjén, nagyon tömören, nagyon leegyszerűsítve elmagyarázni a lényeget /Jéééééézuson, hogy fogja ezt megérteni ?/;
A magfizikusnak nevezett foglakozású bácsi ismeri a magfolyamatokat, "ő intézi az energiát" az atomerőműben.
Az atomfizikus bácsik, nénik olyan anyagokat keresnek, amikkel a biztonság megoldható, illetve a magfolyamatok szabályozhatóak, .. ez utóbbi megoldása azt is jelenti, hogy az atomerőmű teljesítménye szabályozhatóvá válik /Jelzem ezen vitatkozunk már az eleje óta, csak hogy értse a saját visszakérdezését!/.
Ha valóban olvasni szeretne atomfizikustól az atomerőmű témakörben, akkor javaslom keressen rá egy Teller Ede /Ő egy magyar származású bácsi, de elég sokan elismerik a munkásságát a világ más országaiban is!/ nevezetű bácsi ilyen irányú munkásságára, ő az atomerőművek biztonságának alapjait rakta le, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretein belül.
Szerintem ha ezt sikerül felfognia az év hátralévő részében, akkor már sokat fejlődött a saját szempontjából nézve.
Kitartást, sikert kívánok önnek, sajnos nekem nincs időn tovább képezni önt!

Blogolo Blogi 2019.06.28. 11:38:23

@Tényelek: "de úgy néz ki szereti meleget így július 7-hez közeledve"

Juuuuuuj, ez nagyon durva volt! Ennyire a lelkedre vetted a szembesitest?

"ő az atomerőművek biztonságának alapjait rakta le, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretein belül."

Fideszgyokerekre jellemzo modon ujra csak annyira futotta, hogy a temahoz nem kapcsolodo dolgokat keversz bele a diskurzusba.

Tisztelegve Teller Ede munkassaga elott, az altala 50-es evekben megalkotott biztonsagi alapelvek mara egyreszt elavultta valtak, masreszt tobbek kozott az eromuvek telepitesenek geologiai-, szeizmologiai, felteteleinek kutatasahoz, a biztonsagos uzemelteteshez es a reaktorbalesetek elkerulesehez kapcsolodtak. Az atomeromu szabalyzasanak problemaival, az elektromos halozatban jelentkezo igenyek valtozasainak kompenzalasi lehetosegeivel nem foglalkozott.

Szoval meg mindig nincs meg az a cikk, amelyben azt olvadtad, hogy az alaperomuveket ilyesmire hasznaljak?

Tenyelonek tul ostoba, udvari bolondnak tul unalmas vagy. Ki tudja vajon, hogy mi ertelme letezesednek?

2019.06.28. 11:50:32

@Blogolo Blogi: "Tudod mit, kapsz segitseget: barmelyik atomfizikus altal publikalt, atomerovekrol irt tudomanyos jellegu munkajat linkelheted. Kivancsi vagyok mennyi fogsz talalni, ugyanis az atomfizikusok nem igazan foglalkoznak atomeromuvekben alkalmazhato elmeleti kutatasokkal"
"Tisztelegve Teller Ede munkassaga elott, az altala 50-es evekben megalkotott biztonsagi alapelvek mara egyreszt elavultta valtak"
fizikaiszemle.hu/archivum/fsz0801/szatmary0801.html
Ezt grátisz tettem be, mert az igaz, hogy ön szintjén csak emelni lehet, de megérteni sohasem fogja, az eredeti kérdés, ezzel szemben mindig újabb és újabb követelésekkel áll elő, aminek a soha sem lesz vége éppen az elképesztően alacsony szellemi színvonala miatt. Szóval vége a linkelgetésnek, keressen ön!

Blogolo Blogi 2019.06.28. 12:23:10

@Tényelek: Meg mindig terelsz kiskocsog!

A link megint nem arrol szol, hogyan lehet alaperomuveket csucseromuvek feladatainak kivaltasara hasznalni ezzel kezelve a fogyasztas es termeles kozott jelentkezo kilengeseket, marpedig a tema a kezdetektol fogva ez volt (remelem emlekszel meg ra) . Ennyi erovel linkelhettel volna valamit arrol is, hogy E=mxc2. Van koze az atomeromuvekhez? Van. Van koze az atomeromuvek szabalyzasanak es alkalmazasanak az elektromos halozatok kialakitasa es energiabiztonsag teren? Nincs. Terelsz, mellebeszelsz es bullshitelsz itt ahelyett, hogy szemedet lesutve inkabb kussolnal.

Ha alaperomuvek alkalmasak lennenek az altalad kitalalt feladatra, akkor a csucseromuvek elitesr csak ocska lipsi hobort? Mulo szeszely? Mert soros?

Idiota.

2019.06.28. 14:42:20

@Blogolo Blogi:
Három általam betett, különböző linkben leírják, hogy az új fajta Paks II. teljesítménye 0-100 % között szabályozható napi szinten is. Naponta többször is lenghet a megújuló energiatermelők teljesítménye, A 2400 MW-os összteljesítményű blokkok meg ahhoz igazodva vagy csúcson vagy nullán üzemelnek és bármilyen % fokozatra beállíthatóak. Drága liberálbolsevik baráton, ön szerint mekkora szabályozhatósági sáv kellene ezen felül, hogy megfeleljen az ön igényeinek?!
Mondjuk ilyen akciók után, amiket itt ezzel kapcsolatban megejtett, .. valószínűleg lábradírral kell kezelni a képét, naponta többször is.

2019.06.28. 14:48:10

@Blogolo Blogi: Még egyszer, az eddigi három után, fentről bemásolva saját írásomat, részletesen a 0-100 % közötti szabályzás menete;
"A reaktor teljesítményét két módon szabályozzák:
A reaktor indulása után a névleges teljesítményének 70%-áig a szabályzórudak leengedésével (illetve betolásával). A szabályzórudak jó neutronelnyelők, így könnyen leállítják a láncreakciót.
A reaktor névleges teljesítményének 70 és 100%-a közötti intervallumában a víz keringési sebességének változtatásával. Ha a víz gyorsabban áramlik a reaktormagon keresztül, kevesebb gőzbuborék keletkezik a magban, tehát több neutron lassul le, ami megnöveli a hasított magok számát. Ha több buborék van a vízben, kevesebb neutron lassul le, tehát a hasított magok száma csökken.
Az aktív zónában keletkezett gőzt közvetlenül a turbinákra vezetik. Mivel a reaktor hűtővizében mindig találhatók radioaktív atommagok, a turbinákat szigetelni kell a külvilágtól. Ez megnöveli a karbantartási költségeket a nyomottvizes reaktorhoz képest, viszont a nagyobb hatásfok és az egyszerűbb szerkezet ellensúlyozza ezt.

Előnyei:
egyszerű szerkezet, nincs hőcserélő
nagyobb hatásfok
könnyen idomul a napi, illetve heti energiaigény-ingadozásokhoz
kisebb üzemi nyomás: 75 bar (a nyomottvizes 158 bar-hoz képest)
alacsonyabb az üzemanyag hőfoka"
Alulról a harmadik sorra koncentrálnék az ön helyében!
nuki.hu/?page_id=256

Blogolo Blogi 2019.06.28. 15:39:16

@Tényelek: "Alulról a harmadik sorra koncentrálnék az ön helyében!"

Ahogyan mar az elobb irtam, vegtelenul kezd unalmassa valni a szanalmas vergodesed az atomfizikaval, meg az atomeromevek szabalyzasaval, Teller Edevel, stb. Nem ketlem persze, hogy a fenti teruletek elismert szakertoje vagy, de engedd meg, hogy tovabbi megvilagosodasod erdekeben ujabb lehetoseget adjak, pontosabban az orszag villamos energia rendszeriranyito adja, hogy jol ertsd a lenyeget es elkussolj vegre.

Szoval ezek a kis profik szamtalan valos ideju kis abraval szemleltetik az orszagban zajlo folyamatokat, tobbek kozott, hogy a szomszedos orszagok es a magyarorszagi halozatok kozott milyen iranyu es nagysagu az energia aramlasa, stb. Mindegy is.

Neked az alabbi link lesz a fontos, annak alapjan ugyanis egyszeruen el tudod magyarazni, hogy milyen gyakorisaggal es milyen mertekben valtozik egy alaperomu altal leadott napi teljesitmeny mondjuk egy csucseromuhoz vagy a megujulokhoz kepest a pillanatnyi igenyeknek megfeleloen.

rtdwweb.mavir.hu/webuser/GenerateChartsServlet?hunLang=hu-hu&tabId=tab9405&

Nos, eddigi olvasmanyaid es a sok belinkelt baromsag alapjan hogyan is nez ki egy alaperomu napon beluli szabalyzasa, seggfejkem? Latod magadtol is a sotetkek teruletet vagy az atomfizikus barataid fogjak elmagyarazni a lenyeget?

Blogolo Blogi 2019.06.28. 15:56:16

@Tényelek: "Három általam betett, különböző linkben leírják, hogy az új fajta Paks II. teljesítménye 0-100 % között szabályozható napi szinten is."

Ez mikorra is epul majd meg a 0-100% kozott szabalyozhato eromuved fideszgyoker?

Addig mi lesz, mindenki kussol es utanna elmagyarazod a MAVIRnak, hogy mikor milyen teljesitmenyt kerjen egy alaperomutol?

Brrrrrrrrr, de egy mekkora idiota vagy. Mondjad szepen lipsi vagy bolsi vagy soros, az meg megy.

Attilajukkaja 2019.06.28. 17:02:18

A bejegyzés címe: Orbán Viktor már megint a közérdek elé sorolta saját anyagi hasznát.
Úgy látom, ezt a tényt senkinek sem sikerült itt megcáfolnia. És ez így van rendjén!!!!

Blogolo Blogi 2019.06.28. 17:23:00

@Attilajukkaja: "Úgy látom, ezt a tényt senkinek sem sikerült itt megcáfolnia."

Ezt valoban nehez lenne cafolni, masreszt viszont kialakult egyfajta vita, aminek a celja annak tisztazasa, hogy tenyelek nevu apolt hogyan irja majd be magat a magyar villamosenergia rendszer iranyitasanak ujkori tortenelemkonyvebe, illetve ezzel parhuzamosan folyik az alaperomuvek unortodox modon torteno uzemelteteserol folyo diskurzus is.

Eleg erdekes resz fog kovetkezni, erdemes lesz kicsivel kesobb visszanezni.

2019.06.28. 18:52:36

@Blogolo Blogi: "Neked az alabbi link lesz a fontos, annak alapjan ugyanis egyszeruen el tudod magyarazni, hogy milyen gyakorisaggal es milyen mertekben valtozik egy alaperomu altal leadott napi teljesitmeny mondjuk egy csucseromuhoz vagy a megujulokhoz kepest a pillanatnyi igenyeknek megfeleloen."
Számomra elég egyértelmű, hogy mikor és hogyan kell pótolni a kieső termelést, az meg szerintem természetes, hogy ön olyan alacsony szinten van, hogy rákényszerül arra, hogy valaki elmagyarázza, rám ne számítson nem képzek ovis szinten lévő felnőtteket! Keressen egy alsó tagozatos kisdiákot, ők egy ilyen egyszerű grafikont simán le tudnak olvasni!
"Ez mikorra is epul majd meg a 0-100% kozott szabalyozhato eromuved fideszgyoker?"
A vita szempontjából semmi jelentősége, hogy mikor épül meg, mert ha egy kicsivel jobb lenne a rövidtávú memóriája, akkor tudná, hogy abból indultunk ki, hogy ha majd megépül ... .
"Nos, eddigi olvasmanyaid es a sok belinkelt baromsag alapjan hogyan is nez ki egy alaperomu napon beluli szabalyzasa, seggfejkem? "
Ezt értelmes ember nem kérdezte volna, meg mert a grafikonban benne a válasz, csak le kell tudni olvasni!

Ön eddig csak azt bizonyította, amit már többször is írtam, hogy itt lehet megismerni a liberális kultúrát, a primitív, alpári szókészletükkel, felsőbbrendűségi komplexusukkal, ami mögött ráadásul minimális tudás sincs, sok esetben. Ön egy igazi díszpéldánya ennek a fajtának.

Attilajukkaja 2019.06.28. 19:09:55

@Tényelek:
"Ön eddig csak azt bizonyította, amit már többször is írtam, hogy itt lehet megismerni a liberális kultúrát, a primitív, alpári szókészletükkel, felsőbbrendűségi komplexusukkal, ami mögött ráadásul minimális tudás sincs, sok esetben."
Wow!!! Micsoda míves felszólalás!
Szerintem ez a gyönyörű komment Orbánra is igaz egy szó kicserélésével. A minimális tudás mindenképp igaz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.06.28. 19:43:33

@Tényelek: Ez olyan,mint a: kétharmad van,köcsögök?:))

2019.06.28. 20:32:56

@Attilajukkaja: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem érdekel Orbán és a kétharmad sem, szerintem az a fontos, hogy stabil kormányzóképesség legyen, .. ha ez kétharmad, akkor annyi, de azt 50%-al is meg lehet csinálni.

Blogolo Blogi 2019.06.28. 21:35:23

@Tényelek: "A vita szempontjából semmi jelentősége, hogy mikor épül meg,"

Hogy a mohába ne lenne jelentősége! Azt hittem, mielőtt nekiállsz égetni magadat, legalább ennek utánanézel. Persze ha abból indulok ki, hogy a fideszgyökerek csak ugatni tudnak, nem érdeklik őket a tények, akkor végül meg is érkeztünk. Sebaj, szerencséd van, ma újra előtör belőlem a mélyen szunnyadó humánum, segítek neked.

Ugye már a 2 napja linkelt BsC-s hallgató diasorában is szerepelt és azóta is tucatnyi linkkel bizonygatod, hogy a helyzet nagyot fog változni PaksII-vel, merthogy a forralóvizes reaktor könnyen idomul a napi, illetve heti energiaigény-ingadozásokhoz, könnyű szabályozni, stb, stb. (lásd meg a mai napon 14:48-kor kelt agymenésedet).

Egyetlen megjegyzésem, apró kiegészítésem, jelentéktelen pontosításom lenne mindösszesen. Az pedig nem más, mint hogy PaksII -ha majd valamikor felépül és egyszer elkezd üzemelni- bizony ugyanazon a nyomottvizes reaktor (oroszul VVER) technológián fog alapulni, mint a most is üzemelő reaktorok. Kezd leesni, hogy miért hagytalak 2 teljes napig vergődni a mocsárban, hogy aztán végleg elsüllyedj, te agyatlan kretén állat?!

Nem a személyedet utálom, hiszen szerencsére nem ismerlek, hanem mindazt amit képviselsz. Hogy idejössz, nagyon tudományosan teleszarod a bejegyzéseidet totál irreleváns linkekkel, a nagyobb hatás kedvéért szigorúan magázódsz, mert az úgy sokkal komolyabb, közben az igazságot még csak nem is sejted. És ha valaki vagy valakik finoman korrigálnak, akkor sem kussolsz, hanem leállsz ugatni a semmiről.

Ostoba fideszgyökér vagy, egy komcsi nyugger rendszerváltáskor magadra öltött kaméleon ruhában, esetleg egy vidéki sík hülye suttyó, szóval valamelyik a fideszbirkák két legjellemzőbb részhalmazából - egyedül ugatni meg segget nyalni tudtok, oszt jónapot.

Mondjad megint, hogy lipsi, meg soros, meg bolsi, te idióta fasz!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2019.06.29. 13:32:02

@Blogolo Blogi: Némá!A Pókember bevadult!XD
ez a faszkalap még a végén kihoz a béketűrésedből!:))

Blogolo Blogi 2019.06.29. 18:45:38

@Tényelek: Mi van veled udvari bohoc? Nagyon elnemultal. Emeszted?

Attilajukkaja 2019.06.29. 21:22:02

@Tényelek:
"szerintem az a fontos, hogy stabil kormányzóképesség legyen"
Ezzel egyetértek! Csak nem mindegy, merre kormányozza a hatalom az országot. Számomra a szakadék nem egy opció. Akkor már inkább esélyt adok azoknak, akik Magyarországot nem Kazahsztán irányába vinnék el, hanem a fejlettebb Európa felé.
Te miért nem?
süti beállítások módosítása